Thursday, May 21, 2009

Break στο μπάσκετ, όχι στην πολυμετοχικότητα


Λίγα πράγματα στα πεταχτά γιατί η γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης με ...κατέστρεψε και είμαι κομμάτια από την κούραση.

* Εγινε φάουλ στην τελευταία φάση (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) από τον Γιασικεβίτσιους στον Παπαλουκά. Λένε ότι πριν από το φάουλ ο Θοδωρής έκανε βήματα, εγώ δεν βλέπω να έκανε βήματα, σόρι, κάποιοι άλλοι τα βλέπουν, αλλά σε αυτό τον "συμψηφισμό" δεν θα μπω.
ΚΑΙ βήματα να έκανε, δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να δοθεί το φάουλ, αν έγινε. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να διορθώνουμε ένα λάθος με ένα δεύτερο, το έχω γράψει άπειρες φορές σ΄αυτό το μπλογκ με αφορμή το ποδόσφαιρο.

ΑΛΛΑ...

Επειδή έχω ακούσει και διαβάσει πολλά σχετικά με το θέμα, θέλω μόνο να θυμήσω ένα πράγμα: Το σκορ: Hταν 67-69 που σημαίνει πως ακόμα κι αν ο Παπαλουκάς έβαζε τις βολές ο γαύρος απλά θα ισοφάριζε, δεν θα έπαιρνε καμιά νίκη. Αυτά για όσους γαύρους βγαίνουν και μιλάνε για σφαγή.

Από εκεί και πέρα. Είδα έναν Παναθηναϊκό να κρατάει στην άμυνα και να κάνει χαβαλέ στην επίθεση. Είχε πολλές ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα να ξεφύγει στο σκορ, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 3ου δεκάλεπτου και τις πέταξε, δεν ήταν στα καλύτερά του, Διαμαντίδης και Σάρας ήταν ολοκληρωτικά εκτός ρυθμού, αλλά βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα Νίκολας και Πέκοβιτς (έχουμε βρει σέντερ για πολλά χρόνια; ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΣΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ). Υποπτεύομαι πως η ομάδα χαβαλέδιαζε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επειδή γνώριζε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν "ζωής ή θανάτου" και έτσι δεν ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκειά του.

Ομως, και πάλι έδειξε πως είναι μια κλάση ανώτερη από τον γαύρο που ακόμα και στα σημεία που κατάφερνε να "γυρίσει" το παιχνίδι δεν μπορούσε να δείξει χαρακτήρα. Μηδέν συστήματα από τον Γιαννάκη (είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς για σουτέρ τον Τσίλντρες;), άθλιος Γκριρ, "λίγος" Παπαλουκάς και γενικότερα κακή χημεία των παικτών του. Εχεις πάντα την αίσθηση, όσες φορές κι αν φέρει το παιχνίδι στον πόντο πως δεν έχει την δύναμη να το κερδίσει. Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει, έτσι;

Αν ο γαύρος θέλει να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την διαιτησία, ας το κάνει, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Κατά βάθος γνωρίζει πως αυτό που του λείπει - ακόμα... - είναι το μέταλλο και η ψυχή στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αν την βρει, δεν θα χρειάζεται κανένα άλλοθι.

Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις το break μια χαρά είναι ("γεμίζει και το στόμα" όπως λέει και η παλιά διαφήμιση), αλλά μπορεί κάλλιστα στο ΟΑΚΑ να γίνει εκ νέου η ανατροπή αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Γιατί μπορεί να μην ξαναβρεθούν Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους σε τόσο κακή κατάσταση, αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο πως και ο Γκριρ είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει τόσο κακό παιχνίδι (θα μου πεις από την άλλη, πόσο πιθανό είναι να βάλει o Tσίλι 23 πόντους με 2 τρίποντα;). Βέβαια, η παραμονή του Γιαννάκη στον πάγκο του ακατονόμαστου μάλλον αποτελεί εγγύηση νίκης (δικής μας...). Eίναι φανερό ότι έχει πρόβλημα απέναντι στον Ομπράντοβιτς. Και δεν φαίνεται να μπορεί να βρει τις λύσεις για να το λύσει...



Οσο τώρα για τα επεισόδια; Ελπίζω κατ΄ αρχήν οι δικοί μας που θα βρεθούν την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ να βάλουν καλά στο μυαλό τους όσα είπαν Ομπράντοβιτς και Σπανούλης και να μην προσπαθήσουν να κάνουν ...ρελάνς καφρίλας.

Οσο για τους γαύρους ας κάτσουν να αναλογιστούν ποιον ωφέλησε και ποιον ζημίωσε η διακοπή. Οχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά πιθανότατα εν όψει και της επιστροφής στο ΣΕΦ για τον τρίτο αγώνα της σειράς.


ΤΟ ΘΕΑΜΑ








Η ΔΙΑΚΟΠΗ







ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ




***

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ είχαμε και το περιβόητο ΔΣ του πολυμετοχικού. Συναισθήματα; Ανάμικτα. Συμπεράσματα; Δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση μπορούν να υπάρξουν.

Κρατάμε το βασικό. Οτι συνεχίζει το συγκεκριμένο σχήμα διοίκησης (με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες), αποφασισμένο μάλιστα να περιορίσει τις διαρροές (για πόσο, είναι άγνωστο), παραμένει στο πόστο του το δίδυμο προπονητή - τεχνικού διευθυντή και ανάβει "πράσινο φως" για το μπάτζετ.


Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα "αινίγματα".

α) Τι σημαίνει η παραίτηση του Τζίγγερ από το ΔΣ; Είναι χειρονομία καλής θέλησης; Είναι κίνηση στρατηγικής; Θα έχει αντίκρισμα ουσιαστικό ή θα είναι εντελώς τυπική και ανούσια από την στιγμή που συνεχίζει να έχει υπό την επιρροή του σχεδόν τα 2/3 των μελών του ΔΣ; Θα μείνει όντως στην άκρη και θα περιμένει να κρίνει στο τέλος της διετίας (όπως έχει δικαίωμα) την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος, ή θα επιχειρεί να "τορπιλλίσει" την πολυμετοχικότητα εμμέσως, ενώ ο ίδιος δεν θα βρίσκεται πια στο "μάτι του κυκλώνα";

β) Πόσο θετική είναι η απόφαση για παραμονή Τεν Κάτε / Αντωνίου από την στιγμή που ο πόλεμος εναντίον του Ολλανδού από τους ΑΡΔ δεν πρόκειται να σταματήσει; Είναι διατεθειμένοι οι μέτοχοι που μετά βίας ανέχονται την παραμονή του Τεν Κάτε στην ομάδα να σταματήσουν να τροφοδοτούν τα "παπαγαλάκια" τους ή θα ξαναδούμε πάλι το ίδιο έργο και τη νέα σεζόν;

γ) Πώς ερμηνεύεται η, κατά κοινή ομολογία των παρευρισκόμενων, "κακή διάθεση" του Παύλου Γιαννακόπουλου κατά την έξοδό του από τον χώρο όπου έγινε το ΔΣ; Μήπως "σύρθηκε" να συναινέσει σε κάποιες προτάσεις χωρίς να το θέλει πραγματικά;

δ) Είναι πραγματικότητα ή "ράδιο αρβύλα" η πληροφορία που ανέφερε ο Γκοτζίλα ότι κάποια στιγμή έγινε συζήτηση για απεριόριστο μπάτζετ και αυτός που ζήτησε να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τα λογικά πλαίσια ήταν ένας των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την επιρροή Βγενόπουλου; Και αν δεν είναι "ράδιο αρβύλα" πώς συνάδει αυτό με τις δημοσιοποιημένες θέσεις του "Μr MIG" που ζητούσε τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ από αυτό που τελικά αποφασίστηκε να διατεθεί;

ε) Κατά πόσο είναι πραγματικά αυξημένες ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ οι αρμοδιότητες του Νίκου Πατέρα ως προέδρου του πολυμετοχικού ώστε να αποφευχθούν οι "αγκυλώσεις" - όπως ο ίδιος τις ονόμασε - του παρελθόντος;

στ) Περάσαμε σε μια νέα εποχή, ή κερδίσαμε απλώς χρόνο μέχρι την επόμενη σύγκρουση;

Θα δείξει η πορεία...

ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ








Scratch: Για το τέλος, αντιγράφω από Greenwebfans (με την απαραίτητη λογοκρισία):

Οι 6 Γαυρομύθοι που καταρρίφθηκαν

Γαυρομύθος 1: Καλά ας παίξουμε μια φορά με ξένους διαιτητές και θα δουν.

Γαυρομύθος 2: Μόνο στην Ελλάδα μας κερδίζουν, στην Ευρώπη τους έχουμε πελάτες.

Γαυρομύθος 3: Πάντα έχουμε μικρότερο μπάτζετ, κάτσε να βάλουν πιο πολλά οι Αγγελόπουλοι και θα δουν.

Γαυρομύθος 4: Είμαστε γκαντέμηδες, όλο έχουμε τραυματισμούς, για να τους δω να μην παίζει ο Διαμαντίδης ή να μην είναι σε καλή κατάσταση.

Γαυρομύθος 5: Δεν έχουμε έναν προπονητή να τον σέβονται οι Ελληνες διαιτητές, κάτσε να πάρουμε έναν και θα δούνε.

Γαυρομύθος 6: Το πρωτάθλημα το χάνουμε επειδή δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, κάτσε να το πάρουμε και θα δούνε.

Scratch 1: Παλικάρια εκεί στον ΑΝΤ1 το έχετε πάρει χαμπάρι ότι έπαιζαν δύο ελληνικές ομάδες ή μήπως νομίζατε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε με ομάδα από ξένη χώρα; Πόσο άθλια μετάδοση! Παυλάρα θα κάνεις κάτι επ΄ αυτού;

Scratch 2: Τελικά ο "καπετάνιος" μίλησε για απομάκρυνση του "μηχανικού" από δική του πρωτοβουλία "καίγοντας" την κίνηση του Τζίγγερ ή ο ραλίστας βλέποντας την γενική ...κατακραυγή για τις δηλώσεις του θείου του, ανέκρουσε πρύμναν;

32 comments:

eforas said...

Καλημέρα! Φαντάσου να μην είχες και γιορτές, τι θα έγραφες! Υπερπλήρης όπως πάντα! Συγχαρητήρια! Εγώ απλά να προσθέσω τη σημαντική απουσία του Βασιλόπουλου, η οποία έγειρε καθοριστικά τις ισορροπίες. Με Βασιλόπουλο τα πράγματα θα ήταν αλλιώς (μεγαλύτερη η διαφορά δηλαδή)

Cool Loser said...

Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι κάθε χρόνο κάνουμε μιά νίκη εναντίον τους με μέτρια εμφάνιση και λένε: "αν δεν νικήσαμε τώρα το βάζελο, πότε θα το κάνουμε?". Και την επόμενη χρονιά τους νικάμε με ακόμα χειρότερη εμφάνιση, οπότε είναι στα όρια να αποτρελαθούν.

Το καλό είναι ότι φέτος μάλλον θα ξεπεράσουν αυτά τα όρια, χάρη στο Γιαννάκη, ο οποίος πρέπει να είπε στη συνέντευξη τύπου τη λέξη "υπομονή", 3-4 φορές! :)

Αυτό το αίσθημα ανωτερότητας που σου δίνει αυτή η ομάδα, με "γεμίζει" όσο δεν πάει.

Καλημέρα!!!

P.S. Για τα περι πολυμετοχικού δεν μπορώ να κάτσω να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή. Θα χαλαστώ και δεν θέλω ;)

island said...

Μία μόνο παροιμία γατάκι...

Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, ο πελάτης παραμένει

mahler76 said...

τους κλείσαμε το σπίτι!!!

Γιώργος Τ. said...

Σκούπα λέμε!!! Σκούπα!! Είναι λίγος ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του Παναθηναϊκού στάνταρ γουστάρουν τρελά το 3-0 με 2 νίκες στο ΣΕΦ.. Οπότε, γλέντια πολύ σύντομα!!

kakaskimos said...

Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ:
Θα έπρεπε να σταματήσει το ματς, να βγουν όλοι οι οπαδοί έξω, και να συνεχίσει με άδειες κερκίδες.
Και τα δύο επόμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ να γίνουν χωρίς θεατές.

Και να γίνονται οι αγώνες ΧΩΡΙΣ αστυνομία. Γιατί να πληρώνουμε για να μην αλληλοεξοντωθούν οι κάφροι? Να μην υπάρχει αστυνομική δύναμη, να επιτρέπονται οπαδοί και των δύο ομάδων, κι όποιος θέλει ας πάει.

Πήρες πράσινα γυαλιάΟι ομάδες δεν αποκτούν μέταλο αγοράζοντας παίκτες ή ψωνίζοντας στο σούπερ μάρκετ. Αποκτούν μέταλλο νικώντας. Θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό στο μπάσκετ να κερδίζει τα "ψιλά" πάντα ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να μην αποκτά μέταλλο ούτε ο Ολυμπιακός ούτε άλλη ομάδα, αλλά σε χαλάει που στο ποδόσφαιρο είναι ανάποδα. Ξέχασα. Εκείνα είναι εγκλήματα ...

