Sunday, February 14, 2010

Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα...


Κάποτε κάποιος στο γυρισμό του στο χωριό από τη πόλη συνάντησε έναν συγχωριανό του να του κάνει οτοστόπ.

- Γεια σου πατριώτη.

- Γεια σου και σένα. Στο χωριό πας;


- Ναι, εσύ;


- Στο χωριό πάω, έλα μέσα να μη τυραννιέσαι εκεί έξω στη ζέστη.



Καθ΄οδόν, ξαφνικά πετιέται στη μέση του δρόμου ένας σκύλος. Ο οδηγός προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά ήταν αδύνατον και έτσι μοιραία επήλθε η σύγκρουση. Ο σκύλος όμως δεν πέθανε αλλά έμεινε να χαροπαλεύει στη μέση του δρόμου. Κατεβαίνοντας ο οδηγός βγάζει ένα μαχαιρι και "αποτελειώνει" τον άτυχο σκύλο μπροστά στα μάτια του έκπληκτου συγχωριανού.



- Για να μην τυραννιέται το καημένο!


Επιβιβάζονται ξανά στο όχημα και πιο πάνω σε μια στροφή πετιέται στη μέση του δρόμου ένα πρόβατο. Χωρίς να το θέλει ο οδηγός τρακάρει με το πρόβατο, με αποτέλεσμα να το αφήσει και αυτό να χαροπαλεύει στη μέση του δρόμου.



Χωρίς να χάσει ώρα κατεβαίνει από το όχημα και βγάζοντας το μαχαίρι του σφάζει το πρόβατο.


-Για να μη τυραννιέται το καημένο, λέει πάλι στον τρομαγμένο συγχωριανό του.


Σε μία στροφή πιο πάνω ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να βγει από το δρόμο και να καταλήξει αναποδογυρισμένο μέσα σε ένα χωράφι.

Ο οδηγός χωρίς να πάθει τίποτα καταφέρνει να βγει από το αυτοκίνητο και τρέχει να βοηθήσει τον συνεπιβάτη του.


-Φίλε μου είσαι καλά, έπαθες τίποτα; Θεέ μου παραλίγο να μας σκοτώσω!


Και ο συγχωριανός, προσπαθώντας να βάλει τα εντόσθιά του μέσα στη κοιλιά του, απαντάει:


- Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα!




Θα μπορούσα σήμερα να ακολουθήσω την πεπατημένη. Να μιλήσω για τον Βασιλιά Καρνάβαλο και το κάψιμό του.


΄Η πάλι να πω για τον Παναθηναϊκό που προτίμησε εναρμονισμένος στο πνεύμα των Απόκρεω να αρχίσει τα μασκαρέματα.

Θα μπορούσα να μιλήσω για την ηρεμία και την στήριξη που χρειάζεται η ομάδα, αφού τίποτα δεν έχει χαθεί και πάλι από πάνω είμαστε.

΄Η θα μπορούσα να τα χώσω στους "πειρατικούς" που για άλλη μια φορά δεν πρόσφεραν τίποτα στην ομάδα και που έχουν το μυαλό τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

΄Η να ασχοληθώ με το επεισόδιο Καραγκούνη - Λέτο και να πάρω θέση για το ποιος κατά τη γνώμη μου έχει δίκιο.

΄Η να αρχίσω τις συγκρίσεις του Νιόπλια με τον Τεν Κάτε και να αναρωτηθώ ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος προπονητής.

΄Η πάλι να τα βάλω με τις αλλαγές του Νιόπλια θεωρώντας ότι αυτός έχασε το παιχνίδι γιατί δεν έχει το θάρρος να βγάλει αυτούς που πραγματικά πρέπει να βγουν.

Ετσι κι αλλιώς όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν τις προσεχείς ημέρες και θα γίνουν αναλύσεις επί αναλύσεων.

Οχι ότι δεν θα ασχοληθώ με όλα αυτά, αλλά για μένα αυτό το ανέκδοτο που παρέθεσα παραπάνω είναι και η ουσία του προβλήματος.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ! Αυτό είναι το θέμα. Στη διαχείριση πάσχουμε και δυστυχώς αυτήν θα χρειαστεί να κάνουμε από εδώ και πέρα για να μην βρεθούμε προ οδυνηρών απροόπτων. Και θα αναγκαστούμε να την κάνουμε τώρα γιατί δεν την κάναμε όταν έπρεπε.


Οταν φέραμε το "Χ" με τον Αρη είπαμε OK, το μη χείρον βέλτιστον, προκειμένου να πάμε για τα πολλά και να χάσουμε και τα λίγα καλό είναι και το "Χ". Εξάλλου στο +8 είμαστε (οπότε πάει ο σκύλος).

Οταν φέραμε το "Χ" με την ΑΕΚ, είπαμε OK, το μη χείρον βέλτιστον, προκειμένου να ρισκάρουμε για να πάρουμε το τρίποντο και να κινδυνέψουμε να χάσουμε και το ένα ποντάκι, καλό είναι και το "Χ". Εξάλλου στο +6 είμαστε (οπότε πάει και το πρόβατο).

Κι επειδή στην επόμενη στροφή καταφέραμε να μείνουμε εντός πορείας θεωρήσαμε ότι ο δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι ίσιος και χωρίς εμπόδια.

Και τώρα που ήρθε η τούμπα (όχι η ορίτζιναλ Τούμπα, αυτή έρχεται την επόμενη εβδομάδα και ουαί κι αλίμονο αν είναι ό,τι ακριβώς λέει το όνομά της...) και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ...εντόσθιά μας από το δρόμο, καμωνόμαστε ότι "δεν τρέχει τίποτα, πάλι μπροστά είμαστε, λογικό είναι να υπάρχει η πίεση από την στιγμή που κάνουμε πρωταθλητισμό".

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε. Εγώ πάντως δεν το νομίζω, αγαπητέ Νίκο...



Την περασμένη Κυριακή μετά τη νίκη επί της Λάρισας έγραφα σ΄ αυτή εδώ τη γωνιά, μεταξύ των "μπράβο" και των "ζήτω" για το τρίποντο και την επιβλητική εμφάνιση:

* Μια ένσταση μόνο. Δηλαδή όχι ακριβώς ένσταση. Υπενθύμιση. Αυτή η εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε απέναντι σε μια ομάδα που ήταν απογοητευτική. Η Λάρισα απλά δεν υπήρχε στο γήπεδο. Σε μεγάλο βαθμό βέβαια την εξαφάνισε η εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Κι από την άλλη, απέναντι σε εξίσου κακές ομάδες η εμφάνιση του "τριφυλλιού" μόνο καλή δεν ήταν. Ας το έχουμε ωστόσο στο μυαλό μας ότι η ΑΕΛ ήταν χαμηλής δυναμικότητας για να μην υπερεκτιμάμε την δική μας εμφάνιση.

Σήμερα λοιπόν ήρθαν όλα ανάποδα. ΚΑΙ η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν άθλια ΚΑΙ η αντίπαλος ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τη Λάρισα. Αποτέλεσμα; Δύο μπαλάκια και "τριφυλλάρα παίξε μπάλα θα σε κερδίσει κι η Καβάλα". Τι θα σε κερδίσει δηλαδή, που σε κέρδισε.

Οπότε τι λες σ΄ αυτή την περίπτωση; Τι λες για τα δύο πλάγια μπακ που την περασμένη εβδομάδα τα εκθείαζες ότι κάνουν παιχνίδι; (Ο Βύντρα πάντως μια χαρά ήταν και σήμερα τηρουμένων των αναλογιών, αν σκεφτείς δηλαδή ότι οι υπόλοιποι ήταν χώμα...).

Τι λες για την αμυντική λειτουργία γενικότερα και τα δύο στόπερ ειδικότερα που ...έβλεπαν τη μπάλα να περνά;

Τι λες για τον Λέτο που ήταν από τους καλύτερους την περασμένη Κυριακή και σήμερα ήταν σκιά του εαυτού του;

Τι λες για τον Σισέ που έβαλε δύο απίστευτης έμπνευσης γκολ και σήμερα τον είχαν "στραγγαλίσει" οι αντίπαλοι αμυντικοί;

Τι λες βέβαια και για το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε μπαλιά; (΄Η μήπως αν πεις γι΄ αυτό θα είσαι κακός;)

Τι λες για τον Καραγκούνη που επέμενε να εκτελεί όλα τα στημένα, ενώ δεν ήταν καλός και δεν του έβγαινε τίποτα;

Τι λες για το γεγονός ότι ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει τη μπάλα σε συμπαίκτη του προτιμούσε να σουτάρει στην κλειστή γωνία του θηριώδη Ιτάνζ; (Λες κι ήταν ο Νικοπολίδης απέναντι που θα μπορούσε να του φύγει μέσα από τα χέρια - κακία, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ...).


