Monday, September 8, 2008

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως


Λένε πως οι άνθρωποι μεγαλώνοντας αρνούνται να αλλάξουν την ρουτίνα τους. Ξυπνούν και κοιμούνται κάνοντας στη διάρκεια της μέρας τα ίδια πράγματα την ίδια ακριβώς ώρα. Αυτό που για κάποιον νέο φαίνεται βαρετό αν επαναλαμβάνεται καθημερινά χωρίς την παραμικρή αλλαγή για έναν γέρο είναι το λιμάνι του. Η ασφάλειά του. Αν τον απομακρύνεις από την ρουτίνα του, θα αποπροσανατολιστεί και μπορεί να παρουσιάσει ίχνη πανικού. Γι΄ αυτό και στην περίπτωση των ηλικιωμένων που παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια Αλτσχάιμερ όλοι οι γιατροί συνιστούν το ίδιο ακριβώς πράγμα: "Μην ταράξετε τις συνήθειές του". Και εννοούν μ΄ αυτό πως ο ηλικιωμένος δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του, από το σπίτι του, από τα πράγματα που γνωρίζει και από τους οικείους του. Αν βρεθεί ξαφνικά σε ένα ξένο περιβάλλον, μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα ή τα συγκεκριμένα αντικείμενα, τότε μπορεί η κατάστασή του να χειροτερέψει.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μα, για να εξηγήσω το λόγο που ο Οτο Ρεχάγκελ δεν κάνει την περιβόητη ανανέωση της Εθνικής ομάδας που όλοι περιμένουμε. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε ότι έτσι είναι. Πόσο χρόνων είναι ο μπαρμπα Οτο; Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1938. Πα να πει ότι τα έχει καβατζάρει τα 70. Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ έχουν κάνει σίγουρα την εμφάνισή τους. Πόσο εύκολο είναι νομίζετε να κάνει σ΄ αυτή την ηλικία καινούργια πράγματα; Πώς το λέει κι αυτή η εγγλέζικη παροιμία (εγγλέζικη είναι; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω!): Υou can't teach an old dog new tricks. Πα να πει ένας γέρος σκύλος δεν μπορεί να μάθει καινούργια κόλπα. Ετσι ακριβώς κι ένας γέρος άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει συνήθειες. Πώς να του πεις τώρα του Ρεχάγκελ από εκεί που παίζει σύστημα ταμπούρι ότι πρέπει να το αλλάξει και να παίζει πιο επιθετικά; Πώς να του πεις να αφήσει στην άκρη τους παίκτες που γνωρίζει από το 2001 και να πάρει άλλους στη θέση τους; Αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται. Θυμάται με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τι κάνει ο καθένας, σε ποια θέση παίζει, σε ποιο ματς έβαλε γκολ ή έκανε μια καλή απόκρουση. Πώς είναι ο αλτσχαϊμεριασμένος γέρος που γυρίζει όλο στο παρελθόν και μπορεί να θυμάται έναν προς έναν ακόμα και τους συμμαθητές του στο δημοτικό με τους οποίους έπαιζε βόλους στη γειτονιά, ενώ την ίδια στιγμή δυσκολεύεται να γνωρίσει ακόμα και τα παιδιά του; Ενα τέτοιο πράγμα! Κι εγώ τώρα δεν λέω ότι ο μπαρμπα Οτο έχει πάθει Αλτσχάιμερ! Προς Θεού. Μια χαρά είναι ο άνθρωπος γερός και κοτσονάτος και πάντα να είναι έτσι δηλαδή. Αλλά όσο νάναι μια ψιλοδιευκόλυνση θα την έχει αρπάξει. Οπως όλοι στην ηλικία του δηλαδή (μερικοί την αρπάζουν και νωρίτερα). Φυσιολογικά πράγματα είναι αυτά. Μα ένα όνομα θα ξεχνάει, μα η θέση που παίζει ένας παίκτης θα του διαφεύγει. Ενώ με τους παλιούς; Εγγύηση! Θυμάται τα πάντα απ΄ έξω και ανακατωτά. Κι εγώ τώρα εδώ που τα λέμε, μια υποψία την έχω. Οτι γι΄ αυτό το λόγο κάθε πιτσιρικά που παίρνει στην ομάδα, τον αφήνει στην αρχή στο μούσκιο. Οχι, δεν είναι η τακτική του αυτή όπως νομίζουμε. Οτι και καλά πρέπει να ενσωματωθεί σιγά σιγά στην ομάδα και πρώτα πρέπει να εγκλιματιστεί στα αποδυτήρια. Δεν είναι το θ έμα να αφομοιωθούνε αυτοί. Το θέμα είναι να τους αφομοιώσει ο ίδιος. Τους αφήνει λοιπόν στην απέξω μέχρι να γίνουνε πολύ γνωστοί και από την επανάληψη να τους θυμάται χωρίς κόπο. Πώς το λέει και το ρητό; Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Μη σου πω τώρα ότι ειδικά τον Πλιάτσικα που τον πήρε τελευταίο στην Εθνική μπορεί να είχε ήδη ξεχάσει από το βράδυ της Τρίτης που έγινε και η κλήση του το όνομά του. Τον σώζει όμως που δεν ξέρει ελληνικά. Οταν τον μπερδεύει κανα όνομα γιατί το έχει ξεχάσει, το παίζει και καλά ότι δεν μπορεί να το προφέρει και ο Τοπαλίδης είναι εκεί για να δώσει χείρα βοηθείας. Και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά! (Τώρα βέβαια ο Τοπαλίδης θα την έχει πάρει πρέφα τη δουλειά. Τι να πει όμως; Κάνει τον Κινέζο).

