Saturday, January 19, 2013

The ChubbChubbs!



H ταινία με τον τίτλο «The ChubbChubbs» κέρδισε το Οσκαρ καλύτερου φιλμ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το 2002.

Διαδραματίζεται κάπου στο διάστημα και έχει σαφείς αναφορές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας («Πόλεμος των Αστρων», «Ολική Επαναφορά», «Αllien», «ΕΤ» κ.λπ.). Ηρωάς της είναι ο Meeper, που εργάζεται ως καθαριστής στην παμπ Ale-E-Inn, όπου συχνάζουν κάθε λογής εξωγήινοι. Ο Μeeper έχει... υψηλές βλέψεις να γίνει τραγουδιστής καραόκε και συχνά παρατάει τη δουλειά του και ονειροπολεί κάνοντας τη σφουγγαρίστρα μικρόφωνο.

Οταν σε μια από τις ονειροπολήσεις του, προκαλεί άθελά του ηλεκτροπληξία στην τραγουδίστρια (σαφής αναφορά στην Aretha Franklin με το τραγούδι Respect) της παμπ, τον πετάνε έξω από το μαγαζί και τότε μαθαίνει από ένα έντρομο ετοιμοθάνατο πλάσμα ότι έρχονται οι ChubbChubbs.

Βλέποντας ένα διαστημόπλοιο να προσγειώνεται και κάποια σιδερένια τέρατα να κατεβαίνουν απ' αυτό, συμπεραίνει πως αυτοί είναι οι ChubbChubbs και τρέχει έντρομος να ειδοποιήσει στην παμπ.

Στην βιασύνη του παρασύρει κάποια κοτοπουλάκια που βρίσκει στο διάβα του, ενώ όταν μπαίνει στην παμπ, τραυματίζει άθελά του ξανά την τραγουδίστρια. Αυτή τη φορά τον πετάνε οριστικά έξω, μαζί με τον κουβά και τη σφουγγαρίστρα του πριν προλάβει να τους προειδοποιήσει, ωστόσο οι θαμώνες της παμπ μαθαίνουν από κάποιον άλλο ότι έρχονται οι ChubbChubbs και τρέχουν να κρυφτούν.

Ο Meeper μένει μόνος του απέναντι στα τέρατα, αλλά πριν τα αντιμετωπίσει κρύβει τα κοτοπουλάκια κάτω από τον κουβά του για να μη τα βρουν.

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:

Scratch:
Oταν πέσουν τα credits των τίτλων μην σταματήσετε να παρακολουθείτε, έχει και... συνέχεια...




* Το κείμενο το έγραψα για το Οnsports

No comments: