Wednesday, August 26, 2009

Η φθήνεια τρώει τον παρά


Πετριά: Η φανατική προσήλωση σε κάτι, ιδιαίτερα όταν αυτή οδηγεί σε εκκεντρική συμπεριφορά. Η έμμονη ιδέα.

Bυντριά: Ενας συνδυασμός κακοτυχίας και γκάφας. Η μόνιμη ροπή προς την πατατιά, που ακόμα κι αν αποσοβηθεί προς στιγμήν, θα έρθει η γκαντεμιά για να αποκαταστήσει την ...τάξη.

***

Iσως τελικά να πρέπει να πάρουμε καμιά ...ξεματιάστρα και να βάλουμε καμιά χάντρα και τίποτα σκόρδα, στον Βύντρα γιατί το παλικάρι δεν την παλεύει. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό που έγινε στο Βιθέντε Καλντερόν; Το γκολ δεν είναι 100% δικό του φταίξιμο. Τον παίκτη τον έχασε ο Μουν. Αυτός έκανε το λάθος. Αμα είσαι όμως γκαντέμης και άμα κουβαλάς κακή αύρα (και πώς να μην κουβαλάς αφού η μόνιμη κλίση σου προς την γκάφα έχει φορτώσει πάνω σου τα αναθέματα της πλειοψηφίας των οπαδών της ομάδας;) θα έρθει η μπάλα συστημένη στο πόδι σου και από αυτό θα φύγει απευθείας για τα δίχτυα του Μάριο.

Ο οποίος Μάριο μόλις έφαγε το αυτογκόλ σαν να απελευθερώθηκε. Τον είδα στις αμέσως επόμενες του γκολ φάσεις και έμοιαζε ασυνήθιστα cool για Γκαλίνοβιτς. Ηταν ανακουφισμένος! Δεν υπήρχε αυτός ο τρόμος στο βλέμμα του. Δικαιολογημένα. Σου λέει το αρπάξαμε μεν, η πρόκριση πέταξε οριστικά δε, αλλά ποιος θα ασχοληθεί πια με μένα; Και πεντάρα να φάμε, το πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο Λουκάς. Ολος ο κόσμος με τον Βύντρα θα ασχολείται. Αρα, εγώ τη σκαπούλαρα. Επειδή όμως μηδένα προ του τέλος μακάριζε που λέει και ένα παλιό κροατικό ρητό, αλλά και επειδή Μάριο είναι αυτός και μία μαλακία στατιστικά ανά αγώνα θα την κάνει (και δυο και τρεις μη σου πω...), ακόμα κι αν οι ευκαιρίες του αντιπάλου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, έφαγε κι αυτός ένα αστείο γκολ για να μην τα ακούει μόνο ο Βύντρα. Γιατί εμείς στην Πανάθα έχουμε αλληλεγγύη! Είμαστε κάτι σαν τους τρεις Σωματοφύλακες. Ολοι για έναν και ένας για όλους (στις γκάφες). Ολοι της άμυνας εννοώ.

Για το παιχνίδι δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά. Ουσιαστικά τελείωσε στο τέταρτο λεπτό, στη φάση του αυτογκόλ. Μπορεί μετά να έχασε η ομάδα κλασικές ευκαιρίες, αλλά κακά τα ψέματα. Ο μόνος που πίστευε στο θαύμα ήταν ο Λέτο. Κανείς άλλος. Ηρθε και το δεύτερο ημίχρονο που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως μη γενόμενο και έδεσε το γλυκό.

Ο Παναθηναϊκός έχει φθηνή άμυνα και έφαγε δύο φθηνά γκολ. Ετσι απλά. Η ομάδα από τη μέση και μπροστά είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και από τη μέση και πίσω είναι επιπέδου Ιντερτότο. Θα έλεγα κυπέλλου ...Ράπαν, αλλά ποιος το θυμάται πια το κύπελλο Ράπαν... Οποιος πει ότι με αυτή την εικόνα πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι επειδή αυτή η Ατλέτικο δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, θα πω πως για το δεύτερο σκέλος της πρότασης, συμφωνώ εν μέρει. Αυτή η Ατλέτικο δεν είναι κάτι το τόσο ιδιαίτερο, αλλά αυτό αφορά συνολικά την δυναμικότητά της. Γιατί χθες, ειδικά, έπαιζε στο ρελαντί. Το αυτογκόλ έκοψε αφενός τα δικά μας πόδια, έδιωξε αφετέρου και την παραμικρή διάθεση από τους Ισπανούς να παίξουν μπάλα. Η Ατλέτικο όποτε ήθελε θα μπορούσε να ανεβάσει ταχύτητα, αλλά για ποιο λόγο να το κάνει;


Να πούμε τώρα για το στήσιμο (τακτική) από πλευράς Τεν Κάτε, για το οποίο τόσα άκουσα από χθες; Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να πω πως είναι αστείο να μιλήσουμε για τακτικές, αφού οι όποιες τακτικές ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ στο τέταρτο μόλις λεπτό του αγώνα. Οποιος έχει πρόβλημα με την ενδεκάδα που κατέβασε ο Τεν Κάτε, είναι απλά εμπαθής. Ο Ολλανδός κατέβασε την 11άδα που θα έπρεπε να κατεβάσει σε έναν αγώνα που δεν είχε τίποτα να χάσει και ήθελε να χτυπήσει το παιχνίδι για να διεκδικήσει τη νίκη. Και ήταν μαγκιά του γιατί πολλοί άλλοι από τους προπονητές που γνωρίζω (και γνωρίζετε...) δεν θα τολμούσαν να κατεβάσουν τέτοια 11άδα. Για την ακρίβεια από τη μέση και μπροστά ήταν η 11άδα που όποιος οπαδός του Παναθηναϊκού θέλει να είναι ειλικρινής, θα πει πως είναι η 11άδα που ονειρεύεται να βλέπει σε κάθε αγώνα. Ο λόγος που δεν την βλέπει νομίζω ότι απαντήθηκε με τον καλύτερο (και ταυτόχρονα οδυνηρό...) τρόπο χθες. Σωστή λοιπόν η τακτική. Ακόμα και γι΄ αυτούς που φωνάζουν για παράδειγμα, επειδή τοποθέτησε τον Νίνη σε θέση αριστερού χαφ. Γιατί εκεί ακριβώς είχε πρόβλημα η Ατλέτικο, επομένως εκεί ήθελε να χτυπήσει με Νίνη - Λέτο.

Σωστή άραγε και η επιλογή των προσώπων που ταιριάζουν σ΄ αυτή την τακτική; Εδώ δεν θα συμφωνήσω απόλυτα. Το λάθος ουσιαστικά εντοπίζεται στην δεξιά πλευρά. Η τοποθέτηση του "λίγου" αμυντικά Μουν στα δεξιά, ουσιαστικά "υπαγόρευσε" την τοποθέτηση του Γκάμπριελ μπροστά του και όχι του Σαλπιγγίδη (που ομολογώ ότι κι εγώ στράβωσα που δεν τον είδα στην βασική ενδεκάδα). Γιατί συνολικά (ως γραμμή) το δίδυμο Μουν - Γκάμπριελ δεξιά αφενός μπορούσε να κάνει την ομάδα ακόμα πιο επιθετική και οι σέντρες στον Σισέ να βγαίνουν ευκολότερα (απ΄ ό,τι με τον Σάλπι), αφετέρου ο Γκάμπριελ θα μπορούσε να βοηθήσει αμυντικά τον Μουν. Εδώ γελάμε γενικά γιατί γνωρίζουμε ότι η έννοια "Γκάμπριελ - αμυντικός" αποτελεί ανέκδοτο. Να, όμως, που ειδικά χθες ο Βραζιλιάνος τα πήγε πολύ καλά όταν βγήκε ο Μουν και πήρε τη θέση του. Η επιλογή των δύο πάντως δεν του βγήκε του Ολλανδού. Ο Μουν έκανε το λάθος που οδήγησε στο αυτογκόλ του Βύντρα, ο Γκάμπριελ δεν βοήθησε επιθετικά, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και με δεδομένη την αμυντική αδυναμία του Μουν η δεξιά πλευρά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Του βγήκε μόνο η "κατά συνθήκη" επιστροφή του Γκάμπριελ στην άμυνα, αλλά έτσι κι αλλιώς τότε ήταν αργά.


Θα πει κανείς από την άλλη, ποιον θα μπορούσε να βάλει δεξιά; (Υπενθυμίζω ότι ο Μαχλελής ήταν τραυματίας και άρα εκτός αποστολής). Τον Γκάμπριελ εξ αρχής; Και μπροστά του τον Σαλπιγγίδη; Εκ των υστέρων μπορούμε να το λέμε. Πριν το ματς ποιος θα άκουγε πως ο Γκάμπριελ θα παίξει δεξί μπακ και δεν θα τον έζωναν τα φίδια; Μήπως να έβαζε τον Μπιέρσμιρ; Μα τότε θα πάθαιναν έμφραγμα όλοι αυτοί που τον είδαν δεξί μπακ στον αγώνα με την Σπάρτα. Να έβαζε τον Βύντρα δεξιά και τον Σουηδό παρτενέρ του Σαριέγκι; Για πρώτη φορά μαζί, ο Βάσκος και ο Σουηδός σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Αλλωστε, αν εξαιρέσει κάποιος το αυτογκόλ του Βύντρα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, ο δε Σαριέγκι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά εμείς τα αναλύουμε εκ των υστέρων. Και είναι βέβαιο ότι ΟΠΟΙΟΝ παίκτη και να χρησιμοποιούσε σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα ο καλύτερος θα ήταν πάντα αυτός που δεν έπαιξε και το καλύτερο σχήμα αυτό που δεν χρησιμοποιήθηκε. Είναι κουραστικό να το γράφω και να το επαναλαμβάνω αλλά είναι μια πραγματικότητα. Οταν κάποιος θέλει να τα βλέπει τα πράγματα στρεβλά και να κάνει πόλεμο, είναι πανεύκολο να βρίσκει επιχειρήματα, απλά αντιστρέφοντας την εικόνα και βλέποντας τα πράγματα ανάποδα. Σαν μέσα από καθρέφτη.

Πάμε παρακάτω; Ούτε η χρησιμοποίηση του Δάρλα ξένισε. Οχι επειδή ο Ολλανδός το κράτησε μανιάτικο στον Σπυρόπουλο όπως ειπώθηκε και ακούστηκε κατά κόρον. Αλλά επειδή σε ένα τέτοιο ματς με ένα τόσο επιθετικό σχήμα και την άμυνα ανά πάσα στιγμή ευάλωτη, ο Δάρλας που έχει σαφή γνώση των (συγκεκριμένων έως πεπερασμένων) δυνατοτήτων του, σπάνια ξεχνιέται στην επίθεση, επομένως έχει καλύτερες επιστροφές. Σε γενικές γραμμές άλλωστε ήταν καλός. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην σημειώσει πως από μια σαραντάρα μπαλιά που βγήκε από το χώρο φύλαξης του Δάρλα ξεκίνησε η φάση που κατέληξε στο αυτογκόλ του Βύντρα.

Να πάμε και πιο μπροστά; Ζιλμπέρτο - Κατσουράνης το ενδεδειγμένο δίδυμο, άσχετα αν ο Βραζιλιάνος ήταν καλός στο ξεκίνημα και μετά έπεσε και ο Κατσούρ ήταν κακός στο ξεκίνημα και μετά ανέβηκε και στην επανάληψη χάθηκαν κι οι δύο. Αλλωστε στην επανάληψη δεν υπήρξε κανείς που να διακρίθηκε.

Η παρουσία του Νίνη σχεδόν υποχρεωτική από την στιγμή που έλειπε ο Καραγκούνης. Για τον Καραγκούνη τα είπαμε με τα παιδιά διεξοδικά στα σχόλια του προηγούμενου ποστ. Είναι κάτι σαν τις αλυσίδες του χιονιού. Υπερ-απαραίτητες όταν ο δρόμος έχει πιάσει πάγο (παιχνίδια υψηλού κινδύνου) γιατί χωρίς αυτές το αμάξι μοιάζει ακυβέρνητο, περιττές έως επιζήμιες για το αυτοκίνητο σε καθαρό οδόστρωμα (εύκολα παιχνίδια που η ομάδα χρειάζεται να τρέξει στην επίθεση). Η απουσία του καταλυτική για το συγκεκριμένο ματς. Στο ρόλο του Καραγκούνη, ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στα αμυντικά χαφ και τους επιθετικούς, ο Νίνης δεν μπήκε ποτέ. Ο μικρός ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Οποιος είναι ειλικρινής θα πει ότι αυτό που έβγαλε ο Νίνης στο γήπεδο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ταχύτητα και το ξεπέταγμα που είχε ο μικρός την εποχή του Μουνιόθ. Βαρύς, βαρύς, βαρύς. Η παρουσία του δικαίωσε τον Τεν Κάτε που δεν τον χρησιμοποιεί πιο συχνά. Η απουσία του χρεώνεται στον Ολλανδό, επειδή η μη χρησιμοποίησή του δεν του επιτρέπει να βρει ρυθμό. Ο,τι δηλαδή πάνω κάτω συμβαίνει και με τον Μάτος. Το ξαναέγραψα. Είναι ένας καθρέφτης. Οποιος θέλει βλέπει το αντικείμενο, όποιος θέλει βλέπει το είδωλο μέσα από τον καθρέφτη. Ακρη δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί. Ο καθένας θα βλέπει και θα πιστεύει αυτά που θέλει.

Την δική μου γνώμη την έχω γράψει προ πολλού: Η αδυναμία της άμυνας αναγκάζει τον προπονητή να κάνει συνέχεια πειράματα, ανάλογα με τo βαθμό δυσκολίας κάθε αγώνα. Και από την στιγμή που γίνονται πειράματα για να καλυφθεί το έλλειμμα πίσω δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένα σταθερό σχήμα μπροστά. Κι αν δεν μπορεί να βρεθεί ένα σταθερό σχήμα μπροστά δεν μπορούν να υπάρξουν αυτοματισμοί, ομοιογένεια, αλλά ούτε και συγκεκριμένη επιθετική φιλοσοφία.


Για τον Λέτο τα είπαμε. Εξακολουθεί να κλείνει τα στόματα όλων εκείνων που είχαΜΕ αμφιβολίες για την μεταγραφή του και μακάρι να συνεχίσει να μας διαψεύδει.

Και πάμε στον Σισέ. Ο Γάλλος στο παιχνίδι ήταν κακός. Κακός στα τελειώματα, κακός στα κοντρόλ, νευρικός εξ ου και το σκληρό φάουλ (που προσωπικά από παίκτη "καμένο" από τραυματισμούς δεν το περίμενα) αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Ολοι δικαιούνται μια κακή βραδιά. Εχω ξαναγράψει πως ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Εγώ είδα έναν παίκτη που έκανε ολόκληρες κούρσες για να πάρει τη μπάλα και αντίθετα με ό,τι λένε οι διάφοροι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ. Από την ομάδα λείπει ο παίκτης στην επίθεση που θα μοιράζει μπαλιές και θα αξιοποιεί τον Γάλλο. Εξ ου και οι αποστάσεις από τα αμυντικά χαφ μέχρι την επίθεση. Σε ένα βαθμό μπορεί να το κάνει ο Καραγκούνης. Αλλος προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορεί. Ηταν λογικό κάποια στιγμή ο Γάλλος "να σκάσει" από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και αυτό του βγήκε στο παιχνίδι στη φάση που οδήγησε στην αποβολή του. Αλλά να ακούω και να διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι είναι άχρηστος, ή ότι δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ή ότι τα θέλει όλα στο χέρι είναι απλά γελοίο και για όποιον το λέει και για όποιον το αναπαράγει.

Kαι αφού τα είπαμε για το ματς πάμε και παρακάτω. Τι χάσαμε επί της ουσίας στο παιχνίδι με την Ατλέτικο; Τίποτα που να μας ανήκε. Αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που εξ αρχής γνωρίζαμε πως ήταν η καλύτερη του ομίλου και πως αν μας τύχαινε ως αντίπαλος οι πιθανότητες μας ήταν περιορισμένες. Μείναμε με την ικανοποίηση ότι εξαντλήσαμε αυτές τις πιθανότητες; Σαφώς όχι. Γι΄ αυτό και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Γιατί σαν Παναθηναϊκός οφείλουμε να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και να μη μας ικανοποιεί τίποτα λιγότερο από τη νίκη.

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να ακούω τον γραφικό Σακελλαρόπουλο να προσπαθεί να εκμαιεύσει μέσω της επισήμανσης ότι "ο Παναθηναϊκός έχει ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ" κάποια δήλωση από τον Κατσουράνη για το ότι φταίει ο προπονητής υπάρχει μεγάλη απόσταση, ειδικά όταν με τον ίδιο προπονητή και με την ίδια άμυνα η ομάδα έφτασε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Η απάντηση του Κατσουράνη όσο πικρή κι αν ακούγεται είναι η αλήθεια: "Tόσο μπορούσαμε".

Και πράγματι τόσο μπορούσαμε. Κατ΄ αρχήν επειδή έχουμε έναν αναξιόπιστο τερματοφύλακα, δεν έχουμε δεξί μπακ και έναν (τουλάχιστον) στόπερ κλάσης. Και φυσικά δεν έχουμε και επιτελικό μέσο. Αυτοί που έχουμε είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τόσο απλό.


Κι αυτό βέβαια μπορούμε να το προχωρήσουμε:
* Δεν βλέπει ο Τεν Κάτε ότι έχουμε αστεία άμυνα; Αν δεν το βλέπει, δεν ξέρει τι του γίνεται. Αν το βλέπει και δεν θέλει παίκτες (χλωμό), είναι αλλοπρόσαλλος. Αν το βλέπει και ζητάει παίκτες γιατί δεν του παίρνουν; Κι αν ενώ ζητάει παίκτες δεν του παίρνουν, γιατί κάνει τουμπεκί;

Απάντηση δεν έχω. Απλώς μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να μην βλέπει ότι θέλουμε παίκτες και εξίσου απίθανο να βλέπει τα κενά και να μην ζητάει κανένα. Πιο πιθανό είναι να ζητάει και να μη του παίρνουν. Γιατί σ΄ αυτή την περίπτωση δεν μιλάει; Να είναι επειδή έτσι κι αλλιώς (με δήλωσή του) διανύει την τελευταία του προπονητική σεζόν και σε περίπτωση "σφουγγαρίσματος" έχει λαμβάνειν παχυλή αποζημίωση; Μπορεί.

* Δεν βλέπει ο Αντωνίου ότι έχουμε αστεία άμυνα; Δεν μπορεί να μη το βλέπει, αφού είναι ο εφιάλτης με τον οποίο κοιμάται από πέρσι. Στη δική του περίπτωση μάλλον η ευθυνοφοβία είναι το πρόβλημα. Ο Αντωνίου στέκεται με το ένα πόδι στη νέα κατάσταση και με το άλλο στην παλιά. Ξόδεψε πέρσι πολλά χωρίς αντίκρισμα, φοβήθηκε να κάνει το ίδιο φέτος. Ισως να ήλπιζε ότι θα βγει ο Καντέ (και ο Μπιέρσμιρ) και να ποντάρει στο ότι η ποιότητα της επίθεσης θα καλύψει τα κενά της άμυνας.

* Δεν βλέπει ο Πατέρας ότι έχουμε αστεία άμυνα; Εδώ το πράγμα είναι μάλλον περισσότερο πολύπλοκο. Αν κάτι πιστεύω ακράδαντα, αυτό είναι πως ο Πατέρας δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε συμφέροντα εκτός από το καλό της ομάδας. Ομως, η προσπάθειά του να κρατήσει ισορροπίες λειτουργεί κάποιες φορές εις βάρος της. Απολαμβάνει της εμπιστοσυνης των τριών άλλων μεγαλομετόχων, αλλά καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη μέση προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Κάπως έτσι προτίμησε μια "μεσοβέζικη" λύση. Ξοδεύτηκαν μεν χρήματα για μεγάλες και ακριβές μεταγραφές (Σισέ, Λέτο, Κατσούρ), όπως ήταν η επιθυμία των Παύλου (όχι απόλυτα) και Βγενό, αλλά κάπου έβαλε φρένο, όπως ήταν η επιθυμία του (παιδικού του φίλου) Τζίγγερ. Κάπως έτσι μείναμε χωρίς άμυνα. Δεν προλάβαμε. Ηταν καθαρά θέμα χρονικής ολοκλήρωσης των συμφωνιών. Ο επιθετικός έκλεισε πριν τον στόπερ. Και έτσι κάτσαμε πάνω στην κέντα...

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Κατ΄αρχήν να πω πως με τόση γκρίνια, αλλά και τόσο πόλεμο στον προπονητή, δεν βλέπω να πηγαίνουμε μακριά. Γιατί όση προσπάθεια ανασύνταξης κι αν γίνει, όσο κι αν μας πάνε τα αποτελέσματα στην αρχή (που δεν είναι και σίγουρο, έτσι;) όσο κι αν η ομάδα στρώσει και παίξει καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια και στατιστικά να το πάρεις κάποιο παιχνίδι θα στραβώσει. Είτε επειδή θα βρεθεί όλη η ομάδα σε κακή μέρα, είτε επειδή θα σε στήσει η διαιτησία, είτε επειδή ο προπονητής θα διαβάσει λάθος ένα παιχνίδι, είτε επειδή θα έχει γίνει κάποια μανούρα στα αποδυτήρια, είτε, είτε, είτε. Θέλω δηλαδή να πω πως, όσο κι αν εγώ πιστεύω και στηρίζω τον συγκεκριμένο προπονητή δεν τον βλέπω να μακροημερεύει. Είναι πολυμέτωπος ο πόλεμος, μεγάλα τα συμφέροντα και δεν βλέπω φως.

Επίσης, μην ξεγελαστεί κανείς από την σημερινή εικόνα του γαύρου και επαναπαυθεί και προπάντων μη το κάνει αυτό η διοίκηση. Είναι μεγάλη παγίδα. Οχι μόνο επειδή ούτε ο γαύρος, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ και ο Αρης θα είναι οι ίδιες ομάδες μετά από ένα ή δύο μήνες με το συνονθύλευμα που βλέπουμε τώρα, αλλά και επειδή δεν προχωράς μπροστά αν σου αρκεί να βλέπεις πως δεν παρουσιάζει πρόοδο ούτε ο αντίπαλός σου. Ο καθένας οφείλει να χαράσσει τον δρόμο του, να βάζει τους στόχους του και να θέτει τον πήχη ψηλά και όχι να κοιτάζει τι κάνει ο διπλανός του και να σκέφτεται: "Μια χαρά είμαστε...". Γιατί τότε δεν θα είναι μια χαρά!

Το πρωτάθλημα είναι εκ των ων ουκ άνευ φέτος. Οποιος δει τις ομάδες που μετέχουν στο δ΄ γκρουπ δυναμικότητας θα το καταλάβει άπαξ και διά παντός: Μακάμπι Χάιφα, Ζυρίχη, Ρούμπιν Καζάν, Ουνιρέα Ουρζιτσένι, ΑΠΟΕΛ, Ντεμπρετσένι. Τελείωσε η περίοδος που οι δευτερότριτοι και οι μέτριοι είχαν στον ήλιο μοίρα. Με το νέο σύστημα του Πλατινί που σκοπό έχει να βάλει στο παιχνίδι τους πρωταθλητές των "μικρών", χώρες σαν την Ελλάδα θα κάνουν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ να ξαναδούν την δεύτερη ομάδα τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι΄ αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να κατακτηθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!

