Saturday, May 9, 2009

Play ....ωχ!


Αλλοι fiesta κι άλλοι hesta! Αλλοι να ξεκινάνε για διακοπές και άραγμα στις παραλίες με μία μικρή παρένθεση την "αγγαρεία" στο Βιετνάμ (που υπό μία έννοια διακοπές είναι κι αυτές...) κι άλλοι να τρέχουνε για διπλές προπονήσεις πρωί απόγευμα γιατί αρχίζουν τα πλέι οφ. Μόνο που αυτά δεν είναι πλέι οφ. Πλέι ωχ είναι.

Ειδικά από την στιγμή που έγινε γνωστό πως δεν ισχύουν όσα έγραψε στο e-mail toy o mr Thanoplos oti diladi i AEK pairnei to isxirotero eisithrio gia to UEFA, afoy den egine to ...thayma na kerdisei ton gayro.

Kι εκεί που περιμέναμε ότι θα έχουμε μείον έναν αντίπαλο στη μάχη για τα προκριματικά στο Τσαμπιόνι, αφού η ΑΕΚ δεν θα το πολυζόριζε το πράγμα και θα αρκείτο στο ΟΥΕΦΑ αφού πίστευε (και δεν ήταν η μόνη που το πίστευε, εδώ που τα λέμε...) ότι το κύπελλο την έβγαζε στον δ΄ προκριματικό γύρο του Europa League νάσου την τώρα να έχει μπει κι αυτή στην πρίζα. Γιατί ακόμα κι αν εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για το Τσαμπιόνι, θα πρέπει να μπει μέσα και να χτυπήσει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αν δεν θέλει να παίζει προκριματικά ΟΥΕΦΑ από τις 28 Ιουλίου (αν τερματίσει τρίτη στα πλέι οφ) ή ακόμα χειρότερα από τις 16 Ιουλίου (αν τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ).

Θα μου πεις 28 Ιουλίου ξεκινάνε και οι υποχρεώσεις όποιου βγει πρώτος στα πλέι οφ (άρα δεύτερος συνολικά στο πρωτάθλημα) και κερδίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά την ίδια ημερομηνία (28 Ιουλίου) ξεκινάει ακόμα και ο πρωταθλητής και θα την πειράξει άμα ξεκινήσει η ΑΕΚ; Αλλο όμως το Τσαμπιόνι, άλλο το Europa League. Eκεί η ΑΕΚ με έναν γύρο και καλό (τον δ΄) έμπαινε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Eνώ άμα μπλέξεις στους προκριματικούς του Τσαμπιολί με τα μεγαθήρια που θα μαζευτούν εκεί, ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Επί της ουσίας που λες πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν έχει αλλάξει προσανατολισμό. Πάλι την δεύτερη θέση των πλέι οφ θέλει και όχι την πρώτη. Το "ισχυρότερο" εισιτήριο του ΟΥΕΦΑ την νοιάζει και όχι το Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που τώρα θα πρέπει να το διεκδικήσει αυτό το εισιτήριο, ενώ πριν νόμιζε ότι το είχε σίγουρο. Κατά μία έννοια, μάλιστα, εμένα σαν Παναθηναϊκό με συμφέρει να μην είναι αδιάφορη η ΑΕΚ (αν υποθέσουμε ότι κυριότερος αντίπαλός μας στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάζεται ο ΠΑΟΚ), γιατί με την προηγούμενη κατάσταση θα "χτυπούσε" μόνο τα μεταξύ μας παιχνίδια λόγω γοήτρου ενώ θα ήταν ψιλοχαλαρή με ΠΑΟΚ και Λάρισα. Ενώ τώρα θα "χτυπήσει" και τα ματς με αυτούς τους δύο. Από την άλλη όμως ένας ακόμα "ενδιαφερόμενος" δεν παύει να είναι μία παραπάνω πίεση. Και όσο νάναι ανακατεύεται αρκετά το πράγμα. Κι όταν ανακατεύεται το πράγμα, δεν αποκλείονται και τα απρόοπτα.

Τέλος πάντων, Κυριακή κοντή γιορτή. Ξεκινάμε σήμερα και μάλιστα ξεκινάμε εντυπωσιακά. Με ντέρμπι στην Τούμπα. 20 χιλιάδες ασπρόμαυρες καρό σημαίες λέει θα ανεμίζουν τα ΠΑΟΚια στην Τούμπα στον αγώνα. Ρε σεις, ποδόσφαιρο θα δούμε ή Φόρμουλα Ενα; Εγώ κατά πως ξέρω το Γκραν Πρι είναι στο Circuit de Catalunya στη Βαρκελώνη στις 3. Και το ματσάκι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού είναι στις 7 στην Τούμπα. Αλλαξε τίποτα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;


Τα ΠΑΟΚια πάντως είναι πανέτοιμα για τον αγώνα. Πάνε για τη νίκη γιατί ξέρουν ότι καθώς μπαίνουν στα πλέι οφ με προβάδισμα στη βαθμολογία έτσι και μας κερδίσουν η διαφορά από τον ένα βαθμό θα πάει στους 4. Κι έτσι και γίνει αυτό δεν θα έχουμε μόνο τη διαφορά να διαχειριστούμε. Θα έχουμε και την γκρίνια. Φαντάζεσαι τώρα να ξεκινήσουμε με ήττα στην Τούμπα; Της κακομοίρας έχει να γίνει. Και εντός των αποδυτηρίων και εντός του πολυμετοχικού. Κι έτσι και χαθεί τελικά η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ; Εκεί να δεις ομορφιές.

