Wednesday, February 3, 2010

Είμαι ο Παναθηναϊκός και δεν μπορώ να τελειώσω...




Η μία ανάγνωση είναι αυτή που ανέλυσε και ο Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου. Οτι δηλαδή η ομάδα πέτυχε το σκοπό της και πήρε την πρόκριση. Σε τέτοια παιχνίδια, άλλωστε, η πρόκριση είναι αυτό που μετράει. Ειδικά αν έχεις δει το Χριστό φαντάρο μέχρι να περάσεις τον Πιερικό, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ειδικά αν ένα 24ωρο πριν ο ΠΑΟΚ είδε τα ραδίκια ανάποδα και ξεφτιλίστηκε στα Γιάννενα, ειδικά αν ξέρεις ότι οι Δικέφαλοι και ο ακατονόμαστος έχουν κουνήσει μαντίλι στο θεσμό και ουσιαστικά μένει μόνο ένας σημαντικός αντίπαλος που σε χωρίζει από το διαφαινόμενο ...νταμπλ (να χαρώ εγώ αισιοδοξία...) κι αυτός δεν είναι ο ΠΑΣ, αλλά ο Αρης (εκτός αν οι Ηπειρώτες ή το ακριτικό γαυροπαράρτημα έχουν άλλη γνώμη)...

Την πρόκριση λοιπόν κουτσά - στραβά την πήραμε. Και ίσως δεν θα έπρεπε να σταθούμε καν στο παιχνίδι, γιατί όπως και να το κάνεις ένα ματς - αγγαρεία ήταν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάθεση που περίμενες να δείξουν οι παίκτες. Από τη μια η "αγγαρεία", από την άλλη η ανομοιογένεια που μοιραία προέκυψε από τις πολλές αλλαγές, ε δεν περιμένεις να βγάλει η ομάδα μάτια και ας έχει απέναντί της την Καλλιθέα που παίζει δύο κατηγορίες παρακάτω.

Και για να πούμε την αλήθεια η διάθεση ψιλοϋπήρχε κιόλας. Σου έδειχνε η ομάδα ότι θέλει να το κερδίσει το ματσάκι. Για να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα βέβαια κι όχι για άλλο λόγο. Αλλά τι σημασία έχει; Κι εσύ το ίδιο ήθελες. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπόρεσε να ξεμπερδέψει μια ώρα αρχύτερα.



Και έτσι πάμε στην δεύτερη ανάγνωση του ματς. Που μας λέει ότι ακόμα κι αν σκεφτείς ότι το ματς δεν είναι από αυτά που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν, δεν μπορεί να μην προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί του κόσμου τις ευκαιρίες αλλά δεν μπορεί να τις τελειώσει.

Κι εδώ πια αρχίζουν τα ζόρια. Γιατί αν δεν μπορείς να τελειώσεις φάσεις απέναντι στην υποδεέστερη Καλλιθέα, πώς θα τις τελειώσεις απέναντι στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα;


Ο Σισέ για άλλη μια φορά, σε εύκολο ματς κιόλας δεν μπόρεσε να βάλει γκολ. Εχασε τα άχαστα. Κι εδώ δεν υπάρχει και η δικαιολογία ότι δεν έπαιζε ο Νίνης. Μια χαρά τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του. Τετ - α - τετ τρεις φορές βρέθηκε με την αντίπαλη άμυνα. Αλλά το πλεχτό δεν το κούνησε.

Και δεν μπόρεσε να το κουνήσει και κανένας άλλος για ένα ημίχρονο. Επρεπε να μπει ο Σάλπι για να βάλει γκολ (τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι) και να λύσει το γόρδιο δεσμό. Και για το "κλείδωμα" της νίκης - πρόκρισης έπρεπε να βρεθεί στο δρόμο μας ο Αρκούδας που μια χαρά το πέτυχε το αυτογκολάκι το παλικάρι, νάναι καλά.

