Friday, May 29, 2009

Sweep? Next Year!


Σενάριο πρώτο: Αερόσακος. H αίσθηση πως υπάρχει ένα ακόμα (τουλάχιστον) παιχνίδι και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ μπροστά στους δικούς μας οπαδούς (και ακόμα κι αν αυτό στραβώσει, ένα 5ο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών) δημιούργησε έλλειψη συγκέντρωσης. Αυτή έφερε λάθη, χαμένα ριμπάουντ, αστοχία. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να χάσει, ο τραυματισμός του Παπαλουκά, αφενός τον αποδυνάμωσε αφετέρου τον απελευθέρωσε από το άγχος.



Σενάριο δεύτερο: Συμβιβασμός. Αν το παιχνίδι έληγε με "πράσινη" νίκη θα μπορούσαν να δημουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις τόσο μέσα στο ΣΕΦ όσο και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Με την νίκη του Ολυμπιακού, το ματς έληξε ανώδυνα, το κτίριο έμεινε στη ...θέση του, οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού έφυγαν χωρίς καν να χρειαστεί να τρέξουν προς την φυσούνα και οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν "παράταση ζωής".



Σενάριο τρίτο: Υποψία. Καλό το sweep, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους θα ήταν καλύτερο το "πάρτι" να δοθεί στο ΟΑΚΑ. Στο συγκεκριμένο σενάριο συνηγορεί η ασυνήθιστη ψυχραιμία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα τελευταία λεπτά του αγώνα, καθώς και το γεγονός ότι κράτησε εκτός αγώνα στην πιο κρίσιμη στιγμή δύο από τα μεγαλύτερα ατού της ομάδας, τους Γιασικεβίτσιους και Πέκοβιτς. Απίστευτο λάθος του Νίκολας που έδωσε το δικαίωμα στον γαύρο να ανανεώσει το χρόνο (ενώ του απέμενε μόνο ένα δευτερόλεπτο για επίθεση) με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει. Το συγκεκριμένο σενάριο, αν ισχύει, εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Η νίκη του αντιπάλου δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρά την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε και στα 3 μέχρι τώρα παιχνίδια (ακόμα και το σημερινό η αίσθηση ήταν πως το "έκλεψε" και όχι πως το κέρδισε), ενώ παράλληλα δεν μπορούν να ελεγχθούν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί που μπορούν να προκαλέσουν διακοπή με απρόβλεπτες συνέπειες (νίκη στα χαρτιά για τον ακατονόμαστο).


Ποιο από τα τρία σενάρια ισχύει δεν μπορώ να το γνωρίζω. Χάσαμε πάντως μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ένα ωραίο sweep. Θα μου πεις, ας αφήσουμε κάτι και για του ...χρόνου. Ωραία η σκέψη, αλλά παράλληλα αλαζονική και καθόλου σίγουρη..

Εν πάση περιπτώσει τίποτα δεν χάθηκε, βάσει εικόνας το πιθανότερο είναι στο ΟΑΚΑ να γίνει ένα μεγάλο πάρτι και η Πανάθα να κάνει το triple crown μπροστά στους οπαδούς μας. Ο κίνδυνος πάντως θα παραμονεύει με τη μία (κακή δική μας εμφάνιση) ή την άλλη (επεισόδια κάφρων) μορφή.

Κρατάω τέσσερα πράγματα:

* Το απίστευτο σουτ του Σάρας απο τα 9 μέτρα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα που μείωσε σε 71-69 και έκανε τους γαύρους να δουν όλη την ...ζωή τους σαν σινεμά να περνάει μπροστά τους.

* Το εκπληκτικό μπάσιμο του Διαμαντίδη με περιστροφή του κορμιού του, που έστειλε αδιάβαστη όλη την αντίπαλη άμυνα.


* Την υποδειγματική επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου. Τάιμ άουτ, οδηγίες, επαναφορά της μπάλας από Διαμαντίδη, σε Σπανούλη, ασίστ σε Μπατίστ και καλάθι στην εκπνοή του χρόνου! 36-39. Ο απόλυτος ορισμός της ομάδας!