Επίσης οι Ολυμπιακοί στο μπάσκετ είναι απαράδεκτοι που μιλάνε για τη διαιτησία, αλλά όταν το κάνετε εσείς στο ποδόσφαιρο, είναι επειδή αδικείστε. Ξέχασα πάλι ότι μιλάμε για εγκλήματα. Στο μπάσκετ τα λάθη είναι ανθρώπινα. Οπως και το πως θα επιλέξουν να σφυρίξουν οι διαιτητές.

Scratch:
Βλέπω μετά το δίπλωμα στην προπονητική ποδοσφαίρου, έχεις πάρει και το αντίστοιχο στο μπάσκετ. Να πω στους Αγγελοπουλους να διώξουν τον Γιαννάκη και να σε προσλάβουν?

gatti said...

@eforas: Καλημέρα! Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι είναι απώλεια πραγματική για τον γαύρο η απουσία του Βασιλόπουλου.

Αλλά, ακόμα και με αυτόν στο ρόστερ του πιστεύω ότι "τον έχουμε".

gatti said...

@Psycho Lurker: Eίναι αλήθεια πως η εμφάνισή μας ήταν μέτρια. Αν ήμασταν πιο σοβαροί στο τρίτο δεκάλεπτο θα είχαμε κάνει διψήφια διαφορά πόντων. Ισως τελικά θα έπρεπε να γίνει για να μην διαβάζουμε αυτά τα πράγματα σήμερα στα γαυροπρωτοσέλιδα.

Αυτό με την "υπομονή" του Γιαννάκη έχει καταντήσει ανέκδοτο. Εγώ τους καταλαβαίνω τους γαύρους. Πόση υπομονή πια να κάνουν;

gatti said...

@island: Eίσαι προκλητικός! :)))

gatti said...

@mahler: Αφού δικό μας σπίτι είναι κι αυτό! Το "εξοχικό" μας!!!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Είναι ερεθιστικό σαν σκέψη το sweep, αλλά αν το τρίτο ματς στο ΣΕΦ γίνει με κόσμο, καλύτερα η σειρά να κλείσει στο τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ. Αλλιώς με τόσους ανεγκέφαλους στο γήπεδο θα σκοτωθεί κόσμος.

gatti said...

@kakaskimos: Εισαι εντελώς προβλέψιμος πια. Αργησες. Πίστευα ότι θα σχολιάσεις νωρίτερα. Το περίμενες ολόκληρη χρονιά, άλλωστε.

Για το θέμα των κάφρων - οπαδών, συμφωνώ.

Για τα άλλα...

Πήρα πράσινα γυαλιά; Εσύ μάλλον πήρες "Φως" και "Πρωταθλητή".
Είδα ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ μια διαιτησία 50-50 (αν λόγω έδρας ήθελες να είναι 70-30 δεν σου φταίω εγώ), ένα σωστότατο φάουλ που καταλογίστηκε στον Μπουρούση, που
ενώ το έκανε χτυπιόταν σαν το ουρακοτάγκο στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα στους ανεγκέφαλους να αρχίσουν τα επεισόδια (και μετά το έπαιζε ειρηνοποιός! Χα!), ένα ανύπακρτο φάουλ στον Διαμαντίδη που καταλογίστηκε χωρίς να έχει γίνει, έναν Τσίλντρες που μαθημένος από το ΝΒΑ έκανε ΒΗΜΑΤΑ σε κάθε του προσπάθεια και δεν σφυρίχτηκαν ποτέ. Είδες να γράψω στο ποστ τίποτα γι΄ αυτά; Εγραψα μόνο για το φάουλ του Σάρας και σου ...χάρισα και τα βήματα που όλοι σήμερα παραδέχονται ότι έγιναν στην τελευταία επίθεση στον Παπαλουκά.

Ασε για λίγο τις εφημερίδες που σε δηλητηριάζουν και κάνε καμιά βόλτα στα γαύρικα φόρα. Θα δεις εκεί ολυμπιακούς με καθαρό μυαλό να παραδέχονται ότι δεν τους φταίει η διαιτησία για την ήττα, αλλά η αδυναμία της ομάδας σου.

Η διαιτησία ΔΕΝ επηρρέασε το χθεσινό παιχνίδι, αν το βλέπεις εσύ έτσι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι΄ αυτό.

Χαίρομαι που συμφωνείς ότι αυτά που κερδίζει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ είναι "ψιλά". Εγώ παραδέχομαι ότι έχει κερδίσει και "χοντρά", εσύ δεν το έχεις παραδεχτεί ΠΟΤΕ στο ποδόσφαιρο.

Τέλος είναι άδικο να μου λες εμένα για το ποδόσφαιρο, όπου εκτός από τη διαιτησία μιλάω συνεχώς για τις αδυναμίες της ομάδας μου, κάτι που ουδέποτε έχεις κάνει εσύ για το μπάσκετ.

Scratch: Αν εγώ έχω δίπλωμα στην προπονητική ποδοσφαίρου και μπάσκετ εσύ έχεις όπως φαίνεται δίπλωμα διαιτησίας και στα δύο αθλήματα. Να σου πάρω μαύρη φανέλα για τη μπάλα ή γκρίζα για το μπάσκετ; Τι προτιμάς;

kakaskimos said...

Το παιχνίδι ΔΕΝ το είδα. Ακουσα για τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες για το φάουλ στο τέλος, απο φίλους, Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς. σήμερα το πρωϊ.

Και φαίνεται ότι έχω επηρεάσει πολύ άσχημα τους φίλους μου Παναθηναϊκούς, αφού κανένας τους δεν είδε τα βήματα που είδες και τα χάρισες. Και μου είναι αδιάφορο αν είχαν γίνει βήματα ή όχι. Αν ήταν φάουλ ή όχι. Αν ο Ολυμπιακός έπαιζε καλά θα κέρδιζε με διαφορά τέτοια που δεν θα ήταν υποχρεωμένος να βάλει το τελευταίο σουτ για να ισοφαρίσει.

Και θα έπρεπε να είναι καλύτερος μέσα και έξω απο το γήπεδο.


Που είπα στο σχόλιο ότι η διαιτησία ήταν καλή/κακή/80-20/100-0/50-50? Οποιος έχει τη μύγα ...
Αρα δεν χρειάζομαι ούτε σορτσάκια ούτε γυαλιά. Απλά κοινό νου. Οταν ένα παιχνίδι λήγει με 2 ποντους διαφορά, ΕΝΑ σφύριγμα μπορεί να έχει κρίνει το παιχνίδι. Αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Εκτός φυσικά κι αν το σφύριγμα το παίρνει ο Ολυμπιακός.

Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, και σε οποιοδήποτε άθλημα έχει διαιτητή, πιθανώς εξαιρουμένου του σκακιού (αν κι εκεί διάφοροι παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν διαμαρτυρηθεί), οι διαιτητές μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ ΠΑΝΤΑ το έκαναν και το κάνουν.

Η διαφορά μας είναι ότι δεν θεωρώ τα πρωταθλήματα της "ομάδας μου" καθαρά και όλα τα άλλα κάλπικα.

Scratch: Το βασικό λάθος του Γιαννάκη (ασχετα με προπονητική) ήταν ότι στο τέλος ο Παπαλουκάς δεν πήγε για τρίποντο. Λες να θέλω να γίνω προπονητής?

gatti said...

@kakaskimos: E, άμα γράφεις αυτά που γράφεις χωρίς καν να έχεις δει το παιχνίδι, τότε είσαι πραγματικά απίστευτος.

Αν δεν τα είδε κανένας φίλος σου Παναθηναϊκός τα βήματα πες τους να έρχονται να ...ενημερώνονται από μένα! :pp

Aυτό που γράφεις για τον Ολυμπιακό, ισχύει και αντίστροφα. Αν είχε πιάσει απόδοση ο Παναθηναϊκός δεν θα συζητούσαμε τώρα καθόλου, γιατί θα είχαμε κερδίσει με διαφορά.

Παίζουμε με τις λέξεις τώρα; Δεν είπες ότι η διαιτησία ήταν κακή στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Πάλι καλά που δεν το έκανες αφού δεν το είδες, τουλάχιστον είσαι προσεκτικός. Ομως, όλο σου το σχόλιο ήταν υπαινιγμός για διαιτητική εύνοια στον Παναθηναϊκό όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά σε όλα τα παιχνίδια.

Ενα σφύριγμα σαφώς και μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Λέω εγώ κάτι διαφορετικό; Μόνο που το συγκεκριμένο ΔΕΝ έκρινε παιχνίδι. Για την ισοφάριση θα πηγαίνατε, ΑΝ ευστοχούσε ο Παπαλουκάς.

Η διαφορά μας είναι ότι δεν θεωρώ τα πρωταθλήματα της "ομάδας μου" καθαρά και όλα τα άλλα κάλπικα.Aυτή η πρόταση ΑΞΙΖΕΙ τα bold γιατί είναι η πρώτη φορά που το αναφέρεις. Μέχρι τώρα, βάσει των σχολίων σου, πίστευα ότι θεωρείς ακριβώς το αντίθετο.

Θα σε συμβούλευα πάντως προτού υποστηρίξεις κάτι αντίστοιχο για μένα να διαβάζεις όλα τα ποστ και τα σχόλιά μου. Αν δεν το κάνεις (δεν είσαι και υποχρεωμένος άλλωστε), φρόντισε τουλάχιστον να μην είσαι απόλυτος. Γιατί εγώ ούτε όλα τα δικά μου στο μπάσκετ είπα ότι είναι καθαρά ούτε όλα τα δικά σου στο ποδόσφαιρο υποστήριξα ότι είναι κάλπικα.

Scratch: Ο Παπαλουκάς δεν θα μπορούσε να πάει για τρίποντο γιατί ο Ομπράντοβιτς είχε δώσει ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ στην άμυνα της ομάδας μου να μην επιτρέψει σουτ τριών πόντων. Και να θέλεις να γίνεις προπονητής, μάλλον δεν τόχεις... :))

Scratch 1: Θα μπορούσε παρά ταύτα να μην πάει για λέι απ αλλά για κάρφωμα ο Παπαλουκάς. Είναι αν μη τι άλλο ...ξεφτίλα να λέγεσαι Παπαλουκάς και να σου κάνει φάουλ ο άσχετος με την άμυνα Σάρας...

coachp said...

Επειδη σε συμπαθω, θα σου ξεκαθαρίσω κατι.

Καταρχας, ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ δεν ειναι σιγούρο αν θα συνεχίσει τη νεα σεζόν. Αν βγει τριτος ο ΠΑΟ θα φυγει. Με συμφωνη την γνώμη ολων των μετοχων.

2. Ο Γκοτζίλα προφανώς παραπληφορηση δινει, για τους δικούς του λόγους και τις δικές του κοντρες...

3. Ο ΠΑΟ εχει μιλήσει ηδη με 3 προπονητές σε περιπτωση που βγει τριτος.

4. Ο Τζιγγερ καλα κάνει και φευγει. Τους αφήνει να κάνουν το κουμάντο τους, κι αν γίνουν μαντάρα τα πράγματα, τότε, ως μεγαλομέτοχος, θα τους ζητήσει το λόγο. Δεν θα έχει δίκιο, αν αποτυχουν πάλι?

5. Αυτό με το ΑΡΔ ειναι τρομερή χαζομάρα να το λες. Δηλαδή, εσύ να έχεις μια αποψη, ο δημοσιογράφος και ρεπορτερ της ομάδας που ξερει περισσότερα πράγματα απο σενα για την ομάδα, να μην έχει άποψη δηλαδή αν δεν του αρέσει ο εκαστοτε προπονητής? Θες να πεις οτι προσπαθει ο καθε δημοσιογράφος να κάνει κακο στην ομάδα του?

ΔΕΝ το καταλαβαίνω ολο αυτό, και επειδή εξυπνη κοπέλα εισαι, σκεψου το. Γιατί να μην τον γουστάρει κάποιος τον προπονητή? Μονο επειδη του το λένε? Δεν εχει αποψη κανείς άλλος, μονο σε αυτου΄ς που οτυς αρέσει υπάρχει η σωστή άποψη?
Κι εγω που τον βρίζω απο τον Οκτωβριο τον Ολλανδουλη, και εγώ προπαγανδιστής μεσω μπλογκ είμαι? Δεν επιτρεπεται να μην μου αρέσει ολη αυτη η αηδια που εχει κάνει για ομάδα? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΕΛΕΟΣ.

gatti said...

@coachp: Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν είναι καλό που με συμπαθείς, ή κακό! :pp

Συμφωνώ για τον Τεν Κάτε. Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα μείνει. Αν χάσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ θα πάρει πόδι ...χθες! Αυτό φαντάζομαι είναι σαφές ανεξάρτητα από ΔΣ και ό,τι συμφωνήθηκε στο θέμα. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, ούτε είμαι αφελής.

2. Συμφωνώ και για τον Γκοτζίλα. Εχει τους λόγους του, για να λέει όσα λέει.

3. Και με 13 προπονητές να έχει μιλήσει η ομάδα δεν μου κάνει εντύπωση.

4. Δεν διαφωνεί κανείς για την ορθότητα της κίνησης του Τζίγγερ. Αρκεί να είναι ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή. Τι να το κάνω να βγει από το ΔΣ και να συνεχίσει να κινεί τα νήματα βάζοντας τρικλοποδιές. Αν όντως μείνει απέξω, του αναγνωρίζω ΚΑΘΕ δικαίωμα και ΚΑΘΕ δίκιο να "αστράψει και να βροντήξει" μετά την παρέλευση της διετίας, αν τα σκατώσουν οι υπόλοιποι.

5. Σαφώς και έχουν άποψη οι ΑΡΔ. Εχουν όμως και συμφέροντα. Μη με αναγκάζεις να σου πω αυτά που ήδη ξέρεις. Θα σου πω μόνο το πιο απλό από αυτά. Ενας δημοσιογράφος είναι οι ...πηγές του. Αν ο προπονητής αποπέμψει όλους όσους "κελαηδάνε" από την ομάδα, δεν θα έχει στερηθεί ο δημοσιογράφος μια σημαντικότατη πηγή; Αυτός δεν είναι λόγος ικανός να μην γουστάρουν οι ΑΡΔ έναν προπονητή; Αν μάλιστα δεν μιλάει και ο ίδιος ο προπονητής, άστα να πάνε...

Επειτα, ανεξάρτητα από τα λάθη του προπονητή, αυτό το πράγμα με τον Τεν Κάτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! Ποτέ στο παρελθόν κανένας προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ξεσκίστηκε τόσο νωρίς από τον Τύπο! Ολοι ανεξαιρέτως από τον πιο σχετικό μέχρι τον πιο άσχετο πήραν πίστωση χρόνου. Στον ίδιο δεν δόθηκε ποτέ. Δεν είναι ύποπτο αυτό;

Και παρόλο που επαναλαμβάνομαι, θα το ξαναγράψω. Κάνει λάθη βρε αδερφέ ο Τεν Κάτε, το παραδέχομαι, το έχω γράψει πολλές φορές (αν κι εσύ επιμένεις να θυμάσαι μόνο τις φορές που τον υποστηρίζω).

Αλλά πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια στιγμή να σταματήσουμε να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα. Να αφήσουμε κάποιον να δουλέψει. Το αν ο Ολλανδός είναι κατάλληλος για τον συγκεκριμένο ρόλο είμαι διατεθειμένη να το συζητήσω. Το ότι πρέπει να μείνει ένας προπονητής παραπάνω από ένα χρόνο για να φανεί το έργο του, δεν είμαι. Το θεωρώ αδιαπραγμάτευτο.

coachp said...

Δηλαδή, εσένα ως Παναθηναϊκό δεν σε προσβάλλει το γεγονός οτι στην Λάρισα για να κρατήσει το 0-1 έβαλε 4 στόπερ στο τέλος?
Παναθηναϊκος είσαι, οχι Κωλοπετινίτσα. Η ηττοπάθεια σε ολο της το μεγαλείο. Αν εχεις τοσους καλούς και τεχνιτες παιχτες και κερδίζεις μονο με αντεπίθεση, σορυ, αλλα εισαι λάθος.

Και μάθε, οτι ολο αυτο με τον Τεν Κατε και την κοντρα δημιουργήθηκε απο τον Βασιλάρά και την παρέα του, οχι απο τον Γκοντζο. Οταν αρχισαν να κράζουν τον Τεν Κατε οι μεν, λογω της ηλίθιας κοντρας που εχουν οι δύο βλάκες {Derby και Πράσινη}, αρχισαν να τον επευφημούν οι δε...

Θα επρεπε να τα εχεις σκεφτει πολύ καιρο πριν αυτά. Οι 18 παιχτες της ομάδος σου, ηδη, τον Τεν Κάτε δεν τον θέλουν. Αντε να δουμε που θα πάει ολο αυτο... Αντε...

coachp said...

Ξερεις γιατι δεν εχει προηγούμενο ολο αυτο με τον Τεν Κάτε? Επειδη ειναι πολύ ασχετος.

Επισης, κανεις ενα πολυ σημαντικο λάθος.
Στην ομάδα μιλάνε σιγουρα 15 παιχτες. 2 φροντιστες. Γυμναστες. Διοικηση. Οι πάντες. Ελλάδα είμαστε. Δεν πολεμάνε τον Τεν Κάτε επειδη δεν μιλάει ο ιδιος, αφού τα μαθαινουν όλα. τΑ ΠΆΝΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΈΕΙ ΚΑΙ Ο αΛΕ. Τον πολεμάνε επειδη περυσι ο παναθηναϊκος εδωκε πολλά μυρια και πηρε οτι καλυτερο κυκλοφορούσε και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ξερει την αντεπιθεση.

Ο Τεν Κατε ειναι ενας πανεξυπνος ανθρωπος με επιπεδο Αυτο κερδισε τον Τζιγγερ. Του Τζιγγερ επιλογη ηταν. Τωρα που κατάλαβε το λάθος του προσπαθει να το διορθώσει. Αλλα λογω κοντρας, δεν το καταλαβαίνουν.

ΕΠΙΣΗΣ εχεις πολυ δικιο για το οτι ενας προπονητής πρέπει να μεινει δυο χρονια. Οχι ομως αυτος. Οχι αυτός για ονομα της Παναγίας.

gatti said...

@coachp: Mε προσβάλλει όταν η ομάδα μου παίζει αμυντικά απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες. Δεν με προσβάλλει όταν ΠΡΕΠΕΙ να παίξει έτσι για να πάρει αποτέλεσμα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και στα πλέι οφ, αυτό που χρειάζομαι είναι το αποτέλεσμα, όχι η εμφάνιση. Οταν το πάρω θα έχω την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα.

Τα ξέρω αυτά που λες για τον Βασιλαρά και τον Γκόντζο. Δεν ήρθα από τον πλανήτη Αρη. Ξέρω τι παίζει στα δημοσιογραφικά. Στο έχω πει επανειλημμένα ότι έχω γνωστούς στο χώρο.

Δεν μου λέει κάτι ότι δεν τον θέλει κανείς από τους παίκτες. Κι εγώ μπορεί μην γουστάρω τον προϊστάμενό μου και να μου τη σπάει ακόμα και η φάτσα του. Είναι λόγος αυτός να μην αποδίδω στη δουλειά μου; Από θέμα εγωισμού και μόνο θα κοιτούσα να την κάνω όσο μπορώ καλύτερα για να μην δίνω δικαιώματα. Δεν με πληρώνει ο προϊστάμενος.

Το θέμα των σχέσεων με τους ποδοσφαιριστές το έχουμε ξανασυζητήσει. Ναι, οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τα μικρά παιδιά, χρειάζεται να βρεις το "κουμπί" τους και να τους κανακέψεις κάποιες φορές. Αλλά όχι συνεχώς. Είναι κι αυτοί επαγγελματίες και οφείλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αλλά, βλέπεις, όποιος "ξεβολεύεται" από μια κατάσταση που τον συμφέρει, σκούζει.