Και βέβαια τι λες για τη βοήθεια που είχε η ομάδα από τον πάγκο; Εγώ θα μπορούσα να μην διαφωνήσω αρχικά με την αλλαγή του Λέτο, από την στιγμή που δεν ήταν καλός και ήταν λογικό ο προπονητής να θέλει να κάνει μια κίνηση για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, άσχετα που δεν του βγήκε η κίνηση με τον Νίνη. Αλλά έλα που μαζί μου δεν συμφωνεί ο Ντε Μος, ο προπονητής που πήρε τα σώβρακα του Νίκου και είπε ουσιαστικά ότι η αλλαγή του Λέτο έκανε τη ζωή του ευκολότερη (unfair μεν η δήλωσή του, δεν ξεφτιλίζεις έτσι τον αντίπαλο προπονητή, αλλά από την άλλη απηχεί την πραγματικότητα)! Και έλα που έχει αρχίσει να με εκνευρίζει το γεγονός ότι η αλλαγή του Λέτο είναι πάντα η εύκολη λύση όταν δεν θέλουμε (ή δεν τολμάμε;) να αλλάξουμε κάποιο από τα δύο "Κ" της ομάδας;

Εχω πάντως μια απορία. Αν δεν ήταν απών ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (άλλο ένα ματς που με απόντα τον Βραζιλιάνο χάνουμε, μη το ξεχνάμε έτσι;) και αποτελούσε την τριπλέτα του κέντρου μαζί με τους Καραγκούνη και Κατσουράνη θα τον έκανε ο Νιόπλιας αλλαγή με την ίδια ευκολία που έβγαλε τον Σιμάο; ΄Η θα τολμούσε επιτέλους να βγάλει έναν εκ των Καραγκούνη - Κατσουράνη; (Ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας).

Και βέβαια τι να πεις για την τοποθέτηση του Καραγκούνη σε θέση αριστερού χαφ ή για την τοποθέτηση του Νίνη αριστερού μπακ - χαφ μετά την έξοδο και του Σπυρόπουλου; Ε ρε γλέντια για την Καβάλα από τα δεξιά!

Α και πάγκο έχουμε είπαμε έτσι; Πληθώρα εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Κλέιτον, Πετρόπουλος και τέρμα (ο Λάζαρος ήταν εκτός).


Θα μου πεις, για το ελληνικό πρωτάθλημα μιλάμε. Χρειάζεσαι να έχεις δύο ισάξιες ενδεκάδες για να κερδίσεις την Καβάλα ή τον Εργοτέλη; Οχι δεν χρειάζομαι. Αλλά χρειάζομαι αυτό που αυτή η ομάδα ΔΕΝ έχει. Ισορροπία. Εχει έναν Λέτο στα αριστερά που αν βγει, δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει κανείς. Εχει έναν παίκτη δεξιά που "βαφτίστηκε" winger, ενώ δεν ξέρει ούτε να ντριπλάρει ούτε να σεντράρει. Εχει δύο οκτάρια που κάνουν ...οκτάρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κουτουλώντας μεταξύ τους όταν δεν κουτουλάνε ο καθένας μόνος του, ενώ δεν έχει ένα γνήσιο δεκάρι. Εχει στόπερ που κανείς τους δεν είναι δυνατός και ψηλός (ή αν είναι ψηλός δεν είναι δυνατός - βλέπε Μπιάρσμιρ) και δεν μπορούν να βγάλουν τη μπάλα μπροστά.


Ετσι ώστε αν στραβώσει ένα παιχνίδι να μη μπορεί να ισιώσει αν δεν υπάρξει μια προσωπική έμπνευση ή η εύνοια της τύχης.


Και τώρα; Καλά όλα αυτά αλλά από εδώ και πέρα τι γίνεται;


Τι να σας πω... Πιθανότατα αυτό που γίνεται είναι το πρωτάθλημα ροντέο. Ασε που μπορεί να φτάσουμε να θυμηθούμε ένα άλλο ανέκδοτο. Αυτό με το λιοντάρι...

Ηταν ένας που διηγιόταν στο φίλο του ιστορίες στην ζούγκλα!

- Μια φορά που ήμουν στην ζούγκλα βλέπω ένα λιοντάρι να έρχεται καταπάνω μου! Αρχίζω να τρέχω! Εκεί που ανοίγει το στόμα του έτοιμο να με φάει, γλιστράει κι εγώ συνεχίζω και τρέχω κι εκεί που ήταν έτοιμο να με φάει ξαναγλιστράει και πέφτει!

- Ρε φίλε εγώ τόσην ώρα θα είχα χεστεί πάνω μου! του λέει ο άλλος!

- Κι εσύ που νομίζεις ότι γλίστραγε το λιοντάρι; λέει εκείνος!


Γιατί "παίζει" κι αυτό. Κι όχι τώρα ότι ο φετινός γαύρος είναι λιοντάρι. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Αλλά όσοι δεν έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι κινδυνεύει να πετάξει το πρωτάθλημα να σηκώσουν το χέρι!


Γιατί δεν είναι μόνο η ήττα και η μείωση της διαφοράς. Είναι και το βαρύ κλίμα και η γκρίνια ή τα επεισόδια τύπου Καραγκούνη - Λέτο. Είναι που ο ΠΑΟΚ θα περιμένει φτιαγμένος γιατί ξέρει πια ότι με νίκη την Κυριακή μειώνει στους δύο πόντους (και ο θεός μεγάλος είναι μπορεί να ξαναγκελάρει ο γαύρος). Είναι που ο γαύρος θα περιμένει νίκη του ΠΑΟΚ για να ισοβαθμήσει μαζί μας. Είναι που οι ΑΡΔ θα συντηρήσουν ή και θα μεγεθύνουν το στραβοπάτημα. Eίναι και η περίφημη πολυμετοχική εσωστρέφεια και οι εσωτερικές κόντρες. Και θα αρχίσουμε πάλι να ακούμε για την καρδιά του πρωταθλητή και το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα αντέξει στην πίεση. Κι εδώ ακριβώς είναι το ερώτημα. Θα αντέξει;



Scratch: Λίγη από την ενέργεια που έδειξε στους τσακωμούς (με Λάκη εντός - με Λέτο στα αποδυτήρια) να είχε δείξει ο Κάρα στο παιχνίδι του, θα τα είχαμε πάει καλύτερα.


Scratch 1: Ας κάνει αλλαγή και κάποιον από τους Καραγκούνη - Κατσουράνη ο Νιόπλιας κάποια στιγμή. Δεν είναι κακό...


Scratch 2: Εύστοχες οι δηλώσεις Πατέρα περί ανασύνταξης της ομάδας, άστοχες οι δηλώσεις του για τα παπαγαλάκια. Τέτοιες δηλώσεις μετά από ήττα δεν έχουν το επιθυμητό επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Μόνο μετά από νίκη το έχουν.


Scratch 3: (Ρε θες να το παίξανε διπλό στο Στοίχημα το ματς του ΟΑΚΑ;)


Scratch 4: Βρε το ...θηρίο τον γαύρο πώς πέρασε από την πατρίδα του Μποροθρύλου! Αέρα!


Scratch 5: Δεν θα πάρω το μέρος ούτε του Καραγκούνη, ούτε του Λέτο. Θεωρώ ότι τέτοια επεισόδια συμβαίνουν, ειδικά μετά από ήττα. Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο συγκεκριμένοι τρώγονται σαν τα κοκόρια, η διοίκηση έχει τις ευθύνες της...


Scratch 6: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν υφίσταται παιχνίδι με καμιά Ρόμα. Διαφορετικά, δεν θα υφίσταται Τσάμπιονς Λιγκ για τον Παναθηναϊκό για αρκετά χρόνια από τώρα...

41 comments:

ΠΑΝΟΣ said...

