Wednesday, May 20, 2009

Zητείται προσανατολισμός


Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα λέει ένα παλιό τραγούδι. Πάμε στο άγνωστο χωρίς πυξίδα θα έλεγα εγώ. Καθότι μπορεί εμείς οι πολυμετοχικοί να μην διαθέτουμε απλή βάρκα, αλλά κοτζάμ κότερο, αλλά χωρίς πυξίδα ούτε την ελπίδα θα βρούμε ούτε τίποτα άλλο. Ζητείται προσανατολισμός λοιπόν και μακάρι καθώς είναι Κωνσταντίνου και Ελένης να βάλουν οι άγιοι (για όσους πιστεύουν τέλος πάντων...) κανα χεράκι γιατί δεν μας βλέπω καλά. Και η πυξίδα τώρα δεν είναι μόνο για να βρούμε το δρόμο μας στην πολυμετοχικότητα. Είναι και για άλλες χρήσεις. Οπως για παράδειγμα να βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Γιατί και εκεί πυξίδα θέλουμε. Οπως επίσης πυξίδα θέλουμε για να βρούμε τι ακριβώς χρειάζεται αυτή η ομάδα να οριοθετήσει ως στόχο της στα προσεχή χρόνια. Γιατί κι εγώ είμαι από αυτούς που γουστάρουν να τη βλέπουν να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και το επαναλαμβάνω συχνά, όσο αλαζονικό κι αν ακούγεται, πως αν δικαιούται μια ελληνική ομάδα μα αγωνίζεται στον μεγαλύτερο διασυλλογικό ευρωπαϊκό θεσμό, αυτή θα πρέπει βάσει δυναμικής (στην Ευρώπη) και διακρίσεων να είναι ο Παναθηναϊκός.

Ομως...
Είναι κι ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που έγινε σήμερα και είδα να συμμετέχουν σ΄ αυτόν ως φιναλίστ η Σαχτιόρ Ντόνετσκ(έτσι την έμαθα από την εφηβεία μου ακόμα, έτσι την λέω...) και η Βέρντερ Βρέμης που με αναγκάζει να αναθεωρήσω. Δεν μπορούμε εμείς οι Ελληνες να το σνομπάρουμε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορούμε γενικά να σνομπάρουμε κάτι που δεν το έχουμε κατακτήσει. Και ίσως θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να χαμηλώσουμε τις μύτες μας και να θέσουμε ως πρώτο μας στόχο την διάκριση στο ΟΥΕΦΑ και την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Από την στιγμή που μπορεί να το κατακτά η Σαχτιόρ και να το διεκδικεί η Βέρντερ (που σημειωτέον πέρσι και φέτος την κερδίσαμε και εμείς και ο ακατονόμαστος) είναι ένας στόχος εφικτός. Και ίσως αν το καταλάβουμε κι αν μπούμε στην διαδικασία να τον κυνηγήσουμε να έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά για να φτιάξουμε συνολικά το ποδόσφαιρό μας.

Ας αφήσουμε όμως προς το παρόν την ουκρανέζα να πανηγυρίζει για τον τίτλο που πήρε και τον Αλέξανδρο Τζιόλη να βάλει το όνομά του στην στατιστική των Ελλήνων παικτών που έπαιξαν μεν σε τελικό κυπέλλου Ευρώπης, χωρίς όμως να κατακτήσουν το τρόπαιο (αχ, να έμπαινε εκείνο το σουτ ρε Αλέκο!) και ας ασχοληθούμε με τα εγχώρια.

Τα οποία εγχώρια περιελάμβαναν τα δύο παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Οπου βέβαια δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Αν και υπό μία έννοια θα μπορούσες να θεωρήσεις έκπληξη το γεγονός ότι καταφέραμε να κερδίσουμε στο Αλκαζάρ την Λάρισα, κάτι που έχουμε ξεχάσει να κάνουμε εδώ και καιρό. Το πήραμε λοιπόν το τριποντάκι με τα χίλια ζόρια (όχι δηλαδή αλλά άμα περίμενες κάτι διαφορετικό, μάλλον είσαι στον κόσμο σου...) γιατί η Λάρισα παρόλο που ήταν πια εντελώς αδιάφορη, το πάλεψε το παιχνίδι και τελικά έπεσε αξιοπρεπώς. Ο,τι ακριβώς δεν θα κάναμε εμείς, αν βρισκόμασταν στην θέση της. Θα μου πεις εδώ είμαστε αδιάφοροι όταν καιγόμαστε για τη νίκη, δεν θα ήμασταν αν τυχόν δεν είχαμε κίνητρο; Σωστό κι αυτό...

Για το παιχνίδι τώρα τι να πεις... Χάλι μαύρο για άλλη μια φορά. Πέρασε και κοντά μια εβδομάδα από τότε που ο Φάδερ έριξε γκάζια στην προπόνηση - μια αμνησία την έχουμε και ως λαός, η ομάδα θα την γλίτωνε; - και μέχρι να έρθει το γκολάκι από τον Μουν (πρώτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) είχαμε σιχτιρίσει για μια ακόμα φορά. Τελικά πρέπει να είμαστε πολύ μαζόχες εμείς οι Παναθηναϊκοί που συνεχίζουμε και βλέπουμε αυτή την ομάδα.



Αν βάλεις τώρα και το γεγονός ότι παίζαμε με ένα αμυντικό χαφ κι έτσι οι ευκαιρίες της Λάρισας έβγαιναν πιο εύκολα συν το γεγονός ότι εμείς θέλουμε 10 ευκαιρίες (και λίγες λέω) για να βάλουμε ένα γκολ έχεις το τέλειο σκηνικό του αγώνα. Και μια και είπα για αμυντικό χαφ. Ο Μάτος μου άρεσε αλλά και με μπέρδεψε σήμερα. Να ευχηθώ να μείνει και να παίζει; Θα "φύγουν" τον Σιμάο. Να ευχηθώ να μείνει και να παίζει ο Σιμάο; Θα φύγει αυτός. Να παίζει αυτός ως παρτενέρ του Ζιλμπέρτο; Τότε η ομάδα θα είναι καλύτερη επιθετικά (την κάθετη πάσα του δεν την έχει ο Σιμάο - τι λέω; ο Σιμάο δεν έχει καν πάσα, την θέλω και κάθετη εγώ...) αλλά χειρότερη ανασταλτικά. Δίλημμα. Και μη μου πεις τώρα ότι δεν θα πρέπει ο αναντικατάστατος να είναι ο Ζιλμπέρτο, γιατί το ξέρω ότι ετοιμάζεσαι να το πεις, αλλά εγώ είδα σήμερα ευκαιρίες της Λάρισας που με τον αόρατο (ως παίκτη σύμφωνα με τους καλοθελητές και όχι ως τοίχο) Ζιλμπέρτο δεν θα γίνονταν.


Τέλος πάντων αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα κτένια που λέει κι ο Θανάσης, τουτέστιν Τεν Κάτε και Αντωνίου ξέρουν καλύτερα (το θέμα είναι αν θα προλάβουν να τα υλοποιήσουν γιατί ο Τζίγγερ θα πάει με κουμπούρια στο ΔΣ).

Τώρα βέβαια θα ειπωθούν ξανά τα γνωστά για τον τεντά, ότι κατέβασε την ομάδα με 10 αμυντικούς, αλλά αν τυχόν δεν παίρναμε τη νίκη τότε οι ίδιοι θα έλεγαν άλλα οπότε δεν ασχολούμαι. Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι ήταν μια νίκη αρκετά αγχώδης και ας κοιτάξουμε παρακάτω. Στην τελική εδώ που έχουμε φτάσει θα ήταν αιθεροβάμων κάποιος να περιμένει να δει καλό θέαμα από μια ομάδα που δεν το έδειξε σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα. Και αν είναι να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση για να πάρουμε μια ακόμα πιο σημαντική νίκη ας είναι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική αφού όπως όλα δείχνουν εκεί θα κριθεί η πρωτιά.




Τα χάιλαϊτς τώρα του αγώνα, ήταν εξωαγωνιστικά (ε τι περίμενες;). Από δικής μας πλευράς ήταν το επεισόδιο ανάμεσα στον Μάριο Γκαλίνοβιτς και τον Αντε Ρουκάβινα. Τα πήρε λέει στο κρανίο ο Μάριο με την ευκαιρία που έχασε ο μικρός στο τέλος του αγώνα. Τώρα αν εκρήγνυται ο ...βολεϊμπολίστας μας για μια ευκαιρία που χάνει ο μικρός εμείς δηλαδή τι θα πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε κανα πιστόλι και να τον καθαρίσουμε; Ιώβειος η υπομονή αυτών των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Αλλά και πρωτοπόροι οι ποδοσφαιριστές μας. Στην ΑΕΚ ας πούμε οι Αργεντίνοι έχουν κάνει κλίκα και τα βάζουν με τον Τζιμπούρ. Μεταξύ τους δεν έχουν πλακωθεί. Εμείς ακόμα κι εκεί πρωτοτυπήσαμε.



Στην ΑΕΛ τώρα είχαν τα δικά τους. Την έπεσαν κάποιοι στον Νταμπίζα, αυτός απάντησε και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Τρυφερές, οικογενειακές, ποδοσφαιρικές στιγμές...


Το άλλο ματσάκι τώρα στο ΟΑΚΑ η μέρα με τη νύχτα. Συγκριτικά με το δικό μας παίχτηκε μπαλάρα! Το πήρε στο χαλαρό η ΑΕΚ το τριποντάκι και βαδίζει ολοταχώς για την μετωπική με εμάς για την πρωτιά στα πλέι οφ. Καλά να μην παίρνει και όρκο λέω εγώ, δεν το έχουμε σε τίποτα να χάσουμε κανα βαθμό από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Αλλά από την άλλη να μην παίρνει και θάρρητα η ίδια (ξαναλέω εγώ...) γιατί η ΑΕΚ αυτή είναι, αυτή ήταν πάντα! Κάνει την υπέρβαση και καταπλήσσει τα πλήθη όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο και μόλις βρεθεί σε πλεονεκτική θέση δίνει μια και τα γκρεμίζει όλα. Απειρα τα παραδείγματα στην πορεία του χρόνου. Δεν τον μπορεί τον ρόλο του φαβορί, ούτε καν το βάρος του momentum. Την αγχώνει και της δημιουργεί τάσεις αυτοκαταστροφής. Θα μου πεις, μήπως τα παραλές και αυτά που γράφεις είναι ευσεβείς πόθοι; Δεν νομίζω αλλά δεν αποκλείεται να κάνω και λάθος.





