Thursday, May 28, 2009

Katsour or not Katsour?


Δεν ξέρω τι είδους κόλλημα είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τους αμυντικούς χαφ κάθε χρόνο. Και εντάξει, να πεις από την εποχή που πήρε τα παλτά Φλάβιο και Μπίσκαν (τον συμπαθούσα τον Ιγκόρ, στενοχωρήθηκα που δεν έπιασε) μια ανασφάλεια του δημιουργήθηκε.
Και όταν την επόμενη σεζόν πήραμε τον Μπόβιο και έκανε ένα τσεκουράτο κόψιμο, σε ένα ματς - με τον Ατρόμητο ήταν; δεν θυμάμαι - αγαλίασε η ψυχή όλων των βάζελων. Βρήκαμε σου λέει επιτέλους αμυντικό χαφ με τσαγανό! Με νεύρο. Αλλο τώρα που όλο το νεύρο του Μπόβιο εξαντλήθηκε στην άγρια φάτσα του, γιατί από φωνή... άσε μη σου λέω καλύτερα, το ξέρεις δα το γνωστό ...ρητό...

Αλλά από πέρσι που βρέθηκε ο Μάτος και δεν ξέρω τώρα αν όντως ο Μαρσέλο ήταν τόσο καλός ή αν ήταν η λαχτάρα μας που τον έκανε να δείχνει παιχταράς γιατί με όλα όσα έχουν συμβεί από πέρσι δεν ξέρω πια τι να πιστέψω για το θέμα, αλλά όσο να το κάνεις, τόσο μεγάλη ανησυχία δεν υπάρχει πια. Γιατί ΚΑΙ τον Ζιλμπέρτο παρόλο που μερικοί επιμένουν να τον λένε περιπατητή έχεις ΚΑΙ τον Σιμάο ένα χρόνο ωριμότερο στην καλύτερη χρονιά του στην ομάδα έχεις, ενώ με τον Τζιόλη τον μισό χρόνο δανεικό, ώστε να μη μας σπάει τα νεύρα, δεν μπορείς να πεις ότι είχαμε δα και τόσο καημό για αμυντικό χαφ.

Δεν γίνεται δηλαδή εσύ να καίγεσαι εδώ και χρόνια για στόπερ και φορ και μόλις το ΔΣ σου δίνει το πράσινο φως για μεταγραφή τον πρώτο παίκτη που προσπαθείς να κλείσεις να είναι ένας αμυντικός χαφ, όταν μαθηματικά έχεις 4 και δεν ξέρεις τι να τους κάνεις! Και όχι μόνο προσπαθείς να κλείσεις έναν αμυντικό χαφ αλλά αυτός να είναι ένας παίκτης που πρόκειται να δημιουργήσει εντάσεις στη σχέση σου με μια άλλη ελληνική ομάδα με την οποία τυγχάνει να παίζεις και έναν "τελικό" για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως το τελευταίο που σε συμφέρει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να πας στον αγώνα της Κυριακής όπου είσαι τυπικά φιλοξενούμενος (άρα χωρίς δικούς σου οπαδούς) και με τους ΑΕΚτζήδες συσπειρωμένους εναντίον σου στο ματς της χρονιάς (όπως εξελίχθηκε).

Θα μου πεις, μπορεί να μην είχε σκοπό η ομάδα να είναι αυτή η πρώτη μεταγραφή. Μπορεί απλώς το θέμα να έσκασε τώρα. Οπότε πάμε αλλού. Πάμε στο κατά πόσο είσαι ικανός να "περιφρουρείς" από τους ΑΡΔ και τους έχοντες κάθε λογής συμφέρον τις μεταγραφικές σου κινήσεις.

Ξαναγυρίζοντας στο θέμα "μεταγραφή" μπορείς να πεις αρκετά πράγματα. Οπως για παράδειγμα ότι άμα πάρεις τον Κατσουράνη έχεις πάρει μαζί ΚΑΙ αμυντικό χαφ ΚΑΙ δημιουργικό παίκτη που σκοράρει ΚΑΙ στόπερ. Σα να λέμε με ένα σμπάρο ...τρία τρυγόνια (μπορεί και περισσότερα). Για την χρησιμότητα και την αξία του Κατσουράνη λοιπόν ούτε λόγος. Και πολυεργαλείο είναι που μπορεί να σου κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης είναι οπότε ανεβάζεις επίπεδο στην ομάδα σου και Ελληνας είναι, πράγμα εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω, γιατί είδαμε τόσα χρόνια που απαξιώναμε τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και ψάχναμε τους μισθοφόρους τα χαϊρια μας.

Ασε που είναι και βάζελος - καρατσεκαρισμένο αυτό - άσχετα αν εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο βάζελος με τον τρόπο που προτίμησε πριν από χρόνια να πάει στην ΑΕΚ και όχι στην Πανάθα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, στην τελική το δικό του συμφέρον θα κοιτούσε και όχι την τσέπη του καπετάνιου.

Εμένα προσωπικά με χαλάει που είναι και μπλαζεδούρα από τις μεγαλύτερες, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Και ο Βαγγελάκης μπλαζεδούρα είναι. Προφανώς είναι γραφτό σ΄ αυτή την ομάδα να έχει τις μπλαζεδούρες της, αφού ακόμα κι αν φύγει ο Μάντζιος, θα έρθει ο Κατσούρ, οπότε μία η άλλη θα είμαστε.

Το γεγονός ότι κοιτάμε τον Κατσουράνη βέβαια σημαίνει αν μη τι άλλο πως είναι ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ η απόφαση να αποχωρήσει κάποιος άλλος. Και βέβαια δεν μιλάω για τον Τζιόλη που έτσι κι αλλιώς και στην Βέρντερ να μην συνεχίσει, θα πάρει μεταγραφή. Αρα; Ενας εκ των Μάτος ή Σιμάο μας κουνάει μαντήλι (θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν βάση δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Ζιλμπέρτο επειδή αποδέχτηκε την πρόταση της Εθνικής Βραζιλίας οπότε ούτε θα ξεκουραστεί ούτε σωστή προετοιμασία θα κάνει). Οποιος όμως και από τους Σιμάο ή Μάτος κι αν φύγει, είναι σαφές ότι ο Κατσουράνης είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης συνολικά και από τους δύο, οπότε το θέμα της χρησιμότητας τουλάχιστον το λύσαμε μάλλον οριστικά. Αρκεί βέβαια να έρθει για να παίξει και όχι για να αράξει...

Τι απομένει; Το ηθικό θέμα που για μένα είναι εξίσου σημαντικό. Το να έχει βέβαια την απαίτηση η ΑΕΚ να πάρει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του παίκτη, ενώ απομένει μόλις ένας χρόνος συμβολαίου του με την Μπενφίκα, είναι σε κάθε περίπτωση ουτοπικό. Το να μην πάρει όμως ούτε φράγκο, είναι άδικο. Βέβαια για να λέμε και αλήθειες, από την πλευρά της η ΑΕΚ έκανε ό,τι μπορούσε από νομικής άποψης για να παραμείνει ακάλυπτη σε μια τέτοια περίπτωση (συμφωνία της Μπενφίκα με τρίτη ομάδα "κάτω από το τραπέζι", ώστε ΚΑΙ οι Πορτογάλοι να επωφεληθούν ΚΑΙ η τρίτη ομάδα που θέλει τον παίκτη να αποφύγει τη ρήτρα) , αφού στη συμφωνία με τους Πορτογάλους ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ το ενδεχόμενο να μείνει ο παίκτης ελεύθερος. Δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια η προσωπική σχέση Ντέμη - Κατσουράνη και η εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση επαναπατρισμού του, από την άλλη οι ασφαλιστικές δικλείδες σε μια νομική συμφωνία. Τι επιλέγεις; Αν πιστεύεις ότι θα είσαι αιώνιος πρόεδρος στην ΑΕΚ και εκτιμάς και το γεγονός ότι ο Κατσουράνης μπορούσε μετά το Euro να καταθέσει προσφυγή και να μείνει ελεύθερος αλλά προτίμησε να κάτσει και να βοηθήσει την ΑΕΚ, προφανώς το πρώτο. Αν λειτουργείς με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, προφανέστατα το δεύτερο. Είναι από τις περιπτώσεις που το συναίσθημα "θολώνει" τη λογική.

Και ωραία! Η ΑΕΚ έκανε την πατάτα και τώρα τρέχει να προλάβει. Και ξαφνικά από εκεί που δεν ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη τώρα όχι μόνο θέλει να κερδίσει τα λεφτά της ρήτρας, αλλά ξαφνικά θέλει και τον παίκτη ξανά στις τάξεις της. Νομικά - πάλι - δεν έχει την παραμικρή τύχη. Το πολύ πολύ να σύρει στα δικαστήρια την Μπενφίκα, αλλά μάλλον δεν θα βρει άκρη. Οι Πορτογάλοι μπορεί να θέλουν να τον αφήσουν ελεύθερο για χίλιους δυο λόγους. Επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το συμβόλαιό του, επειδή είναι παλιοχαρακτήρας, επειδή... επειδή. Και καθώς συμφωνία "κάτω από το τραπέζι" δεν μπορεί να αποδειχτεί και η συμφωνία της ΑΕΚ με τους Πορτογάλους για την παραχώρησή του είναι διάτρητη και δεν προβλέπει το ενδεχόμενο να μείνει ο παίκτης ελεύθερος δεν θα πάρει και φράγκο

Συναισθηματικά πάλι δεν μπορεί να βρει άκρη. Να πατήσει στο συναίσθημα του Κατσουράνη; Ναι, ο παίκτης είπε πως η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση επιστροφής του στην πατρίδα. Αλλά για ποια ΑΕΚ μιλούσε; Για την ΑΕΚ που είχε αφήσει πίσω του όταν έφυγε. Μια ΑΕΚ με τα προβλήματά της "τακτοποιημένα" και την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον δρομολογημένη. Τώρα; Σε ποια ΑΕΚ θα επιστρέψει; Είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής που θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προσβλέποντας στην εξασφάλιση του μέλλοντός του να επιλέξει την ΑΕΚ; Δύσκολα. Ακόμα κι αν προπονητής σ΄ αυτήν είναι ο προπονητής που τον ανέδειξε, ακόμα κι αν προσπαθήσουν να τον πείσουν (θα τα καταφέρουν;) ότι ο Μελισσανίδης είναι προ των πυλών και όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Και ας τελειώνουμε με το ηθικό μέρος (γιατί το παρακούρασα) που αφορά τον Παναθηναϊκό.
Νομικά δεν κάνει τίποτα παράτυπο. Δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος σύλλογος που εκμεταλλεύεται ένα τέτοιο γεγονός και προσθέτει στις τάξεις του έναν παίκτη, επειδή η ομάδα που έχει έννομο συμφέρον από αυτόν δεν έχει φροντίσει να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες ούτε επιδεικνύει τα ανάλογα αντανακλαστικά. Ηθικά όμως; Στην ίδια "γειτονιά" ζούμε. Δεν πρόκειται για μια ομάδα άλλης χώρας. Είναι μια ομάδα που παίζει στο ίδιο πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα με την οποία πέρσι πιασμένος χέρι - χέρι πήγε στο CAS για να προασπίσει τα συμφέροντά της (και τα δικά του, εννοείται, εγώ όμως στέκομαι στη συμπαράσταση). Κι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ευαγγελίζεται την αλλαγή σκηνικού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Που έχει για παντιέρα του την εξυγίανση, την νέα φιλοσοφία, την αλλαγή νοοτροπίας. Πώς συνάδουν όλα αυτά με την συγκεκριμένη κίνηση; Δηλαδή προ κοινού "εχθρού" φίλοι, αλλά όταν πρόκειται για τα δικά μου συμφέροντα δεν αναγνωρίζω τον παλιό "σύμμαχο" και επιβάλλομαι με την ισχύ μου; Δεν μου αρέσει, το ομολογώ. Ξέρω ότι συνηθίζεται, ότι μπορεί να βλέπω τα πράγματα ρομαντικά με τρόπο που δεν έχει θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά έχω δύο "μότο". "Ο,τι κάνεις θα το βρεις" και "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους".

