Friday, February 19, 2010

A-Roma Eυρώπης


Το 1-1




Το 2-2



Το 3-2




Mεγάλες νίκες έχουν κάνει πολλές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Νίκες όμως με επικές ανατροπές έχουν κάνει λίγες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από αυτές. Ανεξάρτητα αν αυτή η νίκη επί της Ρόμα θα φέρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση (το πιθανότερο είναι να μη τη φέρει...), καταγράφεται ακριβώς λόγω της ανατροπής του σκορ στα τελευταία λεπτά ως μία από τις μεγαλύτερες νίκες του "τριφυλλιού". Και σαν τέτοια θα πρέπει να την χαρεί ο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού. Ζώντας τη στιγμή. Που είναι μοναδική. ΄Η μάλλον μία ακόμα από τις μοναδικές στιγμές που ξέρει να μας χαρίζει στην Ευρώπη.

Κι όμως εγώ προσωπικά δεν νοιώθω ΜΟΝΟ χαρά. Νοιώθω και θυμό. Επειδή σ΄ αυτό το σαθρό ποδοσφαιρικό σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα έφτασα στο έσχατο όριο της μιζέριας να εξαρτώ τη βιωσιμότητα (ή το μέλλον, ή και τα δύο όπως θέλεις πες το...) της ομάδας μου από το αν θα σηκώσει το κατσαρόλι σε ένα από τα πιο αναξιόπιστα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γιατί μόνο έτσι θα έχω ελπίδα να πολλαπλασιάσω στιγμές σαν την σημερινή.

Θυμό επειδή πριν το παιχνίδι, εγώ που μεγάλωσα με τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό, βάζοντας στη ζυγαριά από τη μια μεριά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (αλλά και τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα) και από την άλλη μια αναμέτρηση στην οποία η ομάδα έχει την ευκαιρία να αποδείξει το ευρωπαϊκό της DNA βρήκα - δυστυχώς - τη δεύτερη ελλιποβαρή.

Κι όσο κι αν χαρώ σήμερα, από το απόγευμα του Σαββάτου (το αργότερο) θα ξαναμπώ στο τριπάκι με τα στημένα, τα παπαγαλάκια, τα κοράκια, τις κλίκες, τα λαμόγια και θα μιζεριάσω ξανά. Κι αυτό είναι κατάντια. Που δεν ταιριάζει στην ομάδα μ΄ αυτή τη βαριά φανέλα...







Μέχρι τότε βέβαια έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

* Αυτή η νίκη δεν ήταν νίκη καλής εμφάνισης. Ηταν νίκη ψυχής. Ηταν νίκη βγαλμένη από το ευρωπαϊκό DNA μιας ομάδας που έχει αφήσει το στίγμα της στην Ευρώπη.

* Mας υποτίμησε η Ρόμα. Ας πρόσεχε. Επρεπε να ρωτήσει τις συμπατριώτισσές της.

* Αυτή η άμυνα θα γκρεμίζει πάντα ό,τι φτιάχνει η επίθεση. ΄Η μάλλον αυτή η επίθεση θα προσπαθεί πάντα να διορθώσει τα λάθη της άμυνας.

* Εξαιρετικός Σιμάο, φοβερός Λέτο στο πρώτο μέρος, πολύ καλός Σαριέγκι στο δεύτερο.

* Δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα ο Νίνης, δεν έδινε βοήθειες στον Βύντρα, μόλις έγινε αλλαγή με τον Σάλπι, εξαφανίστηκε ο Ρίισε.

* Τελικά μπορούμε να κερδίσουμε παιχνίδι και χωρίς τον Ζιλμπέρτο Σίλβα!

* Μόλις βγήκε ο Κατσουράνης γυρίσαμε το παιχνίδι (κακία, αλλά και αλήθεια...).


* Φοβερή έμπνευση στις αλλαγές ο Νιόπλιας. Ισως αυτό θα πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι ενδεχομένως όλες οι αλλαγές κακές. Απλά κάποιες βγαίνουν και κάποιες όχι.

* Καυλωτικός Σισέ once again. Με ένα σμπάρο ...τρία τρυγόνια. α) Πέτυχε γκολ σε μεγάλο παιχνίδι. β) Πέτυχε το γκολ της νίκης. γ) Εκανε καλή εντύπωση στο "μάτι" του Ντομενέκ στον αγώνα εν όψει των φιλικών των "τρικολόρ".


***



Scratch:
Ωραίες οι δηλώσεις του Βγενό κι ας σκούζει ο Γκοτζίλας...


Scratch 1: Και τώρα; Υπάρχει κρίση στην ομάδα ή όχι;

Scratch 2: Τελικά ο Σαλπιγγίδης πρέπει να είναι στην αποστολή για Θεσσαλονίκη ή όχι;


Scratch 3: Εχουμε ένα λόγο παραπάνω να πάρουμε το πρωτάθλημα για να μην μπλέξουμε στα προκριματικά του κατακαλόκαιρου, αφού ο Σισέ δεν αποκλείεται να αρχίσει να βλέπει κάπου εκεί μακριά τη Νότια Αφρική να πλησιάζει (άρα εκτός από τα ελληνικά "πτώματα" και τον Ζιλμπέρτο λόγω Μουντιάλ μπορεί να έχουμε κι άλλη "απώλεια").





CISSE-MANIA









74 comments:

4minister said...

Έλα μωρή Πανάθα με τα "αρώματά" σου!

koutavaki said...

Γατί θα σου θέσω ένα ερώτημα:Ανάμεσα από ντάμπλ και κύπελλο Europa League τι θα διάλεγες?
Υ.Γ.:Νομίζω ότι είναι απλά θέμα σωστών και λάθος αλλαγών.Όπως είδαμε όλοι, το προφανές είναι και το πιο αποτελεσματικό.Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνονται τρεις αλλαγές και κατά προτίμηση η πρώτη πριν το 85'...

pensierix said...

"Daje Panatha!", για να χρησιμοποιήσω ρωμαϊκή διάλεκτο!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει σήμερα στην αιώνια πόλη. Εχουν φορτώσει άσχημα με τον τερματοφύλακα Ντόνι, αλλά, όπως είναι φυσιολογικό, περιμένουν την βατή για τα δεδομένα τους ρεβάνς...

Νίκη καρδιάς η αποψινή, με λίγη τύχη (που την κυνηγήσαμε), με συγκίνηση που τόσο μας έχει λείψει φέτος...Επιτέλους, φωνάξαμε, παθιαστήκαμε, εκτονωθήκαμε λιγάκι!

Παραδόξως, όταν το ματς έγινε ροντέο ήμαστε αυτοί που σταθήκαμε καλύτερα στο γήπεδο. Η Ρόμα με τον Ρανιέρι έχει γίνει πολύ ιταλιάνα, και σήμερα το πλήρωσε...Επαναπαύθηκε, δεν μας τελείωσε τη στιγμή που ουσιαστικά παίζαμε με ένα χαφ και κάτι στο κέντρο, που οι χώροι ήταν τεράστιοι για να μας χτυπήσουν στη κόντρα...

Πάλι φάγαμε χαζά γκολ, πολύ φτηνά. Σήμερα, πέρα από την δεδομένη κακή άμυντική μας γραμμή, δεν βοήθησαν τα χαφ...Ο Νίνης άφησε τον Ριισε να κάνει πάρτι, ο Λέτο μάρκαρε με τα μάτια, ο Κατσούρ περπάταγε κι έμεινε ένας τεράστιος Σιμάο κι ένας μέτριος Κάρα να παλεύουν με το δυνατό κέντρο της Ρόμα...Ενα ποιοτικό, τρεχαλατζίδικο χαφ να είχαμε σήμερα(δεν θα βαρεθώ να το ζητάω!!!), και ακόμα και με αυτή την άμυνα θα παίρναμε σκορ πρόκρισης...

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει ο Τζιμπρίλ για να τον παραδεχτούν ορισμένοι...Μόνο ο χαιρετισμός στην εξέδρα αρκεί για μένα! Με κ@@λωσε!

Δεν συνδέω το αποψινό ματς με το επόμενο στη Τούμπα...Ασφαλώς και δεν με χαλάει που ανεβαίνουμε Σαλόνικα μετά από νίκη, αλλά μέχρι εκεί...

Μόνη ένσταση, σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές. Στο ματς με την Καβάλα ο Νιόπλιας έκανε κάκιστο κοουτσάρισμα και δεν έχει να κάνει με το αν απέδωσε ο Νίνης ή αν ο Σάλπι σήμερα μπήκε και σκόραρε...Δεν είναι μόνο θέμα τύχης. Σήμερα ρίσκαρε και του βγήκε...Θα μπορούσε να μην του βγει αλλα δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα...Με την Καβάλα έκανε λάθη, κινήσεις χωρίς λογική...

Δεν μας ξεγράφω για τον επαναληπτικό, δεν τρομάζει το Ολίμπικο σαν έδρα και η Ρόμα δεν παίζει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Εχουμε κάποιες πιθανότητες, αλλά θα εξαρτηθεί (δυστυχώς) κι από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την Κυριακή, στο μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα...

pensierix said...

Και για να απαντήσω στο koutavaki, αν και δεν ρωτήθηκα, όσο κι αν μας λείπει το πρωτάθλημα, όσο κι αν είναι κομβικό το φετινό για πολλούς λόγους κτλ κτλ, δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με μια ευρωπαϊκή κούπα...

