Thursday, September 10, 2009

Πήραμε Γιούρκα;


Πήραμε Γιούρκα; Ετσι λένε οι φήμες...

Για έχετε το νου σας γιατί δεν προλαβαίνω να το ψάξω...


***


EDIT: Τι έγινε ρε παιδιά; Πήραμε τον Γιούρκα; Ποιον Γιούρκα; Αυτόν που διαπραγματευτήκαμε μαζί του πριν δυο μήνες και δεν βγήκε άκρη; Αυτόν που ήταν ελεύθερος εδώ και τέσσερις μήνες; Αυτόν που τριγυρνούσε στο Athens Plaza και έδειχνε στους ΑΡΔ και τους οπαδούς τους κοιλιακούς του και καθόταν μετά στα επίσημα κοντά στον Πατέρα στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού; Αυτόν που έψαχνε να βρει ομάδα στο εξωτερικό; Αυτόν που διέψευσε ότι συζητούσε με την ΑΕΚ για να ανακαλέσει λίγο αργότερα; Αυτόν που ήταν να συμφωνήσει με την Κολωνία και χάλασε το deal; Αυτόν που είχε κατασκηνώσει στην Μύκονο; Από την Ψαρρού στην Παιανία;

Από την Ψαρρού στην Παιανία! Και εντάξει, από την πλευρά του Γιούρκα η εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα λογική. Εψαχνε μέχρι τελευταία στιγμή το καλύτερο. Είτε το καλύτερο ήταν η συμμετοχή του σε μια ομάδα που παίζει σε προηγμένο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, είτε ήταν ένα συμβόλαιο με πολύ καλούς οικονομικούς όρους. ΄Η και τα δύο μαζί. Κι αφού δεν τα βρήκε και εξαντλήθηκαν τα περιθώρια, έκλεισε τελικά στον Παναθηναϊκό, έστω και με πολύ λιγότερα λεφτά από ό,τι περίμενε να πάρει.


Αν όμως για τον Σεϊταρίδη αυτή ήταν μια λογική εξέλιξη, για τον Παναθηναϊκό πόση λογική έχει αυτή η εξέλιξη; Προσοχή, δεν λέω η κίνηση, γι΄ αυτήν θα τα πούμε παρακάτω. Για την εξέλιξη μιλάω. Δηλαδή γνωρίζεις ότι ο Σεϊταρίδης είναι ελεύθερος από τον Μάιο και ψάχνεις δεξί μπακ στην Αργεντινή (Ανχελέρι). Που σημαίνει ότι ο Σεϊταρίδης δεν σε ενδιαφέρει. Στη συνέχεια παγώνει το θέμα του δεξιού μπακ και αποφασίζεις να πορευτείς με τον Μουν. Σκάει το τροχαίο, κάνεις μια διερευνητική επαφή (αν την κάνεις...) με τον Γιούρκα που δεν καταλήγει πουθενά. Τα σκατώνει ο Φεγγαροπαρμένος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εσύ (ο Παναθηναϊκός) το παίζεις χαλαρός. Και όχι μόνο το παίζεις χαλαρός, αλλά κάνεις και δηλώσεις, ότι ο Μουν είναι παιχταράς, τον στηρίζεις και απέρριψες και πρόταση για πάρτη του, γιατί δεν μπορείς να διανοηθείς να τον στερηθείς. Και στο παραπέντε της μεταγραφικής περιόδου τον ξεπαρκάρεις από την Παιανία και τον στέλνεις στον ΠΑΟΚ. Και φέρνεις τον Μαρίνο από τον Ατρόμητο με ένα τριγωνικό deal που περιλαμβάνει το πιτσούνι, τον "δικέφαλο του Βορρά" και την αφεντομουτσουνάρα σου, το οποίο σε εκθέτει και επικοινωνιακά. Και πείθεις τον εαυτό σου (και μαζί προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο σου) πως ο νεαρός παίκτης του Ατρομήτου είναι η καλύτερη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας. Και πάνω που το έχουν πιστέψει όλοι, πας και παίρνεις ελεύθερο τον Γιούρκα.

Και ρωτάω εγώ: Γιατί τώρα; Γιατί όχι πριν από τρεις μήνες ώστε να κάνει και την προετοιμασία του και να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Γιατί τώρα που δεν έχουν περάσει πάρα λίγες ημέρες από τότε ο Πατέρας έλεγε πως του αρέσει ο Σεϊταρίδης, αλλά δεν είναι στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Τι άλλαξε;

Mήπως επρόκειτο για έναν παιχνίδι πόκερ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Σεϊταρίδη; Μήπως ο Παναθηναϊκός τον ήθελε με καλύτερους οικονομικούς όρους; ΄Η μήπως ο Σεϊταρίδης έψαχνε κάτι καλύτερο; Κι αν συνέβη το πρώτο πόσο μεγάλο ήταν το ποσό που ζητούσε ο παίκτης, που άξιζε τον κόπο να θυσιάσεις την πιθανότητα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (όχι ότι με τον Γιούρκα την είχες βέβαιη, αλλά αν σταθεί κάποιος στον τρόπο που έπαιξε ο Μουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και την ευθύνη που είχε για τις ήττες της ομάδας, έχει κάποια βάση ως υπόθεση εργασίας) και την παρουσία ενός ετοιμοπόλεμου (με κανονική προετοιμασία) παίκτη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος; Αν πάλι συνέβη το δεύτερο, πόσο σε τιμά ως Παναθηναϊκό το γεγονός ότι ο παίκτης σε είδε σαν την έσχατη λύση όταν εξαντλήθηκαν όλα γι΄ αυτόν όλα τα περιθώρια;

Επειδή όμως έτσι κι αλλιώς η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αφορά αφενός το επικοινωνιακό κομμάτι του θέματος, αφετέρου τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και επειδή αμφότερα είναι για τα μπάζα, το γνωρίζουμε και - φευ! - το έχουμε αποδεχτεί όλοι, το αφήνουμε στην άκρη, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ...άκρη και πάμε παρακάτω.

