Saturday, November 20, 2010

Tι είδε ο Πορτογάλος

Το 1-2


Το 2-2

Το 3-2


Το 4-2


Αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ακόμα στην Πορτογαλία και είχε ζητήσει από τον Παναθηναϊκό να του στείλουν ένα DVD απόλυτα αντιπροσωπευτικό των αδυναμιών και των πλεονεκτημάτων του Παναθηναϊκού της φετινής περιόδου, εκεί στην Παιανία δεν θα χρειαζόταν να ψάξουν καθόλου. Θα του έστελναν, όπως είναι, τον σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή. Με αυτόν τον αγώνα ο Πορτογάλος θα μπορούσε να δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ: Το ντεφορμάρισμα του Αλέξη Τζόρβα, το μπλακ άουτ της άμυνας που όταν βραχυκυκλώνει μπορεί να φάει δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο, την κακή αμυντική λειτουργία, το ασθενές κέντρο και πόσο αυτό μπορεί να βελτιωθεί όταν ανεβάσει την απόδοσή του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε για μεταγραφές κεντρικών χαφ, πόσο "αναιμικά" είναι τα μπακ της ομάδας όταν σε συνθήκες πίεσης (αλλά και χωρί αυτήν...) θα πρέπει να λειτουργήσουν και σαν εξτρέμ, πόσο προβληματική μπορεί να γίνει η δεξιά πλευρά (εννοείται και η αριστερή, αλλά σήμερα η δεξιά είχε την τιμητική της) και πόσο μεγάλο πλήγμα είναι η εξέλιξη με τον Γκοβού (εδώ πάει να γίνει πλήγμα η αποχώρηση του Σαλπιγγίδη και ας παρακαλούσαν πέρυσι πολλοί να... ξεκουμπιστεί), πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει ο Γκαρσία όταν συγκεντρώσει το μυαλό του στο παιχνίδι και πόσο μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία του ένα γκολ, πόσο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ - και τι μεγάλη ευλογία είναι ότι τον έστειλε η μοίρα στον δρόμο μας - που σήμερα εκτός από αυτό που ξέρει τόσο καλά να κάνει, έγινε δεκάρι, έγινε αριστερό εξτρέμ, έπαιξε κάποιες στιγμές σαν περιφερειακός επιθετικός, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα, πόση ποιότητα μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα μέσα στο γήπεδο και πόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όταν πατάει περιοχή και βέβαια ΠΟΣΟ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΑΝΟΧΗ μπορεί να δείξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού (κι αυτό το σημερινό ειδικά ήταν ένα μεγάλο unfair) σ' αυτή την ομάδα.

Mε λίγα λόγια όλα αυτά που είδε σήμερα ο Πορτογάλος είναι ακριβώς ο Παναθηναϊκός της φετινής σεζόν που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια του νέου προπονητή του σε όλη του την "αρρώστεια" αλλά και όλο του το "μεγαλείο".




Ο Φερέιρα απόψε παρακολούθησε ...ταχύρρυθμα μαθήματα του τι μπορεί να προσφέρει αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να μπλοκάρει αυτή η ομάδα. Και θα είναι στο χέρι του (και στις ικανότητές του) να διαχειριστεί σωστά τόσο τις αδυναμίες όσο και τα ατού της για να καταφέρει να την οδηγήσει στο τέλος στην λεωφόρο του τίτλου.

Τις αμφιβολίες μου για τον Πορτογάλο παππού τις έχω αναφέρει στο προηγούμενο ποστ. Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε, από τις συζητήσεις μαζί του μέχρι την υπογραφή του συμβολαίου του, είδα κι άλλα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Το σημαντικότερο από αυτά ήταν η ευκολία με την οποία μιλούσε στα ΜΜΕ για την επικείμενη συμφωνία ο ίδιος αλλά και όλο του το σόι. (Μέσα σε δύο ημέρες μίλησε αυτός, η Ζουλμίρα, ο μπατζανάκης του, ο πέμπτος του ξάδερφος, ένας συμμαθητής του στο γυμνάσιο και η πρώτη του αγάπη).

Μου έκανε αλγεινή εντύπωση γιατί τον προπονητή της ομάδας τον θέλω αν μη τι άλλο περισσότερο σοβαρό και ένας άνθρωπος που είναι λαλίστατος χωρίς να έχει καν βάλει την τζίφρα του δεν μου δίνει και το καλύτερο παράδειγμα, χώρια που με κάνει να σκέφτομαι τι ...περιβόλι θα αποτελέσει για τους Ελληνες ΑΡΔ όταν θα πιάσει επίσημα δουλειά.

Στη συνέχεια όμως έμαθα και κάποια πράγματα που εγείρουν θέμα για το κατά πόσο ο Πορτογάλος βιάστηκε να μιλήσει ή οι άνθρωποι της διοίκησης ενώ είχαν ήδη συμφωνήσει μαζί του οριστικά (άρα ο ίδιος νομιμοποιείτο να μιλάει), ΕΚΑΝΑΝ ότι έψαχναν και άλλες λύσεις, παρόλο που η απόφασή τους ήταν ειλημμένη. Τον είχαν έτοιμο από καιρό, από την εποχή ακόμα που ο Νιόπλιας εξεδήλωσε πρόθεση παραίτησης και μόλις ήρθε το διαζύγιο με τον Κοζανίτη τον ...ξεφούρνισαν; Συμφώνησαν μαζί του άμεσα, αλλά για τα μάτια του κόσμου έκαναν ότι ψάχνουν και άλλες λύσεις και δεν "αγοράζουν" το πρώτο πράγμα που βρίσκουν μπροστά τους; Φήμες (που δεν πιστεύω ότι είναι φήμες, αφού η πηγή είναι εξαιρετικά αξιόπιστη) αναφέρουν ότι με τον Μπιέλσα δεν συζήτησαν καν, ενώ η επίσκεψη στην Ιταλία προκειμένου να συζητήσουν με τον Γκασπερίνι έγινε για το θεαθήναι. Αυτά βέβαια δεν πρόκειται να τα μάθουμε πώς ακριβώς έγιναν και σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο Φερέιρα ανεξάρτητα με τον τρόπο που κλείστηκε η συμφωνία μαζί του (στην τελική ο ίδιος φέρει τη μικρότερη ευθύνη, δουλειά έψαχνε ο άνθρωπος, δεν μπορεί να χρεωθεί την ύπαρξη του όποιου - αν υπάρχει... - παρασκηνίου) θα πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας. Αν βέβαια ο μη γένοιτο αποτύχει, τότε καλό είναι να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το συγκεκριμένο γεγονός που αναφέρω παραπάνω, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να συνδυάσουμε τα γεγονότα.



Για το παιχνίδι ουσιαστικά τα είπαμε παραπάνω. Ενας άθλιος Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα, έφαγε δύο τζάμπα γκολ, το δεύτερο ήταν ευγενική χορηγία των Τζόρβα - Κατσουράνη και ελπίζω με την άφιξη του Πορτογάλου να εξεταστεί επιτέλους η λύση Φερνάντεζ (τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση από την θητεία του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή), γιατί απλά ο Αλέξης δεν την παλεύει. Θα του κάνει καλό λίγος πάγκος και η συνειδητοποίηση ότι η θέση "1" δεν είναι δεδομένη.

