Wednesday, September 17, 2008

Μία ανάμικτη


Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός πολύ καλού προπονητή είναι η αυτοπεποίθησή του. Γνωρίζοντας ότι κατέχει πολύ καλά τα περί προπονητικής, δεν το έχει σε τίποτα να ανακατέψει την ομάδα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπερδέψει τον αντίπαλο. Το μεγάλο μειονέκτημα ενός πολύ καλού προπονητή είναι ακριβώς το ίδιο: Η αυτοπεποίθησή του. Αυτή που μπορεί να τον οδηγήσει σε τέτοιους συνδυασμούς που εν τέλει θα του γυρίσουν μπούμεραγκ όταν στην πράξη, την ώρα του αγώνα αποδειχτεί ότι δεν μπορούσε να τους διαχειριστεί. Ενας λιγότερο ικανός τεχνικός ακριβώς επειδή δεν διαθέτει την αυτοπεποίθηση στον ύψιστο βαθμό, διστάζει να ρισκάρει και προτιμά ένα πιο συντηρητικό σχήμα και λύσεις που φαντάζουν περισσότερο σίγουρες. Ετσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να μην μπορεί τουλάχιστον κάποιος να τον ψέξει για το "ανορθόδοξο" σχήμα που κατέβασε και ο ίδιος να έχει να "απολογηθεί" μόνο για το σύστημα και τις αλλαγές που κάνει στη διάρκεια του αγώνα. Ο πρώτος βέβαια θα κλέβει πάντα την παράσταση γεννώντας ακραία συναισθήματα, ο δεύτερος θα "επιβιώνει" έως ...φυτοζωεί, μέσα στην ασφάλειά του.

Οταν άκουσα την 11άδα που επέλεξε να κατεβάσει ο Τεν Κάτε στον αγώνα με την Ιντερ, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως διαθέτει περίσσια αυτοπεποίθηση. Το δεύτερο, πως είναι ήδη ανακόλουθος με τη δήλωση που έκανε στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, ότι δεν πρόκειται να κάνει ροτέισον ανάλογο με αυτό του Πεσέιρο. Με τον Κλέιτον να έχει παίξει σε ένα παιχνίδι (χωρίς μάλιστα να ικανοποιήσει) και να παίρνει θέση βασικού στον πρώτο αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (αν και ψιλοαναμενόμενο...), με τον Βύντρα να έχει δοκιμαστεί μόνο ως στόπερ φέτος και να παίρνει ξαφνικά την γνώριμη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας και τον "αναιμικό" Νίλσον να αντικαθιστά το αγαπημένο παιδί του Ολλανδού, τον Σπυρόπουλο, στα αριστερά, με τον Σιμάο που μόλις έναν αγώνα πριν, είχε αποτύχει παταγωδώς στη θέση του στόπερ, να γίνεται παρτενέρ του Γκούμα στο κέντρο της άμυνας αντί για τον ωριμότερο για τη συγκεκριμένη θέση, Γιόσου Σαριέγκι, τον Μουν που η προηγούμενη εμφάνισή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο και τον Σαλπιγγίδη σε θέση φορ, όταν δεν του εμπιστεύτηκε αυτό το ρόλο ούτε στο ντέρμπι της πρεμιέρας, όπου "κραύγαζε" η ανάγκη ενός γρήγορου παίκτη δίπλα στον Σόουζα, προκειμένου να ταλαιπωρήσει τους "δίδυμους πύργους" της ΑΕΚ, ο Ολλανδός είχε μπει σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό: O,τι κι αν γινόταν στο παιχνίδι με την Ιντερ δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει στη σκιά. Είχε δώσει ήδη το στίγμα του, πολύ πριν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αφήσουν το δικό τους μέσα στο γήπεδο.


Τώρα που ο αγώνας αποτελεί παρελθόν, ειλικρινά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν τον θεωρώ χαμένο ή κερδισμένο. Βάσει αποτελέσματος είναι σίγουρα ηττημένος. Τους τρεις βαθμούς τους πήρε η Ιντερ και όχι εμείς. Χαμένος είναι πιθανότατα και από άποψη τακτικής και μάλιστα διά ...στόματος ποδοσφαιριστή του. Ο Γιάννης Γκούμας στις δηλώσεις του είπε πως η ομάδα έπαιξε λάθος στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Σιμάο έπρεπε να μαρκάρει χώρο και όχι πρόσωπα, αφού ήταν εμφανές το "μις ματς" με τον Ιμπραήμοβιτς. Αν η εντολή για μαν του μαν είχε δοθεί από τον Τεν Κάτε που φαντάζει ως το πιο λογικό, τότε χρεώνεται ως λάθος του. Αν η επιλογή για το μαν του μαν αποτελούσε πρωτοβουλία του Σιμάο, πάλι ο Ολλανδός χρεώνεται την τοποθέτησή του σε θέση στόπερ.

Από την άλλη, όμως, πόσο μη αναμενόμενο ήταν το τελικό αποτέλεσμα; Οταν μια ομάδα διαθέτει παίκτες της κλάσης του Ιμπραήμοβιτς, μια - δυο ευκαιρίες αρκούν για να φτάσει στο γκολ. Και αυτές τις μια - δυο φάσεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στις κάνει στο παιχνίδι, όποιον αμυντικό κι αν έχει απέναντί της, διαλεγμένο από μια άμυνα που είναι στο σύνολό της προβληματική. Και έτσι επανερχόμαστε στο μεγάλο θέμα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όπου βάσει δηλώσεων Βγενόπουλου, ο Τεν Κάτε δεν μπορεί να κριθεί, αφού δεν είχε συμμετοχή στις μεταγραφές.

Υπάρχει όμως τελικά κάτι στο οποίο Τεν Κάτε και Παναθηναϊκός (αφού αυτός είναι τελικά το ζητούμενο και όχι ο Ολλανδός) είναι κερδισμένος; Προσωπικά θεωρώ πως ναι. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όπου έπαιξε πολύ καλύτερα από το πρώτο μέρος, εκεί όπου αντιμετώπισε την Ιντερ στα ίσα και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Με ποδόσφαιρο δημιουργικό, με ευκαιρίες και με επιθέσεις συνηθέστερα από δεξιά όπου ο Μουν ήταν πολύ δραστήριος, αφού αριστερά η ομάδα δεν τραβούσε. Να ρισκάρω την υπόθεση πως αν δεν είχε αντικατασταθεί ο Καραγκούνης (αυτό πάντως ΔΕΝ ήταν έργο Τεν Κάτε, αφού αντικαστατάθηκε λόγω τραυματισμού) δεν θα τα βλέπαμε αυτά που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο; Ενδεχομένως να είναι άδικο. Ισως πάλι να είναι η πραγματικότητα. Η εικόνα της ομάδας έδειξε ότι άρχισε να ρολάρει όταν βγήκε ο Κάρα, παρόλο που ο αντικαταστάτης του, Ιβανσιτς δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Οπως επίσης είναι γεγονός ότι η ομάδα ανέβηκε όταν ανέβηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (αγωνιστικά και σε μέτρα μέσα στο γήπεδο). Κι εδώ όμως υπάρχουν τα "ναι μεν αλλά...". Γιατί όταν μια ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες αλλά δεν μπορεί να τις κάνει γκολ, αυτό πιθανότατα σημαίνει πως το πρόβλημα στο σκοράρισμα εξακολουθεί να υφίσταται.

Εκεί ακριβώς κρίθηκε το παιχνίδι. Η Ιντερ μπορούσε να κάνει τις (ελάχιστες) ευκαιρίες της γκολ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις (περισσότερες) δικές του. Κι αυτό οφείλεται στην διαφορά κλάσης των δύο ομάδων και στην αδυναμία του Παναθηναϊκού σε άμυνα και σκοράρισμα. Το δεύτερο γκολ της Ιντερ δεν το μετράω καν. Είναι ένα γκολ που μπήκε τη στιγμή του ρίσκου. Και όταν ρισκάρεις και μάλιστα τόσο πολύ, οι πιθανότητες να σου βγει το ρίσκο είναι 50-50.


Εν κατακλείδι, προτιμώ έναν προπονητή που ρισκάρει και ανακατεύει την τράπουλα, ακόμα και με το ρίσκο να τραβήξει φύλλο και να καεί, από κάποιον που θα κοουτσάρει εκ του ασφαλούς. Δεν ξεχνώ ότι έχει στα χέρια του μια νέα ομάδα και πως ακόμα μαθαίνει τους παίκτες του. Μου άρεσε το θέαμα που παρουσίασε αυτή η ομάδα στο σημερινό (χθεσινό πια...) παιχνίδι και αυτό το κρατάω ως θετικό πρόσημο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το θεωρούσα χαμένο βάσει συνθηκών (άμυνα) και ενστίκτου (ακόμα και μια Ιντερ που ...ψάχνεται, δεν παύει να είναι η Ιντερ). Η ήττα λοιπόν με δύο γκολ διαφορά και με τέτοια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν είναι ικανή να με ρίξει στην απελπισία.