***


Scratch: Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και καλή του επιτυχία.

Scratch 1: Aρθρο Σωτηρακόπουλου στη Sportday: H απόλυτη διατριβή για το πώς μπορείς μέσα σε 296 λέξεις να περιγράφεις το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! Aφού βρε άνθρωπε δεν έχεις πένα, γιατί δεν περιορίζεσαι στην τηλεόραση που το κατέχεις άριστα το θέμα;

Scratch 2: "Ομορφιές" στο ραδιόφωνο. Ο Βέργης "κάρφωσε" τον δημοσιογράφο που μίλησε για "μετάλλαξη" του Παναθηναϊκού, ξεχνώντας ότι είναι ο Μένιος που δουλεύουν μαζί στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Μένιος του απάντησε με sms εξηγώντας τι ακριβώς είπε, αλλά ο Βέργης δεν μπορούσε πια να το σώσει και προς τιμήν του, τουλάχιστον δεν έκανε κολοτούμπα.

Scratch 3: Eχουν χάσει τον μπούσουλα οι ΑΡΔ των "αντικειμενικών" εφημερίδων, σ΄ αυτή την "ισορροπία του τρόμου" μεταξύ ΤενΚατ-ικών και αντι-ΤενΚατ-ικών, προκειμένου να είναι μέσα ό,τι κι αν συμβεί τελικά...

Scratch 4: Εντελώς ΑΣΤΟΧΕΣ οι δηλώσεις του Τεν Κάτε.

Scratch 5: "Βαφτίσια". Από εδώ και πέρα δεν θα λέμε Γκαλίνοβιτς ο βολεϊμπολίστας. Θα λέμε Γκαλίνοβιτς ο δύσκαμπτος! Ετσι τον χαρακτήρισε ο Τάκης Οικονομόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε. Τον Οικονομόπουλο τον εκτιμώ και βρίσκω πολλά πράγματα σωστά στη συνέντευξή του. Δεν γνωρίζω, όμως, αν όντως ισχύει αυτό περί δυσκαμψίας του Γκαλίνοβιτς ή είναι αποτέλεσμα της πικρίας του, που απομακρύνθηκε από την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων. Και ακόμα δεν μου άρεσε το εξής: "Ο Παναθηναϊκός θέλει παίχτες σαν τον Βαζέχα. Τον Βαζέχα δεν τον ήξερε κανείς αλλά ήταν μία πολλή καλή αγορά. Αν παίρνει παίκτες τελειωμένους δεν θα κάνεις τίποτα, μόνο ονόματα θα έχει. Θα πρέπει να ψάχνει παίκτες από τις Εθνικές Ελπίδων. Υπάρχουν πολλά τουρνουά από τα οποία μπορεί να ψωνίσει. Όταν ένας παίχτης είναι φτασμένος δεν πάει να πει ότι αυτομάτως θα σε πάει στην κορυφή της Ευρώπης." Πέραν του ότι είναι ξεκάθαρη μπηχτή για τον Σισέ, μυρίζει Τζιγγερίλα από εδώ μέχρι την Παιανία.







Kατσούρ: Δεν το πιστεύω ρε γαμώτο! Την έκανε πάλι τη Βυντριά!



62 comments:

eforas said...

Φοβάμαι να πω ότι με καλύπτεις απόλυτα, γιατί γράφονται διάφορα τελευταία. Τι να κάνω όμως; Δεν έχω να συμπληρώσω πολλά, ας πω μονάχα τούτο: Άτολμος (λέει) ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη. Προφανώς θα θέλανε να είναι τολμηρός για να αρπάξει καμιά 5άρα. Όπως έγραψα στο σχόλιό μου πριν το ματς, το μόνο που δε φοβάμαι είναι ο διασυρμός. Όταν τρως γελοίο αυτογκόλ στο 4', και μετά από λίγο βλέπεις το απίστευτο τακουνάκι-πάσα του Φορλάν, κατευθείαν δε σκέφτεσαι το διασυρμό; Ναι, αν δεν έχεις δει προηγούμενα ματς του Τεν, και βέβαια δεν είσαι χαζός, εγκάθετος ή έχεις #$%#$*(& στο μυαλό (δε λέω γάβρος, γιατί αυτό καλύπτεται από τα προηγούμενα). Αυτά! Καλή συνέχεια (για την οποία, είμαι αισιόδοξος)!

Scratch: Τι Ουνιέα Ουριτζένι και δε συμμαζεύεται! Βέβαια, ο γνωστός παλιός καλός ευρωπαϊκός θίασος μπορεί να αναδείξει όλες αυτές τις υπερδυνάμεις, αλλά γιατί να μην έχουμε μια Βόλφσμπουργκ για σιγουριά; Αν και πίσω έχει ο ΑΠΟΕΛ την ουρά!

Γιώργος Τ. said...

Συμφωνώ μαζί σου... Όποια σκέψη, όποια ελπίδα πέθανε στο 4'..
Κορυφαίος ο Σαριέγκι, γκαντέμης για χιλιοστή φορά ο Βύντρα.. Όσο για τις βλακείες που ακούγονται και γράφονται για τον Σισέ, απλά περιμένω να παίξει σωστά ο Παναθηναϊκός.. Και τότε θα αρχίσουν οι κωλοτούμπες, γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς..
Τον Γκάμπριελ τον θέλω μπακ για το πρωτάθλημα.. Τον προτιμώ από τον Μουν.. Αλλά όπως και να 'χει, προτιμώ μια μεταγραφή σε αυτή την θέση.. Αν και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος σχετικά με αυτό..
Δεν μου άρεσαν οι δηλώσεις Τεν Κάτε. Εκτός τόπου και χρόνου.. Επίσης, όταν θέτεις ευρωπαϊκό στόχο τον τελικό του Europa League... Θες να κάνεις την υπερβολή? Μίλα για κατάκτηση, όχι για τελικό..

*Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την πρόκρισή του!
*"έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός.. Η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στο Europa League!". To διάβασα κάπου και με έκανε να γελάσω!! Γαύρικο μεν, πετυχημένο δε!!

sportathens said...

Οταν στο 4ο λεπτό χάνεις 1-0 και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ανατρέπονται όλα τα σχέδια που εχεις!!
Ο Βύντρα δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το αυτογκολ.Μπορεί να συμβεί στο καθένα..απλά έτυχε!!
Ο Γκάμπριελ μπορεί να παίξει μπακ όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ και θες επιθετικό σχήμα με ομάδες κου κλείνονται!

Rizobreaker said...

Αγαπητό Gatti, καταρχήν σε όσα λες για το σχήμα του αγώνα με την Ατλέτικο διαφωνώ γενικώς, αλλά δε θα κάνω ανάλυση για να μη θεωρήσεις πάλι ότι έχουμε πόλεμο.

Θα σταθώ σε μερικά άλλα σημεία. Το ένα είναι η "μη σοβαρότητα" και η αμετροέπεια του Τεν Κάτε. Όπως θα διάβασες και τι δήλωσε ο Μάτος με αφορμή το "διωγμό" του, του φαίνεται τελείως παράλογο να μην τον έχει στα πλάνα του ο Τεν Κάτε και από την άλλη να ζητάνε υπερβολικά λεφτά για να τον παραχωρήσουν. Η απορία του Μάτος είναι ότι πιο λογικό στον κόσμο για αυτή την κατάσταση...

Το ίδιο ισχύει και για τον Κλέιτον και για τους Μάντζιο και Τζιώλη. Όταν απαξιώνεις τους παίκτες σου, δε μπορείς μετά να απαιτείς φράγκα ρε φίλε! Τους αφήνεις ελεύθερους να συνεχίσουν την καριέρα τους!
Δε μπορεί να πληρώνουν οι παίκτες τον άθλιο σχεδιασμό που εσύ κάνεις ως ομάδα (γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως παίρνεις έναν παίκτη και παίζει βασικός μια χρονιά και είναι και πολύ καλός -άρα σου κάνει- και μετά από ένα χρόνο τον βάζεις στο ψυγείο -άρα δε σου κάνει-)...

Αν αυτό δεν είναι άθλια συμπεριφορά προς τους παίκτες, τι είναι?

Το άλλο σημείο είναι ο απίστευτος εγωισμός του Τεν Κάτε. Όταν ο ίδιος ουσιαστικά θεωρεί άχρηστο το Δάρλα (και παραδέχεται ότι του τον επέβαλαν), αλλά τον χρησιμοποιεί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι αντί του Σπυρόπουλου, ο οποίος προ επεισοδίου ήταν αναντικατάστατος, εε τότε νομίζω ότι είναι προφανές ότι ο Τεν Κάτε είναι και εγωιστής και εμπαθής...

Όσον αφορά τα περί Λέτο, Σισέ, Νίνη κτλ συμφωνώ με όσα λες...

Όσον αφορά τον Οικονομόπουλο όμως διαφωνώ... Οι δηλώσεις του θεωρώ ότι είναι καθαρά για το καλό της ομάδας και όχι Τζιγκερικές ή μπηχτές για το Σισέ...
Και αυτό που λέει για τον Γκαλίνοβιτς δε νομίζω ότι το λέει λόγω πικρίας. Μια απλή αλήθεια είναι. Το ήθος του Οικονομόπουλου δε συγκρίνεται με του Δομάζου, μην τρελαθούμε... Και λάβε υπόψιν ότι ο Οικονομόπουλος με βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά, άρα δεν έχω κανένα λόγο να του κάνω εικόνισμα...
Ο Γκαλίνοβιτς δεν φτάνει για τον Παναθηναϊκό, πως να το κάνουμε... Ας δούμε και τον Τζόρβα, ας πάρει την ευκαιρία του ως βασικός, κι αν δεν..., τότε θα πρέπει να βρούμε έναν νέο Βάντζικ...

Αυτά, και ας ελπίσουμε με τη Ξάνθη να πάει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ και να δούμε καλή μπάλα.

ΥΓ: Κατά 99% θα πάω, εσύ?

gatti said...

@eforas: A πα πα! Να μη λες τέτοια πράγματα. Να διαφωνείς έστω και για τη ...διαφωνία! :))

Κι εγώ δεν φοβήθηκα τον διασυρμό από την στιγμή που ξεκίνησαν τα δύο ματς. Πριν από τα δύο ματς είχα φοβηθεί ομολογώ. Ομως, στο πρώτο με το που ξεκίνησε η ομάδα είχε καλά πατήματα, άσχετα που εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Και στο δεύτερο με το που μπήκε το αυτογκόλ ήταν πια σαφές ότι θα πάει ψηλά το κοντέρ. Πιστεύω πάντως ότι οι παίκτες το φοβήθηκαν το παιχνίδι περισσότερο από τον Τεν Κάτε.

Κι εγώ είμαι αισιόδοξη για τη συνέχεια της ομάδας αγωνιστικά, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη στο θέμα της γκρίνιας...

ΥΓ. Εννοείται ότι ο παλιός γνωστός Ευρωπαίος γαύρος δεν έχει πρόβλημα να δείξει την ...κλάση του ούτε με τις Ντεμπρετσένι και σία. Αλλά και μια Βόλφσμπουργκ δεν θα έβλαπτε έτσι; :))))

AΠΟΕΛ δεν θέλω. Κρίμα να δηλητηριάσουμε πάλι τις σχέσεις μας με τους Κύπριους, όπως με τα αίσχη που έγιναν πέρσι με την Ανόρθωση...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Kι εγώ αυτό περιμένω για τον Σισέ. Τις κωλοτούμπες. Είμαστε απίστευτοι πάντως και μοναδικοί για να ισοπεδώνουμε τα πάντα!

Οτι προτιμάται ο Γκάμπριελ από τον Μουν, ούτε συζήτηση. Αυτόν τον Μουν, γιατί αν δεν είχε το ψυχολογικό πρόβλημα ίσως να ήταν διαφορετικός. Αλλά Γκάμπριελ για μόνιμη λύση, ευχαριστώ δεν θα πάρω! Συμφωνώ ότι είναι προτιμότερη (έως αναγκαία) μια μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση.

