Monday, September 28, 2009

Σούπα, μού 'πες...

Αποτέλεσμα; ΝΑΙ
Θέαμα; ΟΧΙ

Το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού είναι από τα χειρότερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Πραγματική σούπα. Πόνεσαν τα μάτια μας. Πρέπει να είχες ισχυρή δόση μαζοχισμού για να μπορέσεις να το παρακολουθήσεις μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα όμως είναι από αυτά που δίνουν τίτλους. Ενα δυνατό κρας τεστ, ένα ντέρμπι από αυτά στα οποία πέρσι δεν κατάφερες να κερδίσεις ούτε μία φορά (εξαιρώ τα πλέι οφ) και φέτος πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ικανός να τα πάρεις. Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν. Γι΄ αυτό θα προτιμήσω να σταθώ στο αποτέλεσμα και να μην ασχοληθώ με το θέαμα. Αλλωστε, πώς να ασχοληθείς με κάτι που δεν υφίσταται;


Αποτέλεσμα λοιπόν. Αφενός επειδή είναι τέτοια αποτελέσματα σε τέτοιους αγώνες που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας και της προσφέρουν την ψυχολογία και την ηρεμία για τη συνέχεια του ποδοσφαιρικού μαραθώνιου. Αφετέρου επειδή ...it takes two to tango. Που σημαίνει πως για να παίξεις μπάλα θα πρέπει να θέλει να παίξει και ο αντίπαλός σου.

Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είναι μια πραγματικότητα. Ηταν και η ΑΕΚ πολύ κακή στο παιχνίδι. Βέβαια, από την άλλη, ο Παναθηναϊκός υποτίθεται ότι διαθέτει περισσότερη ποιότητα. Την έβγαλε αυτή την ποιότητα μέσα στον αγώνα; Οχι, θα έλεγε κάποιος. Είναι αυτή η ποιότητα που έφερε τελικά τη νίκη "στα σημεία", θα έλεγε κάποιος άλλος. Και πιθανότατα θα έχουν και οι δύο δίκιο.


Οπως δίκιο θα έχουν τόσο αυτοί που θα κατακρίνουν τον Τεν Κάτε για τις επιλογές του, όσο και αυτοί που θα θεωρήσουν ότι πήρε την ταυτότητα του Μπάγεβιτς. Είναι γεγονός ότι η 11άδα που κατέβασε ήταν αμυντικογενής και δεν επέτρεψε στην ομάδα να αναπτυχθεί σωστά. Είδαμε για άλλη μια φορά αυτό το "έργο" που τόσο πολύ μας εκνευρίζει. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι αυτή η 11άδα υπήρξε αποτελεσματική. Του βγήκε η επιλογή του Καντέ (δεν έβγαλε μάτια, αλλά δεν έκανε και το λάθος που θα στοιχίσει - και μην ξεχνάμε πως παίζαμε με λύσεις ανάγκης στην άμυνα), του βγήκε η μη χρησιμοποίηση του Σισέ από την αρχή, του βγήκε και η χρησιμοποίηση του Καραγκούνη (ήταν "μανούλα" στον ρόλο που του ανέθεσε, όσο κι αν εμάς αυτός ο ρόλος μας προκαλεί συνήθως αναγούλα).

Επομένως, πού στέκεσαι πάλι σ΄ αυτή την περίπτωση; Στο ότι κατέβασε μια 11άδα μη ελκυστική ή στο ότι κατέβασε μια 11άδα που πήρε τη νίκη;

Σαφέστατα στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα κρατάμε, γιατί το αποτέλεσμα χρειαζόμαστε φέτος! Κι ας μας λένε ότι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σαν γαύροι...

Για το πρώτο (την μη ελκυστική 11άδα) έχουμε καιρό να γκρινιάξουμε στην πρώτη στραβή (που, πάντως, μπορεί να έρθει ακόμα και με ελκυστική 11άδα, ακόμα και με ελκυστικό ποδόσφαιρο). Μέχρι τότε προσπερνάμε την γκρίνια και κοιτάμε απλώς τον βαθμολογικό πίνακα: 5X5 στις νίκες, 15 βαθμοί και πρώτη θέση (αν μη τι άλλο, ακόμα και ο Δομάζος εξαφανίστηκε!).

Τι άλλο; Διαιτησία; Εννοείται ότι δεν υπάρχει πέναλτι Γιάχιτς στον Σαλπιγγίδη, ούτε πέναλτι Καντέ σε Καφέ. Υπάρχει όμως σαφέστατα επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη στον Γιαχάγια πριν από το γκολ. Και μπορεί πράγματι να μεσολάβησε αρκετός χρόνος μέχρι η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Σάχα και οι αμυντικοί της ΑΕΚ να είχαν τον χρόνο να μαρκάρουν, όπως κατά κόρον ειπώθηκε και ακούστηκε, αλλά η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει: ΑΝ σφυριζόταν το φάουλ, η φάση του γκολ θα ήταν μη γενόμενη. Επομένως, αν η ΑΕΚ απομονώσει την συγκεκριμένη φάση, θα έχει δίκιο να διαμαρτύρεται.

Και πάμε λίγο στους παίκτες.


