Sunday, January 25, 2009

Ο ...θυμός του Μαγγελάνου


Οχι δηλαδή, αλλά πείτε μου. Γιατί εγώ πολλά πράγματα για τους Πορτογάλους δεν γνωρίζω. Κι από αυτά που γνωρίζω, ξέρω ότι έχουν το ονειροπόλο πνεύμα του Μαγγελάνου και του Βαρθολομαίου Ντιάζ, ότι μπορεί να είναι αυτοκτονικοί σαν τον Πεσόα, ότι τραγουδάνε τα νοσταλγικά fados. Κι από το ποδόσφαιρο τώρα ξέρω ότι μπορεί να έχουν αγωγή όπως συνέβη το 2004 που έβλεπαν την Ελλάδα να σηκώνει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι τους και χειροκροτούσαν ιπποτικά, ενώ αν συνέβαινε το αντίθετο, είναι ζήτημα αν θα έβγαινε ζωντανός ένας Πορτογάλος μέσα από το γήπεδο. Και το πολύ πολύ να είναι μπλαζέ σαν τον Μουρίνιο, κλαψιάρηδες σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, υποτονικοί σαν τον Φερνάντο Σάντος ή άνευροι σαν τον Πεσέιρο(υ). Αυτό το πράγμα τώρα που έβριζε, χειρονομούσε, ήταν εκτός εαυτού και πάλευε σαν μπεχλιβάνης όταν οι σεκιουριτάδες του "Κλεάνθης Βικελίδης" προσπαθούσαν να τον κάνουν καλά και να τον συνοδέψουν στα αποδυτήρια μετά την κόκκινη του Κύρκου είναι βέβαιο ότι είναι Πορτογάλος; Είναι σίγουρο ότι δεν έχει γίνει κάποια μετάλλαξη; Κι αν έγινε η μετάλλαξη πότε ακριβώς έγινε; Σε κάποια ανύποπτη στιγμή; Οταν ήρθε στον ΠΑΟΚ; ΄Η όταν έκανε τατουάζ με το "Δικέφαλο" στο μπράτσο του;

Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και πότε. Εκείνο που γνωρίζω είναι αυτό που είδαν τα ματάκια μου. Αν έπρεπε να κλείσω όλο το ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ σε μία μόνο λέξη δεν θα κουραζόμουν καθόλου. Κονσεϊσάο. Σέρζιο Κονσεϊσάο για να είμαστε πιο ακριβείς. Τι έκανε ο παίχτουρας; Επέστρεψε στην κερκίδα (για την ακρίβεια δεν επέστρεψε στην κερκίδα, αλλά στο πλεξιγκλάς) ένα από τα αντικείμενα που δέχτηκε όταν πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ. Και πήρε γι΄ αυτό μια κόκκινη κάρτα. Και δεν δέχτηκε με τίποτα αυτή την απόφαση. Και εκεί ακριβώς ζήσαμε σουρεάλ καταστάσεις. Τον Πάμπλο Γκαρσία να λειτουργεί ως ...ειρηνοποιός. Να προσπαθεί να ηρεμήσει τον συμπαίκτη του και να απομακρύνει τους αρειανούς που πήγαν να ζητήσουν τον λόγο. Και τον Σάντος (με το γνωστό τζιν...) να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο υπό τα γιούχα των αρειανών, προκειμένου να τραβήξει τον παίκτη του έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Και μετά στη φυσούνα είχαμε και δεύτερο ημίχρονο. Εκεί ήταν που κάμφθηκαν όλες οι αντιστάσεις των ΠΑΟΚτσήδων. Μπορεί να υπήρξαν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες που θύμωσαν με την απερισκεψία του παίκτη τους που άφησε την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα. Μπορεί να υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν, παρόλο που γνώριζαν ότι έσφαλλε. Δεν πρέπει να υπήρξε όμως ούτε ένας ΠΑΟΚτσής που να μην φτιάχτηκε τρελά όταν είδε τον Κονσεϊσάο να χτυπάει τρελαμένος το στήθος του στο σημείο που βρισκόταν ο "Δικέφαλος" ουρλιάζοντας από το πάθος και τον θυμό και δείχνοντας στους αρειανούς που κρέμονταν πάνω από τη φυσούνα ποιος είναι και σε ποια ομάδα παίζει.










