Sunday, April 5, 2009

Aλφαβητάρι


Τώρα δηλαδή εσείς περιμένετε να σας πω για τον Παναθηναϊκό και για το ματσάκι με την ξανθούλα; Σαν τι να σας πω δηλαδή; Με τη μία τηλεόραση να δείχνει ΝΕΤ, την άλλη Σούπερ Σπορτ, το ραδιόφωνο ανοιχτό και με ζάπινγκ στις γριές που έπαιζαν στο βόλεϊ, είναι ζήτημα να είδα κανα τέταρτο, μισάωρο συνολικά την Πανάθα. Ετσι θα πάει μέχρι το τέλος της ...ρέγκιουλαρ σίζον (άτσα, έγινε η Σούπερ Λίγκα, Α1 μπάσκετ!) γιατί μετά στα πλέι οφ θα έχουμε άλλες ομορφιές.

Θα αρχίσω επομένως ανάποδα. Οχι με το ματσάκι, αλλά με το λεγόμενο τρίτο ημίχρονο. Γιατί αυτό το τρίτο ημίχρονο, η συνέντευξη Τύπου ντε, ήταν "όλα τα λεφτά". Το τι έχει να γίνει με όσα είπε ο τεντάς άλλο να σας λέω και άλλο να το βλέπετε/ακούτε. Πριονοκορδέλα θα τον περάσουν οι αλήτες ρουφιάνοι, αντί να τον ευχαριστήσουν κι από πάνω που χάρη σ΄ αυτά που λέει θα έχουνε να ασχολούνται τώρα που το πρωτάθλημα έχει τινάξει τα πέταλα και το ενδιαφέρον είναι υπό του μηδενός.


Και γιατί θα τον περάσουνε πριονοκορδέλα; Επειδή στις 10 κουβέντες που είπε οι 9 τους αφορούσαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ άσχετους τους έβγαλε τους ΑΡΔ ο τεντάς κι αυτό, όσο νάναι, δεν συγχωρείται εύκολα.

Κι ας προσφέρθηκε ο φουκαράς, γαλαντόμος όπως είναι, να τους βοηθήσει και να τους κάνει μαθήματα. Στο σχολείο τους πρότεινε να κάτσουν και να έρθει ο ίδιος να τους κάνει δωρεάν μαθήματα, μπας και ξεστραβωθούνε και σταματήσουνε να γράφουνε μαλακίες επειδή άλλα βλέπουν κι άλλα καταλαβαίνουν.

Να δω τώρα εγώ τους αλήτες ρουφιάνους με σχολική τσάντα και το αλφαβητάρι παραμάσχαλα να πηγαίνουνε στο δημοτικό και τον τεντά να τους μαθαίνει την αλφαβήτα και τι στον κόσμο!

Ο άνθρωπος, πάντως, το είπε καθαρά: "Για δωρεάν διαλέξεις θεμάτων τακτικής καλέστε με να σας κάνω αναλύσεις και να τα μεταφέρετε στα ΜΜΕ που εργάζεστε".

Τους βλέπει σα να λέμε που στέκονται όλη την ώρα στα συστήματα, του μεταφέρουν την άλλη μέρα - σιγά μη δε του μεταφέρουν! - τι γράφουνε οι φυλλάδες και του έχει φύγει το τσερβέλο. Σου λέει τι είναι αυτοί οι άμπαλοι ρε που θέλουν να κάνουν και κριτική! Πού έχω μπλέξει!

Κι επειδή είναι στο χαρακτήρα του να είναι και κομμάτι εριστικός είπε να τους τσιγκλήσει λίγο. Τι λίγο δηλαδή; Μπαρούτι τους έκανε.

Γιατί δεν τους είπε μόνο για τα μαθήματα. Τούς είπε κι άλλα:
"Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις με τις θέσεις των παικτών, θα πρέπει και οι δημοσιογράφοι να χρησιμοποιείτε την λογική". Οχι να βλέπετε σα να λέμε πέντε αμυντικούς και να γράφετε την άλλη μέρα ότι έβαλα ένα πούλμαν μπροστά από το τέρμα. Να σας κόβει λίγο το νιονιό σας. Να καταλαβαίνετε ότι οι δύο από αυτούς βγαίνουν στην επίθεση και να μην κολλάτε στα συστήματα.

