Friday, May 8, 2009

Τον χάνουμε τον πολυμετοχικό, πατριώτη!


Φαντάσου τώρα να είσαι μέσα στην καλή χαρά και στην ευφορία, να βλέπεις και να ξαναβλέπεις τις μεγάλες στιγμές του Ευρωπαϊκού, να καμαρώνεις τον Διαμαντίδη μαζί με τον Φράγκι να σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό της "Ο2 Αrena", να βλέπεις τον θεωρητικά "ψυχρό" Σάρας Γιασικεβίτσιους να πανηγυρίζει πιο θερμά κι από Ελληνα, να βλέπεις τον Ομπράντοβιτς να τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά "αυτό, αυτό, αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό" να περιμένεις πώς και πώς να ακούσεις από το ραδιόφωνο τα σποτάκια από το Βερολίνο, να ξεκοκκαλίζεις τις εφημερίδες και να ρουφάς τις ειδήσεις για τα πανηγύρια στο ξενοδοχείο, για το τι έγινε στο αεροπλάνο και πώς υποδέχτηκαν την ομάδα στο "Ελ Βενιζέλο" οι τρελαμένοι βάζελοι.

Κι εκεί που είσαι ακόμα στη Νιρβάνα σου και απολαμβάνεις την επιτυχία της ομάδας σου, να βγαίνει ξαφνικά ο Βγενό και να σου δίνει μια σφαλιάρα ξεγυρισμένη και να σε επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Στην πολυμετοχική πραγματικότητα εννοώ, της γκρίνιας, της φαγωμάρας, της "μπηχτής" και του συντροφικού μαχαιρώματος.

Ε λοιπόν δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα προσωπικά του κόσμου τα δίκια να έχει ο Ανδρέας, το γεγονός ότι μου έκοψε τόσο απότομα τη χαρά, μου αρκεί για να του δώσω και ποινή ...8 δευτερολέπτων (κανονική και όχι σαν αυτή που σφύριξε το λαμόγιο ο Αρτεάγα στον Διαμαντίδη) και βήματα και φάουλ επιθετικό και τεχνική ποινή, αλλά και μια αφαίρεση 10 βαθμών από το πρωτάθλημα για νάχει να πορεύεται!

Για να μη σου πω δηλαδή ότι πέρα από το ότι το τάιμινγκ ήταν εντελώς ακατάλληλο, για να βγει και να ανακατέψει πάλι όλον τον κόσμο, θα μπορούσε κάποιος καχύποπτος να θεωρήσει ότι είναι και εκ του πονηρού. Οτι δηλαδή δεν αντέχει τους ύμνους του κόσμου του "τριφυλλιού" για τους Γιαννακόπουλους και βρήκε την ευκαιρία να ξαναβγεί στο προσκήνιο. Κι επειδή πολλά πράγματα, καλά ή άσχημα, μπορεί να είναι ο Βγενό (που δεν τα ξέρουμε, γιατί δεν τον ξέραμε πριν από την δημιουργία της ΠΕΚ, έτσι δεν είναι;) αλλά ένα πράγμα σίγουρα ΔΕΝ είναι: Aνόητος. Κι επειδή όχι μόνο δεν είναι ανόητος, αλλά αντίθετα είναι γάτος με πέταλα, γνωρίζει ότι ακόμα κι αν έχει αντίθετα συμφέροντα με τους Γιαννακόπουλους (τι; δεν έχει; μην παίρνετε και όρκο, την "νύφη" - ΠΑΕ καλοβλέπει κι αυτός όπως και οι αδερφοί αντιβιοτικοί) δεν θα μπορούσε να τα βάλει μ΄ αυτούς την στιγμή του απόλυτου θριάμβου τους, γιατί θα έχανε και το δίκιο που έχει (αν έχει...). Τα έβαλε λοιπόν με τον "εύκολο στόχο", ή μάλλον τον "κοινό στόχο" που, πληροφορίες αναφέρουν ότι τον έχει άχτι από τότε που συζήτησε μαζί του (εξ ου και τα "κολλητιλίκια" προηγούμενων μηνών και οι κοινές ανακοινώσεις) για να αγοράσει την ΠΑΕ και μόλις "έφαγε πόρτα" πήρε ανάποδες στροφές και άρχισε να την πέφτει στον Τζίγγερ.

Κι επειδή η δράση φέρνει αντίδραση, όπως έγραψε και ο "πράσινος" χακεράς στο προφίλ του Μπουρούση στο Facebook αφού είπε τα όσα είπε ο Βγενό, βγήκε μετά ο Τζίγγερ και του απάντησε αφήνοτας αιχμές για "όψιμες επικοινωνιακές στρατηγικές".
.
Και αφού έγινε το ...μακελειό και οι Γιαννακόπουλοι στην συγκεκριμένη διαμάχη ήπιαν το αμίλητο νερό (για μαλάκες τους έχεις να χωθούν τώρα που τσακώνονται οι άλλοι δύο;) βγήκε στη συνέχεια και ο Πατέρας για να συμβιβάσει τα πράγματα.

Κι εδώ τώρα για να σας πω την μαύρη αλήθεια από όλη αυτή τη φάση αυτόν τον άνθρωπο, τον Φάδερ τον έχω λυπηθεί! Που άφησε την ηρεμία του, έχωσε και τα 10 του μύρια ευρώπουλα και τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ομάδα και προκοπή δεν βλέπει. Που αντί να κάνει τις βόλτες του με τον "Αδάμαντα" στα πέλαγα και να τον φυσάει το αεράκι είναι συνεχώς με ένα πυροσβεστήρα στο ένα χέρι για να σβήσει τις φωτιές και με μία σφουγγαρίστρα στο άλλο για να μαζέψει τα ζουμιά και τα αίματα μετά από κάθε συνάντηση των πολυμετοχικών. Των πολυμετοχικών που κατάντησαν πολυανέκδοτο και φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να εξοργίζουν εμάς και να ψυχαγωγούν τους αλλόθρησκους.

Και θα πρέπει τώρα εγώ που δεν είμαι με το μέρος κανενός από τους τέσσερις (από τους τρεις ουσιαστικά γιατί είπαμε ότι ο Φάδερ προσπαθεί να κρατήσει τα μπόσικα, μέχρι τη στιγμή που θα πάρει κι αυτός ανάποδες θα βάλει στραβά το καπελάκι του και θα φύγει αφήνοντάς τους σύξυλους...) αλλά με το μέρος του Παναθηναϊκού, να βγάλω άκρη από αυτή την ωραία ατμόσφαιρα που βλέπω.

Δηλαδή πώς ακριβώς σκοπεύουν να την πάνε την δουλειά; Επειδή ο Τζίγγερ έχει την Derby και ο Παύλος την "Πράσινη" και περνάνε τη γραμμή τους και ο Βγενό δεν έχει εφημερίδα δική του, πρέπει να πάρει φωτιά το fax του; Να μοιράζει δεξιά κι αριστερά δηλώσεις του; Κι εμείς τι φταίμε; Στην τελική είχε εφημερίδα. Τον "Πράσινο Τύπο". Που ήταν εβδομαδιαίος και τον έκανε καθημερινό και πήγε άπατος. Εμείς θα την πληρώσουμε; Αν και από ό,τι αναφέρουν φήμες ο Βγενό θα βγάλει σύντομα εφημερίδα που δεν θα είναι άλλη από την έντυπη έκδοση της ιστοσελίδας "prasinanea.gr" για να ξεχαρμανιάζει. Πάνω δηλαδή που μάθαμε ότι κλείνει το Derby θα μας βρει καινούργιο κακό.

Θα μου πεις τώρα είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν με τις δηλώσεις του Βγενό. Δεν αντιλέγω. Κι εγώ μαζί του είμαι αν αυτά που λέει τα εννοεί. Αν νοιάζεται πραγματικά για το καλό του Παναθηναϊκού. Νοιάζεται όμως; Και πού το ξέρω εγώ ότι δεν έχει στο μυαλό του τις μπίζνες και θέλει να χρησιμοποιήσει την ομάδα ως "όχημα" για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του; Θα μου πεις, από την άλλη, αν καταφέρει να κάνει την ομάδα πρώτη, θα κολλήσεις στο ηθικό μέρος; Μετά από όλα αυτά που βλέπεις να γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα και μετά από όσα έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία στο ποδόσφαιρο; Ε ναι! Θα κολλήσω εκεί. Και θα κολλήσω γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιες ξαφνικές εκτοξεύσεις είναι συνήθως φούσκες και όταν σκάσουν πέφτεις πιο χαμηλά από εκεί που είσαι. Και εξάλλου, προκειμένου να τα κάνει όλα μπάχαλο ο Βγενό κάθε φορά και να φωνάζει τον Τζίγγερ τσιγγούνη (λες και δεν το ξέραμε ότι είναι γνωστή καβουρομάνα ο ραλίστας, τον Βγενό περιμέναμε να μας το πει...) και από την στιγμή που διαλαλεί πως δεν τον νοιάζουν τα λεφτά που θα βάλει, ούτε θέλει ανταλλάγματα και κρίνει πως πρέπει η ομάδα να μην έχει ταβάνι στο μπάτζετ, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ας κάνει δυο μεγάλες μεταγραφές δώρο στην ομάδα να λήξει η ιστορία. Γιατί εγώ ξέρω ότι όχι αυτό δεν κάνει αλλά ούτε τα 80 μύρια που πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τα είχε για παιχνιδάκι δεν καλύφθηκαν. Ενώ με βάση τα όσα έλεγε θα μπορούσε να τα καλύψει μόνος του για πλάκα!

