Saturday, September 13, 2008

Γκαρσόν, έναν αμυντικό παρακαλώ...

Τώρα δηλαδή εσύ περιμένεις να γράψω για την τριάρα και να δηλώσω ευχαριστημένη που σκοτώσαμε το θηρίο που λέγεται Πανθρακικός. Και καλά επειδή πέρσι και πρόπερσι με τέτοιες μικρές ομάδες τα βρίσκαμε σκούρα και δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε τις άμυνές τους. Ε, κακώς περιμένεις. Γιατί αν μια ομάδα πρέπει να ξοδέψει 23,4 μύρια ευρώπουλα για να μπορεί να κερδίσει τους "μικρούς", ενώ γι' αυτό αρκεί απλώς να αφήσει τον Καραγκούνη εκτός αγώνα, τότε ας το κλείσει καλύτερα το μαγαζί. Καλό λοιπόν το 3-0, αλλά όλοι το ήξεραν από πριν ότι το ματς είναι over χωρίς τον τυπάρα. Εγώ λοιπόν δεν θα σταθώ στην τριάρα. Γιατί δεν μου λέει κάτι. Ούτε για τους 3 βαθμούς και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, ούτε εν όψει Ιντερ. Εγώ θα σταθώ στην άμυνα. Γιατί αυτή μου λέει πολλά εν όψει Ιντερ. Μου λέει δηλαδή ότι πιθανότατα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι την Τρίτη μ΄ αυτή την άμυνα. Γιατί αυτοί οι αμυντικοί όπως τους είδα σήμερα δεν είναι αμυντικοί. Αυτοί είναι ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ. Και τι σερβιτόροι! Από τους καλύτερους! Δεξιοτέχνες! Μια χαρά τα κατάφερναν στο σερβίρισμα της μπάλας στους αντιπάλους τους. Κι αν οι Θρακιώτες δεν είχαν παραθέσει σπονδές στον θεό της αστοχίας, όχι 3-0 δεν θα ήταν το σκορ, αλλά το 2-2 στο πρώτο ημίχρονο το είχαμε στο τσεπάκι και στο δεύτερο θα βλέπαμε το γνωστό έργο "τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος μου". Ετσι ακριβώς όπως το λέω (γράφω). Από πού να πιάσεις και πού να τελειώσεις; Από τον Σιμάο που εδώ που τα λέμε κι εγώ πίστευα ότι προκειμένου να βλέπεις Βύντρα και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας χίλιες φορές να βάλεις μέσα τον πιτσιρικά. Ομως, σαν στόπερ ο πιτσιρικάς τα έκανε μαντάρα! Τόσες γκάφες ούτε ο Βύντρα! Σάμπως ο Γκάμπριελ; Χίλιες φορές καλύτερα ο Μελίσσης στη θέση του. Μήπως ο Σπυρόπουλος που τον πηγαίνω κιόλας; Καλύτερα τα πήγε κι αυτός; Για να μην πω τώρα για τον μέγα τερματοφύλακα Μάριο Γκαλίνοβιτς. Του Σταυρού είναι αύριο, αλλά εμείς τον γιορτάσαμε νωρίτερα με τόσο σταυροκόπημα που γινόταν κάθε φορά που έπρεπε ο Σούπερ Μάριο να αποκρούσει τη μπάλα.
Και ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης της άμυνας; Εδώ σε θέλω! Γιάννης Γκούμας κύριοι. Μάλιστα! Αυτός που το καλοκαίρι ήταν (ευτυχώς μόνο προς στιγμήν) ο μοναδικός παίκτης στον οποίο η διοίκηση δεν έδειξε διάθεση να φανεί γαλαντόμα. Και το έλεγα και τότε. Βρε ανανεώστε το συμβόλαιο του Γκούμα, γιατί όπως σας βλέπω ότι την πάτε τη δουλειά με τους αμυντικούς, πάλι αυτός θα είναι ο πιο αξιόπιστος στόπερ μας! Ούτε μάντης να ήμουν! Και δεν μιλάμε τώρα ότι ήταν απλώς ο καλύτερος παίκτης στην άμυνα. Είναι και πρώτο σεντερφόρι. Και τι σεντερφόρι! Για να βάζει τα δύσκολα τα γκολάκια!



Τα βλέπεις λοιπόν όλα αυτά εσύ και σκέφτεσαι: Πού πάτε ωρέ παλουκάρια στο Τσαμπιόνι να παίξετε με την Ιντερ; Μ΄ αυτή την άμυνα θα παίξετε με την ιταλιάνα; Γιατί εκεί άμα κάνετε τέτοια λάθη στην άμυνα, δεν θα προλαβαίνετε να μαζεύετε. Και στην επίθεση πάλι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ήταν με τον Πανθρακικό.

Θα μου πεις άλλο παιχνίδι αυτό άλλο εκείνο με την Ιντερ. Σ΄ εκείνο το ματς τα αμυντικά χαφ δεν θα ανοίγονται μπροστά, αλλά θα είναι κοντά στους αμυντικούς. Και θα έχεις μέσα και τον Κάρα που για τέτοια παιχνίδια είναι "μανούλα" για να λέμε του στραβού το δίκιο. Κι έπειτα η διοίκηση το έχει πει καθαρά και ξάστερα πως φέτος ενδιαφερόμαστε για το πρωτάθλημα και όχι για την Ευρώπη. Και λοιπόν; Νομίζεις ότι θα σε σώσουνε τα αμυντικά χαφ άμα παίζουν πιο πίσω και το ότι θα ταλαιπωρεί τη μπάλα ο Καραγκούνης στο κέντρο, άμα αρχίσουνε οι αμυντικοί τα τσαφ εδώ κι εκεί; Κι από την άλλη, τι θα πει πως δεν ενδιαφέρεσαι για το Τσαμπιόνι; Οτι μπορείς ελεύθερα να τρως τριάρες, ή τεσσάρες, ή πεντάρες και δεν θα τρέχει τίποτα; Και να σου πω και το άλλο; Εγώ προσωπικά δεκάρα δεν δίνω για το πρωτάθλημα. Τέτοιο που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα σιγά την επιτυχία. Κι άμα δεν ήταν η καζούρα των γαύρων για τα συνεχόμενα που έχουν πάρει την τελευταία δεκαετία και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα σου επιτρέπει (σου επέτρεπε τουλάχιστον μέχρι πέρσι) να περνάς χαλαρουίτα στους ομίλους όπως έκανε τόσο καιρό ο ακατονόμαστος, ας μη το έπαιρνα και ποτέ. Αλλά στην Ευρώπη θέλω να παίζω καλά. Δεν σου λέω ότι θα πάρω το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις. Κι όταν είναι να χάνω, να χάνω αξιοπρεπώς και να μην γράψω ιστορία σαν αυτή που έγραψε ο γαύρος με τη Γιούβε!

Κι αφού είπαμε τα άσχημα, ας πούμε και μερικά καλά. Στην επίθεση καλούτσικα ήταν τα πράγματα. Δεν μας χτικιάσανε όπως συνηθίζανε. Και φάσεις γίνανε και κυκλοφορία της μπάλας υπήρχε. Κι αυτός ο Ρουκάβινα, αν τον προσέξουν, είναι για μεγάλα πράγματα. Μπροστά τουλάχιστον έχεις την αίσθηση ότι τα πράγματα δουλεύουν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά, εντάξει, μην τρελαίνεσαι κιόλας, με τον νεοφώτιστο έπαιζες.


***

Α ναι, έπαιξε κι ο ακατονόμαστος σήμερα. Πολλοί στέκονται στο χέρι του Αβραάμ, ο δε προπονητής της Ξάνθης είπε ότι έγινε επιθετικό φάουλ από το Ντιόγο στη φάση του γκολ. Εμένα το χέρι του Ανατολάκη τζούνιορ μου φάνηκε ακούσιο. Εκεί που πήγε η μπάλα, τι να το κάνει το χέρι του για να μην ακουμπήσει; Να το φάει; Το γκολ πάλι κανονικό μου φάνηκε. Ασε που τους έκοψε και ένα οφσάιντ στον Οσκαρ που δεν ήταν. Από την άλλη, τώρα, στο πρώτο ημίχρονο ο γαύρος είχε το μαύρο του το χάλι. Και το γκολ με το ζόρι το πέτυχε στην επανάληψη όταν κάθισε η Ξάνθη και μέχρι να σφυρίξει ο κόραξ πήγε η ψυχή του στην κούλουρη. Ασε που στο γαύρο έδινε τα φάουλ ακόμα και όταν ...έβηχε, ενώ όλα τα φάουλ υπέρ της Ξάνθης ήταν "παίζετε". Για μένα, ωστόσο, η εικόνα του αγώνα του γαύρου στην Ξάνθη συνοψίζεται στο εξής: "Eκλασε ο Γκσπούρνινγκ, σχόλασε η Ξάνθη". Ετσι και δεν τον είχε σακατέψει τον τέρμα ο Λέτο και δεν γινόταν αλλαγή, ακόμα θα πάλευε να βάλει γκολ ο γαύρος. Αυτός ο Ντιόγο πάντως, έχει μέλλον μπροστά του, λαμπρό. Ακόμα κι αν δεν πιάσει στο γαύρο μπορεί άνετα να δουλέψει ως ηθοποιός ή ως δύτης. Ντιόγο, ο βουτηχτής! Αυτός να μου το θυμηθείτε, θα την κλέψει τη δόξα του Καραγκούνη!




ΥΓ. Ετρωγε σίδερα ο Μάτος. Ρε τι κάνει ο πάγκος...
ΥΓ1. Τι κεφαλοκλείδωμα αυτό του Ζαπρόπουλου στον Νϊνη!
ΥΓ2. Tεντά, κοίτα μην κάνεις καμιά μαλακία και αφήσεις τον Γκούμα στον πάγκο την Τρίτη. Από αυτόν ξεκινάει η άμυνα. Και βάλε δίπλα και τον Βάσκο Μίστερ Bean, γιατί μπροστά στον Βύντρα είναι "το μη χείρον, βέλτιστον".
ΥΓ3. Μια φορά πήγαμε να χαρούμε που δεν είχε Βύντρα η 11άδα, πήγε και έβαλε αλλαγή το ομορφόπαιδο τον Τζιόλη. Δεν υπάρχει γιατρειά...
ΥΓ4. Παρόλο που δεν έπαιξε καλά ο Σιμάο ως στόπερ, δεν είναι κακό να επιμείνει σ΄ αυτόν. Από Βύντρα - Σαριέγκι καλύτερος θα είναι.
ΥΓ5. Αυτή η θέση του δεξιού μπακ σκέτο γεφύρι της Αρτας. Βύντρα, Νίλσον, Γκάμπριελ, Μουν και υπό προϋποθέσεις Μελίσσης, έναν κανονικό δεν κάνουν. Ε, ρε κατάρα που πρέπει να έριξε ο Γιούρκας φεύγοντας!
ΥΓ6. Σάμπως ο Κυργιάκος για το κέντρο της άμυνας; Αυτός "παίζει" να έκανε και βουντού!

***
ΥΓ7. Τελικά βρήκα τι είναι αυτό που μου τη σπάει στον Λέτο, παρόλο που είναι Αργεντίνος (και τους Αργεντίνους ως γνωστόν τους "πάω"): Μοιάζει με τον Σαμαρά!
ΥΓ8. Μπακότερμα το μέλος στο πρώτο ημίχρονο. Τύφλα νάχει ο Πουπάκης!
ΥΓ9. Ελπίζω να μη μας πρήξουνε αύριο με πρωτοσέλιδα του στιλ "Ανοιξε λογαριασμό ο Ντιόγο".

***
ΥΓ10. Δεν την βγάζει ο Πεντράθα...
ΥΓ11. Γεια σου ρε Λιβερπουλάρα!!!


***

*** Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο APN για την αναφορά του στο blog μου και τα καλά του λόγια!

25 comments:

The Bgt said...

ΕΦΤΑΑΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΙ!

Πω Πω μολις μπηκα σπιτι και κανω τα ακατανομαστα με το αρκουδισιον. τι χαλι ειναι αυτο εξω?
σκετη σαουνα... υγρασια...ζεστη.. Πως παιζανε αυτοι μπαλλα?

Ενα εχω να δηλωσω: χιλιες φορες ο Βυντρα και ο Τζιολης, μην πω και ο Σεριτς(!!!) παρα ο Μαριο. Ενας καλος κιπερ μπορει και τις κακες αμυνες να συντονιζει. Ο δικος μας θα μας στειλει ειτε σε καρδιολογο ειτε σε ψυχιατρο.
Ελπιζω ο Τζορβας να γινει βασικος και γρηγορα. Δηλαδη ποσο χειροτερος να ναι?
Το Νινί πρεπει να δυναμωσει λιγο. Φετος μαθαινει αυτα που επρεπε να ειχε μαθει περυσι (α ρε Πεσειρο που να σου καει το κινητο και να σου κλεψουνε τα λαστιχα!).
Και ο Ρουκαβινα λιγα μουσκουλα τα θελει κι αυτος.

Με την Ιντερ δε νομιζω να παιξουμε οπως με τη Θρακη (απροπο πολυ ωραιες φανελες!).
Και ο Καραγκουνης γι αυτο το ματς ειναι ταμαμ. Και κανας βυντρα μπορει με τον Ιμπραημ να κανει το 2ο ματς της ζωης του(το 1ο ηταν με τον Ροναλντινιο). Η Ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

Ακομη ειναι πολυ νωρις παντως.

Οσο για τους γαυρους, Γκαλετι. Αυτος τους εδωσε περυσι τα παντα (οκ και ο Γκαγκατσαρος) αυτος και φετος στο πρωταθλημα ειναι ολα τα λεφτα.

Ouf...back to my a/c now!

gatti said...

Οταν λες ότι κάνεις τα ακατονόμαστα με το a/c τι ακριβώς εννοείς, γιατί με βάζεις σε σκέψεις!

Ε,ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕΡΙΤΣ! Εδώ στην Τουρκία τον πήρανε χαμπάρι από τον πρώτο μήνα και τον σουτάρουνε κι εμάς μας πήρε 3 χρόνια! Μεγάλο χάλι ο Μάριο! Αλλά και ο Τζόρβας δεν είναι έτοιμος για Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχουμε τερματοφύλακα, δυστυχώς...

Νίνης και Ρουκάβινα είναι μεγάλες ελπίδες αλλά θέλουν το κατιτίς τους ακόμα.

Εννοείται ότι δεν θα παίξουμε έτσι με Ιντερ, ωστόσο τον Ζλάταν πολύ τον φοβάμαι...

Νωρίς για το πρωτάθλημα είναι. Για την Ευρώπη πάλι, όχι...

Καλά, ο Γκαλέτι, τι να λέμε! Μεγάλο κρίμα που παίζει στο γαύρο...

island said...

Γειά σου διάσημο γατί.

Αν παίξουμε την Τρίτη την άμυνα που ξέρουμε τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Τα τηγάνια δεν νομίζω να τα φτάσουμε (και η ξεφτίλα έχει τα όριά της) αλλά 4-5 τα έχουμε χαλαρά. Άντε στο 4 να ρίξουμε και ένα τεμάχιο γιατί οι άλλοι θα έχουν ρίξει τις μηχανές.

Τον γαύρο τον άνοιξα στο 70 και είδα 11 κόκκινους να αμύνονται μαζικά και την Ξάνθη να κάνει παιχνίδι. Αλλά είδα λίγο και δεν έχω άποψη.

Κάτι μου λέει πως οι σημερινοί δεν ήταν βασικοί και κάνει ο Τεντάς ένα είδος ροτέισον επειδή ο αντίπαλος ήταν νεοφώτιστος. Στην άμυνα πάντως όλοι πάγκο έπρεπε να είναι. Δεν ξέρω ακόμα για τον Μελίσση. Αλλά πόσο χειρότερος μπορεί να είναι από τους υπόλοιπους;

Βουτηχτής ο Ντιογκο;

Ο Τζιόλης δεν τα πήγε άσχημα. Αντίθετα ο Σίλβα ήταν κάπως νωχελικός σήμερα.

Και αργεί ακόμα η επόμενη μεταγραφική περίοδος γαμώτο...

The Bgt said...

Υποστηριζεις Λιβερπουλ? Ξαφνιαζομαι, δε λεω ανατριχιαζω καθε φορα που ακουω το You never walk alone" στο Αντφιλντ..
Αλλα οι οπαδοι της Λιβερπουλ μου κανουν λιγο "φανατικοι ολυμπιακοι" δε ξερω πολυ πορωμενοι, πολυ αμυαλοι, πολυ μαζα, πολυ οπαδοι.

Εγω ειμαι Τοτεναμ στο Εγκερλαντ. Γιατι οταν πρωτοειδα αγγλικο πρωταθλημα ειδα την Τοτεναμ του Αρντιλες και του Αρτσιμπαλντ. Ωραια ομαδα ειμουνα και μικρη εντυπωσιαστηκα. Και μου μεινε το κουσουρι. Κι ας ειμαστε χαλια χρονια τωρα. Μας πηραν και το Βουλγαρακο μας..σνιφ

gatti said...

@island: Κι εγώ για 4-5 μας έχω με τέτοια άμυνα. Το κακό είναι πως προβλέπω ότι θα βάλει αμυντικό δίδυμο Βύντρα - Σαριέγκι ενώ ο ένας στόπερ θα έπρεπε να είναι ο Γιαννάκης, χαλαρά!

Κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι αλλαγμένη η 11άδα με Ιντερ, αρκεί να μην κάνει τίποτα αλχημείες σαν αυτές που έκανε με την ΑΕΚ. Η πλάκα είναι πως στην συνέντευξη Τύπου είπε ότι είναι και ευχαριστημένος και του έκανε και εντύπωση που οι δημοσιογράφοι ήταν σκυθρωποί.
Μας βλέπω να μαθαίνουμε και στα ολλανδικά τον ...κάτσο, αν ατυχήσουμε στο ματσάκι της Τρίτης και του κάνουν καμία δύσκολη ερώτηση.

Καλά είναι απίστευτες οι βουτιές που κάνει το άτομο. Αναρωτιέμαι αν είναι τόσο μεγάλος παίκτης όσο λένε δεν βρέθηκε κάποιος να του πει ότι θα υποβιβάζει την αξία του με τέτοια συμπεριφορά;

ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν τα πάει καλά ο Τζιόλης. Δεν θέλω να βλέπω Βύντρα και Τζιόλη ρε γαμώτο!
Ο Σίλβα δεν είναι ακόμα αυτός που πρέπει, αλλά αυτή τη φορά είχε και τα ταξίδια του και τα ...τζετ λάγκια του, οπότε δικαιολογείται.

Ναι, αργεί ο Γενάρης, θα φάμε αρκετές πίκρες μέχρι τότε με τέτοια άμυνα...



@the bgt: Λίβερπουλ με τρέλα! Εγώ βουρκώνω με το you ll never walk alone. Με χαλάει πολύ που την αγαπάνε και οι γαύροι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄ αυτό.

Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής ακριβώς χάρη στους Αρντίλες και Αρτσιμπαλντ. Αλλά δίπλα στη Λίβερπουλ δεν βάζω άλλη.

tzonakos said...

Oντως περίμενα καλύτερη άμυνα.
Αν δεν ηταν άτολμοι οι επιθετικοί του Ανθρακικού θα χαν πετύχει ενα σίγουρα μπορεί και δύο.
Ε, απο τη στιγμή που η επίθεση δεν έβγαζε μάτια, ωστε να βάζει 5 γκολ, καταλαβαίνεις οτι αν έτρωγες δύο θα ίδρωνες τρελά να κερδίσεις.
Σε γενικες γραμμές δεν μπορώ να πω οτι δνε μου άρεσε κιόλας ο χτεσινός ΠΑΟ.
Πιστεύω οτι με Ιντερ θα ειναι πιο δυνατοί, θα δούμε.
Σιμάο : Ναι, δεν του βγήκε καλα χτες.
Ντιόγο : Καλός.
ΟσουΦουΠού : μπααα, δεν μουαρέσει.
Λέτο : Μου αρέσει, μην πυροβολείς τον Σαμαρά.
Τζιόλης : Μου αρέσει.

gatti said...

@tzonakos: Eγώ δεν περίμενα καλύτερη άμυνα, γιατί όπως έχουμε πει άπειρες φορές "αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει". Αλλά όταν βλέπεις να μην τραβάνε ακόμα και παίκτες από τους οποίους περιμένεις πράγματα (πχ. Σπυρόπουλος) και τον Γκαλίνοβιτς να έχει βαλθεί να πάρει βραβείο στις γκάφες και τις ασταθείς αποκρούσεις, ε κάτι σε πιάνει.
Γι΄ αυτό Γκούμας και πάλι Γκούμας μέχρι το Γενάρη μπας και στρώσει ό,τι μπορεί να στρώσει.

Αν συγκρίνω τον Παναθηναϊκό τον χθεσινό με αυτόν που έπαιξε εντός με Σπάρτα ή αυτόν που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ ναι κι εγώ θα έλεγα ότι μου άρεσε. Αλλά μην ξεχνάς ότι έπαιζες με τον νεοφώτιστο που πιθανότατα θα παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και που παρόλα αυτά αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχος θα έτρεχες και δεν θα προλάβαινες. Αρα, πώς να πω ότι είμαι ευχαριστημένη;

Κι εγώ το πιστεύω ότι με Ιντερ θα είμαστε πιο δυνατοί, έτσι κι αλλιώς το μυαλό τους εκεί το είχαν και εκεί θα βάλουν τα δυνατά τους. Γνωστά πράγματα είναι αυτά. Ολοι εκεί παρουσιάζονται διαφορετικοί.

Σιμάο: Kρατάω μια επιφύλαξη να τα θαλάσσωσε από το άγχος στη νέα του θέση.
Ντιόγο: Καλός αλλά βουτηχτής.
Γαύρος: Χωρίς άλλο επιθετικό και με αργούς και κουρασμένους αμυντικούς χαφ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα. Αλλά πού; Στην Ελλάδα; Χλωμό. Στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, ενδεχομένως...
Λέτο: Πάλι τα ίδια. Βρε για τις φάτσες μιλάω, όχι για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες.
Τζιόλης: Σου αρέσει; Ε, είσαι άρρωστος! :p

tzonakos said...

Ισως δώσω να καταλάβετε τι εννοώ οτνα λέω οτι μου αρέσουν παίκτες σαν τον Τζιόλη και τον Σαμαρά.
Με λιγα λόγια, μου αρέσει να βλέπω δραστήριους παίκτες να παίζουν όρθιοι κι όχι με το κεφάλι κάτω.
Κοντρόλ μπάλλας με τα πόδια χωρίς να την κοιτάνε.
Αν θυμάσαι πχ τον Ζάετς ...
Αντίθετα, πχ ο Σάλπι καλός αλλα παίζει σκυφτός.
Επιμένω οτι ο φετινός ΠΑΟ πρέπει να πάρει πολλά απο Τζιόλη, Σιμάο, Σπυρόπουλο, Μάττος και χρειάζεται παίκτες σαν τον Νίνη που χτες τον ειδα μερικές φορές να τρέχει πίσω στην άμυνα για να μαζέψει την μπάλλα αφου οι αμυντικοί ειχαν ...καθυστέρηση !

gatti said...

@tzonakos: E, εντάξει, κάθε παίκτης έχει το στιλ του. Σαφώς και είναι ωραιότερο το θέαμα όταν ένας παίκτης παίζει όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, αλλά αν κάνει σωστά τη δουλειά του, εμένα δεν με ενοχλεί και να κοιτάζει κάτω. Ολα κι όλα, μη μου πειράζεις το Σάλπι! :))
Eίναι από τις αδυναμίες μου.

Τον Ζάετς θα έπρεπε να τον κλωνοποιήσουμε, κρίμα που δεν μπορούσε να γίνει τότε κάτι τέτοιο...
Αν μετά από τόσα χρόνια αποτελεί ως παίκτης σημείο αναφοράς, αυτό μόνο φτώχεια δείχνει για το ποδόσφαιρό μας (πέραν βέβαια της αδιαμφισβήτητης αξίας του ίδιου του Κροάτη).

Από Σιμάο, Σπυρόπουλο και Μάτος μπορεί να πάρει πράγματα η ομάδα. Από Τζιόλη όμως; Δεν ξέρω ίσως να είμαι προκατειλημμένη και να φταίνε τα προηγούμενα χρόνια.
Εχει βελτιωθεί, δεν λέω. Δεν τον θεωρώ κακό παίκτη, αλλά με εκνευρίζει που είναι αργός. Ισως πάλι να φταίει που έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα χειρότερα θεάματα που παρουσίασε η ομάδα τα τελευταία χρόνια...

Ντεμης said...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Συγχαρητήρια που γίνεσαι διάσημη, το αξίζεις όμως Γκάττι! Εμένα μου άρεσε ο ΠΑΟ, δεν περίμενα και τόσο κόσμο στο ΟΑΚΑ, μπράβο. Καλά, ο Ρουκάβινα είναι θεός, ο καλύτερος όλων (εκτός του Νίνη βεβαίως-βεβαίως) εμένα όμως μου αρέσει πολύ και ο Νίλσσον, γιατί καλέ; Ο Λαζαράκος βρε τι γίνεται, πού το χώσατε το παιδί; Άμα δεν τον βάζει ούτε σε τέτοια ματς..... Λαλείς να τον φυλάει για το Τσάμπιονς;!
ΥΓ 1: θα'θελε πολύ η μεγάλη μου συμπάθεια ο Φρέντυ Μέρκιουρυ-Σαμαράς να έμοιαζε φατσικώς στο Λέτο! Μην τρελλαθούμε κιόλας!
ΥΓ 2: εθώρουν τα, τα εξώφυλλα, γυρνώντας που την εκκλησία. Έλεος, τα μισά ήταν "Ντιογκογκόλ", τοοοόσο εντυπωσιακό πια ήταν το γκολάκι του;
ΥΓ 3: ΑΟΚ, οι Αργοναύτες ξανά στην Α'! Η αγαπητή μου Καβάλα πάει τέλεια, θεός κι ο μεγάλος αδερφός του Ντάνι Άλβες! Του μοιάζει κιόλας.
ΥΓ 4: Λιβερπουλάκκα, τι χαρά μας έδωσες μεσημεριάτικα!!!! Δάκρυσα.... Κι οι γαύροι είναι όλοι Κόκκινοι Διάολοι, όχι το μυθικό πουλί, πού το είδες αυτό; Κι η Σίτυ εξαίρετη (έχασε!) και η Τόττεναμ πολύ καλή, αν εξαιρέσεις τα έξι γκολ που είχε βάλει πέρυσι τέτοιες μέρες στην Ανόρθωσή μου (τι εφιάλτης....)
ΥΓ 5: Βροχή, άσε τη Μόντσα - μην λατσιστεί πάλι ο Νελσίνιό μου - και βούρα δαμαί, σε παρακαλώ πια!
ΥΓ 6: δεν είπες κάτι για τη δίκη.... μάθαμε ποιον κατονόμασε ο πατήρ Φιλόπουλος;
Να΄σαι καλά!

gatti said...

@ντέμης: Καλημέρα Ντέμη μου! Sε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κόψε όμως κάτι (κόψε πολύ μάλλον!).

Ο Ρουκάβινα είναι φοβερός, αν τον προσέξουν θα κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι αυτό που λέμε "καθαρόαιμο".
Πού είναι ο Λάζαρος; Ελα μου ντε!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τον χρησιμοποιεί. Ρε μπας και τον έχει πάρει με κακό μάτι; Τι να πω!