Πώς θα μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση δεν το ξέρω, τη νομική την ξεκίνησα, αλλά δεν την τελείωσα. Αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχει τρόπος. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Υπάρχει;


***


Εκτός από το θέμα του Κατσουράνη είχαμε και παρουσίαση του Τιμούρη! Ψαρωμένος ο φουκαράς μπήκε στο λάκκο με τα λιοντάρια και περίμενε να τον κατασπαράξουν. Βέβαια έκανε κι αυτός ό,τι μπορούσε για να τον ξεσκίσουν μια ώρα αρχύτερα. "Ηρθα" λέει στον Ολυμπιακό. Τι ήρθες μεγάλε; Δίπλα ήταν ο Χόχος. "Με έφερε ο πρόεδρος" ήταν η σωστή φράση. "Ηρθα λέει στον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω πολλά χρόνια". Αυτό πάλι τι σόι ανέκδοτο είναι; Ο Κετσπάγια μιλούσε ή ο Μητσικώστας (μοιάζουν κιόλας); Γιατί για χιούμορ μόνο μπορείς να την κάνεις αυτή τη δήλωση. Για τον Τζόλε πάντως τον είχαν ορμηνέψει σωστά και έβγαλε την σπάτουλα. "Δύσκολο", λέει, να αναπληρώσεις ένα τέτοιο κενό. Ξέρει πα να πει ότι ο Τζόλε θα εξακολουθήσει να λύνει και να δένει στην ομάδα γι΄ αυτό είπε να τον πάρει με το καλό νωρίς νωρίς. Εκεί που έχασε τα αβγά και τα πασχάλια ήταν στο θέμα των συστημάτων. Τον ρωτήσανε τι σύστημα θα παίζει ο Ολυμπιακός, αφού ο Κετσπάγια στην Ανόρθωση προτιμάει να παίζει όπως ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και σου λέει "την κάτσαμε τώρα την βάρκα. Τι απαντάω για να μην καώ;". Γιατί έτσι κι άκουγε ο γαύρος ότι η ομάδα του δεν θα παίζει επιθετικά, από τώρα τον είχε πετάξει στο Σαρωνικό, τσιμεντωμένο κιόλας. Οπότε προτίμησε να μην απαντήσει. "Θα παίξουμε, λέει, το σύστημα που ταιριάζει στον Ολυμπιακό". Τρέχα γύρευε δηλαδή και χρόνο να κερδίσουμε. Πάντως οι γαύροι να μην ανησυχούν λέω εγώ. Ετσι και δεν πετύχει ο Τιμούρης έτοιμη την έχει τη λύση ο Χόχος. Προσέλαβε τον Αλεξανδρή στην ομάδα των Νέων. Τώρα το κοουτσάρισμα από την ομάδα Νέων στην Ανδρική όταν μιλάς για τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη, είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Ο Χόχος πάλι είπε τα δικά του. Ξεκίνησε λέγοντας ότι κάποιοι κάνουν πόλεμο στον Τιμούρ μέσα από εκπομπές, συμβούλεψε τους ΑΡΔ να μη τους επιτρέπουν να μιλάνε και υπονόησε ότι μπορεί αυτοί που τα λένε να είναι οπαδοί άλλης ομάδας που θέλουν να δημιουργήσουν ανακατωσούρα. Δηλαδή ποιας ομάδας οπαδοί να είναι θείο; Του Παναθηναϊκού; Πόσο πιθανό το θεωρείς οι Παναθηναϊκοί να ασχολούνται με τον Τιμούρ, να τον θεωρούν φόβητρο και να θέλουν να φύγει μια ώρα αρχύτερα; Είναι σα να λες ότι θέλουμε να φύγει ο Γιαννάκης από την ομάδα μπάσκετ. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν γίνονται!

Κατά τ΄άλλα τους τη μαύρισε πάλι την ψυχή τους των γαύρων ο Χόχος. "Ηρθε λέει ο Τιμούρ για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο". Για την Ευρώπη και καμιά καλή πορεία, τσιμουδιά. Ησυχία. Νεκροταφείο.

Και κλασικά έριξε και τις μπηχτές του πάλι για τον Βαλβίδα. "Κάποιοι βλέπουν λέει την ομάδα σαν στάση, θέλουν να βγάλουν από το πέρασμά τους λεφτά.". Ενώ ο Τιμούρης ήρθε να δουλέψει. "Ολοι από κάπου αρχίζουν" είπε στους ΑΡΔ. Κι εσάς κάποιος δεν σας έδωσε την πρώτη ευκαιρία; Εδώ τώρα τα πήραν στο κρανίο άγρια οι γαύροι. Και τι είναι σου λέει η ομάδα για να κάνει τα πρώτα του βήματα ο Κετσπάγια; Σχολή χορού; Ο,τι και να κάνουν όμως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Με τον Τιμούρη θα πορευτούν μέχρι να ζοχαδιαστεί ο θείος και να τον πετάξει κι αυτόν σαν στυμμένη λεμονόκουπα...


***


Scratch: Κάκος στο ντέρμπι. Αυτός αν δεν πάει από καναν αγανακτισμένο οπαδό, θα πάει από υπερκόπωση!

Scratch 1: Πολλή αλαζονεία βλέπω στα "πράσινα" πρωτοσέλιδα εν όψει του αποψινού 3ου τελικού με τον ακατονόμαστο και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό.

Scratch 2: Zαραλίκος στην ΕΡΑ: Τρελά στοιχήματα αν θα μπουν σήμερα περισσότερα καλάθια ή σιφόνια.

Scratch 3: Πώς το λέει το πρωτοσέλιδο της "Εξέδρας"; "Μπάσιμο για Katso"; Ρε σεις, τον Κατσουράνη συνήθως Κατσούρ τον λέμε/γράφουμε. Το "katso" παραπέμπει αλλού...

20 comments:

abalos said...

Τι μου θυμισες με το "katso". . .
Αληθεια, τι κανει αυτος ο Μαλεζανι;
Για το θεμα του Κατσουρανη και τις κινησεις της ΑΕΚ να σου πω το εξης:
Την ΑΕΚ δεν την συμφερει να πληρωνει τον Κωστακη 1,500,000 το χρονο αρα η προταση που καταθετει για την αγορα του παικτη γινεται για να ξεσκεπασει την Μπενφικα, γιατι εφ' οσον υπαρχει προταση αγορας δεν τιθεται θεμα παραχωρησης του ως ελευθερο. Αρα ο Παναθηναικος θα πρεπει να πλειοδοτησει για να τον αγορασει και η αγορα ενεργοποιει τη ρητρα! ! !
Εχετε λεφτα εσεις, μην αρχισετε παλι τις τσιγγουνιες. . . δωστε κατι και σε μας τους φτωχους! ! !

gatti said...

