Thursday, January 17, 2013

Ο Φάμπρι, το déjà vu, oι διαρροές και ο κινηματογράφος




Αυτή η μεταφυσική... εξακολουθητικότητα που παρατηρείται σε κάθε προπονητή του Παναθηναϊκού που ανακαλύπτει ότι υπάρχουν διαρροές των όσων λέγονται στα αποδυτήρια, κάποτε με εκνεύριζε, αλλά σήμερα, με τα χάλια που έχει η ομάδα μου προκαλεί μάλλον γέλιο.

Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως συμπεριφέρονται σα να μη τους έχει ξανασυμβεί που, συγνώμη, αλλά ακόμα κι αν απαντάται σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλού, δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι είναι φαινόμενο αμιγώς ελληνικό, αν μη τι άλλο όποιος έρχεται τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό της τελευταίας, πενταετίας να πω; θα έπρεπε να είναι είτε υποψιασμένος, είτε καλύτερα πληροφορημένος.
Η είδηση είναι πως οι διαρροές συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο υπ’ αριθμόν ένα «ύποπτος», Γιάννης Γκούμας δεν... συχνάζει πια στην Παιανία εδώ και χρόνια, αλλά και οι άλλοι δύο «στοχοποιημένοι», τα δύο «Κ» ντε, «Κάρα» και «Κατσούρ», έχουν μετακομίσει σε άλλες πολιτείες.
Αρα, ποιος; - ποιος μωρό μου ποιος... - είναι ο... φλύαρος που λέει με το νι και με το σίγμα στους ΑΡΔ τα όσα αναφέρει ο σενιόρ στις ομιλίες του;  Και είναι ένας ή πολλοί; 

Το πράγμα μοιάζει λίγο με τους γνωστούς άγνωστους που τους λέμε έτσι καμιά... εικοσαριά (ή μήπως τριανταριά;) χρόνια, ενώ στο μεταξύ οι πρώτοι γνωστοί – άγνωστοι έχουν τουλάχιστον σαρανταρίσει, για να μην πω πενηνταρίσει και έχουν δώσει τη θέση τους σε νέα μπουμπούκια!

Λοιπόν για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο θέμα, τα... υδραυλικά κάθε ομάδας θέλουν φτιάξιμο, αλλά δεν υπάρχει κανείς να τα φτιάξει. Και ακριβώς επειδή δεν  υπάρχει, διαρροές έγιναν, γίνονται και θα γίνονται.

Κι εδώ που τα λέμε επίσης ακόμα και οι οπαδοί που σκούζουν για το γεγονός ότι συμβαίνει αυτό, κατά βάθος γουστάρουν να μάθουν τι «παίζει» στα ενδότερα, άσχετα αν μετά το καταδικάζουν.

Για να πάμε λοιπόν ξανά στον σενιόρ Φάμπρι - που είναι η δική του απορία για τις διαρροές η αφορμή για τον παραπάνω (μεγάλο) πρόλογο - έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη για τι το βρήκε, τι πιστεύει ότι πρέπει να διορθωθεί για τις παραβολές του και όλα τα σχετικά.

Αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τη μουσική, τις μάχες και τη ζωολογία και έπιασε τον κινηματογράφο. Αστείρευτος τελικά, οφείλω να το παραδεχτώ.

Πάμε λοιπόν το παλιό (αγαπημένο;) μας παιχνίδι:

EIΠΕ (Για τις πρώτες του εντυπώσεις): «Θα είμαι ειλικρινής. Αγωνιστικά η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη από ό,τι την περίμενα. Με τη βοήθεια όλων όσοι βρισκόμαστε κοντά στον Παναθηναϊκό, μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: «Οταν κατάλαβα  τι χάλι έχει η ομάδα μου ήρθε να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να γυρίσω πίσω. Αλλά με κρατάγανε τρεις (και το λουρί της μάνας) και δεν κατάφερα να τους ξεφύγω εγκαίρως».

***

ΕΙΠΕ (Για την επιλογή του Παναθηναϊκού): «Ήταν μια πρόκληση ο Παναθηναϊκός, διότι παραμένει μία σημαντική ομάδα. Μπορώ να βρίσκομαι όλη την ημέρα στην Παιανία και να προπονώ αφού είναι πολύ ωραίες οι εγκαταστάσεις. Στόχος μας η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος, το Γιουρόπα. Και φυσικά να κατακτήσουμε το κύπελλο».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: «Εμένα με τράβηξε το όνομα, πού να φανταστώ ότι η σημερινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση; Οταν το συνειδητοποίησα άρχισα τους μπάφους. Μόνο έτσι βγαίνει. Πίνω μπάφους και προπονώ. Και πριν από τις συνεντεύξεις Τύπου πάλι μπάφους πίνω για να είμαι χαλαρός γι’ αυτό και με ακούτε να λέω διάφορες μαλακίες. Οσο για τους στόχους της ομάδας; Τι περιμένετε να σας πω; ΄Η θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή θα κάνει καλό καιρό».


 
ΕΙΠΕ (Για τα...αποδυτήρια και τις παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί):  «Θα σας ρωτήσω τώρα εγώ. Από πού βγαίνουν όλα αυτά; Μάλλον έχετε κατασκόπους στα αποδυτήρια. Δεν μου αρέσει να διαρρέουν διάφορα πράγματα από την ομάδα. Είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να είναι κλειστό. Ιερό. Όσο λιγότερα πράγματα βγαίνουν προς τα έξω, τόσο καλύτερα. Με το χιούμορ θέλω να περάσω κάποια πράγματα στους παίκτες και πιστεύω ότι έτσι γίνεται καλύτερα».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: «Το είπε κι ένας άλλος Αγιος άνθρωπος πριν από μένα. Αυτή η ομάδα ήθελε υδραυλικό και αντ’ αυτού πήρε προπονητή. Οσο για τις παρομοιώσεις; Ε, λέμε και καμιά μαλακιούλα να περνάει η ώρα...»

***

ΕΙΠΕ (Το ποδόσφαιρο σαν μία ταινία): «Κάθε ομάδα έχει τα όπλα της. Όλος ο κόσμος θέλει να παίζει όπως η Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο η Μπαρτσελόνα παίζει έτσι και η εθνική Ισπανίας. Ξέρουμε πώς προπονούνται, πώς αγωνίζονται αλλά δεν διαθέτουμε τους ίδιους ηθοποιούς, αρτίστες, το χρησιμοποιώ ως παρομοίωση, για να παίξουμε με αυτό τον τρόπο. Το ποδόσφαιρο μοιάζει πολύ με την δημιουργία μίας ταινίας. Πρέπει να βρει η παραγωγή, τα χρήματα για να ξεκινήσει την ταινία και να κλείσει τους ηθοποιούς. Ο προπονητής γράφει το σενάριο και οι παίκτες καλούνται να το υλοποιήσουν».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: Κι εγώ θα ήθελα να είμαι ο Σπίλμπεργκ, ο Κόπολα, ο Αλμοδόβαρ έστω που είναι και κοντοχωριανός, ο Κάμερον, βάλε όποιον προτιμάς, αλλά δεν είμαι. Και θα ήθελα να γυρίσω μια ταινία υπερπαραγωγή με τρομερό καστ τους καλύτερους συνεργάτες και τα πιο φοβερά εφέ αλλά πού να τα βρω; Και νάχει η ταινία γρήγορους ρυθμούς και εναλλαγή σκηνών και δράση, αλλά δεν γίνεται. Αυτή η ομάδα τσουλάει πιο αργά κι από ταινία του μακαρίτη του Αγγελόπουλου. Κι εγώ δεν είμαι καν Αγγελόπουλος, να τα λέμε όλα...».

***

ΕΙΠΕ (Για την διοίκηση και τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο):  «Ήδη είχα δύο - τρεις ευκαιρίες να συνομιλήσω με τον πρόεδρο. Μιλήσαμε και είμαστε συνεχώς σε επαφή όπως στα Γιάννενα. Ο κύριος Αλαφούζος μου μοιάζει με άνθρωπο που τον γνωρίζω πάρα πολύ καιρό».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: Με το που με είδε με ρωτάει: «Εχεις λογαριασμό στο twitter;». Εγώ δεν είχα, αλλά αφού το ζήτησε ο πρόεδρος απέκτησα και πλέον αλληλοτιτιβίζουμε...».

***

ΕΙΠΕ (Για τις μετεγγραφές και τον Σισέ):  «Πάντα η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Θα ήμουν πολύ ευτυχής ακόμα και με έναν επιπλέον παίκτη εάν θα μπορούσε να έρθει. Ο Σισέ είναι ένας παίκτης πολύ αγαπητός, δεν ξέρω πώς είναι οι διαπραγματεύσεις. Εγώ επικεντρώνομαι περισσότερο στην καθημερινότητα. Θέλω να σέβομαι πάντα τα παιδιά που έχουμε».


ΕΝΝΟΟΥΣΕ: Εχω κληρονομικό χάρισμα και το ήξερα πριν συμβεί ότι από ΚΠΡ και Σισέ θα φάμε πόρτα, οπότε εγώ ασχολούμαι μόνο με τους παίκτες που έχω και τι μπορώ να κάνω μ’ αυτούς. Θα συνιστούσα και σε σας και στους οπαδούς να κάνετε το ίδιο. Πώς το λέτε εδώ στην Ελλάδα; Εμαθα πρόσφατα μια ελληνική παροιμία. Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει».

***
ΕΙΠΕ (Για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας): «Όχι δεν γνωρίζω το γήπεδο της Λεωφόρου, αλλά από κάποια πλάνα που είδα στην τηλεόραση κατάλαβα πως είναι πιο κλειστό. Νομίζω ότι είναι καλό που θα μεταφερθούμε εκεί.