Χώμα ο Ζιλμπέρτο στο πρώτο μέρος, αυτός και ο Πλεσί αναιμικοί γι' αυτό και η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν συνολικά κακή. Ο Γκαρσία πριν το γκολ ήταν για πολύ σιχτίριασμα, αλλά μετά από αυτό μεταμορφώθηκε. Μας έδειξε κάποια στοιχεία από την μεγάλη του κλάση και πόσο πολύ μπορεί να προσφέρει όταν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και όταν έχει και την απαιτούμενη τύχη.

Για την ομάδα ουσιαστικά μετά τα γκολ λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, αφού δεν υπήρχε πια ο Νιόπλιας για να φάει το ανάθεμα σε περίπτωση που ερχόταν η στραβή.



Ωστόσο, κανένα ένστικτο αυτοσυντήρησης δεν θα μπορούσε να την σώσει αν δεν είχε σήμερα στις τάξεις της τον Γκαρσία και τον Σισέ. Τι να πεις για το Γάλλο που δεν έχει ειπωθεί ξανά στο παρελθόν; Εχετε συνειδητοποιήσει ότι έχει βάλει σε 11 αγωνιστικές 10 γκολ; Ουσιαστικά δηλαδή ένα γκολ σε ΚΑΘΕ αγωνιστική, αν λογαριάσει κανείς ότι στην πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη δεν έπαιζε. Και δεν είναι μόνο τα γκολ. Σήμερα έκανε τα πάντα. Ετρεξε, πάσαρε, σούταρε, πέτυχε γκολ με κεφαλιές, έχει ένα απίστευτο ρεπορτόριο και ακόμα πιο απίστευτο πάθος. Οταν οι Ελληνάρες που υποτίθεται ότι είναι αυτοί που θα πρέπει με την ψυχή και το πάθος τους να σπρώξουν όλη την ομάδα εμφανίζονται "άνοιωθοι" ο Γάλλος είναι ηφαίστειο. Φωτιά και λάβρα. Το βλέπεις στον τρόπο που παίζει, στον τρόπο που κοιτάζει, στον τρόπο που δυσανασχετεί όταν δεν του βγαίνει η φάση, στον τρόπο που θυμώνει όταν δεχόμαστε γκολ, στον τρόπο που πανηγυρίζει. Η ένταση ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του, οι φλέβες του πετάγονται έξω, τον παρακολουθείς και νομίζεις ότι θα βγει έξω από την οθόνη της τηλεόρασης. Δεν έχει περάσει άλλος τέτοιος παίκτης από την ομάδα τα τελευταία χρόνια και είμαι σίγουρη πως όταν βγήκε από τον αγώνα κουτσαίνοντας και με μια έκφραση πόνου στο πρόσωπό του πολλές καρδιές χτύπησαν δυνατά. Ευτυχώς ο παιχταράς δεν φαίνεται να έχει τίποτα σοβαρό, αλλά καλού κακού ας λέμε και κανα ξεμάτιασμα για πάρτη του γιατί με τόσους ύμνους και τόση λατρεία καθημερινά γι' αυτόν υπάρχει φόβος να τον ματιάσουμε.

Κι αν ο Σισέ έκανε το αναμενόμενο, αφού δεν μας έχει απογοητεύσει ούτε μια φορά στη φετινή σεζόν, καθώς κάθε γκολ του είναι και βαθμός, σίγουρα αξίζει ιδιαίτερη μνεία και ο Λουίς Γκαρσία. Μετά το γκολ που πέτυχε ήταν χάρμα οφθαλμών. Ετρεχε, μοίραζε, έδινε κίνηση και εμπνεύσεις στην ομάδα και έπεισε πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει. Του στέρησαν και ένα γκολάκι που θα του έδινα ακόμα πιο πολλή χαρά. Ενα κλικ χρειαζόταν ο Ισπανός, μακάρι να το βρήκε σήμερα και να μπαίνει πια με άλλη ψυχολογία στο γήπεδο.



Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Που μπορεί να μην είναι ο περυσινός σπουδαίος παίκτης, μπορεί να μην ξαναγίνει ποτέ, αφού η ηλικία του είναι απαγορευτική, αλλά σήμερα ήταν πραγματικά συγκινητικός στο δεύτερο ημίχρονο. Και ήταν το δικό του ανέβασμα σε συνδυασμό με τους άλλους δύο που προανέφερα που βοήθησε στην ολική επαναφορά της ομάδας.


Και βέβαια εκτός από το άθλιο πρώτο μέρος, όπου δεν πρέσαρε κανείς και οι Ηρακλειδείς έπαιρναν τη μπάλα για πλάκα, μέχρι τη μείωση του σκορ από τον Γκαρσία, οπότε άρχισε να αχνοφαίνεται φως, το δεύτερο μελανό σημείο του αγώνα ήταν η συμπεριφορά του κόσμου. Τον οποίο πολλές φορές έχω επαινέσει για την συμπαράσταση και την προσφορά του, αλλά σήμερα ήταν εντελώς μα εντελώς οφσάιντ. Οι ίδιοι μπορεί βέβαια να ισχυριστούν πως με τις αποδοκιμασίες τους "ξύπνησαν" τους παίκτες και τους έφεραν προ των ευθυνών τους. Εγώ δεν θεωρώ πως είναι έτσι τα πράγματα. Τα προβλήματα της ομάδας είναι δεδομένα τα γνωρίζουμε και αν κάποιοι θεωρούν πως με την απομάκρυνση του Νιόπλια ...ξορκίστηκε το κακό, πλανώνται πλάνην οικτρά. Ο Νιόπλιας ήταν μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα αυτό καθ' αυτό. Επομένως, όταν αποδοκιμάζεις μια ομάδα που από την αρχή της σεζόν ζορίζεσαι, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί, το μόνο που κάνεις είναι να την αγχώνεις ακόμα περισσότερο.

Γνωρίζουμε ότι από αύριο κιόλας θα γίνει μια προσπάθεια για μια νέα αρχή. Επομένως προς τι οι αποδοκιμασίες; Εκανε ένα λάθος ο Κατσουράνης. Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος αμυντικός (πια...) που κάνει ένα λάθος που στοιχίζει; Εκανε δύο λάθη ο Τζόρβας. Δεν το γνωρίζουμε ότι είναι ντεφορμέ; Πώς μετά από τις αποδοκιμασίες έχεις την απαίτηση αυτός ο παίκτης να κάτσει σε τέσσερις μέρες κάτω από τα δοκάρια για να αντιμετωπίσει τον Μέσι και την παρέα του; Δηλαδή δεν τα ξέρουμε τα κουσούρια αυτής της ομάδας; Σήμερα περιμέναμε να τα ανακαλύψουμε; Τι θέλει μια ομάδα όταν είναι "άρρωστη"; Γιούχα ή συμπαράσταση; Είστε φάουλ παλικάρια, σας το λέω να το ξέρετε...




Και κλείνω με τον πολυαγαπημένο μου Γιάτσεκ, που πραγματικά έχοντας καιρό να τον δω, αντιλήφθηκα πόσο μεγάλωσε. Αλλά και πόσο "αλεπού" εξακολουθεί να παραμένει. "Είμαι στρατιώτης" είπε μετά το τέλος του αγώνα και "είμαι νικητής". Γιατί ναι! Νικητής ήταν ο Γιάτσεκ πάντα και νικητής παραμένει. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν άναρχο στο ξεκίνημα, αλλά το χεράκι του το έβαλε σίγουρα. Και ίσως ο σημερινός ρόλος του Σισέ να ήταν και δική του προτροπή και όχι αποκλειστικά πρωτοβουλία του Γάλλου. Το σημερινό παιχνίδι είχε "αύρα Γιάτσεκ". Ακόμα και η ανατροπή του εις βάρος μας σκορ είχε "άρωμα Γιάτσεκ". Αν δεν έχει πετύχει άλλωστε ανατροπές στη ζωή του! Του αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από μέρους μας για το σημερινό παιχνίδι και ίσως η διοίκηση θα πρέπει να σκεφτεί να τον διατηρήσει και στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Οχι μόνο επειδή με αυτόν στον πάγκο έχει πιθανότητες να πετύχει κάτι καλό, αλλά και επειδή δεν θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί, να κοουτσάρει κατ' ευθείαν στα βαθιά ο Φερέιρα σε ένα τέτοιο ματς, ρισκάροντας μια κακή εμφάνιση και ίσως μια ήττα που θα χαλάσει το προφίλ του πριν ακόμα ξεκινήσει.

Κατά τ' άλλα, προχωράμε και ελπίζουμε. Ελπίζουμε να δούμε κάτι διαφορετικό από εδώ και πέρα με την συμμετοχή οσονούπω και των Νίνη - Λέτο, ίσως και με κάποιες μεταγραφές το Γενάρη. Και ο Θεός μεγάλος είναι, μπορεί να βγει αληθινός και ο Πάμπλο Γκαρσία που λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει στην Αθήνα στους τελευταίους αγώνες απο τον ακατονόμαστο, ο οποίος έχει και δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του. Αρκεί βέβαια να θυμόμαστε πως το κατσαρόλι δεν θα έρθει αν περιμένουμε απλά τις γκέλες του γαύρου, αλλά μόνο αν εμείς δραστηριοποιηθούμε για να το κατακτήσουμε, βλέπουμε τον κάθε αγώνα μας χωριστά και νοιαζόμαστε μόνο για το πώς θα τον κερδίσουμε.


***

Scratch: Παιχταράς ο Σολτάνι, ωραία ομάδα ο Ηρακλής ειδικά μεσοεπιθετικά.


Scratch 1: Ούτε κατά διάνοια πέναλτι στον Λάζαρο, ούτε κατά διάνοια επιθετικό φάουλ του Λάζαρου. Τζάμπα μας το ακύρωσε το γκολ ο διαιτητής.


Scratch 2: Eνθαρρυντική η εμφάνιση και το γκολ του Πετρό.


Scratch 3: Eκεί στις αποδοκιμασίες πρέπει να τα είδε όλα ο Φερέιρα.


Scratch 4: O Πλεσί δεν...


Scratch 5:
Kακός ο Βύντρα, κακή όλη η δεξιά πλευρά.


Scratch 6:
Mεγάλο πρόβλημα τα κεντρικά χαφ.


Scratch 7 (από γαυροφόρουμ):
Πριν το ματς: "Ελα ρε Ελευθερόπουλε, κατέβασε τα ρολά!". Μετά το ματς: "Mόνο με μας σκίζεται ο γ***μένος!".


***


Οι ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ















O ΓΙΑΤΣΕΚ










ΣΤΑ VIP







O ΓΑΛΛΟΣ ...ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ












Ο "ΕΛΕ"









Ο ΓΚΑΡΣΙΑ








ΓΙΑΤΣΕΚ - ΣΙΣΕ




32 comments:

KANTHAR0S said...

Ξεκινώ από τον Γκμοχ. Τρελλή φιγούρα. Πραγματικό ρισπέκτ.

Χωρίς τον Σισέ στην ομάδα οι υπόλοιποι μπορούν να καταφέρουν τίποτα;

Ο Ηρακλής έχει έφεση στις αντεπιθέσεις. Παραδόξως ο Ουζουνίδης εχει κάνει ψιλοκαλή δουλειά.

Ο Τζόρβας δεν είναι ντεφορμέ. Αυτό το πράγμα δεν είναι ντεφορμάρισμα. Αδυναμία είναι. Το παιδί δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο. Πολύ απλά δεν ξέρει ποδόσφαιρο. Τον θαυμάσαμε στην Εθνική την Τετάρτη, τον ξαναθαυμάσαμε τώρα.

Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

gatti said...

@KANTHAR0S: Πραγματικά τρελή φιγούρα ο Πολωνός! Πόσες αναμνήσεις δεν μας έφερε στο μυαλό! Και πόσο συγκινητικές οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα...

Ελα ντε! Κι εμένα αυτή είναι η απορία μου! Πού θα βρισκόμασταν τώρα στον βαθμολογικό πίνακα χωρίς τον Γάλλο; Κάθε γκολ του είναι και βαθμός φέτος!

Ωραία ομάδα ο Ηρακλής πραγματικά.
Δουλεμένη.

Προσπαθώ να είμαι επιεικής με τον Τζόρβα γιατί όταν τα έλεγα γινόμουν κακιά. Αλλο πράγμα το "είναι δικό μας παιδί και γνήσιος Παναθηναϊκός" και άλλο αν αξίζει να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Θέλω να ελπίζω ότι είναι απλώς ντεφορμέ. Από τότε που άνοιξα το μπλογκ φωνάζω ότι θέλουμε έναν ΜΕΓΑΛΟ τερματοφύλακα, για να ξεκινήσει από εκεί η ενδεκάδα, αλλά τερματοφύλακα δεν παίρνουμε...

Αφού λοιπόν δεν παίρνουμε, ας τον αφήσει τουλάχιστον για λίγο στον πάγκο να δοκιμάσει κάποιον άλλον...

Καλό ξημέρωμα :-)

paoad said...

Τι να πω και εγω βρε γατάκι; Μακάρι να βάλει ο κυρ Φερειρα το χέρι του ν' αλλάξει το πράγμα γιατί έτσι δεν πάμε πουθενα.

Για τον Αλεξ έχεις δίκιο. Και είναι άδικο δύο φορές για τα παιδιά που έχουμε στον πάγκο. Γιατί και ο Καρνέζης και ο Ντάνι έχουν δείξει καλά στοιχεία...

Τι ανέβασμα ήταν αυτό του Τζίμπα στο β'? Τι του είπε ο Γιάτσεκ στο ημίχρονο και τον ανέβασε έτσι?

Για το Djibrilliant τα λόγια είναι περιττά πλέον. Μιλάμε για έναν απο τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

..ειδομεν.

4minister said...

Μπαίνοντας στα αποδυτήρια, οι πράσινοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλο και αναζητούσαν ένα λόγο για την αρνητική απόδοση τους. Ο πρώτος ο οποίος πήρε το λόγο ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ζήτησε από το τεχνικό τιμ να αφήσει μόνους τους ποδοσφαιριστές για λίγα λεπτά. "Να μείνουμε μόνο οι ποδοσφαιριστές, να δούμε τι θα κάνουμε"

http://prasinanea.gr/football/superleague/article647017.ece

Βάνω στοίχημα το κορμί κούρου που διαθέτω, ότι ειπώθηκαν "γαλλικά" αυτά τα λεπτά ... :p

The Bgt said...

