Saturday, September 26, 2009

Pre-game ...ρετρό

Nτέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής και καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη, μετά τα έργα και τις ημέρες του Δαλούκα, την περασμένη Τετάρτη και το να προσπαθήσεις να μαντέψεις ποια θα είναι η 11άδα που θα κατεβάσει ο Τεντάς είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι να κερδίσεις στο Τζόκερ, το pre-game σήμερα θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από το παρελθόν και αναμνήσεις από έναν επεισοδιακό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Και θα κλείσουμε με την απαραίτητη ...κοσμική πινελιά.


Zόραν Σλίσκοβιτς - Νίκος Νιόπλιας

Ο Κροάτης επιθετικός της "Ενωσης" με την τούφα α λα Παναγιωταρέα ("με φώναζαν οι οπαδοί της ομάδας μας Παναγιωταρέα αλλά δεν ήξερα τι εννοούν μέχρι που είδα την κυρία που είχε το ίδιο μαλλί με μένα", είπε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του) και ο παίκτης του Παναθηναϊκού που πολλοί θα ήθελαν να δουν στον πάγκο της ομάδας λίαν συντόμως...



Τόνι Σαβέβσκι, Κώστας Αντωνίου, Στέλιος Μανωλάς
(και πίσω ο Μανώλης Παπαδόπουλος - νομίζω...)

Mορφή ο Τόνι, από τους πλέον αγαπημένους παίκτες των ΑΕΚτζήδων, ηγέτης ο Μανωλάς. Οσο για τον δικό μας τον Κωστάκη που έχει ακούσει τα μύρια όσα για τις επιλογές του ως διευθυντής ποδοσφαίρου, μέσα στο γήπεδο ήταν θηρίο. Δεν καταλάβαινε τι θα πει τζαρτζάρισμα και δεν του έπαιρνες με τίποτα τη μπάλα.

Νίκος Κωστένογλου - Κριστόφ Βαζέχα


Βασίλης Δημητριάδης - Γιάννης Καλιτζάκης


Ντέμης Νικολαϊδης - Γιάννης Γκούμας

Ηλίας Ατματζίδης - Μπλένταρ Κόλα


Χουάν Χοσέ Μπορέλι - Μιχάλης Κασάπης


Ντέμης Νικολαϊδης - Ερικ Μίκλαντ


Και πάμε στο επεισοδιακό παιχνίδι της 12ης Μαϊου 1999. Ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ για την 2η θέση που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την "Ενωση" να είναι τρεις βαθμούς μπροστά. Ο Παναθηναϊκός χάνει τα άχαστα (9 κλασικές ευκαιρίες για γκολ) με αποκορύφωμα αυτήν του 93ου λεπτού με τον Λαγωνικάκη να σουτάρει μόνος μπροστά στην εστία της "Ενωσης" και να στέλνει τη μπάλα στα πουλιά! (Για την ιστορία το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν τελικά καταδικαστικό για τον Παναθηναϊκό, αφού η ΑΕΚ βγήκε τελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Παναθηναϊκός στο ΟΥΕΦΑ).

Κώστας Κωνσταντινίδης - Κρίστοφερ Ρε

Το παιχνίδι ήταν πολύ νευρικό με μεγάλη ένταση και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για περίπου 1 ώρα με 10 παίκτες, καθώς στο 24΄ ο Ρε χτύπησε τον Κωνσταντινίδη και αποβλήθηκε, ενώ την ίδια ώρα ο Ατματζίδης έξαλλος έφυγε από την εστία του και πήγε να πλακώσει τον συμπαίκτη του που με την αψυχολόγητη ενέργειά του άφηνε την ομάδα με 10 παίκτες. Ομως, στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπασινάς σε μια εξίσου αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε τον Κοπιτσή και αποβλήθηκε κι αυτός. Ηταν το παιχνίδι όπου ουσιαστικά "τελείωσαν" οι Ρε και Μέντες (που είχαν έρθει δανεικοί από την Αρσεναλ τον Ιανουάριο), αφού μετά το επεισόδιο ο Πέτρος Στάθης εισηγήθηκε την αποπομπή τους.