* Το ξύπνημα του τεράστιου παίκτη που ακούει στο όνομα Δημήτρης Διαμαντίδης. Είχε πάρα πολύ καιρό να κάνει τέτοιο παιχνίδι.

***

Scratch: Και τα καθιερωμένα πια σχόλια από γαυροφόρουμ (οι γαύροι δεν το πιστεύουν με τίποτα ότι μπορούν να κάνουν break στο ΟΑΚΑ):



* Ομπράντοβιτς, δεν έπρεπε να τον λυπηθείς τον Γιαννάκη σήμερα. Επρεπε να του τη ρίξεις για να καθαρίσει το τοπίο.

* Ο Παπαλουκάκος τάφτυσε. Γέρασε...

* Ψυχολογία μηδέν, αντιδράσεις μηδέν, ταχύτητα μηδέν, πλην Τσίλντρες.

* Το ζήτημα είναι στο ΟΑΚΑ να χάσουμε αξιοπρεπώς, γιατί να το χτυπήσουμε το παιχνίδι ...δύσκολο.

* Πάμε να φάμε τώρα μια 20άρα στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς, αυτή η ομάδα δεν μπορεί.

* (Το καλύτερο όλων): Σαν τους Χριστιανούς στη Ρώμη θα είμαστε τη Δευτέρα...


15 comments:

paoad said...

@gatti

Σήμερα παίξαμε πολύ άσχημα αλλά υπάρχει εξήγηση, για εμένα..
Το +27 είναι σε μεγάλο βαθμό υπαίτιο για τη σημερινή εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες μπορεί να δήλωναν ότι το τρίτο παιχνίδι θα ήταν πιο δύσκολο, αλλά φάνηκαν πολύ χαλαροί. Ο ακατανόμαστος είχε κίνητρο, το γεγονός ότι δε γέμισε το γήπεδο βοήθησε πολύ τον Οσφπ, γιατί είχε λιγότερη πίεση, ο Πάο έκανε 16 λάθη και δε μιλάμε για απλά λάθη αλλά για πατατιές (βλέπε Νικολας(2), Διαμαντίδης με Φώτση-"δικό μου είναι το τόπι". Νομίζω ότι ο Ομπραντοβιτς ήταν τόσο ήρεμος, γιατί έβλεπε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τη φανερή έλλειψη συγκέντρωσης...

Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα αρκετά γιατί και ο Ολυμπιακός ήταν για κλάματα και αν ήμασταν κομματάκι πιο σοβαροί ήδη θα πανηγυρίζαμε... Τώρα πρέπει να πάμε με σοβαρότητα χωρίς φανφάρες και ιστορίες στο επόμενο παιχνίδι γιατί ο ακατανόμαστος δεν θα έρθει για να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη τη φανταστική εμφάνιση του Μητσάρα και του τιτανομεγιστοτεράστιου Σάρας- ό τύπος έχει γεννηθεί για να παίρνει τη μπάλα όταν αυτή καίει. "-Παύλο, θα είναι κρίμα να φύγει τώρα που προσαρμόστηκε..!"

Τελικά τον έβαλε τον Σάκοτα ο Ομπράντοβιτς αλλά δεν ήταν για καλό όπως την προηγούμενη φορά. Λες να μας κάνει πλάκα..?

koutavaki said...

