Thursday, April 2, 2009

Μέσα στο κόλπο



Tελικά τζάμπα ανησυχήσαμε. Οι Εβραίοι δεν ήταν ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Παρόλο που η Εθνική τα μπλακ άουτ της τα είχε ως συνήθως. Κι από μπάλα, ας αλλάξουμε κουβέντα καλύτερα. Στην τελική πότε έπαιξε μπάλα για να παίξει τώρα; Το τριποντάκι όμως το πήρε. Και αυτό είναι το σημαντικό. Οσο κρατάει την ουσία, δηλαδή τη νίκη, ούτε ο μπαρμπα Οτο θα ακούει τα σχολιανά του (ναι κι αν τα ακούσει, θα ιδρώσει...), ούτε ο κόσμος θα χαλιέται. Σου λέει, μέσα στο κόλπο είμαστε. Τώρα βέβαια για να το πάμε και παρακάτω, το θέμα δεν είναι να είμαστε μέσα στο κόλπο. Ούτε με το να προκριθούμε στο Μουντιάλ έχουμε λύσει τα προβλήματα. Γιατί άμα πάμε έτσι όπως είμαστε και αρπάξουμε τίποτα ξεγυρισμένες τεσσάρες καλή ώρα (κακή μάλλον) όπως το 1994 με τον Παναγούλια, ή αν εμφανιστούμε όπως στο Συνομοσπονδιών, καλύτερα να λείπει το βύσσινο.


Τέλος πάντων μέχρι τότε έχουμε καιρό. Σήμερα πάντως το ματσάκι μας έκατσε καλά. Και οι Κρητικοί βοηθήσανε και ο Σαλπιγγίδης μια χαρά έπαιξε και έβαλε και γκολάρα και ο Τόρο το τσίμπησε το πεναλτάκι και ο Σαμαράς το μετέτρεψε σε γκολ. Εκεί τώρα μια αναμπουμπούλα έγινε. Χτυπιότανε ο μπαρμπα Οτο στον πάγκο. "Ω ρε τι έπαθα, που δεν είναι μέσα ο Μπασινάς" θα σκεφτότανε. Κι αυτό το παλιόπαιδο ο Σαμαράς χωρίς να ρωτήσει κανέναν πήρε τη μπάλα και την έστησε κάτω για να βαρέσει το πέναλτι. Και όποιος πει ότι δεν θυμήθηκε τη φάση με τον Μήτρογλου και την Ανόρθωση θα είναι ψεύτης. Αλλά άλλο Μήτρογλου και άλλο Σαμαράς. ΄Η μάλλον για να μη λέτε ότι σαν οπαδός του Παναθηναϊκού θέλω να μειώσω τον παίκτη του γαύρου ας το πω αλλιώς. Αλλο να θέλεις να "εκδικηθείς" όπως ήθελε ο Μήτρογλου στην Κύπρο επειδή τον είχανε τρελάνει στο μπινελίκι κι άλλο να θέλεις απλώς να σκοράρεις μέσα στο σπίτι σου επειδή νοιώθεις άνετα και χαλαρά. Ο ένας ήθελε να αποδείξει πράγματα και το πάθος τον πήρε από κάτω, ο άλλος ήθελε απλώς να ευχαριστήσει αυτούς που τον παρακολουθούσαν. Και το έβαλε το γκολάκι γιατί έχει κρύο αίμα το παλικάρι. Εγώ τώρα τον Σαμαρά δεν τον πολυπάω όχι επειδή δεν πιστεύω στο ταλέντο του (αλίμονο) αλλά επειδή δεν γουστάρω το στιλάκι του. Πολύ νάρκισσος μου κάνει, πολύ φτιάξιμο στο μαλλί, πολλή προσοχή στο ντύσιμο και όλα τα σχετικά. Αλλά το παλικάρι "τόχει". Το κατέχει το τόπι και του φαίνεται. Η νέα γενιά είναι πιο εξελιγμένη, πώς να το κάνουμε! Και πιο άνετη και πιο cool. Χώρια που είναι και ακομπλεξάριστη.