Στην Τούμπα το πιστεύουνε ότι μπορούνε να το πάρουνε το ματσάκι. Εχουνε πάθος, είναι συσπειρωμένοι, έχουν ρεύμα, παίζουν στην έδρα τους. Εχουν όμως και Σάντος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε. Γιατί ο καρπουζοψαράς από το Εστορίλ είναι της φιλοσοφίας "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει". Πα να πει πως θα προτιμήσει να ξεκινήσει για το "Χ" και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο ήθελε προκύψει, παρά να φουλάρει για τη νίκη, αφήνοντας ακάλυπτα τα μετόπισθεν. Και να τα αφήσει όμως λέω εγώ, σάμπως υπάρχει κανείς να διεισδύσει και να του κάνει ζημιά; Αφού τα παλικάρια δεν μπορούν! Τα έχουμε πει αυτά. 15 ευκαιρίες θέλουν για να κάνουν ένα γκολ. Κι αυτές τις 15 ευκαιρίες πώς να τις βρουν στην Τούμπα; Ενώ αντίθετα, στα δικά μας τα μετόπισθεν... Του Κουτρούλη το πανηγύρι. Τώρα μάλιστα που δεν παίζει και το πολωνικό λαβράκι και θα ξαναδούμε Σαριέγκι - Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, Νίλσον δεξιά και πιθανότατα Μουν αριστερά με τον γνωστό βολεϊμπολίστα Μάριο κάτω από τα γκολπόστ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Τα πάντα όλα!

Αμα όμως τελικά τα καταφέρουμε και μείνουμε ζωντανοί στην Τούμπα, πολύ δε περισσότερο έτσι και πάρουμε το διπλό, ποιος μας πιάνει! Δηλαδή εντάξει μη λέμε και υπερβολές τώρα! Δύσκολο είναι δηλαδή να την κάνουμε κάπου αλλού τη στραβή; Αλλά όσο νάναι ρε παιδί μου θα είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Και στο άλλο ματσάκι τώρα ΑΕΚ - Λάρισας όλα είναι ανοιχτά. Μην κοιτάς δηλαδή αυτά που είπαμε παραπάνω. Οτι η ΑΕΚ δεν είναι πια αδιάφορη και άρα θα χτυπήσει τα παιχνίδια. Ωραία θα τα χτυπήσει. Αυτό τι σημαίνει; Οτι θα τα πάρει κιόλας; Απίθανο το έχεις εσύ να φύγει η Λάρισα με αποτέλεσμα μέσα από το ΟΑΚΑ; Καθόλου απίθανο δεν είναι σου λέω εγώ.

Ασε που η ΑΕΚ τώρα δεν έχει να νοιαστεί μόνο για τα πλέι οφ. Για να μη σου πω ότι τελικά μπορεί και να μη νοιαστεί καθόλου γι΄ αυτά. Εχει τόσα άλλα προβλήματα να λύσει... Κατ΄ αρχήν έχει το ιδιοκτησιακό. Ποιο θα είναι το επόμενο διοικητικό σχήμα; Θα συμπαρασταθούν οι άλλοι μέτοχοι ή θα μείνει ο Νοτιάς μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο; Και έπειτα τι θα κάνει ο Μελισσανίδης; Θα μπει ο τίγρης ή δεν θα μπει; Μιλάμε ότι τα έχει κάνει τα νεύρα κρόσια στους ΑΕΚτζήδες! Και πάνω στην τσαντίλα τους του τα χώνουνε κιόλας γιατί τόσο καιρό τώρα όλο το καθυστερεί και δεν μιλάει και δεν ανακοινώνει τις προθέσεις του. Αυτός λένε δεν είναι πια τίγρης. Αυτός έχει μεταλλαχθεί σε σφίγγα με πούρο.


Και νάτανε μόνο το διοικητικό; Είναι και το μεταγραφικό. Τι θα κάνει η ομάδα; Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός της; Γιατι αυτός πια δεν είναι σχεδιασμός. Το γεφύρι της Αρτας είναι. Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Θα μείνουνε οι κολόνες της ομάδας ή θα πουληθούνε και θα ξαναχτίσουνε πάλι από την αρχή; Κι ανεξάρτητα από αυτό θα έρθει κανας παίκτης της προκοπής; Σ΄ αυτό το τελευταίο όμως να μην πολυβασίζονται λέω εγώ. Και ξέρω τι λέω. Οσο νάναι μια πείρα στο θέμα την διαθέτουμε εμείς στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικά για να καταλάβεις τους σκοπούς της διοίκησης στις μεταγραφές, τα ταξίδια που πάει ο μάνατζερ που έχει αναλάβει να τις κάνει. Βλέπεις ας πούμε ότι ο Μανωλάς πάει Ουγγαρία και Ρουμανία; Αστο καλύτερα, κόψτο το άθλημα, ασχολήσου με την Ερασιτεχνική. Αμα πάει ο άλλος στο ανατολικό μπλοκ για παίκτες πόσο πιθανό είναι να βρει λαβράκια; Θα μου πεις πώς το λες εσύ αυτό; Ο Βαζέχα από πού ήταν; Δεν διαφωνώ. Ο Βαζέχα όμως ήταν ένας. Πόσα τέτοια λαβράκια να σου πετύχουν; Και στην τελική ο Βαζέχα ήταν και Πολωνός. Εχεις ακούσει εσύ τα τελευταία χρόνια για καναν Ούγγρο παίκτη; Ενας ήρθε στην Ελλάδα και καταλάβαμε. Τόργκελε! Αμα λοιπόν ο Μανωλάς έχει ξαμολυθεί στην Ουγγαρία για να βρει τον νέο Εστερχάζι (αλήθεια αυτός είχε ευθεία συγγένεια με καναν κόμη ή επειδή είχε συνωνυμία με γαλαζοαίματο, τον φώναζαν έτσι οι ΑΕΚτζήδες; Ποτέ δεν το ξεκαθάρισα αυτό το ζήτημα) καταλαβαίνεις προς τα πού πάει η δουλειά...

Κι εκεί τώρα στην ΑΕΚ το θέμα δεν είναι μόνο ποιους θα πάρουν. Είναι και το ποιους θα δώσουν. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά μερικούς πρέπει να τους δώσουνε και γρήγορα γιατί μπορεί και να τους σκάσουνε στα χέρια και να έχουμε άλλα χειρότερα. Σαν τον Τζιμπούρ τον τρομοκράτη ένα πράγμα...

Γι΄αυτό σου λέω... Ποια πλέι οφ τώρα; Εδώ μιλάμε για πλέι ωχ...

***

Scratch: Του χρόνου λέει ο Σάντος δεν ξαναπαίζω πλέι οφ. Και καλά επειδή ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος, άρα έπρεπε να κερδίσει την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να τελειώνει η ιστορία. Αγαπητέ Φερνάντο μην ξαναλέμε τα ίδια και γινόμαστε κουραστικοί. Κατ΄ αρχήν, τα πλέι οφ να το βγάλεις από το μυαλό σου ότι θα καταργηθούνε. Γιατί δεν δημιουργήθηκαν για να χάνει ο δεύτερος την συμμετοχή και να την κερδίσει ο τρίτος ή ο τέταρτος. Για τον μπερντέ φτιαχτήκανε γι΄ αυτό και δεν πρόκειται να καταργηθούνε. Γιατί είναι έξτρα χρήμα από τηλεοπτικά και εισιτήρια. Εδώ η ομάδα σου πούλησε μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ κι εσύ μας λες δεν ξαναπαίζεις; Στην τελική υπάρχει λύση γι΄ αυτό. Να μην είσαι του χρόνου στον ΠΑΟΚ. Γιατί να μην παίξεις πλέι οφ επειδή θα έχεις βγει πρωταθλητής, χλωμό το κόβω... Επειτα είναι και το άλλο. Αν δεν υπήρχε η δεύτερη ευκαιρία των πλέι οφ εσύ πιστεύεις ότι θα είχες σίγουρα πάρει τη συγκεκριμένη θέση και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα ήταν παρακάτω;


Scratch 1: Και μιας που λέω για την ΑΕΚ. Δική της ευθύνη μεν που νόμιζε ότι παίρνει ...αυτοδικαίως το ισχυρό εισιτήριο χωρίς να το ψάξει και να σιγουρευτεί, αλλά ευθύνη και της διοργανώτριας αρχής επίσης. Γιατί αν η ΑΕΚ γνώριζε πως σε περίπτωση που χάσει το κύπελλο δεν παίρνει το προνομιούχο εισιτήριο θα έπαιζε κι αυτή αλλιώς στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Λιγότερο αδιάφορα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει με καλύτερη βαθμολογική "προίκα" στο θεσμό.

Scratch 2: Για να μην μπερδευόμαστε με τις ημερομηνίες και τις συμμετοχές.

α) Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από τον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (28/29 - 4/5 Αυγούστου). Εδώ συμμετέχουν οι πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 13 έως 53 της βαθμολογίας της UEFA - πληρώνουμε την κακή πενταετία μας στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, κάτι που θα αλλάξει από του χρόνου, οπότε ο πρωταθλητής 2009-10 θα ξεκινήσει απευθείας από τους ομίλους.

β) Οποιος κερδίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ (δεύτερη συνολικά στην Super League, πίσω απο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό), θα ξεκινήσει επίσης από τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (28/29 Ιουλίου - 4/5 Αυγούστου). Εδώ λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA).
* Ο δ΄ προκριματικός που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.

γ) Οποιος τερματίσει στην δεύτερη θέση στα πλέι οφ (τρίτη συνολικά στη Super League), θα ξεκινήσει από τον δ΄ προκριματικό γύρο του Europa League - πρώην UEFA (20/8 - 27/8) και αν προκριθεί περνάει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αυτό είναι το λεγόμενο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ εισιτήριο για το οποίο είχε κάνει λόγο ο Θανόπουλος, αλλά διευκρινίστηκε από την ΕΠΟ πως δεν ισχύει για τον φιναλίστ του κυπέλλου.

δ) Οποιος τερματίσει στην τρίτη θέση στα πλέι οφ (τέταρτη συνολικά στη Super League) θα ξεκινήσει από τον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League (30/7 - 6/8).

ε) Οποιος τερματίσει στην τέταρτη θέση στα πλέι οφ (πέμπτη συνολικά στη Super League) θα ξεκινήσει από τον β΄ γύρο του Europa League (16/7 - 23/7).

Scratch 3: Κύριος λέει ο Βαλβίδας. Συμμετείχε στη φιέστα, πανηγύρισε με τους παίκτες του και τον κόσμο, ευχαρίστησε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε ότι το δικό του κολοβάρεμα στην απάντηση που έπρεπε να δώσει άλλαξε το κλίμα και πέταξε στο τέλος και ένα "είμαι Ολυμπιακάρα" και τους σκλάβωσε τους γαύρους.


Scratch 4: Oι οποίοι γαύροι βέβαια ήταν ήσυχοι και φώναξαν ελάχιστα συνθήματα. Λογικό το βρίσκω. Διάβασαν ότι ο θείος τα πήρε στο κρανίο και είπε "αν με γιουχάρουν θα φύγω" και καθώς δεν ξεκαθάρισε αν εννοούσε ότι θα φύγει από τη φιέστα ή από τον σύλλογο είπαν να μη τραβήξουν το σκοινί.


Scratch 5: Ο θείος πάντως δεν κατέβηκε φέτος στη φιέστα. Παρακολούθησε την εκδήλωση από την σουϊτα του. Και αν κρίνω από τη φωτογραφία, ήταν και κομματάκι βλοσυρός...

Scratch 6: Tη Μαρίνα, πάντως, την μεταφράστρια του Βαλβέρδε, το ψιλοπήραν απόφαση ότι δεν θα την βλέπουν τόσο συχνά οι γαύροι. Μπορεί να μείνει στην ομάδα αφού έχουνε κι άλλους λάτιν και κάποιος θα πρέπει να μεταφράζει τον Γκαλέτι και τον Μπελούτσι (για τον Λέτο δεν παίρνω όρκο...), αλλά όσο νάναι χωρίς Ισπανό προπονητή, μαύρα μάτια θα κάνουν για να την ξαναδούνε...



