Wednesday, September 10, 2008

Οι καλοκαιρινές περιπέτειες του βαρώνου Μυνγχάουζεν

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια γευμάτων μπορούν να ειπωθούν οι μεγαλύτερες αλήθειες, αλλά και οι μεγαλύτερες μαλακίες. Συνηθέστερα το δεύτερο. Λίγο το κρασί, λίγο η καλή διάθεση, λίγο το ένα λίγο το άλλο, δεν θέλεις πολύ, άμα έχεις και την ...προδιάθεση, άμα νοιώθεις την ανάγκη να απολογηθείς ή άμα θέλεις να κάνεις εντύπωση, να φτάσεις σε τέτοιο σημείο υπερβολής που να κάνεις το βαρώνο Μυνγχάουζεν να ωχριά μπροστά σου.

Στο γεύμα που είχε για παράδειγμα ο Γιάννης Χρυσικόπουλος στην Πειραϊκή με τους ρεπόρτερ του γαύρου, υπήρξε λέει χειμαρρώδης. Είπε, είπε και τι δεν είπε. Βρε τι ότι ο Παναθηναϊκός πήγε να μπει σφήνα στην μεταγραφή του Ντιόγο για να τη χαλάσει, τι ότι του πρότειναν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά προτίμησε άλλες λύσεις, τι ότι του φέρθηκε σκάρτα ο Ζαγοράκης στην υπόθεση Χριστοδουλόπουλου, τι ότι του Μπασινά χάλασε στη διάρκεια του συμβολαίου και ότι ο Τζιμπούρ δεν ήταν μέσα στους στόχους της ομάδας.

Μιλάμε τώρα ότι απαντήθηκε το μέγα ερώτημα για το ποιος είναι ο λόγος που ο άνθρωπος δεν κατάφερε όλο το καλοκαίρι να κλείσει δυο μεταγραφές και κατάφερε να κάνει τα νεύρα των γαύρων κρόσια. Εξηγήθηκε έτσι το γιατί έλιωσε δεκάδες σόλες τρέχοντας δεξιά κι αριστερά, γιατί έκανε σπίτι του το αεροπλάνο και γύρισε όλο τον κόσμο μπας και καταφέρει να φέρει κάποιον παίκτη στο λιμάνι. Τον πολεμούσαν! Πήγαινε να κάνει μια μεταγραφή και προσπαθούσε να του τη χαλάσει ο βάζελος. Συμφωνούσε για να κλείσει έναν άλλο του φερόταν μπαμπέσικα ο Ζαγοράκης και τον έδινε αλλού. Βάλε τώρα ότι για τον έναν δεν ενδιαφερόταν, για τον άλλο δεν ήταν διατεθειμένη η ομάδα να κατεβάσει τα βρακιά και να του δώσει ό,τι ζητούσε και έχεις έτοιμο το σκηνικό. Δεν ήταν αυτός ανίκανος, οι άλλοι φταίνε που δεν έπαιζαν τίμια. Εδωσε μάχες ο άνθρωπος!

Eδώ όμως ρε φουκαρά μου δεν σε πιστεύουν οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας σου, αυτοί τουλάχιστον που δεν τρώνε κουτόχορτο, θα σε πιστέψουν οι υπόλοιποι; Εδώ κόντεψαν να κλείσουν οι μεταγραφές και να μην έχεις φέρει ούτε έναν ποδοσφαιριστή κι αυτούς που έφερες τους έφερες στο παραπέντε. Ξέρεις τι μου θυμίζεις; Τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο "Καλώς ήρθε το δολάριο". Ξέρεις τι σου λέω. Για εκείνη την ταινία του Σακελλάριου, που ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστάκος και καθηγητής Αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος ξαμολύθηκε από την μαντάμ Φούλη να φέρει στο μπαρ της Τρούμπας τα ναυτάκια που έφτασαν με τον αμερικάνικο στόλο (τώρα μην σταθείτε στην Τρούμπα και το στόλο και κάνετε κανα συνειρμό - βασικά και να κάνετε σκασίλα μου). Κι επειδή ήταν πρωτάρης και ντροπαλός τους άρπαζαν μέσα από τα χέρια του τα λαγωνικά των άλλων μπαρ και αυτός έμενε ρέστος. Μόνο που ο Κωνσταντίνου στο τέλος μπήκε στο νόημα και κατάφερε και τους κουβάλησε τους Αμερικανούς ναύτες στο μπαρ δέκα - δέκα. Ενώ εσύ έτσι και δεν παράταγε ο Χόχος τις διακοπές του για να επιληφθεί των μεταγραφών ακόμα μεταξύ πτήσεων θα βρισκόσουν. Γι΄ αυτό λοιπόν μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για την ανεπάρκειά σου. Εγώ μπορώ να καταλάβω ότι είσαι άσχετος με την συγκεκριμένη δουλειά. Γενικός γραμματέας στο Δημοσίων Εργων επί Λαλιώτη ήσουν, πού να ξέρεις από μπάλα και κλείσιμο μεταγραφών; Από την άλλη πάλι να πεις όχι στο θείο δεν γίνεται. Αντιληπτό κι αυτό. Και τελικά καλή η προσπάθεια να περάσεις συγκεκριμένη γραμμή με τις ευλογίες του θείου ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, αλλά δεν πιάνει.

Γιατί όλοι το ξέρουν ότι δεν σου φταίει κανένας Παναθηναϊκός που δεινοπάθησες να πάρεις τον Ντιόγο, επειδή οι Βραζιλιάνοι σου πούλησαν παραμύθα ότι δήθεν μπήκε κι άλλη ομάδα στο κόλπο για να ανεβάσουν την τιμή. Και όλοι το αντιλαμβάνονται πως αν είχες την ευκαιρία να κλείσεις τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και μάλιστα με λιγότερα λεφτά από αυτά που έσκασε ο Παναθηναϊκός, τότε δεν θα προτιμούσες να φέρεις στο παραπέντε (ή μήπως στο και πέντε) τον Ντουντού. Οπως επίσης όλοι γνωρίζουν ότι ο μόνος Χριστοδουλόπουλος που θα μπορούσες να φέρεις ΕΣΥ στο λιμάνι είναι ο τραγουδιάρης, ο Μάκης.
Και πως άμα γίνει καμιά στραβή και μείνει η ομάδα από επιθετικούς, δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν θα θυμηθεί τον Τζιμπούρ που τάχα μου ήταν εκτός στόχων, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν ήθελε ο γαύρος να σκάσει τρία μύρια στον Τσακίρη.
Για να μην πω τώρα για την κωλοτούμπα με τον Μπασινά που έγινε προσπάθεια να αλλάξει η γνώμη των γαύρων (μέχρι και ο σφουγγαρίστρας ο Τσουκαλάς του έκανε την αγιογραφία) και μόνο όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν πρόκειται να τον συμπαθήσουν ποτέ, αποσύρατε το ενδιαφέρον - και καλά - επειδή ζητούσε τριετές.

***

ΥΓ. Το ντέρμπι "αιωνίων" άρχισε νωρίς. Τα δίνει όλα ο θείος σε επικοινωνιακό επίπεδο.
ΥΓ1. ΑΕΚτζής λέει είναι ο Παμπορίδης. Ρε λες να ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να "πληρώσει" το δπλό της Κρήτης;
ΥΓ2. Η ΑΕΚ αργεί ακόμα. Την "ετοιμάζουνε" για τη Νέα Σμύρνη.
ΥΓ3. Σταυρίδης στην Ξάνθη. Θα δεινοπαθήσει πάλι να περάσει ο γαύρος από τα Πηγάδια.
ΥΓ4. Ε όχι και "Marfin Green Arena" το γήπεδο κύριε Βγενό μου.
ΥΓ5. Του χρόνου θα κριθεί ο Τεν Κάτε, λέει ο Βγενό. Θα είναι εδώ του χρόνου όμως; Εδώ σε θέλω!

12 comments:

Γιωργος Κεντρωτης said...

Κι εκείνο που δεν ξέρετε για τον κυρ-Γιάννη (κι εμείς οι Κορφιάτες το ξέρουμε) είναι ότι ο γιαννάκης το παιδί δεν είναι γαύρος. Τί είναι; Ε, πόσες ομάδες υπάρχουν στην Ελλάδα; Δύο! Αν δεν είναι γαύρος, είναι αναγκαστικά η άλλη ομάδα (= Αυτή που πήγε αν μας πάρει τον Ντιόγκο, κατά τα λεγόμενά του, και ντρεπόταν να πει το όνομά της. Όπως καληώρα κι εγώ τώρα!). Χαιρετίσματα.

gatti said...

Χαχαχα. Βάζελος κι αυτός ε; Σαν τον Μπριάκο ένα πράγμα! Τι λες βρε παιδί μου...

Μήπως να το ψάξει τότε ο θείος μπας και έγινε καμία ...δολιοφθορά;

houli_v said...

πάντως το παραμύθι το ξέρει καλά

αν τα κατάφερνε το ίδιο καλά και στις μεταγραφές θα ήταν το τέλειο ...

κρίμας

squarelogic said...

Τον καψατε τον Χρυσικό που τον βγάλατε βάζελο!Πως θα συνεχίσει τώρα τον πόλεμο εκ των έσω?τσάμπα θα πάει το πλάνο που ξεκίνησε με τον ξεκαρδιστικό αποκλεισμό απ την Ανόρθωση...

Ναι,Πινόκιο σου ξύνιζε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και είπες να πάρεις τον Μπασινά...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εδώ που τα λέμε οι ταβέρνες της Πειραϊκής είναι μακράν!!!

υγ εγώ προτιμώ τον ... χιχιχι, σιγά μην σου πω να με βγάλεις και μένα στην φόρα καμιά φορά!

Rizobreaker said...

Εγώ ξέρω ότι "όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"!

Αλήθεια βρε Gatti, όλες αυτές τις φωτογραφίες που τις πετυχαίνεις και ταιριάζουν τέλεια κάθε φορά με το κείμενο σου?? Είσαι απίστευτη... Τι να πω, τι να πω!!! ;-)

Stepas said...

Έγραψες πάλι!Η παρομοίωση με την ταινία "Καλωσήρθε το δολλάριο" ήταν όλα τα λεφτά.Ακριβώς έτσι πάει να παρουσιάσει τους κακούς χειρισμούς του ο Χρυσικό.

Για τον Ζαγοράκη τι είπε;Δεν έπεσε στην αντιληψή μου αυτό.Στάνταρ θα είπε ότι ο Ζαγορ προτίμησε να δώσει τον "οικοδόμο" στον Παναθηναϊκό,για να πουλήσει κι αυτός το παραμύθι ότι ο ΠΑΟΚ είναι η β' ομάδα του ΠΑΟ φέτος και τέτοια ε;Θα το ακούσουμε ουκ ολίγες φορές αυτό φέτος από τους γαύρους.

Καλό βράδυ!

gatti said...

@houli_v: Γι΄ αυτό και οι δικοί μας είπαν ότι αυτά που λέει ο Χρυσικό είναι "παραμύθια της Χαλιμάς".

Πώς να τα καταφέρει στις μεταγραφές; Αφού δεν είναι ο τομέας του. Αλλά ο θείος τον βάφτισε Ιβιτς και τον ξαμόλυσε να του φέρει παίκτες.



@squarelogic: Kαλώς τον! Πού είσαι χαμένος εσύ;
Είδες τι πάθαμε; Πήραν χαμπάρι ότι ο Χρυσικό ήταν undercover και τώρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το σχέδιό μας... Ζημιά...

Ναι, ήταν γέρος ο Ζιλμπέρτο, ενώ ο Μπασινάς ...λυκόπουλο!



@pavlos: Aχ Παύλο μου, δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ. Εχω περάσει κάτι βράδια στην Πειραϊκή αξέχαστα. Αλλά εκεί εξαντλούνται όλες οι ...χάρες του Πειραιά.

Ποιον προτιμάς καλέ; Γιατί δεν λες το όνομά του; Μόνο ξένους βγάζω στη φόρα, όχι τους φίλους!



@rizobreaker: Ετσι ακριβώς! Επρεπε να δικαιολογήσει κάποια πράγματα. Αλλά ας το έκανε τουλάχιστον με μεγαλύτερη αληθοφάνεια!

Ψάχνω Rizo μου, ψάχνω τις φωτογραφίες στο ...γούγλη! ;-)))



@stepas: Mα, αυτή η ταινία μου ήρθε στο μυαλό και το ορκίζομαι δεν συνέβη λόγω ...Τρούμπας και στόλου ;-)

Aλλά αφού ο άνθρωπος δεν κάνει για τεχνικός διευθυντής και μάνατζερ. Οπως θα έλεγε και ο αγαπημένος (μας) Αγγελάρας "δεν μπορεί το παλικάρι!".
Καλύτερα να μην έλεγε τίποτα. Το ότι έκανε το τραπέζι στους δημοσιογράφους και τους είπε όσα είπε εμένα δεν μου μοιάζει αυθόρμητο. Είναι στο πλαίσιο της κόντρας με τον Παναθηναϊκό.

Ακριβώς αυτό είπε για τον Ζαγοράκη. Τι άλλο θα έλεγε; Οτι ο ΠΑΟΚ προσδέθηκε στο ...άρμα του Παναθηναϊκού είπε. Από τη μια ο Ζαγοράκης, από την άλλη ο Βγενόπουλος, κι εδώ που τα λέμε τώρα κοίτα μη δεν μας δώσετε το διπλό γιατί θα πάρουμε τη χορηγία πίσω! :-p

Ο θείος παίζει τα ρέστα του στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Εδώ θέλω να δω τους δικούς μας, αν θα την πατήσουν όπως παλιά και θα του επιτρέψουν να βγει νικητής στις εντυπώσεις.

Anonymous said...

ήσουν , είσαι και θα είσαι θεά του αθλητικού ρεπορτάζ.Δεν πας σιγά σιγά σε κανά κανάλι να σε βλέπουμε και τουλάχιστον? χχχχχχχχ

gatti said...

@subir: Την πρόταση περιμένω subir μου. Την πρόταση! Αλλά δεν έρχεται...

;-)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γιατί απορείς, καλή μου;! Μήπως είναι ο μόνος που δεν είναι κόκκινος στον Πειραιά; Δεν φαντάζεσαι πόσοι είναι οι αντιολυμπιακοί εκεί μέσα (Για τους "θέσει" και "πίστει" μιλάω - όχι για τους "δυνάμει"...) Ευτυχώς που υπάρχουμε εμείς που χτυπιόμαστε αδιαλείπτως στις κερκίδες! Η κερκίδα -και όχι μόνο η Θύρα 7- του Καραϊσκάκη είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί να σου φαίνεται "πολυφορεμένο" και "παλιομοδίτικο". Πλην όμως είναι η αλήθεια, και το έχουμε αποδείξει. Χαίρε!

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: Mα, το πιστεύω αυτό που λες. Η καρδιά της κάθε ομάδας είναι ο λαός της. Σιγά μην είναι ο πρόεδρος και οι παράγοντές της! Χαιρετώ κι εγώ!