Monday, October 8, 2007

Πάμε σαν άλλοτε πάμε σαν πάντοτε

Ξέρω ότι το πονηρό μυαλό σας θα πάει αλλού.
Να μην πάει. Αυτό που βλέπετε είναι βατόμουρο.
Ετσι ακριβώς. Βατόμουρο. Οπως στο σινεμά απονέμουν τα χρυσά βατόμουρα σε μια ταινία που δεν είναι της αρεσκείας τους, έτσι κι εγώ θα απονείμω το αλουμινένιο χειρόφρενο σ΄ έναν παίκτη που το αξίζει πέρα ως πέρα.

Γιώργο Καραγκούνη, δικό σου.
Γιατί από τυπάρα κατάντησες κακεκ-τυπάρα του εαυτού σου.
Γιατί δεν έμαθες τίποτα τόσα χρόνια στο εξωτερικό.
Γιατί ταλαιπωρείς τη μπάλα και κάνεις πάντα την παραπάνω περιττή ενέργεια.
Γιατί όταν είσαι μέσα στον αγώνα η ομάδα τραβάει χειρόφρενο και ξεχνάει τι θα πει ανάπτυξη.
Γιατί με έκανες να ξεχάσω - και δεν φταίω εγώ γι΄ αυτό - το πάθος, την ψυχή και την αγάπη σου για την ομάδα και να σιχτιρίζω κάθε φορά που σε βλέπω να τσακώνεσαι με τον Μάτος - και να γίνεστε και οι δύο γελοίοι - για το ποιος θα βαρέσει τα στημένα.

Γιατί ενώ είπες πως δεν θέλεις να το παίξεις αρχηγός, το παίζεις αρχηγός και μάλιστα με τον πιο λάθος τρόπο.
Γιατί μου θυμίζεις μια ομάδα που προσπαθώ να ξεχάσω, που πίστευα ότι ανήκει στο παρελθόν.
Γιατί δεν μου θυμίζεις μια άλλη ομάδα που νοσταλγώ και πίστευα ότι θα ξαναδώ με τον ερχομό σου.

Πάρε λοιπόν αυτό το χειρόφρενο δώρο μήπως και αντιληφθείς πού βαδίζεις και αλλάξεις ρότα.
Κι αν δεν το αντιληφθείς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με όποιον άλλο τρόπο θέλεις. Πού ξέρεις, μπορεί να βρεις το νόημα της ζωής σου, γιατί το νόημα της ομάδας μάλλον δείχνεις να το έχεις ξεχάσει...


* Παπαδόπουλε, δεν ήθελα να το πω, αλλά τελικά πρέπει να είσαι μεγάλη απάτη και ο πιο υπερτιμημένος παίκτης της ομάδας. (Λαμπάδα πρέπει να ανάψεις στον Κύπριο).
* Δημήτρη (Σαλπιγγίδη) σε λυπάται η ψυχή μου εδώ που έμπλεξες. Πόσο ακόμα να αντέξεις παλικάρι μου, που σε έχουνε περάσει για ψύλλο και νομίζουνε ότι θα μπορέσεις να πηδήξεις 350 φορές πάνω από το ύψος σου και σε έχουνε γ***** στη σέντρα.
* Λουκά, τι μέσο έχεις και παίζεις, δεν το έχω καταλάβει.
* Τζιώλη, δεν υπάρχει γιατρειά.
* Πεσέιρο, ο συμπατριώτης σου ο Πεσόα καλύτερες αλλαγές θα έκανε (άσε που θα έκανε και τρεις). Για να μη σου πω ότι θα έστηνε εξ αρχής διαφορετικά την ομάδα.
* Φουκαριάρα Αρτμέντια άμα έβλεπες σήμερα από ποια ομάδα αποκλείστηκες, ίσαμε που θα αυτοκτονούσες...

13 comments:

s_pablo said...

Ο Καραγκούνης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σε μια ομάδα που η επίθεση της είχε αφαιρεθεί χειρουργικά. Έτσι εμπέδωσε ότι όταν παίρνει την μπάλα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει μια κοφτή ντρίπλα στον εαυτό του και να γυρίσει λίγο προς τα πίσω.