Αν πάντως εμένα μου έλεγαν ότι αύριο ο Βαρδινογιάννης αποφασίζει να πουλήσει την ομάδα και μου ζητούσαν να επιλέξω σε ποιον από τους Βγενόπουλο - Γιαννακόπουλους θα επιθυμούσα να καταλήξει, δεν νομίζω ότι θα είχα το παραμικρό δίλημμα. Στον Παύλο και τον Θανάση με κλειστά τα μάτια. Γιατί τους ξέρω, τους εμπιστεύομαι και γνωρίζω ότι αγαπούν την ομάδα. Το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια. Δεν ξέρω αν πράγματι έχουν κάνει συμμαχία με τον Τζίγγερ, δεν ξέρω αν βλέπουν με μισό μάτι τον Βγενόπουλο (κι αυτός το ίδιο) επειδή τον βλέπουν σαν αντίπαλο στην προσπάθειά τους να πάρουν την ΠΑΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι τους γνωρίζω τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να με εκπλήξουν δυσάρεστα. Ενώ για τον Βγενό δεν παίρνω όρκο. Εντάξει, κι εγώ γουστάρω αυτά που λέει όπως τα λέει. Κι εγώ ονειρεύομαι ένα μπάτζετ χωρίς ταβάνι (αν και οι Γιαννακόπουλοι ειδικά σ΄ αυτό συναίνεσαν λέγοντας πως θα ξοδευτεί ό,τι απαιτείται) αλλά δεν μπορώ να βλέπω κάθε τρεις και λίγο δηλώσεις του στις εφημερίδες για θέματα που θα έπρεπε να λυθούν σε ένα ΔΣ και μάλιστα χωρίς τις γνωστές διαρροές, ενώ κουράστηκα να ακούω τη μία ότι είναι μέσα στην πολυμετοχικότητα με τα "μπούνια" και την άλλη ότι τα βροντάει και φεύγει.

Και έπειτα καιρός είναι επιτέλους να σταματήσουνε να τρώγονται και να αφήσουν την ομάδα να παίξει ανεπηρρέαστη στα πλέι οφ. Γιατί όπως ήρθαν τα πράγματα με τα νέα δεδομένα που θέλουν το "ισχυρότερο" εισιτήριο για το Europa League να μην ανήκει στην φιναλίστ του κυπέλλου ΑΕΚ, αλλά να είναι διεκδικήσιμο από όλους όσοι πολύ λογικά θα θέλουν, σε περίπτωση που δεν βγουν Τσάμπιονς Λιγκ να παίξουν στον ένα και μοναδικό διπλό προκριματικό του Αυγούστου και να μην ξεκινήσουν από το τέλος Ιουλίου, θα γίνει στα πλέι οφ η ...σφαγή του Δράμαλη.

Scratch: Το μεσημέρι της Παρασκευής λέει κρίνεται το μέλλον του Βαλβίδα. Θα γίνει ΔΣ του γαύρου και θα αποφασιστεί αν θα μείνει ή θα πάρει τον πούλο. Kατ΄ αρχήν, κάποιος είναι πολύ χωρατατζής. Ποιο ΔΣ; Τα ΔΣ του γαύρου είναι σαν τους σφραγισμένους φακέλους που έδωσε ο Καρατζαφέρης στους βουλευτές του για να ψηφίσουνε στη βουλή στην υπόθεση της παραπομπής Παυλίδη. Πάει να πει δηλαδή ότι ο Χόχος αποφασίζει και οι υπόλοιποι κάνουν το χρέος τους, που είναι να συμφωνήσουν μαζί του. Οικογενειακό είναι το ΔΣ του γαύρου. Τι νόμιζες δηλαδή; Οτι είναι σαν το δικό μας, που αν οι λεκτικές αιχμές που ανταλλάσσουν οι πολυμετοχικοί ήταν βέλη, δεν θα προλαβαίναμε να μαζεύουμε τους πολυτραυματίες;

Πολύ κακό για το τίποτα πάντως μου φαίνεται ότι είναι όλη η ιστορία. Ο,τι κι αν έχει αποφασιστεί, λογικά δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν τη φιέστα. Από εβδομάδα θα πάει η δουλειά. Σιγά μην θελήσει ο θείος να γίνει και η φιέστα hesta! Tην πάτησε μια φορά με τον Ριβάλντο δεν θέλει δεύτερη. Αν δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα και δεν ανακοινωθεί τίποτα, το πράγμα θα περάσει ανώδυνα. Θα πέσουν δυο τρία συνθηματάκια και θα τελειώσει η ιστορία. Θα πούνε να μείνει ο Ισπανός θα πούνε να μην έρθει ο Τιμούρης κι αυτό ήταν. Αν όμως έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση θα έχουμε ομορφιές. Οι μισοί θα φωνάζουν υπέρ του μυρμηγκακίου και οι άλλοι μισοί εναντίον του.



19 comments:

greektrick said...

Καλημέρα γάτα
Η ανάλυση σου για τα αίτια του σκυλοκαβγά MIG - Antibiotics, στηρίζεται στην παραδοχή ότι οι ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ θα πουλήσουν την ΠΑΕ, που δεν το βλέπω.
Δεν μου αρέσει η γραβάτα του Παύλου, αφού δεν έχει πάνω όλους τους ήρωες του Disney.
Όμως, μου αρέσει η ζώνη του, έξω από το σακάκι (όπως λέμε έχει λυμένο το ζωνάρι για καβγά).
Have a nice day

gatti said...

@greektrick: Καλημέρα!
Καθόλου δεν στηρίζεται στην παραδοχή ότι θα πουλήσει. Ειδικά αν ξεκινήσει (επιτέλους) το γήπεδο δεν το κουνάει ο Τζίγγερ.

Το παράδοξο επίσης είναι πως όσο περισσότερο συμπεριφέρεται έτσι ο Βγενόπουλος (σαν ταύρος σε υαλοπωλείο) τόσο περισσότερο ο Τζίγγερ μου ακούγεται ως "φωνή της λογικής" (ξέρω, αυτό θα πρέπει να το προσέξω...).

Υποθέσεις που λες κάνω, όπως κάνουμε όλοι μας άλλωστε. Γιατί όλοι μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό μείον. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύουμε και να συμπεραίνουμε χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία. Οπότε οι περισσότερες εκτιμήσεις μας πιθανότατα είναι λανθασμένες.

Αυτό που ξέρω πάντως όσον αφορά εμένα, είναι πως όσο κι αν θέλω να πιστέψω και να εμπιστευτώ τον Βγενόπουλο γιατί μου αρέσουν αυτά που λέει και με απογειώνουν σαν Παναθηναϊκό, κάνοντάς με να ονειρεύομαι μια ομάδα μεγάλη μέσα και έξω από τα σύνορα, δεν μπορώ να το κάνω. Κάτι με κρατάει. Ενώ με τους Γιαννακόπουλους δεν έχω τέτοιους ενδοιασμούς.

Ετσι κι αλλιώς μπορεί και να είναι εντελώς άσκοπα όλα αυτά. Αν ο Τζίγγερ δεν πουλήσει ή δεν αλλάξει τακτική το πιο πιθανό είναι η πολυμετοχικότητα να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και να πάνε τζάμπα τόσες ...αναλύσεις (και προσδοκίες).

Γιώργος Τ. said...

Εγώ απλά εύχομαι να είναι για καλό όλη αυτή η μανούρα που προκαλεί ο Βγενόπουλος.. Το ότι αν δεν γίνουν κάποια πράγματα θα φύγει, δεν τα πιστεύω.. Δεν είναι διατεθιμένος να φύγει και αυτό φαντάζομαι το καταλαβαίνουν όλοι.. Το θέμα είναι να γίνει κάτι θετικό.. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο, καθ' ότι το κλίμα στην ομάδα ταράζεται, αλλά ποιός ξέρει..?
Κι εγώ πάντως, θα ήθελα να δω τον Γιαννακόπουλο πρόεδρο στην ΠΑΕ.. Όχι ότι έχω πρόβλημα με τον Τζίγκερ (ειλικρινά, δεν έχω κανένα), αλλά όπως και να το κάνεις βλέπεις τι έχει προσφέρει.. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο στο ποδόσφαιρο, αλλά αξίζει μια προσπάθεια..

Rizobreaker said...

