Saturday, January 10, 2009

Γερμανικό νούμερο


Ισα βάρκα ίσα πανί πάλι στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έγινε η ανατροπή στην Κομοτηνή, να γυρίσαμε το ματσάκι και να πήραμε τα τρία ποντάκια, αλλά η διαφορά εκεί! Ακλόνητη! Στους 9 βαθμούς. Και πώς να μειωθεί θα μου πεις; Αφού δύο ώρες αργότερα στο τηγάνι ο Μιχάλης Γερμανάκος είχε αποφασίσει να μείνει αξέχαστος στο τελευταίο παιχνίδι που σφύριξε στην Σούπερ Λίγκα. Μ΄ αρέσει που τον τίμησε και η Ξάνθη μέσω του Κασναφέρη για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κόραξ λοιπόν στο τελευταίο του παιχνίδι:

* Εδωσε μεν γνήσιο (θαύμα! θαύμα!) πέναλτι του Ζουέλα στον Ντιόγο, αλλά αγνόησε το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος ήταν οφσάιντ (αυτό βέβαια είναι ευθύνη του επόπτη), άρα η φάση έπρεπε να σταματήσει πριν το πέναλτι. Δεν σταμάτησε όμως και αντ΄ αυτού ο Ζουέλα είδε κόκκινη κάρτα. Και μπορεί ο Γκαλέτι να αστόχησε στο πέναλτι και να αποδόθηκε έτσι μια κάποια δικαιοσύνη, αλλά ο αμυντικός της Ξάνθης έφυγε για τα αποδυτήρια και η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο.

* Xαρίστηκε στον Γιάννη Παπαδόπουλο σε ένα εγκληματικό τάκλιν που έκανε και σήκωνε απευθείας κόκκινη.

* "Επνιξε" το καταφανέστατο πέναλτι του Πάντου στον Σουάνη στο 90ό λεπτό, επειδή... Τι επειδή βρε ...κουτά; Επειδή πέναλτι στο 90΄ μόνο ΥΠΕΡ του γαύρου πρέπει να δίνονται και όχι κατά.

Μπράβο βρε Γερμανάκο, μπράβο! Κέρδισες με την αξία σου μια θέση στην "ερυθρόλευκη" οικογένεια!

Κατά τ΄ άλλα, ...μπαλάρα έπαιξε πάλι ο γαύρος. Με 10 παίκτες τον κόντραρε η Ξάνθη μέχρι το τέλος κι αν το παιχνίδι παιζόταν σε καμιά άλλη χώρα με διαιτητή που σφυρίζει ό,τι βλέπει θα είχε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Αλλά ακόμα και έτσι ο γαύρος πριν πάρει το πολυπόθητο τρίποντο, είδε το Χριστό φαντάρο!


Είπα Χριστό και θυμήθηκα το δικό μας το παιχνίδι στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Μιλάμε τώρα για σουρεάλ καταστάσεις που έκαναν εντύπωση ακόμα και στον τεντά που το ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι τελικά ανεξήγητο που η ομάδα της Κομοτηνής αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία έχει τόσο καλή απόδοση. Αφού παίζει πάντα με την ευλογία του Θεού. Κερκίδα έχει κάνει η εκκλησία στο γήπεδο των "Κροκόδειλων" και φροντίζει να πηγαίνει καλά η ομάδα της πόλης. Τώρα, βέβαια αυτή η εκκλησία που είναι μια ανάσα από το γήπεδο είναι ευχή και κατάρα. Γιατί μπορεί από τη μια να την έχεις εύκαιρη και να πετάγεσαι να ανάψεις κανα κεράκι και να κάνεις και καμιά προσευχή για να σου κάτσει η καλή η φάση, αλλά από την άλλη, αν τυχόν γίνει καμιά στραβή δεν θα μπορείς να ρίξεις το μπινελίκι σου. Θα νοιώθεις τύψεις να το πετάξεις το βρισίδι με τον Θεό και τους Αγίους να σε παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής.