Ούτε εμένα μου άρεσαν οι δηλώσεις του Τεν Κάτε και το έγραψα. Τελείως άστοχες. Φοβάμαι ότι με τόση πίεση που υπάρχει (και τώρα πια την αισθάνεται) βρίσκεται και ο ίδιος σε σύγχυση. Κι αυτό μόνο καλό δεν είναι. Ελα ντε! Τελικό έχουμε ξαναπάει και σε πιο σημαντική διοργάνωση. Τελικό πήγε και ο Πεσέιρο(υ).

Μπράβο και πάλι μπράβο στον ΑΠΟΕΛ! Ακουγα χθες από το ραδιόφωνο τον Κύπριο εκφωνητή! Πόση χαρά! Χάρηκα κι εγώ μαζί του!

Οντως, πολύ καλό το γαυροαστειάκι! Γράψαμε ιστορία (τρομάρα μας!). :)))

gatti said...

@Rizobreaker: Να την κάνεις την ανάλυση, γιατί να μη την κάνεις; Είπα εγώ ποτέ ότι απαγορεύεται να κάνεις ανάλυση; ΄Η μήπως επηρεάστηκες από τις γκεμπελίστικες μεθόδους του Πανάθα; Είσαι ο τελευταίος που περιμένω να του συμβεί κάτι τέτοιο!

Σχετικά με τον Τεν Κάτε και τον Μάτος. Μάλλον τα συγχέεις τα πράγματα. Η συμπεριφορά του Τεν Κάτε προς τον παίκτη είναι ΕΝΑ ζήτημα, για το οποίο συμφωνώ μαζί σου ότι δεν του έχει φερθεί σωστά, ανεξάρτητα από το αν του κάνει ή όχι σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά τα χρήματα που ζητάει η διοίκηση για να τον παραχωρήσει είναι ένα ΑΛΛΟ ζήτημα που δεν σχετίζεται με τον προπονητή.

Και το ίδιο ισχύει για τον Κλέιτον, τον Τζιόλη και τον Μάντζιο. Δεν τους απαξίωσε ο Τεν Κάτε βάζοντάς τους να παίξουν με τη δεύτερη ομάδα. Η διοίκηση τους απαξίωσε. Και μη μου πεις ότι το έκανε επειδή το ζήτησε ο τεντάς γιατί είδαμε όλοι πώς του ..ΦΟΡΕΣΕ τον Δάρλα και τον δέχτηκε και είπε και ευχαριστώ από πάνω. Μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να τον υποχρεώσει να τους προπονεί με τη βασική ομάδα, ακόμα κι αν δεν γούσταρε να το κάνει, ώστε να προστατεύσει το προϊόν της ώστε να το πουλήσει καλύτερα. Μην ξεχνάς επίσης πως στον περσινό σχεδιασμό δεν είχε λόγο ο Τεν Κάτε. Αν ακριβοπλήρωσαν Ιβ και Μάτος και έφεραν Κλέιτον και δεν του έκανε κανένας από τους τρεις, μάλλον η διοίκηση φταίει όχι ο τεντάς. Δεν θα του φορτώσουμε ΚΑΙ τις αστοχίες της διοίκησης. Υπάρχουν τόσα άλλα για την καμπούρα του.

Για τη χρησιμοποίηση Δάρλα αντί Σπυρόπουλου την έγραψα την δική μου γνώμη, ότι δηλαδή ήταν θέμα τακτικής, επειδή έχει καλύτερες επιστροφές. Εσύ πιστεύεις ότι είναι θέμα εμπάθειας του Τεν Κάτε όταν όλοι παραδέχονται ότι δεν έχει εμπάθεια σε τέτοια ζητήματα. Δεν συμφωνούμε, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, πάμε παρακάτω.

Για τον Οικονομόπουλο ΠΟΥ είδες να τον βάζω στην κατηγορία Δομάζου; Το αντίθετο, μάλιστα. Εγραψα ότι τον εκτιμώ και θεωρώ πολλά πράγματα σωστά στη συνέντευξή του.
Μάλλον είναι πολύ μεγάλο το ποστ και σε κούρασε ώστε διάβασες τα μισά. Μία αμφιβολία έχω για τους λόγους που δεν βγάζει σκάρτο τον Μάριο. ΜΑΚΑΡΙ να είναι θέμα δυσκαμψίας και να λυθεί με πολλή γυμναστική. Αλλά κι εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις αυτό. Αλλά αυτή είναι μία αμφιβολία, όχι βεβαιότητα.

Εκεί που διαφωνώ είναι που βγάζει ουσιαστικά τον Σισέ "τελειωμένο" και γιατί οι λύσεις που προτείνει είναι καλές μεν, αλλά "τακτικής Τζίγγερ". Φτηνοί, άγνωστοι και ταλέντα που μπορεί να βγουν Βαζέχα και να τους κάνουμε (δικαίως) εικόνισμα, αλλά μπορεί να βγουν και κατιμάς...

Αλλά ακόμα κι αυτό δεν σημαίνει ότι τον Οικονομόπουλο τον θεωρώ άνθρωπο που θέλει να κάνει κακό στην ομάδα. Βλέπεις δεν είναι μόνο τι λες, αλλά και πώς το λες. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός, δεν θα έλεγα ποτέ κάτι διαφορετικό.

gatti said...

@sportathens: Συμφωνώ. Επί της ουσίας ...τζάμπα ποστ είναι αυτό και τζάμπα ανάλυση. Αφού στο 4΄ ανατράπηκαν τα πάντα, κακώς καθόμαστε και το συζητάμε.

Ο Βύντρα ήταν εξαιρετικά άτυχος στο θέμα του αυτογκόλ. Φταίει για πολλά, αλλά στο συγκεκριμένο ματς ήταν απλά γκαντέμης.

Οντως, ο Γκάμπριελ σε τέτοια ματς που περιγράφεις μπορεί να παίξει μπακ. Για πιο σοβαρά όμως θα είναι κίνδυνος - θάνατος!

gatti said...

@Rizobreaker (again): Οχι, δεν θα πάω στο γήπεδο, από την τηλεόραση θα τον δω τον αγώνα.

Rizobreaker said...

"Για τον Οικονομόπουλο ΠΟΥ είδες να τον βάζω στην κατηγορία Δομάζου; Το αντίθετο, μάλιστα. Εγραψα ότι τον εκτιμώ και θεωρώ πολλά πράγματα σωστά στη συνέντευξή του.
Μάλλον είναι πολύ μεγάλο το ποστ και σε κούρασε ώστε διάβασες τα μισά."

Βρε Gatti που είδες να λέω ότι τον έβαλες στην κατηγορία του Δομάζου? Εγώ απλά το τόνισα αυτό, δική μου γνώμη.

Επίσης γι' αυτό που λες ότι η απαξίωση των παικτών είναι πράξη της διοίκησης και όχι του Τεντά, εγώ ξέρω ότι όταν ένας προπονητής είναι μεγάλος και winner (κατά τα λεγόμενα του ιδίου) στην πράξη και όχι στα λόγια, τότε εκείνος κάνει κουμάντο στο ρόστερ και όχι ο Αντωνίου. Τεχνικός διευθυντής και διοίκηση έχουν αρμοδιότητα να κάνουν πράξη τις εντολές του προπονητή...

gatti said...

@Rizobreaker: Ετσι κατάλαβα, γράψε λάθος...

Κανένας προπονητής δεν είναι πάνω από τη διοίκηση. Και λογικά κανένας προπονητής δεν είναι πάνω από τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο Αντωνίου τυπικά είναι παραπάνω ιεραρχικά από τον Τεν Κάτε. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλη την Ευρώπη, όσο μεγάλη προσωπικότητα κι αν είναι ο προπονητής.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Για τη δική μας γελοιότητα δεν θα βρεις λόγια, εσύ που είσαι τόσο καλή στην ανάλυση! Κι εδώ ξεχωρίζει ο Θρύλος. Με την απόδοσή του κλείνει -κυριολεκτικώς- στόματα. Άναυδοι έχουμε μείνει όλοι. Φίλοι και αντίπαλοι... Σε χαιρετώ.

Εννοείται ότι προπονητής Κετσπάγια ΔΕΝ υπάρχει.
Αλλά γιατί τα λέω σε σένα; Και πού να τα πω; Με τους Γαύρους τα έχω ήδη πει. Τώρα ας το ακούσουν και οι εκλεκτοί αντίπαλοι. Χαίρε - και το εννοώ κυριολεκτικά.

paoad said...

Συμφωνώ ότι τα όποια συστήματα και τακτικές κράτησαν μέχρι το 20'. Κάπου εκεί έπαψε να υπάρχει το κίνητρο και μαζί μ' αυτό η όποια προσπάθεια για να παίξουμε μπάλα.

Οι όποιες παρατηρήσεις δεν αναφέρονται μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Θές με Σπάρτα, θες Εργοτέλη, θες Αθλετικο, η ομάδα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Είναι παραπάνω από εμφανές. Δεν κάνει ορθολογικό παιχνίδι όταν έχει κατοχή μπάλας αλλά περιμένει από τις ατομικές ενέργειες των Λέτο, Καραγκούνη και τις κούρσες του Σαλπι για να βγουν φάσεις.

Ρε Γαττούλι παρασύρεσαι από το πάθος σου να υποστηρίξεις τον Ολλανδό.

Όταν έχεις τη τύχη να διατηρείς στο ροστερ σου παίκτες με τη ποιότητα και τη κλάση του Ζιλμπέρτο, του Κατσου, του Καρα, το Νίνη, του Λετο δεν νοείται να έχεις πρόβλημα στην ανάπτυξη- απλά δε γίνεται. Επομένως δε φταίει η μη ύπαρξη κλασσικού 10ριού ή άλλου παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Είναι θέμα κυκλοφορίας της μπάλας και η μπάλα χρειάζεται πλάνο, συνεχής κίνηση, γρήγορες αντιδράσεις και σωστές πάσες για να κυκλοφορήσει σωστά. Είναι ομαδική δουλειά και σ' αυτό το ζήτημα δε σηκώνω οποιοδήποτε επιχείρημα.

Αυτή η απαξίωση του ρόστερ με τρελαίνει ρε παιδιά. Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στον Παο. Δεν μας κάνουν οι Τζιολης, Ματος, Μαντζιος, Κλειτον, Γκαλινοβιτς, Μουν, Γκαμπριελ, Βυντρα, Σαριεγκι, Μελίσσης, Καντε, Νίνης, Χριστοδουλ, Τζορβας....

Ωραία, να κρατήσουμε μόνο τον Σισέ, τον Λέτο, τον Κάρα, τον Σπυρόπουλο, τον Σαλπι και να πάρουμε άλλους 15 παίκτες! Όλες οι ομάδες στον κόσμο έχουν δυνάμεις και αδυναμίες- ο σκοπός του εκάστοτε προπονητή είναι να αναδείξει τις δυνάμεις και να κρύψει ή να απαλείψει τις αδυναμίες.

Θα μου απαντήσει κάποιος- δηλαδή σε ικανοποιεί ο Γκάμπριελ σαν δεξί μπακ? Θα απαντήσω ότι η Μάντζεστερ κράτησε μια 10ετία τον Γκαρι Νεβιλ, η Ρεαλ τον Μισελ Σαλγκαδο κτλ…..- πόσα παραπάνω έχουν οι παραπάνω από τον Γκάμπριελ. Πάντως δεν με ικανοποιεί ούτε ο μπλαζέ πρώην ποδοσφαιριστής Σειταρίδης, που ακόμα και σήμερα δεν έχει βγάλει κιχ για τα γεγονότα της Ριζούπολης.

Ο σκοπός των μεταγραφών είναι να ζυγίζεις τα πράγματα και να επιλέγεις αυτόν που θα σου φανεί χρησιμότερος. Μου λέτε ότι χρειαζόμαστε σέντερ μπακ- προλάβατε και είδατε τον Καντέ και τον Μπιασμιρ στο κέντρο της άμυνας και δεν σας ικανοποίησαν? Γιατί με αυτή τη λογική τον Μπορέλι που έκανε 2 χρόνια να παίξει μπάλα θα έπρεπε να τον δίναμε στον Ακράτητο για να ψηθεί.

Άσχετο αλλά, με διαφορά το καλύτερο εξώφυλλο (από κάθε άποψη) των ημερών ήταν του «Φίλαθλου»
http://www.sport24.gr/svc/npc/coverNew.asp?dtmDate=26/8/2009&cid=4

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Kι όμως με τον Τιμούρ έχεις τύχη στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το ζητούμενο βέβαια για τους γαύρους είναι να βλέπουν την ομάδα τους να παίζουν μπάλα. Σ΄ αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβάλλει ο Γεωργιανός.

Πού να βρω χρόνο να αναλύσω τα δικά σας; Εδώ δεν προλαβαίνω να αναλύσω τα δικά μας. Ασε που δεν τα ξέρω τα δικά σας τόσο καλά ώστε να κάνω και αναλύσεις...

Καλό μεσημέρι!

gatti said...

@paoad: Είπες την πιο σωστή κουβέντα: Oλες οι ομάδες έχουν δυνάμεις και αδυναμίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 24 σούπερ παίκτες. Κάπου θα υπερέχουμε κάπου θα χωλαίνουμε. Και κάθε χρόνο θα διορθώνουμε. Το θέμα είναι πως, αφενός δεν διορθώνουμε, άρα δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αφετέρου πως υπάρχει πολλή γκρίνια. Μια γκρίνια και μια αντιπαλότητα που ξεκινούν από το γεγονός ότι δεν περισσεύει υπομονή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια γι΄ αυτό και έχουμε στήσει στον τοίχο παίκτες και προπονητή πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Δεν έχω πάθος να υποστηρίξω τον Ολλανδό, απλώς προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό του και νομίζω ότι το έχω καταφέρει σε ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα, μην νομίζεις ότι δεν βλέπω και κάποιες ακατανόητες κινήσεις του, αλλά και κάποιες ακατανόητες συμπεριφορές του. Για μένα περισσότερο πρόβλημα είναι η εκρηκτική συμπεριφορά του και όχι οι προπονητικές του ικανότητες. Αν επιμένω στον Ολλανδό είναι επειδή δεν έχουμε δει προκοπή τα προηγούμενα χρόνια που τους αλλάζαμε σαν πουκάμισα. Γι΄ αυτό λέω ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει φέτος που επέλεξε αυτός τους παίκτες. Αλλά να περιμένουμε, όχι να φωνάζουμε από τον πρώτο μήνα.

Από την άλλη, βέβαια, δεν σου κρύβω πως με όσα βλέπω να γίνονται όλο αυτό τον καιρό, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά πως ίσως θα είναι καλύτερα να φύγει άμεσα, για να σταματήσει αυτός ο χαμός. Εγώ δεν θα πω βέβαια ποτέ πως ο συγκεκριμένος είναι κακός προπονητής και θα πιστεύω πάντα πως πολεμήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο. Αλλά αν είναι να γίνουμε δύο στρατόπεδα εμείς οι Παναθηναϊκοί, χίλιες φορές να γίνει το χατήρι αυτών που θέλουν να φύγει, αρκεί να μην χάσουμε τον στόχο που είναι ο τίτλος. Εχω κουραστεί με όλη αυτή την κατάσταση.

Συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, το έχω γράψει πολλές φορές. Εσύ πιστεύεις ότι φταίει ο προπονητής ενώ εγώ (που τον ...υποστηρίζω) πιστεύω ότι είναι αφενός θέμα των συνεχών αλλαγών που αναγκάζεται να κάνει λόγω αδυναμίας στην άμυνα και πληθώρας λύσεων μπροστά, αφετέρου θέμα χρόνου μέχρι οι παίκτες να βρουν τα πατήματά τους. Η περυσινή χρονιά δεν είναι πρόκριμα για το τι θα συμβεί στη φετινή, γιατί φέτος υπάρχουν νέα πρόσωπα που κι αυτά θέλουν χρόνο. Εγώ βλέπω πως γίνεται δουλειά και πως η ομάδα θα στρώσει, εσύ βλέπεις πως αυτό δεν γίνεται με τον συγκεκριμένο προπονητή. Βέβαια, αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα, θα δικαιωθείς εσύ. Αλλά τότε θα είναι αργά, θα μου πεις... Δεκτόν...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από αυτό που λες για το ρόστερ. Οντως δεν έχουμε δει τον Μπιέρσμιρ ακόμα σε θέση στόπερ, ενώ έχουμε ήδη καταδικάσει τον Καντέ. Αλλά αυτό έχει να κάνει με ό,τι έγραψα στην αρχή. Πως δεν μας περισσεύει η υπομονή. Οχι άδικα, τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά. Από την άλλη, από όποια πλευρά κι αν το δεις, ακόμα κι αν μας βγουν τελικά αυτοί οι παίκτες, υπάρχει διαφορά ποιότητας στις τρεις γραμμές. Μπροστά έχεις Σισέ - Λέτο, στο κέντρο έχεις Ζιλμπέρτο - Κατσούρ. Πίσω τι έχεις; Υπάρχει ανισορροπία ξεκάθαρα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μας δίνω ελπίδες για πρωτάθλημα. Μας δίνω και πολλές, ακόμα και με το παρόν ρόστερ. Αν μιλάμε (όσοι μιλάμε) για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις που υπάρχουν ελλείψεις αποδεδειγμένες, είναι για να μπορεί να σταθεί η ομάδα σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο (με ένα στόπερ κλάσης και ένα πραγματικό δεξί μπακ την "χτυπούσαμε" χαλαρά την πρόκριση με Ατλέτικο κι ας διαθέτει Αγουέρο και Φορλάν) και να πάρει ξεκάθαρα κεφάλι στην υπόθεση - πρωτάθλημα, καθώς επίσης να κάνει μια καλή πορεία - πλέον - στο Europa League.

Εκείνο το πρωτοσέλιδο ήταν όντως καλό...

koutavaki said...

Το βρήκα τι έχει ο Γκαλίνοβιτς:καραμπινάτη οσφυοκαμψία(έτσι δεν το έλεγε ο Παπαδόπουλος στο"Εκμέκ Παγωτό"?)!!!Κανείς δεν κατάλαβε εξ' αρχής το μεγαλοφυές σχέδιο του Λουκά.Σου λέει"Ποιον κοροϊδεύουμε,αποκλείεται να περάσουμε.Γιατί να έχουμε το άγχος κι εμείς και ο κόσμος?Άλλωστε εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και καθαρίζουμε τα παιχνίδια μόνοι μας ρε!Κανέναν δεν έχουμε ανάγκη!"Και το κάρφωσε.(Αν το καλοσκεφτείς η χαμένη κεφαλιά και το γκολ έγιναν σε ανάποδα τέρματα,άρα μήπως κάποιος τον πειράζει κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον βραχυκυκλώνει?).Πάντως σωστό σκεπτικό,η Πανάθα δεν πρέπει να εξαρτάται από κανέναν.Βέβαια μετά το κατάλαβαν όλοι και τον έβγαλαν πρώτο στην ψηφοφορία!Έτσι πρέπει ρε παιδιά,να έχουμε χιούμορ!Άλλωστε,ίσως να είναι καλύτερα για μας έτσι,μιας και ως επικεφαλής στο Europa League θα έχουμε πιο εύκολο έργο,άρα και λιγότερο άγχος,άρα περισσότερη προσοχή στο πρωτάθλημα.Θέλω να πιστεύω δηλαδή...

gatti said...

@koutavaki: Toυ Βύντρα, του κάνει πλάκα ο θεός, δεν εξηγείται αλλιώς. Εχασε το άχαστο στο αντίπαλο τέρμα και έβαλε αυτό δεν ήθελε με τίποτα να βάλει.

Πάντως, κακά τα ψέματα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του. Εγώ το ξανάγραψα. Πρέπει να έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσει το παιχνίδι και μάλιστα να είναι και αρκετά καλός.

Πάντως, είτε φταίει είτε δεν φταίει, είτε είναι όντως καλός, είτε όχι, για την δική του αλλά και για την δική μας ψυχική υγεία θα ήταν καλύτερο να φύγει. Απορώ που δεν την ψάχνει έξω για να σωθεί κι αυτός, να σταματήσουμε κι εμείς να έχουμε ένα εξιλαστήριο θύμα για όλα τα δεινά της ομάδας.
Οχι ότι δεν έχει δώσει αφορμές, έχει δώσει και με το παραπάνω, αλλά από την άλλη δεν αξίζει και τέτοιας αντιμετώπισης.

Μιας και θίγεις το θέμα της ψηφοφορίας του MEGA, πέρα από την πλάκα που κάνουμε κι εμείς μεταξύ μας, θεωρώ unfair την δημοσιοποίηση του γκάλοπ. Από την στιγμή που είδαν, γιατί δεν μπορεί να μην είδαν, πως έγινε χαβαλές, έπρεπε να το ακυρώσουν. Το ότι το δημοσιοποίησαν και μάλιστα με τα γνωστά ειρωνικά γελάκια εμένα μου δείχνει ότι το έκαναν εκ του πονηρού. Αλλωστε το όλο κλίμα της εκπομπής είχε τη μορφή "λαϊκού δικαστηρίου". Και όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο, έτσι;

Rizobreaker said...

Gatti η ιεραρχία είναι ΑΛΛΟ θέμα και οι αρμοδιότητες του κάθε ρόλου ΑΛΛΟ θέμα!

Τι εννόω. Δύο τινά συμβαίνουν, και κάθε διοίκηση διαλέγει ένα απ' τα δύο για να ακολουθήσει.

Το πρώτο είναι ότι ο προπονητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος όσον αφορά το ρόστερ και άρα εκείνος αποφασίζει ποιοι παίχτες φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι θα αποκτηθούν κτλ κτλ. Σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή είναι συμβουλευτικός και εκτελεστικός. Δηλαδή συμβουλεύει τον προπονητή και μεταφέρει τις αποφάσεις του προπονητή στη διοίκηση και ενεργεί για την πραγματοποίηση τους! Ο προπονητής όμως είναι ο άρχων!

Το δεύτερο είναι ότι η διοίκηση αποφασίζει για τα πάντα (και μέσω του τεχνικού διευθυντή) κάνει τις μεταγραφές κτλ κτλ και μετά παίρνει ένα προπονητή και του λέει, με αυτό το ρόστερ κάνε ότι μπορείς.

Έχεις καταλάβει εσύ ποιο από τα δύο μοντέλα ακολουθούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός??

Γιατί εγώ προσωπικά θεωρώ ότι, όχι δεν ξέρουν ποιο από τα δύο μοντέλα να ακολουθήσουν, αλλά ότι προσπαθούν να ακολουθήσουν ΚΑΙ τα δύο (κάτι που είναι το χειρότερο δυνατό)...

Αναμένω τη γνώμη σου...

gatti said...

@Rizobreaker: Ποια γνώμη μου περιμένεις; Εγώ μίλησα για την ιεραρχία. Εκεί ο τεχνικός διευθυντής είναι ανώτερος του προπονητή.

Για το θέμα των αρμοδιοτήτων, όμως, είναι σαφές ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο μοντέλο που να ακολουθείται στο θέμα των αρμοδιοτήτων. Και προφανώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο μοντέλο για να υπάρχει το περιθώριο ελιγμών. Ετσι ώστε ο ένας να τα ρίχνει στον άλλο. Αυτό δεν κάνουν έτσι κι αλλιώς τόσο καιρό τώρα με τις δηλώσεις τους;

Crazy Tourists said...