Θα δείξει...

Το ματσάκι πάντως το πήρε, τους οπαδούς της που πήγαν στον αγώνα τους ικανοποίησε και για τη νίκη και για το θέαμα κι ας φωνάζουνε τα ΠΑΟΚια ότι τους έσφαξε ο Κάκος.

Τι λένε τα ΠΑΟΚια;
α) Χέρι του Καφέ στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ.
β) Κανονικό το γκολ του Μπλάνκο που δεν μέτρησε
γ) Αδικη η αποβολή του Σορλέν
δ) Οφσάιντ το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.
δ) Οφσάιντ ο Μπλάνκο στο πρώτο σουτ στη φάση του τρίτου γκολ, επηρεάζει τη φάση γιατί στη συνέχεια παρενοχλεί τον Σνάουτσνερ.

Δηλαδή όπως τα λένε οι ΠΑΟΚτσήδες το μόνο γνήσιο γκολ της ΑΕΚ είναι αυτό που δεν μέτρησε.


Για να σοβαρευτούμε πάντως, εγώ την ΑΕΚ την είδα καλύτερη και τον ΠΑΟΚ να θέλει αλλά να μην μπορεί. Θα συμφωνήσω όμως ότι η αποβολή του Σορλέν ήταν αν όχι άδικη, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπερβολική. Δεν δικαιολογούσε ούτε το κλίμα ούτε η ροή του αγώνα πολύ δε περισσότερο η συμπεριφορά του παίκτη μέχρι εκείνη τη στιγμή (γιατί μετά ζήλεψε τη δόξα του Γκαρσία και άρχισε να κλοτσάει μπάλες - τι μόδα κι αυτή φέτος στο πρωτάθλημα...) την κόκκινη κάρτα.



Κατά τ΄ άλλα, ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά ήταν αναιμικός σε αγώνα ντέρμπι, έφαγε τρία αστεία γκολ (ουσιαστικά τα δύο ήταν ...αυτογκόλ του Χαλκιά) και γενικά δεν έδειξε χαρακτήρα.


Και όσοι θα σπεύσουν για μια ακόμα φορά να τα χώσουν στον Σάντος, θα πρέπει ενδεχομένως να αναλογιστούν αν με τα χαφ (ειδικά τώρα που λείπει ο Γκαρσία) και με την άμυνα που έχει θα μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει επιτύχει. Μάλλον λοιπόν θα πρέπει να τον ευγνωμονούν για την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο παρά να τον βρίζουν. Του χρόνου, με άλλης ποιότητας παίκτες, ενδεχομένως θα πρέπει να ξανασυζητηθεί τ κατά πόσο ο ΠΑΟΚ με τον Σάντος θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Για φέτος όμως έκανε το καλύτερο δυνατό.

***

Και λίγα λόγια για το ΔΣ της Πανάθας σήμερα το απόγευμα. Ολα τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή σημασία αν δεν βγει κάτι θετικό από το ΔΣ. Ισως η σημερινή να είναι η πιο κρίσιμη ημέρα της πολυμετοχικότητας. Πιο κρίσιμη κι από την πρώτη συνάντηση των μετόχων πέρσι το καλοκαίρι.


Ο Τζίγγερ είναι σαφές ότι θα πάει με σκοπό να αμφισβητήσει τους Τεν Κάτε (κυρίως) και Αντωνίου. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το ύψος του μπάτζετ αν προηγουμένως δεν συμφωνήσουν για την καταλληλότητα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Ο Τζίγγερ έχει 13 (μαζί με τον εαυτό του) άτομα της επιρροής του στο ΔΣ μεταξύ των 20 (τα άλλα επτά είναι ο Πατέρας, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, και οι Ξυλάς, Ζολώτας, Πολέμης και Αντωνιάδης που θεωρούνται της επιρροής Βγενόπουλου). Για να εγκριθεί το μπάτζετ που προτείνουν Τεν Κάτε και Αντωνίου χρειάζονται τα 2/3 των μελών, άρα ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο Τζίγγερ, να δοθεί τόσο υψηλό ποσό ΠΑΠΑΛΑ!

Από την άλλη, βέβαια αν ο Τζίγγερ θέλει το μπάτζετ να είναι χαμηλότερο χρειάζεται ΜΟΛΙΣ μία ακόμα ψήφο για να περάσει την αντιπρότασή του. Αν όντως οι Γιαννακόπουλοι έχουν "συμμαχήσει" μαζί του και εναντίον του Βγενόπουλου αρκει να συναινέσει στην πρότασή του έστω και ο ένας εξ αυτών. Οπότε πάλι ΠΑΠΑΛΑ.

Που σημαίνει δηλαδή ότι έτσι και δεν έχουν συμφωνήσει από πριν τι θα συζητήσουν και πού θα πάνε το πράγμα στο σημερινό ΔΣ, δεν αποκλείεται να πέσουν οι παραιτήσεις σαν το χαλάζι.