Παράξενη νοοτροπία για 8άρι και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν μου άρεσε ως παίχτης. Αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που είναι απαραίτητος στην εθνική που παίζει το ίδιο αντιποδόσφαιρο με τον ΠΑΟ του τσούκου-τσούκου μπολ.

(Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, ο Κωνσταντίνου δεν έπιασε αρχικά και ο Μπασινάς επιχειρεί μακρυνές μπαλιές κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Αν θυμάσαι όταν ο Νικοπολίδης,το "μέλος" σε περίπτωση που ξέχασες το όνομα του, είχε έρθει στον Ολυμπιακό, έλεγε ότι θα του πάρει πολύ χρόνο να μάθει να παίζει με την άμυνα τόσο ψηλά. Ακόμα και σήμερα είναι φορές που τα χάνει.)

Όσο για το σημερινό ματσάκιον ήταν η εκπλήρωση του τάματος. Αν δεν χάσετε από ομάδα που θα βγει τελευταία είναι σα να μη συμμετέχετε στο πρωτάθλημα.

(Τουλάχιστον εσείς χάσατε και ίσως βάλετε μυαλό. Το αέκιον που έβαλε τρία και νομίζει ότι έπαιξε μπαλάρα τι θα κάνει? Έχεις ξανακούσει ο "μεγάλος" να παίζει με αντεπιθέσεις και ο "μικρός" να τον κατηγορεί για αντιποδόσφαιρο? Και μετά να αυτοθαυμάζονται γιατί πήραν μεγάλη νίκη? Άσε που ο Ριβάλντο μοιάζει υπερηχητικός σε σύγκριση με την υπόλοιπη ομάδα.)

Alexandros said...

Καλημέρα

Το βασικό πρόβλημα (διότι έχει πολλά...) του ΠΑΟ είναι τα πλάγια μπακ του. Τα υπόλοιπα, με την επιστροφή του Γκονζάλες και την ενσωμάτωση των Ιβανσιτς και Νίνη ίσως και να διορθωθούν. Άλλα με μπακ τον Νίλσον και τον Βύντρα δεν πας πουθενά. Θυμίσου μόνο ότι πριν τέσσερα χρόνια είχες Σειταρίδη και Μίνχ. Κάνε την σύγκριση και θα καταλάβεις.
Η Αεκάρα μας , παίζοντας στο ρελαντί έχει 12 ποντάκια με 10-0 γκολ. Όταν θα στρώσει(που θα στρώσει!) θα παίξει και μπάλα. Προς το παρόν δεν βλέπεται.

squarelogic said...

Και παλι δικιο εχεις.
Υπο το αγχος να αποδειξει οτι ειναι ο φυσικος αρχηγος(λες και χρειαζεται...) και με τη λιγο περιορισμενη νοητικα αποψη για το πως ο κοσμος απονεμει αυτο τον τιτλο,ο Καραγκουνης κανει καταχρηση τριπλας,χρονου,συμμετοχης στην οργανωση του παιχνιδιου,ενω αν επαιζε απλα και ουσιαστικα κοιτωντας να κανει μαγκες τους συμπαικτες του,ο νοημων κοσμος του Παναθηναικου θα τον ειχε πολυ ψηλοτερα.Τωρα κινδυνευει να "καει"στην συνειδηση του κοσμου ως "πισωγυρισμα".

Βελιτς και Πεσειρο πρεπει να τον στριμωξουν και να του εξηγησουν τον ρολο που θελουν απο αυτον.
Το αρχηγιλικι κανει το ιδιο κακο και στον Παπαδοπουλο,που μονος του θαπρεπενα εχει ζητησει να απαλλαγει.

Τελος δικιο εχει κι ο Αλεξανδρος.
Αυτη η ομαδα με 2 καλα πλαγια φουλ-μπακ κι ενα σεντερφορ κλασης θα ηταν 2 με 3 κλασεις καλυτερη,βελτιωνοντας την αποδοση καθενος μελους της.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Αυτό είναι κράξιμο λολ

gatti said...