Από την άλλη, όμως...
Μια ήττα δεν παύει να είναι ήττα. Και η ομάδα τον στόχο της δεν τον εκπλήρωσε. Και αγωνιστικά απέχει πολύ από τον καλό, αλλά κυρίως, αποτελεσματικό Παναθηναϊκό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν μου αρκεί ο χαρακτηρισμός ενός Παναθηναϊκού μαχητή!
Θέλω έναν Παναθηναϊκό νικητή!

Μπορείτε; Εγώ μπορώ να περιμένω! Κι άλλο!





***

Η ισοπαλία της Ανόρθωσης στην Βρέμη μπορεί να είναι από ιδανική μέχρι καταστροφική. Θεωρητικά η ομάδα απέχει μόλις ένα βαθμό από το στόχο της (2η θέση). Ακριβώς ο βαθμός που πήραν Γερμανοί και Κύπριοι στο μεταξύ τους παιχνίδι. Με μια νίκη στην Κύπρο (πόσο εφικτή είναι απέναντι σε μια Ανόρθωση με ακμαίο ηθικό και - πλέον - με φιλοδοξίες;) θα τα παίξει όλα για όλα με τη Βέρντερ για την 2η θέση.

Αν δεν κερδίσει την Ανόρθωση στην Κύπρο, τότε τίθεται εν αμφιβόλω και η 3η θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ. Χώρια που η Βέρντερ (που έχει το προνόμιο να αντιμετωπίζει την Ιντερ σε μια χρονική στιγμή που οι Ιταλοί πιθανότατα θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση) περισσότερο υποψιασμένη μετά από το χθεσινό κάζο, μπορεί να μην παρουσιαστεί πουθενά αλλού τόσο χαλαρή (εκτός αν δεν είναι χαλαρή, αλλά απλώς αδύναμη, οπότε αλλάζουν οι συσχετισμοί).

Περισσότερα όμως για το βαθμολογικό σκέλος, προσεχώς. Μία - μία αγωνιστική...


***


ΥΓ. Ο Σαλπιγγίδης δεν έχει πόδι. Εχει άροτρο με υνί! Οργωσε όλο το γήπεδο!
ΥΓ1. Ο Μουν μας ξάφνιασε, αλλά δικαίωσε τον Τεν Κάτε.
ΥΓ2. Ευχάριστη έκπληξη ο Κλέιτον.
ΥΓ3. Σταθερός ο Γκαλίνοβιτς.
ΥΓ4. Απίστευτος Μάτος.
ΥΓ5. Ο καλός Ζιλμπέρτο ανεβάζει όλη την ομάδα. Ο κακός...
ΥΓ6. Συγκλονιστικός ο κόσμος, σημαντικότατη ένδειξη της ψυχολογικής του διάθεσης το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα.


***


Πώς θα έρθεις μικρή μου αθώα Νορτζελάνδη
να παίξεις στο τηγάνι;




ΥΓ (γαύρικο): Θάμπωσε ο γαύρος με την απόδοση του. Το σκότωσε το θηρίο...

44 comments:

kakaskimos said...

Και μόνο για τη φωτογραφία της κουκλιτσας δεν θα στην πω, και θα σε αφήσω στον πόνο σου.
Αντε βρε, και εις ανώτερα (σκορ :p)

Giorgos Varvakis said...

Καλημέρα gatti!!
Είπα να κάνω ποδαρικό στα σχόλιά σου σήμερα! Τόσο καιρό παρακολουθώ, αλλά δεν το είχα επιχειρήσει. Σε διαβάζω καθημερινά και το ευχαριστιέμαι!! Φοβερή έξυπνη αιχμηρή καυστική χιουμοριστική απολαυστική πένα! Δηλώνω και είμαι fun σου (αν και με ΠΑΝΙΩΝΙΑ αισθήματα)!!!!
Τόσο το κοριτσάκι όσο και το Υ.Γ. απίθανα!!!

Crazy Tourists said...

Ε ρε να είχαμε έναν αμυντικό!!!
Η ομάδα κι εμένα μου άρεσε ιδίως στο δεύτερο μέρος! Και πολύ γούσταρα που ρίσκαρε με την τελευταία αλλαγή ο Τεν Κάτε! Μπορούσαμε να βάλουμε και γκολ αλλά δε βαριέσαι...
Μεγάλο κέρδος ο κόσμος που μετά από καιρό χειροκροτούσε την ομάδα μετά από ήττα!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ1. Θεός ο Σαλπιγγίδης!!
ΥΓ2. Μια χαρά ο Μουν! Ευχάριστη έκλπληξη πολλά υποσχόμενη!
ΥΓ3. Για τον Κλέιτον δε θα συμφωνήσω...Θεωρώ ότι του έπεσε βαρύ, πρώτο ματς, champions league, κόντρα στην Inter...Δε μου άρεσε...
ΥΓ4. Ο Μάτος έκανε καταπληκτική εμφάνιση!
ΥΓ5. Για το Ζιλμπέρτο εννοείται πως συμγωνώ απολύτως!
ΥΓ6. Έτσι πρέπει πάντα!!
ΥΓ7. Μπράβο ρε Ανόρθωση.
ΥΓ8!! Γάβρικος θρίμαβος!! :P
ΥΓ9. Πολλά φιλιά!!! Καλημέρα!

gatti said...

@kakaskimos: Δεν είναι υπέροχη η μικρούλα; :)

ΥΓ. Την κακία σου δεν την σχολιάζω! :p



@gvarvakis: Καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Ο Πανιώνιος μου είναι ομάδα συμπαθής. Και κρατάει αυτή η συμπάθεια από τα παιδικά μου χρόνια. Το μοναδικό αυτόγραφο που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου, είναι από τον Βασίλη Μωραϊτέλη, πριν από πολλά - πολλά χρόνια όταν είχαμε βρεθεί με τους γονείς μου στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή του Πανιωνίου στο Ρίο (έδινε αγώνα με την Παναχαϊκή) επί εποχής του συγχωρεμένου, Νταν Γεωργιάδη. To ίδιο απόγευμα ο Πανιώνιος "τσίμπησε" το "Χ" με γκολ του Μωραϊτέλη! :))



@crazy tourists: Kι εμένα μου άρεσε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Και μου αρέσει πιο πολύ που ρισκάρει ο Τεν Κάτε. Για την άμυνα, τα λέμε και τα ξαναλέμε αλλά δεν γίνεται τίποτα πια...

Καλημέρα τρελοτουρίστι μου!

Φιλιά! :))

Stepas said...

To δίκαιο αποτέλεσμα χτες θα ήταν το 1-1. Άλλα όπως σωστά λες, η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες και το ρίσκο που πήρε ο Τεν Κάτε ήταν κορώνα-γράμματα. Ο χειρισμός του ματς από τον Ολλανδό μετά το 0-1 μου άρεσε πάρα πολύ. Αντιθέτως το στήσιμο του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν υπήρχε καμία απολύτως λογική στην επιλογή Σιμάο.

Θα σταθώ στον Ζιλμπέρο Σίλβα. Στο α' ημίχρονο έκανε μπαμ ότι ο άνθρωπος βαριέται ή δεν έχει όρεξη τελοσάντων. Στο β' ημίχρονο το ακριβώς αντίθετο. Πήρε όλη την ομάδα στις πλάτες του, δεν έχανε την μπάλα με τίποτα, ήταν "αρχοντικός", ανέβαζε την ομάδα όπως έπρεπε. Με τέτοιον Ζιλμπέρτο θα λύσετε πολλά προβλήματα φέτος. Θα είναι όμως έτσι στα περισσότερα παιχνίδια;

Mε εξέπληξε το ότι βρήκες καλό τον Κλέιτον στο χτεσινό ματς. Διαφωνώ. Έκανε πολλές λάθος μπαλιές και για αρκετή ώρα ψαχνότανε.

Ο Μουν πραγματικά με εντυπωσιασε. Όχι τόσο για τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του όσο για το τσαγανό και την αυτοπεποίθηση που είχε. Στο α' ημίχρονο ίσως να ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟ.

Ο Μάτος πράγματι εξαιρετικός και ο Σάλπιξ συγκινητικός και πάλι.

Καλημέρααα!

gatti said...

@stepas: To αρχικό σύστημα με ξάφνιασε κι εμένα και σαφώς το λάθος του Σιμάο έφερε το γκολ, όπως ποιος εγγυάται πως με τον Σαριέγκι στην θέση του, ο Ιμπραήμοβιτς δεν θα είχει ...οργιάσει και πάλι; Βάσει αποτελέσματος ο Τεν Κάτε δεν δικαιώνεται, βάσει εικόνας ωστόσο αφήνει καλές εντυπώσεις και ελπίδα για το μέλλον.

Ο Ζιλμπέρτο όταν παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και ανεβάζει απόδοση, σπρώχνει μπροστά όλη την ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα είναι πολύ καλύτερος, ωστόσο αν και αμυντικός χαφ θα ήθελα να κάνει κάτι παραπάνω στον Παναθηναϊκό από αυτά που έκανε στην Αρσεναλ.