"Tόσο μπορούσαμε"
Μεγάλη αλήθεια δυστυχώς...

Τρελοτουρίστρια

Ντεμης said...

Γεια σου βρε Gatti! Μια χαρά, τίποτα δεν άλλαξε με τον μετριασμό!
Πολύ συμφωνώ με όλα, φοβερή ανάλυση. Τι να προσθέσω, τίποτα.
Θέλω μόνο να πω πόσο χάρηκα κι εγώ για τον ΑΠΟΕΛ! Μπράβο στους Γαλαζοκίτρινους, κι ελπίζω να μην πέσουν πάνω σε καμμιά επίσης ελληνική ομάδα όπως εμείς πέρσι δύο φορές, δεν θέλουμε ελληνικούς εμφυλίους. Μακάρι να περάσουν και την φάση των Ομίλων και να πάνε πιο μακρυά απ΄ ότι η Ανόρθωσίς μου.
Τέλος, καλή επιτυχία στους δύο Δικεφάλους απόψε. Αλλά χλωμό, πολύ χλωμό....

gatti said...

@Crazy Tourists: Eτσι είναι τρελοτουρίστι μου! Εχει δίκιο ο Κατσουράνης. Μέχρι εκεί ήταν οι δυνατότητές μας...

Φιλιά! :)))

gatti said...

@Ντέμης: Kι εγώ το χάρηκα για τον ΑΠΟΕΛ. Και μακάρι να προχωρήσει και να φτάσει μακριά! Είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλο κίνητρο για παραπέρα αυτό που πέτυχε!

Εμφύλιο δεν θέλω κι εγώ, το έγραψα και παραπάνω. Αρκετά δηλητηριάσαμε τις σχέσεις μας με τους προηγούμενους εμφύλιους!

Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ!
Γιατί χλωμό Ντέμη μου; Σκέψου θετικά! :)))))

squarelogic said...

Προσπαθώ να καταλάβω τι απ τα 2 συμβαίνει:
1)ο 10Κ δεν ζητά δημοσίως παίκτες για να πάει με τα νερά της διοίκησης και να εξαντλήσει το συμβάλαιο του
ή
2)δεν ζητά για ν'αναγκαστούν να τον διώξουν μεν ώστε να ροκανίσει μια ώρα αρχύτερα την παχυλή αποζημίωση,έχοντας διωχθεί δε για λάθη ανεπαρκών παικτών...

Αν ετοιμάζει "ηρωική έξοδο",το πιο τιμητικό γι'αυτόν θα ήταν να τον σουτάρουν επειδή ζητούσε παίκτες απ το πάνω ράφι.Έχει ένα όνομα ο άνθρωπος,δε νομίζω οτι θελει να ΄φυγει σαν ποντικός...

Ο Μαρκάκης σήμερα ουσιαστικά φωτογραφίζει το πλέον πιθανό και για μένα σενάριο-ότι καλύπτει ουσιαστικά την διοίκηση,ότι κυριαρχο στην σκέψη όλων είναι να γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί ώστε όλοι οι μέτοχοι να είναι σχετικώς ευχαριστημένοι.Αυτό βέβαια σημαίνει οτι τελικό κριτήριο στις επιλογές όλων δεν είναι η επιτυχία της ομάδας και μόνον αυτή,και γι'αυτό βλέπουμε τα ανεξήγητα που βλέπουμε.
Αδυνατώ όμως να κατανοήσω ποιό το όφελος τόσο του 10Κ όσο-κυρίως- του Πατέρα απ΄'ολα αυτά.Ο τελευταίος μπορεί να νομίζει οτι έχει ικανοποιημένο "τον παιδικό του φίλο",ωστόσο θα χρεωθεί την αποτυχία της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ(σε τόσο στενό χρον.διάστημα)σε ελλην.ομάδα.
Το θέλει κάτι τέτοιο?

Άσχετα απ το τι λεει ο προπονητής,βλέποντας την μαύρη τρύπα του Μουν δεξιά ή την ταλαιπωρία του Μπιέρσμιρ σαν αντικαταστάτη του,δεν όφειλε να ζητήσει εξηγήσεις απ τον 10Κ?

ΥΓ.Για τον Αντωνίου δεν έχω προσδοκίες να ορθώσει ανάστημα δεδομένου οτι η καριέρα του σαν τεχνικού δ/ντή άρχισε και θα τελειώσει στον Παναθηναικό...οπότε γιατί να χάσει τον μπερντέ?

squarelogic said...

ωχ,τώρα είδα το comment moderation και ομολογώ οτι σπάστηκα...κατανοώ όμως.
Περιμένω την...έγκριση και την απάντηση σου.

gatti said...

@squarelogic: Kι εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει...

Δεν ξέρω αν θέλει ο Τεν Κάτε να πάει με τα νερά της διοίκησης για να εξαντλήσει το συμβόλαιό του ή να εισπράξει την παχυλή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα, είναι ότι δεν βλέπει τα κενά και δεν έχει ζητήσει να καλυφθούν.

Το πιθανότερο θα είναι μετά το τέλος της θητείας του να προστεθεί στη μεγάλη λίστα εκείνων που δηλώνουν ότι ζήτησαν κάποια πράγματα που δεν υλοποιήθηκαν (βλέπε Μουνιόθ, λίαν προσφάτως...). Ασε που υπάρχουν πληροφορίες (που δεν ξέρω βέβαια αν είναι διασταυρωμένες) ότι ζήτησε μια ολόκληρη 11άδα, αλλά δεν εισακούστηκε! Πάντως, κάποια στιγμή τον Μάιο ακούστηκε ότι θέλει και τερματοφύλακα. Είναι δυνατόν να μίλησε για τερματοφύλακα και να μην ζητάει δεξί μπακ και στόπερ; Οταν όμως λέει ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε καλά αν πρέπει να αποκτήσουμε άλλο παίκτη, το κάνει μάλλον στη λογική του ότι "αν είναι να μου φέρουν μία από τα ίδια, καλύτερα να μείνω μ΄ αυτούς που έχω".

Το ίδιο σενάριο που λέει ο Μαρκάκης, αυτό των συμβιβασμών, είναι και για μένα το πλέον πιθανό. Ο Πατέρας θεωρώ πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και ευελπιστεί ότι όλα θα πάνε καλά με το σκεπτικό ότι η ποιότητα της επίθεσης μπορεί να καλύψει τα κενά της άμυνας. Ετσι ώστε και χρήματα να μην έχει ξοδέψει πολλά (διακινδυνεύοντας να δυσαρεστήσει τον παιδικό του φίλο) αλλά και να μην χρεωθεί ο ίδιος μια παταγώδη αποτυχία. Ρισκάρει προφανώς, αφού ο τζόγος είναι το αγαπημένο σπορ του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, προτιμώντας να σκέπτεται θετικά.

Εξηγήσεις από τον Τεν Κάτε λογικά πρέπει να ζητάει, απλώς εμείς δεν θα μάθουμε τι απαντήσεις παίρνει. Μπορεί ο Ολλανδός να του λέει πως δεν έχει καλύτερους να βάλει στις συγκεκριμένες θέσεις και να του επαναφέρει το θέμα της "μη ενίσχυσης". ΄Η μπορεί ο ίδιος να μην πιέζει καταστάσεις, σε μια λογική "φθοράς" του Ολλανδού από τις ίδιες του τις κινήσεις. Ο Πατέρας εξάλλου μπορεί να φτάσει στον τίτλο και με άλλο προπονητή. Δεν θα φύγει αυτός μαζί με τον Τεν Κάτε. Ο Αντωνίου θα φύγει...
Ο ίδιος έχει σίγουρα πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Ολλανδός δεν έχει...

Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω.

ΥΓ. Για τον Αντωνίου συμφωνούμε, αλεξιπτωτιστής είναι στο επάγγελμα του διευθυντή ποδοσφαίρου, οπότε...

ΥΓ1. Σπαστικό το comment moderation αλλά πρέπει να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο με τα πολλά πρόσωπα (Πανάθας, George, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά. γιοματάρης κ.λπ.) γι΄ αυτό...

paoad said...

Πώπω τι κλήρωση ο Ακατανόμαστος...; Μη ξεγελιέστε όμως από τις άμπαλες προβλέψεις. Τόσο η Αλκμααρ όσο και η Στανταρ είναι εξαιρετικές ομάδες με επιθετικό προσανατολισμό και τρομερά ταλέντα. Θα είναι μεγάλη έκπληξη για εμένα αν καταφέρει να βγει τρίτος ο οσπουστης. Θα δούμε ωραία πράγματα φέτος!

gatti said...

@paoad: H κλήρωση ήταν τέλεια αν λάβει κανείς υπόψιν τα μεγαθήρια που απέφυγε. Μεγάλο φάρδος ο Κετσπάγια!

Ωστόσο, επειδή μιλάμε για τον ακατονόμαστο, είναι ικανός να τα κάνει μαντάρα. Για την ακρίβεια με τέτοιες ομάδες τα θαλασσώνει πιο εύκολα, επειδή πιστεύει ότι "τις έχει".

eforas said...

Πάλι τέταρτος θα βγει, αλλά εγώ προτιμούσα ένα γκρουπ με μεγάλα ονόματα, για να μη μας τα πολυζαλίσουνε! Ας είναι! Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι η τελευταία παρουσία του στους ομίλους!

gatti said...

@eforas: Aν δεν πάρει παίκτες ο θείος με το σκεπτικό ότι δεν του έτυχαν μεγαθήρια, την τέταρτη θέση την έχει στο τσεπάκι. Αν πάρει, κάτι μπορεί να κάνει...

Η δική μου ευχή είναι του χρόνου να περάσουμε εμείς απευθείας στους ομίλους και δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο γαύρος...

paoad said...

gattouli η κλήρωση δεν είναι καθόλου καλή, πίστεψε με. Εγώ κρίνω τον όμιλο από τη δυναμικότητα του 4. Αυτός ο τέταρτος λοιπόν, έχει φοβερά ποιοτική ομάδα με ανερχόμενα ταλέντα όπως ο Defour, o Mpokani και ο Witsel και έτοιμους παικταράδες επιπέδου chl όπως ο Jovanovic. Παρόμοια κατάσταση είναι και η Αλκμααρ. Απλά δεν έχουν το όνομα, τη φήμη και την εμπειρία για να τρομάξουν, αλλά κάθε άλλο παρά καλή κλήρωση είναι.

Θα χαρακτήριζα καλή τη κλήρωση αν πήγαινε στον όμιλο με Σεβίλη, Ρειντζερς, Ουνιρέα. Αν πχ τύχαινε σ' ένα θεωρητικά δύσκολο όμιλο με Λίβερποολ, Λυον, Ντεπρετσεν ή με Τσελσι, Πορτο, Αποελ μπορεί να συναντούσε μεγαθήρια αλλά η τρίτη θέση θα ήταν καπαρωμένη πριν καν αρχίσουν οι αγώνες. Διαφωνείς με αυτό;

Πάντως ο συγκεκριμένος όμιλος ξεγελάει πολλούς. Πρόκειται για 3 ομάδες με πάρα πολλούς ανερχόμενους παίκτες που διψάνε για διάκριση και να είσαι σίγουρη πως το 80% των ματς θα είναι over σε αυτόν τον όμιλο.

Σου ξαναλέω- αν βγεί τρίτος θα είναι έκπληξη για εμένα!

gatti said...

@paoad: Δεν διαφωνώ διόλου! Δεν ήταν σωστή η σύνταξή μου ίσως και σου έδωσα άλλη εντύπωση. Αναφερόμουν στο γεγονός ότι γλίτωσε τις πεντάρες, αφού απέφυγε τα μεγαθήρια. Γι΄ αυτό μίλησα για φάρδος του Κετσπάγια.

Δεν θεωρώ εγώ ότι "τις έχει" τις ομάδες αυτές, οι γαύροι το θεωρούν.

