Friday, May 15, 2009

Ανακολουθίες, δικαιολογίες, απουσίες


Bγενόπουλε, δες εδώ: Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στοχεύει να ενώσει τον Παναθηναϊκό και όχι να τον διχάσει περισσότερο.

εδώ: Οι χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κ. Σ. Κόκκαλη μας υπενθυμίζουν τις βάσεις στις οποίες κτίσθηκε η «κυριαρχία» του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και μας προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει και μέχρι την λήξη του φετινού Πρωταθλήματος. Ακόμη αποδεικνύουν πόσο ουτοπική είναι η δήθεν συνεργασία με τον Ολυμπιακό του κ. Σ. Κόκκαλη σε θεσμικό επίπεδο για την δήθεν εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

και εδώ: - Κύριε Βγενόπουλε θα συναντηθείτε με τον κ. Κόκκαλη και ποια θέματα θα συζητήσετε;
«Θα βρεθούμε για να συζητήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Το θέμα συζήτησης αφορά τη βία. Πρέπει να βρούμε τρόπους να σταματήσουν τα επεισόδια.


(υπάρχουν πολλά ακόμα για τους παίκτες, για την ομάδα για τον προπονητή, για τους μετόχους, για το γήπεδο, για το καλό υλικό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί - τότε ήταν καλό, τώρα για να θέλουμε τρεις Πιζάρο, το υλικό μάλλον αποδείχτηκε μαϊμουδένιο, έτσι; τουλάχιστον τα σαπάκια που αγοράστηκαν με φιστίκια...)

και μετά σκέψου αν είσαι συνεπής ή ανακόλουθος στις πράξεις και τις δηλώσεις σου και εξήγησέ μου γιατί θα πρέπει να πιστέψω πως τον Παναθηναϊκό που μου περιγράφεις - και είναι αυτός που ονειρεύομαι - μπορείς να τον κάνεις πραγματικότητα.



Τζίγγερ, ο απολογισμός της χρονιάς, δεν μπορεί να "φρενάρει" τον σχεδιασμό της επόμενης. Είναι δύο ανεξάρτητα ζητήματα. Μπορείς κάλλιστα να προγραμματίσεις για τη νέα σεζόν και ΜΕΤΑ να κάνεις τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει.

Ολα τα άλλα είναι δικαιολογίες...





Παύλο - Θανάση, όσο κρατάτε κλειστά χαρτιά, όσο είστε απόντες στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και όσο παλινδρομείτε, κινδυνεύουμε εμείς να καταναλώσουμε όλα τα χάπια που κατασκευάζει η φαρμακοβιομηχανία σας και εσείς να χάσετε την υστεροφημία σας.



Νικόλα Πατέρα, μετά τον καφέ της παρηγοριάς για την απώλεια του αγαπημένου σου γονιού, κινδυνεύεις να πιεις έναν ακόμα στη μνήμη του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Σταμάτα λοιπόν να τον ψήνεις, ζήτησε από όλους να γίνει μια ξεκάθαρη κουβέντα κι αν δεν βρεθεί άκρη, βρόντηξέ τα και φύγε να βρεις την ησυχία σου. Δεν σου αξίζουν τέτοια ζόρια (και συμπεριφορές). Γιατί εσύ τουλάχιστον, με όλα τα λάθη σου, μας έχεις πείσει ότι προσπαθείς...

31 comments:

-billys- said...

Επιτέλους βρε παιδιά με αυτόν τον Βγενόπουλο.
Πότε θα καταλάβετε ότι είναι και αυτός ερωτευμένος με την δημοσιότητα όπως καλή ώρα και ο αξεπέραστος Τροχανάς. Ίσως να είναι και το είδωλο του, πέστε του
όμως ότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα ξεπεράσει τον γίγαντα Τροχανά, τζάμπα προσπαθεί.
Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να γράψει και αυτός κανένα βιβλίο να τα βάλουν σε συσκευασία
δώρου μαζί με του Τροχανά και να τα πουλάνε στις λαϊκές. Ο άνθρωπος είναι λαμόγιο και όσο ποιο
γρήγορα το καταλάβουν στον παναθηναϊκό τόσο καλύτερα για την ομάδα.
Την καλημέρα μου σε όλους….

houli_v said...

