Sunday, February 28, 2010

Θέλημα Σισέ...




Με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τη θρησκεία, με τη μεταφυσική, με το κάρμα, με τη σημειολογία... Και κάποιες μέρες σαν την σημερινή που ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε την ευχάριστη είδηση της επιστροφής του στην Εθνική Γαλλίας (δεν εξετάζω ότι έγινε από σπόντα λόγω τραυματισμού του Σαχά, στην τελική όταν εκείνος έσπασε το πόδι του και έμεινε εκτός Μουντιάλ κάποιος άλλος που πίστευε ότι άξιζε την κλήση και του την αρνήθηκαν επωφελήθηκε από το δυσάρεστο αυτό γεγονός) σκέφτομαι ότι αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα που το επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά και κοντεύει να του γίνει ψύχωση ("αυτοσκοπός" το έχουμε βαφτίσει εμείς για να μη μας πούνε γαύρους...) θα είναι ενδεχομένως επειδή έδεσε την μοίρα του με κάποιον άνθρωπο που είχε επίσης μια πολύ δυνατή επιθυμία: Nα επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.








Και είναι η δική του θέληση να αποδείξει πως δεν είναι τελειωμένος και πως αξίζει να τον προσέξουν, να τον ξαναθυμηθούν, να του επιστρέψουν αυτό που στερήθηκε από ένα καπρίτσιο της μοίρας που οδηγεί φέτος τον Παναθηναϊκό προς τον τίτλο.





Γιατί όσο κι αν κάποιος θεωρεί άδικο μια τέτοια προσπάθεια που ξεκίνησε από τα μέσα Αυγούστου και πέρασε από σαράντα κύματα, σε περίπτωση που στεφθεί από επιτυχία να πιστωθεί σε ένα μόνο άτομο, όταν η αποτυχία θα χρεωθεί συλλήβδην σε όλα τα μέλη της ομάδας, άλλο τόσο είναι αληθινό (και ανησυχητικό βεβαίως από την άποψη ότι δεν υπάρχουν άλλες αξιόπιστες λύσεις στον ορίζοντα...) το γεγονός ότι τα γκολ του Τζιμπρίλ είναι αυτά που μας οδηγούν και μας κρατάνε ζωντανούς στην υπόθεση πρωτάθλημα και μας διατηρούν στην πρώτη θέση έστω και με βραχεία κεφαλή.






H νίκη στη Νέα Σμύρνη είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Τσακίρης, έστω και αν ο ίδιος το εννοεί διαφορετικά από ό,τι το ερμηνεύουμε εμείς. Νταηλίδικη! Η ομάδα δεν έπαιξε μπάλα, ίσως να μη μπορούσε κιόλας μετά την υπερπροσπάθεια της Ρώμης, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και το πήρε σχετικά εύκολα.

Χωρίς τον τυπάρα, παρουσιάστηκε - κακά τα ψέμματα - περισσότερο απελευθερωμένη, ο Νιόπλιας κατέβασε την πλέον ορθολογική ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του, η επιστροφή του Ζιλμπέρτο έδωσε την ηρεμία που έλειπε, η άμυνα σε γενικές γραμμές ήταν καλή με εξαίρεση τον Δάρλα και ο Τζιμπρίλ έκανε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Ποιος ξέρει, ίσως να μελέτησε τελικά πώς παίζει τη θέση ο Βρύζας...


Δεν μπόρεσα να μην σημειώσω το ιδιαίτερο πάθος με το οποίο έπαιξε ο Πανιώνιος, ιδιαίτερα επειδή έφερα στο μυαλό μου την αναιμική εμφάνισή του στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον γαύρο. Οπως επίσης ...θαύμασα το πάθος στις εξέδρες που να με συγχωρήσουν οι γνήσιοι Πανιώνιοι που γνωρίζω ότι υπάρχουν και είναι πολλοί αλλά η καφρίλα που παρατήρησα στην εξέδρα περισσότερο σε εξέδρα άλλης ομάδας μου έφερνε.



Παρατήρησα και μια εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον Νίνη. Που ΔΕΝ ξεκίνησε από τη φάση του πέναλτι, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι, αλλά προϋπήρξε αυτής. Αντιλαμβάνομαι πως ο μικρός τώρα πια που δεν είναι πια τόσο μικρός και ξύλο θα φάει και διαφορετική (σκληρότερη) αντιμετώπιση θα έχει από πριν και οφείλει να την αντιμετωπίσει και να σκληραγωγηθεί από αυτήν, αλλά εγώ κάνω λόγο για ρατσιστική εχθρική συμπεριφορά.

Οσο για το πέναλτι; Η πλειοψηφία των ΜΜΕ το χαρακτηρίζει κανονικό από την στιγμή που υπήρξε επαφή του Κοντοέ με τον Νίνη. Εγώ έχω να πω πως αν τέτοιο πέναλτι δινόταν στον γαύρο θα έβαζα τις φωνές. Και με αυτό ως κριτήριο, κι επειδή δεν συμμερίζομαι την άποψη του Βαρούχα με τα δυναμόμετρα, δεν το θεωρώ και τόσο πέναλτι.

Ενα ακόμα δύσκολο παιχνίδι πέρασε, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα έξι. Οσο περισσότερο βλέπω αυτό τον γαύρο τόσο λιγότερο ικανό τον θεωρώ να κυνηγήσει τον τίτλο. Με ενέσεις προχωράει, "σκάει" μετά το 60΄και αν και έχει το ευκολότερο πρόγραμμα μοιάζει πιο επιρρεπής στη γκέλα από τους τρεις. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι ικανός να κυνηγήσει τον τίτλο. Ουσιαστικά ένα δύσκολο παιχνίδι έχει, αυτό κόντρα στον Αρη που μπορεί εκείνο τον καιρό να είναι απασχολημένος με το κύπελλο. Εμείς συνεχίζουμε και ελπίζουμε να είναι ο Τζιμπρίλαρος το ίδιο ζεστός μέχρι το τέλος.

Scratch: Eίδα καλά; Εκανε ο Κατσουράνης σπριντ; Σήμερα ήταν πράγματι καλός (έτσι pensierix;).

Scratch 1 : Τι έρμο ξύλο έφαγε ο Νίνης...




Scratch 2: Moυ αρέσει που δεν κωλώνει ο Λέτο (αυτό βέβαια ήταν γνωστό).

Scratch 3: Οι "ομορφιές" του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχίζονται. Τεσσάρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Θα την εξαργυρώσει κάπου;


Scratch 4:
Πολλοί βλέπουν ύποπτο το άνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τα Πηγάδια. Εγώ θεωρώ ότι το πήρε με το momentum. Ποια Ξάνθη τώρα;


Scratch 5: Αλλού γι΄ αλλού ο Ντάκος στο ΟΑΚΑ. Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Εργοτέλης.


Scratch 6: Σήμερα "καμάρωσε" ο ΠΑΣ. Δεν περίμενα να παίξει τόσο άψυχα στον "τελικό" με τον Σουβλακιακό...


Scratch 7: Ρε λες να πέσει τελικά η Λάρισα; Ο Αρης πάντως μπορούσε σήμερα να τη "σκοτώσει" και τη λυπήθηκε...

Scratch 8: Γιατί έχω την εντύπωση πως όταν ο Δώνης μίλησε για άμπαλες ομάδες που είναι πάνω από το πιτσούνι, εννοούσε αποκλειστικά και μόνο την ΑΕΚ;

Scratch 9: Πόσα πέναλτι πρέπει να κάνει ο Μέλμπεργκ για να σφυριχτεί ένα; (πέναλτι στην πρεμιέρα με Λάρισα, βόλεϊ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ανατροπή του Σαγκανόφσκι σήμερα).