Ελα εδώ εσύ... πώς τον είπαμε αυτόν τώρα;

Γι΄ αυτό που λέτε ο Γερμανός ξαναγυρίζει συνεχώς στους παλιούς. Γι΄ αυτό έβαλε τον Δέλλα να παίξει με ένα πόδι. Γι΄ αυτό είχε καλέσει τον Καψή όταν δεν έπαιζε ούτε στην ομάδα του και τον Βασιλάκη τον Τσάρτα όταν ήταν ξέμπαρκος από ομάδα και έκανε προπόνηση παρέα με τους λύκους στη Φυλή με τον Θρασύβουλα. Επιβάλλεται λοιπόν κι εμείς να έχουμε υπομονή με τον Γερμανό. Να μη του φωνάζουμε και να μην τον αγχώνουμε και πάθει τίποτα, γέρος άνθρωπος! Να τον αφήσουμε να βρει την άκρη σιγά σιγά. Δεν είναι κολλημένος ο φουκαράς. Γέρος είναι. Κι επειδή είναι γέρος δεν τούρχονται εύκολα οι αλλαγές. Κι αν τώρα αυτό σημαίνει ότι θα πατώσουμε και δεν θα πάμε στο Μουντιάλ; Ε, δεν βαριέσαι ρε αδερφέ! Εδώ πήραμε το Euro στην Πορτογαλία από το πουθενά κι ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει! Σάμπως τι άλλο να περιμένουμε; Να κερδίσουμε και το Μουντιάλ; Μια φορά έπεσε ο Θεός σε κώμα, το καλοκαίρι του 2004. Ξανά δεν πέφτει!

ΥΓ. Τελικά ποιανού είναι μεγαλύτερη; Του Ρεκόμπα ή του Ζιλμπέρτο Σίλβα; (Η υποδοχή βρε!)
ΥΓ1. Χοντρά γκάζια λέει έριξε ο Βαλβέρδε στην προπόνηση στον Λέτο.

Οχι, που θα μου έπαιρνε τη θέση στην 11άδα, το τσογλάνι!

***

EDIT:
Οταν σας λέω εγώ ότι στα αθλητικά δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξεις...
Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της δευτεριάτικης "Αθλητικής Μακεδονίας - Θράκης", εκεί κάτω αριστερά...


21 comments:

Unknown said...

Καλημέρα σου,
Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάποιο σχόλιο.Πράγματι άκρως ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου για την Εθνική ομάδα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η κριτική σου στο προπονητή της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού αθλητισμού ( εστώ και αν χρειάστηκε να συνομοτήσει όλο το σύμπαν.). Θέλω όμως να σημειώσω κάτι. θα πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή όλοι ότι η Εθνική ομάδα αποτελείται απο ΕΛΛΗΝΕΣ ποδοσφαιριστές και όχι ισπανούς, ιταλούς, γάλλους, ρώσους ή κροατες.όπερ μεθερμηνευόμενον είμαστε πολυ καλοί για ομάδες τύπου μολδαβία, λετονία, λουξεμβούργο αλλά δε γίναμε ξαφνικά παγκόσμια δύναμη.και άλλους παίκτες να χρησιμοποιήσει νεότερους δηλ. θα είναι σαφώς καλύτερα αλλά και πάλι θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν θα γίνουμε βραζιλία.
καλημέρα και πάλι

gatti said...

Καλώς όρισες. Δεν προσπαθώ να μειώσω την επιτυχία του Ρεχάγκελ. Του είμαστε (πρέπει να του είμαστε) όλοι ευγνώμονες για αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που άλλες, ασύγκριτα μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις από την Εθνική μας ομάδα, δεν έχουν αξιωθεί να κατακτήσουν (έστω κι αν χρειάστηκε να ...συνωμοτήσει το Σύμπαν...).

Γι΄ αυτό και προσεγγίζω το θέμα από μια χιουμοριστική πλευρά. Δεν πιστεύω ότι οι νέοι παίκτες θα αλλάξουν δραματικά το προφίλ της Εθνικής ή θα την κάνουν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη (αν και ανάμεσά στην καινούργια φουρνιά υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες). Κι αυτό ακριβώς επειδή οι Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που είναι, έχουν συγκεκριμένες (πεπερασμένες) δυνατότητες και αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα είναι να εμποδίζουν τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και όχι να δημιουργούν οι ίδιοι. Ετσι, άλλωστε, κατακτήσαμε και το Euro, ακριβώς γι΄ αυτό (σε συνδυασμό με ότι είχαμε σημαντικές ελλείψεις συγκριτικά με το Euro 2004 και οι παίκτες μας δεν έπιασαν καλή απόδοση) μας "διάβασαν" πανεύκολα το 2008, αφού ήταν πια υποψιασμένοι κι εμείς δεν είχαμε δα και κάτι καινούργιο να δείξουμε.
Δεν ξέρω αν κάποιος βρίσκει "αιρετική" αυτή την άποψή μου αλλά προσωπικά αυτά πιστεύω.

Αν λοιπόν ...γκρινιάζω (που ουσιαστικά δεν γκρινιάζω γιατί δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, περισσότερο πλάκα κάνω) για τη μη ανανέωση της Εθνικής, είναι μόνο και μόνο για να δούμε κανα καινούργιο πρόσωπο σ΄ αυτήν κι όχι επειδή πιστεύω ότι με την ανανέωση θα κατακτήσουμε το ...Εβερεστ.

Αν και εδώ που τα λέμε, από τέτοιον όμιλο είναι αποτυχία να μην καταφέρεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να φτάσεις στα τελικά του Μουντιάλ.
Δύσκολα θα μας δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία...

mamma said...

Καλημέρα gatti.

Χάλια η μέρα, έχασε κι η ομάδα LOL!!!! τουλάχιστον γ... :)))))) Σήμερα τα διάβασα και γέλασα πολύ. Εγώ το ήξερα σε άλλη παραλλαγή αλλά γενικά όλα δείχνουν αυτό που έγραψες.

Καλή βδομάδα:)

gatti said...

@mamma: Υπάρχει σε αρκετές
παραλλαγές mamma μου, αλλά το νόημα είναι το ίδιο.

Καλή εβδομάδα και σε σένα! :-***

don Quixote said...

Εγώ παντως πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αφήσει τα μουντίαλ και τις Νοτιες Αφρικές και να πάει σε κανα σαλέ στην Αυστρία με την Μπεάτε να να περιμένει....

Να του φτιάξουμε και κανα αγαλμα τον θυμόμαστε...να πηγαίνω τον γίο μου (άμα κανω ποτέ) και να του λέω "κοίτα μαλάκα...." και τέλος!

KitsosMitsos said...

