Thursday, September 11, 2008

Μήπως πάμε Μουντιάλ;

Δύο σέντρες δύο γκολ, τρεις βαθμοί κι άλλοι τρεις στο Λουξεμβούργο 6. Πέντε γκολάκια στο ενεργητικό και μηδέν παθητικό και η σημαντικότερη αντίπαλος στη μάχη της πρωτιάς του ομίλου να επιχειρεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά χαρακίρι κι αυτή τη φορά να το πετυχαίνει! (την προηγούμενη, το πέτυχε κατά το ήμισυ...). Αυτό τώρα δεν είναι φάρδος πρωκτού, αυτό είναι ολόκληρη η Πλατεία Συντάγματος! Κι επειδή μοιάζει ισοπεδωτικό ένα τέτοιο σχόλιο μια τέτοια μέρα γι΄ αυτό το σταματάω εδώ. Γιατί, άντε τώρα να τολμήσεις να του πεις κουβέντα του μπαρμπα Οτο επειδή κατέβασε τρία στόπερ για να γλιτώσει από το ...θηρίο που λέγεται Λετονία. Για να λέμε βέβαια του στραβού το δίκιο κι εμείς θηρίο τη φοβόμασταν. Αλλο αν μας βγήκε κατοικίδιο. Οπότε τι να κάνει κι αυτός; Φύλαξε τα νώτα του. Τόσα άκουσε τόσες μέρες από μας και από τους δημοσιογράφους.

Κι η ομάδα τώρα, καλά έπαιξε. Αρχίζει να ανεβαίνει ο Γιούρκας κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Κι ο Τοροσίδης μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη γκρίνια των γαύρων τον τελευταίο καιρό, αλλά κι αυτός καλά έπαιξε. Κι ο Γκέκας τη δουλειά του ξέρει να την κάνει καλά. Μπορεί να μην τον συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά το ένστικτο του σκόρερ το έχει κι αυτό δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς. Σύμφωνοι, τελικά το παιχνίδι δεν ήταν δύσκολο. Εχει όμως καμία σημασία; Οταν η Ελβετία χάνει μέσα στην έδρα της από τους Λουξεμβούργιους που τρώγανε σάντουιτς και μπανάνες στο μεταξύ μας παιχνίδι, αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος παραμονεύει παντού. Αλλά η Ελλάδα αυτά τα ματς όπως φαίνεται τα διαχειρίζεται καλά. Και το Μουντιάλ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ κι ας είναι ακόμα πολύ πολύ νωρίς. Θα πρέπει να αυτοκτονήσει η Εθνική για να μην προκριθεί. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει τότε. Με ποιους παίκτες θα πάει και πώς θα παίξει.


Ο Γερμανός πάντως τόλμησε. (Κατά κάποιον τρόπο). Αφησε τον Μπασινά έξω. Κατάλαβε ότι με τους χαφ που έχει μέχρι αύριο να παίζανε ευκαιρία δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει. Του βγήκε και η επίθεση από τα πλάγια με τους μπακ που ήταν σε καλή μέρα και οι δύο και ήρθαν τα γκολάκια χωρίς πολλά πολλά. Το πρώτο μάλιστα ήρθε και νωρίς. Οπότε αντίο άγχος. Θα μου πεις είναι πολλά ακόμα που πρέπει να αλλάξουν. Και επίσης είναι αρκετοί ακόμα αυτοί που πρέπει να αλλαχθούν.

Οσο όμως κερδίζει ο Ρεχάγκελ, θα είναι καβάλα στ΄ άλογο ό,τι και αν επιλέγει. Και μπορεί να είναι σοβαρό θέμα το τι θα γίνει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αν αυτή η ομάδα δεν ανανεωθεί, αλλά υπάρχει και η άλλη παράμετρος. Αυτή που δείχνει πως η ομάδα είναι μέσα στο "κόλπο" της πρόκρισης όταν άλλες ομάδες γνωρίζουν Βατερλό. Και επειδή δεν έγινε ούτε Βραζιλία, ούτε Αργεντινή, ούτε Γερμανία επειδή κατέκτησε ένα Euro και μόνο που τα καταφέρνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο για το Μουντιάλ, είναι σημαντικό. Και είναι λόγος αρκετός για να μην γκρινιάζουμε (για λίγο καιρό) και να εκτιμάμε αυτά που πετυχαίνουν ο Οτο και οι διεθνείς.

