Friday, May 8, 2009

Aπολείπειν ο θείος Βαλβίδαν



Σαν έτοιμος από καιρό, σαν ψυλλιασμένος

σαν που ταιριάζει σε που υποστήριξες μια τέτοια ομάδα

πλησίασε σταθερά στο ραδιόφωνο

κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι

μ΄ αφορισμούς και αναθέματα

την τελευταία απόφαση, την κρίση,

το κύκνειο άσμα του ξένου τεχνικού

κι αποχαιρέτα τον, τον μέρμηγκα που χάνεις.



Πάει! Ως εδώ ήταν! Μας τελείωσε ο Βαλβίδας. (Η Μαρίνα πάλι ελπίζω όχι, γιατί ποιος τους κρατάει τους γαύρους έτσι και δεν ξαναδούν την μεταφράστρια;).

Συγκάλεσε που λες ο θείος το ΔΣ τους εξήγησε τον λόγο που πρέπει να φύγει το μυρμήγκι από τη Βασκωνία, το ΔΣ τον άκουσε προσεκτικά, διαφώνησε μαζί του και του είπε ότι δεν πρέπει να φύγει το μυρμήγκι από τη Βασκωνία, αλλά ο τεχνικός από την Ιβηρική και έκλεισε το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες.

Βγήκε μετά ο Μώραλης, έδωσε στην είδηση στους ΑΡΔ που ξεροσταλιάζανε έξω από τα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ενημέρωσε επίσης ότι δεν έχει κλείσει νέος προπονητής και πως η διοίκηση θα διερευνήσει την αγορά και στο τέλος Μαϊου θα ανακοινωθεί το όνομά του, αφού ξανασυνεδριάσει το ΔΣ. Αφού δηλαδή θα ξαναδιαφωνήσουνε ο Κόκκαλης με τους υπόλοιπους του συμβουλίου. Αυτός θα τους λέει "θέλω τον Κετσπάγια", αυτοί θα του λένε "όχι, πρόεδρε, δεν πρέπει να πάρουμε τον Κετσπάγια, πρέπει να πάρουμε τον προπονητή της Ανόρθωσης που μας απέκλεισε από το Τσαμπιολί" και αφού υπάρξουν οι απαραίτητες εντάσεις και χτυπηθούν χέρια στο τραπέζι, στο τέλος θα τα βρούνε.

Δεν έχει κλείσει που λες ο νέος προπονητής, κι ας αναφέρουν οι φήμες πως ο Τιμούρης ήταν χθες στα γραφεία και έχει ήδη συμφωνήσει. Τι; Δεν μπορεί να λέει ψέμματα ο Μώραλης; Γιατί; Θα φοβηθεί μήπως μεγαλώσει η μύτη του; Στην τελική και να μεγαλώσει η μύτη του, έχει άπλα εκεί κάτω, κοτζάμ Σαρωνικός, θα τη γυρίσει προς τη θάλασσα και άστην να μεγαλώσει όσο θέλει.

Τώρα θα μου πεις, επειδή οι γαύροι είναι και κομμάτι αδιόρθωτοι, έχει πέσει και η απαραίτητη θεωρία συνωμοσίας. Ετσι δηλαδή και κάνεις καμιά βόλτα στα μέρη τους θα το ακούσεις το όνομα - ελπίδα του νέου προπονητή. Φατίχ Τερίμ, κύριοι! Αυτόν έκλεισε ο πρόεδρας. Και τον Τιμούρη τον έχει για ξεκάρφωμα. Για να φάει όλη τη χλαπάτσα ο Γεωργιανός στη φιέστα από εκείνους που ήθελαν να μείνει ο Βαλβίδας και μετά να ακούσουν πως έρχεται ο Τερίμ και από την ανακούφισή τους να πουν και ευχαριστώ από πάνω.

Ξεφύγαμε όμως. Για τον Κετσπάγια, ή για τον Τερίμ ή για οποιονδήποτε άλλον έχουμε καιρό. Τώρα προέχει ο Βαλδίβας. Αυτόν αποχαιρετάμε. Αυτόν που είχε το θράσος να μην αποδεχτεί την πρόταση του Κόκκαλη. Θράσος όμως κι αυτό! Αλλοι θα πετούσαν την σκούφια τους για να πάνε στον γαύρο κι αυτός έκανε και τον δύσκολο. Βρε άστο να πάει από εκεί που ήρθε το μυρμήγκι! Που σήκωσε ψηλά τον αμανέ και την πάτησε. Το λέει και η παροιμία. "Το μυρμήγκι όταν θέλει να χαθεί, κάνει φτερά και χάνεται". Τον Βαλβίδα θα είχανε στο μυαλό τους όταν την έβγαλαν αυτή την παροιμία.

