Wednesday, May 13, 2009

Οι τρεις καμπαλέρος


Αγωνιστική ήταν και πέρασε. Για την 2η αγωνιστική των πλέι ...ωχ ο λόγος. Που θα ξεκαθάριζε λέει ποιος θα είναι το φαβορί για το σεντόνι. Μόνο που αντί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα τα μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι ότι η Λάρισα έχει κατέβει από το τρένο. Τι το ήθελε κι αυτή να το ψάξει το πράγμα για το ποιος δικαιούται το ισχυρότερο εισιτήριο για το ΟΥΕΦΑ; Τι τόθελε να χαλάσει την νιρβάνα της ΑΕΚ; Κι όχι μόνο να χαλάσει τη νιρβάνα της ΑΕΚ αλλά να βάλει στην πρίζα και τους υπόλοιπους. "Τους ξύπνησες όλους, γιατί;" όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση που ήθελε να ευαισθητοποιήσει τους Ελληνάρες να σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.

Καμάρωσε που λες η Λάρισα. Μηδέν βαθμοί η "προίκα" από την κανονική περίοδο, ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, δεύτερη ήττα εντός έδρας αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ, προκριματικά ΟΥΕΦΑ από τα μέσα Ιουλίου και να είναι και ευχαριστημένη, αφού κατά πως φαίνεται ούτε βαθμό δεν πρόκειται να σταυρώσει.

Αλλά για στάσου... Πώς το λέω αυτό; Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε; Δεν έπαιξε! Ας παίξει και με τον Παναθηναϊκό και βλέπουμε αν θα σταυρώσει βαθμό ή όχι. Γιατί κατά πως την έκοψα και την ομάδα μου με τη μπάλα που παίζει, αν νικήσει και τη Λάρισα κατόρθωμα θα είναι.



Και μη μου πει κανείς πως άλλο Λάρισα και άλλο ΑΕΚ. Γιατί με το χέρι στην καρδιά όπως την είδατε εσείς (όποιοι την είδατε...) την ΑΕΚ, ήταν καμιά αχτύπητη ομαδάρα; Το παιχνίδι ήταν ο τυφλός εναντίον του μονόφθαλμου. Χάλι μαύρο από τη μια, χάλι αδιόρθωτο από την άλλη. Μέχρι το πρωί να παίζανε νικητής δεν επρόκειτο να βγει. Και πώς να βγει δηλαδή; Αφού ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν! Βάζει νωρίς νωρίς τη γκολάρα ο Σκόκο, πάει και κάνει το πέναλτι η ΑΕΚ. Αυτό τώρα ήταν πραγματικό πέναλτι made by Giorgos Alexopoulos! Τα τρία Αλφα: Ασκοπο, αχρείαστο, ανόητο. Kαι που το έδωσε όμως ο κόραξ τι; Ηταν τόσο σίγουρο ότι θα το βάλουμε; Να που δεν το βάλαμε. Το βάρεσε ο Σάλπι. Το απέκρουσε ο Σάχα. Και πώς να μη το αποκρούσει; Με τέτοια προπόνηση που είχε κάνει στον τελικό του κυπέλλου, πάλι καλά που δεν έπιασε και το δεύτερο.


