Thursday, February 11, 2010

Nικολακοπουλο-ξεβρακώματα...

Στο προηγούμενο ποστ είχα γράψει για το άρθρο του Νικολακόπουλου στο sport-fm όπου προσπαθούσε να μας πείσει πως όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος κάνουν ...ορίστε στον Παναθηναϊκό να περάσει αέρα για το πρωτάθλημα, φυλάγοντας στα παιχνίδια τους με τους "πράσινους" τους καλούς τους παίκτες για να κάνουν το έργο του ευκολότερο. Σήμερα, επανήλθε με συμπλήρωμα.

***

Παραθέτω λοιπόν το κείμενο - απάντηση ενός οπαδού του Παναθηναϊκού από τους GreenWebFans που κάθισε και μελέτησε αναλυτικά αγωνιστική προς αγωνιστική τα παιχνίδια τα δικά μας και του γαύρου, ποιοι έπαιξαν ποιοι δεν έπαιξαν και γιατί και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του "γκεμπελιστή" δημοσιογράφου.

Γιατί στην εποχή του Ιντερνετ είναι πρόκληση να νομίζει κανείς ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο...


***

Το κείμενο


Γράφει ο νικολακόπουλος:
Την 1η αγωνιστική έπαιξαν Εργοτέλης-ΠΑΟ. Ο Εργοτέλης δεν είχε τον Κορδονούρη και είχε αφήσει στον πάγκο Λεάλ, Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκη και Ρουμπάκη. Στη θέση του τελευταίου προτιμήθηκε ο Γιαλούσης, που έκτοτε δεν ξανάπαιξε.
Ποια είναι η αλήθεια: Επειδή είναι πρώτη αγωνιστική, θα τα πούμε αναλυτικά, για να εμπεδώνουμε κιόλας πώς γίνεται η προπαγάνδα του νικωλου… Λοιπόν, για 1η αγωνιστική μιλάμε, άρα ο Κορδονούρης ήταν προφανώς τιμωρημένος από την προηγούμενη σεζόν, όταν κανείς δεν ήξερε το πρόγραμμα του Εργοτέλη! Λεάλ, Βερπακόφσκις και Ρουμπάκης είχαν μόλις αποκτηθεί, άρα δεν είναι τόσο παράλογο που δεν ξεκίνησαν. Όπως τα γράφει ο γκεμπελίσκος, νομίζει κανείς ότι δεν έπαιξαν καθόλου, όμως η αλήθεια είναι ότι Βερπακόφσκις και Ρουμπάκης μπήκαν αλλαγή. Ο Βερπακόφσκις και ο Λεάλ δεν ξεκίνησαν γιατί απλούστατα στην ίδια θέση ξεκίνησε ο βασικός την προηγούμενη χρονιά Μπούντιμιρ. Σημειωτέον ότι και φέτος, ο Μπούντιμιρ έχει ξεκινήσει 12 φορές βασικός ενώ οι άλλοι δύο από 11. Τίποτα το περίεργο δηλαδή. Με πόσους επιθετικούς να έπαιζε ο Εργοτέλης τον Παναθηναϊκό, 3; Ο δε Γιαλούσης δεν είναι κάνας άσχετος που ξαφνικά μπήκε μέσα, αλλά βασικότατος την προηγούμενη χρονιά. Όσο για τον Φραγκουλάκη, ούτε αυτός είναι κανένας αναντικατάστατος, έχει ξεκινήσει σε 13 παιχνίδια και την προηγούμενη χρονιά (μιας και μιλάμε για 1η αγωνιστική, μην ξεχνάτε) μόλις σε 9. Επειδή όμως προκαλείς ρε νικολακόπουλε, κρατήστε τους παραπάνω παίχτες και ιδίως θυμηθείτε το όνομα «Φραγκουλάκης», θα γελάσουμε πολύ στη συνέχεια με αυτόν!
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: αεκ – ολυμπιακός. Απλώς σημειώνω ότι δεν έπαιξαν οι Ζεράλδο και Καράμπελας. Γιατί το αναφέρω; Σημειώστε το και θα δείτε σε λίγο…

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 2η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Ξάνθη. Η Ξάνθη δεν είχε τον Λουτσιάνο και άφησε στον πάγκο τον Μαρτσελίνιο.
Ποια είναι η αλήθεια: Ο Λουτσιάνο ήταν τραυματίας και ο Μαρτσελίνιο (που θα νόμιζε κανείς ότι δεν έπαιξε καθόλου) μπήκε αλλαγή. Πέρα από αυτή τη μισή αλήθεια όμως, το θέμα είναι ότι το διαβάζει κανείς άσχετος και νομίζει ότι μιλάμε για τους δύο βασικότερους παίχτες της Ξάνθης… Ε λοιπόν μέχρι την 21η αγωνιστική, ο Λουτσιάνο έχει ξεκινήσει στην 11άδα 8 φορές (και όλες έχει γίνει αλλαγή!) και ο Μαρτσελίνιο…6 (κι έχει βγει τις 5)! Απλώς ο αποτυχημένος επιλέγει 2 παίχτες με κάπως αναγνωρίσιμα ονόματα στους χαχόλους και τα πετάει για να εντυπωσιάσει… Κρατάμε όμως και αυτά τα ονόματα, για να γελάσουμε κι άλλο σε λίγο…
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Λάρισα – ολυμπιακός. Αναφέρουμε κι εμείς, κατά τη λογική του κώστα, ότι η Λάρισα είχε τραυματίες τους Ντέλσον και Κυριακίδη. Σημειώστε επίσης γιατί θα μας χρειαστεί, ότι ο Κάσας δεν έπαιξε, ενώ ο Βενετίδης βγήκε αλλαγή.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 3η αγωνιστική έπαιξαν Πανθρακικός-Παναθηναϊκός. Ο Πανθρακικός έπαιξε χωρίς τον Μαρτσέλο, που είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι του, αλλά και χωρίς τους Βελάσκο, Ρομπέρ, ενώ ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Ντιαλό, είχε μείνει στον πάγκο.
Ποια είναι η αλήθεια: Και πάλι νομίζει κανείς ότι έλειπε η ραχοκοκαλιά της αντίπαλης ομάδας… Η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη! Ο Ρομπέρ οκ, είναι μάλλον βασικός με 14 εμφανίσεις στην αρχική 11άδα. Αλλά ο Βελάσκο έχει παίξει…3 φορές κι όλες έγινε αλλαγή, ενώ ο Ντιαλό ξεκίνησε 11άδα 4 φορές, τα περσινά του γκολ ήταν όλα κι όλα 6 (το γράφω κι αυτό γιατί από το γαβροκείμενο μπορεί να φαντάστηκε κανείς ότι παρολίγο να πάρει Χρυσό Παπούτσι) και βέβαια όπως ίσως υποψιαστήκατε…στο συγκεκριμένο ματς μπήκε αλλαγή. (Συμπέρασμα: Η φράση «στον πάγκο» στη νικωλογλώσσα σημαίνει συνήθως «μπήκε αλλαγή αλλά δεν το λέμε, χωρίς να μπορούν και να μας κατηγορήσουν τυπικώς ότι είπαμε ψέματα»… Ξέρετε, αντρίκεια πράγματα…) Α, σημειώστε στο τεφτέρι με αυτούς που θα μας κάνουν να γελάσουμε λίγες αγωνιστικές αργότερα, τους Βελάσκο και Ντιαλό…