Ατματζίδης, Νικολαϊδης, Γκούμας και Βόκολος με μαλλιά!

Μετά το τέλος του αγώνα έξαλλος ο Ατματζίδης τα έβαλε με όλους. Με τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές, με το ...κράτος, αλλά και με τους συμπαίκτες του, που τον άφησαν ακάλυπτο στη φάση του τελευταίου λεπτού με την ευκαιρία του Λαγωνικάκη: "Ολο λόγια είστε πριν τους αγώνες. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα εκτίθεμαι συνεχώς!".

Δημήτρης Μελισσανίδης - Γιώργος Βαρδινογιάννης

Οι μεγαλύτερες ομορφιές όμως έγιναν στα ...επίσημα! Εκεί όπου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια (μπορεί και να ήρθαν δηλαδή, θα σας γελάσω...) ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κάτι είπε κάποιος στον "τίγρη" στην αποβολή του Ρε, κάτι απάντησε ο αδερφός του ο Ιάκωβος, κάποιος χτύπησε τον Δομάζο, πετάχτηκαν καρέκλες, γενικεύτηκε η συμπλοκή, γενικά είχαμε πολλές ομορφιές και ωραίες ατάκες. "Θα σου κόψω τα αρχ..." φέρεται να είπε ο "τίγρης" στο Δομάζο, "είδε πολύ μεγάλη τη σκιά του ο Μελισσανίδης και θα με βρει μπροστά του" φέρεται να είπε ο "καπετάνιος" στον Γιδόπουλο για τον "τίγρη". Ωραία πράγματα!


Βασίλης και Νίκη Δημητριάδη, Ντούσαν Μπάγεβιτς


Και κλείνουμε με τα κοσμικά μας. Μιας και ο Βασίλης Δημητριάδης ανέλαβε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ιδού μια φωτογραφία από τον γάμο του με την όμορφη Θεσσαλονικιά, Νίκη.

Κατερίνα Κετσπάγια, Νίκη Δημητριάδη

Η Νίκη πήγαινε συχνά στο γήπεδο, παθιαζόταν με την ομάδα και είχε κάνει ιδιαίτερο "γκελ" στους οπαδούς της ΑΕΚ.


Scratch: Αντε να δούμε ήρεμο παιχνίδι, χωρίς διαιτητικά λάθη και ας κερδίσει ο καλύτερος (εύχομαι αυτός να είναι ο Παναθηναϊκός...).




28 comments:

paoad said...

Άλλο ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα. Ξέρεις είδα το «κουνούπι» και το χάρηκα. Ήταν μορφή και από τους πολύ αγαπημένους μου παίκτες -ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο που έφυγε αυτός ο παικταράς...

paoad said...

Αφού το αφιέρωμα είναι ρετρό- θα σου πω κ εγώ μια ρετρό αγαπημένη ενδεκάδα. Βαντσικ, Χενρικσεν, Γκούμας, Μινχ, Σειταρίδης, Μυκλαντ, Μπορέλι (Εκι), Συπνιεφσκι (Κολκα), Σανμαρτεαν, Ολιζαντεμπε και Βαζέχα. Κ θα ήθελα κάπου να χωρέσω και τον Φλίπσεν. Θα χανόταν το τόπι…

eforas said...

Πολύ ωραίο το αφιέρωμα! Όσο για τον καλύτερο που θα κερδίσει σήμερα, αυτός έχει κερδίσει ήδη από χτες. Άντε γεια! (ft. Τάκης Τσουκαλάς). Αλλά ας μη γκρινιάζω από τώρα! Καλημέρα μας, και με τη νίκη (του Παναθηναϊκού)!

Scratch Ο Κωστένογλου (διάκος φαντάζομαι τότε) ψάχνει το κομποσκοίνι του;

gatti said...

@paoad: Το "κουνούπι" ήταν και από τους δικούς μου αγαπημένους παίκτες. Νομίζω όμως ότι ήθελε ο ίδιος να φύγει, είχε αισθανθεί ότι "έκανε τον κύκλο" του.