@αμπαλος: Ξεχνιέται ο Μαλεζάνι και οι πολυάριθμοι ...κάτσοι του;

Οντως, αυτό επιχειρεί να κάνει η ΑΕΚ. Αν υπάρξει πρόταση αγοράς του παίκτη έστω και με μικρό ποσό και η Μπενφίκα απαντήσει αρνητικά, θα πρέπει μετά να εξηγήσει γιατί τον αφήνει ελεύθερο.

Εγώ το είπα από την αρχή. Ας βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, στο κάτω κάτω όπως λες ...λεφτά έχουμε! :))

pensierix said...

Δεν ξέρω αν προπονεί κάπου αυτή την εποχή ο Malesani, μπορεί να έκανε λάθη στη θητεία του στον ΠΑΟ, να μην έπιασε, να ήταν ιδιόρυθμος κτλ αλλά κόντρα σε όλους όσους τον περιγελούν , εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν ένας εξαιρετικός προπονητής. Στην Ιταλία θεωρούνταν ένα σκαλοπάτι κάτω από Lippi, Capello κτλ. ΚΑΝΕΝΑΣ Ιταλός προπονητής, ακόμα και της Serie B δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ντόπια φυντάνια μας...To βιντεάκι έχει ακόμα πιο πολύ πλάκα αν ξέρει κανείς Ιταλικά κι εδώ που τα λέμε, τα δίκια του τα είχε ο κόουτς. Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται στους ρουφιάνους, την είχε ψιλιαστεί τη δουλειά...Cazzo και πάλι cazzo, λοιπόν...

Στην περίπτωση Cazzoυράνη, ακολουθούμε το δόγμα Βουλγαράκη: " Το νόμιμο είναι και ηθικό". Αν και στο τέλος θα λυθεί το όλο θέμα, και η ΑΕΚ θα ικανοποιηθεί, και ο ΠΑΟ θα πάρει τον παίκτη. Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο Cazzoυρ να τους αφήσει όλους αμανάτι και να πάει σε άλλη ομάδα. Δε νομίζω να μην βρει προσφορές, όντας ελεύθερος...

Για τη χρησιμότητα του παίκτη, ούτε λόγος. Εδώ λέμε να πάρουμε τον πρώην παίκτη Γιούρκα, στον Κωστάκη θα τα χαλάσουμε;

ΥΓ
Πάλι επικοινωνιακά είμαστε για τον cazzo. Cazzo!

paoad said...

@gatti
Το ποδόσφαιρο έχει γίνει επαγγελματικό πια. Αν υπάρχει παραθυράκι και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε καλά θα κάνουμε. Δεν μπορεί όλοι να παίζουν με αυτούς τους όρους, με χρήματα κάτω από το τραπέζι, με συμφωνίες και παρα-συμφωνιές και εμείς να ανησυχούμε για το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Όσο ηθική είναι η ρήτρα επαναπατρισμού, που έχει ο παίκτης στο συμβόλαιο του, άλλο τόσο ηθικό είναι και το μπάσιμο του ΠΑΟ.

Μάθανε ότι μαμιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι. Το μοναδικό λάθος του Πάο είναι ότι αυτή η κίνηση διέρρευσε ακατάλληλη στιγμή.

Κατά τα άλλα και εμένα μ’ αρέσει ο Κατσουρ, αλλά τι κόλλημα έχουν φάει με τα αμυντικά χαφ? Ελπίζω όντως να έρθει η πρόταση που περιμένουν για το Σιμάο, γιατί αλλιώς θα γελάει και ο κάθε πικραμένος με το ρόστερ μας.

Gatti, τη βλέπω τη δουλειά- πάλι να παίρνουμε ένα σωρό παικταράδες για όλες τις άλλες θέσεις εκτός από αμυντικό, σέντερ φορ και τερματοφύλακα. Να πέσουν και τα τσιμέντα δηλαδής.

Υ.Γ. Κάνεις λάθος που είσαι μπερδεμένη με την αγωνιστική αξία του Μάτος. Ελπίζω να μη φύγει για κανένα λόγο. Καλός και χρυσός ο Σιμάο, αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι Λεβαδειακους, Εργοτέληδες και Καβάλες είναι τόσο χρήσιμός όσο ο Βουισιτς για τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Λες να το καντέμιασα και να ξυπνήσει κανένας Βουισιτς σήμερα και μας πάρει μόνος του…!!!!?

gatti said...

@pensierix: Toν Μαλεζάνι τον λάτρεψα! Και σαν προπονητή και σαν χαρακτήρα! Το πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλος προπονητής και είναι πολύ καλύτερος από πολλούς Ελληνες. Εκείνη την εποχή το ξέσπασμά του είχε προκαλέσει αίσθηση! Αλλά μόνο αδικαιολόγητο δεν ήταν.

Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα τακτοποιηθεί όπως πρέπει το θέμα του Κατσούρ. Η ΑΕΚ δεν ενδιαφέρεται στ΄ αλήθεια για να τον εντάξει στις τάξεις της. Την οικονομική ικανοποίηση θέλει, ε ας τα βρουν με κάποιον τρόπο. Αν ο Κατσουράνης τους αφήσει όλους αμανάτι και κλείσει αλλού θα αποδειχτεί πως είναι πολύ μεγάλη "μούφα" όλη αυτή η φημολογία ότι επιστρέφει για οικογενειακούς λόγους.

ΥΓ. Εννοείται ότι επικοινωνιακά είμαστε για τον cazzo. Aποδεικνύεται κάθε μέρα σε κάθε περίσταση.

gatti said...

@paoad: Ναι είναι επαγγελματικό, αναγνωρίζω όλα όσα λες. Ετσι παίζεται πια το παιχνίδι. Δεν παύει όμως να με ενοχλεί σε κάποιο βαθμό. Οχι ότι έχει σημασία.

Το ότι διέρρευσε ή το ...διέρρευσαν το θέμα έχει να κάνει με το επικοινωνιακό που αναφέρει παραπάνω ο pensierix. Θέλουμε πολλή δουλειά σ΄ αυτόν τον τομέα.