Κι όχι τώρα ότι υπάρχει περίπτωση, ακόμα κι αν τους κάνει μαθήματα ο τεντάς να μάθουνε κάτι οι ΑΡΔ. Αυτοί είναι σαν το ανέκδοτο με τον δάσκαλο που προσπαθούσε να μάθει τα παιδιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό να συλλαβίζουνε.

Δάσκαλος: Επαναλάβετε μετά από μένα: Γ και Α, Γα.
Παιδιά: Γ και Α, Γα
Δάσκαλος: Τ και Α, Τα.
Παιδιά: T και Α, Τα
Δάσκαλος: Oλο μαζί!
Παιδιά: Kατσούλα

Ετσι και οι αλήτες ρουφιάνοι. Ο,τι και να τους πει ο τεντάς, αυτοί το δικό τους θα γράψουνε. Αυτό που ξέρουνε και αυτό που καταλαβαίνουνε.

Και πριν από αυτό τώρα είπε κι άλλα ο άνθρωπος. Για τους παίκτες του μίλησε και εξήγησε γιατί δεν τους ζήτησε από την αρχή να του πουν σε ποια θέση μπορούν να παίξουν:
"Δεν συνέβη στην αρχή της σεζόν γιατί θα ήταν μεγάλη αλλαγή για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και μπορεί να προκαλούσε πολιτισμικό σοκ".

Σωστός κι εδώ ο τεντάς. Δεν μπορείς να κατεβάσεις τον άλλο από τα δέντρα και αμέσως να τον πας να τον καθίσεις μπροστά σε ένα κομπιούτερ. Υπάρχει πρώτα μια διαδικασία εκμάθησης. Πρώτα θα μάθει να χαράσσει στην πέτρα τα ορνιθοσκαλίσματά του, μετά θα πιάσει στα χέρια του χαρτί και μολύβι και εν καιρώ θα φτάσει και στο κομπιούτερ.

Εδώ ο άλλος δεν μπορεί να σταματήσει τις γιόμες, θα του ζητήσεις εσύ να βάλει τη μπάλα κάτω να κινείται με ή χωρίς αυτήν συνεχώς στο χώρο και να πασάρει με τη μία; Με τι προσόντα;

Οσο για το άλλο που είπε για τις δεύτερες, τρίτες ή τέταρτες επιλογές. Κι αυτό σωστό είναι. Αμα ο άλλος θέλει να παίξει θα πρέπει να στρώσει κάτω τον κώλο του να δουλέψει. Πώς το λέει η παροιμία; "Αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι" (γαύρο ας πούμε...). Θα την έχουν φαίνεται και στο Σουρινάμ αυτή την παροιμία.
"Με αυτό τον τρόπο, ο καλύτερος παίζει. Οπως στην ζούγκλα. Ο ισχυρότερος επικρατεί".

Αυτό τώρα το τελευταίο το ξεκαθάρισε. "Αυτό ήταν αστείο...." είπε γιατί το ξέρει ότι κι αυτό μπορεί να το παρεξηγούσαν. Σιγά μη το απέφυγε δηλαδή, αλλά λέμε τώρα, ο άνθρωπος μια φορά την προσπάθεια την έκανε.


Κι αφού ξεμπερδέψαμε από τον τεντά (δηλαδή εμείς ξεμπερδέψαμε, οι αλήτες ρουφιάνοι μόλις άρχισαν...) ας πάμε και στα ...παλιόπαιδα. Που αυτή τη φορά παίξανε υποφερτή μπαλίτσα. Και τα γκολάκια που έβαλαν προήλθαν και από πολύ ωραίους συνδυασμούς. Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ έδωσε σωστή πάσα ο Σουηδός κιθαρίστας! Αξία; Ανεκτίμητη! Και ο Μάτος μια χαρά ήταν το παλικάρι και ο Σάλπι είχε φόρα από το ματς της Εθνικής και ο Βύντρα καλά τα πήγε και το λαβράκι από την Πολωνία στα πάνω του φαινότανε. Και ο Αυστριακός καλά έπαιξε, αλλά αυτό τώρα δεν το υπολογίζω. Σε αδιάφορα παιχνίδια ο Ιβανσιτς καλά παίζει. Στα δύσκολα είναι που εξαφανίζεται σαν τον Χουντίνι.


Κατά τ΄ άλλα τώρα, ο γαύρος τα κράτησε τα προσχήματα. Τον κέρδισε τον κουμπάρο του Γκαγκάτση και την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του προέδρου του. Θεωρητικά σα να λέμε ο Λεβαδειακός κινδυνεύει ακόμα. Πρακτικά όμως έχει ήδη σωθεί. Εντάξει, σε διπλή ισοβαθμία πάει στα μπαράζ, αλλά σιγά τώρα μην ισοβαθμίσει με ΟΦΗ και Σέρρες. Ενα ποντάκι σε δυο παιχνίδια θέλει για να σωθεί, κάπου θα το βρει.



Πριν το παιχνίδι τώρα τιμήσανε τον Τζόλε για την επικείμενη αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Και ποιος του έδωσε τα λουλούδια; Εδώ σε θέλω. Ο πρώην συμπαίκτης του ο Καψής. Ναι, αυτός ο φουκαράς που είχε τραβήξει των παθών του τον τάραχο όσο καιρό βρισκόταν στο λιμάνι από τους κολλητούς του αρχικλικαδόρου. Αυτός που είχε ...μουλιάσει στην πισίνα προκειμένου να λέει ότι είναι ανέτοιμος να παίξει για να μην τον κοιτάζουν με μισό μάτι Ανατολάκης και σία. Ε, καλά λένε μετά ότι ο Μιχαλάκης είναι τόσο καλό παιδί, πραγματικό "κορίτσι" και γι΄ αυτό δεν άντεξε στο γαύρο. Αφού ούτε κακία κρατάει κατά πως φαίνεται...

Μετά το ματς τώρα παραλίγο να δούμε και τσόντα. Τους βάλανε κάτω τους παίκτες του γαύρου και τους ξεβρακώσανε. Δηλαδή όχι ακριβώς. Τα σώβρακα τους τα άφησαν. Τα υπόλοιπα όμως τους τα πήραν. Αυτός ο Ντιόγο, χωρίς φανέλα, χωρίς παπούτσια και ξεκάλτσωτος έφτασε στα αποδυτήρια. Του την πέσανε από κοντά τα πιτσιρίκια και πήρανε ό,τι μπορούσαν. Τα έδωσε όμως κι ο μπραζιλέιρο, προς τιμήν του είναι κάτι άλλοι τζόρες που δεν θέλουν ούτε να τους ακουμπήσεις.

Το μόνο μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο Βαλβίδας. Που είχε δεν είχε άρχισε να κάνει πάλι τον δύσκολο. "Δεν ξέρω, ναι μεν αλλά, θα δούμε, μπορεί, ίσως", σαν γκόμενα που γουστάρει αλλά δεν θέλει να την περάσουνε για εύκολη κάνει. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά δεν ξέρεις και με τι διάθεση έχει γυρίσει πίσω ο Χόχος από την Αμέρικα. Είναι διατεθειμένος να του κάνει τα χατίρια ή θα τα πάρει κρανίο από τις πολλές κόνξες του Βάσκου και θα του πει "άει χάσου μυρμηγκάκι!".



Στην Κομοτηνή τώρα είχαμε ατμόσφαιρα. Ευλογημένος τόπος αυτό το γήπεδο του Πανθρακικού. Η εκκλησία δίπλα στο γήπεδο, πίσω του το βουνό, το ηλιοβασίλεμα καρσί, μιλάμε για ρομαντζάδα, όχι αστεία. Πήγαινε κι οι φουκαράδες οι ΑΕΚτζήδες να δούνε την ομάδα τους να κερδίζει και αντί γι΄ αυτό απολαύσανε μια γκέλα. Και το θέμα τώρα δεν είναι η γκέλα. Σιγά. Ούτε το σερί των νικών που διακόπηκε είναι. Είναι που μείνανε πίσω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία για τα πλέι οφ και όσο νάναι μια γκρίνια την ξεκίνησε. Και πώς να μην την ξεκινήσει; Συστημένη μπαλιά έδωσε στον Ματέις ο Μαϊστόροβιτς στο γκολ του Πανθρακικού. Είναι δυνατόν να κάνει τέτοια λάθη; Πώς γίνεται κύριέ μου τη μια μέρα να "εξαφανίζεις" τον κλαψιάρη και να μιλάει όλη η Σουηδία για πάρτη σου και την άλλη να γκελάρεις με τους Κροκόδειλους; Γίνεται όμως και παραγίνεται.