Γιατί δεν ξέρω αν το είδατε, αλλά ο κόραξ μας έδωσε κι άλλο πέναλτι. Μάλιστα! Δύο πέναλτι σε έναν αγώνα. Τι σε έναν αγώνα; Σε ένα ημίχρονο! Μιλάμε τώρα για χλιδή Για μεγαλεία! Δύο πέναλτι πήραμε όλα κι όλα σε 30 αγωνιστικές (ψέμματα, τρία πρέπει να πήραμε, αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου το τρίτο) και πάει ο Σπάθας στα πλέι οφ και μας δίνει δύο στο ίδιο ματς. Τώρα, αυτό το δεύτερο ήτανε πέναλτι; Δεν ήτανε; Θα σας γελάσω. Φαινότανε να είναι πέναλτι. Αλλά από την άλλη, πέναλτι φαινόντουσαν και αυτά που έπαιρνε όλο το χρόνο ο γαύρος, αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν κιόλας! Τέλος πάντων, ήταν δεν ήταν, το βάλαμε αυτό με τον Γκάμπριελ και φέραμε το παιχνίδι στα ίσια. Και είχαμε και ένα δοκάρι μετά με τον Καραγκούνη αλλά η πόρνη η μπάλα εκεί που έδειχνε ότι θα περάσει τη γραμμή, έμεινε έξω. Εμεινε η μπάλα έξω, μείναμε κι εμείς με το χηνάρι. Κι από εκεί που θα πηγαίναμε για το τρίποντο για να ξεφύγουμε στην βαθμολογία έρχεται και η νίκη του ΠΑΟΚ και είμαστε τώρα κι οι τρεις στο κόλπο. Με έξι βαθμούς εμείς κι ο ΠΑΟΚ, με πέντε η ΑΕΚ. Και μπορεί τώρα εμείς να έχουμε το αβαντάζ ότι πήραμε το διπλό στην Τούμπα ενώ οι δικέφαλοι θα πρέπει να ...ξεπουπουλιαστούν στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά έτσι όπως είναι η ομάδα η γκέλα θα παραμονεύει παντού.

Για το παιχνίδι τώρα αυτό καθ' αυτό δεν έχω να πω τίποτα. Πέρα από το ότι είναι κατάντια να έχεις ξοδέψει 24 μύρια ευρώπουλα και να μην μπορείς να κερδίσεις την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων και των μεγάλων απουσιών.

Η αμπαλοσύνη της αμπαλοσύνης ω αμπαλοσύνη. Αδιάφοροι, κουρασμένοι και άσχετοι οι παίκτες, ντεφορμέ ο προπονητής. Θα μου πεις από την άλλη, εδώ δεν είχες θέαμα, πλάνο και κέφι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, περιμένεις να δεις τώρα στο τέλος που λογικά έχουν κάψει φλάντζα; Μου φαίνεται πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πάρουμε απόφαση πως για φέτος θέαμα γιοκ. Ας κοιτάξουμε τουλάχιστον μπας και καταφέρουμε με τα ψέμματα (γιατί με τα ψέμματα θα είναι...) να πάρουμε την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιολί και από του χρόνου έχει ο ...θεός. Γιατί αν κρίνω και από τις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα μόνο ο θεός πρέπει να έχει.

"Θέλουμε 3 Πιζάρο" να λέει ο Βγενό, "φανταστικός ο Πιζάρο" να λέει ο Τεν Κάτε, "θα βάλουμε λεφτά και θα φέρουμε παίκτες" να λέει ο Πατέρας, "τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία" να λέει ο Θανάσης. Τρία πουλάκια κάθονταν σα να λέμε. Οχι δηλαδή αλλά άμα εσείς βγάζετε από αυτά καμιά άκρη, ελάτε να μου τα εξηγήσετε και εμένα.

Κι ενώ αυτά έγιναν στο ΟΑΚΑ, λίγο αργότερα στο Αλκαζάρ ο ΠΑΟΚ έβαζε στην άκρη την ήττα της πρεμιέρας και έπαιρνε τη νίκη κόντρα στη Λάρισα. Το ματσάκι της Θεσσαλίας ξεκίνησε νωρίς. Από το πρωί μη σου πω. Που βγήκανε βόλτα οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ένας ποδηλάτης την έπεσε στον Ιβιτς. Τώρα για την φράντζα του του είπε, για το γκολ του Καραγκούνη του είπε, που του άνοιξε ολόκληρο ...αεροδιάδρομο για να περάσει του είπε(γιατί; το αποκλείεις να ήταν Λαρισαίος ΠΑΟΚτσής;) για το ματσάκι που θα ακολουθούσε του είπε; Ποιος ξέρει; (δηλαδή οι φυλλάδες αύριο θα ξέρουν, εγώ δεν ξέρω τώρα που γράφω,γιατί δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο ίντερνετ). Και μετά οι ομορφιές ακολούθησαν και στο γήπεδο. Επεσαν κι εκεί μερικά μπουκέτα για νάχουν να πορεύονται οι φίλαθλοι.