Απίστευτη είδηση! Χαχαχα! Είδες τι κάνει κανείς τελικά για να πάει μπροστά;
Όσο για τον Ρεχάγκελ, αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται και προς το παρόν τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο...
Για να δούμε τις συνέχειες!

Ντεμης said...

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής;! Εε, ποιος;! Δεν μπορούν να μας ανάβουν και μετά να μας αφήνουν έτσι! Έλεος δηλαδή! Κάτι είχα διαβάσει παλιά για Ρούνεϋ και Τζο Κόουλ, πες κι εσού βρε Γκάττι!!!!
Την στιχομυθία Βαλβέρδε - θεός Λέτο την μάθαμε τελικά; Δεν είχα λεφτά να πάρω την εφημερίδα.... Συγγνώμη μα εγώ είμαι με τον Λέτο! Ο άνθρωπος είναι της Λίβερπουλ, ξέρει τρεις τόννους μπάλα, έχει παίξει στο Άνφηλντ, δεν μπορεί τώρα να έρχεται ο κάθε (αποδεδειγμένα) αποτυχημένος προπονητής και να τον εξευτελίζει δημοσίως, να τον βάζει "τιμωρία", να του λέει "ντρέπομαι για σένα"! Για ποιον ντρέπεσαι; Για τον Λέτο!!! Που δείχνει τόσο πάθος ενώ οι άλλοι κοιμούνται; Που αν ένας μπορούσε να αποκλείσει την Ανόρθωση, ήταν εκείνος; (Ότι έπαιζε στην Λιβερπουλάκκα το είπα;) Μου θυμίζει τον Δώνη ή τον Κωστένογλου που έκαναν διορθώσεις στον Ριβάλντο. Ποιοι είστε βρε που θα υποδείξετε σε κοτζαμάν Ριβάλντο τα στραβά του;! Τα ξέρει, αυτός ξέρει πιο πολλή μπάλα απ' όλους σας μαζί!
Περιμένω την άποψή σου για το αν είναι πάντοτε και de facto ο οποιοσδήποτε προπονητής απόλυτος δικτάτωρ των οποιονδήποτε παικτών που του έφερε η Μοίρα να προπονεί.
ΥΓ: (Ανορθωσιάτικον) Έστειλα κι εγώ ριάλλια για το μέγιστο πρότζεκτ των Μαχητών μας, ετοιμάζουμε με πλήρη μυστικότητα ένα σούπερ πανώ τεραστίων διαστάσεων για τον αγώνα Ανό-ΠΑΟ εν Λάρνακι, δοξαστικό και ελληνοπρεπέστατο, να ζηλέψει ούλη η Ευρώπη!!! Για να δούμε....

νατασσΆκι said...

Εγώ άποψη επί των ποδοσφαιρικών..είπαμε!
:)


Αλλά πέρασα να σου ευχηθώ καλή βδομάδα.
(διαβάζω πάντως, κι ενημερώνομαι -και μπορώ άνετα να σπάω τα νευρα του Κυριάκου με τις γνώσεις μου ;)

:***

Theogr ο κηπουρός said...

Ψάχνεις και συ τώρα γωνία στο δεκάρικο!!! Οι καλές μέρες τέλος θα έρθουν χειρότερες. Και όχι δεν είμαι απαισιόδοξος άλλα τι λένε «δείξε μου το φυτώριο σου να σου πω τι κύπελλο θα πάρεις». Καταλάβατε πιστεύω.Καλή εβδομάδα.

gatti said...

@don quixote: Σιγά μην αφήσει τα Μουντιάλ και τις Νότιες Αφρικές. Ετσι κι αλλιώς στα σαλέ είναι όλο το χρόνο. Πόσο νομίζεις ότι μένει στην Ελλάδα; Συνεχώς στη Γερμανία βρίσκεται. Ερχεται εδώ Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Μάρτιο. Οποτε δηλαδή έχει αγώνες η Εθνική. Γι΄ αυτό και καλεί συνεχώς τους διεθνείς που παίζουν στην Γερμανία. Είναι οι μόνοι που παρακολουθεί ανελλιπώς...



@kitsosmitsos: Λες να το κάνει για να πάει μπροστά; Δεν νομίζω, μάλλον για το κέφι του το κάνει.

Η αλήθεια είναι πως όσο του βγαίνει αυτό το σύστημα του Ρεχάγκελ, δεν μπορεί να του πει κανείς κουβέντα. Ουαί κι αλίμονο όμως όταν θα σταματήσει να του βγαίνει. Τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός από το Euro 2004 οι κριτικές δεν θα είναι τόσο ήπιες.



@ντεμης: Tι να σου πω Ντέμη μου. Για τον πρόεδρο έχω μια υποψία. Για τον ποδοσφαιριστή, το ψάχνω... :)
Aλλά είδες τι παλιοφυλλάδες είναι; Α πα πα, οι ανάφτρες!

Εγώ πάντως τους δικαιολογώ απόλυτα!
Ολη την ώρα μαζί είναι (οι παίκτες - τώρα αν ο πρόεδρος πηγαίνει συνεχώς μέσα στα αποδυτήρια είναι άλλη ιστορία - όλο και κάτι μπορεί να προκύψει. Ανθρώπινο είναι, μέσα σε τέτοιο ...αντρολίβαδο!

Τον Λέτο τον λυπάται η ψυχή μου. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Βαλβέρδε, μπορεί και να έχει και ο μικρός να είναι προκλητικός. Είναι όμως 21 χρόνων παιδί. Αυτός χρειάζεται ψυχολόγο, όχι δάσκαλο να τον βάζει τιμωρία. Για σκέψου λίγο τη θέση του. Ηρθε δανεικός χωρίς να το πολυθέλει με το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα αυτό το δέλεαρ δεν υπάρχει. Με τι όρεξη να παίξει; Ασε που λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα. Χώρια τι μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα στα αποδυτήρια με τις "κλίκες".

Α ναι, θεωρώ ότι ο προπονητής είναι απόλυτος δικτάτορας στα αποδυτήρια. Εκεί πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Και πειθαρχία με ...δημοκρατικές διαδικασίες δεν επιτυγχάνεται. Οι παίκτες οφείλουν να τον ακούν. Αλλά βέβαια θα πρέπει και ο ίδιος να είναι δίκαιος και όχι να έχει τους δικούς του (παίκτες) και τους άλλους.

Θα φτιάξετε πανό εν όψει του αγώνα; Για πες!



@νατασσάκι: Eσύ δεν έχεις άποψη; Εσύ θα έπρεπε να έχεις και μάλιστα συνολική. Εσείς δεν είστε οικογένεια. Είστε τα ...Ηνωμένα Εθνη. Σύζυγος γαύρος, γιος ΑΕΚτζής, εσύ πανάθα. Ελπίζω να μην θέλετε και ...διαιτητή!

Καλή εβδομάδα και σε σένα Νατάσσα μου! :)))



@theogr ο κηπουρός: Καλώς ήρθες. Δεν ψάχνουμε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο καλέ. Πλάκα κάνουμε με τον μπαρμπα Οτο. Ούτε
εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και προσπαθώ να το διασκεδάσω.

Καλή εβδομάδα και σε σένα!

island said...

Πάντως μία εξέλιξη με τον Ότο την είχαμε. Από εκεί που παίζαμε ταμπούρι και είμαστα δεν είμασταν στο ένα γκολ (ενεργητικό) τώρα βάζουμε 3. Είναι ένα κάτι. Και μια ψιλοανανέωση έγινε. Άλλωστε δεν είναι κανένας βλάκας. Έμπειρος είναι. Σου λέει πως αν κάνω πλήρη ανανέωση δεν θα έχουμε στον ήλιο μοίρα, οπότε βάζει ένα δυο παίχτες φρέσκους στους ήδη παλιούς, και για τα μάτια του κόσμου αλλά και για να μην χαλάσει ο κορμός της ομάδας. Τον τεέυταίο αγώνα δεν το είδα γιατί είχα άλλα σοβαρότερα ενδιαφέροντα και δεν ξέρω τί έγινε και πως παίξαμε. Το τελικό πάντως έγραψε 3 και παραξενεύτηκα.