"...με τις δηλώσεις του Βγενό. Δεν αντιλέγω. Κι εγώ μαζί του είμαι αν αυτά που λέει τα εννοεί. Αν νοιάζεται πραγματικά για το καλό του Παναθηναϊκού. Νοιάζεται όμως; Και πού το ξέρω εγώ ότι δεν έχει στο μυαλό του τις μπίζνες και θέλει να χρησιμοποιήσει την ομάδα ως "όχημα" για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του; Θα μου πεις, από την άλλη, αν καταφέρει να κάνει την ομάδα πρώτη, θα κολλήσεις στο ηθικό μέρος; ...Ε ναι! Θα κολλήσω εκεί."

Gatti μου, μη λέμε τα αυτονόητα πάλι! Εννοείται ότι κάνει μπίζνες ο Βγενό, όπως το ίδιο κάνουν και οι Αφοί Γιαννακόπουλοι και ο Τζίγκερ...
Όσον αφορά το ότι κολλάμε στο ηθικό κομμάτι, νομίζω ότι είναι προφανές! Δε θέλουμε ούτε κάλπικους τίτλους, ούτε γήπεδα που στηρίζονται στα συμφέροντα του κάθε Βγενό και του κάθε Βωβού.

"Τα ΔΣ του γαύρου είναι σαν τους σφραγισμένους φακέλους που έδωσε ο Καρατζαφέρης στους βουλευτές του για να ψηφίσουνε στη βουλή στην υπόθεση της παραπομπής Παυλίδη."

ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!! Χαχαχα...

squarelogic said...

H σοφία...της ωριμότητας(:-ppp)σε κάνει σκεπτική με το άγνωστο μέγεθος Βγενόπουλου.
Εμένα πάλι με την...ελαφρότητα της νεότητας με εξιτάρει!Έχει το πιο καθαρό μυαλό απ'ολους,είναι νεότερος,είναι δεινός dealmaker,ελέγχει σε μεγαλύτερο βαθμό απ'οποιονδήποτε αλλον την "Ιδιωτικός Τομέας Ελλάδα.Α.Ε",αλλά προς το παρόν δεν αρμέγει την ιερή αγελάδα που αρμέγουν όλοι οι αλλοι "μεγιστάνες".Την "Κράτος Α.Ε."
Απ την άλλη έχεις δίκιο οτι έχει δώσει αποδείξεις ανέξοδου λαικισμού και οτι κανείς δεν είναι σίγουρος οτι δεν θα την κάνει ξαφνικά(αν και δε νομίζω οτι κατι τετοιο θα τον ωφελήσει στις αλλες μπιζνες του).
Απ την αλλη τα αδέλφια όπως λες έχουν αποδείξει με το παραπάνω την αξία τους.Στα μείον,η ηλικία τους,που σε συνδυασμό με την έλλειψη άξιου διαδόχου(ο Δημητράκης θα κάνει τον Τζίγγερ να μοιάζει Σολομώντα σε σοφία!)δημιουργεί αμφιβολίες γα το μέλλον.Επίσης,τυχόν ανάληψη του ποσφαίρου θα καταδικάσει το μπάσκετ σε μαρασμό,ενώ αμφιβάλλω κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν μόνοι τους στις οικονομικές προσδοκίες που η πολυμετοχικότητα δημιούργησε.
όλα αυτά βέβαια είναι όνειρα θερινής νυχτός απ τη στιγμή που η τράπουλα παραμένει στα χέρια της κρητικής φαμίλιας.
Ισως να αποβεί πιο πειστική η απαίτηση του να πάρει πίσω τα 20εκ.που επένδυσε σε περίπτωση που τον ωθήσουν σε αποχώρηση.Αυτό είναι ενα επιχείρημα που θα κανει πιο διαλλακτικό το βαρδινογιαννεικο.
Αλλά είναι κρίμα όλα αυτά να συμβαίνουν την στιγμή που ο Θείος χαμηλώνει τον πήχη,και τη στιγμή που το επόμενο πρωταθλημα διασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους του Τσ.Ληγκ!

koutavaki said...

