Thursday, September 4, 2008

Σε είδα




Εγινε λέει χθες το πρώτο ΔΣ της νέας εποχής του Παναθηναϊκού. Και μαζευτήκανε εκεί πέρα τα 20 άτομα που το απαρτίζουν για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις. Και από αυτούς που το απαρτίζουν έλειπε ο Θανάσης (ένας είναι ο Θανάσης). Ο Γιαννακόπουλος που λες δεν μπορούσε να πάει και έστειλε αντ΄ αυτού τον Αυγουλέα. Ελειπε όμως κι άλλος ένας, ο Πολέμης. Κι ο Πολέμης επειδή δεν μπορούσε να στείλει αντικαταστάτη εκπροσωπήθηκε από κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ που ήταν εκεί τον Γιάννη Ξυλά. Ωραία. Σύμφωνα με τα μαθηματικά όπως το ακούς τώρα αυτό το πράγμα, άμα είναι 20 οι σύμβουλοι και λείπουν δύο, αλλά μόνο ο ένας έχει αντικαταστάτη πόσοι πρέπει να είναι οι σύμβουλοι; 19 ε; Αμ δε! 20 ήτανε. Οπως έπρεπε δηλαδή. Γιατί ήτανε όμως 20; Εδώ σε θέλω. Επειδή βρέθηκε μεταξύ τους ένας ξέμπαρκος. Που δεν τον ήξερε κανείς αλλά ανακατεύτηκε μαζί τους και βγήκε και φωτογραφία και έδωσε και χειραψία. Θα μου πεις και οι άλλοι δεν τον πήρανε χαμπάρι; Ποιος όμως να τον πάρει χαμπάρι; Ο Τζίγγερ; Αυτός από την στιγμή που άνοιξε τη ...μπουκαπόρτα το ήξερε ότι θα μπει μέσα ο πάσα ένας. Kαι άλλωστε σιγά μην ασχοληθεί. Αυτός ξέρει πότε θα ασχοληθεί. Αμα θα τα σκατώσουνε. Ως τότε θα κάνει τουμπεκί. Οι άλλοι τώρα σάμπως γνωρίζονταν μεταξύ τους; Ολοι εκεί γνωριστήκανε. Σοβαρό τον είδανε, κοστουμαρισμένο, σου λέει δεν τον ξέρω, αλλά ας μη δείξω ότι είμαι και άσχετος. Ας τον χαιρετήσω κι ας κάνω πως τον ξέρω. Και έτσι ο κύριος ανακατεύτηκε με το ΔΣ και πέρασε για ένας από τους συμβούλους. Και βγήκανε την άλλη μέρα οι εφημερίδες κι επειδή κανένας δεν τον ήξερε τον συγκεκριμένο γράφανε όλες "επώνυμος φίλος του ΠΑΟ". Πώς γίνεται όμως να είναι επώνυμος και να μην ξέρει κανείς το επώνυμό του; Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Ενας αυτός και άλλος ένας ο Μητσάρας. Τον θυμάστε τον Μητσάρα; Εκείνον τον τύπο που πήγαινε πίσω από τις κάμερες συνέχεια; Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσει κανείς στα κανάλια και να μην βρεθεί κι ο Μητσάρας στο πλάνο. Παίκτης μιλούσε; Νάσου ο Μητσάρας από δίπλα. Προπονητής μιλούσε; Ξανά μανά ο Μητσάρας. Μέχρι που τροποποιήσανε εκείνο το ανέκδοτο με τον Πάπα και το έκαναν: "Ρε συ, ποιος είναι αυτός δίπλα στον Μητσάρα;". Κι επειδή ο Μητσάρας έγινε πρώτη φίρμα μέχρι και το κύπελλο Ελλλάδας σήκωσε το 2004 στα χέρια του. Τύφλα νάχουν οι παίκτες και οι παράγοντες.

Είχε δεν είχε λοιπόν ο πολυμετοχικός απέκτησε τον δικό του Μητσάρα. Και μάλιστα επειδή είναι και εστέτ ομάδα, ο δικός του ο Μητσάρας είναι κυριλέ. Κουστουμάτος και σοβαρός και με ένα τριφύλλι στο πέτο. Και τα διαβάζεις τώρα εσύ όλα αυτά που γίνανε και όσο νάναι ένα ταράκουλο σε πιάνει. Αυτοί σκέφτεσαι θα πάρουνε το πρωτάθλημα και θα αλλάξουνε τα κόζια στην Ελλάδα; Εδώ αυτοί δεν ξέρουν με ποιον συνεδριάζουνε και με ποιον φωτογραφίζονται. Εδώ δεν ξέρει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους!

Αυτό το πράγμα πάντως δεν πρέπει να μείνει έτσι. Δεν μπορεί δηλαδή να γράφουνε οι φυλλάδες και τα sites "σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει" και να σε παίρνουνε στο ψιλό και να σε κάνουν ρόμπα. Εσύ σαν Παναθηναϊκός πρέπει να κινητοποιηθείς. Να τον επικηρύξεις τον τύπο. Να βάλεις ένα καταζητείται με την φάτσα του, να τάξεις και χρήμα που το έχεις μπόλικο και σου περισσεύει και να τον βρεις.
Και μη μου πεις ότι και καλά δικός μας ήταν, επώνυμος φίλος του ΠΑΟ και άλλες τέτοιες παπαριές οπότε δεν χρειάζεται να τον ψάξουμε. Και ποιος σου λέει ότι αυτός δεν ήταν δάκτυλος του θείου; Να δει τι συζητάς μέσα στο ΔΣ και στα πηγαδάκια; Επειδή είχε το τριφύλλι στο πέτο; Κι ο Κοσκωτάς είχε τον έφηβο στο πέτο στη "Δίκη του αιώνα", αυτό τι σήμαινε; Οτι ήταν γαύρος; Πλάκα κάνουμε;

***

Κι άμα τώρα δεν είναι η ιδιοσυγκρασία σου σαν ομάδα να βγαίνεις και να αναζητάς μπορείς να το ρίξεις στο συναίσθημα. Να βάλεις αγγελία στην Athens Voice, στο "σε είδα".
Και τι να γράψεις; Ε δεν θα σου πω εγώ τι να γράψεις! ΄Η μάλλον άντε καλά, θα σου πω...


Athens Plaza. Σε είδα μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Φορούσες γκρι ανοικτό κοστούμι, κρεμ πουκάμισο, σατέν γραβάτα και trendy γυαλιά οράσεως. Φωτογραφήθηκες με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ξεχώριζες απ΄ όλους, έτσι όπως σε παρακολουθούσα που συζητούσες μαζί τους στα πηγαδάκια. Φορούσες χρυσή καρφίτσα με τριφύλλι στο πέτο. Σε κοίταξα, είχες ένα υπέροχο χαμόγελο. Θέλω να σε ξαναδώ. Σε ψάχνω παντού. Τηλεφώνησέ μου: ΠΑΕ Παναθηναϊκός 210-8093630. Κινητό: 6932-131313.

***

ΥΓ. Χαμός στα ερτζιανά. Επικηρυγμένο από τους βάζελους είπε ο Δομάζος τον Κοντό (του τα είχε χώσει επειδή κάνει συνέχεια κριτική στις κινήσεις του συλλόγου), μόνιμη γκρίνια της ομάδας τον χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος. Κι έτσι όπως γίνεται της κακομοίρας στα ερτζιανά με την δημιουργία δύο νέων ραδιοφωνικών σταθμών, προβλέπω κάποια στιγμή να ακούσουμε live ξύλο για την ακροαματικότητα. Πήγε κι ο Παπανικολάου να υποστηρίξει τον Κοντό, έκανε μια νύξη ο Δομάζος για τις μπανάνες (που είπε ο Παπανικολάου ότι τρώει ο Εμπέντε και του στοίχισε πολύμηνη καραντίνα από την ΕΡΑ), οπότε άφησε κι αυτός τον Κοντό να βγάλει το φίδι απο την τρύπα. Τα έχουμε πει αυτά, "του φεύγα η μάνα ποτέ δεν κλαίει".
ΥΓ1. Τραβάει λέει το σκοινί ο Ματσιγιάουσκας και απαιτεί να μείνει στο γαύρο μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Ζητάει δηλαδή η παλτουδιά να την πληρώσουνε για γούνα βιζόν οι Αγγελόπουλοι.


Αλλά βρίσκει και τα κάνει. Επρεπε αντί για τους Αγγελοπουλαίους να ήτανε κανας Ψωμιάδης, όπως τότε στην ΑΕΚ. Να τον πλησιάσει τον Λιθουανό και να του πει: "Τι είπες αγαπούλα; Δεν φεύγεις αν δεν πάρεις τα λεφτά σου;". Να σου πω εγώ τι σύγκρυο θα τον έπιανε τον Μάτσε. Ασε που μπορεί να τον βρίσκανε ..."τσιμεντωμένο" στα ανοιχτά του Φαλήρου.


ΥΓ2. Τον νοικοκύρεψε τον Ολυμπιακό Βόλου ο Μπέος. Μέχρι και πούλμαν αγόρασε στην ομάδα. Οχι παίζουμε! Την μαλακία πάντως την έκανε! Το βλέπεις και νομίζεις ότι είναι το πούλμαν του ορίτζιναλ γαύρου. Από μακριά πού να δεις ότι γράφει Βόλος; Εχει να φάει πέτρες και μπάζα στο διάβα του, άλλο να σου λέω κι άλλο να το βλέπεις!


ΥΓ3. Κατάθλιψη έπαθε ο Κούγιας από τότε που άφησε τον ΠΑΣ για τη Λαμία. Ούτε ένα κανάλι δεν τον έπαιξε τον μοντελοπνίχτη γι΄ αυτό θέλει να γυρίσει πίσω στα Γιάννενα.

ΥΓ4. Zαραλίκος στην ΕΡΑ σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο που αναφέρει ότι ο Πελετιέρι έχει το παρατσούκλι "χταπόδι" (επειδή γεμίζει το χώρο του κέντρου με την παρουσία του): "Kότερα, χταπόδια, αυτή πια δεν είναι Σούπερ Λίγκα, είναι αποστολή του Ζακ Υβ Κουστώ".

***
EDIT: Βρέθηκε! Βρέθηκε! Ο άγνωστος Χ του ΔΣ του Παναθηναϊκού είναι ένας μέτοχος του συλλόγου, χειρουργός οφθαλμίατρος και φανατικός οπαδός του "τριφυλλιού". Τον ανακάλυψε ο Χρήστος Κοντός και από το πρωί έχει πάρει με τη σειρά τα ερτζιανά και μιλάει για το γεγονός. Είναι, λέει, γνωστός του Τζίγγερ και έχουν δίπλα - δίπλα εξοχικό στην Ερμιόνη και του μίλησε για μια φωτιά που απείλησε τα σπίτια τους κι επειδή στεκόταν δίπλα του την ώρα που τους ζήτησαν να βγουν την αναμνηστική φωτογραφία, βρέθηκε κι αυτός μέσα. Πήγε λέει εκεί επειδή νόμιζε ότι επρόκειτο για συγκέντρωση των μετόχων της ομάδας και όχι των μελών του ΔΣ. Μαϊστα. Το λύσαμε λοιπόν το "μυστήριο". Πάλι καλά που δεν ήταν κανας ξένος ...δάκτυλος.







11 comments:

mamma said...

Έλιωσα!

