Monday, July 9, 2007

Εποχή Πεσέιρο

Παρουσιάστηκε λοιπόν και ο Πεσέιρο. Τον παρουσίασε ο Αργύρης ο Μήτσου και με το καλημέρα αρχίσανε τα ευτράπελα. Ο κύριος Πεσέιρο λέει έχει αφήσει το στίγμα του στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το ποιο; Είπαμε, να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα, δόκτωρ!
Ε, λοιπόν, εγώ αυτή την φετινή ομιλία του Μήτσου θα την
κρατήσω. Γιατί έχω μια υποψία ότι κάθε χρόνο τα ίδια λέει.
Κι επειδή του χρόνου πάλι άλλο προπονητή θα έχουμε, θέλω να κάνω σύγκριση. Θα μου πεις εδώ του χρόνου μπορεί να έχουμε και νέο πρόεδρο. Αλλο θέμα αυτό. Τέλος πάντων, τον Μήτσου τον ξέρουμε.

Σάμπως όμως δεν ξέρουμε την προχειρότητα της ομάδας όσον αφορά τους μεταφραστές; Αν εξαιρέσεις τον περσινό του Μουνιόθ, που ήταν άλλο πράγμα, επιστρέψαμε στην εποχή Μαλεζάνι. Ακουσα την παρουσίαση από την Ερα Σπορ και πρέπει τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές η μεταφράστρια να ζήτησε από τον Πεσέιρο διευκρίνιση για κάτι που είπε. Ασε τώρα όταν έλεγε κάτι σχετικό με συστήματα και μπάλα. Δεν ήξερε πού παν τα τέσσερα. Μιλάμε τώρα ότι από οργάνωση η ομάδα είναι άλλο πράγμα. Επικοινωνιακά σκίζει (χασέδες). Μέχρι που είδε κι απόειδε κι ο Πεσέιρο και το γύρισε στα αγγλικά. Αλλη πονεμένη ιστορία κι αυτή. Μιλάμε τώρα για αγγλικά που ήταν κράμα greek kamaki και ιταλού μαφιόζου. Και στο τέλος όλο οκέι και οκέι.

Ασε τώρα οι αλήτες ρουφιάνοι που τον πήρανε από τη μούρη με το καλημέρα τον χριστιανό. Λες και δεν θα έχουνε ευκαιρίες να τον ξεσκίσουνε στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από την αρχή να του δείξουνε τις διαθέσεις τους. Μόνο όταν μιλάει ο Τζίγγερ είναι γατάκια και κάνουνε ερωτήσεις χάδια. Εκεί δεν ξέρουνε να κάνουνε καμιά δύσκολη ερώτηση. Στον προπονητή όμως ξέρουνε να κάνουνε το μάγκα. Πώς νομίζεις λέει ότι θα πετύχεις εκεί που αποτύχανε οι άλλοι; Τώρα δηλαδή τι περιμένεις να σου απαντήσει; Τι να απαντήσει και να μην εκτεθεί; ΄Η να μην εκθέσει; Να πει ότι θα πετύχει επειδή είναι καλύτερος από τους προηγούμενους; Θα τον πεις φαντασμένο. Να πει ότι θα πετύχει επειδή η διοίκηση θα πάρει φέτος καλούς παίχτες και δεν θα φέρει τα περσινά παλτά; Εύκολα λέγεται αυτό; Ο,τι και να πει χαμένος από χέρι θα είναι. Γι΄ αυτό και το πήρε αλλιώς. Για να μη βρει. Δεν κοιτάζω λέει το παρελθόν. Κοιτάζω το παρόν. Σωστός.

Οσο για το παιχνίδι που θα παίζει η ομάδα; Θέλω λέει να έχω το δικό μου μοντέλο. Αντε να το δούμε και το δικό σου το μοντέλο. Ετσι κι αλλιώς στην Πανάθα τα τελευταία χρόνια όλοι στου κασίδη το κεφάλι μάθανε προπονητική. Ενας πάνω ένας κάτω δεν τρέχει τίποτα.

Του αρέσει λέει η επίθεση. Αμα δεν κοιτάξει να πάρει καναν καλό σέντερ μπακ η ομάδα όμως να τον δω εγώ τι επίθεση θα φτιάξει, αν δεν μπορεί να μαζέψει τον κώλο του.

Αμ το άλλο; Μου αρέσει λέει το θέαμα γι΄ αυτό μπορεί να χάσω μερικά παιχνίδια. Εδώ είμαστε. Εδώ σε θέλω κάβουρα πως περπατάν στα κάρβουνα. ΄Η αλλιώς εδώ σε θέλω βάζελε να αποδείξεις αυτά που έλεγες πέρσι. Δε με νοιάζει να παίρνω τίτλους, αρκεί να δω επιτέλους τον Παναθηναϊκό να παίζει λίγη μπάλα της προκοπής; ΄Η να πάρω τίτλο κι όπως νάναι; Θα μου πεις χάθηκε ο κόσμος να τα πετύχεις και τα δύο; Οπως φαίνεται χάθηκε. Πώς όμως να του πεις του άλλου κάνε υπομονή για να φτιάξω ομάδα; Κάθε χρόνο ομάδα φτιάχνεις. Και αν εξαιρέσεις το 2004 έχει κάνει το μάτι μας <Να> για να δει τίτλο.

Και θέλει λέει ο Πεσέιρο και τον κόσμο στο γήπεδο. Προτιμώ λέει να έχω 20.000 φιλάθλους στο γήπεδο που να διαμαρτύρονται, παρά 2.000 που να χειροκροτούν. Nα το δούμε όμως αυτό στην πράξη. Θα το προτιμήσει ή θα αρχίσει τίποτα κάτσους σε καμιά συνέντευξη τύπου α λα Μαλεζάνι; Ευκαιρία να μάθουμε και τον κάτσο στα πορτογαλέζικα.

No comments: