Tuesday, January 20, 2009

Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη...

Επ΄ ευκαιρία της θρασύτατης ανακοίνωσης του Κοκαλιστάν είναι η ώρα να πούμε μερικά πραγματάκια με αριθμούς. Αριθμούς που μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβείς, επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι γνωστές κάποιες λεπτομέρειες, αλλά που δίνουν ξεκάθαρα την εικόνα και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους τόσα χρόνια η παράγκα πρέσβευε το δόγμα "Ο Ολυμπιακός - και το Αιγάλεω - να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να ...."

Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή...
Τα τελευταία 11 χρόνια, από το 1997 μέχρι το 2008 ο Ολυμπιακός είχε 10 προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με εξαίρεση την σεζόν 2008-09 που αποκλείστηκε από την Ανόρθωση, έχει δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 60 αγώνες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σ΄ αυτές τις 10 προκρίσεις μόλις δύο φορές χρειάστηκε να περάσει από προκριματικά και να αποκλείσει την Μοζίρ και την Ανόρθωση (φέτος η κυπριακή ομάδα πήρε τη ...ρεβάνς). Με εξαίρεση αυτές τις δύο σεζόν που έδωσε προκριματικά τις υπόλοιπες προκρινόταν απευθείας στους ομίλους χάρη στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος (πέρασε επίσης απευθείας και το 2004 ως δευτεραθλητής με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό).

Τι σημαίνει αυτό;

α) Πως για 10 χρόνια, δηλ. από το 1997 μέχρι το 2007 με μέσο όρο πριμ πρόκρισης 2 εκ. ευρώ, έχει πάρει 20 εκ. ευρώ. Χωρίς να υπολογίσουμε την σεζόν 2007-08 όταν λόγω του αποκλεισμού της ΑΕΚ πήρε και τα δικά της χρήματα, ό,τι δηλαδή ακριβώς συνέβη φέτος με τον Παναθηναϊκό που πήρε όλο το ποσόν λόγω του αποκλεισμού του Ολυμπιακού.

β) Σε 10 χρόνια έδωσε 6Χ10 (6 αγώνες το χρόνο) 60 αγώνες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί οι 60 αγώνες με περίπου 250.000 ευρώ ποσό συμμετοχής σε κάθε αγώνα μας δίνουν (του δίνουν μάλλον...) 15 εκ. ευρώ.

γ) Από αυτούς τους 60 αγώνες οι 30 ήταν εντός έδρας. Αν υπολογίσουμε ότι σε ΟΑΚΑ, Ριζούπολη και νέο Καραϊσκάκη με επιεικείς υπολογισμούς (γιατί στο ΟΑΚΑ έχει χτυπήσει ξεγυρισμένα 60άρια χιλιάδες και παραπάνω) είχε κάπου 15.000 εισιτήρια μέσο όρο με περίπου 30 ευρώ μέσο όρο το κάθε εισιτήριο είχε έσοδα από τα εισιτήρια γύρω στα 13.500.000 ευρώ (30 αγώνεςΧ15.000 εισιτήρια Χ30 ευρώ).

δ) έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα στην χειρότερη περίπτωση με 2 εκ. ευρώ το χρόνο επί 10 χρόνια μας κάνουν 20 εκ. ευρώ.


ε) Με επιεικείς πάλι υπολογισμούς, αν πήρε κάπου 2 εκ ευρώ από διαφημίσεις στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ για 10 χρόνια, μαζεύονται άλλα 20 εκ. ευρώ.

Εχουμε δηλαδή: 20+15+13,5+20+20=88,5 εκ. ευρώ.

Σ΄ αυτά ΔΕΝ υπολογίζω ποσά που σίγουρα εισπράχθηκαν από: πριμ νίκης (περίπου 600.000 ευρώ), πριμ ισοπαλίας (300.000 ευρώ) πριμ για τα γκολ και βέβαια τις δύο προκρίσεις του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, κάτι που συνέβη δύο φορές, το ΄99 επί Μπάγεβιτς όταν βρήκε απέναντί του τη Γιουβέντους και το 2007 όταν βρήκε απέναντί του την Τσέλσι.

Δηλαδή με επιεικείς - επαναλαμβάνω, επιεικείς - υπολογισμούς (γιατί το πριμ συμμετοχής ανά αγώνα δεν είναι 250.000 αλλά 400.000 ωστόσο είπαμε ότι χρησιμοποιούμε μέσους όρους) ο Ολυμπιακός στα 10 αυτά χρόνια συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάρει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη...
(και τρώει πολύς κόσμος ψωμί από αυτά...)

Και βέβαια μιλάμε ΜΟΝΟ για το Τσάμπιονς Λιγκ και όχι για τα έσοδα από χορηγούς λόγω των συνεχόμενων τίτλων, ούτε και για την τεράστια ώθηση που του δίνουν οι εμπορικές χρήσεις από το γήπεδο Καραϊσκάκη, αυτό που σκανδαλωδώς πέρασε ως κατεπείγον στα Ολυμπιακά Εργα (εκεί δεν υπήρχαν προσφυγές των ...130 κι αν υπήρξαν πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων με συνοπτικές διαδικασίες), ξηλώνοντας εν μία νυκτί τον στίβο και τον Ερασιτέχνη και πετώντας έξω τον Εθνικό.


Από αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν, πόσα άραγε ο Κόκκαλης επανατοποθετεί στον Ολυμπιακό; Το 30%; Το 40%; Παραπάνω δεν είναι. Αλλά έστω και ότι είναι. Εστω ότι τα επαν-επενδύει στην ομάδα. Και υπάρχουν και τα ...τυχερά, όπως ας πούμε η μεταγραφή του Καστίγιο (από την οποία έβγαλε αναίμακτα την μεταγραφή του Ντιόγο). Για σκεφτείτε το ξανά. Μιλάμε για 100 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 10 εκ. ευρώ το χρόνο ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ χρήματα για τον διορισμένο πρωταθλητή ΜΟΝΟ από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Χρήματα υπεραρκετά για να πετάξει και κανα ...ψιχουλάκι στους οπαδούς με τη μορφή μεταγραφών (κι αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, με αυτά τα λεφτά που έρχονται στο ταμείο του, και οι μεταγραφές του φειδωλές είναι), αλλά και για να κινήσει έναν ολόκληρο "μηχανισμό" (και όλοι ξέρουμε ποιον...) που θα του εξασφαλίζει την επαλαμβανόμενη και άκοπη συμμετοχή στους ομίλους κάθε χρόνο. Και όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύο χρόνια χάρη ΚΑΙ στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, ο πρωταθλητής θα συμμετέχει εκ νέου απευθείας στους ομίλους, ενώ όλοι παράλληλα είδαμε τι μπορεί να συμβεί στον διορισμένο όταν αναγκάζεται να συμμετέχει σε προκριματικές φάσεις.

Την ίδια λοιπόν στιγμή που Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έχουν αγωνιστεί μέσα στο καλοκαίρι σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν και οι τρεις κάποια στιγμή πατήσει την ...μπανανόφλουδα, βλέποντας το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να μετατρέπεται σε εφιάλτη, οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν αμέριμνοι τις διακοπές τους και μπαίνουν ξεκούραστοι στο πρωτάθλημα, χωρίς το φόβο να κλατάρουν γύρω στο Νοέμβρη, επειδή ο θείος έχει γι΄ αυτούς.

Μην κάνει λοιπόν σε κανέναν εντύπωση η προσωπική του ανακοίνωση - αίτημα προς την ΚΕΔ να ...νουθετήσει τους διαιτητές. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ο Κόκκαλης στηρίζει πολλά στην κατάκτηση του τίτλου και τον θέλει πάση θυσία. Γιατί μέσα από αυτόν εξασφαλίζει την συμμετοχή στον πακτωλό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι΄ αυτό και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει κανέναν να του πάρει τη θέση. Και θα παλέψει με κάθε τρόπο για να απομακρύνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

***

EDIT: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ!!!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η χθεσινή προκλητική δήλωση του κ. Σ. Κόκκαλη εγκαταλείπει την γραμμή της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί "ανθρώπινων λαθών" της διαιτησίας ως προς ένα θέμα που έθιξε τα συμφέροντα της. Προφανώς εννοεί ότι ο καταλογισμός ανύπαρκτων πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και ο μη καταλογισμός υπαρκτών πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού εξακολουθούν να αποδίδονται σε "ανθρώπινα λάθη".