Για τον Κλέιτον έγραψα ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη. Και ήταν για μένα ευχάριστη έκπληξη με βάση τις - μηδαμινές - προσδοκίες μου. Δεν τρελάθηκα με την απόδοσή του αλλά έκανε περισσότερα από όσα περίμενα. Τώρα βέβαια, από την στιγμή που και εσύ και η τρελοτουρίστρια διαφωνείτε μαζί μου, σημαίνει πως έδωσα την εντύπωση ότι μου άρεσε. Ας πρόσεχα :))

O Μουν ήταν πριν το ματς με το άκουσμα της 11άδας η μεγαλύτερη μου αντίρρηση. Κι όμως αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή του Ολλανδού. Ισως τελικά να ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς... ;-)

Ο Μάτος ...δάγκωνε, ο Σάλπι όπως το λες: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ!

Καλημέρα! :)))

Ντεμης said...

Καλημέρα Γκάττι μας!
Εμένα μού άρεσε πάρα πολύ ο ΠΑΟ, φοβερό παιχνίδι, σας είδα τα μεσάνυχτα σε επανάληψη νυσταγμένος και κόλλησα, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου που την οθόνη. Πόση απόσταση αστρονομική έχει διανύσει η ομάδα που κείνη την τραγική ευρωπαϊκή εμφάνιση πριν δυό χρόνια τέτοιες μέρες στο Παμπελοποννησιακό.... Άλλη ομάδα. Ο Σάλπι, ο Μάτος, ο Ζιλπέρτο.... καθηλωτικοί, όλοι ήσαν πολύ καλοί. Άσε πια ο κόσμος!
Απορώ τι λέτε και φοβάστε, εγώ το θεωρώ αυτονόητο πως θα είστε δεύτεροι στον Όμιλο. Η Βέρτερ βρε είναι μετριότατη, δεν είδες τι έγινε ψες με μας;! Πρώτος μας αγώνας σε Τσάμπιονς Ληγκ κι ήδη τσιμπήσαμε τον πρώτο μας βαθμό! Και εκτός έδρας! (η τύχη του πρωτάρη!) Δεν το περίμενα, ταξείδεψέ μας Μεγάλη Κυρία!
ΥΓ 1: Τζέρραρντ!!!! (παρ' όλο που ως ΑΕΚτζής είμαι και με την αδελφοποιημένη μας Μαρσέιγ)
ΥΓ 2: Μα έπαιξε ο Αντριάνο, αυτός ο ξεγραμένος, ο πρώην ποδοσφαιριστής; Και σκόραρε κιόλας; Ε δεν υπάρχει Θεός.... Κι ο Φίγκο, το μεγαλύτερο παλτό από καταβολής ποδοσφαίρου; Έλεος!
ΥΓ 3: α ρε Νόρτζελαντ.... δεν μπορούσες να κρατηθείς λίγο ακόμη με τους ακατανόμαστους;... (ή μήπως να χαρώ που θα περάσει ο συγκεκριμένος οσφπ στους Ομίλους ΟΥΕΦΑ και θα μας χαρίσει κι άλλες ανείπωτες φθινοπωρινές βραδυές χαράς;)
ΥΓ 4: τέλειες οι φωτογραφίες σου!

mamaloukas said...

Κακάσχημε με την Πυροσβεστική παίζατε; :))))))))) τέτοια εμφάνιση χρόνια είχε να κάνει ο γαύρος!

The Bgt said...

Θα συμφωνησω με τον Καρπετ:
Υπαρχει ενας σχετικα πιο σιγουρος τροπος να νικας τετοιες ομαδες, οπως εκανε ο ΠΑΟ παλια και ο ΟΣΦΠ περυσι: ΤΣΟΥΚΟΥ-ΤΣΟΥΚΟΥ ball.
Γιατι κακα τα ψεματα, μπορει να περναγαμε στους 8 ή να επερνε περυσι τα διπλα ο ΟΣΦΠ αλλα ουτε ο ενας ουτε ο αλλος επαιζαν κανα ποδοσφαιρο της προκοπης.

Εμεις χθες παιξαμε οπως μας επαιξε ο Πανθρακικος προχθες: δεν κλειστηκε, εκανε φασεις αλλα δε τα εβαλε. Εμεις τα βαλαμε και νικησαμε.

Διαφορα κλασης υπαρχει μεταξυ ΙΝΤΕΡ και ΠΑΟ. Το να παιζουμε δημιουργικο ποδοσφαιρο ΚΑΙ να νικαμε καλυτερες ομαδες δεν ειναι ευκολο να το πετυχουμε ακομη. Θελει πολυ δρομο η ομαδα για να φτασει εκει. Πρεπει να φτασουμε το επιπεδο της ΙΝΤΕΡ. Τωρα απλα την κοντραραμε.

Οπως και να χει, και δε το λεω για να χρυσωσω το χαπι, μου αρεσε πολυ η ομαδα χθες. Της λειπουν πολλα πραγματα, κυριως στην αμυνα αλλα ειναι σε ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.
Η πρωτη χρονια θελει υπομονη. Πιθανως να βγουμε και 4οι στο ΤΣ.Λ. ή να μην παρουμε πρωταθλημα. ΠΡΕΠΕΙ να αφησουμε τον 10Κατε να δουλεψει.

Υ.Σ. Για το Σιμαο δε ξερω αν καποιος αλλος μπορουσε να αντιμετωπησει το Ζλαταν χθες. Ο Γκουμας? Δε νομιζω. Ο Σαριεγκι ειναι πολυ κοντος και δε φαινεται να εχει και τη δυναμη του Ζλαταν. Ο Βυντρα? ισως.. παντως ενας εκ των ΣΙμαο και Βυντρα θα μπορουσε.

Υ.Σ.2 Ειναι φατσα ποδοσφαιριστη αυτη του Μητρογλου? Υπαρχει μια παχια βλακεια στο βλεμμα του. Τι IQ εχει αυτο το παιδι?

gatti said...

@ντέμης: Aπό τον όμιλο θα περάσουμε αν πραγματοποιήσουμε αντίστοιχες εμφανίσεις κόντρα σε Ανόρθωση και Βέρντερ, αφού και δύο δεν είναι ομάδες της κλάσης της Ιντερ. Είναι όμως εύκολο να πραγματοποιήσουμε αντίστοιχες εμφανίσεις και να έχουμε διάρκεια;

Η Βέρντερ είναι απρόβλεπτη κι αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία της. Κι η Ανόρθωση στην Κύπρο δεν θα είναι εύκολη. Δεν σας είδα καθόλου, αλλά δεν νομίζω να πήρατε την ισοπαλία στη Βρέμη από ...τύχη. Αντίθετα, απ΄ ό,τι άκουσα την αξίζατε αυτή την ισοπαλία.

ΥΓ. Γαύρος σε γαυροφόρουμ πριν βάλει γκολ η ομάδα του: "Οι ψαράδες περνάνε τη σέντρα με την ίδια ευκολία που ρίχνουν τα δίχτυα για να πιάσουν μπακαλιάρους".



@mamaloukas: Kακίες... Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο γαύρος έκανε μια "επαγγελματική" νίκη....

:)))



@the bgt: Moυ αρέσει ο χθεσινός τρόπος περισσότερο. Η ομάδα πήγε να πάρει το αποτέλεσμα και δεν έπαιξε σαν κλεφτοκοτάς. Δεν το πήρε επειδή η Ιντερ ήταν ανώτερη.

Το έχω ξαναγράψει, πως για όσο καιρό η ομάδα δείχνει πως προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αυτό μου φτάνει.


ΥΓ. Τα ίδια λέω παραπάνω στην απάντησή μου στον Stepas.

ΥΓ2. Το βλέμμα της αγελάδας...

Alexandros said...

Τελικά δεν το έπαιξα 0-0 στο στοίχημα που σου είχα πει. Έπαιξα ότι θα βάει το πρώτο γκολ του αγώνα ο Μάτος. Παραλίγο να το καρφώσει με το δυνατό φάουλ που χτύπησε στην αρχή. Δεν έκατσε όμως...

Την Καλησπέρα μου!

tzonakos said...

Tελικά ήταν ... χέστα και όχι φιέστα, αν και πράγματι ουτε κι εγω νιώθω απελπισία με ήττα με τέτοια απόδοση.
Τα γρανάζια του Κάτε δουλεύουν και ανακατεμένα.
Αν ειχε μπει ενα γκόλ στο σούτ του Μάττος ή το δοκάρι ή και τα δύο μπορεί να λέγαμε άλλα τώρα.
Λαθέστατη η τοποθέτηση του Σιμάο τόσο κοντά στον Κολωπαιδίνοβιτς εκ Σουηδίας. Πολύ λάθος.
Η ελπίδα και το φώς φάνηκαν απο τον Μούν, Κλέητον, Μάττος και πιστέυω οτι ο Ζιλμπέρτο θα συνέλθει και θα δούμε ωραία πράγματα.
Αυτη η ήττα πάει, πάμε παρακάτω.
Εχουμε κι άλλα.
Ναι, φταίει ο Τεν Κάτε αλλα κι εγω τον προτιμώ, έβγαλε μια άλλη ομάδα χτες στο γήπεδο που ειχα καιρό να δω.

Δεν πειράζει ...

squarelogic said...

Επιστρέφοντας αργά το βράδυ απ το εξωτερικό έχασα το ματς,αλλά αποζημιώθηκα απ το σημερινό σου ποστ.
Μ'αρέσει ο τρόπος που το έπιασες,δηλ.απ την αυτοπεποίθηση του Τεν Κάτε, και συμφωνώ οτι μπορεί νάναι είτε ευλογία είτε μεταμφιεσμένη κατάρα.Οι ΑΕΚτζήδες κάτι θα έχουν να πουν επ'αυτού απ τον βίο και πολιτεία του Φερέρ...