Θα μου πεις τώρα, έτσι κι αλλιώς μετά την ανακοίνωση Βγενό και να θέλεις να βρίσεις θα πρέπει να αλλάξεις γνώμη. Το είπε ο άνθρωπος καθαρά και ξάστερα: "η πιθανή ηθική αυτουργία σε σωματική ή λεκτική βία είναι πιο σοβαρή και έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την αγωνιστική επιτυχία".


Eπομένως, από εδώ και πέρα αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Οποιος πηγαίνει στο γήπεδο θα πρέπει να είναι τύπος και υπογραμμός. Και όπως απαγόρευσε και τις διαμαρτυρίες στους διαιτητές με το "σεις" και με το "σας" θα πρέπει να τους απευθύνονται όλοι. Θα σφυρίζει ας πούμε το κοράκι μια απόφαση εις βάρος της ομάδας και στις εξέδρες θα πρέπει να είναι όλοι κόσμιοι στη γλώσσα που χρησιμοποιούν.

*Τι σφυρίζει ο πεοκρούστης;
* Υφιστάμεθα μεγίστη αδικία!
*Της μητρός σου το αιδοίον, κίναιδε!
* Υπαγε συνουσιάσου κύριε επόπτα!
* Θα γίνει της ιεροδούλου.

Κάπως έτσι θα πρέπει να εκφράζονται οι οπαδοί στην εξέδρα.

Οσο για τους παίκτες; Φροντιστήριο θα πρέπει να κάνει ο Καραγκούνης σε καθαρεύουσα και αρχαία πριν μιλήσει στο κοράκι.

Τώρα που είπα Καραγκούνης. Σα να μην την διάβασε ο τυπάρας την ανακοίνωση Βγενό. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι και γκρίνιαξε και διαμαρτυρήθηκε και μέσα στα μούτρα του διαιτητή χώθηκε και "μίαν ευχήν συνευρέσεως" (πώς με κόβεις;) έδωσε σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Κι αφού τώρα δεν άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον διαιτητή και τους αντιπάλους, θα αλλάξει τρόπο παιξίματος; Πλάκα κάνουμε; Με τον Καραγκούνη μέση κατάσταση δεν υπάρχει. ΄Η θα είναι ο καλύτερος, ή θα ταλαιπωρεί τη μπάλα. Ασε τώρα τα στημένα. Δεν υπάρχει γιατρειά. Κι εκεί που περίμενες να τον πετάξει έξω ο τεντάς για να ησυχάσουμε και να μην σιχτιριάζουμε, πάει και αλλάζει τον Ιβανσιτς με τον Μάτος. Ε, εκεί μια τρικυμία μας έπιασε είναι αλήθεια. Αλλά ευτυχώς πέρασε αναίμακτα.


Για το ματσάκι τώρα δεν μπορείς να πεις πολλά. Δεν έχουμε βρει ρυθμό μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, είναι γεγονός. Αλλά σε τέτοια ματς κρατάς τους τρεις βαθμούς και πας παρακάτω. Αν μάλιστα σκεφτείς ότι σχεδόν κανείς δεν έπαιξε καλά, είσαι ευχαριστημένος που έκανες την ανατροπή. Βέβαια γι΄ άλλη μια φορά ο Κάκος κατάπιε το στραγάλι της σφυρίχτρας. Αλλο ένα πέναλτι δεν μας δόθηκε. Ας μπει κι αυτό στη μακριά λίστα. Ας βάζουμε όμως τα γκολ κι ας μην μας δίνουν πέναλτι.

Η άμυνα τώρα για τα μπάζα. Δεν μας έφταναν οι συνήθεις γκαφατζήδες, Βύντρα - Σαριέγκι, είχαμε και τους έκτακτους. Κάκιστο παιχνίδι από τον Σπυρόπουλο. Αναιμικός ο Νίλσον που έχει όμως και μια δικαιολογία αφού προερχόταν από τραυματισμό. Ο Μάτος μια χαρά στάθηκε αν σκεφτείς πόσο καιρό είχε να παίξει. Του Ζιλμπέρτο τώρα μάλλον του έπεσε βαρύ το τραπέζωμα που έκανε στο Μπουρνάζι ο μάνατζερ ο Μαρσέλο σε όλη τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρικη παροικία του Λεκανοπεδίου.