Να δούμε...η συνέχεια θα έρθει; Μην το αλλάξεις σε γκόσιπ σε παρακαλώ. Μια χαρά διάβαζα ως τώρα σοβαρές αναλύσεις σε μη σοβαρό άθλημα (για μένα σοβαρό είναι μόνο το μπάσκετ με τα περίπλοκα συστήματα που δεν τα καταλαβαίνω πλήρως)!!!!

Φιλάκια γατάκι

gatti said...

@island: Mη σε ξεγελάει το σκορ. Συμβαίνουν αυτά. Την Βοσνία που είναι ασύγκριτα πιο δυνατή ομάδα από το Λουξεμβούργο την είχαμε κερδίσει 4-0 μέσα στην έδρα της. Δεν λέει κάτι αυτό. Ούτε για τις δυνατότητες της συγκεκριμένης Εθνικής, ούτε για τις προθέσεις του Ρεχάγκελ. Αν έβλεπες τον τελευταίο αγώνα και ακούγοντας πως η Λετονία προέρχεται από εκτός έδρας νίκη θα ανησυχούσες για την έκβαση του αγώνα της Τετάρτης.

Δεν γυρίζω τίποτα σε gossip, ωστόσο KAI το gossip είναι μέρος των αθλητικών. Ετσι έγραφα πάντα, δεν άλλαξα. Aμα πιάσουν κάτι οι ...κεραίες θα το μεταφέρω. Μου αρέσει να μεταδίδω ...πληροφορίες!
Αλλωστε, πάντα οι μέρες που δεν υπάρχει πρωτάθλημα είναι "νεκρές" από ειδήσεις, άμα δεν ασχοληθείς και με τις φήμες, με τι να ασχοληθείς;

Φιλάκια, νησάκι!
:)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Καλημέρα. Ο Λέτο θέλει στρώσιμο, αλλά -δυστυχώς- ο Βαλβέρδε είναι ακατάλληλος να το κάνει. Γνώμη μου είναι.
Βαλβέρδε = Πράσινη Κοιλάδα. Μα είναι όνομα αυτό;! Να μετονομαστεί πάραυτα σε Βαλρόχα! Και πάλι... βουένας δίας!

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: Καλημέρα! Ο Λέτο μπορεί να θέλει στρώσιμο, αλλά πώς να στρώσεις έναν παίκτη που είναι δανεικός και το μυαλό του είναι αλλού; Το ίδιο είχαμε πάθει κι εμείς με τον Μανούτσο. Είναι "μάστιγα" οι δανεικοί.
Από την άλλη, πάντως, θα περίμενε κανείς με όνομα που παραπέμπει σε ...ινδιάνο, ο Βαλβέρδε να μην αντιμετώπιζε προβλήματα με τον Ινδιάνο Λέτο.
Αλλά ό,τι κι αν κάνει ή δεν κάνει ο Βαλβέρδε, στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια επικρατεί ο "νόμος του Τζόλε". Ο μικρός ήταν χαμένος από χέρι και σα να μην έφτανε αυτό, έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του.

houli_v said...

Καλημέρα σου gatti :)

gatti said...

@houli_v: Καλημέρα houli μου!

:)))

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια gatti μου!

gatti said...

@pavlos: Καλημερούδια Παύλο μου!
:)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Δεν έχεις δίκιο -νομίζω- για τον "νόμο του Τζόλε". Όχι ότι δεν υπάρχει, αλλά δεν ισχύει εν προκειμένω. Χαιρετώ.

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: "Nόμος" ακριβώς μπορεί να μην υπάρχει. Αλλά σίγουρα κάτι υπάρχει για να μην μπορείτε τόσα χρόνια να στεριώσετε αντικαταστάτη του...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μα, καλή μου, αν αντικαταστήσουμε τον Τζόλε, πού θα βρούμε άλλον Βαζελοκτόνο (και -κυρίως- Χανουμοκτόνο) με τέτοια αποτελεσματικότητα; Μην μας ζητάτε δύσκολα έως αδύνατα. Κι εγώ τον λέω καμμιά φορά "Βησσαρίωνα", αλλά το κάνω με αγάπη. Σε χαιρετώ.