Στο ματσάκι όμως μίλησε ο Μπακαγιόκο. Που εδέησε ο Σάντος να τον βάλει δίπλα στον Μουσλίμοβιτς στην επίθεση. Μιλάμε τώρα ότι ο καρπουζοψαράς από το Εστορίλ έκανε την υπέρβαση της ζωής του. Κατέβασε την ομάδα με 2 επιθετικούς. Θαύμα! Θαύμα! Και επειδή η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς το πήρε το ματσάκι. Μπορεί βέβαια και να το πήρε γιατί φόρεσε το γούρικο σακάκι του. Αυτό που δεν είχε φορέσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ποιος ξέρει...



Ο Μπακαγιόκο πάντως τον δικαίωσε. Ηταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Μπορεί στη Λάρισα να είχαν κάνει μαύρα μάτια να δούνε δικό του γκολ όταν τον είχανε παίκτη τους, αλλά ως παίκτης του ΠΑΟΚ μια χαρά το έχωσε το γκολάκι. Το έβαλε μεν, δεν το πανηγύρισε δε. Τώρα γιατί εγώ θυμάμαι πως όταν είχε βάλει γκολ κόντρα στη Λάρισα στην Τούμπα, το ξέχασε πως δεν έπρεπε να πανηγυρίσει κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του και χοροπηδούσε σαν το κατσίκι; Και μετά έβαλε και τα κλάματα; Ελα ντε! Τι πάω και θυμάμαι κι εγώ...

Μπήκε που λες το πρώτο γκολ έβαλε κι άλλο ένα ο Κονσεϊσάο στο τέλος και τέζα ο καμπούρης. Μόνο ο Μουσλίμοβιτς δεν σκόραρε. Παρόλο που έπαιξε πολύ καλά. Δεν λέει να σπάσει με τίποτα η γκίνια.

Τι σημασία έχει όμως; Την πήρανε την νίκη τα ΠΑΟΚια και πήρανε ξανά τα πάνω τους. Κι αρχίσανε τώρα να ψάχνονται τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ασε που άρχισαν να μιλάμε για νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Γιατί όχι σου λέει; Μία του και μία μας! Κι έτσι όπως τον είδανε κιόλας στο ματς με την ΑΕΚ σου λέει δεν θέλει και πολύ. Και το κακό είναι ότι συμφωνώ μαζί τους. Αρκεί βέβαια να ξαναφορέσει το γούρικο σακάκι ο Σάντος και να μην ξεχάσει στα αποδυτήρια τον έναν επιθετικό.


***

ΣΤΙΧΟΙ

Και καπνίζω πούρα για σένανε χαμούρα...



Γίναμε καρδιά μου ίδιοι μες το ίδιο μας παιχνίδι.
Μοιάζουμε πόσο μοιάζουμε...


Αφρικανέ, Αφρικανέ, θέλεις να κάνουμε κονέ;


Scratch: Nτιούφ αντί Μπλάνκο! Εχει κι ο πρίγκιψ ώρες ώρες κάτι εμπνεύσεις!

Scratch 1: Tι ...απόκρουση αυτή του Βύντρα στην περιοχή της ...ΑΕΚ!

Scratch 2: Mέχρι τώρα ο Σάλπι έχανε τις κλασικές ευκαιρίες. Τώρα άρχισε να χάνει και τα πέναλτι...

Scratch 3: Tι φάουλ ήταν αυτό που σφύριξε ο Σπάθας στον Τζιμπούρη στο τέλος; Για όνομα!





Ενα μεσημέρι εις του Χο Τσι Μινχ τα μέρη
κόκκινοι ληστές στήσαν μονομιάς καρτέρι
Στο Ανόι πήγανε οι γαύροι για μπαλίτσα
του Βαλβίδα πήρανε για πλάκα τη βαλίτσα

Ντουντού και Λεονάρντο
την κρύψανε στον πάγκο και ο Εγγλέζος τους κοιτά
Ο Πάντος συντονίζει
τον Τόρο φοβερίζει να μην ανοίξει τα χαρτιά

Το μέλος νευριάζει τον Ισπανό ησυχάζει
του λέει πως είν' περαστικά
θα βρούμε τη βαλίτσα, σου κάνανε πλακίτσα
είν' τα παιδιά σεβαστικά

Κι ας φόρεσαν καπέλο κι ας λείπει το τσερβέλο
δεν έχουν πρόθεση κακιά
Κι ας κάνουν τον Κινέζο και τον Βιετναμέζο
στ΄ Ανόι η ανία τους κτυπά

Ασμα δημώδες από το Βιετνάμ

16 comments:

Γιώργος Τ. said...

Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει το απίστευτο.. Χθες, γυρνώντας από το γήπεδο, δεν έβλεπες κάποιον απογοητευμένο.. Μας άδειασε από αισθήματα.. Τελείως.. Δεν ένιωθα ΤΙΠΟΤΑ χθες, σε όλη την διαδρομή της επιστροφής.. Σαν να έβλεπα αγώνα προετοιμασίας.. Τι να πω..
Αλλά και αυτοί οι οπαδοί, ανίκανοι και αυτοί να δώσουν ρυθμό στην ομάδα.. Εκτός τόπου και χρόνου για ακόμα μια φορά φέτος.. Το μόνιμο παράπονό μου..
Πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει δεύτερος, λόγω μη αντιπάλου.. Ελπίζω να μην με διαψεύσουν..

irene said...

όπως το είπες κ εσύ , αδιάφοροι κ οι δυο . η αεκ αν δεν ήταν το μακρινό σουτ του σκόκο , γκολ δεν έβλεπε με τίποτα . ακόμα κ όταν ισοφαριστήκαμε κάναμε καθυστερήσεις λες κ παίζαμε με την μπαρτσελώνα κ χαιρόμασταν με την ισοπαλία.. τόσο μεγάλες προσδοκίες είχαμε..

zamuc said...

Χάλια μαύρα χάλια.
Όσο για τον κόραξ δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα αλλά έπαιζε σε εκνευριστικό βαθμό έδρα πράγμα που δείχνει πόσο υπολογίζουν την ΑΕΚ. Και ο Θρασύβουλας να ήταν καλύτερα θα τον έπαιζε.
Μακάρι να βάλει ο αγαπημένος μου το τυχερό σακάκι και να βγάλει τον ΠΑΟΚ 2ο όπως ήταν και στην κανονική διάρκεια και να μην αλλάξουν τα πλαυ οφ το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος όπως έγινε πέρυσι.
Και 10 πιζάρο να πάρουν οι πολυμετοχικοί δεν γίνεται τίποτα. Χάλια μαύρα ΟΛΟΙ.
Τα σβησμένα από πάνω δικά μου είναι... άνοιξε τα σχόλια να μην μπλέκομαι με τους 10 λογαριασμούς που έχω στο gmail

pensierix said...

0/2 έχω στα play off, τουτέστιν δεν έχω παρακολουθήσει κανέναν αγώνα και ούτε πρόκειται...Βαρετές ομάδες, βαρετά παιχνίδια, χαζή και άδικη η διαδικασία απ'όποια μεριά και αν τη δεις...Ας πάρει τη δεύτερη θέση ο ενθουσιώδης ΠΑΟΚ, να δοκιμαστεί στα προκριματικά Τσου Λου, να ηρεμήσουν λιγάκι και τα ΠΑΟΚια από τη μανία καταδιώξεως...ΠΑΟ και ΑΕΚ εκτός από τη βαρεμάρα, έχουν κι αυτή την αύρα της μιζέριας και κακομοιριάς, ρε παιδί μου...Καθαρά αγωνιστικά πάντως, αν αυτή η ΑΕΚ βγει πρώτη, θα τα έχουμε δει όλα σ'αυτή τη ζωή. Για τα δικά μας χάλια, έχουμε εξαντλήσει το ιντερνετικό μας μελάνι νομίζω...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eτσι όπως το λες είναι. Εχουμε αδειάσει από συναισθήματα. Αυτή η ομάδα μας κάνει να τριγυρνάμε σαν ...ζόμπι.

Είναι αλήθεια πως και οι οπαδοί δεν είναι αυτοί που πρέπει. Αλλά σκέψου και τι έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια...

Κι εγώ το πιστεύω ότι θα βγει δεύτερος. Αλλά όχι επειδή αξίζει παραπάνω από τους υπόλοιπους. Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουν....

gatti said...