Το "έτσουζε" και λιγάκι από ό,τι λένε οι κακές γλώσσες. Βρε, λες τελικά από αυτό το γεγονός να τον λέγαμε "κουνούπι"; (Σκνίπα κι έτσι...) :pp

Ο Γκούμας δίπλα στον Ρενέ; Εγώ θα έβαζα τον Σωτήρη. Μινχ, τέλειος! Πόσο μου έλειψε αυτός ο παίκτης τα τελευταία χρόνια! Κι όσο θυμάμαι που στο φιλικό με τη Σαραγόσα είχαμε δει την παλτουδιά τον Σέριτς και είχαμε πει ότι θα κάνει τον Μινχ να ξεχαστεί! Τι ιεροσυλία!

Σανμαρτεάν πολλά κιλά μπάλα! Αλλά προβληματικός.

Ο Σιμπνιέφσκι παίζει μπάλα στη ...μπουζού τώρα πια. Τι κατάντια αυτός ο παίκτης!

gatti said...

@eforas: Σωστά. Ο ...καλύτερος έχει ήδη πατήσει κορυφή. :pp

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως το σημερινό παιχνίδι από πολλές απόψεις. Συγκρούονται ο ...άμπαλος τεντάς με τον διακαή πόθο του Τζίγγερ (και του Δομάζου). Θα επηρρεάσει η διαιτησία και εις βάρος ποιας ομάδας; Θα παίξει ο Σισέ; Κι αν παίξει θα σκοράρει; Θα παίξει ο Καραγκούνης ή ο Νίνης; Ποια άμυνα είναι χειρότερη; Η δική μας ή της ΑΕΚ; Πόση γιούχα θα φάει ο Κατσούρ; Αν αδικηθεί η ΑΕΚ θα αδικηθεί μαζί της και ο ...Ολυμπιακός, όπως ειρωνικά γράφουν τόσες μέρες οι γαύροι ότι συνέβη με τον Παναθηναϊκό; Θα τα χώσει στον τεντά και τον Πατέρα το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" άμα χάσουμε; Εχει πολύ "ζουμί" το σημερινό ματς!

Scratch: Ο πατήρ Κωστένογλου δέκα - δέκα θα τα έχει τα κομποσκοίνια!

Divo said...

Μίκλαντ, Μπορέλι, Ζάετς, Έκι, Γεωργακόπουλος (αλήθεια το δελτίο του το έχουν ξεκρεμάσει απο τα αποδυτήρια ή το έχουν ακόμα εκεί προς γνώση και συμμόρφωση;), σκεφτείτε τι παιχτρόνια έχουν περάσει απο τη θέση του δημιουργικού χαφ.

Δυστυχώς όσο και να συμπαθώ τον Κάρα και να αναγνωρίζω τη συμβολή του σε πολλές επιτυχίες της Πανάθας, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι πόσο πολύ λείπει απο την ομάδα ένα 10αρι με ηγετική φυσιογνωμία και δημιουργικές ικανότητες (και με τι ΜΙΑ τη μπάλα).

Ο Νίνης είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει εποχή όμως είναι λάθος και άδικο για τον ίδιο να του φορτώσουμε τέτοια ευθύνη από τώρα.

Εγώ gatti δεν εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι να κερδίσει η Πανάθα. Αν είναι και καλύτερος θα χαρώ περισσότερο, αλλά κακά τα ψέμματα έτσι όπως τα φέραμε στα πράγματα στην κόψη του ξυραφιού δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια για αλτρουϊσμούς.

Και κάτι τελευταίο...
Ο Σισσέ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή του Τεντεν στο σημερινό παιχνίδι θα εχει δυσάρεστες συνέπειες (και όχι απαραίτητα άμεσες). Για τον Καντέ δεν έχω άποψη. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα, και δε νομίζω ότι είναι σωστό να θάψουμε ένα παίχτη μετά από 1-2 άσχημα παιχνίδια. Η γνώμη μου είναι πάντως ότι θα προτιμήσει το Γκάμπριελ.

gatti said...

@Divo: Eχουν περάσει πράγματι μεγάλοι παίκτες από την ομάδα. Μόνο τα τελευταία χρόνια μικρύναμε και ευδοκίμησαν και πάσης φύσεως ...παλτουδιές.

