Wednesday, May 6, 2009

Προβλήματα υπολογιστών


Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο περιοδικό πληροφορικής προκύπτει ότι δύνανται να παρουσιαστούν ορισμένα προβλήματα κατά την αναβάθμιση του προγράμματος ΠAO 2.3 σε Παναθηναϊκός 1.0. Κατά την εγκατάσταση του τελευταίου έχει παρατηρηθεί κατάληψη σημαντικού μέρους της μνήμης αφήνοντας στο σύστημα ελάχιστα αποθέματα για άλλες εφαρμογές. Προκύπτει δε ότι κατά την εφαρμογή του Παναθηναϊκός 1.0 παρατηρούνται διαδικασίες/φαγωμάρα που αναλώνουν επί πλέον αποθέματα.

Πολλοί χρήστες έχουν επισημάνει το παρακάτω αρνητικό φαινόμενο το οποίο δεν αναφέρεται στις οδηγίες του προϊόντος: Το πρόγραμμα Παναθηναϊκός 1.0. αμέσως μόλις φορτώσει προκαλεί conflict με ορισμένες νεωτεριστικές εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικές του, όπως μέτοχοι 4.0, μπάτζετ 25.3, διάρκεια 30.0, ενότητα 1.0, οι οποίες αδυνατούν να φορτώσουν και το άνοιγμά τους κολλάει το σύστημα. Αντίθετα, με το προηγούμενο πρόγραμμα, ΠAO 2.3, οι αντίστοιχες συμπληρωματικές εφαρμογές του, μιζέρια 3.0, τσιγκουνιά 2.0 και αποτυχία 13.1 λειτουργούσαν άψογα.

Αλλες εφαρμογές όπως χαρά 2.2, Ευρώπη 16.0, γήπεδο 20.08 λειτουργούν παροδικά. Κατά την εγκατάστασή του το Παναθηναϊκός 1.0 εγκαθιστά ορισμένα ανεπιθύμητα “plug in” όπως ''derby'' 4.0 και ''πράσινη'' 4.1 σε beta version. Συνεπώς η απόδοση του συστήματος μειώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά που θα ήταν επιθυμητά στην προσεχή έκδοση:

1) Εντολή σμικρύνσεως ή προσωρινής απενεργοποιήσεως.

2) Εντολή ''βρείτε τα'' ή ''σπάστε τα, όσο είναι καιρός''.

3) Πρόγραμμα απεγκατάστασης το οποίο δίχως απώλεια χρόνου και αποθεμάτων να σβήνει το μιζέρια 3.0 χωρίς μελλοντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του συστήματος.

4) Επιλογή που να επιτρέπει στον χειριστή του δικτύου να επιλέγει και να δοκιμάζει περισσότερα από ένα hardware. Τo άρθρο συμβουλεύει, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες που προκαλεί το μιζέρια 3.0, την εγκατάσταση του προγράμματος συλλαλητήριο 13.4, αν και το τελευταίο δεν είναι άμοιρο προβλημάτων. Κατ΄ αρχήν είναι αδύνατη η εγκατάσταση των προγραμμάτων ξιφομάχος 1.0 και αντιβιοτικά 5.0 αν δεν γίνει πρώτα απεγκατάσταση και απάλειψη του προγράμματος ραλίστας 13.1. Από δοκιμές που έχουν γίνει φαίνεται πως ενίοτε ακόμα και τα προγράμματα ξιφομάχος 1.0 και αντιβιοτικά 5.0 έρχονται σε conflict σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των θυρών Input/Output. Το παράδοξο είναι πως η επίσης νεωτεριστική εφαρμογή κότερο Ι.Ι δουλεύει αρμονικά τόσο με τα αναβαθμισμένα ξιφομάχος 1.0 και αντιβιοτικά 5.0 όσο και με το ραλίστας 13.1.

Είναι πάντως απορίας άξιον το ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες διορθώσεις ενός τόσο εμφανούς προβλήματος. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι και το πρόγραμμα απεγκατάστασης του μιζέρια 3.0 δεν λειτουργεί σωστά και αφήνει ενοχλητικά υπολείμματα στις εφαρμογές του συστήματος. Το χειρότερο όμως και ιδιαίτερα ενοχλητικό για τον χρήστη είναι το ότι όλες οι εφαρμογές ξιφομάχος 1.0 και αντιβιοτικά 5.0 ανοίγουν συνεχώς ένα παράθυρο που προτρέπει στην αναβάθμισή τους σε ιδιοκτήτης 1.0. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Τo ιδιοκτήτης 1.0 έχει ένα bug που δεν αναφέρεται στο readme. Αν ο χρήστης επιχειρήσει την εγκατάσταση του προγράμματος ιδιοκτήτης 1.0 πριν κάνει απεγκατάσταση του ραλίστας 13.1, το τελευταίο διαγράφει δίχως δυνατότητα ανακτήσεως τα αρχεία μετρητά.dll, παιχταράδες.dll και οπαδοί.dll και στη συνέχεια αυτοαπεγκαθίσταται. Οι εν λόγω drivers είναι απαραίτητοι και για την εγκατάσταση του τίτλοι 1.0 το οποίο συνεπώς αρνείται να εγκατασταθεί επισημαίνοντας την έλλειψή τους.



Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού, αναγνώστες του περιοδικού έδωσαν τις παρακάτω απαντήσεις:

Δυστυχώς το Παναθηναϊκός 1.0 είναι αρκετά πολύπλοκο και δεν είναι εύκολη η εκμάθησή του. Π.χ. η εντολή "νίκες και ωραίο θέαμα" που διαθέτει, πολλές φορές δεν λειτουργεί εξαιτίας του μέτριο_ρόστερ.dat, ενώ οι εντολές "κλίκες" και "διαρροές" ενεργοποιούνται πολύ συχνά χωρίς να τις ζητήσει ο χρήστης. Αν επιχειρηθεί να απενεργοποιηθούν οι παραπάνω εντολές, τότε ενεργοποιείται αυτόματα το πρόγραμμα ΑΡΔ 10.0 (μερικές φορές και το δημοσιογράφοι 1.1.1 κάνει την ίδια περίπου δουλειά) το οποίο όχι μόνο επιδιορθώνει τις βλάβες, αλλά καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο δύσχρηστο. Ο μοναδικός νόμιμος τρόπος απεγκατάστασης αυτού του προγράμματος είναι το παίκτες_κλάσης.exe, το οποίο όμως απεγκαθιστά και το μετρητά.dll, ενώ επιπλέον προσθέτει το επιβάρυνση_μπάτζετ.dll το οποίο πρέπει να γίνεται updated κάθε χρόνο. Καθυστέρηση στο update δημιουργεί προβλήματα με τα αρχεία συσπείρωση.com και επιτυχίες.com, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και format.

Σαν cracker προγραμμάτων να συνεισφέρω και εγώ στο Παναθηναϊκός 1.0. Ψαχουλεύοντας λιγάκι τον κώδικα, ανακάλυψα ότι η εν λόγω εφαρμογή, μετά από 1.500 εκτελέσεις ή 2 χρόνια (όποιο φτάσει πρώτο), καλεί ένα μυστικό αρχείο (είναι κρυφό και read-only) που βρίσκεται στο home directory της εφαρμογής και ονομάζεται παράγκα.dll εκτελώντας τις εντολές: "άσκησε πιέσεις στην ΕΠΟ'', ''πάρε τα ηνία στην ΚΕΔ" και "βελτίωσε την επικοινωνιακή σου πολιτική".

Επίσης, συνδέεται στενά με το αρχείο ''παίκτες_κλάσης.exe'', καθώς και με το ''προπονητής καθολικής αναγνώρισης.exe''. Δεν μπορείτε να σβήσετε τα αρχεία αυτά ούτε να τα μετονομάσετε γιατί η εφαρμογή κάνει internal checksum και αν δει ότι λείπουν δεν τρέχει, βγάζοντας το μήνυμα "Χοχοχο!".

Εχοντας δοκιμάσει είτε πειραματικά είτε μέσω εξομοιώσεων τα προγράμματα ραλίστας 13.1, ξιφομάχος 1.0, αντιβιοτικά 5.0 υπεύθυνα πλέον μπορούμε να σας ενημερώσουμε.

1) Τα προγράμματα ραλίστας 13.1, ξιφομάχος 1.0, αντιβιοτικά 5.0 είναι συμβατά μόνο όταν τρέχουν με χρονοδιανομή (time-sharing) στον ίδιο επεξεργαστή και ΜΟΝΟ όταν η μνήμη είναι DRAM (Στατική μνήμη δεν συνιστάται. Παρόλες τις επιδόσεις στον τομέα της ταχύτητας έχει την τάση να κρατά δεδομένα ακόμα και μετά από επανεκκίνηση).

2) Μπορείτε να τρέχετε τα ξιφομάχος 1.0, αντιβιοτικά 5.0 ακίνδυνα εφόσον το ραλίστας 13.1 είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ!

3) Η ταυτόχρονη χρήση δυο εκ των παραπάνω τριών προγραμμάτων εν γένει ΔΕΝ ενδείκνυται, εκτός αν ο χρήστης έχει μετεκπαιδευτεί στον Ανορθόδοξο ή στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο.