ευγε Γκαττινι!
Μια χαρα τα λες!

Απο το "Βοηθα Παναγια" στο "δοξα το Θεο".
Λες τα ρεμαλια να το ειχαν παιξει στο στοιχημα?

Και μενα με συγκινησε ο Γκμοχ, και το επισημαινω γιατι οταν ακουσα οτι θα ηταν υπηρεσιακος εβαλα τα γελια.
Ντροπη μου..

Για το Σισσε τι να πει κανεις? Οπως το ειπες, ευλογια.
Κοσμημα για το πρωταθλημα μας.
Γινεται να μεινει για παντα στο Παο?

Για τον Αλεξ, συμφωνω 100% μαζι σου.
Ελπιζω ο Ζουαζηλανδης πως στον ανεμο τον λενε, να αποδειχθει περισσοτερο προπονητης απο τον μαθητευομενο.

Για να δουμε,γιατι η Μπαρτσα εριξε 8 τεμαχια αποψε και ερχεται αφιονισμενη.
Απροπο, αυτη η νεα μοδα με τις 8αρες και τις 10αρες εμενα μου τη σπαει λιγο.
Ειναι μαγκια δηλαδη να βρισκεις τον αντιπαλο σου πτωμα και να ασελγεις επανω του?
Εμενα αυτα δε με αρεσουν (εκτος αν αντιπαλος σου ειναι ο γαυρος χι χι).

Α,καποια στιγμη ειχα μπει στο γαυροφορουμ,καταντια τα οπαδικα γυαλια οποιος και να τα φοραει.
Σκουζανε οι γαυροι οτι το παιχνιδι ηταν φιλικο και πιασμαν.
Δηλαδη, στηνεις ενα παιχνιδι και το παιρνεις με τη ψυχη στο στομα.
Η φανατιλα σε κατανταει λοβοτομημενο τελικα.

The Bgt said...

Το αλλο με τον Παυλο που δηλωσε πως θελουν κρεμασμα αυτοι που πηραν τον Γκοβου?
Καλα την τοτε διοικηση δεν τη στηριζε ο κυρ-Παυλος?

gatti said...

@paoad: Mακάρι να το βάλει το χέρι του γιατί όντως δεν πάμε πουθενά. Το καλό είναι ότι μέσα σε μιάμιση ώρα είδε όσα έπρεπε να δει (έχω βέβαια μια αγωνία αν τα είδε καλά, γιατί μεγάλος άνθρωπος είναι, μπορεί να έχει και καναν ...καταρράκτη). Το αμφίβολο είναι αν θα μπορέσει να διορθώσει όσα μπορούν να διορθωθούν. Θα δείξει...

Ε ναι, πρέπει να μείνει για λίγο στον πάγκο ο Τζόρβας. Και το καλύτερο θα είναι να μείνει πριν αρχίσει να τον αποδοκιμάζει σύσσωμο το γήπεδο για 90 ολόκληρα λεπτά όπως είχε γίνει με τον Μάριο.

Εντάξει, τι να λέμε για τον Τζιμπρίλ; Επαναλαμβανόμαστε...

gatti said...

@4minister: Aυτό για μένα είναι κατάντια. Να έχει η ομάδα τόσους Ελληνες και να περιμένεις να σε ξυπνήσει ένας Γάλλος. Ούτε συζήτηση ότι έπεσαν πολλά "γαλλικά". Ανακατεμένα με κάποια τοπική διάλεκτο της Ακτής Ελεφαντοστού.

ΥΓ. Διαθέτεις κορμί κούρου; Αμ, δεν μας τα έχεις πει αυτά! ;-)

gatti said...

@The Bgt: Αν υποψιαστώ ότι το είχαν παίξει στο στοίχημα....

Μπα, εγώ από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι αναλαμβάνει ο Γκμοχ υπηρεσιακός, το πήρα θετικά. Aρχισα να αναπολώ τον παλιό καλό καιρό. Αλλά βέβαια έτσι είναι οι γέροι, ζουν με τις αναμνήσεις! :-ppp

Κι εγώ θα ήθελα να μείνει για πάντα ο Τζιμπρίλαρος, αν και ένα δημοσίευμα στην gazzetta λέει ότι το άφησε ανοιχτό για το καλοκαίρι. Κι εδώ που τα λέμε με τέτοιο πρωτάθλημα που κάνει ποιος ξέρει πόσες προτάσεις θα έχει!

Περισσότερο προπονητής από τον Σιχα-Μουρίνιο αποκλείεται να αποδειχτεί ο Ζεσουάλδο, αλλά αφού αυτόν αποφάσισαν να πάρουν, ας ελπίσουμε να βγάλει κάτι καλό.

Για μένα είναι καλύτερο που έριξε τα οκτώ τεμάχια η Μπάρτσα γιατί αυτό σημαίνει ότι εκτονώθηκε, αποφορτίστηκε και θα έρθει πιο χαλαρή. Να φοβάσαι όταν προέρχεται από ήττα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τη μόδα με τις 8άρες και 10άρες και το έχω γράψει στο παρελθόν με αφορμή ανάλογες συμπεριφορές ελληνικών ομάδων. Τον αντίπαλο πρέπει να τον σέβεσαι ακόμα κι αν είναι μικρός. Μετά από την πεντάρα κανονικά μια ανώτερη ομάδα πρέπει να κατεβάζει ταχύτητα. Αλλά ακόμα κι αν είναι ισάξιος δεν πρέπει να τον ξεφτυλίζεις. Θα το βρεις μπροστά σου. Εξαιρούνται σαφώς οι περιπτώσεις αιώνιας κόντρας, για οποιαδήποτε χώρα κι αν μιλάμε. Εκεί δεν σταματάς! :))))

Φιλικό και πιασμάν, όπως το λες. Αυτή την εντύπωση έχουν στα γαύρικα φόρα γι΄ αυτό και δεν ανέβασα άλλο σχόλιο, εκτός από αυτό για τον Ελευθερόπουλο.


Με τον Παύλο δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

a) Είτε μίλησε όπως συνηθίζει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες όσων λέει

b) Eίτε δεν το είπε τυχαία αλλά κάπου αποσκοπεί.

Δεδομένου ότι τελευταία επιδεικνύει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και τηρεί μορατόριουμ (θα έλεγα πως και η "Πράσινη" κάνει το ίδιο), θεωρώ ότι ισχύει το δεύτερο και η δήλωσή του κάπου αποσκοπεί.

pensierix said...

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ήθελα να νικήσουμε σήμερα ήταν ο Γκμοχ. Δεν ήθελα η επιστροφή του στον πάγκο να συνδυαστεί με ήττα.

Πράγματι, ο Φερέιρα είχε την ευκαιρία να τα δει όλα, μα όλα, τόσο εντός όσο εκτός τεσσάρων γραμμών. Το μόνο που δεν μπόρεσε να δει ή μαλλον να ακούσει είναι το κορυφαίο...σαρδάμ του τύπου που μετέδιδε το παιχνίδι:

"Ασσιστ του ΜVP του αγώνα Κώστα Κατσουράνη στον Πετρόπουλο και γκολ. Εεεεε, συγγνώμη, ΜVP είναι ο Γκαρσία."

( Καρφώνεστε μόνοι σας, παίδες...)