Αν δεν έρθει η πολυαναμενόμενη πρόταση για τον Σιμάο, όντως θα γελάσει πολύς κόσμος... Εύχομαι να μην στραβώσει τόσο το πράγμα, γιατί διαφορετικά κι εγώ την ίδια γνώμη με σένα έχω. Προς τα εκεί θα πάει η δουλειά και θα μείνουμε πάλι χωρίς παίκτες στις θέσεις που έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

ΥΓ. Συμφωνώ ότι με Λεβαδειακούς, Εργοτέληδες και Καβάλες ο Σιμάο είναι σαν τον ...Βούισιτς, αλλά από την άλλη σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό παιχνίδι που τα χρειάζεσαι τα τρία αμυντικά χαφ, με Μάτος αντί Σιμάο ακόμα κι αν έχεις Ζιλμπέρτο - Κατσουράνη ζορίζει το πράγμα. ΕΙΔΙΚΑ αν δεν πάρεις τον πολυπόθητο στόπερ.

Βρε λες να θέλουν τον Κατσουράνη για να μην πάρουν άλλον στόπερ; Ο Μονιάκης για την κοκαϊνη την γλίτωσε με έξι μήνες, λογικά ο Πολωνός μας θα πέσει στα μαλακά και θα μείνει. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω ότι δεν θα πάρουμε στόπερ...

ΥΓ1. Σιγά μην ξυπνήσει ο Βούισιτς...

The Bgt said...

Καταρχην ο ιδιος ο παικτης μετα απο 3 χρονια στην ιδια ομαδα εχει δικαιωμα να εξαγορασει το τελευταιο χρονο του συμβολαιου του να μεινει ελευθερος και να παει οπου θελει.

Τα υπολοιπα ειναι προς λαϊκη καταναλωση (αληθεια η ΑΕΚ δεν ειναι που εχει βρει παραθυρακι για τον Μακο του Πανιωνιου?).

Τωρα αν το χρειαζομαστε ή οχι αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Παντως ο Ζιλμπερτο με κουραζει πια γιατι δε νομιζω οτι δινει ιδιαιτερη σημασια στην καριερα του στον ΠΑΟ. Θεωρω απαραδεκτο οτι θα χασει την προετοιμασια για να παιξει στο Κοπα.
Ευχαριστουμε και ας παει στο καλο, τι να τον κανω τον αρχηγο της Εθνικης Βραζιλιας οταν δεν ειναι σωστος επαγγελματιας?

gatti said...

@The Bgt: Σαφέστατα είναι ένα θέμα που πρέπει πρωτίστως να λυθεί ανάμεσα σε ΑΕΚ, Μπενφίκα και Κατσουράνη.

Ναι, η ΑΕΚ έχει επιχειρήσει να κάνει το ίδιο, νομίζω ότι με ανάλογο τρόπο απέκτησε τον Ενσαλίβα. Εμένα όμως με ενδιαφέρει κατά πόσο η δική μου ομάδα στην πράξη είναι συνεπής ανάμεσα σε έργα και λόγια, ή εν πάση περιπτώσει αφού όλοι μας έχουμε αμαρτωλό παρελθόν, κατά πόσο είναι έτοιμη να κάνει μια καινούργια αρχή.

Οτι τον χρειαζόμαστε είναι βέβαιο, μη το συζητάς, είναι μία από τις καλύτερες λύσεις.
Λες τελικά να έχουν σκοπό να σουτάρουν τον Ζιλμπέρτο; Βρε λες να έχει δίκιο περί δυσαρέσκειας στα υψηλά κλιμάκια η Γάτα; (όχι εγώ, η άλλη...).

:)))

koutavaki said...

Γατί μου τι σε χάλασε?Ακόμα και αν τον έπαιρνε η ΑΕΚ θα μπορεί να τον πληρώνει?Καλά τα λέει ο άμπαλος παραπάνω και δε λέω μόνο για το 1,5 που έταξε.Είναι και το άλλο,για το ηθικό που λες:αν τον ήθελε στην ομάδα η διοίκηση,γιατί περίμενε να εκδηλώσει ενδιαφέρον μια άλλη ομάδα πρώτα και μετά να το πει?Γιατί δηλαδή δεν έκανε πρώτη κάποιες επαφές?Άσε που σε ομάδες "γειτόνισσες" δεν κάνει να συμπεριφέρεσαι σαν τη Σαρρη στο Λάκη(μηνύστε με μηνύστε με κ.λ.π.-για τα ραβασάκια στη FIFA πάει αυτό).Ηθικό θέμα δε νομίζω ότι τίθεται,απλά η ΑΕΚ το παίζει λίγο αλά Ξανθόπουλο για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.Και στην περίπτωσή της θεμιτό,μια και δεν έχει και πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσει τα πολλά της προβλήματα.Και δεδομένης της αδυναμίας μου σε αυτή την ομάδα,αν πέφτω τόσο έξω να ξέρεις θα στενοχωρηθώ κι εγώ πολύ...
Πάμε και στο Θείο τώραααα...Κανείς δεν περιμένει να εξαντλήσει προπονητής συμβόλαιο στον Ολυμπιακό,ούτε καν οι γαύροι.Αυτό το Βαλβίδα όμως τον ξεκατίνιασε πια!Λύσσαξε λέμε!Κάτι σαν διαίρει και βασίλευε μου κάνει αυτό.Γιατί ναι μεν δεν τον θέλουν τον Τιμούρη οι περισσότεροι γαύροι(και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται μην αρχίσει να παίζει αμυντικά ο Ολυμπιακός,καλά το είπες),ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που στηρίζουν τον Κόκκαλη και δεν είναι λίγοι.Μυαλό Αλέφα βέβαια αλλά υπάρχουν και αυτοί.Θέλω να με διαφωτίσεις και σε κάτι:από ποιο άλλο ποσοστό εξασφαλίζει την κυριαρχία ο Θείος?Έχει τον Ερασιτέχνη?Γιατί αποκλείεται να αρκείται στο 49%.Αυτό αλήθεια επειδή δεν το ξέρω,αν ξέρεις εσύ πες.
Υ.Γ.:Αυτό που απάντησες στον άμπαλο παραπάνω ότι έχουμε λεφτά,ξέρεις τι μου θύμισε?Αν έχεις δει το Μπραζιλέρο,λέει σε κάποια φάση ο Μάινας:Λεφτά δεν έχουμε.Χρόνο όμως έχουμε!Ε,αυτό ισχύει για την ΑΕΚ και για μας το ακριβώς αντίθετο!!!!Χιχιχιχιχι!!!!

squarelogic said...