Αχ τι ωραίο αυτό που είπες,να παίρνανε την ΠΑΕ οι Αφοι!Αλλά δε νομίζω να συμβεί ποτέ αυτό γλυκιά μου,δυστυχώς.Γιατί τότε έπρεπε να έρθει προπονητάρα αλά Ομπράντοβιτς,αλλά επειδή όπως ξέρουμε είναι άλλα τα μεγέθη,θα έπρεπε να πουλήσουμε τα υπάρχοντά μας και να γράψουμε και το γήπεδο στο όνομά του!Σαν προίκα ένα πράγμα!Πάντως ο πιο νορμάλ από τους άλλους μου φαίνεται ο Πατέρας.Αλλά εδώ μοιάζει με το Μπασινά:δεν το έχει το αρχηγιλίκι.Γι΄αυτό και δεν τον βλέπω καλά...Ο Θεός να βάλει το χέρι του μη γίνουμε σαν την ΑΕΚ,ακέφαλοι...Τωρα θα μου πεις αναλόγως και το κεφάλι βεβαια... Αν είναι αυτό να είναι του Βγενό άστο καλύτερα.Δεν πάει καλά αυτός.Πάντως του Πατέρα που τρέχει δεξιά και αριστερά με τα σύνεργα που λες του έφεξε του χριστιανού!Καμιά ώρα θα βγει σε κανένα μπαλκόνι και θα φωνάζει βοήθεια ο έρμος!

koutavaki said...

Τι στο καλό άνοια έχω πάθει???Μια φορά να θυμηθώ να τα γράψω όλα σε ένα σχόλιο και τι στον κόσμο!!!Τέλος πάντων.Ξαναζητώ συγνώμη,έχω κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας και του χώρου.Αλλά γίνονται ωραίες συζητήσεις εδώ.Γατούλι μου θα ήθελα τη γνώμη σου για τον Αλέκο μας που πήγε τελικό uefa.Πιστεύεις ότι χωράει στην Πανάθα?Θέλω να πω βλέπεις βελτίωση?Γιατί δεν έχω παρακολουθήσει και πολύ και εκτιμώ πολύ τη γνώμη σου.Και όποιος άλλος έχει άποψη θα ήθελα να μου πει.
Υ.Γ.:Μπράβο και στα θυληκά μας του βόλλεϋ!!!Πάντα τέτοια!!!

Rizobreaker said...

@ squarelogic:

Ξεχνάς φίλε ότι ο μίστερ MIG έχει αρμέξει τον ΟΤΕ (αγόρασε και πούλησε σε 10πλάσια τιμή τις μετοχές) και οσονούπω θα αρμέγει και την Ολυμπιακή!
Αν ΟΤΕ και Ολυμπιακή δεν είναι άρμεγμα της "Κράτος Α.Ε.", τότε τι είναι??

-billys- said...

Εμένα πάντως με την συμπεριφορά του (με τα ΜΜΕ) ο Βγενό μου φέρνει λίγο από Τροχανά.
Όλο επιστολές, και βαρυσήμαντες δηλώσεις είναι και από κοκό τίποτα.
Σίγουρα αν τεθεί δίλημμα όπως λες, δεν νομίζω να βρεθούν και πολύ στο πλευρό του, όταν υπάρχουν οι αντιβιοτικοί.
Λύστε μου όμως μια απορία βρε παιδιά με τον Βγενόπουλο,
εγώ νόμιζα ότι ήταν ένας απλός μεσάζοντας σαν δικηγόρος που
είναι, στις αγορές και στις επενδύσεις που κάνουν εδώ στην Ελλάδα οι άραβες που εκπροσωπεί το γραφείο του, πως ξαφνικά προέκυψε
μεγιστάνας; από πού;
Δηλαδή αυτές οι αγορές που έκανε ήταν δικές του; με δικά του λεφτά;
Το έχω πει πολλές φορές ότι εδώ στην Ελλάδα, πολυμετοχικότιτα,
και ομάδες με λαϊκή βάση, είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Όχι ότι δεν είναι σωστά αυτά ή δεν είναι ωραία, απλά στην Ελλάδα
δεν γίνονται.

The Bgt said...

Εγω βαρεθηκα με τα καπριτισα των 3 φραξιων.Σιγα μην καθομαι να σχολιαζω τι εννοει ο ενας, τι επιδιωκει ο αλλος και πως απαντα ο τριτος.
Ας βγαλουν τα ματια τους.

Το πολυ πολυ να κανουμε παλι συλλαλητηριο για να επιστρεψει η ομαδα στους κληρονομους/απογονους του Αποστολου Νικολαϊδη. Αυτη τη φορα μαλιστα πιθανον να το κανουμε παρεα και με τους Γαυρους που εχουν λυσσαξει σημερα και τα σερνουν στον Κοκκαλη και θελουν να βγουν στους δρομους και να τον στειλουν στην γκιλοτινα.

Τελικα ειχα αδικο για τους Γαυρους, δεν ειναι κακοι ουτε καφριζοντες, διχασμενες προσωπικοτητες ειναι, βριζουν τον Κοκκαλη ολη τη χρονια αλλα καμαρωνουν και σα τα γυφτικα σκεπαρνια για την ομαδαρα που εχει παρει 113 πρωταθληματα.