Ετσι που λες. Η πρόταση του θείου ήταν καινοτόμος. Αύριο μεθαύριο ένεκα και η οικονομική κρίση όλοι οι πρόεδροι τέτοιες προτάσεις θα κάνουν. Αλλά μέχρι να το καταλάβει ο Βαλβίδας, που νομίζει ότι θα βρει αλλού καλύτερα, την έχασε την προνομιούχο θέση. Ετσι είναι. Τι πρότεινε δηλαδή ο θείος; Απλά, καθημερινά πράγματα. Θα πάρεις λέει ένα μύριο ευρώπουλα και ΑΜΑ καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους μας, θα πάρεις και άλλα 750 χιλιάρικα σε μπόνους. Σωστό τον βρίσκω. Σωστό και προχώ! Τι κι αν δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά τέτοια πρόταση σε προπονητή; Τώρα έχουμε οικονομική κρίση. Κι ο Κόκκαλης, ως δίδυμος στο ζώδιο, άρα και άκρως επικοινωνιακός τύπος, τις αφουγκράζεται τις αλλαγές, συλλέγει τις πληροφορίες και τα ρεύματα και πορεύεται ανάλογα (τώρα εδώ που τα λέμε και ο δικός μας ο "καπετάνιος" δίδυμος ήταν επίσης στο ζώδιο, αλλά προηγούμενη version. Ο Χόχος είναι αναβαθμισμένη έκδοση...).

Σκέφτηκε λοιπόν ο Κόκκαλης, τα έβαλε κάτω και είπε: Πώς έχεις την απαίτηση κύριε να πάρεις ακατέβατα ενάμισι μύριο ευρώπουλα είτε προχωρήσεις είτε πάρουμε τον πούλο από το Τσαμπιολί; Κι εμένα ποιος θα μου πληρώσει αν γίνει καμιά στραβή τη χασούρα σε χρήμα και την ψυχική οδύνη; Θα πάρεις λιγότερα και άμα τα καταφέρεις θα σου δώσω και τα υπόλοιπα, δεν πρόκειται να στα φάω. Παστρικά πράγματα.

Τώρα θα μου πεις, έλα κι εσύ στη θέση του Βάσκου. Πώς να την δεχτεί την πρόταση; Αφού το ήξερε ότι χωρίς ψηλό μπάτζετ αυτοί οι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Πώς να προχωρήσει δηλαδή στο Τσαμπιολί; Εύκολο είναι; Ο Τζόλε τα παρατάει. Ο Αντζας την έκανε για το χωριό του. Ο Ντάρκο σταμάτησε λόγω προβλήματος υγείας. Ο Αντώνης φουλάρει για τα σαράντα. Ο λύκος * (στο τέλος θα σας πω κι ένα ανέκδοτο με λύκους και ποδόσφαιρο), ο Λεντέσμα ντε, έρχεται με μισή καρδιά. Παίκτες δεν σκοπεύει να πάρει. Με ποιον σου λέει θα τη βγάλω; Με τον Ζεβλάκοφ που έχει το μυαλό του στον Βέρτη; Με τον Ντομί; ΄Η ακόμα χειρότερα με τον Λέτο που έτσι όπως πετάει κάθε τρεις και λίγο μπάλες και μπουκάλια θα μας βρει καμιά μέρα στο δόξα πατρί και θα δούμε τα ραδίκια ανάποδα; Γιατί το θέμα είναι να πετύχω κάτι για να κάνω κανα καλό συμβόλαιο πίσω στην πατρίδα μου. Και μ΄ αυτούς που έχω, και αν δεν πάρει άλλους, όχι καλή πορεία δεν θα κάνω, αλλά θα πάω και άκλαφτος. Αφού λοιπόν η καριέρα μου δεν θα προχωρήσει και η τσέπη μου δεν θα γεμίσει, καθώς αν δεν πάμε καλά, bonus γιοκ, ας τα μαζεύω και ας του δίνω.

Τα σκέφτηκε που λες και είπε "Νο". Κι ο Κόκκαλης τώρα μόνο που δεν σκοτίστηκε. Κι όχι μόνο δεν σκοτίστηκε, αλλά δεν περίμενε καν να γίνει η φιέστα. Ανακοίνωσε το διαζύγιο μία μέρα πριν το πάρτυ του νταμπλ. Κι αυτό τώρα δείχνει πράγματα. Δείχνει ότι ο θείος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ούτε αν θα γίνει της κακομοίρας στη φιέστα, ούτε αν οι μισοί γαύροι αρχίσουν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Βαλβίδα ούτε αν θα γίνει κόλαση το πανηγύρι.

Κι εδώ που τα λέμε, γιατί να υπολογίσει; Αφού είναι ίδιος ο Λουδοβίκος 14ος! "Το κράτος είμαι εγώ!". Κι έτσι είναι εδώ που τα λέμε. Ο θείος έχει αποδείξει ότι είτε με Μπάγεβιτς, είτε με Σεγκούρα, είτε με Λεμονή, είτε με Σόλιντ, είτε εύκολα, είτε δύσκολα τον τίτλο θα τον πάρει. Γιατί θα πρέπει να σκάσει ένα σκασμό λεφτά σε κάποιον κύριο Βαλβίδα όταν μπορεί να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα με μόλις 500 χιλιάρικα ευρώπουλα που θα πάρει ο Τιμούρης; Και δεν θα του κάνει και κόνξες, δεν θα το παίζει δύσκολος, δεν θα ζητάει συνέχεια παίκτες.

Τι; Ετσι βγάζει κακό όνομα προς τα έξω; Επειδή διώχνει τον προπονητή που του πήρε το νταμπλ; Και λοιπόν; Νομίζει κανείς ότι ιδρώνει το αυτί του Χόχου για κάτι τέτοια; Αυτά ενδιαφέρουν τους γαύρους που έχουν φάει το τυράκι που έριξε μια φορά περί δημιουργίας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας και ονειρεύονται από τότε "μεγαλεία από τη Γαλλία". Το θέμα όμως δεν είναι τι θέλουν οι γαύροι. Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος.

Κι αυτό που θέλει ο ίδιος είναι να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα για να περνάει απευθείας στους ομίλους κάθε χρόνο ώστε να τσεπώνει τον επόμενο τα σίγουρα λεφτά του Τσαμπιολί. Αφού τα έχουμε πει αυτά εδώ και καιρό... Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη.

Και μη νομίζεις τώρα ότι ο Κόκκαλης είναι μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο και θα έχει απέναντί του μόνο αυτούς που γούσταραν τον Βαλβίδα. Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που δεν τον πήγαιναν τον μέρμηγκα. Αυτοί που λένε "εντάξει μωρέ, πώς κάνετε έτσι, δεν έφυγε δα και ο Μουρίνιο!".

"Μα ήταν εργατικός, είχε αγωνιστικό πλάνο, είχε μάτι στο γήπεδο και έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν και επιτέλους είχαμε για πρώτη φορά έναν κανονικό προπονητή", τους απαντάνε οι υποστηρικτές του.

"Ασε ρε τώρα. Εδώ ο άνθρωπος μας φόρτωσε την παλτουδιά τον Οσκαρ κι άμα έβρισκε μπόσικο τον θείο θα μας φόρτωνε και τον Αλόνσο. Εναν νέο παίκτη δεν ανέδειξε! Με κάτω τα χέρια έχασε από την Ανόρθωση και μας ξεφτίλισε η Σεντ Ετιέν μέσα στον Καραϊσκο. Ασε που μας έβλεπε αφ' υψηλού, δεν έγινε ποτέ ένα με την ομάδα και είχε πάντα στο μυαλό του να την κάνει για την πατρίδα του" απαντάνε οι υπόλοιποι.

Γι΄ αυτό σου λέω. Θα φωνάξουνε, θα τσινίσουνε, αλλά θα τους περάσει. Κι άμα σηκώσουνε του χρόνου πάλι το κατσαρόλι ούτε που θα τους νιάξει ποιος ήρθε προπονητής ή ποιος έφυγε.
Οσο είναι καλά ο θείος, δεν έχουν ανάγκη από προπονητή...


Scratch: Και μέσα σ΄ όλα τα άλλα, ο θείος έβγαλε και άλλη είδηση μέσα από το ΔΣ. Θα συγκληθεί λέει γενική συνέλευση όπου θα συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, αλλά - ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ - με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων. Θέλει δηλαδή ο θείος ζεστό χρήμα για να κάνει μεταγραφές, ανοίγοντας την πόρτα στον γαύρο σε άλλους ισχυρούς παράγοντες (αλλά όχι στους παλιούς γιατί τα λεφτά τα θέλουμε αλλά δεν γουστάρουμε να μεγαλώσει κανείς το ποσοστό του). Είναι ωραίος ρε ο Χόχος!!!


* Ανέκδοτο με λύκο (παλιό, αλλά καλό, από ΠΑΟΚτσήδες για ΠΑΟΚτσήδες): Ητανε λέει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης (τότε που ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής), ο Τουρσουνίδης και ο Βρύζας. Πάει, λοιπόν ο Ζαγόρ στον Τουρσούν και του λέει χαμηλόφωνα:
- Ρε συ, το ξέρεις ότι έχουμε έναν λύκο στα αποδυτήρια;
-Κόψε ρε τις μαλακίες, του λέει ο Τουρσουνίδης.
- Nαι ρε σου λέω, έχουμε ένα λύκο, επιμένει ο Ζαγόρ.
- Ρε, άσε με λέμε, να απαντάει ο Τουρσουνίδης.
- Δεν με πιστεύεις; Περίμενε να δεις, του λέει ο Ζαγόρ.
Γυρίζει προς τον Βρύζα που καθόταν απέναντι και του φωνάζει:
- Ρε Ζήση, από πότε έχεις να σκοράρεις;
Και ο Βρύζας: Oυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!



ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΣ...

Ο πρόεδρος



Οι υιοί
Δημήτρης Θεοδωρίδης (επάνω)
Σωκράτης Κόκκαλης junior (κάτω)

***

Κοσμικά...

H εκδήλωση





Fashion news

Oι λεπτομέρειες




Τα παπούτσια Gucci του Νίκολα Πέκοβιτς





Η ζώνη Louis Vuitton του Νίκολα Πέκοβιτς




Οι Τάσεις




Φέτος θα φορεθούν...


Τα φλοράλ σχέδια
στις αποχρώσεις του πράσινου,
του τυρκουάζ και του φούξια


Στην μόδα είναι επίσης για μία ακόμα σεζόν οι ρίγες
και οι αποχρώσεις του μπλε, του λιλά και του Klein Blue


14 comments:

Alexandros said...

ouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Μετάφραση: Καλημέρα!

seaconfused said...

1. Βασικά μας τα πρήξανε (ότι έχει ο καθένας) με τον Βαλβίδαν. Επιτέλους τέλος το σήριαλ.

2. Θανάσης uber alles.

3. Ρε συ, ωραίο γκομενάκι φαίνεται ο Θεοδωρίδης jr. :P

Καλό ΣΚ :)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Πάει κι αυτός!!!

υγ το fashion news, όλα τα λεφτά!!!

Καλημερούδια

gatti said...

@Alexandros: Προς στιγμήν νόμιζα ότι με γιουχάρεις! :ppp

Kαλημέρα Αλέξανδρε!!! :))))

gatti said...

@confused: Συμφωνώ! Επιτέλους τελείωσε και θα ηρεμήσουμε. Αν και μέχρι τέλος Μαϊου που θα ανακοινωθεί ο επόμενος, μάλλον θα έχουμε άλλο σίριαλ!

Ο Θανάσης, φυσιογνωμία λέμε!!!

Ωραίος ο Θεοδωρίδης jr, πολύ ωραίος θα έλεγα, αλλά αντέχεται το γεγονός ότι είναι γιος του Σάββα; Α πα πα! Με τίποτα!
(Προφανέστατα πήρε από τη μαμά του...)

Καλό ΣΚ και σε σένα!
:)))

gatti said...

@PAVLOS: Toν φάγατε βρε τον άνθρωπο!!!

Καλημέρα, Παύλο μου!

ΥΓ. Το ήξερα ότι θα σου αρέσει! :)))

mahler76 said...

μουνί σκέτο αλλά ωραίος γκόμενος. Αλήθεια από τον Πέκοβιτς την ζώνη πρόσεξες? καλέ τι παίδαρος είναι αυτός!!!!!

κι εγώ πόσο λιγούρης....

gatti said...

@mahler76: Ωραίος πράγματι ο υιός Θεοδωρίδης.

Αλλά παίδαρος ο Πέκοβιτς; Α πα πα...

Εκτός αν εννοείς το ύψος. :pp
Ετσι ναι, συμφωνώ, 2.10 είναι...

mahler76 said...

ύψος φάρδος, αχ...

gatti said...

@mahler76: Xαχαχα! ΟΚ, ΟΚ!

mahler76 said...

και bt the way όταν εννοούσα πως είναι γκόμενος εννοούσα τον Βαλβέρδε!!!! Jesus τι γούστο έχω.

gatti said...

@mahler76: O ένας είναι 2.10 και ο άλλος 1.50. Να το κοιτάξεις αυτό... :pp

mahler76 said...

είμαι πολυσυλλεκτικός...

gatti said...

@mahler76: Eτσι φαίνεται...
Δεν είναι κακό... Καθόλου κακό θα έλεγα!

:)))