Friday, May 1, 2009

Details...





* Συμφωνώ με τον Κώστα (και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες - για να δώσω δείγμα...) Τσαρτσαρή, ότι το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά. Δεν το κάνει καλό ποιοτικά η αγωνία για την αβέβαιη έκβασή του.

* Εύχομαι το πάθος του Γιασικεβίτσιους να μην εξαντλήθηκε στον ημιτελικό με τον γαύρο, γιατί τον χρειαζόμαστε ίδιο και ακόμα καλύτερο στον τελικό με τη ρωσίδα.

* Περιμένω να δω στον τελικό τον καλό Δημήτρη Διαμαντίδη, αυτόν που δεν έπιασε ούτε το 30% των πραγματικών του στάνταρντ απόψε.

* Διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι ο Γιαννάκης έχασε το παιχνίδι στην τελευταία φάση του αγώνα. Προσωπικά θεωρώ ότι το έχασε στο ξεκίνημα του αγώνα, εξαιτίας της πεντάδας που κατέβασε. Αυτής που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει το πάνω χέρι αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να κυνηγά στο σκορ (με όσο άγχος αυτό συνεπάγεται) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.


* Εννοείται πως η επιλογή του Γιαννάκη στην τελευταία επίθεση δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ούτε όσον αφορά το πρόσωπο που επελέγη για να την πραγματοποιήσει, ούτε και όσον αφορά τον αριθμό των πόντων που κυνηγούσε. Εκεί τα παίζεις "όλα ή τίποτα". Δεν κυνηγάς την ισοφάριση που σε στέλνει στην πεντάλεπτη παράταση, ιδίως όταν έχεις δύο από τους καλύτερους παίκτες σου φορτωμένους με 4 φάουλ. Είτε κερδίζεις και γίνεσαι ήρωας, είτε χάνεις αλλά έχεις την ικανοποίηση ότι προσπάθησες. Κανείς πάντως δεν μπορεί να παραγνωρίζει και τον παράγοντα "τύχη".

* Δεν θα πανηγυρίσω έξαλλα την επιτυχία, επειδή για μένα επιτυχία θα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και μόνο αυτή. Δεν εξαντλώ τις φιλοδοξίες μου, σε μια νίκη επί του γαύρου στον ημιτελικό που έχει μόνο συναισθηματική αξία. Γι΄ αυτό και θεωρώ άστοχους (έως υπερβολικούς) τους πανηγυρισμούς στην Ομόνοια...

***

Scratch: Šarūnas Jasike-VICIoUS.

Scratch 1: Τι τον τάισαν τον Σάρας; Σαν θηρίο στο κλουβί ήταν στον πάγκο, σαν αφιονισμένος μπήκε στο παρκέ. Ανυπέρβλητος!

Scratch 2: Απίστευτος Σπανούλης, ασταμάτητος Πέκοβιτς.


Scratch 3: Και πού να ήταν στα καλά του ο Μήτσος!


Scratch 4: Μην τρελαίνεστε γαύροι που δεν παίζει ο Σόφο. Είναι εξω-αγωνιστικοί οι λόγοι...

Scratch 5: Με ομάδα άλλης χώρας είχαν την εντύπωση στον Σκάι ότι έπαιζε ο γαύρος; Μία ακόμα αντιπαναθηναϊκή μετάδοση.

Scratch 6: Mήπως στο ραδιόφωνο; Καλά, όλοι οι μπασκετικοί ΑΡΔ γαύροι είναι;


Scratch 7: Oμπράντοβιτς: "Hμασταν τυχεροί στην τελευταία άμυνα, αλλά και άτυχοι στην τελευταία επίθεση". ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Scratch 8:
Ποια "κατάρα" των εμφύλιων ημιτελικών; Δεν υπάρχει αυτό! Ο "Ζοτς" (Μπανταλόνα, Ρεάλ) δεν είναι απέναντι τώρα, είναι στο δικό μας στρατόπεδο.


Scratch 9: Moυ άρεσε αρκετά ο Τσίλντρες, αλλά και πάλι δεν υπήρχαν συστήματα γι΄ αυτόν.


Scratch 10: "Λίγος" ο Παπαλουκάς, καλός ο Γκριρ στο πρώτο, τον εξαφανίσαμε στο δεύτερο.


Scratch 11: Προβλέπεται μέγα "ξέσκισμα" Γιαννάκη τις προσεχείς μέρες...