"Εχει δύο οκτάρια που κάνουν ...οκτάρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κουτουλώντας μεταξύ τους όταν δεν κουτουλάνε ο καθένας μόνος του"

Τουλάχιστον γέλασα μέσα στην πίκρα μου. Πραγματικά αν προσπαθήσω να πάρω θέση σε όλα αυτά θα με πιάσει ναυτία. Τι έφταιξε ή τι πρωτοέφταιξε;... Άστα.
Είναι κριμα να εκθέτεις τους πολύ καλούς σου παίκτες μπουκάροντάς τους σε κατάσταση πανικού. Άλλο αλλαγή τακτικής για να προσπαθήσεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι και άλλο πανικός. Αν κάποιος έβλεπε πρώτη φορά το Νίνη σήμερα θα γελούσε, το λιγότερο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί βγήκε ο Λέτο και όχι ο Καραγκούνης. Να ρωτήσω και κάτι σαν καλό και ήσυχο παιδί: Πόσες μα πόσες φορές (να το ξαναπώ; Πόσες μα πόσες φορές) έχουμε βγει από την θέση που βγήκε η Καβάλα και μας κούνησε το δίχτυ δις αλλά πολωνικά και η μπάλα πάει πόδι-κόρνερ ή πόδι-πόδι-άουτ ή πόδι-πόδι-βούτα-άουτ ή στα χέρια του τερματοφύλακα; Μετράω 10 και βάλε σε κάθε παιχνίδι. Και πόσες σπάει η μπάλα στοιχειωδώς σωστά και μπαίνει γκολ; Την εξής μία του Κατσουράνη στην αρχή της σεζόν. Με γειά μας.

Καληνύχτα γατόνι.

ΠΑΝΟΣ said...

Δύο που ξέχασα στα γρήγορα:

α) Μια ματιά εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=w-OSgQnChCQ
μετά το 20ό δευτερόλεπτο

και

β) Τι θεϊκή φάση στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ που τρώει την κλωτσιά από συν-Παοκτσή και δίνει φάουλ κατά του Σαϊτιώτη; Έλα μωρή σουπερλίγκα!

ΠΑΝΟΣ said...

http://www.youtube.com/watch?v=1V1S4HAqgTY

Η φάση που έλεγα στο 1:04. Έπος.

Unknown said...

Δεν είδα το παιχνίδι, δεν έχω άποψη, πραγματικά "ρούφηξα" το κείμενο σου.Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο...Μου έδωσες μια εικόνα για το τι έγινε στον χορτάρι...Ωραίος παραλληλισμός τα ανέκδοτα με τα πραγματικά γεγονότα.
Το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ενδιαφέρον όχι μόνο για τον πρωταθλητή αλλά ακόμα και για το ποιός θα αφήσει την κατηγορία και ποιός θα μπεί στα play off. Έχω ξαναπεί ότι αν ο ΠΑΟ χάσει αυτό το πρωτάθλημα θα είναι ιδανικός αυτόχειρας. Πολλά θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα...και για μην έρθουν όπως λές τα πράγματα "τούμπα" δεν υπάρχει για εσάς άλλο αποτέλεσμα εκτός απο την νίκη.
Δεν μου άρεσε η ήττα σας σήμερα για τους δικούς μου λόγους και αυτοί δεν είναι στοιχηματικοί (δεν έχω ιδεά απο το "άθλημα")
Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό την επόμενη Κυριακή για εσάς, επέτρεψε μου να σκέφτομαι άλλα πράγματα (περίεργα) γιατί μαθηματικά μπαίνει στο παιχνίδι και ο παοκ....και αν μπεί ακόμα πιο μαθηματικά στο παιχνίδι ο παοκ αυτό δεν θα είναι τυχαίο....Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;;; Ίσως...βλέπω και πολλές ταινίες τώρα τελευταία...και μην απαντήσει κανείς να σταματήσω να βλέπω ταινίες... Πάντως εδώ πάνω στην κατα τ' άλλα όμορφη πόλη μας ακούγεται ότι ένας απο τους πολυμετοχικούς του ΠΑΟ που ήδη έχει χορηγία στον ΠΑΟΚ με Molto και ΔΕΛΤΑ (και μην μου πεί κανείς αυτά ήταν τα ανταλλάγματα για την μεταγραφή Χριστοδουλόπουλου-Μελίσση) ετοιμάζει και άλλη χορηγία για την ομάδα της Τούμπας και αυτή θα είναι η πρώην εθνικής μας αερογραμμή....

Καλή Σαρακοστή gatti μου!!!

The Bgt said...

Καλημερα και Καλη Σαρακοστη.
Ο ποδοσφαιρικος ΠΑΟ αρχισε τη νηστεια μια μερα νωριτερα.

Εγω ντεν ξερει απο παρασκηνιο ή τι πραγματικα γινεται στην ομαδα.
Οπως ομως βλεπω τα πραγματα εχω την εξης εντυπωση:

Καραγκουνης, Κατσουρ και λοιποι Ελληνες διωξαν τον ΤενΚατε για να προπονουν οι ιδιοι την ομαδα (οπως λιγο πολυ κανουν και με την Εθνικη). Αυτο βλεπω εγω. Κι αν κανω λαθος δε φταιω γιατι ακριβως αυτο φαινεται.

Για χαρην της Εθνικης? Για χαρη δε ξερω ποιανου τα Ελληνοπουλα ξαφνικα εχουν καπελωσει τα παντα.
Οκ ο Καραγκουνης μας εχει δωσει φοβερες στιγμες. Αλλα ειναι για μερικες καλες στιγμες να χανω σημαντικα περισσοτερα πραγματα να φυγει.

Σιχαθηκα σημερα να τον βλεπω να παιζει χαλια. Κι αυτον και τον Κατσουρανη. Και για να χωρεσουν αυτοι οι δυο στην ενδεκαδα ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να βαφτιζεται αριστερο χαφ το Νινι, να βγαινει ο Λετο, ο Σιμαο...ΕΛΕΟΣ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑ!
Β-Α-Ρ-Ε-Θ-Η-Κ-Α!

Και μετα μας εφταιγε ο Τεν Κατε.
Και απο οτι φαινεται θα καψουμε και τον Νομπλια (ας προσεχε κι αυτος).
Αν παρουμε τον τιτλο θα προκειται για θαυμα.
Η μονη μου ελπιδα ειναι να σπρωχτει ο ΠΑΟ απο το παρασκηνιο λογω Εθνικης.

Θελω τους Κ&Κ ΕΞΩ απο την ομαδα.
Το λεω τωρα, ακομη κι αν οι ΚΚ κατακτησουν το νταμπλ, το Ουροπα Λιγκ και το Μουντιαλ μαζι με δικα τους γκολ.
Να φυγουνε. Να πανε αλλου.

pensierix said...

Ξενέρωσα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ξενέρωσα στο ντέρμπι.
Καραξενέρωσα με την αποπομπή Τεν Κάτε.
Ξενέρωσα με τις δηλώσεις Σισέ περί «απελεθευρωμένων Ελλήνων παικτών».
Ξενέρωσα με την μη ενίσχυση της ομάδας επειδή είχε τάχα διαφορά ασφαλείας και το ταμείον μείον.
Ξενέρωσα με την ατολμία στο ματς με τον Αρη.
Ξενέρωσα στο δήθεν ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Ξενέρωσα με τις δηλώσεις Κατσουράνη «καλύτερα το πρωτάθλημα παρά τελικός Europa league».
Καραξενέρωσα σήμερα με την εικόνα προπονητή, ομάδας και με τις αστείες για άλλη μια φορά δηλώσεις Πατέρα.
Ξενέρωσα γιατί και σήμερα αποδείχτηκε ότι περισσότερο μου το χάριζε το πρωτάθλημα το χάλι του γαύρου.
Ξενέρωσα γιατί ρισκάρει και είναι πλέον φαβορί να πάρει το πρωτάθλημα το τρίο Κετσπάγια-Ζίκο-Μπάντοβιτς.

Ολα του τα συγχωρώ του Νιόπλια. Και την πρόωρη διαχείριση της διαφοράς, και τα κακά κοουτσαρίσματα, και την συντηρητικούρα του λόγω πίεσης κατάκτησης του πρωταθλήματος, και τις αλλαγές που περισσότερο τις θυμάμαι από τον αχταρμά που προκάλεσαν παρά που βοήθησαν την ομάδα. Ενα πράγμα δεν του συγχωρώ, αν και το καταλαβαίνω:

Οτι έγινε μαριονέτα στα χέρια των πρωτοπαλίκαρων. Οταν Νίκο μου, σήμερα, με αυτόν τον προκλητικό, ανεκδιήγητο Κατσουράνη το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι ίσως ο Σιμάο να είναι καλύτερος για τα εκτός έδρα ματς, εγώ τί πρέπει να σκεφτώ; Οταν μου κάνεις αλλαγή τον κακό Λέτο, αλλά όχι τον χειρότερο του ματς, για να πετάξεις το Νίνη να βολοδέρνει κάπου αριστερά δημιουργώντας ένα απίστευτο τουρλουμπούκι, τί πρέπει να σκεφτώ;

Για το ματς, όταν κλείνουν το Σισέ, έχουμε πρόβλημα και το ξέρουμε. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για σκοράρισμα. Σήμερα όλοι σημάδευαν το κεφάλι του Ντούγκλαο...Τουλάχιστον επί Τεν Κάτε, ο ανύπαρκτος Κατσούρ, έβαζε και κάνα γκολάκι δίνοντας βαθμούς. Και ο Νίνης, ο μόνος δημιουργικός μας παίχτης έπαιζε βασικός. Αφιερώμένο σε αυτούς που είδαν τις τεράστιες αλλαγές στο παιχνίδι του ΠΑΟ με τον ερχομό Νιόπλια...Κι αυτό, όχι γιατί έχω κάτι με τον Νιόπλια, ίσα ίσα...Με την ισοπέδωση που είναι εθνικό μας σπορ τα έχω...

The Bgt said...

@ Γαλατη
+1000000000000000 (ειναι πολλα τα μηδενικα Γαλατη!)

ΠΑΝΟΣ said...

Ναι, νομίζω με κάλυψε και εμένα σε πολλά.....

Nick Triantos said...

Ψυχραιμια και στηριξη στην ομαδα. Αυτοι που κουτουλανε μεταξι τους, στην εθνικη παιζουν μαζι επι σχεδον 7 χρονια αλλα και σε ιδιο συστημα τα τελευταια 2-3. Δηλαδη μπορουν να συνενοηθουν στην Εθνικη και δεν μπορουν στον Παναθηναικο? Ασε που η βαση της Εθνικη επι της ουσιας ειναι ο Παναθηναικος.

Λοιπον,επειδη η πολυ αναλυση οδηγει σε παραλυση, βασικο στοιχειο ειναι η διαχειρηση της ηττας ΑΛΛΑ και της νικης. Και τα δυο θελουν σωστη διαχειρηση γιατι οι ηττες φερνουν γκρινια και ισωπεδωση και οι νικες φερνουν πανιγυρια τα οποια οδηγουν σε αγνοια κινδυνου, αποπροσανατολισμο και αφελεια...

Η ωρα τωρα δεν ειναι για κατανομη ευθυνων, ουτε για υποθετικες συζητησεις τυπου "εαν δεν εβγαζε τον Λετο..." η' "εαν εβαζε τον ταδε" κτλ, αλλα για στηριξη της ομαδας.

Σε ενα ομαδικο αθλημα, η ηττα σπανια μπορει να καταλογιστει σ' ενα αθλητη, η' σε εναν προπονητη. Η ευθυνη βαρυνει τους παντες.

Nick Triantos said...

Ψυχραιμια και στηριξη στην ομαδα. Αυτοι που κουτουλανε μεταξι τους, στην εθνικη παιζουν μαζι επι σχεδον 7 χρονια αλλα και σε ιδιο συστημα τα τελευταια 2-3. Δηλαδη μπορουν να συνενοηθουν στην Εθνικη και δεν μπορουν στον Παναθηναικο? Ασε που η βαση της Εθνικη επι της ουσιας ειναι ο Παναθηναικος.

Λοιπον,επειδη η πολυ αναλυση οδηγει σε παραλυση, βασικο στοιχειο ειναι η διαχειρηση της ηττας ΑΛΛΑ και της νικης. Και τα δυο θελουν σωστη διαχειρηση γιατι οι ηττες φερνουν γκρινια και ισωπεδωση και οι νικες φερνουν πανιγυρια τα οποια οδηγουν σε αγνοια κινδυνου, αποπροσανατολισμο και αφελεια...

Η ωρα τωρα δεν ειναι για κατανομη ευθυνων, ουτε για υποθετικες συζητησεις τυπου "εαν δεν εβγαζε τον Λετο..." η' "εαν εβαζε τον ταδε" κτλ, αλλα για στηριξη της ομαδας.

Σε ενα ομαδικο αθλημα, η ηττα σπανια μπορει να καταλογιστει σ' ενα αθλητη, η' σε εναν προπονητη. Η ευθυνη βαρυνει τους παντες.

The Bgt said...

Δεν ειναι απωλεια ψυχραιμιας αλλα αισθητικης.

Γιατι ειναι πραγματικα ανυποφορα αντιαισθητικο να βλεπεις τον Καραγκουνη να προσπαθει να κερδιζει τα παιχνιδια μονος του μπερδευοντας τα μπουτια του ή τον Κατσουρανη να το παιζει αρχηγος- προπονητης και τους περισσοτερους απο τους Ελληνες παικτες μας να βγαζουν ενα φοβερο κομπλεξ εναντιον του Σισε ή του Λετο.

Εμενα οι τιτλοι δε με ενδιαφερουν τοσο οσο το να βλεπω κατι που να ψυχαγωγει και να βγαζει μια υγεια.
Ο Παο τα τελευταια χρονια μου προκαλει ναυτια.

Δε ξερω σε ποιο ποδοσφαιρικο αιωνα βρισκεται το μυαλο του Καραγκουνη. Μονο τον Μαραντονα θυμαμαι να εχει παρει κουπες μονος του κι αυτο εγινε 25 χρονια πριν.

Nick Triantos said...

Αυτον εχουμε βρε Βgt, τι να κανουμε τωρα να παμε να βρουμε αλλον? Αυτος ειναι ο Καραγκουνης με τα καλα του και τα στραβα του.

Δηλαδη οταν μερικες φορες σ' εκνευριζει ο αντρας σου η' γυναικα σου τον/την αλλαζεις? Ο καθενας εχει τα κουσουρια του. Ειμαστε παντρεμενοι με τον Καραγκουνη και γνωριζουμε πως ειναι χωρις makeup το πρωη...

Ο Καραγκουνης στον Παναθηναικο εχει γραψει τη δικη του ιστορια και παροτι μου σπαει τα νευρα πολλες φορες δεν μπορω να μην του αναγνωρισω την προσφορα. Οταν ο Λετο και ο καθε Λετο φτασει να εχει δωσει οτι εχει δωσει ο Καραγκουνης τοτε θα πω τα ιδια και γι' αυτον. Αυτη τη στιγμη ομως εαν θα στηριχθω σε καποιους αυτοι ειναι οι Κατσουροκαραγκουνηδες και οχι ο Λετο.

Απλα πραγματα.

Γιωργος Κεντρωτης said...
This comment has been removed by the author.
Γιωργος Κεντρωτης said...

Επειδή, φιλτάτη, σ' το έχω γράψει και άλλες φορές και μάλιστα επανειλημμένως, και (ξανά) μάλιστα σε καλά φεγγάρια για τον αιώνιο αντίπαλο, θα το ξαναγράψω (γνωρίζοντας ότι συμφωνείς): Συμβαίνουν αυτά...
Να περάσεις καλά σήμερα, μιας και είθισται να γιορτάζει ο κόσμος.

Cybergoulion said...

Ταιριαστά τα ανέκδοτα όντως. Αλλά τώρα ξέχνα τα αυτά και κοίτα μπροστά.


Α! Και καλή Σαρακοστή!!! 3:)

koutavaki said...

Μήπως έχει ξενοφοβία?Και πάλι όμως γιατί έβγαλε το Σπυρόπουλο?Δε βγαίνουν τα κουκιά.Και τον Κλέιτον που τον ξέθαψε πάλι?γιατί δεν έβαζε το Ρούκα που είναι πιο ...αέρινος?....Και χίλια δύο τέτοια μπορούμε να πούμε.Εγώ όμως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχει ο Νιόπλιας με την Εθνική.Να είχαμε τον Ότο στην Πανάθα να πω εντάξει.Αλλά αυτός πληρώνεται για να πάρουμε το πρωτάθλημα ή το Μουντιάλ?Και στην τελική δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα κι εκεί όπως πάει γιατί τα Ελληνόπουλα θα είναι χώμα.Αυτός ο Κατσούρ ΤΙ άλλο πρέπει να κάνει για να βγει έστω αλλαγή???Δε βγαίνει?Μήπως τότε να παίζει πιο μπροστά μπας και βάλει κανένα γκολάκι?Αυτό που με συγχύζει περισσότερο όλων δε,είναι ότι ο γαύρος δεν έχει κανέναν να βάλει αριστερά.Εμείς πάλι που έχουμε,δεν τον θέλουμε.Κακά τα ψέματα, λογικό να στραβώσει άσχημα κάποια στιγμή.Και δε λέω για το επεισόδιο με τον Κάρα,αυτό δεν το θεωρώ σημαντικό.Ο Κάρα έδειξε ότι γενικώς είχε νεύρα χθες.Ωστόσο θα επιμείνω ότι αν είναι να βγει κάποιο από τα δύο Κ αυτό πρέπει να είναι ο Κατσούρ(μιλώ για βασικό σχήμα,όχι για αλλαγή).Τουλάχιστον ο Κάρα είναι σε θέση να πασάρει σε συμπαίκτες του.Και για την ηλικία του καλά που είναι και έτσι.Όχι σαν κάτι άλλους σκεπτόμενους περιπατητές.Για την απουσία Ζιλμπέρτο νομίζω δε χρειάζεται να πω κάτι.Παρ' όλο το χάλι πάντως γατί και σε σχέση με τα ωραία ανεκδοτάκια σου,πρέπει να παραδεχτείς ότι και με Άρη και με ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση η εμφάνιση.Καιρός να καταλάβουμε ότι οι ομάδες δεν αλλάζουν τόσο σε μια χρονιά ώστε να βγάζουν πρωτάθλημα αήττητες,ούτε τα συστήματα αλλάζουν τόσο εύκολα(ας μην ξεχνάμε και πόσους βαθμούς μείον ακόμα έπρεπε να είναι ο γαύρος.Αν δεν είχε και τις χορηγίες την προηγούμενη Κυριακή και χθες δε θα είχε αλλάξει και τίποτα.

koutavaki said...

Καλή είναι και η διαφορά ασφαλείας αλλά δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα των 10+ πόντων όπως είχε πέρυσι ο γαύρος.Ίσως του χρόνου.Ίσως αν το πάρουμε φέτος και μείνει ο Νιόπλιας,μπορεί αφού θα έχει τελειώσει και το Μουντιάλ να δούμε ένα τελείως διαφορετικό κοουτσάρισμα.Και δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε με τον Τεν Κάτε,τον οποίο στηρίζαμε μέχρι τέλους.Το ίδιο κάνουμε και τώρα.Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή.Ας σκεφτούμε θετικά.Με νίκη την άλλη εβδομάδα και ενδεχόμενη ήττα του γαύρου,η γκρίνια που θα πέσει στο λιμάνι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν.
Υ.Γ.:Μας ξεφτίλισε ο Ant1 στη διαφήμιση για τη Ρόμα.Ακούς "Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του"!!!Τι άλλο θα δούμε Θεέ μου!!!

fl@neur said...

Καλή μέρα, καλά Κούλουμα, καλή Σαρακοστή!
Ψυχραιμία και διαχείρηση, πολύ σωστά το λες, τα δύο βασικά όπλα, εκτός αν ο Νιόπλιας διάβαζε έφηβος Καρυωτάκη (Ιδανικοί αυτόχειρες). Τα ανέκδοτα χρήσιμα και... διδακτικά. Και ένα μπράβο στην Καβάλα, όσο κι αν το 2πλό της είναι οδυνηρό. Το θέμα είναι, πέραν των δυνατοτήτων της ομάδας, όχι μόνο ποιον (δεν) θέλουμε πρωταθλητή (κι αν υποψιαστώ, ότι θα το πάρει δώρο από μάς ο γάβ-ρος, ουαί κι αλοίμονο), αλλά και τι πρωτάθλημα θέλουμε και μπορούμε να έχουμε! Κι ένα άλλο ζήτημα, εξ ίσου σηαμντικό, ότι αν (ξου-ξου) στραβώσει και πέσει στα play-off η ομάδα, τελείωσε και για του χρόνου, και λόγω Εθνικής, ο νοών νοείτω. Κι όσο για ΑΡΔ, εντάξει, τον μισθουλάκο τους πρέπει να τον δικαιολογήσουν στα αφεντικά τους.

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Τι να κάνουμε, προσπαθούμε να το πάρουμε στην πλάκα για να μη τρελαθούμε μ΄ αυτά που βλέπουμε. Ολη την εβδομάδα παρέλασαν σπαρτιάτες, φαβορί, άλογα κούρσας κ.λπ. Στακάτε ρε! Τελείωσε το πρωτάθλημα; Πώς λέτε όσα λέτε; Πάρτε τώρα την ήττα να έχετε να πορεύεστε!

Αλλού γι΄ αλλού ο Νιόπλιας, η ομάδα έγινε συνονθύλευμα με τις αλλαγές του (όχι ότι πριν έστεκε καλά, αλλά με τις αλλαγές απόγινε).

Ούτε εγώ κατάλαβα γιατί βγήκε ο Λέτο και όχι ένας εκ των Κάρα - Κατσούρ.

Νομίζω ότι όσο πιστεύαμε ότι μας ελευθερώνει το 4-3-3 του Νιόπλια άλλο τόσο εγκλωβίζει τον ίδιο το σύστημά του. Γιατί φορτώνει πολύ τους τρεις του κέντρου που δεν βρίσκονται στην πρώτη νιότη και δεν του επιτρέπει να ελίσσεται. Ο τεντάς με το 4-2-3-1 μπορούσε να ελίσσεται περισσότερο. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...

ΥΓ. Μικρός θεούλης ο Μίνος, τον άκουσα κι εγώ και είχα σκάσει στα γέλια! Φοβερός! Κι ο άλλος ο πουρουπουπού αμέσως να τον ανακαλέσει στην τάξη. Αφού Αγαπούλα τον λένε τον Μάκαρο είπε κάτι λάθος ο φουκαράς ο Μίνος;

Στην κλοτσιά του Μουν (τι κατσίκια είχαμε στην ομάδα ρε!) είχα σκοπό να κάνω ιδιαίτερη αναφορά, γιατί σκόπευα να ασχοληθώ με όλα τα παιχνίδια. Αλλά ήρθε η σφαλιάρα από την Καβάλα και με αποσυντόνισε και ασχολήθηκα μόνο με το δικό μας ματς.

squarelogic said...

θα θυμάστε ίσως οτι μετά το Χ με τον ΑΡΗ,που το ακολούθησε η ηττα του γαυρου απ τα παοκια,είχα γράψει οτι το +8 είναι περισσότερο δώρο του Θρήνου και λιγότερο δικό μας επίτευγμα.
Διότι δεν έχουμε κερδίσει σχεδόν κανένα απ τα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε:
ούτε με το Αστ.Τρίπολης εδώ όταν ο γαύρος είχε γκελάρει στα Γιάννενα,ούτε το μεταξύ μας παιχνίδι,ούτε τον Αρη όπου παίξαμε καλά,ούτε την ΑΕΚ αν και ε'ιχαμε τις ευκαιρίες...και ήρθε και χτες η καθαρή σφαλιάρα από μια ομάδα-που όπως λες και συ-δεν ε΄χει σχέση με Λαρισα,και που για μένα είναι μαζί με τον ΑΡΗ οι 2 που έχουν την πιο γρήγορη αντεπίθεση του πρωταθλήματος,φοβρεούς μαυρούκους που βιδώνουν τη μπάλα στο πόδι και ξεχύνονται μπροστά ζωγραφίζοντας γεωμετρικά σχήματα.
Ενώ...ενώ ο συμπαθής Σάλπι ενα 1-2 της προκοπής δεν μπορεί να βγάλει,ο Κάρα τοχει σε κακό να περάσει μια καλή μπαλιά στον Γάλλο κλπ.
Το κέντρο μας είναι πολύ στατικό απέναντι σε τετοιες ομάδες και συμφωνώ απολύτως οτι ο Νιόπλιας έχει εγκλωβιστεί απ την ελλην.κλίκα.Κακό δικό του,αλλά και δικό μας.
Τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα πλέον...\
θα είναι η μεγαλύτερη αυτοχειρ'ια ever...

gatti said...

@Animation: Το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ενδιαφέρον για όλους εκτός από εμάς νομίζω. Γιατί τους 9 στους 10 Παναθηναϊκούς να ρωτήσεις ειδικά για φέτος θα σου πουν ότι ποσώς τους νοιάζει αν έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Τους νοιάζει μόνο πώς θα κατακτήσουν τον τίτλο.

Αν χαθεί το φετινό πρωτάθλημα δεν θα έχει χαθεί μόνο ένας τίτλος. Αμφιβάλλω αν θα μπορέσει μετά από αυτό η ομάδα να σηκώσει κεφάλι. Η σφαλιάρα θα είναι απίστευτα ηχηρή και τα επακόλουθα ανυπολόγιστα.

Σαφώς και μπαίνει στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, αφού τώρα πια ελπίζει. Το παιχνίδι θα γίνει κόλαση και όλη την εβδομάδα θα ακούμε διάφορα, για τις χορηγίες κ.λπ. από αυτούς που θα έχουν συμφέρον να δυναμιτίσουν το κλίμα και να ξεσηκώσουν τους ΠΑΟΚτσήδες.

Ο,τι κι αν γίνει στην Τούμπα, επικοινωνιακά θα είμαστε χαμένοι. Αν κερδίσουμε θα έχουμε περάσει λόγω ...χορηγίας (βέβαια αν περάσουμε, εμένα ούτε που με ενδιαφέρει αν ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά επικοινωνιακά το γόητρο της ομάδας θα πληγεί). Αν πάλι δεν περάσουμε, θα είμαστε οι λούζερς που μόλις μας πλησίασε λίγο ο γαύρος και αισθανθήκαμε την πίεση χάσαμε τα αβγά και τα καλάθια...

Βγήκε πριν λίγο και ο Σάββας στο Σέντρα και έλεγε: "Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες. Αισθάνομαι δικαιωμένος. Θα επαναλάβω αυτό που έλεγα εδώ και καιρό. Οτι από το ΟΑΚΑ θα περάσουμε με νίκη. Εκεί θα το πάρουμε το πρωτάθλημα".

Αυτό καταφέραμε, με την ανόητη διαχείριση της διαφοράς, ας το λουστούμε. Κι αν μπορούμε ας αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Σάββας. Το θέμα είναι: Μπορούμε;

ΥΓ. Καλή Σαρακοστή! :))

gatti said...

@The Bgt: Καλή Σαρακοστή!

Είναι αλήθεια ότι εμείς τα φάγαμε τα ...σαρακοστιανά ένα 24ωρο νωρίτερα!

Μα είναι να μην κάνεις σκέψεις για τους Ελληνες όταν βλέπεις αυτή την απόδοση μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους Κάρα και Κατσούρ; Εκανε λέει παρατηρήσεις ο Κάρα στον Λέτο για το πώς παίζει. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Και ο Νιόπλιας πού είναι; Δεν είναι δική του δουλειά να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες για το πώς παίζουν; Και γιατί δεν τολμάει να κάνει αλλαγές έναν από τους δύο; Μήπως επειδή νοιώθει πιο ασφαλής όταν τους κρατά ευχαριστημένους;

Ενα χρόνο τώρα προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει. Φταίει ο τεντάς, φταίει ο Νιόπλιας, φταίει η έλλειψη αριστεροπόδαρων, φταίει που ο Σάλπι δεν είναι δεξί χαφ, φταίει που δεν παίζει ο Νίνης, φταίει που δεν τροφοδοτείται ο Σισέ, φταίει ο στόπερ που δεν ήρθε, φταίει το ένα, φταίει το άλλο.

Ξέρεις κάτι; Δεν με νοιάζει στην τελική τι φταίει. Ξέρω ότι ο καθένας από τους υπεύθυνους παίρνει ένα σκασμό λεφτά για να βρει τι φταίει και να το διορθώσει. Κουράστηκα να λέω, ψυχραιμία, υπομονή, στήριξη. (Χειρότερη κι από τον Γιαννάκη έχω καταντήσει...).

Κι όμως παρόλο που κουράστηκα, θα το ξαναπώ. Ψυχραιμία, υπομονή, στήριξη.

Αλλά δείξε μου κι εσύ κάτι ρε αδερφέ. Δείξε μου ότι μαθαίνεις από τα λάθη σου και δεν τα επαναλαμβάνεις. Γιατί είτε τα επαναλαμβάνεις επειδή δεν τα αντιλαμβάνεσαι, είτε τα επαναλαμβάνεις επειδή τα αντιλαμβάνεσαι μεν αλλά κάτι σε εμποδίζει να τα διορθώσεις,
υπάρχει πρόβλημα.

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ κι εγώ με ΟΛΑ!!! Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα!!!

gatti said...

@Nick Triantos: Nομίζω ότι η στήριξη είναι δεδομένη. Και η απόδοση των ευθυνών αλλά και το "ταμείο" θα γίνει στο τέλος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα λέμε αυτό που μάς ενοχλεί.

Κι από την άλλη πώς να δείξεις ψυχραιμία όταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι υπάρχει αδυναμία στη διαχείριση είτε είναι διαχείριση νίκης είτε είναι διαχείριση ήττας; Ποιος παρασύρθηκε από το κλίμα ευφορίας; Εμείς; Η ομάδα παρασύρθηκε. Ποιος παρασύρεται από το κλίμα του εκνευρισμού; Εμείς; Αυτοί κόντεψαν να παίξουν μπουνιές μεταξύ τους.
Αρα, αυτοί είναι που μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε/φοβόμαστε (όση ψυχραιμία και διάθεση στήριξης κι αν έχουμε) ότι λόγω της αδυναμίας διαχείρισης θα το χάσουν μέσα από τα χέρια τους.

Αυτό το επιχείρημα με το ότι οι Καραγκούνης - Κατσουράνης παίζουν 7 χρόνια μαζί και συννενοούνται στην Εθνική μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει Nick. Γιατί μας θυμίζει τον λόγο που και οι δύο ξαφνικά έγιναν ιερά τοτέμ και δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε, δεν μπορούμε να πούμε κακό γι΄ αυτούς. Οι Αμερικανοί λένε nobody is bigger than the game. Eμείς λέμε "κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα".

Οσο για τον Καραγκούνη με τα καλά του και τα στραβά του, ναι, εμείς οι ίδιοι που τώρα τον κατηγορούμε, θα τον αποθεώσουμε όταν κάνει ένα από τα γνωστά συγκινητικά παιχνίδια του και θα πάρει την ομάδα στους ώμους του. Και θα νοιώσουμε και άσχημα, θα νοιώσουμε και τύψεις γι΄ αυτά που λέμε τώρα. "Ευχή και κατάρα" το έχουμε πει άπειρες φορές.

Και ούτε συζήτηση ότι δίπλα στην προσφορά του δεν μπορώ να βάλω αυτή του Λέτο. Ο Λέτο πρέπει να φάει πολλά καρβέλια για να φτάσει τον Καραγκούνη. Και σαφώς έχει κι αυτός τα κουσούρια του και σαφώς πρέπει να βάλει μυαλό. Αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να ισχύει συνέχεια "ο νόμος του παλιού".

ΥΓ. Ευτυχώς (ή μήπως δυστυχώς;) τον Καραγκούνη δεν τον έχουμε ...παντρευτεί. Και τον/την σύζυγο δεν τον αλλάζεις, αλλά δεν ξέρω αν και πώς ανανεώνονται οι όρκοι γάμου. Δόξα το Θεώ όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα συμβόλαια. Και αυτά μπορούν και να μην ανανεωθούν. Αρα δεν είναι απλώς ότι αυτόν έχουμε. Κάναμε τα ...κουμάντα μας να μην έχουμε άλλον και για τα επόμενα χρόνια...

gatti said...

@The Bgt: Eμένα πάλι δεν με ενδιαφέρει τόσο φέτος το θέμα "ψυχαγωγία". Εχω αποδεχτεί ότι το πρωτάθλημα αυτό αν κατακτηθεί θα κατακτηθεί "διά πυρός και σιδήρου". Θα είναι ανάλογο με αυτό του 2004. Τότε όπως και τώρα δεν σε ενδιέφερε το θεαμα. Οι βαθμοί σε ενδιέφεραν που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο. Για θέαμα έχεις καιρό. Τις επόμενες χρονιές. Οταν θα έχεις πάρει τον τίτλο και θα έχεις απαλλαγεί από το άγχος. Σπάνια ομάδα που έχει χρόνια να πάρει πρωτάθλημα βγάζει μάτια την χρονιά που το κατακτά. Και παίζουν ρόλο πολλά. Το άγχος, το μέταλλο που ακόμα δεν είναι τόσο ανθετικό, η αστάθεια, τα σκαμπανεβάσματα. Ολα αυτά τα δέχομαι. Και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα τα δέχομαι. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Εκείνο που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να δημιουργηθεί μια κάστα παικτών που θα αρχίσουν να διαφεντεύουν την ομάδα και ακόμα κι όταν αποδεδειγμένα θα βρίσκονται σε πτώση, να έχουν την απαίτηση να κάνουν κουμάντο με τη φήμη τους! Αυτό μου πέφτει βαρύ!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Συμφωνώ απόλυτα Γιώργο. Συμβαίνουν αυτά...