***

ΥΓ. Θα την πω την αμαρτία μου. Μπορεί να είναι μεγάλος παίκτης ο Σαμαράς, αλλά κάτι πάνω του μου τη σπάει. Δείχνει αταίριαστος με την υπόλοιπη ομάδα.
ΥΓ1. Αδιόρθωτος Καραγκούνης. Xάνει τη μπάλα στο κέντρο, πέφτει κάτω κι αρχίζει να διαμαρτύρεται περιμένοντας το σφύριγμα. Στο μεταξύ ο Λετονός έχει πάρει τη μπάλα, προχωράει, σουτάρει κι άμα δεν ήταν σε καλή θέση ο Χαλκιάς θα το είχαμε αρπάξει. Τι χτικιό μ΄ αυτόν τον παίκτη ρε παιδί μου...
ΥΓ2. Eξω ο Μπασινάς, αλλά είναι κι άλλοι. Δέλλας, Χάρι, Κάρα, Κατσούρ... Εχουμε δουλειά ακόμα...
ΥΓ3. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η Αγγλία την ήξερε την παροιμία, η Κροατία πάλι όχι.
ΥΓ4. Ρε μπας και η ήττα των Ελβετών προήλθε από το πείραμα στο CERN; Σε μαύρη τρύπα έπεσαν οι φουκαράδες.

15 comments:

don Quixote said...

kala ama den pernagame kai apo ayton ton omila eprepe na paroume metagrafi gia asia gia na paiksoume mundial...

diladi sto mundial tha paiksoume me 4 stoper an katalava kala!!!!

imarton....

o samaras den teriazei giati kserei poli mpala...mallon ayto ton kanei paratero...

kala gia xari,dela kai sia den leo tipota exo varethei...toulaxiston evale ton anatolaki jr.

ante tha tin po kai ego tin amartia mou peksame kala simera kata diastimata

kala na pernas...

gatti said...

@don quixote: Καλώς τον! Ναι, θα είναι μέγιστη αποτυχία να αποκλειστούμε από αυτόν τον όμιλο. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος ευκολότερος!

Προφανώς, αν πάμε στο Μουντιάλ, θα γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι με τις αναχρονιστικές μεθόδους του Ρεχάγκελ, αλλά μάλλον θα συνηθίζουμε σιγά σιγά.

Τώρα που το λες... Μπορεί να είναι κι αυτό! Να είναι παράταιρος ο Σαμαράς γιατί είναι ο μόνος μη άμπαλος!

Ναι έβαλε τον τζούνιορ, τον Νίνη να δούμε πότε θα βάλει...

Καλά παίξαμε σήμερα, πράγματι, ας μην έχουμε παράπονο...

Κι εσύ καλά να περνάς!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!
Νωρίς είναι ακόμα για πανηγυρισμούς, έχουμε καιρό μπροστά μας!

Alexandros said...

Εγώ πάλι συμπάσχω με τους μεγαλοδημοσιογράφους. Εκεί που έχουν αρχίσει να τα χώνουν (το αγαπημένο τους σπορ) και να ζητούν το κεφάλι του Ότο επί πινάκι , έρχεται αυτή η εμφάνιση και τους κόβει τα φτερά. Μιλάμε για μεγάλη πίκρα όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι...
Επειδή ως γνωστόν με τις ομάδες ψιλοφοβούνται να τα βάλουν , η Εθνική είναι το αποκούμπι τους. Όταν ήθελαν να ξεσπάσουν τα έχωναν σε αυτήν.
Τώρα μετά από αυτήν την εμφάνιση τι να πουν; Ότι παίζουμε με 11 δεξιοπόδαρους; Ότι δεν βάζει Νίνη , Παπασταθόπουλο; Ότι παίζει ο Χαριστέας δεξί εξτρέμ; Ότι συνεχίζει να παίζει το "τρέιλερ" ο Δέλλας;
Και η πλάκα είναι ότι αν τα πουν θα έχουν δίκιο. Και αυτό είναι που τους την δίνει περισσότερο!

gatti said...