Scratch 12: Tα "έχωσε" εμμέσως ο "δράκος" στους παίκτες του ή είναι ιδέα μου;

Scratch 13: Τι απέγινε ο Πάργκο, οέο;

Scratch 14: Παπαλουκάς: "Στον τελικό θα είμαι με την παλιά μου ομάδα". Ελα! Κι εγώ νόμιζα ότι θα είσαι με τον Παναθηναϊκό!

***


Διαγωνισμός γραβάτας


Πράσινη ο "Ζοτς"



Κόκκινη ο "δράκος"


and the winner is...



Thanassis!!!
(Με εξαιρετικό φλοράλ ντεσέν
σε κοραλο-ροδο-κοκκινο-πορτοκαλο-πράσινο χρώμα)


***

Aθήνα 2007


Βερολίνο 2009



Το "πλάσμα" που απέσπασε την προσοχή από το παρκέ στο φάιναλ φορ της Αθήνας, εθεάθη και στο Βερολίνο. Η πιστή οπαδός της ΤΣΣΚΑ (σύμφωνα με πληροφορίες, το "αμόρε" του Ρώσου υπουργού Εθνικής Αμυνας) με το ίδιο φόρεμα στα εθνικά χρώματα της Ρωσίας και τα ίδια - πάνω κάτω κοσμήματα, αλλά με μπότες αντί για πέδιλα αυτή τη φορά, ακολούθησε ξανά την ρωσική ομάδα. Δεν ξέρω αν πήγε πέρσι στη Μαδρίτη να δει την ΤΣΣΚΑ να σηκώνει το τρόπαιο, αλλά ελπίζω φέτος να γνωρίσει την ίδια πίκρα που γνώρισε πρόπερσι στην Αθήνα.

(Ε, μη τα θέλει και όλα δικά της η κορμάρα...)

32 comments:

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Μεγάλη νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους: από τον προφανή (το ότι δηλαδη κερδίσαμε έναν ημιτελικό final 4) μέχρι και άλλους λιγότερους προφανείς για μερικούς (το ότι πήραμε εκδίκηση για Τελ Αβίβ και Σαραγόσα). Τεράστια εμφάνιση από Σάρας μέσα και έξω από το παρκέ, απογοήτευση σήμερα ο Διαμαντίδης αλλά όλοι οι παίκτες διακούνται να κάνουν μια κακή εμφάνιση. Ειδικά όταν είναι παίκτες όπως ο Δημήτρης, που έχει προσφέρει πάρα πολλά μέχρι στιγμής στο Σύλλογο. Περιμένω και γω να τον δω σαφώς σε καλύτερη φόρμα την Κυριακή στον τελικό. Για τα πανηγύρια στην Ομόνοια ίσως σε μερικούς να φάνηκαν υπερβολικά ή ακόμα και υποτιμητικά προς την ομάδα (το ότι δηλαδή βάζουμε τη νίκη επί του γαύρου πιο πάνω από τον αντικειμενικό στόχο του Final 4) όμως ο καθείς αγαπά την ομάδα με τον τρόπο του και εκφράζει αυτήν τη αγάπη με τον τρόπο του..

Την Κυριακή θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Προσωπικά, φοβόμουν πιο πολύ την Μπαρτσελόνα και τον ψυχάκια το Ναβάρο αλλά και ο Ράμας με την παρέα του είναι μια τρομερή ομάδα.

ΥΓ: Respect στον Θανάση και τις γραβάτες του. Είδες στις δηλώσεις του μετά στον ΣΚΑΙ πόσο ήρεμος ήταν?? Στοιχηματίζω πως του έδωσαν ηρεμιστικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού 100%...

seaconfused said...

Το ότι είναι ο Θανάσης (είμαι ένας από 'σας) ο νικητής είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο. Οτιδήποτε άλλο θα ήτο κόλαφος για το Ελληνικό Μπάσκετ και γενικότερα τον Ελληνικό αθλητισμό :P

Όπως είπε ο Βασίλης (δεν έχω πάρει ευρωπαϊκό και γυαλίζει κι εμένα το μάτι μου) έγινε η μισή δουλειά. Αύριο η υπόλοιπη.

Και σήμερα έχει El Clásico για να γουστάρουμε.

Καλημέρα και καλό μήνα.

eforas said...