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 4η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Άρης. Ο Άρης είχε αφήσει στον πάγκο Κάμπορα, Κάλβο και Χαβίτο.
Ποια είναι η αλήθεια: Ότι όλοι αυτοί τότε ήταν αναπληρωματικοί! Ο Κάμπορα αναπληρωματικός τότε του Αμπρέου –και βέβαια μπήκε αλλαγή. Ο Κάλβο δεν έπαιζε λόγω του άλλου μεγάλου καλοκαιρινού αποκτήματος, του Γκρασιάν. Και ο Χαβίτο ακόμα και σήμερα δεν είναι βασικός, μόνο 8 φορές έχει ξεκινήσει 11άδα φέτος. Αν έκανε κανένα αστείο τότε ο Άρης να μην ξεκινήσει Αμπρέου και Γκρασιάν, θα πάθαινε κάνα εγκεφαλικό από τις φωνές ο αργόστροφος…
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Παοκ – γαύρος χωρίς τους Κοντρέρας, Σνάουτσερ, Βιτόλο (ε ρε και να πετύχαινε εναντίον μας τον πάοκ με τέτοιες ελλείψεις ο κωστάκης...)

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 5η αγωνιστική έπαιξαν ΑΕΚ-ΠΑΟ. Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τους Νέμεθ (τότε ήταν ο καλύτερος παίκτης της), Ζεράλντο, Καράμπελα, Μάκο.
Ποια είναι η αλήθεια: Έπος μισής αλήθειας για δημιουργία εντυπώσεων! Ο Νέμεθ («καλύτερος παίκτης της» τόοοοτε παλιά, πριν 5 μήνες και μετά από 4 ολόκληρες αγωνιστικές!) δεν έπαιξε ξέρετε γιατί; Διότι δάκτυλος του Πατέρα τον έστειλε να παίξει…στην Εθνική Νέων της Ουγγαρίας στο Παγκόσμιο! Μα τι να κάνουμε εμείς δηλαδή για αυτό; Παρόλα αυτά…κρατήστε και το δικό του όνομα για αργότερα! Όσο για τους άλλους; Έλεος με τα φίδια ρε κωστάκη, την 11άδα της αεκ την ξέρουμε τουλάχιστον πάνω κάτω. Ξέρουμε ότι ο Μάκος είναι παγκούρα του κερατά -με μόλις 8 συμμετοχές στην αρχική 11άδα. Τι μας τον κοπανάς έτσι λοιπόν; Όσο για τους Ζεράλντο και Καράμπελα; Ήταν τα πρώτα ονόματα που είχαμε σημειώσει την 1η αγωνιστική αν θυμάστε, γιατί απλούστατα…δεν έπαιξαν ούτε τότε εναντίον του γάβρου!
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Ολυμπιακός – Πανιώνιος, χωρίς τον Εστογιανόφ.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 6η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Λάρισα. Η Λάρισα έπαιξε χωρίς Ιγκλέσιας, Βενετίδη, Γιαννακόπουλο, Αμπουχατζίρα, Κάσας, ενώ ο Μετίν έμεινε στον πάγκο. Με το που μπήκε αλλαγή είχε δοκάρι, στο 1-0.
Ποια είναι η αλήθεια: Πωπω πανικός! Κανείς βέβαια δεν είναι αδικαιολογήτως απών, όλοι τραυματίες. Πάμε να δούμε πόσο βασικοί και αναντικατάστατοι είναι όμως: ο Μετίν όντως βασικός, αν και μόλις με 14 συμμετοχές στην αρχική 11άδα –και…κρατήστε το όνομά του! Ο Ιγκλέσιας 11 φορές βασικός, ο Βενετίδης 10, ο Αμπουχατζίρα 11, ο Κάσας 5 και ο Γιαννακόπουλος 4 αλλά τον αναφέρουμε γιατί τον αναγνωρίζουν οι γάβροι, ε κωστάκη; Τώρα που είπα γάβροι και το θυμήθηκα, σε εκείνο το παιχνίδι είχαμε σημειώσει ότι ο Κάσας επίσης δεν έπαιξε ενώ ο Βενετίδης βγήκε αλλαγή…
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Λεβαδειακός – ολυμπιακός. Ένα ασυνήθιστο γεγονός εδώ, ο Μπάρκογλου βγήκε με αλλαγή στο 30’. Ακόμα πιο ασυνήθιστο αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι εκείνη την αγωνιστική ο Λεβαδειακός είχε βάλει 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Τα 3 τα είχε βάλει ο Μπάρκογλου και στο 4ο είχε δώσει την ασίστ!

Για την 7η ο έγκριτος δημοσιογράφος δεν λέει τίποτα.
Εγώ όμως λέω: στο γαύρος – Αστέρας, χωρίς από τα ρεπορτάζ που διάβασα να προκύπτει τραυματισμός, δεν έπαιξαν ο Καρέρα (σε 21 αγωνιστικές ξεκίνησε 16 φορές 11άδα, άλλες 3 μπήκε αλλαγή, δηλαδή έλειψε μόνο από εκείνο το παιχνίδι κι ένα ακόμα) και ο Αργυρόπουλος με 13 συμμετοχές ως βασικός σε 21 αγώνες.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 8η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς τους δύο βασικούς κυνηγούς του, τους Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, λόγω τραυματισμών.
Ποια είναι η αλήθεια: Το διαβάζεις και λες ρε τον γκαντέμη τον πάοκ, βρήκε ματς να χάσει ξαφνικά τους βασικούς επιθετικούς του… Η αλήθεια είναι ότι ο Φιλομένο έχει παίξει βασικός μόλις…2 φορές και ο Μουσλίμοβιτς φέτος έχει ξεκινήσει 11άδα άλλες 8. Και οι δύο μαζί έχουν βάλει ως σήμερα τον εκπληκτικό αριθμό των 4 γκολ! Ε και για να μην το κουράζω «σημειώστε» και «σημειώστε», το λέω από τώρα, θα το έχετε καταλάβει άλλωστε: κανείς από τους δύο τους δεν έπαιξε ούτε στο καραϊσκάκη!
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: ολυμπιακός – Εργοτέλης. Αν θέλετε, κάντε έναν κόπο να φρεσκάρετε το πύρινο κομμάτι του τσάκαλου για το ματς Εργοτέλης-Παναθηναϊκός. Ποιοι έβραζε επειδή έλειπαν τότε; Ο Κορδονούρης, που κόντρα στο γάβρο μπήκε…αλλαγή στο 73 (ο κώστας θα έλεγε ότι «τον άφησε στον πάγκο)». Ο Λεάλ και ο Βερπακόφσκις που τώρα…μπήκαν αλλαγή ο ένας στη θέση του άλλου στο 66. Και ο Φραγκουλάκης που κόντρα στο γάβρο δεν έπαιξε γιατί…ήταν τιμωρημένος (κόκκινη). Σημειώστε ότι επιπλέον ο Μπουντιμίρ και ο Βίσιο ήταν τραυματίες.