Μα, ο Κάρα δεν είναι δεκάρι. Και ενώ δεν είναι δεκάρι, είμαστε εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι του. Και μόλις πάμε να σκάσουμε από την αγανάκτηση για τον τρόπο παιχνιδιού του, θα πάρει ένα ματς μόνος του χάρη στο πάθος του και την πώρωση που έχει για την ομάδα και την μπάλα. Κι έτσι γυρίζουμε πάλι πίσω.

Ο Νίνης καλά θα κάνει να δουλεύει και να μην δίνει σημασία σε αυτά που λέμε εμείς.

Κι εγώ η Πανάθα εύχομαι να νικήσει, προφανώς επηρεάστηκα από το ποστ που έφτιαχνα και είδα το θέμα ...αλτρουιστικά. Πάντως, να ξέρεις, αν η άλλη ομάδα είναι καλύτερη και παρόλα αυτά κερδίσουμε εμείς, νοιώθω ...κάπως. Δεν το θέλω, αλλά μου βγαίνει έτσι...

Γνωρίζω όμως ότι στο συγκεκριμένο ματς η νίκη είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Αν δεν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και βρεθούμε πάλι να κυνηγάμε, θα έχουμε πρόβλημα. Οχι μόνο επειδή δεν αντέχουμε στην πίεση, αλλά και επειδή τα πράγματα δεν είναι ήρεμα στην ομάδα και ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει στους αμφισβητίες και τους εσωτερικούς εχθρούς να δράσουν.

Ούτε θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα παίξει ο Σισέ βασικός. Είναι έξω από τη λογική μου.

Για τον Καντέ συμφωνώ πως δεν κάνει να τον θάψουμε από 1-2 άσχημα παιχνίδια. Αλλά όχι και να τον ξεθάψουμε στο σημερινό, έτσι; :))))

Divo said...

@gatti
Πάντως, να ξέρεις, αν η άλλη ομάδα είναι καλύτερη και παρόλα αυτά κερδίσουμε εμείς, νοιώθω ...κάπως. Δεν το θέλω, αλλά μου βγαίνει έτσι...
Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά γαύρου με Παναθηναϊκό. Και γω το ίδιο παθαίνω, δεν γουστάρω να κερδίζω από τύχη ή απο εύννοια διαιτησίας. Οι περισσότεροι Παναθηναϊκοι το ίδιο αισθάνονται. Απλά άμα έχεις νοιώσει την αδικία στο πετσί σου τόσα χρόνια, γυαλίζει το μάτι σου και τα περι fairplay μερικές φορές φαίνονται πολυτέλειες.

Για Κάρα συμφωνώ μαζί σου. Εκεί που του έχεις κατεβάσει ότι καντήλι σου βρίσκεται πρόχειρο, σου κάνει μια ενέργεια και σε στέλνει αδιάβαστο.

Ο Νίνης φέτος φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό που είπες. Λίγα λόγι και πολύ δουλειά. Τα αποτελέσματα ήδη είναι ορατά.

Για το ματς, είπαμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Μονόδρομος ίσος λίγο βαρύ, εκτός κι αν χάσουμε θεαματικά, οπότε θα είναι και θεαματικές οι αλλαγές. Με οποιοδήποτε πάντως άλλο αποτέλεσμα εκτός απο νίκη οι ψίθυροι θα γίνουν μουρμούρες και η τρικυμία δεν θα αργήσει. Και θα έχεις και τον Κρόκους να σου κάνει χο χο χο, γαμώ το Μαρόκο μου γαμώ......

gatti said...

@Divo: Αυτό είναι που φοβάμαι! Μήπως τυχόν εξαιτίας όσων έχουν συμβεί τόσα χρόνια, αρχίσει και μας αρέσει να κερδίζουμε κι εμείς πάση θυσία, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα γίνεται.

Μονόδρομος δεν είναι από βαθμολογικής πλευράς η νίκη σήμερα. Αλλά είναι επειδή υπάρχει τόσο ισχυρή "αντιπολίτευση" μέσα στην ομάδα και τόση μουρμούρα μεταξύ των οπαδών, που θα μας πάει πολύ πίσω ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

paoad said...

