Sunday, January 18, 2009

Προσομοίωση



Προσομοίωση (simulation) είναι η αναπαράσταση μιας διεργασίας. Η προσομοίωση γίνεται πάντα σε μοντέλο και όχι στο πρωτότυπο. Η αναπαράσταση αυτή μπορεί να είναι:

* οικονομικότερη,
* ταχύτερη,
* λιγότερο επικίνδυνη ή
* περισσότερο προσιτή

από την πραγματική διεργασία.

Που λες, στο 47ο λεπτό του αγώνα του ΟΑΚΑ παρακολουθήσαμε την αναπαράσταση της λειτουργίας της παράγκας. Μοντέλο η ομάδα του Παναθηναϊκού.

Η αναπαράσταση αυτή ήταν:

* λιγότερο επικίνδυνη (ένεκα η διαφορά των 9 βαθμών)

από την πραγματική διεργασία.

Καταλάβατε τώρα γαυράκια γιατί φωνάζουμε τόσο καιρό; Γιατί ένα ανύπαρκτο πεναλτάκι ανοίγει μια χαρά το δρόμο προς τη νίκη, σε μια ομάδα που είτε έχει την υπεροχή αλλά δεν μπορεί να την μετουσιώσει σε γκολ, είτε σέρνεται και δεν μπορεί να κερδίσει. Ενα γκολάκι - "δώρο" διώχνει το άγχος και όλα γίνονται ευκολότερα. Και μετά μπορεί να έρθει και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο γκολ.

Κι άμα εγώ γυρίσω να σας πω ότι από την αρχή του αγώνα είχα πατήσει τον αντίπαλο και τον είχα στριμώξει στα σχοινιά και πως πριν από το ανύπαρκτο πέναλτι, προηγήθηκε ένα πέναλτι καρα-ΜΑΡΣ που δεν δόθηκε και μια κόκκινη κάρτα που επίσης δεν δόθηκε και η οποία ακόμα κι αν το πέναλτι δεν έμπαινε γκολ, θα άφηνε τον αντίπαλο με αριθμητικό μειονέκτημα, άρα οι πιθανότητες να πάρω τη νίκη θα ήταν συγκριτικά υπέρ μου, θα μου πείτε... Τι θα μου πείτε, αλήθεια; Οτι αυτά είναι απλές υποθέσεις; Το πιθανότερο είναι να μου το πείτε αυτό, καθώς ανάλογη περίπτωση δεν διαθέτει το ...ρεπερτόριό σας. Γιατί όποιο πεναλτάκι γίνεται και ακόμα κι αυτά που δεν γίνονται σας τα σφυρίζουν. Και αυτό δεν γίνεται φέτος μόνο, δεν έγινε πέρσι, γίνεται συστηματικά εδώ και μια δεκαετία.



Εν πάση περιπτώσει...

Κύριε Ντάκο μου,

* Δεν ξέρω αν στο ημίχρονο σας σφύριξαν πως κάνατε πατατιά με το να μη δώσετε το πέναλτι που έκανε ο Ρεγκέιρο και λειτουργώντας ως άξιος εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας που έχει ως ευαγγέλιό της τον συμψηφισμό, προσπαθήσατε να διορθώσετε το ένα λάθος, κάνοντας ένα καινούργιο

* Δεν ξέρω αν απλώς ξεγελαστήκατε σαν άνθρωπος, που το έχετε αυτό το δικαίωμα, αφού τα λάθη είναι συστατικό του ποδοσφαίρου

* Δεν ξέρω αν είχατε δόλο και θελήσατε να εκθέσετε εκ του ασφαλούς (9 βαθμοί γαρ...) τον Παναθηναϊκό που είναι φανερό σε όλους ότι ανεβαίνει αγωνιστικά (και σαφώς κάποιους αυτό ενοχλεί...) μετριάζοντας με αυτό το εσφαλμένο σφύριγμα την χαρά μιας πολύ μεγάλης εμφάνισης και μιας ακόμα πιο μεγάλης νίκης και "αδυνατίζοντας" ταυτόχρονα το σπουδαιότερο επιχείρημα της ομάδας μου για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

(μεταξύ μας, εγώ πιστεύω ότι απλώς χάσατε την φάση του πρώτου πέναλτι και γι΄ αυτό δώσατε εύκολα το δεύτερο)


Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι εγώ ως Παναθηναϊκός τέτοια σφυρίγματα ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ.