Και κανένα πρωτάθλημα να μην ξανάβλεπα από την Πανάθα, θα ήμουν τόσο γεμάτος που θα μου αρκούσε να κοιτάζω τη βιτρίνα με τα τρόπαια και το ευρωπαϊκό στη μέση...

:)))))

fl@neur said...

@gatti
Ήμουν έτοιμος να γράψω στο προηγούμενο no post, no party, αλλά τώρα είναι ολα πάλι ΟΚ.
Ήταν μια βραδυά του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλ. του Παναθηναϊκού. Επίτρεψέ μου ορισμένα γενικά συμπεράσματα (η τεχνική ανάλυση δεν είναι το φόρτε μου) και μία παρατήρηση, ξεκινάω από το τέλος: το στεναχωρημένο σχόλιό σου ύστερα από την Καβάλα ("δεν υπάρχει Ρόμα"), που έχει μια βάση, διαψεύστηκε -ευτυχώς- από τη χτεσινή απόδοση της ομάδας, και μπράβο σου που το παραδέχτηκες!
Τώρα στα συμπεράσματα: αποδείχτηκε, εκ του αποτελέσματος, πόσο καταστροφικά "εγκλωβισμένο" είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στην "κόκκινη μιζέρια", όπου όλοι ασχολούνται με τις "παπάρες" των ΑΡΔ, τις δηλώσεις Θεoδωρίδη, τη "βαρειά φανέλα" και άλλες γλοιώδεις γελοιότητες. Ακόμα και πολλοί Παναθηναϊκοί (με Γκορτζίλες, όπως γράφεις), έχουν πέσει για τα καλά στη λούμπα που έχει στήσει το "καθεστώς", όλοι "πιστεύουν" στην ομάδα όσο κερδίζει και σε κάθε στραβοπάτημα ανακυκλώνουν τα "σκουπίδια" των ΑΡΔ. Εδώ στη συνέντευξη τύπου ρωτούσαν τον Νιόπλια για "Ελληνες-ξένους"!!! Η χτεσινή βραδυά έδειξε την ομορφιά του ποδοσφαίρου, την πραγματική αξία της ομάδας και όλη τη βρώμα και δυσωδία της ελληνικής πραγματικότητας. Το θέμα δεν είναι, αν θα περάσει ή όχι (ο Ρανιέρι σωστά είπε 50-50, το ίδιο κι ο Νιόπλιας, που μίλησε για "πρώτο ημίχρονο"), το θέμα είναι ότι η ομάδα έδωσε απαντήσεις στο γήπεδο και κυρίως στους φιλάθους της (αυτό κι αν είναι σχιζοφρένεια!). Το θέμα ειναι ότι χαίρεσαι το ποδόσφαιρο, όπως μπορεί να είναι στην Ευρώπη και "σιχτιρίζεις" το ποδόσφαιρο, όπως το καταντήσανε στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι ξεχνάμε την απόδοση και την προσπάθεια που γίνεται και μπαίνουμε στη λούμπα του "κατσαρολιού", που το χρειάζεσαι βέβαια για την Ευρώπη, και για οικονομικούς λόγους). Τέλος πάντων, πολλά είναι τα θέματα, αλλά ας χαρούμε σήμερα και ας αφήσουμε την ομάδα να προετοιμαστεί για την Κυριακή. Προσωπικά, περισσότερο απ' όλα με χαροποίησε ότι ο Παναθηναϊκός το πάλεψε μέχρι τέλους, έπαιξε μπάλα (ήταν τυχερός, αλλά και άτυχος) και κέρδισε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα σε ένα φοβερό παιγνίδι που σπάνια βλέπουμε σε ελληνικά γήπεδα (κι ούτε πρόκειται να δούμε!!!).

houli_v said...

Στα τρία τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός (εξαιρώ το ματς με τη Λάρισα) είτε ήταν αρκετά καλύτερος από την αντίπαλη ομάδα και δεν πήρε τη νίκη (Άρης, ΑΕΚ)είτε δεν ήταν σε καμία περίπτωση χειρότερος και έχασε (Καβάλα). Ήμουν σίγουρος ότι σύντομα θα γύριζε και το επόμενο χρονικό διάστημα θα παίρναμε και χωρίς να ήμαστε καλύτεροι. Κι όμως στενοχωριέμαι που αυτό συνέβη χτες και ίσως όχι με τον ΠΑΟΚ ή τον Πανιώνιο.

Υ/Γ1: Παλιότερα μου τη σπάγαν οι δημοσιογράφοι που περιέγραφαν τον κάθε αγώνα ελληνικής ομάδας στα κύπελλα ευρώπης με οπαδικά γυαλιά. Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Αν άκουγες ΑΝΤ1 χτες θα νόμιζες ότι η Ρόμα είναι ομαδούλα της σειράς.

Υ/Γ2: Άραγε πως θα έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αν το ματς τελείωνε στο 83'

Υ/Γ3: Δεν ξέρω, μπορεί και να χάσουμε το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Νιομπλιοβαζέχας ο ΠΑΟ παίζει μακράν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο gatti :)

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γίνομαι κουραστικός, πληκτικός κ.λπ., αλλά συμβαίνουν (και) αυτά. Σε καλημερίζω, φιλτάτη.

Γιώργος Τ. said...

Μεγάλη χαρά χθες!! Μεγάλη νίκη, από αυτές που χαίρεσαι που ζεις!!!
Ο Σιμάο ήταν συγκλονιστικός!! Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν το είδε αυτό (και για να είναι τόσο φανερό ότι ένα αμυντικό χαφ κάνει ματσάρα, καταλαβαίνουμε όλοι τι παιχνίδι έκανε!)..
Σε ρηχά νερά Κατσουράνης, Νίνης, αλλά όχι κακοί.. Μεγάλη αλλαγή πάντως του Νιόπλια αυτή του Σαλπιγγίδη!!! Να λέμε και τα καλά και τα κακά..

*δεν τους χάλασε όλους αυτούς που στο 1-2 αποχώρησαν από το γήπεδο.. Εύχομαι πραγματικά να είδαν τα γκολ από την τηλεόραση όταν γύρισαν (θα ευχόμουν να άκουγαν και το τελικό σκορ από το ραδιόφωνο ή την TV, αλλά σίγουρα θα "άκουσαν" τα γκολ από τον κόσμο!

Crazy Tourists said...

Πόσο με εκνευρίζουν όσοι φεύγουν από το γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας...
Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός! Για να δούμε τι θα γίνει και στην Τούμπα...
Κι εγώ το θέλω το πρωτάθλημα ρε γαμώτο..Πολλά χρόνια χωρίς...φτάνει!

Τρελοτουρίστρια

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Είναι πραγματικά κρίμα που η δομή του εληνικού ποδοσφαίρου μας αναγκάζει να μην χαρούμε όπως θα έπρεπε νίκες σαν την χθεσινή-νίκες ψυχής όπως έγραψες. Κακά τα ψέμματα, αν θέλουμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και στο μέλλον πρέπει να πάρουμε το Πρωτάθλημα φέτος.. Με το Μουντιάλ, τα playoff και τα προκριματικά του CL να καραδοκούν, η επόμενη χρονιά θα έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει αν δεν πάρουμε την κούπα.

Ελπίζω στην Τούμπα αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια, να κάνει την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ ο χθεσινός ΠΑΟ και όχι αυτός της Καβάλας.

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν φοβόμαστε κανένα!

koutavaki said...

@pensierix
Τι ανάποδος είσαι...Όταν απευθύνω ερώτηση προς όλους δεν απαντάς ποτέ!:)))))Αστειεύομαι.Συμφωνώ με αυτά που λες πλην ενός σημείου:Το συγκεκριμένο πέναλτι δεν το λές ακριβώς φτηνό γκολ,ηλίθιο το λες.Άρα φάγαμε ένα φτηνό γκολ και ένα ηλίθιο πέναλτι.:))

koutavaki said...

Αλήθεια,σχόλια από γαυροφόρουμ δεν έχει?Αν και ξέρω τι θα λένε.

Unknown said...

Ο υπερβολικός αναρωτιέται: "Ποιαααα Ρόμααα???"

Ο αισιόδοξος: "Νίκη και στη Ρώμη!"

Ο ρεαλιστής: "Δε περνάμε, αλλά who cares!?"

O Άγγλος ψευτοφιλόσοφος: "Katsourr is the new Vyntra?"

Ο γιατρός μου: "Τα χάπια σου τα πήρες??"

Όταν είδα τον Σαλπιγγίδη στη γραμμή για αλλαγή έριξα τρελό βρίσιμο πιστεύοντας οτι θα βγάλει ή Νίνη ή Λέτο. Όταν είδα το 29 στην ταμπέλα, το βούλωσα, τον παραδέχτηκα και πίστεψα.

Όταν το κάρφωσε ο Cisse δεν μπορούσα ούτε να φωνάξω από την φόρτιση. Μετράει τίποτα άλλο περισσότερο άραγε???

Και για να απαντήσω κι εγώ στο ερώτημα νταμπλ ή Europa League, ο οπαδός μέσα μου φωνάζει από χθες:


"Πρωτάθλημα και Κύπελλο ΚΑΙ Ευρωπαϊκό!!!"

Unknown said...