@irene: Aδιάφοροι λες και δεν κυνηγάνε τίποτα. Λες να μην θέλουν να κερδίσουν; Πιστεύω πως θέλουν αλλά δεν μπορούν. "Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής" που λένε.
Η ΑΕΚ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Για τους δικούς μου ας μην συζητάω καλύτερα...

gatti said...

@zamuc: Δεν ξέρω να διαμόρφωσε ή όχι αποτέλεσμα ο Σπάθας, αλλά μου έδωσε την εντύπωση ότι το πάλευε για το "Χ". Στο τέλος έκοψε και τον Τζιμπούρ και δεν κατάλαβα γιατί.

Ο Σάντος είναι ο αγαπημένος σου; Για δες!!!

Αμα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ μαγκιά του! Η αλήθεια είναι ότι θέλω να βγει ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ (λογικά έχει και περισσότερη τύχη στις κληρώσεις από όλους τους άλλους, λόγω υψηλής βαθμολογίας) αφενός επειδή θέλω να τον βλέπω εκεί, αφετέρου επειδή πιστεύω πως έτσι θα ψάξουν σοβαρά για να φέρουν καλούς παίκτες. Aπό την άλλη, βέβαια, όπως λες κι εσύ και Πιζάρο να πάρουν πάλι δεν θα κάνουν τίποτα. Αυτοί έχουν μοναδική ικανότητα να καταστρέφουν ό,τι αγγίζουν.

Να τα ανοίξω τα σχόλια, αλλά έτσι και μπουκάρουν ανώνυμοι και μου κάνουν το μπλογκ καλοκαιρινό, τι γίνεται; Σόρι που σε δυσκολεύω, αλλά δεν σκοπεύω να το κάνω φόρουμ το μπλογκ, να μπαίνει ο κάθε άγνωστος και να βρίζει...

gatti said...

@pensierix: Tην καλύτερη δουλειά κάνεις που δεν τα βλέπεις. Είναι πολύ ψυχοβγαλτική διαδικασία, αποκλειστικά για μαζοχιστές. Πραγματικά δεν παλεύεται αυτό το πράγμα...

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ - για όποιον έχει παρακολουθήσει και τις 4 ομάδες - είναι ο μόνος που έχει τον ενθουσιασμό. Και σε επίπεδο οπαδών, αλλά και σε επίπεδο παικτών. Το δείχνει ότι το γουστάρει να περάσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπως επίσης είναι γεγονός ότι εμείς και η ΑΕΚ βγάζουμε αυτή την κακομοιριά και μιζέρια που λες. Την ΑΕΚ δύσκολα την βλέπω πρώτη. Μάλλον ανάμεσα σε εμάς και τον ΠΑΟΚ θα κριθεί η πρωτιά. Αν και ποτέ μη λες ποτέ. Εμείς είμαστε ικανοί να χάσουμε από τη Λάρισα που άλλοι δύο την κέρδισαν...

koutavaki said...

Τα σχόλια στις φωτογραφίες όλα τα λεφτά!Που βρίσκεις την έμπνευση απορώ κορίτσι μου μετά τα χθεσινά...Έχεις πάθει ανοσία στις κακές εμφανίεις ε?Σαν το Βύντρα κι εσύ...Μπράβο πάντως,χαρά στην υπομονή σου!Εγώ για κάτι ώρες ήμουνα στην κατάσταση που περιγράφει ο Γιώργος παραπάνω και λίγο πριν πάω για ύπνο τα θυμήθηκα και πήγε 5 να κοιμηθώ.Αν και πλέον δεν έχει νόημα να μιλάμε για κακές εμφανίσεις.Θα ήταν πιο σωστό να μιλάμε για εξαφανίσεις.Τι χάλια μαύρα ήταν αυτά!Εντάξει το ήξερα ότι θα είμαστε χάλια στα πλέι όφ(στο είχα πει κιόλας),αλλά αυτή η ομάδα πάντα σε εκπλήσσει ρε παιδί μου!Εκεί που λες δεν υπάρχει χειρότερα,σου δίνει μία κτουουουουουπ και γειά σας!Άσε για το εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ.Πάρτο απόφαση,ότι κάνουμε εκτός.Μέσα μας παίρνει και μας σηκώνει.Μα στο Θεό που πιστεύετε ρε παιδιά:να θέλουμε δυο πέναλτι(δε θα ξαναγίνει αυτό,τουλάχιστον πήραμε μια χαρά από το παιχνίδι)για να βάλουμε το ένα?Γιατί από επίθεση,δεν παίζει!Όταν έλεγε ο Τεν Κάτε ότι μας λείπει το εύκολο γκολ αυτό εννοούσε?Ε, μέχρι εκεί δεν πήγε το μυαλό μου!Εγώ λέω όπου και να βγούμε,να μαζευτούμε όλοι και να μην τους αφήσουμε να βγουν από τη χώρα.Διαμαρτυρία κι έτσι.Και που να πάμε δηλαδή,και με ακαδημίες να παίξουμε,δε θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε.
Υ.Γ.1:Μπράβο στην ΑΕΚ που με τόσα προβλήματα δεν το βάζει κάτω.Μπράβο της!
Υ.Γ.2:Άκου Βιετνάμ!Άντε και στη Γάζα!Αντί να τους πάνε διακοπές σε κάνα νησί να συνέλθουν οι άνθρωποι που τα έφτυσαν...
Υ.Γ.3:Κάποιος να μαζέψει τον Κοντό.Βρυκολάκιασε πια αυτή η Ίντερ!Ναι,και πριν 30 χρόνια πήγαμε Γουέμπλει,δε χρειάζεται να ξαναπαίξουμε καλά λες?