Ο Σαλπιγγίδης ως συνήθως έχασε το άχαστο και έβαλε το δύσκολο. Αλλά το φιλότιμό του κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Χώρια το έτοιμο γκολ που έδωσε στον Μάντζιο. Ο Βαγγελάκης, πάλι, μυστήριο τρένο. Πρέπει να φάει το μπινελίκι του για να σκοράρει. Αλλά επιτέλους σκόραρε. Το είχε πει κι ο τεντάς ότι είναι η ώρα του. Από τον αγώνα με τον Ηρακλή τον Οκτώβρη είχε να σκοράρει. Ε, καιρός δεν ήταν;

Ιβανσιτς και Νίνης στα ρηχά, αλλά ειδικά τον μικρό ο τεντάς τον είδε ως τον καλύτερο του γηπέδου(!). Τι να πω... Αντίθετα ο Μουν μια χαρά ήταν κι ας είχε κι αυτός τόσο καιρό να παίξει. Οσο για τον Μελίσση, μόλις μπήκε είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι τον κράξαμε τον Ολλανδό, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτός ήξερε καλύτερα. Μια χαρά τα πήγε ο ...Μπόκολης!


Ηταν κι ο Μάκης στην Κομοτηνή...


***

SCRATCH-O-TSUNAMI

Scratch: Ο Σπυρόπουλος βάλθηκε να δικαιώσει τον τεντά που θέλει να φέρει αριστερό μπακ.

Scratch 1: Ο Ζιλμπέρτο άργησε μια μέρα (αγωνιστική).

Scratch 2: Τα συκώτια του έβγαλε ο Κάκος του Ζαπρόπουλου μέχρι να του δώσει την καρτούλα που επεδίωξε ο παίκτης.

Scratch 3: Δεν του φτάνει η αμπαλοσύνη του, του Σουηδού κιθαρίστα που σε δεύτερο αγώνα, του βγαίνει η μπάλα άουτ όταν προσπαθεί να προωθηθεί πάνω στη γραμμή, διαμαρτυρήθηκε κιόλας και την άρπαξε την καρτούλα του.

Scratch 4: Α λα της σέντρα ο Βαγγελάκης!

Scratch 5: KΑΙ Ιβανσιτς ΚΑΙ Νίνης ΚΑΙ Μελίσσης ΚΑΙ Μάτος. Του είπε ο Βγενό του τεντά να χρησιμοποιεί όλο το υλικό κι αυτός το πήρε τοις μετρητοίς και τους έβαλε όλους μαζί!

Scratch 6: Ρε σεις ποιος Ντούριτσα, ποιος Σπάχιτς, ποιος Μιράντα και ποιος Αλεξ; Πάρτε τερματοφύλακα και βάλτε τον Μάριο στόπερ! Τόχει!

Scratch 7: Πλάκα πλάκα μια χαρά ομάδα έχει ο Πανθρακικός! Και ωραίο ποδόσφαιρο παίζει και ανοιχτό και συνδυασμούς κάνει και ευκαιρίες. Ωραία μπαλίτσα. Και θέλει και προσοχή την Τετάρτη που ξαναπαίζουμε για το Κύπελλο!

Scratch 8: Δεύτερο χαμένο πέναλτι του Γκαλέτι. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ακόμα σκούζουν οι γαύροι για εκείνο το πέναλτι στην Κύπρο που πρόλαβε και το χτύπησε ο Μήτρογλου. Χαλαρώστε ρε σεις! Είστε σίγουροι ότι θα το έβαζε ο Αργεντίνος;

Sctratch 9: Πάλι με το ξένο πόδι έπαιζε ο Μπελούτσι.

Scratch 10: Ενα γνήσιο πέναλτι κέρδισε κι ο γαύρος κι αυτό προήλθε από οφσάιντ! Κι αυτή η φουκαριάρα η ΕΡΤ έσπευσε να το δείξει και να το ξαναδείξει. Σου λέει πού θα βρω ευκαιρία να δείξω τέτοιο καθαρό πέναλτι υπέρ του γαύρου για να κλείσω στόματα; Κι έτσι φάνηκε το οσφάιντ σε όλο του το μεγαλείο! Κοίτα φίλε μου γκαντεμιά!