4) Η τάση του ραλίστας 13.1 να μην ανταποκρίνεται καταπολεμάται με την εντολή "πούλα τώρα".

Αν μετά από όλα τα παραπάνω αδυνατείτε να εγκαταστήσετε το Παναθηναϊκός 1.0, συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι θα δουλεύετε με το πρόγραμμα ΠAO 2.3. Αν αυτή η λύση δεν σας ικανοποιεί, κλείστε το κομπιούτερ και πηγαίνετε για ψάρεμα...


28 comments:

abalos said...

Δεν παιζεσαι! ! !

Καλη σου μερα...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Είσαι απίστευτη, χαχαχαχα

The Bgt said...

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!
απλα υποκλινομαι και χειροκροτω!

Βρε αθεοφοβη 8 χρονια εγραφα κωδικα τετοιο μπερδεμα εφαρμογων.. πρωτη φορα βλεπω, χα χα χα!

Μονο ο ΠΑΟ, ασυμβατος με ολα :D

-billys- said...

Είσαι απίθανη!!
Βέβαια εμείς τα περάσαμε (και τα περνάμε ακόμα) ποιο πριν από εσάς.
Η πολυμετοχικότιτα στην Ελλάδα είναι πληγή.
Στο λέω από προσωπική πείρα.

gatti said...

@αμπαλος: Εγώ δεν παίζομαι, ή οι πολυμετοχικοί;

ΥΓ. Ευχαριστώ! :)))

gatti said...

@PAVLOS: Δεν με ...πιστεύεις Παύλο μου;

Φιλιά!!! :***

gatti said...

@The Bgt: Πού να φτουρήσει
τώρα o κώδικας μπροστά στην πολυμετοχικότητα;

Τι τραβάμε... (και τι θα τραβήξουμε ακόμα...)

ΥΓ. Τhanx!!! ;))))

gatti said...

@billys: Γιατί νομίζεις ότι δεν βάζει ο Κόκκαλης άλλους στο μαγαζί του; Κανα κορόιδο είναι; Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι κ.λπ. κ.λπ.

koutavaki said...

Οκ το πιάσαμε!Πότε θα πάμε για ψάρεμα?Παραγάδι θα ρίξουμε ή θα πάμε με τα ψαροτούφεκα?Ωραίο άρθρο πάντως!!!Υποκλίνομαι κι εγώ!Καταραμένη τεχνολογία τι μας κάνεις!!!

gatti said...

@koutavaki: Ψαροντούφεκο μου αρέσει καλύτερα!

Τι φταίει η τεχνολογία επειδή εμείς δεν μπορούμε να μοιράσουμε ...τεσσάρων "γαϊδουριών" άχυρα;

koutavaki said...

Και μετά μου λες για παράγκα του Ολυμπιακού γατί μου(όχι ότι έχεις άδικο βέβαια!!!).Πριονοκορδέλα την πέρασε ο αλήτης την Τσέλσι!Αι σιχτιρ πια σιχάθηκα τη μπάλα με αυτά τα καραγκιοζιλίκια!!!

squarelogic said...

εξαιρετική προσαρμογή γνωστού email στα πράσινα δεδομένα...δυστυχώς,ενα χρόνο μετά τη θεαματική "μεταστροφή"του Τζίγγερ και το άνοιγμα της ΠΑΕ,αποδείχτηκε οτι όλο αυτό ηταν ενας πανέξυπνος ελιγμός για να λειτουργήσει η ομάδα με χρήματα των άλλων και να καρπωθεί και ο ίδιος τυχόν επιτυχίες όντας στο απυρόβλητο για τις αποτυχίες.

Και είναι ιδιαίτερα θλιβρό οτι ολα τούτα συζητούνται 2 μέρες μετά το επικό κατόρθωμα του μπασκετικού ΠΑΟ,κάνοντας ακόμα πιο σαφή την διαγαλαξιακή απόσταση που χωρίζει τα 2 τμήματα...

Αυτός ο Νορβηγός Γιουλ Μπρίνερ που λέει και το Κουταβακι χρειάζεται επειγόντως οφθαλμολογική εξέταση!
Αλλα αντί άλλων έβλεπε...και νόμιζα οτι είχαν εκλείψει αυτά απ το Τσ.Ληγκ.
Πάντως γα θέαμα στον τελικό είναι καλύτερα που πέρασε η Μπάρτσα.Αυτή η Τσέλση είναι εκνευριστικά ρεαλίστρια.

koutavaki said...

@squarelogic
Τι να την κάνει φίλε μου την οφθαλμολογική εξέταση?Τσέπωσε τα φράγκα και θα πάει Σεϋχέλλες αυτός τώρα!Αφού και τα τρία πέναλτι και ειδικά το χέρι στο τέλος μπροστά στα μάτια του ήταν!Έπρεπε να είναι κανένας Κυργιάκος εκεί όχι ο Μπάλακ.Να πάει το μπουκέτο σύννεφο!!!Και καλά θα του έκανε!Όσο για την άκυρη κόκκινη(που βέβαια δεν έπαιζε με τίποτα!)κατά τη γνώμη μου ήταν απλά ξεκάρφωμα,για να μη δώσει άλλη κάρτα,ενδεχόμενο πέναλτι κ.λ.π.Και αν στο τέλος σκόραρε η Τσέλσι να είσαι σίγουρος ότι θα έβρισκε τρόπο να το ακυρώσει π.χ. με φάουλ φάντασμα.Πως έγινε με εμάς και τη Βιγιαρεάλ στο πρώτο παιχνίδι?ε, κάπως έτσι.Από τότε που πέσαν χοντρά φράγκα στη μπάλα,έχουν σαπίσει και ξεφτιλιστεί τα πάντα...Εδώ ο Γιαννακόπουλος μας βγήκε κολλητάρι του Κόκκαλη,τι μου λες τώρα...Καλά λέει το γατί για το ψάρεμα...

Γιώργος Τ. said...

Χειροκροτώ όρθιος (προσφέροντας ατομικό standing ovation).. Εκπληκτικό!!!!

koutavaki said...

Σήμερα που μου πέρασε κάπως η τσαντίλα σκέφτομαι ότι η Τσέλσι μπορεί να αδικήθηκε φουλ αλλά είχε και 30 ευκαιρίες για γκολ.Φταίει και αυτή όσο να πεις...Συνδέοντας το λοιπόν με το πολύ καλό ποστ σου,καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ομάδα μας ΔΕΝ πρόκειται να πάρει αυτό που θεωρούμε ότι της αξίζει,γιατί προς το παρόν ΔΕΝ της αξίζει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει.Αν δεν αφήσουμε και φέτος την καραμέλα της διαιτησίας στην άκρη,όποια μεταγραφή και να κάνουμε πάλι δευτερότριτοι θα είμαστε.Γιατί 2-3 παίκτες θα έρθουν,οι υπόλοιποι θα έχουν την ίδια νοοτροπία.Όχι ότι δεν αδικηθήκαμε,αλλά δεν ήμασταν και οι μόνοι!Τι λέγαμε για το Θρασύβουλο?Μόνο που από το Θρασύβουλο δεν περιμένεις να αντιδράσει σαν μεγάλη ομάδα,γιατί απλά δεν είναι.Ή σφίγγουμε τα δόντια και παίζουμε σαν να μην υπάρχει διαιτητής στο γήπεδο,ή κρατάμε τη μίρλα μας και την 2η-3η θέση.Όλη τη χρονιά ο Τεν Κάτε φώναζε για τη διαιτησία,αλλά στο τέλος είπε τον πραγματικό λόγο που χάσαμε το πρωτάθλημα...Και στο μπάσκετ αδικηθήκαμε,αλλά αυτό που θέλαμε το πήραμε.Άποψή μου είναι ότι όσο υπάρχει η δικαιολογία της διαιτησίας,ποτέ δε θα ματώσουμε πραγματικά.Και στη ζωή μας δε γίνεται αυτό?Όταν έχουμε δικαιολογία έτοιμη για τις αποτυχίες μας,δεν το παίρνουμε τόσο ζεστά όσο αν δεν είχαμε.Αλλά η δικαιολογία αυτή μόνο κακό κάνει στην Πανάθα.Όσο πιο νωρίς το χωνέψουμε,τόσο το καλύτερο.Θα σου πω και κάτι άλλο:Ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο που έχανε 2-0 και το πήρε τελικά,μόνο την αβάντα της διαιτησίας δεν είχε!Ως και με 9 έμεινε!Και του βγάζω το καπέλο!Όπως πολύ σωστά είχες πει γατί,έχουν το μέταλλο.Εμείς πάλι όχι.Και όταν αποκλειστήκαμε εμείς από το Κύπελλο,πάλι δεν είχε να κάνει με τη διαιτησία.Όσο για την πολυμετοχικότητα,σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει,αλλά πιστεύεις ότι θα υπήρχε αυτή η φαγωμάρα αν είχαμε πάρει πρωτάθλημα?Όλοι το βλέπουμε και στις δουλειές μας αυτό.Όταν δεν υπάρχει δουλειά δεν πέφτει γκρίνια?Μην περιμένεις να σκεφτεί κανείς από αυτούς το καλό της ομάδας πρώτα!Επιχειρηματίες είναι,δεν είναι μ***κες!
Υ.Γ.:Αυτά είναι τα συμπεράσματά μου για τη χρονιά που πέρασε.Συγνώμη που έπιασα τόσο χώρο,αλλά θεώρησα ότι τώρα που φτάσαμε στο τέλος και για να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα,έπρεπε και να αιτιολογήσω.Και πάλι συγνώμη.