έλα ρε gatti
χτες είχε πιο σοβαρά θέματα όπως πχ τον προκριματικό της eurovision με τον sakis
τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τον Παναθηναϊκό ...

Καλημέρες :)

Γιώργος Τ. said...

Ακριβώς όπως τα γράφεις... Απλά και όμορφα!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αγαπητή φίλη, ομολογώ ό,τι δεν σας ζηλεύω (ούτε μου αρέσουν αυτά που γίνονται στην ομάδα σας, γιατί επηρεάζουν άσχημα και τη δική μου, δυστυχώς). Από την άλλη μεριά, όμως, πώς να προσπεράσω το σταθερό δεδομένο ότι εσείς ζείτε μια ζωή συνώνυμη της έκπληξης, ενώ άλλοι είναι βουτηγμένοι μέσα στην πλήξη... Τέλος πάντων, τους θερμούς χαιρετισμούς μου.

koutavaki said...

Άϊντε αλά φουμέντο και μαστουριόρε...Όπα!!!Τα ναρκωτικά κάνουν κακό στην υγεία.Κόψτε τα ρε μ***κες!Καίγεται ο κ**ος μας!Συνέλθετε ρε ζώα!
Υ.Γ.1:Και τα έλεγα η γρουσούζα!Πως το ξεφωρτονόμαστε το ρεμάλι τώρα ρε παιδιά?Όχι ότι είναι καλό να μας μείνει αμανάτι ο Τζίγγερ.Μπα,δεν υπάρχει σωτηρία νομίζω.Απέλαση όλοι ρε!!!
Υ.Γ.2:Γατούλα μου ξέρεις τι είναι ο Πατέρας?Ο πρόεδρος που έχει ως αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο να χρεωθεί τα τυχόν λάθη.Τη δόξα θα την μοιραστούν οι άλλοι.Λες να μην το ήξερε όταν αναλάμβανε?Με το Τζίγγερ είχε να κάνει!Απλά ίσως είχε μια ελπίδα ο έρμος όπως και μεις και στο τέλος τον πούλο όλοι μαζί.

abalos said...

Ακουσα οτι οι ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ θα κανουν 50% εκπτωση στα ηρεμιστικα σ' ολους τους φιλαθλους του ΠΑΟ που διαδηλωσαν περυσι υπερ της πολυμετοχικοτητας και τωρα βρισκονται στα προθυρα νευρικου κλονισμου! ! !
Εχουμε καμια ακρη να παρουμε μερικες κουτες;
Και 'μεις οι Αεκτζηδες προς τα 'κει βαδιζουμε, γιατι εκτος απο πολυμετοχικοι με μετοχους που δεν ανταλλασουν ουτε ματια. . . ειμαστε και φτωχοι γ@@@ την ατυχια μας! ! !

Καλησπερα σε ολους:)

island said...

Μόνο ο Πατέρας είναι για πρόεδρος του Παναθηναϊκού και μην τολμήσουν να τον διώξουν

squarelogic said...

Σωστή η επιστολή.Η ώρα της Κρίσεως πλησιάζει για όλους τους.Ώρα είναι να πέσουν κάποιες μάσκες...
Κάπως έτσι τα έγραψα και γω στο
http://www.gatezero.gr/
αλλά πειδή το κείμενο είναι μεγάλο,όποιος ενδιαφέρεται ας το διαβάσει εκεί.

pensierix said...

Αντε να δούμε τι θα γίνει στο διοικητικό συμβούλιο, τα καμάρια μας θα έχουν την ευκαιρία να τα πούνε από κοντά, αν και τους έχω ικανούς την ίδια κιόλας μέρα να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και στις φυλλάδες τους την επόμενη, και να ξεκατινιάζονται πάλι...Πάντως, οι μάσκες θα πέσουν όπως λέει και ο square (του οποίου το ποστ στη Βαζελοκατάσταση προσυπογράφω).

Ο Πατέρας αυτό που έπρεπε να κάνει, το έκανε. Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιποι. Οι Γιαννακόπουλοι σύμμαχοι με τον Τζίγγερ είναι ανέκδοτο. Τον πονηρούλη Βγενόπουλο φοβούνται, μη πάρει το παιχνιδάκι που προορίζουν για το Δημητράκη...Ο Βγενόπουλος ελπίζω να παραστεί και να μη στείλει τη κλασσική επιστολή του. Ο Τζίγγερ θα κρίνει πολλά, ουσιαστικά η δική του στάση θα δρομολογήσει και τις ανάλογες εξελίξεις...

zouk said...

Ειμαι απιστευτα προβληματισμενος με το ολο θεμα και με ολους εκτος του Νικου Πατερα.

Τον Τζιγγερ τον ξερουμε τοσα χρονια οποτε δεν χρειαζεται να πω τιποτα.Στο μυαλλο του εχει μια συγκεκριμενη πολιτικη η οποια για αθλητικη ομαδα.Ας ασχοληθει μονο με το γηπεδο,εκει θα τα παει καλα.

Οι αφοι Γιαννακοπουλοι με εχουν απογοητευσει γενικοτερα γιατι μου δειχνουν οτι σκεφτονται μονο τον ευατο τους και το πως να μην χασουν την ευνοια του κοσμου στο να ειναι αγαπητοι και τελικα απο την αρχη του σχηματος ηταν μες την μουρμουρα.Δεν εκαναν τιποτα για να σταματησει απο την αρχη ο πολεμος της πρασινης με το Ντερμπι και ολα αυτα κατα του Βγενοπουλου.Κοινως για εμενα εχουν μεγαλο μεριδιο στο να μην υπαρχει ηρεμια στο σχημα.

Υπαρχουν πραγματα στον Βγενοπουλο που μου αρεσουν και γι αυτο τον λογω θα τον υποστηριζα.Ενα απο αυτα ειναι αυτο που ειπε στην τελευταια συνελευση.Δεν εχουμε μαθει τιποτα απο τα λαθη μας και τα ξανακανουμε.Περσι τρεχαμε τελευταια ωρα για να παρουμε παιχτες.Τελικα πανε να καταφερουν το ιδιο.
Αλλο που μου αρεσε πολυ ηταν αυτο που ηθελε να γινεται μετα τις συνελευσεις.Να βγαινει μια ανακοινωση που να λεει επακριβως τι εχουν συζητησει ετσι ωστε να μην λεει ο καθε ενας φιλαθλος η εφημεριδα τα δικα του/της.Ακομα και ψεματα να εγραφαν στην ανακοινωση,δεν θα μπορουσε να πει κανεις τιποτα.Αυτα συζητησαμε κυριοι και τελος.Τερμα ετσι οι παραφιλολογιες που μας εχουν φαει τα τελευταια χρονια σε επιπεδο επικοινωνιας.
Απο εκει και περα εχει κανει και αυτος τα λαθη του που εχετε γραψει αλλα μερικες φορες καποια πραγματα τα λεει για να τα λεει οπως κανουν οι πολιτικοι.Σιγουρα δεν ειναι καθολου λαμογιο οπως βλεπω να γραφουν πολλοι.Τελειως ατυχες παραδειγμα με τον Τραχανα(ενταξει Τροχανα)Ο τυπος αγοραζει και πουλαει την Ελλαδα αν δεν το εχετε καταλαβει με οτι τροπο και να το κανει.Ειναι πανεξυπνος και δεν μασαει και για την ωρα τον υποστηριζω ακομα γιατι πιστευω οτι μαζι με τους αλλους θα μπορουσαν να κανουν μεγαλο τον Παναθηναικο αν ειχαν μονο αυτο στο μυαλλο τους.
Παντως με τσαντισε που ειπε οτι δεν θελει να πιει τον καφε που ειπε ο Πατερας.

The Bgt said...

Εγω κι επισημως εχω εγκαταλειψει. Θα βλεπω την ομαδα αλλα δεν ξανασχολουμαι με διοικητικα, εξαλλου ειμαι της αποψης οτι αν δεν αλλαξει γενικα το οικοδομημα του ελληνικου ποδοσφαιρου και τον Αμπραμοβιτς (τον οριτζιναλ) να φερουμε παλι τα ιδια θα συμβαινουν.

Γιατι το προβλημα δεν ειναι αν ακουει ο Ιβανσιτς ή αν ο Τζιγκερ βαζει λεφτα ή αν ο Αντωνιου κανει καλες μεταγραφες, αλλα αν το ελληνικο ποδοσφαιρο και πρωταθλημα αποπνεουν καποιο σεβασμο στους συμμετεχοντες. Εγω δεν εχω καμια απαιτηση απο τον Αντωνιου ή τον Τεν Κατε, για το περιβαλλον στο οποιο δουλευουν αποδιδουν και αναλογα.

Οποτε να! κι αν τα λεει καλα ο Πατερας, να! κι ι ο Βγενο, να! κι αν τα λεει ο Χατζηπετρης.


Βλεπουμ το κλαδι του δεντρου και εχουμε χασει απο τα ματια μας ολη την δασικη εκταση της χωρας.

gatti said...

@billys: Δεν ξέρω αν ο Βγενόπουλος είναι ο νέος Τροχανάς. Είναι κάτι εντελώς αυθαίρετο για να το υποστηρίξω. Ομως, δεν παύω να είμαι επιφυλακτική απέναντί του, ακριβώς επειδή υπάρχει ανακολουθία έργων και λόγων.

Κάπου με έχει κουράσει να βγαίνει κάθε τόσο και να φωνάζει για πράγματα που δεν έγιναν και που πρέπει να γίνουν. Αυτά πρέπει να τα λύσουν μεταξύ τους, όχι να βγαίνουν με ντουντούκες στα κανάλια και τις εφημερίδες σε μια προσπάθεια να πάρει ο καθένας τον κόσμο με το μέρος του.

gatti said...

@houli_v: Kαι να σκεφτείς ότι πέρσι είχα ασχοληθεί και με τους δύο ημιτελικούς της Eurovision, αλλά και με τον τελικό. Φέτος οι πολυμετοχικοί δεν μου άφησαν διάθεση να κάνω κάτι ανάλογο...

ΥΓ. Ο Sakis πάντως πρέπει να είναι Ολυμπιακός. Γιατί το 7 που πήρε, είναι ίδιον του γαύρου στην Ευρώπη! :ppp

gatti said...

@Γιώργος Τ.: To θέμα όμως δεν είναι τι γράφουμε εμείς, αλλά τι κάνουν αυτοί...
Τόσος ενθουσιασμός πέρσι, τόση μελαγχολία φέτος...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Kαι πώς να μας ζηλέψεις; Εσύ μια χαρά είσαι με τον Χόχο. Αυτός να δεις τι γέλιο που θα ρίχνει!

Δύσκολο πράγμα η ανία, αλλά ακόμα πιο ζόρικες οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Κι εμείς όλο τέτοιες έχουμε τελευταία...

Καλά να περνάς!

gatti said...

@koutavaki: Την μία ημέρα στενοχώρια. Την επόμενη ξανά ελπίδα μετά τις δηλώσεις του Πατέρα και του Γιάννη Ξυλά. Και μετά ξανά πίκρα. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα.

ΥΓ1. Με τον Τζίγγερ θα μείνουμε, φαίνεται το πράγμα. Είναι πια φανερό ότι ήθελε πρώτα απολογισμό και μετά σχεδιασμό της νέας σεζόν γιατί σκόπευε να θέσει θέμα Τεν Κάτε και Αντωνίου. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ΔΣ της Πέμπτης.

ΥΓ2. Ο Πατέρας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή. Ο άνθρωπος προσπαθεί για το καλό της ομάδας και είναι και ενωτικός. Ισως είναι ο μόνος που προσπαθεί πραγματικά και ανιδιοτελώς. Για τους άλλους τρεις μετόχους δεν παίρνω όρκο...

gatti said...