Νομίζω ακόμα είναι νωρίς και κάπου είναι φυσικό να ψάχνεται για το πως θα καλύψει τα υπαρκτά κενά ανάλογα και με τον αντίπαλο.Δυστυχώς το αμυντικό κενό στο κέντρο το έχουμε επισημάνει όλοι αλλά το λάθος έγινε,και θα πληρωθεί...Ας ελπίσουμε να καλυφθεί έστω και τον Δεκέμβριο.
Περί του αγώνα ουδέν ,μια και δεν τον είδα ιδιοις όμμασι....
Τα σέβη μου,και χαίρομαι που δεν κουράζεσαι να ποστάρεις τόσο συχνά και τόσο πετυχημένα!

squarelogic said...

..όλως τυχαίως σχόλιο Νο 13!

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Καλησπέρα και απο μένα,

νομίζω πως παίξαμε καλά τηρουμένων των αναλογιών. Και γω, όπως γράφεις στο τέλος, θέλω ένα ΠΑΟ όχι μόνο μαχητή αλλά και νικητή! Όλοι μας πιστεύω το θέλουμε αυτό. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η βαβυλώνα δεν χτίστηκε απο την μια μέρα στην άλλη. Θέλει ρεαλισμό και υπομονή και βήμα βήμα νομίζω πως θα καταφέρουμε μια μέρα να φτάσουμε ψηλά.

Νομίζω πως με τέτοιoν προπονητή ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Χθες στην συνέντευη τύπου έδωσε για μια ακόμα φορά ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής παιδείας, μπράβο του!

island said...

Μετά την χθεσινή εμφάνιση μπορώ να πω πως φέτος έχουμε παίχτες όχι για ροτέισον αλλά για αλλαγές λόγω συνθηκών αντιπάλου. Τώρα αν αυτό μεταφράζεται ως ροτέισον νομίζω πως είναι λάθος.

Λάθος για μένα είναι και η τοποθέτησή σου για τον Κάρα. Αν δεν έβγαινε θα βοηθούσε πιο πολύ στην ανάπτυξη καθώς και μπάλα ξέρει, και τσου λου ξέρει, και την Ίντερ την ξέρει. Ήταν ο παίχτης για αυτόν τον αγώνα. Απλά βγήκε την ώρα που άρχισε να ρολάρει. Σε άλλους αγώνες σίγουρα μας καθυστερεί αλλά χθες όχι. Ο Ιβ δεν έκανε πολλά πράγματα.

Ακούγοντας την εντεκάδα χθες πλακώθηκα στις μπύρες. Και Μουν μέσα, και Νίλσον και Βύντρα και Σιμάο σε θέση στόπερ; Δεν το πίστευα. Η μία μπύρα άνοιγε την άλλη.

Θα ήθελα τον Μελίσση στη θέση του Σιμάο. Τον Σόουζα στη θέση του Κλέιτον (που κουράστηκε) στο β ημίχρονο. Τον Σπυρόπουλο στην θέση του Νίλσον. Τον Μουν δεν τον ήθελα μέσα αλλά δικαίωσε την επιλογή του Τεντά. Όπως και ο Βύντρα που σε κάποιες περιπτώσεις έπαιζε λυσσασμένα. Εξακολουθώ να τον πηγαίνω τον παίχτη (σε αντίθεση με τον αδερφό μου που μου λέει πως αν μου αρέσει ο Βύντρα να μου κανονίσει έναν καφέ μαζί του!).

Το έχω πει και το ξαναλέω λίγο διαφορετικά γαιτί η ομάδα με διέψευσε εν μέρει. Με τέτοιες εμφανίσεις και πιο προσεκτικό σχεδιασμό πάμε για μεγάλα πράγματα. Απλά αργεί η επόμενη μεταγραφική περίοδος ώστε να πάρουμε 2 πλέον κεντρικούς αμυντικούς. Και οι δύο να είναι εντεκάδας. Αν και η άμυνά μας στο β ημίχρονο δεν τα πήγε άσχημα. Στο πρώτο δεν μιλάω. Τρικυμία.

ΥΓ(σεντόνι) Ο Σωτηρακόπουλος ήταν τουλάχιστον εμπαθής με τις επιλογές του Τεντά χθες καθόλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (στο δεύτερο δεν προλάβαινε να ανασκευάζει) και ήταν εμπαθής ιδιαίτερα με τον Σίλβα που σχεδόν άχρηστο δεν τον έβγαλε. Δεν τον αναγνώρισα. Ποτέ βέβαια δεν μου άρεσαν οι μεταδόσεις του (προτιμώ τον μακράν καλύτερό του, και πιο ψαγμένο, αν και γαύρο, Σπυρόπουλο, που σπάει και πλάκα αλλά και πορώνεται με τον αγώνα) αλλά χθες ήταν τουλάχιστον εριστικός. Άποψή μου αυτή βέβαια. Μπορεί να παράκουγα κιόλας.

ΥΓ 2 Μεγάλη μπάλα ο γαύρος. Ας ήταν η άλλη ομάδα με καλύτερους επιθετικούς και θα είχαμε σήμερα κορνέδες και Πρίγκιπα στο λιμάνι. Τόσες κλασικές ευκαιρίες χάσανε (η μία δώρο από το μέλος) που δεν το πίστευα. Ας είναι. Ας παίζουν έτσι και εγώ είμαι ευχαριστημένος με κάθε αποτέλεσμα.

SPIROS said...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΞΩ

gatti said...

@alexandros: Kαλύτερα που δεν το έπαιξες. Θα είχες ...κουβαδιαστεί!


Καλησπέρα, Αλέξανδρε! :)



@tzonakos: Οσο δεν μου άρεσε που ανακάτεψε την ομάδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και δεν του έπιασε τίποτα, τόσο μου άρεσε που το έκανε χθες και είδα μια ομάδα που επιτέλους άφησε ελπίδες ότι μπορεί να παίξει καλύτερα από ό,τι είχαμε δει μέχρι τώρα. Κι ας ήταν ίδιο το τελικό αποτέλεσμα (ήττα).

Στηρίζω πολλά σε έναν ανεβασμένο Ζιλμπέρτο, ελπίζω κι εγώ να συνέλθει για να μπορέσουμε να πάμε πιο πέρα.

Οπως το λες: Πάμε παρακάτω...



@squarelogic: Eλπίζω ο Τεν Κάτε να μην έχει ίδια κατάληξη με τον Δον Λορένσο. Να καταλάβουν ότι αν τον αφήσουν θα την βρει την άκρη. Εδώ το προσπαθεί τώρα με τόσες ελλείψεις. Φαντάσου τι μπορεί να κάνει αν καλυφθούν τα κενά. Για τους στόπερ θα έχουμε να λέμε μέχρι το Δεκέμβρη πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ακόμα και τότε μπορεί να μην διορθωθεί η κατάσταση. Ποιον θα βρεις, πού θα τον βρεις, να μην έχει παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έχει κοινοτικό διαβατήριο κ.λπ.
Και δεν είμαστε καν σίγουροι ότι θα το παλέψουν για μεταγραφή στόπερ.

ΥΓ. Εμένα μου πέφτει το Νο 13 σε άλλα blogs, εσένα σου πέφτει εδώ! :)



@thodoras13: Eννοείται πως όλοι οι Παναθηναϊκοί θέλουμε την ομάδα να παλεύει και να κερδίζει. Υπάρχουν όμως κάποιες ήττες που αφήνουν μια "γλυκόπικρη" γεύση και η χθεσινή ήταν μία απ΄ αυτές. Υπάρχει απογοήτευση, αλλά όχι απελπισία.

Ηταν φανερό και στον κόσμο. Για φαντάσου την ίδια ήττα με την περυσινή ομάδα και τον Τζίγγερ μόνο του στη διοίκηση. Η γκρίνια και οι αποδοκιμασίες θα είχαν φτάσει στον ουρανό. Ενώ τώρα το βλέπεις ότι υπάρχει υπομονή, υπάρχει πίστη στη νέα προσπάθεια. Οπως πρέπει κιόλας. Και βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η πλειοψηφία των οπαδών εμπιστευόταν και στήριζε τόσο καθολικά τον προπονητή (ακόμα και με τα λάθη του).



@island: Oπα, Νησάκι, κάτσε γιατί κάπου μπερδευτήκαμε. Τι είναι λάθος; Η αναφορά μου στο ροτέισον; Μα, αυτό ακριβώς δεν έκανε; Ροτέισον! Με την ακριβή μετάφραση του όρου. Εναλλαγή παικτών στην 11άδα. Τώρα αν είναι εναλλαγή λόγω συνθηκών ή για να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες, αυτό δεν αλλάζει την έννοια. Ο Τεν Κάτε είπε ότι δεν θα κάνει εναλλαγή παικτών (άρα θα έχει έναν βασικό κορμό) και παρόλα αυτά κάνει εναλλαγή παικτών (άρα τους αλλάζει στην 11άδα). Δεν νομίζω να είπα εγώ κάτι διαφορετικό από αυτό που εννοεί η λέξη.