The Bgt said...

Εγω παντως μολις το εχωσε ο Ινιεστα φωναξα τοσο δυνατα, ολο το τετραγωνο με ακουσε. Ειχα να κραυγασω ετσι απο την γκολαρα του Κριστοφ στο Αμστερνταμ.

Δεν αντεχα να ξαναδω Τσελσι-Μαν. στον τελικο. Δεν αντεχεται η Τσελσι βρε παιδι μου. Απαπαααα...
Τωρα το θεμα ειναι πως να χασει η Μαν, μονο και μονο για να δω τον ΑΝΤΙΠΑΘΗ ναρκισσο να κλαιει παλι. :>

gatti said...

@koutavaki: Eίναι αλήθεια πως την έστησαν άσχημα την Τσέλσι. Αλλά από την άλλη... πες μου με το χέρι στην καρδιά: Θα άντεχες να δεις πάλι τελικό ανάμεσα σε δύο αγγλικές oμάδες;

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως επικροτώ το σφάξιμο...

gatti said...

@squarelogic: Βλέπω πως έχεις ήδη πάρει θέση εναντίον του Τζίγγερ και υπέρ του Βγενόπουλου. Εγώ ακόμα έχω αμφιβολίες. Τον κακό τον ξέρουμε. Αλλά αυτός που πλασάρεται για καλός είναι σίγουρα τέτοιος; Το άσχημο είναι πως μάλλον μέχρι να το καταλάβουμε θα έχει χαθεί άλλη μια χρονιά (ίσως και παραπάνω...)

Για το τάιμινγκ του Βγενό ετοιμάζω ποστ!!! (όχι ειδικά γι΄ αυτό αλλά και γι΄ αυτό).

Οντως χρειάζεται οφθαλμολογική εξέταση, ο Νορβηγός, κάποιος πρέπει να τον αναλάβει! :)))

Για θέαμα εννοείται πως ψηφίζουμε Μπάρτσα, εγώ έχω κι ένα λόγο παραπάνω επειδή την λατρεύω (στο λαιμό μου έχει κάτσει αυτή η αδερφοποίηση της Πανάθας με την Ρεάλ!).

Αλλά το περί δικαίου αίσθημα προκαλείται με τέτοιες διαιτησίες. Χώρια που παίρνουν ...θάρρητα και κάποιοι άλλοι...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά όπως λέει και ο square μια προσαρμογή έκανα, την αρχική ιδέα την είχε εκείνος που έφτιαξε το γνωστό email περί συζύγου και ερωμένης με όλα τα συμπαρομαρτούντα (παιδιά, διαζύγια, διατροφές κ.λπ.). Ε, "νύφη" είχαμε (την ομάδα), σύζυγο είχαμε (ραλίστας), εραστές/μνηστήρες είχαμε (Παυλάρα, Βγενό), δεν ήθελε και πολύ! :)))

gatti said...

@koutavaki (again): Δεν διαφωνώ σ΄ αυτό που γράφεις για τον πραγματικό λόγο που χάσαμε τον τίτλο. Αλλά έχω να κάνω ορισμένες επισημάνσεις. Ναι, σε έναν συνολικό απολογισμό της χρονιάς, θα είναι άρρωστος όποιος υποστηρίξει πως δεν χάσαμε δίκαια τον τίτλο. Τον χάσαμε επειδή δεν καταφέραμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τελεία και παύλα! Γι΄ αυτό και ο Τεν Κάτε το παραδέχτηκε. Επειδή αποτελεί μία πραγματικότητα. Xάσαμε τον τίτλο από δικά μας λάθη και όχι από τα λάθη της διαιτησίας. Η διαιτησία όμως ΔΕΝ είναι καραμέλα. Επαιξε και θα παίζει το ρόλο της. Εσπρωξε τον γαύρο όταν κόλλησε, όπως το κάνει πολλά χρόνια τώρα. Ναι, αδικήθηκε ο Θρασύβουλος περισσότερο από εμάς, όπως ευνοηθήκαμε εμείς περισσότερο από τον Αρη ή τον Πανιώνιο. Κάποια παραπάνω σφυρίγματα θα τα πάρει ο δυνατός. Συμβαίνει παντού. Σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν θα πάρει όμως ΟΛΑ τα σφυρίγματα - όταν τα χρειάζεται... - MIA MONO συγκεκριμένη ομάδα.