Δίχασε λοιπόν ο Κονσεϊσάο. Και επανήλθε έτσι το ζήτημα αν πρέπει ένας παίκτης να απαντάει στις προκλήσεις ή να αφήνει τον κόρακα να αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα. Να φεύγει δηλαδή από το κόρνερ και να του λέει "εγώ δεν μπορώ να το εκτελέσω, τράβα βρες άκρη με τους κάφρους". ΄Η να λειτουργεί όπως ο Πορτογάλος και να επιστρέφει το αντικείμενο με τη λογική ότι είναι άδικο οι 5 και 10 χιλιάδες να στοχοποιούν έναν. Αλλά και τι πρέπει να γίνει; Αν επιστρέφει ο ένας πίσω το αντικείμενο που δέχτηκε θα δεχτεί αυτό που επέστρεψε στο εκατονταπλάσιο. Θα μου πεις υπάρχει και η τρίτη λύση. Να πέσει κάτω και να κάνει τον ψόφιο κοριό. Οτι και καλά δέχτηκε το αντικείμενο στο δόξα πατρί. Κι αντί να φάει την κάρτα ο ίδιος, να φέρει σε δύσκολη θέση την αντίπαλη ομάδα που έχει τους κάφρους οπαδούς. Ο Κονσεϊσάο προτίμησε τη δεύτερη λύση. Κι έφαγε την κάρτα του και θα λείψει από το ματς. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. ΄Η όπως λένε τα ΠΑΟΚια, αυτό είναι που ξεχωρίζει τον ΠΑΟΚ από τις άλλες ομάδες...

Eγώ πάντως να σας πω την αμαρτία μου, ένα παράπονο το έχω. Και είναι μάλιστα παράπονο μεγάλο. Μπουκέτα του Γκαρσία στον Ντιόγο και κυνηγητά στον Ντουντού στο ντέρμπι με τον γαύρο. Μπουκέτα του Κοντρέρας στον Τζιμπούρ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αντικείμενα ο Κονσεϊσάο στους φιλάθλους στο ντέρμπι με τον Αρη. Κι εμείς; Εμείς τίποτα; Στο πηγάδι κατούρησε δηλαδή ο Παναθηναϊκός;

Α ναι, είχαμε κι άλλη μια ομορφιά στο παιχνίδι. Τον Σκόρδα. Που πήγε να ηρεμήσει τα αρειανά και την ώρα που έφευγε κάποιος του πέταξε κάτι επί προσωπικού (προφανώς) και έγινε Τούρκος. Και γυρνάει και κλοτσάει τις πινακίδες και αρχίζει το μπινελίκι. "Μπιπ το σπίτι σας μπιπ". Και ξανα μανα "Μπιπ το σπίτι σας μπιπ". Μιλάμε τώρα ότι πολλά σπίτια είδαν χαρές απόψε το βράδυ.

Κι ο Σκόρδας τώρα ένα δίκιο το είχε. Σου λέει έχουμε ένα ντέρμπι ακόμα μπροστά μας σε τρεις μέρες. Αμα μου αρχίσετε από σήμερα τις τσαχπινιές, τι θα γίνει την Τετάρτη στο κύπελλο; Θα το γκρεμίσουμε το γήπεδο; Πώς θα έχουμε καθαρό μυαλό για να πάρουμε την πρόκριση;

Το ματσάκι τώρα ήταν κακό. Και ο Αρης δεν σκοράρει με τίποτα. Και νίκη δεν μπορεί να πάρει ακόμα κι αν ο αντίπαλος παίζει με παίκτη λιγότερο. Πώς να σκοράρει όμως; Επεσε πάνω στην καλή τη μέρα (τη βραδιά μάλλον) του Χαλκιά. Τι κι αν τον αναγκάσανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να χορεύει πυρρίχιο οι αρειανοί με τα δυναμιτάκια που του πέταγαν; Δεν καταλάβαινε Χριστό ο παίκτουρ. Και τα δυναμιτάκια απέφυγε και τα γκολ. Κι ο ΠΑΟΚ τώρα έχει την ψυχολογία με το μέρος του για το παιχνίδι της Τετάρτης. Εστω και χωρίς τον Κονσεϊσάο.

***


Στο άλλο ματς τώρα, στο ΟΑΚΑ πολύ κακό για το τίποτα. Μεγάλη εμφάνιση έκανε η ΑΕΚ και τον ζέστανε τον κόσμο της εν όψει του ντέρμπι με τον γαύρο. Το πεναλτάκι βέβαια εις βάρος της στην ανατροπή του Κουμορτζί από τον Sotis το έπνιξε ο κόραξ. Κι αργότερα έπνιξε ένα ακόμα στον Εντίνιο κι έτσι ρεφάρισε. Και τα πράγματα στα διοικητικά ηρέμησαν. Βγήκε ο Θανόπουλος και είπε ότι στηρίζει τον προπονητή. Και αναμένουν και τον Νοτιά να έρθει από την Αμερική. Κι άμα κερδίσουν και τον γαύρο να δεις πώς στρώνουν τα πράγματα. Μόνο για μένα δεν έχει πια νόημα το αποτέλεσμα της ΑΕΚ με το γαύρο. Ετσι που τα καταφέραμε...


Ο Πανιώνιος τώρα ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Από τότε που γύρισε ο Ρεκόμπας μετράει δύο στις δύο (ήττες). Χάλασε τη χημεία της ομάδας ο Κινέζος.


Scratch: Και ο Χούτος το βιολί του. Θύμωσε λέει που δεν θα είναι στην 11άδα και έφυγε από το ξενοδοχείο. Μήπως είδατε καμιά στραπατσαρισμένη Πόρσε στην Κηφισίας; Ο Χούτος ήτανε με την ξινίλα στη μούρη.


Scratch 1: Στο Αλκαζάρ ο Stelios έκανε ντεμπούτο με τη Λάρισα, αλλά η ομάδα κόλλησε στο χηνάρι με τις Σέρρες.


Scratch 2: Σταμάτησε να βάζει γκολ ο ΠΑΣ ή ακόμα;

Scratch 3: Ο Αντωνίου λέει στη Γαλλία για να δει στόπερ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

22 comments:

Stepas said...

Καλύτερα και πιο παραστατικά από σένα δεν θα μπορούσα να τα πω! Κι εγώ είχα στο μυαλό μου την Πορτογαλία σαν μια χώρα μελαγχολική, με το ωκεανικό κλίμα που την κάνει να ψιλοξεχωρίζει από τη Μεσόγειο, με χρώματα ψιλογκρί και πολύ βρόχα, με ανθρώπους νοσταλγικούς κι ονειροπόλους, με τα απίστευτης ομορφιάς και αισθητικης αλλά συνάμα μελαγχολικά φάντο κτλ κτλ. Και λέω κι εγώ "αυτός ο Σέρτζιο από πού ξεφύτρωσε"; Ποιά η σχέση του με συμπατριώτες του όπως ο Πάουλο Σόουζα; Κι όμως, για να απαντήσω στην απορία σου, ο παίχουρ αυτός δεν έγινε τσαμπουκάς και "ξέρω γω και ντάξει" στον ΠΑΟΚ. Είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος από πάντα. Δεν σηκώνει μυγα στο σπαθί του. Εγωιστής, τσαμπουκάς και οξύθυμος. Έχει μία "ερασιτεχνική" λογική μέσα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πχ όταν ήταν στη Σταντάρ Λιέγης έφτυσε έναν διαιτητή και έφαγε πάνω από 6 μήνες ποινή! Πάντα τέτοιος ήταν δηλ. Απλά ήρθε και στον ΠΑΟΚ όπου οι συνθήκες ευνοούν για κάτι τέτοια, χτύπησε και το τατουάζ με τον δικέφαλο και τα ελληνικά χρώματα...Ε δεν ηθελε και πολύ.

Πάντως, πέρα απ'την πλάκα, σχεδόν κινδύνευσε η ζωή του χτες. Πραγματικά τέτοιον καταιγισμό από αντικείμενα δεν έχω ξαναδει στην Ελλάδα. Και πετάγανε και κάτι τσιμέντα...ασ'τα να πάνε. Αμα τον πετύχαιναν στο κεφάλι θα κλαίγαμε τώρα. Κι αυτός, λόγω του χαρακτήρα που περιγράφω παραπάνω, έκατσε εκεί, τα έφαγε στη μάπα, κι αντί να πέσει κάτω και να κάνει τον πεθαμένο ή να μανουριάσει με τον ρεφ, πιάνει μια πέτρα και την πετάει πίσω. Αυτός είναι ο Σέρτζιο! Τα παίρνει όλα προσωπικά!

Κατά τ'άλλα χάλια το ματσάκι αλλά τουλάχιστον παίξαμε ψυχωμένα και δεν χάσαμε. Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα το πήρε ο γαύρος, στα πλέι οφ θα μπουμε σίγουρα οπότε εκεί θα κριθούν όλα, άρα μια χαρά το Χ στη σκουληκότρυπα.Τα ασπόνδυλα θα βάλουν γκολ στο επόμενο πρωτάθλημα πάντως. Τι αστοχία είναι αυτή;

8άρα ο ΠΑΣ; Μωρε μπράβο!

Ο Κούγιας λέει πήρε 8 παίκτες μαζί του φεύγοντας από Λαμία για Παναχαϊκή (το διάβασα χτες στο "Βήμα", δεν το ήξερα)!! This is greek football !

Καλή εβδομάδα gattaki!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ο Κονσεϊσάο δεν μου ήταν ποτέ καθόλου συμπαθής. Ακόμα και όταν έπαιξε έξω από... εδώ. Από χτες όμως τον βλέπω με αρκετή συμπάθεια. Τί να κάνει, φιλτάτη; Να κάτσει να τρώει την καταιγίδα των μπουκαλιών και να το παίζει χορεύτρια στην Αίθουσα των Κατόπτρων; Να περιμένει να τον προστατέψει ποιός; Αίμα τρέχει στις φλέβες του, δεν αργοκυλάει γιαούρτι. Προσωπικώς είμαι υπέρ δραστικοτέρων λύσεων, αλλά τις κρατώ για πάρτη μου.

Και για να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. παρόμοια ασχημία είχαν κάνει και τα δικά μας μπουμπούκια τη χρονιά που μας νικήσατε στου Καραϊσκάκη με 0-1. Πέταγαν ότι είχαν και δενβ είχαν πάνω τους και δεν είχαν αφήσει τον Εμπέντε να πλησιάσει καν το τέρμα του στην προθέρμανση. Γελοιότητες, τζαμπαμαγκισμοί και τα τοιαύτα.

Την θερμή καλημέρα μου.

Γιώργος Τ. said...

Αν και απόλυτα λανθασμένη η κίνηση του Κονσεϊσάο, εγώ τον προσκύνησα χθες!! Μαγκιά του για όλα, εκτός από το ότι πέταξε το αντικείμενο προς την εξέδρα.. Έστω ότι το αντικείμενο έβρισκε κάποιον οπαδό και τον τραυμάτιζε.. Τι θα γινόταν??
Όσο για το παιχνίδι, τι φάουλ έδωσε ρε συ στο τετ-α-τετ του Μουσλίμοβιτς ο ρεφ???
Πάντως, πραγματικά, ο Άρης δεν την βάζει με τίποτα.. Κάτι πρέπει να γίνει..
*σκόραρε και ο Μιχαηλίδης του Ατρομήτου χθες!! Αξίζει μια αναφορά και αυτό!!

irene said...

είδα λίγο από τον αγώνα του άρη αλλά πρόλαβα τον σκόρδα να χτυπιέται! είχε γίνει τόσο κόκκινος σε κάποια φάση που έλεγες "το παθαίνει το εγκεφαλικό τώρα"

επιτέλους ξύπνησε η ΑΕΚ αγωνιστικά , αλλα διοικητικά είμαστε για τα μπάζα..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Μαλακία έκανε ο αρχηγός αλλά πριν να μπει στην φυσούνα της σκουληκότρυπας τον χάρηκα!
Όσο οι "αργιανοι" θα είναι στον ψυχολόγο για να λύσουν την επιθετική δυστοκία εμείς πήραμε τα πάνω μας..

gatti said...

@Stepas: Κι εγώ είχα στο μυαλό μου την Πορτογαλία σαν μια χώρα μελαγχολική, με το ωκεανικό κλίμα που την κάνει να ψιλοξεχωρίζει από τη Μεσόγειο, με χρώματα ψιλογκρί και πολύ βρόχα, με ανθρώπους νοσταλγικούς κι ονειροπόλους, με τα απίστευτης ομορφιάς και αισθητικης αλλά συνάμα μελαγχολικά φάντο κτλ κτλ. Και λέω κι εγώ "αυτός ο Σέρτζιο από πού ξεφύτρωσε"

Kι όμως μια χαρά παραστατικά το είπες/έγραψες χώρια που εσύ είχες και την απάντηση στην απορία!
Για τη ...ροχάλα στον κόρακα τα είχα διαβάσει, αλλά άλλο είναι να το διαβάζεις και άλλο να τον βλέπεις μπροστά στα μάτια σου να βγαίνει εκτός εαυτού!

Σαφώς και κινδύνεψε η ζωή του όπως κινδυνεύει και στα άλλα γήπεδα που αντιδρούν ανάλογα οι οπαδοί
(και η Τούμπα βέβαια είναι μέσα σ΄ αυτά, μην ξεχνιόμαστε...). Τελικά δεν ξέρω τι είναι πιο σωστό να γίνει.

Νομίζω πως κι εγώ την ίδια αντίδραση με τον Κονσεϊσάο θα είχα παρόλο που δεν είναι ακριβώς η πιο σωστή. ΄Η καλύτερα, δεν είναι η πιο συνετή. Γιατί αν πετάξεις ένα κέρμα πίσω στην εξέδρα θα πάρεις για ...αντάλλαγμα εκατό. Οπότε δεν βγαίνει άκρη και σε κάθε περίπτωση ο παίκτης είναι ο μεγάλος χαμένος.

Ο Αρης δεν σκοράρει πάει και τελείωσε. Εχει 5 αγώνες και 501 λεπτά χωρίς γκολ. Απίστευτος αριθμός!

Οχτάρα ο ΠΑΣ, ναι. Εχουν τρελαθεί όλοι εκεί στα Γιάννενα.

Για τον Κούγια και τα καραγκιοζιλίκια του τι να πω... Τον είδα πρόσφατα και σε ένα βιντεάκι, που κυκλοφορούσε περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Πάτρας και βριζόταν χυδαία με οπαδούς. Πότε πρόλαβε και αγάπησε την Παναχαϊκή και σκίζεται για τα συμφέροντά της;

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Εγώ όπως καταλαβαίνεις συμπαθώ συνολικά τον ΠΑΟΚ, οπότε μου είναι όλοι συμπαθείς. Βέβαια δεν μπορώ να βάλω τον Κονσεϊσάο δίπλα στον Γκαρσία που είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Με τρελαίνει αυτή η αγέλαστη φάτσα του και το γεγονός ότι παραμένει ανέκφραστος είτε θυμώνει, είτε χαίρεται.

Τώρα για τον Κονσεϊσάο όπως έγραψα παραπάνω, στον stepas, τον δικαιολογώ. Το ίδιο είχα κάνει και πριν χρόνια (το έχω ξαναγράψει αυτό) όταν ο Βράνκοβιτς επέστρεψε στην κερκίδα ένα κέρμα που δέχτηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το βρίσκω άθλιο να βάζουν οι πολλοί σημάδι τον έναν με κίνδυνο ακόμα και για την ζωή του και αυτός να μην πρέπει καν να αντιδράσει. Και αν για τον παίκτη σε περίπτωση που αντιδράσει σαν τον Κονσεϊσάο ο κανονισμός προβλέπει κόκκινη κάρτα, για τους κάφρους στις κερκίδες δεν θα έπρεπε να προβλέπει αποβολή τους από το γήπεδο;

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Η ερώτησή σου ισχύει και αντίστροφα. Αν τραυματιζόταν ο Κονσεϊσάο τι θα λέγαμε; Ετσι κι αλλιώς μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Θυμάσαι σε ένα ματς με τον γαύρο που πήγαν οι δικοί μας να χτυπήσουν τον Λουτσιάνο και έφαγε κέρμα στο κεφάλι ο Βόκολος; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.

Βρε συ, είσαι πατριωτάκι εσύ έτσι; Δεν τα έχουμε πει αυτά! :))))
Πιτσούνι rules!!! ;)

gatti said...

@irene: Kαλά με τον Σκόρδα ήταν πολύ φοβερή η φάση! Το τι μπινελίκι πρέπει να έριξε, δεν λέγεται. Ηταν απόλαυση να τον παρακολουθείς. Ειδικά την στιγμή που ενώ είχε φύγει, επέστρεψε για να τα ξαναχώσει!

Οσο για την ΑΕΚ, όσο πηγαίνει αγωνιστικά καλά, τα διοικητικά θα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

gatti said...

@_ST_: E, δεν νομίζω να υπήρξε ΠΑΟΚτσής να μη τον χάρηκε τον Σέρζιο εκείνη τη στιγμή. Εδώ παρακολουθούσα το παιχνίδι με έναν φιλοαρειανό και όμως κι αυτός θαύμασε το πάθος του παίκτη σας.

Πήρατε τα πάνω σας είναι βέβαιο. Αντε εκμεταλλευτείτε το να πάτε στον άλλο γύρο που σας περιμένει ο γαύρος. Ωραία πράγματα θα δούμε πάλι! :))))

Γιώργος Τ. said...

Δυστυχώς, η ερώτησή μου δεν ισχύει αντίστροφα για τους υπεύθυνους.. Συμφωνώ σε αυτό που λες.. Στο παιχνίδι τότε ήμουν και μέσα.. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά και δεν μου αρέσει να γίνονται... Έχω παίξει και μπάλα και έχω δει πολλά τέτοια (το τι γίνεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν μπορείς να το φανταστείς..)..
Περιστεριώτης είμαι, ναι!!! Και στο μπάσκετ, έχω το Περιστέρι πάνω από την Πανάθα (στο ποδόσφαιρο πάλι όχι..)

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αλφάδι η εξήγησή σου, φιλτάτη. Συμφωνούμε απόλυτα. Σε καληνυχτίζω.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια Gatti μου...

"ζαχαρούλα.." said...

καλημερούδια!!!!!!!!!!!!!!

καιρός δεν ήταν να ξυπνήσει η ΑΕΚ???????????????????????

gatti said...

@Γιωργος Τ.: Θα έπρεπε όμως να ισχύει και αντίστροφα. Δηλαδή είναι μαγκιά να παίρνεις ένα αντικείμενο και να το πετάς σε έναν παίκτη; Και να έχεις το θράσος να εξαγριώνεσαι κι από πάνω όταν στο ανταποδίδει;

Αχ, το πιτσούνι, τι ομάδα είχε κάποτε! Πώς το άφησαν και έπεσε! Κώτσηδες Κορασίδηδες και σία...

Είχες προλάβει τον Τσερτς; Είχες δει live τον Οντι Νόρις;
Το λάτρευα το Περιστέρι εκείνης της εποχής!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Χαίρομαι γι΄ αυτό. Καλημέρα!

gatti said...

@PAVLOS: Kαλημέρα, Παύλο μου!

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Καλημέρα κοριτσάρα μου!

Καιρός ήταν να ξυπνήσει η ΑΕΚ, βέβαια!!! Στην κατάλληλη στιγμή ξύπνησε!

:))))

Γιώργος Τ. said...

Xαχα!! Ίσα ίσα που πρόλαβα το Περιστέρι στην Α2 τα χρόνια εκείνα, πήγαινα δημοτικό.. Μετά γυμνάσιο είδα Μακαρά, Μυλωνά, Γραικό, Τσέρτς (είχα πάρει και αυτόγραφο!!!), Κορωνιό, Κασουρίδη... Μετά Λότερντεϊλ, Νόρις, Μάξεϊ, Τσίτουμ, Γιάριτς, Μορέτι... Έγω δει το Περιστέρι να γυρίζει στο τελευταίο λεπτό το -10 με τον ΠΑΟΚ και να κερδίζει, τον Γκάλη να μου κάνει κηδεία με τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο σουτ, το κλειστό με Μακάμπι να είναι τίγκα και να γίνεται απίστευτη φασαρία και πιο πρόσφατα τον Παναθηναϊκό πάλι να με κερδίζει και να μου στερεί την συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος (κάπου στο 2004 αν θυμάμαι καλά).. Και φυσικά, το "We will, we will... FUCK YOU" στα τάιμ άουτ..!!
Πώς με κόβεις??!!!!

Με τον Ατρόμητο πάλι, δεν έχω τέτοιες σχέσεις..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eλααα! Είχες πάρει αυτόγραφο από τον ...Εκκλησιόσαυρο; (Είχε κάνει ένα αφιέρωμα το "Τρίποντο" σε όλους τους παλιούς μπασκετμπολίστες και τους είχε παρομοιάσει με δεινόσαυρους - εκπληκτικό άρθρο!).

Είχες μάθει εκείνο το επεισόδιο που είχε στην Ιερά Οδό, όταν διαπληκτίστηκε με άλλο οδηγό και εκείνος βγήκε από το αμάξι και τον απείλησε με περίστροφο; Τα είχε δει όλα ο ...Γρηγόρης!

Ο Νόρις, τι αρχοντικό στιλ! Ο Τσίτουμ τι φοβερή φιγούρα! Είχαν περάσει σπουδαίοι παίκτες. Ομαδάρα τότε το πιτσούνι! Και το σουτ του Γκάλη θυμάμαι, αλλά και το φοβερό ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οσο για το σύνθημα στα τάιμ άουτ από τα καλύτερα!

ΑΨΟΓΟ σε κόβω, ΑΨΟΓΟ!

Κι εγώ με τον Ατρόμητο δεν έχω τέτοιες σχέσεις, αλλά δεν παύει να είναι αγαπημένη ομάδα, αφού είναι πατρίδα!

:)))

ΠΑΝΟΣ said...

Ξέρεις ότι λατρεύω να διαβάζω όσα γράφεις και πάντα μαζεύεις υπέροχα και απολαυστικά σχόλια από τα παιδιά που σε παρακολουθούν! Σπάνια σχολιάζω, αλλά αυτή τη φορά δε μπορούσα να κάνω κι αλλιώς αφού η όλη κουβέντα για το Γουσουπού ξύπνησε μνήμες απίστευτες... Σας ευχαριστώ.

gatti said...

@Πανοσ: Ωστε σου αρέσουν οι ιστορίες από το παρελθόν ε; Σου έχω μία ακόμα.

ΣΕΦ, Ολυμπιακός - Περιστέρι, διαπληκτισμός Τάρπλεϊ - Λανς Μπέργουολντ. Ο παίκτης του Περιστερίου ματώνει και όπως ακουμπάει με το χέρι του τα αίματα, τα πετάει πάνω στον Τάρπλεϊ που δείχνει κυριολεκτικά σοκαρισμένος. Την άλλη μέρα διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι όταν του πέταξε τα αίματα του είπε: "Kόλλα AIDS!". Ηταν η εποχή που το AIDS ήταν η νέα μεγάλη φοβία του κόσμου...

Και βέβαια ειδική μνεία θα έπρεπε να γίνει στον παίκτη που κέρδισε 2 φορές με το Περιστέρι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και έναν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος.

Τον αδικοχαμένο Αλφόνσο Φορντ... Σπουδαίος παίκτης, άτυχος άνθρωπος...

Διάβασε εδώ:
http://ageofbasketball.blogspot.com/2008/09/blog-post_09.html