Οι αντιαθλητικές ενέργειες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προστατευθούν όχι μόνο οι "ακριβοί" και παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι οι αθλητές και η υγεία τους.


Από την συγκεκριμένη αρχή δεν εξαιρούνται οι αντιαθλητικές ενέργειες ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπενθυμίζουμε "μαρκαρίσματα" ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στους πρόσφατους αγώνες του με τη Λάρισα και την Ξάνθη που έμειναν ατιμώρητα.


Τέλος προκαλεί εντύπωση η ανεπιτυχής προσπάθεια νομιμοποίησης των "επιτευγμάτων" του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια. Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν δει τα αμέτρητα "ανθρώπινα λάθη" της διαιτησίας αυτής της περιόδου και τις προκλητικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή συγχαρητηρίων ανάλογα με τη περίσταση (βλ. πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης Γκαγκάτση και επί-"βράβευση" Γερμανάκου).


Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Σ. Κόκκαλη μόνο ως προς το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ".

***

Oταν ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος για το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ΔΕΝ είναι ανταγωνιστικό έχει το θράσος να κατηγορεί άλλους γι΄ αυτό, όταν ο ηθικός αυτουργός της Ριζούπολης έχει το θράσος να μιλάει για τη βία, όταν ο μόνιμα ευνοημένος από την διαιτησία τα τελευταία 13 χρόνια αποποιούμενος των ευθυνών του για την κατάντια τoυ ελληνικού ποδοσφαίρου, τολμάει να μιλάει για ...αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος και να ζητά ακόμα περισσότερη εύνοια και προστασία από αυτούς που τον προστατεύουν τόσα χρόνια, δεν μπορεί οι προκλήσεις του να παραμένουν αναπάντητες.

Επιτέλους, υπάρχουν αντανακλαστικά!!!

28 comments:

tzonakos said...

Πράγματι ειναι πολλά τα λεφτά και δεν θα ειναι μόνο τόσα οσα υπολογίζεις.
Μπορώ να φανταστώ οτι θέλω για το πού διοχετεύονται και πόσοι ευελπιστούν να καρπωθούν κάποια απο αυτά.
Να γιατι εχει διοριστεί μόνιμος πρωταθλητής η ομάδα των τρομοκρατών οπαδών.
Να γιατι οι υπόλοιποι πρέπει να εμποδιστούν να αναπτυχθούν με γήπεδο και μαγαζιά, για να μην ανταγωνίζονται το κοκκαλιστάν.
Να γιατι όσοι γάβροι ειναι υγιώς σκεπτόμενοι ( σπάνιο είδος ) δεν μιλούν καθόλου, μη νιώθοντας ανάγκη να στηρίξουν την ομάδα τους αφου φροντίζει γι αυτο ο θεός.

Για ποδόσφαιρο μιλάγαμε ετσι ;
Α, οκ ξεχάστηκα, νομιζα οτι μιλάγαμε για αθλητισμό.
Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο υποκαθιστά ανδρισμό, βαρβατίλα, μαγκιά, ξύλο, υπεροχή έναντι των κατώτερων φίλων της αντιπάλου -άρα εχθροί- και άλλα πολλά και όμορφα.

Δεν καταλαβαίνουν οτι ειναι θεμα χρόνου να γίνει κακός χαμός απο την φουντωμένη οργή των υπολοίπων και να εχουμε πάλι θύματα ;

Δεν καταλαβαίνουν οτι το να ευνοείται σκανδαλωδώς ο Ολυμπιακός δεν ειναι καλό για όλους μας ;

Ας μην το καταλαβαίνουν.
Κι ας ξυπνήσουν επιτέλους οι "πολυμετοχικοί".
Μην αργήσουν όμως, γιατι το ποδόσφαιρο ήδη δεν ειναι ενδιαφέρουσα επένδυση γι αυτούς, αφου ο κόσμος φεύγει και θα φεύγει.

Καλημέρα Γαβρελλάς, καλημέρα κορόϊδο φίλαθλε !

gatti said...

@tzonakos: Φυσικά δεν είναι μόνο τόσα. Είναι ΠΟΛΥ περισσότερα. Και μπορούν σαφώς να διοχετευτούν παντού. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο. ΠΑΝΤΟΥ! Με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Γι΄ αυτό και κατ΄ εμέ συνιστά μεγάλο θράσος η χθεσινή ανακοίνωση. Είναι σα να λέει: "Kάντε όλοι στην άκρη, μόνο εγώ θα τρώω!".

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ούτε το τάιμινγκ. Φέτος, λόγω του αποκλεισμού έκλεισε η κάνουλα. Ζόρισαν τα πράγματα. Μεταγραφές δεν γίνονται και οι ελλείψεις σε θέσεις είναι φανερές, η ομάδα του σέρνεται τον τελευταίο καιρό, έχει τρία ντέρμπι, τα δύο εκτός και το τρίτο εντός έδρας μεν, αλλά με μια ομάδα που συνεχώς ανεβαίνει. Αλλος τρόπος λοιπόν δεν υπάρχει, εκτός από την "προστασία" από πλευράς διαιτητών.

Και εννοείται πως δεν θέλει να φτιάξει άλλη ομάδα γήπεδο. Γιατί το γήπεδο δίνει ώθηση κι αυτός δεν θέλει ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε την ΑΕΚ με δικό τους γήπεδο. Γι΄ αυτό και κάνει ό,τι μπορεί για να μην φτιάξουμε εμείς γήπεδο, γι΄ αυτό και πέταξε χάρη στα μέσα που διέθετε από τα Ολυμπιακά Εργα την Νέα Φιλαδέλφεια (αν θυμάσαι εκεί θα γινόταν το γήπεδο που θα φιλοξενούσε το Ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) για να πάρει το Καραϊσκάκη τη θέση της.

Και μείναμε τώρα εμείς να κυνηγάμε τον ...κορμοράνο και η ΑΕΚ με τα τόσα οικονομικά προβλήματα να έχει στην πλάτη της και τα έξοδα λειτουργίας του ΟΑΚΑ (αυτή βέβαια πληρώνει και τις βλακείες του Γρανίτσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Ακόμα όμως κι αν το καταλαβαίνουν πολλοί πως δεν είναι καλό να ευνοείται σκανδαλωδώς μία ομάδα, είπαμε "είναι πολλά τα λεφτά"...

Γιώργος Τ. said...

Για δες!! Υπάρχει διοίκηση!! Και η απάντηση..πληρωμένη!! Άντε τώρα να πει κανείς κάτι.. Όπως λέγαμε και μικροί: "τον βούλωσε!!".. Αναμένω κόκκινη αντίδραση! Γελάω με αυτά!!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: E, καιρός δεν ήταν; Εχει πει κατά καιρούς τερατώδη πράγματα ο Κόκαλης. Αλλά η χθεσινή πρόκληση ήταν άνευ προηγουμένου!

zouk said...

Δε μπορει,καποια στιγμη θα τιμωρηθει ποδοσφαιρικα.Δεν θα του καθονται ολα καλα.Μακαρι να κατσουν απανωτες στραβες και να χασει το πρωταθλημα.Θα εχει πολυ γελιο να παιξει πλει οφ.Την γλιτωσε περσι αλλα ισως του κατσει καμια στραβη φετος.

Μπραβο στον Πατερα,αφου το παιζει οπως θελει ο αλλος αναλογα με τις περιπτωσεις καιρος ειναι να παιρνει και απαντησεις.

paoad said...

Επιτέλους, χρόνια είχα να αισθανθώ τόσο περήφανος για τη διοίκηση της ομάδας. Όχι, απλά έδειξαν αντανακλαστικά, αλλά έστειλαν ένα προσωπικό μήνυμα στον πρόεδρο του ακατανόμαστου και τους υπεύθυνους της παράγκας.

Και ναι μ’ αρέσει αυτό, γιατί η ανακοίνωση είναι σαφής, ευθύς, κατανοητή απ’ όλους- χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες και σενάρια.

«Φτάνει πια» η κωλυσιεργία της διοίκησης του Παναθηναϊκού, θα συμπληρώσω εγώ.

Επιτέλους, κατάλαβα ότι υπάρχει ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, καιρός ήταν.

island said...

Σε διάβασα βιαστικά γατάκι γιατί είναι και μεγάλη η πείνα σαν τα λεφτά. Έρχομαι με μία σόδα παραμάσχαλα :)

zouk said...

Βγηκε ανακοινωση απο τους παλαιμαχους του Ολυμπιακου.
http://www.sport-fm.gr/article/161704

Νομιζω οτι ξεχνανε παιχτες τους τσεκουρια οπως ο Ανατολακης.Και μαλλον χρειαζονται γυαλιά για να δουνε οτι στα ξενα πρωταθληματα που αναφερουν οι κλοτσιες στον Μεσι και σε παρομοιους παιχτες πανε συννεφο.

island said...

Τί έγινε ρε γατάκι; Τα πήρε ο θείος; Μήπως θέλει να παίζουν τους παίχτουρες του τηγανιού του με φροντίδα και προδέρμ; Μήπως να έβλεπε κανένα ιταλικό ή κανένα αγγλικό πρωτάθλημα; Εκεί δηλαδή που θα έπερνε το 2% των πέναλτι και φάουλ που παίρνει εδώ. Γιατί εκεί το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα(χωρίς να θέλω να θίξω το γυναικείο). Αλλά όπως και να το κάνουμε εκεί η κλοτσιά πέφτει σύννεφο.

Γιατί τσίνισε τώρα το κοκκαλιστάν; Βασικά πρέπει να μετρήσεις την δήλωση που έκανε στον πουρουπουπού ο Μίχος. Το αυτί μου πήγε και κόλλλησε στα ηχεία. Δεν πίστευαν τα αφτιά μου λέμε. Είπε ο παίχτουρας-αρχισχολιαστής ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Παναθηναϊκό που δείχνει ιδιαίτερο φορμάρισμα αλλά και να το προσέξουμε αυτό ιδιαίτερα εμείς που είμαστε πρώτοι.

Μήπως θα αρχίσουν σιγά σιγά στο λιμάνι να ξεθαβουν τακτικές από το ντουλάπι του τύπου ντόπινκ κοντρόλ όπως κάνανε όταν η ομάδα φυσούσε επί Κυράστα; Μήπως θα ξαναβάλουν καμιά φωτογραφία του Βαζέχα να τρέχει μαραθώνιο όπως είχανε κάνει στον Κοκαθλητή; Γιατί αν ξεκινάς από τα μαλακά (διαιτησία) πας και στα σκληρά εύκολα.

Όπως πολύ σωστά είπες είναι πολλά τα λεφτά. Και επειδή είναι σχετικά αναίμακτα δεν θα αφήσει να του φύγουν έτσι εύκολα. Μήπως ο δάχτυλος κατά του γηπέδου είναι και από το κοκκαλιστάν; Γιατί θυμάμαι πριν λίγα χρόνια να φωνάζουν για ίση μεταχείρηση λίγο μετ'ά την ολοκλήρωση του τηγανιού τους. Τώρα σιωπούν βέβαια αλλά τόση σιωπή; Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι τα παράτησαν; Μάλλον όχι. Για;τί δεν γίνεται να φωνάζεις για κάτι για χρόνια και σε μία σεζόν να το ξεχνάς!!!

Φιλάκια γατάκι

squarelogic said...

Τα είπες όλα!Αύξησε το ποσό κατά 50-100%(με χορηγούς/εμπορ.χρήσεις κλπ) και είσαι μέσα!
Για μένα είναι απ τους 'ανθρώπους" για τους οποίους εύχομαι θεική τιμωρία της Υβρεως τους.Δεν θα βγεί βιολογικώς off κάποια στιγμή σύντομα?

tzonakos said...

Χαχαχα, κατάντια ο Χοχός, να παρακαλάμε να πεθάνει για να γλυτώσουμε :)

ΖΟΥΚ, δεν είδα η αναοκίνωση των γάβρων παππούδων να αναφέρει οτι ο Πάντος ακόμα τον τραβάει αυτον τον παίκτη της Ξάνθης !!!
Επιλεκτικές αναφορές, επιλεκτική μνήμη, "οι άλλοι ειναι κακοί, μόνο ο ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο, οι άλλοι κατς".
Ζε Κουτουλίας, Ανατολάκης, δύο μόνο απο τους γάβρους που τσεκούρωσαν κόσμο.

Προτείνω να στηθεί ενας αδριάντας εξω απο το Τηγάνι, το άγαλμα μιάς κλωτσιάς, μιας κουτουλιάς, με φόντο μια Παράγκα.

Ειμαι πολυ κακός ;

coachp said...

Γύρω στα 180 εκατομύρια € ήταν τα κέρδη απο τα Τσαμπιονς Λιγκ όλα αυτά τα χρόνια για τον Ολυμπιακό. Εψαξα να βρω την σχετική έρευνα που είχα γίνει αλλα τζίφος. Μόνο το νούμερο θυμάμαι...Οτι ήταν κάπου τόσο.

Απο εκει και πέρα, κάθε μέρα μία ανακοίνωση πρέπει να βγάζει ο παναθηναϊκος κατα του Κόκκαλη αν θέλει να κάνει παιχνίδι. Αλλα με τον Πιλάβιο φοβάμαι οτι το παιχνίδι ειναι χαμένο και πάλι...

Γιωργος Κεντρωτης said...

O Πατέρας είναι αυτός που είχε ρίξει τον Εθνικό στη Δ κατηγορία; Για να ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ. (Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχετε πάρει τον Παλάσιος, καθότι περνάω κι εγώ, ως μποκατζουνιορσικός, το δράμα μου...) Σε καλημερίζω, φιλτάτη.

gatti said...

@zouk: Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να παίξει πλέι οφ. Eτσι όπως είναι, χωρίς μεταγραφές, με παίκτες καταπονημένους, λόγω ηλικίας και μπροστά σε μια πρωτόγνωρη γι΄ αυτόν κατάσταση,
ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έβγαινε!

Αλλά δυστυχώς εγώ βλέπω και πέρα από αυτό. Με τη στρατιά πωρωμένων ηλίθιων που έχει δημιουργήσει (κουραστικό να επαναλαμβάνω ότι δεν είναι όλοι που είναι γεγονός, αλλά είναι πολλοί, πάρα πολλοί που είναι επίσης γεγονός) έτσι και δεν πάρει κάποια στιγμή όσα έχει συνηθίσει να παίρνει και που το άρρωστο μυαλό τους θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα αξίας και όχι εύνοιας, θα θρηνήσουμε νεκρούς. Οχι έναν - δυο αντίπαλους χουλιγκάνους που στο κάτω κάτω θα έμπαιναν υποψιασμένοι σ΄ αυτή τη μάχη. Αλλά ανυποψίαστους φιλάθλους που θα βρεθούν μπροστά στην οργή τους.

Η ανακοίνωση του Πατέρα ήταν σε σωστή βάση. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσει ο πολυμετοχικός αν θα έχει μία γραμμή, ή αν έχει τόσες όσοι και οι μεγαλομέτοχοί του.

Οσο για τους παλαίμαχους, τι περίμενες; Να γράψουν για τους δικούς τους "σκοτώστρες";

gatti said...

@paoad: Eτσι έπρεπε να γίνει. Εχω διαβάσει ανακοινώσεις και ανακοινώσεις του γαύρου, έχω δει δηλώσεις και δηλώσεις του Κόκκαλη, αλλά η προχθεσινή ξεπέρασε τα όρια της θρασύτητας. Γι΄ αυτό έγραψα ότι δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Ευτυχώς η διοίκηση αυτή τη φορά αφουγκράστηκε τον θυμό των οπαδών της ομάδας και αντέδρασε κατάλληλα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι οι ανακοινώσεις αλλά τα έργα. Γιατί μόνο με τις ανακοινώσεις δεν γίνεται τίποτα.

gatti said...