Γιάννης Ξυλάς, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ξυλάς (μάλλον) και Αντωνιάδης (σίγουρα, γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της ΠΑΛΕΦΙΠ για να παρουσιάσει το βιβλίο του και να τιμηθεί από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νέας Υόρκης) θα απουσιάζουν και δεν ξέρω τι γίνεται σ΄ αυτή την περίπτωση, ενώ ο Βγενόπουλος που δεν σκόπευε να πάει ...κατάφερε παραμονές του ΔΣ να διχάσει για μια ακόμα φορά.

"Ο Παναθηναϊκός είναι το χόμπι μου, εδώ μιλάμε για σοβαρά (οικονομικά) θέματα" φέρεται να είπε σε εκδήλωση στην Κύπρο. Κι εγώ τώρα δεν έχω πρόβλημα για το χόμπι. Σ΄ αυτό τουλάχιστον είναι συνεπής με προηγούμενες δηλώσεις του. Ετσι βλέπει τον Παναθηναϊκό, δικαίωμά του, άλλωστε δεν ξεχνάω πριν από πολλά - πολλά χρόνια μια από τις λιγοστές συνεντεύξεις του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για τον Παναθηναϊκό: "Toν Παναθηναϊκό τον έχουμε για να ...παίζει ο Γιώργος (καπετάνιος)".

Χόμπι; ΟΚ. Μη σοβαρό θέμα όμως; Φάουλ κύριε Ανδρέα μας. Κυρίως απέναντι στα "εκατομμύρια πράσινες καρδιές" που θέλησες εξ αρχής να συμπλεύσεις μαζί τους, να μοιραστείς αλλά και να μεγαλώσεις το όραμά τους. Φάουλ όμως και εν όψει μιας κρίσιμης χρονικά στιγμής που δεν είναι και το καλύτερο να δίνεις "πατήματα" στους άλλους μετόχους.

Και καθώς για τον Πατέρα δεν νομίζω να υπάρχουν εκπλήξεις, αφού όλοι γνωρίζουμε τις προθέσεις του που δεν είναι άλλες από το να "λειτουργήσει" ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, καθώς ο ίδιος λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ενότητας (πράγμα βέβαια που σημαίνει πως αν στραβώσουν τα πράγματα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν παραίτησή του), ο Βγενόπουλος πάει δεν πάει έχει ήδη κάνει σαφείς τις θέσεις του και γνωρίζουμε μέσω δηλώσεων του "καπετάνιου" τι προτίθεται να ζητήσει στο ΔΣ η οικογένεια, τελικά το μόνο άγνωστο είναι η στάση που θα κρατήσουν οι Γιαννακόπουλοι. Που θα έχουν στο μυαλό τους ΚΑΙ τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ (και απομένει να δούμε αν αυτό θα είναι για καλό ή για κακό...).

Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα ημέρα.

Scratch: Koυτρουμάνος! H AEK βρήκε τον πλάγιο μπακ που έψαχνε...


Scratch 1: Πολύ χειροκρότημα στον Τζιμπούρ. Θα γυάλισε το μάτι του Σκόκο...

Scratch 2: Aπορία: Θα τελειώσει κανα ντέρμπι πλήρης ο ΠΑΟΚ;


Scratch 3: Kύριος ο Ιβιτς! Σκόραρε αλλά δεν πανηγύρισε σεβόμενος την θητεία του στην ΑΕΚ. Οχι σαν τον ...καραγκιόζη τον Μπακαγιόκο που στο γκολ εναντίον της Λάρισας στην Τούμπα ξεσκίστηκε στους πανηγυρισμούς και τα κλάμματα χαράς και στο Αλκαζάρ θυμήθηκε να το παίξει αισθηματίας...


Scratch 4: Αφού το ξέρεις Φερνάντο μου, μόνο το πέτσινο είναι γούρικο. Πού πας με το κοστούμι στο ντέρμπι; (Πώς να βάλει θα μου πεις πέτσινο Μάη μήνα ο φουκαράς; Τη μπέμπελη θα βγάλει!).

Scratch 5: Αν είχε λίγη αυτοπεποίθηση ο Ρουκάβινα...


Scratch 6: Με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ξεκινάνε οι τελικοί της Α1 μπάσκετ και δεν είναι καθόλου καλό αυτό...

Scratch 7: Σοβαρά τώρα μου έχει λείψει ο γαύρος...


ΚΟΥΙΖ

Με την διαιτησία του ο Κάκος στον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θέλησε να:

α) ...εκθέσει την ΑΕΚ που φώναζε ότι αδικήθηκε από την διαιτησία στα προηγούμενα παιχνίδια
β) ...αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό
γ) ...προετοιμάσει το έδαφος για να δεχτούν οι ΠΑΟΚτσήδες μετά Βαϊων και Κλάδων τον Γκαγκά στην ομάδα, θεωρώντας ότι αυτή θα ενισχυθεί σε επίπεδο παρασκηνίου.


Φιγουρίνι ο πρίγκιψ!!!


***

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ





ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ



Φυσάει ο άνεμος τη γέρική του κούτρα
και η ξελογιάστρα του χαρά γελάει τον πόνο.
Ας τον επήραν οι σοφοί από τα μούτρα,
αυτός θυμάται ό,τι αγάπησε και μόνο.
"Το άγνωστο θα 'μαι εγώ" στο σύντροφό του λέει,
"και τα γνωστά, ψέμματα σ' εμένα τον τρελό.
Δε φταίει η φαντασία μου, η φρόνηση τα φταίει
που το μυαλό στις μέρες μας στεριώνουν με φελό"
Αυτά είπε κι όρμηξε μ' άρματα κουρέλια - ευλογία·
με το άμυαλο, σπασμένο του κοντάρι.
Και το λοιπόν, τη δεύτερη αρχινάει δημιουργία,
μα μπλέχτηκαν τα γκέμια στο ποδάρι.
Κρυφογελάει σκυφτός στου αλόγου του τη σέλα
με τη ζωή την πλανερή και τρυπιοχέρα.
Μοναχά απ' της μοναξιάς το πήγαιν' έλα
τα μάτια ό,τι ποθούν θα δουν μια μέρα.
Πείσμα το πείσμα Δον Κιχώτη και φοβέρα
κι αν σε γελούν οι ανθρώποι κι όλα τα άστρα,
ολημερίς χτυπιέσαι μ' ίσκιους στον αέρα
και παίρνεις ανεμόμυλους για κάστρα.


"Η μοναξιά του Δον Κιχώτη"

17 comments:

Γιωργος Κεντρωτης said...

Κάκος, αι; Τί μορφή! Τί ακέραιος διαιτητικός χαρακτήρας! Μας έχει κάνει να ξεχάσουμε όλους τους άλλους.


Καλημέρα, φιλτάτη.

irene said...

αυτοί οι εσωτερικοί εμφύλιοι νομίζω δείχνουν πόσο "λίγο" φοβούνται τους προπονητές τους ή γενικότερα κάποιον.. ειδικά στην αεκ ποιον φοβούνται;;κ που κάθονται πια να το θεωρούμε χάρη..

την φυγή του σαχα ακόμα δεν την έχω χωνέψει..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

για το ματς της Κυριακής μην ανησυχείς.. εμείς απλά δεν μπορούμε..

abalos said...

Ακουσα οτι ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρεται επισης για το οτι ο διαιτητης δεν απεβαλε με απ' ευθειας κοκκινη τα μαμουνια του χλοοταπητα που παρενοχλουσαν συνεχως τους παικτες, τραβωντας τους απο τα κορδονια...
Ολα ειναι δανεικα! ! !
Καλημερα σε ολους!

koutavaki said...

Ωραίος ο ΠΑΟΚ!Εκεί που φωνάζει για διαιτησία,ενσωματώνει το Γκαγκάτση στην ομάδα!Σαν να λέει:Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε!Εκφοβισμός δεν το συζητώ!Στα όρια της τρομοκρατίας κιόλας!Χιχιχι...Σωστός ο Θόδωρας!Πέρα από την πλάκα πάντως,το Σάντος δεν πρέπει να τον υπολογίζει κανείς στην ομάδα,γι' αυτό πάει έτσι τώρα τελευταία.Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα,μια και είναι μια χαρά προπονητής για τον ΠΑΟΚ,που και να ήθελε δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι πιο ακριβό.Πέρα από την απειθαρχία όμως,στην ουσία ο ΠΑΟΚ παίζει με μία εντεκάδα,κάποια στιγμή θα τα φτύνανε.Λογικό κι αυτό.Για την ΑΕΚ τι να πεις...ΑΕΚ χωρίς Μπάγεβιτς(όντως φιγουρίνι!)φαγητό χωρίς αλάτι...Υπάρχει ο ένας για τον άλλο ρε παιδί μου!Και ομολογουμένως,πολύ επιτυχημένος ο συνδυασμός των δύο.
Στο ΟΥΕΦΑ τώρα.Μη με πεις προκατειλημμένη,αλλά νομίζω πως αν είχε μπει ο Αλέκος νωρίτερα,θα είχε άλλη εξέλιξη το ματς.Δεδομένης της απουσίας του Ντιέγκο που φάνηκε πολύ,ο Πιζάρο θα είχε λιγότερα να κάνει.Θα έβγαινε πιο εύκολα μπροστα η μπάλα δηλαδή,δε θα χρειαζόταν να γυρίζει ο Πιζάρο συνέχεια πίσω.Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά μου φάνηκε ότι ξεθεώθηκε ο φουκαράς.Κρίμα πάντως,ήθελα να το πάρει η Βέρντερ.Όχι μόνο για τον Αλέκο,αλλά και γιατί μας βοήθησε και στο Τσάμπιονς Λιγκ!Ότι μπορούε έκανε η Γερμανίδα!Και πάμε στα δικά μας τώρα.Μου φαίνεται ότι ο Βγενόπουλος ψιλοεκβιάζει.Με όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς,είναι σαν να λέει ή κάνετε ό,τι θέλω εγώ ή βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.Πιστεύω πως οι μόνοι βάζελοι εκεί μέσα(που νοιάζονται πραγματικά για το σύλλογο δηλαδή)είναι οι Γιαννακοπουλαίοι και ο Πατέρας.Περιμένω οι Αφοί να κρατήσουν τη σωστή στάση,γιατί αν κρίνουμε από το πως έχουν σταθεί στο μπάσκετ,αλλά και από το ότι δεν έχουν μεγάλο ποσοστό στο ποδόσφαιρο,δεν έχουν κανένα λόγο να τα κάνουν μαντάρα.Κι εδώ μπαίνει αυτό που λες για τις συμμαχίες και με προβληματίζει.Ίδωμεν.
Υ.Γ.1:Ο Ρουκάβινα πιστεύω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται όλο και περισσότερο.Ένα βηματάκι τη φορά.Αν σκεφτούμε όμως και πόσο καιρό ήταν παγκίτης,πιστεύω ότι κάνει και περισσότερα από αυτά που μπορεί.Είναι φιλότιμος,αλλά πιστεύω ότι τον κάψαμε κι αυτόν.
Υ.Γ.2:Πιστεύω ότι ο Γκούμας είναι λίγο άδικο να τελειώσει την καριέρα του παραγκωνισμένος.Και μόνο που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα και την έχει βοηθήσει,είναι το λιγότερο αχαριστία.

Γιώργος Τ. said...

Κομματάρα διάλεξες!

Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα πρυτανεύσει η λογική και η θέληση για το καλό της ομάδας και μόνο και θα μπουν σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά συμφέροντα και πείσματα.. Πολλά ζητάω, ε?

Βαρετός ο Παναθηναϊκός χθες.. Του λείπουν οι μπαλαδόροι που θα τον ανεβάσουν και με 2-3 έξυπνες μπαλιές θα δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο.. Αντίθετα, μου άρεσε ο τρόπος ανάπτυξης της Λάρισας.. Μπορούσε να κάνει χοντρή ζημιά..
Στο δίλλημα για τα αμυντικά χαφ, ψηφίζω Μάτος, Ζιλμπέτο (ο οποίος κάνει πολύ δουλειά και ας μην παραδέχονται/βλέπουν πολλοί).. Πάντα με γνώμονα την επιθυμία μου για επιθετικό ποδόσφαιρο (τι λέω πάλι, έχω ρέντα σήμερα!!!)

*πολύ όμορφο το πλασέ του Τζιμπούρ!
*μήπως βρέθηκε ο ρουφιάνος των αποδυτηρίων?????
*κρίμα για την ευκαιρία του Ρουκάβινα.. Πολύ καλή προσπάθεια!
*καλή επιτυχία στην Πανάθα για το βράδυ.. Θέλω (και πιστεύω σε) ένα 3-0 με 2 νίκες στο ΣΕΦ!!!!

squarelogic said...

@koutavaki

Ο Ρουκάβινα είναι σπουδαίο ταλέντο και δεν πρέπει να απαξιωθεί.Τον διασκελισμό του,την αντίληψη και το ξεπέταγμά του λίγοι το έχουν.Φέτος έπρεπε να δυναμώσει(και ήδη είναι ορατή η αλλαγή...)αλλά δεν του δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες σε καλό κλίμα για ν'αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Επιπλέον,είναι για δεύτερος κυνηγός,να βγαίνει ξαφνικά από πίσω και όχι φουνταριστός όπως τον έβαζε ορισμένες φορές ο Τεντάς.
Για να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο,πρέπει να έχεις πλάγιους με σέντρα-ξυράφι ανάμεσα στον τελευταίο αμυντικό και τον τερματοφύλακα(σαν το γκολ με τη Λάρισα εδώ).Προς το παρόν δεν τους έχεις,ή αυτοί που έχεις παίζουν σπανίως...

Περί Γκούμα,
μάλλον την απάντηση την έδωσε ο Γιώργος Τ.από πανω.Όσο κι αν είναι ιστορικό μέλος του ΠΑΟ,το να μην πηγαίνει,ειδικά ο Γκούμας,στο γήπεδο να δει την ομάδα επειδή είναι εκτός αποστολής,κάτι δείχνει...Και δεν χρειάζονται πρόστιμα-απλά αντιλαμβάνεται κανείς ότι βάζει τον εαυτό του πάνω απ την ομάδα.Το γεγονός οτι είναι μάλλον ένας απ'αυτούς που "μιλάγανε πολύ" στους ΑΡΔ,τον θέτει εκτός ομάδας,έστω και για παραδειγματισμό(όχι οτι νομίζω πως θα εκλείψει αυτή η "αρρώστια".
Περί ΔΣ,το βράδυ...

Cool Loser said...

Πάντως αν εξαιρέσεις τη χρονιά με την Πόρτο, που εξαιτίας του Φιλιππίδη όντως δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο παιχνίδι γιατί όλοι είχαν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, δεν νομίζω ότι υπάρχει απαξίωση από την ομάδα για αγώνες του UEFA. Από τον κόσμο μπορεί αλλά από τους παίκτες και τους εκάστοτε προπονητές όχι. Οπότε ο στόχος είναι να φτιάξεις καλή ομάδα η οποία θα έχει ηρεμία γύρω της και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Αυτή πρέπει να είναι η "πυξίδα" μας. Δεν το βλέπω να γίνεται πάντως...

