Sunday, September 6, 2009

Βαριά η ...προπονητική

Ντιέγκο μου, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω,
σε λατρεύω γιατί υπήρξες παικταράς


αλλά μπέσα στο λέω,
από προπονητής είσαι μυρουδιάς!


Και προκειμένου να βλέπω


αυτές τις εικόνες...


και ΑΥΤΕΣ τις εικόνες...


πάρε τον γαμπρούλη σου
που μόνο σε μας ήξερε να κάνει τον μάγκα


τον Μάξι Ροντρίγκες


και τον γερο-Βερόν και άδειασέ μας τη γωνιά...

Γιατί, τι να σου κάνει κι ο Ντάτολο;
(τι γκολάρα έβαλε ο παίχτουρ!)



όταν η άμυνά σου θυμίζει αυτή του Παναθηναϊκού
και ο Λουίς Φαμπιάνο ξεφτυλίζει τον Αντούχαρ;

18 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ή βαριά ποτά ... βαριά τσιγάρα!!!

Καλημερούδια!

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Το ρίξαμε έξω, Παύλο μου;

Καλημερούδια σου! :***

zouk said...

Αν και γενικα μου αρεσει να βλεπω την Βραζιλια,ειμαι Αργεντινη και ξενερωνω οταν χανουμε.Για πολλα χρονια δεν εχουμε εναν καλο προπονητη.Πρεπει στον παγκο να μπει ενα δυνατο ονομα αναλογο της ομαδας με εμπειρια στην προπονητικη.

Ντιεγκο μου βιαστηκες να κατσεις σε αυτη την θεση και το πειραμα με την παρουσια σου να εμψυχωσεις τους παιχτες δεν εκατσε.

eforas said...

Το πρώτο λάθος των Αργεντινέζων (sic) ήταν που προσέλαβαν τον Ντιέγκο για προπονητή, βασιζόμενοι στο ότι λειτουργώντας ως είδωλο, θα μπορούσε να εμπνεύσει τους παίχτες. Το δεύτερο ήταν που δεν τον απομάκρυναν μετά την εξάρα από τη Βολιβία. Το λάθος του Ρεχάγκελ ήταν που δεν έφυγε ως ήρωας μετά το Euro της Πορτογαλίας. Καλημέρα μας!

Κουίζ: Τι θα γινόταν αν ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού α) ο Ρεχάγκελ, β) ο Ντιέγκο;

Scratch Δύο αυτογκόλ "πέτυχε" ο Καλάτζε υπέρ της Ιταλίας. Ασχολίαστο.

duendes said...

Πεεελαααάτες.
:)

gatti said...

@zouk: Εγώ να δεις πώς ξενερώνω! Κάτι πρέπει να γίνει! Ενας μεγάλος παίκτης δεν είναι απαραίτητα και μεγάλος προπονητής. Απορώ πώς το έχουν δει το πράγμα!

Οντως βιάστηκε! Αν και νομίζω ότι δεν έπρεπε να καθίσει καθόλου στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής. Τουλάχιστον τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν...

gatti said...

@eforas: Eτσι είναι! Πίστεψαν πως μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες. Αλλά αφού είδαν ότι δεν λειτουργεί το πράγμα! Τι τον κρατάνε;

Ελα ντε, γιατί δεν τον απομάκρυναν μετά την 6άρα;

Συμφωνώ και για τον μπαρμπα Οτο. Επρεπε να φύγει ως ήρωας μετά το Euro 2004.

Oι αρχαίοι το έχουν πει καλύτερα. Οταν ο Διαγόρας, σπουδαίος Ολυμπιονίκης της Αρχαίας Ελλάδας, πολύ γέρος πια, ευτύχησε να δει Ολυμπιονίκες ΚΑΙ τους δύο γιους του, Ακουσίλαο και Δαμάγητο και αυτοί τον κουβάλησαν στους ώμους με τους θεατές να τους πετούν στεφάνια και να τους συγχαίρουν, κάποιος του φώναξε: "Κάτθανε Διαγόρα, ουκ εν Ολυμπο αναβήσει". Δηλαδή: "Πέθανε Διαγόρα, δεν πρόκειται να ανεβείς και στον Ολυμπο" (αφού είσαι θνητός δηλαδή και ευτύχησες να ζήσεις τέτοιες χαρές, τι άλλο καλύτερο μπορείς πια να περιμένεις;).

Ε, δεν λέμε να πεθάνει ο Γερμανός, αλίμονο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό με την επιτυχία σου να ξέρεις να την διαχειριστείς και κυρίως να μπορείς να αντιληφθείς ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αποσυρθείς.

gatti said...

@eforas (again): Eπειδή χάθηκα μέσα στο σεντόνι...

Koυίζ: Λιγότερα από όσα γίνονται με τον τεντά...

Σκρατς: O Kαλάτζε ΔΕΝ είναι Βύντρα...

gatti said...

@duendes: Νάτα μαααας!

Πού θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός... :ppp

Stepas said...

Προσυπογράφω και με τα δυο μου χέρια!

Είμαι πιστός φίλος της Αργεντινής και με πονάει που μονίμως οι Βραζιλιάνοι μάς έχουν για πλάκα, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που δεν έχουν και καμια υπερομάδα.

Για τον Ντιέγο τα είχαμε πει και όταν προσελήφθη. Παιχτούρα απίστευτη, καψούρα μεγάλη, τεράστιος μπαλαδόρος, για μένα ο καλύτερος και ο πιο αγαπημένος, αλλά για προπονητής δεν κάνει. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα να τον έβλεπα να επιτυγχάνει σαν προπονητής. Αυτό που με εξέπληξε είναι πώς είναι δυνατόν οι Αργεντίνοι να μην το ξέρουν αυτό εξ αρχής. Είναι δυνατόν να έχεις την ψευδαίσθηση ότι σε Εθνική τόσο υψηλού επιπέδου θα τα καταφέρει ένας προπονητής μόνο με το βάρος του ονόματός του και την ψυχολογία; Απαράδεκτα πράγματα...

Ουδέποτε υπήρξα οπαδός της λογικής που λέει να δίνονται ευκαιρίες σε μεγάλους βετεράνους ποδοσφαιριστές για ανάληψη Εθνικής ομάδας κι ας βγάζει μάτι ότι προπονητικά δεν το’χουν. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική.

Κι όπως ειπώθηκε ηδη από τον zouk, είναι κρίμα αυτή η Αργεντινή να μην βρίσκει τόσα χρόνια έναν προπονητή της προκοπής. Μόνο το ταλέντο δεν λείπει από αυτήν την ομάδα και είναι έγκλημα να μην πρωταγωνιστεί.

gatti said...

@Stepas: Aυτό λέμε, ΠΑΟΚι μου! Οτι είναι καλός, χρυσός, αγαπημένος, παιχτούρα ο Ντιέγκο, αλλά το προπονητιλίκι δεν το έχει, πώς να το κάνουμε! Και είναι πραγματικα απορίας άξιον πώς έχουν εγκλωβιστεί οι Αργεντίνοι σε αυτή την κατάσταση. Δηλαδή δεν είναι φανερό ότι δεν κάνει ο Μαραντόνα γι΄ αυτό το πόστο;

Και πράγματι, το ταλέντο της συγκεκριμένης Εθνικής αυτή τη χρονική στιγμή περισσεύει. Είναι κρίμα να την έχουν για πλάκα ομάδες που δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πάλι, για να μην παρεξηγηθώ), επειδή έχει έναν προπονητή που δεν μπορεί να την βοηθήσει.

pensierix said...

Ασχετο αλλά τώρα συνειδητοποιώ πόσα επεισόδια έχω χάσει, βλέποντας την εντεκάδα της ΑΕΚ στο φιλικό με το Θρασύβουλο: Λούκατς, Αραούχο, Χέρσι, Ζεράλντο, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Γιαχάγια, Μπλάνκο, Ιορντάκε, Σκόκο, Άρτσε.

Αναρωτιέμαι, όλα αυτά τα ονόματα τα θυμούνται οι ΑΕΚτζήδες; Φαντάζομαι θα είναι κι άλλοι στο πάγκο...

gatti said...

@pensierix: Εχεις χάσει πολλά επεισόδια είναι αλήθεια. Δεκατρείς παίκτες απέκτησε η ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Μετά δηλαδή από την παραχώρηση του Κυργιάκου. Και 33 έχει συνολικά.

Συνωστισμός... Πού θα βρει άκρη ο Μπάγεβιτς, απορώ...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Α, φιλτάτη, τί σου έγραφα προχτές! "Εκεί που έχεις θρονιαστεί αμέριμνος (για ΕΜΑΣ μιλάω) πάνω στο 0 στην άμυνα, σού έρχεται μία 5άρα ξεγυρισμένη και δεν ξέρεις πού να πας να κρυφτείς". Μπορείς να με λές και Τειρεσία, δεν θα προσβληθώ!...

Για τους γκάουτσος, άσ' τα. δεν καταπίνεται!

ΥΓ αυτοπεριγελαστικό: Εδώ δεν είναι προπονητής ο Ντιέγκο, θα είναι ο Τιμούρης; (Ξέρω ότι δεν διεκδικώ βραβείο λογικής ακολουθίας, αλλά ακόμα να συνέλθω από το εργοτέλειο φάσκελο.)

squarelogic said...

ΖΟΥΚ,
λες να τους στείλουμε τον Τεν Κάτε?
τι ψώνιο και αυτό να εξισώνουν τους πάλαι ποτέ μεγάλους παίκτες με μεγάλους προπονητές έστω κι δεν έχουν καθόλου ασχοληθεί με το αντικείμενο...

Καλά,αυτό με τους ξένους έχει παραγίνει.11άδα Άρεως,μόνος Ελλην ο Σηφάκης(κι αυτός προπηλακίστηκε..)
11άδα ΑΕΚ που αναφέρατε,ουδείς γηγενής.Ξάνθη,Ηρακλής,Λάρισα κλπ γεμάτες εξωτικούς ξένους που κανείς δε θα θυμάται σε 2 χρόνια.Που να βρει παίκτες μετά κι ο μπαρμπαΌττο ή ο όποιος αντικαταστάτης του?Μηδενική ανάπτυξη υλικού απ τις περισσότερες ελλην.ομάδες και κάκιστη νοοτροπία απ τα ΕΓΧΏΡΙΑ ταλεντάκια όταν κάνουν την μεταγραφή στις μεγάλες ελλην.ομάδες(δείτε πχ.Τζιόλη,Μάντζιο..)

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Εντάξει, φιλικό ήταν. Μπορεί να είναι βαριά η πεντάρα έστω και στο φιλικό, αλλά για φαντάσου να είχε έρθει σε επίσημο αγώνα; Ενώ τώρα θα περάσει ανώδυνα. Και χτύπησε και εγκαίρως το καμπανάκι!

ΥΓ. Μα, ο Τιμούρης ΕΙΝΑΙ προπονητής (ανεξάρτητα αν θεωρείς ότι είναι "λίγος" για την ομάδα σου). Ο Ντιέγκο όμως ΔΕΝ...

gatti said...

@squarelogic: Για φαντάσου όμως να μην έπαιζε ΟΥΤΕ ο Σηφάκης στον Αρη! Θα έπρεπε να γνωρίζει οπωσδήποτε ξένη γλώσσα (και δη λατινική) ο χουλιγκάνος που πήγε στον παίκτη του Αρη για να τον προκαλέσει. Θα ήταν η λύση για το θέμα της βίας στα γήπεδα... ;))

Ετσι! Κατηγορούμε συνέχεια τον Γερμανό, αλλά ας μας πει κάποιος από ποιο υλικό έχει να επιλέξει; Σε λίγα χρόνια, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα υπάρχουν παίκτες για να παίξουν στην Εθνική...

zouk said...

Squarelogic αμα σου πω οτι σκεφτηκα να το γραψω αλλα το οτι σταματαει την προπονητικη ειναι ενα θεμα.

Να μου πεις,ετσι και παρουμε το πρΠαντως θελουν ενα προπονητη με επιθετικους προσανατολισμους.ωταθλημα θα ηθελες να φυγει?