Δε με πείραξε που χάσαμε,άλλωστε το περίμενα.Νομίζω ότι ήταν λίγο αλαζονικό να θέλουμε πρωτάθλημα με 3 στα 3 και ο γαύρος δεν είναι και καμιά ομάδα της πλάκας(εδώ χάσαμε από τον ΠΑΟΚ).Εκείνο που μου την έδωσε άχημα ήταν τα πολλά και αδικαιολόγητα λάθη.Ίσως θα έπρεπε να συνυπολογίσουμε και την κούραση(ειδικά στο Βερολίνο η ομάδα υπερέβαλλε εαυτόν)και δεδομένου ότι σπίτι μας θα έρθει πιο εύκολα και πιο ακίνδυνα το πολυπόθητο triple crown(αν και μια χαρά οι γαύροι σήμερα),ο στρατηγός δεν το θεώρησε απαραίτητο να φορτσάρει απόψε.Ίσως γι' αυτό και η απουσία Σάρας:εξοικονόμηση δυνάμεων κι έτσι.Και θα επαναλάβω ότι πρώτο μέλημα των ΜΕΓΑΛΩΝ ομάδων δεν είναι η επίδειξη δύναμης.Δε φαντάζομαι να πιστεύεις γατί μου ότι αν ήθελε ο Ζοτς το 3 στα 3 δε θα το είχε!Τώρα για Σάρας τι να πεις...Υπερμέγιστος τιτανοσουτέρ...Άσε ο Μητσάρας,μεγάλη μορφή το άτομο τι να λέμε...
Υ.Γ.1:Έχει προσωπικά ο Γιαννάκης με το Σόφο?Μα να φωνάζει όλο το ΣΕΦ να τον βάλει και αυτός τίποτα?Άντε να μη φάει το παιδί μετά!Διάβασα στο contra ότι στο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ μέχρι ο Φράγκι πήγε να τον παρηγορήσει που μέχρι να μπει βγήκε.Αν αληθεύει μπράβο του.
Υ.Γ.2:(Σε συνάρτηση με το παραπάνω)Μήπως ο Φράγκι πάει για προπονητής?Γιατί σε κάποια φάση τον είδα να παρακολουθεί τις οδηγίες του Ζοτς με πολύ προσοχή.Πάντως νομίζω μια χαρά θα τα πήγαινε!Έχει καλό δάσκαλο!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Δύο ένα.
Χμ!
Μπα!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Αφού βρε, gattaki μου, ακόμα και γώ που δεν ξέρω, είμαι σίγουρος ότι θα πάνε στα 5 παιχνίδια, τι το ψάχνεις?

tzonakos said...

Χαχαχα, "σαν τους Χριστιανούς στη Ρώμη" :) ...
Καλύτερα να δοθεί το πάρτι στο ΟΑΚΑ αλλα χρειάζεται υπομονή και σοβαρότητα γιατι ισως ξύπνησαν τελευταία στιγμή εκει ετσι όπως ειδα τον αφάνα και τον κωλόπ... εεε τον Τεόντοσιτς.
Ξέρουν καλά οτι ειναι ανώτερος ο Παναθηναϊκός και ο μόνος τρόπος να το πάρουν ειναι η αλητεία, ειδες πώς τιναζόταν ο Τεόντοσιτς μόλις τον ακουμπούσαν ισα ισα ; Πήρε 2-3 φάουλ ετσι !
Κι ο κοιμισμένος -για λύπηση- Γκρίρ ψιλοξύπνησε.
Πιστεύω οτι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός με διαφορά πάνω απο 10 πόντους γιατί θα ειναι πιο ήρεμοι αυτη τη φορά και δεν θα κάνουν τόσα λάθη.
Θέλω πάλι να τσαντιστεί ο Διαμαντίδης γιατι ετσι κάνει απίθανα πράγματα.
Κι ο Φώτσης, εξαιρετικός !

Αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει θα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Δεν το είδα το ματς γιατί ημουν στους Ac/Dc!! Αλλά από αυτά που διαβάζω, δεν πρέπει να έχασα και κάτι το σπουδαίο. Πάντως και μένα με βάζει σε υποψίες και με κάνει να πιστεύω πιο πολύ από ολα το τρίτο σενάριο. Είναι και τα έσοδα από 20.000 εισιτήρια βλέπεις. Όπως και να χει, νομίζω πως θα κερδίσουμε την Δευτέρα. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η δίψα του κόσμου!! Πήγα να πάρω ticket χθες το απογευματάκι και βλέπω "εισιτήρια τέλος"!! Τα εξάντλησαν σε λιγότερο από 10 ώρες..

gatti said...

@paoad: Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Πως χαλάρωσαν οι παίκτες και καθώς ο γαύρος είχε πιο ισχυρό κίνητρο, έφτασε τελικά στη νίκη, αφού οι δικοί μας ειδικά στο τέλος το έκαναν το παιχνίδι ...παιδική χαρά.

Αυτή η ασυνεννοησία μεταξύ Διαμαντίδη - Φώτση σε επαγγελματικό παιχνίδι απλά ΔΕΝ υπάρχει!

Κι εγώ στενοχωρήθηκα γιατί ήθελα να το σηκώσουμε εκεί μέσα, αλλά οι παίκτες λειτούργησαν διαφορετικά, αφού γνώριζαν πως το συγκεκριμένο ματς δεν είχε "τελεσίδικο" χαρακτήρα. Κι όσο κι αν δεν πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψιν τους, υποσυνείδητα επηρρεάζει.

Μπορεί βέβαια να κάνουμε και οι δύο λάθος και να είχε προ-αποφασιστεί να πάνε σε 4ο ματς, 20.000 εισιτήρια είναι αυτά, που μάλιστα εξαντλήθηκαν μέσα σε 3 (ή 4;) ώρες! Αλήθεια έχει ξαναγίνει τέτοιο ρεκόρ;

Το σίγουρο είναι ότι το ματς θέλει προσοχή, ο γαύρος θα προσπαθήσει να το κλέψει για να πάει σε 5ο ματς και απ΄ ό,τι έδειξε, χωρίς τον Παπαλουκά είναι πιο επικίνδυνος (κακία...).

Kι εγώ θέλω να μείνει ο Σάρας, θα χαλαστώ απίστευτα αν φύγει. Για τον Διαμαντίδη τι να λέμε... Να έχουμε χίλια μάτια να τον βλέπουμε, να είναι πάντα καλά και να χαρίζει χαρά στον κόσμο!

ΥΓ. Πλάκα μας κάνει βέβαια, ο Σέρβος, αμφιβάλλεις; :)))

gatti said...

@koutavaki: Aν δεν γίνονταν τα λάθη δεν θα το χάναμε το παιχνίδι. Μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα κάναμε τόσα πολλά που ήταν αρκετά για να δώσουν οξυγόνο στον γαύρο.

Συμφωνώ και στο ότι αν ο Ομπράντοβιτς ήθελε το 3 στα 3 θα το είχαμε κάνει, όπως επίσης και στο ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι τυχαία ομάδα, άσχετα αν εμείς τον "πατήσαμε". Δεν είμαστε ούτε εμείς τυχαία ομάδα βλέπεις! :))

Tώρα που το ξαναδιαβάζω το παραπάνω, το ένα αναιρεί το άλλο :pp

ΥΓ. Δεν νομίζω να έχει προσωπικά ο Γιαννάκης με τον Σόφο. Τον έχει στηρίξει όσο κανείς στην καριέρα του. Ο Σόφο δυστυχώς έχει προσωπικά με τον εαυτό του και δεν μπορεί να βρει άκρη. Κρίμα, γιατί είναι τεράστιος παίκτης. Αλλά από μυαλό...

ΥΓ1. Ο Φράγκι προπονητής; Και ποιος θα πηγαίνει για κυνήγι; :)))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Λες να;
Μπα δεν...
Αν όμως;
Ε, τότε...

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Στα 5 δύσκολο να πάνε Παύλο μου. Δεν έχει βλέπεις εισιτήρια το 5ο ματς. Είναι κεκλεισμένων των θυρών! :)))

gatti said...

@tzonakos: Υπομονή, σοβαρότητα και επιφυλακή χρειάζεται όχι μόνο μέσα στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό. Γιατί είναι και οι ανεγκέφαλοι που αν παρασυρθούν και δημιουργήσουν επεισόδια, τότε οι παράγοντες του γαύρου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διακοπεί το ματς εις βάρος μας.

Ο Τεόντοσιτς είναι πολύ προκλητικός παίκτης, πραγματικά με εκνευρίζει αφάνταστα. Ο Γκριρ ξύπνησε αλλά για πόσο; Τελικά ο πιο σταθερός παίκτης του γαύρου στα πλέι οφ που δείχνει ότι παίρνει πραγματικά σοβαρά τη σειρά των τελικών είναι ο Τσίλντρες.

Ο Διαμαντίδης δύσκολο να τσαντιστεί πάλι, στο ΣΕΦ τσαντίστηκε επειδή του έβριζαν την μανούλα του. Απλά ελπίζω να πήρε μπροστά! Ο Φώτσης μου αρέσει που είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν αλλά ενδιάμεσα πετάει και τα τουβλάκια του και καταλήγουν όλα στο καλάθι!

Ποια αποτυχία; Ούτε για αστείο δεν θέλω να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο!!!

gatti said...

@Thodoras13: Oντως δεν έχασες τίποτα σπουδαίο, καμιά σχέση το τρίτο ματς όσον αφορά τις συγκινήσεις με τα δύο προηγούμενα. Αφού ακόμα και η κερκίδα του γαύρου υποτονική ήταν.

Οποιο σενάριο και αν ισχύει, το θέμα είναι να μπούμε μέσα αύριο και να τελειώνουμε. Αυτό με τα εισιτήρια ήταν εξωπραγματικό. Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο! Λες αν αληθεύει ότι ο Θανάσης τα είχε τυπώσει από την ...Τετάρτη; :pp

Ελα, το triple crown, λέμε!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Άλλο ένα νταμπλ σήμερα, φιλτάτη, για τον Γαυροθρύλο. Τρέμετε, σας πλησιάζουμε στους... 502 τἰτλους!

Σε λίγο σας παίζει ο Κάκος, το κορφιάτικο αστέρι (σας). Εν τάξει όλα... υπό έλεγχον, τώρα που ήρθη επί τέλους και η μακροχρόνια παρεξήγησή σας με τον... φίλο σου τον Γκαγκάτση! Θα μείνει και ο τεντάς, κι έτσι θα είμαι και εγώ ευχαριστημένος, καθόσον ο Τεν τυγχάνει ο δεύτερος ανθρωπός μου στο σπίτι σας (ο πρώτος είναι βεβαίως ο Φάδερ).

Νομίζω, όμως, ότι το παράκανα, παρόλο που η καλή μου προαίρεση δεν αμφισβητείται από εσένα. Πάω να σας απολαύσω στο γαυροκαφενείο της Κούλας.
Πολλούς χαιρετισμούς.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Τελικά έχω καταλήξει ότι δύο πράγματα σας ενοχλούν πολύ. Η Ευρώπη και οι 500+ τίτλοι. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι΄ αυτό. Ειδικά για το πρώτο δεν κάνει καν ο Χόχος.


Καλό το νταμπλ, αλλά δώστε και κανα φράγκο στα παιδιά του πόλο, είναι κρίμα οι οπαδοί αντί να πανηγυρίζουν να φωνάζουν "πληρώστε τους".

Αυτό το ανεκδοτάκι με τον Κάκο που μας έχει κατασφάξει και ξαφνικά έγινε πράσινος πολύ ΜΕ αρέσει!

Μην γελιέσαι για τον Γκαγκάτση. Παίζει μπάλα για την πάρτη του και μόνο. Επίδειξη ισχύος στον θείο κάνει γιατί του κάκιωσε που δεν προσέλαβε...

Καλό βράδυ!

Anonymous said...

自拍,後宮電影,成人漫畫,伊莉論壇,色情遊戲,校園正妹牆,plus,色情網站,美女寫真,A片下載,手機遊戲,免費影片,美女交友,好玩遊戲,A漫,plus論壇,成人遊戲,免費影片,痴漢論壇,情色小說,免費成人影片,成人文章,嘟嘟成人網,情趣用品,A片,後宮電影院,遊戲,校園正妹牆,成人小說,AV女優,成人貼圖,aio交友愛情館,美女遊戲,美女寫真,校園正妹牆,微風,情色遊戲,免費成人影片,plus論壇,走光,免費成人影片,sogo論壇,a383,色情影片,美女交友,微風成人區,免費視訊聊天,色色網,一葉情貼圖片區,愛情公寓,一葉情貼圖片區,080聊天室,微風成人區,aio,aio,情色遊戲,情色網,成人貼圖