Τα είπες όλα για το θέμα...
Σαν πρώτη αντίδραση και μένα δεν μου άρεσε ηθικά συμφωνία "κάτω απ το τραπέζι"...όμως,πόσο ηθική είναι μια τέτοια ρήτρα,που στην ουσία εμποδίζει τον επαναπατρισμό του πάικτη σε άλλη ομάδα πλην της παραπαίουσας τώρα ΑΕΚ?
Και για ποιά ΑΕΚ μιλάμε,αυτή που εκμεταλλευτηκε δίχως ενδοιασμούς αντίστοιχα κενά στα συμβόλαια Κονέ και Ενσαλίβα?

Απ την άλλη,δεν μου αρέσει η αναγκαστική παραχώρηση κάποιου εκ των Σιμάο-Μάτος...ΟΚ,ο Σιμάο είναι άτεχνος και αυτό δε νομίζω ν'αλλάξει,αλλά είναι άλλο να σκάσει κάποος 6εκ.ερωτευμένος με το 'σούπερ μηχανάκι",κι άλλο να τον βγάλεις προσφορά "οσο -όσο".
Και κυρίως θ'αναλώσουν χρόνο και χρήμα για μια θέση που είμαστε καλυμμένοι σε βάρος εκείνων που πονάμε.
Εννοείται οτι χειρότερο χρόνο για να διαρρεύσει το θέμα δεν θα μπορούσαν να βρούνε...και μια και τα θέματα αυτά χειρίζεται αποκλειστικά ο Αντωνίου ένα ανδιαφέρον ερώτημα είναι πως διέρρευσε...
Γιατί αν φανατισμένοι μας κάνουν καμιά "κηδεία" τα ΑΕΚάκια την Κυριακή,κάποιος θα πρέπει να κρεμαστεί στο κατάρτι.
Επίσης αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται πάλι μπερδευόμαστε με αυτά ου προτείνουν οι μανατζαρέοι και απαξιώνουμε την δουλειά των νέων σκάουτερς.Κάτι Ρκάρντο Κρουζ στα 34,και Ούγγρους τερματοφύλακες της Σάντερλαντ καλύτερα να τους αποφύγουμε...Θάχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί έστω και μια μεταγραφή από υπόδειξη των σκάουτερς.Γενικά η αίσθηση ου αποκομίζω είναι και πάλι "τρικυμία εκ κρανίω".

gatti said...

@koutavaki: Η ΑΕΚ δεν ...καίγεται για να πάρει τον Κατσουράνη. Καίγεται για να πάρει κανα φράγκο από την μεταγραφή του. Το ότι βάζω ηθικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνομαι τους απώτερους σκοπούς της ΑΕΚ. Αλλά όπως εξήγησα και παραπάνω δεν με αφορά η δική της ηθική, αλλά η ηθική της ομάδας μου.

Σχεδόν τον λυπήθηκα τον Κετσπάγια. Ηταν τόσο φανερά τρακαρισμένος, ξεκινάει χωρίς την παραμικρή στήριξη και γνωρίζει ότι θα τον ...αποκεφαλίσουν στην πρώτη στραβή. Η μοίρα των προπονητών είναι σκληρή, των προπονητών του γαύρου ακόμα σκληρότερη, αφού εκεί ο πρώτος και μοναδικός προπονητής είναι ο θείος. Θα μου πεις, δεν είναι για λύπηση προπονητές που παίρνουν τόσα λεφτά, αλλά από την άλλη, από την πλευρά τους, τουλάχιστον, πηγαίνουν με τις καλύτερες προθέσεις και προσδοκίες (Λεμονής, Μαντζουράκης, Κετσπάγια κ.λπ.) στον γαύρο. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο...

Το 49% θα το έχει ο Κόκκαλης ΜΕΤΑ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τώρα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

ΥΓ. Κάτσε να διαλυθεί η πολυμετοχικότητα και θα δεις τι λεφτά θα έχουμε κι εμείς... :))))

gatti said...

@squarelogic: Αυτή την σύγκριση με τα πεπραγμένα των άλλων είναι που θέλω να αποφύγω. Ξέρω ότι μοιάζει ...χριστιανικό και αφελές αλλά ...έτσι το βλέπω.

Η ΑΕΚ δεν είναι καμία ...αγία, εμείς πάλι δεν νομίζω να σκοπεύουμε να αγιάσουμε, το πιθανότερο λοιπόν είναι να δώσουμε τα λεφτά κάτω από το τραπέζι στην Μπενφίκα, οπότε ...άσε με εμένα να λέω τα δικά μου. :))

Oύτε εμένα μου αρέσει η αναγκαστική παραχώρηση ενός εκ των Σιμάο - Μάτος, αλλά νομίζω πως έχει ήδη αποφασιστεί.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως τα πρώτα δείγματα της δεύτερης ...θητείας Αντωνίου (και Τεν Κάτε) μόνο θετικά δεν είναι. Σπεύδουμε να κλείσουμε έναν παίκτη σε θέση που (πλέον) δεν πονάμε, το γεγονός διαρρέει την πιο ακατάλληλη στιγμή, συζητάμε με παίκτες που υπό προϋποθέσεις δεν θα έπρεπε να τους ρίχνουμε ούτε δεύτερη ματιά. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο ...ενδιαφέρον από το περυσινό...

-billys- said...

Τα πράγματα είναι απλά και εμείς τα μπερδεύουμε λίγο.
Ρήτρα μπορούσε να μπει μόνο αν ο Κατσουράνης έρχονταν πίσω στην Ελλάδα με μεταγραφή, και τα λεφτά αυτά είναι υποχρεωμένη να τα δώσει η Μπενφίκα και όχι ο ΠΑΟ. Αν έβαζαν ρήτρα σε οποιαδήποτε επιστροφή
του στην Ελλάδα ποιος θα την πλήρωνε, ο παίκτης; Δεν γίνονται αυτά, τι μπορούσε δηλαδή να του πει, ότι όταν φτάσεις στα 35 και θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα
και να πας στην Παναχαϊκή να την βοηθήσεις ένα χρόνο μιας και ήταν η ομάδα που πρωτόπαιξες μπάλα φέρε 5 εκ. και πήγαινε;
Δεν γίνονται αυτά.
Τώρα αν είναι ηθικά ok αυτή η ρήτρα για τον Κατσουρανη σας πληροφορώ ότι δεν του έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο για να την υπογράψει, μόνος του το έκανε.
Και αυτό εξηγεί αν ήταν ηθικά ok ή όχι.
Τα παραδείγματα που διάβασα εδώ μέσα δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την περίπτωση που συζητάμε.
Πότε έγινε δηλαδή ανήθικο ένας παίκτης (Ενσαλίβα) να υπογράφει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του σε μια άλλη ομάδα;
Πότε έγινε ανήθικο να διεκδικείς έναν παίκτη (Κονέ) που επιστρέφει
από την Ευρώπη (και χωρίς να έχει καμιά ρήτρα στο συμβόλαιο του ότι έπρεπε να επιστρέψει μόνο στον γαύρο)μαζί με μια άλλη ομάδα και τελικά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δικαστήριο να
αποφασίζει ότι έχεις δίκιο και να στον δίνει κόντρα στον ολυμπιακό που όλοι ξέρουμε τι προσβάσεις έχει σε αυτά τα πράγματα. Ο Κονε όλοι ξέραμε ότι ήθελε να πάει στην
ΑΕΚ και ο γαύρος ήθελε έναν παίκτη που αυτός δεν τον ήθελε.