Τώρα για Κάρα. Εσύ μιλάς υποθετικά και βάσει όσων γνωρίζουμε για τον Καραγκούνη, εγώ μιλώ βάσει της εικόνας του αγώνα. Μέχρι την ώρα που βγήκε ο τυπάρας η ομάδα σερνόταν. Μόλις βγήκε, ρολάρισε. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι (έγραψα άλλωστε ότι μπορεί να τον αδικήσω αν το ισχυριστώ) αλλά έτσι έγινε. Κι εγώ πριν το ματς έλεγα ότι ο Καραγκούνης είναι ό,τι πρέπει για τέτοια παιχνίδια και το πιστεύω ακόμα. Εχει πάθος, παίζει με αυτοθυσία, λατρεύει την ομάδα, είναι μαχητικός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έπαιξε με ρήξη χιαστού ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ποιος το κάνει; Διακινδυνεύοντας την καριέρα του; Ενδεχομένως κανείς!

Μόνο που θα πρέπει ίσως να ξεκαθαρίσουμε τι είδους παιχνίδια είναι αυτά για τα οποία είναι κατάλληλος. Παιχνίδια όπου θα επιχειρήσουμε να "κλέψουμε" το αποτέλεσμα ή να καταστρέψουμε το παιχνίδι του αντιπάλου; ΄Η μήπως παιχνίδια όπου θα πάμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα στα ίσα και όπου μας βγάλει; Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Και νομίζω ότι αν κάτι προσπαθεί να αλλάξει στον Παναθηναϊκό από φέτος είναι αυτό. Να παίζει διεκδικώντας επί ίσοις όροις ακόμα κι αν γνωρίζει ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος.

Επιπρόσθετα, δεν νομίζω ότι ισχύει πως ξέρει την Ιντερ. Τι σχέση έχει η τωρινή Ιντερ με αυτήν στην οποία έπαιξε εκείνος;

Για τις θέσεις στην άμυνα μπορούμε να πούμε πολλά. Ναι, εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν πιθανότατα καλύτερος από τον Σιμάο. Η γνώμη μου είναι αυτή που έγραψα στο ποστ. Οτι από ένα καλάθι με άνοστα φρούτα και το πιο καλοδιατηρημένο να διαλέξεις πάλι η γεύση θα είναι δυσάρεστη. Δεν πιστεύω όποιον κι αν διάλεγε στην άμυνα, ότι θα γλίτωνε από την ποδοσφαιρική ευφυϊα του Ιμπραήμοβιτς. Αλλά κι εγώ εδώ υποθέσεις κάνω. Μπορεί άνετα να κάνω λάθος.

ΥΓ. Περί Σωτηρακόπουλου. Ο άνθρωπος έχει εφημερίδα, σταθμό, σχολή. Κάνει και λέει ό,τι του υπαγορεύουν τα συμφέροντά του. Δεν τον ακούω πια, δεν μου λέει κάτι. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο Σπυρόπουλος είναι σκάλες ανώτερος. Είναι μία από τις συμπάθειές μου παρά τις διάφορες εμμονές του.

ΥΓ2. Ο γαύρος δεν βλεπόταν. Αν έπαιζε με κάποια δυνατή ομάδα δεν την έβγαζε καθαρή. Δεν έχει πάγκο, δεν έχει εναλλακτικές. Αν τραυματιστεί π.χ. κανας Γκαλέτι θα έχουμε δράματα...



@spiros: Η εμφάνιση ήταν πράγματι ελπιδοφόρα. Ο χρόνος θα δείξει αν η απουσία του Κάρα είναι ευτυχής συγκυρία, ή απώλεια...

eforas said...

Γειά!
Και γω σε διαβάζω πολύ καιρό, και σε προτιμώ φυσικά από διάφορα σάιτ και έντυπα που παρέχουν "μονόπλευρη" ενημέρωση, αλλά γράφω πρώτη φορά. Αφορμή στάθηκε η Κλουζ, η οποία στο ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΜΑΤΣ σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε το διπλό (και μάλιστα επί της Ρόμα), όπως και πριν μερικά χρόνια η Αρτμέντια, νομίζω. Εύκολος και αβίαστος ο συνειρμός με μια άλλη ομάδα, που έκανε ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Τέλος πάντων, για να μιλήσω για τον Παναθηναϊκό. Τέλειωσε το ματς με την Ίντερ, ήττα εντός προγράμματος, τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε στο επόμενο ματς, που είναι στο ΓΣΠ. Και να και ο άλλος εύκολος και αβίαστος συνειρμός: μόλις λέω ΓΣΠ θυμάμαι Γιτζάκ Σουμ και Γιακούμπου Αγεγκμπένι.

Υ.Γ. Άξιζε η Ανόρθωση να περάσει στους ομίλους; Με τα χίλια ζόρια πήρε το 0-0 στο γήπεδο που η ομάδα που απέκλεισε είχε θριαμβεύσει πέρυσι!

Υ.Γ.2: Για τον Παναθηναϊκό μίλησα;

fpboy said...

Λοιπόν, έχω διαβάσει πολλά για το χθεσινό ματς και βρίσκω την κριτική σου την καλύτερη απο όλες.
Να'σαι καλά!!!

coachp said...

Δεν το θεωρώ αυτοπεποίθηση, αλλά μαλακία στον εγκεφαλο αυτό που έκανε ο υπεραμυντικογενης που παορυσιάζεται επιθετικογενης ΤΕΝΤΟΠΑΝΟΣ...

Απο εκεί και πέρα, ο Γκούμας το είπε για άλλο λόγο αυτό, αθώο GATTI. Ο Ιμπραήμοβιτς πήγαινε μόνος του πάνω στον Σιμάο, γιατί διέκρινε την αδυναμία του πιτσιρικά. Οπερ σημαίνει πως ο Γκούμας βλέπει και τονίζει τα λάθη ενος συμπαίχτη του - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ του. Και σήμερα, τον τρώνε τον Σιμάο.... Γκε-γκε?

Ο Κλειτον ήταν χάλια.
Ο Μάτος πρέπει να παίζει, απλά πρέπει να παίζει...

Οσο για το παιχνίδι...?
Πολυ εύκολα σας πήρε η Ιντερ. Επαιζε καλύτερα μεχρι να σκοράρει, σας το έβαλε, περίμενε ως κλασσική ομάδα και έκανε κράτει στις δυνάμεις της, απειλήθηκε 2 φορές, έκανε την αλλαγή του ο Μουρίνιο, και τελείωσε το ματς... Κατα τα άλλα, το καλό της Πανάθας ήταν οτι προσπάθησε πολύ η ομάδα σου, και προσπάθησε πολύ και με λάθος διάταξη. Και για αυτό φταίει ο ΤΕΝ ΚΑΤΑ και οχι ο Μπάγεβιτς...

gatti said...

@eforas: Kαλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ. Να έρχεσαι όσο συχνά θέλεις!

Αυτή η άλλη ομάδα πληρώνει στην Ευρώπη την ψευδαίσθηση που της έδινε η παράγκα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αν γνώριζε τις πραγματικές δυνατότητές της, θα δούλευε για να βελτιωθεί και θα είχε πολύ καλύτερες πορείες στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτόν τον συνειρμό με τον Σουμ και τον Αγεγκμπένι τον κάνω κι εγώ όποτε ακούω για ΓΣΠ και Κύπρο.

YΓ. Το αν αξίζει ή όχι η Ανόρθωση θα φανεί από τα αποτελέσματα που θα φέρει με μας.
Aυτά περιμένουν να δουν, όπως και τα αποτελέσματά μας με την Βέρντερ.

ΥΓ2. Οχι, για Παναθηναϊκό δεν μίλησες! :))



@fpboy: Σε ευχαριστώ πολύ! Και εσύ νάσαι καλά! :))



@coachp: Δεν μου λες; Αυτή είναι η ...γραμμή της Sportday; Αυτά θα γράφετε αύριο;

Ξέρεις κάτι; Είναι πραγματικά αισχρό αυτό που κάνετε! Θέλετε να διώξετε τον Τεν Κάτε και έχετε ήδη αρχίσει να λέτε και να γράφετε διάφορα (αυτό ισχύει για όλες τις φυλλάδες όχι μόνο για τη δική σου).

Υπεραμυντικογενής ο Τεν Κάτε; Eγώ ξέρω ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε επιθετικά. Αφού το κατάφερε αυτό με αμυντικούς παίκτες ΜΑΓΚΙΑ του!

Οσο για τον Γκούμα, λάσπη λάσπη κάτι θα μείνει. Αλλωστε ο Γιαννάκης είναι το αγαπημένο παιδί του Τζίγγερ. Ετσι δεν λέτε; Οπότε κάποιοι θα μασήσουν, ότι ο κακός Γκούμας θέλει να φάει τον μικρό για έχει θέση στην 11άδα. Το γατί μπορεί να είναι ...αθώο, αλλά εσείς είστε ξυπνητζήδες. Οχι ξύπνιοι, ούτε έξυπνοι.

Ασε μας λοιπόν να ονειρευόμαστε και να ζούμε την πλάνη μας χωρίς τα παρασκήνια που μας προσφέρετε αφειδώς.