Μερικές διαπιστώσεις, αφού τα έγραψε όλα η μπλογκοδέσποινα:

α) Οσες χτυπητές αδυναμίες κι αν έχει το ρόστερ, το τουρλουμπούκι που παραλαμβάνει ο Φερέιρα είναι προϊόν Νιόπλια. Αντε τώρα να κρίνεις το έργο του Πορτογάλου, που κάποιοι φωστήρες έχουν ήδη φροντίσει να απαξιώσουν, λες και περάσαμε από τον Μουρίνιο στον Τεννέ...

β) Δεν υπάρχει παίκτης Πλεσί. Μόνο από τη σωματοδομή του καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γίνεται να παίξει αμυντικό χαφ. Εχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου, όσο άμπαλος κι αν είναι, όσο κι αν καθυστερεί την ανάπτυξη μπλα μπλα μπλα (λες και οι άλλοι την επιταχύνουν) δε νοείται να μην ξεκινάει ο Σιμάο, ο μόνος κόφτης που διαθέτουμε.

γ) Ανθρωπος που έφερε στον ΠΑΟ τον Σισέ επειδή διαφώνησε με τους μάνατζερ του 36χρονου Κρουζ δε νοείται να μένει στην ομάδα.

δ) Να έχεις εκτός αποστολής-εκτός ομάδας τον Γκοβού που πριν 4 μήνες ήταν με την εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ και να παίζεις με τον Μαρίνο εξτρέμ δεν είναι τίποτε άλλο από ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση ενός πρωτοκλασσάτου παίκτη με ιδιαιτερότητες.

ε) " Εδώ συνιστάται εγκλεισμός στην Παιανία, βιντεοπαιδεία από την παρουσία του Σισέ εντός κι εκτός γηπέδων και απαγόρευση εξόδου ώσπου να μάθει ο κάθε πιτσιρικάς (και όχι μόνο) που κλωτσάει το τόπι και θέλει να κάνει καριέρα στην Πανάθα τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που τιμάει το συμβόλαιό του και σέβεται τον κόσμο". ( παραφράζοντας την μυθική, πλέον, διαπίστωση-προτροπή του Σπυρόπουλου)

4minister said...

Καλά για το κορμί κούρου μη μασάς. Βάζελος δεν είμαι, επομένως λαγός. Έ, λέω και καμιά μλκ να περνάει η ώρα! :)))

Είμαστε έθνος ανάδελφον, το λέει κι' ο λόγος. Ποιος να μπει μπροστά, ο Χατζατζάρης με τη μπατάνα, ή ο κολητός με το πακέτο σέρτικα στη κωλότσεπη;

Για Αλέξη είπαν να κρατήσω χαρακτήρα, αλλά τελικά του τα 'χωσα, δίπλα. Ωστόσο ο Κανθαρ0ς τα είπε χειρότερα. Επειδή ξέρει τόπι, αλλά και γιατί είναι Αρειανός, άρα ουδέτερος, αντικειμενικός, νομίζω ότι είναι η ώρα να πέσουν τίτλοι τέλους. Δεν μπορεί το παλληκάρι, που έλεγε ο Άγγελος. Και το πρόβλημα είναι τα αδύναμα πόδια του. Καθώς και ο Αλεξούδης, που νομίζω ότι παίρνει δρόμο. Τόσο καιρό και δεν είδαμε βελτίωση στους τερματοφύλακες.

Για να μη βγει σεντόνι, θα επανέλθω στα σωστά που σχολιάζει ο Γαλάτης.

koutavaki said...

Ότι δεν είναι εικόνα ομάδας και δη πρωταθλήτριας αυτή,βαρεθήκαμε να το λέμε.Δεν άλλαξε και τίποτα.Ό,τι καλό βγαίνει είναι μόνο από ατομικές ενέργειες.Άντε να δούμε πότε θα επιστρέψουν και οι λαβωμένοι μπας και δούμε Θεού πρόσωπο.
Για το Γκμοχ μ...κία να μη μείνει για τη Μπάρτσα.Αλλά η πρώτη θα είναι ή η τελευταία...?Γέρος ξε-γέρος το έχει πάντως.Εκεί που έβγαλε το Λάζαρο τρόμαξα λίγο,αλλά μετά που θυμήθηκα ποιος ήταν στον πάγκο περίμενα το επόμενο γκολ.Και το κοουτσάρισμά του ήταν ο μόνος λόγος που ήθελα οπωσδήποτε να δω το παιχνίδι σήμερα,γιατί κατά τα άλλα, όπως είχες πει γατί,όλα τα παιχνίδια ίδια τα παίζουμε.
Για το Φερέιρα και στραβός να είσαι το βλέπεις ότι βούτηξαν ότι υπήρχε πρόχειρο.Ούτε καν ψάξανε για άλλους.Τα άλλα ονόματα που ακούστηκαν τα σκέφτηκαν μετά.Σαν να λέμε πέφτει χοντρό δούλεμα.
Υ.Γ.:Γατούλα είσαι ερωτευμένη με το Σισέ?Οι ερωτευμένοι περιγράφουν συνεχώς και την παραμικρή λεπτομέρεια από αυτά που βλέπουν όλοι!Δικαίωμά σου αλλά να μην το μάθει η Τζουντ και μαλλιοτραβηχτείτε!!!

mahler76 said...

να δώ ως πότε θα μας ξελασπώνει ο Σισέ...

Rizobreaker said...

Δεν είδα τον αγώνα, παρά μόνο τις φάσεις. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Πιστεύω ότι ο Γκμοχ θα έπρεπε να παραμείνει και στον αγώνα με Μπάρτσα, όπως λες κι εσύ. Ο Πλεσί δεν ήταν καλός?

4minister said...

@Rizobreaker

Ο Πλεσί δείχνει ατσούμπαλος, όπως τον περιγράφει ο Γαλάτης (pensierix).

Για τον προπονητή μας μπέρδεψαν όλους. Πριν 2 βδομάδες πίστευα ότι είχαν έτοιμο τον αντικαταστάτη, μετά με τις διάφορες τρίπλες ανακάλεσα. Και τώρα, που ξέρω το ίδιο με αυτό που λέει το gatti, ότι δηλαδή τον Bielsa (και όχι μόνο) ούτε που τον πλησίασαν, πιστεύω ότι ήταν από καιρό αποφασισμένο ποιος θα αντικαταστήσει.

Όλο το σκηνικό, δείγμα εξυπνάδας και γνώσης δεν το λες. Καρακουτοπονηριά του κερατά το λές.

Κάτι τελευταίο, που σχολίασε ο Γαλάτης. Ο Αντωνίου πρέπει να πάρει πόδι ΧΘΕΣ! Δεν θα πρότεινε ΠΟΤΕ Bielsa, γιατί αυτός δεν παίρνει "οδηγίες", επομένως βγάζει άχρηστους τους παρατρεχάμενους "ειδικούς", σαν και τη πάρτη του.

4minister said...

@ koutavaki

Δεν θα το πούμε στη Τζουντ, δεν το κρίνω σκόπιμο. ¨))) Πάντως μη νομίζεις ότι ο μπόις τιμάει και πολύ το στεφάνι του όσο είναι εδώ ...

pensierix said...
This comment has been removed by the author.
pensierix said...

Διαφωνώ με τον όλο σπεπτικισμό γύρω από την επιλογή Φερέιρα, τον θεωρώ υπερβολικό. ΟΚ, είναι "παππούς" (αν και η gatti βλέπει έλλειψη προοπτικής περισσότερο παρά ανικανότητα λόγω ηλικίας), αλλά έχει ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ επιτυχίες με την Πόρτο. Νοέμβρη μήνα δεν βρίσκεις καλύτερο ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο από τον Πορτογάλο. Κανένας προπονητής δεν θα έφερνε δραματικές αλλαγές (οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι) και δε γίνεται να αντιμετωπίζουμε έναν τύπο που πήρε τρία σερί πρωταθλήματα με την Πόρτο, σα να πρόκειται για τον γερο ξεκούτη-λύση ανάγκης που ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Αφήστε που, απο ό,τι διαβάζω, δεν έχει και την καλύτερη των σχέσεων με τους ΑΡΔ. Το ό,τι μίλησε πριν προσληφθεί, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το κάνει. Οπως επίσης είναι φυσιολογικό οι ΑΡΔ να ρωτάνε για την πάρτη του από την οικιακή βοηθό μέχρι πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Ωρες ώρες συμπεριφερόμαστε λες και ο ΠΑΟ είναι η υπερδύναμη που όλοι οι προπονητές ψοφάνε να κοουτσάρουν. Ο Μουνιόθ λίγος, ο Τεν Κάτε βοηθός, ο Φερέιρα παππούς, ο Μαλεζάνι μακαρονάς. Και μιας και μιλάμε για έρωτες, αυτό το κόλλημα με τον Μπιέλσα δεν το καταλαβαίνω. Περισσότερο βασίζεται στο ένστικτο και στο "κλικ" που κάνει ένας προπονητής (εκτός κι αν ξημεροβραδιάζεστε παρακολουθώντας τον Μπιέλσα οπότε πάσο). Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει προπονήσει ποτέ του στην Ευρώπη και αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να προσαρμοστεί αμέσως (χωρίς να σημαίνει ότι έχω και άποψη για την πάρτη του διότι δεν τον έχω παρακολουθήσει). Από ένα σημείο και μετά, οι προπονητές είναι και λαχεία. Δοκάρι και μέσα προπονηταράς, δοκάρι κι έξω μυρουδιάς, παππούς, βοηθός...Το θέμα είναι να στηρίζονται από την εκάστοτε διοίκηση, ανεξάρτητα από το εφήμερο αποτέλεσμα. Αν βλέπουν ότι υπάρχει πρόοδος, ότι προσθέτει νέα πράγματα στην ομάδα κτλ κτλ τότε δε πρέπει να σταθούν σε μια ισοπαλία με τη Λάρισα για να τον σουτάρουν...

ΥΓ
" 12 χρόνια, 24 προπονητές. Cazzo, θα πρέπει πάντα να την πληρώνει ο προπονητής;"

" Με εσάς πρέπει να λέει κανείς ψέματα και να κάνει τον ρουφιάνο".

Πόσο δίκιο είχες, Αλμπέρτο...

pensierix said...

Διαφωνώ με τον όλο σπεπτικισμό γύρω από την επιλογή Φερέιρα, τον θεωρώ υπερβολικό. ΟΚ, είναι "παππούς" (αν και η gatti βλέπει έλλειψη προοπτικής περισσότερο παρά ανικανότητα λόγω ηλικίας), αλλά έχει ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ επιτυχίες με την Πόρτο. Νοέμβρη μήνα δεν βρίσκεις καλύτερο ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο από τον Πορτογάλο. Κανένας προπονητής δεν θα έφερνε δραματικές αλλαγές (οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι) και δε γίνεται να αντιμετωπίζουμε έναν τύπο που πήρε τρία σερί πρωταθλήματα με την Πόρτο, σα να πρόκειται για τον γερο ξεκούτη-λύση ανάγκης που ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Αφήστε που, απο ό,τι διαβάζω, δεν έχει και την καλύτερη των σχέσεων με τους ΑΡΔ. Το ό,τι μίλησε πριν προσληφθεί, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το κάνει. Οπως επίσης είναι φυσιολογικό οι ΑΡΔ να ρωτάνε για την πάρτη του από την οικιακή βοηθό μέχρι πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Ωρες ώρες συμπεριφερόμαστε λες και ο ΠΑΟ είναι η υπερδύναμη που όλοι οι προπονητές ψοφάνε να κοουτσάρουν. Ο Μουνιόθ λίγος, ο Τεν Κάτε βοηθός, ο Φερέιρα παππούς, ο Μαλεζάνι μακαρονάς. Και μιας και μιλάμε για έρωτες, αυτό το κόλλημα με τον Μπιέλσα δεν το καταλαβαίνω. Περισσότερο βασίζεται στο ένστικτο και στο "κλικ" που κάνει ένας προπονητής (εκτός κι αν ξημεροβραδιάζεστε παρακολουθώντας τον Μπιέλσα οπότε πάσο). Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει προπονήσει ποτέ του στην Ευρώπη και αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να προσαρμοστεί αμέσως (χωρίς να σημαίνει ότι έχω και άποψη για την πάρτη του διότι δεν τον έχω παρακολουθήσει). Από ένα σημείο και μετά, οι προπονητές είναι και λαχεία. Δοκάρι και μέσα προπονηταράς, δοκάρι κι έξω μυρουδιάς, παππούς, βοηθός...Το θέμα είναι να στηρίζονται από την εκάστοτε διοίκηση, ανεξάρτητα από το εφήμερο αποτέλεσμα. Αν βλέπουν ότι υπάρχει πρόοδος, ότι προσθέτει νέα πράγματα στην ομάδα κτλ κτλ τότε δε πρέπει να σταθούν σε μια ισοπαλία με τη Λάρισα για να τον σουτάρουν...

ΥΓ
" 12 χρόνια, 24 προπονητές. Cazzo, θα πρέπει πάντα να την πληρώνει ο προπονητής;"

" Με εσάς πρέπει να λέει κανείς ψέματα και να κάνει τον ρουφιάνο".

Πόσο δίκιο είχες, Αλμπέρτο...

squarelogic said...

Θα συμφωνήσω με τον Γαλάτη στα περί Φερέιρα.Απίστευτο πραγματικά αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟ:
Μια μικρομεσαία ομάδα με ευρωπαικά standards,αποκλεισμένη ήδη απ το Τσ.Ληγκ,που παραπαίει,στην πιο απαξιωμένη γωνιά της Ευρώπης,αναζητά προπονητή-σωτήρα Νοέμβρη μήνα,και κάποιος με το βιογραφικό του Πορτογάλου δεν μας κάνει?
ΟΚ,μήπως πρέπει να βγούμε λίγο απ το παραμυθάκι μας?
Γιατί μόνο εμείς τα βλέπουμε έτσι...
Πιθανόν ο Bielsa να είχε άλλες προοπτικές λόγω νεαρότερης ηλικίας,αλλά ποιός προπονητής στον ΠΑΟ έχει μείνει πάνω από ενάμιση χρόνο?
Εξαρτάται λοιπόν απ΄το τί προέταξαν οι διοικούντες:αν πρώτος στόχος λογικά έχει τεθεί πλέον το φετινό πρωτάθλημα,και ο Φ. έχει αποδεχτεί σε γενικές γραμμές το υλικό αρκούμενος σε κάποιες προσθήκες,λογικό είναι να επέλεξαν μια λύση που δεν θα προκαλέσει μείζονες ανακατωσούρες.