-billys- said...

Και να πάω τώρα στο ηθικό μέρος της υπόθεσης, και πρώτα στον παναθηναϊκό.
Από την εποχή του καπετάνιου ο παναθηναϊκός είχε μια τάση να θέλει να τους παίρνει τζάμπα τους παίκτες, θυμηθείτε πως διέλυσε τον πανιώνιο μια εποχή για να πάρει Μαραγκό, πως πήρε τον Αποστολάκη από γαύρο κ.λ.π.
Πέρα λοιπόν από τις δικηγορίστικες μ@λ@κιες που λέγονται, όλοι ξέρουμε ότι για να τον αφήσει ελεύθερο η Μπενφίκα θα τα πάρει κάτω από το τραπέζι. Το ότι η ΑΕΚ θα κάνει
επίσημη πρόταση στην μπενφικα με 1 εκ. ενώ υπάρχει ήδη και πρόταση 2 εκ. από το Αμβούργο δεν ξέρω αν
αποδεικνύει κάτι ή όχι στην ουσία της υπόθεσης γιατί δεν είμαι
δικηγόρος και δεν θέλω να μπω σε αυτό το τριπακι που δεν μας βγάζει πουθενά, εκτός και υπάρχει εδώ κάποιος δικηγόρος που τα ξέρει αυτά να τα πει και σε μας.
Για τον παναθηναϊκό δεν θέλω να πω κάτι άλλο εκτός του ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει, σίγουρα δεν είναι και το ποιο ηθικό πράγμα στον κόσμο, αλλά αυτά γίνονται στο
ποδόσφαιρο.
Και πάμε τώρα στον Κατσουρανη.
Πρώτα από όλα να πω ότι τον θεωρώ παικταρά, αλλά όσο καλός παίκτης είναι τόσο σκατόψυχος αποδείχτηκε.
Αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο google θα βρει πάνω από 10 συνεντεύξεις του Κατσουρανη, από τότε που έφυγε από την ΑΕΚ, που λέει πόσο ΑΕΚ είναι, πως μόνο η ΑΕΚ
υπάρχει για αυτόν, και πως αν επιστρέψει στην Ελλάδα θα παίξει μόνο στην ΑΕΚ.
Αφού ρε παπάρα δεν τα πίστευες, αφού θέλεις να το παίξεις
επαγγελματίας, τι θέλεις και το ανοίγεις το στόμα σου και λες όλες αυτές τις βλακείες;
Γιατί μας πρήζεις τα αυτάκια μας τόσο καιρό, και στο τέλος όχι μόνο αποφασίζεις να πας σε άλλη ομάδα, αλλά μπαίνεις και στο παιχνίδι να χάσει η ομάδα την ρήτρα που ΕΣΥ υπέγραψες;
Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα,
πρόσφεραν, αγαπήθηκαν, και μετά κατέληξαν σε άλλη Ελληνική ομάδα, συμβαίνουν αυτά, αυτό που μου την δίνει εμένα είναι όλα αυτά που έλεγε τόσο καιρό και δεν πίστευε τίποτα από αυτά.
Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι επαγγελματικό, και οι ομάδες
εταιρίες, αλλά εμάς δεν θα μας αναγκάσουν να γίνουμε
επαγγελματίες φίλαθλοι.
Ας μας επιτρέψουν εμάς να παραμείνουμε ρομαντικοί σε ότι
αφορά τους παίκτες και τις ομάδες μας τουλάχιστον.
Και για να μην σας τρώω περισσότερο χώρο να πω ότι στην ουσία όλα είναι στο χέρι του Κατσουράνη πλέον έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.
Έχει την επιλογή να πάει στον παναθηναϊκό και να αντιμετωπίσει
αυτά που αντιμετώπισε ο Μπάγεβιτς στην επιστροφή του στην
Φιλαδέλφεια με την φανέλα του γαύρου, να καθίσει στην Μπενφικα
για έναν ακόμα χρόνο μέχρι να λήξει το συμβόλαιο του, ή να επιστρέψει στην ΑΕΚ που όπως διάβασα βρέθηκε ο μέτοχος που θα του καλύψει προσωπικά αυτός το συμβόλαιο του στην ομάδα που απ’ ότι λένε θα είναι 1 εκ. τον χρόνο.
Εγώ θα επανέλθω μετά την απόφαση του για τα υπόλοιπα.
Την καλημέρα μου σε όλους και να είστε καλά…..

gatti said...

@billys: Νομίζω ότι έχουμε αναλωθεί υπέρ το δέον στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ζήτημα δεν είναι να έβαζαν ρήτρα για την επιστροφή του Κατσουράνη στην Ελλάδα, αλλά να έκλειναν το "παραθυράκι" που βρέθηκε να μείνει ο παίκτης ελεύθερος και η ΑΕΚ να μην πάρει φράγκο. Εκεί πάνω "πάτησε" η συμφωνία (αν έχει γίνει, που έχει γίνει όπως όλα δείχνουν...) Μπενφίκα - Παναθηναϊκού. Αυτό η ΑΕΚ δεν το πρόβλεψε.

