Thursday, October 25, 2007

Οι δύο όψεις του νομίσματος

Συγκλόνισε λέει ο Ολυμπιακός. Επαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Πλάκα κάνουμε τώρα; Πώς έφαγε τότε τέσσερα; Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Τέσσερα! Κι έχασε και πέναλτι αυτός ο ...Ριτζ όπως τον λέει ο ειδήμονας τον Νιστελρόι!

Αμα δηλαδή δεν έπαιζε καλά πού θα σταματούσε να γράφει το κοντέρ; Επιτυχία λέει ήταν ο τρόπος που έπαιξε. Δεν κατάλαβα! Ποια ήταν η επιτυχία; Που μετέτρεψε το 1-2 σε 4-2; Που είχε στα χέρια του τη νίκη και το διπλό και έφαγε τρία γκολ;

Και να σκεφτείς ότι είχε και το μαύρο της το χάλι η Ρεάλ. Κι έλειπαν κι ένα σωρό παίχτες. Δηλαδή άμα ήτανε στα καλά της και δεν είχε απουσίες θα τον φτάνανε τον γαύρο τα δάχτυλα των δύο χεριών για να μετρήσει πόσα θα έτρωγε; Ασε τώρα που οι Ισπανοί είχανε για προπονητή αυτόν τον μυρουδιά, αυτή την γερμανίδα ...Τιτίκα, τον Σούστερ.


Με 10 παίκτες έπαιζε ο γαύρος κι αντί να δώσει το σύνθημα για επίθεση από τα πλάγια να τον ανοίξει σαν τριαντάφυλλο, πήγαινε και κουτούλαγε στον άξονα πάνω σε τρεις και τέσσερις αμυντικούς. Πρέπει να είναι ο μοναδικός προπονητής ομάδας που έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και το μετέτρεψε σε μειονέκτημα.

***
Αυτή που λες, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η μηδενιστική. Αλλά επειδή εγώ είμαι Παναθηναϊκός και δεν είμαι πρόβατο για να χαύω ό,τι μου σερβίρουνε θα σου πω και την άλλη όψη. Η άλλη όψη λοιπόν δείχνει τα εξής: H βάση για τη δημιουργία ομάδας είναι το χρήμα και οι σωστές επιλογές από τους κατάλληλους ανθρώπους. Τόσα χρόνια τσιγγουνευόταν ο Κόκκαλης, αλλά μόλις το πήρε απόφαση να ρίξει χρήμα και να φέρει τον Ιβιτς που ξέρει να διαλέγει παίχτες φάνηκε η διαφορά. Τι να του πει του Γκαλέτι και του Kοβάσεβιτς το Μπερναμπέου; Θα κωλώσουν; Τόσες φορές το έχουν επισκεφτεί. Και γκολ έχουνε βάλει εναντίον της Ρεάλ. Ο Φίσκουλας και ο Σέσκουλας όμως άμα θα μπουν εκεί μέσα θα τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Αυτή είναι η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια. Ο γαύρος που παίρνει τα πρωταθλήματα ένα απωθημένο είχε. Την Ευρώπη. Με τους παίχτες που πήρε θα πάψει να έχει απωθημένο. Δεν κέρδισε στη Μαδρίτη, αλλά θα κερδίσει αλλού. Επαιξε καλή μπάλα αντικειμενικά. Μπορεί η Ρεάλ να είναι στα κάτω της, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την καλή του εμφάνιση. Κι εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει αύριο και μεθαύριο, αλλά με βάση αυτές τις δύο εμφανίσεις με Βέρντερ και Ρεάλ δείχνει να κάνει την υπέρβασή του. Και τη σύγκριση εγώ δεν την κάνω ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη δική μου ομάδα. Αυτό θα είναι λάθος. Τη σύγκριση την κάνω ανάμεσα στον παλιό κακό του εαυτό και τον σημερινό που δείχνει απείρως καλύτερος.

***
Οπως τη σύγκριση την κάνω ανάμεσα στον παλιό καλό Παναθηναϊκό και το σημερινό έκτρωμα. Αυτό που δεν είναι ικανό να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία της προκοπής. Τ΄ακούς Τζίγγερ; Με πορδές δεν βάφονται αυγά. Βγάλε τα καβούρια από τις τσέπες και ρίξε χρήμα. Μην περιμένεις να τη βγάλεις με κατιμάδες και με λαχεία που μια φορά κληρώνουν και δέκα όχι. Και μην περιμένεις να φτιάξεις το γήπεδο για να ρίξεις μπερντέ. Γιατί τότε θα έχεις γήπεδο αλλά δεν θα έχεις κόσμο να το γεμίσει. Το μαγαζί για να δουλέψει θέλει καλό και ανανεωμένο εμπόρευμα. Θέλει σεβασμό του ιδιοκτήτη στον πελάτη. Διαφορετικά τους παίρνει ο διάολος. Και το μαγαζί και τον μαγαζάτορα μαζί.

***
Παίζουμε κι εμείς σε λίγη ώρα. Το ψυχανεμίζομαι δύσκολο το ματς με τα χάλια που έχουμε. Αν κερδίσουμε θα βγάλουμε το χτικιό. ΄Η που θα το βάλουνε νωρίς και θα καρδιοχτυπάμε όλον τον υπόλοιπο χρόνο ή που θα μας βγει η πίστη μέχρι να σκοράρουμε. Τουλάχιστον όταν χάνουμε, χάνουμε άνετοι. Δεν μας κουράζουνε οι παίχτες μας. Μας το δείχνουνε από την αρχή. Σου λέει μην ελπίζεις άδικα, δεν την παλεύουμε. Δεν έχει "ναι μεν, αλλά", δεν έχει "ίσως" δεν έχει "σου ξου μου ξου". Οπως επίσης κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ. Αλλη σιγουριά εκεί. Το ξέρεις ρε παιδί μου ότι ανατροπή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Ανατροπή; Τι είναι αυτό; Last year! (Very ...last όμως!).
Για τους Σκοτσέζους δεν ξέρω τίποτα παρά μόνο τα κλασικά. Ψηλά, δυνατά κορμιά, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, κλοτσάνε, φτύνουνε. Αυτό το τελευταίο δεν μου αρέσει καθόλου. Ετσι και ρίξουνε καμιά ροχάλα τον βλέπω dead τον Ιβανσιτς στην πρώτη επαφή του με αντίπαλο. Πού να την αντέξει ο Αυστριακός με τα ωδεία την τραγίλα των Χαϊλάντερ; Ο δε Τζιόλης, ούτε που θα τους πλησιάσει. Μαλάκας είμαι, θα σκέφτεται, να πάω κοντά; Κι άμα ρίξουν καμιά ροχάλα να μου χαλάσουν το μαλλί; Ασε τώρα το σόου που θα έχουμε πάλι με Καραγκούνη και Μάτος για το ποιος θα βαράει τα στημένα. Τη βλέπω τη φάση να παίζουμε κι εμείς επεισόδιο Καστίγιο - Μπουλούτ με τον Ν΄ Ντογιέ στο ρόλο του Σούρερ (δεν λέω τυχαία τον Ν΄ Ντογιέ, τον είχε πλησιάσει απειλητικά τον Κάρα στο ματσάκι με τον Αστέρα).

Τέλος πάντων, Κυριακή κοντή γιορτή...

EDIT: Εκτός αποστολής ο Γκούνης, χάσαμε το σόου, γλιτώσαμε τον τσακωμό. Μπάλα δύσκολο να παίξουμε, αλλά μπορεί και να κερδίσουμε...



18 comments:

squarelogic said...

ειδες που σε διαψευσανε τα..παλιοπαιδα!Κερδισαν ανετα.