Το καλό που του θέλω στο ματς με την Ιντερ να πάει στα σίγουρα και όχι με αλχημείες και πειράματα. Δεν έχει άμυνα που να σηκώνει παλικαριές!

ΥΓ1. Μοιάζουν, μοιάζουν στο στυλάκι... Ε, τον Φρέντι τι τον έβαλες τώρα ανάμεσα κι εσύ: Ιεροσυλία! Αγαπάω Φρέντι!

ΥΓ2. Είδες πρωτοσέλιδα; Απίστευτη έλλειψη φαντασίας. Οι 7 στις 10 έχουν τίτλο "Ντιογκόλ". Ξεφτίλα!

ΥΓ3. Είσαι φίλος της Καβάλας; Εκεί είναι ο Μπιγκ Μακ βρε! Πάντως είναι γεγονός ότι είναι συμπαθής ομάδα. Ξέρεις εκεί μεγάλωσε η μαμά μου. Γεννήθηκε στη Δράμα, αλλά μεγάλωσε στην Καβάλα και αυτή αισθάνεται ιδιαίτερη πατρίδα της.

ΥΓ4. Ποιος σου είπε ότι είναι όλοι οι γαύροι Κόκκινοι Διάβολοι; Δυστυχώς είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ οπαδοί της Λίβερπουλ κι αυτό λόγω λιμανιού. Πολύ το χάρηκα πάντως το χθεσινό. "Παίζει" να είναι για μένα η Γιουνάιτεντ η πιο αντιπαθής ομάδα στην Ευρώπη!

ΥΓ5. Τι πράγμα κι αυτό με τη βροχή στα τελευταία Γκραν Πρι. Πάντως είναι ξενέρωμα να βλέπεις Γκραν Πρι χωρίς να υπάρχει κάποιος πιλότος να σε ενθουσιάζει. Αυτό έχω πάθει φέτος...

ΥΓ6. Δεν ασχολήθηκα γιατί με στενοχωρεί αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρω ποιον κατονόμασε, πάντως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς είναι πασίγνωστος και με διοικητική θέση μέσα στο γαύρο... Ελπίζω να βρεθεί άκρη όχι μόνο για την ψυχή του Φιλόπουλου, αλλά μπας και δοθεί κάποιο τέλος σε αυτή την ιστορία της βίας. Ξέρεις όσο κι αν οργίζομαι που έφυγε ένα 25χρονο παλικάρι, οπαδός της Πανάθας, τόσο άδικα (και βίαια), δεν μου επιτρέπεται να ξεχνώ πως και οι μεν και οι δε πήγαιναν για πόλεμο. Και έτσι στα μάτια μου και οι δύο παρατάξεις είναι ένοχες.

Να περνάς κι εσύ καλά!

mamma said...

Γατί, μαζί με τον αμυντικό παραγγέλνεις κι έναν καπουτσίνο φρέντο; tnx

Μπράβο, το διάβασα το άρθρο. Θα πρέπει να είσαι περήφανη.
Συγχαρητήρια!!!!!!!
:-*******

gatti said...

@mamma: Kάτσε mamma μου, γιατί την Τρίτη το βράδυ μας βλέπω να παραγγέλνουμε πολλούς καφέδες! ...Παρηγοριάς!

Σ΄ ευχαριστώ πολύ!

:*****

Rizobreaker said...

Gattiiiiii!!!!!!!!
Έγραψες!!!!!!!!
Για ακόμα μια φορά!!!!!!!
Ήσουν γήπεδο? Ρωτάω γιατί αν ήσουν θέλω να μου πεις αν σου φάνηκε ο κόσμος για 30.000! Εγώ για 20.000 τους είδα.
1) Γκούμας και ξερό ψωμί! Ο Γιάνναρος είναι όλα τα λεφτά.
2) Ο Ρουκάβινα είναι ταλεντάρα, ελπίζω να του δώσουν ευκαιρίες.
3) Καλά ο Σαλπιγγίδης λες κι είχε νέφτη στον κώλο. Τι κούρσες ήταν αυτές πάνω κάτω σε όλο τον αγώνα?
4) Έλειπε ο Κάρα και είδαμε λίγη μπάλα.
5) Δεξί μπακ προτιμώ τον Νίλσον (Νίλσεν όπως επιμένει να τον λέει ο μίστερ Καρούλιας!!!)...
6) Ο Τζόρβας πότε θα παίξει?? Οέο??
7) Είδες ο Μάτος?? Σίδερα έτρωγε!! Γιατί κι εσύ τον είχες φάει τον κακομοίρη!!!!! :ppp
8) Διαιτησία ΟΑΚΑ, ασχολίαστη.
9) Διαιτησία Ξάνθης, επίσης ασχολίαστη.

Αυτά Gatti μου!

ΥΓ: Αν έχεις msn ή facebook στείλτο μου με μειλ. Έχω να σου δείξω κάτι.

Ντεμης said...

@Γκάττι
Από Καβάλα και Δράμα ε; Εμ γι' αυτό είσαι έτσι έξω καρδιά και ντόμπρα! Μήπως έχεις και ποντιακή καταγωγή; Την λατρεύω την Καβάλα, και ως πόλη και ως ομάδα - είναι και η πατρίδα της Βανδή! Και τον Πανσερραϊκό αγαπώ, ακουώ και Καπουτζίδη καθημερινώς στον Αρρένα, ρεζιλίκκια ψες με το ρεύμα, έχασαν κιόλας, κρίμα....
Εγώ πίστευα στις εξής εξισώσεις:
οσφπ+μίλαν+μπάρτσα+γιουνάϊτεντ+μπάγιερν+Βραζιλία
Παο+Γιούβε+Ρεάλ Μαδρ.+Λίβερπουλ+Αργεντινή
λάθος εε; Τέλος πάντων, για να δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς με τον αδελφό Δικέφαλο στην Τούμπα....

gatti said...