Αν κάνεις μια βόλτα στα ερυθρόλευκα φόρα πετάνε στα σύννεφα. Μόνο την Αρσεναλ φοβούνται, αλλά θεωρούν ότι έτσι κι αλλιώς θα "σκουπίσει" όλους τους υπόλοιπους. Θυμίζει κλασικά η περίπτωση ατμόσφαιρα Μακάμπι - Ολυμπιακού (πριν το ματς...).

Η σωστή εκτίμηση γίνεται πάντα με τον τέταρτο του ομίλου, έχεις δίκιο. Και ο τέταρτος είναι ιδιαίτερα ποιοτικός.

Ευκαιρία να δούμε και τον Γιοβάνοβιτς.

Οβεράκια ε; Τέτοια να ακούω!!! :)))))

Ε, εντάξει το πολύ πολύ να θυμηθούμε το παλιό αστείο. "Και ο τέταρτος πάει Πειραιά"...

squarelogic said...

Λες όλα αυτά τα nicks να είναι του γνωστού Πανάθα?όχι οτι δεν μου πέρασε και μένα απ το μυαλό για κάποια απ'αυτά...και σε κάτι τέτοια,βγάζω το καπέλο στην θηλυκη διαίσθηση...

΄Εγραψε πάλι τίποτε απρεπές?

gatti said...

@squarelogic: Φυσικά είναι του Πανάθα. Το θέμα είναι αν έγραψε τίποτα απρεπές; Δεν έγραψε. Το θέμα όμως είναι πως με έναν άνθρωπο που χωρίς να με ξέρει και χωρίς να του έχω κάνει τίποτα με έβριζε επί μέρες με τέτοιο αισχρό τρόπο, δεν θέλω να έχω παρτίδες. Τόσο απλά!

squarelogic said...

Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και ξέρεις ότι τον ξεφώνησα γι'αυτό.
Είναι κλινική περίπτωση πάντως...

Η κλήρωση φαινομενικά βατή για τον γαύρο,πλην όμως όπως γράψατε δυνητικά ύπουλη.Και οι 3 θα παλέψουν για τη 2η θέση.Εύχομαι να δούμε τον Ολυμπιακό που..αγαπήσαμε!

gatti said...

@squarelogic: Kλινική περίπτωση, όντως!

Η κλήρωση είναι ό,τι πρέπει για να δούμε τον Ολυμπιακό που ...αγαπήσαμε! :)))

pensierix said...

Χαιρετώ την οικοδέσποινα και όλη την παρέα!! Η ιντερνετική μου αποτοξίνωση τελείωσε και πλέον είμαι και πάλι στη διάθεσή σας...Το ξέρω ότι σας έλειψα πολύ και υπόσχομαι ότι από δω και πέρα ούτε το μοντερέσι θα σταθεί εμπόδιο στα σεντονάκια μου...:))))

Επιβεβλημένο μεν, σπαστικό δε το μοντερέσι...(δεν πρόκειται να κάνω διάλεξη για την ελευθερία λόγου στα μπλογκς, τα όριά της κτλ κτλ). Κρίμα, πάντως, διότι δεν αξίζει σε ένα τόσο παιχνιδιάρικο μπλογκ αυτός ο περιορισμός...Ελπίζω να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς αν και κατανοώ απόλυτα την οικοδέσποινα που είναι η πρώτη που στενοχωριέται παίζοντας τον ρόλο του... λογοκριτή(λέμε τώρα) χωρίς να τον έχει επιλέξει...

Ψιλοσπάστηκα μπαίνοντας σε αγαπημένο ιστολόγιο μετά από καιρό βλέποντας φαρδύ πλατύ το μοντερέσι και τέτοια ώρα δεν είμαι για ποδοσφαιρικά...Απο αύριο με το καλό, αν και δε νομίζω ότι μπορώ να προσθέσω και πολλά...

ΥΓ
Ενα μοντερέσι στις Βυντριές το χρειαζόμαστε πάντως...

gatti said...

@pensierix: Καλώς τον! Ελπίζω να πέρασες καλά, να
ξεκουράστηκες και να είσαι έτοιμος για δράση, γιατί η ομάδα μπήκε δυναμικά φέτος στη γκρίνια και τις κόντρες!

Mας έλειψες, αλλά αυτό υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να το ξέρεις! Κι αν το ξέρεις δεν έπρεπε να το λες! :pp

Είναι σπαστικό το μοντερέσι, το ξέρω... Και μπέρδεμα επίσης, γιατί μέχρι να καταλάβω τι γίνεται, όλα τα σχόλια τα έβλεπα διπλά! Ασε που μπορεί να μου ξεφύγει κάποιο και αυτός που το έγραψε να νομίζει ότι δεν εγκρίθηκε και να στραβώσει!

Κι εγώ το ελπίζω να μην χρειαστεί να το κρατήσω πολύ.

ΥΓ. Το άλλαζα το μοντερέσι του blog με ένα μοντερέσι στις Βυντριές, ασυζητητί!

paoad said...

gatti, απο εδώ και πέρα θα σου γράφω τα μηνύματα μου όπως τα γράφουν και στα ραδιόφωνα κάτι τύποι που στέλνουν την ίδια παπαριά 15 φορές με την υποσημείωση "ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ", ΑΝ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ", "ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟ ΔΙΑΒΆΣΕΙΣ"

gatti said...

@paoad: Xαχαχα! Ετσι! Ετσι!

Ειδικά αυτά του στυλ "δεν έχεις τα κότσια να το διαβάσεις στον αέρα" όποτε τα ακούω γελάω πολύ! :)))

coachp said...

Εγώ θα διαφωνήσω οπως ξερεις για τη θέση του Νινη. Διαβασες το ποστ μου άλλωστε και ξερεις τη θέση μου για το στήσιμο της ομάδας.

Πάμε στα άλλα. Ο Καραλής χθες, είπε κάτι. Ότι ο Τεν Κάτε τα έχει βρει και στο θέμα της αποζημίωσης και θα φύγει... Ολα αυτα ειπε ειναι μαγειρεματα. Οταν τον ρώτησα προσωπικά για αυτο που είπε, μου απαντησε πως του το είπε ενας ανθρωπος του Παναθηναϊκού. Ξέρω με ποιους μιλάει απο τη διοικηση ο Γιάννης. Όλα αυτα που είπαμε μου φάνηκαν περιεργα. Δεν τα πολυπίστεψα. Ολα αυτά όμως δεν έχουν σημασια...

Σημασία εχει να καταλάβετε οτι μια γραμμή υπάρχει. Αυτη, της στήριξης στον τεν Κάτε. Και ΞΕΡΕΙΣ απο που προερχεται. Οι υπολοιποι που τον κράζουν, αν εξαιρεσεις τον Γκοτζο(που κι αυτος για τις προπονητικες του ικανοτητες δεν τον θέλει) που περνάει ξεκάθαρα γραμμή, οι υπολοιποι λεμε τα πιστεύω μας, κι ας μας λες ΑΡΔ εσύ! Βαθιά μεσα σου, ξερεις τι συμβαίνει... Έχεις καταλάβει οτι ο κόσμος πια δεν αντέχει αυτο που βλεπει. Δεν φταίει ο Τασούλης για αυτό, έτσιιι? Τελος πάντων, απο τη στιγμή που βλέπω να λες οτι μάλλον ειναι καλύτερα να φυγει για να γλιτώσουμε όλο αυτό, αρχιζω και ικανοποιούμαι. Επειδη αν πίστευες οτι ειναι ο κατάλληλος προπονητής δεν θα το δεχόσουν με τιποτα.

Τελος, οι επαφές με τους αγαπημενους Μπιλιτς-Ασανοβιτς κόπηκαν επειδη ειναι του Βαρδινογιάννη. Αρα, με Γκερετς σε κόβω... Αν δεν τα βρουνε οι της Πρασινης με τους Γκοτζους και οι του Βγενοπουλου με του Τζιγγερ, δεν βλέπω χαίρι βέβαια ούτε με τον Σερ Άλεξ Φεργκιουσον...

gatti said...

@coachp: Για τη διαφωνία σου σχετικά με το στήσιμο της ομάδας (που από ό,τι θυμάμαι το έκρινες ορθολογικό, αλλά τέλος πάντων...) δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα διαφωνήσουμε.

Για τα υπόλοιπα: Kατάλαβες τώρα γιατί σας λέω ΑΡΔ;
Γιατί είστε η πληγή της ομάδας!!! Ολων των ομάδων δηλαδή.

Βγήκες τώρα να μας πεις τι; Τις πληροφορίες που έχεις; Και γιατί δεν τις γράφεις στο blog σου; Μας κάνεις εξυπηρέτηση; Γιατί εμένα κάπως αλλιώς μου φαίνεται αυτό που κάνεις..

Δηλαδή προσπαθείς να μου πεις τι;

Oτι - άρχισε να μετράς: Γαυροσυγκρότημα Καλλιθέας (πλην Κάρπετ που "ελέγχεται" ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζει Τεν Κάτε), Φίλαθλος, Ντέρμπι, Μega, Star, Εθνος, Εξέδρα, Goal πλην Μαρκάκη (και ενίοτε Βέργη) και τόσοι άλλοι υποθέτω που απλά δεν τους παρακολουθώ,
είστε από τη μια μεριά και ο Βασιλαράς και η Πράσινη από την άλλη; Κι ακόμα δεν τους καταφέρατε;

Αλήθεια, επί τη ευκαιρία τώρα που έχω αραδιάσει όλα τα "όπλα" της μιας πλευράς, γιατί φωνάζαμε τόσο καιρό ότι ο Ολυμπιακός έχει όλα τα ΜΜΕ δικά του; Δες εδώ τι έχει μαζέψει η "παλιά κατάσταση". Ολα αυτά τα μέσα δεν μπορούσε τόσα χρόνια να τα θέσει στην υπηρεσία της ομάδας, όταν έτρωγε την μία ήττα μετά από την άλλη από τον γαύρο σε επικοινωνιακό επίπεδο; Μάλλον πρέπει να φταίει το ότι είναι αναποτελεσματικά, αν κρίνω από το ότι ακόμα δεν καταφέρατε να φάτε τον Τεν Κάτε που απ΄ ό,τι μου λες τον στηρίζει μόνο ο Βασιλαράς.

Επίσης: Μην παραποιείς τα λεγόμενά μου. Εγώ θα πιστεύω πάντα ότι ο Τεν Κάτε είναι ο καλύτερος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ προπονητής που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έγραψα είναι πως προκειμένου να συνεχιστεί αυτός ο αισχρός πόλεμος στο πρόσωπό του, που ξέρω πως δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν φαγωθεί, ίσως θα είναι καλύτερα να φύγει μπας και σταματήσουν οι τριβές. Γιατί, βλέπεις, βάζω την ομάδα μου πάνω από προπονητές και συμφέροντα. Κάτι που δεν μπορώ να ισχυριστώ για σας...

Οταν λέω για σας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι βάζω μέσα ΚΑΙ εσάς ΚΑΙ τους Βασιλαράδες! Γιατί λογικά κι εκείνοι κάποια συμφέροντα θα υπηρετούν.

ΥΓ. Μη μου μιλάς για Καραλή. Είναι ένας από τους δημοσιογράφους που χαιρόμουν να ακούω. Αλλά από την στιγμή που επέστρεψε "εκεί που δεν πρόκειται να γυρίσω ποτέ" και ισορροπεί καθημερινά στην άκρη του γκρεμού, μήπως και του ξεφύγει τίποτα κακό για τον γαύρο, μέσα στο γαυροσυγκρότημα, τελείωσε για μένα. Οσο καλός κι αν είναι, όσες πηγές κι αν έχει, όσες ειδήσεις κι αν βγάλει...

gatti said...

@coachp: A ναι, ξέχασα την ΕΡΤ/ΝΕΤ/ΕΡΑ Σπορ, αλλά αυτή εξυπακούεται νομίζω, έτσι;

coachp said...

