Tuesday, September 30, 2008

Πονάνε ω ρε τα παλικάρια;


Νοσοκομείο. Μάλιστα, νοσοκομείο λέει ο κυρ κυρ Σάββας πως ήθελαν κάποιοι τον γαύρο το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήτη. Είχαν λέει σχέδιο εξόντωσης του γαύρου και γι΄ αυτό και προσπάθησαν οι Κρητικοί με κάθε τρόπο να τους βγάλουν από τη μέση. Μιλάμε τώρα ότι το βράδυ του Σαββάτου οι γαύροι δεν πρέπει να έκαναν άλλη δουλειά από το να μετράνε τα ...μέλη (όχι το μέλος, τα μέλη) των παικτών τους για να δουν αν τελικά ήταν αρτιμελείς. Πώς μετράει το βράδυ ο βοσκός τα πρόβατά του πριν τα βάλει στη στάνη για να δει αν λείπει κανένα; Ετσι και ο Σάββας ως άλλος γιδοβοσκός μετρούσε τους παίκτες για να δει αν είναι σώοι.




Ο Ντιόγο λέει είχε 2 χέρια, 2 πόδια, γύρισε ζωντανός. Ο Λέτο πάλι σώθηκε από θαύμα. Τα έχει όλα. 2 πόδια, 2 χέρια, κεφάλι. Ζωντανός κι αυτός. Αν κι εδώ που τα λέμε για να έχει αυτός κεφάλι και στον Ντιόγο να μην αναφέρεται "παίζει" να γύρισε ακέφαλος ο Βραζιλιάνος. Με τον Μπελούτσι τώρα ανησυχήσανε λίγο παραπάνω. Στη φωτο λέει λείπει το πόδι, αλλά το έχει. Ουφ! Και πήρα μια τρομάρα! Γιατί ειδικά με τον Μπελούτσι θα είχαμε και θέμα. Ποιο πόδι λείπει; Το αγορασμένο ή το άλλο; Γιατί καλά να λείπει το αγορασμένο. Εχεις ρήτρες, συμβόλαια, ό,τι και να πάθει είσαι κατοχυρωμένος ρε παιδί μου. Αλλά άμα λείπει το ξένο; Πού να το βρεις το ξενο πόδι έτσι και σηκώσει μπαϊράκι και αρχίσει να κάνει τα δικά του; Και δεν έχεις και δικαιώματα πάνω του για να το επαναφέρεις στην τάξη. Και πες ότι δεν το έφαγε ο κανίβαλος ο Μπαρκαουάν. Αφού κατά πως γράφει παρακάτω η φυλλάδα, ο Ρουμάνος είναι αρνάκι, άρα χορτοφάγος. Πες λοιπόν ότι την σκαπούλαρε το πόδι. Πολύ θέλει μ΄ αυτά που είδε στην Κρήτη να πάρει των ...ομματιών του και να σηκωθεί να φύγει; Σου λέει προκειμένου να με φάνε λάχανο, φεύγω από την Ελλάδα. Αντε βρες το μετά!


Αλλά καλά να πάθει ο γαύρος που ανησυχεί. Καλά να πάθει γιατί πήγε κι έδιωξε τον Λούα Λούα. Γιατί άμα είχε τον Λούα Λούα δεν θα ανησυχούσε για ποδάρια. Ενα έξτρα είχε ο Κονγκολέζος. Κι ένα τρίτο πόδι όλο και κάπου θα μπορούσε να χρησιμεύσει.

Μιλάμε τώρα ότι του έχει πέσει πολύ βαριά του γαύρου η διαιτησία του Μαζαράκου. Αφού πήγε με το ζόρι ο Σάββας και του τράβηξε το ερυθρόλευκο κασκόλ και του φόρεσε πράσινη φανέλα. Είναι αυτό που λένε κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι οι παντρεμένες.

Κι από το πρωί μέχρι το βράδυ άλλο πράγμα δεν λέει. Την κασέτα έχει βάλει και παίζει: "Μας σακάτεψαν! Μας βάρεσαν στο ψαχνό!". Σα να λέμε τώρα ότι ο γαύρος δεν μπόρεσε να αποδώσει τη μπαλάρα που αποδίδει συνήθως επειδή ο ΟΦΗ τον έπαιξε σκληρά και τον πλάκωσε στο ξύλο. Πονάνε ωρε Σάββα τα παλικάρια; Εγώ κατά πως θυμάμαι, εσύ έχεις πει πως το ποδόσφαιρο είναι για άντρες. Μήπως το έχει πει κανας άλλος και κάνω λάθος; Οχι δηλαδή αλλά άμα είναι για άντρες, ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, δεν είναι μέρος του παιχνιδιού και η δύναμη και το πάθος, ακόμα και οι κλωτσιές; Αν δεν το αντέχεις τράβα να παίξεις τένις. Διαφορετικά, δεν θα σκούζεις όταν σε παίζουνε οι άλλοι σκληρά και θα κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν αναλαμβάνουν δράση οι δικοί σου σκοτώστρες. Αντε γιατί λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε ότι είσαι του Παρθεναγωγείου. Οτι κάτι καλόπαιδα σαν τον Ζε Ελίας να πούμε δεν έριξαν ποτέ κλοτσιές, ούτε καρατιές, ούτε χτύπησαν εν ψυχρώ αντίπαλο, χωρίς να τους πειράξει κανείς ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι!


Scratch: Nικολακόπουλος: "Πώς ο ΠΑΟ (όχι ο ΟΦΗ) σταμάτησε τον Ολυμπιακό στην Κρήτη". (Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι...)

Scratch1: Καρπετόπουλος στον spor-fm συζητά με Κνικ και πετάει την μεγάλη παρόλα: "Οι παίκτες του ΟΦΗ έδιναν την εντύπωση ότι ήξεραν από πριν πως ό,τι και να κάνουν μέσα στο παιχνίδι, κόκκινη κάρτα δεν θα πάρουν". Ναι, πριν τον αγώνα είχαν ένα déjà vu.

Scratch2: Μαζαράκο θάσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα!

Scratch3: Σάββας για τον Ντουντού: "Τον έχουν εδώ οι γιατροί, προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Ολο το ιατρικό τιμ έχει πέσει από το Σάββατο το βράδυ πάνω του. Αντί να πάμε σπίτια μας να κοιμηθούμε τρέχαμε στο νοσοκομείο του Ρέντη. Δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν μπορεί να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο αν αφήνουμε να γίνουν τέτοια αίσχη στα γήπεδα. Να χτυπάνε εν ψυχρώ. Σας λέω ότι και ο ΠΑΟΚ δικαίως φωνάζει. Δεν είναι μόνο για μας". (Με ποιον παίζει ο ΠΑΟΚ στην μεθεπόμενη αγωνιστική; Με Παναθηναϊκό; Σύμπτωση καλέ, σύμπτωση!).

19 comments:

squarelogic said...

απολαυστικο gatti,ειδικα η αναζήτηση του "χαμένου ποδιού"!
Καλά,αυτο το εξώφυλλο καταμέτρησης μελών παίζει να είναι το πιο ευρηματικό οπαδικο εξώφυλλο ever!Πρω(κ)ταθλητης ήταν?

Κε Σάββα μου
εσάς λέτε οτι σας σάπισε στο ξύλο αλλά φύγατε με 0.Εμάς πάλι περσι μας σάπισε στα γκολ!Τι προτιμάτε?

ΥΓ.
Πάντως είναι καταθλιπτικό αντί για το ποδόσφαιρο να πρέπει να'ασχολεισαι τι και γιατί το είπε ο τάδε κι ο δείνα...Δεν θα προοδεύσουμε ποτέ έτσι.

gatti said...

Πρωταθλητής, τι άλλο; Είναι πράγματι ευρηματικό, όταν το είδα έβαλα τα γέλια!

Ναι, φωνάζει κι ο Σάββας τώρα. Λίγο ακόμα και θα ξεχάσουμε ότι στη γενική σούμα ο γαύρος έχει φύγει με περισσότερους βαθμούς από το Ηράκλειο από ό,τι εμείς που έχουμε τον ΟΦΗ ...παράρτημα! Χώρια οι "κηδείες" που μας έχει κάνει στην Αθήνα. Στο μεταξύ, πουθενά κουβέντα για την αγωνιστικότητα του αντιπάλου. Το μόνο που αναφέρεται επαναλαμβανόμενα είναι το σκληρό παιχνίδι.

Είναι καταθλιπτικό όντως να ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του καθενός. Πρόοδος; Πιστεύεις ότι θα έρθει ποτέ; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω...

eforas said...

Μα δεν χρειάζεται να είναι αρτιμελείς για να καθίσουν σήμερα και αύριο στον ΚΑΝΑΠΕ!

Καλημέρα σας!

irene said...
This comment has been removed by the author.
irene said...

το στιγμιότυπο της κίτρινης κάρτας του Vitolo στον Vieirinha το είδες;; χασαπηδες κυκλοφορούν πολλοί κ κανείς δεν λεει να τους δώσει κόκκινη ..

αλήθεια το ειπε αυτό ο νικολακόπουλος;; ούτε τα προσχήματα;;

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μου έφτιαξες την μέρα!!!

Καλημερούδια

Giorgos Varvakis said...

Καλημέρα! Εγώ πάντως είδα χθες τα στιγμιότυπα από το Ηράκλειο με πρωταγωνιστή τον Μπαρκαουάν και τρόμαξα...

Alexandros said...

Στην Ελλάδα η επιθετική τακτική αποδίδει. Τα χώνουμε στους διαιτητές και την Ομοσπονδία και όλo και κάτι θα τσιμπήσουμε.
Δεν είδες η ομάδα σου; Άρχισε να "φωνάζει" για την διαιτησία και είχαμε γούστα το Σαββατοκύριακο. Και η πλάκα είναι ότι είστε η μοναδική ομάδα από τις τρεις που δεν έχει χάσει βαθμούς λόγω διαιτησίας. Ούτε έχει πάρει βέβαια.

Την Καλημέρα μου gatti!

gatti said...

@eforas: Kαλά, κράτησε και μια πισινή, μην πάθουμε καμιά ζημιά στην Κύπρο και λυθούν στα γέλια πάνω στον καναπέ!

Καλημερούδια! :)



@irene: Ο Πολατιάν ήταν τρία πουλάκια κάθονταν! Το στιγμιότυπο ήταν ανατριχιαστικό. Κρίμα το παλικαράκι!

Πότε τα κράτησαν τα προσχήματα για να τα κρατήσει τώρα ο Νικολακόπουλος;

Τώρα έχουν επιδοθεί σε ...εκστρατεία εν όψει του αγώνα με σας. Γι΄ αυτό οι τόσες φωνές και τα ουρλιαχτά.



@pavlos: Xαίρομαι που το ακούω!

Καλημερούδια Παύλο μου! :))



@gvarvakis: Nαι, είναι αλήθεια πως ο Ρουμάνος ήταν δολοφόνος. Ετσι και τον πετύχαινε τον Μπελούτσι, σήμερα θα τον έκλαιγε η μανούλα του τον Αργεντίνο. Ευτυχώς αστόχησε!



@alexandros: Eτσι είναι. Οποιος φωνάζει βλέπει αποτελέσματα. Και όποιος φωνάζει δεν φωνάζει για τα περασμένα παιχνίδια, αφού γνωρίζει πως ό,τι κι αν έγινε εκεί δεν αλλάζει. Φωνάζει για τα προσεχή. Γι΄ αυτό και ο γαύρος έχει σεληνιαστεί αυτές τις μέρες. Επειδή είναι μπροστά το παιχνίδι με την ομάδα σου.

Οσο για μας, το ότι δεν έχουμε χάσει ακόμα βαθμούς από την διαιτησία είναι τυχαίο.
Ανετα θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Για σκέψου αν κατέληγε γκολ το δοκάρι του Αρη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε δεν θα είχαμε αδικηθεί από το ανύπαρκτο οφσάιντ που σφυρίχτηκε στον Κλέιτον στον ίδιο αγώνα; Εμένα μου αρέσει που φέτος στην ομάδα μου άρχισαν να φωνάζουν από πριν και όχι κατόπιν εορτής. Ο Παναθηναϊκός βέβαια υποστηρίζει πως είχε βαθμολογικές απώλειες εξαιτίας του διαιτητή στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά έχω γράψει εδώ και καιρό ότι δεν συμφωνώ.

Καλημέρα, Αλέξανδρε!

zouk said...

Τωρα ξερω.Αμα παθω κατι θα παω για ακτινογραφιες στον "Πρωταθλητη".
χαχαχαχα

νατασσΆκι said...

Καλά, απίθανα τα εξώφυλλα που μετράνε χέρια-πόδια!!!
Έχουν φαντασία οι συντάκτες, δε λέω...

Εμένα άλλο μου έμεινε. Που λες κάπου: Αν δεν το αντέχεις τράβα να παίξεις τένις.
Βρε, το θεωρείς εύκολο άθλημα το τένις;
Ξέρεις πόση δύναμη χρειάζεται;;;
:)))))))

Καλημέρες, γατί μου!

gatti said...

@zouk: Nαι, ναι! Θα σου βγάλουν κάτι πλάκες τέλειες!

Καλημέραααααααα


@νατασσάκι: Eίχαν πολλή έμπνευση σ΄ αυτό το πρωτοσέλιδο! Είναι γεγονός.

Δεν το θεωρώ καθόλου εύκολο το τένις! Απλώς το τένις, έχει μεν δύναμη και πάθος αλλά δεν έχει κλοτσιές! Για το ξύλο το έγραψα!

Παίζεις τένις Νατάσσα μου;

Καλημέρα! Φιλιά! :))

νατασσΆκι said...

στα νιάτα μου :)))

Και μάθαινε κι ο Άκης, για 3 χρόνια -μετά τον κέρδισε το καράτε... τι να πεις, άβυσσος!
:))

Έχουμε καλά γήπεδα όμως εδώ κοντά, και πάμε συχνά και παίζουμε με φίλους ;)

gatti said...

@νατασσάκι: Πολύ καλό που συνεχίζεις! Εστω και σαν ξεμούδιασμα! Είναι ωραίο το τένις.

Από το τένις στο καράτε ο μικρός; Οντως, άβυσσος! :)))

island said...

Πλησιάζουν τίποτις εκλογές γατάκι; Και δεν λέω για τις γνωστές του καταλληλότερου. Για τις ποδοσφαιρικές λέω. Μήπως γι αυτό έχουν βγει τα μαχαίρια; Μήπως ο γαύρος νιώθει την ανάσα μας πλέον; Και εννοώ σε παιχνίδι δυναμικότητας παραγόντων.

Ο κυρ Σάββας γιατί σκούζει έτσι. Για να καλύψει τις αδυναμίες του σε θέματα μεταγραφών του Καλοκαιριού;

Θα έχει και πιο σκληρά πρόσωπα ο πόλεμος γατάκι. Και αναφέρομαι σε ανακοινώσεις. Ίσως να υπάρχουν και προβοκάτσιες.

ΥΓ1 9και μοναδικό). Έλεγαν οι φυλλάδες των γαύρων ότι δεν παίζει ο ΟΦΗ αλλά ο ΠΑΟ επειδή παίζει ο Μάλαρτζ και ο Εντόι. Ο Ταραλίδης αλήθεια πού έπαιζε πριν και τώρα βγαίνει και μιλάει για το μεγάλο πριμ που θα πάρουνε;

kakaskimos said...

Χάσατε βαθμούς. Από λάθος που μπορούσε να γίνει και δεν έγινε εσκεμμένα (αν και πολύ πιστεύουν το αντίθετο, όπως άλλοι πιστεύουν ότι ή απόφαση ήταν σωστή).

Αλλο μια απόφαση λάθος κι άλλο πολλές αποφάσεις λάθος. Κι αν ο Ολυμπιακός είχε ευνοηθεί κάποιες φορές, δεν σφυρίζεις για να ισοφαρίσεις τα λάθη.

Το πρωτοδέλιδο ήταν όντως γελοίο. Αλλά τέτοια υπάρχουν πολλά. Οπως ένα πράσινης εφημερίδας πριν μερικά χρόνια που έλεγε κάτι του στυλ "πάμε να πάρουμε το ουέφα"...