Και δεν τα θέλω γιατί με αυτό το σφύριγμα

* δώσατε το δικαίωμα στον αντίπαλό μου (Αρη) να αισθάνεται - παρά την κακή του εμφάνιση - αδικημένος, γιατί εγώ μπορεί να υποστηρίζω ότι ήταν θέμα χρόνου να τον κερδίσω έτσι όπως έπαιζε και έτσι όπως έπαιζα, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί

* δώσατε το δικαίωμα στην παράγκα να αποκτήσει άλλοθι και να εξισώνει αυτό το ένα σφύριγμα με όσα έχει δώσει εκείνη στον μεγαλύτερο αντίπαλό μου

* ο,τιδήποτε κι αν υποστηρίξω για την εξαιρετικά ελπιδοφόρα εμφάνιση της ομάδας μου στο σημερινό παιχνίδι θα σκοντάφτει στην αίρεση του πέτσινου πέναλτι, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκρυψε τη μπάλα!


Τέλος με τα διαιτητικά. Από τον αγώνα κρατάω τα εξής:

* Eνα ημίχρονο πεταμένο στα σκουπίδια, λόγω προβλέψιμης ανάπτυξης από Καραγκούνη - Νίνη.
* Φοβερή φυσική κατάσταση μέχρι το τελευταίο λεπτό.
* Ο Αρης κυριολεκτικά για τα μπάζα, σαφώς πέρα από τον μυρουδιά Ερνάντεθ έπαιξε ρόλο και ο αγώνας που έδωσε την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, αφού δεν έχει όπως εμείς βάθος πάγκου
* Εξαιρετικός Ζιλμπέρτο Σίλβα, πραγματικός άρχοντας μέσα στο γήπεδο
* Δύο ασίστ δύο γκολ από τον Νίνη που στο πρώτο ημίχρονο είχε κινηθεί στα ρηχά
* Ευχή και κατάρα ο Καραγκούνης (ως συνήθως...) εκεί που τον έχεις ξεσκίσει στο βρισίδι θα σου κάνει δυο φάσεις και θα σε στείλει στα ουράνια. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...
* Μεγάλη κλάση ο Ρουκάβινα, σπουδαίο το γκολ
* Οσο "χρεώνεται" ο Τεν Κάτε τις αδυναμίες της ενδεκάδας του πρώτου ημιχρόνου, άλλο τόσο πιστώνεται τις αλλαγές και την εικόνα του δεύτερου
* Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, πλουραλισμός στο σκοράρισμα, τελικά θέλουμε επιθετικό;
* Εκπληκτικός Βύντρα (η αλήθεια να λέγεται...) τελικά θέλουμε αμυντικό; (ΘΕΛΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΕ!)
* Μάντζιος, μία από τα ίδια...
* Σαλπιγγίδης μέτριος
* Νίλσον εκτός τόπου και χρόνου
* Κλέιτον ανεβασμένος ας ελπίσουμε ότι έχει βάλει μυαλό, τον χρειαζόμαστε
* Δεύτερο παιχνίδι που τα πηγαίνει πολύ καλά ο Μελίσσης


Scratch: Tι αγκαλιές και φιλιά ήταν αυτά με τον Καραγκούνη στην αλλαγή του! Κι εμείς περιμένουμε να βγει από την ενδεκάδα...

Scratch 1: Nίνης για MVP στην "Αθλητική Κυριακή"; Για τις δύο ασίστ; Αλλη μπάλα βλέπουμε;

Scratch 2: Bασίλης Κωνσταντίνου στην "Αθλητική Κυριακή": "Κερνάω γλυκά για το πρώτο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός". Τρία πουλάκια κάθονταν. Το πρώτο πέναλτι το πήραμε στην 14η αγωνιστική με τον Πανσερραϊκό (θαύμα! θαύμα!). Αυτό ήταν το δεύτερο.

Scratch 3: Θα τα προλάβει τα δύο ντερμπάκια με τον ΠΑΟΚ ο Κίκης ή θα τον σουτάρουνε μεσοβδόμαδα;

Scratch 4: Την βελτίωσε την τούμπα ο Ρουκάβινα. Αλλά θέλει ακόμα δουλειά...