Όμως το επώνυμο του επώνυμου δεν μας το αποκάλυψες ακόμα.

gatti said...

Επίτηδες το έκανα mamma μου!
Βγήκε στα ραδιόφωνα και είπε ότι ήταν έτοιμος να κάνει μηνύσεις, επειδή του είχαν βάλει το κεφάλι σε κύκλο και τον έδειχναν σαν καταζητούμενο.
Οπότε ...άσε καλύτερα... Ποτέ δεν ξέρεις!

Φιλούθκια! :***

mamma said...

Μη μου πεις πως έχεις ακούσει το τραγούδι με την Αρβανιτάκη [σιντί "Ένας τεμπέλης δράκος"]. Από το φιλούθκια προέκυψε η απορία αυτή:))))

gatti said...

Οχι, δεν το έχω ακούσει.

Για αλλαγή το έβαλα το "φιλούθκια".

;-)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

"Εδώ αυτοί δεν ξέρουν με ποιον συνεδριάζουνε και με ποιον φωτογραφίζονται." Σωστή η παρατήρησή σας! Και πολύ σωστή η υποψία σας. Δικός μας ήταν παιδιά, και πληροφορηθήκαμε τί είπατε εκεί μέσα ότι προτίθεσθε να κάνετε για να... μην σας αντιγράψουμε! Χαιρετισμούς από το "ερυθρόλευκο Μετερίζι".

island said...

Την άκουσες την ΒΟΜΒΑ;;;;;;; Ο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο για 2 χρόνια ρεεεε...και εμείς ούτε έναν κεντρικό αμυντικό της προκοπής. Μας έβαλε τα γυαλιά η πλατεία

gatti said...

@pavlos: Kαλησπέρα Παύλο μου!



@Γιωργος Κεντρωτης: Kαλώς όρισες. Αντε καλέ που ήταν δικός σας! Μπορεί να μας έφαγε η ...αγωνία (λέμε τώρα) όλο το βράδυ χθες, αλλά σήμερα λύθηκε το μυστήριο. Βάζελος είναι ο δόκτωρ. (Τόσοι γιατροί στην ομάδα κι ακόμα να γειάνει!).



@island: Τι να μας πει τώρα ο άμπαλος ο Ρεκόμπας; Εμείς κάνουμε μεταγραφές με σχέδιο. Κι όταν υπάρχει πληθώρα λύσεων, τότε απορρίπτουμε κι από πάνω παίκτες για ...τεχνικούς λόγους.
Αυτός ο άσχετος ο Πανιώνιος όμως, να μην φοβάται μπας και διαταραχθούν οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα...

The Bgt said...

Παντως υπαρχουν καλοι ελευθεροι παικτες (για αυτους δεν εχει ληξει η μεταγραφικη περιοδος).

δηλαδη ο Λιουνγκμπεργκ κακοπεφτει στις ελληνικες ομαδες? ή ο Φαουλερ?

ΠΑΤΕΕΕΡΑΑΑ παρε τον Ρεκομπα πριν υπογραψει στον Πανιωνιο! Να εκδικηθουμε για το Τζεμπουρ :D

fpboy said...

Mπέος , Κούγιας , Τζίγγερ, Κοντός, ψωμιάδης, όλα τα καθίκια έβαλες στο ποστ σου!!!
Πάντως όλο πρώτη είδηση η τριφυλλάρα.
όλο κάτι γίνεται.....

gatti said...

@the bgt: Καλά, ακόμα ελπίζεις ότι θα πάρουμε παίκτη; Καλό ...Γενάρη...



@fpboy: Eκτός του Κοντού τους υπόλοιπους τους έχω ξαναβάλει (στο ποστ για τη Β΄ Εθνική). Τι να κάνουμε αυτή η στάνη (ελληνικό ποδόσφαιρο) αυτό το τυρί (παράγοντες, δημοσιογράφους κ.λπ.) βγάζει!