Stepas said...

Τέλειο το ποιηματάκι!

Τώρα μεταξύ μας και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τα μαύρα τους τα χάλια έχουν. Και νομίζω ότι κύρια αιτία γι’αυτό είναι ότι οι παίκτες δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν δυνατά στα πλέι-οφ. Ή όποιοι έχουν διάθεση δεν έχουν δυνάμεις. Εσείς συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στην επίθεση πάντως ειδικά τώρα που ο Μάντζιος έχει πέσει πάρα πολύ (ούτε στην Τούμπα, ούτε χτες πήγε καλά). Γενικά σας περίμενα πολύ καλύτερους στα πλέι-οφ αλλά μάλλον ισχύει αυτό που είπα παραπάνω για έλλειψη διάθεσης.

Για την ΑΕΚ τι να λέμε τώρα. Εγώ απορώ πώς είναι αυτή τη στιγμή σε θέση που της επιτρέπει να ονειρεύεται ακόμη και ΤσουΛου. Είναι μάλλον έργο Μπάγεβιτς και απόρροια κυρίως μερικών καλών παικτώς που έχει από τη μέση και μπροστά (Μπλάνκο, Σκόκο, Τζεμπούρ). Γιατί στις υπόλοιπες θέσεις μιλάμε ότι παίζει με πειραματισμούς και με ό,τι να’ναι και παρολαυτά της βγαίνει. Είναι δυνατόν σχεδόν όλη τη σεζόν να μην έχεις πλάγια μπακ της προκοπής, ούτε πλάγιους χαφ, ούτε σοβαρό αντικαταστάτη του Κυργιάκου που λείπει συχνά και να είσαι αυτή τη στιγμή κοντά στην θέση που οδηγεί στο ΤσουΛου; Αν είναι δυνατόν! Και χτες πάλι μαύρο χάλι ήταν αλλά μείνανε όρθιοι...

Εμείς χτες ναι μεν παίξαμε καλά απέναντι σε μια καλή ομάδα, όμως κι εμάς οι παίκτες μας (πλην Μουσλι και Κονσεϊσάο) έπαιζαν σχεδόν περπατώντας. Εκείνος ο Βερόν ανάθεμα κι αν έκανε έστω και ένα σπριντ χτες. Πάντως γενικά ήμαστε καλοί, με περισσότερη αποτελεσματικότητα και ουσία από την ΑΕΛ. Το δίδυμο Μπακαγιόκο-Μουσλι έχει αποδώσει εξαιρετικά φέτος όποτε επιλέχθηκε. Και για να λέμε και τα καλά του Σάντος μαγκιά του που έπαιξε χτες με 4-4-2 και μάλιστα με Βερόν-Ίβιτς στο κέντρο. Πήρε όντως ρίσκο επειδή μόνο η νίκη μας βόλευε χτες και δικαιώθηκε.