Για την 9η δεν λέει τίποτα.
Εγώ όμως λέω: Ατρόμητος – ολυμπιακός. Τραυματίας ο Μασάρα, δεν έπαιξε ούτε ο Ολιβέιρα (θυμηθείτε το αυτό).

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 10η αγωνιστική έπαιξαν Λεβαδειακός-ΠΑΟ. Βασικός γκολκίπερ στον Λεβαδειακό δεν ήταν ο Μπλάζιτς, αλλά ο Καρακώστας, που από τότε έπαιξε μόνο σε δύο ματς.
Ποια είναι η αλήθεια: Αυτό είναι από τα πιο εκπληκτικά νικωλοκείμενα. Τι σκέφτεστε όλοι; «Ρε τον πούστη το Λεβαδειακό, πέταξε έξω ξαφνικά τη βασικούρα τον Μπλάζιτς για να βάλει έναν ανύπαρκτο Καρακώστα»… Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Λεβαδειακός σε 21 αγώνες έχει αλλάξει 4 τερματοφύλακες! Ο Μπλάζιτς έχει 8 συμμετοχές και ο Καρακώστας 5, όχι και καμιά τρομερή διαφορά δηλαδή, δεν είναι ότι βγήκε ο Μπανκς και μπήκε ο Μίρτσος! Και το κυριότερο; Δεν έγινε ξαφνικά η αλλαγή όπως υπαινίσσεται ο μικρός ψευτάκος, αλλά αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που έπαιζε ο Καρακώστας! Να σας πω και το καλύτερο; Σημειώστε τα ονόματα αυτών των 2 τερματοφυλάκων… (Το πιάσατε το υπονοούμενο νομίζω!)
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Γαύρος – ηρακλής. Τραυματίες οι Πιλότο, Λέκι, Μπόσνιακ. Τιμωρημένος από κίτρινες ο Γιάκομπ, επελέγη αυτό το παιχνίδι για να εκτίσει την ποινή του.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 11η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης. Εξέτισε την ποινή του στον Αστέρα ο Μπαστία (ενώ ήταν τραυματίας κι ο έτερος βασικός αμυντικός χαφ, ο Καρντόζο).
Ποια είναι η αλήθεια: Για βάλτε και το όνομα του Μπαστία στο τεφτέρι! Κατά τα’ άλλα, υπενθυμίζω: Καρντόσο απών με Παναθηναϊκό 12 φορές 11άδα φέτος, Καρέρα απών με γάβρο 16.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 13η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Ατρόμητος. Εξέτισαν την ποινή τους στον Ατρόμητο οι Νεμπεγλέρας και Φαβάλι. Έμειναν στον πάγκο Ολιβέϊρα και Κουτσόπουλος. Τραυματίας ο Τάτος.
Ποια είναι η αλήθεια: Ο Ολιβέιρα, όπως είχαμε σημειώσει, δεν έπαιξε ούτε με το γάβρο, ενώ ο Κουτσόπουλος «έμεινε στον πάγκο» με την έννοια ότι…μπήκε αλλαγή. Και οι δύο πάντως φέτος δεν είναι και υπέρ-βασικοί, 11 παρουσίες στην αρχική 11άδα έχουν!
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Ξάνθη-ολυμπιακός. Ποιο ήταν το πρόβλημα του κωστάκη στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη, θυμάστε; Ότι δεν έπαιξε ο Λουτσιάνο και μπήκε αλλαγή ο Μαρσελίνιο. Κόντρα στο γάβρο όμως, ομολογουμένως είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα: δεν έπαιξε ο Μαρσελίνιο και μπήκε αλλαγή στο 79 ο Λουτσιάνο!

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 14η αγωνιστική έπαιξαν Ηρακλής-ΠΑΟ. Παραμονές του ματς τιμωρήθηκαν και δεν έπαιξαν εναντίον του ΠΑΟ για μεταξύ τους επεισόδιο στην προπόνηση οι δύο βασικοί μέσοι της ομάδας, ο Ντιέ κι ο Ντίκα.
Ποια είναι η αλήθεια: Άλλο ένα νικωλοψέμα… Μόνο ο Ντιέ τιμωρήθηκε, ο Ντίκα έπαιξε στο ματς αλλαγή. Και για να μην ξεχνιόμαστε, «οι δύο βασικοί μέσοι της ομάδας»…έφυγαν κι οι δύο τον Ιανουάριο!
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: γαύρος – Πανθρακικός. Ο Τζόκιτς εκτίει ποινή από κίτρινες. Απόντες οι (κρατηθείτε) Ολίσε, Βρονταράς, Ενγκαμπί, Κλεμάν, Αρσενίεβιτς, Ρούνιε και οι..περίφημοι Ντιαλό και Βελάσκο τους οποίους ο δαιμόνιος ρεπόρτερ είχε καταγγείλει που δεν έπαιξαν με εμάς!

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 15η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Γιάννινα. Εξέτισε την ποινή του στα Γιάννινα ο Κώτσιος (ενώ δεν έπαιξε κι ο Μπακαγιόκο, που είχε ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό).
Ποια είναι η αλήθεια: Ο Κώτσιος πράγματι είχε κίτρινες. Ενδεικτικά αναφέρω –και κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις άλλες περιπτώσεις απόντων με κίτρινες- ότι οι άλλες επιλογές για να εκτίσει την ποινή του ήταν τα ματς με Ατρόμητο, Ηρακλή, Εργοτέλη. Όλα δηλαδή, ντέρμπυ για τον Πας. Όσο για τον Μπακαγιόκο; Σε 5 ματσάκια ξεκίνησε όλα κι όλα και σε όλα βγήκε αλλαγή! Επειδή το παλτό ισοφάρισε τον γάβρο, έπρεπε δηλαδή να παίζει συνεχώς ρε κωστάκη;
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Άρης – ολυμπιακός. Έξω ο Φερνάντεζ ο οποίος εξέτισε ποινή από κίτρινες, έξω κι ο τραυματίας Γκαρσία. Λίγες μέρες πριν, αν δεν κάνω λάθος, ο Άρης άφησε ελεύθερο τον βασικό ως τότε Αμπρέου.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 16η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Εργοτέλης. Εξέτισε την ποινή του στον Εργοτέλη ο Ρουμπάκης (ενώ δεν έπαιξε κι ο τραυματίας Μπέτο). Γκολκίπερ στον Εργοτέλη ήταν ο τρίτος της ομάδας, ο Αθανασίου, που έκτοτε δεν ξανάπαιξε.
Ποια είναι η αλήθεια: Άλλο ένα έπος παραποίησης της αλήθειας με τερματοφύλακες. Παίζουμε με τις λέξεις μπας και κοροϊδέψουμε τον κόσμο… Ο Αθανασίου δεν ξεθάφτηκε από το πουθενά για να παίξει σε αυτό το ματς. Είχε 5 συμμετοχές κι αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη, άρα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας εκείνης της περιόδου.
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: γαύρος – αεκ. Και να σας πω κάτι ενδιαφέρον; Δεν έπαιξε ο…Νέμεθ (καλύτερος παίχτης της αεκ…κάαααποτε).


Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 17η αγωνιστική έπαιξαν Ξάνθη-ΠΑΟ. Εξέτισε την ποινή του στην Ξάνθη ο Κιντάνα (ενώ ήταν τραυματίας κι ο άλλος βασικός ακραίος κυνηγός, ο Ζιέντσουκ).
Ποια είναι η αλήθεια: Ο Κιντάνα όντως δεν έπαιξε, επισημαίνω όμως ότι είχε 7 κάρτες και η ομάδα του έπρεπε να διαλέξει 2 παιχνίδια για να μείνει εκτός. Πόση λογική θα είχε να μην ήταν κανένα από τα δύο εναντίον του Παναθηναϊκού; Ο…«άλλος βασικός Ζίαντσουκ», έχει ξεκινήσει 11άδα 6 φορές σε 21 αγώνες κι άλλη μία μπήκε αλλαγή -τόσο βασικός είναι ρε ψεύτη!!! Προσέξτε και το εξής ωραίο: στον α γύρο που έπαιζαν βασικοί εναντίον του Παναθηναϊκού ο Κιντάνα και ο Ζίαντσουκ, ο κωστάκης φώναζε που δεν έπαιξαν ο Λουτσιάνο και ο Μαρτσελίνιο… Στο β γύρο που έπαιξαν ο Λουτσιάνο και ο Μαρτσελίνιο, ο κωστάκης φωνάζει που δεν έπαιξαν…ο Κιντάνα και ο Ζίαντσουκ! Για να είναι ευχαριστημένος, θα πρέπει η Ξάνθη να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με 8 μεσοεπιθετικούς μέσα! Ή τότε θα την κατηγορεί ότι κατέβηκε επίτηδες χωρίς άμυνα;;;
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: γαύρος – Λάρισα. Κρατήστε την αναπνοή σας, την ποινή τους από κίτρινες επελέγη να εκτίσουν σε αυτό το παιχνίδι οι Βενετίδης, Μετίν και Μάλαρτζ! Ναι, δεν είναι συνωνυμία, πρόκειται για τον ίδιο Βενετίδη και κυρίως για τον ίδιο Μετίν που ο γκεμπελίσκος φώναζε γιατί δεν έπαιξαν εναντίον του Παναθηναϊκού! Επίσης, τραυματίες οι Μπουκουβάλας, Αμπουχατζίρα (ναι, κι αυτός είναι ο ίδιος), Τουάμα, Ααράμπ.


Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 18η αγωνιστική έπαιξαν ΠΑΟ-Πανθρακικός. Εξέτισαν την ποινή τους στον Πανθρακικό οι Μαρτσέλο και Παπαδόπουλος.
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: Καβάλα – ολυμπιακός. Ο Ντομπρασίνοβιτς εξέτισε την ποινή του (αν ήμουν κωστάκης θα το άφηνα έτσι σκέτο, αλλά επειδή δεν είμαι συμπληρώνω ότι η τιμωρία ήταν από κόκκινη κάρτα).


Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 19η αγωνιστική έπαιξαν Άρης-ΠΑΟ. Εξέτισε την ποινή του στον Άρη ο Ναφτί.
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: γαύρος – Παοκ και όπως ήδη είπαμε έλειπαν οι τραυματισμένοι Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο (αυτοί που είναι σκάνδαλο να είναι τραυματίες μόνο όταν ο Παοκ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό).

Για την 20η αγωνιστική ο μικρός ψευτράκος δεν λέει τίποτα.
Λέω εγώ όμως: στο Πανιώνιος – ολυμπιακός, εξέτισε την ποινή του από κίτρινες κάρτες ο κορυφαίος φέτος παίχτης του Πανιωνίου Κιουμορτζί και ταυτόχρονα ήταν τιμωρημένος από κόκκινη κάρτα και ο Εστογιανόφ! Για να μην ξεχνιόμαστε, τηρήθηκε και το έθιμο να αλλάζει προπονητή ο Πανιώνιος 3 μέρες πριν παίξει με το γάβρο και έφυγε ο Φερέρα –που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τον αποθέωναν στην πλατεία.

Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 21η αγωνιστική έπαιξαν Λάρισα-ΠΑΟ. Εξέτισε την ποινή του στη Λάρισα ο Κατσιαρός (ενώ ήταν τραυματίας κι ο έτερος αριστερός μπακ, Βενετίδης, όπως κι ο Αμπουχατζίρα).
Την ίδια αγωνιστική έπαιξαν: γαύρος – Λεβαδειακός. Λοιπόν, εδώ καθήστε γιατί έχει πολλή πλάκα… Θυμάστε το περίφημο…«σκάνδαλο Μπλάζιτς-Καρακώστα» την 10η αγωνιστική; Ε λοιπόν, ο κωστάκης ξέχασε να αναφέρει ότι ΚΑΙ εναντίον του γάβρου δεν έπαιξε τερματοφύλακας ο Μπλάζιτς, αλλά…ο Καρακώστας! Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν ο Λεβαδειακός έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, ο Καρακώστας ήταν ήδη για 3 συνεχή ματς βασικός, ενώ πριν το παιχνίδι με το γάβρο έτρωγε πάγκο. Επανεμφανίστηκε ξαφνικά (παρόλο που η ομάδα του στο προηγούμενο ματς ούτε καν είχε φάει γκολ) έφαγε την 5άρα του κι ησυχάσαμε… Σημειώστε επίσης ότι στο ίδιο ματς εξέτισε την ποινή του από κίτρινες κάρτες ο Κόλτζος!


Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 22η αγωνιστική παίζουν ΠΑΟ-Καβάλα. Θα εκτίσει την ποινή του ο αρχηγός της Καβάλας Παβίσεβιτς.
Ποια είναι η αλήθεια: Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά επειδή και οι λεπτομέρειες χρησιμοποιούνται στην προπαγάνδα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, αν δεν κάνω λάθος αρχηγός στην Καβάλα είναι νομίζω ο Ντομπρασίνοβιτς. Ξέρετε, αυτός που δεν έπαιξε κόντρα στο γάβρο…
Την ίδια αγωνιστική παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – ολυμπιακός. Και συμβαίνει κάτι τρομερό ρε κώστα… Εκτίει την ποινή του από κίτρινες ο Μπαστία! Ξέρεις, εκείνος που την προηγούμενη ποινή του την είχε εκτίσει σκανδαλωδώς εναντίον του Παναθηναικού… Επίσης, είναι τραυματίας ο Νταμόντε και αμφίβολος προς το παρόν ο Τσέζαρεκ.


Γράφει ο νικολακόπουλος: Την 23η αγωνιστική παίζουν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ. Θα λείψει από τον ΠΑΟΚ ο τιμωρημένος Βιτόλο.
Την ίδια αγωνιστική παίζουν: Εργοτέλης – ολυμπιακός. Και θα εκτίσουν τις ποινές τους από κάρτες ο εκ των κορυφαίων παιχτών του γηπεδούχου Τσεσνάουσκις και ο…Φραγκουλάκης! Σας θυμίζει κάτι το όνομα του τελευταίου; Είναι εκείνος που ο κωστάκης εξεράγη πώς τόλμησε να μην παίξει 1η αγωνιστική εναντίον του Παναθηναϊκού και τελικά έτυχε ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ παιχνίδια με το γάβρο να είναι τιμωρημένος! Ρέκορντμαν!

Επίσης, ο νικολακόπουλος δεν γράφει τίποτα για την 24η αγωνιστική αλλά γράφω εγώ: από το παιχνίδι γαύρος – Ατρόμητος ανακοινώθηκε ότι θα απουσιάσει ο Μελισσάς, που συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα εκτίσει τότε την ποινή του…


Θέλετε να κάνουμε μια σούμα;
:arrow: Ο κωστάκης υπαινίσσεται ότι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού του κάνουν τη «χάρη» να μην βάζουν εναντίον του παίχτες που έχουν ποινή από κίτρινες. Ε λοιπόν, αυτό έχει γίνει 12 φορές εναντίον του Παναθηναϊκού και ακριβώς άλλες 12 εναντίον του ολυμπιακού.
:arrow: Ο κωστάκης υπαινίσσεται επίσης ότι οι διαιτητές σημαδεύουν αντιπάλους του Παναθηναϊκού και αποβάλλουν παίχτες τους. Ε λοιπόν αυτό έχει γίνει μόλις μια φορά με «ευνοημένο» τον Παναθηναϊκό και…3 φορές, τις τριπλάσιες δηλαδή, με ευνοημένο τον ολυμπιακό.
:arrow: Ο κωστάκης υπαινίσσεται ότι θες από εύνοια θες από τύχη, με τις απουσίες εναντίον του Παναθηναϊκού έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα. Ε λοιπόν, συνολικά 13 παίχτες έχουν εκτίσει ποινές εναντίον του Παναθηναϊκού και 15 (2 περισσότεροι!) εναντίον του ολυμπιακού!
:arrow: Ο κωστάκης μιλάει και για άλλους απόντες, τραυματίες κλπ, στα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού. Αλλά ξεχνάει να μας πει ότι τόσοι και περισσότεροι είναι και οι απόντες στα παιχνίδια εναντίον του ολυμπιακού… Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, μιλάμε για τους ίδιους ακριβώς παίχτες!
:arrow: Μέσα σε όλη αυτή τη γραφικότητα, είχαμε φυσικά και χάιλάιτς, όπως: Τον Καρακώστα που είναι σκάνδαλο να παίζει εναντίον του Παναθηναϊκού αλλά μια χαρά να τρώει 5 από τον πεθαμένο γάβρο… Τον Νέμεθ που σκανδαλωδώς…πήγε να παίξει στο Παγκόσμιο ενώ έπρεπε να μείνει εδώ και να παίξει εναντίον μας (αλλά που δεν έπαιξε με το γάβρο δεν πειράζει)... Τον Φραγκουλάκη που επίσης σκανδαλωδώς δεν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά κατάφερε να είναι τιμωρημένος και στα δύο παιχνίδια εναντίον του γάβρου… Παίχτες που λείπουν από τα ματς με τον Παναθηναϊκό και αναφέρονται από τον κωστάκη ως δήθεν βασικοί στις ομάδες τους, ενώ έχουν όλες κι όλες 6 (πχ Ζίαντσουκ) ή…3 συμμετοχές (πχ Βελάσκο)… Ομάδες που κατηγορούνται που δεν βάζουν και τους 25 παίχτες τους εναντίον του Παναθηναϊκού, όπως η Ξάνθη που όταν παίζει ο ένας ο κωστάκης φωνάζει που δεν έπαιξε ο άλλος και το αντίθετο… Και βέβαια σήμα κατατεθέν του κωστάκη οι κουτοπόνηρες διατυπώσεις με τις οποίες προσπαθεί να παραπλανήσει λέγοντας τη μισή αλήθεια…


Κάπου εδώ τελειώνει το ωραίο αυτό οδοιπορικό κωστάκη… Το οποίο με τη δική σου λογική απέδειξε ότι δεν είσαι παρά ένας αποτυχημένος γκεμπελίσκος. Κάποιοι θα σε αποκαλούσαν ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ (που λέει κι ένας συνάδελφός σου –σε όλα- και πιθανότατα φιλαράκος σου). εγώ σε λέω απλώς ψευτάκο, γιατί για παραπάνω δεν είσαι.
Και κάτι τελευταίο: Όποιος απαντάει σε όλα αυτά, δεν είναι εξίσου βλαμμένος. Απλώς κάποιες φορές, δεν πρέπει να λυπάσαι όσους πουλάνε ψέμα και δηλητήριο, όσο αναξιοπαθούντες και γραφικοί κι αν μοιάζουν. Όταν το παρακάνουν με την προπαγάνδα της κακιάς ώρας, πρέπει έστω για μια φορά να τους βάζει κανείς στη θέση τους… Έτσι, για να καταλαβαίνουν ότι και οι κανονικοί άνθρωποι βρίσκουν καμιά φορά την όρεξη και το χρόνο να ασχοληθούν με αυτά. Και να μαζεύονται λιγάκι -ελπίζω δηλαδή, γιατί βαριέμαι να ξαναγράφω…


Συμπλήρωμα για Ναφτί: O Αρης ειχε τραυματιες τον Nατσο Γκαρσια και τον Φερναντεζ στις αρχες του Ιανουαριου δλδ τα αλλα 2 αμ χαφ που εχει... Και ο Ναφτι ειχε ηδη συμπληρωσει καρτες απο το ματς με τον γαυρο... Και θα επρεπε να λειψει σε 2 απο τα επομενα 5 παιχνιδια.. Αν τον δηλωναν σε 2 απο τα 3 πρωτα ματς τοτε ο Αρης σε αυτα τα παιχνιδια (με Ατρομητο - Γιαννενα και Ηρακλη) θα κατεβαινε με μοναδικο αμ. χαφ τον πριττα!!! (αφού οι αλλοι 2 λογω τραυματισμων θα εχαναν τα 3 πρωτα ματς) φυσικα δεν τον δηλωσαν σε αυτα τα ματς και ο αρης εκανε 3 νικες εκ των οποιων στις 2 mvp ηταν ο Ναφτι... Και μαλιστα στο ματς με τα γιαννενα πετυχε και το νικητηριο γκολ στο 85..!!! Aναγκαστικα επρεπε να τον δηλωσουν στα 2 τελευταια ματς (αφου ο κανονισμος μιλαει για οριο 5 αγωνων) γιατι ο Νατσο Γκαρσια επανηλθε απο τον τραυματισμο του μετα τα 3 προαναφερθεντα ματς..και αρα ειχαν και 2ο αμ.χαφ.. Γι' αυτό λοιπόν δεν επαιξε ο Ναφτι... ενω και ο Φερναντεζ, νομιζω, ακομα τραυματιας ειναι..

Συμπλήρωμα για Βιτόλο: Tον είχαν δηλωσει εδω και καιρο να εκτισει την ποινη του στο ματς με τα Γιαννενα για να μην εχει καμια καρτα με εμας... O δαιμονιος Bιτολο ομως αφου επεισε την διοίκηση να τον δηλωσει στο ματς με τα Γιάννενα, σήκωσε επιτηδες το χερι του στο 30 με το σκορ στο 0-1 για να παρει κοκκινη και να χασει και το δικο μας παιχνίδι... Eτσι το σχεδιο του σατανικου Βιτολο ολοκληρωθηκε...


***


Scratch: Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι το θεωρώ γελοίο να καθόμαστε και να ασχολούμαστε τόσο αναλυτικά με τον συγκεκριμένο ή με άλλους όμοιούς του και θα προσπαθήσω να μη το επαναλάβω. Αλλά ειδικά το παραπάνω κείμενο ήταν παράκληση να προωθηθεί σε όσο γίνεται περισσότερους...


Scratch 1: Kαι φυσικά να προσθέσω ότι ο Νικολακόπουλος τουλάχιστον έχει το "ακαταλόγιστο". Γράφει χρόνια στο "Φως", οπότε μπορεί κάποιος να κατανοήσει την γαυροπροπαγάνδα του (αν και όχι την "φιλοξενία" του από το Sport-fm) με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κατανοήσει (και όχι να δικαιολογήσει) την προπαγάνδα των δημοσιογράφων που γράφουν στις οπαδικές εφημερίδες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Αρη κ.λπ. Yπάρχουν όμως και οι λεγόμενοι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι που γράφουν στις λεγόμενες "αντικειμενικές" εφημερίδες όπως ο αξιότιμος κύριος Καραπαπάς που γράφει τα ίδια στο Goal... Και αυτοί είναι περισσότερο επικίνδυνοι...

22 comments:

fl@neur said...

Εξαιρετικό post, τεκμηριωμένο και διαφωτιστικό (παρ' ότι, μάλλον, υπερβολικό να ασχολείται κανείς με τέτοια θέματα), δείχνει όμως πώς γίνεται η προπαγάνδα από τον Αντίπαλο.
Θα έπρεπε να το μελετήσουν τα ΓΤ της ΠΑΕ/ ΚΑΕ για να καταλάβουν πόσο λάθος είναι που έχουν αφήσει την αλητεία να αλωνίζει και να τροφοδοτεί τον χουλιγκανισμό και την ηλιθιότητα, βεβαίως, βεβαίως!

coachp said...

εντάξει, κι ο καραπαπας δηλωμένος γαύρος είναι, τι περίμενες...?

και πες μου οτι τοσο καιρο, δεν ειχες καταλάβει, οτι οι Ολυμπιακων φρονιμάτων δημοσιογράφοι, δεν είναι πιο ενθερμοι... Όπως και οι οπαδοί, έτσι και οι δημοσιογράφοι.

Για αυτο πουλάνε περισσότερα φύλλα. Αλλά, απο τη στιγμή που έχεις κρίση και καταλαβαίνεις, απορώ πως ασχολείσαι με προπαγανδες κλπ κλπ.

Και σε παρακαλώ, ασε κατω τον Κωστάκη. Ειναι αδυναμία μου! Γραφικός, αλλά μικρός θεούλης! Ειναι όμως τοσο γαύρος, που νομίζει οτ ο Ολυμπιακός του ανήκει. Λες...?

X-myalismenos said...

Χαράς στο κουράγιο του ανθρώπου που κάθησε και έκανε τέτοια δουλειά.
Εγώ ομολογώ πως θα ήθελα να είναι έτσι όπως τα λέει ο Νικολακόπουλος
Τόσο δεν με νοιάζουν οι παπαριές του δηλαδή, αφού κι αυτός κι εμείς γνωρίζουμε πως και έτσι να ήταν τα πράγματα, πάλι αυτοί έχουν κάνει χειρότερα.
Απλά, με τις βλεκείες αυτές μας αποκαλύπτουν τον άρρωστο και μαλακισμένο τρόπο που σκέφτονται τα αφεντικά τους.

pensierix said...

Συμφωνώ με το scratch, από ένα σημείο και μετά δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τους γραφικούς, αλλά και κάτι άλλα "αντικειμενικά" φυντάνια που κάνουν σαν υστερικές γυναικούλες, επειδή υπάρχει η πιθανότητα να χάσει ο γαύρος ένα πρωτάθλημα. Τα έχουμε ξαναπει, όταν επί τόσα χρόνια έχεις εκθρέψει ΑΡΔ και οπαδούς με την κουλτούρα "νίκη να 'ναι κι όπως να'ναι", τ'άποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δράματα, σκηνές Αποκάλυψης, φαντάσματα παντού, "Ολοι σας και μόνοι μας"...

Το ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία ο κοσμάκης υιοθετεί και αναπαράγει τέτοιου είδους χοντράδες. Κι αν αυτό το συναντούσαμε μόνο στη μπάλα, θα'ταν καλά...

Η πιο σοφιστικέ προπαγάνδα, πάντως, είναι αυτή που χρησιμοποιεί την διαφαινόμενη επικράτηση του ΠΑΟ για να "καθαγιάσει" ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟ θα πάρει το πρωτάθλημα γιατί έφερε παιχταράδες, ακολουθώντας το μοντέλο ΟΣΦΠ που πήρε 12 πανάξια πρωταθλήματα!

X-myalismenos said...

Καλά τα λέει ο Καραπαππάς
Το παιδί έσκιζε τα ρούχα του μέχρι πέρυσι εναντίον του σάπιου κατεστημένου του Θείου και της γαβροπαράγκας.
Αρα δικαιούται φέτος να λέει και τα ανάποδα.
Ετσι δεν είναι;
Αυτός έχει πλάκα γιατί τσατίζεται κι όλας
Είναι βεριτάμπλ γάβρος, όχι σαν τους άλλους που είδαν φως και μπήκαν ...

seaconfused said...

Καλό μου γατάκι, είχες ποτέ τον Καρα(μ)πα(μ)πα για "αντικειμενικό"; Το λέω εγώ ως βέρα και πιστή "Δικαννίτσα" που εκτός από τα του ποδοσφαίρου τον πάω με τα 1000!
Φιλιά :))

gatti said...

@fl@neur: Oτι είναι υπερβολικό συμφωνώ. Το έγραψα άλλωστε ότι είναι γελοίο να κάνουμε τόσο βαθιές αναλύσεις για κάποιον γραφικό τύπο που απευθύνεται πρωτίστως σε πρόβατα.

Καλό όμως είναι να υπάρχει έστω και σαν στοιχείο αυτή η απάντηση στην προπαγάνδα. Και δυο άνθρωποι παραπάνω να το διαβάσουν, κέρδος είναι.

gatti said...

@coachp: Περίμενα να μην εκδηλώνει τη γαυροσύνη του σε μια εφημερίδα που βαυκαλίζεται ότι είναι αντικειμενική. Αν θέλει ο Καραπαπάς να γράφει σαν γαύρος, ας πάει να γράψει σε οπαδικές εφημερίδες. Γιατί αυτός είναι πιο επικίνδυνος από τον Νικολακόπουλο.

Οσο για τον Κωστάκη (σου) τι να πω. Να τα προσέξεις τα γούστα σου...

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Πραγματικά χαρά στο κουράγιο του! Εριξε πολλή δουλειά για να ψάξει όλα αυτά.

Το θέμα με τον Νικολακόπουλο και τον κάθε Νικολακόπουλο είναι που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή εκείνοι συμπεριφέρονταν τόσα χρόνια έτσι, θεωρούν πως και οι υπόλοιποι είναι σαν αυτούς.

gatti said...

@pensierix: Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι μ΄ αυτούς αλλά όπως είπα και στον fl@neur παραπάνω άστο έτσι για να βρίσκεται σαν στοιχείο.

Γράφεις: Η πιο σοφιστικέ προπαγάνδα, πάντως, είναι αυτή που χρησιμοποιεί την διαφαινόμενη επικράτηση του ΠΑΟ για να "καθαγιάσει" ό,τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟ θα πάρει το πρωτάθλημα γιατί έφερε παιχταράδες, ακολουθώντας το μοντέλο ΟΣΦΠ που πήρε 12 πανάξια πρωταθλήματα!

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Η χειρότερη προπαγάνδα είναι αυτή και όχι οι γραφικότητες του Νικολακόπουλου. Προσπαθούν να εξαγνίσουν τα πέτσινα και τις μαϊμούδες με την απλουστευτική λογική ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα το πάρει γιατί υπάρχει ο Σισέ να σύρει το κάρο, όπως τα προηγούμενα χρόνια τα έπαιρναν οι Ριβάλντο, Καρεμπέ, Τζιοβάνι κ.λπ.

Και παραλείπουν να πουν πως εκείνες τις εποχές που είχαμε ομαδάρα δεν αρκούσαν οι παιχταράδες τους, αλλά έπρεπε να επιστρατευτεί και ο γνωστός τους μηχανισμός για να μας ρίξουν στο καναβάτσο. Το κακό είναι πως έχουν "μασήσει" και πολλοί δικοί μας αυτή την προπαγάνδα.

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Nαι όντως, ο Καραπαπάς το παίζει και οργισμένος για αυτά που συμβαίνουν. Ρε δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Kαι όσο για το ότι είναι βεριτάμπλ γαύρος... Ας πάει να φωνάξει στη θύρα 7.

Γιατί και ο Μαρκάκης που μοιράζεται την ίδια σελίδα μαζί του δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά την λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που βλέπει και σε αυτό που ο ίδιος αγαπάει δεν την ξεπερνάει στα άρθρα του. Αλλά θα μου πεις, ο Μαρκάκης έχει αυτοσεβασμό.

gatti said...

@confused: Σαφώς και δεν τον είχα για "αντικειμενικό". Αλλά δεν μπορεί να γράφει τέτοια πράγματα σε μια εφημερίδα που το "παίζει" ...αντικειμενική. Αλλά βέβαια δεν φταίει αυτός. Φταίει η ...αντικειμενική.

Αλήθεια πώς αντέχεις και τον ακούς; Για μένα το "Δίκανο" είναι η "μαύρη σελίδα" του Στέλιου (Μαρκάκη). Οσο τον εκτιμώ σαν δημοσιογράφο, τόσο με εκνευρίζει που κάνει εκπομπή παρέα μ΄ αυτό το ...γαυροφρούτο!

Φιλιά! :))))

fl@neur said...

@gatti
Συμφωνώ και δεν υποτιμώ τη δουλειά που έγινε (και μάλιστα τζαμπέ, ενώ ο άλλος πληρώνεται για την προπαγάνδα), απλώς υπάρχει ένας διπλός κίνδυνος: πρώτον, να χάσουμε το δάσος και δεύτερον, να "εγκλωβιστούμε" στο παιγνίδι του Αντίπαλου. Θα το επαναλάβω, με αυτά έπρεπε να ασχολείται ένα ειδικό τμήμα στην ΠΑΕ.
Όταν οι Ρώσοι ήταν έξω από το Βερολίνο, η προπαγάνδα του Χίτλερ μιλούσε για μυστικά υπεόπλα, ο Ρόκος το ξέρει καλά το παιγνίδι από τα χρόνια της DDR.
Το πρόβλημα στην Έλλάδα, σχεδόν σε όλους τους τομείς, είναι ένα: μόρφωση και παιδεία, οπότε, πώς θα είναι καλοί οι αθκητικογράφοι, όταν μάλιστα παίζονται παιγνίδια με τα ΑΡΔ και τα ΜΜΕ;

koutavaki said...