Δηλαδή τώρα εσύ θέλεις να με πείσεις ότι οι ΑΡΔ ...κόπτονται περισσότερο από τον οπαδό για το καλό της ομάδας; Πες τα κάπου αλλού αυτά, όχι σε μένα.

Τόσο λυσσαλέος πόλεμος απέναντι σε έναν προπονητή γιατί τον θεωρούν ακατάλληλο; Ακατάλληλο για την ομάδα ή για τα συμφέροντά τους; Απλά δεν με πείθεις...

Εγώ τον Ολλανδό θα τον κρίνω όταν (αν προλάβει) "δουλέψει" την δική του ομάδα. Οταν δεν θα μπορεί να έχει ως άλλοθι το ότι προπονεί μια ομάδα που έφτιαξαν άλλοι και ότι υπάρχει ανισορροπία στις γραμμές της ή σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Οταν δεν θα έχει το άλλοθι ότι δεν γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της. Τότε, αν κάνει λάθη θα τον ξετινάξω. Τώρα οχι. Αν τότε θα είναι αργά και χαθεί μία ακόμα χρονιά; Μπορεί. Είναι το ρίσκο που πρέπει να πάρω. Αλλά θα ξέρω ότι είμαι δίκαιη απέναντί του και απέναντι στην ομάδα.

coachp said...

δεν ειπα οτι οι δημοσιογραφοι αγαπουν περισσοτερο την ομάδα απο τον λαο της. Αλλωστε, οι ομάδες ανηκουν στο λαό τους. Λεω ομως οτι οι δημοσιογράφοι μαθαινουν περισσοτερα και αγαπουν κι αυτοι την ομάδα.
Δεν εχει να κανει με συμφέροντα, αλλά με αποψη. Αυτο δεν καταλαβαινεις. Εμενα με πληρώνει κάποιος και κραζω τοσο πολύ? Κι εγώ, πρωτη φορά το κάνω αυτο. Ειμαι απο αυτούς που θέλουν να δινουν ευκαιριες. Αλλα στον Τεν Κάτε, δεν υπάρχει λογος να δοθει ευκαιρια.

Κι ας μην συζητήσουμε το ποιους παιχτερς ηθελε, για να πάρει βιζα... Χειροτερος κι απο τον Ντούσαν ηταν σε αυτον τον τομέα. Ασε με τωρα σου λέω με τον λωποδύτη...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Το ότι συμφωνούμε 100% στα μπασκετικά που έγραψες είναι βέβαιο. Εσύ μάλιστα μιλάς και για το διαιτητικό λάθος των γκρίζων εις βάρος μας - εσένα μπράβο σου, γιατί είσαι ακριβοδίκαιη, εγώ αρνούμαι, δεν καταδέχομαι να μιλήσω για Ζαβλανούς και λοιπούς γκρίζους. Όχι μόνο για την απόδειξη, αλλά και για λεπτομέρειες ρίξε, αν θέλεις, μια ματιά και στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. Επαναλάμβάνω. Προσυπογράφω το κείμενό σου, και σε συγχαίρω.

Τα ενδοσυλλογικά σας με ενδιαφέρουν λίγο, δεν τα ξέρω καθόλου, και μάλλον δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις.

Η μόνη διαφωνία - άσε να υπάρχει και μία, έτσι χάριν μπαλσάμικου σε σαλάτα ρόκα παρμεζάνα: στο σκρατς 2. Τα παιδιά του ΑΜΤΕΝΝΑ αγγνοούσαν ότι παίζει και ο Ολυμπιακός. Μόνο για εσάς έλεγαν και μάλιστα αγωνιούσαν. Προσωπικώς -συγγνώμη για το κακέμφατο που θα πω- χέστηκα για τη γνώμη τους και τη μετάδοσή τους, αλλά όσο νά 'ναι τα λαμπάκια μού τα άναψαν καναδυό φορές οι τσίφτηδες. Τα δικά μας... παλληκάρια, όμως, μού "ξέσκισαν" το ηλεκτρικό σύστημα, οπότε συχωρεμένοι οι Αντεννατζήδες!

Το ό,τι εμείς είμαστε άξιοι της τύχης μας και η ομάδα του μπάσκετ αποδεικνύεται ανάξια του ονόματος Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς δεν μειώνει σε τίποτα τη νίκη σας και την αξία της ομάδας σας.

Θερμότατους χαιρετισμούς.

koutavaki said...