ΥΓ. Καλά, πόσα μεγάλα είναι τελικά τα πλοκάμια του Μπάγεβτς και πόσες εφημερίδες καλύπτουν; Εχετε ξαμολυθεί όλοι να του βρείτε δουλειά στην μόνη ομάδα που δεν έχει δουλέψει. Μόνο που ο Μπάγεβιτς είναι πια ξοφλημένος σαν προπονητής και όποιος τον προσλάβει δεν θέλει να πάει η ομάδα του μπροστά, αλλά να πισωγυρίσει. Εμείς, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν τσιμπάμε. Αμα τσιμπήσει ο πολυμετοχικός, ας πρόσεχε!

YΓ1. Γεια σου ρε coach! Kαλά που είσαι και εσύ. Εχουμε γράψει τόσα σχόλια για τον χθεσινό αγώνα της ομάδας μας και όμως είμαστε ακόμα στο σκοτάδι. Καλά που ήρθες εσύ να μας ανοίξεις τα μάτια!

KitsosMitsos said...

Βρε συ, η ανάλυσή σου είναι πολύ καλή! Εύγε!
Όσο για το παιχνίδι, μια πικρόγλυκη γεύση...

coachp said...

Καταρχάς, δεν διάβασα τα προηγούμενα σχόλια... Με έχεις κράξει στο παρελθόν για αυτό τον λόγο, δεν το άλλαξα το κουσούρι αυτό. Δεν έχω πολύ χρόνο βλέπεις, και τα σχόλια σου είναι πολλά, και συνήθως μεγάλα. Τι να κάνω...

Τώρα, να σου ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά οτι δεν είναι δικιά μου η sportday και δεν έχω καμία γραμμή. Σου γράφω οτι βλέπω, ότι νιώθω, οτι μαθαίνω, και κάποια για πράγματα για να σε πειράζω.

Τώρα, αν δεν είναι αμυντικογενής ο Τεν Κάτε που χθες είχε στην βασική ομάδα, 2 άτομα που μπορουν να πατήσουν περιοχή και να σκοράρουν, τοτέ εγώ είμαι εξωγήινος. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! Που παίζει με τον Πανθρακικό με έναν επιθετικό. Ασε τώρα... Αφού τις προάλλες συμφωνούσες μαζι΄μου. Τώρα τι άλλαξε?

Οτι θες πίστευε για τον Γκουμα... Αλλα να ξέρεις οτι ο Γκούμας εδω μέσα που δουλεύω(και όχι μόνο) είναι ΗΡΩΑΣ. Οχι όμως για μένα....
Τώρα, Οι αιχμές για το IQ δεν κατάλαβα προς τι, αλλα δικό σου μπλογκ, δικά σου τα σχόλια, δική σου η επιλογή σε οτι θες...

Στο θέμα Μπαγεβιτς σε κοροιδεύω απλά, ηρέμησε...
Παρόλα αυτά και για το πισωγύρισμα που λες, δεν βλέπεις κι ο Αρης τι καλά που τα πάει χωρίς τον πρίγκηπα... Δεν βλέπεις και η ΑΕΚ πόσα πρωταθλήματα πήρε χωρις τον Ντούσκο... Δεν βλέπεις και ο ΠΑΟΚ τι έχει κάνει μετα τον Ντούσαν... Δεν βλέπεις και ο Θρύλος τι μπαλάρα παίζει πάντα χωρίς αυτόν.

Οτι και να λέμε, σε καθε ομάδα που πήγε, την καλύτερη μπάλα της τελευταίας 20ετίας παίξανε. Η κάνω λάθος...?

Και μην τσαντίζεσαι μαζί μου, την άποψή μου σου καταθέτω, δεν είναι κακό να διαφωνουμε, ούτε να σε πειράζω είναι κακό. Επίσης είναι κρίμα για εσάς τους Παναθηναϊκους να βολεύεστε με την ήττα και καλή εμφάνιση, γιατί οι πορείες αυτής της ομάδας στην Ευρώπη ειναι μακράν οι καλύτερες απο κα΄θε άλλη ομάδα. Πριν 7-8 χρόνια, το χθεσινό ματς θα ηταν 2-0 και όχι 0-2...

The Bgt said...

Το μονο μεγαλο λαθος που εκαναν στον πολυμετοχικο ειναι που κρατησαν τους ρουφιανους μεσα στην ομαδα, που συνεργαζονται μια χαρα με τις αθλητικες φυλλαδες.

Φυλλαδες που πατανε πανω στην υπερβολη του Ελληνα και δημιουργουν συνεχεια δραματα γιατι αλλιως δεν εχουν και λογο υπαρξης. Σαμπως κανουν και τιποτε αλλο απο το να εξυπηρετουν συμφεροντα? Μηπως kai ασκουν δημοσιογραφικο λειτουργημα? σιγα.
Μηπως πλαθουν αθλητικες συνειδησεις? ναι πως..
Μηπως διδασκουν αθλητικη παιδεια?
σιγουρα...
Μηπως προωθουν το fair play? προπαντως!

Το μονο που κανουν ειναι να ταιζουν την οπαδικη μαλακινση του Ελληνα που ουτε απο αθλητισμο ξερει ουτε απο ευγενη αμιλλα.
Και να νιωθουν και καμποσοι που γαλουχουν και εξουσιαζουν ορδες ανεγκεφαλων οπαδων.

Γιατι αν οι φυλλαδες θελανε πολλα καλα θα κανανε. Αλλα οταν ξερουν οτι τιτλοι στην Ελλαδα κατακτουνται μεσα σε παραγκες και αντι να αντισταθουν εξυμνουν τους καλπικους πρωταθλητες καταλαβαινεις και το ποιον τους.
Οπως ειπα και πιο πανω, αληθινο λειτουργημα.

Οσο για τον Τεντα δε ξερω τι πραγματικα αξιζει σαν προπονητης, αλλα να με συμπαθατε ειναι πολυ καλυτερος απο τους περισσοτερους που μας φορτωθηκαν στον ΠΑΟ εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια. Και ανθρωπος που εχει δουλεψει ως βοηθος σε μεγεθη οπως η Μπαρτσα και η Τσελση ειναι πολλα επιπεδα πιο πανω απο κουτοπονηρους πριγκηπες που εχουν ανακυρηχθει ως οι μεσσιες του ελληνικου ποδοσφαιρου (απο τις παραπανω φυλλαδες φυσικα).
Γιατι εμενα πριγκηπας που καταδεχεται να περνει πρωταθλημα με ατιμο τροπο πιο πολυ σε κατσαριδα μου φερνει.

Ας περνει ο καθε πριγκηπας τα καλπικα κι ας διαπλεκεται με δημοσιογραφιδια για να τον λιβανιζουν, εγω θελω τον Τεντα,τον τρελλο, τον μεθυστακα που χθες μου προσφερε εστω και 40 λεπτα ωραιας μπαλλας.

Σορρυ βρε γατι αλλα τα εχω παρει σημερα με αυτα που διαβαζω εδω και εκει.

gatti said...

@kitsosmitsos: Kαλώς τον! Σε ευχαριστώ.

Ναι, είναι γλυκόπικρη η γεύση, αλλά όσο περνούν οι ώρες μάλλον σε γλυκιά μου φέρνει :))



@coachp:

α) Είναι κουραστικό να λέω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Αμα δεν τα καταλαβαίνεις, κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

β) Πείραγμα που ο άλλος δεν το εκλαμβάνει ως πείραγμα, οι καλοί τρόποι απαιτούν να το σταματάς.

γ) Σε τι συμφώνησα μαζί σου; Οτι ο Τεν Κάτε είχε ατυχείς εμπνεύσεις με την ΑΕΚ. Εσύ ισοπεδώνεις τα πάντα και τον βγάζεις άχρηστο.

δ) Επιτέλους, όχι άλλος Μπάγεβιτς. Αν τον αγαπάς τόσο πολύ κάντου ένα αφιέρωμα στο μπλογκ σου.



@the bgt: Ξέρεις κάτι; Ποτέ δεν χάρηκα περισσότερο που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο!
Να αγιάσει το ...πληκτρολόγιό σου! :))

The Bgt said...

ΟΡΙΣΤΕ μερικα απο τα σημερινα θαυματα της Ελληνικης Δημοσιογραφιας (λεμε τωρα):

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10669&subid=2&tag=8019&pubid=1356348

Απαξιωνουμε ενα προπονητη που κτιζει μια ομαδα απο την αρχη, αλλα συγχρονως υμνουμε και τον υπεροχο κοσμο του ΠΑΟ.
Μαιστα.
Αλλα τι περιμενεις απο μια χωρα που οι εκπροσωποι τυπου της εκαστοτε κυβερνησης συνηθως ξεπερνανε και τον Γκαιμπελς σε πληροφορηση και προπαγανδα και συνηθως ειναι πρωην δημοσιογραφοι?

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ

tzonakos said...

Σωστός ο bgt.
Καλό ρε παιδιά να διαβάζουμε και τι εχει γραφτεί πιο πριν ...

gatti said...