υ.γ. Για το πέναλτι δείτε και αυτό:

http://2.bp.blogspot.com/_P_d1spzDKSE/S320vu2Q8eI/AAAAAAAArUM/daOrv5f3_vY/s1600-h/roma+2.JPG

zamuc said...

Ήμουν ΟΑΚΑ χθες καθώς περίσσεψε ένα διαρκείας από τους αρκετούς πράσινους φίλους που έχω (ξέρω κακές παρέες). Έχει πλάκα πάντως να πηγαίνεις στο ίδιο γήπεδο που παίζει η ομάδα σου για να δεις άλλη. Το πιο αστείο είναι ότι οι μισοί φίλοι μου έχουν διαρκείας στην ίδια θύρα που έχω εγώ στην ΑΕΚ. Το καλό είναι ότι πάντα κάποιος δεν μπορεί και έτσι κάθε χρόνο θα δω κάποιο καλό ευρωπαϊκό του βάζελου (πέρυσι είχα δει Βιγιαρεάλ)

Το ματς με τη Ρόμα δεν αντέχει καμίας κριτικής. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες όποιος θέλει καταλαβαίνει. Το μόνο για το οποίο προσφέρεται για τον οπαδό του ΠΑΟ είναι χαρά, γιορτή, πανηγύρι και διάλειμμα από την ελληνική μιζέρια

koutavaki said...

@slapfish
Η φωτό τι σημαίνει?Ότι ήταν εκτός περιοχής?Αν ναι ,δε χρειάζεται να το πιάσουμε από τα μαλλιά.Σωστά δόθηκε πέναλτι,η βλακεία ήταν του Σπυρό.Κι εγώ θα το έδινα χαλαρά.

Γιώργος Τ. said...

Επειδή στις οριακές φάσεις πέναλτι πάντα κρίνω βάση της πρώτης μου εντύπωσης, και από το γήπεδο και βλέποντας τις φάσεις στην τηλεόραση (όχι replay, την φάση όπως έγινε), δεν θεωρώ λάθος την απόφαση του διαιτητή.. Κι εγώ πέναλτι θα έδινα..

Unknown said...

Koutavaki από την 12 που ήμουν μου φάνηκε εκτός, στο ράδιο είπαν ότι ήταν μέσα και μετά γυρνάω σπίτι και βλέπω αυτήν την φωτό... εγώ δε θα το έδινα... αλλά προς θεού δε το πάω σε ευρω-παράγκες κλπ. Απλά οτι ίσως, η δεδομένη βλακεία του Σπυρόπουλου, να μην ήταν και τόσο μεγάλη βλακεία τελικά...

coachp said...

@ gatti
Δεν τη θεωρώ ως μια απο τις μεγαλύτερες νικες του Παναθηναϊκου στην Ευρώπη, σε καμία περίπτωση. Στους 32 του Europa League είναι. Εσύ που έχεις μεγαλώσει με Παναθηναϊκό, μπορείς να θυμηθείς νικες που έκανε το 85, το 88, το 92, το 96, το 2001, το 2002, το 2003 που έκανε και πορείες. Να μην μιλήσω για τις χρονιές που δεν έκανε πορείες. Εχει κάνει πολύ μεγαλύτερες και το ξέρεις.

Τη θεωρώ όμως σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος... Γιατί θες δεν θες, αυτή τη στιγμή λόγω των οικονομικών σου και του Ολυμπιακόυ, αυτό ειναι το σημαντικό. Το πρωτάθλημα. Απο εκεί και πέρα, συμφωνώ 100% με τις επισημάνσεις σου. Αντε 99%. Αυτο με το ευρωπαϊκό DNA είναι πολύ κλισέ. Όταν έχεις καλή ομάδα, κερδίζεις και στην Ευρώπη. Ετσι πάει.

scarface said...

εχω βαλει στοιχημα με τον γιο μου οτι αν προκριθουμε κοβω το τσιγαρο.

το πρωι που τον πηγαινα σχολειο μου λεει "μπαμπα θα το κόψεις έτσι"

"ναι αγορι μου , τα 'παμε αν περασουμε το κοψα"

και αυτοματα σκεφτηκα οτι αν χασουμε το πρωταθλημα και περασουμε τη Ρομα θα κοψω το τσιγαρο και θα πεσω στα ναρκωτικα.

Μάγος said...

Μια παρατήρηση να κάνω. Αυτός ο Παναθηναικός μπορεί να προχωρήσει στο ουέφα. Θα μου πείς πιο ούεφα κάτσε να κάνουμε διπλό στην Τούμπα. Αυτή είναι και η δική μου άποψη, αλλα όπως είπα, απλά μια παρατήρηση. Αυτός ο Παναθηναικός παίζει μπαλίτσα, όχι τσουκου τσουκου μπολ. Καλό ή κακό δεν με νοιάζει. Αλλά στο ουέφα έτσι προχωράς. Δεν είναι τσαμπιονς λιγκ να σε υποτιμήσουν ή να κρίνονται τα περισσότερα ματς στο γκολ. Θέλει να βάζεις γκολ.

4minister said...

Σημασία έχει πως η ομάδα ήθελε τη νίκη. Βοήθησε και η εύνοια, όσο όμως και πως δεν πηγαίναμε πάντα 2οι στις διεκδικούμενες μπάλες. Στατιστικά πάντως είχαμε από 50% κατοχή, 12 σουτ εμείς 7 αυτοί, 2 αποκρούσεις εμείς 4 αυτοί, άρα με τα νούμερα (άσχετα αν δεν λένε πάντα την αλήθεια) η νίκη είναι δίκαιη.

Επιτέλους έμειναν μέσα ο Λέτο - Νίνης και βγήκε κάποιο "τοτέμ". Αυτό είναι πρόοδος! Όχι γιατί δούλεψε, αλλά γιατί έδωσε στίγμα πως γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν οι καλύτεροι (κατά τη γνώμη του κόουτς φυσικά).

Ομάδα που δεν κάνει ο κόουτς κουμάντο με βάση την αξιοκρατία που νομίζει, πάνε κατά διαόλου.

Τα κατακαημένα γαβράκια (με βου) έχουνε ρίξει μαύρες πλερέζες. Γιατί για άλλη μια φορά καταλάβανε πως άλλο πράγμα είναι ο πράσινος επιβήτορας και άλλο το κόκκινο πουτανάκι!

Ακόμα και τώρα δίνω 65% στους Ρωμαίους και 35% στην Πανάθα για την πρόκριση. Από κει όμως που περίμενα να πάμε άκλαφτοι (με 1 ή κανένα πόντο) είναι σημαντική πρόοδος.

4minister said...

Να θυμίσω πως στον επόμενο γύρο, ο αντίπαλος στο ζευγάρι μας είναι ο κερδισμένος από Σταντάρ Λιέγης - Σάλτσμπουργκ. Επομένως όποιος περάσει είναι μάλλον στους 8 της διοργάνωσης.

Διόλου ευκαταφρόνητη διάκριση, τουλάχιστον για μας, αν τα καταφέρουμε παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, και καθόλου ασήμαντο το ευρωποσό που θα εισπράξει η ομάδα.

koutavaki said...

@ slapfish
Νομίζω ότι ο Σπυρό το έκανε ακριβώς με το σκεπτικό ότι ήταν εκτός περιοχής ή ότι έτσι θα το δει ο διαιτητής.Ωστόσο δε χρειαζόταν να πάρει τέτοιο ρίσκο,με αυτή την έννοια λέω ότι ήταν βλακεία.

ΠΑΝΟΣ said...

Μισό, συνέρχομαι.

Unknown said...

Βαζέλια
Χαρείτε όσο είναι καιρός, όσο προλαβαίνετε.

pensierix said...

@ koutavaki

"Πάλι φάγαμε χαζά γκολ, πολύ φτηνά."

Tο "χαζά" το έγραψα σκεπτόμενος την ενέργεια του Σπυρόπουλου...

Ανταπόκριση από την αιώνια πόλη:

Τα ραδιόφωνα (στη Ρώμη υπάρχουν αμέτρητα αθλητικά και οπαδικα, είναι μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο), τα έχουν με το Ντόνι που τους έκανε να χάσουν ένα ματς μέσα από τα χέρια τους. Δεύτερος στη λίστα, ο Μπαπτίστα που ακόμα ψάχνουν αν κατέβηκε στο γήπεδο. Από τους δικούς μας, ασχολήθηκαν με τον Κάρα (που έχει παρελθόν στο Καμπιονάτο) και τις σβούρες, τούμπες του που δεν αντέχονται με τίποτα. Γενικά η ατμόσφαιρα είναι "χάσαμε ένα δικό μας ματς από βλακεία".

Οι Ιταλοί μας θεωρούν ποδοσφαιρική μπανανία, ασχολούνται μόνο με την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο γήπεδο όποτε κληρώνονται με ελληνική ομάδα, έχουν ένα πολύ σνομπ στυλάκι και γι'αυτό την πατάνε μερικές φορές. Οι Ρομανίστι έχουν και το κακό να νομίζουν ότι η ομάδα τους είναι το κέντρο του κόσμου, ότι έχουν τους καλύτερους οπαδούς, την μεγαλύτερη ιστορία. Πολλοί ζουν σε εποχή Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που η πόλη τους είναι το παν. Εχουν γενικά μια έπαρση, την οποία εκτονώνουν συνήθως στους Λατσιάλι (που είναι λιγότεροι στην πόλη) και τρώνε τα μούτρα τους γι'αυτό πολλές φορές...Μοιάζουν στους ΠΑΟΚτσήδες σε πολλά. Υπέρμετρο συναίσθημα-αγάπη για την ομάδα που μπορεί να την πνίξει, στη θέση της Αθήνας βάλτε το Μιλάνο-Τορίνο, οι Λατσιάλι είναι οι Αρειανοί, απίστευτο χιούμορ(το οποίο εκφράζεται και στο γήπεδο, με τα πανό τους που είναι πολύ ευρηματικά ώρες ώρες), λατρεία στον Capitan Totti-γέννημα θρέμμα της πόλης κτλ κτλ.

Με λίγα λόγια, όπως λέει κι ένα κλασσικό πανό-σύνθημά τους, η ζωή τους είναι:

"Magno, bevo e tifo Roma".

"Τρώω, πίνω και υποστηρίζω φανατικά τη Ρόμα"

:)))))

pensierix said...

Και κάτι τελευταίο. Τους έκανε εντύπωση ο Λέτο...

:)))

pensierix said...

Διαφωνώ με την άποψη ότι η ομάδα χτες έδωσε απαντήσεις στους οπαδούς...Ας δώσουν απαντήσεις κερδίζοντας τα must παιχνίδια, σε έναν τομέα που έχουν αποτύχει παταγωδώς μέχρι τώρα, και μετά βλέπουμε...ΟΚ, είμαστε περίεργη φάρα, γκρινιάρηδες κτλ αλλά περισσότερο θα έπρεπε να προβληματιστούν οι ίδιοι οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση για τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη διαφορά που τους αναγκάζει πλέον να παίζουν με το πιστόλι στο κρόταφο. Τη μισή χτεσινή τόλμη να είχε δείξει ο Νιόπλιας στα τελευταία ματς, το μισό τσαμπουκά-μάτι να γυαλίζει-"απόψε θα πάρω αποτέλεσμα ο κόσμος να χαλάσει" να είχαν δείξει οι παίκτες, σήμερα θα μιλούσαμε διαφορετικά...

ΥΓ
Αυτό το ιατρικό τιμ τι ρόλο βαράει; Εδώ και 3 εβδομάδες ο Ζιλμπέρτο είναι έτοιμος για την Κυριακή και την Παρασκευή αισθάνεται πάλι ενοχλήσεις και είναι εκτός αποστολής. Ελεος...Είναι που είναι σκασμένο το κέντρο, δεν έχουμε πλέον και μια αλλαγή για φρεσκάρισμα...

ΥΓ1
Μάθημα προφοράς: Κλάουντιο Ρανιέρι, Κλάουντιο Κολντεμπέλα, Κλάουντια Καρντινάλε.

Οχι Κλαούντιο και Κλαούντιο και Κλαούντια που ακούω και βλέπω συνεχώς. Κλαύδιος-Κλάουντιο ιταλιστί. Οπως Έκτορας-Έτορε Μεσίνα και όχι Ετόρε.

ΥΓ2
Το παραχ**** με τα σχόλια σήμερα κι έπεται συνέχεια...

:)))))

coachp said...

@ πενσιεριξ
τα μαθηματα προφοράς καντα στους αγγλους καλύτερα που λενε τον Ανρί Χενρι... Μια χαρά είμαστε εμείς. λαθακια γινονται, αλλά σε αλλες χωρες ειναι χειρότερα. Δηλαδή οι Ιταλοί πως έλεγαν τους Έλληνες?

Και τα λεμε καλύτερα τα ονοματα επειδή ξέρουμε γλώσσες, όχι μονο την δικιά μας...

Unknown said...

Ωπα, τι έγινε; Εχουμε και φιλολογικές βραδιές εδώ μέσα; Ή απλά επίδειξη γνώσεων, για να φανεί ότι η ομάδα είναι του σαλονιού;

island said...

@Thrylaras

Όταν μιλάμε για Πανάθα στην Ευρώπη μιλάμε για σαλόνια και μεγάλες πορείες. Και είναι πάρα πολλές δεν συμφωνείς;

@Γαττί

Γατάκι δεν έκανες καθόλου κόπυ πάστες από γαυροφόρουμ και με στεναχώρισες. Να κάνω εγώ ένα από εκεί που είδα το ματς. Είναι ένας γαύρος δίπλα μου (μα καλά, βλέπουν και αυτοί ματς του Παναθηναϊκού;) και βλέπει τον Καραγκούνη να πέφτει την μια μετά την άλλη φορά. Κάποια στιγμή δεν άντεξε και σηκώθηκε να φωνάξει: "Ρε μαλάκα Καραγκούνη. Στην κόλαση θα πας. Αλλά όχι σε αυτή με τα καζάνια. Αλλά σε ένα γήπεδο όπου θα πέφτεις και δεν θα σου δίνουν φάουλ!!!" έμεινα αποσβολωμένος!

Στο 0-1 είχα απογοητευτεί. Όπως και μετά το πέναλτυ. Δεν περίμενα με τίποτα τέτοια ανατροπή.

Βύντρα μέτριος σήμερα. Σισέ μέτριος επίσης (αν και το παστέλωμα δεν με χάλασε καθόλου). Σάλπι καλός πολύ, Καραγκούνης χρειάζεται σε τέτοια ματς γαμώτο να κρατάει την μπάλα όταν πάει να γείρει το γήπεδο, Λέτο καλός στο α' κακός στο β', Σαριέγκι- Καντέ λογικοί, σπυρό εξαφανισμένος, Κατσουράνης πολύ καλός στο α και ας λένε ότι θέλουν (τα σουτ που έχει αυτός, και είχε τέτοια μέσα στο ματς, λίγοι τα έχουν στο Ελλάντα), Νίνης απογοήτευση, Τζόρβας αγχωμένος, χριστοδουλό, τυχερός αλλά του πάει γάντι η φράση για τυχερούς, ικανούς και τολμηρούς.

Τελευταίος από όλους ο Σιμάο. Τεράστιο παιχνίδι. ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν ξαναείχαμε τέτοιον παίχτη στο κέντρο. Πολλά χιλιόμετρα, πρώτος στην μπάλα, πολλές αντοχές και επιτέλους πάσες πάνω από τα δύο μέτρα! Αυτόν τον παίχτη πρέπει χθες να τον καλέσουν και να βάλουν ρήτρα 30 μύρια.

Αυτοί που άρχισαν και φεύγανε στο 1-2 να το ξανακάνουν στο επόμενο ματς γιατί είναι γκαντέμιδες.

ΕΙΔΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ; Ή ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ;

island said...

Μιας και παραπάνω τέθηκε και το ερώτημα για ευρωπαϊκό η πρωτάθλημα δηλώνω ρητά πως αν είναι να πάρω το ευρωπαϊκό το χαρίζω στον Κόκκαλη το πρωτάθλημα για να κάνουν φιέστα τα γαυράκια όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια και τους υπόσχονται πορείες στην Ευρώπη κτλ κτλ.

pensierix said...

@ coachp

Καλά βρε, δεν είχα διάθεση να κάνω στ'αλήθεια μαθήματα εγώ ο μορφωμένος στον κάφρο τον Ελληνα ούτε ήθελα να κράξω για κάτι τόσο επουσιώδες...Δεν το διαθέτει το ρεπερτόριό μου αυτό. Και οι Ιταλοί έκαναν αμάν να πουν τσατραπάτρα "Χριστοδουλόπουλος", και δεν είχα την απαίτηση να το προφέρουν σωστά. Απλά, με αφορμή το ματς και τον Ρανιέρι, ανέφερα ότι το όνομά του είναι Κλάουντιο, και δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να το προφέρει κάποιος σωστά, αλλάζοντας τον τονισμό. Αν σου ζητούσα, σε φιλολογική βραδιά που λέει και ο Thryly, να προφέρεις το Εttore με διπλό t όπως κάνουν οι Ιταλοί (σαν τους Κύπριους ένα πράμα) θα ήμουν όντως παράλογος. Αν μάθεις ότι χοντρικά γράφεται Έτορε και όχι Ετόρε και το γράψεις σωστά σε ένα άρθρο στην εφημερίδα, στο σάιτ κτλ δεν βλέπω που θα σε βλάψει αυτό...Ασήμαντη λεπτομέρεια θα μου πεις, αλλά κι ένα λάθος λιγότερο...

:))))

koutavaki said...

@pensierix
Είσαι σίγουρος?Γιατί η καθηγήτρια στα λατινικά το audio μας το διάβαζε αούντιο,ούτε άουντιο,ούτε όντιο.Με μπέρδεψες.

pensierix said...

Αλλη η προφορά στα λατινικά και άλλη στα ιταλικά, βρε koutavaki!!!

Το audio στα ιταλικά, προφέρεται "άουντιο" και ο Claudio, "Κλάουντιο".

Aλλά γιατί πετάχτηκες εσύ, στο άσχετο; Ma porca miseria, non e' possibile! Επειδή πετάχτηκα κι εγώ πιο πριν, ε; Μμμμμμμ....

"La donna e' mobile qual piuma al vento!"

http://www.youtube.com/watch?v=8A3zetSuYRg

ΥΓ
Πλάκα πλάκα, έχει δίκιο ο Free Thryly. Η βραδιά εξελίσσεται σε φιλολογική!

:))))))

gatti said...

@4minister: Και με τα αρώματα και με τα χρώματα. Πλημμύρισαν πράσινο οι φυλλάδες υπουργέ μου!

gatti said...

@koutavaki: Για πάντα θα διάλεγα την ευρωπαϊκή κούπα. Για ΦΕΤΟΣ θα διάλεγα το νταμπλ. ΄Η και μόνο το πρωτάθλημα (ας χαρεί κανας άλλος με το κύπελλο). Γιατί έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ότι φέτος παίζεται το μέλλον του Παναθηναϊκού. Που αν χάσει τον τίτλο από τη διαφορά των +8 που είχε αποσπαστεί θα έχει φάει τέτοια σφαλιάρα που θα αργήσει πολύ να σηκώσει κεφάλι. Οχι επειδή θα λένε διάφορα οι γαύροι και οι δορυφόροι τους. Αυτό είναι το λιγότερο. Αλλά επειδή θα είναι τόσο μεγάλη η αποτυχία που θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Και βέβαια δεν θα υπάρχει και η παραμικρή ελπίδα να φτιάξει το φουκαριάρικο το ποδόσφαιρό μας.

Γιατί αν ο γαύρος πάρει τον τίτλο σε μια χρονιά που στήθηκε ξεκάθαρα μόνο και μόνο για να "κονομήσει" τα λεφτά από το Τσαμπιολί, δεν πήρε παίκτες και σερνόταν από άποψη φυσικής κατάστασης, στο μέλλον ο Κόκκαλης θα σταματήσει να κάνει ακόμα και τα αυτονόητα που κάνει μια ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο. Απόλυτα λογικό βέβαια, αφού θα έχει αποδειχτεί ότι κάνει ...πλάκα σε όλους.


Και βέβαια όλοι οι υπόλοιποι θα τον ακολουθήσουν, γιατί το "κάζο" του πολυμετοχικού μοντέλο θα έχει πείσει τους πάντες πως δεν αξίζει τον κόπο να γίνει καμιά επένδυση που θα ανεβάζει επίπεδο.

ΥΓ. Τελικά προσγειώθηκα στα ...εγχώρια και μίζερα πολύ νωρίτερα από όσο περίμενα...

gatti said...

@pensierix: Ναι ο Ντόνι τους έφταιγε. Οχι που με το γκολ του Βούτσινιτς πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν. Θα μου πεις, οι ιταλιάνοι είναι "μανούλες" στο να διαφυλάσσουν αποτελέσματα. Πού να φανταστούν ότι το ματς πάει για τρελό όβερ;

Εδώ που τα λέμε πάντως ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί; Δεν ήταν η εικόνα των δύο ομάδων για τέτοιο σκορ. Και εμείς τα δύο από τα τρια γκολ χάρη σε στραβοκλοτσιές τα βάλαμε. Αν σε θέλει η πόρνη σου κάνει όλα τα χατίρια. Με μισή ευκαιρία βάζεις γκολ. Αν δεν σε θέλει, αγγέλους να ζωγραφίζεις, δεν την βλέπεις με τίποτα τη μπάλα στο πλεχτό.

Πραγματικά τι παιχνίδι έκανε ο Σιμάο! Οταν γύρισε από το Κόπα Αφρικα ήταν απογοητευτικός. Αλλά μόλις βρήκε το ρυθμό του, πετάει! Θα αντέξει όμως να κάνει ανάλογο παιχνίδι στην Τούμπα;

Εχεις δίκιο για τον Νίνη. Δεν βοήθησε καθόλου τον Βύντρα ανασταλτικά και γι΄ αυτό δεινοπαθήσαμε από δεξιά. Μόνο όταν μπήκε ο Σάλπι ηρέμησαν τα πράγματα.

Για τον Τζιμπρίλ τα έχω πει. Πανηγυρίζω κάθε γκολ του σα μικρό παιδί. Βέβαια για άλλη μια φορά έχασε το άχαστο και έβαλε ένα πολύ πιο δύσκολο. Τελικά τι λες; Θα είπε καλά λόγια γι΄ αυτόν ο Μανκόφσκι στον Ντομενέκ;

Πολύ πάθος οι παίκτες μας. Και πολλή ψυχή! (Βοήθησε και η τύχη τα είπαμε αυτά).

Δεν το πιστεύω ότι κανείς δεν θα έλεγε κάτι στον Νιόπλια αν το σκορ έμενε στο 1-2. Ενα σωρό πράγματα θα έβρισκαν να πουν. Λες και δεν τους ξέρεις.

Πιθανότητες έχουμε, απλώς δεν είναι πολλές.

gatti said...

@fl@neur: Kι όμως παραλίγο να μην γράψω, είχα τρεχάματα χθες.

Οταν έγραφα ότι "δεν υπάρχει Ρόμα" εννοούσα πως είναι άλλες οι προτεραιότητές μας. Είναι ποτέ δυνατόν να μην χαρώ μια νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Ομως, μόλις σβήνουν τα φώτα της Ευρώπης και γυρίζουμε πάλι το βλέμμα μας στο ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε όλα αυτά που αναφέρεις. Πράγματα που υποχρεωτικά γινόμαστε μέρος τους και αρχίζουμε να ασχολούμαστε μ΄ αυτά. Ποιος ορίστηκε διαιτητής στο ντέρμπι της Τούμπας; Ποιος σφυρίζει στο Παγκρήτιο; Είναι φίλα προσκείμενο στον Ολυμπιακό σωματείο ο Εργοτέλης; Φέρει βαρέως ο Παπουτσάκης το γεγονός ότι έχασε την προεδρία της Σούπερ Λίγκα από τον Πατέρα; Θα παίξει για την ιστορία του ο ΠΑΟΚ;

Ολα αυτά έχουν καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο; Κι όμως εμείς από αυτά ξεκινάμε. Κι επειδή από αυτά ξεκινάμε κι επειδή το παιχνίδι με τη Ρόμα ήταν σαν μια ευχάριστη βραδινή έξοδος όπου περάσαμε καλά, αλλά την επόμενη ημέρα που θα αρχίσουμε να μετράμε τα λεφτά μας και δεν θα μας φτάνουν να περάσουμε, θα αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για όσα ξοδέψαμε σε ψυχαγωγία, γι΄ αυτό κι εγώ θεωρώ ότι στο σημείο που βρισκόμαστε η Ρόμα είναι η πολυτέλεια, όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει τα αναγκαία...

gatti said...

@houli_v: Mη σου κάνει εντύπωση πάντως να δεις πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ την ομάδα που είδες κόντρα σε Αρη και ΑΕΚ. Κάποιες φορές δεν αρκεί να είσαι καλός. Πρέπει να σε θέλει κι η τύχη. Αλλες πάλι αρκεί απλά να σε θέλει η τύχη και ας μην είσαι καλός. Αποτέλεσμα μπορείς να πάρεις ακόμα κι έτσι.

Εγώ πάντως ποντάρω πολύ εν όψει ΠΑΟΚ στις ντόπες που πήραν οι παίκτες από τη νίκη κόντρα στη Ρόμα. Θα πάνε με πολύ καλή ψυχολογία στην Τούμπα. Και το είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό.

ΥΓ1. Καλά, εκεί στον Αντένα ήταν τραγικοί. Εγώ άκουγα (ως συνήθως) περισσότερο από ραδιόφωνο.

ΥΓ2. Πώς θα έβγαιναν; Οπως βγαίνουν σε κάθε ήττα...


ΥΓ3. Οταν παίζει καλά ο Παναθηναϊκός τότε ναι, παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.


Καλό Σ/Κ houli μου! :))))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Συμβαίνουν αυτά Γιώργο. Και ευτυχώς που συμβαίνουν θα προσθέσω... :))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Πραγματικά μεγάλη χαρά. Από αυτές που είχαμε καιρό να πάρουμε!

Ο Σιμάο ήταν απίστευτος! Εχει βελτιωθεί πολύ. Αν καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την πάσα του θα είναι τέλειος. Αλλά θα μου πεις σ΄ αυτή την περίπτωση θα μας τον πάρουν!

Ο Νιόπλιας με τις αλλαγές πέτυχε διάνα! Εμένα πάντως οι Κατσούρ και Νίνης δεν μου άρεσαν.

* Αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο είναι ανόητοι. Αλλά νομίζω ότι η χειρότερη τιμωρία τους ήταν που έχασαν αυτή την εξέλιξη του αγώνα. Ας πρόσεχαν...

gatti said...

@Crazy Tourists: Θέλουμε δεν θέλουμε, υποχρεωνόμαστε "να γυρνάμε το διακόπτη".

Μεγάλη νίκη, χαρήκαμε, αλλά στο πρωτάθλημα τι γίνεται; Συμφωνούμε!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :)))

gatti said...

@Thodoras13: Eτσι είναι. Δεν μπορούμε να τη χαρούμε όσο πρέπει αυτή τη νίκη, λόγω του τρόπου που είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για να μην τελειώσει η χρονιά πριν ξεκινήσει, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς με τη Ρόμα και να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Ελπίζω να κατάλαβαν πως έτσι πρέπει να παίξουν σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος. Με πάθος και ψυχή. Γιατί πράγματι με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα!

gatti said...