Καλημέρα! Επιτέλους να καταρριφθεί και ο ανόητος μύθος "σας έχουμε πάρει τον αέρα στα φάιναλ-φορ", ενώ όλοι ξέρουμε τι καθεστώς επικρατούσε το '94-'95. Αυτά. Συγχαρητήρια στην ομάδα για την τεράστια νίκη, και πλώρη για το 5ο. Η ΤΣΣΚΑ είναι πανίσχυρη, αλλά ο Ομπράντοβιτς έχει τον τρόπο. Μεγάλο όπλο ο Σισκάουσκας, που το 2007 βρίσκονταν στην αντίπερα όχθη. Πάντως, σίγουρα θα δούμε ένα μεγάλο τελικό!

ΠΑΝΟΣ said...

Ε, ψόφησα στα γέλια με τον διαγωνισμό γραβάτας, αλλά τα κορν φλέηκς μου στάθηκαν στο λαιμό όταν έφτασα στο κορίτσι. Μας πέθανες βρε παιδί μου πρωί πρωί...

Καλημέρα.

squarelogic said...

Πω-πω τι άτι της στέππας μας σέρβιρες πρωι-πρωί...
Χρειάστηκε όμως να καρδιοχτυπήσουμε για ενα ματς που φαινόταν δικό μας απ την αρχή,κυρίως γιατί το βάρος τράβηξαν μόνο 4 παίκτες(Σαρας,Πεκοβιτς,ο γίγαντας Μαικ Μπατίστ και ο cold blood VSpan)δίχως βοήθειες από Διαμαντίδη,Τσαρτσαρή και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.Είχα όμως εμπιστοσύνη στον συσχετισμό Ζοτς vs Γιαννάκη.
Εύσημα αξίζει απέναντι ο Μπουρούσης για την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει και για την ψυχή με την οποία έπαιξε.Αντίθτα δεν αξίζει ο Θοδωρής για την μικρόψυχη δήλωση του.
Απαράδεκτο το post game του ΣΚΑΙ!
Σαν μεγάλες Παρακευές ήταν,λες και δεν προκρίθηκε ελληνική ομάδα στον τελικό.'Μικρός" και ο Χαντζής,αστείος ο Καρμίρης-"δεν ξέρω να κάνω ερώτηση στα αγγλικά".
Τόσο μεγάλη διαφορά θεωρούν οι publicists ότι έχουν οι 2 ομάδες ώστε "παίζουν" τον ηττημένο και δεν κάνουν κουβέντα για τον νικητή?

Με το καλό,το βράδυ της Κυριακής να ψάχνουμε για 5ο αστεράκι!
Καλό Σ/Κ!

Ντεμης said...

Συγχαρητήρια Gatti και σε όλους τους Παναθηναϊκούς! Πάρα πολύ μεγάλος αγώνας, μας καθήλωσαν και οι δύο ομάδες. Μακάρι να ήταν ο Τελικός αυτός. Μακάρι επίσης να νικήσετε αύριο την ЦСКА αλλά και ο Ολυμπιακός την "Μπάρτσα" στον Μικρό Τελικό(το βράδυ που θα γυρίσω απ' το ΟΑΚΑ και το Κύπελλο θα έρθω και θα επανορθώσω αυτή μου την ευχή, είμαι σχεδόν σίγουρος!)
ΥΓ1: μοναδική "παραφωνία" το σημερινό εξώφυλλο της Πράσινης. Πωπώ, κατάντια..... κι όμως πουλά περισσότερο απ' τη Ντέρμπυ.
ΥΓ2: (για τις τελευταίες φωτό) εμ, αυτή είναι κουκλάρα, όχι το Μαρινάκι-lost-in-γαυρο-translation που μας κοτσάρισες προχθές!

NOVITO said...

Καλά που τις βρίσκει τις θεϊκές αυτές γραβάτες ο Γιαν/λος?? έλεος...
χαχαχα

koutavaki said...

Γεια χαρά!Δε λέω πολλά καθώς αν δεν πάρουμε την κούπα,τι να λέει ο ημιτελικός.Επειδή λοιπόν θα την πάρουμε(δε θέλω σχόλια),θα τοποθετηθώ την Κυριακή.Επί του παρόντος συμφωνώ με το Ντέμη για την Πράσινη.Αλλά Ντέμη μου γι΄αυτό πουλάει περισσότερο,γιατί είναι πωρωτική!Αλλά δεν το συζητώ,μεγάλες ξεφτίλες...Μου άρεσε όμως το Goal και η Εξέδρα(ως λογοπαίγνια).Και βέβαια να μην ξεχάσω:Πάμε μωρή Αεκάρα για την κούπα!!!(Όπως κατάλαβες Γατί την έχω όπως εσύ τον ΠΑΟΚ.Αδυναμίες...)

νατασσΆκι said...

Δεν θα πανηγυρίσω έξαλλα την επιτυχία, επειδή για μένα επιτυχία θα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και μόνο αυτή.απόλυτα συμφωνώ, όμως!

Και γέλασα κι εγώ πολύ με τις γραβάτες :)))

Καλό μήνα γατι μου
και άντε, κουράγιο!
(σήμερα έχουμε εμφύλιο ανδρών στο σπίτι, όπως καταλαβαίνεις -ο δε γάβρος μας κρατάει μούτρα από χθες..! :ppp)

:***

gatti said...

@Thodoras13: Δεν μπορώ να το δω ως "εκδίκηση" μετά από τόσα χρόνια για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν τόσο πολλές και μεγάλες οι επιτυχίες της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπάρχει κανένα απωθημένο. Αν χάναμε θα με πείραζε, τώρα που κερδίσαμε δεν αισθάνομαι ότι πήραμε ρεβάνς.

Ο Σάρας απέδειξε ότι τα αξίζει τα λεφτά του. Είναι παίκτης για μεγάλα παιχνίδια. Από αυτούς που παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους όταν η μπάλα "καίει". Για τις ικανότητές του στο παρκέ δεν είχα αμφιβολία. Γνώριζα όπως όλοι μας πως αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να "σκοτώσει" οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά η συμπεριφορά του έξω από το παρκέ, το πώς "ζούσε" το παιχνίδι από τον πάγκο, αυτό ήταν πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο που με ξετρέλανε!

Ο Δημήτρης δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό του. Λογικό, είχε συνεχείς τραυματισμούς. Χρειάζεται ένα μεγάλο καλάθι για να ανεβεί η ψυχολογία του και όλα θα αλλάξουν. Ελπίζω να το βάλει (νωρίς) στον τελικό και να πάρει μετά τα πάνω του.

Συμφωνώ ότι ο καθένας εκφράζει την αγάπη του με τον τρόπο του. Απλώς την γνώμη μου έγραψα. Εγώ προσωπικά έτσι αισθάνομαι. Πανηγυρίζω μια μεγάλη επιτυχία ή κάτι χειροπιαστό (έναν τίτλο). Το χθεσινό δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι από τα δύο.

Οντως θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά τουλάχιστον η ΤΣΣΚΑ ταιριάζει στο στιλ μας περισσότερο από την Μπάρτσα. Αν θέλουμε να κερδίσουμε βέβαια θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από χθες και να πάρουμε βοήθεια από όλους τους παίκτες. Αν παίξουμε όπως χθες δεν νομίζω ότι μας αρκεί για να σηκώσουμε την κούπα.

ΥΓ. Κι εγώ αυτό πιστεύω! Χαπακώθηκε πριν τον τελικό, νομίζω φαινόταν και στον τρόπο που μιλούσε! :)))

Οι γραβάτες του "όλα τα λεφτά"!!!

gatti said...

@confused: Kαλώς την! Μα είναι φυσιογνωμία ο Θανάσης, δεν είναι;

Οντως, και του Κill Bill το μάτι γυαλίζει. Δεν είναι και λίγο να σηκώνει η ομάδα σου την κούπα μόλις εσύ έχεις φύγει από αυτήν. Και η δική του εμφάνιση ήταν σπουδαία. Αλλά ο MVP ήταν ο Σάρας!

Ναι, έχει el classico, να δούμε πώς θα τα βολέψουμε με το παιχνίδι του κυπέλλου παράλληλα...

Καλησπέρα! Καλό μήνα και σε σένα!

gatti said...

@eforas: Ολοι οι μύθοι αργά ή γρήγορα καταρρίπτονται! Ηταν μια μεγάλη νίκη και λόγω κρισιμότητας του αγώνα και για λόγους πρεστίζ. Ο Σίσκα είναι μεγάλος παίκτης, ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πόσο βλακωδώς τον χάσαμε. Ας ελπίσουμε ότι φέτος δεν θα συνεχίσει το σερί των ευρωπαϊκών του. Το πιστεύω κι εγώ πως θα δούμε μεγάλο τελικό.
Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο αγαπημένος μου προπονητής μπάσκετ ever! Toν ήθελα στον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια πριν αποφασίσουν οι Γιαννακόπουλοι να τον φέρουν. Ηταν ο μόνος που παραδεχόμουν. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό χωρίς αυτόν.

gatti said...