Πολλά μπορούμε να πούμε ακόμα.Π.χ. Ο Βρονταράς που εξέτισε την ποινή του με το γαύρο,πέρυσι έσωσε τον Πανθρακικό,αν το πάμε έτσι.Αλλά δε χρειάζονται τόσες αναλύσεις:πόσα πέναλτι είπαμε ότι έχουμε κερδίσει φέτος?Πόσα γκολ μπορούν ακόμα και από γαύρους να αμφισβητηθούν ως οφσάιντ?Πόσα γκολ είχε πέρυσι ο πρώτος σκόρερ Γκαλέτι,εκ των οποίων πόσα ήταν από πέναλτι?Ποια τα αντίστοιχα περυσινά νούμερα του γαύρου?Τι να λέμε ρε παιδιά,ο άνθρωπος είναι σκέτο ζουλάπι*.
Υ.Γ.1:"Απαιτήθηκε" όλο αυτό το κατεβατό-απάντηση να δημοσιευθεί σε κάποι σάιτ τύπου sport24 ή σε κάποια "αντικειμενική" εφημερίδα ή να μεταδοθεί από ραδιοφωνικό σταθμό?Έγινε η σχετική καταγγελία στο σαίτ που φιλοξενεί το συγκεκριμένο βόδι?Αν όχι σε τι εξυπηρετεί όλη αυτή η έρευνα?Για να τον ενημερώσουμε ότι λέει μαλακίες?Και σιγά που δεν το ξέρει!
Υ.Γ.2:Αφιερωμένο στο Νικολακό,τηρουμένων των αναλογιών φυσικά:
http://www.youtube.com/watch?v=dRey1AfNSS4

*Ζουλάπι=ζωάκι τύπου νυφίτσα,κουνάβι,ασβός αλλά και αλεπού κ.λ.π.,δηλαδή άχρηστα ή και βλαβερά.Μτφ.ο χαζός,ο βλάκας,αυτός που δεν του κόβει.

koutavaki said...

Και έλεγα ποιο ήταν το τρίτο υ.γ. που ήθελα να γράψω(καταραμένε μυαλοφάγε).Το καλό της υπόθεσης είναι ότι για να κάνουν τέτοια επανάσταση οι ΑΡΔ, που ξέρουν πολύ περισσότερα από μας,για ένα χαμένο πρωτάθλημα μετά από τέτοια αυτοκρατορία ήρθε το τέλος της μάλλον.Και πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε ότι για το φετινό χαμένο πρωτάθλημα φταίει ο καραφλάρε πρωτίστως και λίγο ο Ζίκο.Τέτοιος οδυρμός ένα πράγμα σημαίνει:ξέρουν ότι χτίζεται καινούρια αυτοκρατορία και προσπαθούν να της ροκανίσουν τα θεμέλια σαν τους καλικάντζαρους και μετά να μας πουν ότι είναι σάπιο το σύστημα.Ίσως αυτή τη φορά να μην έχει γυρισμό...

koutavaki said...

Και επίσης θα πω και το εξής:Μπράβο στο παλικάρι για την έρευνα,αλλά εγώ θα βγάλω το καπέλο σε όποιον είναι μάγκας στο μοντάζ και τα σχετικά και πάρει όοοοοοοοοολα τα πέτσινα πέναλτι του Θρήνου,αλλάξει τις φάτσες έτσι ώστε τα πέναλτι να δίνονται κατά του Θρήνου,τα δείξει σε γαύρους,μαγνητοσκοπεί αντιδράσεις και όταν η πίεση έχει φτάσει στα 200 του δείχνει τα ορίτζιναλ.Εκεί να δεις ξεβράκωμα!

island said...

Αναδημοσίευσα!!!

Φοβερή δουλειά από τον τυπάκο!!!

Μπράβο ρε Γαττί :)

gatti said...

@fl@neur: Κι εγώ με τη σειρά μου συμφωνώ μαζί σου. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καθόλου με τέτοια ζητήματα, αλλά έλα που πολλοί από τους απέναντι ξεπατικώνουν τον Νικολακό και τους ομοίους του και πιπιλάνε κάθε μέρα αυτά που έχουν διαβάσει στην γαυρο-προπαγάνδα!

Σαφώς και θα έπρεπε να ασχολείται ειδικό τμήμα της ΠΑΕ με τέτοια ζητήματα και ίσως θα έπρεπε να ψάξουν να το βρουν το παλικάρι και να το προσλάβουν!

Ε, αν κάποιος το ξέρει καλά το παιχνίδι είναι σίγουρα ο Χόχος.

Η έλλειψη παιδείας είναι η αρχή για όλα τα δεινά. Αλλά το "σύστημα" δεν το συμφέρει να υπάρχει παιδεία... Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Αλλο μεγάλο θέμα, αυτό, άστο πονάει επίσης...

gatti said...

@koutavaki: Kαι τέτοιο κείμενο έχει βγει. Που αναφέρεται σε κερδισμένα πέναλτι, φάουλ κ.λπ. Και μάλιστα περιφέρεται στα sites και σήμερα διάβασε κάτι ανάλογο ο Κοντός στην ΕΡΑ Σπορ.

ΥΓ1. Με ποιον τρόπο να "απαιτηθεί" να δημοσιευτεί αυτό το κείμενο; Το έβαλε ένα παιδί στα σχόλια ενός άρθρου του Νικολακόπουλου στο site gazzeta.gr από όσο ξέρω, αλλά λόγω του φορμάτ μπήκε ολο σαν κατεβατό συνεχόμενο και δεν διαβάζεται με τίποτα. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να επιληφθούν κάποιοι από τον Παναθηναϊκό για να προωθηθεί.

ΥΓ2. Είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η κινητοποίηση του γαυρομηχανισμού δηλώνει πανικό για την επόμενη ημέρα. Μόνο που ο πανικός τους δεν νομίζω ότι πηγάζει από τις δικές μας βελτιωτικές κινήσεις. Πηγάζει από το γεγονός ότι δεν κάνει κινήσεις ο Κόκκαλης. Αυτό είναι που τούς έχει τρομοκρατήσει...

gatti said...

@island: Oντως έκανε φοβερή δουλειά ο filippos.

Αναδημοσίευσέ το όπου μπορείς! :)))

Γιώργος Τ. said...

Μπράβο στον τυπά!! Είχα σκεφτεί κι εγώ να τσεκάρω λίγο το τι είχε γίνει στα αντίστοιχα παιχνίδια του γαύρου με τους αντιπάλους του αλλά εγκατέλειψα σχεδόν αμέσως...
Το αναδημοσιεύω κι εγώ!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Κι εγώ το είχα σκεφτεί, αλλά μέχρι να το σκεφτούμε εμείς, ο τυπάς το είχε ετοιμάσει κιόλας! :))))