Να περάσεις κι εσύ καλά! Καλή Σαρακοστή!

gatti said...

@Cybergoulion: Mπροστά κοιτάω. Αλλά ρίχνω και κάποιες κλεφτές ματιές πίσω...

Καλή Σαρακοστή νάχεις κι εσύ! :)))

gatti said...

@koutavaki: Ελληνοφοβία έχει μάλλον. Φοβάται τις αντιδράσεις των κατακτητών του "τιμημένου". Ποιον Ρούκα να βάλει; Αμάσητο θα τον κατάπιναν οι Καβαλιώτες!

Η σχέση που έχει ο Νιόπλιας με την Εθνική είναι περισσότερο ηθική. Εχει διατελέσει προπονητής των μικρότερων εθνικών ομάδων, οπότε θεωρεί υποχρέωσή του να διατηρεί τους διεθνείς σε καλή κατάσταση εν όψει Μουντιάλ.

Κάρα και Κατσούρ μαζί δεν χωράνε στην ομάδα. Ο Τεν Κάτε το είχε καταλάβει και έβαζε τον Κατσουράνη πιο μπροστά, οπότε έβαζε και κανα γκολάκι. Θα μου πεις ότι παίζουν μαζί και χωράνε μια χαρά στην Εθνική. Το θέμα όμως είναι πως εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε να παίζουμε όπως η Εθνική. Είπαμε ότι θέλουμε να αρχίσουμε να παίζουμε θεαματικό ποδόσφαιρο. Τι να πω πια. Να δεχτώ ότι είναι θέμα κούρασης και δεν τραβάνε γιατί έχουν κάψει φλάντζα. Ε μα τότε ένας λόγος παραπάνω να τους αφήσεις λίγο στον πάγκο βρε αδερφέ να ξεκουραστούν και να γίνουν όπως πριν.

Διαφορετικά, ας του κάνουμε το χατίρι του Κατσουράνη να τον βάλουμε στόπερ (αφού αυτοπροτάθηκε κιόλας το παλικάρι) για να βρούμε την ησυχία μας. Γιατί πνευμόνια για να παίζει αμυντικός χαφ δεν έχει. Κι αφού δεν βγαίνει και μπροστά για να σκοράρει, ας σώσει τουλάχιστον κανα γκολ πίσω.

Δεν διαφωνούμε για το ότι οι ομάδες δεν αλλάζουν τόσο σε μια χρονιά, ούτε περιμένω να βγάλουμε το πρωτάθλημα αήττητοι.

Και καλά να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και να φάει τα μούτρα του ο γαύρος στο Παγκρήτιο. Αν γίνει όμως το αντίθετο;

gatti said...

@fl@neur: Mόνο ο Νιόπλιας διάβαζε Καρυωτάκη; Ολη η ομάδα διαβάζει Καρυωτάκη! :)))

Με τα πολλά ξεχάσαμε πράγματι να πούμε ένα μπράβο στην Καβάλα που τουλάχιστον έπαιξε τη μπαλίτσα της και κέρδισε άξια και δίκαια.

Σωστή επισήμανση επίσης ότι έτσι και δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η ομάδα θα έχει τελειώσει και για του χρόνου, λόγω του Μουντιάλ.

Πάντως, κακά τα ψέμματα. Αν χάσουμε το ...άχαστο θα βρεθούμε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρισκόμασταν προ συλλαλητηρίου...

Καλή Σαρακοστή!

gatti said...

@squarelogic: Θυμάμαι τη διαφωνία που είχες με τον Νick Triantos κι εγώ βρισκόμουν κάπου στη μέση, γιατί ναι μεν το +8 οφειλόταν σε σημαντικό βαθμό στις απώλειες του γαύρου, αλλά από την άλλη εμείς είχαμε εκμεταλλευτεί αυτές τις απώλειες.

Συμφωνώ όμως ότι όποτε χρειάστηκε να κερδίσουμε αγώνα που έπρεπε να τον κερδίσουμε φανήκαμε λίγοι. Αν και δεν συγκαταλέγω τον αγώνα με την Καβάλα σ΄ αυτούς τους αγώνες, καθώς μάλλον αγώνας ...ρουτίνας ήταν (κι ας έχει αποδείξει η Καβάλα πόσο αξιόλογη ομάδα είναι) παρά από αυτούς που θεωρούμε κρίσιμους.

Είναι όμως κι αυτός ενδεικτικός του ότι το μέταλλο που τόσο περιμένουμε να δούμε από αυτή την ομάδα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο θέλαμε να νομίζουμε.

Και ακριβώς γι΄ αυτό τα βλέπω κι εγώ δύσκολα τα πράγματα από εδώ και πέρα. Κι αν το χάσουμε αυτό το πρωτάθλημα πέραν του ότι θα γίνουμε περίγελος (πρώτη φορά θα είναι;) με δεδομένες και τις εσωκομματικές κόντρες θα κάνουμε χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι...

pensierix said...

Αν υπήρχε πρόεδρος με όραμα και λίγο μυαλό στο κεφάλι(και εδώ διαφωνώ με το scratch 6), ακόμα κι αν τον καίει το πρωτάθλημα και είναι ζωτικής σημασίας, θα πήγαινε στην Παιανία και θα ζητούσε να τα δώσουν όλα με τη Ρόμα και να μην σκέφτονται τον ΠΑΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ να υποβαθμιστεί ο αγώνας με τη Ρόμα υπερτονίζοντας τη σημασία του επόμενου ματς πρωταθλήματος διότι μια ομάδα που γκέλαρε, έχει ανάγκη από ενα καλό αποτέλεσμα για να ζεσταθεί, να ξαναβρεί ρυθμό και αυτοπεποίθηση και να ζεστάνει και τον κόσμο. Θα ήταν ενα πρώτης τάξεως αγχολυτικό. Μια νέα κατραπακιά θα έχει αντίκτυπο και στο πρωτάθλημα κι ας έγινε "συντήρηση δυνάμεων", με την κατάρρευση να είναι κοντά(και άκρως φυσιολογική για τα δεδομένα του ΠΑΟ). Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι όποτε διαλέξαμε ματς, στο τέλος μείναμε με το...στο χέρι. Αλλά πολλά ζητάω πάλι...

Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα το έχει ο αναστημένος, αυτός που έρχεται από πίσω με φόρα, που και να μην κάνει την "θρυλική ανατροπή" δεν θα του πει κανένας τίποτα. Τα βαρίδια(και το δύσκολο πρόγραμμα) τα έχουν άλλοι πλέον. Πρόβλημά τους.

Δεν απαξιώνω, δεν αδικώ κανέναν, αλλά δεν στηρίζω. Είναι σαν η γυναίκα της ζωής μου να μου κάνει τη μια στραβή πίσω από την άλλη κι εγώ να της πηγαίνω το πρωινό στο κρεβάτι...Δεν θα τη διώξω κι από το σπίτι, αλλά δεν θα γίνω και χαλί να με πατήσει. Ας με ξανακερδίσει, ας μου προσφέρει ΜΙΑ συγκίνηση(κάτι τελείως διαφορετικό από το θέαμα) και όχι το ένα ξενέρωμα μετά το άλλο, και το συζητάμε...

Δεν είμαι της σχολής "αν δεν στηρίξεις, μην περιμένεις τίποτα". Η σχέση είναι αμφίδρομη, και πρέπει να πάρεις κάτι κι από την άλλη πλευρά κάποια στιγμή.

pensierix said...

ΥΓ
Τελικά, σαν ερωτευμένος που έχει ξενερώσει γραφω!

:)))))

gatti said...

@pensierix: To είχα ήδη καταλάβει πως διαφωνείς με το scratch 6 από τη φράση:

Ξενέρωσα με τις δηλώσεις Κατσουράνη «καλύτερα το πρωτάθλημα παρά τελικός Europa league».

Kαταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά δεν το συμμερίζομαι. Και δεν το συμμερίζομαι, γιατί θα με χαλάσει αφάνταστα να δω κάποιους παίκτες να "σκίζονται" για να γυαλίσουν σε κάποιους μανατζαραίους και μετά να είναι πτώματα στον αγώνα της Τούμπας.