Διαφωνω με το 1ο μερος της αναλυσης σου.Το 4-2 απο τυχη δεν ηταν 3-3!Οι γαυροι παιξανε για 2η συνεχομενη φορα σπουδαια μπαλλα ΕΚΤΟΣ εδρας,και αυτη τη φορά με 10 παικτες για 80 λεπτα στην πιο καυτη εδρα της Ευρωπης.Οπως λες και στο 2ο μερος,εχουν ανεβει 2-3 επιπεδα,ειδικα εμας μας εχουν αφησει ετη φωτος πισω...και φαντασου οτι ακομα δεν εχουν μπει στο "πνευμα" Νουνιες-Αρτσουμπι,ενω αναμενουν και μεταγραφες τον Δεκεμβριο.Φετος ο Ολυμπιακος θεμελιωνει τις αναμνησεις του μελλοντος και κερδιζει αλλη μια γενια πιτσιρικαδων.
Μονη ελπιδα μηπως ο Καβουρογιαννης δεν δεχτει να μεινει 3ος και επενδυσει σωστα...αλλα δεν το βλέπω...

gatti said...

Mακάρι να με διαψεύδουν πάντα τα ...παλιόπαιδα.

Το πρώτο μέρος της ανάλυσης δεν είναι ...δικό μου. Είναι η γνώμη όσων προσπαθούν να ακυρώσουν την καλή εμφάνιση του γαύρου. Αυτή την φορά είμαι υποχρεωμένη να δείξω ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο και δεν μπορώ να μη το παραδεχτώ. Κι αν δεν συμβούν τέρατα και σημεία θα γίνεται συνεχώς καλύτερος. Γυρίζει σελίδα και όποιος δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί.

Την ίδια στιγμή και για όσο ο
Βαρδινογιάννης έχει αυτή τη
νοοτροπία εμείς θα μικραίνουμε. Θα μικραίνουμε και θα λιγοστεύουμε αφού θα χάνουμε συνεχώς γενιές νέων
φιλάθλων.

SniperAthens said...

Στη ζωή κυρία μου (άντε κι εσύ ο άλλος) μετράει το αποτέλεσμα. Σαν μια γνωστή μου που σκεφτόταν ένα ολόκληρο βράδυ αν θα περιμαζέψει και δεύτερη γάτα - τελικά το έκανε - αποτέλεσμα. Τώρα δεν έχει καναπέ και κουρτίνες but that is a whole other story.

Τα άλλα όλα είναι "νάχαμε αν λέγαμε", "αέρας στη διπλή" και αναμνήσεις του αγλαού παρελθόντος (για τον άλλο το λέω).


(H ολιστική μου άποψη έχει κατατεθεί αλλού - εδώ περίληψη μόνο για να μη σας κουράζω μεγάλους ανθρώπους)


(για το αν ο gay-ρος θα γίνει μέγεθος ισάξιό μας στην Ευρώπη, έχει ακόμη πολλά χιλιόμετρα να γράψει - όχι ένα και δύο χρόνια αλλά σταθερά πορεία στο χρόνο - κι αυτό ίσως δικαιολογεί τη βιασύνη σας να βγάλετε συμπέρασμα άμεσα)


Panathinaikos F.C. & Real Mardid F.C. Amigos Para Siempre

gatti said...

@sniper: Η αισιοδοξία για τη θετική έκβαση ενός γεγονότος, κόντρα στα προγνωστικά και παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις, είναι ίδιον της νεότητας. Η διορατικότητα
πάλι, είναι κάτι που βελτιώνεται με την εμπειρία, άρα είναι ίδιον της ωριμότητας (ως επί το πλείστον, χωρίς να αποκλείονται οι εξαιρέσεις). Χαίρομαι που διαθέτεις την πρώτη, αν και ...παλιοσειρά, θλίβομαι που δεν διαθέτεις την
δεύτερη (αν και ...παλιοσειρά).