Scratch 5: Φοβερό σύνθημα: "Τσίπρα, Κουβέλη, Αλαβάνο βάλτε στον κωλο σας τον κορμοράνο"



Scratch 6: Φέρτε Ντούριτσα! Φέρτε Ντούριτσα! Είναι καλός παίκτης, ψηλό αγόρι και έχει και ωραία μάτια!

Scratch 7: Ματζουράκης για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Πανιωνίου. "Η νίκη ήρθε αργά". Και ένα γύρο άργησε μη σου πω...

Scratch 8: Tόσο καιρό χωρίς τον "Τσίνο" ο Πανιώνιος μια χαρά κέρδιζε. Μπήκε ο Ρεκόμπας και χάθηκε και το αήττητο.

Scratch 9: Σκληρό παιχνίδι οι Σερραίοι, θέατρο ο Κωνσταντινίδης, αλλά το γκολάκι από ανύπαρκτο φάουλ. Σαν κλαράκι έπεσε πάλι ο Ντιόγο.

Scratch 10: Ατσα ο πρίγκιψ! Αρχίσανε και τα διπλά!


Scratch 11: Nίκησε ο ΠΑΟΚ, άστραψε και βρόντηξε ο Ζαγόρ.

Scratch 12: Επίθεση στο πούλμαν του γαύρου, επίθεση στο πούλμαν της Λάρισας. Ρε, για συνέλθετε ρε!

Scratch 13: Ξανά στην πρώτη θέση της βου το πιτσούνι παρέα με τον ΠΑΣ. Ετσι!



Scratch 14: Πώς τα κατάφερε ο Θωμάς να τον βρίζουνε ΚΑΙ οι Ηλυσιακοί και οι Αιγαλεώτες; Σαν τον Μπασινά ένα πράγμα...



Scratch 15: "Don't touch my ...Kaka" γράφουνε οι ροσονέρι. Και να θέλατε, ούτε που θα τα ακουμπούσαμε!

20 comments:

paoad said...

Αντε ρε gatti άργησες σήμερα

Ναι, συμφωνώ ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά, ειδικά στο δεύτερο. Πράγματι, η ομάδα αρχίζει να δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες. Πολύ μεγάλη νίκη η σημερινή και με γεμίζει με αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας. Σήμερα δεν θέλω ν’ ασχοληθώ τόσο με τις επιδόσεις των παικτών όσο με τις επιλογές του προπονητή(!). Ξέρω θα ακουστεί παράξενο, αλλά για ακόμα μια φορά δεν μ’ έπεισε το κουτσάρισμα του Τεν.

Εξηγούμαι:
Δέχομαι να βγάλεις τον Μάντζιο, αλλά γιατί να προσθέσεις τρίτο αμυντικό χαφ κ όχι τον Κλειτον. Γιατί; Η ομάδα, στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε ένα τρομερό ανέβασμα και ο Τεν την κράτησε πίσω. Μπορούσε κάλλιστα να βγάλει τον Σιμάο, ο οποίος ήταν εμφανώς κουρασμένος (και δικαιολογημένα).

Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι το ευρύ σκορ οφείλεται στο ανέβασμα συγκεκριμένων παικτών καθώς και στην είσοδο των Ρουκα – Κλείτον.

Μη μου πείτε ότι οι Ρούκα, Κλέιτον ήταν αλλαγές του προπονητή, οπότε τα εύσημα πρέπει να πάνε σ’ αυτόν, γιατί αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικό.. Απλά, για ακόμα μια φορά διόρθωσε τα δικά του λάθη.

Gatti μου, ξέρω τη συμπάθεια σου προς το πρόσωπο του Σάλπι- κι’ εγώ τον συμπαθώ και θεωρώ ότι πρόκειται για εξαιρετική πάστα Αθλητή με ήθος- πάθος- φιλότιμο, που αξίζει να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο δεν προσφέρει, επιθετικά, στην ομάδα.

@Όσο για τον Κάρα, λατρέυουμε να τον μισούμε!!!

@ Συμφωνώ απόλυτα για τα περί προσομοίωσης, απόλυτα. Είδες τη κάνει ένα «σπρώξιμο» στο σωστό timing…. Βέβαια, ακόμα και σήμερα που εννοήθηκα πάλι με αδίκησαν.