Βέβαια ο Μπλάνκο το έκανε το καθήκον του. Το έβαλε το γκολάκι και ισοφάρισε. Μετά όμως πρέπει να έκανε κάτι πολύ κακό. Δεν εξηγείται αλλιώς που μετά το γκολ τον απέσυρε ο πρίγκιψ. Απέσυρε τον Μπλάνκο, Eντίνιο και Τζιμπούρ δεν μπόρεσαν να βάλουν άλλο γκολ κι έτσι έμεινε το χηνάρι. Θα μου πεις δεν της έδωσαν και πέναλτι της ΑΕΚ σε χέρι του Γήττα. Τέτοια ώρα όμως τέτοια λόγια.

Η μεγάλη πλάκα τώρα πια είναι; Οταν σας λέω εγώ ότι όλα τα λεφτά είναι το "τρίτο ημίχρονο" να με ακούτε. Η μεγάλη πλάκα λοιπόν είναι που βγήκε στη συνέντευξη Τύπου ο πρίγκιψ ζοχαδιασμένος και για να εξηγήσει το στραβοπάτημα είπε: "Κάποιοι είχαν το μυαλό τους στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη". Και πριν προλάβεις εσύ να εμπεδώσεις το λόγο που τα παλιόπαιδα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, πετάει την μεγάλη την παρόλα: "Tον Μπλάνκο τον έβγαλα για να είναι έτοιμος στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό". Ορίστε; Ποιος είπαμε ότι είχε το μυαλό του στο κύπελλο, Ντούσκο μου;


Τα ΠΑΟΚια τώρα πέρασαν χαλαρουϊτα από την Τρίπολη. Ο πατήρ Κωστένογλου την είχε σώσει προ πολλού την παρτίδα, το μυαλό των παικτών του είναι στον αγώνα κυπέλλου με τον γαύρο, καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, ε, δεν ήθελε και πολύ. Ενα γκολ ο πρώην παίκτης των Αρκάδων, ο Αναστασάκος, ένα ακόμα ο Σέρτζιο και τέζα ο καμπούρης. Κι έτσι εμείς κι ο ΠΑΟΚ προς το παρόν πάμε στα πλέι οφ χέρι χέρι...

Τι εννοεί ο ποιητής;

Το μεγάλο παιχνίδι τώρα έγινε στο Χαριλάου. Ξέσπασε ο Αρης! Οπως σας το λέω! ΞΕΣΠΑΣΕ ο Αρης. Ο Αρης που είχε να βάλει γκολ δεν θυμάμαι πόσα λεπτά πριν λίγο καιρό, σήμερα έβαλε τέσσερα μαζεμένα. Και σε ποιον τα έβαλε; Στον φουκαρά τον ΟΦΗ. Αυτός ο ΟΦΗ τώρα δεν είναι όφις. Σκορπιός είναι. Και δεν έχει γλώσσα δηλητηριώδη, αλλά κεντρί. Και το έχει στρίψει το κεντρί του και το έχει μπήξει στη ράχη του. Τρεις αγωνιστικές τώρα αγκομαχάει αλλά δεν πεθαίνει. Ολο πέφτει στο γκρεμό κι όλο κάπου βρίσκει και κρατιέται. Κι αφού δεν πρόκειται να την γλιτώσει στο τέλος, ας τελειώνει τουλάχιστον αυτό το μαρτύριο. Ας βρεθεί κάποιος να του δώσει τη χαριστική βολή μπας και λυτρωθεί.