Αυτή την στιγμή ο γαύρος ΔΕΝ είναι μέγεθος ισάξιό μας στην Ευρώπη, έχει όμως ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις να γίνει στο πέρασμα του χρόνου, αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Και νομίζω ότι και εγώ, αλλά και ο ...
τετράγωνος (τσ τσ τς...) κατ΄ εσέ, ο αγαπητός squarelogic κατ΄ εμέ,
για το μέλλον του γαύρου μιλήσαμε με βάση αυτά που παρουσιάζει στο παρόν.

Τα υπόλοιπα βεβαίως και είναι "νάχαμε να λέγαμε" κ.λπ. κλπ.

ΥΓ. Τι λες; Εχεις γνωστή που
έχει δύο γάτες; Γνώρισέ μου την να ανταλλάξουμε ...εμπειρίες.

ΥΓ1. Amiga para siempre με τη φασιστοχουντική ομάδα της Ισπανίας, δεν ήμουν, ούτε σκοπεύω να γίνω.
(Συν τοις άλλοις, απέδειξε ότι είναι και άχρηστη... Παραλίγο να κάνει το γαύρο μάγκα...)

Αδερφοποιήσου εσύ με τη ...μαρέγκα.
Εγώ προτιμώ την Μπάρτσα. Βίβα Καταλούνια!

SniperAthens said...

Κυρία μου,

να υποθέσω ότι σας διαφεύγει κι εσάς η διορατικότης?

Αυτή την στιγμή ο γαύρος ΔΕΝ είναι μέγεθος ισάξιό μας στην Ευρώπη, έχει όμως ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις να γίνει στο πέρασμα του χρόνου, σας παραπέμπω στην 4η παράγραφο του προηγουμένου σχολίου μου - και επαναλαμβάνω: έχει ακόμη πολύ μέλλον, μη βιάζεστε.

Πολλά μεγάλα Ευρωπαϊκά μεγέθη περνούν κρίση τα τελευταία χρόνια. Ρεάλ, Μπάγιερν, Άγιαξ, Γιουβέντους, Παναθηναϊκός.

ο αγαπητός squarelogic άνευ σχολίου, έχουμε στοιχεία στην κατοχή μας που τον ενοχοποιούν 100%.

gatti said...

@sniper: Nα υποθέσετε Κύριέ μου, ότι απλά δεν καταλάβατε το πνεύμα μου στο πρώτο υστερόγραφο. Κρίμα, δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος (και δυστυχώς όπως ανακάλυψα εσχάτως δεν οφείλεται σε ...χάσμα γενεών...)


Επίσης, να σας προτείνω να χαλαρώσετε, για να μη σας προκαλέσει δυσπεψία ενδεχόμενη προαγωγή του ακατονόμαστου σε ευρωπαϊκό μέγεθος (πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό).

Η δική μας δεν είναι κρίση. Είναι ΚΩΜΑ!

ΥΓ. Μα τι έχει κάνει πια αυτός ο squarelogic;

SniperAthens said...

Kυρία μου,

πως το ανακαλύψατε? Πέσατε θύμα της παραπληροφόρησης και της λάσπης που εκπέμπουν διαδικτυακά τα χαλκεία του ψεύδους, τα στρατευμένα υπό του !@#$%^&* που ζηλεύει την ελευθερία μου και γιαυτό διασπείρει φήμες?


Περί των εκπομπών μας, είμαστε όπως προείπα ελεύθεροι και εκπέμπουμε όπου θέλουμε - οι συχνότητες είναι κοινωνικό αγαθό. Σε ό,τι δε αφορά στην δυσπεψία, ως νέοι, έχουμε στομάχι σίδερο. Αφήστε που θαύματα δε γίνονται - να σας πληροφορήσω ότι ΔΕΝ υπάρχει Άγιος Βασίλης?


Επί της ουσίας όμως συμφωνείτε περί της σημασίας του αποτελέσματος στις πράξεις (μας, των ανθρώπων). Αυτό αρκεί.