Σε παρακολουθώ καιρό (όπως φαίνεται κι από το nickname:P) απλά τώρα βρήκα το θάρρος να ποστάρω. Την καλησπέρα μου:)

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Α, όλα κι όλα! Στα ...ενδοκορφιάτικα δεν μπορώ να μπω...

Πάντως, άλλοι είναι που τον έλεγαν διαιτητάρα τον Κάκο...

Καλησπέρα!

gatti said...

@irene: Nαι έχεις δίκιο. Ποιον και γιατί να φοβηθούν άλλωστε; Ο καθένας όπου δει ότι έχει περιθώρια, κάνει τον μάγκα.

Για τον Σάχα δεν είναι βέβαιο ακόμα... ΄Η μήπως είναι;

gatti said...

@_ST_: Κι όμως Στάθη μου ανησυχώ. Γιατί εσείς δεν μπορείτε, αλλά ποιος σου είπε ότι μπορούμε σίγουρα εμείς;

gatti said...

@αμπαλος: Eδώ που τα λέμε δεν υπάρχει κανείς που να μην διαμαρτύρεται. Ακόμα κι εμείς έχουμε να λέμε για ένα πέναλτι που δεν μας έδωσε με τη Λάρισα. Αλλά εντάξει αν έχουμε εμείς παράπονα στα πλέι οφ, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Μάλλον κύκλος γίνεται, μας δίνουν ό,τι δεν πήραμε όλο το χρόνο στο πρωτάθλημα. Οντως, όλα είναι δανεικά, γενικότερα...

gatti said...

@koutavaki: Aυτή είναι η "παγίδα". Να θεωρήσουν τον Γκαγκάτση ως τον άνθρωπο που θα παίξει ρόλο γι΄ αυτούς στο παρασκήνιο.

Ο Σάντος μια χαρά είναι για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Σε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί. Βρε λες τελικά παρά τη διάψευση να πάει στην Σαουδική Αραβία; Θα κάνει παρέα στον Πεσέιρο εκεί (αυτός τον πρότεινε άλλωστε). Εκεί θα έχει ΚΑΙ φράγκα ΚΑΙ ηρεμία.

Οντως, η ΑΕΚ και ο Μπάγεβιτς είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Αφού από τότε που πήγε στην ΑΕΚ ακόμα κι εγώ τον βλέπω διαφορετικά. Δεν μου βγάζει ένταση και θυμό. Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι έχει βάλει και πολύ νερό στο κρασί του. Είναι ένας διαφορετικός Μπάγεβιτς.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει ο Αλέκος αν έμπαινε νωρίτερα στο ματς. Δεν ρωτάς και το πιο κατάλληλο άτομο, δεν είμαι και από τους μεγαλύτερους φαν των ...ικανοτήτων του. Στενοχωρήθηκα πάντως για την χαμένη ευκαιρία που θα μπορούσε να γράψει ιστορία.

Δεν ξέρω τελικά ποιος νοιάζεται πραγματικά και ποιος όχι στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Ούτε θέλω να ακυρώσω τον Βγενόπουλο. Επειδή το "άγνωστο" με τρομάζει δεν σημαίνει ότι ο ίδιος είναι ο κακός της υπόθεσης. Ισως να είναι ο καλύτερος απ΄ όλους. Ποιος μπορεί να ξέρει;

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι έχει αποτελέσει τροχοπέδη για την ομάδα ο Βαρδινογιάννης, δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί την συνέπειά του. Δεν αλλάζει, δεν παλινδρομεί, αυτός είναι και είτε τον δέχεσαι έτσι είτε όχι, δεν μπορείς να μη του αναγνωρίσεις την σταθερότητά του (και την διοικητική ηρεμία χρόνων που πρόσφερε στον Παναθηναϊκό η οικογένεια και τείνουμε να την ξεχνάμε).

Βέβαια, τους Γιαννακόπουλους τους αγαπάω με όλα τα ελαττώματά τους (που τα βλέπω...) γι΄ αυτό και έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις απ΄ αυτούς. Θα με πειράξει πολύ αν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οσο για τον Πατέρα, τι να λέμε, μάλλον έχει κερδίσει τους περισσότερους από μας.

Τέλος πάντων είναι θέμα ...ωρών να μάθουμε τι έγινε. Ας τους φωτίσει ο θεός να κάνουν αυτό που είναι το πιο σωστό.

ΥΓ1. Ο Ρούκα θέλει "ψήσιμο". Αρκεί να μην ξεχάσουν στην ...ψησταριά και καεί.

ΥΓ2. Για τον Γκούμα σου απάντησαν ήδη. Κι εγώ ήθελα να κλείσει την καριέρα του στην Πανάθα, αλλά είναι από τους πρώτους ...Αρτέμηδες (δεν είναι ο μόνος πάντως, αυτό είναι βέβαιο!).

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Είναι όντως πολύ σπουδαίο κομμάτι. Κι εμένα μου αρέσει πολύ!

Δεν ζητάς πολλά. Ζητάς ό,τι ακριβώς ζητούν όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Να βάλουν το "εγώ" τους κάτω από τα συμφέροντα της ομάδας. Μας το οφείλουν αυτό, δεν τους ανάγκασε κανείς να αναλάβουν, μόνοι τους προθυμοποιήθηκαν. Ας το κάνουν λοιπόν σωστά.

Κι εγώ μάλλον σε Ζιλμπέρτο και Μάτος καταλήγω, αλλά με βαριά καρδιά, γιατί είναι κάτι δύσκολα παιχνίδια όπου οι ανασταλτικές ικανότητες του Σιμάο μας είχαν ξελασπώσει. Το κακό είναι ότι δεν βλέπω να μένουν και οι δύο. Ενας θα φύγει. Ας ελπίσουμε να μείνει ο πιο κατάλληλος.

Πραγματικά είναι φοβερό το πόσο έχει απαξιωθεί ο Ζιλμπέρτο. Εδώ είναι και θέμα επικοινωνιακό. Αν έπαιζε στον γαύρο ας πούμε, κάθε μέρα θα διαβάζαμε ύμνους. Ενώ σε μας έγινε άχρηστος...

* Δεν είπε κανείς ότι ο Τζιμπούρ δεν είναι καλός παίκτης. Είναι από τους καλύτερος. Σαν χαρακτήρας είναι προβληματικός.

* Βρέθηκε ΕΝΑΣ ΕΚ των ρουφιάνων :)))

* Tι κρίμα; Εδώ τσαντίστηκε ο Μάριο! Εμείς στο κρίμα θα μείνουμε; Εκνευριστικός ώρες ώρες ο Ρούκα!

* Το 3-0 είναι μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει το break σήμερα στο ΣΕΦ. Το τρίτο παιχνίδι ας το πάρουν, δεν θα με χαλάσει. Αλλωστε, αν δεν το πάρουν το τρίτο, δεν θα τελειώσει το παιχνίδι (το πρώτο θα τελειώσει έτσι κι αλλιώς, δεν τους συμφέρει να τιμωρηθεί η έδρα τους...).

gatti said...

@squarelogic: Συμφωνώ με όσα γράφεις στο koutavaki για τον Ρούκα. Δεν πρέπει να απαξιωθεί. Μπορεί να έχει απίστευτη εξέλιξη. Επίσης, ναι, η θέση του είναι του δεύτερου κυνηγού που βγαίνει ξαφνικά από πίσω. Μπορεί να κάνει θαύματα από εκεί.

Για να δούμε τώρα με τις μεταγραφές μήπως μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Οσο για τον Γκούμα, μακάρι να ήταν ο μόνος που "μιλάει". Δυστυχώς, πολύς κόσμος "μιλάει". ΚΑΙ Ελληνες ΚΑΙ ξένοι (ειδικά ξένοι με ...ελληνικές συνήθειες...). :)))

ΥΓ. Αργούν στο ΔΣ. Αραγε, αυτό να είναι καλό ή κακό;

gatti said...

@Psycho Lurker: Kαλώς ήρθες!

Είναι αλήθεια ότι σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός (διοίκηση - παίκτες - προπονητής) δεν το απαξιώνει το ΟΥΕΦΑ, εκτός κάποιων εξαιρέσεων όπως αυτή που αναφέρεις. Μιλούσα γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους φιλάθλους, που συνηθίζουμε να το σνομπάρουμε λες και είμαστε γεννημένοι μόνο για τα "σαλόνια" του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όμως είναι το "σκαλοπάτι" απ΄ όπου θα έπρεπε να ξεκινήσουμε αν θέλαμε να έχει υγιείς βάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οντως "πυξίδα" μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας καλής ομάδας που να δουλεύει μέσα σε ωραίο περιβάλλον. Ούτε εγώ πάντως το βλέπω να γίνεται...

Καλά έκανες και πόσταρες. Σιγά που χρειαζόταν θάρρος! :p

Kαλησπέρα, καλά να περνάς! :)))

Unknown said...

@gatti
Είδα χτές το τελικό, το έπιασα και στο πάμε στοιχίμα, τι να πώ για τα playoff και για τον ΠΑΟ, μια ομάδα της Πλάκας και φέτος που για μένα δεν ΑΞΙΖΕΙ να βγεί δεύτερη αλλά εντάξει.
Η ΑΕΛ έπαιξε στα ίσα και καλύτερα απο εσάς απλά εσείς είστε πιο αποτελεσματικοί, ο Ρουκάβινα δεν κάνει ούτε για τα δεύτερα της Παιανίας...απορώ πως κάποιοι τον θεωρούν παικταρά και όχι τον Πετρόπουλο η τον Μάντζιο(που όπως φαίνεται φέτος παίρνει τον πούλο απο την ομάδα)
Για την ΑΕΚ μπορώ να πώ ότι φέτος παίζει στα playoff το πιο σταθερό παιχνίδι, αν εξαιρέσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟ που έπρεπε να είχε χάσει με πάνω απο 5 γκόλ.
Πιστέω ότι ο ΠΑΟΚ θα νικήσει το ΠΑΟ ή θα φέρει Χ(γιατί δεν μπορεί κάπου θα κάνει την ζημιά του) και η ΑΕΚ θα το εκμεταλλευτεί αυτό ώστε στο μεταξύ τους παιχνίδι να εχει suspens...


Αυτός ο Κάκος...είναι με διαφορά ο χειρότερος διαιτητής που έχω δεί στην ΖΩΗ μου(μετά τον Δούρο και τον Παπουτσέλη)!!!