Σάμπως όμως το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Πανσερραϊκό; Κι αυτός όλο υποβιβάζεται κι όλο στην κατηγορία βρίσκεται. Προσπάθησε ο καημένος ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο να παίξει και για λογαριασμό του ΟΦΗ. Γιατί τα πατριωτάκια στην Κρήτη, αγαπιούνται. Αλλά τι να σου κάνει κι αυτός. Αμα δεν έχεις προσωπικό ενδιαφέρον πόσο τσαγανό να βάλεις; Κι άντε και το βάζεις. Αμα έχεις τέτοια άμυνα σαν ελβετικό τυρί πώς να τα καταφέρεις. Κι ο Πανσερραϊκός από την άλλη, άλλος αυτόχειρας. Δυο φορές προηγήθηκε, δύο φορές ισοφαρίστηκε. Αμα έχεις δυο φορές την ευκαιρία να πάρεις το τριποντάκι και δεν τα καταφέρνεις, ε, γάμα το, μη το ζορίζεις το πράγμα, δεν σε θέλει.

Στο Αλκαζάρ πάλι η Λάρισα κόλλησε στο 0-0. Ηθελε αλλά δεν μπορούσε. Ας όψεται ο Εστογιάνοφ. Μια ομάδα μόνος του ήταν πάλι. Κι έτσι τώρα μια ανησυχία ο Πηλαδάκης αρχίζει να την αισθάνεται. Μείωσαν στους δύο βαθμούς τα αρειανά και μπορεί η ΑΕΛ να έχει το πάνω χέρι, αλλά σίγουρη δεν την λες. Δυο ματσάκια μένουν. Το ένα είναι με το γαύρο στο τηγάνι και είναι πιθανότατα το ματς που θα γίνει η φιέστα. Αρα, δύσκολο να πάρει βαθμό. Και το άλλο πάλι τελευταία αγωνιστική είναι στη Λιβαδειά. Κι αν ο Σουβλακιακός δεν έχει πάρει βαθμό μια αγωνιστική πριν στην Κομοτηνή θα τη θέλει τη νίκη στην έδρα του. Αρα;

Στο ματσάκι τώρα λειτουργήσανε για πρώτη φορά και οι κάμερες ασφαλείας. Και μπουζουριάσανε μερικούς Πανθηρώνιους και βγήκε μετά ο Τσακίρμαν στην Αθλητική Κυριακή και τα έχωσε σε αστυνομία και Πηλαδάκη. "Πιάσανε λέει όλους τους γνωστούς μου, που δεν έκαναν τίποτα". Κι αφού δεν έκαναν, πώς τους πιάσανε; Είχανε προηγούμενα μαζί τους;".

Τέλος στη Φυλή οι γριές πήρανε το χηνάρι και σώσανε την παρτίδα. Και θα μπορεί ο Ρέμος να υποδέχεται κόσμο στο μαγαζί του και να τον διασκεδάζει χωρίς να ανησυχεί.

Και μιας και είπα για γριές... Μπράβο του του Ηρακλή για τις εμφανίσεις του στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Επαιξε φανταστικά. Και κρίμα που δεν κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο.
Από την άλλη βέβαια, αν το κέρδιζε το τρόπαιο με τον Λεώνη να είναι πια προπονητής της ομάδας μας, ίσα που θα τον ...χάναμε τον Αλέκο. Ταμπλάς θα του ερχόταν...


Scratch: Και πώς να κερδίσουν οι φουκαριάρες οι γριές; Στην Πράγα γινόταν το φάιναλ φορ, στην Πράγα και η Σύνοδος Κορυφής. Πα να πει ότι την ίδια μέρα που έπαιζε ο Ηρακλής στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ ήταν εκεί και η κόρη του Δρακουμέλ. Κι όσο νάναι κάτι από την ...αύρα του μπαμπά της θα το έχει πάρει, δεν μπορεί!


Scratch 1: Και η βρόχα έπεφτε right trough στη Μαλαισία. Kαι οι πιλότοι να κρατάνε μόνοι τους τις ...ομπρελίτσες τους πάνω από τα μονοθέσιά τους. Καταστάσεις σουρεάλ...