Οσο για το δικό σου κείμενο, αφού το ποδόσφαιρο είναι για άντρες, γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Ντιόγο? Και όπως τα σφυρίγματα σε έναν αγώνα δεν γίνονται για να ισοφαρίσεις λάθη που έκανες νωρίτερα, έτσι και οι κάρτες που δεν δίνεις δεν ισοφαρίζουν αυτές που (κακώς) δεν είχαν δοθεί στον Ζε Ελίας.

Καλημέρα

gatti said...

@island: Ετσι είναι. Για πρώτη φορά ο γαύρος αισθάνεται ότι κάποιοι έχουν ξυπνήσει από την απέναντι πλευρά και δεν θα δέχονται αδιαμαρτύρητα την αδικία.

Ο κυρ Σάββας σκούζει γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Το μαντρόσκυλο του γαύρου που φωνάζει για να φοβηθούν οι υπόλοιποι.

Ναι, δεν το συζητάμε κι εγώ περιμένω πολύ χειρότερα πράγματα. Και χειρότερο για μένα δεν είναι οι ανακοινώσεις. Χειρότερο θα είναι να μπουν στο παιχνίδι οι ανεγκέφαλοι που διαβάζουν αυτές τις εφημερίδες και πωρώνονται και μετατρέπουν τα παιχνίδια σε πόλεμο.

ΥΓ. Αυτά δεν πιάνονται. Μόνο οι δικοί μας παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ μετράνε.



@kakaskimos: Κουλάρετε βρε συ. Μια φορά δεν πήρατε σφυρίγματα και χαλάσατε τον κόσμο! Τι να πουν κι οι άλλες ομάδες;

Αν νομίζεις ότι με τα όποια λάθη έκανε ο Μαζαράκος στο ματς της Κρήτης, ισοφάρισε τις ...κάποιες φορές που έχει ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, τότε μάλλον ζούσες σε άλλη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και όχι στην Ελλάδα.

Aπό γελοία πρωτοσέλιδα να φαν κι οι κότες. Και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Αλλά και γενικότερα στον αθλητικό χώρο. Θυμάσαι πράσινο πρωτοσέλιδο που έλεγε "πάμε να πάρουμε ουέφα;". Τι σύμπτωση! Κι εγώ θυμάμαι ανάλογο κόκκινο του στιλ "Μπορούμε το Τσάμπιονς Λιγκ".

Αλλο το αν ένα άθλημα είναι αντρικό κι άλλο η καταστρατήγηση των κανονισμών. Σπρώξιμο του επιθετικού στον αμυντικό στην περιοχή είναι φάουλ, πώς να γίνει τώρα; Θα αλλάξει κι αυτό; Μη τα συγχέουμε!

Ο Ζε Ελίας δεν ήταν παράδειγμα συμψηφισμού. Ηταν υπενθύμιση του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας που το παίζει σήμερα Παναγία και που οι παράγοντές της ...πέφτουν από τα σύννεφα για το κλίμα που αντιμετώπισαν σε μια αντίπαλη έδρα.. Ε όχι να μιλάει τώρα και ο γαύρος για κλίμα τρομοκρατίας! Προς Θεού! Μας βλέπουνε!

Καλημέρα!

Stepas said...

"Το αγορασμένο ή το άλλο;" Χα χα χα!!
Φοβερό!

Απίστευτα πράγματα γίνονται στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Σε φάση που αδυνατώ να τα παρακολουθήσω. Ευτυχώς που διαβάζω το μπλογκ σου και πιάνω μερικά.

ΥΓ:Πριν 2 χρόνια είχαμε τον κλεφτοκοτά τον Μπαρκαουάν. Φέτος έχουμε Κοντρέρας. Είναι να μην αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλα...;

gatti said...

@stepas: Δεν χάνεις τίποτα που δεν παρακολουθείς τι γίνεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι! Μην κοιτάς τη δική μου διαστροφή! :))

YΓ. Εννοείται ότι πρέπει να αισιοδοξείτε! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το πρόσφατο παρελθόν!