Αβυσσος η ψυχη του Ελληνα οπαδου. Και ακομη πιο αβυσσαλεα του Ελληνα πολυμετοχικου.

Αλλα ποιος τους αποπατει πια?

pensierix said...

Να βάλει ο Βγενό τ'αεροπλάνα, ο Πατέρας τα πλοία, ο Τζίγγερ το πετρέλαιο, οι Γιαννακοπουλαίοι τις δραμαμίνες και να μας στείλουν σ'ένα πολυ-μετόχι να μονάσουμε οι... έρμοι οι βάζελοι, να μην τους βλέπουμε και κυρίως να μην τους ακούμε. Θ'αποκτήσει έτσι νόημα και το νέο μοντέλο διοίκησης...

squarelogic said...

rizo
αν και ουδεμία σχέση έχω με τον Βγενοπουλο,απ'οσο γνωρίζω τις μετοχές του ΟΤΕ τις μαζεψε απ την ελεύθερη αγορά,δήλωνε το ποσοστό που κατείχε οταν ξεπερνούσε τα επιβαλλόμενα όρια κι όταν έφτασε περί το 20% ζήτησε εκπροσώπηση στο ΔΣ.Δεν βλέπω τίποτε παράλογο,εκτός απ την γιαλαντζί ιδιωτικοποίηση που έιχαν στο μυαλό τους οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν εκχωρούσαν τα μετοχικά πακέτα του ΟΤΕ.
Εκεί έσπευσε να του βάλει αντισυνταγματικό φρένο ο Αλογοσκούφης και τελικά πούλησε στους Γερμανούς,βοηθώντας και το Κράτος να πουλήσει αλλο ενα ποσοστό σε τιμή πολύ ανώτερη της χρηματιστηριακής.Αρα δεν πρόκειται για μπίζνα με το Κράτος.
Στην περίπτωση της Ολυμπιακής μάλλον μεγάλη χάρη έκανε στην Κυβέρνηση στην τρέχουσα συγκυρία,δεδομένου οτι δεν την έπαιρνε κανείς ούτε τζάμπα...
Αλλο αν εξασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο το οικονομικό κλίμα και για τις αλλες επενδύσεις της MIG.
Πιθανόν βέβαια μετά απ'ολα αυτά να προσβλέπει σε μια προνομιακή σχέση με το Κράτος Α.Ε....
Αλλά οι λοιποί μεγιστάνες έχουν γίνει τέτοιοι ακριβώς λόγω χαριστικών συμβάσεων και δίχως να έχουν παραχωρήσει χάρες στο Κράτος
(αν και δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο και για κρατικούς παράγοντες...)

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Κι εγώ το ίδιο εύχομαι, αλλά οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Γιατί αν στην αρχή μιλούσαμε για τις "παιδικές ασθένειες της πολυμετοχικότητας" τώρα τι να πούμε που όχι μόνο δεν έχει συντελεστεί η παραμικρή πρόοδος, αλλά αντίθετα δείχνει να έχει χαθεί και ο αρχικός ενθουσιασμός;

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν σκοπεύει να φύγει ο Βγενό. Μοχλός πίεσης είναι αυτή η δήλωσή του, αλλά οι άλλοι δεν δείχνουν να "μασάνε".

Δεν νομίζω ότι το βασικό είναι ποιος θα προεδρεύει. Το βασικό είναι να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

gatti said...

@Rizobreaker: Με ενοχλεί πολύ η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την ομάδα για να ικανοποιήσει τα όποια συμφέροντά του. Δεν μπορώ να τον σταματήσω από το να κλείνει μεγάλα deal αλλά δεν θέλω να είναι η ομάδα αναμεμειγμένη σ΄ αυτά.

Από την άλλη έχω προσέξει ότι ειδικά ο Βγενό, ΚΑΘΕ ή σχεδόν κάθε φορά που κλείνει ένα deal ή βρίσκεται στο προσκήνιο για μια δουλειά, πετάει και μια δήλωση για την Πανάθα ανακατεύοντας το σύμπαν. Κι αυτό δεν μου κάθεται καλά...

gatti said...

@squarelogic: Eτσι πάνε αυτά τα πράγματα... Τα ...γηρατειά είναι συγκρατημένα και επιφυλακτικά, ενώ τα νιάτα είναι παρορμητικά και έτοιμα να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης! (:pp).