@αμπαλος: Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά και άκρη να βρίσκαμε για να πάρετε κι εσείς ηρεμιστικά, δεν υπάρχουν περισσεύματα. Ολη η παραγωγή της φαρμακοβιομηχανίας αποδεκννύεται πολύ λίγη για να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών της ομάδας. Πού να περισσέψουν για τους υπόλοιπους;

Καλό απόγευμα!

gatti said...

@island: O Πατέρας έκανε αυτό που έπρεπε. Αξίζει να είναι πρόεδρος της ομάδας. Στις 21 Μαϊου θα είναι η ευκαιρία και των υπόλοιπων να αποδείξουν ότι αξίζει να είναι μέτοχοι της συγκεκριμένης ομάδας. Ωρα να πέσουν οι μάσκες...

gatti said...

@squarelogic: Προσυπογράφω το κείμενο στο gatezero. Οπως ξέρεις, δυστυχώς δεν σχολιάζω πια εκεί.
Αυτό το παράδειγμα που φέρνεις με τον Ανχελέρι το έχω συζητήσει άπειρες φορές με φίλους Παναθηναϊκούς. Θέλεις κύριε Βγενόπουλε να κλείσεις στόματα; Πήγαινε και αγόρασε τον έναν από τους τρεις Πιζάρο που λες ότι χρειάζεται η ομάδα και κάντον δώρο στον Παναθηναϊκό. Και τότε θα φανεί ποιος πραγματικά έχει διάθεση να προσφέρει και ποιος όχι. Από την στιγμή που όπως λες δεν σε ενδιαφέρουν οι θέσεις στα ΔΣ και τα οφίκια και είσαι σε θέση να διαθέσεις χρήματα για παίκτες, κάνε αυτή την κίνηση. Ετσι θα σταματήσω κι εγώ να έχω επιφυλάξεις απέναντί σου.

Με λόγια μόνο δεν γίνεται δουλειά. Μόνο ανακατωσούρα προσφέρεις στην ομάδα.

gatti said...

@pensierix: Εχεις απόλυτο δίκιο για τους Γιαννακόπουλους. Ο Δημήτρης είναι το πρόβλημα. Ο Βγενόπουλος τον θεωρεί πολύ ...παρορμητικό (για να το θέσω επιεικώς) για να αναλάβει αξιώματα στον Παναθηναϊκό και ο μπαμπάς και ο θείος όπως είναι λογικό ενοχλούνται.

Επειτα, είναι και που ο Βγενό έχει τις ίδιες βλέψεις μ΄ αυτούς: Να αποκτήσει την πλειοψηφία της ΠΑΕ. Ερχεται ορμητικός για να κλέψει την παράσταση, όταν οι ίδιοι έχουν μοχθήσει χρόνια για να κατακτήσουν τις καρδιές των οπαδών.

Συμφωνώ και για τον Τζίγγερ. Η στάση του θα είναι καταλυτική για την πορεία της πολυμετοχικότητας και δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξη.

gatti said...

@zouk: Κι εγώ τους ίδιους προβληματισμούς έχω. Συμφωνώ με όσα γράφεις για τον Τζίγγερ, ενώ κι εγώ αισθάνομαι απογοήτευση από την στάση των Γιαννακόπουλων τον τελευταίο καιρό.

Για τον Βγενόπουλο όμως έχω επιφυλάξεις. Μου λέει αυτά που θέλω να ακούσω αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου αρκεί να μου λέει πράγματα που ξέρω, ένας από τους τέσσερις μετόχους. Μου χρειάζεται να βλέπω και πράξεις. Και πράξεις προς το παρόν δεν βλέπω. Μόνο πόλωση, για την οποία έχει ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Tέλος, μην είσαι και τόσο σίγουρος για τα επιχειρηματικά σχέδια του Βγενόπουλου. Ηδη οργιάζουν οι φήμες ότι αγόρασε την Ολυμπιακή για να την μεταπωλήσει, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο με τον ΟΤΕ. Εγώ και για τα επιχειρηματικά του σχέδια έχω επιφυλάξεις. Δεν τα βλέπω δηλαδή σαν εγγύηση για τον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο μπορώ να πω...

gatti said...

@The Bgt: Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας φταίει το γενικότερο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου αν οι δικοί μας δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα.

Το είπε σήμερα ο Τεν Κάτε σε μια φοβερή συνέντευξή του στην "Καθημερινή": "Aν στάζει η οροφή, θα βραχούν και στο υπόγειο".Το δάσος το έχουμε χάσει προ πολλού...

koutavaki said...

Γατί να με συγχωρείς αλλά όταν λες για μίσος και οχετό σε ποιο ακριβώς σημείο του πρωτοσέλιδου αναφέρεσαι?Γιατί σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ καθόλου και εξακολουθώ να θεωρώ την Πράσινη υπερβολικά χειρότερη.Λαμβάνοντας υπ'όψην φυσικά ότι ο λάθος τρόπος έκφρασης των φυλλάδων είναι αυτονόητος.

gatti said...

@koutavaki: H φράση "εκκολαπτήρια μίσους και αγωγοί οχετού" ήταν στο υστερόγραφο και ΔΕΝ αναφερόταν στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Αναφέρεται σε ΟΛΑ τα έντυπα (και του Derby συμπεριλαμβανομένου) που λειτουργούν με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Πάντως, το θεωρώ γελοίο η συγκεκριμένη φυλλάδα να κόπτεται για την πορεία της πολυμετοχικότητας όταν κάνει ό,τι μπορεί για να την τορπιλλίσει, ή για την ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μετά από κατσάδα όταν μετά τα γεγονότα της Ριζούπολης είχε φροντίσει πρώτη από όλες να απαξιώσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα άλλο.
Γι΄ αυτό ακριβώς έκλεισα τα σχόλια όπως είχα κάνει και σε αντίστοιχο πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" (με άλλη βεβαίως αφορμή): http://gatti-squared.blogspot.com/2009/04/blog-post_04.html

The Bgt said...

Περιεργο ομως, γιατι εγω ειδα οτι τα 2/3 της συνεντευξης Τεντα ηταν για το ποσο ευνοειται ο ΟΣΦΠ, πως οι παικτες του ΠΑΟ αποθαρρυνονται απο την ευνοια αυτη, πως ειναι τριτοκοσμικο η ιδια ομαδα να περνει 12 στα 13, στατιστικα αδυνατο να περνεις 3 πεναλτι μονο... να συνεχισω?


Το ιδιο το ελληνικο πρωταθλημα (και κατεπεκταση η δομη, το θεσμικο πλαισιο του ελληνικου αθλητισμου γενικοτερα) ειναι και ο λογος της πολυμετοχικης φαγωμαρας.
Γιατι οι ομαδες χρησιμοποιουνται ΜΟΝΟ ως μεσα πιεσης σε αλλες μπιζνες ή κονομας.

Σε αυτο το πλαισο φαγωνονται Τζιγκερ, Βγενο και Γιαννακοπουλοι. Σε αυτο κυριαρχει ο Κοκκαλης και βγαζουν τα φραγκα οι λοιποι παραγοντισκοι και μανατζαραιοι.

Οσο λοιπον το ποδοσφαιρο μας υπαρχει αποκλειστικα για να εξυπηρετει συμφεροντα και να ταϊζει μαζες ηλιθιων και μιζερων οπαδων δεν εχει πραγματικα καμια σημασια ποιος ειναι προεδρος.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τη μανια μας για μεγαλους παικτες, προπονητες, προεδρους και ωραια μπαλλα. Δεν μπορω να αντιληφθω πως ονειρευομαστε οτι μπορουμε να ανοιξουμε και να συντηρησουμε ενα ρεστοραν πολυτελειας σε μια γειτονια που τα υπολοιπα οικηματα ειναι παραγκες και οι πελατες μιζεροι τρογλωδυτες. Υπαρχει ελπιδα για το ρεστοραν αυτο? Και γιατι να φταινε οι υπαλληλοι σε τελικη?

gatti said...

@The Bgt: Δεν είναι περίεργο που τα 2/3 της συνέντευξης του Τεν Κάτε αναφέρονται στον Ολυμπιακό και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε σημαίνει πως το προσπερνάμε επειδή δεν αναφερόμαστε - για άλλη μια φορά - σ΄ αυτό. Το κάνουμε επειδή το θεωρούμε αυτονόητο. Είναι κάτι δεδομένο για μας.