Και τι είναι το "παρακάτω"; Είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε με τον Σεϊταρίδη ένα πολύ καλό οικονομικό deal. Οταν όμως λέμε πολύ καλό εννοούμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! Τέτοιο που ελαχιστοποιεί το ρίσκο της απόκτησής του, υπό την έννοια ότι αποτελεί την ακριβή απόδοση της έκφρασης "δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε". Το ποσό λοιπόν με το οποίο αποκτήθηκε ο Σεϊταρίδης είναι αμελητέο για την οικονομική επιφάνεια του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, τα δε bonuses που έχουν μπει ως όροι στο συμβόλαιό του είναι τόσο καλά για τον ίδιο που μπορούν να τον παρακινήσουν να πλησιάσει τα παλιά καλά του επίπεδα. Αν λοιπόν τα κατακτήσει ο Γιούρκας, αυτό θα σημαίνει πως και ο Παναθηναϊκός θα έχει επιτύχει τους στόχους της σεζόν, oπότε μάλλον με χαρά θα του τα δώσει.


Εδώ λοιπόν θα φανεί αν ο Γιούρκας έχει κίνητρο να ξαναπαίξει μπάλα. Προσωπικά, θεωρώ ότι ακόμα κι αν βρει το κίνητρο που τόσο δείχνει να του λείπει είναι σχεδόν αδύνατον να πλησιάσει τα παλιά καλά του στάνταρντς. Επειδή όμως είναι τόσο κλασάτος ποδοσφαιριστής, ακόμα και αν τα πλησιάσει σε ένα ποσοστό 70% πάλι κέρδος θα είναι για την ομάδα. Αν παράλληλα ο Μαρίνος βγει λαβράκι (που ακόμα δεν τον έχουμε δει, μη το ξεχνάμε αυτό έτσι; Είναι διαφορετικό να "ζωγραφίζει" με τον Ατρόμητο από το να σταθεί σε υψηλό επίπεδο στον Παναθηναϊκό) τότε θα έχουμε δύο πολύ καλές λύσεις στην δεξιά πλευρά της άμυνας που ο συναγωνισμός μεταξύ τους μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Οτι θα χρειαστούν και οι δύο είναι παραπάνω από βέβαιο. Είναι πολλά τα παιχνίδια, υπάρχουν κάρτες, τραυματισμοί, όλοι οι καλοί χρειάζονται.

Οτι οι δυο τους υπερτερούν ως δίδυμο σε οποιαδήποτε σύγκριση με Μουν - Γκάμπριελ, για κάποιους αποτελεί αξίωμα και όχι θεώρημα. Εγώ θα προτιμήσω να μην είμαι τόσο απόλυτη.

Απομένει λοιπόν να δούμε είναι αν ο Γιούρκας έχει κίνητρο. Ο καλός Γιούρκας θα προσθέσει στην ομάδα ποιότητα, θα αποτελέσει έναν ακόμα Ελληνα παίκτη στο ρόστερ της, πράγμα εξίσου σημαντικό, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό στην δεξιά πλευρά της άμυνας και θα προσφέρει μια περισσότερο σφαιρική εικόνα του τι ακριβώς χρειάζεται πια η ομάδα το Γενάρη για να γίνει ακόμα καλύτερη.

Ο κακός Γιούρκας, μπορεί να μην κοστίσει πολλά σε οικονομικό επίπεδο (αφού δεν θα πιάσει τα bonuses), μπορεί να μην βλάψει ούτε και αγωνιστικά την ομάδα (αφού μπορεί να επιτύχει τους στόχους της και χωρίς αυτόν) αλλά θα μπορούσε να κάνει ζημιά σε επίπεδο αποδυτηρίων. Ενας γκρινιάρης παίκτης, ένας παίκτης που δεν παίζει, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει κλίκες με κάποιους "παλιούς", ή ένας παίκτης που ήρθε να κολλήσει ένσημα είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

Τι από τα δύο θα μας βγει, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Μόνο ο χρόνος θα το δείξει...


Scratch: (Τι είναι σήμερα; Εχουμε καμιά έκλειψη; Καναν ανάδρομο Ερμή; Εχασα δύο φορές το κείμενο!!! Είναι θαύμα πώς τα κατάφερα να το ξαναγράψω. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθείς να θυμηθείς τι είχες γράψει την πρώτη φορά! Θα σου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο η προσπάθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να θυμηθείς τι είχες γράψει και το κείμενο αποκλείεται να βγει τόσο καλό όσο ήταν το χαμένο. Α ρε Γιούρκα, μεγάλη η χάρη σου!)



ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΛ


Γιούρκας, Χαλκιάς, Μινχ, Κωνσταντινίδης, Γκούμας


O Γιούρκας έφυγε με νταμπλ.
Λες η επιστροφή του να συνοδευτεί επίσης από νταμπλ;



Γιούρκας - Νιρέν Ντεμπά


Από το γλέντι στη Λεωφόρο για την κατάκτηση του νταμπλ

***

ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ


Mε Βενετίδη


Με Βενετίδη (2)



Με Τζόλε


Με μπαρμπα-Γιώργο


***


ΡΕΤΡΟ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1995-96

Από αριστερά διακρίνονται:
Πάνω: Ουζουνίδης, Λαγωνικάκης, Μαραγκός, Λύμπε, Βάντσικ,

Καλιτζάκης, μέλος, Θωμαϊδης, Γκούμας, Αλεξόπουλος, Κόλα
Κάτω:Mπασινάς, Αποστολάκης, Θεοφύλακτος Νικολαϊδης,
Μάρκος, Βαζέχα, Μπορέλι, Αλεξούδης, Κολιτσιδάκης
Καπουράνης, Χριστοδούλου, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Νασιόπουλος.