@rizobreaker: Oχι Rizo μου, δεν ήμουν γήπεδο, μου έχουν κάτσει πολλά πράγματα ανάποδα τελευταία και κάτι τρεχάματα με γονείς, οπότε πού καιρός για γήπεδο!

Ο κόσμος με στενοχώρησε, τον περίμενα περισσότερο. Από την άλλη πάλι για σκέψου το λίγο. Σε ματς με τον Πανθρακικό, μια ομάδα που μόλις ανέβηκε απο Β΄ Εθνική, γέμισε μια λεωφόρος! Δεν είναι ακριβής η εξίσωση βέβαια, αλλά δεν τον θεωρώ ούτε πολύ ούτε λίγο τον κόσμο. Γύρω στις 25.000 πρέπει να ήταν πάντως.

1) Είδες ο Γκουμόγιαννος; Ο πιο αξιόπιστος στόπερ μας. Αυτά να δουν όποιοι τον χλευάζουν!

2) Ο Ρουκάβινα "τόχει"! Για την ακρίβεια είναι το πιο δροσερό και ελπιδοφόρο πράγμα που είδα στον χθεσινό αγώνα. Πρέπει να τον προσέξουν.

3) Καλά, ο Σάλπι, τι να λέμε! Γρήγορος, Φιλότιμος. Σαν αφιονισμένος ήταν! Δεν κάνω πια στα κείμενα ιδιαίτερη μνεία σ΄ αυτόν, το θεωρώ δεδομένο ότι θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει.

4) Επιτέλους! Χωρίς Κάρα λύνεται το χειρόφρενο! Κάνει για άλλου είδους ματς αυτός.

5) Δεξί μπακ προτιμώ τον... Γιούρκα που είδα στο ματς της Εθνικής... Δυστυχώς...

6) Δεν ξέρω πότε θα παίξει ο Τζόρβας, αλλά έτσι όπως παίζει ο Μάριο τον βλέπω νάρχεται!

7) Μα, δεν τίθεται θέμα αξίας του Μάτος. Απλώς ήταν ντεφορμέ. Χθες μίλησε και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, δεν τον άντεξε τον πάγκο.

8) Ούτε εγώ ασχολήθηκα με τη διαιτησία, αλλά είναι γεγονός πως αν μας είχαν χώσει δύο γκολάκια οι Κροκόδειλοι, τα πέναλτι που δεν μας έδωσε στο παιχνίδι θα έπαιρναν άλλη διάσταση. Και όχι άδικα.

9) Δεν νομίζω ότι αδικήθηκε κραυγαλέα η Ξάνθη. Τα σφυρίγματά του τα πήρε ο γαύρος, αλλά μέχρι εκεί. Εν πάση περιπτώσει το ιδανικό για μένα θα ήταν να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με τους διαιτητές αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει!

ΥΓ. Δεν έχω msn και για το facebook δεν έχω καλή γνώμη, δεν νομίζω να μπω σ΄ αυτό το τριπάκι!
Αν θες να μου στείλεις κάτι, στείλτο στο mail που υπάρχει στο προφίλ.



@ντεμης: Aπό Μακεδονία είναι η μαμά. Ασε γιατί έχω κι άλλο... Ο μπαμπάς είναι από Πελοπόννησο. Μιλάμε τώρα για ΤΟ συνδυασμό! Οχι, δεν έχω ποντιακή καταγωγή. Εχω λίγο από νησιά, Ανδρο και Τήνο από την γιαγιά.

Χθες με το ρεύμα για να σου πω την αμαρτία μου, μου ήρθε στο μυαλό ο Γιδόπουλος και προσπαθούσα να θυμηθώ, αν ο Πέτρος Θεοδωρίδης υπήρξε ποτέ κολλητός του! :-p

Μπα δεν ισχύουν αυτές οι εξισώσεις απόλυτα. Κάπου υπάρχει απόκλιση.
Εγώ ας πούμε: παο+γιουβε+λιβερπουλ+μπαρτσελονα+Αργεντινή,

Oσο κι αν την συμπαθώ την ΑΕΚ, σήμερα υποστηρίζω ΠΑΟΚ. Αγάπες είναι αυτές, τι να κάνω...

Alexandros said...

Πρώτη φορά βλέπω επιθετικούς να κάνουν συνεχώς "τσαφ". Μιλάω για αυτούς του Πανθρακικού. Η Παο δεν κρίνεται σε αυτό το ματς , έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει. Ούτε σε αυτό με την Ίντερ θα κριθεί. Οι Ιταλικές ομάδες παίζουν πολύ επιφυλακτικά στην αρχή της σεζόν. Το ματσάκι πάει καρφί για 0-0. Μάλλον θα το ποντάρω κιολας. Εκεί που θα κριθεί ο Παο θα είναι με Βέρντερ.

Ο ΟΣΦΠ απέδρασε από Ξάνθη. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα το παιχνίδι. Με μηδέν ευκαιρίες πήρε 3 πόντους. Ο Γκαλέτι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην χώρα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο χαραμίζεται στα χωράφια της Ελληνικής επικράτειας και δεν πάει ξανά έξω.

Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚΑΡΑ σήμερα, αλλά αισιοδοξώ λόγω της υπερβολικής σιγουριάς και του άκρατου ενθουσιασμού που επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Αν ανοιχτούν για να μας βάλουν γκολ παρασυρόμενοι από τον τσαμπουκά της έδρας, τους βλέπω να τρώνε 2 μπαλάκια. Διαφορετικά θα γίνει πολύ κλειστό ματς.

Έτσι βλέπω τα πράγματα... Καλά να περνάς gatti μου!

gatti said...

@alexandros: Tα "τσαφ" των επιθετικών του Πανθρακικού ήταν ...ευθέως ανάλογα με τα "τσαφ" της "πράσινης" άμυνας. Μπορεί να μην κρίνεται η ομάδα στο ματς με την Ιντερ, αλλά άμα φάει καμιά πεντάρα θα κριθεί και θα παρα-κριθεί. Κι εγώ για 0-0 το έχω, όπως διάβασα κιόλας κι οι "νερατζούρι" το μαύρο τους το χάλι είχαν, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι το χειρότερο για να μη μου πέσει βαρύ αν έρθει (το χειρότερο).

Ο γαύρος πράγματι τη γλίτωσε φτηνά στην Ξάνθη, αλλά πάντως τη γλίτωσε. Εμείς κι εσείς δεν ξέρω αν θα σταθούμε τόσο τυχεροί. Τον Γκαλέτι τον εκτιμώ απεριόριστα, δεν ξέρω γιατί παραμένει εδώ. Φαντάζομαι πως όταν ήρθε και με τη συγκυρία της καλής περυσινής πορείας του γαύρου στην Ευρώπη πείστηκε ότι είναι καλά εδώ.

Οσο για το ντέρμπι, από τον ΠΑΟΚ θα λείψει ο Γκαρσία κι εσείς αν κλειστείτε όπως με μας και ανοιχτεί για να σας βάλει γκολ μπορεί να πάθει καμιά ζημιά από εκεί που δεν θα το περιμένει. Αν αντίθετα τιθασεύσει τον ενθουσιασμό που λες και παίξει συγκρατημένα, τότε θα δούμε το έργο "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη"...
Οπως καταλαβαίνεις δηλαδή συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Καλά να περνάς κι εσύ Αλέξανδρε!

:))

Crazy Tourists said...

Έναν αμυντικό και γρήγορα!!!
Δεν είχα πάρει χαμπάρι τι γίνεται λόγω Κίνας αλλά σχεδόν μπάτε σκύλοι αλέστε μου φάνηκε!!

Τρελοτουρίστρια
ΥΓ1. Γκούμας και πάλι Γκούμας!! Σταθερή αξία!
ΥΓ2. Το πόσο ΔΕ μου έλειψε ο Καραγκούνης δε λέγεται!!!
ΥΓ3. Φιλιά τρελο-gatti!!!

ΠΑΥΛΟΣ said...

χαχαχα!!!
Μου δίνεις κι άλλες ατάκες!!!
Τις καλησπέρες μου!

gatti said...

@crazy tourists: Μόνο έναν; Πιάσε μια ολόκληρη άμυνα καλύτερα! Μαζί με τον τερματοφύλακα! Ετσι όπως το λες: μπάτε σκύλοι αλέστε. Οποιος ήθελε έμπαινε. Μη κοιτάς που ήταν άχρηστοι και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Κάποιοι άλλοι δεν θα είναι άχρηστοι. Και τότε θα έχουμε ...πάρτυ!

Σταθερή αξία ο Γκούμας όντως. Ούτε εμένα μου έλειψε ο Κάρα (σ΄ αυτό το παιχνίδι, γιατί σε άλλα χρειάζεται!).

ΥΓ. Φιλιά τρελο-τουρίστι μου! :)))



@pavlos: Πάλι κλέβεις ατάκες; Αμα σε ...τσακώσω κάηκες! :))))

Kαλησπέρα, Παύλο μου!

:))

"ζαχαρούλα.." said...

αμυντικό θέλεις? οκ... επιθυμία κατεγράφη!!!

φιλάκια .. καληνύχτες!!

gatti said...

"ζαχαρούλα..": Πες μου ότι έχεις διατελέσει και τζίνι!!!

Φιλάκια, Ζαχαρένια μου! :)))..

houli_v said...

ότι θα ρχόνταν η στιγμή να αποζητήσω το Βύντρα βλέποντας τις απανωτες γκάφες του Σιμάο δε το περίμενα ...
όλο εκπλήξεις η ζωή ..

Υ/Γ : ασφαλώς ο Γκούμας είναι καλύτερος από το Βύντρα . Τουλάχιστον δεν κάνει ασιστ στους επιθετικούς της αντιπάλου
άσε που είναι ο μόνος που μπορεί να σου βάλει και κανα γκολ (αν το γκολ που έβαλε το Σάββατο το έβαζε ο Ντιογκο ή ο Σόουζα (εντάξει τώρα υπερβάλλω) ακόμα θα έλεγαν για την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του σκόρερ .

gatti said...

@houli_v: Eίδες που αν δεν συναντήσεις τα χειρότερα, δεν ...εκτιμάς τα καλύτερα; Εδώ που φτάσαμε, υπό προϋποθέσεις και ο Μόρις ΜΙΑ ΧΑΡΑ ήταν! Οταν χαρήκαμε που φεύγει, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι επί της ουσίας δεν επρόκειτο να αντικατασταθεί!

Οπότε... Γκούμας και πάλι Γκούμας!

Εχεις δίκιο για το γκολ. Αν το είχαν βάλει επιθετικοί θα μας είχαν πρήξει, για το ένστικτο του σκόρερ, την κίνηση, την ιδιοφυϊα κ.λπ.