Κατά τ΄ άλλα τα γνωστά. Ο Χαριστέας δεν βγαίνει έξω ούτε με αίτηση και χαρτόσημο. Στο σπίτι την έχει πάρει τη φανέλα. Δεν βγαίνει με τίποτα από την 11άδα. Ο Βύντρα της Εθνικής. Κι αν δεν έπρεπε να συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές ο Μπασινάς ούτε στο ογδονταφεύγα θα τον έβγαζε. Βρε δε πα να σέρνεται, δεν πα να έχει κουτσαθεί, δεν πα να μη του έχει μείνει ανάσα, εκεί μέσα θα τον έχει ο μπαρμπα Οτο. Ούτε ο Ελ Σιντ να ήταν. Και ο Ελ Σιντ τουλάχιστον τρόμαζε τους αντιπάλους. Είχε μια λογική που τον στερεώσανε ακόμα και πεθαμένο πάνω στο άλογο για να τον βλέπουν οι οχτροί. Ο Χάρι ποιον να τρομάξει; Τέλος πάντων από το καλοκαίρι με το Euro που ήταν από τους λίγους φιλότιμους παίκτες έχω ορκιστεί ότι κακό δεν θα ξαναπώ για το παλικάρι. Αλλά άστον και λίγο τον φουκαρά στον πάγκο. Τον εκθέτεις που τον χρησιμοποιείς, καλό δεν του κάνεις.

Με την Εθνική μια φορά τελειώσαμε προς το παρόν. Από Σεπτέμβρη πάλι. Εκεί κάπου στα μέσα Αυγούστου θα την ξαναθυμηθούμε, θα πέσει λίγη γκρίνια για το γεγονός ότι οι παίκτες δεν θα έχουν παιχνίδια και φιλικά στα πόδια τους και μέχρι εκεί. Το πολύ μπινελίκι και η μεγάλη γκρίνια θα πέσει αν γίνει καμιά στραβή με τους Ελβετούς. Που δεν αποκλείεται δηλαδή άμα παίξουμε όπως παίξαμε απόψε. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό...




Scratch: Σε ποιον απευθυνόταν η ...ευγενική χειρονομία του Κατσούρ;


Scratch 1: Μια χαρά φίλαθλοι οι Κρητικοί. Και ατμόσφαιρα δημιούργησαν και τη μαντινάδα τους έγραψαν στο πανό και την Παλαιστίνη θυμήθηκαν. Βρε στείλε την Εθνική στην επαρχία να χαρεί ο κόσμος, να φτιαχτούνε και οι διεθνείς! Εμείς εδώ στην Αθήνα είμαστε κάφροι και οπαδοί. Δεν της αξίζουμε.



Scratch 2: Σάλπι, Τόρο και Μόρας, οι καλύτεροι.

Scratch 3: Σταμάτησε να τρώει γκολ το Σαν Μαρίνο ή ακόμα;


Βολιβία - Αργεντινή 6-1??????????

Είναι πολλά τα τεμάχια, Ντιέγκο...

Τη χάσαμε τη μπάλα, πατριώτη...

14 comments:

koutavaki said...

