Tuesday, September 23, 2008

Στον αστερισμό της κουκούλας

Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί παρέα με τον καφέ μου, είναι να διαβάσω τα αθλητικά πρωτοσέλιδα. Κομπιούτερ, κούπα (ο πρώτος καφές της ημέρας είναι απαραίτητα ζεστός κι ας μην πιω άλλο ζεστό όλη μέρα - τουλάχιστον πριν ψυχράνει ο καιρός) και κατ΄ ευθείαν στα πρωτοσέλιδα. Πρώτα μια συνοπτική ματιά σε όλα μαζί και μετά κλικ στο καθένα ξεχωριστά για να τα διαβάσω σε μεγέθυνση. Εννοείται πως από την πρώτη συνοπτική ματιά συνήθως έχεις και την κεντρική ιδέα. Φυσικά από τις λεγόμενες "αντικειμενικές", γιατί οι οπαδικές έχουν έτσι κι αλλιώς το δικό τους ...χαβά.
Παίζει ο Παναθηναϊκός; Πρασινίζουν οι "αντικειμενικές". Παίζει ο Ολυμπιακός; Κόκκινο παντού. Παίζει η ΑΕΚ; Νάσου και το κιτρινάκι σπασμένο με λίγο (λίγο όμως) μαύρο.
Οταν δεν έχει αγώνα (γιατί όταν έχει, μπορεί ακόμα και ο τίτλος να είναι ίδιος), τότε υπάρχει μια κάποια διαφοροποίηση και αυτό που κοιτάζεις είναι προς τα πού γέρνει η πλειοψηφία. Σήμερα ας πούμε τα πρωτοσέλιδα βρίσκονται στον αστερισμό της ...κουκούλας!


Κουκούλα εδώ, κουκούλα εκεί, κουκούλα παραπέρα. Και έχει κάτσει έτσι το πράγμα που η κουκούλα είναι και αντικείμενο αλλά και φυσικό πρόσωπο. Κουκούλας ο παρατηρητής που έβγαλε λάδι το διαιτητικό τρίο του ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με τις γριές, κουκούλωμα και στα διαιτητικά αίσχη. Μήνυμα, λέει, η Score εν όψει Πανιωνίου και γαύρου. Δυσαρέσκεια στην ΠΑΕ για τη "σφαγή" και τη μη παραπομπή.


Δεν είναι όμως μόνο η ΑΕΚ που φωνάζει για την διαιτησία και τους παρατηρητές. Είναι και ο Παναθηναϊκός. Γιατί αν η ΑΕΚ είχε Κουκούλα, ο Παναθηναϊκός είχε Μπριάκο. Είδε κι έπαθε να απαλλαγεί από τον Ηπειρώτη που όπου έβρισκε τριφύλλι, το μαδούσε και νάσου να τον βρίσκει πάλι μπροστά του σαν παρατηρητή.

Οκτώ ο Κουκούλας στον Ντάτη στο ματς της ΑΕΚ, 8,3 ο Μπριάκος στον Τρύφωνα, τον επόπτη που "είδε" οφσάιντ τον Κλέιτον. Κι επειδή τώρα ο Μπριάκος δεν είναι Κουκούλας να παίξεις με το κουκούλωμα, η "Πράσινη" βρήκε άλλο τρόπο να δείξει τη δυσαρέσκειά της, αλλά να είναι και μέσα στην επικαιρότητα. Καλυμμαύχι του φόρεσαν του Μπριάκου και τον έκαναν Εφραίμ. Του Βατοπεδίου λέει και στη διαιτησία.
Εφραίμ ο Μπριάκος, έβαλε άριστα στον "όσιο" Τρύφωνα.
Και παραπομπή στις μέσα σελίδες για τα έργα και τις ημέρες του Μπριάκου ως διαιτητή. Κι αν δεν έχει έργα και ημέρες ο Μπριάκος στην ελληνική διαιτησία. Τύφλα να έχουν τα έργα και οι ημέρες του Ησίοδου.






Κι από κοντά νάσου και η Λάρισα. Ολα τα λεφτά το πρωτοσέλιδο της "Match Θεσσαλίας". Εχει βάλει από τη μια τον Πηλαδάκη από την άλλη ένα ρολόι απ΄ αυτά που ξυπνάνε και πεθαμένο (είχα κι εγώ παλιά ένα τέτοιο ρολόι, ρώσικο ήταν, που δεν υπήρχε περίπτωση να σε αφήσει το αναθεματισμένο να γυρίσεις πλευρό. Ηταν τόσο δυνατός ο ήχος και διαρκούσε τόσο πολύ που πεταγόσουν επάνω με τη μία). . Κι από κάτω τίτλο "ΞΥΠΝΗΣΤΕ!". Δυο παιχνίδια σου λέει σφύριξε την Ξάνθη εκτός έδρας ο Κουκουλάκης (πολύ κουκούλα ρε παιδί μου τελικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, Κουκούλας παρατηρητής, Κουκουλάκης διαιτητής - αυτό πια δεν είναι πρωτάθλημα είναι ολόκληρη η φιλμογραφία του Αρτέμη Μάτσα) και έχει τσιμπήσει δύο διπλά με Πανιώνιο και Λάρισα.


Πλάκα κάνουμε όμως; Τι νόμιζες δηλαδή; Οτι επειδή είναι ο Πηλαδάκης πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα, θα έχεις εσύ ευνοϊκή μεταχείριση από την διαιτησία; ΄Η μήπως νομίζεις ότι ο Πανόπουλος είναι κανας χθεσινός; Γιατί τον προσέλαβε τον Κασναφέρη; Για την σεξουαλική του καράφλα; Για να έχει προστασία από την διαιτησία τον προσέλαβε. Θα μου πεις έχασε εντός έδρας από τον γαύρο. Μη κοιτάς τώρα το ματς με τον γαύρο. Αυτό είναι άλλο ματς. Από αυτά που όταν βγάζεις το κομπιουτεράκι να μετρήσεις τους βαθμούς που θα μαζέψεις, δεν το υπολογίζεις καν. Ακόμα κι αν είσαι η Ξάνθη που τους πνίγεις όλους στα Πηγάδια...

***
Η μητέρα των αθλητικών φυλλάδων τώρα, ακολουθεί ως συνήθως το δικό της δρόμο. Προφορικό διαγώνισμα έχει βάλει η Sportday στον Γιώργο τον Δώνη και τον έχει ξετινάξει στις ερωτήσεις.


Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου, φουκαρά μου, έτσι και δεν απαντήσεις σωστά! Μια μεγαλοπρεπή κουλούρα θα σου βάλει ο κόουτς Χελάκης έτσι και δεν έχεις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έγιναν! Και άντε μετά να την βγάλεις τη χρονιά!


***

Μακράν το πιο αγαπημένο μου όμως πρωτοσέλιδο σήμερα είναι αυτό που έχει το "Φως των Σπορ". Μιλάμε τώρα για ΤΟ ρεσιτάλ. Ιδού ο τρόπος που πρέπει να στήνονται τα πρωτοσέλιδα. Ιδού ο τρόπος που πρέπει να γράφονται οι ειδήσεις. Μιλάμε τώρα ότι αυτό δεν είναι απλό πρωτοσέλιδο. Είναι εφημερίδα ολόκληρη! Ποιος ο λόγος να πάρεις όλη τη φυλλάδα; Αφού γράφει τα πάντα στην πρώτη της σελίδα! Από πού θες να αρχίσω; Από τις εξάρες του Βαλβέρδε; Που βρήκε ο Ισπανός το ιδανικό εξάγωνο που πρέπει να παίζει στο γαύρο σε κέντρο και επίθεση; Θαύμα! Θαύμα! Από το Ντιόγο που το άλμα του θυμίζει Μποτίνο; Από τους ύμνους του Σάββα στην τεχνική του Βραζιλιάνου στις κεφαλιές; Από τη μπασκετική νίκη του γαύρου στο τουρνουά του Κολοσσού; (Παρεμπιπτόντως αυτός ο Παντελής Διαμαντόπουλος δεν είναι ίδιος ο Φοίβος;). ΄Η μήπως από τις δηλώσεις του προπονητή του Πανσερραϊκού, Παπακώστα που πήρε σβάρνα τις γαυροφυλλάδες για να εξυμνήσει το μεγαλείο του θρύλου; "Δεν ξέραμε λέει από πού μας ήρθε!" Να ψαχτεί λέω εγώ λιγάκι μπας και του έχει μείνει και κανα ...ενθύμιο!


Ομως, όχι! Εγώ δεν στέκομαι σε τίποτα από τα παραπάνω. Εκεί που η εφημερίδα ξεπέρασε τον εαυτό της είναι στα ...παστέλια του Ντιόγο. Αντιγράφω: Βλέποντας μπάλα και ...Αμπάρη να μη του κάνουν το χατίρι στην πρεμιέρα (ο Αμπάρης δηλαδή θα έπρεπε να του πει "περάστε") ο Ντιόγο "την είδε αλλιώς" και αποφάσισε να λειτουργήσει ανάποδα: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΚΟΛ. Aυτό που με τόση τέχνη και ...σιροπιαστή γλύκα έβαλε στον Κοτταρά, ήταν μια ακόμα απόδειξη πως ο θαυματουργός Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα...
Mιλάμε τώρα ότι τόσα χρόνια διαβάζω εφημερίδες, τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδιαβάσει. Για όλα υπάρχει πρώτη φορά τελικά. Από εδώ και μπρος όλη μου η προσοχή στα παιχνίδια του γαύρου θα είναι στραμμένη στον μικρό θαυματουργό Βραζιλιάνο. Οταν τον βλέπω να στέκεται σε μια γωνία και να μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να πετύχει γκολ θα ξέρω ότι η συγκεκριμένη ευκαιρία των συμπαικτών του είναι καταδικασμένη να πάει άπατη.
Οταν όμως τον δω να κινείται προς την περιοχή, θα είμαι πλέον βέβαιη πως το βραζιλιάνικο λαγωνικό έχει μυριστεί πως η συγκεκριμένη πάσα συμπαίκτη του, λάθος αντιπάλου κ.λπ. δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα παστέλι. Αμέσως οι αισθήσεις μου θα σημαίνουν συναγερμό, θα εναρμονίζομαι με τις κινήσεις του μικρού Βραζιλιάνου μάγου και θα απολαμβάνω την απαράμιλλη τεχνική του όπως θα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και θα σκοτώνει τις αντίπαλες άμυνες!

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΄Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ;
***

Και τελικά η πιο σημαντική είδηση της ημέρας, αυτή που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους και να της δώσουμε την μεγαλύτερη σημασία, αναφέρεται μόνο σε μία εφημερίδα, την Goal και με σχετικά μικρά γράμματα. O Σαμαράς λέει σκοράρει κατά βούληση στην Ευρώπη, όταν στην Ελλάδα από τα 51 τέρματα που έχουν επιτευχθεί ως τώρα στις 3 πρώτες αγωνιστικές, μόλις 3 τα έχουν πετύχει Ελληνες. Δοξάστε μας! Οχι τίποτα άλλο, αλλά να το σκεφτούμε ξανά δύο φορές όταν τα χώσουμε στον Ρεχάγκελ που καλεί πολλούς λεγεωνάριους. Πού να τους βρει στην Ελλάδα τους Ελληνες σκόρερς;



***


Scratch: "Σκοτώθηκε" ο Πετράκης με τον θείο, βλέπει που προωθεί και τον Σωκράτη τζούνιορ στην ΠΑΕ και τα βρόντηξε. Σου λέει εγώ υποβιβάζομαι στον Ερασιτέχνη και ο μικρός θα είνα μέσα στα κόλπα;

Scratch 1: Eχω τη λύση στην ΑΕΚ για τον Τζιμπούρι. Κάντε όπως ο Ν΄ Ντογιέ. Πέρσι ο δικός μας προκειμένου να μένει νηστικός στο Ραμαζάνι, συζήτησε με τον πνευματικό του και αυτός τον συμβούλεψε να στέλνει χρήματα σε μια οικογένεια στη χώρα του, γεγονός που θα του επιτρέψει να σιτίζεται κανονικά στο Ραμαζάνι. Ας υιοθετήσει και ο Τζιμπούρ μια οικογένεια στην Αλγερία, να στέλνει το κατιτίς του για να μπορεί να τρώει. Δεν φαντάζομαι να είναι φραγκοφονιάς ε;

Scratch 2: Δηλαδή τώρα στη συναυλία της Μαντόνα όσοι έχουν διαρκείας μπορούν να μπουν στο ΟΑΚΑ τζάμπα;

Scratch 3: "Bήματα προόδου έκανε η διαιτησία" λέει ο Γκαγκάτσης. Μας δουλεύει κι από πάνω.

Scratch 4: Oπως το πάει ο Νίνης θα είναι παιχνίδι και συμβόλαιο!



Scratch 5 (Μπασκετικό): Εδώ δίπλα!