Ολα αυτά που λες ισχύουν για τον Βγενό. Είναι ορμητικός, διαυγής, δίνει την εντύπωση "killer", δημιουργεί ελπίδες, έχει ρεύμα, o καθένας θα ήθελε να τον δει ως "αντίπαλον δέος" του Κόκκαλη, αλλά... ήρθε από το πουθενά. Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι "αλεξιπτωτιστής";

Για τα αδέρφια έχεις δίκιο πως η ηλικία είναι μειονέκτημα, κυρίως επειδή η διάδοχη κατάσταση (Δημήτρης) είναι πολύ ...σκληροπυρηνική. Ομως, εσύ έχεις ήδη προχωρήσει στο μέλλον, ενώ ακόμα δεν έχουμε βρει λύση για το παρόν.

Οσο για το μπάσκετ, υπάρχει πάντα αυτή η πιθανότητα αλλά αυτό είναι απλώς μια εκτίμηση. Δεν είναι απαραίτητο να συμβεί έτσι.

Είναι όντως κρίμα να συμβαίνουν όλα αυτά τώρα, αλλά ποιος είπε ότι το τάιμινγκ είναι το ισχυρό σημείο της πολυμετοχικότητας;

gatti said...

@koutavaki: Eντάξει, για τον προπονητή δεν νομίζω ότι θα χρειαζόμασταν ολόκληρο το γήπεδο. Για τον ...Μέσι ενδεχομένως ναι! :))

O Πατέρας είναι μια χαρά τύπος, και κιμπάρης και large, αλλά θα έπρεπε να είχε λίγο παραπάνω νεύρο. Δεν ξέρω αν πράγματι "δεν τόχει". Ισως να "τόχει", αλλά απλά να είναι διαλλακτικός γιατί αισθάνεται πως έχει την υποχρέωση να συμβιβάσει τα πράγματα ανάμεσα στους υπόλοιπους. Πάντως, προς το παρόν είναι μακράν ο πιο αδικημένος.

Τι να σου πω για τον Αλέκο; Για μένα είναι ο τελευταίος στη σειρά χρησιμότητας στους αμυντικούς χαφ που διαθέτουμε. Ζιλμπέρτο, Μάτος, Σιμάο είναι πολύ καλύτεροί του. Οπότε, αν δεν τον αγοράσει η Βέρντερ το καλύτερο θα είναι να τον δώσουμε κάπου αλλού. Δεν νομίζω ότι χωράει στον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον σε αυτόν τον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε.

ΥΓ. Ρουτίνα για τις κοριτσάρες το βόλεϊ. Μπράβο τους!

gatti said...

@billys: Xαχαχα! Τροχανά ε; Ωρα είναι να αρχίσει στις δηλώσεις του να μιλάει κι αυτός για τα ολόνια και τον Φίχτε.

Πολύ σωστή η επισήμανση! Νομίζω ότι ο Βγενόπουλος διαχειρίζεται τα χρήματα των Αράβων. Με αυτά κάνει τα μεγάλα deal. Δεν είναι μεγιστάνας, ίσως αν οι Αραβες απέσυραν τα κεφάλαιά τους η οικονομική του επιφάνεια να μην μπορούσε να προσεγγίσει ούτε κατά διάνοια αυτή των Βαρδινογιάννη - Γιαννακόπουλων.

Ισως μάλιστα αυτό να εξηγεί και το λόγο που ενώ μπήκε μπροστάρης στην πολυμετοχικότητα δεν έβαλε τα χρήματα που όλοι ανέμεναν, ίσως να εξηγεί και το ότι ενώ θέλει απεριόριστο μπάτζετ, αναφέρει πως μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός δανείου. Τι να σου πω, κι αυτά υποθέσεις είναι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και πόσα από τα χρήματα που κινεί είναι δικά του.

gatti said...

@The Bgt: Eκεί πάει το πράγμα. Να κουραστούμε όλοι και να αρχίσουμε να σιχτιρίζουμε. Πόσο πια να αντέξουμε τόσα τερτίπια;

"Διχασμένες προσωπικότητες" οι γαύροι; Πολύ επιεικής είσαι! Αυτή θα ήταν η "ανώδυνη" εκδοχή!

gatti said...

@pensierix: Λες να το καταφέρουν κι αυτό; Να μας στείλουν να μονάσουμε; Αν το πετύχουν, μπράβο τους!!!

Δεν μου λες εσύ: Αυτές τις μέρες δεν είχες γενέθλια; (Στις 6; Τότε είχε και το "διαμάντι" μας!).

Χρόνια σου Πολλά! Να τα εκατοστήσεις και ό,τι επιθυμείς!!!

:)))))