Thursday, April 16, 2009

Και Ιακουίντα έχω, λέγετε...


Παρέλαση. Μάλιστα, παρέλαση ονομάτων έχουμε κάθε μέρα στις φυλλάδες για τους παίκτες οι οποίοι ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά τώρα αυτό το φετινό χάλι δεν έχει προηγούμενο. Η μισή Ευρώπη και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Λατινική Αμερική έχει περάσει από τα πρωτοσέλιδα ότι τάχα μου ενδιαφέρει την Πανάθα. Και όχι μόνο ότι την ενδιαφέρει αλλά συζητά κιόλας μαζί της. Κι όταν τώρα σου λέω για πρωτοσέλιδα δεν αναφέρομαι ας πούμε στη "Γάτα" που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει άλλη δουλειά χειμώνα - καλοκαίρι. Ούτε καν στις οπαδικές εφημερίδες που λογικό είναι να θέλουν να κρατήσουν ψηλά το φρόνημα των οπαδών πουλώντας ελπίδα. Μιλάμε τώρα ότι ακόμα και οι "αντικειμενικές" την ίδια βιόλα βαράνε. Και όταν τώρα λέμε για παρέλαση ονομάτων δεν λέμε για ό,τι κι ό,τι, ούτε για δευτέρας διαλογής ούτε για σαπάκια. Μιλάμε για την Μικτή Κόσμου. Καθότι ο πολυμετοχικός έχει χρήμα να σπρώξει στην αγορά και κατά πώς φαίνεται θα είναι ο μόνος που θα σπρώξει χρήμα, αφού ο Χόχος μάλλον έχει αποκτήσει καβούρια στις τσέπες και τείνει να γίνει χειρότερη καβουρομάνα από τους Βαρδινογιάννηδες.

Κι αφού έχει χρήμα να σπρώξει και το έχει ανακοινώσει κιόλας ότι θα φέρει παίκτες κλάσης, οι εφημερίδες κινούνται ανάλογα. Τι Ιακουίντα, τι Σισέ, τι Κάριου, τι Τόμασον, Κράνιτσαρ, Λεβαντόφσκι, Ανχελέρι, Νιλμάρ, Πουιγκρενιέ, ό,τι όνομα κι αν ψάχνεις στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού θα το βρεις. Κι από τη μια μεριά τώρα το καταλαβαίνω. Κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς οι φυλλάδες πουλάνε ελπίδα. Και η ελπίδα είναι τζάμπα. Απλώς φέτος άρχισαν από Απρίλη μήνα. Τι να κάνουν κι αυτές; Λογικόν! Ο γαύρος πήρε νωρίς νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά έχει θέμα να συντηρηθεί. Εχει μπροστά του το κύπελλο, είναι και η υπογραφή του Βαλβίδα στη μέση, οπότε τσουλάει το πράγμα. Η ΑΕΚ πάλι έχει επίσης μπροστά της το κύπελλο, κάνει και μια - δυο ψευτοδοκιμές ο πρίγκιψ, πέφτει κανα μπουκέτο στην προπόνηση, κάνει τα τσαλιμάκια του ο Εντίνιο, έχεις κι εκεί να ασχοληθείς. Τα ΠΑΟΚια πάλι τα πάνε καλύτερα του αναμενομένου. Δεύτερη θέση στη βαθμολογία, πρώτη στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, άνοιξε πάλι η όρεξη για το Τσαμπιολί, έχουνε αρχίσει τα όνειρα.

Στην Πανάθα όμως; Πόσο καιρό δηλαδή να ασχολείσαι με τις διαρροές στα αποδυτήρια; Να τα γράψεις μία, να τα γράψεις δύο, ε κάπου κουράζει το πράγμα. Κι όχι τώρα ότι αν θες δεν βρίσκεις θέματα. Αυτό το τελευταίο ας πούμε που είπε ο τεντάς, ότι στην ομάδα θα μείνουν μόνο οι νικητές. Δεν είναι αυτό θέμα προς ανάλυση; Οχι δηλαδή για σκέψου το! Ετσι και μείνουν στην ομάδα μόνο οι νικητές, μιλάμε ότι θα πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζί. Γιατί από όσους έχεις τώρα στην ομάδα πόσοι είναι οι νικητές; Θα πρέπει να φύγει το μισό ρόστερ (μη σου πω τα δύο τρίτα). Αλλο θέμα όμως αυτό, άστο στην άκρη πονάει. Ασε που είναι αρνητικό. Και ο οπαδός για να πάρει λίγο τα πάνω του, να γελάσει το χειλάκι του, ειδικά ο οπαδός της Πανάθας που από τα μέσα Μάρτη έμεινε εκτός όλων των στόχων, δεν θέλει να ακούει άλλο αρνητικά πράγματα. Θέλει αισιοδοξία.