Κάθε ομάδα οριοθετεί τους στόχους της στο ξεκίνημα της σεζόν. Αν στη διάρκειά της προκύψει και ένας έξτρα (μια πορεία στην Ευρώπη για παράδειγμα που συνιστά πρόκληση), ναι είναι θεμιτό να μη του γυρίσει την πλάτη. Πριν από χρόνια επιλέξαμε ...Αιγάλεω αντί για Ευρώπη και το πληρώσαμε.

Αλλά φέτος έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω διακυβεύονται πολλά. Και αν πρέπει να διαλέξω (που όπως ήρθαν τα πράγματα θα πρέπει να διαλέξω...) για μένα δεν τίθεται καν δίλημμα. Πρωτάθλημα και μόνο πρωτάθλημα.

Τι να το κάνω ακόμα και να περάσω τη Ρόμα (μη μου πεις ότι περιμένεις με τέτοια άμυνα να πεις πιο μακριά...) και να βρεθώ να παίζω πλέι οφ για τη δεύτερη θέση που θα οδηγήσει σε προκριματικά κατακαλόκαιρο με παίκτες στραγγισμένους από δυνάμεις αφού αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της Εθνικής. Χωρίς εγγυημένα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς ικανοποιητικό μπάτζετ λόγω του "ανοίγματος", με τους πολυμετοχικούς να τρώγονται μεταξύ τους, με ξένους που δεν θα θεωρούν "ελκυστική" περίπτωση την ομάδα για να έρθουν αφού θα είναι αβέβαιη η συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εδώ που τα λέμε ποιος εγγυάται ότι και μέσω των πλέι οφ μετά από τέτοιο κάζο απώλειας τίτλου από το +8 θα έχει η ομάδα κουράγιο να διεκδικήσει την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

Θα μου πεις τίποτα δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι θα τα αποφύγω όλα αυτά αν κατεβάσω τα δεύτερα με τη Ρόμα. Δεκτόν. Αλλά όχι να πάω και γυρεύοντας...

pensierix said...

Ναι, η διαφορά μας είναι ότι εγώ πιστεύω ότι αν χάσουμε το πρωτάθλημα, δεν θα είναι επειδή οι παίκτες τα έδωσαν όλα με τη Ρόμα...Ισα ίσα, πιστεύω ότι ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να λύσει τα πόδια, να ξεφύγει και λίγο η ομάδα από την εμμονή-πίεση του πρωταθλήματος κι ας μην έγινε συντήρηση δυνάμεων...

Μερικές φορές δεν παίζουν μόνο τα μούσκουλα ρόλο, αλλά και η ψυχολογία...Αν έχω χάσει με κατεβασμένα τα χέρια από τη Ρόμα, δεν βλέπω πως θα με βοηθήσει αυτό στο πρωτάθλημα...Ισα ίσα...

squarelogic said...

Περιττό να πω οτι υποκλίνομαι σ'άλλο
ενα εξαιρετικό ποστ...Μπράβο ρε γκάττι,ήσουν το μόνο μου ανάγνωσμα σε μια μέρα καθήλωσης στο κρεβάτι από κάποια μυστήρια ίωση...

gatti said...

@pensierix: Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και ίσως να έχεις και δίκιο. Μπορεί να βοηθήσει ένα θετικό αποτέλεσμα τους παίκτες να ανέβουν ψυχολογικά, να ξεφύγει το μυαλό τους από την πίεση του πρωταθλήματος και να λυθούν τα πόδια τους.

Αλλά ούτε το θετικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο, ούτε θα είναι και το καλύτερο να δεις παίκτες να διαλέγουν παιχνίδια και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα γίνει.

Το να χάσω με κατεβασμένα τα χέρια από τη Ρόμα επειδή απλά δεν με αφορά το παιχνίδι και έχω χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς, είναι διαφορετικό από το να χάσω με κατεβασμένα τα χέρια γιατί δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω αγωνιστικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να μη με βοηθήσει η ήττα από τη Ρόμα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα με χαλάσει κιόλας.

gatti said...

@squarelogic: Iωση Καθαροδευτεριάτικα; Πού πήγε και σε βρήκε; Περαστικά!

:))))

YΓ. Τώρα που λες για το "μόνο ανάγνωσμα". Γράφουν οι γαύροι στο γαυροφόρουμ: "Κωλόφαρδοι οι βάζελοι, όποτε χάνουν δεν έχει εφημερίδες!".

Γιωργος Κεντρωτης said...

"Κωλόφαρδοι οι βάζελοι, όποτε χάνουν δεν έχει εφημερίδες!" γράφουνε -όπως διαβάζω- κάτι σύγγαυροι.
ΕΥΤΥΧΩΣ, λέω εγώ! Γλυτώνουμε την masturbation mentale, την οποίαν άλλως πως δεν μπορούμε να την αποφύγουμε (ημείς οι εθισμένοι!)

Μερικά από όσα γράφεις για την ομάδα σου κρίνω -όσο μου επιτρέπεται- ότι είναι σωστά και κοφτερά. Θα σου την πω, φιλτάτη, την αμαρτία μου: ευτυχώς για εμάς τους γαύρους οι παναθηναϊκοί ιθύνοντες δεν τα φαντάζονται. Τέλος πάντων... Νά 'σαι καλά.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Καλά, μη νομίζεις ότι θα γλιτώσουμε εντελώς. Αλλά είναι αλήθεια ότι θα έχει ...ξεθυμάνει κάπως το πράγμα...

Συμφωνώ. Ευτυχώς για σας που οι δικοί μας κοιμούνται...

Να περνάς καλά!

pensierix said...

Ο Νιόπλιας πρέπει να αποφασίσει αυτή τη στιγμή, στην πρώτη κρίση της καριέρας του, αν θα κάνει τον προπονητή του Παναθηναϊκού ή αν θα επιστρέψει στις εθνικές ομάδες και τον τηλεσχολιασμό. Προπονητής δεν είναι μόνο τα συστήματα, τα σεμινάρια και η μελέτη του αντιπάλου...Είναι και διαχείριση των αποδυτηρίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λέτο, που επί Τεν Κάτε στεκόταν σούζα, τώρα θεωρεί ότι τον έφαγε ο Καραγκούνης και γι'αυτό έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Πρέπει να πατήσει πόδι ο Νιόπλιας, να σπάσει αυγά που λέγαμε όταν πρωτοήρθε στην ομάδα. Θα έχει ενδιαφέρον να μαθουμε (που θα μάθουμε) τι θα γίνει στην αυριανή συζήτηση μεταξύ τεχνικού team και παιχτών...

Κι επιτέλους, πότε θα καταλάβουν όλοι εκεί μέσα, ότι με τα καλά και τα στραβά τους, Λέτο και Νίνης πρέπει να ξεκινάνε στην βασική εντεκάδα στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος;

Νιόπλια, σπάσε αυγά αν έχεις @@, γιατί τα αποδυτήρια γίνονται μπάχαλο έτσι και οι παίκτες υποψιαστούν (κι ας μην ισχύει) ότι ο προπονητής είναι αδύναμος και ότι κάνουν άλλοι κουμάντο.

fl@neur said...

Ομάδα, τεχνικό τημ και διοίκηση θα φανούν στα δύσκολα, δηλ. όπως γράφεις, στη διαχείρηση και ψυχραιμία. Όποιος φαντάστηκε (ή ονειρεύτηκε) "περίπατο", προφανώς μιλάει για football manager και άλλα παιγνίδια κονσόλας. Το δίλημμα "ευρώπη ή πρωτάθλημα" δεν ισχύει στο εξωτερικό (ούτε καν η Χέρτα δε σκέφτεται "παραμονή ή uefa"), αλλά εκεί δεν υπάρχουν χο-χο-χο-γκα-γκά και "άλλα κόλπα". Ο Νιόπλιας θα δείξει την πραγματική αξία του, αν ξεπεράσει τα επόμενα εμπόδια (roma, μπαοκ, πανι, γάβ-ρος), αλοιώς θα παραμείνει ένας καλός και ενημερωμένος στα ποδοσφαιρικά κόουτς για μικρές εθνικές ή για ομάδες υποδομής και προοπτικής. Όλα τα λεφτά στο στοίχημα είναι να ποντάρει κανείς σε μπαοκ για πρωταθλητή 2010 (λέμε τώρα...)
Bona fortuna για την Πέμπτη!