Τέλειο το τραγουδάκι! Σου το χω ξαναπεί ότι έχεις απίστευτο ταλέντο και φαντασία και ότι πρέπει να σε πάρουν σε καμιά αθλητική εφημερίδα επιτέλους! .-

Χαιρετώ

gatti said...

@koutavaki: A ναι, ότι έχω πάθει ανοσία είναι γεγονός. Αφού δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε περίπτωση που αυτή η ομάδα μου προσφέρει χαρές. Αλλοι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την ήττα, εγώ δεν θα ξέρω πώς να διαχειριστώ τις νίκες. Είναι τόσο σπάνιες!

Από ένα σημείο και μετά το διασκεδάζω και το διακωμωδώ. Είχα άδικο παλαιότερα που πίστευα ότι δεν μπορείς να εμπνευστείς από την παρακμή.

Οσο γι΄ αυτό που λες για το ότι νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν χειρότερα κι όμως εμφανίζονται, να που συνέβη και σήμερα. Μίλησε ο Βγενό και έγιναν όλα μπάχαλο. Γιατί βλέπεις φέτος δεν μας φτάνουν τα αγωνιστικά μας χάλια έχουμε να ασχοληθούμε και με τα διοικητικά μας.

ΥΓ1. Η ΑΕΚ έπαιξε αυτό που μπορούσε. Και είναι αξιέπαινη γι΄ αυτό.

ΥΓ2. Ποιος ξέρει τι μπίζνες κάνει με το Βιετνάμ ο θείος και τους κουβάλησε εκεί πέρα.

ΥΓ3. Δεν ξέρω αν χρειάζεται, βλέπω ότι και να χρειάζεται δεν μπορούμε να ξαναπαίξουμε καλά...

gatti said...

@Stepas: Συμφωνώ ότι έχουν τα χάλια τους και οι τρεις, αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει τουλάχιστον να το θέλει περισσότερο. Και μόνο το γεγονός ότι ξεπέρασε μέσα σε τρεις μέρες την εντός έδρας ήττα και πήγε και πήρε τη νίκη στο Αλκαζάρ λέει πολλά για τη διάθεσή του.

Για μας τι να λέμε... Μεγάλα χάλια. Για την ΑΕΚ είναι άθλος που έφτασε ως εδώ (συν το γεγονός ότι υπήρξε φιναλίστ στο κύπελλο) και συμφωνώ ότι αυτό είναι έργο Μπάγεβιτς (πρέπει όντως να το κοιτάξω αυτό... πάλι καλά λόγια λέω για τον πρίγκιπα).

Εμένα μου άρεσε πολύ και ο Σορλέν χθες. Τελικά αυτός σας βγήκε πολύ καλό παικτάκι. Ο Σάντος όντως υπέρμετρα τολμηρός για τα δικά του μέτρα.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το τραγουδάκι. Αλλού το πήγαινα, αλλού βγήκε, αλλά αφού το βρίσκεις καλό, χαλάλι!

Στην αρχή γελούσα μ΄ αυτά που γράφατε για την εφημερίδα, αλλά τώρα να σου πω την αλήθεια, όπως έχουν ζορίσει και τα οικονομικά, μια χαρά θα μου ερχόταν! Αλλά πούντη; :)))

Nα περνάς καλά!

squarelogic said...

μάλλον τώρα που άρχισαν οι ζέστες οι παίκτες δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον που δείχνει και το κοινό.
Κι όμως,για τις ομάδες και για τους ίδιους,η 2η θέση σημαίνει πολλά και δε θάπρεπε νάναι έτσι...
Μιλώντας για τα δικά μας χάλια,νομίζω είναι απόροοια του κενού εξουσίας που διαισθάνονται οι πάντες με συνέπεια να μη ζορίζονται να παίξουν παραπάνω απο΄διαδικαστικά.
Μπορεί κανείς να φανταστεί τους παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν για την 2η θέση υπό το βλέμμα του Κόκκαλη έτσι μπλάζέ?
Όχι βέβαια,γιατί την άλλη μέρα ο Χόχος θα τους είχε τελειώσει με τον τρόπο του.
Ενώ σε μας καθένας σφυρίζει τον σκοπό του,με αποτέλεσμα αφόρητη κακοφωνία...που μεταφράζεται και σε υποτονική αγωνιστική παρουσία.
Ποιοί διασώζονται μέχρι στιγμής?
Ο Κάρα κι ο Βύντρα!
ο 1ος δείχνει οτι θέλει οπωσδήποτε να κουνήσει και του χρόνου σεντόνι,ενώ κι ο Λουκάς γλυκάθηκε από φέτος και συνεχίζει στην καλύτερη χρονιά του στον ΠΑΟ έχοντας αποδείξει οτι σαν σεντερ μπακ είναι πολύτιμος.Το τσαγανό του δε στη φάση του χαμού με τον Γκαρσία,αποδεικνύει οτι και τον απαραίτητο καλώς εννοούμενο τσαμπουκά έχει,και τη διάθεση να προστατέψει την ομάδα όντας ένας πα τους παλαιότερους παίκτες της πλέον.