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: «Αυτό δεν είναι γήπεδο, είναι στρούγκα. Μπορεί να βγει και σε καλό που είναι κλειστό, μπας και φοβηθεί κανας αντίπαλος όπως θα είναι ο κόσμος πάνω από το κεφάλι του, γιατί να φοβηθεί από τη μπάλα που θα παίξουμε, χλωμό. Ενα πράγμα μόνο με απασχολεί που είναι πιο κλειστό. Από πού θα φύγω έτσι και γίνει καμιά στραβή...».

***

ΕΙΠΕ (Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα):  «Όταν εγώ προπονούσα την Γρανάδα αυτός ήταν προπονητής στην Μάλαγα κι εκεί γνωριστήκαμε. Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας και το έχει αποδείξει στο ποδόσφαιρο. Όπου κι αν πήγε τα κατάφερε πολύ καλά του έχω μεγάλο σεβασμό».

ΕΝΝΟΟΥΣΕ: «Καλά για μαλάκα με περνάτε; Τι περιμένετε να σας πω; Εχετε δει κανέναν να λέει άσχημα για συνάδελφό του με το καλημέρα; Αυτά τα θα πω μετά, όταν δεν θα παίρνει γιατρειά η ομάδα. Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσω για τα αποκαΐδια που άφησε πίσω του».

***

Scratch: Τι περιμένετε να σας πω για Σισέ; Αναμενόμενο. Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, ήταν θέμα χρόνου να καταλάβει πού ήρθε και να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο. Και τελικά θα χαλούσε και την καλή εικόνα που έχουμε εμείς γι’ αυτόν, αφού θα εγκλωβιζόταν στη μιζέρια που εκπέμπει σήμερα η ομάδα. (Αν και θα είχε ενδιαφέρον να δω την επιστροφή του Τζιμπρίλ στο Καραϊσκάκη). Τέλος πάντων, πάμε γι’ άλλα και για μένα περισσότερο ενδιαφέρον έχει πια, ποια θα είναι η επόμενη κίνηση, ποια δηλαδή ήταν η εναλλακτική σε περίπτωση που ναυαγούσε όπως ναυάγησε η περίπτωση του Τζιμπρίλ. Υπήρχε, υπάρχει εναλλακτική ή μπα;


Scratch1: Φεύγει ο Λουκάς που μένει. Οπως και ο Σπυρόπουλος, πιθανότατα και ο Μπουμσόνγκ. Ε, τι νομίζατε, οχτροί του Βύντρα, ότι θα απαλλαγείτε έτσι εύκολα;  Προσωπικά έχω δηλώσει πως ανήκω σ’ αυτούς που δεν τους ενοχλεί πια ο Λουκάς εδώ και καιρό. Αν μάλιστα σκεφτώ και τον άθλιο τρόπο που επιχειρήθηκε να διωχθεί αυτός και κάποιοι άλλοι παίκτες μετά την ήττα στη Βέροια, μπορώ να πω ότι χαίρομαι κιόλας γι’ αυτή την εξέλιξη.

Scratch2: Aνεξάρτητα (ή ενδεχομένως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, δεν το έχω αποφασίσει ακριβώς...) από τα παραπάνω, θέλω κι εγώ απ’ αυτό που πίνουν στη διοίκηση. Πρέπει να είναι πολύ καλό!


2 comments:

Unknown said...

Μετα τις τελευταιες δηλωσεις φαμπρι αλλα και την μεταφραση σου ,νομιζω οτι και ο πιο αφελης θα καταλαβει πως ειναι απο αυτους που ετυχε να βρεθουν στο τιμονι για εξι μηνες και μετα τους ξεχσσε ακομα κ η ιστορια...
Επισης η αποφασιζεις να τελειωσεις οτι εχει σχεση με τζιγγερ και διωχνεις σπυρο,βυντρα,λαζαρο και στελεχη ΠΑΕ η δεν διωχνεις κανεναν,το να κανεις τα μισα ειναι οτι χειροτερο...

gatti said...

@O Italos: Mα φυσικά, ένας ακόμα αλεξιπτωτιστής είναι κι αυτός. Μια επιλογή χωρίς σκέψη, απλά γιατί βρέθηκε μπροστά μας την κατάλληλη στιγμή. Και θα χρησιμοποιηθεί ίσα για να βγει η χρονιά...

Οσο για τις εκκαθαρίσεις, δεν διαφωνώ με τις εκκαθαρίσεις αυτές καθ' αυτές, διαφωνώ όμως με τον τρόπο που επιχειρούνται. Πώς περιμένεις αλήθεια να παίξουν οι υπόλοιποι παίκτες ποδόσφαιρο όταν γνωρίζουν ότι σε ανάλογη περίπτωση θα τύχουν ανάλογης μεταχείρισης; Φαντάζεσαι τι κλίμα θα υπάρχει αυτή τη στιγμή στα αποδυτήρια;

Κι αυτή η διγλωσσία για Βύντρα τι σου λέει; Η διοίκηση να βγάζει προς τα έξω ότι ο παίκτης τελειώνει και ο δικηγόρος του να ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για λύση συμβολαίου αλλά για μείωση αποδοχών;

Κατά τ' άλλα συμφωνώ ότι οι μισές δουλειές είναι οι χειρότερες...