Κι εδώ τώρα αναλαμβάνουν δράση οι ΑΡΔ. Αισιοδοξία θέλεις; Οση θέλεις! Αραδιάζουν εκεί πέρα μια ντουζίνα (και δυο και τρεις μη σου πω) ποδοσφαιριστές και αρχίζει να γίνεται το τζέρτζελο. Διαβάζει ο οπαδός, λέει το μακρύ του και το κοντό του, παίρνει τηλέφωνο στα ραδιόφωνα και πετάει την παπαριά του, γράφει στα φόρα, γράφει στα blog (καλή ώρα), συζητάει στον καφενέ και την καφετέρια με τον φίλο του κα τον γνωστό του, έχει ρε παιδί μου να ασχολείται με κάτι ευχάριστο. Κι έτσι και οι εφημερίδες έχουν την ησυχία τους (και πουλάνε και τα φύλλα τους).

Οτι τώρα όλα αυτά που ακούγονται είναι απλώς φούμαρα δεν κάθεται ο άλλος να το σκεφτεί. Είτε γιατί δεν έχει μυαλό, είτε γιατί δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει. Γιατί, για σταθείτε ρε παλικάρια. Καλά κι ωραία όλα αυτά για να ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λίγο και τη λογική. Εμαθε λέει για την πρόταση ο Κράνιτσαρ και είναι αρνητικός. ΄Η έμαθε για την πρόταση ο Πιζάρο και το σκέφτεται. Να σκεφτεί τι; Από τώρα; Πλάκα κάνουμε; Ποιος θα σκεφτεί και ποιος θα αποφασίσει από τώρα; Και δεν είναι μόνο ότι ο άλλος, ειδικά αν είναι όνομα δεν αφήνει εύκολα ένα προηγμένο πρωτάθλημα για να έρθει στην Ψωροκώσταινα. Είναι και που δεν ξέρουμε ακόμα πού θα παίζει του χρόνου ο Παναθηναϊκός. Να του πει δηλαδή του κάθε φιρμάτου παίκτη τι; Θα παίζει στο Τσαμπιόνι ή θα παίζει στο ΟΥΕΦΑ (σ΄ αυτό το Europa League όπως λέγεται). Γιατί αλλιώς θα τη δει την πρόταση ο άλλος αν παίξει στο Τσαμπιόνι κι αλλιώς στο ΟΥΕΦΑ (όσο αναβαθμισμένο αν είναι φέτος). Και πρόσεξε τώρα. Δεν σου λέω εγώ ότι μπορεί και ο πολυμετοχικός να αλλάξει γνώμη και να μη ρίξει χρήμα αν δεν βγει στο Τσαμπιόνι. Εγώ σου υπολογίζω ότι θα μείνει σταθερός στις απόψεις του, ότι το χρήμα θα ξοδευτεί είτε βγούμε στο Τσαμπιόνι είτε όχι (κι ας αμφιβάλλω).

Είναι όμως δυνατόν ο άλλος να σου απαντήσει αμέσως; Δεν θα το σκεφτεί το πράγμα; Αν είναι μεγάλος παίκτης μόνο τη δική σου πρόταση θα έχει; Θα έχει άλλες δυο- τρεις. Δεν θα τις εξετάσει αυτές; Και μη νομίζεις τώρα ότι και αυτά τα 25 μύρια είναι πολλά λεφτά. Αν θέλεις να πάρεις τρεις παίκτες καλούς ίσαμε που μπορεί και να μην φτάνουν.

Γι΄ αυτό κράτησε και μικρότερο καλάθι και μην πολυενθουσιάζεσαι. Επειτα είναι και το άλλο. Ακόμα κι αν ισχύουν κάποια από τα ονόματα, η άφιξη του ενός θα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με την αποδέσμευση κάποιου άλλου. Κι εκεί τα πράγματα είναι κομμάτι ζόρικα. Γιατί βλέπεις πέρσι ο πολυμετοχικός που ήταν και κουβαρντάς τα έσπρωξε γερά και φρόντισε να τους ...κατοχυρώσει όλους τους παίκτες του. Με αποτέλεσμα τώρα να είναι ο ίδιος εγκλωβισμένος στα συμβόλαιά τους. Γιατί άμα κάνεις στον καθένα τρία και τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές πάνω από μια πεντακοσαρούμπα χιλιάδες ευρώπουλα ή έστω λίγο παρακάτω ο άλλος δεν είναι μαλάκας να φύγει, αν δεν βρει ανάλογο συμβόλαιο. Θα κάτσει πάνω σ΄ αυτό που έχει και είναι και πολύ λογικό να το κάνει εδώ που τα λέμε. Αρα; Αρα, δεν μπορεί ο πολυμετοχικός να σκάσει του κόσμου το χρήμα για να φέρει κάποιους παίκτες και να σκάσει άλλο τόσο για να σπάσει τα συμβόλαια αυτών που δεν θέλει. Επομένως ούτε οι καινούργιοι θα είναι πολλοί ούτε από τα παλιά σαπάκια θα απαλλαγείς τόσο εύκολα όσο νομίζεις.