Πρόμπλεμ λοιπόν με το γκολ. Μόλις μπλοκάρει ο Τζιμπρίλαρος δεν το έχουμε εύκολο. Κι ενώ έπαιξε στο ματς με την Μποαβίστα του Ελ Πάσο ακριβώς για να ξεμπουκώσει, το ζητούμενο δεν επιτεύχθηκε. "Παίζει" μάλιστα να αγχώθηκε ακόμα περισσότερο για τη συνέχεια, αφού όσο νάναι και για τον ίδιο δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξέρει ότι δεν μπόρεσε να βάλει γκολ σε μια ομάδα αρκετά χαμηλής δυναμικότητας. To θέμα είναι ότι αν στραβώσει το πρωτάθλημα, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα δείξουν κατανόηση στα ...ψυχολογικά του Γάλλου,



Πάλι καλά δηλαδή που αρχίζει να σκοράρει ο Σάλπι. Γιατί ο Κατσούρ (που σήμερα μπήκε αλλαγή στο τέλος) δεν πατάει πια περιοχή, ο Λέτο μπορεί να κάνει του κόσμου τις ντρίπλες αλλά κι αυτός έχει πρόβλημα στα τελειώματα και ο Πετρόπουλος που αγωνίστηκε ξανά σήμερα πάλι κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Αυτό τώρα είναι επίσης ανησυχητικό, γιατί εντάξει να πεις μία - δύο φορές ότι έχει ως ελαφρυντικό ότι δεν παίζει άρα δεν έχει ρυθμό, εντάξει να πεις ότι είναι βαρύ κορμί και χρειάζεται το χρόνο του, αλλά από την άλλη και πέρσι δεν έπαιζε συχνά και όμως τα παστέλωνε.

Αυτό ουσιαστικά είπε και ο Νιόπλιας. Οτι δηλαδή δεν πήρε από τους αναπληρωματικούς αυτά που περίμενε. Και έτσι είναι δηλαδή. Ο Πετρό τίποτα, ο Μπιέρσμιρ τίποτα, ο Δάρλας με το γνωστό χαμηλό ταβάνι και ο Γιούρκας...

Ο Γιούρκας... Τώρα δηλαδή για τον Σεϊταρίδη τι να πεις; Και μόνο ότι έφτασα στο σημείο να πεθυμήσω τον Βύντρα στη θέση του δεξιού μπακ νομίζω ότι τα λέει όλα (και τονίζω το δεξί μπακ γιατί σαν σέντερ ο Λουκάς μου αρέσει). Δεν ξέρω πια αν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο Γιούρκας έχει αυτή την εικόνα επειδή δεν έκανε προετοιμασία, μετά τραυματίστηκε κ.λπ. ή πολύ απλά του έχει τελειώσει το ποδόσφαιρο. Δεν παίρνω θέση. Θα περιμένω να δω. Αλλά θα περιμένω από τη νέα σεζόν πια (αν είναι ακόμα εδώ). Γιατί για τη φετινή μάλλον μας έχει τελειώσει.

Κατά τ΄ άλλα, ο Γκαλίνοβιτς την έχει δει μέλος είναι πια ξεκάθαρο. Μπακότερμα και άγιος ο θεός. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο κηπουρός. Ευτυχώς έσωσε και ένα σουτ.

Ο Σαριέγκι μικρός θεούλης της γκάφας, έκανε ένα ωραιότατο "τσαφ" έτσι για να εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα χάλια της άμυνας η οποία παρόλο που δεν απειλήθηκε σε κάτι αντεπιθέσεις τα είδε όλα.

Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά πως όταν λείπει ο άρχοντας Ζιλμπέρτο Σίλβα από την 11άδα, η ομάδα αγνοεί την έννοια "αμυντική λειτουργία".

Ο Σιμάο ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ κουρασμένος, ο Κάρα στα γνωστά του - αρνητικά - στάνταρντς, ο Λάζαρος και ο Κλέιτον μέτριοι.

Ολα τα παραπάνω βέβαια είναι απλά για να έχουμε να πούμε κάτι. Επί της ουσίας δεν χρειάζεται τόση ανάλυση για έναν αδιάφορο αγώνα κυπέλλου. Το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αδυναμία της ομάδας να ...ολοκληρώσει και τι θα γίνει στην περίπτωση που θα συνεχίζει να μην ολοκληρώνει στα υπόλοιπα παιχνίδια της που θα είναι απείρως δυσκολότερα από με την Καλλιθέα και δεν θα μπορεί να δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες.