@kakaskimos
Τον είδα τον αγώνα.Αν και δεν σκαμπάζω και πολλά από μπάσκετ θα συμφωνήω ότι στην τελευταία φάση υπήρξε φάουλ και κακώς δεν δόθηκε,αλλά δε νομίζω ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος,καθώς δεν ξέρουμε αν ο Παπαλουκάς θα ευστοχούσε και στις δύο βολές.Αν ναι θα πήγαινε στην παράταση.Εκεί πλέον ο Μπουρούσης είχε ήδη 5 φάουλ και τον θεωρώ στυλοβάτη της ομάδας σου.Όχι ότι δεν έχεις καλούς παίκτες,απλώς θεωρώ ότι τραβάει τον Ολυμπιακό στα δύσκολα.Αν είχε λιγότερα φάουλ πιθανόν να συμφωνούσα μαζί σου για την αλλοίωση που λες.Για τα βήματα του Παπαλουκά,εγώ προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο.Όλα αυτά βέβαια ταπεινή μου γνώμη είναι,δεν ξέρω αν είναι και σωστά.Υπάρχει όμως και η άλλη παράμετρος:Είχες πάρει διαφορά και δεν την κράτησες.Αν έχεις δει άλλα σχόλια μου για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό,θα δεις ότι λέω συχνά ότι όταν βάζεις 3 γκολ δε σε αδικεί κανένας.Κάτι ανάλογο πιστεύω και για το μπάσκετ(και βέβαια πολύ πιο δύσκολο θεωρώ το να βάλεις γκολ παρά καλάθι).Άμα μπορέσεις να κρατήσεις μια διαφορά,δεν είναι τόσο εύκολο να αδικηθείς.Όχι ότι είναι αδύνατο,αλλά θα γίνει μία στις τόσες.Και πάντα υποστηρίζω ότι όλοι μας καλό είναι να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία(εμείς στο ποδόσφαιρο και εσείς στο μπάσκετ)αφού είναι δεδομένο ότι σπάνια θα είναι καλή.Να μην εστιάζουμε τόσο πολύ εκεί δηλαδή,τουλάχιστον όχι συνέχεια,αλλά στις ομάδες μας.Θα είναι μεγαλύτερο το όφελος.Πάντως στο μπάσκετ πιστεύω ότι οι ομάδες είναι ισάξιες.Καμία σχέση με τη χαώδη διαφορά του ποδοσφαίρου.Για φέτος μιλάω περισσότερο.Φιλικά.
@gatti
Πιστεύω ότι το μπάσκετ θα κριθεί στον 5ο αγώνα λόγω εισιτηρίων,πωλήσεων δηλαδή.Άντε βαριά στον 4ο.Ίσως γι'αυτό η ομάδα ήταν τόσο χαλαρή χθες(εμένα έτσι μου φάνηκε).Για να κρατήσει δυνάμεις.
Στον πολυμετοχικό τώρα.Μου άρεσε που παραιτήθηκε ο Τζίγγερ,αν και δεν πιστεύω ότι θα πάψει να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις.Ίσως όμως αυτό να έχει καλό αντίκτυπο στη μεταγραφή του Γιούρκα(και στις άλλες) που πιστεύω ότι θα μας βοηθούσε και λόγω εμπειρίας του και λόγω ...πρασινίλας του!Και δεν είναι και πολύ μεγάλος.Τώρα για το μπάτζετ...το 20 και άνω σημαίνει ό,τι θέλεις,αλλά κάπως μου έκανε σαν 25 το πολύ...Για την κακή διάθεση του Γιαννακόπουλου που λες δεν ξέρω.Αφήνω μια μικρή πιθανότητα να τον επηρέασε και κάπως η ιστορία με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις των ΚΑΕ πριν τον αγώνα.Θέλω να πω ότι έχει δείξει ότι δεν ασχολείται τόσο με το ποδοσφαιρικά,οπότε ίσως να συζητήθηκε και κάτι άλλο που εμείς δεν ξέρουμε.Μπορεί και να έχεις δίκιο όμως.
Υ.Γ.:Κάνω μια παρένθεση για το προηγούμενο ποστ για να μην παρεξηγηθώ.Εκεί που αναφερόμουν στο Γκούμα,εννοώ ότι δε μου αρέσει να κλείσει την καριέρα του εκτός αποστολής,όχι καλά και ντε να παίζει(αν και μεταξύ μας τον θεωρώ καλύτερο του Σαριέγκι).Αυτό εννοώ παραγκωνισμό.Τώρα αν είναι ο ρουφιάνος δεν ξέρω,πιθανόν και να είναι,αλλά δεν ξέρω αν αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης.Μη φέρει αντίθετα αποτελέσματα φοβάμαι και έχουμε άλλα ντράβαλα στα αποδυτήρια...

paoad said...

Αυτά είναι χαμός γίνεται σήμερα gatti μου... και με πολλά σεντόνια.

Εγώ απο τη δική μου πλευρά θα σου επισυνάψω ένα βιντεακι με τη τελευταία φάση του αγώνα όπου φαίνεται πεντακάθαρα και χωρίς αμφιβολία ότι ο Παπαλουκάς κάνει βήματα και έπειτα του γίνεται φαουλ. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι γαύροι ότι με τα ψέματα δεν κτίζονται ομάδες.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=23677

Αυτά τα ολίγα για σήμερα...

pensierix said...

Σε μια πολιτισμένη χώρα, μετά τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ, ο αγώνας θα είχε διακοπεί οριστικά. Αντ'αυτού, ασχολούμαστε με το φάουλ στον Παπαλουκά και στα βήματα, απόδειξη ότι πλέον έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους γεγονότα και πάμε κατευθείαν στα αγωνιστικά/διαιτητικά. Και φυσικά στο ΟΑΚΑ έχουν συμβεί τα ίδια, αλλά οι κάφροι έχουν επιλεκτική ευαισθησία, που είναι πιο επικίνδυνη από την αναισθησία...

Αγωνιστικά, εκνευρίζομαι διότι σε έναν αγώνα που ομολογουμένως ο ΠΑΟ έδωσε κάτι παραπάνω, φτάσαμε να μιλάμε για μία φάση, κι αυτό γιατί έχουμε τη κακή συνήθεια να μην τελειώνουμε ένα ματς, αλλά δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες από το πουθενά. Τα ίδια και στο final 4...Και στα 2 ματς η διαφορά 2 πόντων αδικεί τον ΠΑΟ. Στα αξιοσημείωτα, η μεταμόρφωση του Νίκολας, το παιδί παίζει πλέον και άμυνα, είναι σκόρερ ολκής και δεν έχει καμία σχέση με το ζόμπι των πρώτων μηνών...

Στα της ΠΑΕ, βρίσκω γελοίο το όλο σκηνικό με το περιβόητο μπάτζετ, αλλά πλέον έχουμε συνηθίσει τη γραφικότητα, από τη στιγμή που επικοινωνιακά είμαστε για γέλια. Λες και πρέπει να δίνει αναφορά η ΠΑΕ για το ποσό που θα δαπανήσει. Ας μοιράσουν και κομπιουτεράκια στους οπαδούς να κάνουν κι αυτοί τα κουμάντα τους...

Leviathan said...

Kalo savvatokiriako! :)

coachp said...

@ Pensierix
Συμφωνω 100% φίλε.. 100% όμως. Καλύτερα κι απο αυτά που σκέφτομαι τα εγραψες! Που είναι τα ίδια αυτα που σκεφτομαι, αλλα δεν πειράζει.

gatti said...

@coachp: Eχει να κάνει ΚΑΙ με άποψη ΚΑΙ με συμφέροντα. Αυτό καταλαβαίνω. Και αυτό μου
αρκεί να είναι επιφυλακτική για όσα βλέπω γραμμένα στις εφημερίδες.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Aν και από ό,τι είδα η αφετηρία σου είναι διαφορετική από την δική μου, ωστόσο ναι, συμφωνούμε επί της ουσίας για τον 1ο τελικό.

Κι εγώ δεν θέλω να μιλάω για τα διαιτητικά λάθη, στο κάτω κάτω το μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα από το ποδόσφαιρο, αν πρέπει να σταθούμε στη διαιτησία θα πρέπει να αναλύσουμε το κάθε δευτερόλεπτο των 40 λεπτών που διαρκεί ο αγώνας. Κι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Οπως είναι επίσης αδύνατο να αποφευχθούν τα λάθη των διαιτητών. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Κι όμως εγώ άκουσα στον ΑΝΤ1 έναν σπορτκάστερ να κρίνει ότι "καλώς τον τράβηξε στον πάγκο (δεν θυμάμα ποιον παίκτη) ο Γιαννάκης γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξεκουραστεί" και ένα καλάθι που ο Ολυμπιακός "δεν ΕΥΤΥΧΗΣΕ να μπει". Αρα η αγωνία ήταν μάλλον για τον Ολυμπιακό.