Ο Γιάννης Γκούμας ανακοίνωσε ότι τελειώνει την καριέρα του. Την ξεκίνησε και την έκλεισε στον Παναθηναϊκό. Εδώ μια φωτογραφία από την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Νάσαι καλά ρε Γιάννη!
(Δείτε τα νιάτα του Μπασινά και του Λύμπε 13 χρόνια πριν και τι χάλι έχει το μέλος - κακία...).


52 comments:

paoad said...

πήραμε...

Θα μας τρελάνουν. Εκεί που δεν είχαμε δεξι μπακ. Τώρα έχουμε 2 πρωτοκλασσάτους.

gatti said...

@paoad: Και συνεχίζοντας τις παροιμίες από το προηγούμενο ποστ:

"Tρία πουλάκια κάθονταν..."

Rizobreaker said...

Τον πήραμε, τον πήραμε...
Χαχα...
Αχ αυτός ο προγραμματισμός!!
Πολύ σοβαρή η "πολυμετοχική" διοίκηση και η τεχνική ηγεσία...

eforas said...

Δηλαδή τώρα θα φύγει δανεικός ο Μαρίνος;

pensierix said...

Στοίχημα η απόκτηση του Γιούρκα, τουλάχιστον έρχεται ως ελεύθερος, με μηδενικό κόστος. Το αν θα επανέλθει σε ανεκτά επίπεδα κανείς δε μπορεί να το γνωρίζει. Αν τον πήραμε με τη λογική "δεν χάνουμε και τίποτα να τον δοκιμάσουμε", καλώς. Για σίγουρη λύση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει πάντως. Μακάρι να προσφέρει, εγώ ήμουν από αυτούς που δεν καιγόταν για τον Σειταρίδη, του οποίου το βιογραφικό αν το διέθετε ένας ξένος παίκτης θα κράζαμε τη διοίκηση για τον τελειωμένο που μας κουβάλησε. Βρισκόμαστε, άλλωστε, στον Σεπτέμβρη και ο Γιούρκας αξιόλογη πρόταση δεν είχε, αν και ήταν ελεύθερος. Και μη πείτε ότι περίμενε τον ΠΑΟ μέχρι την τελευταία στιγμή...Επαγγελματίας είναι, σιγά μη ρίσκαρε να μείνει στο ράφι...

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που λέει η οικοδέσποινα."Τρία πουλάκια κάθονταν" από πλευράς σχεδιασμού. Αφού ήθελες να κάνεις το πείραμα Σειταρίδη, αγαπητέ Αντωνίου, ας τον έπαιρνες νωρίτερα για να είναι και έτοιμο το παληκάρι. Εκτός και αν δεν βρήκες τίποτε καλύτερο, δεν ήθελες να ξοδέψεις φράγκο, βρήκες και τον Γιούρκα στην ανάγκη για συμβόλαιο κι έδεσε το γλυκό...

ΥΓ
Τελικά είχε θέσει βέτο ο Τζίγγερ για τον Γιούρκα ή όχι; Αυτό για τους ανόητους που βλέπουν φαντάσματα παντού...

gatti said...

@Rizobreaker: Αστα να πάνε Rizo μου!

Μεταγραφικός σχεδιασμός για τα μπάζα...

gatti said...

@eforas: Oχι, μάλλον θα φύγει ο Σάλπι... ;))

gatti said...

@pensierix: Εκεί είναι το "ζουμί". Στο οικονομικό. Συζητούσαμε μαζί του εδώ και τρεις μήνες, αλλά το παλιόπαιδο δεν δεχόταν τα λεφτά που τού δίναμε. Τώρα που δεν βρήκε ομάδα ήρθε και είπε και ένα τραγούδι!

Τον καλό Γιούρκα τον θέλω με χίλια! Θα είναι όμως ο καλός Γιούρκας; Μπορεί να ξαναγίνει αυτός που ήταν;

paoad said...

Το θετικό είναι ότι ο Παο με αυτές τι κινήσεις αποκτά πολλές και καλές εναλλακτικές λύσεις για τα άκρα της άμυνας. Αριστερά, οι Σπυρό, Δάρλας και ο φέρελπις Κάσας δεξιά οι Σειταρίδης, Μαρίνος.

Επίσης, ο Μπιάσμιρ δείχνει πολύ καλά στοιχεία και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Γνώμη μου είναι να οπισθοχωρήσει ο Κατσούρ στην άμυνα και να πάρει ο Κάρα τη θέση του στα χαφ, αδειάζοντας έτσι μια θέση για το Νίνη (γιατί απλά, πρέπει να παίζει- ΤΕΛΟΣ).

Παράλληλα, θα έχεις μια ομάδας με παίκτες ηγέτες στην άμυνα όπως οι Κατσούρ, Ζιλμπέρτο και πάικτες με φαντασία στην επίθεση όπως ο Λέτο, ο Κάρα, ο Νίνης. Απόλυτη ισορροπία!

Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσιάζει η προοπτική Γιούρκα, αλλά αν είναι να παίξει σοβαρά τον θέλω.

Μ' αυτά και μ' αυτά ο ΠΑΟ δείχνει να φτιάχνει άμυνα.. για να δούμε!

Υ.Γ. Ο Ζιλμπέρτο δείχνει πραγματικά αναγεννημένος. Φέτος θα κλείσουν πολλά στόματα και θα δούμε πολλές κωλοτούμπες.

abalos said...

Πηρατε, πηρατε! ! !
Για την ακριβεια, τον αρπαξατε μεσα απο τα χερια της Ρεαλ! ! !
Ο Αντωνιου δινει ρεσιταλ μεταγραφικου σχεδιασμου! ! !

Καλησπερα:)

zouk said...

Κατ αρχην ο Γιουρκας θα τα παει σιγουρα καλα στα παιχνιδια με Ολυμπιακο γιατι δεν υπαρχει αριστερο χαφ για να μαρκαρει,χαχαχαχα.

Μηπως τελικα επρεπε αυτο το βετο να το ειχε ασκησει ο Τζιγκερ?χαχαχα.
Ελπιζω πως οχι γιατι θελουμε καλο Γιουρκα.Ελπιζω να εχει καταλαβει τι ακουγετε για εκεινον και να θελει να αποδειξει πολλα.

Unknown said...

Δεν ξέρω αν φταίει που από χθες έχω κοιμηθεί 3 ώρες μόνο αλλά με το που ξύπνησα πριν μισή ώρα και είδα οτι πήραμε Γιούρκα χαζογελάω σα χαζό παιδάκι :D (και σκρατσάρω ;D)

Σίγουρα θα παίξει σε κανα δίμηνο αλλά ρε παιδιά πείτε μου την αλήθεια αν πριν 2 βδομάδες σας έλεγαν συνεχίζεις με Μούν και...Μουν ή Γιούρκα και Μαρίνο τι θα λέγατε???

Υ.Γ.1 ΠΑΟ ΓΕΡΑ! ΓΕΡΑ! ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ!!!

Υ.Γ.2 ΠΑΟ ΓΕΡΑ! ΓΕΡΑ! ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

gatti said...

@paoad: ΑΝ ο Γιούρκας θυμηθεί ότι είναι ποδοσφαιριστής, τότε ναι έχουμε πολλές και καλές εναλλακτικές.

Προς το παρόν το μόνο που έχουμε είναι ΔΥΟ ρίσκα αντί για ένα. Γιατί βέβαια δεν ξέρεις ούτε αν θα πιάσει ο Μαρίνος, ενώ και το στοίχημα του Γιούρκα δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί. Πάντως από δίδυμο Μουν - Γκάμπριελ, ακούγεται σίγουρα καλύτερο το Γιούρκας - Μαρίνος!

Δεν νομίζω ότι σκοπεύουν να βάλουν στην άμυνα τον Κατσούρ. Ισως να σχεδιάζουν την ομάδα χωρίς Σάλπι, από την στιγμή που δεν είναι βέβαιη και η παραμονή του. Ετσι έχει βάση και η μεταγραφή του Γιούρκα. Για να παίξει ΚΑΙ ο Κάρα ΚΑΙ ο Νίνης και να έχουμε στα δύο άκρα Γιούρκα (Μαρίνο) - Νίνη δεξιά και Σπυρόπουλο (Δάρλα) - Λέτο αριστερά.

Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες, αλλά μου έχει κάτσει πως ο Σάλπι κουνάει μαντήλι. Μακάρι να κάνω λάθος.

Ούτε εμένα με ενθουσιάζει η προοπτική Γιούρκα όπως τον ξέρω τα τελευταία χρόνια, αλλά τον καλωσορίζω στην ομάδα και περιμένω μπας και γίνει το θαύμα και τον δούμε όπως παλιά. Η προοπτική του παλιού Γιούρκα βέβαια με υπερ-ενθουσιάζει.

ΥΓ. Τώρα που λες για κωλοτούμπες. Φαντάσου ο Γιούρκας να ήταν παίκτης του γαύρου και να επέστρεφε. Θα είχε σταματήσει η κυκλοφορία, τα κανάλια θα είχαν βγάλει έκτακτο δελτίο και όλοι οι ΑΡΔ θα έγραφαν πως επέστρεψε ο παικταράς!

koutavaki said...

Giourkas who???
Το διάβαζα και δεν το πίστευα!!!Μιλάμε και γαμώ τις σταθερές διοικήσεις!!!Μα δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι.Κάποιο λόγο θα έχουν που τα κάνουν αυτά απλά εμείς δεν πιάνουμε το νόημα(στις προ καιρού δηλώσεις αναφέρομαι,όχι στη μεταγραφή).Και γιατί παρακαλώ δεν παίζει σε αυτό το γύρο του Europa?Ξέρετε κάτι?
Υ.Γ.1:Μόνο μην ακούσουμε καμιά μαλακία για Σάλπι!!!Γιατί μετά πάλι στους δρόμους μας βλέπω!!!
Υ.Γ.2:Αμαν πια με το γήπεδο!Τι διάολο στοιχειωμένο οικόπεδο πήραμε?
Υ.Γ.3:(@ paoad-συνεχίζω κι εγώ τις παροιμίες)Είδες?Τους είπαμε να χέσουν κι αυτοί ξεκολιάστηκαν...

gatti said...

@αμπαλος: Οχι, δεν τον αρπάξαμε από τα χέρια της Ρεάλ. Από τα αζήτητα τον πήραμε και εκεί θα καταλήξει πάλι, αν δεν αποφασίσει να παίξει μπάλα.

Δεν νομίζω να πανηγυρίζει κανείς. Αλλά ότι γεννάει προσδοκίες η επιστροφή του, είναι μια πραγματικότητα.

Ο Αντωνίου όντως δίνει ρεσιτάλ μεταγραφικού σχεδιασμού! 10 Σεπτέμβρη πήραμε το δεξί μπακ που ψάχναμε από τον Ιούνιο! :))))
Με μια άλλη ανάγνωση, βέβαια, αυτό μπορεί να σημαίνει πως διοίκηση/μάνατζερ/τεχνικό τιμ δεν έχουν αγκυλώσεις. Και δεν τους νοιάζει αν προκαλέσουν αρνητικά σχόλια εις βάρος τους, προκειμένου να κάνουν αυτό που νομίζουν καλύτερο για την ενίσχυση του συλλόγου. Διαλέγεις και παίρνεις.

Καλησπέρα! :)))))

gatti said...

@zouk: Oλοι θέλουμε να τα πάει καλά. Καλού κακού όμως κράτα μικρό καλάθι. Να τον δούμε πρώτα. Μπάλα ξέρει, το θέμα είναι αν μπορεί να ξαναπαίξει αυτό που ξέρει σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό με το αριστερό χαφ του γαύρου το σκέφτηκα κι εγώ! Χαχαχαχα! Σήμερα έχασαν με θλάση και τον Σοϊλέδη. Θυμίζει ΑΕΚ εποχής Λορένσο Σέρα Φερέρ. Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν οι γαύροι.

Κοίταξε, από την στιγμή που έγινε η συνάντηση με τον Κυργιάκο - γιατί ποιος πιστεύει ότι έγινε για την αποζημίωση και όχι για επικείμενη μεταγραφή; - σημαίνει ότι ο Τζίγγερ δεν άσκησε βέτο. ΄Η τουλάχιστον δεν ασκεί πια...

Κι εγώ ελπίζω να θελήσει να αποδείξει πράγματα.

gatti said...

@Slapfish: Εμένα πάλι η πρώτη μου αντίδραση ήταν ξάφνιασμα! Οταν όλοι βλέπαμε τα χάλια του Μουν, είπα ότι θέλω τον Γιούρκα ...χθες! Στη λογική του ότι δεν σκοπεύουν να φέρουν άλλον. Τώρα, όμως, που πήραν τον Μαρίνο και πείστηκαν (και μας ...έπεισαν) ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση, άρχισα να αναρωτιέμαι με ποια λογική έγινε η κίνηση απόκτησης του Σεϊταρίδη.

Τώρα έχω πάψει να αναρωτιέμαι και απλά εύχομαι να ξαναγίνει ποδοσφαιριστής. Γιατί ΑΚΟΜΑ ποδοσφαιριστής ΔΕΝ είναι...

Καλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης το "πριν" με το "μετά"...

ΥΓ1 και ΥΓ2: ;))))))))

gatti said...

@koutavaki: Νομίζω ότι αυτό που ξενίζει είναι η χρονική στιγμή. Συν το γεγονός ότι έγινε κίνηση για απόκτηση παίκτη από δεξιά. Αν η ίδια μεταγραφή γινόταν ένα μήνα πριν, ελάχιστοι θα διαμαρτύρονταν. Βέβαια αν είχε αποκτηθεί ένα μήνα πριν θα ήταν έτοιμος τώρα και μπορεί να είχε βοηθήσει κιόλας. Τι να πω... Θα δείξει...
Δεν είχε δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, δεν γνωρίζω αν μπορούσαμε να αφήσουμε μια θέση ανοιχτή, ή αν υπάρχει κάποιο τέτοιο παράθυρο για τις ομάδες που αποκτούν κάποιον από τους παίκτες που ήταν ελεύθεροι.

ΥΓ1. Για τον Σάλπι άρχισε να το ...επεξεργάζεσαι στο μυαλό σου...

ΥΓ2. Αφού κάποιοι δεν θέλουν να κάνουμε γήπεδο...

ΥΓ3. Α πα πα πα ... :ppp

paoad said...

Στο καλό ο Σάλπι, αν δεν θέλει. Δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι. Η πρόταση που του έχει κάνει η Πανάθα είναι χρήματα που δεν πρόκειται να βρεί πουθενά στην Ευρώπη.

Αλλωστε ο μάνατζερ του έχει δηλώσει ότι τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα.

Μην φτάνουμε σε υπερβολές.

gatti said...

@paoad: Τι θα έλεγες εσύ για τον Σάλπι... ;pppppp

paoad said...

gattouli δεν λέω κάτι παράλογο- Αυτό ισχύει για κάθε παίκτη που αγωνίζεται στον ΠΑΟ.

Αμα δεν γουστάρει ο ίδιος...

paoad said...

@koutavaki

..Όχι να χέσουν.. να κλάσουν! :)

paoad said...

ρε gatti ποιος είναι ο μαυρούλης στη φωτό με τον Γιούρκα;

-billys- said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πρόκειται για καλό παίκτη, τα ερωτηματικά είναι 2, το πρώτο το είπες μόνη σου, αν έχει όρεξη να δουλέψει ώστε να γίνει ο παλιός καλός Σεϊταρίδης, το δευτερο είναι ότι μέχρι να επανέλθει από τις κραιπάλες του καλοκαιριού σε μια καλή φυσική κατάσταση θέλει το λιγότερο δυο μήνες, θα σου κάνει την δουλειά σου ο Μαρίνος ή θα έχουμε για πολλοστή φορά την επιστροφή του Γκάμπριελ σαν δεξί μπακ;

Παρόλο που δεν ήρθε τελικά στη ομάδα μου του εύχομαι να έχει βάλει μυαλό μπας και σώσει την καριέρα του.
Εμένα σαν ΑΕΚ πάντως με τα μυαλά που κουβαλούσε τον καιρό που του κάναμε πρόταση δεν μου έκανε, για τον εξής λόγο, εγώ ήθελα μπακ επειγόντως και δεν μπορούσα να περιμένω τον Γιούρκα πότε θα βαριόταν τις παραλίες και τις γκόμενες για να έρθει για προπόνηση. Και νομίζω ότι η κίνηση του Μπάγεβιτς να επιλέξει τελικά τον Αραούχο ηταν σωστή.

Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν το περίμενα να κάνει πίσω ο τζίγκερ, δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια ο ραλίστας.
Τους θερμούς μου χαιρετισμούς

gatti said...

@paoad: Oχι, δεν λες κάτι παράλογο.

Aλλά ξέρω ότι δεν καίγεσαι κιόλας... :))))


Aυτός μαζί με τον Γιούρκα είναι ο Νιρέν Ντεμπά.

gatti said...

@billys: Eτσι είναι. Αν έχει όρεξη να δουλέψει, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο και την κλάση του. Αλλά θα δουλέψει; Δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω να καταφέρει να φτάσει στα παλιά του επίπεδα. Γι΄ αυτό λέω να μην πολυενθουσιαζόμαστε.

Εκείνες οι δηλώσεις του όταν διαπραγματευόταν με την ΑΕΚ, μου είχαν κάνει κάκιστη εντύπωση. Ακόμα κι αν μετά τις ανακάλεσε.
Μακάρι να διαψευστώ και να έχει βάλει μυαλό...

Νομίζω ότι δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον Γιούρκα ο Τζιγγερ. Αλλά τι να λέμε; Αφού ήταν διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του για τον Κυργιάκο (γιατί μη μου πεις ότι πείστηκες πως συζήτησαν μόνο για το χρέος του), ο Σεϊταρίδης θα τον πείραζε;

Kαλά να περνάς! :)))

paoad said...

Τι γίνεται, όλοι Γκόντζο ακούτε; ποιος είναι ο μαυρούλης;

paoad said...

αντε ρε ο Νυρεν-Ντεμπα- φοβερό. Ούτε που τον θυμόμουν..

gatti said...

@paoad: Στο τσακ με πρόλαβες που θα σου τάχωνα ότι δεν βλέπεις τι γράφω!
:pp

YΓ. Nαι, Γκόντζο ακούμε. Χάνεται σήμερα; Με τίποτα!! ;)))

paoad said...

να που ανέφερε και ο Γκόντζος τον Ντεμπά... Λες να διαβάζει το μπλογκ;
:))

Επειδή ξέρω ότι σ'αρέσουν τα παιχνιδάκια- έχω να σου προτείνω αυτό. Εχω κολλήσει τις τελευταίες 2 μέρες..

http://www.miniclip.com/games/bubble-trouble/en/

Αμα σ αρέσει μπορείς και να το κατεβάσει απο εκεί.

gatti said...

@paoad: Λες; ;-)

Tι ωραίο παιχνιδάκι είναι αυτό! ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ!!! Θα κολλήσω κι εγώ τώρα!

Thanx! :)))))

Elpis Cameraman said...

Ο Λυμπεροπουλος (οπως κ οι Κολα, Νασιοπουλος), ηρθαν στον ΠΑΟ το καλοκαιρι του 1996.
Δλδ μετα το Πρωταθλημα που πηραμε το 1995-96.
Την επομενη χρονια (1996-97), ηταν που τα καναμε σκατα.
επισης στο Σουπερ Καπ του 1996, που ειχε γινει στο Καραισκακη με ΑΕΚ, ειχαμε χασει.
Οποτε...Ποιανου ειναι η κουπα, ΟΕΟΕ;

gatti said...

@Elpis Cameraman: Aν πρόσεξες στη φωτογραφία δεν φοράνε όλοι μετάλλια. Ο καημένος ο Λύμπε άργησε να γίνει μέλος της ομάδας,
κι έτσι έμεινε χωρίς τίτλο. Φωτογραφήθηκε με τους πρωταθλητές για το "τυπικό" της υπόθεσης.

Από την επόμενη χρονιά άρχισε να "παίζει μπάλα" ο θείος και να ψυχορραγεί ο καπετάνιος. Τι περίμενες;

Αφού μας κέρδισε η ΑΕΚ στο Σούπερ Καπ, δική της είναι η κούπα, βεβαίως βεβαίως! Αυτή δεν είναι η ...έννοια του Σούπερ Καπ; ;))))

Elpis Cameraman said...

Α, οκ.

koutavaki said...

Ελπίζω αυτό για Μπασινά και Λύμπε στο εξώφυλλο της Derby να είναι απλώς ένα αστείο!!!
Υ.Γ.1:Την έκανε ο Λύμπε από την Εθνική...Δεν τον αδικώ...
Υ.Γ.2:Αντίο καταπράσινε αρχηγέ...Να είσαι καλά!!!

gatti said...

@Elpis Cameraman: :))))

gatti said...

@koutavaki: Mακάρι να γυρνούσε ο Λύμπε να κλείσει την καριέρα του και να πάρει έναν τίτλο.

Ούτε ο Μπασινάς θα με ενοχλούσε, αν ερχόταν για τον ίδιο λόγο.

Εφιάλτης για μένα θα ήταν να επιστρέψει ο Γκέκας! Φτου κακό!!!

coachp said...

Βασικά, τα λες όλα στο ποστ, αρα τι να σχολιάσω...?
θεωρώ, πως τον πηρε τώρα επειδη σκέφτηκε οτι μπορεί να τον πάρει φθηνά(τελευταία μέρα μεταγραφων) και ισως σκεφτηκαν πως ο Μαρίνος να μην του κάνει τη δουλειά που πρέπει. Καλύτερα λοιπόν να εχεις 2 δεξιους αμυντικους παρά έναν. Το θεμα του μεταγραφικού σχεδιασμού δεν υπάρχει, το ξανα ειπαμε.
Με τζιγκερ δεν εδινες λεφτά, με πολυμετοχικούς δεν μπορεις να οργανωσεις τα λεφτά...
Ανιατη ασθένεια είναι αυτή στις ελληνικες ομάδες.-

coachp said...