***

Και βέβαια φιέστα δεν είχε μόνο ο γαύρος. Είχαμε κι εμείς. Γιορτάσαμε την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας στο ΟΑΚΑ πριν το παιχνίδι με τον Αρη για τα πλέι οφ. Ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το 5ο banner που απεικόνιζε τον Ομπράντοβιτς να σηκώνει το Ευρωπαϊκό, ανέβηκε και η φανέλα με τα 5 αστέρια και αποθεώθηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Παραλίγο να χάσουμε το παιχνίδι βέβαια, από την πολύ χαλάρωση και την συγκινησιακή φόρτιση, αλλά τελικά τέλος καλό, όλα καλά!


Οι Πρωταθλητές Ευρώπης

To 5ο ευρωπαϊκό


Ο κόσμος

...και ο κόσμος


Τα λάβαρα

Πεντάστεροι


Οι "κουπάτοι"


Το 5ο λάβαρο


Τα λάβαρα ξανά

Τα αστέρια στη φανέλα...

23 comments:

Alexandros said...

Πλήρης επαγγελματισμός στην ΑΕΚ έτσι; Να μην ξέρουν τι γίνεται με το κύπελλο και το Ουέφα. Μπράβο τους.

Υ.Γ.Η Μαρίνα είναι....υπερκομματική. Εγώ πιο συχνά βλέπω τις δηλώσεις των λάτιν παρά του Μπάγιεβιτς

zouk said...

Γεια σας μετα απο καιρο.Τι κανεις γαταρε μου,καλα εισαι?
Ποστ 3 χιλιομετρα βλεπω :-P

Η γκρινια συνεχιζεται.Νικη την Τεταρτη με την ΑΕΚ και ειμαστε σε καλο δρομο.Η ομαδα δεν μου αρεσε σε γενικες γραμμες.

Πολυ καλη η Λαρισα,πρεπει να την προσεξουμε πολυ.

zouk said...

Η γκρινια συνεχιζεται,εννοω για τον ΠΑΟΚ,με ανακοινωσεις και τα σχετικα.Δεν ημουν σαφης απο πανω.

paoad said...

@gatti, εξακολουθείς ακόμα να θέλεις την παραμονή του Τεντά?

Εγώ, προσωπικά, σήμερα σιχάθηκα το ποδόσφαιρο. Για ακόμα μια φορά παρουσίασαμε μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Αν μείνει και του χρόνου θα είναι σα να κάνουμε δώρο ένα ακόμα πρωτάθλημα, γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν παίρνει πρωτάθλημα όυτε στο όνειρό του.
Και λυπάμαι γι' αυτο...

gatti said...

@Alexandros: Φταίει η ΑΕΚ, αλλά φταίει και η Σούπερ Λίγκα, όπως και η ΕΠΟ. Οφειλαν να έχουν ξεκαθαρίσει το θέμα και να έχουν ενημερώσει τις ομάδες.

ΥΓ. Κι εσύ Μαρίνα ψηφίζεις; Εγώ είδα σήμερα την μεταφράστρια του ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο!

gatti said...

@zouk: Καλώς τον! Πού έχεις χαθεί τόσο καιρό εσύ; :))

Eτσι είναι τα ποστ μου, χορταστικά (και κουραστικά...) :pp

Οπου ήττα και γκρίνια. Μαζί πάνε. Με νίκη την Τετάρτη έχουμε διανύσει τον μισό δρόμο.

Ούτε εμένα μου άρεσε η ομάδα. Ενα χάλι μαύρο ήταν.

Πολύ καλή ήταν η Λάρισα!

gatti said...

@paoad: Πραγματικά κάποιες φορές είσαι απίστευτος!

* Εχει παίξει η ομάδα άθλια (ΣΥΝΟΛΙΚΑ) και έχει καταφέρει να κερδίσει χάρη σε ένα γκολ του Καραγκούνη που ήταν μεν γκολάρα, αλλά δεν θα έμπαινε - ενδεχομένως - ποτέ αν η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν στη θέση της, ως όφειλε.

* Εχει γίνει χαμός με την ΔΙΚΑΙΗ αποβολή του Γκαρσία και την ΜΗ αποβολή του Σιμάο (θα μπορούσε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κατά τη γνώμη μου, ο μικρός επανειλημμένα πηγαίνει σαν το ΚΑΤΣΙΚΙ πάνω στον αντίπαλο, του δείχνουν όλοι οι διαιτητές ανοχή επειδή καταλαβαίνουν ότι δεν έχει πρόθεση, αλλά δεν παύει με το "γράμμα του νόμου" να κάνει παράβαση).

* Οι ΠΑΟΚτσήδες έβγαλαν "Γκαγκατσο-ανακοίνωση" και μιλούν για "φτωχολογιά" και "κεφάλαιο", για ομάδα δισεκατομμυρίων που πρέπει να βγει πάση θυσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξαφνικά ανακαλύπτω πως όχι μόνο δεν αδικούμαστε, αλλά έχουμε γίνει οι ηγέτες του παρασκηνίου.

* Μπροστά έχουμε ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου μετά από τόσο ντόρο (δίκαιο ή άδικο) ο διαιτητής δεν θα μας παίξει ΟΥΤΕ 50-50, αφού έχουμε "στιγματιστεί" ως "ευνοημένοι" στο ματς της Τούμπας.

* Ο Τεν Κάτε κατέβασε την καλύτερη δυνατή 11άδα, βάσει συνθηκών (Βαβζίνιακ όπως αποδείχτηκε δεν έπαιξε γιατί πιάστηκε ντοπέ, Μάτος τραυματίας, Σπυρόπουλος - Λάζαρος τιμωρημένοι), έκανε τις σωστές αλλαγές (αν δεν αντικαθιστούσε τον Σιμάο δεν θα την έβγαζε καθαρή στην επανάληψη, ο Ιβανσιτς σερνόταν και την ευκαιρία που έχασε ο "ταλαντούχος" Ρουκάβινα θα την έβαζε ακόμα και το ανηψάκι μου), οι παίκτες ήταν στον κόσμο τους.