16 comments:

Giorgos Varvakis said...

SUPER ANALYSIS :)
Φιλιά
Καλημέρα καλή εβδομάδα

Γιώργος Τ. said...

Καλός ο Παναθηναϊκός, ειδικά από το '30 και μετά.. Θα ήθελα όμως κάτι τέτοια παιχνίδια να τα καθαρίζει από νωρίς και (γιατί όχι?) να βάζει και περισσότερα γκολ.. Η Ξάνθη δεν υπήρχε στο γήπεδο..
Εύχομαι πάντως ο ΟΦΗ να έρθει τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με ελπίδες σωτηρίας.. Και να είμαστε εμείς αυτοί που θα τον ρίξουμε..

*ανέβηκε (και μαθηματικά) ο Ατρόμητος!
*4ο γκολ του Ντέρμπισαϊρ, με τα 3 να είναι οφσάιντ!!!

gatti said...

@gvarvakis: Καλημέρα, Γιώργο μου! Σε ευχαριστώ πολύ!

Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Φιλιά!!! :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Ναι, καλός ήταν. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Αλλά που να το βρει το κέφι να φορτσάρει τώρα πια;

Εντάξει, με βάση την εικόνα του ματς ήταν για περισσότερα γκολ. Τέλος πάντων, πάμε για άλλα.

Μη λες τέτοια πράγματα για τον ΟΦΗ, στενοχωριέμαι που πέφτει...
Πάντως, νομίζω ότι ο Λεβαδειακός "καθαρίζει" με Χηνάρι την Κυριακή στην Κομοτηνή, οπότε τελειώνει το μαρτύριο Κρητικών και Σερραίων.

Ναι, ανέβηκε το πιτσούνι! Αλλά πόσα να γράψω πια; Πάλι σεντόνι μου βγήκε!

Χοχοχο, Ντάρμπισαϊρ! :pp

abalos said...

Οχι και αμπαλοι οι δημοσιογραφοι. . .
Μπαλαδοροι και μελιστα μεγαλοι, ειδικα μετα τα ματς που κρινουν εκ του ασφαλους! ! !
Αλλα βρισκουν και τα κανουν. . .
Πιστευω οτι θα πρεπει να αποκαλουνται πλεον ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ γιατι στην ουσια μονο αυτο κανουν, και για να μην ξεχνιομαστε. . .κριτικος γινεται καποιος που δεν καταφερε να μπει η να πετυχει στον τομεα που κρινει! ! !
Την καλημερα μου σε ολους!

koutavaki said...

Γεια σας και από μένα αν και σήμερα καθυστέρησα λίγο!!!Γατί μου δεν έπιασες το πνεύμα μου στο προηγούμενο ποστ.Όταν έλεγα για δυο ψυχές στο ΟΑΚΑ δεν εννοούσα το Σάλπι και το Γκάμπριελ.Αυτούς στις κερκίδες εννοούσα!Και επ΄αυτού περιμένω σχόλιο!Τώρα όσο για το οφσάντ γκολ τον Ντάμπο,στα μέρη μου λένε:Βρες το στραβό να του βγάλεις το μάτι.Που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση,όταν σε μια παρέα κάνουν όλοι τις ίδιες μαλακίες,δεν έχει νόημα να στέκεσαι σε αυτήν του τελευταίου προσερχόμενου,ή σε αυτή με τη μικρότερη σημασία,τη στιγμή που έχει κριθεί το αποτέλεσμα.Τώρα για τον τεντά,έχουν μια βάση αυτά που λέει,αλλά...ίδωμεν.

eforas said...

Υπερπλήρης για πολλοστή φορά η ανάλυσή σου. Θαυμάζω το κουράγιο σου, που μπορείς να ασχοληθείς λεπτομερώς με τη Σούπερ Ντούπερ Λίγδα. Μήπως μικρή σου άρεσε το τσίρκο;

Πολύ καλημέρα μας και πάντα καλά!

Stepas said...

Απολαυστική όπως πάντα. Καλοι ήσαστε εχτές όσο μπόρεσα να δω. Ο Σάλπι έχει απελευθερωθεί τον τελευταίο καιρό και θυμίζει τον παλιό καλό επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Νομίζω για 3η σερί χρονιά βγαίνει πρώτος σας σκόρερ.

Καλοί κι εμείς χτες. Σοβαροί και πειθαρχημένοι, παρότι είχαμε (πάλι απουσίες). Τελικά το ότι οι αναπληρωματικοί μας υστερούν σε ποιότητα δεν φάνηκε φέτος καθώς ο Σάντος έχει κατορθώσει να περάσει σε όλους τους παίκτες τη φιλοσοφία του. Γκολάρα ο γεροΣέρτζιο που μάλλον σταματάει φέτος την μπάλα.

Από τα υπόλοιπα λίγα πράματα είδα. Κρίμα για τον Ηρακλη πάντως. Πολύ γέλιο στη Φόρμουλα. Έχει ενδιαφέρον φέτος που οι "μεγάλοι" είναι στα κάτω τους.

Τα λέμε
Φιλιά

The Bgt said...

Καλησπερα και καλη βδομαδα!

Στεναχωρηθηκα για το Χερκουλεα..γιατι νομιζα οτι μπορουσε να το παρει.
Παντως φανηκε αρκετα η διαφορα που κανουν και οι μεγαλες μοναδες οταν τα ματς κρινονται στις λεπτομερειες. Παικτες σαν το Βραζιλιανο και τον Βουλγαρο της Ιταλικης, ο Χερκουλεας ΔΕΝ εχει.

Ολα τα λεφτα το μουσακι του Γερμανου πασσαδορου του Ηρακλη, σαν ΑΜΙΣ δε μοιαζει? Toν εβλεπα να πασσαρει και ελεγα τωρα θα τον δω πανω στο καροτσι με τα αλογα να σπερνει το χωραφι.

gatti said...

@αμπαλος: Kαλώς τον! Ναι, σωστά είναι μεγάλοι μπαλαδόροι. Γι΄ αυτό και έχουν αυτοαναγορευτεί προπονητές. Μάλλον είναι το κρυφό τους απωθημένο αυτό.

Ο τεντάς τους "τσίτωσε" στη συνέντευξη Τύπου και είναι αλήθεια ότι δεν τους άρεσαν καθόλου αυτά που τους είπε. Αλλά καλά τους έκανε!

Γιατί βέβαια δεν είναι σωστό να "τσουβαλιάζουμε", υπάρχουν και κάποιοι που και μπάλα ξέρουν και σωστοί είναι αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται (που αυτό συγχωρείται) αλλά νομίζει κι από πάνω ότι ξέρει τα πάντα!

gatti said...

@koutavaki: Δεν το έπιασα το πνεύμα σου όντως. Τα έχει αυτά ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας. Αφού ούτε τώρα είμαι βέβαιη ότι κατάλαβα τι εννοείς. Προφανώς εννοείς πως δεν πήγε πάλι ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν μου κάνει όμως εντύπωση. Εντύπωση μου έκανε που δεν πήγε ο κόσμος στον πρώτο αγώνα ΜΕΤΑ το θρίαμβο στο Μιλάνο. Οπως και στο πρώτο αγώνα ΜΕΤΑ το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Ανόρθωση που η ομάδα προκρίθηκε πρώτη από τον όμιλό της. Ετσι είμαστε δυστυχώς. Ξενερώνουμε εύκολα. Μερικές φορές και χωρίς αιτία...

gatti said...

@eforas: Δεν είναι κουράγιο. Είναι ...μαζοχισμός να παρακολουθείς τη Σούπερ ...Λίγδα!