@ Αχ αυτός ο Κροάτης… αχ!!! Ξέρετε ποια είναι η διαφορά του με τον Ντιόγκο;

1)Δεν είναι Βραζιλιάνος
2)Δεν τον πληρώσαμε 9 εκατομ. αλλά 2.5
3)Δεν τον προβάλουν τόσο τα media
4)Δεν είναι παίκτης του Ολυμπιακού
5)Δεν βουτάει
6)Τα τελειώματα του είναι φανταστικά
7)Δε λέω άλλα για να μην τον ματιάσω.

Βέβαια, δεν πιστεύω ότι είναι ανώτερος του Ντιογκο (που είναι παικταράς), αλλά τους θεωρώ σχεδόν ισάξιους. Απλά, ο Βραζιλιάνος είναι λίγο πιο ώριμος στο παιχνίδι του.

@ Ντούριτσα με τα χίλια, αυτός είναι βράχος. Μακάρι να τον πάρουμε. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, από ότι γνωρίζω.

@ Δεν με νοιάζει τόσο τον Ιβανσιτζ, όσο για τον Μάτος. Δυστυχώς, αν ο Τεν συνεχίσει στον ΠΑΟ θα πρέπει να τους χαιρετήσουμε και τους δύο. Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι βλέπω τον Ιβανσιτζ να καταλήγει στον ακατανόμαστο….

eforas said...

Αυτή την αγωνιστική είχαμε: πρώτο άσο ΟΦΗ, πρώτο διπλό ΑΕΚ, πρώτη μούφα στην Πανάθα, σε λίγο θα χάσει κι ο γάβρος (βέβαια τότε θα έχει πετάξει το πουλάκι - το οποίο πουλάκι ήδη βρίσκεται σε φάση απογείωσης!). Η ομάδα παίζει εξαιρετικά! Εάν έχεις αντικειμενικό στόχο το πρωτάθλημα, πρέπει να επηρεάζεις εκεί που επηρεάζει αυτός που το παίρνει. Απλά τα πράγματα. Αλλιώς, θέτεις άλλους αντικειμενικούς στόχους, π.χ. τη 2η θέση, και καθαρίζεις. Αυτά. Πολύ καλημέρα μας.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημέρα gatti μου, καλή εβδομάδα να έχουμε!

Γιώργος Τ. said...

Από το γήπεδο, φαίνεται ότι το πέναλτι στον Ζιλμπέρτο είναι.. Ίσως να ξεγελάστηκε.. Στην φάση του χεριού δεν του δίνω άδικο, ήταν δύσκολη φάση..
Με το που παίρνουμε το πέναλτι, όλο το γήπεδο φώναζε "Πε-πε-πέναλτι"!!!! Ιστορικές στιγμές! Από τα τοπ συνθήματα: "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή και το γήπεδο του ΠΑΟ να το κάνουμε εκεί".
Στα αγωνιστικά τώρα, ο Άρης ανύπαρκτος.. Ο Παναθηναϊκός θέλει λίγη τύχη.. Μετά τα πράγματα αρχίζουν να του βγαίνουν.. Το κακό είναι ότι η τύχη δεν τον θέλει..
Πάντως, έχει πολλούς παίκτες σε αγωνιστική άνοδο.. Ρουκάβινα, Κλέιτον, Μελίσση (για 3ο αγώνα, όχι 2ο όπως λες), Βύντρα.. Ακόμα και ο Σαριέγκι ήταν καλός χθες (όσο χρειάστηκε)!!! Με αυτόν τον Παναθηναϊκό και αυτόν τον γαύρο, δεν χάνω τις ελπίδες μου για πρωτάθλημα... Όχι ακόμα τουλάχιστον.. 3 ήττες είναι. Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και εμείς στο τηγάνι είναι πιθανά στραβοπατήματα.. Θέλω να ελπίζω...

*άλλη μπάλα βλέπουμε από την Αθλητική Κυριακή.. Να χαίρεσαι γι' αυτό... Και είχαν και τον Κωνσταντινίδη καλεσμένο και αντί να τον κράξουν για το καραγκιοζιλίκι που έκανε το Σάββατο, του είπαν μπράβο που είπε ότι στον αγώνα γίνονται αυτά...
**Τοπ στιγμή Πανσερραϊκού-Γαύρου: Στη φάση Κωνσταντινίδη-μέλους, οι Σερραίοι φίλαθλοι φωνάζουν: "Άντε γαμή-άντε γαμήσου κηπουρέ...".. Πώς τον είπαμε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού??!?!?!!
***επιτέλους, κέρδισε δίκαια ο γαύρος.. Αλλά και δύσκολα.. Και έχω τους αντικειμενικούς σχολιαστές στην αρχή του β' μέρους να λένε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.. Όταν δεν είχε περάσει το κέντρο και οι Σέρρες πίεζαν.. Τελικά, βλέπουμε άλλη μπάλα από πολλούς..

irene said...