Α) Ορθολογική ενδεκάδα είπα, το στήσιμο το περίμενα αλλιώς... Το σκεφτηκε καλά δεν το εκτέλεσε καλά ειπα.

β)σου γράφω κατι για να γίνει συζήτηση και εσύ με κράζεις... Πληροφορίες μου γράφω. Γιατι ψαχνεις να βρεις κάτι κακό..?

γ) Γαυροσυγκροτημα μπορει κάποτε να ήταν. Εχει πολλά χρόνια που δεν είναι... Να τα μαθαινεις καλύτερα.

δ)δεν ειναι μονο ο Βασιλαράς και η Πρασινη. Ειναι και ο Βγενόπουλος. Κι αφου δεν ξέρεις, Δημητράκης και Βγενο δινουν χαρτζηλικι. Αυτο σημαινει γραμμη. Εγώ αντιθετως, δεν τα παιρνω απο κανέναν. Την άποψη μου λέω! Ασε για τον Βεργη. Αυτοι γλυφουν αρχιδια οπου βρουν... Δεν τα ξερεις καλά μάλλον.

ε) Στο εχω ξαναπει. Δεν ειναι γαυροσυγκροτημα και δεν φοβαται κανεις να πει την άποψη του εδω μεσα. Πόσο μάλλον ο Καραλής που δουλεύει οπου θέλει. Να σκεφτεσαι λιγο ρε γαττι. Μα να φοβαται ο Καραλης...?

ζ)αυτο που πραγματικά με λυπει είναι ένα. Το γεγονός πως ακομη και τωρα θεωρεις τον Τεν Κάτε κορυφαίο προπονητή. Ενω εισαι τοσο εξυπνη και γουσταρεις τοσο πολύ την ομάδα σου, πως δεν καταλαβαινεις το πασιφανές ενώ το έχουν πάρει χαμπάρι τόσοι και τόσοι...? Πρεπει να εισαι πολυ εγωιστρια, δεν μπορω να το εξηγησω αλλιώς... Εχεις γράψει τοσες φορες τα λάθη του, αλλά πάντα του δίνεις ένα άλλοθι. Το μόνο του άλλοθι είναι πως η ομάδα ειναι μπουρδέλο διοικητικά. Τα άλλα τα εγραψα σημερα στο ποστ που ειπες πως είμαι ωραίος...

paoad said...

Ναι όμως όταν ο καραλής είπε "εκεί δεν πρόκειται να γυρίσω ποτέ" ο σταθμός είχε διαφορετική διοίκηση. Από τότε άλλαξαν αρκετά πράγματα σε διοικητικό επίπεδο και όχι μόνο. Γι αυτό και ο Καραλής αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του σπορτ φμ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

paoad said...

Και κάτι άλλο άσχετο.

Ο Καρνέζης τι λέει σαν τέρμα; Τον θυμάμαι απο προπερσι στα play-off με ΑΕΚ όπου είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Θα άξιζε μια ευκαιρία? Ποια η γνώμη σου;

gatti said...

@coachp:

α) Αυτό το FM και το Pro σας έχoυν καταστρέψει! Γίνατε όλοι προπονητές και ξεσκίζετε τους κανονικούς προπονητές.

β) Δεν γράφεις κάτι για να γίνει συζήτηση. Μονίμως γράφεις - και καλά - off the record συζητήσεις και πληροφορίες, από αυτές που όλως περιέργως δημιουργούν ανακατωσούρα. Ασε που τέτοιες συζητήσεις δεν γράφεις ποτέ (ούτε στο blog σου) για τον γαύρο ας πούμε. Αλήθεια, εγώ έμαθα ότι υπάρχει πρόβλημα Γκαλέτι - Τιμούρ, γι΄ αυτό δεν έχεις καμιά πληροφόρηση; Αλλά ξέχασα. Εκεί "προστασία". Ο,τι γραμμή δώσει ο Μώραλης. (Ασχετο).

γ) Ελα που δεν είναι γαυροσυγκρότημα. Μια χαρά τα ξέρω. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Δικαίωμά του να είναι ό,τι θέλει...

δ) Μόνο ο Βγενό και ο Δημητράκης δίνουν χαρτζιλίκι; Αυτός ο Τζίγγερ, τίποτα δεν σας δίνει, τόσο αγώνα που κάνετε; Βρε τον καβούρια! Από όλα όσα έγραψα ο Βέργης σου έκατσε;

ε) Είπα εγώ ότι φοβάται ο Καραλής; Οτι "αυτολογοκρίνεται" έγραψα. Και δεν το κάνει επειδή φοβάται και αυτό είναι χειρότερο...

ζ) Ναι, θεωρώ ότι ο Τεν Κάτε είναι μεγάλος προπονητής. Το ΜΟΝΟ έλλειμμα που του βρίσκω είναι στο θέμα της συμπεριφοράς απέναντι στους ποδοσφαιριστές του. Κι αυτό επειδή οι δικοί μας είναι καλομαθημένοι, αλλά ναι, παραδέχομαι ότι στο θέμα των σχέσεων με τους παίκτες δεν έχει καταφέρει να βρει κώδικα επικοινωνίας. Σαν προπονητή, από άποψη τακτικής τον βρίσκω άριστο. Ισως τελικά να είμαι εγωίστρια και να μην είμαι και τόσο έξυπνη. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος, υπάρχουν τόσοι άλλοι ανοιχτόμυαλοι και έξυπνοι.

Το "ωραίος" στο blog σου, ειρωνικά το έγραψα, έτσι; Για την περίπτωση που δεν το κατάλαβες... :))))

paoad said...

..και μένα αυτό το Ζ με λυπεί ρε γαττούλι..;)

Τι σκατά ρε κοουτς; τα ίδια θα γράφουμε; μήπως πρέπει να κόψω τον σπορτ φμ;

gatti said...

@paoad: Για το τι λένε οι δημοσιογράφοι (και πρόσεξε τον Καραλή τον χαρακτηρίζω ακόμα δημοσιογράφο...) επίτρεψέ μου paoad μου να κρατάω μικρό καλάθι.

Για τον Καρνέζη, φαντάζομαι ότι ρωτάς τον κόουτς. Γιατί εγώ δεν τον ξέρω καθόλου...

paoad said...

Μπα το ερώτημα είναι εν μέρει ρητορικό γιατί κανένας εκτός του Αλεξούδη δεν μπορεί έχει γνώμη για τις δυνατότητες του Καρνέζη. Απλά είχα δει κάποια θετικά στοιχεία σ εκείνο τον αγώνα. Τη γνώμη όσων παρακολουθών τη κουβέντα θα ήθελα. Γενικά κ αόριστα..

gatti said...

@paoad: Κι εμένα με λυπεί που κάποιοι τρώνε το παραμύθι των ΑΡΔ, αλλά δεν το κάνω θέμα! :))

ΥΓ. Το monderation μου μέσα! Μπερδεύτηκαν τα σχόλια. Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο. Αν έγραψες κάτι ακόμα και δεν το είδα, πες μου!

coachp said...

Δηλαδή μου λες οτι παιρνω χαρτζηλικι απο τον Τζιγκερ τώρα! Ενώ είμαι απο τους πρώτους που έκραζε τη σφιχτή πολιτική του. Που τον ελεγα καβουρογιάννη! Ρε τι ακούω...
Και ότι έχουμε γραμμή εδω μέσα απο τον Μώραλη... Θα μας τρελάνεις τελείως εσύ! Για αυτο οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού ειναι εις βάρος του ομίλου... Ψαξτο λιγο το θεμα...

Τέλος, γραφω και παραγράφω τετοιες... συζητήσεις στο μπλογκ μου. Κανεις λάθος. Το οτι γράφω εδω μέσα κάτι, το κάνω επειδη συμπαθω το μπλογκ σου. Αφου δεν γουστάρεις, δεν το ξανακάνω. Επισης, η οφ δε ρεκορντ πλεροφορία, επειδη δεν το κατάλαβες, συμμεριζονταν τη δικη σου άποψη. Τσαμπα στραβωνεις.

Για αλλη μία φορά διακρινω μια αναιτια επιθετικότητα και αποχωρώ. Κριμα.

Δεν τον ξερω καλά τον Καρνεζη και δεν μπορω να εχω αποψη...

paoad said...

Πάντως κ εσύ ρε κοουτς έπεσες στην παγίδα. Όταν μια γυναίκα σου λέει "είσαι ωραίος", να ξέρεις ότι ποτέ δεν είναι για καλό.
Με απογοητεύεις κοουτς.

gatti said...

@paoad: Επί τη ευκαιρία, για να δεις πώς λειτουργεί ο μηχανισμός.

Αν μπορείς (κι αν δεν είσαι ήδη), γίνε μέλος στους greenwebfans. Εχουν ανοίξει ένα topic με τίτλο "ο εχθρός είναι εντός" για τα πρωτοσέλιδα του Ντέρμπι όταν προπονητές ήταν ο Μαλεζάνι και ο Πεσέιρο. Κι εκεί θα δεις αβάντα σε προπονητή που "τον στηρίζουμε" και θα τον συγκρίνεις με τον λυσσαλέο πόλεμο σε προπονητή που "δεν τον πάμε" και θα καταλάβεις πολλά...

coachp said...

Τι να σου πω ρε paoad!
Καθε φορά που με το λέγανε για καλό σκοπό ήταν...

coachp said...

Τον Γκοτζο εννοουν οι greenwebfans και εχουν δικιο. Αλλα αυτές οι εσωτερικές κοντρες σας εχουν φάει... Οι γραμμές. Μεχρι να καταλαβεις οτι εγω δεν εχω γραμμή θα εχουμε γερασει...

gatti said...

@coachp: Δεν απορώ που τσακωνόμαστε συνεχώς. Μονίμως διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Τα γράφω γενικά και όχι ειδικά για σένα. Πίστευα ότι όταν τα γράψω ειδικά για σένα θα το καταλάβεις. Αλλά είτε εγώ κάνω κάτι λάθος, είτε εσύ κάνεις επίτηδες πως καταλαβαίνεις άλλα από αυτά που γράφω.

Για τον Μώραλη ΠΑΛΙ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν μιλάω ειδικά για σας. Μιλάω για τη γραμμή που δίνει σε όλους τους ΑΡΔ που καλύπτουν ρεπορτάζ γαύρου.


Οσο για τις πληροφορίες που φέρνεις: Στραβώνω με όλες τις off the record πληροφορίες που κουβαλάς, είτε συμμερίζονται είτε όχι την δική μου άποψη. Γιατί είσαι ανακατωσούρας! Το ίδιο έκανες και δίπλα, ξέρεις εσύ. Πήγες και πέταξες φυτιλιά για τον Σαλπιγγίδη.

Κάτσε εδώ ρε συ, πού πας; Τώρα που άναψε η συζήτηση φεύγεις;

paoad said...

gatti, η αλήθεια είναι ότι γκαζώνεις άγρια κάθε φορά που αναφέρεσαι στον κοατς...

Μην είσαι καμιά "Αναϊς" και τρελαθώ...:)))

gatti said...

@paoad: Χαχαχα! Σαν δε ντρέπεσαι κι εσύ!

ΥΓ. Λες γι΄ αυτό να θυμώνω όταν βρίζει τον Τεν Κάτε; :pp

paoad said...

«Κι εμένα με λυπεί που κάποιοι τρώνε το παραμύθι των ΑΡΔ, αλλά δεν το κάνω θέμα! :))»

Εγώ σου έκανα πλακίτσα κι εσύ έπεσες να με φας και ήσουν και άδικη…

Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά δεν πρόσεξα την απάντηση σου πριν… Τέλος πάντων- ας είναι.

gatti said...

@paoad: Eσύ ήσουν ...παράπλευρη απώλεια στον ...τσακωμό μου με τον κόουτς!

Ημουν άδικη, όντως...

Συγνώμη...

gatti said...

@paoad: :))))