οσο για το εξώφυλλο του Γκοτζου, τι περιμένατε ρε παιδιά, πόλεμο κάνεi...
Οπότε, το ειρωνικό του εξώφυλλο ειναι φυσικο επακολουθο. Αν και γέλασα πολύ, ηταν ευρυματικό.
Γενικοτερα, το ντερμπι πια αυτό κάνει μόνο. Ειρωνευεται τις κινησεις του Πολυμετοχικού επειδη τον εχουν στην απ'εξω... Ολοι. Και ο Τζίγκερ μαζί...

Είδωλο said...

συγχαρητηρια στην Κα Σειταριδη
οχι μονο γιατι εχει κανει ομορφα παιδια
αλλα αυτος ο Γιουρκας ειναι κινουμενη καυλα
Ο Γιουρκας ειναι να εισαι ερημος και να ερθει να σε ποτισει.
Να εισαι η Πολη και να ερθει να σε αλωσει.

Παει εχω ξεσαλωσει.

Παντα τετοια ποστ. ολο γκομενακια.

gatti said...

@coachp: Ρε συ κόουτς, τι ήττα φάγατε με την είδηση επιστροφής του Γιούρκα; Ακόμα κι εγώ, γρηγορότερα από το γαυροσυγκρότημα της Καλλιθέας το έμαθα!

Και εντάξει, το μάθατε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, συμβαίνουν αυτά. Γιατί κάνατε τόσο αγώνα να πείσετε ότι το μάθατε πρώτοι; Χάλασε ο κόσμος που το χάσατε; Εχετε πει άλλα πρώτοι εσείς. Ολα δικά σας τα θέλετε; Μοναχοφάηδες!

Το εξώφυλλο του Derby ήταν αισχρό! Ειναι δυνατόν να είναι Παναθηναϊκός αυτός; Tόση ειρωνία; Χου ρε, Γκοτζίλα...

gatti said...

@x-oyranoy: Xαχαχα! Ουρανούλη μου, πολύ σε πάω!!!

Κι εσένα σου πάει το ξεσάλωμα!
:))

Ρε, τον Γιούρκα, σουξέ που έχει!

Εντάξει, είναι γεγονός ότι είναι ωραίο αγόρι.

Μήπως να φτιάξουμε καμιά κερκίδα στο ΟΑΚΑ, με τους Gioyrkas' fans; Δεν 'ν κακό... ;))

Oύτε ένα ποστ δεν διαβάζεις βρε; Μόνο τα γκομενάκια βλέπεις; :pp

coachp said...

Βαλτή είσαι μου φαίνεται, που μου λες για τις ειδήσεις και ποιος το είπε πρώτος... Ας μην το σχολιάσω καλύτερα. Δεν φανταζεσαι τι συμβαίνει και τι πολεμος παιζει. Εις βάρος μας. Ειναι η πρωτη φορά που οι απο εκει εχουν δικιο. Αλλα αν θέλουν πολεμο, μπορουμε πολύ ευκολα να πολεμήσουμε. Anyway, αστο το θέμα καλυτερα.

Το δεκαεξασέλιδο της πράσινης το διάβασες για τον Γκότζο σήμερα...?
Αφήνουν λασπες και για εμας, και μαλλον δεν θα τους βγει σε καλο αυτό. Δεν ξερουν ποιον πολεμάνε μάλλον... Λες να θελουν να χασουν την εφημεριδα τους? Τεσπα, με τυπους που δεν ειναι καν δημοσιογράφοι δν ασχολουμαι.

Αυτο που εχει σημασια για τον κοσμο του ΠΑΟ ειναι αλλο και οχι οι κοντρες δημοσιογραφων. Οι κοντρες των διοικουντων εχουν σημασία. Δεν προκειται να δει χαϊρι αυτή η ομάδα με τετοιο πολεμο που υπαρχει στον πολυμετοχικό. Ειναι αστειοι.
Ας το παρουν χαμπαρι οι ιδιοι. Αφου δεν μπορουν να τα βρουν, ας αφήσουν τον ΠαυλοΘανάση να κανει κουμάντο. Δεν γινεται να φαγωνονται τοσο πολύ. Οι παιχτες και ο κοσμος της ομάδας που δεν ξερουν τι συμβαινει, δεν φταινε σε τιποτα...

Ας αποσυρθουν οι Ξυλας, Γκοτζος, Βαρδινογιάννης, Βγενοπουλος, Βασιλαράς, Βεργης και ο Δημητρακης το κοπρόσκυλο και θα δεις ποσο πιο ωραια θα ειναι τα πραγματα...
Ειδες, ξεχασα τον Τεν Κάτε. 8)

gatti said...

@coachp: Τι να σχολιάσεις; Αφού είναι γεγονός ότι δεν το είπατε πρώτοι. Αλλά αυτό δεν είναι τραγικό. Το τραγικό είναι που προσπαθήσατε να βγάλετε τρελό τόσο κόσμο λέγοντας ότι είχατε την πρωτιά. Το έχασες, άστο να πάει στην ευχή. Ενα θέμα είναι, δεν χάλασε ο κόσμος. Χειρότερη έμφαση δώσατε στην "ήττα" σας μ' αυτή την αντίδρασή σας.

Δεν διάβασα "Πράσινη". Τι λέει; Δεν μπορείς να γίνεις ποιο σαφής; Πού να βρω "Πράσινη" τέτοια ώρα; Δεν έχω διαβάσει ούτε φόρουμ, εκεί μπορεί να λέει κάτι...