squarelogic said...

scratches:

1.που ακριβώς ήταν χθες ο Βύντρα σε 5-6 φάσεις?Ομοίως και ο Σπυρόπουλος...
2. με απογοήτευσε χθες ο Πλεσί,παρά την προσπαθεια του να βγάλει κάποιες μπαλιές.Πολύ κατώτερος του Σιμάο ανασταλτικά,προσθέτει κάποιο ύψος στο κέντρο(όχι οτι κυριαρχεί και στον αέρα)και υπό προυποθέσεις,κάποιες κάθετες μπαλιές.
Ωστόσο υπολείπεται και σε τρεξίματα.
3.Τι κατάρα είναι αυτή,να είμαστε η χαρά κάθε μικρομεσαίας ομάδας εντός έδρας/Ολες φαινονται καλοδουλεμένες ομαδαρες μαζί μας...
Γιατί με τους άλλους αποδεικνύονται μετριότητες?
(ρητορική ερώτηση...)
4. Λάθος να μην κοουτσάρει ο Γιάτσεκ και με την Μπάρτσα...
Τι διάολο,θέλουν να τον "κάψουν" τον Πορτογάλο?
Ευχαριστούμε Γιάτσεκ...έστω και σε 1 ματς έδειξες τι θα πει να έχει η ομάδα τεχνικό στον πάγκο κι όχι 'αναλυτή"...
5. Ο Αντωνίου όντως δεν έχει μάτι...Αποδεδειγμένα...Του έχουν όμως τυφλή εμπιστοσύνη οτι δεν θα "κλέψει",και ίσως όντως έχει μάθει την τέχνη του να είναι σύνδεσμος διοίκησης-αποδυτηρίων.Ας ελπίσουμε στις μεταγραφικές επιλογές αλλος να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο...

Nick Triantos said...

Ο Ζεσουαλδο ετσι και προσπαθησει να παιξει το 4-1-2-3 που παιζει, τα ψωμια του θα ειναι λιγα. Επειδη ειναι εμπειρος ελπιζω οτι αυτο θα το δει γρηγορα.

Για να το παιξει αυτο το συστημα χρειαζετε

1) Αμυντικο χαφ τρεχαντηρι που να ξερει μπαλα. Αυτη τη στιγμη τετοιος δεν υπαρχει στην ομαδα

2) Δυο χαφ που να πατανε και τις δυο περιοχες. box-to-box δηλαδη. Εναν αριστεροποδαρο και εναν δεξιοποδαρο. Αυτοι την στιγμη τετοιοι δεν υαπρχουν.

Την ιδια στιγμη ακυρωνεις σιγουρα τον Νινη, και τον Χριστοδουλοπουλο, γιατι δεν ειναι box-to-box παικτες και το συστημα τους ακυρωνει καθως σε αυτο το συστημα καθαροι επιτελικοι μεσοι ΔΕΝ χωρανε.

Παρα, μα παρα πολυ, επιφυλακτικος οσον αφορα την συγκεκριμενη επιλογη.

squarelogic said...

Nick,
δηλαδή,για άλλη μια φορά ο τρομερός μας Δ/ντης ποδοσφαίρου-έστω και παρασυρμένος από Φρέιτας-'ψωνισε' λάθος...
Τέλος πάντων,δικαιούται χρόνο πριν τον κρίνουμε τον άνθρωπο.Πάντως,αναγκαστικά,αρχικά θα βασιστεί στις πληροφορίες και εκτιμήσεις του Φρέιτας για ν'αποφύγει τις κακοτοπιές.
Και από πλευράς εμφάνισης και παραστήματος είναι αθλητικός και δείχνει πιο νέος,πολύ πιο κοντά δηλ.σε Κούπερ απ'οτι Φερέρ...
Έχει κι αυτό την σημασία του για τους αθλητες...

koutavaki said...

@4minister

Όχι υπουργέ μου,εμείς ρουφιάνοι δε γινόμαστε!Αλλά αν είναι έτσι εσείς που είστε Αθήνα και πάτε και κανένα γήπεδο κάντε της κανένα κονέ...:))))))))

Nick Triantos said...

Square,

Eikasies kanoume. To an htav swsto h' laQos ayth th stigmh einai ypokeimeniko analoga me to ti skeftesai oti xreiazete h omada.

Proswpikh mou apopsh oti o Jesualdo einai o typos tou "klhronomou" proponhth. Dhladh evos avQrwpou pou Qa paei se mia strwmenh kai epityxhmenh omada kai Qa synexisei to ergo pou exei ginei bazontas tis dikes tou pinelies. Ayto mas edei3e sthn Poro.

Egw pisteyw oti h omada xreiazotav "revitalizer" proponhth pou Qa parei mia omada me enan kalo kormo,h opoia exei xasei to momentum pou eixe kai Qa tara3ei ligo ta limnazonta nera, gia na petyxei ton stoxo.

To oti h omada epaize 4-3-3 kai oti o Jesualso paizei 4-3-3 den leei tipota, giati ayto to systhma mporeis na to pai3eis se trigwvo eite me 2 amyntikous mesous kai enan trequartista sthn koryfh tou trigwvou, (Nioplias/Ten Cate), eite me 1 amyntiko meso kai 2 box-to-box.
H 2h epilogh Qelei diaforetikous paiktes ap' thn 1h sto kevtro

Nick Triantos said...

Square,

Eikasies kanoume. To an htav swsto h' laQos ayth th stigmh einai ypokeimeniko analoga me to ti skeftesai oti xreiazete h omada.

Proswpikh mou apopsh oti o Jesualdo einai o typos tou "klhronomou" proponhth. Dhladh evos avQrwpou pou Qa paei se mia strwmenh kai epityxhmenh omada kai Qa synexisei to ergo pou exei ginei bazontas tis dikes tou pinelies. Ayto mas edei3e sthn Poro.

Egw pisteyw oti h omada xreiazotav "revitalizer" proponhth pou Qa parei mia omada me enan kalo kormo,h opoia exei xasei to momentum pou eixe kai Qa tara3ei ligo ta limnazonta nera, gia na petyxei ton stoxo.

To oti h omada epaize 4-3-3 kai oti o Jesualso paizei 4-3-3 den leei tipota, giati ayto to systhma mporeis na to pai3eis se trigwvo eite me 2 amyntikous mesous kai enan trequartista sthn koryfh tou trigwvou, (Nioplias/Ten Cate), eite me 1 amyntiko meso kai 2 box-to-box.
H 2h epilogh Qelei diaforetikous paiktes ap' thn 1h sto kevtro

4minister said...

pensierix said...

Ώρες ώρες συμπεριφερόμαστε λες και ο ΠΑΟ είναι η υπερδύναμη που όλοι οι προπονητές ψοφάνε να κοουτσάρουν.

Για να μη μακρυγορούμε, Μπίλιτς και Μπιέλσα είναι ονόματα απόλυτα στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Ειδικά ο πρώτος ερχόταν, όπως δήλωσε ο Νικολογιάννης. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο.