@s_pablo: Μα πώς τα λες έτσι! Τι γνώσεις - ακτινογραφία του παναθηναϊκού δεοξυριβονουκλεϊνικού οξέος είναι αυτές;
Ε ναι, με το τσούκου τσούκου μπολ που παίζει ο Κάρα μόνο για Παναθηναϊκό και Εθνική κάνει.
Απορώ μόνο, αφού οι παίκτες μας είναι τόσο άχρηστοι, γιατί κάνετε "κρα" για να τους αποκτήσετε; "Μέλος" - είναι και θα μείνει - Κύπριος και τώρα Sotis.

Oσο για το ...τάμα; Εχουμε μεγάλη καρδιά εμείς οι βάζελοι και κάνουμε κάθε χρόνο το ψυχικό μας.


@alexandros: Aυτά τα πλάγια μπακ... Μεγάλη πληγή. Και όσο τους έχουμε προκοπή δεν γίνεται ακόμα κι αν γυρίσουν Εκι και Ιβανσιτς.

Για την ΑΕΚ(άρα)σας τι να πω... Αμα έχει 4Χ4 χωρίς να παίξει μπάλα, φαντάσου τι θα γίνει άμα πιάσει ρυθμό...


@squearlogic: Αυτό το στιλάκι του παιχνιδιού του πάντα με ενοχλούσε. Αυτή η γκρίνια, η μουρμούρα και οι περιττές ενέργειες, κατέστρεφαν πάντα ό,τι καλό έκανε. Κι εγώ φοβάμαι ότι θα "καεί" να συνεχίσει έτσι γιατί είναι και άσχημη η εποχή που επέστρεψε.

Ο Δημητράκης έχει καβαλήσει το καλάμι. Αντε να γυρίσει ο Εκι να τον ξαναπλακώσει στο ...ξύλο μπας και στρώσει :-)


@pavlos: Aυτό δεν είναι κράξιμο. Χάιδεμα είναι!
(δεν έχεις δει ακόμα τίποτα...)

Wrong Guy said...

πρέπει να είσαι πολύ άτομο εσύ...

Wrong Guy said...

μη σου πω και μόριο

squarelogic said...

..και οταν θελησεις μια ωραια ιστορια για να κλεισεις τη βραδια περνα απ το δικο μου "μαγαζί".
Περιμενω εντυπωσεις!

gatti said...

@wrong: ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι είμαι...

@squarelogic: Ερχομαι, ετοίμασε να με τρατάρεις κάτι.

houli_v said...

Για να πω την αλήθεια δε το είδα το ματς της Κυριακής αλλά δηλώνω ότι στηρίζω Πεσέϊρο .
Πέρυσι αν οι παίκτες μας άλλαζαν τρεις μπαλιές ήταν γεγονός ενώ φέτος τουλάχιστον υπάρχει κυκλοφορία μπάλας . Βέβαια ακόμα δύσκολα πατάμε περιοχή (αυτό ήταν εμφανές και στο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό είναι θέμα παικτών κατά βάση . Αν ο Βύντρα όλα αυτά τα χρόνια ζήτημα αν έχει καταφέρει να βγάλει πάνω από δέκα σέντρες της προκοπής τι να σου κάνει ο προπονητής (ίσως στο μόνο που φταίει είναι ότι έχει αφήσει τον Καραγκούνης να νομίζει ότι είναι ο Γκάλης)

Ίσως τα πιο πάνω λογάκια να οφείλονται στο ότι τόσα χρόνια μαύρα έχουν ρίξει τις απαιτήσεις μου ως προς το τι περιμένω - ποιος ξέρει :)

The Torch said...