Για τον Τεν Κάτε πάλι όχι, γιατί προέρχεται από διαφορετική κουλτούρα και είναι η πρώτη φορά που συναντά κάτι τέτοιο. Γι΄ αυτό και η εκτενής αναφορά.

Ομως, για τους πολυμετοχικούς, το θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού αθλητισμού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Δεν είναι τίποτα άβγαλτα μαθητούδια. Ξέρουν πού μπήκαν, τι κατάσταση επικρατεί, ποιες είναι οι επιδιώξεις τους και ποια είναι τα μέσα που χρειάζονται για να τις πραγματοποιήσουν.

Το ζήτημα είναι ότι πριν καν έρθουν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, είχαν ήδη φροντίσει να θέσουν τις ...βάσεις για να αλληλοεξουδετερωθούν μεταξύ τους.

Προσωπικά, πάντως, δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να μακροημερεύσει. Εντάξει, αν είχαμε πάρει πρωτάθλημα τα προσωπικά "εγώ" θα είχαν μείνει στην άκρη. Αλλά κι αυτό μόνο πρόσκαιρα θα συνέβαινε. Είναι πολλά τα συμφέροντα και πολύ μεγάλοι οι εγωισμοί.

koutavaki said...

Οκ πάσο!Αν το θέτεις έτσι συμφωνώ.Καλά έκανες και έκλεισες τα σχόλια και τώρα και την άλλη φορά.Δεν είναι για σχολιασμό.Απλά ρώτησα μήπως κάτι δεν είχα πιάσει σωστά για το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο γιατί καμιά φορά ο μικρός πράσινος μυαλοφάγος(δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψη σου το αστειάκι,δεν αναφέρεται σε χρώμα ομάδας πάντως)δουλεύει υπερωρίες...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει (εμένα, πάντως, ελάχιστα), ο κ. Ρουβάς είναι δεδηλωμένος Γαύρος. Όπως ο κ. Κάκος είναι δεδηλωμένος Βάζελος (και τούτο ελάχιστα με ενδιαφέρει - και, παρακαλώ, όχι κακίες του στυλ "αφού σου κάνει τη δουλειά σου", διότι ΔΕΝ μου την κάνει!). Φιλτάτη, δεν διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, ούτε ευνοούμε τις φημολογίες. Κάτι γνωρίζουμε και ημείς οι Κορφιάτες (ως προς τα των Κορυφών, βέβαια...). Θερμούς χαιρετισμούς.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ξαναδιαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιό μου διαπίστωσα ότι η πρόταση "Φιλτάτη, δεν διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, ούτε ευνοούμε τις φημολογίες" μπορεί να παρεξηγηθεί, έτσι ξεκάρφωτη που είναι. Δεν εννοώ ότι κάνεις τέτοιο πράγμα εσυ. Ίσα-ίσα, μάλιστα, που (μολονότι... αιώνιος αντίπαλος) συμφωνώ με πάρα πολλά από όσα γράφεις και ΟΠΩΣ τα γράφεις. Εννοούσα ότι εγώ δεν διασπείρω κ.λπ., αλλά με βάρεσε μια κατραπακιά μεγαλοπρεπειας και μεταχειρίστηκα πληθυντικό αριθμό!

gatti said...

@koutavaki: Ok, νομίζω ότι το διευκρινίσαμε! :)))

Aυτός ο πράσινος μυαλοφάγος με ταλαιπωρεί κι εμένα συχνά...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Είχα δίκιο λοιπόν για τον Ρουβά! Ε, βέβαια με το 7 τι άλλο θα ήταν εκτός από γαύρος;

Δεν στην κάνει ο Κάκος τη δουλειά σου; Κι εγώ θα έπαιρνα και όρκο ότι στην κάνει και μάλιστα σωστά!


YΓ. Μη μου αγχώνεσαι και μη μου εξηγείς. Kαταλαβαίνω πώς τα εννοείς. Δεν σε παρεξηγώ! :)))