Κ εγώ το Σωτήρη θα έβαζα σαν καλύτερο αλλά αυτή η ενδεκάδα δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη, αλλά η αγαπημένη μου. Ο μόνος παίκτης που μπήκε επειδή δεν έχω κανένα καλύτερο είναι ο Γιούρκας (τον οποίο δεν πολυ-συμπαθώ πια).

Ο Ιγκορ ήταν θεότρελος, αλλά της μιλούσε. Αν θυμάσαι είχαμε κάνει μια τρομερή φάση στο Ολντ Τραφορντ με μια φοβερή πάρα του Πολωνού που βγάζει τετ-α-τετ τον Λύμπε.

Ο Μυκλαντ, αν και 1.65 με τα χέρια στην ανάταση μπορούσε να πάρει ολόκληρο το κέντρο μόνος του.

pensierix said...

Πολύ ωραίο το αφιέρωμα, "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι". (κλισέέέέέέέέέ!!!!!!).

"Ερικ Μίκλαντ: Τιμωρία να… προσφέρει 140 ώρες κοινωνικής εργασίας επέβαλε στον Έρικ Μίκλαντ δικαστήριο του Όσλο, ειδάλλως θα πρέπει να εκτίσει ποινή πεντάμηνης φυλάκισης. Ο 37χρονος έπεσε στα μαλακά καθώς ως ελαφρυντικό τού αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι αποτοξινώθηκε. Ο Μίκλαντ επέστρεψε πέρυσι στην αγωνιστική δράση με τη Σταρτ, περίπου τέσσερα χρόνια μετά το (προσωρινό όπως αποδείχτηκε) «αντίο» του στα γήπεδα, και συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2008. Το συμβόλαιό του με την ομάδα της Νορβηγίας είναι σε ισχύ ως το τέλος του χρόνου." (sportnet.gr)

Μούρη μεγάλη το "κουνούπι", που όντως σκνιπόφερνε και μάλλον έγινε αλκοολικός αν κρίνω απο την "αποτοξίνωση" που διαβάζω παραπάνω... Πακέτο με τον Στράντλι δεν είχε έρθει; (πέρασε και δεν ακούμπησε αυτός).

Για το σημερινό ματσάκι έχω κακό προαίσθημα. Οχι λόγω διαιτησίας (ο Κουκουλάκης θα εύχεται το Χ και θα σφυρίζει συνέχεια για να το πάει κατά εκεί) αλλά κυρίως λόγω ατμόσφαιρας. Τα σημάδια δεν δείχνουν ΠΑΟ απ'όπου κι αν το κοιτάξεις...Μακάρι να μείνω με το κακό προαίσθημα και να διαψευστω, διαφορετικά τα πράγματα τα βλέπω σκούρα...

ΥΓ
Μίκλαντ, Σιμπνιέφσκι, Σανμαρτεάν, Εκι στην εντεκάδα του paoad. Για να τους προπονήσει όλους αυτούς μαζί θα χρειαζόταν κανείς κι ένα ψυχίατρο και ειδική κλινική στη Παιανία για παν ενδεχόμενο...

paoad said...

@pendierix

Μα αυτά είναι τα καλύτερα... :))

paoad said...

gatti, τώρα που έμαθα την ενδεκάδα και είναι ακριβώς αυτή που ανέφεραν τα ρεπορταζ να κράξω;;

τι μ...!@#@$#!#$&*(&($##$@$#%$^$, θα του ^%&&*(^^%$#@#$@@$$^%^ το ντρικι ντρικι )(*&^&%$%$#%$#@%$@$@#%$%$#%$#%#... μα τον^%@$#$#^%# καντε %^*&%%#$#%$^%*&(*)(*)(_%##$$#^Υ$&%*^()*. Αχ ηρέμησα!!!

:))

Αντέ με τη νίκη.

gatti said...

@paoad: Συμπαθείς τον Γκουμόγιαννο; Ετσι εξηγείται γιατί είσαι τόσο εναντίον του τεντά! Βρε μπας και είσαι τζιγγερικός; :pp

Ούτε εγώ τον πολυσυμπαθώ τον Γιούρκα πια. Θα πρέπει να με (ξανα)κερδίσει με την απόδοσή του.

Συμφωνώ για Ιγκόρ. Μεγάλη δόση τρέλας. Οπως αποδείχτηκε ήταν ΚΑΙ αυτοκαταστροφικός.

gatti said...

@pensierix: Φυλακίστηκε κιόλας ο "κουνούπης"; Να, λοιπόν που τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μπεκροκανάτας και ας μη του φαινόταν. Η πλάκα ήταν ότι η ...φίρμα ήταν ο Στράντλι και όχι ο Μίκλαντ. Εκείνος όμως όντως πέρασε και δεν ακούμπησε.

Συμφωνώ ότι τα "σημάδια" δεν δείχνουν Παναθηναϊκό σήμερα (ούτε και η 11άδα τελικά...). Ομως, ακριβώς γι΄ αυτό είναι ένα σημαντικό "κρας τεστ". Κερδίζεις το παιχνίδι και ταυτόχρονα την εσωστρέφεια και την γκρίνια. Αποκτάς αυτοπεποίθηση και προχωράς. Το χάνεις και γυρίζεις στην μιζέρια των προηγούμενων χρόνων, αποδεικνύοντας ότι είσαι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που μπορείς να αναπτυχθείς μόνο σε αποστειρωμένο περιβάλλον, δεν αντέχεις την πίεση, τον βοριά, την βροχή, την υγρασία, τη ζέστη. Οπότε; Μην έχεις απαιτήσεις και ξανακλείσου στο καβούκι σου. Είναι πολλά που διακυβεύονται σήμερα και σχεδόν όλα αφορούν τον χαρακτήρα της ομάδας και όχι την βαθμολογική της θέση.

gatti said...

@paoad (again): Τώρα KΡΑΞΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!.

paoad said...

Δεν γνωρίζω πόσο θα έρθει το ματσάκι σήμερα, αν θα νικήσουμε ή όχι. Αυτό που βλέπω είναι ότι εκτός των άλλων ο Τεντάς είναι και μέγιστος χέστης.

Κατεβάζει την ενδεκάδα με 4 κεντρικούς αμυντικούς, 3 καθαρόαιμα αμυντικά χαφ, αποσύρει από την επίθεση τον Σισέ ο οποίος δεν βοηθάει ανασταλτικά και επιλέγει Σάλπι, Καραγκούνη που βοηθάνε πολύ και στην άμυνα. Μου παρατάσσει μια ενδεκάδα με 7 αμιγώς αμυντικογενής παίκτες και δείχνει ουσιαστικά ότι πάει για την ισοπαλία. Δεν έχει κανένα πλάνο για να πάρει το παιχνίδι και ελπίζει μόνο στις ατομικές ενέργειες των Λέτο, Καραγκούνη. Κάνω λάθος;
Εγώ στοιχηματίζω ότι δεν έβαλε μέσα το Νίνη, γιατί δεν βοηθάει και τόσο στην άμυνα.

paoad said...

αμυντικογενείς είναι το σωστό...

pensierix said...

Η μόνη λογική εξήγηση για την εντεκάδα που παρατάσσει ο Τεντάς είναι ότι θέλει να πάρει το κέντρο, δεδομένης της αδυναμίας της άμυνάς μας(όποιον κι αν έβαζε αριστερά, στοίχημα θα ήταν)...Τα άκρα μας, πάντως, τα φοβάμαι πολύ με Σκόκο, Μπλάνκο, Γκερέιρο μπροστά...Νίνης, Σισέ έξω. Ισως να ποντάρει στην κούραση της ΑΕΚ και να θέλει να τους έχει φρέσκους για το δεύτερο ημίχρονο...Μεγάλο ρίσκο, πάντως, να αφήσει τον Γάλλο στο πάγκο, το χάνουμε το παληκάρι...Εκτός και μπει, σκοράρει και τη σώσουμε τη παρτίδα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το κράξιμο ο Χενκ δεν το γλιτώνει σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος. Ειδικά τα 3 αμυντικά χαφ και τη μη χρησιμοποίηση από την αρχή του Σισέ θα τα χρεωθεί...Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών άλλωστε. Εχουν και σε εκτίμηση οι ΑΡΔ τον Σουριναμέζο οπότε...

gatti said...