@Πανοσ: Καλώς τον! Συμφωνείς λοιπόν πως είναι άξιος νικητής ο Θανάσης στον διαγωνισμό έτσι; Οσο για το "κορμί", ε, αφού πρέπει να το έχετε καταλάβει πια πως φροντίζω για
σας. Αλλά όχι και να μου πνιγείς βρε παιδί μου! :)))

Kαλό απόγευμα!

gatti said...

@squarelogic: "Ατι της στέππας"! Πολύ καλό!!! Είναι όντως "άτι" η κοπελιά. Καθαρόαιμο!

Το καρδιοχτύπι ήρθε στο τελευταίο μας σουτ που η μπάλα στριφογύρισε
βασανιστικά στη στεφάνη και στο τέλος έφυγε έξω. Εκεί φοβήθηκα ότι μπορεί να χάσουμε. Αλλά ήταν το μόνο σημείο του αγώνα που το ένοιωσα αυτό. Δεν τρόμαξα ούτε καν στο σημείο που προηγήθηκε ο γαύρος. Δεν με έπειθε πως είχε τα ψυχικά αποθέματα. Ο Μπουρούσης ήταν όντως συγκινητικός, ο μόνος παίκτης του γαύρου που δεν θα με χάλαγε να έρθει σε μας. Και ο Τσίλντρες μου άρεσε. Και προβλέπω πως θα πάει άκλαφτος, ενώ είναι πραγματικά καλός. Αλλά με το κοντρόλ μπάσκετ του Γιαννάκη χαραμίζεται η εκρηκτικότητά του (που θα μπορούσε να μας κάνει ζημιά).

Οσο για μας; Είναι από τη μια ενθαρρυντικό που νικήσαμε ουσιαστικά με 4 μόλις παίκτες, αλλά από την άλλη είναι και ανησυχητικό. Γιατί με ανάλογη εμφάνιση δεν την σηκώνουμε την κούπα.

Σε εκνεύρισε και σένα ο Σκάι έτσι; Εχει πλέον κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του γαυροκάναλου. Εγώ όμως εκνευρίστηκα και με το ραδιόφωνο, γιατί στην προσπάθειά μου να βρω κάπου αλλού μια μετάδοση περισσότερο αντικειμενική, συνάντησα και άλλες "Μεγάλες Παρασκευές" στο ραδιόφωνο. Είτε όλοι είναι γαύροι, είτε κάποιοι έχουν επενδύσει πολλά σε επαγγελματικό επίπεδο όχι απλώς στην μπασκετική αναγέννηση του γαύρου, αλλά στην αναρρίχησή του στην κορυφή, στη θέση του Παναθηναϊκού. Υπήρχαν στιγμές που ήταν πραγματικά εμετικοί.

Σημειωτέον ότι και η διαιτησία δεν μας έπαιξε σωστά. Αρκετά λανθασμένα σφυρίγματα εναντίον μας.

Τραγικός ο Καρμοίρης, αλλά και η νεαρά δεν πήγε πίσω στην γνώση των αγγλικών. Ρωτάει σε μια στιγμή τον Τσίλντρες: What wents wrong? Αλλά αυτή τουλάχιστον ήταν χαριτωμένη.

Ο Χατζής με εξέπληξε δυσάρεστα. Λες και είδε άλλον αγώνα. Η μόνη "δικαιολογία" που του δίνω είναι πως είναι κολλητός του Μπουρούση.

Οσο για τον Παπαλουκά, κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, αλλά όταν νοιώθεις την ανάγκη να τα τονίσεις, χάνεις τους πόντους που νομίζεις ότι θα κερδίσεις. Κανείς δεν έχει την απαίτηση να υποστηρίξει Παναθηναϊκό στον τελικό. Ομως ήταν όντως μικροψυχία να το τονίσει.

gatti said...

@Nτέμης: Eυχαριστούμε, Ντέμη μου! Και στα δικά σας! Θα περιμένω να γυρίσεις με το κυπελλάκι!!!

Θα μπορούσε να ήταν άνετα ο τελικός το παιχνίδι που είδαμε χθες, αλλά νομίζω ότι και αυτό με την Ρωσίδα θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

ΥΓ1. "Γαυρίζει" η "Πράσινη", δυστυχώς.

ΥΓ2. Την Μαρίνα την έβαλα για ενημερωτικούς λόγους. Την Ρωσίδα την έβαλα για ψυχαγωγικούς λόγους. :))))

gatti said...