Τώρα με το τσίρκο έπεσες στην περίπτωση. Μου άρεσε να το βλέπω πράγματι, όταν ήμουν μικρή μέχρι που μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πόσο δυστυχισμένα ήταν τα ζώα του τσίρκου. Μετά ήρθε ένα τσίρκο στο Περιστέρι. Το διάστημα που βρισκόταν εκεί για παραστάσεις, έχασα ταυτόχρονα μέσα σε μία μέρα 4 πολυαγαπημένους μου γάτους (αδεσποτάκια που τάιζα). Δεν τους βρήκα πουθενά (ούτε χτυπημένους από αυτοκίνητο, ούτε φολιασμένους - και βέβαια ΔΕΝ
ήταν εποχή ζευγαρώματος). Εξαφανίστηκαν ξαφνικά! Λίγο αργότερα ακούστηκαν φήμες ότι τα ζώα του τσίρκου ταϊζονται με αδέσποτα. Δεν ξέρω αν ισχύει, μπορεί να έχει βάση, μπορεί να είναι γελοίο ή εντελώς αφελές. Αλλά από τότε κυριολεκτικά ΜΙΣΩ το τσίρκο...

gatti said...

@Stepas: Ο Σάλπι έχει βρει τον εαυτό του και πολύ το χαίρομαι. Μακάρι να συνεχίσει έτσι! Το αξίζει για όλη την ταλαιπωρία που πέρασε όλη τη χρονιά.

Σε εσάς όντως η διαχείριση από τον Σάντος ήταν τέτοια που δεν φάνηκε η διαφορά βασικών και αναπληρωματικών. Αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί. Να λέμε και τα καλά, όχι μόνο για την ατολμία του.

Το γκολ του Κονσεϊσάο κόντρα στον Αστέρα μαζί με αυτό της πρεμιέρας κόντρα στον ΟΦΗ ήταν πράγματι γκολάρες. Εμένα πάντως μου άρεσε αυτό του κυπέλλου απέναντι στο μέλος. Γιατι άραγε; :p

Kαλά αυτό που συμβαίνει φέτος στη Φόρμουλα είναι η "εκδίκηση των φτωχών". Πολύ το ευχαριστιέμαι!

Να περνάς καλά!
Φιλιά!!!

gatti said...

@The Bgt: Kι εγώ πίστευα ότι ήρθε η ώρα του Ηρακλή. Αλλά δυστυχώς...

Αυτό πάντως που συμβαίνει μ΄ αυτά τα θηρία του 2μ.12 που παίζουν στο βόλεϊ είναι απαράδεκτο. Πού πας κύριε μ΄ αυτό το μπόι να παίξεις βόλεϊ; Τράβα να παίξεις μπάσκετ. Ετσι και ο Ρώσος που έπαιξε αντίπαλός μας στο Συνομοσπονδιών. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά! :))

Oντως, μοιάζει με ΑΜΙΣ! Χαχα, ωραία εικόνα αυτή με το χωράφι και τα άλογα!

ΥΓ. Δεν μου λες: Μπας και έπαιζες ποτέ βόλεϊ; Μήπως σε λένε Κατερίνα; Ωρες ώρες μου θυμίζεις ΠΟΛΥ μια κοπέλα που γνώριζα κι έχω χάσει τα ίχνη της. Ηταν και τρελή Πανάθα!

(Δεν έχεις αφήσει κι ένα e-mail να συνεννοηθούμε!) :))

The Bgt said...

niet my dear.
Moi no Katerina. sorry!

Δεν εχω παιξει ποτε βολλευ αλλα εχω δει αρκετο.
Καποτε πηγαινα κι εβλεπα, κυριως Εθνικες ομαδες, τον ΠΑΟ στον Ταφο του Ινδου και την τοπικη μας ομαδαρα τον Πανελληνιο.

Ο ταφος του ινδου, απο μια αποψη το καλυτερο μερος να δεις βολλευ.
Σε καθε καρφι και μπλοκαουτ εκανες τη προσευχη σου μη σε πετυχει η μπαλλα στο δοξα πατρι, αν πριν δεν ειχε παγωσει πρωτα ο πισινος σου απο το τσιμεντο ή δεν ειχες λυποθυμισει απο κλειστοφοβικη κριση και τη μυρουδια της μουχλας...
ΑΛΛΑ ησουν φοβερα κοντα στους παικτες και στη δραση.

σε στειλα μαιλι.

gatti said...

@The Bgt: OK!!!

YΓ. Ο "Τάφος του Ινδού" ήταν "όλα τα λεφτά". Μυθικές εποχές...