Scratch 10 (από γαυροφόρουμ): * Δίκαια λένε τον Νίνη Σαραβάκο. Εχει αρχίσει να πέφτει με τον ίδιο τρόπο.

* Τι θα γίνει τελικά μ΄ αυτόν τον Αλβανίσκο τον Νίνη; Πόσο καιρό θα τον αβαντάρουν οι δημοσιογράφοι και οι διαιτητές; Πότε θα βρεθεί ένα τσογλάνι αμυντικό χαφ να του κόψει τη μπάλα; Πώς βουτάει και παίρνει έτσι τα πέναλτι και στη Ρώμη και εδώ; Απορώ πόσο μαλάκες ήταν μερικοί όταν τον χειροκροτούσαν στο Καραϊσκάκη. Αυτός πρέπει να έχει γίνει αλλαγή από το δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ. Ακούς Αβραάμ;


Scratch 11 (από παναθηναϊκό φόρουμ - τολμηρά):
- Με ποιο πόδι σκόραρε ο Σίσαρος; Με το ξύλινο ή με το γυάλινο;


- Με το κρεάτινο. Το μεσαίο.

* Τελικά είχαν δίκιο για τον Σισέ. Εχει λάμες. Αλλά τις έχει στην π*** γι΄ αυτό δεν του πέφτει ποτέ...



***




Δεν ενθουσιάζομαι από τη νίκη στο μπάσκετ. Δεν ξεχνάω πως ο γαύρος έπαιζε χωρίς Μπουρούση και Κλέιζα. Οσο κι αν είναι και για μας απώλεια η απουσία του ψυχάκια Σάρας, σήμερα έμπαιναν όλα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα αυτό. Αν για κάτι χάρηκα είναι που δεν δείχνει πια ευθεία γραμμή το καρδιογράφημα. Υπάρχουν ενδείξεις ζωής.



Οπως επίσης χάρηκα για την εμφάνιση του Μητσάρα. Αυτός ναι, είναι λόγος για να ενθουσιάζεσαι. Ελπίζω πια χωρίς υποχρεώσεις στο κύπελλο και στην Ευρωλίγκα και με το πλεονέκτημα έδρας που όπως φαίνεται είναι σχεδόν απίθανο να χαθεί να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ.

Κορόνα στο κεφάλι του Ζοτς το μπάσκετ...



Scratch: Παράγινε η αφάνα του Τσίλι....


Scratch 1: Συλληπητήρια στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Τι τραγωδία αυτή με τα αδέρφια του...

Scratch 2: H αλήθεια να λέγεται. Μεροληπτική η μετάδοση του Μπατή. Οπως κράζουμε τους γαυροδημοσιογράφους οφείλουμε να κράζουμε και τους πράσινους.

Scratch 3:
Οι γνωστοί αήττητοι ηλίθιοι εμφανίστηκαν ξανά στο κλειστό...


44 comments:

Unknown said...

Δεν παρακολουθώ φανατικά μπάσκετ γι'αυτό και συγχωρήστε μου την ερώτηση, αλλά μήπως η διαιτησία μας πήγε λίγο γαμιώντας? και η ανάσα μας αν έπεφτε σε παίχτη του ολυμπιακού σφύριζαν φάουλ. ενδεικτικό οι 4 έναντι 22 βολές στο ημίχρονο. τέλος πάντων...

Για τον ΠΑΟΚ είχα μια μικρή εντύπωση κι εγώ οτι η Ξάνθη πέρα που δεν μπορούσε δεν ήθελε κιόλας. Ειδικά το δεύτερο και το τρίτο γκολ έχω την εντύπωση οτι αν δεν έμπαινε η μπάλα ο τερματοφύλακας θα την έβαζε μόνος του...μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έκανε προσπάθεια...και στο τοπικό να έπαιζε μια βουτιά προς την μπάλα θα την έκανε...

Μπράβο στην Πανάθα που επιτέλους μετά από ευρωπαϊκό θρίαμβο τα κατάφερε...

4minister said...

Ο Ηρα πήρε ένα δωράκι και θα το επιστρέψει την επόμενη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα. Έδωσε χώρο στην Ξανθιά, που αναγκάστηκε να δώσει αποστάσεις στις γραμμές της. Και αν το κάνει αυτό φέτος άντε γειά.

Θυμάσαι που σου είπα για Τζιμπριλόφαπες (με το αφρικάνικο μονόχορδο) ... Ποιά πανσέληνος, ούτε το Άλφα του Κενταύρου δεν τον πιάνει σου λέει.

Το μπασκετοματσάκι δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα. Αν ωστόσο ανακάμψουν και μπορούν, ας κερδίσουν την Παρτιζάν και ας χάσουν, ήσυχα ήσυχα, απ' το Μαρούσι.

Για την Ελλάδα ρε γαμότο!

KitsosMitsos said...

Για να μην αναρωτιέσαι, θα πέσουμε φέτος. Στο λέω για να το ξέρεις ;-)
Πληρώνουμε την ενασχόληση του Πηλαδάκη με το νέο γήπεδο και τα ψώνια απ'το πανέρι.

fl@neur said...

@gatti
Για τον Σισέ είναι όπως τα λες: χάρμα κάρμα!!! Μακάρι να πάμε έτσι μέχρι το τέλος, με δύναμη, αποφασιστικότητα, απαραίτητη τύχη και καλή μπάλα, όπου γίνεται. Αυτό το πρωτάθλημα το χρειάζεται η ομάδα και κυρίως το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να σπάσει ένα χρόνιο "απόστημα", που ισοπεδώνει τα πάντα, παίκτες, ομάδες, προσπάθεια και έχει έδρα κατά Πειραιά μεριά. Το μπάσκετ έχει δρόμο ακόμα και απ' ότι φαίνεται αρκετά παιγνίδια των δύο, ο Ολυμπιακός δείχνει πράγματι δυνατός και ουδόλως "πελάτης", που τον θέλουν τα "πράσινα φύλλα", τα οποία έγραφαν πριν ένα μήνα "να πετάξουν τις φανέλες" τα παιδιά του Ζοτς! Το πραγματικό δράμα του Γιαννάκη όμως ήταν η απώλεια του αδελφού του, και πολύ σωστά τα "συλληπητήρια" είναι αυτονόητα. Για τη γαβροΝΕΤ, ό,τι και να πούμε είναι διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τα ίδια θα λέγαμε, αν ήταν "πράσινη". Καλό (και καταπράσινο) μήνα gatti και σε όλους μας.

Γιώργος Τ. said...

Καλό μήνα, με ευχές να κλείσει με απόλυτα πράσινο τρόπο!
Μεγάλη νίκη της Πανάθας στην μπάλα, απέναντι σε έναν φανατισμένο αντίπαλο.. Σαφώς και καταλαβαίνω ότι όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο, αλλά όταν το πάθος είναι "επιλεκτικό" δεν τις τιμάει..
Το πέναλτι είναι μούφα, από την πρώτη στιγμή το είπα.. Ότι και να πούνε οι "καθηγητές διαιτησίας", που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για καθαρές φάσεις μεταξύ τους, μετά από εκατό ριπλέυ.. Και προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις "αμφισβητούμεες" φάσεις Παναθηναϊκού και γαύρου, για να μην είναι αδικημένος κανένας, προσβάλοντας την νοημοσύνη αυτών που έχουν μια κάποια μικρή ιδέα περί μπάλας..
Στα του αγώνα, επιτέλους, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πρώτα για το αποτέλεσμα (έτσι όπως θα πρέπει να παίξει από δω και στο εξής για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά).. Ο Σισέ δικαιώνεται και αυτό είναι καλό, γιατί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα σταματήσει να σκοράρει, με την ελπίδα να πάει μουντιάλ.. Του το εύχομαι ολόψυχα..

coachp said...