Καλημερούδια!Τελικά νομίζω είχα δίκιο γατί μου για την κωλοφαρδία των βάζελων που την κουβαλάνε μαζί τους όπου και αν πάνε!Το ότι ο Σαχάρ(πως τον λένε τέλος πάντων)ήταν χάλια και βγήκε δε σου θύμισε λίγο την αλλαγή του Μπεκιάι με Ανόρθωση στο ΤσουΛου???Χιχιχιχι!!!Μπράβο στο Δημητράκη μας αλλά μπράβο και στο Βασιλάκη τους.Για μένα η καλύτερη στιγμή του αγώνα(στα μη αγωνιστικά όμως)ήταν η αγκαλιά του Τόρο με το Σάλπι...Εμείς να τα βλέπουμε αυτά!Χωρίς αστεία εύγε και στους δύο!Η χειρονομία του Κατσουράνη για μένα ασυζητητί στα πολύ μείον(άσε που και αγωνιστικά δε θύμιζε τον καλό Κατσουράνη,εκτός και αν ήταν ιδέα μου),όπως και η εξαλοσσύνη του πάγκου πριν το πέναλτι.Καταλαβαίνω ότι φοβήθηκαν το ότι μόλις είχε μπει,αλλά πως να το κάνουμε,φορ είναι ο άνθρωπος!Και όλο αυτό το χάλι μόνο κακές επιπτώσεις μπορούσε να έχει,αλλά μπράβο του που δε μάσησε.Επίσης στα μείον ο μη πανηγυρισμός του δεύτερου γκολ από τον πάγκο.Τα νεύρα νεύρα αλλά και το γκολ γκολ ρε παιδιά...έλεος!Τέλος να πω ότι ο Σωτηρακόπουλος έχει κόψει τελείως!Άθλια μετάδοση και νομίζω προτιμώ τον Πουρουπου που μας φέρνει και γούρι(σε μας τους πράσινους λέω).Το επόμενο παιχνίδι το φοβάμαι περισσότερο αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.
Υ.Γ.Το περίμενε κανείς να μη μπει ο Δέλλας βασικός???Άντε,καλή αρχή και ευλογημένη!
Υ.Γ.Πάμε κι εμείς απόψε για το διπλό,γιατί όσο έχουμε και το άγχος δε μπορούμε να πανηγυρίσουμε για την Εθνική!!!

Γιώργος Τ. said...

Καλημέρα!! Εγώ τον Σαμαρά δεν τον πάω (ποδοσφαιρικά) με τίποτα.. Μπράβο του όμως που είχε την ψυχραιμία και έβαλε το πέναλτι.. Φυσικά μπράβο στον Σαλπιγγίδη που έκανε ματσάρα, όπως και στον Τοροσίδη, που καλά θα κάνει να την κάνει από τον γαύρο όσο είναι νωρίς.. Και τέλος, μπράβο στους Κρητικούς.. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. Ας πάει η Εθνική στην επαρχία, να την χαρεί ο κόσμος εκεί.. Εδώ στην Αθήνα, δεν θα λείψει σε κανέναν..
*τι χειρονομία έκανε ο Κατσουράνης και πότε (το μεγαλύτερο μέρος του β' ημιχρόνου δεν το είδα)
**6-1?????????????? Ποιά μπάλα?? Τα πάντα όλα χάσαμε!!!

gatti said...

@koutavaki: Kαλημέρα! Λες να έχει πάρει ...κωλοφαρδία η Εθνική από την ομάδα μας; Αυτά τα λένε οι γαύροι βρε! Που δεν μπορούν να εξηγήσουν τις ευρωπαϊκές μας επιτυχίες!

Και μένα μου άρεσε το στιγμιότυπο με τους Σάλπι - Τόρο να αγκαλιάζονται μετά το κερδισμένο πέναλτι. Δυστυχώς συνήθως μένουμε μόνο στα άσχημα. Αλλά τι κάθομαι και λέω; Εδώ οι γαύροι στο φόρουμ τους είχαν ξεσκίσει στο μπινελίκι τον Παπαλουκά επειδή "χαριεντιζόταν" με Διαμαντίδη - Χατζηβρέττα!

Ο Κατσουράνης δεν ξέρω τι είχε πάθει. Γενικά είναι "κάπως", αλλά ομολογώ ότι το χθεσινό και μάλιστα σε αγώνα της Εθνικής δεν το περίμενα.

Οντως φοβήθηκαν στο πέναλτι, αλλά ο Σαμαράς είχε κρύο αίμα. Γενικά τα νεότερα παιδιά δεν έχουν το άγχος των παλιών ούτε αισθάνονται ότι η μπάλα ζυγίζει 10 τόνους. Ισως να παίζουν ρόλο και οι πολλές παραστάσεις που έχουν από το εξωτερικό. Τι να μασήσει ο Σαμαράς; Εξω έχει μεγαλώσει. Μακριά από τα ελληνικά κόμπλεξ. Βέβαια αν δεν το έβαζε ακόμα θα λέγαμε τώρα και άντε να ξανατολμούσε κανας μικρός να πάρει αντίστοιχη πρωτοβουλία. Διπλό το καλό λοιπόν από την ενέργειά του. Αλλωστε όπως είδες, κανείς άλλος δεν τόλμησε. Κι ο Σαλπιγγίδης που πήγε κοντά του και προς στιγμήν φάνηκε ότι ήθελε να το εκτελέσει αυτός, μάλλον για να τον ενθαρρύνει πήγε κοντά.