Scratch: Ολα τα λεφτά το βλέμμα του Βαζέχα σε μία (από τις πολλές) χαμένη ευκαιρία του Σισέ. Τι να σκέφτηκε άραγε εκείνη την ώρα ο Πολωνός...


Scratch 1 (από "πράσινο" φόρουμ): O Hρακλής, ο Αρκούδας, ο Ζουμπουλάκης, ο Καλτσάς, η κυρία Κορουμπίλια. Αυτά είναι ονόματα για παιδική σειρά με τον Νίκο Πιλάβιο...

Scratch 2: Πλάκα πλάκα μ΄αυτόν τον Ηρακλή, σαν να έπαιζαν τρεις ομάδες ήταν: Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Καλλιθέα.


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Ο πάγκος


Ο προπονητής


Ο πιτσιρικάς


Το κοπέλι

Η κοπέλα



Ο ΜVP


***


O ...ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ




16 comments:

4minister said...

Τι να 'λεγε το βλέμα του Βαζέχα; Πως και με τα σκαρπίνια να έπαιζε αυτός θα το κόλλαγε το τόπι.

Αυτό έλεγε.

Στα υπόλοιπα, αν δεν είχε την αστοχία ο Γαβρήλος θα έλεγες άλλα. Ότι η Πρασινουά, ακόμα και κάνοντας "πλάκα", βάζουν 3-4 τεμάχια στους αδύνατους αντιπάλους.

Νομίζω;

Είμαι ο Δημήτρης και μόλις τελείωσα (τύπου Πετρούλα ασούμε)! :p

fpboy said...

''βαζελοφόρουμ'' δεν υπάρχει,
Παναθηναικό φόρουμ θα εννοείς !
Έλεος !!!!!

pensierix said...

Λάθος του Νιόπλια η χρησιμοποίηση του Σισέ, αφού έκανε μπαμ ότι το έκανε για να "ξαναξεμπουκώσει" ο Γάλλος, αποδέχτηκε δηλαδή ότι υπάρχει ένα θέμα. Αστείο, διότι και θέμα δεν υπάρχει,(αν θέλουμε να μπούμε στο χαζό τριπάκι των ΑΡΔ μετρώντας τα ματσάκια που δε σκοράρει ο Γάλλος, ΟΚ), και μετέδωσε στον ποδοσφαιριστή την αίσθηση ότι κάτι τρέχει αφού τον ρίχνει μέσα κόντρα σε ομάδα τρίτης Εθνικής...

Χτες είχαμε εν μέρει και την απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν κερδίσαμε Αρη και ΑΕΚ...Πλην του Σισέ και του οπισθοχωρημένου πλέον Κατσούρ, οι άλλοι δεν το έχουν το εύκολο γκολάκι...

fl@neur said...

@gatti
Το κοπέλι κι η κοπέλα, ωλλ δε μάνυ!
Τώρα, για το παιγνίδι τα είπες όλα, αν και μάλλον περισσότερα για την αξία του. Νομίζω, ότι οι παρατηρήσεις του Σταθόπουλου ως προς τον τρόπο διαξαγωγής του γύρου ήταν πολύ σωστές, στέλνεις μια αξιοπρεπή ομάδα της Γ' Εθνικής στο στόμα του λύκου και ούτε τύχη έχει ούτε έσοδα. Δεν νομίζω όμως ότι τα συμπεράσματα από το παιγνίδι ενδέχεται να ισχύσουν και για Λάρισα ή τα επόμενα παιγνίδια. "Άλλα μηχανάκια" εκεί, που είπε κι ο Σταθόπουλος. Προφανώς, το "μπαμ" του ΠΑΣ πρέπει να μάς ανησυχήσει (εννοώ αγωνιστικά), αν θέλουμε τελικό.
Keep scratching, gatti!

Γιώργος Τ. said...

