Friday, September 12, 2008

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (Το μονοπάτι των Βασιλιάδων). Ενα εγκαταλειμμένο μονοπάτι ή via ferrata ("σιδερένιος δρόμος" = διαδρομή εξοπλισμένη με συρματόσχοινα και μεταλλικές σκάλες στα εκτεθειμένα σημεία). Ενα μονοπάτι που κρέμεται στο κενό μέσα στο στενό φαράγγι του El Chorro, κοντά στην πόλη Álora στην επαρχία της Μάλαγα στην Ισπανία.




Δείτε το και δεν θα χάσετε!

7 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ουάου!!!
Ούτε για αστείο δεν θα το περπάταγα!!!

eri said...

το hiking με αυτό που είδα θα γίνει κ extreme sport!

gatti said...

@pavlos: Εγώ πάλι πολύ θα το ήθελα να βρεθώ κάποια στιγμή εκεί πάνω!

Καλημέρα Παύλο μου!



@eri: Aπίστευτο δεν είναι; Ξετρελάθηκα που το είδα!

Φιλιά!

Είδωλο said...

και αντε σου λεω εγω περνας, μετα πως γυρνας πισω?

Ουτε για ανεκδοτο

gatti said...

@x-oyranoy: Aμα καταφέρεις να περάσεις, θα γυρίσεις πίσω με τον ίδιο τρόπο Ουρανούλη!

Μόνο οι γάτες ανεβαίνουν κάπου και μετά δεν μπορούν να κατεβούν...

Ντεμης said...

Εκπληκτικό, έμεινα άφωνος..... Ποιος ξέρει ποιοι και γιατί το έφτιαξαν αυτό το μανοπάτι κάποτε, κοντραμπαντιέρηδες ίσως; Εκεί στο τέλος σε περίοπτον θέση σωστά διακρίνω ένα παλιό μυδραλιοβόλο στημένο; Από τον Εμφύλιο;...
Σοκαρίστηκα που αφήνουν τον κόσμο να διασχίσει ένα τέτοιο μέρος έτσι ασυνόδευτοι, με κίνδυνο της ζωής τους. Πανέμορφη η Μάλαγα όμως, δεν ήξερα πως έχει και τέτοια ορεινά μέρη, αφού είναι παραθαλάσσια Μεσογειακή πόλη στη Νότια Ισπανία.... Εγώ βέβαια από Μάλαγα ξέρω μόνο τον Κόκε και την Ουνικάχα, άντε και τον Μπαντέρας.
Πολύ ταξειδιάρικη ανάρτηση!

gatti said...

@ντέμης: Kι εγώ το ίδιο έπαθα Ντέμη μου όταν το είδα. Κατ΄ αρχήν δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχει στην Ευρώπη τέτοιο πράγμα. Πίστευα ότι είναι κάπου στην Λατινική Αμερική. Αυτοί που ανεβαίνουν εκεί πρέπει να είναι εξαιρετικά γυμνασμένοι, δεν νομίζω να πηγαίνει απλός κόσμος. Θα είναι ορειβάτες, αναρριχητές, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Γι΄ αυτό και δεν έχουν προφανώς ανάγκη από συνοδεία.

Κι εμένα σαν μυδραλιοβόλο μου φάνηκε. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να είναι! Αλλωστε, μπορείς να φανταστείς ιδανικότερο μέρος - παρατηρητήριο για να στήσει κάποιος ένα όπλο;

Κι εγώ ούτε που ήξερα ότι υπάρχει φαράγγι εκεί πέρα. Κι εμένα το όνομα Μάλαγα, την Ουνικάχα μου φέρνει στο μυαλό!