Τώρα για τα περί νοοτροπίας. Πες μου, αλήθεια, πώς θα αποκτήσει νοοτροπία νικητή μια ομάδα που δεν κερδίζει; Πώς θα αποκτήσει το μέταλλο του πρωταθλητή μια ομάδα που δεν παίρνει τίτλους; Οι νίκες/τίτλοι δίνουν την αυτοπεποίθηση, οι νίκες/τίτλοι φτιάχνουν την καλή ψυχολογία στην ομάδα, οι νίκες/τίτλοι κάνουν τα πόδια να πετάνε, οι νίκες/τίτλοι φέρνουν
ηρεμία στα αποδυτήρια και καθαρό μυαλό στην διοίκηση. Με τις νίκες και τις επιτυχίες οι εντάσεις και τα προβλήματα αμβλύνονται, ενώ με τις ήττες γιγαντώνονται και κυριαρχεί η μίρλα, η γκρίνια, και οι φτηνές δικαιολογίες.

Τι μπορείς να κάνεις γι΄ αυτό; Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε! ΄Η τα σκας ΧΟΝΤΡΑ και φέρνεις ένα καράβι παίκτες μπολιασμένους με την νοοτροπία του νικητή, που έχουν πάρει τίτλους σε πρωταθλήματα περισσότερο προηγμένα από το δικό μας και δεν καταλαβαίνουν τίποτα μόλις μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, ή φτιάχνεις μια αρκετά καλή ομάδα (και πάλι ξοδεύοντας ένα "γενναίο" ποσό) και παράλληλα "παίζεις μπάλα" στο παρασκήνιο.

Ο,τι από τα δύο κι αν επιλέξεις, θα πάρει ΚΑΙ κόπο ΚΑΙ χρόνο (ΚΑΙ χρήμα, εννοείται). Αλλά στο τέλος θα δεις αποτέλεσμα. Θα δεις τους παίκτες σου, ακόμα και τους μικρούς και άπειρους να μπαίνουν μέσα και να παίζουν με την νοοτροπία του νικητή γιατί θα έχουν μάθει δίπλα σε νικητές.

Eπειτα, μην συγκρίνεις το ποδόφαιρό μας με το μπάσκετ. ΄Η μάλλον καλύτερα δες την διαφορά ανάμεσά τους. Εκεί υπάρχει ομάδα με το μέταλλο του νικητή. Τόσα χρόνια παίρνει τίτλους. Και η μεταγραφή που έκανε πέρσι του Γιασικεβίτσιους ήταν μεταγραφή ενός παίκτη που επίσης ήταν νικητής. Και μπορεί να μείναμε εκτός φάιναλ φορ πέρσι, γιατί και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά άμα έχεις ομάδα αυτή η αποτυχία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και την ξεπερνάς. Γι΄ αυτό και βρεθήκαμε φέτος στο φάιναλ φορ. Επειδή παρόλο που και πάλι κινδυνέψαμε (Σιένα) "δούλεψαν" τα αντανακλαστικά της μεγάλης ομάδας. Ο Σάρας είχε 3 ευρωπαϊκά πριν έρθει σε μας. Υπήρχε περίπτωση να "μασήσει" στο φάιναλ φορ; Να πτοηθεί από "κατάρες" και ελληνικούς "εμφύλιους"; Κι αν αυτός είναι παίκτης φτασμένος, οπότε δικαιολογείται να μην καταλαβαίνει τίποτα, είδες μήπως να "μασήσει" ο Πέκοβιτς; 23 χρονών παιδί είναι. "Αβγαλτος" μπασκετικά για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Αλλά κατάφερε κι αυτός μέσα σε ένα χρόνο να αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Οπως και ο επίσης "άπειρος" Περπέρογλου. Που βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα. Τα σουτ που έκανε στο φάιναλ φορ όταν η μπάλα "έκαιγε" έδειχναν παίκτη με αυτοπεποίθηση. Κι αυτή την αυτοπεποίθηση δεν την απόκτησε μόνο χάρη στο ταλέντο του. Την απέκτησε επειδή μαθαίνει δίπλα σε νικητές.

Είναι αυτό που έλεγα τις προάλλες για τον γαύρο. Οταν μια ομάδα κερδίζει συνέχεια αποκτά το μέταλλο του νικητή. Οταν κάνει και μεταγραφές παικτών κλάσης δυναμώνει αυτό το μέταλλο. Και όταν έρθει η στιγμή να πάρει μικρούς και ταλαντούχους αυτοί παίζουν - και μαθαίνουν - δίπλα σε παίκτες που ξέρουν μόνο να κερδίζουν. Και μοιραία γίνονται και αυτοί παίκτες - νικητές. Και βέβαια όταν την στιγμή που θα "κολλήσουν" θα βάλει και η διαιτησία το χεράκι της τότε θα πάρουν 12 τίτλους σε 13 χρόνια (και όχι 2-3 άντε 4-5 όπως θα έπρεπε να είναι ο συσχετισμός).