Κι εμένα ας πούμε μου αρέσει ο Ανχελέρι που εκτός από καλός παίκτης είναι και ωραίο αγόρι, αλλά πόσο εύκολο είναι να έρθει άμα η ομάδα του ζητάει ένα σκασμό λεφτά, ο ίδιος θέλει να κάνει την τύχη του από την συγκεκριμένη μεταγραφή και η ομάδα δεν μπορεί παράλληλα να στείλει στην πόρτα της εξόδου κάποιον από αυτούς που θέλει να ξεφορτωθεί;

Είπα ωραίο αγόρι και μάνι μάνι θυμήθηκα και το άλλο το ωραίο αγόρι. Τον Αλέξανδρο τον εύζωνα. Που κατά πώς φαίνεται οι Γερμανοί μας τον στέλνουν πίσω. Κι όχι μόνο μας τον στέλνουν πίσω αλλά είναι και χωρατατζήδες. Δεν έχουν λέει παράπονο για την αξία του αλλά για την έλλειψη διεισδυτικότητας και την επαφή του με τα δίχτυα. Συγνώμη δηλαδή ρε Φρίτσηδες, αλλά αν ο Τζιώλης, το ωραίο αγόρι, ήταν διεισδυτικός, είχε επαφή με τα δίχτυα και δεν χρειαζόταν ένα μεροκάματο για να κατεβάσει τη μπάλα σε σας θα τον δίναμε; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι και επιστρέψει ο Αλέκος πόσο πιθανό το έχεις εσύ μετά να μείνει ο Σιμάο;

Γι΄ αυτό σου λέω... Αραξε, προσπάθησε να κρατηθείς από τα πραγματικά ευχάριστα, όπως είναι για παράδειγμα η επικείμενη έκδοση άδειας εκσκαφών για το γήπεδο στο Βοτανικό και για τα άλλα έχουμε καιρό. Και κατά πώς φαίνεται πολύ καιρό μάλιστα. Κατά το τέλος του Ιουνίου να την περιμένεις την είδηση. Εκτός πια αν γίνει καμιά στραβή στα πλέι οφ και χάσουμε τα αβγά, τα πασχάλια και τον τεντά μαζί και έχουμε άλλα μετά...



Κατά τ΄ άλλα, είχαμε και All Star Game ποδοσφαίρου χθες στη Λάρισα. Αν μιλάμε τώρα για προγραμματισμό. Αυτά τα πράγματα ρε σεις τα κάνουν νωρίτερα. Οταν το πρωτάθλημα βρίσκεται στα καλά του και έχει ο κόσμος ενδιαφέρον. Οχι παραμονές του Πάσχα, μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας όταν το μυαλό του κόσμου είναι στα σπληνάντερα και τις συκωταριές και του ποδοσφαιριστή είναι στο ρεπό που θα πάρει. Οταν τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί και οι παίκτες είναι πάνω στα ντουζένια τους και όχι όταν έχουν κάψει φλάντζα από την κούραση.

Κάνε ό,τι κάνω...

Γιατί άμα το προγραμματίζεις τότε, μοιραία θα έρθουν τρεις και ο κούκος στο γήπεδο όπως ακριβώς έγινε και οι μισοί παίκτες και προπονητές θα την έχουν κάνει για τα χωριά τους. Καλή ώρα όπως ο πρίγκιψ που άφησε τον ψαρά από το Εστορίλ να κοουτσάρει μόνος του τους ξένους και ο ίδιος την έκανε για το Μόσταρ. ΄Η ο Ζιλμπέρτο που τα έχει παίξει και είχε και τον ψιλοτραυματισμό και δεν μπορούσε να πάρει μέρος. Και πάλι καλά δηλαδή που πήγανε όσοι οπαδοί πήγανε και παίξανε και με φιλότιμο όσοι παίκτες πήραν μέρος.

Το ματσάκι τώρα έληξε ισόπαλο 7 γκολ οι ξένοι, 7 οι Ελληνες. Και ο Εστογιάνοφ ήταν ο MVP της διοργάνωσης. Αυτό το πράγμα λοιπόν με τους δύο Ουρουγουανούς του Πανθηρώνιου είναι άξιο αναφοράς. Η χαρά του ποδοσφαίρου είναι οι δυο τους. Οπου τους πουν πάνε. Μα εκδήλωση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να είναι, μα εκδήλωση χορηγού, μα εκδήλωση φιλανθρωπική, μα παιχνίδι, όχι δεν λένε. Τη χαίρονται τη μπαλίτσα οι δύο τους, χαίρονται κι αυτοί που τους βλέπουν.



Πριν το ματσάκι τώρα είχαμε και διαγωνισμό πέναλτι. Πώς έχουνε στο μπάσκετ καρφώματα και τρίποντα; Εκεί τώρα τους πήρε το σκαλπ ο Μπλάνκο. Αυτός έβαλε τα περισσότερα και πήρε το βραβείο του σκόρερ, ενώ από τους τερματζήδες το βραβείο το πήρε ο Βρονταράς. Ηταν και ο δικός μας ο Σάλπι στον διαγωνισμό, αλλά σιγά μην ερχόταν πρώτος. Αυτός χάνει τα άχαστα τελευταία, στα πέναλτι θα ευστοχούσε; Κι έπειτα είναι και το άλλο. Πού να προπονηθεί ο Σάλπι στα πέναλτι; Κερδίσαμε και κανένα φέτος; Εκανε ΝΑ το μάτι μας και τελικά μόλις δύο πήραμε συνολικά (ή τρία; θα σας γελάσω...).


Οι φίλαθλοι πάλι που πήγαν στον αγώνα, περίπου 6.000 νοματαίοι δημιούργησαν βέβαια ωραία ατμόσφαιρα, αλλά είχαν τον δικό τους τον νταλγκά.


Με τον νέο αθλητικό νόμο ασχολήθηκαν και με τους συντρόφους τους που είναι στη φυλακή. "Ποια γιορτή" έγραφαν τα πανό τους και "Λευτεριά στους οπαδούς". Γυρίσανε και την πλάτη στην αρχή του αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φώναζαν συνέχεια συνθήματα.


Ενα φράγκο η βιολέτα,
τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα...


Scratch: Παλιό, αλλά καλό, που ανίχνευσα σε γαυροφόρουμ, με αφορμή την θλιβερή επέτειο του Χίλσμπορο και με ένα γρήγορο search διαπίστωσα ότι είχε αναφερθεί σ΄ αυτό πέρσι και ο Freddos. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ επ΄ ευκαιρία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα, είχαν αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της "Θύρας 7" με τη διαφορά ότι αντί να βρουν έναν Ελληνα και να του ζητήσουν να κάνει τη μετάφραση, προτίμησαν - πιθανότατα - να την ...googl-ίσουν, με αποτέλεσμα οι fans του γαύρου να μεταφραστούν ως ...ανεμιστήρες...

"Στους ανεμιστήρες Olympiakos από τους αδελφούς σας στο Λίβερπουλ, δεν θα περπατήσετε ποτέ μόνο, θυμηθείτε τα 21 και τα 96"


"To the fans of Olympiakos from your brothers in Liverpool you 'll never walk alone remember the 21 and the 96"


Scratch 1 (gossip): Δεν τον προλαβαίνουμε τον Γιασικεβίτσιους. Μέσα σε ένα χρόνο, χώρισε την Εβραία σύζυγό του, Λινόρ Aμπαργκιλ, χώρισε και την Λιθουανή τραγουδίστρια Γκόντα Σαμπουτίτε για χάρη της οποίας πλάκωσε στο ξύλο μια δημοσιογράφο που τους είχε πάρει στο κατόπι και τα έφτιαξε με μια Ελληνίδα, την Αννα, που είχε πάει μαζί του στο Βελιγράδι για τον αγώνα με την Παρτιζάν και που είναι - λέει - ακόμα πιο όμορφη από την φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.


Ρε συ, Σάρας: Στην επίθεση, όπως βλέπω, μια χαρά τα καταφέρνεις. Καμιά άμυνα, τίποτα; Θα παίξεις ή μπα;

26 comments:

Γιώργος Τ. said...

Εξαιρετική ανάρτηση! Μακάρι να την διάβαζαν όλα αυτά τα θύματα των αθλητικών εφημερίδων που πιστεύουν ότι διαβάζουν και τα αναπαράγουν..
Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός τώρα είναι να κυνηγήσει μερικούς Έλληνες παίκτες.. Για ξένους, και μάλιστα ονόματα, από καλοκαίρι θα διαβάζουμε για δήθεν προτάσεις, αλλά και για αρνήσεις.. Δύσκολα θα έρθει κάποιος μεγάλος παίκτης στην Ελλάδα, εκτός κι αν τον πληρώσουν χρυσάφι.. Και στα λόγια καλά είμαστε.. Στις πράξεις όμως?
3 νομίζω είναι τα πέναλτι που κερδίσαμε.. Με Πανσερραϊκό μέσα το πρώτο, με Άρη (πάλι μέσα) το δεύτερο.. Το τρίτο δεν θυμάμαι, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχουμε πάρει άλλο ένα (και αυτό μέσα)..
Ανεμιστήρες!!! Χαχαχχαχα!!! Θεϊκό! Μα είναι δυνατόν? Ρωτήστε κάποιον.. Πόσο δύσκολο είναι?

koutavaki said...

Καλημέρα!Πολύ ωραία κοπέλα όντως!(αρχίζω από το τέλος σήμερα για αλλαγή).All star δεν είδα,γιατί όπως λες κι εσύ τέτοια ώρα τέτοια λόγια...Ίσως αν γινόταν με τους παγκίτες των ομάδων κάτι ανάλογο να είχε πιο πολύ ενδιαφέρον.Να δούμε τι παίζει βρε παιδί μου.Τους άλλους λίγο πολύ τους ξέρουμε.Οι φυλλάδες πάλι τη δουλειά τους κάνουν και συμφέροντα εξυπηρετούν.Αν πέσουν μέσα έστω και σε μια μεταγραφή θα μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση!Ένα είναι σίγουρο:είτε έρθει ο Γιούρκας είτε πάρουμε άλλον Έλληνα θα είναι τουλάχιστον κουκλί!Εμείς δεν έχουμε ομάδα,σχολή φωτομοντέλων έχουμε!Και έχουμε και παράδοση εδώ(Γιούρκας,μέλος,Χαλκιάς,Τζόρβας και δε συμμαζεύεται!!!).Ήθελα να ήξερα από οντισιόν τους περνάνε???Μια και ανέφερες τα χρήματα των μεταγραφών,θα το πω γιατί θα σκάσω:Αυτός ο Βγενό στο λαιμό μου κάθεται.Ειδικά από όταν έμαθα ότι έσκασε για το όνομα του γηπέδου(αν και όταν γίνει)όσα θα ρίξουμε για μεταγραφές...Δεν τα έσκαγε και αυτός εκεί(έστω μέρος από αυτά)να πιάσουν τόπο.Να μη μας ξεφτιλίσει και το όνομα του γηπέδου...Τέλος πάντων.Ίδωμεν.
Υ.Γ.1:Θα με ενδιέφερε πολύ γατί μου ένα πόστ για τις ταινίες της Μεγάλης Εβδομάδας,ή έστω η άποψή σου μια και έχεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες.Και ας μην ήταν αυτή την εβδομάδα.
Υ.Γ.2:Αν δεν τα ξαναπούμε αυτή την εβδομάδα,να ευχηθώ Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλους εδώ!Καλά να περάσουμε και όσοι ταξιδέψουν προσοχή στο δρόμο.
Φιλιά και ευχές σε όλους!

irene said...

ανεμιστήρες αααααααααχαχα..

αυτό το κυπελλο του μπλανκο φοβάμαι είναι κ το μόνο που θα παρουμε φέτος..

καλό πάσχα , καλά να περάσεις όπου κ αν πας!

Stepas said...

Πολύ ονοματολογία βρε gatti μου, έχεις δίκιο. Ό,τι να ’ναι γράφουνε.

Ανεμιστήρες... Χα χα χα χα χα! Ε ρε τι γίνεται με αυτές τις μεταφράσεις.

Ωραία η κοπέλα!

Το All Star όντως σε εντελώς άκυρη στιγμή το βάλανε, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και πότε να το βάζανε; Πρωταθλημα, κυπελλο, ευρωπες, Εθνικες, φουλ το προγραμμα μες στη σεζον. Σίγουρα πάντως θα έβρισκαν μια μέρα καλύτερη από τη χτεσινή. Άκου all star ακριβώς στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Ποιός να ασχοληθεί;

Και μια απορία: ο διαγωνισμός εκτελέσεων φάουλ δεν θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον; Γιατί δεν το κάνουν κάποια στιγμή;

Καλή ξεκούραση, καλά να περάσεις!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

coachp said...

Το θέμα με τις μεταγραφές είναι μεγάλο, και θα πω κάτι χωρίς να θελω να ευλογήσω τα γένεια μου.

Η σπορτντεη, ποτέ δεν έμπαινε στο παιχνίδι των τρελών ονόματων στα πρωτοσέλιδα εαν δεν έτρεχε κάτι... Φετος μπήκε για κάποιους λόγους που δεν θα ήθελα να επεκταθώ πολύ.