Χαίρετε - και προσοχή, η λάσπη λερώνει.

gatti said...

@sniper: Θα με σκάσεις εσύ!!!

67 αρχή, αδέσποτος.

Σου θυμίζει κάτι αυτή η φράση;

Aν δεν σου θυμίζει πήγαινε στο αρχείο του blog του φίλου μας (γρήγορα κιόλας πριν γίνει καμιά στραβή στη μετάβαση από το παλιό στο νέο και χαθούν τα στοιχεία) και διάβασε τα σχόλια στις 28 Ιανουαρίου 2007 στο θέμα για την ταινία "Μόναχο".

Και μετά ξαναέλα, όχι να μας δείξεις τη φανέλα, αλλά να μιλήσεις για λάσπες και μάλιστα από τον αγαπητό squarelogic εκπορευόμενες!

Α μα πια!

ΥΓ. Στομάχι μπορεί να έχεις γερό, αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας/κατασκευής. ΟΧΙ λόγω νεότητας!

Alexandros said...

Να πεταχτεί και ο Αεκτζής και να θυμίσει ότι η μοναδική Ελληνική ομαδα που πήρε αποτέλεσμα (2-2) στο Μπερναμπέου είναι η Αεκάρα μας.
Τις Καλησπέρες μου!

SniperAthens said...

Κυρία μου,

ξεχάσατε το Φ.Π.Α., ήτοι: 67 επί 1,36 (36%) = 91.12. Αφαιρέστε το από το δύο-εφτά, ίσον 15.88, άντε 16 για εσάς.


(Χωματουργική εταιρία έχετε???)

The Torch said...

Επειδή το να γράψω κάτι ποδοσφαιρικό, τη στιγμή που δεν το κατέχω σε βάθος το πράγμα, θα ειναι λάθος. Θα αρκεστώ να επαναλάβω ότι λατρεύω την αλλαγή που παρουσιάζεις όταν γράφεις για ποδόσφαιρο σε σύγκριση με όλα τα άλλα θέματα.
Άσε που συμφωνώ με όσα γράφεις. Ωραία φάση.

gatti said...

@alexandros: Στα δύο παιχνίδια σας με τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο 3-3 εδώ και στο 2-2 έξω, μου άρεσε η ομάδα σου. Είχε παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.


@sniper: Kατανοώ την αμηχανία σας αλλά... scripta manent

Nα προσέχετε στο μέλλον πού γράφετε τι...


@torch: Βλέπεις αλλαγή στον τρόπο έκφρασης ε; Τι να κάνω, βγαίνει πού και πού το χουλιγκάνι που κρύβω μέσα μου.

SniperAthens said...

Κυρία μου,

Ουδεμία αμηχανία, γιαυτό και σας εξηγώ τη διαδικασία του ΦΠΑ. Λυπάμαι που σας "πέφτουν" δύσκολοι οι υπολογισμοί και βαρύς ο ΦΠΑ :-pppppppppppp


Kαι επειδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεήσατε να συμφωνήσετε ότι scripta manent, το score board στο γήπεδο "έγραψε" 4-2. Όλα τα άλλα είπαμε, "αέρας" κλπ.

s_pablo said...

Ουφ. Επανακάπτω μετά από διακοπές (διαδικτυακού τύπου) και ξεπερνώντας τεχνηέντως το γεροντίστικο προηγούμενο ποστ λέω τα εξής:

Ουαί ημίν... (ωχ αυτό είναι από άλλο λόγο μου)

Αν θέλετε να καταλάβετε εσείς οι μη-γαυροι πως αισθάνεται ένας σκεπτόμενος γαύρος για τον φετινό Ολυμπιακό διαβάστε το κείμενο του Καρπετόπουλου. Αν δεν θέλετε ξα σας που λένε και στο χωριό που ζω.

(Επειδή τα αποτελέσματα για αυτούς που αγαπάνε τη μπάλα δεν μετράνε, αυτή ηταν η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στας Ευρώπας, όπως καλύετρη εμφάνιση του Παναθηναϊκου ήταν εκείνο το φοβερό 3-1 στο Μαντσεστερ.)

Τώρα βάζελο δεν είδα, αλλά μεγάλη γκρίνια άκουσα κι αυτό το βρίσκω καλό. Στο ΑΕΚ (που το είδα) πάλι χάλια (και όχι χαλιά) ήτο η ομάς, αλλά αυτοί βαυκαλίζονται, με τρία δοκάρια εκ του αντιπάλου, ότι έχουν ομάδα γεννημένη πρωταθλήτρια και η πεντάρα από ομάδα σοβαρή είναι προ των πυλών (μπας και σοβαρευτούν δηλαδης).

Για να επανέλθω εις τον γαύρον, ομολογώ ότι συγκινήθηκα με Τζόλε (από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές, του άξιζε πραγματικά ευρωπαϊκή καριέρα) και χειροκροτώ Γκαλέτους, Ντάρκους, Λεντέσμες και λοιπούς γιατί δεν μάσησαν και παίξαν για το διπλό μέχρι το 93. Μαγκιά τους και πάντα τέτοια να χουμε όλες οι ελληνικές ομάδες...

(Αυτός ο Λεμονής λέτε να πάει στην Τσέλσι τελικά? Είναι ο δεύτερος Έλληνας προπνητής που πάει με σχέδιο σε ευρωπαϊκό ματς, μετά τον Κυράστα, και ο πρώτος που αυτό το σχέδιο είναι επιθετικό. Μπράβο του που στήνει την ομάδα όπως ακριβώς έπαιζε μπάλα, τεχνικά και με το τέρμα φάτσα.)

gatti said...

@sniper: Αν συνυπολογίσω και ΦΠΑ είσαι απευθείας για τίλιο!


@s_pablo: Kαλώς τονε κι ας άργησε!

Σκεπτόμενος γαύρος; Κεσκεσέ;
Το ανέκδοτο με τον Αϊνστάιν, το ΙQ και τον γαύρο το ξέρεις; :-p

Το είπαμε ότι είναι η καλύτερή σας εμφάνιση, αλλά άμα στην καλύτερη τρώτε τέσσερα, βράστα!
Τώρα για τον Καρπετόπουλο, μια παράκληση. Μην αναφέρεσαι εδώ μέσα σε Πανουτσοκαρπετόπουλους γιατί με πιάνει αναγούλα. Οχι τόσο γι΄ αυτά που λένε, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι σωστά, αλλά για το εξυπνακίστικο υφάκι και ΚΥΡΙΩΣ την απίστευτη αλαζονεία και την εντύπωση που έχουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν κόσμο και ότι είναι τόσο μάγκες που μπορούν να περάσουν γραμμή.

ΥΓ. Εννοείται ότι αν διαβάζεις Κάρπετ και συμφωνείς μαζί του, κάτι δεν πάει καλά με σένα. Για ψάξτο λίγο...

s_pablo said...

@gatti

Τον Πανούτσο τον γνώρισα πριν 15 χρόνια περίπου, όταν έβγαζε το ΟΖ. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Ένας αθεράπευτος χιουμορίστας είναι, ελαφρώς κοσμογυρισμένος γι' αυτό και σχετικώς ξερόλας. Συνήθως συμφωνώ μ' αυτά που λέει και όταν διαφωνώ δε με νοιάζει γιατί λύνομαι στα γέλια.

Ο Καρπετόπουλος είναι ένα κωλοπαιδάκι που γουστάρει τρελά τη μπάλα. Γαύρος, ως γνωστόν, τόλμησε να τα βάλει με το κοινό γαυρικό αίσθημα και αυτό είναι προς τιμήν του. Γενικώς εμπιστεύομαι τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις του, με εκνευρίζει όταν ασχολείται με τα παραγοντικά, αλλά μου αρέσει μόνο όταν βγάζει τον γαύρο που έχει μέσα του.