@island: Nαι, αυτό ακριβώς θέλει, Νησάκι. Να τους φροντίζουν τους παίκτες του με στοργή και προδέρμ. Να μην τζαρτζάρονται και αν είναι δυνατόν να μη τους ακουμπάνε καν! Βέβαια, εδώ γεννάται ένα ζήτημα. Αν δεν τους ακουμπάνε πώς θα πέφτουν ώστε να πάρουν φάουλ ή πέναλτι;

Πώς να πούνε για το φορμάρισμα; Δεν είναι λογικό το φορμάρισμα; Εχουμε παίκτες μικρούς σε ηλικία και βάθος πάγκου. Εχουν παίκτες μεγάλους σε ηλικία και μηδέν πάγκο. Θα είναι γελοιότητα να πουν κάτι τέτοιο, αν και τους έχω ικανούς.

Βεβαίως και είναι πολλά τα λεφτά. Και βεβαίως και είναι αναίμακτα. Δεν πλήρωνε τόσα χρόνια από την τσέπη του την παράγκα. Από τα έσοδα που είχε την πλήρωνε και την πληρώνει. Πώς να δεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να βάζει το χέρι στο βάζο με το μέλι; Θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη συμβεί αυτό.

Γιατί, εσύ αμφιβάλλεις ότι έχει βάλει το χεράκι του και στο θέμα του γηπέδου; Είναι λογικό να μην θέλει ο Χόχος να φτιάξει σύγχρονο γήπεδο καμία άλλη ομάδα. Εξάλλου σε πρόσφατη συνέντευξη ο Κόκκαλης το είχε δώσει το στίγμα. Είπε ότι θέλει - και καλά... - να φτιάξουν όλες οι ομάδες σύγχρονα γήπεδα, αλλά πως παρακολουθεί στενά το θέμα του Βοτανικού για να είναι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει περισσότερα πράγματα απ΄ όσα πήρε ο ίδιος. Ποιος; Αυτός που η δημιουργία του γηπέδου του συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών!

Καλημέρα, Νησάκι!

gatti said...

@squarelogic: Mα, ξέρεις, τόσο καιρό τώρα ήθελα να γράψω για αυτό το θέμα. Γιατί τα περνάμε όλα στο ντούκου και τελικά τα ξεχνάμε. Κι όμως αυτά ακριβώς είναι που πρέπει να θυμόμαστε συνέχεια για να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο λειτουργεί όλος αυτός ο μηχανισμός.

Γι΄ αυτό αν θέλεις δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Γιατί αυτή η κατάσταση είναι μια σύγχρονη Λερναία Υδρα. Και όσα κεφάλια κι αν κόψεις, πάλι καινούργια θα ξεφυτρώσουν.

gatti said...

@tzonakos: Εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς! Να παρακαλάμε να επέλθει η θεία δίκη ή να έρθει το βιολογικό του τέλος!
Αν και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ευχηθώ για το βιολογικό τέλος κανενός.
Εύχομαι όμως να πάθει ένα Αλτσχάιμερ (που κοντά είναι εδώ που τα λέμε...) και να αποσυρθεί! :))

Αυτή η ιδέα με τον ανδριάντα πολύ μου άρεσε!!!

gatti said...

@coachp: Eνας λόγος παραπάνω αν τα κέρδη ήταν σχεδόν τα διπλά απ΄ όσα υπολόγισα. Πάρα πολλά λεφτά και έχει φάει πολύς κόσμος από αυτά. Και από το σινάφι σου, επίσης, γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο που σκίζονται υπάλληλοι και "αντικειμενικοί" για τα δίκαια του γαύρου.

Η παράγκα έχει φάει όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τα παιδιά της και τα εγγόνια της. Πώς να την ανατρέψεις αυτή την κατάσταση; Αλλά τελικά κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Αυτή η σαπίλα.

Οσο για την ανακοίνωση, δεν συμφωνώ ότι θα πρέπει να αναλωθούμε σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων. Μου άρεσε αυτή που βγήκε, ήταν στο σωστό ύφος, αλλά μέχρι εκεί.

Το παιχνίδι δεν είναι μόνο στις εντυπώσεις. Αν και με τον Πιλάβιο νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, φοβάμαι κι εγώ ότι έχει ήδη χαθεί...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Φρέσκα κουλούρια αγαπητέ. Κι ο Κόκκαλης πριν ...μάθει είχε φάει ξεγυρισμένες σφαλιάρες!

Για τον Νιλμάρ πάμε, μάλλον ως μποκατζουνιορσικός μπορείς να είσαι ήσυχος. Μη σου πω ότι μπορείς να είσαι ήσυχος γενικότερα, στο θέμα των μεταγραφών, γιατί στο τέλος δεν βλέπω να παίρνουμε κανέναν!

Καλημέρα!

Ντεμης said...

Αχ Γκάττι μου, Γκάττι μου, δεν τα είχα αφομοιώσει ποτέ έτσι όλα μαζί τα στοιχεία και θόλωσα. Δεν ξέρω τι να κάνω μετά την ανάρτησή σου, πέρα απ' το να απελπιστώ ακόμη περισσότερο.
ΥΓ 1: εγώ δεν τη βρήκα και τόσο "άγρια" την ανακοίνωση Πατέρα. Έπρεπε να πει πολλά ακόμη!
ΥΓ 2: ωραία όλα τα στοιχεία, λύσεις δεν προτείνει κανείς! Δεν υπάρχει κάτι δυναμικό που να μπορούμε να κάνουμε; Κάποιο ανάλογο προηγούμενο σε άλλη χώρα, κάτι;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

"Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη"...

Σοφές κουβέντες, απο σκεπτόμενους...

Ο τίτλος "μιλάει" από μόνος του...

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.bllogspot.com

gatti said...

@Ντεμης: H αλήθεια είναι ότι πραγματικά απελπίζεσαι όταν τα διαβάζεις. Γιατί δεν βλέπεις φως.

ΥΓ. Την ήθελες πιο άγρια την ανακοίνωση του Πατέρα; Ε, όχι δα! Ξέρεις πόσοι ομοϊδεάτες σου (ΑΕΚτζήδες), πόσοι ΠΑΟΚτσήδες και γενικά πόσοι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων έβαλαν τα γέλια με αυτό τον
...χαρτοπόλεμο;

"Τσακώνονται οι ...αδικημένοι" θα λένε ειρωνικά και με το δίκιο τους. Γιατί για τους τρίτους μοιάζει φαιδρό όλο αυτό.

ΥΓ2: Ποιες λύσεις; Βλέπεις εσύ τρόπο να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πώς; Να πολεμήσεις το παρασκήνιο
μέσω παρασκηνίου; Το νομίζεις εύκολο; Με τόσο χρήμα που έχει διακινηθεί μέχρι και κυβερνήσεις
αγοράζονται.

Κι αν τελικά την βρουν την άκρη οι πολυμετοχικοί (που σιγά μη την βρουν...) για μένα υπάρχει και το ηθικό ζήτημα. Δεν θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Θέλω ισονομία για όλους. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

gatti said...

@ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ: Αγαπημένη ατάκα από αγαπημένη ταινία ("Λόλα").

Οντως, είναι πολλά τα λεφτά, Αρη...

:)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φρέσκα κουλούρια - συμφωνώ. Πόσο μπαγιάτικο είναι, όμως, ότι ο κ. Πατέρας είχε νομικό σύμβουλο στον Εθνικό τον Βασίλη; Δεν εννοώ τον Κοντοβαζαινίτη! Τον άλλο Βασίλη εννοώ, τον και Γκαγκάτση λεγόμενο.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Mπαγιάτικο δεν είναι κι αυτό; Αφού μου λες ότι τον είχε νομικό σύμβουλο στον Εθνικό! Αλλωστε μη νομίζεις. Ο Βασιλάκης άργησε να ...ανθίσει! Επρεπε πρώτα να κάνει τη γνωριμία της ζωής του: Τον Σωκράτη!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ααα! Γι' αυτό έγινε κακός ο Γκαγκάτσης! Από τις κακές παρέες! Αυτές τον φάγανε. Πείτε το, ντε, να το καταλάβουμε κι εμείς οι ολιγόνοες.
Καλημέρα κορφιάτικη!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Eτσι είναι! Οι κακές παρέες έχουν καταστρέψει κόσμο και κοσμάκη!

Δεν λες που του αναγνωρίζω και πρότερο έντιμο βίο... Χάρη του κάνω!

Kαλησπέρα! :))