Όσο για τον Σιδερά, πέρα από την ηλικία, διάβασες θαρρώ τι γράφει ο Νικόλας. Συμπληρωματικά ρίξε μια ματιά δίπλα, να δεις τι πιστεύω.

http://4minister.wordpress.com/2010/11/20/φερρέιρα-και-με-τη-βούλα

Όλη η υπόθεση είναι ένα στοίχημα με δυσμενείς πιθανότητες. Μακάρι να πέφτουμε έξω για το καλό της ομάδας. Το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι κατάλληλο για το σύστημα που έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι προτιμά ο προπονητής. Ελπίζω η εμπειρία του να υπερισχύσει και να προσαρμοστεί, δουλεύοντας ανάλογα με το υλικό που έχει.

paoad said...

http://contra.gr/Archive/ContraFiles/298148.html

pensierix said...

@ υπουργέ

Οποιος προπονητής κι αν ήταν ο εκλεκτός, στοίχημα θα ήταν. Αντε να δεχτώ ότι κάποιος θα ήταν λίγο λιγότερο και κάποιος λίγο περισσότερο. Το θέμα είναι ότι έχουμε νέο προπονητή Νοέμβρη μήνα, που παραλαμβάνει ένα τουρλουμπούκι με χτυπητές αδυναμίες. Κανένας Φερέιρα και κανένας Μπιέλσα δεν μπορεί να κάνει θαύματα ( ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας εικόνα ομάδας και περίοδο που αναλαμβάνει), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Προτιμώ, πάντως, να εστιάσω στη διοίκηση και όχι στους προπονητές που έρχονται και παρέρχονται, που μπορεί να ταιριάξουν με την ομάδα ή να φύγουν νύχτα.

Θα στηρίξουν το νέο προπονητή αγοράζοντας παίκτες ικανούς στις θέσεις που θα κρίνει ο ίδιος ότι απαιτείται ενίσχυση;

Θα τον στηρίξουν όταν ο κάθε Μπαμποχελακοσωτηρακόπουλος θα γράψει το μακρύ του και το κοντό του;

Θα στείλουν το μήνυμα ότι ο προπονητής μένει και ότι θα φύγουν όσοι παίκτες δεν μπορούν ή έχουν συγκεκριμένο ταβάνι;

Ε, ας απαντήσουν σε αυτά για αρχή οι της διοίκησης και μετά κρίνουμε τον Φερέιρα και τον κάθε Φερέιρα.

Εδώ πχ έχουμε ξεχάσει ποιός ήταν ο τελευταίος παίκτης που μας ήταν ψιλοάγνωστος κι έκανε παπάδες στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα Βιερίνια, ο γαύρος έναν Μιραλάς, η ΑΕΚ ένα Σκόκο κτλ. Εμείς ή θα φέρνουμε παλτά ή θα πηγαίνουμε σιγουρατζίδικα, αγοράζοντας παίκτες που ξέρει ο μέσος φίλαθλος. ΟΚ, αν έχουν επανδρώσει τμήμα σκάουτ για να καταλήξουν ότι ο Σκόκο τους κάνει, ας πάρουν εμένα να τους κάνω αυτή τη δουλειά που θα τους έρθω και φτηνός...

4minister said...

Γαλάτη,

για τον Πατέρα (και τον κάθε Πατέρα), τα έχουμε ξαναπεί. Θυμίζω την πάγια άποψή μου:

Ο Πατέρας είναι 2ο χρόνο πρόεδρος ομάδας και είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει προπονητή στη μέση της σεζόν. Σε αντίθεση με το κοινώς αποδεκτό, αυτό δεν αποδεικνύει την ανικανότητά του κάθε προπονητή, αλλά κυρίως την ανικανότητα των παράγοντα που τον προσέλαβε. Αν δεν μπορείς να βρεις ένα προπονητή να βγάλει τη σεζόν, είσαι κεφτές, γκασμάς! Αν μάλιστα κάθε χρονιά αγοράζεις 4-5 εντεκαδάτους παίκτες, δηλαδή τη μισή ομάδα, είσαι πουθενάς, μυρωδιάς! Ξεκίνα ας πούμε βρίσκοντας ένα προπονητή να μείνει 5 χρόνια στην ομάδα. Διαφορετικά, εκτός από τη ρετσινιά του αποτυχημένου προέδρου του Εθνικού, θα σε συνοδεύει και αυτή του αποτυχημένου προέδρου του Παναθηναϊκού.

Ο Αντωνίου δεν κάνει, πρέπει να φύγει χθες! Στον Φρέιτας δίνω πίστωση μέχρι το καλοκαίρι (το πολύ). Γιατί για το τμήμα scouting έχεις δίκιο, είναι της πλάκας.

Κρίνω τον Φερρέιρα για συγκεκριμένους λόγους που έχω αναφέρει. Αλλά και αυτός έχει πίστωση. Ανεξάρτητα από αποτελέσματα, αν η ομάδα αρχίσει να δείχνει ομάδα, η πίστωσή του μεγαλώνει. Το ίδιο αν δω υπάρχοντες παίκτες να βελτιώνονται. Αν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να παίξει το σύστημα που ξέρουμε ότι παίζει, επειδή η ομάδα δεν έχει το κατάλληλο ρόστερ, του κόβω την πίστωση!

:)))

Το ίδιο αν δω ότι ζητά 5-6 εντεκαδάτους νέους παίκτες για να στρώσει ομάδα.

fl@neur said...

Ομάδα, διοίκηση και οπαδοί έχουν γίνει ένα μεγάλο κουβάρι, σχιζοφρενικό!!! Όλοι μιλάνε/ γράφουν για την ανεπάρκεια του Νίομπλια, αλλά ξεχνάνε τους 3 χαμένους μήνες της διοικητικής φαγωμάρας ακριβώς μετά το νταμπλ. Τώρα βγαίνει "άχρηστος" ο Τζιόρβας (ότι περνάει ντεφορμάρισμα, δεν υπάρχει αμφιβολία), στα ίχνη του Γκαλίνοβιτς! Κι όσο για τον Φερέϊρα, λίγο η ατυχία, λίγο τα βιαστικά συμπεράσματα των ΑΡΔ, θα πάρει τον δρόμο του Μαλεζάνι, του Μουνιόθ, του ΧΤΚ κλπ. Πάντως, καλά τα σχόλια ένθεν κακείθεν, μη ξεχνάμε όμως 2 βασικά πράγματα: την κατάσταση στον Ερασιτέχνη (το βόλλεϋ κερδίζει χωρίς να πληρώνεται) και το πήγαιν'-έλα με γήπεδο, όταν ακόμα και η ΑΕΛ (και μπράβο της) έχει καινούργιο γήπεδο!!!

pensierix said...

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο διαιτητής Γιάχος μας έβαλε αμέσως στο κλίμα του αγώνα και οι 10 μέρες μεταξύ του ενός ημιχρόνου και του άλλου ξεχάστηκαν με τη μία. Χεσμένος είχε βγει από το γήπεδο, χεσμένος ξαναμπήκε σήμερα δίνοντας στο παιχνίδι μια αίσθηση συνέχειας. Περισσότερο ίδρωνε αυτός μέχρι το γκολ του Πάντελιτς παρά οι παίκτες του γαύρου...

;ppppp

ΥΓ
Τα ιδιαίτερα του Σωκράτη στον Βαγγέλα έχουν ήδη αποδώσει καρπούς...