Να σου πω την αλήθεια, επειδή την ίδια ώρα είχε το "Τσακάλι" που το είχα ξαναδεί μεν, αλλά μου αρέσει πολύ, έβλεπα σε δύο τηλεοράσεις ταυτόχρονα και δεν πολυ-άκουγα μετάδοση, παρόλο που είχα ανοιχτό και το ραδιόφωνο.

Στο επόμενο παιχνίδι κι εγώ μας φοβάμαι. Αλλά δεν θα ανησυχήσω κιόλας από τώρα. Αλλωστε όπως έγραψα στο ποστ, προσωπικά τουλάχιστον προτιμώ να μην προκριθούμε, παρά να διασυρθούμε στο Μουντιάλ ή όλοι να έχουν να λένε για το άθλιο θέαμα που παρουσιάζουμε...

ΥΓ. Ελα ντε! Να μην παίξει ο Κολοσσός; Γιατί; Μήπως περίμενες να παίξουν βασικοί Σαλπιγγίδης και Μόρας; Κι ας φαινοταν η διαφορά στους παίκτες που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους με αυτούς που επιμένει να βάζει ο μπάρμπα Οτο.

ΥΓ1. Ναι, πάμε για το δεύτερο διπλό να ξεμπερδεύουμε!!!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Πράγματι ήταν ψύχραιμος ο Σαμαράς. Δεν ξέρω πώς το είδε ακριβώς. Επειδή έπαιζε στην Κρήτη; Είχε καλό προαίσθημα; Ηταν τόσο σίγουρος; Δεν είναι και εύκολο εδώ που τα λέμε μόλις έχεις μπει στο παιχνίδι να αποφασίσεις να χτυπήσεις ένα πέναλτι που θα κρίνει τον αγώνα.

Ο Σάλπι ήταν όντως εξαιρετικός, αλλά και ο Τόρο ήταν πολύ καλός.

Δεν το συζητάμε, η επαρχία είναι ιδανική για να παίζει η Εθνική. Και το καλύτερο θα ήταν να γίνονταν τα παιχνίδια και σε άλλα γήπεδα, όχι μόνο στο Ηράκλειο. Να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Δεν του έχουν μείνει και πολλά να ευχαριστηθεί. Είχα "φοβηθεί" έτσι που έβλεπα τους διεθνείς παραμονές του αγώνα να γυρίζουν σε σχολεία και εκδηλώσεις χορηγών. Μου θύμισε κάπως το "πανηγύρι" στις ΗΠΑ, τότε που είχε ξεσηκωθεί και τα είχε "χώσει" ο Μανωλάς. Αλλά ευτυχώς και η νίκη ήρθε και τα παιδάκια ευχαριστήθηκαν που είδαν τους διεθνείς από κοντά και πήραν και τα αυτόγραφά τους.

Την βρήκα την χειρονομία του Κατσούρ και την ανέβασα ήδη. Υπάρχει και στο βιντεάκι με τα γκολ του αγώνα. Την έκανε λίγο μετά το γκολ του Σαμαρά. Στους Ισραηλινούς προφανώς την έκανε, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.

Αστα, μεγάλη πίκρα έφαγα με τον Ντιέγκο... Ατιμο υψόμετρο... :p

koutavaki said...