Κι εσένα σου φταίει ΠΑΛΙ ο Ολλανδός.

Δεν την παλεύω, ειλικρινά. Το μόνο που είδα εγώ ήταν να επιβεβαιώνεται στη δήλωσή του ότι το υλικό του είναι "λίγο".

Και ξέρεις κάτι; Δεν με νοιάζει πια ούτε αν θα μείνει ούτε αν θα φύγει. Ετσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία. Αυτή η αρρώστια, μας έχει κυριεύσει όλους...

ΥΓ. Ετοίμαζα ποστ για το παιχνίδι. Αλλά δεν χρειάζεται πια. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα έγραψα εδώ.

Γιώργος Τ. said...

"Και να τα αφήσει όμως λέω εγώ, σάμπως υπάρχει κανείς να διεισδύσει και να του κάνει ζημιά; Αφού τα παλικάρια δεν μπορούν!"

Κι όμως, βρέθηκε ο Καραγκούνης και διείσδυσε!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Αλήθεια, ο Ίβιτς τι σκέφτηκε όταν τον άφησε να περάσει χωρίς ούτε καν να τεντώσει το πόδι του?
Πολύ ωραίο το γκολ του Κάρα, κακή η εμφάνιση του Παναθηναϊκού, κακό και το παιχνίδι, που αν γινόταν από πριν να το συμφωνούσαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για 0-0 δεν θα γινόταν ποτέ..
Τον Γκαρσία εξακολουθώ να τον πάω, γιατί βγάζει τρέλα που θα την ήθελα στην ομάδα μου.. Αλλά όχι και να βγαίνει ο ΠΑΟΚ και να διαμαρτύρεται.. Ναι, μπορεί να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Σιμάο, αλλά είναι απ' τις φάσεις που και να μην την δώσει δεν έγινε τίποτα.. Συν το ότι ο Κάκος δεν έχει καλή ορατότητα από εκεί που είναι.. Ενώ ο Γκαρσία, βλέπει τον Κάκο στα μάτια την ώρα που προσπαθεί (ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, και μπράβο στον Σιμάο που δεν έκανε κανά θέατρο) να χτυπήσει τον Σιμάο..

Στο μπάσκετ (που πήγα μετά από πολύ καιρό) είδα πράγματα που στο ποδόσφαιρο ακόμα τα ονειρεύομαι (με διαρκείας στο ποδόσφαιρο έχω πάει σε όλα σχεδόν τα ματσάκια φέτος).. Η ομάδα να παίζει χαλαρά, να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού πίσω στο σκορ και ο κόσμος να μην σταματά να την χειροκροτά.. Στο ποδόσφαιρο 0-0 είναι το σκορ στο ημίχρονο και έχουν ήδη αρχίσει τα γιουχαρίσματα και οι γκρίνιες.. Μπράβο στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και στους Γιαννακόπουλους για αυτό τους το κατόρθωμα.. Υπέροχη ατμόσφαιρα, ωραία η παρουσίαση του νέου λαβάρου.. Δυστυχώς, την καινούργια πεντάστερη φανέλη δεν την πρόλαβα να την αγοράσω (ξεπούλησε αμέσως!) κι έτσι πήρα του βόλεϋ (που μου άρεσε πολύ η φετινή και περίμενα την ευκαιρία για να την πάρω).
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

squarelogic said...

Για να συνεχίσω απο κει μπου εμεινε ο paoad,στα αρνητικά για τον 10Κ του χθεσινού ΠΑΟ είναι οτι στο τελευταίο ημίωρο δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα πλάνο ανάπτυξης.Προωοθείτο ο Βύντρα ή 0 Νίλσον με την μπάλα στα πόδια μεχρι το κέντρο και δεν είχαν τι να την κάνουν...Νίνης σε ρηχά΄νερα,Κλέιτον με τη χαρακτηριστική μέτριου παίκτη αμηχανία στον διείσδυση του,Μάντζιος ακίνδυνος εκεί που έπαιρνε τη μπάλα.
Για όποιον δεν κατάλαβε,η ψυχή και το πείσμα του Καραγκούνη ήταν ο μόνος τρόπος να κερδηθεί ενα ματς όπου ο αντίπαλος έπαιζε για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο.Και ελάχιστα έλειψε να μας κάνει τη ζημιά ο Μόυσλι(ελέω βάσκου Mr.Bean)...
Απ'οτι φαίνεται,αποχαιρετάμε και το πολωνικό λαυράκι,οπότε ψάχνουμε πάλι για 2 τουλάχιστον στόπερ.Μα κι αυτός,τόσο βλάκας είναι που πήγε και πήρε λιποδιαλυτικά δίχως να ρωτήσει το ιατρικό τημ?που πας ρε Γιακούμπ?

squarelogic said...

κι αυτό το παλικάρι ο Γκαρσία,τι παιδί-κουμπί είναι κι αυτό?
Βρήκε και την κατάλληλη ομάδα,εκεί όπου κάτι τέτοιους "δολοφόνους" τους κάνουν ήρωες γιατί τροφοδοτούν το σύνδρομο του κατατρεγμένου που τους κατατρέχει,και ξεσάλωσε...
Κλωτσιά και αγκωνιά στο Σιμάο,διαπλητισμός με αλλον παίκτη,κεφαλοκλείδωμα στον Βυβτρα στον γενικό χαμό που ακολούθησε,κλώτσημα στις μπάλες και ...καταστροφή της φυσούνας με γροθιές!Απέλαση τώρα!
Αυτός δεν είναι παίκτης ποδοσφαίρου,είναι κατσέρ...

ΥΓ.Φαντάζεσθε συνύπαρξη στην ίδια ομάδα Τζιμπούρ,Γκαρσία,Τεν Κάτε?
η σίγουρη λύση για να μην ..πλήξει κανείς!

duendes said...