@the bgt: Δεν το είχα διαβάσει αυτό! Μα τέτοια εμπάθεια;

Θέλουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν θέλουμε να ανεβούμε ένα επίπεδο παραπάνω. Ακόμα και ως δεύτερος προπονητής ο Τεν Κάτε έχει δουλέψει σε τέτοια ποδοσφαιρικά μεγέθη που είναι πολύ παραπάνω από τους εδώ προπονητές. Εμείς όμως θέλουμε και καλά προπονητή που να γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία, όταν αυτό που πρέπει να γίνει για να προχωρήσουμε είναι να αλλάξουμε την ελληνική νοοτροπία.

Ο Μπάγεβιτς είναι άνεργος και ψάχνουν όλοι να του βρουν δουλειά. Οι άλλοι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Τον ξέρουν και από την καλή και από την ανάποδη. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο ελκυστική περίπτωση γι΄ αυτόν. Κι έτσι έχουν πέσει όλοι πάνω στον Τεν Κάτε. Για το ...καλό του Παναθηναϊκού.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ!



@tzonakos: Είναι Η bgt. Kαι είναι καλά! :)))

(Καλά δεν είναι, "άρρωστη είναι κι αυτή", αλλά έχουμε την ίδια αρρώστεια!).

Γιωργος Κεντρωτης said...

Επί της ουσίας γράφουμε το ίδιο εσύ κι εγώ, αγαπητή gatti. Πέρισυ είχαμε παίξει (λέει) "καταπληκτικά" στη Μαδρίτη και αρπάξαμε (όντως) 4 (έστω: 4-2). Πανηγύριζαν οι... άντε μην πω... γαύροι. Οι σωστοί ΓΑΥΡΟΙ υποστηρίζαμε την αντικειμενικότητα του αποτελέσματος: είχαμε ηττηθεί. Τουτ' αυτό και Υμείς, κυρία μου, χθες. Και χαίρομαι που δεν μασάτε τα λόγια σας (κάτι ελάχιστοι από εσάς)

Εμείς χθες μαγέψαμε το σύμπαν στο Φάρουμ! Πώς αντέχεται τόση ομορφιά;!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ανεξάρτητα από το τι λέμε μεταξύ μας για να πικάρουμε ο ένας τον άλλο, τα πράγματα είναι απλά. Είτε
συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε και κάνουμε κάτι για να πάμε παραπέρα, είτε φοράμε τις παρωπίδες και τα οπαδικά γυαλιά μας και παραμένουμε στον μικρόκοσμό μας.

Αλλά οι εφημερίδες αυτό θέλουν. Εμείς να μείνουμε στο μικρόκοσμό μας κι αυτές να μας χειραγωγούν. Είναι τυχαίο που ευδοκιμούν τόσες αθλητικές εφημερίδες; Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό; Και τι ποδόσφαιρο έχουμε για να "σηκώνει" τόσες εφημερίδες;

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ρωτάς τί ποδόσφαιρο έχουμε. Έχουμε "καφενειακό" ποδόσφαιρο, αγαπητή μου. Για να κουβεντιάζουμε με τις φυλλάδες αναπεπταμένες στα καφενεία για τα καφενεία που είναι δυστυχώς οι ομάδες μας (: οι ελάχιστες εκλάμψεις τουτς δεν δίνουν δυστυχώς φως).
Διόπερ -όπως έλεγαν και οι πολύ παλιότεροι- καλό είναι να πικάρουμε (με μέτρο) ο ένας τον άλλο, πρώτον για να κρατιόμαστε σε φόρμα και, δεύτερον, για να μένουμε πάντα παιδιά. (ΒΑΖΕΛΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ!) Καλημέρα!

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: Nαι, μόνο που έτσι μια ζωή θα είμαστε δυο ταχύτητες πίσω από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

ΥΓ. (Είχες δεν είχες το πέταξες το σύνθημα!). :-p

coachp said...

Λεω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό που λεει και ο Πανούτσος...

Γκουμας εκτος 18αδας.
Νίλσον εκτός 18αδας.
Νίνης εκτός 18αδας.
Ρουκάβινα εκτός 18αδας.

Μαέστρο ΤΕΝ ΚΑΤΕ!
Ρε δεν λέω. Δουλειά εν τέλει μπορεί να κάνει, θα φανεί στο χειροκρότημα... Αλλα κάνει συνέχεια δοκιμές και λάθη. Ξέρεις Γαττί, εχει αρχίσει η ρημάδα η σεζόν.

Οσο για τα σχόλια σας για τις εφημερίδες. Αυτό το κοινό έχουν, αυτά γράφουν και για αυτό ευδοκιμούν τόσες εφημερίδες. Μην κράζεις αυτούς που γράφουν, αυτούς που τα πιστεύουν και τους διαβάζουν να κράζεις. Γιατί εσύ μπορεί να είσαι ξύπνια και να σκαμπάζεις κάποια πράγματα και χωρίς να γνωρίζεις το βρωμοπαρασκήνιο της χώρας που ζούμε, αλλα οι περισσότεροι δεν είναι ετσι... Απόδειξη οι πωλήσεις των εφημεριδων.... ΑΠΛΑ.-

squarelogic said...

Στο τελευταίο του σχόλιο ο coach έχει δίκιο.Καλή η αυτοπεποίθηση του Χενκ,αλλά αν ο Σόουζα δεν βάζει την μπάλα στο πλεκτό κι αν ο Ιβανσιτς κανει ενα από κείνα τα παιχνίδια-εξαφανιαζόλ,ποιος θα βγάλει τα κάστανα απ την φωτιά?ο Μάντζιος?

Και ποιος ξέρει τι γίνεται πάλι με το Νίνη?

Κι εγώ τον πάω τον Ολλανδό,αλλά ο Αναστασίου θα πρέπει να του εξηγήσει τις διαφορές Ολλανδιας/Αγγλιας απο Ελλάδα...
Και να του πει 2 λόγια και για το φαινόμενο Φερέρ....
έτσι για να προλάβει...την παρέλαση!

gatti said...

@coachp: Δεν θα σχολιάσω καν τα περί Τεν Κάτε γιατί δεν πρόκειται να με πείσεις, ακόμα κι αν προσπαθήσεις ότι η κριτική σου είναι καλόπιστη. Πρόσεξε, δεν λέω ότι είσαι λάθος. Μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά καθώς δεν είσαι οπαδός της ομάδας και επιπρόσθετα είσαι δημοσιογράφος, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη ότι είσαι καλόπιστος. Το επαναλαμβάνω ώστε να μην υπάρχει περίπτωση παρερμηνείας.

Θα σταθώ, ωστόσο, στα περί εφημερίδων. Νομίζεις ότι είναι επιχείρημα αυτό που παρέθεσες; Δηλαδή τι μας λες τώρα; Οτι αυτά που γράφετε είναι αυτά που πουλάνε και θέλει να διαβάζει ο κόσμος;

Και τότε γιατί θεωρείτε την δημοσιογραφία λειτούργημα; Αφού αυτό που έχετε είναι ένα μαγαζί. Και φέρνετε τα προϊόντα που αρέσουν στους πελάτες σας. Κι αν ας πούμε αυτοί είναι κακόγουστοι, συνεχίζετε να τους προσφέρετε ρούχα κακόγουστα και δεν κάνετε την παραμικρή προσπάθεια να καλυτερέψετε την αισθητική τους. Μπράβο βρε! Να είσαι καλα που το παραδέχεσαι! Δηλαδή όπως οι άλλοι είναι οπωροπώλες, παντοπώλες, εσείς είστε μυαλοπώλες.

Να προσέξετε όμως λέω εγώ γιατί η αλαζονεία δεν είναι καλός σύμβουλος. Δεν μπορεί ο άλλος να βγαίνει ως ...κόουτς (όχι εσύ, ο άλλος) και να λέει στους διπλωματούχους προπονητές πώς θα φτιάξουν την ομάδα. ΝΤΡΟΠΗ!

Υπάρχει και το γνωστό ρητό: "Μπορείς να κοροϊδέψεις πολύ κόσμο για λίγο καιρό, ή λίγο κόσμο για πολύ καιρό. Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες, για πάντα".

Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν αυτοί που τρώνε τώρα κουτόχορτο. Και τότε, όπως θα είστε συνηθισμένοι στα εύκολα και τα ευτελή, δεν θα έχετε τίποτα να προσφέρετε!



@squarelogic: Oύτε ο Μάντζιος. Μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας είναι off για τέσσερις εβδομάδες. Πόσες πέρασαν; Οχι πάνω από μιάμιση.

Για τον Νίνη, πέραν του ντεφορμαρίσματος, κάποιο καψώνι μου μυρίζει.

Λες να μη του έχει μιλήσει ο Αναστασίου; Να μην έχει προσπαθήσει να τον βάλει στο κλίμα; Μάλλον έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Ολλανδού, ίσως και με την ξεροκεφαλιά του...

The Bgt said...

Οι οπαδοι στην Ελλαδα ειναι ρεμαλια.
Και ειναι πολλα ρεμαλια.
Αν τους φτιαξω μια ρεμαλο-εφημεριδα θα την αγοραζουν σαν τρελλοι. Και γω θα κονομαω φραγκα.
Γραφοντας ρεμαλο-αρθρα, πουλωντας ρεμαλο-ιδεολογια και κυριως κανοντας τα ρεμαλια να ειναι ακομη πιο ρεμαλια.

Α ναι, καποιος ειπε οτι το επαγγελμα μου ειναι λειτουργημα.