Αυτό το κείμενο που παρέθεσα και αυτό που είχε γράψει για τον Ζιο όταν έφυγε είναι τα δυο καλύτερα του, ακριβώς επειδή του βγαίνει συναισθηματικά.

Δεν νομίζω ότι έχουν την αλλαζονεία να πιστεύουν ότι χειραγωγούν τον κόσμο. Απλώς υπάρχουν πολλά πρόβατα σε αυτόν τον πλανήτη. Θυμάσαι στο Life of Brian, που τον κυνηγάνε οι πιστοί, ενώ τους λέει πως δεν είναι ο Μεσσίας?

Δεν φταίει πάντα ο Brian...

-------------------------------

Δεν με πειράζουν τα τέσσερα που φάγαμε. Όσοι είδαν το παιχνίδι χωρίς οπαδικά γυαλιά, ξέρουν ότι το 4-2 θα μπορούσε άνετα να είναι 3-3 ή και 2-3.

Φτάνει πια με τις "αξιοπρεπείς" ήττες. Καιρός να δούμε και λίγη μπάλα, δε νομίζετε? Οι προ τριετίας νίκες με 1-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη έχουν ήδη ξεχαστεί, αυτό το ματσάκι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου και αυτό είναι πιο σημαντικό, για μένα τουλάχιστον.

(Επίτηδες ανέφερα το 3-1 του Μάντσεστερ, γιατί ήταν ένα παιχνίδι ανφοράς για μια ομάδα που, δυστυχώς, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με μας)

squarelogic said...

να ευχαριστησω την gatti που χαρη στο ενδελεχές και συστηματικο ψαξιμο των αρχειων μου,'ξεμπροστιασε" τον προπετή και ψευδονεαζοντα 'ακροβολιστη" με τα ιδια του τα λογια!
Κανε φιλους,σου λενε, να δεις καλο!

Αν και δεν προλαβα λογω απουσιας να διαβασω το σχολιο του Καρπετ στο οποιο παραπεμπει ο φιλος,φανταζομαι οτι γραφει αυτο που κι εγω-αν ημουν γαυρος(ευτυχως,οχι!)θα αισθανομουν:
οτι με 10/11 πρωταθληματα,ελαχιστα με ενδιαφερει 1 ακομη.Ο μεγαλος τους καημος(και λογικα) ειναι η Ευρωπη.Αλλωστε απ'αυτα τα 10,οι αναμνησεις τους περιοριζονται στο νουμερο 10,στην μεγαλη καριερα Τζολε-Γιαννακοπουλου(παραλιγο δικοι μας-χαθηκαν απ την αλαζονεια του Καπετανιου),αντε και σε μερικες επινοησεις Ριμπο-Τζιο...Δεν ειχαν μεχρι τωρα ΕΝΑ ευρωπαικο ματς να συζητανε με νοσταλγια!(τη στιγμη που εμεις μπορουμε...να βγαλουμε το χειμωνα).
Ε,πλεον εχουν ηδη δυο!Κι αυτο ειναι το μεγαλο κερδος τους.

Ξαναλεω οτι θετουν τις βασεις των μελλοντικων τους αναμνησεων...
Και επειδη ειμαι Παναθηναικος και οχι ζηλοφθονος,οταν κατι τετοιο το καταφερνουν με την αξια τους,τους βγαζω το καπελλο και κοιταω να επανελθω το ταχυτερο και γω στο ιδιο επιπεδο.

Και κατι τετοιο εχει τεραστιο αντικτυπο και στο bottom line της ΠΑΕ που ενδιαφερι τον σναιπερ,και ΑΜΕΣΑ ,και-ακομη σημαντικοτερο- μελλοντικα!Αλλα για να δεις κατι τετοιο πρπει να μπορεις να κοιτας λιγο ψηλα,περα απ τη μυτη σου,ιδιοτητα που ο ζαντολαστιχάς δε φαινεται να εχει...

gatti said...

@s_pablo: Αυτό το ύφος του ξερόλα είναι που δεν αντέχω με τίποτα στον Πανούτσο, που νομίζει ότι μπορεί
να σου αναλύσει με την ίδια άνεση από την κίνηση του Φίσκουλα στη φάση του γκολ στον αγώνα Καρδιτσομαγούλας - Ανω Ραχούλας και την τεχνική με την οποία γύρισε ο Τριφό την "Αμερικάνικη Νύχτα" μέχρι τον τρόπο που μπορεί να κατασκευαστεί μια
ατομική βόμβα.
Και δεν είναι μόνο ότι κάνει τέτοιου είδους αναλύσεις, αλλά θεωρεί ότι αυτές (οι αναλύσεις) αποτελούν μνημεία εγκυρότητας και αξιοπιστίας.

Ο άλλος, πάλι, ο Κάρπετ, είναι λίγο διαφορετική περίπτωση. Χαμηλότερου προφίλ - θεωρητικά μόνο - επιμένει να σου εξηγεί με βάση μια σειρά λογικών κατά την άποψή του συμπερασμάτων, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο προσπαθώντας να σε πείσει πως κάτι που σκέφτηκε μόλις το προηγούμενο βράδυ (ή ακόμα και την προηγούμενη στιγμή) είναι απόλυτα σωστό μόνο και μόνο επειδή αποτελεί προϊόν της δικής του φαιάς ουσίας.
Ασε τώρα που δεν θα μπορούσα ποτέ να δω και να διαβάσω σοβαρά έναν άνθρωπο που έχει ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΜΟΝΗ με τον ...αλενατόρε Νίκο Αναστόπουλο που χάνει ακόμα και αυτή την με κόπο αποκτώμενη "επίφαση" της αντικειμενικότητάς του όταν πρόκειται για τον "μουστάκια".

Οσο τώρα για τα του γαύρου, τα έγραψα κι εγώ. Μου άρεσε αυτό που είδα, αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν έχει διάρκεια και συνέχεια.

@squarelogic: Με εκφράζεις απόλυτα. Πιο απόλυτα δεν γίνεται.

Κι εγώ θεωρώ πως έχουν κάνει βήματα προόδου και περιμένω να δω αν αυτά θα συνεχιστούν ή είναι εκλάμψεις. Με βάση τα όσα βλέπω ΔΕΝ είναι εκλάμψεις. Ούτε εγώ είμαι ζηλόφθονη και πέρα από την πλάκα που γίνεται για να γίνεται, αναγνωρίζω την πολύ καλή τους εμφάνιση στον αγώνα με τη Ρεάλ και θα την αναγνωρίζω όποτε την βλέπω.

Για τους Τζόλε - Στέλιο, θεωρώ ότι ήταν το turning point στην διοικητική θητεία του Ρίνγκο. Με την στενοκεφαλιά του άλλαξε την ροή της ιστορίας και "χάρισε" στον γαύρο δύο υπερ-πολύτιμους παίκτες και μια πορεία επιτυχιών και τίτλων.

ΥΓ. Σου είχα πει ότι μου άρεσαν πολύ τα κείμενά σου και πήρα να τα διαβάζω από την αρχή. Μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μου για την "ανακάλυψη" που έκανα! Ηταν εντελώς ουρανοκατέβατη και απρόσμενη. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να την αγνοήσω. Ηταν εκεί λες και περίμενε να την ανακαλύψω. Και - εννοείται - να την χρησιμοποιήσω. Ιδιαίτερα από την στιγμή που ο "ψευδονεάζων", όπως τον
χαρακτηρίζεις, φίλος μας συνέχιζε να είναι τόσο προκλητικός!