Scratch 11: Εντάξει ρε σεις, δεν χρειαζόταν να τον τιμήσετε τον Γερμανάκο. Hταν βέβαιο ότι θα το έκανε το καθήκον του και χωρίς πλακέτα!

Scratch 12: Bαλβίδας: "Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μείνω άλλο έναν χρόνο στην Ελλάδα". Μύρισε χυλόπιτα ή είναι ιδέα μου;

Scratch 13: Πρώτο γκολ - αυτογκόλ. Δεύτερο γκολ, αποτυχημένη προσπάθεια τεχνητού οφσάιντ Ξανθή όνομα και πράγμα!

Scratch 14: M΄ αρέσει που έβγαλε και ανακοίνωση η Ξάνθη για ξεκάρφωμα!

Scratch 15: Γεια σου ρε Πανόπουλε είσαι κολλητάρι!

Scratch 16: Παπανικολάου στην ΕΡΑ: "Ο Ντιόγο είναι ...λίγο οφσάιντ".

Scratch 17: Τον "έφαγε" τον Ντάρκουλα ο Βαλβίδας. Την υγειά του έχασε από τα καψόνια ο παίχτουρας. Αει χάσου μυρμηγκάκι!

Scratch 18: Aχ! Μου έλειψε ο όμορφος!

10 comments:

The Bgt said...

"θα γινει της Ιεροδουλης"
Χα χα χα απαικτη εισαι!

Γιατι δε περνουμε το Ζουελα και τον πορτιερο της Ξανθης με το περιεργο ονομα?
Μονο με αυτους τους 2 μια χαρα θα ειναι η αμυνα μας.
Θηριο ο 1ος, φοβερος ο 2ος.
Τι κοιταμε διαφορους τυχαρπαστους και ακριβους?

gatti said...

Καλώς την! Ελα ντε! Γιατί δεν παίρνουμε αυτούς τους δύο; Μια χαρά παίκτες είναι!

Αλλά βλέπεις πρέπει να δουλέψουνε κι οι μανατζαρέοι...
Χώρια που εμείς ψάχνουμε παίκτες για να ανεβούμε ...επίπεδο!

Γιώργος Τ. said...

Τα γνωστά και προβλεπόμενα στο τηγάνι... Ξέχασες όμως κάτι ακόμα.. Την βουτιά Μπελούτσι για πέναλτι, που είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα.. Γαργάρα κι αυτό.. Αναμένω τον Βαρούχα αύριο στην Ολυμπιακή Κυριακή της (σω)κρατικής τηλεόρασης να δίνει ρέστα!!!
Τον Παναθηναϊκό δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον δω.. Μόνο φάσεις.. Για το πέναλτι, έχει γίνει πλέον συνήθεια.. Όσο για τον Ζιλμπέρτο, δεν μπορούσε να βάλει το εύκολο την προηγούμενη Κυριακή...

eforas said...

Καλή χρονιά και πάντα τέτοια! (εννοώ τέτοια εξαιρετικά ποστς!). Πολύ καλά και τα συνθήματα στην καθαρεύουσα και προτείνω να καθιερωθούν! Πολλά φιλιά!

Υ.Σ. Δεν έχω καταλάβει ακόμα: αμυντικό πήραμε;

KitsosMitsos said...

Δεν παίζεται ο γαυρουά οπότε άστο και φέτος...
Βρέξει-χιονίσει στο γαυραϊσκάκη θα κερδίσει. Αφού το θέλει ο θείος.
Καλημέρα!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Ποια βουτιά Μπελούτσι; Είδες πώς βγήκαν οι γαυροφυλλάδες; Κανείς λέει δεν μιλάει για το πέναλτι του Φλίσκα! Είδαν πέναλτι στον Μπελούτσι και μην αμφιβάλλεις ότι θα το ...δει κι ο Βαρούχας το βράδυ.

Πάντως, το κακό έχει παραγίνει. Δεν ξέρω πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Προβλέπω μεγάλη ένταση και ίσως αυτή να είχε στο μυαλό του ο Βγενό, όταν έβγαλε την ανακοινωση (άσε που έτσι και σκεφτώ πως την "παίδεψαν" την ανακοίνωση και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το έκτρωμα, με πιάνει ακόμα πιο μεγάλη μελαγχολία...).
Το πιο λυπηρό, ωστόσο, δεν είναι τα αίσχη που συμβαίνουν. Είναι η ...πεποίθηση των γαύρων ότι όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται επειδή η ομάδα τους είναι πρώτη εδώ και χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι να τον φτάσουν. Μιλάμε για τεράστια τύφλωση!

Το ματσάκι μας ήταν καλούτσικο. Μέσα σε όλο του το χάλι ο Κάκος έχει κάτι καλό. Αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί και να αποκτήσει έναν κάποιον ρυθμό. Τώρα, για τον Ζιλμπέρτο τι να πω... Αυτό το γκολ ήταν απείρως δυσκολότερο. Κι όμως το έβαλε. Αντίθετα έχασε το άχαστο. Αυτή είναι η μπάλα.



@eforas: Kαλώς τον! Πού χάθηκες εσύ; Καλή Χρονιά και ό,τι επιθυμείς!

Μπα, αυτά δεν ήταν συνθήματα. Ηταν το βρισίδι στις εξέδρες. Τα συνθήματα θα έχουν πιο μεγάλη πλάκα. Θα φωνάζουν ας πούμε: "Συνουσιάζεται ο θρήνος και ο Πειραιεύς"!

Επίσης, ούτε θέλω να σκέφτομαι πώς θα τραγουδήσουν το σύνθημα: "Είμαστε από τη Λεωφόρο...".

ΥΓ. Αμυντικό; Κεσκεσέ;



@KitsosMitsos: E, καλά, το έχω αφήσει εδώ και καιρό. Δεν περιμένω κάτι. Απλά, δεν μπορώ και να μην σχολιάζω τα επαναλαμβανόμενα παρατράγουδα.

Καλησπέρα!

duendes said...

Xμμμ...
Περιμένα 'καλύτερο' σχόλιο για το:
"Scratch 2: Τα συκώτια του έβγαλε ο Κάκος του Ζαπρόπουλου μέχρι να του δώσει την καρτούλα που επεδίωξε ο παίκτης."
Ξεφτίλα..

ΥΓ. Καλά, για τον Γερμανάκο, δεν υπάρχουν λέξεις.

gatti said...

@duendes: Εξήγησέ μου, γιατί δεν κατάλαβα πού ακριβώς διαφωνείς.

* Στο ότι έδειξε ιδιαίτερη ...υπομονή ο Κάκος μέχρι να του ρίξει την κάρτα που πήγαινε γυρεύοντας να την πάρει; (Παρεμπιπτόντως, ο Φερέρα τον "άδειασε" στη συνέντευξη Τύπου, αφού αρνήθηκε ότι του είχε δώσει τέτοια εντολή!).

ή

* Στο ότι είναι γελοίο να εκβιάζουν οι παίκτες για να πάρουν κάρτα άμα θέλουν να συμπληρώσουν το όριό τους;

Αν πάντως εννοείς ότι δεν ήταν καλό ως διατύπωση, τώρα που το ξαναβλέπω συμφωνώ! Δεν ήταν από τα καλύτερά μου... :)))

duendes said...

Φυσικά αναφέρομαι στην δεύτερη περίπτωση και ΕΙΔΙΚΑ όταν το σκορ είναι ρευστό (1-2). Το θεώρησα απίστευτη ξεφτίλα και δείγμα του πόσο τραγικό είναι το ποδόσφαιρο μας.

gatti said...

@duendes: Συμφωνώ απόλυτα. Λευκή πετσέτα πριν τελειώσει το παιχνίδι δεν ρίχνεις. Ακόμα και αν είναι τα τελευταία λεπτά. ΑΝ έχεις σωστή νοοτροπία. Αλλά ποιος να τη βρει τη σωστή νοοτροπία στο ποδόσφαιρό μας;