Κοουτς Πι, αυτη η νοοτροπια σου ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο λογος που η χωρα μας ειναι ΡΕΜΑΛΙΣΤΑΝ.

Αλλα νομιζω οτι κοροιδευεις τον εαυτο σου, γιατι αν δε σε πειραζε που συνεισφερεις στον ρεμαλισμο της χωρας δε θα αναζηταγες τις διαφορετικες αποψεις σε μπλογκς οπως του γατιου.

Εμενα δε με πειθεις οτι εισαι τοσο κυνικος και διεθφαρμενος οσο κι αν προσπαθεις να δικαιολογησεις το συναφι σου.

The Bgt said...

Εχω την εντυπωση οτι ο Τεντας (οπως και ο Βαλβερδε) δοκιμαζουν γιατι μαθαινουν τους παικτες τους.

Για το Νινη δε ξερω τι παιζει αλλα δε μπορει να ειναι συμπτωση 2 χρονιες συνεχεια, καποιο λακκο εχει η φαβα με το μικρο.

Οσο για τις κριτικες στον Τεντα, νομιζω οτι ειναι ΕΜΠΑΘΕΙΣ. Καμια μεγαλη ή απλα καλη ομαδα δε φτιαχτηκε σε μια σαιζον. Κανονικα θα επρεπε να αρχιζουμε να τον κρινουμε στην αρχη της επομενης σαιζον.

Ας χασει το Σαββατο στον Αρη. ΚΑΙ τι εγινε δηλαδη? δε θα παρουμε πρωταθλημα? Δε μας νοιαζει. Αυτοι που εχουν ψυχωσεις δε μας αφορουν.

gatti said...

@the bgt: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν οι εφημερίδες το μόνο που κάνουν είναι να γράφουν αυτά που θέλουν τα ρεμάλια, δεν υπάρχει περίπτωση τα ρεμάλια να γίνουν άνθρωποι.

Ας ελπίσουμε να κερδίσει η ομάδα τον Αρη, γιατί με όσα προηγήθηκαν, είτε από τις φυλλάδες και τα ραδιόφωνα, είτε από τις κινήσεις πανικού της διοίκησης για τις δηλώσεις Γκούμα και Αντωνιάδη,
βλέπω να γίνεται μεγάλη ζημιά.

coachp said...

gatti
Δεν προσπαθώ να σε πείσω, ξέρω απο μόνος μου αν είναι καλόπιστη η κριτική ή όχι. Δεν θεωρώ την δημοσιογραφία λειτούργημα, την θεωρώ επάγγελμα. Και δεν με νοιάζει τι άποψη έχουν άλλοι δημοσιογρτάφοι και τι θεωρούν αυτοί. Εγώ ΠΑΝΤΑ λέω αυτό που πιστεύω εγώ...

Σ'αυτό που λες με τις εφημερίδες, θεωρώ οτι το επίπεδο της SPORTDAY είναι πολύ μπροστά απο τις άλλες. Και έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό. Οταν κάτι πουλάει όμως, δυστυχώς αλλάζει και γίνεται εμπορικό. Ετσι έγινε και με την δικιά μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη άλλων ανθρώπων για να είμαστε εμείς πιο ρομαντικοί. Δεν είμαι εγώ αφεντικό της εφημερίδας. Δεν δουλεύω καν σε αυτή πλην των περιοδικών που βγάζει... Δεν την δικαιολογώ για αυτό λοιπόν... Αλλα καταλαβαίνω οταν τα αφεντικά γουστάρουν περισσότερο τα φράγκα απο τον ρομαντισμό.

Οπότε, αν ξυπνήσουν ποτέ αυτοι που λες, τρόπος για αυτούς που «το έχουν» το επάγγελμα, θα βρεθεί, θεωρώ...

@@ BGT,
φτιάξε μια εφημερίδα για ρεμάλια λοιπόν... Εμένα μου ζητάς να απολογηθώ για κάποια απο τις εφημεριδες, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ???
Εγώ εξήγησα αν θεωρώ κάτι λειτούργημα, πιο πάνω.

Δεν ψάχνω διαφορετικές απόψεις και εναλλακτικο τουρισμό πουθενά καλή μου, ούτε προσπαθώ να σε πείσω οτι είμαι διεφθαρμένος. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ! Ξέρεις, ζω σε ένα χώρο που υπάρχει παρασκήνιο. Και γιατί είμαστε στην Ελλάδα, και γιατί οπου παίζουν φράγκα υπάρχει διαφθορά. Το οτι εγώ τα μαθαινω, απλά με κάνει να είμαι πιο κοντά σε κάτι που υποστηρίζω. Είναι καλό να βλέπεις πίσω απο αυτό που φαίνεται...

Υ.Γ Και λυπάμαι για το ύφος σας, νιώθω οτι κάτι υπάρχει απο χούντα μερικές φορές, κι όταν διαφωνεί κάποιος μαζί σας πέφτετε να τον φάτε...

Υ.Γ 1.Λιγο Σαβουαρ Βιβρ σας περικαλώ κυρίες μου, και θα σας κεράσω περγαμόντο...

Υ.Γ 2. Απλά να τιμήσω τα υστερόγραφα, μια και είμαι φιλοξενούμενος ενος blogger, λάτρη του είδους!

gatti said...

@coachp:

1. Aν υπήρχε χούντα δεν θα μπορούσες να γράφεις όσα γράφεις.

2. Το σαβουάρ βιβρ εφάρμοσέ το πρώτα στον εαυτό σου και εγώ μετά χαράς να ακολουθήσω (και χωρίς περγαμόντο).

3. ΟΚ, κάνεις επάγγελμα και όχι λειτούργημα. Δεκτόν από μένα. Αν μη τι άλλο είναι ξεκάθαρη εξήγηση. Μόνο που σ΄ αυτή την περίπτωση αν ξανακράξω αυτούς που υποστηρίζουν ότι ασκούν λειτούργημα, μην ξανα-ανακατευτείς. Δεν αφορά εσένα. Και βέβαια θα έχεις κάθε δίκιο να διαμαρτυρηθείς, αν σε συμπεριλάβω ανάμεσά τους...
Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσεις να τους υποστηρίζεις...

coachp said...

Μα, gatti, εγώ εφεύρεσα το Σαβουάρ Βιβρ! Το λένε και τα πρακτικά! Ανοιξε το βιβλίο σου στη σελ 3! Και κοίτα την φωτογραφία... Εγώ είμαι! ΧΑ!

Όποιος υποστηρίζει οτι κάνει λειτούργημα, είναι βαθυστόχαστος καραγκιόζης. Αν αναλύσεις την λέξη, απλα καταλαβαίνεις τι είανι το επάγγελμα. Δημοσιο Γράφος. ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ? Αλλα μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είμαστε δα και όλοι μαλάκες. Παρά το γεγονός οτι με θεωρείς για τέτοιον. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις οτι θέλω να σε πειράξω....

Περγαμόντο της μαμας, γαμιστερό! Εκτός αν προτιμάς Τσίπουρο του Μπαμπά...

Και δεν υποστηρίζω τους δημοσιογράφους όλους, αλλα τονίζω οτι δεν είναι όλοι μουνόπανα... Πρέπει να σταματήσει η κριτική και η ταμπέλα... Είναι κοινωνικο φαινόμενο αυτό, όχι μήνυμα για εσας προσωπικα...

The Bgt said...

Κοουτς Πι και οι δυο αναλυσαμε τις θεσεις μας. Συμπερασμα: αντιπροσωπευουμε 2 αντιθετες πλευρες.

Εσυ υπερασπιζεις το επαγγελμα σου οπως ειναι μεσα απο μια κυνικη αντιμετωπιση των παντων εγω εγω πιστευω οτι το επαγγελμα σου ειναι ενα πολυ βασικο γραναζι στο bordel που λεγεται ελληνικος αθλητισμος(?).

Δε ξερω αν καποιος λαος εχει χασει αυτο που λεγεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αλλα σιγουρα δε τη βρηκε ο ελληνικος λαος.

ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΠΟΤΕ οτι σε ενοχλει να στην πεφτουν να σε φανε 2 κοπελες!! Ποιον κοροϊδευεις Κοουτς??? ;)

coachp said...

Συγγνώμη που αργώ να απαντήσω, αλλά ήμουν σε γάμο και εκμεταλεύτηκα ενα τετραήμερο να χαλαρώσω...

Εχω να απντήσω οτι γενικά η Ελλάδα είναι λίγο μπουρδέλο. Σε αυτό, κατ εμέ, δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι. Ούτε οι πολιτικοι. Οι πολίτες της κάθε χώρας είναι αυτοι που κάνουν την χώρα. Αυτοί ψηφίζουν και αυτοί στα προσωπικά τους επαγγέματα είναι διεφθαρμένοι και κοιτάνε να κλέψουν. Τότε, φίλε Ελληνα, μην έχεις την απαιτηση να έχεις καλούς πολιτικούς. Όλοι ανοργάνωτοι είναι, και όλοι τους άλλους κράζουν. Το ψάρι δεν βρωμάει απο το κεφάλι, απο τα χείλη βρωμάει...

Οσο για το πέσιμο που δέχομαι, ε, το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι να είναι απο γυναίκες. Αβυσσος... ξέρεις. 8)