Thursday, September 18, 2008

Η λάμψη του Φεγγαριού



Και να πεις ότι δεν το είχα μαντέψει! Μπαμ έκανε από την πρώτη στιγμή. Το θέμα έλεγα ήταν να μην έρθει. Ετσι και έρθει ο Μουν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό το νέο πρωτάθλημα θα είναι όλο ...φεγγαράδες και ρομαντισμό. Τι ήθελε κι αυτός να κάνει τέτοιο παιχνίδι κόντρα στην Ιντερ; Γέμισαν τα πρωτοσέλιδα με την πάρτη του. "Moυν που φέγγει", γράφει η Sportday. Aκου "Moυν που φέγγει"! Πάλι καλά που δεν έγραψε τίποτα του τύπου "Μια λαμπερή Φεγγ-άρα φώτισε με τη λάμψη της όλο το ΟΑΚΑ"!.





Η άλλη τώρα η Goal το πήγε στο πιο ...εστέτ το πράγμα. Ούτε λάμψεις, ούτε φώτα, ούτε ακτινοβολίες. Ασχολήθηκε με τη φινέτσα του παίκτουρα. "Ο Φινετσάτος κ. Μουν". Σα να λέμε δηλαδή "ένα κομψό Φεγγαρ-άκι". Ολες οι άγνωστες πτυχές της πορείας από το ...γκέτο στα σαλόνια.

Ρε για συνέλθετε εκεί πέρα και αφήστε τα αυτά γιατί το όνομα του Μουν δεν σηκώνει πολλά - πολλά! Αντε μπράβο!


***

ΥΓ. "Ετσι και το Σάββατο", λέει ο Τεν Κάτε για το ματς με τα αρειανά. Ελπίζω να εννοεί μόνο την εικόνα και όχι το αποτέλεσμα.

ΥΓ1. Στο γαύρο ο Βαλβέρδε έχει άλλο νταλγκά. Να προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο Ντάρκουλας είναι απαραίτητος. Τι σου ήρθε κι εσένα να τον αφήσεις εκτός αποστολής; Τα κάνει αυτά ένας έξυπνος άνθρωπος; Δεν θέλει πολύ να σου πουν : Aει χάσου μυρμηγκάκι...

ΥΓ2. Ρόστερ με παγίδες λέει στην ΑΕΚ. Η δυσφορία του Εντίνιο δείχνει τον συναγωνισμό που υπάρχει σε παίκτες πρώτης γραμμής. Ολο το καλοκαίρι μας είχαν πρήξει ότι η ΑΕΚ δεν έχει παίκτες. Τώρα θα μας πρήξουν επειδή περισσεύουν και δεν μπορούν να παίξουν όλοι.

ΥΓ3. Καλά στη Sportday έχουν ξεφύγει. Ποιοι προπονητές και πράσινα άλογα! Κόουτς Χελάκης κύριοι. Αυτός θα πει στους προπονητές τι πρέπει να κάνουν!

ΥΓ4. Αυτός ο Μαρκές στο Ηρακλή πόσες φορές θα ζητήσει συγνώμη;

ΥΓ5. Ρε ψηλέ, καλά θα ήταν να έχουμε τον Κυργιάκο (αν και αυτό που είπες ότι αν τον είχαμε δεν χάναμε, είναι άκυρο. Τον είδαμε κόντρα στον Ζλάταν στο Euro και τον Sotis). Aλλά καλώς ή καλώς δεν τον έχουμε. Τι πρέπει να γίνει τώρα; Να γίνουμε άνω κάτω με τις δηλώσεις σου;

ΥΓ6. Κι εσύ Γιαννάκη, άλλη φορά να προσέχεις τι λες περί τακτικής.

ΥΓ7. Δηλαδή αντί να ζητήσει ο Σκόρδας συγνώμη που με τις μαλακίες του, σπάσανε το αμάξι του Νεμπεγλέρα τότε που πήγε να φυγαδεύσει τον Αβραάμ, ζήτησε συγνώμη ο παίκτης; Κάτι περίεργα πράγματα...

ΥΓ8. Στη Γάτα πάλι το ...σφύριξε ο Αντριάνο. Στις μιάμιση το πρωί. Φεύγοντας με την αποστολή της Ιντερ ο Βραζιλιάνος άλλη έγνοια δεν είχε από το να αποθεώσει τον Ντιόγο...