Το σχόλιο στο φόρουμ απίθανο!!!
Το ματς δεν χωράει σε κριτική και συμπεράσματα. Αγγαρεία ήταν και πέρασε.. Και μάλιστα πέρασε με πολλές χαμένες ευκαιρίες που χάθηκαν λόγω ατυχίας-γκαντεμιάς.. Αν έμπαινε μία απ' αυτές νωρίς πιθανόν να είχαμε διαφορετικές σκέψεις..
Να σταθώ λίγο κι εγώ στον Σεϊταρίδη, τον οποίο από κάποιο σημείο και μετά παρακολουθούσα.. Είχε πολύ καλές θέσεις και κινήσεις, αλλά δεν μπορούσε να μοιράσει σωστά την μπάλα.. Μάλλον είναι ακόμα ανέτοιμος. Ελπίζω κάποια στιγμή να είναι έτοιμος, γιατί νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει..

seaconfused said...

Τι να σκέφτηκε άραγε εκείνη την ώρα ο Πολωνός...
- Βάλε με μέσα, ένα δεκαλεπτάκι το 'χω άνετα ;)

Καλημερούδια

island said...

Σωστά όσα λες. Με μία παρατήρηση. Δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται το ματς σαν αγγαρεία. Αλλά σαν προημιτελικός κυπέλλου. Και ειδικά με την δυσκολία που συνάντησαν οι παίχτες στο προηγούμενο ματς, αλλά και με τα 2 συνεχόμενα χι στο πρωτάθλημα.

Αλλά η ΜΕΓΙΣΤΗ παρατήρηση είναι αυτή που έκανες εσύ!!!! "(και τονίζω το δεξί μπακ γιατί σαν σέντερ ο Λουκάς μου αρέσει)"... Είπες ότι σου αρέσει ο Λουκάς;;;;;

χαχαχαχα

gatti said...

@4minister: Τι άλλο θα μπορούσε να λέει; Δεν ξέρω αν την είδες τη σκηνή. Πετάχτηκε όρθιος γιατί νόμιζε ότι μπήκε γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε σύρριζα άουτ. Κοίταζε και δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι χάθηκε αυτό το γκολ.

Δεν θα έλεγα άλλα αν δεν είχε την αστοχία ο Γαβρίλος. Γιατί τα έλεγα και πριν "σιγήσει" το κανόνι. Οτι θα έχουμε πρόβλημα αν "μπλοκάρει" ο Σισέ. Και νάτα!

Εξάλλου, δεν είναι μια κατάσταση που διαμορφώθηκε χθες. Εδώ και 3-4 παιχνίδια έχει φανεί αυτή η δυσκολία.

Το έπιασες το υπονοούμενο (ασούμε). :))))

gatti said...

@fpboy: Το έγραψα χαλαρά, στο πλαίσιο του αυτοσαρκασμού. Αλλά αφού σε ενοχλεί τόσο θα το αλλάξω.

gatti said...

@pensierix: Hταν δίκοπο μαχαίρι αυτή η συμμετοχή. Τον βάζεις, ξεμπουκώνει και ανεβαίνει ξανά η ψυχολογία του. Τον βάζεις δεν ξεμπλοκάρει και αρχίζει να γυρίζει στο μυαλό του η σκέψη ότι "κόλλησε", οπότε η ψυχολογία του πέφτει ακόμα πιο πολύ αφού ο αντίπαλος ήταν ιδιαίτερα αδύναμος. Το χειρότερο όλων είναι αυτό που αναφέρεις. Οτι άρχισαν οι ΑΡΔ να μετράνε τα ματς που δεν έχει σκοράρει.

Ηδη σιγά - σιγά άρχισαν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους τα υπονοούμενα περί γαλλικού παλτού, περί εξαφάνισης στα κρίσιμα παιχνίδια κ.λπ.

Δεν το έχουμε το εύκολο γκολάκι, και πώς να το κρύψουμε άλλωστε, είναι τόσο φανερό!

gatti said...

@fl@neur: To έγραψα ότι δεν αξίζει τόση πολλή ανάλυση το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε αμαρτία εξομολογουμένη κ.λπ. κ.λπ. :)))))

Eχει δίκιο ο Σταθόπουλος, αλλά από την άλλη, σκέψου ότι και ο ΠΑΟΚ που υποτίθεται ότι ήταν ο "λύκος" συγκριτικά με τον ΠΑΣ, έπεσε θύμα της συγκεκριμένης διεξαγωγής.

Το ελπίζω να μην ισχύουν στο επόμενο παιχνίδι αυτά τα συμπεράσματα, αν μη τι άλλο τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχουν σχέση με το ματς - αγγαρεία του κυπέλλου.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ΠΑΣ έκανε το "μπαμ" του φέτος και δεν θα κάνει άλλο. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Οντως, απίθανο το σχολιάκι στο φόρουμ. Είχαν βάλει και link από ένα τραγουδάκι των "Mazoo and the Zoo" που λέει: "Αρκούδα, αρκούδα για μένανε τραγούδα". Και όντως για μας ...τραγούδησε ο παίκτουρας! :)))

Σίγουρα θα είχαμε διαφορετικές σκέψεις αν έμπαινε κάποια από τις ευκαιρίες, αλλά υποχρεωτικά βαδίζουμε μ΄ αυτό που έχουμε και όχι με υποθέσεις.

Κινήσεις έχει καλές ο Γιούρκας, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Φαίνεται ότι είναι ποιοτικός μπακ. Αλλά αφού τον βλέπεις, δεν μπορεί. Μακάρι να μην μπορεί λόγω "ειδικών συνθηκών" (έλλειψη προετοιμασίας κ.λπ.). Αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος; Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπως παρουσιάζεται, φέτος τουλάχιστον δύσκολα θα βοηθήσει.

gatti said...

@confused: Eτσι ακριβώς! Μη σου πω ότι μπορεί να είχε άνετα και παραπάνω από δεκαλεπτάκι!

:))))

gatti said...

@island: Ετσι είναι Νησάκι μου! Mου αρέσει ο Λουκάς, το ομολογώ. Κι ας έχω παραποιήσει για πάρτη του το "Μάνα με τους εννιά σου γιους". Αν δεν δεις τα χειρότερα, δεν εκτιμάς τα καλύτερα. Μακράν ο καλύτερος σέντερ μπακ μας είναι ο Λουκάς, τι να λέμε τώρα...

:))))

pensierix said...

Αυτό που εγώ εννοούσα, gatti, ήταν ότι είναι λάθος να βάλεις τον Σισέ για 90 λεπτά με την Καλλιθέα, γιατί απλούστατα ΔΕΝ είχε μπουκώσει ο άνθρωπος και ΔΕΝ χρειαζόταν κανένα ξεμπούκωμα...Αν κάθε φορά που ο Γάλλος δεν σκοράρει για 2-3 παιχνίδια ή και παραπάνω (βρείτε μου επιθετικό που δεν του συμβαίνει αυτό ) δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί, τότε..."Κάτσε Τζιμπρίλ στο πάγκο, κράτα δυνάμεις γιατί σε θέλω ταύρο στο ματς της Κυριακής" θα του έλεγα...Και διάολε, αν δε δω το αναπληρωματικό μου σέντερ φορ (Πετρόπουλος) κόντρα στην Καλλιθέα, πότε θα το δώ;

gatti said...

@pensierix: Oταν όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα "φωνάζει" ότι ο Γάλλος έχει "μπουκώσει" μοιραίο είναι να το βλέπει έτσι ο Νιόπλιας, όπως δηλαδή το βλέπει και μεγάλο μέρος των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οπως θα το έβλεπε και ο ίδιος ο Γάλλος αν διάβαζε ελληνικές εφημερίδες. ΄Η πάλι μπορεί να επιχείρησε βάζοντας τον Γάλλο να "κόψει το βήχα" όλων αυτών που λένε διάφορα, άσχετα αν με τις άχαστες ευκαιρίες που έχασε ο Τζιμπρίλ έγινε το αντίθετο.

Οι ισορροπίες με τον συγκεκριμένο παίκτη λόγω των χρημάτων που κόστισε είναι πάρα πάρα πολύ λεπτές. Ηδη τα ραδιόφωνα σήμερα, όπου άκουσα, κάνουν αναφορά στο γεγονός ότι ο Γάλλος δεν έχει σκοράρει σε ντέρμπι.

Εχεις χίλια δίκια για τον Πετρόπουλο. Οπως στο κύπελλο βάζει τον Γκαλίνοβιτς αντί του Τζόρβα, έτσι θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τον Πετρό αντί του Σισέ.