Δεν θυμάμαι πάντως να έχω δει ποτέ σχόλια σου για τις διαιτησίες του μπασκετικού Παναθηναικού, όταν 'ζορίζουν' λίγο τα εγχώρια ματς. Κάποιες μικρές αποφάσεις, που κρίνουν παιχνίδια και είναι πάντα φιλο-πράσινες.

Κρίμα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν παραλείπεις καμία σχετική 'κόκκινη' αναφορά..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Δεν τα κατάφερε ακριβώς μόνος του ο Καραγκούνης. Ανενόχλητος μπήκε στη περιοχή του ΠΑΟΚ και το ...σβούριξε! Οχι ότι αυτό μειώνει την αξία του γκολ που πέτυχε. Γιατί ήταν ένα γκολ ψυχής από έναν παίκτη μαχητή που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθεί για να φτάσει στο γκολ. Βέβαια κάπου ήταν λογικό να σκοράρει ο Κάρα. Ηταν αγώνας ...Τσάμπιονς Λιγκ! "Τα έχει" αυτά τα παιχνίδια! :)))

Kι εγώ "τον πάω" τον Γκαρσία, είναι γνωστό αυτό. Αλλά το κάθε τι πρέπει να έχει και όρια. Γιατί με τα νεύρα του κάνει κακό στην ομάδα του. Και ο ΠΑΟΚ κάνει κακό στον εαυτό του που δεν έχει επιχειρήσει καν να νουθετήσει τους παίκτες του. Είναι λογικό ο οπαδός να "δένεται" με έναν παίκτη "τσαμπουκά" και να γουστάρει το πάθος του μέσα στον αγώνα. Δεν είναι λογικό η διοίκηση της ομάδας να ανέχεται και να ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, όταν μάλιστα τις πληρώνει με χαμένους βαθμούς και ανεκπλήρωτους στόχους.

Ο Σιμάο θα έπρεπε να πάρει επίσης κόκκινη κάρτα, αλλά το δικό του σκληρό μαρκάρισμα ήταν πάνω στη φάση. Οι μπουνιές του Γκαρσία είναι εκτός φάσης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ είναι μνημείο οπισθοδρόμησης. Πίστευα ότι ο Ζαγοράκης θα καταφέρει να δώσει όραμα στους ΠΑΟΚτσήδες. Δυστυχώς το μόνο που τους προσφέρει είναι αυτό που θέλουν να ακούνε τόσα χρόνια. Και τώρα απειλεί κιόλας ότι θα φύγει, ως άλλος Ντέμης. Κρίμα...

Δεν ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό με το μπάσκετ; Επειδή αυτή η ομάδα σε έχει χορτάσει επιτυχίες και μπορείς να δεχτείς ακόμα και μια κακή εμφάνιση, ακόμα και μια αποτυχία. Επομένως όποια στραβή και να γίνει εσύ είσαι θετικά προδιατεθειμένος απέναντί της.

Στο ποδόσφαιρο είσαι συνεχώς στην τσίτα και έτοιμος να κάνεις την τρίχα τριχιά. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή.

ΥΓ. Σιγά μην προλάβαινες την πεντάστερη! :))

gatti said...

@squarelogic: Από την μια δεν υπήρχε "πλάνο ανάπτυξης" και από την άλλη Νίνης σε ρηχά νερά, Κλέιτον μέτριος παίκτης σε αμηχανία, Μάντζιος ακίνδυνος. Σαριέγκι - mr Bean. Mήπως δεν φταίει το πλάνο ανάπτυξης;

Συμφωνώ ότι η ομάδα δεν είχε πλάνο. Αλλά με όλους τους παίκτες (παραδόξως εκτός του Βύντρα...) στον κόσμο τους και την πλειοψηφία αυτών με χαμηλό ταβάνι για ποιο πλάνο μιλάμε;

Εχω κουραστεί να "φαίνομαι" ότι υποστηρίζω τον Τεν Κάτε ή ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ σε κάθε παιχνίδι που δεν πάμε καλά, να πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ για τις τακτικές του. Ούτε καντάρια μπάλα ξέρω για να το παίξω ειδικός, ούτε προπονητική έχω σπουδάσει, ούτε συγγενή έχω τον συγκεκριμένο τεχνικό, ούτε ποσοστά από το συμβόλαιό του παίρνω. Εχω κουραστεί όμως παράλληλα να αλλάζουμε κάθε χρόνο προπονητή και κάθε χρόνο να τον περιμένουμε στη ...γωνία. Χρειάζομαι απελπισμένα έναν προπονητή να τον πιστέψω, αλλά και να τον δω να στηρίζεται από την ομάδα. Δεν με νοιάζει πραγματικα ποιος θα είναι αυτός. Ετσι κι αλλιώς για να πω την αλήθεια, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας στον παγκόσμιο χώρο που να τον θεωρώ "ποδοσφαιρικό Ομπράντοβιτς". Αλλά ας βρεθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας προπονητής που να έρθει και να στηριχθεί απ΄ όλους. Γιατί αυτό το πράγμα, μετά από κάθε αγώνα, πραγματικά δεν αντέχεται!

Οσο για το "πολωνικό λαβράκι". Οταν παίρνεις παίκτες από τα παρακάτω ράφια να περιμένεις πως δεν έχουν και τις ανάλογες προσλαμβάνουσες. Αν όντως ισχύει πως πήρε λιποδιαλυτικά χωρίς να ρωτήσει το ιατρικό τιμ είναι προφανώς επειδή από το μη προηγμένο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν πριν έρθει εδώ, ο επαγγελματισμός δεν βρίσκεται σε τόσο υψηλό σημείο...
Ας τον ψώνιζες από χώρα/πρωτάθλημα όπου θα γνώριζε πως τέτοιες ...πρωτοβουλίες δεν ενδείκνυνται....

Το "κεφαλοκλείδωμα" στον Βύντρα το έκανε ο Μούσλι. Πάντως όλο το χθεσινό ρεσιτάλ που παρακολουθήσαμε είναι "έργο ΠΑΟΚ".