@pavlos: Eτσι μπράβο! Βάλε μας στη θέση μας, που πήραν τα μυαλά μας αέρα!

Καλημέρα Παύλο μου! :))



@alexandros: H αλήθεια είναι πως θα είχαν δύσκολο βράδυ οι δημοσιογράφοι. Αλλά όπως είδα στις εφημερίδες τη βρήκαν τη λύση. Ούτε λίγο ούτε πολύ η εμφάνιση της Εθνικής θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα του ...κώδωνα κινδύνου που έκρουσαν. "Η κριτική μας έπιασε τόπο" είναι το μότο των περισσότερων.
Πάντως, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει ο Ρεχάγκελ αλλά 9 στις 10 φορές όταν τον κράζουν, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κλείνει στόματα.
Ναι, θα έχουν δίκιο να τα πουν, αλλά πώς να τα πουν όσο ο Γερμανός κερδίζει;

tzonakos said...

Μία απορία εχω, καλά ας πω μόνο μία :
Αν , λεω αν ο αντίπαλος ειχε κλείσει σωστά τα πλάγιά του, πώς θα έπαιζε ο μπραμπα-Οττο ;;;
Ε ;

Για τον Σαμαρά κάνεις λάθος, ειναι μεγάλος παίκτης.
Για Μπασινο-Δέλλες συμφωνώ, αλλα πρέπει να βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική.
Στο τέλος αφου κέρδισε και μάλιστα παίζοντα κάπως καλή μπάλλα θα πούμε μόνο μπράβο προς το παρόν αλλα να μην πάρουν κι αέρα που κέρδισαν αδύναμους αντίπαλους.
Για φαντάσου να πάθουμε κατι σαν αυτο που έπαθε η Ελβετία χθες !!!
Κι ας μην έχουμε CERN, έχουμε βέβαια Μητσοτ... απαπαπα δεν το λεω ολόκληρο το όνομα !

gatti said...

@tzonakos: Mάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ...

Για τον Σαμαρά δεν είπα ότι είναι κακός παίκτης. Ισα ίσα που είναι πολύ καλός. Αλλά κάτι πάνω του δεν ταιριάζει στην εικόνα της Εθνικής. Ισως να είναι αυτό που είπε ο Δον Κιχώτης. Να είναι πολύ καλός για την συγκεκριμένη ομάδα.

Πώς να βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, αφού δεν δίνεται ούτε μια ευκαιρία;
Πάντως είναι γεγονός ότι έπαιξαν καλά χθες γι΄ αυτό και βγήκε ο Γκέκας και τα έχωσε. "Να το βουλώσουν - λέει - όσοι μας έκαναν κριτική". Και τι μπορείς να του πεις; Δίκιο έχει.

Ευτυχώς που είναι μακριά από μας το CERN. Τώρα για τον Δρακουμέλ τι να πεις, προφανώς δεν το είδε το παιχνίδι... ;-)))

MenieK said...

καβάλα πάν στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε....
σμουτς
Υ.Γ (εν και μοναδικόν) μη νομίζεις ότι δεν σε διαβάζω μικρή μου... απλά δε σχολιάζω διότι διατηρώ το δικαίωμά μου στη διαφωνία
:-)

island said...

Θα διαφωνήσω για τον Κατσουράνη. Έχει κάνει ο τυπάς και πολύ μεγάλα παιχνίαδια στην εθνική. Δεν πιστεύω πως δεν έχει να δώσει άλλο. Αντίθετα μάλιστα.

Για τα άλλα μέσες άκρες συμφωνούμε.

ΥΓ1 Ο θείος λέει δεν πουλάει τον Ντιογό (τί θα γίνει κανένα παρατσούκλι δεν θα του βγάλουμε αυτουνού σαν τον προγουλάκια;) ούτε για 30 μύρια. Μωρέ και 20 αν σκάγανε με τη γλώσσα έξω θα ήτανε ο θείος. Τί τρέλλα και αυτή;

ΥΓ2 Τί έγινε τελικά με το cern; Έμαθες τίποτις;

island said...

Α ξέχασα....

island said...

Καλησπέρα...

Ντεμης said...