@koutavaki: Δεν υπήρχε τίποτα της προκοπής στο γαυροφόρουμ. Δεν είχαν έμπνευση. Ηταν από άστοχα και χοντροκομμένα, έως χυδαία...

gatti said...

@Slapfish: Συντάσσομαι με τον ρεαλιστή...

Εγώ χάρηκα που είδα να μπαίνει ο Σάλπι, έβλεπα το πάρτι του Ρίισε και ήξερα ότι αυτός αν μπει θα υπάρχει αλληλοκάλυψη με τον Βύντρα. Αλλά βέβαια μια αγωνία μήπως βγάλει τον Λέτο την είχα. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πίστευα που είδα να βγαίνει ο Κατσούρ.

Εγώ πάντως φώναξα και πολύ μάλιστα όταν το κάρφωσε ο Τζιμπρίλαρος!!! Εκεί βέβαια τρελάθηκα!

Αυτό το ...triple crown μου αρέσει και μένα! :))))

ΥΓ. Το πέναλτι πιστεύω ότι ήταν, αλλά κι αν δεν ήταν, είναι από αυτά που φαίνονται πέναλτι, οπότε δύσκολα θα το γλιτώναμε...

gatti said...

@zamuc: Mια χαρά παρέες έχεις! Πάντως πρέπει πράγματι να έχει πλάκα να πηγαίνεις στο γήπεδο που παίζει η ομάδα σου για να δεις μια άλλη.

Συμφωνώ μαζί σου ότι το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Είχαμε ψυχή και πάθος, μας πήγε και η μπάλα, μας υποτίμησε και η Ρόμα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε. Το χαιρόμαστε και δεν ασχολούμαστε παραπέρα.

Θα σε έλεγα γουρλή, αφού νικήσαμε τη Ρόμα, αλλά αφού πήγες όπως μου λες και με Βιγιαρεάλ, άστο, δεν ισχύει... :)))

squarelogic said...

Τι rollercoaster ήταν αυτό?
θα μας τρελλάνει η Πανάθα!
Και μετά τέτοια ανατροπή...

squarelogic said...

...δικαιούμαι το 50ό σχόλιο!
Για τον paoad ρε γαμώτο!!!

:-ppp

gatti said...

@coachp: Aχ βρε κόουτς. Τι θα κάνω με σένα; Αφού δεν τα διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω!

Δεν έγραψα ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ομάδας. Εγραψα ότι καταγράφεται ως τέτοια, ακριβώς λόγω της ανατροπής του σκορ στα τελευταία λεπτά.

Συμφωνώ πως είναι σημαντική εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αυτή η νίκη, γιατί αποτελεί ένεση ηθικού. Συμφωνώ επίσης ότι το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό.

ΥΓ. Εχεις δίκιο, κλισέ αυτό με το ευρωπαϊκό DNA. Οπως κλισέ είναι και ο "πρέσβης". Αλλά η εφημερίδα σας το χρησιμοποίησε. Από μερικά πράγματα, κλισέ ή όχι κλισέ, δεν μπορείς να ξεφύγεις...

gatti said...

@scarface: Πες το ψέματα! Για ναρκωτικά θα είμαστε μετά!

Ούτε θέλω να το σκέφτομαι, τέτοιο ενδεχόμενο!!!

ΥΓ. Εντάξει, δεν θέλεις να γράφεις. Αλλά γιατί "εξαφανίζεις" και το blog; Είχε τόσα ωραία πράγματα που θέλουμε να ξαναδιαβάσουμε!

Να περνάς καλά! :))))

gatti said...

@Μάγος: Nαι, θα μπορούσε να προχωρήσει στο ΟΥΕΦΑ. Κι αν περάσει τη Ρόμα, είτε η Σταντάρ, είτε η Σάλτσμπουργκ, δεν είναι αχτύπητες ομάδες.

Αλλά θα σου πω πράγματι: "Ποιο ΟΥΕΦΑ; Κάτσε να κάνουμε διπλό στην Τούμπα!". :)))))

gatti said...

@4minister: Την ήθελε η ομάδα τη νίκη και γι΄ αυτό την πήρε, ανεξάρτητα από την τύχη. Συμφωνώ.

Σίγουρα είναι πρόοδος που βγήκε το "τοτέμ". Αλλά το θέμα είναι: Θα είχε βγει αν δεν είχε γίνει τόσος ντόρος;

Ελπίζω να αρπάξει την ευκαιρία ο Νιόπλιας και με τη στήριξη που έχει από τη διοίκηση να κάνει αυτό που είναι το σωστό για την ομάδα. Αλλωστε αυτή είναι πάνω απο πρόσωπα. Εχει τις προδιαγραφές. Είναι κρίμα ρε γαμώτο να μην αρπάξει αυτή την ευκαιρία που του δίνεται να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά προπονητικά ονόματα στον ελληνικό χώρο.

Συμφωνώ με τα ποσοστά που δίνεις για την πρόκριση...


Καλά όλα αυτά που λες για τον επόμενο αντίπαλο (αν περάσουμε τη Ρόμα), αλλά έχουμε άλλου είδους ζόρια μπροστά μας.

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Eγώ πάντως συνήλθα ήδη! :)))

gatti said...

@Thrylaras: Καλώς τα παιδιά μας τα ζουμπουρλούδικα! (ατάκα της Καλουτά από την ταινία "Kαλώς ήρθε το δολάριο" - διόλου τυχαίος ο συνειρμός, όπως αντιλαμβάνεσαι...).

Μην έχεις έγνοια, θα προλάβουμε να χαρούμε. Και φιλολογικές βραδιές έχουμε επίσης. Καθότι είμεθα πράγματι του σαλονιού!

gatti said...

@pensierix: Πολύ ενδιαφέρουσα η ανταπόκριση από τη Ρώμη.

Ωστε έτσι οι Ρομανίστι ε; Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου! Ε, δεν είναι οι μόνοι. Είναι πολλοί οπαδοί που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τουλάχιστον αυτοί όπως λες έχουν χιούμορ. Πολύ σημαντικό αυτό!

ΥΓ. Την ίδια απορία με σένα έχω για τον Ζιλμπέρτο. Λες να συμβαίνει κάτι σοβαρό και δεν μας το λένε;


ΥΓ1. Το γνώριζα αυτό για τον Kλάουντιο και την Κλάουντια.

(Οπως επίσης και για τον "Εκτορα" Μεσίνα. Αλλά έλα που εμένα μου αρέσει να τον λέω Ετόρε;).

Επίσης πως το Περούτζια προσφέρεται κάπως σαν να μην υπάρχει γιώτα Περούτζα.
Και ακόμα πως στα διπλά σύμφωνα κάνει μια μικρή ...στάση η γλώσσα, όπως και ότι οι Ιταλοί έχουν τεράστιο πρόβλημα να προφέρουν το ψ. Και λίγο μικρότερο να προφέρουν το "κτ" ή το "πτ", γι΄ αυτό τα έχουν αντικαταστήσει με τα δύο "tt".

Τέλος, πως υπάρχει ένας ιδιαίτερος τρόπος να πεις mezzogiorno. Aλλά έλα που δεν θυμάμαι πώς ακριβώς είναι αυτός;

Ενα χρόνο ιταλικά (ή μάλλον κάπου πέντε μήνες) στη σχολή Ιταλικών Perugia της Τίνας Ζωγοπούλου. Απίστευτη γυναίκα, φοβερή προσωπικότητα, εκπληκτική δασκάλα, είχα την τύχη να μου κάνει τα πρώτα μαθήματα. (Η πρώτη ερώτηση που της είχα κάνει ήταν για την Squadra Azzura!) Σταμάτησα με πόνο ψυχής, λόγω ανωτέρας βίας (έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου...), δεν κατάφερα να τα συνεχίσω λόγω έλλειψης χρόνου αργότερα και πλέον θυμάμαι μόνο τα βασικά.

Μην πτοείσαι από τον Thryly (απίθανο!), ούτε από τον κόουτς και συνέχισε να μας ξεστραβώνεις στα ιταλικά όποτε κρίνεις απαραίτητο!

gatti said...

@island: Oπως είπα και στο κουταβάκι, δεν βρήκα κάτι που να αξίζει τον κόπο στο γαυροφόρουμ, Νησάκι μου, γι΄ αυτό δεν έκανα κόπυ πάστες!

Ωραίος ο δικός σου ο γαύρος! Εχουν θέμα με τον Κάρα οι αντίπαλοι. Το κακό είναι ότι έχουμε (πότε πότε) κι εμείς!

Στο 0-1 κι εγώ είχα απογοητευτεί. Και εννοείται ότι δεν περίμενα τέτοια ανατροπή. Ελεγα πως αν το ματς δεν μείνει στο "Χ" θα γράψει πολύ το κοντέρ (εναντίον μας). Αν έπαιζα στοίχημα θα είχα κουβαδιαστεί...

Ο Βύντρα φάνηκε μέτριος επειδή δεν είχε βοήθειες από τον Νίνη. Συμφωνώ ότι αυτά τα παιχνίδια είναι για τον Κάρα, ο Λέτο κουράστηκε γι΄ αυτό ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο. Συμφωνώ για Τζόρβα, Λάζαρο.

Για τον Σιμάο, εντάξει ό,τι και να πούμε είναι λίγο.

Αυτοί που έφυγαν δεν ξέρω αν είναι γκαντέμηδες ή γουρλήδες, Παναθηναϊκοί δεν είναι πάντως...

gatti said...