τα 200 κάτι εκ € πάντως αγγίζουν εμένα!

ο άρης δεν μπορούσε χθες , τεσσάρα κ ασχολήστε με το πέναλντι..

save egaleo εεε;;

gatti said...

@paoad: E, άργησα, τι να κάνω... Δουλεύω τις Κυριακές...

Οντως, παίξαμε πολύ καλά χθες και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και βέβαια τέτοιες εμφανίσεις είναι λογικό να μας γεμίσουν με αισιοδοξία.

Δεν μου ακούγεται παράξενο που ασχολείσαι με το κοουτσάρισμα του Τεν Κάτε. Κι εγώ έχω αναρωτηθεί πολλές φορές. Το ότι τον στηρίζω στη νέα προσπάθεια της ομάδας δεν σημαίνει ότι θα τον κρατάω στο απυρόβλητο.

Ο Μελίσσης μπήκε μεν ως τρίτο αμυντικό χαφ, ωστόσο με την είσοδό του στο γήπεδο δεν είχαμε τρία αμυντικά χαφ. Πέρασε δίπλα στον Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο ανέβηκε πιο ψηλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις. Βέβαια για τον Σιμάο συμφωνώ, έπρεπε να αντικατασταθεί γιατί ήταν κουρασμένος.

Τελικά δεν ξέρω αν ο Τεν Κάτε διορθώνει τα λάθη του στην επανάληψη, ή επιμένει επίτηδες σε συγκεκριμένους παίκτες στο ξεκίνημα. Για κάποιο λόγο που δεν τον ξέρουμε (τον φανταζόμαστε ίσως;) ο Καραγκούνης δεν βγαίνει από την 11άδα. Και τελικά δεν μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι αυτό είναι κακό. Εχω βρίσει έχω θυμώσει, ειδικά όταν πηγαίνει να εκτελέσει τα στημένα τρελαίνομαι, αλλά έχω πειστεί πως όσο είναι στην ομάδα και δεν είναι τραυματίας ή τιμωρημένος η 11άδα θα ξεκινά από αυτόν. Δεν θα κάτσω να ψάξω το γιατί, δεν μπορώ να βρω άκρη...

Ο Ρουκάβινα είναι εκπληκτικός, πρέπει να τον προσέξουμε. Ποιος σου εγγυάται όμως ότι αυτή η εξαιρετική ώθηση που δίνει στην ομάδα όταν μπαίνει ως αλλαγή, θα υπήρχε αν έμπαινε βασικός, εκεί όπου η μία ομάδα "διαβάζει" την άλλη και οι μονομαχίες είναι σκληρές; Βλέποντας την πρόοδό του έχω πειστεί πως έχει τους λόγους του ο Ολλανδός να τον βάζει ως αλλαγή. Δεν νομίζω πάντως ότι θα αργήσει η στιγμή που θα ξεκινήσει και βασικός. Για τον Κλέιτον τα έχουμε πει. Είναι θέμα προσωπικό του. Αν καταλάβει ότι είναι ένας από τους πολλούς και όχι το "πρώτο βιολί" όπως ήταν στη Λάρισα το μέλλον θα είναι δικό του. Ο Τεν Κάτε έχει αποδείξει ότι δεν κρατάει μανιάτικα. Αν εξαιρέσεις τον Ιβανσιτς (του δίνω ελαφρυντικό για τις κακές εμφανίσεις του όποτε τον έχει χρησιμοποιήσει, αφού είναι από τους παίκτες που θέλουν το χρόνο τους για να πιάσουν ρυθμό...) που δεν δείχνει να τον πάει, για τους άλλους δεν μπορώ να πω ότι έχει εμμονές. Ακόμα και με τον Βύντρα δικαιώνεται (δεν περίμενα ότι θα έρθει στιγμή να το πω αυτό αλλά να που το λέω...) ενώ και τον Μελίσση από την στιγμή που είδε ότι δουλεύει τον συμπεριέλαβε στα πλάνα του.