"Μπουκέτα" Γκαρσία στον Ντιόγο, κυνηγητά στον Ντουντού, "μπουκέτα" Κοντρέρας στον Τζιμπούρ, ξέσπασμα Κονσεϊσάο στους φιλάθλους του Αρη, ε για όλα αυτά τα νεύρα που ΔΕΝ χαλιναγωγούνται, κάπου έχει μερίδιο ευθύνης η ομάδα, έτσι δεν είναι;

gatti said...

@duendes: Aν αναφέρεσαι στον αγώνα Παναθηναϊκού - Αρη στο μπάσκετ, πέρα από την φιέστα δεν είδα κάτι άλλο. Δεν τον είδα τον αγώνα. Εγινε κάτι, όπου αδικήθηκε ο Αρης και το λες με αφορμή αυτό; Δεν το ξέρω και δεν έτυχε να διαβάσω κάτι.

Αν αναφέρεσαι γενικά στα περί σχολίου σχετικά με τις διαιτησίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού με αδικείς. Στο ποστ με τίτλο "Προβλήματα υπολογιστών" γράφω χαρακτηριστικά σε ένα σημείο στα σχόλια:

Και να σου πω και το άλλο; Γιατί εδώ τα λέμε όλα. Και οι Γιαννακόπουλοι παίρνουν σφυρίγματα. Δεν το αποκλείω μάλιστα κάποια φορά τα σφυρίγματα αυτά να έκριναν ακόμα και τίτλο. Το είπα και παραπάνω. Οι δυνατοί παίρνουν πάντα παραπάνω σφυρίγματα.Είμαι από τους τελευταίους που θα υποστηρίξω πως οι Γιαννακόπουλοι πήγαιναν πάντα με το σταυρό στο χέρι όλα αυτά τα χρόνια...

duendes said...

Αναφέρομαι σ'αυτόν τον αγώνα, επειδή έτυχε να είναι ο τελευταίος. Ο αγώνας καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από ένα διπλό λάθος σφύριγμα λίγο πριν το τέλος. Απλά στο μπάσκετ αυτά περνάνε πολύ εύκολα στο ..ντουκου και μένουν οι τίτλοι, τα ρεκόρ και τα σερί των νικών. Και τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και όχι μόνο από οπαδούς του Άρη (δεν μιλάω για τις κόντρες ΠΑΟ-Ολυμπιακού).

Κάτι που είναι εντελώς άδικο, αν συγκρίνουμε τα σχόλια μας για τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη.

Πάντως δεν είχα προσέξει την αναφορά σου που παρέθεσες, γι'αυτό παίρνω πίσω το προσωπικό σχόλιο που έκανα.

Απλά ήθελα να το τονίσω κάποια στιγμή σ'εναν Παναθηναικό. :)

gatti said...

@duendes: Δεν το είδα το ματς. Απλώς άκουσα ότι μας δυσκόλεψε ο Αρης, αφού είχαμε μείνει ακόμα στο ...Βερολίνο και πως κινδυνέψαμε να χάσουμε. Αν έγινε έτσι, και πήραμε σφυρίγματα, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ έγινε!

Στο μπάσκετ περνάνε αυτά στο ντούκου, αφενός επειδή δεν έχει το "γκελ" του ποδοσφαίρου σε πλατιά μάζα οπαδών, όπου κάθε λανθασμένο σφύριγμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αφετέρου επειδή ο Παναθηναϊκός έχει τα ευρωπαϊκά τρόπαια που αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικά μεγάλος και χωρίς τα εγχώρια σφυρίγματα (όπως συμβαίνει με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό) και έτσι "εξαγνίζονται" τα όποια "κρίματά" του..

Σε κάθε περίπτωση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν είναι σωστό να συμβαίνει. Προσωπικά, δεν χαίρομαι με κανένα σφύριγμα / πρωτάθλημα που δεν είναι δίκαιο.
Γι΄ αυτό και προσπαθώ να ελέγξω την αλαζονεία που μου βγαίνει κάποιες φορές στο μπάσκετ και είναι ανάλογη με των γαύρων στο ποδόσφαιρο. Δεν τα καταφέρνω πάντα, είμαι βλέπεις οπαδός, όχι φίλαθλος, αλλά πάντως προσπαθώ...

Βρήκες κι εσύ Παναθηναϊκό να το τονίσεις! :p
Σε κάποιον που συμφωνεί μαζί σου! :)))

paoad said...

ρε gatti δεν αναφέρομαι μόνο στον προπονητή Τεν Κάτε αλλά κυρίως στη συμπεριφορά του. Όσο καλά και να στήσει την ομάδα δεν θα αποδώσει γιατί οι ίδιοι οι πάικτες δεν τον πιστεύουν, δεν τους έχει κερδίσει και δεν νιώθουν σιγουριά γι αυτόν. Φταίνε και οι παίκτες αλλά φταίει και αυτός..

Η ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή που να κερδίσει τους παίκτες και να τους κάνει να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Παρατηρούσα χθές τον Ρουκάβινα που όταν ήρθε ήταν αεράτος, μπουκαδόρος, ντριμπλερ και δεν τον αναγνώριζα. Ήταν ξεκάθαρο ότι έχει φάει τέτοιο μπινελίκι που φοβάται να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια γιατί θα τ ακούσει. Το ίδιο ισχύει και για τους Κλειτον, Γκαμπριελ, που αρκούνται στο να κάνουν παράλληλες πάσες. Ο μοναδικός που (ευτυχώς) αποκλίνει από αυτό είναι ο Κάρα.

Έπειτα εκτός απο τους Βυντρα και Σιμάο που η βελτίωση τους είναι αισθητή, όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ έχουν μείνει τελείως στάσιμοι.

Και εγώ θα ήθελα να δουλέψει ένας προπονητής για πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά να μου δείξει κάτι πρώτα.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το παιχνίδι, δεν με νοιάζει καθόλου- χάναμε ή κερδίζαμε τα ίδια θα έλεγα γιατί η ομάδα από την αρχή της χρονιάς δεν παίζει καθόλου μπάλα.

duendes said...

Ξενερωτίλα.
Ούτε να μαλώσεις σοβαρά μ'εναν Παναθηναικό δεν μπορείς, την σήμερον ημέρα. :)

paoad said...

@gatti, κατι τελευταίο. Φυσικά και δεν θέλω να απολογηθείς για τίποτα. Εσυ έχεις τη γνώμη σου και εγώ τη δική μου. Απλά κουβεντούλα κάνουμε..

gatti said...

@paoad: Για τη συμπεριφορά έχεις δίκιο. Τουλάχιστον με βάση αυτό που "φαίνεται", ο Τεν Κάτε και οι παίκτες δεν έχουν καταφέρει να βρουν "σημείο επαφής".

Κι αυτό όμως θέλει μεγάλη συζήτηση.

Είναι αυτό που "φαίνεται" η πραγματικότητα ή είναι αυτό που θέλουν να "περάσουν προς τα έξω" συγκεκριμένοι παίκτες που δεν τον γουστάρουν; ΑΝ αυτό που "φαίνεται" είναι η πραγματικότητα ΚΑΙ ΑΝ παίκτες - προπονητής δεν μπορούν να βρουν σημείο επαφής ΚΑΙ ΑΝ τα καλά αποτελέσματα δεν έρχονται ΚΑΙ ΑΝ η ομάδα δεν δείχνει βελτίωση, τότε εννοείται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντικατάσταση του προπονητή.

Πρώτα όμως πρέπει η διοίκηση σιγουρευτεί (και θέλω να πιστεύω ότι αυτή έχει τον τρόπο...) πως το φταίξιμο είναι όντως του προπονητή και δεν είναι 2-3 παίκτες αυτοί που "κάνουν τη ζημιά".

Από την άλλη πάλι τον Τεν Κάτε τον προσέλαβαν για προπονητή. Οχι για παιδαγωγό ούτε για "κολλητάρι" των παικτών. Ηταν γνωστό εξ αρχής ότι έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες με έτοιμους παίκτες που δουλεύουν ομαδικά για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Αρα η ...διαπαιδαγώγηση των παικτών ΔΕΝ είναι μέσα στα καθήκοντά του. Βέβαια ένας καλός προπονητής πρέπει να είναι ΚΑΙ δάσκαλος. Αλλά δεν είναι δυνατόν συνεχώς να τους νταντεύει ή να μην έχει το δικαίωμα να μιλήσει σκληρά ή άσχημα για να μην βάλουν τα ...κλάματα τα πιτσιρίκια που έχει στην ομάδα. Γιατί και οι παίκτες με τη σειρά τους οφείλουν να είναι επαγγελματίες.

ΥΓ. Οντως, κουβεντούλα κάνουμε. Ισως υπήρξα υπερβολική παραπάνω. Αλλά είναι κάποιες στιγμές που έχω αυτή την αίσθηση που ανέφερα. Οτι μου ζητάνε να απολογηθώ για τα "έργα και τις ημέρες του Τεν Κάτε". Λες και τον προσέλαβα εγώ... Αυτό που θέλω είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας: Να πάει καλά η ομάδα. Και επειδή τις λύσεις - εξπρές σε προπονητές τις δοκιμάσαμε και απέτυχαν, είπα ότι στον Τεν Κάτε πρέπει να δώσουμε χρονικό ορίζοντα 2 χρόνων. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

gatti said...

@duendes: Είναι ξενέρα πράγματι!!!

Αν θέλεις πάντως σώνει και καλά να τσακωθείς με Παναθηναϊκούς, μπορώ εγώ να σου βρω ...χιλιάδες!

:)))

squarelogic said...

Σωστά εν μέρει αυτά που έγραψες για το πάνω ράφι σχετικά με την υπόθεση Βαβζίνιακ.
Εν μέρει όμως,γιατί σε διαψεύδει...ο Γκαρσία,που παρά τη θητεία 6 ετών στο πάνω ράφι της Πριμέρα,προτιμά να ξυλοφορτώνει παρά να μαρκάρει τους αντιπάλους του.
Α΄ρα είναι και θεμα ατομικής ευθύνης και μυαλού.Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ενας επαγγελματίας ποδοσφαιρστής,έστω και εξ ανατολών,είναι τόσο αφελής ώστε να πάρει άγνωστα φάρμακα δίχως να ρωτήσει ή να τα δηλώσει!
Απ την άλλη,θέμα ευθύνης της ομάδας δε νομίζω να υπάρχει,μια και είναι γνωστή η ιδιαίτερη ευαισθησία της συγκεκριμ.ΠΑΕ σε τέτοια θέματα.Επιπλέον στις 5 Απριλίου που έγινε η δειγματοληψία,το πρωτάθλημα είχε κριθεί από καιρό.

gatti said...

@squarelogic: Σαφώς και είναι ΚΑΙ θέμα ατομικής ευθύνης και μυαλού. Γιατί αν ίσχυε μόνο αυτό που έγραψα, τότε τους νεαρούς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που εκτός του ότι δεν προέρχονται από άκρως επαγγελματικό περιβάλλον αλλά είναι και λόγω ιδιοσυγκρασίας "φύσει απείθαρχοι", δεν θα τους προλαβαίναμε από το "χαπάκωμα"!

Απλώς, υπήρξα δηκτική γιατί είχα "φορτώσει" με τα χθεσινά και η είδηση του ντοπαρίσματος του Πολωνού ήταν το "κερασάκι στην τούρτα"! Πάνω που βρήκαμε έναν παίκτη ψιλο-καλό να σκάει τέτοια είδηση!

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα ευθύνης της ομάδας, αλλά είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει βρισκόμαστε πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να πρέπει να ψάξουμε για έναν ακόμα παίκτη, όταν είναι γνωστή η δυσκολία μας στον συγκεκριμένο τομέα...

ΥΓ. Ο Γκαρσία ...μαρκάρει με τον ...δικό του τρόπο! ;-)