Και οι Γιαννακόπουλοι δεν έφτασαν εδώ με κάποιο μαγικό ραβδί. Εφαγαν τα μούτρα τους, πόνεσαν, γονάτισαν, ταπεινώθηκαν (73-38), αλλά ξανασηκώθηκαν. Εμαθαν όμως από τα λάθη τους. Κατάλαβαν ότι πρέπει να ξεκινήσουν από έναν αναγνωρισμένο προπονητή (στο ποδόσφαιρο ούτε σ΄ αυτό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί...) να φέρουν κάποιους σπουδαίους παίκτες, να αναθέσουν σ΄ αυτόν τον προπονητή την εν λευκώ διαχείριση του αθλητικού τμήματος και να περιμένουν. Και τελικά ανταμείφθηκαν. Και να σου πω και το άλλο; Γιατί εδώ τα λέμε όλα. Και οι Γιαννακόπουλοι παίρνουν σφυρίγματα. Δεν το αποκλείω μάλιστα κάποια φορά τα σφυρίγματα αυτά να έκριναν ακόμα και τίτλο. Το είπα και παραπάνω. Οι δυνατοί παίρνουν πάντα παραπάνω σφυρίγματα. Η διαφορά με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό είναι πως η αξία του μπασκετικού Παναθηναικού αναγνωρίζεται από όλους και αποδεικνύεται και εκτός των τειχών με τα 5 ευρωπαϊκά. Ο μόνος που μονίμως επιχειρεί να ακυρώσει αυτή την αξία και φωνάζει πως η κυριαρχία του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην Ελλάδα είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα των σφυριγμάτων των "γκρίζων" είναι ο ...γαύρος. Ενώ στο ποδόσφαιρο φωνάζουν όλοι.

Τώρα σχετικά με το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός το πήρε δίκαια. Και το πήρε επειδή διέθετε την ψυχή που δεν διέθετε η ΑΕΚ. Σκέψου λίγο τα πράγματα από την ανάποδη: Αν αντί του Σκόκο ήταν ο Ντάρμπισαϊρ αυτός που έφερνε την ομάδα του μπροστά στο σκορ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, πιστεύεις ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να επιτρέψει ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει; Ούτε μία στο εκατομμύριο! Οπως επίσης αν έμενε η ΑΕΚ με 9 παίκτες στην παράταση, αλήθεια πιστεύεις ότι θα έληγε η παράταση ισόπαλη; Με δύο γκολ διαφορά υπέρ του γαύρου θα έληγε το παιχνίδι στην παράταση και δεν θα φτάναμε ποτέ στα πέναλτι. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας του νικητή που έχει. Δεν διαφωνώ λοιπόν στο ότι ο γαύρος έχει αυτό το μέταλλο που εμείς ή η ΑΕΚ δεν διαθέτουμε. Και έχει πετύχει πολλές δίκαιες και πανάξιες νίκες όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρώ όμως ότι και πολλές από τις νίκες που σφυρηλάτησαν αυτό το μέταλλο στην πορεία των 13 τελευταίων χρόνων, είναι αποτέλεσμα διαιτητικών αποφάσεων. Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι!

gatti said...

@The Bgt: Kι εγώ το χάρηκα, δεν το συζητάμε! Μέχρι που δεν θα έβλεπα τον τελικό αν έπαιζαν οι δύο Εγγλέζες.

Αυτή η αναμονή της κλάψας του κλαψιάρη αξίζει περισσότερο και από το ίδιο το παιχνίδι (αρκεί να μην γίνει καμιά στραβή...).

koutavaki said...