13 comments:

tzonakos said...

Ο Γκαγκάτσης νομίζει οτι μας δουλεύει. Ο άσχετος.
Ο Ντιόγος ειναι πυροτέχνημα.
Ο μπασκετικός Ολυμπιακός θάμπωσε στο Κολοσσαίο τουρνουά.
Πολλές κουκούλες, μυρίζομαι κουκουλώματα.

Φυλλάδες σπάνια διαβάζω αφου αυτές απευθύνονται συνήθως σε χαμηλού επιπέδου οπαδούς και όχι φιλάθλους.

Τι άλλο ; α, γουστάρω Σαμαρά, το εχω ξαναπεί :) και όχι μη μου κανονίσετε ξαφέ μαζι του ρε σείς.
Ζητείται Ελλην γκολτζής !

Crazy Tourists said...

Τι ακριβώς καθήλωσε όλη την Ευρώπη;

Τρελοτουρίστρια

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μέσα σε όλα - υπέροχα το πήγες. Τα χάλασες λίγο στο τέλος (για την ακρίβεια όχι εσύ, αλλά η κοντοφυλλάδα) με τον Τσίλντρες. Η ΥΒΡΙΣ τιμωρείται... Και μια πληροφορία. Ίσως δε το ξερεις, αλλά ο Παπακώστας, ο προπονητής του Πανσρερραϊκού, είναι "άρρωστος" γαύρος. Για να μη σου μείνει η απορία τί έπαθε ξαφνικά. Δεν το έπαθε ξαφνικά, το έχει πάθει από πολύ παλιά (και -ευτυχώς- δεν γιατρεύεται)! Καλό απόγευμα.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Διάβασα καλά?
Όλα τα βάζει όλα τα παστελώνει???

gatti said...

@tzonakos: Mάλλον ο Γκαγκάτσης αδιαφορεί για το τι πιστεύουμε. Κοινώς, μας έχει ...γραμμένους.

Για τον Ντιόγο θα περιμένω, μπορεί και να αξίζει. Αλλά δεν μπορώ να
μην σχολιάζω την αβάντα όταν είναι τόσο κραυγαλέα αποτυχημένη.

Θα στρώσει ο μπασκετικός γαύρος, αλλά μέχρι τότε κάτσε να κάνουμε λίγη πλακίτσα!

Τελικά τον τιμώρησαν τον Κουκούλα και τους κουκουλωμένους στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Α, εγώ διαβάζω εφημερίδες, μου είναι αδύνατο να μην διαβάσω. Και ανάλογα επιδοκιμάζω, αποδοκιμάζω, βρίζω ή τσαντίζομαι...

Αμάν με τον Σαμαρά! Το ξέρω ότι τον πας! Εσύ κι ο Ρεχάγκελ! :))



@crazy tourists: H απόδοση του γαύρου στο μπασκετικό τουρνουά της Ρόδου, τρελοτουριστάκι μου! :)))



@γιωργος κεντρωτης: E, όχι και ύβρις! Πλακίτσα είναι. Αλλά να σου πω την αλήθεια, τον Τσίλντρες δεν τον έχω περί πολλού. Μέχρι να καταλάβει τι παίζει στην Ευρώπη, με ζώνες κ.λπ. θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτό πιστεύω, μπορεί να κάνω και λάθος. Η μεγάλη μεταγραφή σας για μένα είναι μόνο ο Θοδωρής. Και - ίσως - ο Σόφο αν έχει βάλει μυαλό.

Οσο για τον Παπακώστα, γαύρος ή μη, δεν συνηθίζεται για εν ενεργεία προπονητή μιας από τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα να εκθειάζει με τόσο δέος έναν από τους άλλους μονομάχους. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Και βέβαια ο καθένας μπορεί να τον κρίνει...



@pavlos: Mια χαρά διάβασες Παύλο μου! Κι αν δεν έχουμε "παστέλια" στη μπάλα!

eforas said...

Γειά σας! Ο Σαμαράς είναι προσωπική μου συμπάθεια, αλλά, ρε παιδιά, εναντίον ποιων ομάδων παίζει; Φόλκερκ, Κιλμάρνοκ, Σεντ Μίρεν, Ινβερνές, κλπ. Ήμαρτον ρε! (που θα έλεγε και μια ψυχή!) Ούτε ο Ντιόγο πια! (λέμε και καμιά μ@^@&|@ να περνά η ώρα)

Γιωργος Κεντρωτης said...