@squarelogic: To 50ό σχόλιο σου ανήκει δικαιωματικά.

Αρχισε να μου λείπει η "φίρμα".

Πραγματικό rollercoaster η Πανάθα!

Τώρα θα μας τρελάνει; Αφού είμαστε τρελοί ήδη! :))))

pensierix said...

To θέμα gatti μου, με το Ζιλμπέρτο δεν είναι αν έχει κάτι σοβαρό και δεν μας το λένε αλλά αν το έχουν πάρει χαμπάρι ή όχι. 3 εβδομάδες έχει ενοχλήσεις στην ποδοκνημική,3 εβδομάδες τώρα μπαίνει στην ομάδα και κάθε Παρασκευή μένει εκτός αποστολής...Ή δεν τον έχουν περιποιηθεί όπως πρέπει ή έχει κάτι πιο σοβαρό και δεν το έχουν βρει...Προς το πρώτο κλείνω περισσότερο. Ο,τι κι αν συμβαίνει, στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς μένουμε χωρίς εναλλακτική λύση σε μια θέση που μόνο η φρεσκάδα δεν τη χαρακτηρίζει...

Καλά, με αυτά που γράφεις κάνει "μπαμ" ότι είχες καλή καθηγήτρια ιταλικών και ότι ήσουν καλή μαθήτρια...Εκεί που δυσκολεύονται περισσότερο οι Ιταλοί είναι στο χι. Δεν μπορούν να το προφέρουν αφού δεν υπάρχει αυτός ο ήχος στη γλώσσα τους (το h δεν προφέρεται στα ιταλικά). Εχει απίστευτη πλάκα να τους ακούς να μιλάνε Αγγλικά. "Αου αρ γιου;" ή να προσπαθούν να προφέρουν το χ και να ακούγεται ένας ρόγχος άλλο πράμα! Φαντάσου τι τραβάνε στα Γερμανικά! Το mezzogiorno, "μετσοτζόρνο" με το "zz" κάτι ενδιάμεσο μεταξύ τσ και τζ...

Κι εμένα μου έχουν λείψει οι π@π@ριές του paoad, αλλά όχι πολύ. Είναι νωρίς ακόμα, άσε που σε λίγο θα είναι αδειούχος αφού θα ορκιστεί και τον κόβω να μας επισκέπτεται. Είμαι σίγουρος ότι θα μετανοιώσω με τη μία αυτά που γράφω τώρα...

:))))

pensierix said...

Τι εστί Roma και Romanisti το γράφει και ο Κάρπετ, που έχει ζήσει στη Ρώμη και υποστηρίζει Λάτσιο...(άλλη μεγάλη ιστορία κι αυτή).

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5097&autid=4&sn=13

pensierix said...

Κι αφού ανέφερα τη Λάτσιο, το ξέρατε ότι η κλασσική γαλανόλευκη, biancoceleste φανέλα της είναι προς τιμή της Ελλάδας, πατρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων; Αν δεν το ξέρατε, σας το λέω εγώ επειδή παραδίδω μαθήματα απόψε και θέλω να κάνω τον ξερόλα!

:))))

fl@neur said...

@gatti
Αφού χοντροκομμένοι, χυδαίοι και κομπλεξικοί είναι, τι περιμένεις στα γαβροφόρουμ, όλοι μια κοψιά με τον Τσουκαλά είναι πια!
Συμφωνώ, ήταν μια ωραία βραδυνή έξοδος, αλλά μην παραξοδευτούμε, ούτε στα σχόλια ούτε στις δυνάμεις. Η ασθένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σχεδόν ανίατη και έχει "ονοματεπώνυμο και διεύθυνση". Ο γάβρος του Κοκκαλιστάν είναι ο μόνος, με τον οποίο ούτε έχει νόημα να συζητήσεις ούτε να κάνεις πλάκα, το κόμπλεξ και η βλακεία του είναι πια στο DNA του!
Συμφωνώ, ότι τα κλισέ "ευρωπαίος" και "πρέσβης" είναι πια βαρετά, αλλά απηχούν μια πραγματικότητα, εκεί που διαφωνώ περισσότερο είναι όταν οι πράσινες φυλλάδες αποκαλούν στο μπάσκετ τον
γάβ-ρο "πελάτη": καλά τόσο ηλίθιοι είναι; Χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο με εκείνο των κόκκινων φυλλάδων, προφανώς είναι το ίδιο ανεγκέφαλοι, όπως φάνηκε και πρόσφατα στο πρωτοσέλιδο της "πράσινης".
Πιστεύω, ότι πράγματι οι παίκτες έδωσαν μια απάντηση στους οπαδούς, τώρα τι εισέπραξαν οι οπαδοί, όσοι απ' αυτούς δεν έφυγαν στο 1-2, αυτό είναι άλλου "παππά ευαγγέλιο". Μάς έχει καθηλώσει τόσο η κόκκινη προπαγάνδα, που οι περισσότεροι περιμένανε διασυρμό και φοβούνται ακόμα ότι θα χαθεί το πρωτάθλημα. Πόσο εύκολα ξεχάστηκαν τα 2πλά με Ίντερ και Βρέμη (0-1, 0-3), όταν η προπαγάνδα δουλεύει ακατάπαυστα.
Εδώ ούτε ο Φρόυντ ούτε ο Γιαλόμ μπορεί να κάνει κάτι!
Καλό Σαββατοκύριακο με καλά αποτελέσματα!

squarelogic said...

Gatti,
πότε ήσουν στης Τίνας Ζωγοπούλου?
Πλάκα θα έχει να έχουμε συνυπάρξει εκεί!Και γω από κει ξεκίνησα,έκανα συνολικά 3 χρόνια,ψιλοπροσπάθησα να τα διατηρήσω αγοράζοντας το Panorama,και μετά...εγκατέλειψα!
Venti anni dopo απλώς ψιλοκαταλαβαίνω όποτε επισκεφτώ την αιωνία πολη.Βλέπεις δεν επιδόθηκα στον... προσφιλέστερο τρόπο εκμάθησης ξένης γλώσσας!
Never say never,βέβαια!
Απίστευτη γυναικάρα η κ.Τίνα!
Classy and sassy!

Stepas said...

Μπράβο για τη σπουδαία ανατροπή απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Από τη μία είχατε τρομερή τύχη, αλλά από την άλλη είστε η μοναδική ελληνική ομάδα που θα μπορούσε να κυνηγήσει και να γυρίσει τελικά ένα τέτοιο ματς. Έχω ξαναπεί ότι δεν μπορώ να εξηγήσω με τη λογική πώς γίνεται ΠΑΝΤΑ ο Παναθηναϊκός να είναι καλός στην Ευρώπη και να περνάει αυτό από γενιά σε γενιά και από ομάδα σε ομάδα (του ΠΑΟ εννοώ).

Η Ρόμα μετά το 70' νομίζω ότι κουράστηκε ή τα παράτησε ή σας υποτίμησε ή κάτι τέτοιο. Καμία σχέση με το α' ημίχρονο. Μου έκανε εντύπωση η ανυπαρξία του Μπαπτίστα. Γκολάρα ο Βούτσινιτς, πάρτι ο Ρίισε όσο ήταν μέσα ο Νίνης. Αυτός ο Πισάρο ο Χιλιανός πολύ ουσιαστικός. Γκαντεμιά για αυτούς ο τραυματισμός του τερματοφύλακα. Σαφώς και έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση.

Δεν μ' άρεσε καθόλου ο Λέτο (ούτε στο α'ημίχρονο) αλλά και ποιόν να έβαζε; Για τον Καραγκούνη τι να πω; Από ένα σημείο και μετά ήταν να τον λυπάσαι. Ο Σιμάο κράτησε ένα πολύ απαιτητικό κέντρο μόνος του και του αξίζουν συγχρητήρια (αν και συνεχίζει να έχει πρόβλημα στη μεταβίβαση ή αυτό βλέπω εγώ τουλάχιστον). Ανασταλτικά πάντως είναι εκπληκτικός. Ο Σισέ είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και το δείχνει στο γκολ που βάζει, όντας προηγουμένως ανύπαρκτος (χωρίς και πάλι να έχει τροφοδοτηθεί σωστά για να τα λέμε όλα). Ο Καντέ (που δεν μ'αρέσει καθόλου γενικά) ανέβηκε προς το τέλος και αν εξαιρέσεις μια στραβοκλωτσιά, τα πήγε αρκετά καλά. Για τον Σαριέγκι συμφωνούμε, για Κατσουράνη ψιλοδιαφωνούμε (όταν τον έβγαλε ξενίστηκα αλλά τελικά του βγήκε λίρα 100 η αλλαγή). Σαλπιγγίδης/Βύντρα=φιλοτιμία, εργατικότητα. Τι σέντρα έβγαλε ο Σάλπι; Είδα καλά; Δεν του το 'χα με τίποτα! Χωρίς Ζιλπμέρτο δεν περίμενα με τίποτα να πάρετε αυτό το ματς. Κι όμως!

Νίκη ψυχής! Νίκη Παναθηναϊκού στην Ευρώπη που είναι ικανός για όλα. Ζηλεύω που χαίρεστε τέτοιες στιγμές σχεδόν κάθε χρόνο.

Είστε το σαφές φαβορί στην Τούμπα. Για να δούμε...

fl@neur said...