Δεν ξέρω τι μπορεί να λέει για σας. Αλλά για τον Γκόντζο ό,τι και να λέει, καλά θα του τα λέει. Ο άνθρωπος είναι εμετικός. Δεν μπορεί να θελει το καλό του Παναθηναϊκού αυτός. Αφού κι εγώ όταν τον ακούω μου έρχεται να τον βρίσω. Και την άλλη την τρελή που παίρνει σβάρνα τις εκπομπές και τον άλλο τον χασίκλα που βγαίνει και λέει τα δικά του.

Τώρα για το ότι οι πολυμετοχικοί τρώγονται, δυστυχώς το βλέπω, παρόλο που δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αν πάρει η ομάδα πρωτάθλημα με τέτοιες εσωτερικές κόντρες, θα είναι θαύμα.


ΥΓ. Οντως, τον ξέχασες τον τεντά! :p

KitsosMitsos said...

Πέρασε λέει τα εργομετρικά και είναι σε άριστη κατάσταση! Μάλιστα σε κανένα μήνα θα είναι έτοιμος πλήρως να αγωνιστεί.
Τελικά οι κοιλιακοί στην Ψαρρού κάνουν δουλειά ;-)

pensierix said...

Aηδία μου προκαλούν αμφότερες οι πράσινες φυλλάδες. Η μεν ΠΡΑΣΙΝΗ την έχει δει μέσα στά πράγματα και έχει γραμμή ανάλογης με του προ πολυμετοχικότητας ΝΤΕΡΜΠΥ, το δε ΝΤΕΡΜΠΥ στάζει χολή μασκαρεμένη με δήθεν ποδοσφαιρική κριτική. Διαφορετικές φατρίες εξυπηρετούν, και η στάση τους διαμορφώνεται ανάλογα με το συσχετισμό δυνάμεων. Στη μέση, φυσικά, το έρμο το τριφύλλι...

Για τις πρωτιές των σταθμών και των σάιτς, έχουν γίνει ανέκδοτο και τους απολαμβάνω στη μάχη του ποιος θα υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας περισσότερο...

gatti said...

@KitsosMitsos: Χαχα! Οντως κάνουν δουλειά οι κοιλιακοί στην Ψαρρού!

Ολα τα πρόλαβε τελικά ο Γιούρκας! Μακάρι! Ποιος δεν θέλει να τον ξαναδεί να γίνεται παιχταράς;

:)))

gatti said...

@pensierix: Δυστυχώς, έτσι είναι! Πρώτα απ΄ όλα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Θα είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι πρώτα νοιάζονται για το καλό της ομάδας. Απλώς τα συμφέροντα της κάθε μιας τυχαίνει να ταυτίζονται άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο με το πώς ονειρεύεται την ομάδα η πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού. Είναι θέμα τάιμινγκ και συγκυριών.

Ωστόσο, προσωπικά δεν μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα την εμετική φυλλάδα του Γκοτζίλα με την "Πράσινη", παρόλο που και αυτή πολλές φορές με έχει εξοργίσει με τις "γαύρικες" πρακτικές που ακολουθεί.

Για τις πρωτιές των σταθμών τι να λέμε... Είναι αστείοι...

paoad said...

Αυριο νίκη πάση θυσία. Να πάρουμε απο νωρίς κεφάλι. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

gatti said...

@paoad: Ούτε για αστείο δεν θέλω να σκεφτώ άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη...

Clandestino said...

Στη λογική που είπες και εσύ δλδ... τον πήραμε τζάμπα και αν μας βγει καλό, ήταν μια χαρά κίνηση η μεταγραφή του. Είναι σα να πηγαίνεις για ψώνια και 5 λεπτά πριν κλείσουν τα μαγαζιά να βλέπεις κάτι που σου αρέσει, και να το εχουν και σε προσφορά! Ε, δε θα το πάρεις??
Η πράσινη τον έκανε ρόμπα τον ντρούλη με το ένθετο. Γνωστά πράγματα σε αυτούς που διάβαζαν τα φόρουμ και τα μπλογκ, αλλά άγνωστα στο ευρύ κοινό που ελπίζω επιτέλους να ξεγκαβωθεί και να καταλάβει τι εστί Derby, ssport fm και sportgay.
Ρε coachp, πάλι εκτός θέματος είσαι ρε. χαχα.

gatti said...

@Clandestino: Δεν το συζητάμε, μια χαρά κίνηση είναι. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αλλά πολλά να κερδίσουμε, αν γίνει ο παλιός Γιούρκας. Απλά, δεν μπορείς να μην αναρωτιέσαι μήπως με αυτόν στο ρόστερ, είχες μια πιθανότητα παραπάνω να περάσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το διάβασα τελικά το "αφιέρωμα" στα έργα και τις ημέρες του Γκοτζίλα. Το ανέβασαν χθες το βράδυ οι gwf. Εχεις δίκιο, δεν γράφει τίποτα καινούργιο, καμιά φορά η "Πράσινη" μου δίνει την εντύπωση ότι δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ το φόρουμ των gwf. Ομως, είναι σίγουρα διαφορετικό να διαβάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κάποια πράγματα στο φόρουμ από το να βγαίνουν αυτά στα περίπτερα και να κυκλοφορούν στον κόσμο. Ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους που δεν μπαίνουν στο Ιντερνετ. Ο πατέρας μου για παράδειγμα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι ...σεμινάρια τον τελευταίο καιρό, για να τον επαναφέρω στον ...ίσιο δρόμο, γιατί τρώει εύκολα (και αναπαράγει) το παραμύθι των ΑΡΔ.