Γλυκιά μου ότι έχουμε κωλοφαρδία έχουμε!Αν και το είπα για αστείο,χρειάζεται και αυτή!Άλλωστε πιστεύω ότι η κωλοφαρδία ακολουθεί τον άξιο!Δεν είναι κακό αυτό.Όσο για το στιγμιότυπο Τόρο-Σάλπι να σου πω ότι καλοί και κακοί οπαδοί υπάρχουν σε όλες τις ομάδες.Π.χ.το έτερον μου ήμισυ που είναι γαύρος το χάρηκε εξίσου!Να τα λέμε και αυτά όμως(τα στιγμιότυπα εννοώ)γιατί η Εθνική για μένα είναι πάνω από ομάδες,αφού στις ομάδες μας τη διαφορά κάνουν τα λεφτά όχι η ψυχή(στις μεταγραφές αναφέρομαι).Την καλύτερη δουλειά έκανες που δεν άκουγες μετάδοση!Ούτε παίκτη πέτυχε ούτε φάση!Άσε που χαρακτήρισε εγκληματική την αλλαγή του Γκέκα!Αν τον έφτανα θα τον δάγκωνα!Θα σου πω και κάτι που αποκλείεται να το πιστέψεις.εγώ θέλω να περάσουμε μουντιάλ γιατί πάντα ως τώρα όταν κάνω μακρινές προβλέψεις πιάνουν.Τον περασμένο Μάιο λοιπόν που ο σύζυγος έλεγε ότι πάμε για τελικό στο Euro του λέω:¨μη φας,θα πατώσουμε.Αλλά στο μουντιάλ θα πάμε πολύ καλά.Όχι ότι θα το πάρουμε,αλλά θα σταθούμε αξιοπρεπώς¨.Τα συμπεράσματα δικά σου και δεν κάνω πλάκα,λόγω τιμής.άλλωστε η Πρωταπριλιά πέρασε.Ελπίζω να μην το γρουσούζεψα που το μαρτύρησα,αλλά μέχρι τώρα έπιασε!

gatti said...

@koutavaki: Kι εσύ παντρεμένη με γαύρο; Καλά, πώς αντέχετε; :p

Aμα ο φίλαθλος είναι υγιής τα χαίρεται αυτά τα στιγμιότυπα. Μόνο οι άρρωστοι ...αρρωσταίνουν περισσότερο όταν τα βλέπουν. Στην τελική ό,τι έχουν να χωρίσουν είναι μόνο μέσα στο παιχνίδι, όχι έξω από αυτό. Αρκεί το παιχνίδι να γίνεται επί ίσοις όροις, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Εδώ και πολύ καιρό δεν ακούω τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επειδή συνηθέστατα παράλληλα με τον αγώνα που με ενδιαφέρει διεξάγονται κι άλλοι, προτιμώ να έχω ανοιχτό το ραδιόφωνο. Αλλη πίκρα εκεί βέβαια! Εσύ λες ότι ο Σωτηρακόπουλος δεν πέτυχε ούτε παίκτη. Φαντάσου τι γίνεται στο ραδιόφωνο που έχουν και την άνεση ότι ο άλλος δεν βλέπει αλλά μόνο τους ακούει. Ο,τι θέλουν λένε.

Μακάρι να πιάσει και να προκριθούμε και να πάμε και καλά. Ποιος δεν το θέλει; Το ξεφτιλίκι και το άθλιο θέαμα είναι που δεν θέλουμε...

***

Αν τον έφτανα θα τον δάγκωνα! Αυτό πολύ θα γούσταρα να το δω! :))))

koutavaki said...

Στο νησί μου οι περισσότεροι νέοι είναι γαύροι και αεκάκια οπότε περιορισμένες επιλογές!Παρ΄όλα αυτά μαλακιές μεταξύ οπαδών δε λέγονται και δε γίνονται.Σπρώχνουμε όλοι Εθνική.Τα καλά της επαρχίας!Όσο για το σύζυγο,τι σου έχω?Είναι Περιστεριώτης άρα Ατρόμητος και με έκανε και εμένα!!!Γιούπι!

Giorgos Varvakis said...

FREE PALESTINE !!
-----------------
καλό απόγευμα :)
Φιλιά

gatti said...

@koutavaki: Kαλά, ποιο νησί είναι αυτό, που δεν έχει Παναθηναϊκούς;
Αυτό ισχύει για τα νησιά και την επαρχία. Δεν έχουν τόσο φανατισμό. Βλέπουν τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα και με περισσότερη υγεία. Πιο φανατικοί είναι οι φοιτητές που πηγαίνουν εκεί.

Αφού είναι από το πιτσούνι ο σύζυγος, χαλάλι!!!

Ατρομητάρα, ολέ! :)))

gatti said...

@gvarvakis: Kαλώς τον!

Για το πανό έγινε ολόκληρη φασαρία στο Παγκρήτιο και προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να το κατεβάσει, μήπως και ...θιγούν οι Ισραηλινοί!

Καλό απόγευμα και σε σένα Γιώργο μου!

Φιλιά! :)))

Ντεμης said...

Σοκαρίστηκα κι εγώ με την Αργεντινή βρε Gatti! Τι χαστούκι ήταν αυτό;! Στον αγαπημένο Μαραντόνα; Πολύ μεγάλη στεναχώρια. Και σιγά μην έφταιγε το υψόμετρο! Ποιος ξέρει τι έγινε.... Πάντως θεϊκός παίκτης δεν σημαίνει και μεγάλος προπονητής. Τέταρτοι είναι τώρα στον όμιλο. Λαλείς να μην είναι στο Μουντιάλ η Αργεντινάρα; Δεν θα το αντέξω! Τώρα που θα πάει η Ελλάδα, να ξαναπαίξουμε μαζί.... χιχί!
ΥΓ: Free Palestine!!! Σιγά μην το κατεβάζαμε το πανώ! Και μπράβο στον Κατσούρ, εμένα μου άρεσε η χειρονομία του προς τους αχώνευτους, κάτι θα του είπαν (την άθλια δήλωσή τους για την Εθνική μας που δήθεν πήραν πίσω δεν τη σχολίασες!) Θέλουν και Μουντιάλ! Ούτε στην Γιουροβἰζιον δεν έπρεπε να παίρνουν μέρος! Ουστ!

gatti said...

@Ντέμης: Aστα Ντέμη μου, άστα! Μην ξύνεις πληγές!!!

Μεγάλη πίκρα, αλλά άσε βρε να δικαιολογηθούμε λίγο λέγοντας ότι φταίει το υψόμετρο! Κάτι πρέπει να βρούμε να πούμε. Αχ, βαριά του έπεσε η προπονητική του Ντιέγκο μας. Συμφωνώ πως ένας μεγάλος παίκτης δεν γίνεται απαραίτητα μεγάλος προπονητής. Μη σου πω ότι είναι και
κανόνας αυτός!

ΥΓ. Ναι, βέβαια! Σιγά μη το κατεβάζαμε το πανό!

Καλά κι εγώ δεν χαλάστηκα με την χειρονομία του Κατσούρ. Τη διασκέδασα μάλλον.

Δεν την σχολίασα την δήλωση γιατί δεν γουστάρω να κολλάω σε τέτοιες δηλώσεις. Μπορεί να μην ειπώθηκε καν έτσι. Κι αν ειπώθηκε δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι γραφικός. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμό. Είπε ένας βλαξ αστεία την Εθνική. So what?

Αλήθεια, αυτούς τους Εβραίους πουθενά δεν τους θέλουν. Εμείς στην Ευρώπη γιατί τους δεχόμαστε ...κολαούζους;

Sisyfina said...

Κατέβηκες Κρήτη; είχα τη φαεινή ιδέα να κυκλοφορήσω τις επίμαχες ώρες και κόλλησα στην κόλαση (απίστευτο μποτιλιάρισμα με το κλείσμο του παραλιακού). Όχι δεν αντέχουμε τους μεγάλους αγώνες, παρακαλώ να μην μας ξαναπροτιμήσετε.
Ελπίζω να καλοπερνάς ;)

gatti said...

@Mambo Tango: Αν ερχόμουν θα στο έλεγα βρε! Πάντως καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις γιατί κατά πώς φαίνεται το Παγκρήτιο θα γίνει η μόνιμη έδρα της Εθνικής...

Καλά να περνάς και μακριά από μποτιλιαρίσματα! :)))
...