Πάντως να σου πω την αλήθεια, από ένα σημείο και μετά έκλεισα εντελώς τη φωνή γιατί δεν τους άντεχα, γύρισα λίγο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, έπεσα πάνω στον αστείο Παντελή ...Φοίβο Διαμαντόπουλο, και από εκεί και πέρα έκανα ...ζάπινγκ ανάμεσα σε ΕΡΑ και Σπορ FM oπότε δεν ξέρω αν στο τέλος άλλαξαν ρότα οι του ΑΝΤ1.

Kαλά να περνάς...

gatti said...

@koutavaki: Aν οι τελικοί κριθούν στον 5ο αγώνα θα είναι επειδή η εξέλιξη της σειράς οδήγησε σ΄ αυτή την κατάσταση. Σε άλλες σεζόν θα συμφωνούσα. Αλλά φέτος, έτσι όπως έχουν εκτραχυνθεί τα πράγματα κανένας από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ...παράταση στην αγωνία και το ενδεχόμενο καφριλίκι για τα εισιτήρια.

Η ομάδα ήταν χαλαρή επειδή σε όλη τη σεζόν συνηθίζει να χάνει σε κάποιο σημείο του αγώνα την συγκέντρωσή της, αλλά και επειδή ο πρώτος τελικός ήταν μεν σημαντικός αλλά δεν έκρινε κάτι. Με τη Σιένα που ζορίστηκε (πρώτος αγώνας στην Ιταλία) ήταν αυτή που έπρεπε.

Η κίνηση παραίτησης του Τζίγγερ εμένα θα μου πει κάτι, αν πραγματικά πάψει να ασχολείται και να επηρρεάζει με όποιον τρόπο μπορεί τις καταστάσεις.

Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω τον Γιούρκα ξανά στην ομάδα. Εχει καμιά σχέση με τον Γιούρκα που είδαμε πριν πάρει μεταγραφή στην Πόρτο; Εχει κίνητρο; Αν οι απαντήσεις είναι και στα δύο καταφατικές, τότε καλώς να έρθει. Διαφορετικά ...να μας λείπει...

gatti said...

@paoad: Oντως γίνεται χαμός.

Αυτό το θέμα με τα βήματα δεν έχει τελειωμό. Στους 50 που θα υποστηρίξουν (με επιχειρήματα) ότι δεν έγιναν βήματα, θα απαντήσουν (πάλι με επιχειρήματα) άλλοι 50 που βλέπουν ότι έγιναν βήματα.

Εγώ μία απορία έχω: Aν εμείς βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τα βιντεάκια και πάλι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, πώς θα τα δουν σε κλάσματα δευτερολέπτου οι διαιτητές και πώς είναι δυνατόν αν δεν τα δουν να είναι στημένοι; Αυτό και μόνο δείχνει πως ΕΙΔΙΚΑ στο μπάσκετ είναι γελοίο να ασχολείσαι με την διαιτησία, αλλά εμείς επιμένουμε. Είναι κατάλοιπο από τις εποχές Ιωαννίδη. Αλλωστε πρέπει να έχει και ένα άλλοθι ο γαύρος, ότι όπως σφάζει η παράγκα του ΟΛΕΣ τις άλλες ομάδες στο ποδόσφαιρο, σφάζει και η παράγκα του Παυλάρα τον γαύρο στο μπάσκετ.

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, όμως στέκομαι στις 4 πρώτες λέξεις: "ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ".Επειδή λοιπόν ΔΕΝ είμαστε πολιτισμένη χώρα και επειδή εδώ όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν στην διαιτησία και με το φάουλ στον Παπαλουκά θα ασχοληθούμε αλλά και με τα βήματα του ίδιου παίκτη.

Το ελληνικό μπάσκετ στηρίζει πολλά στην αναγέννηση του Ολυμπιακού. Δεν βολεύει τα πάσης φύσεως συμφέροντα, την ίδια την μασονία του αθλήματος, αλλά και τον Τύπο να υπάρχει μια ομάδα που σαρώνει τα πάντα εδώ και δέκα χρόνια. Αντίθετα, με δύο πανίσχυρες ομάδες που θα εναλλάσσονται στην κορυφή θα "ανοίξει" πάλι το άθλημα.

Το κακό είναι ότι ενώ υπάρχουν απέναντι δύο άνθρωποι με ήθος (Αγγελόπουλοι) που δείχνουν πως ασχολούνται με το άθλημα από αγάπη και κάνουν ό,τι μπορούν για να ανεβεί ο γαύρος στο ψηλότερο σκαλί, κάνουν λανθασμένες επιλογές. Θα μάθουν κι αυτοί κάποια στιγμή και ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό, αλλά προφανώς αυτή η στιγμή δεν ήρθε ακόμα. Επειδή όμως η ...υπομονή που αναφέρει κάθε τόσο ο Γιαννάκης έχει εξαντληθεί κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να γυρίσουν στις πρακτικές Ιωαννίδη. Και αν αυτοί καταφέρουν να επικρατήσουν και να κάνουν τους Αγγελόπουλους να αλλάξουν ρότα, θα είναι ό,τι χειρότερο για το άθλημα. Θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα σε άλλες εποχές.

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκα εγώ όσο έπρεπε με τα επεισόδια (υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ξεκινήσω από αυτά) είναι επειδή δεν είναι μόνο οι γαύροι κάφροι. Εχουμε κι εμείς πολλά "μπουμπούκια". Μήπως ξέχασες το αεροβόλο στο ΟΑΚΑ; Πώς να μιλήσω για τους γαύρους; Αφού στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Αλλωστε, εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν κάποια στιγμή κάποιος από τους δύο τιμωρηθεί, ο άλλος θα φωνάζει ότι υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόντωσής του. Οπότε πάλι για διαιτησίες και παράγκες θα μιλάμε. Αυτοί είμαστε!

Κι εγώ εκνευρίζομαι που σε έναν αγώνα που είχαμε ξεφύγει με 8 πόντους αφήσαμε τον γαύρο να φωνάζει για την τελευταία φάση και να τολμά να μιλά για αλλοίωση αποτελέσματος όταν το μόνο που θα μπορούσε να διεκδικήσει ήταν η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ.

Ο Ντρου δεν παίζει απλώς άμυνα τώρα πια, αλλά αναλαμβάνει και ...ειδικές αποστολές! Μπορώ εγώ μετά να μην λατρεύω τον Ομπράντοβιτς; :))

Για το ποδόσφαιρο τα είπες όλα!

gatti said...

@Leviathan: Ευχαριστώ, Leviathan μου! Καλά να περνάς κι εσύ! :)))