gatti said...

@squarelogic: Εχεις δίκιο. Αφού βλέπουν πως υπάρχει κενό εξουσίας για ποιο λόγο να παρουσιαστούν οι ίδιοι συγκεντρωμένοι σε ένα σκοπό;

Είναι όπως στο σχολείο που έβγαινε για λίγο ο καθηγητής έξω από την αίθουσα και μας έλεγε να κάνουμε ησυχία. Εκανε κανείς;

Και τελικά μακάρι να ήταν μόνο τα αγωνιστικά που μας απασχολούν. Η πολυμετοχικότητα πνέει τα λοίσθια. Μας τελείωσε. Και θα μας αφήσει σε χειρότερη κατάσταση από πριν γιατί κατάφερε να μας διχάσει...

Unknown said...

Γεια χαρά είμαι Ολυμπιακός και περνάω πρώτη φορά περνάω απο το blog σας.
Έχει πλάκα φέτος να βλέπεις την πιο Ξεφτιλισμένη ομάδα τον ΠΑΟ να μην μπορεί να νικήσει την πεθαμένη ΑΕκ του μπάγεβίτς.
Πραγματικά έκατσα και είδα το ματσάκι και τρελάθηκα στα γέλια.
Δεν υπάρχει πιο αστεία ομάδα απο τον ΠΑΟ.
Τουλάχιστον θεωρώ τον ΠΑΟΚ πιο σοβαρό και αξίζει να βγεί στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα Προκριματικά, εκτός βέβαια και αν τον σφάξει η διαιτησία όπως έκανε ο Κάκος που αντί να δώσει κόκκινη στον σιμάο έδωσε μόνο στον Γκαρσία.
Αλλά δεν πειράζει θα χάσουν μέσα στο ΟΑΚΑ απο τον ΠΑΟΚ.
Κατα άλλα τρέμω στην ιδέα ότι θα έρθει ο Γεωργιανός στον Θρύλο.
Μακάρι να μην έρθει...αλλιώς θα γίνουμε η ανόρθωση της Ελλάδος...

ΥΓ
Ελπίζω να μείνει ο Άγγλος γιατί είναι χίλιες φορές καλύτερος απο τον μπόμπο της Μπεσικτάς.

gatti said...

@To παιδί της πλατείας: Επειδή όπως λες μπαίνεις πρώτη φορά οφείλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Ακριβώς επειδή αυτό εδώ είναι προσωπικό blog και όχι φόρουμ και επειδή δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ...πολιτισμού (και δεν νομίζω να φτάσω ποτέ, εδώ που τα λέμε...) ώστε να ανέχομαι απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ομάδα μου από "αλλόθρησκους",
θα σε παρακαλούσα, αν σκοπεύεις να ξαναμπείς, τους χαρακτηρισμούς να τους αφήσεις απέξω.

Κατά τ΄ άλλα συμφωνούμε.
* Ηταν όντως αστείος ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (και θα έβαζα κι εγώ τα γέλια αν δεν έτρεμα από τα νεύρα μου με το χάλι που παρακολούθησα...)
* Επρεπε να πάρει κόκκινη ο Σιμάο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
* Eίναι πράγματι ο ΠΑΟΚ ο πιο σοβαρός από τους τρεις
* Για τον Κετσπάγια ...δεν μπορώ να σας βοηθήσω...