Κι εγώ ειδικά για τον Κατσούρ μας θα διαφωνήσω. Δεν νοείται η Εθνική χωρίς αυτόν! Ο τέλειος παίκτης με τις τέλειες εμπειρίες στην τέλεια ηλικία! Να γύριζε και στην ΑΕΚ.....
Κατά τα άλλα συμφωνώ, για μένα ήδη περάσαμε! Κρίμα που έχει τόση εγκληματικότητα η Νότιος Αφρική, ήμουν ικανός να "σκότωνα" τρεις σκάλες πατάτες έξω που την Λάρνακα και να πήγαινα να ρεζιλευτώ στα κανάλια!

gatti said...

@meniek: Ετσι ακριβώς γαυρίνα μου!

Ελα, δεν το πιστεύω! Πώς είναι δυνατόν ένας γαύρος να διαφωνεί μ΄ αυτά που γράφω;

Φιλιά! :-***



@island: Οπα, παρεξήγηση, Νησάκι! Δεν εννοώ πως ο Κατσούρ πρέπει να φύγει. Από αυτούς που ανέφερα είναι ο περισσότερο χρήσιμος. Ούτε οι Μπασινάς, Καραγκούνης πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν. Να κάτσουν λίγο στην άκρη ναι. Υπό προϋποθέσεις όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Αν για κάποιους θεωρώ ότι έκλεισε ο κύκλος, αυτοί είναι οι Δέλλας και Χαριστέας. Αλλά πάλι, είδες πως ο Χαριστέας ήταν μακράν ο πιο φιλότιμος παίκτης στο Euro 2008. Oπότε όλα είναι σχετικά και σε τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι.

Στο μεταξύ βλέπω πως τώρα πάμε στο άλλο άκρο. Από εκεί που όλες οι εφημερίδες τα έχωναν στον Ρεχάγκελ, τώρα έχουμε υμνολόγια. Πάντα είμαστε των άκρων. Εχει χαθεί τελείως το μέτρο.



Ο πιτσιρικάς βγήκε και είπε ότι τον πλησίασαν ε; Το παίζουν καλά όλοι το επικοινωνιακό παιχνίδι στο λιμάνι. Τι παρατσούκλι να του βγάλουμε; Δεν είχες δει τη φωτογραφία που είχα βάλει; Ιδιος η Μαρία η άσχημη ήταν. Αλλά άμα παίξει ωραία μπάλα πώς να τον πεις άσχημο;

Στο CERN - λέει - ακόμα δεν ξεκίνησε το πείραμα. Οι επιμέρους μετρήσεις είναι που άρχισαν. Αντε όμως να το πιστέψεις μετά την εντός έδρας ήττα των Ελβετών!

Καλησπέρα Νησάκι μου!



@ντέμης: O,τι γράφω παραπάνω στον island ισχύει και για εδώ Ντέμη μου. Δεν εννοούσα να φύγει ο Κατσούρ. Αλλά να μείνει λίγο στον πάγκο όταν σέρνεται. Γιατί σέρνεται καιρό. Δεν θα τον έβγαζα ποτέ σκάρτο!

Δεν ξέρω, εμένα δεν μου φαίνεται ελκυστικός προορισμός η Νότιος Αφρική για να πάω να δω μπάλα... Xάθηκε να γίνει σε καμιά Λατινική Αμερική;

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Έλα ρε συ, ο Σαμ είναι πολύ ωραίος παίκτης.Και ειδικά χθες νομίζω πως ήταν απο τους κορυφαίους, αν όχι κορυφαίος του γηπέδου.

Ίσως να σε ενοχλεί το οτι έχει αφήσει μαλλιά και γένια και μοιάζει με τον Lars Ulrich των Metallica πριν απο καμιά 20ετία..

Την καλησπέρα μου :)

gatti said...

@thodoras13: Ωραίος παίκτης είναι βρε, δεν διαφωνώ. Αφού το βρήκαμε τι είναι αυτό που τον έκανε να μοιάζει παράταιρος με την ομάδα. Ξέρει μπάλα! :))

Δεν με ενοχλούν τα μαλλιά και τα γένια. Απλώς δείχνει λίγο σνομπ.

Καλά να περνάς!