@paoad: Πάντως, το ότι ξεκινάει για να εξασφαλίσει κατ' αρχήν το "Χ" δεν είναι κακό.

Αλλιώς τα βλέπουμε εμείς, αλλιώς αυτός.

Και μένα με χαλάει η 11άδα. Και έχω ενδιαφέρον να δω πώς ακριβώς θα κρατήσει τη θέση του ο Κάρα και δεν θα κάνει τα δικά του.

Για τα υπόλοιπα μετά το ματς (από μένα, εσύ συνέχισε να κράζεις...).

:))

gatti said...

@pensierix: Ψάχνεις κι εσύ να βρεις λογική στις 11άδες του τεντά.

:)))

Ας ελπίσουμε όταν θα ...αμολύσει τον Σισέ να έχει θυμώσει τόσο πολύ που να βάλει κανα γκολ. Πολύ με χάλασε που τον άφησε στον πάγκο...

Προβλέπονται πολλά γλέντια μετά το ματς έτσι και το χάσουμε...

paoad said...

"γλέντια" θα πρέπει να υπάρξουν είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε. Ο τύπος είναι αστείος.

pensierix said...

Ευτυχώς που έγραψε ο paoad το σχόλιο νούμερο 22 γιατί 21 σχόλια πριν από ματς με την ΑΕΚ δεν ήταν καλό σημάδι...(έχω πέσει πολύ χαμηλά λέμε...)

@paoad

Aν έρθουμε ισόπαλοι; Ας κερδίσουμε κι ας τον κράξουν...

:))))

paoad said...

ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ!!! ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ!!! ΡΕ ΟΥΣΤ!!

squarelogic said...

΄Οσο κι αν ενας προπονητής οφείλει να είναι ρεαλιστής και νουνεχής,η αμυντικογενής 11΄αδα που κατέβασε καταδίκασε τηνν επιθετική μας προοπτική.Λέτο και Σάλπι ήταν σούπερ,αλλά απελπιστικά μόνοι αφού το πρώτο ημίωρο ο Καρα έπαιζε με τα νεύρα μας και ο Κατσουρ δεν φαινόταν.
Να πάρει η ευχή με την ΑΕΚ έπαιζε όχι με την Μπαρτσελόνα...όσο κι το ροντέο του αγώνα με τον Άρη δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος διαχείρησης ενός ντέρμπυ,τόσος φόβος ήταν αδικαιολόγητος.Πηγάζει βέβαια απ την αμυντική ανασφάλεια αλλά η ευθύνη φέτος είναι όλη δική τους.
Ευτυχώς ο Σουηδός φαίνεται λαχείο,οπότε πρέπει να βρούμε τον ακόμα καλύτερο παρτενέρ του.
Ο Σισέ αστόχησε δυστυχώς για λίγο στο περίφημο ξεπέταγμά του,πράγμα που τον έκανε να το σκεφτεί στο επόμενο τετ-α-τετ,και φυσικά να χάσει το κοντρόλ της μπάλας...
Εχει εμπλακεί σ'ένα φαύλο κύκλο αυτοεκπληρούμενης προφητείας που θρέφει την αμφισβήτηση και θάναι πάρα πολύ κρίμα να μην πάρουμε όλα εκείνα που μπορεί να μας δώσει...

gatti said...

@paoad: Χαλάρωσε λέμε! Κερδίσαμε!

gatti said...

@pensierix: (Είχες όντως πέσει χαμηλά!) :pp

Εγώ λέω να κρατήσεις την απαισιοδοξία πριν από τα ντέρμπι! Μας πήγε γούρι!

gatti said...

@squarelogic: Kαταδίκασε την επιθετική μας προοπτική αλλά κράτησε ανέπαφη την εστία μας.

Από την στιγμή που υπάρχει τέτοια αμυντική ανασφάλεια και η ΑΕΚ φαντάζει Μπαρτσελόνα.

Ο Μπιέρσμιρ είναι πραγματική όαση σ΄ αυτή την άμυνα.

Οσο για τον Σισέ, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το μυαλό του πριν χρησιμοποιήσει το πόδι του κι αυτό του/μας στοιχίζει...