Οι προφανείς λόγοι(για μένα), είναι οτι έχουν πέσει οι πωλήσεις της αρκετά, και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και τα ονόματα πουλάνε πολύ στον κόσμο που διψάει... ε, μπήκαν στο χωρό!
Αλλα πριν το φετινό, η σπορτντέη πάντα ηταν προσεκτική με το τι ακουγότανε και πως. Πολύ πιο προσεκτική απο άλλους. Οχι οτι δεν εχει παιξει κι αυτή μαλακιες, αλλα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της είχε τεράστια διαφορά. Τεράστια, οσο και να μην συμφωνείτε κάποιοι...

Πριν κλείσω, θα σου πω πως βγαίνουν τα ονόματα στην πιάτσα. Απο τους μάνατζερ... Οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους και ανεβάζουν τα ποσά των πελατών τους, αρα και τα δικά τους... Ολα τα ονόματα που διαβάζεις ειναι παιχνίδια των μανατζερ και ισχύουν. Κάνουν π΄ρόταση οι μάνατζερ απο μόνοι τους στην ομάδα και μετά ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Κάποιοι, τσιμπούσαν κάποιοι όχι. Τωρα οι καιροί ειναι δύσκολοι και τσιμπάνε όλοι...

Κατα τα άλλα συμφωνώ με το αρθρο σου, απλά ηθελα να γράψω τις υποσημειώσεις μου... Και οχι για να ευλογήσω τα γένεια μου τόσο, οσο, για να αποκατασταθούν κάποιες αλήθειες. Ειε με πιστεύεις είτε όχι.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Τη μιά με τον Παλάσιο (Μπόκα γαρ) τα Χριστούγεννα, την άλλη με τον Γιακουίντα (άνθρωπός μου για γνωστούς σε εσάς λόγους)πασχαλιάτικα,
τό 'χετε βάλει σκοπό να μη μ' αφήσετε να κάνω ήσυχες γιορτές. Τέλος πάντων, εκλεκτή φίλη. Χρόνια Πολλά και καλά για τις ημέρες.

Anonymous said...

Gattoula μου καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να έχεις :) Φιλιά

πυλάδης said...

Καλά τα λες... αλλά για την "παρέλαση ονομάτων", δε φταίνε μόνο τα γνωστά (οπαδηλίκι κάποιων "δημοσιογράφων", παιχνίδια "μανατζαραίων" κλπ). Οι ίδιες οι ΠΑΕ, πολυμετοχικές (τραμάρα τους) και μη, τα διοχετεύουν σαν πληροφορίες και σε...κανονικούς δημοσιογράφους. Κάποιοι απ' αυτούς γράφουν μεν την επιφύλαξη τους, αλλά την "είδηση" την δίνουν, τι να κάνουν; Άσε, σου λένε, μην τύχει και κάτσει η "μία στις χίλιες" που λέμε...

fpboy said...

Ρε τους ανεμιστήρες !!!!
Ρε τον Σάρας !!!
Ρε τι μαθαίνουμε !!!
Nα΄σαι καλα gatti να μας ενημερώνεις !

Leviathan said...

kali anastasi kai kalo pasxa me igeia kai agapi!!!na peraseis iperoxa tis meres ton giorton!filia! :)

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Oι περισσότεροι κατά βάθος το ξέρουν, αλλά βλέπεις η ελπίδα είναι πολύ
σημαντικό πράγμα. Και όλοι θέλουν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Οπως το λες, στα λόγια είμαστε καλοί, αλλά από εκεί και πέρα; Πώς να έρθει ένας παίκτης κλάσης να παίξει στο αφερέγγυο και μη ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα; Σε ποια γήπεδα; Θα πρέπει να πάρει πάρα πολλά λεφτά και συνήθως οι μεγάλοι παίκτες έχουν ήδη κάνει λεφτά και τους ενδιαφέρει περισσότερο η φήμη τους.

Κι εγώ τρία νομίζω ότι είναι τα πέναλτι, αλλά δεν θυμάμαι ποιο είναι το τρίτο... Δεν βαριέσαι...

Οντως, θεϊκή η μετάφραση με τους "ανεμιστήρες"... Και καλά δεν ήξεραν. Γιατί δεν ρωτούσαν;

Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

gatti said...

@koutavaki: E, αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Γιασικεβίτσιους, είναι για έλλειψη γούστου! :))

Το All Star θα έπρεπε να γίνει σε άλλη χρονική στιγμή. Τους παίκτες πάντως νομίζω ότι τους επιλέγει ο κόσμος με ψηφοφορία, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Οι φυλλάδες όντως τη δουλειά τους κάνουν, πάντως με τόσα ονόματα που έχουν αραδιάσει κάπου θα πέσουν μέσα. Και στατιστικά να το πάρεις κάτι θα τους κάτσει.

Σ΄ αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά μη μου λες τώρα ωραίο το μέλος! Τι βλέπετε εσείς που δεν μπορώ να το δω εγώ; Τι σου αρέσει καλέ; Τα γουρλωμένα του μάτια; Το βλέμμα του που είναι σαν να έχει δει μπροστά του τον Jason με τη χατζάρα έτοιμο να τον πετσοκόψει στο Παρασκευή και 13; Αφού όποτε τον βλέπω σκέφτομαι ότι ο Βέντερς βιάστηκε να γυρίσει το "Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι". Το μέλος έπρεπε να πρωταγωνιστεί στην ταινία!'. (Είμαι κακιά το ξέρω και μου αρέσει!).

Τον Βγενό ακόμα δεν τον έχω "κατατάξει" απόλυτα. Πάντως με βάση τα μέχρι τώρα πεπραγμένα/δηλώσεις του, πολύ πολιτικάντης μου κάνει...

ΥΓ1. Κι εμένα θα με ενδιέφερε να φτιάξω ένα ποστ για τις ταινίες (γενικότερα), αλλά πού να βρω χρόνο; Θα το παλέψω όμως.

ΥΓ2. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Με υγεία και χαρά για σένα και τους δικούς σου.

Φιλιά! :)))

gatti said...

@irene: Eγώ λέω να το καθιερώσω. Οταν θα θέλω να μιλήσω για τους οπαδούς του γαύρου να λέω "οι ανεμιστήρες του γαύρου". :))

Eλα, δεν θέλω τέτοια! Πού είναι η αισιοδοξία σου; Θα σηκώσει κι άλλο κύπελλο ο Ισμαήλης!

Καλό Πάσχα και σε σένα! :)))

gatti said...

@Stepas: Τι να κάνουν κι οι φυλλάδες ξεκίνησαν την ονοματολογία νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, λόγω έλλειψης συναγωνισμού στο πρωτάθλημα. Βλέπεις οι πολυμετοχικοί "τσίτωσαν" τον θείο και είπε να τελειώσει με τον τίτλο μια ώρα αρχύτερα (τον βοήθησαν βέβαια κι αυτοί όσο μπορούσαν...).

Δεν ξέρω πότε έπρεπε να γίνει το All Star Game, ξέρω όμως πως από πλευράς ενδιαφέροντος, τώρα που έγινε ήταν η χειρότερη χρονικά στιγμή. Ισως γύρω στα Χριστούγεννα, λίγο πριν ή λίγο μετά, ίσως ανάμεσα σε Γενάρη και Φλεβάρη που υπάρχει ένα κενό ακόμα και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (όσων τέλος πάντων έχουν ...καταφέρει να παίζουν Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα) να ήταν πολύ καλύτερα.

Πολύ ωραία ιδέα η εκτέλεση φάουλ. Και ασύγκριτα πιο εντυπωσιακή απ΄ ό,τι τα πέναλτι. Η διαφορά είναι πως στα πέναλτι ο τερματοφύλακας έχει μικρότερα περιθώρια αντίδρασης γι΄ αυτό και εκτιμάς πολύ περισσότερο την απόκρουση.

Καλή Ανάσταση και καλή ξεκούραση!

Καλά να περάσεις!!!

gatti said...

@coachp: To αναγνωρίζω πως η Sportday παλαιότερα δεν έμπαινε στο παιχνίδι των τρελών ονομάτων. Δεν το είχε ανάγκη εξάλλου. Εχει τους καλύτερους ...ρουφιάνους οπότε ήξερε από μέσα για ποιον πραγματικά ενδιαφέρεται κάθε ομάδα. :pp

Oι πωλήσεις δεν πάνε γενικότερα καλά και ο ανταγωνισμός είναι πράγματι μεγαλύτερος, λογικό λοιπόν να μπει κι αυτή στο τριπάκι. Οσο για τους μάνατζερ, γνωστά είναι αυτά ρε κόουτς. Ωρες, ώρες μας αντιμετωπίζεις λες και είσαι καθηγητής και εμείς μαθητές και μας κάνεις μάθημα.

Εξάλλου, εγώ δεν εστίασα τόσο στο πώς βγαίνουν τα ονόματα, αλλά στο ότι δεν πρέπει να "τσιμπάνε" οι αναγνώστες.

ΥΓ. Δεν μου λες: Ποια γένια σου να ευλογήσεις; Εσύ δεν μας έλεγες τόσο καιρό ότι δεν δουλεύεις στην εφημερίδα αλλά μόνο στον σταθμό; (Μη μου απαντήσεις με κανα σεντόνι πάλι, σε πειράζω...).

ΥΓ1. Καλή Ανάσταση!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Mπα, νομίζω ότι είναι νωρίς να ανησυχείς γενικώς. Και σιγά μην έρθει ο Ιακουίντα. Μην αγχώνεσαι! Μπορείς να περάσεις ήρεμα τις γιορτές σου.

Καλό Πάσχα! Καλά να περάσεις!

gatti said...

@Ελένη: Kαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και σε σένα Ελενάκι μου! Να περάσεις τέλεια εύχομαι!

Φιλιά! :)))

gatti said...

@πυλάδης: Καλώς τον! Συμφωνώ πως δεν φταίνε μόνο τα γνωστά. Υπάρχουν μέσα στις ΠΑΕ πολλοί που "κελαηδάνε". Αλλωστε, αυτός δεν ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που "έφυγαν" τον Βέλιτς;

Kαλό Πάσχα!

gatti said...

@fpboy: O,τι μπορώ κάνω...

Κι εσύ νάσαι καλά!

Καλή Ανάσταση!

gatti said...

@Leviathan: Ανταποδίδω τις ευχές!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται μαζί μ΄ αυτούς που αγαπάς!

Φιλιά!!! :)))

coachp said...

Κατάλαβα που εστίαζες για αυτό και σου είπα οτι συμφωνώ με το αρθρο σου...

Απλά, έπρεπε να διαχωρίσω την Σπορτντέη απο τις υπόλοιπες φυλλάδες, γιατί, οσο και να μην την γουστάρουν κάποιοι, λειτουργούσε, πολύ πιο δημοσιογραφικά. Δεν με απασχολεί αν είχε τους καλύτερους ρουφιάνους ή τους πιο έξυπνους δημοσιογράφους, με απασχολεί οτι λειτουργούσε πολύ σωστά.

Εγώ διαφωνώ που έχει μπει στο παιχνίδι των ονομάτων, αλλα, ισως αυτός να ειναι ο αποδοτικότερος τρόπος να χτυπήσει τους ανταγωνιστές της.

Υ.Γ. Το ευλόγημα της γενειάδας είναι για να ταιριάζει με το κλίμα των ημερών και επειδή συνεργάζομαι ενίοτε μαζί της... Καλή Ανάσταση με το μαλακό το αρνί.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ γλυκό μου gatti, πέρασα για τις ευχές και να σου αφήσω μια μεγάλη κατακόκκινη λαμπάδα!!!

Πολλά φιλιά, Καλή Ανάσταση!

gatti said...

@coachp: Eντάξει, να μη λέμε τα ίδια. Συμφωνώ ότι η Sportday τα προηγούμενα χρόνια δεν έπεφτε στην παγίδα της ονοματολογίας, αλλά προσωπικά θεωρώ πως ο λόγος είναι ότι είχε εσωτερική ενημέρωση .Ειδικά για τον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια τρεις μόνο εφημερίδες έπεφταν μέσα στα ονόματα: Η Sportday, τo Derby και ο Φίλαθλος.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό.

Κακώς δεν σε απασχολεί αν αυτό συνέβαινε επειδή έχει τους καλύτερους ρουφιάνους. Λειτουργούσε σωστά συμφωνώ, αλλά "έκλεβε" στην εκκίνηση. Τέλος πάντων, όχι ότι με αφορά το θέμα. Στην τελική έτσι που είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, μαγκιά της!

ΥΓ. Μην ανησυχείς, με το μαλακό θα το πάω το αρνί. Εύχομαι κι εσύ το ίδιο! :))

gatti said...

@PAVLOS: Κατακκόκινη λαμπάδα σε ...βάζελο βρε; Ας είναι! Για αυτή τη μέρα επιβάλλεται! Σε ευχαριστώ πολύ Παυλούκο μου! Να περάσεις κι εσύ όσο πιο καλά μπορείς και με την καλύτερη παρέα!

Καλή Ανάσταση!
Φιλιά! :)))))

Laplace said...

gatti χρονια πολλα!χριστος ανεστη!οντως,πολυ συγκινητική:(
ευχομαι καλα να περασεις,με υγεια για σενα και την οικογενεια σου!

Υ.Γ. αντε να ερθει ο ιακουιντα ή ο σισε να τρελαθουμε!

Radical Fans United said...

http://rfu.blogspot.com/2009/04/site-monsters-16-4-2009-all-star-game.html

H συγκεκριμένη διαμρτυρία,τότε,δεν ήταν μόνο για τους "συντρόφους" τους,αλλά είχε κι έναν γενικότερο χαρακτήρα για έναν αντισυνταγματικό νόμο...