Με το χέρι στην καρδιά,όχι δε θα μου άρεσε να παίξουν δύο Εγγλέζες στον τελικό.Αλλά θα προτιμούσα να έχει αποκλειστεί η Μάντσεστερ,'οχι η Τσέλσι που έχει προπονητή γατόνι!!!Ή να στο πω αλλιώς,επειδή ξέρω για την...αδυναμία που έχεις στην Μάντσεστερ,πιστεύω ότι η Τσέλσι είχε πιο πολλές πιθανότητες να της στερήσει την κούπα.Στα δικά μας,όταν λέω καραμέλα γλυκιά μου,δεν το εννοώ όπως το κατάλαβες.Ασφαλώς και έπεσε σφάξιμο και συμφωνώ με όλα όσα λες περι διαιτησίας,δεν το συζητάμε!Θελώ να πω ότι είναι ένας σκόπελος και καλό θα ήταν να τον προσπεράσουμε,όχι να σκουντουφλάμε συνέχεια πάνω του.Απλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν δεν το καταπολεμήσουμε εμείς οι ίδιοι(μια και κανείς μας δεν περιμένει ένα καράβι μεταγραφές όπως λες).Όσο για το μέταλλο,ναι δύσκολο είναι να αποκτηθεί,αλλά διάολε Παναθηναϊκός είμαστε!Δε γίνεται έξω να κάνουμε τόσο καλές εμφανίσεις και μέσα τέτοιο χάλι!Θέλω να πω ότι όσο καλοί παίκτες και να έρθουν,αν δεν έρθει κανένας τίτλος το σφάξιμο ΔΕΝ θα σταματήσει.Και όσο για το τι μας περιμένει έξω...άστο γιατί θα πικραθούμε!Σαφώς και θα βοηθήσουν οι καλές μεταγραφές,απλά δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό.Να,στο μπάσκετ(αν και σίγουρα δεν είναι ίδια περίπτωση)πιστεύω μας βοήθησε και η τύχη(για το τελευταίο σουτ του Σισκάουσκας μιλάω).Και πιστεύω ότι η τύχη βοηθάει τους ικανούς.Εν ολίγοις(τι ολίγοις δηλαδή,σε πέθανα σήμερα!)είχαμε πολύ καλό ρόστερ φέτος και με άλλη ψυχολογία θα είμασταν τελείως αλλού σήμερα.Και να μην ξεχνάμε ότι σίγουρα δε μπορείς να έχεις ψυχολογία νικητή αν είσαι παίκτης και χρεώνεσαι διαρκώς τις αποτυχίες της ομάδας(σε σφυροκοπάνε δηλαδή προπονητής,διοίκηση με τα πρόστιμα και ΑΡΔ).Εύχομαι από καρδιάς να λέω μ***κίες τόσες ώρες και με τρεις δυνατές μεταγραφές να σωθούμε,αλλά...

koutavaki said...

Α και αν έρθουν τίτλοι,η παράγκα θα μετακινηθεί προς Παιανία μόνη της μη φοβάσαι!Αλλά για να παίξεις παρασκηνιακά όπως λες δε νομίζω.Δε νομίζω ότι θα ήθελε κανένας μας να ακούει από τους άλλους ότι παίρνουμε τα πρωταθλήματα βρώμικα.Μη γίνουμε γαύροι στη θέση των γαύρων δηλαδή!

gatti said...

@koutavaki: Πάλι στα ίδια καταλήγουμε. Δεν μπορείς να προσπεράσεις τον συγκεκριμένο σκόπελο (ενίοτε και ύφαλο...) αν δεν κάνεις όπως λέμε τα "κουμάντα" σου. Και δεν μπορείς να αποκτήσεις καλή ψυχολογία και να φτάσεις στους τίτλους αν δεν έχεις παράλληλα καλή ομάδα.

H παράγκα δεν μετακινείται αν δεν κάνεις κάτι να την ...ξεκουνήσεις εσύ. Γιατί η παράγκα έχει ξεκάθαρη οικονομική σχέση με αυτόν που ευνοεί. Για να αλλάξει στρατόπεδο θα πρέπει κάποιος άλλος να της δώσει περισσότερα. Κι έπειτα δεν σου είπα εγώ ότι θέλω να παίρνουμε βρόμικα πρωταθλήματα. Απλώς ανέφερα τους δύο τρόπους που μπορείς να πάρεις πρωταθλήματα. Είτε με υπερομάδα (που και εκεί θα υπάρξουν παιχνίδια / πρωταθλήματα που θα χαθούν, δεν μπορείς να κερδίζεις συνεχώς - μόνο ο γαύρος μπορεί...) είτε με πολύ καλή ομάδα και παράλληλη "δουλειά" στο παρασκήνιο). Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

ΥΓ. Στο εξωτερικό παίρνουμε αποτελέσματα, δεν κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις. Είναι διαφορετικά πράγματα. Γιατί όταν παίζεις στο εσωτερικό όπως παίζεις έξω για να πάρεις αυτά τα αποτελέσματα, γίνεται χαμός!

mamma said...

Με μάγεψες!

KitsosMitsos said...

Απίστευτη ανάρτηση! Μπήκε στα αγαπημένα! Χαχα

gatti said...

@mamma: O,τι μπορώ κάνω mamma μου!

:****

gatti said...

@KitsosMitsos: Σε ευχαριστώ πολύ! Το κατά δύναμιν...

:)))