@NOVITO: Eχω την υποψία ότι τις κάνει ειδική παραγγελία ο Θανάσης για να το συζητάμε κάθε φορά! :)))

gatti said...

@koutavaki: Eτσι πρέπει. Να περιμένουμε τον τελικό. Δεν σημαίνει τίποτα η νίκη στον ημιτελικό. Μισές δουλειές είναι!

Εχεις δίκιο για την "Πράσινη". Εμείς μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχουν κάποιοι οπαδοί που πωρώνονται με όσα γράφει.

Της "Εξέδρας" το λογοπαίγνιο μου άρεσε περισσότερο. Αλλά και της "Goal" δεν ήταν άσχημο.

Μπορεί να έχω αδυναμία στον ΠΑΟΚ αλλά κι εγώ με την ΑΕΚ είμαι σήμερα, εννοείται! :))))

gatti said...

@νατασσάκι: Ημουν βέβαιη πως θα συμφωνούσες μαζί μου. Αφού τα βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα εμείς οι δυο.

Εγώ τον είδα στην οθόνη (στο pc - τέλεια η HD εικόνα στον "Σκάι") και κόντεψε να μου φύγει το μάτι. "Τι φόρεσε πάλι;" σκέφτηκα. Ε, μόλις βρήκα την φωτογραφία δεν ήθελε και πολύ...

Καλό μήνα Νατάσσα μου!
(γερά εσύ απόψε στο σπίτι, κράτησε όσο μπορείς τις ισορροπίες!).

Φιλιά!

:****

greektrick said...

Καλά, εμείς δικαίως έχουμε τα 4 αστεράκια στην φανέλα του basket. Ο γαύρος γιατί παίζει στο Champions L. με 3 αστεράκια στη φανέλα? Όσο για τον Παπαλουκά, και λίγα είπε. Θυμηθείτε μόνο το κράξιμο που έφαγε από τους βάζελους.

pensierix said...

Μεγάλη νίκη η χτεσινή, και όσο κι αν εμείς οι βάζελοι έχουμε μάθει να πανηγυρίζουμε με κούπες, την αμαρτία μου τη λέω: Θα ήταν μεγαλύτερη η πίκρα μετά από μια τρίτη σφαλιάρα από το γαύρο σε final 4, από την ενδεχόμενη απώλεια του κυπέλλου στον τελικό και μάλιστα από μια ομαδάρα όπως η CSKA...

Καταπληκτικός ο Σάρας, αν θυμάμαι καλά στα τελευταία 15 λεπτά πρέπει να σκόραρε ένα τρίποντο ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι πόντοι είναι του Λιθουανού με τρίποντα, βολές και ασσίστς στους Πέκοβιτς, Μπατίστ. Μακράν το καλύτερο παιχνίδι του με τη πράσινη φανέλα.

Ενα θεματάκι είναι τα 36 λεπτά που έπαιξε ο Σπανούλης. Για να έχουμε τύχη στον τελικό πρέπει να τραβήξουν κουπί και άλλοι (πχ ο Νίκολας). Ο Μητσάρας ήταν εμφανώς ανέτοιμος αλλά ακόμα κι έτσι έπαιξε 31(!) λεπτά! Ισως να έκανε ζέσταμα χτες, ελπίζω να βρει ρυθμό για αύριο...

Για τους ΑΡΔ δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Είναι εμφανές ότι ψοφάνε να δουν το γαύρο πάλι πρώτο...Ας κάνουν υπομονή σαν τον δράκο...

ΥΓ
Το ότι ο Παπαλουκάς υποστηρίζει τη CSKA δε μου προξενεί εντύπωση ούτε με ενοχλεί ακόμα κι αν το είπε για να προκαλέσει. Απόρω με όλους αυτούς που ασχολούνται με κάτι τέτοια. Κι εχω βαρεθεί τις κοίνοτοπες δηλώσεις, αναλύσεις κτλ εθνικοαπελευθερωτικού περιεχομένου...

gatti said...

@greektrick: Επειδή το "τρία" είναι αυτό που συνήθως παίρνει στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά παιχνίδια! :ppp

Σωστός! Εφαγε όντως κράξιμο στο φάιναλ φορ της Αθήνας. Και ειδικά τότε δεν του άξιζε βάσει εμφάνισης. Ηταν μια ομάδα μόνος του. (Βάσει συμπεριφοράς, μπορεί και να το άξιζε...).

Μας το "φύλαγε" λες; Εστω... Το δέχομαι... Πατσίσαμε μάλλον...

gatti said...

@pensierix: Καλώς τον!

Συμφωνώ πως θα ήταν πολύ μεγάλη πίκρα. Δεν ξέρω αν θα άντεχα τρίτη σερί ήττα στον ημιτελικό από τον γαύρο. Απλώς δεν ενθουσιάστηκα όσο θα περίμενα με τη νίκη. Ισως ακριβώς επειδή όπως έγραψα για μένα ο στόχος είναι το τρόπαιο και όχι η νίκη επί του γαύρου στον ημιτελικό.

Του Σάρας "γυάλιζε" το μάτι του. Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι. Aπίστευτο πάθος έβγαλε!!! Και ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένος σε σχέση με άλλες φορές. Τον Μητσάρα δεν τον φοβάμαι. Θα μιλήσει όταν χρειαστεί! :))

Αχ, αυτή η υπομονή του Γιαννάκη... Οταν ακούνε την συγκεκριμένη λέξη οι γαύροι βγάζουν ...φλύκταινες!

ΥΓ. Ούτε εμένα μου κάνει εντύπωση ότι υποστηρίζει την ΤΣΣΚΑ ο Παπαλουκάς. Είναι και το απόλυτα λογικό. Δεν περίμενα κάτι άλλο, ούτε με ενοχλεί. Την άνευ λόγου και αιτίας ...ανακοίνωση της στήριξής του σ΄ αυτήν σχολίασα...

Αλλωστε, κι εγώ αν είχε προκριθεί ο γαύρος, την ΤΣΣΚΑ θα υποστήριζα! :)))))))))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Χαίρε Gatti. Προσυπογράφω τα πάντα. Ἀλλο το πείραγμα, άλλο η καζούρα, και άλλο η αλήθεια. Και τα δύο πρώτα είναι απαραίτητα, αρκεί να μη σου κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια. Κι εσύ έγραψες την αλήθεια, δηλαδή αυτό που είδαν όλοι οι πραγματικοί οπαδοί και των δύο ομάδων, αυτοί που αγαπούν με πραγματικό και όχι με πεποιημένο πάθος την ομάδα τους. Ο ΠΑΟ έχει, πάντως, ήδη βρει μεγάλο αντίπαλο στο μπάσκετ, και είναι ο ΟΣΦΠ. Τα προσεχή έτη θα γίνουν πραγματικοί πόλεμοι, όπως και χθες. (Το γιατί θα είμαι με την ΤΣΣΚΑ αύριο, το καταλαβαίνεις, φαντάζομαι.) Σε χαιρετώ εγκαρδιότατα.

The Bgt said...

Ακομη γελαω με την περιγραφη της γραβατας του Θαναση :D :D :D


Θα σταθω σε δυο πραγματα:

1) την μεταδοση του ΣΚΑΙ. για ονομα, δηλαδη ο σχολιαστης πανηγυριζε καθε τριποντο του ΟΣΦΠ περισσοτερο και απο τον γειτονα μου (οκ..ισως οχι, σε καθε κοκκινο τριποντο ο Γειτονας μουγκριζε τοσο δυνατα που αναρωτιομασταν μην εχει τιποτε pet-cougar για κατοικιδιο)

2) Στον πολυ μικρο ανθρωπο Θοδωρη Παπαλουκα.
Θα επρεπε να κρατησει τα προσχηματα αν οχι γιατι πρεπει να δινει το σωστο παραδειγμα τουλαχιστον σεβομενος τους συμπαικτες του στην Εθνικη στην οποια παιζει ο μισος Παναθηναικος.

MenieK said...

Μόνο και μόνο για τα πόδια της καλής κυρίας (που είναι όσο είμαι όλη) είναι προφανές ότι εγώ την Κυριακή θα είμαι μαζί σας
Υ.Γ. Κανονίστε, ε?

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητα τα πειράγματα και η καζούρα, αλλά αλίμονο αν χάνουμε την κρίση μας. Οντως έχουμε βρει έναν μεγάλο αντίπαλο, φοβάμαι μάλιστα μήπως το γεγονός ότι κερδίσαμε, εφησυχάσει τους δικούς μου και δεν κάνουν κινήσεις ενίσχυσης, αλαζονικά σκεφτόμενοι πως αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μας κερδίσει ούτε με τέτοιο μπάτζετ, δεν θα τα καταφέρει ποτέ.