ΥΓ9. Λίγη προστασία στο γαύρο ρε παιδιά. Είναι κρίμα να κλαίει ο Σάββας γιατί δεν θα παίρνει σφυρίγματα ο Ντιόγο, ο Βουτηχτής, επειδή ο κακός Βαρούχας είπε ότι κάνει θέατρο η ταλεντάρα!

ΥΓ10. Και μέσα σ΄ όλα φεύγει κι ο Θανάσης (ένας είναι ο Θανάσης). Κάτσε εδώ! Πού πας;

11 comments:

eforas said...

Γι'αυτό σου λέω ότι μόνο εσύ παρέχεις πολύπλευρη ενημέρωση! Εύγε!

Υ.Γ.: Επιτέλους ας πάψουν τα κυκλώματα να χτυπάνε την ομαδάρα! Μία είναι. Αυτή που άλωσε τη Δανία, ντε! Φυσικά και το ματς στο ιστορικό Φάρουμ ήταν απείρως πιο σημαντικό από κάποια Ίντερ (μην ήταν η Ίντερ Τούρκου;) Εξάλλου έπαιζε ο νέος Ροναλντίνιο!

Υ.Γ.1: Αλλά βέβαια, από την άλλη, τι να μας πει κι αυτός ο χοντρός ο Ροναλντίνιο; Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο της ομαδάρας! Και τότε...

Υ.Γ.2: Πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση του Μπράις Μουν. Κατάφερε να μεταθέσει από το Δεκέμβρη στον Ιούνη την ημερομηνία "μεταγραφής" του στον ΟΦΗ.

Υ.Γ.3: Αυτά τα υστερόγραφα πρέπει να ονομαστούν κάπως αλλιώς!

Υ.Γ.4: Ξανά: Είσαι εξαιρετική!

gatti said...

@eforas: Tι να κάνω κι εγώ; Παρατηρώ και καταγράφω ό,τι συμβαίνει τριγύρω...

ΥΓ. Είδες; Είδες πώς τον πολεμάνε τον γαύρο τα κυκλώματα; Μα, τα πιστεύει αυτά που λέει ο Σάββας; Ωρες - ώρες έχω την εντύπωση ότι η παρουσία του στο συγκεκριμένο πόστο είναι μια ευγενική προσφορά του θείου προς τους δημοσιογράφους για να βγάζουν ευκολότερα το ψωμί τους.

ΥΓ1. Τι να μας πει κι ο Ροναλντίνιο. Ξέρει να βουτάει αυτός σαν τον Ντιόγο; Δεν ξέρει! Οπότε , τι να μας πει ο άμπαλος!

ΥΓ2. Λες να κατηφορίσει προς Ηράκλειο μεριά τον Ιούνη; Ας ελπίσουμε πως όχι.

ΥΓ3. Τώρα που το λες... Πώς να τα πούμε όμως; Μιας και είμαι ...γατί, μήπως να τα πούμε "γρατζουνιές";

ΥΓ4. Ευχαριστώ...

eforas said...

Βεβαίως, να τα λέμε "γρατζουνιές", εφόσον είναι γρατζουνιές στο κατεστημένο...

Όσο για τη "μεταγραφή", μακάρι να μείνει το παλικάρι, αλλά πιστεύω πως τελικά θα πάει Ηράκλειο σαν ανταλλαγή του Εντόι...

The Bgt said...

Μουν... εισαι τρελλα! εισαι τρελλα με την πρασινη φανελα :D

zouk said...

Μια χαρα ο Φεγγαρος.Σιγα μην παει στο ΟΦΗ το παιδι.Η ομαδα πρεπει τελικα να εχει ενα Νοτιοαφρικανο.Αφου εφυγε ο Μορρις,ο Μουν εδω θα μεινει,μεχρι να ερθει ο επομενος.

Μου αρεσουν οι γρατζουνιες.
Απο εδω και περα γρατζ.1,2,3 και παει λεγοντας.

KitsosMitsos said...

Μετά τον Μουνίτις το νέο λογοπαίγνιο...
Καλά όλα αυτά και μια χαρά ήταν το παιχτάκι.
Για να δούμε τις συνέχειες!

SPIROS said...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ

The Bgt said...

Στον Γκουμα καλα κανανε. Τετοιες κουβεντες ΔΕΝ βγαινουν εξω απο τα αποδυτηρια.

Ο Ρουκαβινα απο οτι ξερω ηταν τραυματιας και ισως να μην θελουν να διακινδυνεψουν τιποτε.

Για το νινί δε ξερω, η αληθεια ειναι οτι ειναι ντεφορμε ο μικρος, αλλα εμπιστευομαι τον Τεντα σε τελικη αυτος ξερει καλυτερα απο εμας. ΕΛπιζω ομως να μην μπει στο ψυγειο οπως περυσι επι Βλακεϊρο.

Για το Σιοντη λυπαμαι μονο, θα ηθελα να παρει ευκαιριες αλλα και παλι ο κοουτς ξερει καλυτερα.

gatti said...

@eforas: Ok τότε από εδώ και πέρα θα ονομάζονται "γρατζουνιές"! :))

Θα δούμε αν έχει εξέλιξη και δεν είναι κομήτης, μπορεί και να μείνει. Πού ξέρεις...



@the bgt: To σύνθημα του Μιχαλάκη; Α πα πα...



@zouk: Φέγγαρος; Πολύ ...large σε βρίσκω! :)
Aχ, μη μου τον θυμίζεις τον Μόρις. Καλά είναι εκεί που είναι..


Αλλος ένας που συμφωνεί με τις "γρατζουνιές". Eφτασεεεεεεεεε!



@kitsomitsos: Καλά είναι τα λογοπαίγνια για τον Μουν, αρκεί να έχει καλή απόδοση.
Γιατί αν τα κάνει μαντάρα τα λογοπαίχνια με το όνομά του θα πάρουν άλλη διάσταση. Για ...κλάμματα...

Μια χαρά παιχτάκι δείχνει. Ας τον δούμε και σε μερικούς ακόμα αγώνες όμως.



@spiros: Φυσιολογικές μου φαίνονται. Ο Γκούμας πληρώνει τις δηλώσεις, ο Νίλσον την εμφάνιση. Το συνηθίζει να αποκλείει από την αμέσως επόμενη αποστολή έναν παίκτη από τον οποίο δεν είναι ευχαριστημένος. Με τον Σουηδό το έχει ξανακάνει. Ο Ρουκάβινα έχει ενοχλήσεις, οπότε λογικά δεν θα ρίσκαρε να τον πάρει σε ένα δυνατό παιχνίδι. Οσο για τον Νίνη η επίσημη αιτιολογία είναι το ντεφορμάρισμά του.



@the bgt: Κι εγώ πιστεύω ότι ο τεντάς ξέρει καλύτερα. Kαι κάπου είναι λάθος να κρίνουμε κάθε του κίνηση. Ξεχνάμε και κάτι βασικό. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει, οπότε πειραματίζεται να βρει το καλύτερο δυνατό σχήμα, για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Πού να ξέρει ότι κρέμεται η χατζάρα πάνω από το κεφάλι του σε κάθε αγώνα από τους "ειδήμονες" και ο βατραχοπρίγκιψ καραδοκεί για να του πάρει τη θέση....

squarelogic said...

Η ιστορία με τον "πρίγκηπα" λογικά τέλειωσε οριστικά το καλοκαίρι μετά την για 3η φορά αμφίθυμη στάση του.
Αλλά πάλι,είναι αναμενόμενο να πλασαριστεί ως η "σίγουρη λύση" στην απευκταία εκδοχή της πρόωρης απομάκρυνσης του Ολλανδού.

Πάντως αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα θα πρέπει να κάνουμε ένα ασύνηθες για τα ελλην.δεδομένα άλμα πίστης στο πρόσωπο του Τεν Κάτε.Έστω για να μην λέμε μετά οτι δεν προσπαθήσαμε...
Γιατί τεχνικός με καλύτερο βιογραφικό και αντίστοιχο κίνητρο πολύ δύσκολα βλέπω να έρχεται ξανά στην Ελλάδα...ας κάνει και τα λάθη του,αρκεί να μην είναι δογματικός στην επανάληψή τους.

gatti said...

@squarelogic: Tελείωσε; Δεν είμαι τόσο σίγουρη! Θα επανέρχεται κάθε φορά που θα υπάρχει μικρή ή μεγάλη κρίση.

Συμφωνώ μαζί σου. Θα πρέπει να πιστέψουμε και να δώσουμε χρόνο.
Είναι έξω από την ελληνική λογική, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Είναι γνωστό ότι ο Τεν Κάτε εκφράζει με ας πούμε αυταρχικό τρόπο τα "θέλω" του, αλλά είναι εξίσου γνωστό πως ξέρει τη δουλειά του. Ας ελπίσουμε πως θα φανεί το δεύτερο και θα τιθασεύει το πρώτο.