1) Μπράβο ρε gatti που λες οτι δεν είναι πέναλτι, γιατί πάνε να με τρελάνουν οι ...δικοί σου. Τον βρήκε τον Νίνη και κάτι τέτοια λένε! Λες κι αν του έλεγαν μείνει όρθιος δεν μπορούσε???

2) Στο μπασκετ, η αλήθεια είναι ότι έπαιζε λίγο Ολυμπιακο η διαιτησία. Αλλάζει το καταστατικό του χάρτη. Πρέπει να ευννοηθεί λιγάκι ο Ολυμπιακος. Αυτο το υποστηρίζουν όλοι οι μπασκετικοί μια και οι Αγγελόπουλοι χώνουν φράγκα και φερνουν κόσμο. Καλύτερα δύο ισχυροί παρά ένας, λένε...
Για το αθλημα ρε γαμώτο. Και για τα κέρδη απο το άθλημα φυσικά. Οπότε, μάλλον αυτό το πρωτάθλημα θα πάει προς Πειραιά. Γιατι αν το χάσουν κι αυτό, θα απογοητευτούν πολύ the Aggelopouloi...

3) Τέλος για το ποιός θα πέσει, τελευταία αγωνιστική παίζει Λάρισα - Λεβαδειακός και Ηρακλής - Ξάνθη. Της πουτάνας το κάγκελο θα γίνει. Επίσης, μην ανησυχείτε πως ο Ηρακλής θα δώσει το παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση. Αλλού είναι τα μαγειρέματα του γαύρου.

The Bgt said...

Καλο Μηνα!!!

Βρε παιδια γιατι εχoυν λυσσαξει ολοι με την περιγραφη του Μπατη χθες? Οι Γαυροι ειναι εξαλλοι.
Εγω τον Μπατη τον βρηκα οπως ολες τις αλλες φορες που περιεγραψε αγωνα: βαρετο. Ο ανθρωπος αυτος εχει το μοναδικο ταλεντο και το πιο συναρπαστικο αγωνα να τον περιγραφει με μια απιστευτη μονοτονια.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τοσο μενος για χθες.

Αν παρουμε τιτλο φετος στο μπασκετ θα προκειται περι θαυματος. Καλα που ξυπνησαν ο Νικολας (επιτελους!!) και ο Διαμαντιδης αλλα δε νομιζω να φτανει αυτο.

Οσο για το ποδοσφαιρο ειμαστε τυχεροι που οι συγκυριες το φεραν και απολαμβανουμε και Σισε και Ζιλμπερντο μαζι.
Εγω παλι το πεναλτυ γιατι το βλεπω σωστο? βαζει το γονατο ο Πανιωνος και ριχνει κατω το Νινη (οκ πεφτει και λιγο πιο ευκολα η αληθεια ειναι αλλα μονος του δε φαινεται να πεφτει). Καθηγητρια διατησιας δεν ειμαι ομως οποτε μπορει να κανω και λαθος :)

Ντεμης said...

Καλό μήνα Gatti, καλή Άνοιξη (ουφ!)
Εγώ είδα και ξαναείδα τις φάσεις και ψες και στην Ρώμη. Για μένα δεν ήταν πέναλτυ καμμία εκ των δύο αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω για κάτι τον υπέροχο Σωτηράκη γιατί ούτε τα "εκβίασε", ούτε έπεσε ούτε ζήτησε κάτι από τον διαιτητή. Μάλλον εξεπλάγη που του τα έδωσαν. Εκεί που θα τον κατηγορήσω όμως είναι στο ότι τα πανηγύρισε, ειδικά το χθεσινό. Όταν δεν σε έχει καν ακουμπήσει ο Κοντοές και ξέρεις ότι κακώς το πήρες το πέναλτυ και θα φανεί και στην τηλεόραση.... ε μην το πανηγυρίζεις κιόλας! (και πριν καν το κάνει γκολ ο Σισέ) Τζόλε είσαι;!
ΥΓ: σόρρυ αλλά πιο σοβαρά θεωρώ τα σχόλια των γαυρο-φόρουμ από τα δικά σας. Τι τα παραθέτεις καλέ, για να εκθέσεις τους οπαδούς του ΠΑΟ; Τι άθλια σεξιστική καφρίλα είναι αυτή; Κρεάτινα πόδια, search for papari, πίτσα poutsa, λάμες! Ούτε στο στρατό δεν μιλούσαμε έτσι! Τι δουλειά έχουν αυτά σε σοβαρό μπλογκ μιας αξιοπρεπούς κυρίας; Εγώ αηδίασα. Και πάλι συγγνώμη....

dave said...

Καλό μήνα σε όλους. Κ γω το είδα για πέναλτυ. Με μια κοφτή κίνηση τον ρίχνει με το γόνατο και το ξαναμαζευει.
Όσο για τα σεξιστικα σχόλια, έχουν την πλάκα τους. Για μπάλα μιλάμε όχι για θρησκεία.

4minister said...

@ KitsosMitsos

Εκτιμώ πως η Λάρισα δεν θα πέσει. Μετά το σίγουρο Πάνθρακα, πρώτη υποψήφια είναι η Ξανθιά, μετά ο ΠΑΣ, τρίτος ο Σουβλακιακός. Μια και ο Γιαννάκης (ο Κομπότης ντε!) έχει τα καλύτερα κονέ στο Στραγάλι.

@ fl@neur

Ο Καλόπουλος (αλήθεια τι "εύσωμο" είναι το παλληκάρι, πάνω από 10 κιλά υπέρβαρος) έδωκε αβάντα στους πράσινους, για να αποφύγει τη διαγραφή του από τους πίνακες το καλοκαίρι, όπως διαθρυλούται. Αλλά πάτησε πάνω σε ίδια φάση, όπως αυτή που έγινε στη Ρόμα. Πάντως, αν δεν τον γκρέμιζαν, εδειχνε ότι θα έκανε το κόψιμο της μπάλας στο πέναλτι, ή τουλάχιστον θα το προσπαθούσε.

@ coachp

Και μόνο από το γεγονός ότι ο αμυντικός (Κοντοές) που κάνει το πέναλτι σηκώνει τα χέρια ψηλά, δείχνει ότι έγινε πέναλτι. Για όσους διαβάζουν τα ψιλά γράμματα. Όπως τα σηκώνει ο αμυντικός που καλύπτει τον επιτιθέμενο στα οφσάιτ. Με πιάνεις;

Ο Νίνης δεν ήθελε να πέσει! Τρώει τη γονατιά και το δεξί του πόδι πάει πίσω απ' τ' αριστερό και πεδικλώνεται. Ορίστε η φάση:

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=28581

Το άλλα που λες για το μπάσκετ, «Καλύτερα δύο ισχυροί παρά ένας», το θέλω, αν και φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μη με συμφέρει. Στο βάθος όμως είναι προς όφελος του αθλήματος, στον ελληνικό χώρο.

The Bgt said...

Εγω παλι θελω να βγει η Μαρουσαρα τριτη, να αποκλεισει το Γαυρο και στο τελος να νικησει και εμας!!!
Γιατι βαρεθηκα τις ομαδες που μονο αγοραζουν παικταραδες με τα μυρια τους.
Μαρουσι uber alles!

pensierix said...

Στο 00:40 του βιντεακίου που παρέθεσε ο υπουργός, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Νίνης χάνει το βηματισμό του επειδή του χτυπάει ο αμυντικός το γόνατο. Μπορεί να μην δώσει πέναλντι ο διαιτητής και κανείς δεν θα του πει τίποτα, αλλά δεν κάνει σε καμία περίπτωση θέατρο ο Σωτηράκης. Και η αντίδραση του αμυντικού περισσότερο θυμίζει "Εκανα μαλ@#$α" παρά "Με σφάξανε". Κι επειδή οι φωστήρες πάνε να βγάλουν θεατρίνο το παιδί, οι Ιταλοί μιλάνε για βλακεία του Ντε Ρόσι στη φάση του πέναλντι με τη Ρόμα. Δε νομίζω ότι κι αυτοί είχαν καμιά σκοτούρα να καλύψουν το Νίνη. Η πλάκα είναι ότι φωνάζουν αυτοί που ευνοήθηκαν με τον πλέον οφθαλμοφανή τρόπο. Ορισμός του πέναλντι στο τηγάνι και ο διαιτητής στα 2 μέτρα.

Τελικά αποδείχτηκε ότι για να διεκδικήσει (όχι απαραίτητα να πάρει) ένα πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, πρέπει να βρει έναν πεθαμένο γαύρο και ο επιθετικός του να σκοράρει minimum 30 γκολ. Εβλεπα τους γαύρους να πέφτουν σαν κοτόπουλα στο τηγάνι, να κάνουν καθυστερήσεις για να κρατήσουν τη νίκη και σας σκεφτόμουν...Ναι, είναι όντως πολύ φυσιολογικό που απέχουμε 2 βαθμούς από αυτό το πτώμα. Mea culpa. Απλά εγώ παραμυθιάστηκα ότι θα κάναμε περίπατο φέτος και δεν είμαι ικανός να δω την ομορφιά και το σασπένς του πρωταθλήματος, λογω της πλύσης εγκεφάλου που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια....Α ναι, η διαιτησία σπρώχνει το γαύρο, γι'αυτό πάμε χεράκι χεράκι.

ΥΓ
Μεροληπτικός ο Μπατής, που κάνει κάκιστες περιγραφές. Τουλάχιστον αυτόν δεν τον πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος, σαν μερικούς άλλους.

ΥΓ1
Ο ΠΑΟΚ με το Σισέ τώρα θα έκανε προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

ΥΓ2
Είναι αστείο αυτός ο Σιμάο, που είναι μια μεσαία γραμμή μόνος του, να μην είναι βασικός στον Παναθηναϊκό. Α ναι, είναι άτεχνος και καθυστερεί την ανάπτυξη ενώ οι τεχνίτες που διαθέτουμε την επιταχύνουν, κάνουν κλεψίματα μπάλας, βοηθάνε πολύ ανασταλτικά κτλ κτλ.(για να απαντήσω στη gatti)

ΥΓ3
Ο Πανιώνιος σέρνεται τον τελευταίο καιρό. Μη νομίζουμε ότι, πέρα από τους 3 βαθμούς, σκοτώσαμε και κανένα θηρίο.

ΥΓ4
Τελικά, όντως έχω ξενερώσει πολύ. Ευτυχώς που υπάρχει και η Ευρώπη για να φαντάζομαι πορείες, τελικούς κτλ κτλ.

The Bgt said...

Οτι τον βρισκει ο Νιονος το Νινη και πεφτει ειναι πασιφανες δηλαδη ο Νινης δε βουταει.

Τωρα βεβαια γαυροι και λοιπο συγγενεις εχουν ξεσηκωσει τον κοσμο και τα εχουν βαλει με τον Νινη μαλλον για να κερδιζουν εντυπωσεις και σφυριγματα.

Αν δεν κανω λαθος ειναι μολις το 3ο πεναλτι φετος για τον ΠΑΟ. Γενικα δε σφυριζονται πολλα πεναλτυ, νομιζω και ο ΟΣΦΠ 1 ή 2 εχει.

(βεβαια τα στατιστικα δε μας λενε ποσα ΔΕ σφυριζονται, ετσι? ;) )

4minister said...

@ pensierix

Και τι ξέρουν οι Ιταλοί μπροστά μας. Κάτσε να τους στείλει μερικούς γραφιαδολακέδες ο Πρακτοράκος, να τους μάθουν την αλφαβήτα, που είναι κεφτέδες!

Τον καταλαβαίνω τον Κόρακα Γιάχο. Έβλεπε το Γαβρέν να βήχει να κλ@νει να θέλει να πεθάνει, και τον λυπήθηκε ο άνθρωπας. Δεν είναι κι' από σίδερο, λύγισε ασούμε. Για ελάτε στη θέση του ....

Για το Σιμάο τα είπαμε, πρέπει να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του. Αλλά μένει σε γκαρσονιέρα, σου λέει, και δεν έχει χώρο, μια ποντικότρυπα τις κάνουν τις ντουλάπες ...

Θυμίζω ότι είναι σε εξέλιξη η μετοχομάζωξη. Ίδωμεν.

Μάγος said...

Υπουργέ περιμένω άποψη για αυτά που βγήκαν απο την σύσκεψη!...

4minister said...

Είσαι βιαστικός. Ξέρουν μαγικά οι υπουργοί; Δεν ξέρουν, θέλουν το χρόνο τους.

Μάγος said...

Οκ τότε σου αφήνω το χρόνο σου κύριε Υπουργε!... Αναμένοντας με αγωνία..

4minister said...

Δεν βρίσκω σκόπιμο να αντιγράψω εδώ όλο το σκεπτικό (μαζί με τις απαραίτητες αποχρώσεις της είδησης), γιατί πολλούς "θαμώνες" εδώ ίσως δεν τους ενδιαφέρει. Άσε που μου βγήκε σεντόνι διπλόφαρδο.

Περάστε απ' το υπουργόσπιτο, σερβίρωμε και λικεράκι με μελιτζανάκι γλυκό. Φτωχικά και παναθηναϊκά!

zamuc said...

Το πιο σωστό κριτήριο σε μία αμφισβητούμενη φάση είνι αυτό που λες ακριβώς: Αν το έδινε στον ΟΣΦΠ τι θα λέγαμε. Πάντα αυτό σκέφτομαι. Και στην προκειμένη όπως λές σίγουρα όλοι μαζί θα κράζαμε.

Μην αδικείτε ρε παιδιά τους Πανιώνιους και με τον ΟΣΦΠ έκαναν τα ίδια καφριλίκια στα κόρνερ, μην μου λέτε για επιλεκτικά κτλ αν δεν έχετε δει το Πανιώνιος-ΟΣΦΠ. Βλέπουμε πρώτα και μετά έχουμε άποψη.

Παραξηγήθηκα πάλι να το ξέρεις. Ώστε "Ουσιαστικά ένα δύσκολο παιχνίδι έχει, αυτό κόντρα στον Αρη". Δε μου λες την τελευταία του ήττα πριν 3 μήνες από ποιον την έκανε; εκτός από τον ΠΑΟΚ ποιος άλλος είναι αήττητος μέσαστο 2010; ποιος έχει στο β γύρο εκτός έδρας και με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και δεν έχασε; ελπίζω να τους το δώσουμε πάντως.

Bgt με τη λογική σου για Μαρούσι και τα φράγκα που σκάνε οι άλλοι θα πρέπει στο ποδόσφαιρο να υποστηρίζεις τον ΠΑΟΚ για τίτλο ε;

gatti said...