Τώρα για τον Μάτος που τον λάτρεψα πέρσι, νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στον ίδιο. Ο Βραζιλιάνος παίζει παράλληλο ποδόσφαιρο και αυτό τον τρελαίνει τον Ολλανδό που θέλει η ομάδα να βγαίνει μπροστά. Αυτό συμβαίνει και τίποτα άλλο. Βέβαια, άμα δούμε τον Μελίσση να καθιερώνεται ως τρίτος αμυντικός χαφ και να παίρνει τη θέση του Τζιώλη (που κι αυτός ως προτεραιότητα του Ολλανδού ήταν μπροστά από τον Μάτος) τότε θα υπάρχει πρόβλημα για τον Μαρτσέλο.

Για τον Σαλπιγγίδη συμφωνώ ότι δεν προσφέρει επιθετικά, αλλά και μόνο που κατάφερε να χωρέσει σε ένα "σύστημα" που δεν τον ευνοούσε, χάρη στο φιλότιμο και την μαχητικότητά του, του αξίζουν εύσημα. Τώρα ναι, μπορώ κι εγώ να πω ότι υπάρχει η πολυτέλεια να μείνει έξω σε κάποια ματς αφού υπάρχουν αυτοί που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Και δεν τον φοβάμαι από άποψη ψυχολογίας αν συμβεί αυτό, γιατί είναι μαχητής.

Τώρα για Ρούκα - Ντιόγο δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση. Αλλο στιλ ο Κροάτης, αέρινος. Ο Βραζιλιάνος είναι δυνατός (αν και δεν το δείχνει έτσι όπως πέφτει).

Κι εγώ μετά από τόσο καιρο μπορώ να συμφωνήσω ότι είναι σπουδαίος παίκτης ο Βραζιλιάνος, αλλα με χαλάει αφάνταστα ο τρόπος που πέφτει.

ΥΓ. Ντούριτσα με χίλια, συμφωνώ! Αυτός είναι ΟΝΤΩΣ πολύ καλός στόπερ!

gatti said...

@eforas: Συμφωνώ ότι το πουλάκι έχει πετάξει. Αλλωστε δεν μου λένε κάτι τα δύο ντέρμπι που έχει ο γαύρος με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξεφουσκώνει η ΑΕΚ μπορεί να ανεβαίνει αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο να τον κερδίσει. Ετσι μένει μόνο το δικό μας παιχνίδι, εκεί μόνο ουσιαστικά ορίζουμε την τύχη μας. Πουθενά αλλού.

Γι΄ αυτό και ο αντικειμενικός στόχος είναι η δεύτερη θέση. Είναι η μόνη που εξαρτάται από εμάς. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να επηρρεάσουμε εκεί που επηρρεάζει ο γαύρος. Και με τον Πιλάβιο, το "γκαγκατσοπαίδι" ως πρόεδρο της ΕΠΟ, η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι η ίδια...

Καλημέρα!

gatti said...

@PAVLOS: Καλημέρα Παύλο μου!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

:))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Kι εγώ αυτό πιστεύω. Οτι ξεγελάστηκε. Μας εξέθεσε όμως, ακόμα κι αν δεν είχε πρόθεση. Και το πρώτο πέναλτι ήταν όντως δύσκολη φάση. Για τον ίδιο. Ο επόπτης θα μπορούσε όμως να την έχει δει καλύτερα.

Ο Αρης πραγματικά ήταν ανύπαρκτος και θα είναι κρίμα γι΄ αυτόν να βρει άλλοθι στο πέναλτι, αλλά σε κάθε περίπτωση και η ανυπαρξία του και τα άλλοθί του δεν μας αφορούν, αφορούν τον ίδιο.

Η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, πετάει τρία και τέσσερα μπαλάκια για πλάκα, ο Τεν Κάτε είπε ότι είμαστε κάπου στο 80% των δυνατοτήτων μας και μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω.
Ωστόσο, όπως είπα και παραπάνω στον efora εξακολουθώ να κρατάω μικρό καλάθι. Ο γαύρος δεν πατάει καλά, το βλέπει αυτό ο καθένας, αλλά βαθμούς δεν χάνει εύκολα κι αυτό είναι ένα γεγονός. Επομένως δεν ελπίζω σε τίποτα, από την στιγμή που δεν το ορίζω...