Το σχόλιο του stepas είναι χαρακτηριστικό του επιπέδου ενός σωστού σχολιαστή και της ποιότητας του blog. Στο παιγνίδι με τη Ρόμα σαφώς και η τύχη (και η ατυχία), όπως σε κάθε σπορ, παίζει ρόλο, το δοκάρι του Ρίισε, η κεφαλιά του Σισσέ, το σουτ του Κατσούρ, όλα είναι "μέσα" κι όλα είναι "έξω". Το ζήτημα της ατυχίας απλώς στην Ελλάδα παλιότερα ήταν η μόνιμη επωδός για να καλυφθεί η εμφανής διαφορά των ομάδων. Να θυμηθούμε μόνο ότι ακριβώς την ίδια ανατροπή έκανε κι η Λιέγη με τους αυστριακούς. Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε σε πολλά πράγματα νοοτροπία, ακόμα και στο ποδόσφαιρο.

pensierix said...

@ fl@neur

Διαφωνώ μαζί σου κάθετα (και οριζόντια) σε ότι έχει να κάνει με τη νίκη-απάντηση στους οπαδούς. Μια ομάδα δίνει απαντήσεις πρώτα στον εαυτό της και μετά στους υπόλοιπους...Μπορεί να είμαστε μίζεροι, γκρινιάρηδες, να έχουμε όλα τα κακά, αλλά φέτος η ομάδα μας έχει ξενερώσει τόσο πολύ όποτε χρειάστηκε να δώσει "απαντήσεις". Πιο πολύ θα έπρεπε να προβληματιστούν οι ίδιοι οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση για τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη διαφορά ασφαλείας (δώρο που ο γάβρος πλέον δεν σου ξανακάνει) στο μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα. Οπως έγραψα και πιο πάνω, τη μισή τόλμη να είχε δείξει ο Νιόπλιας στα ματς πρωταθλήματος και το μισό τσαμπουκά οι παίκτες που είδαμε στο ματς με τη Ρόμα, δεν θα είχαμε μαζέψει 2 βαθμούς με ΑΕΚ, Αρη και Καβάλα...Ας δώσουν απαντήσεις, λοιπόν, σε ματς δίχως αύριο (αφού κατάφεραν να παίζουν με το πιστόλι στο κρόταφο κάθε Κυριακή πλέον) και μετά το συζητάμε...Μέχρι στιγμής η ομάδα δεν μου έχει δώσει καμία απάντηση, δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη διότι δεν είχα δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση και είναι τελείως πρόωρο να μιλάμε για απαντήσεις μετά από μια επική, φανταστική κτλ κτλ ανατροπή στην Ευρώπη. Ηταν ένα ματς που και να έχαναν δεν θα τους έλεγε κανείς τίποτα, αφού ο στόχος φέτος (σύμφωνα με τη διοίκηση) είναι το πρωτάθλημα. Σκεφτείτε με πόσο διαφορετικό τρόπο θα αντιμετωπίζαμε την Ευρώπη, αν στο πρωτάθλημα είχαμε διαχειριστεί καλύτερα τη διαφορά. Τώρα θα πάμε στη Ρώμη σκεπτόμενοι τη...Νέα Σμύρνη.

Απαντήσεις για μένα είναι διπλό στη Τούμπα, νίκη στο ντέρμπι και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΥΓ
Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, στο ματς με τη Ρόμα ουσιαστικά είδαμε το πρώτο κοουτσάρισμα του Νιόπλια. Μέχρι προχτές έστεινε την ομάδα (καλά) και περίμενε...Την Πέμπτη είδαμε αλλαγή πλάνου κατά τη διάρκεια του ματς, ρίσκο (που θα μπορούσε να βγει ή να μη βγει). Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι. Να βγάζει πχ τον Κατσούρ όταν βλέπει ότι δεν τραβάει, να παίρνει ρίσκα, να ανακατεύει την τράπουλα...

fl@neur said...

@pensierix
Η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα, ούτως ή άλλως όταν όλοι συμφωνούν, το πράγμα καταντάει βαρετό. Απλώς εδώ η διαφωνία δεν είναι στο "δια ταύτα" (στόχοι και αποτελέσματα), αλλά στο "επειδή". Εγώ ξέρω, ότι ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο είναι εγκλωβισμένος στο παιγνίδι που του στήνει ο γάβ-ρος, με παράγκες, ΑΡΔ, ΜΜΕ, κόμπλεξ και λοιπά. Αυτό βλάπτει και τον σύλλογο και κυρίως το ποδόσφαιρο. Όλα ξεκινάνε από τα "κουβαδάκια" με τα οποία παίζει ο γάβ-ρος. Δεν έχει νόημα να ξεκινήσει η κουβέντα από την αρχή. Καλά αποτελέσματα να έχουμε αύριο και την Πέμπτη.

4minister said...

Παρεμπιπτόντως, ο Γαβρέν προηγήθηκε πάλι με σαφώς αντικανονικό τρόπο, αλλά δεν κατάφερε το τρίποντο. Στο 1-1 έμεινε πάλι το καφενείο ...

Αλλά πάλι, πλησίασε ακόμα ένα βαθμό τον πρωτοπόρο, οπότε είναι ευχαριστημένος!

χοχοχο!

squarelogic said...

Φάσεις σαν αυτή του πεναλτυ που δόθηκε στον Γαύρο γίνονται σε κάθε αγώνα σχεδόν σε κάθε κόρνερ ή φάουλ.
Πέναλτυ θυμάμαι να είχε ξαναδοθεί σένα δικό μας αγώνα με την Αρσεναλ στο Λονδίνο(νομίζω σε βάρος του Σώτου).
Βέβαια δεν τους έδωσε ενα μάλλον κανονικό στο τέλος,ΠΡΙΝ ισοφαριστούν.
Συμφωνώ με pensierix και περιμένω αύριο να εκμεταλλευτούν το νέο,απρόσμενο γαυροδώρο!
Επόμενο δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει!
Τον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να τον σπρώχνουν με τα χίλια,ο Λούα-Λούα έχει ανεβάσει πολύ την ταχύτητά τους,και σε ματς δίχως αύριο στο ΟΑΚΑ πολύ αμφιβάλλω να θα τους πάρουμε...οπότε καλύτερα να πάμε σ'αυτό με διαφορά ασφαλείας.

fl@neur said...

Περί αμφιβολιών: αν σε ματς "δίχως αύριο" φοβόμαστε ότι δεν το 'χουμε το παιγνίδι με τον γάβρο, τότε δύο τινά συμβαίνουν, ή η κόκκινη προπαγάνδα είναι περισσότερο αποτελεσματική απ' όσο και η ίδια νομίζει ή ότι πράγματι αυτή η ομάδα (ΠΑΟ) δεν αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα. Sorry.

paoad said...

Καλημέρες στους αγαπημένους συνμπλογκίτες!!!

Όλα τριγύρω αλλάζουν κ όλα τα ίδια μένουν. Το κάναμε το θαύμα μας με την Καβάλα, το χρύσωσαμε το χάπι με τους Ρωμαίους. Πως να κρατήσεις μούτρα σ'αυτη την ομάδα;

Πάμε σήμερα λοιπόν σ'ενα must win παιχνίδι στη Τούμπα. Τα δίνεις όλα, τα παίρνεις όλα. Μαζί με τη νίκη, παίρνεις δώρο το κατσαρόλι, ρίχνεις στα τάρταρα τον γαβρο και κάνεις άπαντες να θεωρήσουν την απώλεια του κυπέλου μια μικρή παρένθεση (έτσι είναι αυτά αλληλένδετα).

Συγχαρητήρια στον γαβρο για το κύπελλο που το ήθελε πιο πολύ και δικαίως το πήρε. Παρα ταύτα εξακολουθεί να μην με φοβίζει καθόλου σαν ομάδα.

Έξω κ η ψαρούκλα με 5μερη. :))))))

gatti said...

@squarelogic: Στης Ζωγοπούλου είχα πάει το 1984. Στην πρώτη πρωινή της ώρα 9-11. Η Τίνα προφανώς δυσκολευόταν να ξυπνήσει και ερχόταν με έναν φραπέ στο χέρι για να κάνει μάθημα, λέγοντας ότι "τα ξενύχτια την έχουν καταστρέψει". Εκανε μακράν το καλύτερο μάθημα από όσους άλλους πρόλαβα να παρακολουθήσω. Και λέω πρόλαβα γιατί πήγα από τον Οκτώβρη μέχρι τον Φλεβάρη και μετά εγκατέλειψα για λόγους άσχετους με τη διάθεσή μου (ανωτέρα βία).

Classy and sassy! Πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός για την Τίνα. Ηταν γεμάτη φινέτσα και ζωντάνια. Είχε κι άλλες καλές και ενδιαφέρουσες ως προσωπικότητες καθηγήτριες στη σχολή. Τόσο Ελληνίδες όσο και Ιταλίδες. Αλλα η ίδια ήταν η καλύτερη!

gatti said...

@Stepas: Ούτε εγώ μπορώ να το εξηγήσω ΠΑΟΚι μου πώς γίνεται και ο Παναθηναϊκός είναι διαχρονικά καλός στην Ευρώπη. Αλλά δεν ενδιαφέρομαι κιόλας να το ψάξω. Μου αρκεί που το ζω! :)))