Και η ΑΕΚ το ξέρει πως αυτό "πληρώνει" στο θέμα Κατσουράνη. Τα πράγματα είναι όντως απλά.
Η ΑΕΚ φωνάζει επειδή θέλει να πάρει λεφτά. Αν της τα έδιναν, ή της έδιναν έστω ένα ποσό, ούτε ηθικό θέμα θα έθετε, ούτε τίποτα. Τον Κατσουράνη δεν τον θέλει πίσω, δεν έχει τα λεφτά να τον πληρώσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι το πιο ηθικό πράγμα στον κόσμο, άσχετα αν ...συνηθίζεται στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν δεχτούμε πως δεν είναι ηθικό, θα πρέπει να το δεχτούμε για όλους. Οχι να λέμε ότι είναι ανήθικο για τον Παναθηναϊκό να παίρνει παίκτες με τέτοιο τρόπο, αλλά είναι ηθικό για τις υπόλοιπες ομάδες ή ότι είναι διαφορετική περίπτωση κ.λπ. κ.λπ.

Για τον Κατσουράνη, υπάρχει μία περίπτωση να τα πίστευε όντως τότε αυτά που έλεγε, αφού η ΑΕΚ έδειχνε να έχει πάρει τον δρόμο της, ενώ τίποτα δεν προμήνυε πως ο Ντέμης θα γίνει παρελθόν από αυτήν. Ας πρόσεχε βέβαια, όφειλε να γνωρίζει ότι στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτά αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, οπότε θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός στις δηλώσεις του.

Πάντως, δεν νομίζω ότι αν ο Κατσουράνης έρθει στον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε ο Μπάγεβιτς. Υπάρχει μια σημαντικότατη διαφορά που δεν μπορεί να τον καταστήσει "προδότη". Ο Κατσουράνης θα πάρει μεταγραφή μετά από κάποια χρόνια, από μια ξένη ομάδα σε μια ελληνική που δεν είναι η πρώην ομάδα του. Ο Μπάγεβιτς παράτησε μια ελληνική ομάδα για να "χτίσει" μια αυτοκρατορία σε μια άλλη ελληνική ομάδα, όταν ορκιζόταν ότι δεν έχει συμφωνήσει μαζί της. Αυτό ΕΙΝΑΙ προδοσία.

pensierix said...

Κι εγώ προβοκατόρικα λέω: Aν πρέπει να ζητήσει "συγγνώμη" ο ΠΑΟ για την περίπτωση Κατσουράνη, ας πει και η ΑΕΚ μαζί με όοοολες τις άλλες ομάδες(ναι, ακόμα και τα παραρτήματα του γαύρου θα πάρουν λεφτά απο εμάς) ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον ανήθικο, εκμεταλλευτή βάζελο που υπέγραψε την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όντας η μόνη ομάδα που χάνει λεφτά.

Κάτι για ενδιαφέρον του Αμβούργου διαβάζω για Κατσουράνη. Ας πάει εκεί, να βρει και την ησυχία του, να ησυχάσουμε κι εμείς και αν θέλει η ΑΕΚ, κάνει πρόταση στη γεμανική ομάδα να τον αποκτήσει...

-billys- said...

gatti said... Το αν η ΑΕΚ τον θέλει και μπορεί να τον πάρει δεν μπορείς να το προεξοφλείς από τώρα γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε 10 μέρες και πως θα είναι τα διοικητικά της ομάδας.
τώρα για το αν εννοείς ανήθικο την ιστορία με τον Ενσαλίβα να σου πω ότι ο παίκτης είχε ρήτρα στο συμβόλαιο του με τον πανιώνιο την οποία η ΑΕΚ έδωσε και τον πήρε.
Καμία σχέση με αυτό που κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός.
Αν τα πίστευε αυτά μόνο αν ο Ντεμης είναι πρόεδρος τότε με συγχωρείς αλλά δεν ήταν η ΑΕΚ η ομάδα που ήθελε να παίξει αλλά οποιαδήποτε ήταν πρόεδρος το κουμπαράκι του.
Και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όσο αφορά αυτά που θα συναντήσει όταν έρθει με την φανέλα του παναθηναϊκού στο ολυμπιακό στάδιο.


pensierix said... Δηλαδή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αν πήγαιναν μόνοι τους στην nova θα έπαιρναν αυτά που περνούν τώρα;
Σε παρακαλώ βρες κάτι καλύτερο για να μας πείσεις ότι ο βαζελος μας χαρίζει λεφτά....
Αυτά είναι για τον Εργοτέλη και όχι για τις μεγάλες ομάδες.

pensierix said...

Δεν είπα ότι σας χαρίζει ο ΠΑΟ λεφτά. Αλλωστε έγραψα "προβοκατόρικα". Αν θυμάμαι καλά τα σχετικά δημοσιεύματα, ο ΠΑΟ είναι ο μόνος που θα πάρει λιγότερα, και νομίζω ότι η ΑΕΚ θα πάρει περισσότερα από αυτά που παίρνει φέτος. Λιγότερα πάντως δεν θα πάρει.

Η πρακτική του ΠΑΟ στη φημολογούμενη μεταγραφή του Κατσουράνη δεν με ενθουσιάζει, αλλά θεωρώ υπερβολικό το να παρουσιάζεται ο ΠΑΟ ως ο κακός και ανήθικος της υπόθεσης και η ΑΕΚ η φτωχή πλην τίμια...

gatti said...

@pensierix: Ποια συγνώμη; Δεν θέλει συγνώμες η ΑΕΚ. Λεφτά θέλει! :)))

O Kατσουράνης σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη κλείσει, οπότε ό,τι ακούγεται για το Αμβούργο μάλλον δεν ισχύει...

gatti said...

@billys: Μιλάμε με βάση τα σημερινά δεδομένα. Σαφώς και δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα γίνει αύριο.Μπορεί ας πούμε να μπει ο "τίγρης" και να ρίξει χρήμα με ουρά.

Λεπτομέρειες για τον Ενσαλίβα δεν ξέρω, δεν το είχα παρακολουθήσει το θέμα λεπτομερώς. Αυτό που λέω είναι πως θα πρέπει το ηθικό/ανήθικο να το αντιμετωπίζουμε το ίδιο για όλες τις ομάδες, όχι για την δική μας να μας φαίνονται όλα ηθικά και για τους άλλους όλα ανήθικα. Γενικά μιλάω...

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τον Κατσουράνη. Να αιτιολογήσω την συμπεριφορά του επιχειρώ.

Επιμένω πάντως πως δεν είναι ίδια περίπτωση με τον Μπάγεβιτς. Τώρα αν εσείς τον αντιμετωπίσετε το ίδιο με τον "πρίγκιπα" όταν έρθει να παίξει ως αντίπαλος, είναι δικό σας θέμα...