@Slapfish: Eίναι γεγονός ότι πολλά σφυρίγματα ήταν ας πούμε "περίεργα" και πάντα εναντίον μας. Ισχύει ότι θέλουν να σπρώξουν τον γαύρο επειδή είναι καλύτεερα να υπάρχουν δύο πόλοι. Αλλά βέβαια για να τα καταφέρουν θα πρέπει και ο Παναθηναϊκός να μην είναι τόσο δυνατός. Και φέτος ΔΕΝ είναι.

Δεν νομίζω να παίχτηκε κάτι ύποπτο στην Ξάνθη. Απλώς ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Εχει κι αυτόν τον διάβολο τον Βιεϊρίνια σε δαιμονισμένη φόρμα.

Ναι, τελικά τα καταφέραμε να μην χάνουμε μετά από μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα.

gatti said...

@4minister: Kι εγώ σκέφτηκα πως θα επιστρέψει την 4άρα την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής, αλλά έτσι που είδα το γαύρο, αρχίζω και αμφιβάλλω. Εννοώ δηλαδή πως ήταν η πρώτη σκέψη το Σάββατο που έγινε το ματς, αλλά την Κυριακή που είδα τον γαύρο σκέφτηκα ότι χρειάζεται πολύ σπρώξιμο για να μην κάνει γκέλες. Αυτός παίζει καλούτσικα στο πρώτο μέρος που μπαίνει δυνατά και όσο περνάει η ώρα πέφτει.


Εχεις δίκιο τελικά. Δεν τον πιάνει ούτε Πανσέληνος τον Τζιμπρίλαρο!

Αυτό τώρα με το Μαρούσι και την Παρτιζάν είναι κάπως περίεργο. Η λογική λέει να αφήσουμε το Μαρούσι να περάσει. Αλλά υπάρχει και ο Ζοτς που αγαπάει προς Παρτιζάν μεριά...

gatti said...

@KitsosMitsos: Kι όμως για μένα θα είναι έκπληξη να πέσει η Λάρισα. Αν και έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει σ΄ αυτή την κατάσταση. "Εκβίασε" πέρσι την Ευρώπη, χωρίς να είναι έτοιμη, έκανε εντελώς λάθος σχεδιασμό και επιλογές φέτος εξαιτίας της Ευρώπης και τώρα τα πληρώνει...

gatti said...

@fl@neur: Ποιος δεν το θέλει να πάμε μέχρι το τέλος έτσι; Νομίζω ότι όσο ο Σισέ θα παραμένει ζεστός και ευτυχισμένος τόσο θα έχουμε ελπίδες να σηκώσουμε το κατσαρόλι.

Συμφωνώ ότι το μπάσκετ έχει δρόμο και αυτή η νίκη δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Επειδή η ομάδα δεν πατάει φέτος γερά στα πόδια της καλό θα είναι να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας (που έτσι κι αλλιώς δεν λέει πολλά πράγματα αν ο άλλος είναι καλύτερος - το είδαμε και πέρσι αυτό που ήταν ο γαύρος με αβαντάζ αλλά καταποντίστηκε - αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μια βάση).

Σαφώς και δεν είναι "πελάτης" ο γαύρος και γι΄ αυτό δεν μου άρεσαν και πάλι τα αλαζονικά πρωτοσέλιδα που αναφέρονταν στο μπάσκετ.

Αυτό με τον Γιαννάκη είναι πραγματική τραγωδία. Εχει χάσει όλα του τα αδέρφια και μάλιστα τα δύο τελευταία μέσα σε ένα χρόνο. Κουράγιο του εύχομαι. Υπάρχουν κάποια πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το μπάσκετ.

Καλό μήνα και σε σένα! :))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Μακάρι να κλείσει με απόλυτα πράσινο τρόπο ο Μάρτης γιατί ο Φλεβάρης μας απογοήτευσε, αν και μας κρατούσε το καλό για το τέλος (Ρόμα).

Συμφωνούμε για το πέναλτι ακόμα κι αν υπήρξε επαφή δεν είναι από αυτές που πρέπει να καταλογίσεις πέναλτι. Μου κάνει όμως εντύπωση που το έδωσε ο Καλόπουλος γιατί οι πληροφορίες λένε πως κάθε άλλο παρά φιλοπαναθηναϊκός διαιτητής είναι. Ισως "πάτησε" πάνω στον αγώνα με τη Ρόμα που δόθηκε πανομοιότυπο πέναλτι.

Εμένα δεν με χαλάει να παίζει πρώτα για το αποτέλεσμα η ομάδα. Το έχω γράψει επανειλημμένα πως φέτος το τελευταίο πράγμα που θα ζητήσω είναι το θέαμα. Φέτος θέλω το πρωτάθλημα. Το θέαμα μπορεί να έρθει του χρόνου...

Ισως τελικά η κλήση του Σισέ να έχει να κάνει και με την δική μας επιθυμία. Εκατομμύρια πράσινες καρδιές (που έλεγε και ο Βγενό) θέλουν και εύχονται το καλύτερο για το Γάλλο. Ισως τελικά όντως το σύμπαν να συνωμοτεί... (αν και αυτό θα μπορούμε να το πούμε μετά από τις τελικές κλήσεις του Ντομενέκ...).

gatti said...

@coachp: E, αφού δεν το είδα για πέναλτι ρε συ κόουτς, ψέματα να γράψω ότι το είδα; Επαφή υπήρξε αλλά σιγά που ήταν τέτοια ώστε να τον ανατρέψει και να πέσει κάτω. Τώρα βέβαια λένε ότι τον χτύπησε στο ένα πόδι και έτσι ο Νίνης μπέρδεψε το πόδι του με το άλλο πόδι και έχασε τον βηματισμό και γι΄ αυτό έπεσε ετεροχρονισμένα. Εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι και κάπου το βρίσκω γελοίο να κάνω τόση ανάλυση.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να μην απολαμβάνω τους γαύρους να σκούζουν. Τόσο υπεράνω δεν είμαι. Το ευχαριστιέμαι, το ομολογώ. Οχι ρεβανσιστικά, ότι δηλαδή θα σας κάνουμε αυτά που μας κάνατε που δεν το θέλω κιόλας! (Ασε που για να τα κάνουμε θέλουμε δυο ζωές). Αλλά επειδή δείχνουν το ποιόν τους όταν διαμαρτύρονται για σφυρίγματα που χρόνια ολόκληρα τα έπαιρναν και υποστήριζαν ότι είναι κανονικά και τώρα μιλάνε για μαϊμούδες.

Συμφωνώ απόλυτα πως το σύστημα θα επιχειρήσει να σπρώξει τους Αγγελόπουλους για να μην απογοητευτούν και τα παρατήσουν. Για το καλό του αθλήματος δεν το συζητάω, είναι σίγουρα καλύτερο να υπάρχουν δύο ισχυροί (αρκεί να μην φτάσουμε στην αντιπαλότητα της εποχής Ιωαννίδη). Το πρωτάθλημα δεν ξέρω αν θα το πάρουμε, η ομάδα θέλει πολλή δουλειά ακόμα και ο γαύρος είναι πράγματι ισχυρός. Θα δείξει.

Δεν είναι αρρώστεια όλο αυτό το πράγμα; Να ψάχνεις να βρεις ποιος έχασε πού, ποιος "μαγείρεψε" τι, ποιος θα δώσει το παιχνίδι και θα το πάρει κάπου αλλού; Μήπως τελικά έπρεπε να υπάρχουν πλέι άουτ;

gatti said...

@The Bgt: Καλό μήνα!

Βαρετά περιγράφει ο Μπατής, ούτε συζήτηση. Αλλά ξέφυγε και από τα όρια και έκανε αρκετά πράσινη περιγραφή. Οχι τίποτα σπουδαίο, απλώς όταν λέμε για την απέναντι πλευρά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν και από εδω μπουμπούκια.

Κι εγώ δεν νομίζω ότι αρκεί το ξύπνημα του Διαμαντίδη, γιατί για τον Νίκολας δεν είναι βέβαιο ότι ξύπνησε, μπορεί απλώς να είναι μια αναλαμπή. Εχει ξανασυμβεί.

Είμαστε όντως τυχεροί που έχουμε Σισέ και Ζιλμπέρτο. Μακάρι να είχαμε και έναν σπουδαίο στόπερ. Κι εγώ θα έλεγα (το γνωστό μου κόλλημα) και έναν μεγάλο τερματοφύλακα, όσο κι αν ο Τζόρβας έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και έχει βελτιωθεί πολύ. Εχει ακόμα κάποια "θεματάκια".

Τι να σου πω για το πέναλτι. Ούτε εγώ είμαι καθηγήτρια διαιτησίας. Σαφώς κι εγώ μπορεί να κάνω λάθος. Προσωπικά πάντως δεν μου φαίνεται για πέναλτι. Οχι επειδή έχω ειδικές γνώσεις, αλλά επειδή χρησιμοποιώ σαν κριτήριο τι θα έλεγα αν το έδινε στο γαύρο. Μπορεί να είναι λάθος αυτή η οπτική, αλλά αυτήν έχω, άλλη δεν μου περισσεύει. :))))

gatti said...

@Ντέμης: Καλό Μήνα Ντέμη μου, καλή Ανοιξη να έχουμε!

Το πέναλτι της Ρώμης μου φάνηκιε περισσότερο πέναλτι από αυτό κόντρα στον Πανιώνιο. Ηταν και ο έξτρα επόπτης εκεί που έχει καλύτερη οπτική γωνία.

Και έχεις δίκιο πως ο Νίνης δεν τα εκβίασε και όντως έδειξε πως ξαφνιάστηκε από την απόφαση. Τώρα ότι το πανηγύρισε, μάλλον ήταν μια αυθόρμητη κίνηση. Είναι νωρίς νομίζω για να τον κατηγορήσουμε με τόση σιγουριά ότι λειτουργεί μ΄ αυτόν τον τρόπο. Θα περιμένουμε και θα δούμε. Δεν έχει δείξει πάντως μέχρι στιγμής άσχημα στοιχεία χαρακτήρα. Το αντίθετο θα έλεγα.

ΥΓ. Τα σχόλια από τα διάφορα φόρα είναι αυτό που είναι. Σχόλια φανατικών οπαδών τη στιγμή που γίνονται οι αγώνες, ή λίγο μετά από αυτούς. Με όλη τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής. Αν τα δεις σοβαρά και ξεκομμένα, μπορεί να είναι σεξιστικά, χυδαία, κιτς και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Αν τα δεις όμως ενταγμένα μέσα στο πλαίσιο στο οποίο γίνονται είναι απλά σχόλια για πλάκα και χαβαλέ. Με αυτή την (δεύτερη) έννοια τα εντάσσω στο blog.

gatti said...

@dave: Καλώς τον. Καλό μήνα.

Διαφωνούμε για το πέναλτι (δεν τρέχει και τίποτα βέβαια...), συμφωνούμε για τα σεξιστικά σχόλια. Εχουν πράγματι την πλάκα τους, αφού μιλάμε για μπάλα και είναι πιο χαλαρά τα πράγματα...

gatti said...

@pensierix: Για τα του πέναλτι τα έχω πει παραπάνω δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι. Με ενοχλεί πάντως που αρχίζουν οι άλλοι να παρομοιάζουν τον Νίνη με τον Σαραβάκο, αναφερόμενοι όχι στην αξία του αλλα στον τρόπο που πέφτει. Δηλαδή ο Σαραβάκος στην ιστορία έμεινε για τον τρόπο που έπεφτε στα πέναλτι (που ομολογουμένως ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός) και όχι για όσα εκπληκτικά έκανε μέσα στο γήπεδο; Θα τρελαθούμε τελείως;

Και δηλαδή πόσα πέναλτι έχει κερδίσει ο Νίνης; Βοηθήστε με γιατί η μνήμη μου δεν...

Πραγματικά αυτό που λες αποδεικνύεται τελικά και είναι άκρως ανησυχητικό. Δηλαδή πόσα γκολ πρέπει να βάλει ο Σισέ για να πάρουμε τίτλο; Και πόσο πτώμα πρέπει να είναι ο γαύρος; Θυμίζω ότι κινδύνεψε μεν να ισοφαριστεί από τον Ατρόμητο και μπορεί να είχε γκελάρει αν έδινε ο κόραξ ως όφειλε το πέναλτι του Μέλμπεργκ, αλλά οι γαύροι έπαιζαν χωρίς Ντουντού, Μαρέσκα, Τοροσίδη, Γκαλέτι (τον Ντιόγο δεν τον βάζω είναι εξ αρχής ντεφορμέ). Δηλαδή αν έπαιζαν κι αυτοί, θα υπήρχε διαφορά ή θα ήμασταν εμείς στο μείον;

Ας ελπίσουμε να το πάρουμε φέτος και να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις το καλοκαίρι, γιατί προσωπικά πιστεύω πως η πηγή του κακού είναι αφενός η έλλειψη στόπερ κλάσης, αφετέρου (και όχι λιγότερο σημαντική) η ανισορροπία που υπάρχει στην ομάδα.

ΥΓ. Οντως, μεροληπτικός ή όχι ο Μπατής, τουλάχιστον δεν δουλεύει σε κρατικό μέσο.

ΥΓ1. Εννοείται ότι με Σισέ ο ΠΑΟΚ θα έκανε ήδη προγραμματισμό της νέας σεζόν.

ΥΓ2. Πλάκα κάνεις; Τι ψάχνεις να βρεις με Σιμάο; Ποιος να (θα) βγει για να μπει ο Μοζαμβικανός βασικός;

ΥΓ3. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν πιστεύει ότι σκοτώσαμε κάποιο θηρίο. Απλά ήταν οι συνθήκες τέτοιες και η συγκεκριμένη έδρα που έκαναν το παιχνίδι δύσκολο.

ΥΓ4. Εντάξει και για ΤΟΣΟ ξενέρωμα δεν είναι. Πού να δυσκολευτούμε να κερδίσουμε τον Κομποτιακό δηλαδή! Τι θα κάνεις τότε; Θα κόψεις το Ιντερνετ; :ppp

gatti said...

@zamuc: Eπειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, χρησιμοποιώ πάντα το συγκεκριμένο κριτήριο για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Από την στιγμή που αν το έδινε στο γαύρο θα έλεγα "κοίτα ρε τι πέναλτι πήγε κι έδωσε" δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό τώρα που το έδωσε σε μένα.


Το είχα παρακολουθήσει το παιχνίδι με το γαύρο και τα καφριλίκια που έγιναν τώρα δεν συγκρίνονται με όσα έγιναν τότε γι΄ αυτό έγραψα ό,τι έγραψα. Αλλωστε αν πρόσεξες εγώ τουλάχιστον δεν αδικώ τους Πανιώνιους. Εγραψα ότι η εξέδρα τους μού θύμισε άλλη εξέδρα. Δηλαδή πιο πιθανό που φαίνεται αυτοί που τα έκαναν να είναι γαύροι της Νέας Σμύρνης παρά Πανιώνιοι.