Πόλεμοι να γίνουν αλλά μέσα στο παρκέ, όχι στις εξέδρες. Δεν θέλω να δω με τίποτα να αναβιώνει το κλίμα εποχής Ιωαννίδη. Το λέω γιατί απ΄ ό,τι διαβάζω στα γαυροφόρουμ πολλοί θεωρούν τους Αγγελόπουλους αρκετά "μαλακούς" παράγοντες και θα επιθυμούσαν να ακολουθηθούν οι πρακτικές του παρελθόντος.

Ελα βρε! Κι εσύ με την ΤΣΣΚΑ θα είσαι; Μα, γιατί; :))

Nα περνάς καλά!

gatti said...

@The Bgt: Tι να λέμε για τον Σκάι, ό,τι άλλο και να πω δεν μπορεί να περιγράψει τα χθεσινά μου νεύρα για την άθλια μετάδοση. Και ο Τσουκαλάς περισσότερο αντικειμενικός θα ήταν!

Για τον Παπαλουκά, μετά και τα σχόλια των greektrick και pensierix τείνω να πω ότι μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Εσφαλε χθες, σφάλλαμε στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας...

gatti said...

@MenieΚ: Mαζί μας εσύ; Εξαιτίας της δίμετρης; ΟΚ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, γαυρίνα μου! :)))

tzonakos said...

Πράγματι το scratch7 δείχνει πόσο σωστό μάτι εχει ο Ομπράντοβιτς και πρέπει και ο κόσμος να μάθει να κρίνει σωστά ενα παιχνίδι.

Ο Γιαννάκης δεν το εχασε απο την πρώτη πεντάδα αλλα κυρίως απο την διαχείριση του υλικού του στην πορεία του ματς. Δεν τα πήγε άσχημα αλλα όχι και καλά.

Κερδίσαμε με Διαμαντίδη, Νίκολας, Τσαρτσαρή άποντους !
Απόψε όμως θα σκοράρουν όλοι.

Βαρέθηκα τις αντιπαναθηναϊκές μεταδόσεις ή αν θες τις ολυμπιακόβαρες.

gatti said...

@tzonakos: Aλίμονο αν ο Ομπράντοβιτς δεν είχε το σωστό μάτι και έκρινε το παιχνίδι όπως το κρίνουν οι οπαδοί. Τότε δεν θα ήταν ο Οπράντοβιτς αλλά ο ...Ιωαννίδης! :p

Στη διαχείριση του υλικού του έτσι κι αλλιώς πάσχει ο Γιαννάκης όπως έχει αποδείξει στα κρισιμότερα των παιχνιδιών που έχει κοουτσάρει στον Ολυμπιακό (εντελώς διαφορετική περίπτωση η Εθνική). Σαφώς η διαχείριση του στοίχισε. Αλλά και στο ξεκίνημα το ...αυτογκόλ (ή μάλλον αυτοκαλάθι) του το έβαλε.

Ετσι πιστεύω/ελπίζω κι εγώ. Οτι σήμερα θα φανούν και τα υπόλοιπα ατού μας.

Κι εγώ τις βαρέθηκα τις αντιπαναθηναϊκές μεταδόσεις, αλλά φαίνεται ότι όλοι οι ΑΡΔ είναι γαύροι!

Stepas said...

Τι γραβάτα είναι αυτή ρε παιδιά; Χα χα χα! Δεν την είχα δει. Να’σαι καλά gatti μου, μ’έκανες και γέλασα. Κοίτα γραβάτα που πήγε ο άλλος και φόρεσε... Α ρε Γιαννακόπουλε, είσαι μορφή λέμε.

Είστε καλύτερη ομάδα από τον γαύρο αλλά αυτός τελικά σας κόντραρε αρκετά παρότι έλειπε ο Βασιλόπουλος και έπαιζε άρρωστος ο Μπουρούσης. Δεν το περίμενα να εμφανιστει τόσο καλός ο γαύρος. Πάντως πανάξια πήγατε τελικό (και πανάξια το πήρατε βεβαια).

gatti said...

@Stepas: O Θανάσης έχει ...παράδοση στις γραβάτες!!! Είναι μεγάλη μορφή λέμε!

Κοίταξε, το ακούω πολύ αυτό από την Παρασκευή. Ναι, ο γαύρος έπαιξε χωρίς Βασιλόπουλο και με άρρωστο τον Μπουρούση, αλλά εμείς ουσιαστικα παίξαμε με 4 παίκτες (Μπατίστ, Σάρας, Πέκοβιτς και Σπανούλη). Ο Διαμαντίδης και ο Νίκολας ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ στο ματς.