Λοιπόν, εκλεκτή φίλη, αρχίζω να ανησυχώ, και πολύ μάλιστα. Συμφωνούμε σε όλα όσα έγραψες πιο πάνω στην απάντησή σου. Πλακίτσα, όμως, τώρα: Λες νά 'σαι γαύρα και να μην το ξέρεις; Όχι, εγώ δεν είμαι Βάζελος (που δεν το ξέρει...)! Βάζελος είναι ο αδελφός μου, ο οποίος μάλιστα λέει ότι -άκουσε, τι λέει το "κάθαρμα"!- η δεύτερη ομάδα του είναι ο Ολυμπιακός. Πώς δεν έχω γίνει ακόμα αδελφοκτόνος;!

gatti said...

@eforas: Εγώ ό,τι και να πω για τον Σαμαρά, είμαι προκατειλημμένη και δεν πιάνεται. Πάντως ακόμα κι αν δεν τρελαίνομαι για πάρτη του, η αξία του είναι δεδομένη. Και θα σκόραρε και εναντίον πιο δυνατών ομάδων...

Ντιόγο πάντως δεν είναι! :p



@γιωργος κεντρωτης: Eντάξει, είπαμε να κανουμε πλάκα αλλά μη το ...ξεφτιλίζουμε κιόλας! Ε όχι και γαύρος!!! :pp

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μου το χαλάς, φιλτάτη! Δεν σε είπα -έστω και χαριτολογώντας- "γαύρο", αλλά "γαύρα"! Εν τάξει, δεν θα τα χαλάσουμε! Έχουμε τουλάχιστον 1.000.000 άλλους λόγους να τσακωνόμαστε, μην πλακωνόμαστε και για τις παρωνυχίδες! (Άσε που εσύ έχεις νύχια, κι εγώ δεν μπορώ να κάνω σοβαρά λόγο για λέπια! Οπότε εδώ νικάς άνευ αγώνος). Σε πάω γιατί έχεις χιούμορ - κάτι που σπανίζει ΓΕΝΙΚΩΣ! Καληνύχτα.

Νικόλαος Παπουτσής said...

Δεν ξέρω αλλα αυτό με την διαιτησία δεν αλλάζει με τα λόγια
Δεν ειναι δυνατόν να κάνουν τα κοράκια οτι θέλουν
Υπάρχουν και αλλοι τρόποι για να μην χαλάσει το ποδοσφαιράκι
Αλλα δεν θέλουν να τους εφαρμόσουν
Γιατί?
Ελα ντε!!!!

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

island said...

Ένα έχω να πω γατάκι. Σωρωπιάστηκα ο άνθρωπος πρωί πρωί και δεν ξέρω τί να κάνω. Τί να πει και ο Πετρόπουλος δηλαδής που έχει πάρει το μυδράλιο;

Φιλάκια γατάκι.

ΥΓ Έχεις θέμα τελικά με τον Τσίλντρες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μπορεί και να σου αρέσει δηλαδή!!!

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: Aυτό πάλι πού το πας; Για τα νύχια λέω...

Καλημέρα! :))



@karaflokotsifas: Oσο υπάρχουν συμφέροντα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη διαιτησία κοτσύφι μου. Ξέρεις καμιά φορά ένας κόραξ δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μπορεί να το κάνει απλώς για να πηγαίνει με το ...ρεύμα. Και βέβαια υπάρχουν και οι ανίκανοι που δεν έχουν τον παραμικρό δόλo, αλλά απλώς "δεν μπορούν τα παλικάρια". Γενικά δηλαδή ...βράστα!

Φιλιά κοτσύφι μου!

Καλημερούδια!



@island: Mε τόσα ...παστέλια, τι να κάνεις κι εσύ; Να μη σοροπιαστείς;

ΥΓ. Ατιμούτσικο Νησάκι! Με πήρες χαμπάρι ότι γουστάρω Τσίλντρες! Αχ, δεν είναι πολύ ωραίο αγόρι; ;)))

Crazy Tourists said...

Χαχα!!! Είπα κι εγώ!! Πού να κέρδιζε και κανέναν αγώνα!! Θα τρέλαινε και τους Αμερικάνους!! Σε καλό τους!! Τουλάχιστον μας κάνουν και γελάμε!!

Καλημέρα!! Φιλιά πολλά!

Τρελοτουρίστρια