* Οντως άλλη μπάλα βλέπουμε. Τι θα έλεγαν στον Κωνσταντινίδη; Οταν το θέατρο το έχει αναγάγει σε επιστήμη ο γαύρος;

* Αυτό με τον Κηπουρό ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Ακριβώς επειδή έτσι λένε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

* Δύσκολα κερδίζει ο γαύρος στα τελευταία τέσσερα - πέντε παιχνίδια. Σχεδόν με την ψυχή στο στόμα. Αλλά κερδίζει. Είτε δίκαια, είτε με σπρώξιμο... Κι αυτό μετράει...

gatti said...

@irene: Kαι ποιον δεν θα άγγιζαν τα 200 μύρια ευρώπουλα;

Ξέρεις γιατί ασχολούμαι με το πέναλτι; Γιατί δεν γουστάρω να γίνω γαύρος. Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι ήταν πέναλτι. Και να φέρω ως επιχείρημα ότι ο Καράμπελας δεν είπε κουβέντα. Οπως κάτι γαύροι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι οι αντίπαλοι του γαύρου δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πέναλτι που καταλογίζονται εις βάρος τους. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μου πάει.

Ο,τι βλέπω το λέω. Θα τύχει να δω ως πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ένα πέναλτι που δεν ήταν. Θα δω και ως "μαϊμού" ένα πέναλτι του γαύρου που θα είναι πράγματι πέναλτι. Αλλά δεν θα το κάνω από πρόθεση, αλλά από λάθος. Την συνείδησή μου την έχω καθαρή.

Save Egaleo... :)))

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Βασικά το ματς δεν το πήρες αλλά στο έδωσε ο Κικης... αντι να βγάλει τον Παλτιον έβγαλε τον Νάτσο και έριξε τον άρη στο καναβατσο...

Έπρεπε να δώσει το πρώτο και να αποβάλει τον Ρεγκειρο.

Πάλι έπαιξε ο Μελισσάκος. Σου ειπα το παλικαρι δουλευει σαν τον Σαλπι. Ο άλλος δεν εχει χαρακτήρα..

Stepas said...

Δυστυχώς τον αγώνα του ΟΑΚΑ δεν τον είδα γιατί παίζαμε κι εμείς την ίδια ώρα. Όπως κατάλαβα όμως από τις φάσεις και τα ρεπορτάζ ο ΠΑΟ έπαιξε μπαλάρα. Ο ΠΑΟ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ με μεγάλο "βάθος" και πολλές εναλλακτικές. Από τη στιγμή που βελτίωσε σιγά-σιγά την μεγάλη του αδυναμία (άμυνα) άρχισε να παίρνει νίκες και να παίζει καλή μπάλα. Θυμάσαι που σου είχα πει ότι με τις απανωτές νίκες όλα αλλάζουν και όλα γίνονται; Το πιστεύω ακόμα. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν θα έχετε και αγώνες Ευρώπης αλλά και το ποιούς παίκτες θα αποκτήσετε και σε ποιες θέσεις. Φυσικά αν η διαιτησία και το παρασκήνιο δεν σας αφήσουν να κυνηγήσετε τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Πάντως είστε σε καλό δρόμο και το καλό για εσάς είναι ότι στηρίζετε πάντα τον Τεν Κάτε. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Εύχομαι καλή εβδομάδα.

houli_v said...

Δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα από τον αγώνα με Εργοτέλη και Ηρακλή .

Μόνο που ευτυχώς έχουν περιοριστεί όι απίθανες γκάφες και η απίστευτη ευστοχία των αντιπάλων .

Καλή βδομάδα και καλό ΟΑΚΑ :)

gatti said...

@_ST_: E, είναι γεγονός ότι έκανε ό,τι μπορούσε ο Κίκης, αλλά το έβαλα κι εγώ το χεράκι μου (εγώ ο Παναθηναϊκός εννοώ...).

Επρεπε να το δώσει αλλά δεν το έδωσε... Κι έτσι σήμερα, κόκκινες, κίτρινες και αρειανές φυλλάδες ασχολούνται μόνο με το πέτσινο. Για το κανονικό δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά. Το έπνιξαν...

Ο Μελίσσης ανεβαίνει συνεχώς, για τον Λάζαρο δεν βλέπω φως.

ΥΓ. Ξέρω ότι σου έφτιαξα την ψυχολογία με την τεσσάρα. Για να σε δω όμως. Θα του δώσεις την χαριστική βολή ή θα τον αναστήσεις τον Κίκη;

gatti said...

@Stepas: Oύτε εγώ τον είδα τον δικό σας. Μόνο τον άκουγα. Και μετά έμαθα και για την ανακοίνωση του Ζαγοράκη που τα πήρε στο κρανίο.

Ναι, εμείς παίξαμε πολύ καλά. Ισως ήταν το καλύτερο δεύτερο ημίχρονό μας. Ετσι είναι όταν όλα σου πιάνουν. Και έχεις απόλυτο δίκιο έχει βελτιωθεί η άμυνα, ή μάλλον καλύτερα όλη η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Είναι δύσκολο το πρόγραμμα ανάμεσα στα δύο ματς με τη Βιγιαρεάλ έχουμε και το ντέρμπι με τον γαύρο. Εκεί δεν ξέρω πώς θα τα βολέψουμε. Για τους παίκτες που θα αποκτήσουμε μάλλον πάλι στα ίδια είμαστε. Απ΄ ό,τι άκουσα κολλάει του Ντούριτσα. Τα βρίσκει με την ομάδα δεν τα βρίσκει με τον παίκτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο κρέας. Εκεί που πραγματικά αξίζει να τα σκάσουνε τα λυπούνται. Κι εκεί που δεν αξίζει τον κόπο τα δίνουν χοντρά. Τι να πεις...

Καλά για την διαιτησία και το παρασκήνιο μην περιμένεις να αλλάξει τίποτα. Μην κοιτάς το χθεσινό πέναλτι, αυτό ήρθε μάλλον από ...σπόντα. Αν τυχόν πλησιάσουμε τον γαύρο, ξέρουν τι θα κάνουν....

Δεν πειράζει. Ας φτιάξουμε μια ομάδα που να την χαιρόμαστε και υπάρχει και η επόμενη χρονιά...

Καλή εβδομάδα!

gatti said...

@houli_v: E δεν νομίζω πως συγκρίνεται το χθεσινό παιχνίδι με αυτά κόντρα στον Ηρακλή και τον Εργοτέλη. Και μόνο που η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν καλύτερη χθες, αρκεί για να μην τα βάλεις στην ίδια ζυγαρια. Αλλά δεν είναι μόνο ότι περιορίστηκαν οι γκάφες. Ηταν η ίδια η αίσθηση που έδινε η ομάδα ότι "πετάει". Βέβαια, το πρόβλημα κόντρα στις κλειστές άμυνες παραμένει...

Καλή εβδομάδα houli μου!

ΟΑΚΑ και πάλι ΟΑΚΑ, γιατί από γήπεδο ...Bοτανικός ήταν και πέρασε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Εμένα περισσότερο θα μ'αρεσε αν νικούσες με 1-0. Για να τον ξεμπροστιάσω εγω την Κυριακή.
Τώρα όλα παίζονται πάντως...

gatti said...

@_ST_: Με 0-2 σε κάθε ένα από τα δύο ματσάκια είσαι μια χαρά!

:)))

island said...

Γιατί ρε γατάκι ο τεντάς μας βγάζει την Παναγία κάθε φορά; Γιατί δεν βάζει από την αρχή Κλέιτον Ρουκάβινα;

Για τον Καρα συμφωνούμε. Ο Μελίσσης 3ο ματς συνεχόμενο πολύ καλός και όχι δεύτερο.

Δεν βλέπω να έρχεται μεγάλος παίχτης. Τα όμορφα μάτια είναι μάτια. Δεν ξέρω από πόδια τί λέει.

Φιλάκια γατάκι

gatti said...

@island: Γιατί μας βγάζει την Παναγία; Επειδή θέλει να υπάρχει ...σασπένς!

Τον Κλέιτον δεν τον βάζει από την αρχή για καψώνι μέχρι να στρώσει. Τον Ρούκα μάλλον επειδή δεν τον θεωρεί απόλυτα έτοιμο.

Τρίτο συνεχόμενο μαζί με το κύπελλο. Προσωπικά το κύπελλο το θεωρώ εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, γι΄ αυτό έγραψα για δεύτερο παιχνίδι και όχι για τρίτο.

Ούτε εγώ βλέπω να έρχεται παίκτης το Γενάρη, δυστυχώς. Α, όλα κι όλα! Και μάτια ωραία έχει και καλός παίκτης είναι. Αυτός τουλάχιστον ΕΙΝΑΙ καλός στόπερ!

Φιλάκια, Νησάκι! :))))