Φαντάζομαι ότι το Ασημί Χειρόφρενο είναι κάτι σαν το Μακρύ Κωλοδάχτυλο (συχγωρέστε τα ελληνικά μου).
Πάντως ένας καλός (πολύ καλός συνάδελφος) ο Κ.Π. που είναι και τρελός Παναθηναϊκός μου εξήγησε ότι η τελευταία ήττα έγινε μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για ανάπτυξη της κοινωνικότητας και της αθλητικής δραστηριότητας στις πυρόπληκτες περιοχές. Τον πίστεψα τί να κάνω...

gatti said...

@sniper: ανέκαθεν αντιπαθούσα τα στερεότυπα. Ποια άκρα και ποιος
άξονας. Κάθε παιχνίδι είναι
διαφορετικό, κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Σε άλλους η άμυνα διασπάται μόνο από τα άκρα σε άλλους από τον άξονα.
Eννοείται ότι η δική σου ομάδα πρέπει να έχει ένα κάποιο σύστημα, αλλά αυτό να είναι ευέλικτο, ώστε να μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τον αντίπαλο.
Και βέβαια τον κατάλληλο προπονητή να μπορεί να "διαβάσει" τον αντίπαλο και τους κατάλληλους παίκτες ώστε να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα, χτυπώντας τον στα αδύνατα σημεία του.
Γι΄ αυτό νομίζω ότι με τον s_pablo διαφωνείτε περί ...όνου σκιάς.

Για τα υπόλοιπα δεν σχολιάζω, είναι ...δουλειά του s_pablo να σου απαντήσει. Με εκείνον άλλωστε έχεις τη διαφωνία.(Εννοείται ότι
συντάσσομαι μαζί σου για "μέλος" και Κωνσταντίνου).

ΥΓ. Τρελαίνομαι πραγματικά για τις διευκρινίσεις σου ότι κάτι το διάβασες ή το είδες κάπου. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρήσουμε ότι είσαι ...σειρά μας.


@s_pablo: Ποιος κάνει κρα; Ποιος;
Σοβαρά με ρωτάς ή κάνεις πλάκα; Μέχρι και ο Καραγκούνης και ο Μπασινάς ακούστηκε κάποια στιγμή ότι ενδιαφέρουν την ομάδα σου.

Η κλήρωση του ΟΥΕΦΑ είναι από μόνη της, κλήρωση της πλάκας, που γίνεται για να βαυκαλίζονται οι φουκαριάρηδες (εν πλήρη συνειδήσειι το γράφω αυτό) που έχουν ξεπέσει στο θεσμό ότι παίζουν μπάλα επιπέδου. Ούτε ισονομία υπάρχει, από την στιγμή που οι αγώνες είναι μονοί και είναι θέμα τύχης το πρόγραμμα που θα σου προκύψει.
Και διευκρινίζω: Δεν απαξιώνω το θεσμό, αφού νομίζω ότι για τις ελληνικές ομάδες και ...πολύ μας είναι το ΟΥΕΦΑ. Στον τρόπο διεξαγωγής των ομίλων αναφέρομαι.


@houli_v: Καλύτερα που δεν το είδες το ματς. Αφού το σκέφτομαι να μην τα βλέπω ούτε εγώ τα παιχνίδια από εδώ και πέρα. Το ότι βλέπεις φέτος δυο πράγματα καλύτερα από πέρσι δεν σημαίνει ότι φτιάξαμε ομάδα. Πέρσι πιάσαμε πάτο. Μοιραία θα άρχιζε
κάποια στιγμή η ανάδυση, αλλά ακόμα είμαστε πολύ χαμηλά.


@torch: Μα πώς εκφράζεσαι έτσι, α πα πα πα. :-P

Ποιες πυρόπληκτες περιοχές; Εδώ έχουμε ευεργετήσει όλη την Ελλάδα. Από την Κέρκυρα μέχρι την Τρίπολη κι από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία.

YΓ. Πλάκα πλάκα δεν ξέρω τι ομάδα είσαι εσύ.

The Torch said...

Εγώ είμαι ΑΕΚ και San Fransisco Giants (μην ξεχνιώμαστε κιόλας). Με την πρώτη ευτυχώς τελευταία παίρνω χαρές, γιατί η δεύτερη βγήκε τελευταία στον όμιλό της.