Τι να σε κάνω που είσαι και παρεξηγιάρης; Αν είχες διαβάσει ένα σχόλιό μου στο προηγούμενο ποστ θα καταλάβαινες το σκεπτικό με το οποίο έγραψα ότι ο ΠΑΟΚ έχει μόνο δύσκολο αντίπαλο τον Αρη.

Είχα γράψει χαρακτηριστικά: ΥΓ. Οντως "φωνάζει" ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Και αναρωτιέμαι πού θα χάσει βαθμούς; Μόνο με τον Αρη, υπάρχει περίπτωση. Εκτός αν μας ...εκπλήξει η ΑΕΚ (αν και ανάμεσα στους τρεις είναι βέβαιο πως η ΑΕΚ προτιμάει να το πάρει ο έτερος Δικέφαλος...).

Βέβαια αν θέλεις σώνει και καλά να παρεξηγηθείς, τότε θα παρεξηγηθείς ΚΑΙ μ΄ αυτό που έγραψα, υπονοώντας πως η ΑΕΚ δεν θα "χτυπήσει" το συγκεκριμένο παιχνίδι. Που δεν νομίζω βέβαια, γιατί το λες κι εσύ πως ελπίζεις να τους το δώσετε...

Και για να σε προλάβω το "εκπλήξει" έχει τελείες μπροστά. Που σημαίνει ότι δεν το θεωρώ έκπληξη να κερδίσει η ΑΕΚ. Ασχετα αν κι εγώ πιστεύω πως και να της δοθεί η δυνατότητα να κερδίσει,
δεν θα το πράξει.

zamuc said...

Το υπονοούμενο περί γάβρων - πανιώνιων το έπιασα γι αυτό είπα μην τους αδικείτε. Δηλ στο Πανιώνιος - ΟΣΦΠ ήταν βάζελοι; τότε είχε διακοπεί περισσότερη ώρα το ματς. Νομίζω ότι τα καφριλίκια είναι απολύτως συγκρίσιμα στα 2 ματς.
Όσο για το "πρώτα βλέπουμε" δεν πήγαινε σε έσενα αλλά σε κάποιο άλλο φίλο (και πάλι χωρίς παρεξήγηση) που έγραφε για επιλεκτικά καφριλίκια.
Δεν είμαι πανιώνιος και ούτε τους γουστάρω αλλά εδώ νομίζω ότι έχετε λάθος.

pensierix said...

Κατά έναν περίεργο τρόπο, το πέναλντι ή το "πέναλντι" στο Νίνη γιγαντώθηκε, λες και ήταν σκάνδαλο δεκαετίας και ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση σε 70 λεπτά να βάλει ένα γκολ σε αυτόν τον Πανιώνιο. Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η μόνιμη εξίσωση γαύρου και Παναθηναϊκού από ΠΑΟΚια, ΑΕΚτζήδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Ειδικά οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ βγάζουν μονίμως προς τα έξω μια εμπάθεια προς τον Παναθηναϊκό, σα να πρόκειται για το μεγαλύτερο κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βγαίνουν και τα ΠΑΟΚια, κι αντί να αναρωτηθούν πως γίνεται φέτος (με την..."πράσινη παράγκα") να διεκδικούν πρωτάθλημα, και σκούζουν για τους γαύρους και τους βάζελους που είναι το ένα και το αυτό, η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λες και φέτος η διαιτησία τους έχει σφάξει στο γόνατο και δεν έχουν πάρει ματσάκια με μισό μηδέν από το στραγάλι...

Είπαμε, να πάρουν το πρωτάθλημα τα καρντάσια, όλη η ουδέτερη Ελλάδα είναι μαζί τους, αλλά κι αυτή η μόνιμη κλάψα και ο "φτωχός πλην τίμιος" δεν αντέχονται με τίποτα, ρε αδερφάκι μου...

4minister said...

@ gatti

Για το Σιμάο το λέω ευθαρσώς, ότι πρέπει να πάρει τη φανέλα του βασικού, γνωρίζοντας εννοείται τις συνέπειες. Ότι δηλ. δεν πρόκειται να δω υπουργείο στον αιώνα τον άπαντα, ο έρμος! (χαχα)
(ξέρω τι εννοείς, να το πει κάποιος "αρμόδιος")

Πάντως ο Κάρα πάλι ήταν "άρρωστος". Ούτε στην αποστολή! Μήνυμα με αποδέκτες μου φάνηκε. Θα δούμε και στην πορεία. Ίσως όχι στην εύκολη επόμενη αγωνιστική, αλλά σίγουρα στην Τρίπολη (μεθεπόμενη).

Κάνετε πλάκα! Ποιος Ολυμπιακός; Τα σενάρια εξέλιξης τίτλου (ελπίζω θυμάστε σε τι αναφέρομαι) λένε ίσες πιθανότητες ΠΑΟ - ΠΑΟΚ. Και αυτό λόγω της διαφοράς των 2 βαθμών, αλλιώς είναι μεγάλο φαβορί ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν προκύπτει πουθενά, εκτός συνταρακτικού απροόπτου (αυτοκτονίες των παραπάνω δυο). Ακόμα και να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, απλά στερεί το πρωτάθλημα απ' τους Πρασινουά.

@ pensierix

Συμφωνώ. Αυτό το «πτωχή πλην τιμία», ενώ μέχρι πρότινος (και μάλλον ακόμα) είχε "δεσμό" με ΤΟΝ διαπλεκόμενο, δεν το μασάω, δεν μπορώ να το καταπιώ!

Μειξοπαρθενιές!

Υ.Γ.: Μειξοπαρθένα (και όχι μυξοπαρθένα).

Η νεαρή (συνήθως) γυναίκα, που χρησιμοποιεί για σεξουαλική απόλαυση τις "άλλες" οδεύσεις, ώστε να μην χάσει "ότι πολυτιμότερο έχει ένα κορίτσι". :)))

fl@neur said...

@gatti
Συμφωνώ ούτως ή άλλως
@pensierix
Θα συμφωνήσω απόλυτα, πρώτον διότι έτσι είναί, όπως γράφεις για πέναλτυ και ΜΠαόκια και δεύτερον, για να μη με παρεξηγείς, ότι διαφωνώ για τη διαφωνία. Το λέμε και το ξέρουμε όλοι, τα ΑΡΔ-ΜΜΕ είναι η "πέμπτη φάλαγγα" (ανεξαρτήτως χρώματος), στη γαβρο-ΝΕΤ μάς είπαν ότι ήταν το χειρότερο παιγνίδι των τελευταίων αγωνιστικών (η κούραση από το παιγνίδι, το πήγαινε-έλα και τη νίκη στο Ολύμπικο είναι αμελητέα πράγματα), φυσικά και δεν έκατσα να δω τη συνέχεια, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι το ίδιο παιγνίδι του γάβ-ρου διαφορετικά εκτιμήθηκε. Ο Πανιώνιος είναι μια ιστορική και σημαντική ομάδα (κάποτε με τον Απόλλωνα Αθηνών και τον Εθνικό Πειριαιώς έπαιζε φοβερή μπάλα κι έβγαζε παικταράδες, που τους παίρναμε εμείς και η ΑΕΚ), αλλά τώρα είναι σε λάθος διοικητικά "χέρια". Οι ΑΕΚτζήδες, δυστυχώς, με 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα έχουν κάτι σαν κόμπλεξ, παράλογο όμως είναι να τα "ρίχνουν" σ' εμάς, ο γάβ-ρος τούς στέρησε την Ευρώπη τόσα χρόνια (εξ ού και τα οικονομικά προβλήματα, πέραν της διοικητικής παραλυσίας), όχι εμείς.
Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, είμαι περίεργος να δω τη "βαριά φανέλλα" του γάβ-ρου στα play-off, με 2 εξόδους στη Σαλλλονίκη!!!

fl@neur said...

Κάτι τελευταίο, φοβάμαι ότι με τις νίκες και την αναμπουμπούλα (που πάντα ο λύκος χαίρεται) ξεχνάμε κάτι επίσης σημαντικό, το νέο σχέδιο για τον Βοτανικό δεν μου φαίνεται και "πολύ σόϊ" ή κάνω λάθος; Μήπως το gatti ν' ανοίξει ένα post; Μια ιδέα είναι.

pensierix said...

@ fl@neur

Οπως τη κόβω τη δουλειά, όσες πιθανότητες έχει να γεμίσει ο Βοτανικός με κορμορανόπουλα και λοιπά πτηνά άλλες τόσες έχει και το να δούμε το "Marfin cormoranos nest". Υπάρχει και μια στέγη Καλατράβα που πρέπει να συντηρηθεί τώρα με τη βαρυχειμωνιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι...

Πλάκα πλάκα, ο Βωβός μας έκλεισε το σπίτι στο μπάσκετ και δεν μας αφήνει να ρίξουμε τα μπετά στο ποδόσφαιρο...

Κι επειδή έχουμε και ηπειρώτικες ρίζες:

"Μπιρμπίλη μου μωρέ κι αμάν αμάν, Μπιρμπίλη μου μωρέ τα πρόβατα (και οι κορμοράνοι)".

http://www.youtube.com/watch?v=N4AADu2jtJ0&feature=PlayList&p=DF36C00C2AEA75F4&playnext=1&playnext_from=PL&index=6

ΥΓ
Μην τη δουν Γρανίτσες και γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν την ώρα της, γιατί μας βλέπω να κόβουμε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα στα χωράφια, όπως οι ΑΕΚτζήδες...

:)))))

X-myalismenos said...

Διασκεδάζω αφάνταστα μ αυτούς που πιστεύουν πως αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ την Κυριακή δεν μπορεί να το ξανακάνει
Γιατί δεν βλέπουν πως η ομάδα είναι ακόμα σε κρίση και μπορεί πολύ καλύτερα.
Γιατί αν ήταν στα καλά της, το ματσάκι θα έγραφε πάνω από 20.
Και επειδή μας τα έκαναν πεπόνια πανηγυρίζοντας που έχασαν μόνο με 7 χωρίς τους κορυφαίους (όποιοι και να έλειπαν, το ίδιο θα έλεγαν) παίκτες τους, δεν μας είπαν:
με τους κορυφαίους τους, γιατί κέρδισαν μόνο με 4 τον ΠΑΟ στο κύπελλο που ήταν πεθαμένος;
Keep ... αυτοκρατορίζειν στο λιμάνι.
Θα γελάσουμε πάλι φέτος ;)

X-myalismenos said...

Διόρθωση:
Με 8 έχασαν
Τόσο ... σασπένς είχε το παιχνίδι που ούτε το ταμπλό δεν κοίταζα :)

X-myalismenos said...

@zamuc
Οι αντιδράσεις Τσακίρη εντάσονται στην κατηγορία των ... παρεξηγήσιμων συγκρίσεων;
Η θυμήθηκε προχθές αναδρομικά ολόκληρο το ΠΟΚ γιά να διαμαρτυρηθεί και γιά την διαιτησία που είχε με τον Ολυμπιακό;

zamuc said...

Δεν σε πιάνω. Με τον Ολυμπιακό είχε παράπονα από τη διατησία;
και στην τελική μίλησα για τον κόσμο του Πανιωνίου το τι κάνουν οι παράγοντες λίγο με ενδιαφέρει.
Αν και νομίζω ότι καλά κάνει, παρότι θεωρώ ότι στην παρούσα φάση αδίκως βάζει την ΑΕΚ μέσα, αν το δούμε σε βάθος χρόνου ο Πανιώνιος )και ο κάθε Πανιώνιος) έχει δικαίωμα να φωνάζει για όλο το ΠΟΚ

gatti said...

@zamuc: Νομίζω πως τότε ήταν πιο ήπια τα πράγματα. Αλλά δεν θα τσακωθούμε κιόλας γι΄ αυτό. Και μόνο το γεγονός ότι μπαίνουμε στο τριπάκι να συγκρίνουμε τα καφριλίκια αποδεικνύει την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

gatti said...

@pensierix: Δεν είναι καθόλου περίεργο που γιγαντώθηκε το θέμα του πέναλτι του Νίνη. Από τη μια είναι οι γαύροι που έχουν βαλθεί να αποδείξουν πως φέτος υπάρχει "πράσινη" παράγκα που είναι μάλιστα ασύγκριτα πιο αδίστακτη από την "κόκκινη". Από την άλλη είναι ο ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά μετά το '85 "χτυπάει" τίτλο, οπότε είναι λογικό να βάζει τις φάσεις στο μικροσκόπιο. Πολύ περισσότερο απο τη στιγμή που στη συγκεκριμένη αγωνιστική είδε τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα πέναλτι που θεωρεί ότι δεν ήταν πέναλτι και έναν Ολυμπιακό που δεν καταλογίστηκε εις βάρος του ένα πέναλτι που ήταν ο ορισμός της παράβασης. Φωνάζει λοιπόν κι αυτός χωρίς να υπολογίζει πως τον έχει σφυρίξει η διαιτησία πρίμα μέχρι τώρα. Κι εντάξει, εννοείται πως αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, όμως δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ΑΕΚ φωνάζει έτσι κι αλλιώς, γιατί όντως την πέρασαν κάποια χειρουργεία φέτος, οι μικροί φωνάζουν δικαιολογημένα (άσχετα αν δεν τους ακούει κανείς) οπότε έχουμε ολοκληρωμένο το σκηνικό.

Τώρα για τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ τι ψάχνεις; Εδώ βγαίνει ο Γκοτζίλας σε ΠΑΟΚτσήδικη εκπομπή και μιλάει για "πράσινη" παράγκα, δεν θα μιλήσουν οι άλλοι; Μιλάμε ότι με τον εμφύλιο που υπάρχει φέτος στον πολυμετοχικό, αν καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα θα το έχουμε πάρει κόντρα σε θεούς και δαίμονες!

gatti said...

@4minister: Πάλι καλά που το κατάλαβες πως οι συνέπειες είναι ότι δεν πρόκειται να δεις υπουργείο στον αιώνα τον άπαντα!

Κι εγώ θέλω τον Σιμάο βασικό, αλλά άντε πες μου ποιος από τους "πειρατές" θα μείνει εκτός 11άδας!

Για τον Κάρα θα δείξει αν είναι άρρωστος ή "άρρωστος".

Ούτε εμένα μου προκύπτει γαύρος στα σενάρια τίτλου, κυρίως λόγω εμφάνισης, αλλά όσο νάναι κάποια "κουμάντα" θα έχει κάνει.

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Εννοείται πως η ομάδα μπάσκετ μπορεί να ξανακάνει αυτά που έκανε στο ντέρμπι. Το θέμα είναι πως αυτή η κρίση στην οποία αναμφισβήτητα βρίσκεται η ομάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί μέσα στη σεζόν.

Μακάρι να μπορούσα να συμμεριστώ την αισιοδοξία σου, αλλά για να το κάνω θα πρέπει να δω κι άλλα πράγματα. Αυτά που προς το παρόν δεν τα έχω δει.