Μπιέρσμιρ, κορυφαίος! Μήπως έχουμε βρει τον νέο Ρενέ; Την πρώτη φορά που τον είδαμε ήταν απλά ελπίδα, την δεύτερη συγκρατημένη αισιοδοξία, περιμέναμε να τον δούμε σε δύσκολα ματς, σχεδόν αλάνθαστος με Αρη, κορυφαίος με ΑΕΚ, ε, παραέχουν μαζευτεί πολλά παιχνίδια για να είναι απλή σύμπτωση.

Τζόρβας, σταθερότατος. Πόσος καιρός έχει άραγε περάσει από τότε που ο τερματοφύλακάς μας δεν "πούλησε" αποτέλεσμα; Πολύς! Δεν θα βιαστώ να πω ότι βρήκαμε νέο τέρμα, γιατί ο Τζόρβας σήμερα διέπρεψε σ΄ αυτό που είναι το μεγάλο ατού του: Τα ρεφλέξ. Πρέπει να τον δούμε με τη μπάλα χαμηλά, πρέπει να τον δούμε στις εξόδους του και στις τοποθετήσεις του. Πάντως, κάθε καλό του παιχνίδι, ανεβάζει την αυτοπεποίθησή του. Κι αυτό είναι πολύτιμο για τον ίδιο και για την ομάδα. Ηδη έχουμε δύο μονάδες υπολογίσιμες στην πολύπαθη αμυντική μας γραμμή. Τρεις, αν σκεφτεί κανείς πως δίπλα στον Μπιέρσμιρ βελτιώνεται και ο Σαριέγκι (βελτιώνεται είπα, όχι ότι είναι στο ίδιο επίπεδο).

Σαλπιγγίδης, συγκινητικός. Η λέξη φιλότιμο στο λεξικό έχει δίπλα τη φωτογραφία του. Τι να πεις γι΄ αυτόν τον παίκτη! Δίνει ό,τι μπορεί. Μαχητής!

Κατσουράνης, ποιότητα. Αν και έκανε δύο ...φιλότιμες προσπάθειες (μία σε κάθε ημίχρονο) για να χαρίσει ένα γκολ στην παλιά του ομάδα και είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, είναι ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην κακή του μέρα. Για άλλη μια φορά έδωσε την ασίστ για γκολ.

Ζιλμπέρτο, ανεβασμένος. Τελικά δεν είναι και τόσο άμπαλος ο Βραζιλιάνος. Ούτε παίζει καλά μόνο στην Εθνική της χώρας του. Κάτι ...κάνει και στον Παναθηναϊκό ε;



Λέτο, δραστήριος. Μπορεί να μην έπαιξε τη μπαλάρα προηγούμενων αγωνιστικών, αλλά είχε και άχαρο ρόλο.

Σιμάο, "σκυλί". Συνεχίζει να είναι ο παίκτης των "ειδικών αποστολών" που τις φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο, συνεχίζει να μην μπορεί να δώσει πάσα στα δύο μέτρα.


Σισέ, στάσιμος. Ο πάγκος του αφαίρεσε τα νεύρα των προηγούμενων αγώνων, αλλά δεν του βελτίωσε την αποτελεσματικότητά του. Στη φάση που βρέθηκε μόνος προ του Σάχα και έχασε το γκολ κατάλαβα γιατί ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Σισέ που γνωρίζαμε "πυροβολούσε" αυτόματα μόλις βρισκόταν σε θέση βολής. Σε πρώτο χρόνο. Ο Σισέ του Παναθηναϊκού ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ αν η ...σφαίρα που θα ρίξει, θα βρει στόχο με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεται. Κι έτσι τα κάνει όλα σε δεύτερο χρόνο. Αν δεν χαλαρώσει πρώτα ο ίδιος, δεν πρόκειται να βρεθεί λύση, ακόμα κι αν πέσει επάνω του όλος ο Παναθηναϊκός. Γιατί είναι πρώτα θέμα που αφορά τον εαυτό του και μετά θέμα τροφοδοσίας του από τους συμπαίκτες του.

Scratch: Εγώ την ΑΕΚ περίμενα να "σκάσει" στο δεύτερο ημίχρονο λόγω και του αγώνα της Τετάρτης και τελικά εμείς "καθίσαμε". Πού ήταν η φυσική κατάσταση, οέο;

Scratch 1: Τι γιούχα ήταν αυτή στο Σκόκο;


Scratch 2: Mπάγεβιτς: "Eίμαι έτοιμος για όλα". Tι εννοούσε ο πρίγκιψ;

Scratch 3: Aπαντώντας σε Πορτογάλο δημοσιογράφο που του ζήτησε να κάνει μια δήλωση για την παλιά του ομάδα (εννοώντας την ΑΕΚ) ο Κώστας Κατσουράνης απάντησε: "Η Μπενφίκα είναι καλύτερη από πέρυσι"...

27 comments:

koutavaki said...

θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε αισθητά από παιχνίδι σε παιχνίδι και το άθλιο θέαμα σε ντέρμπι είναι αναμενόμενο.Αν το πάρουμε κατά μονάδες(όπως έκανες κι εσύ)μετράμε πολλές καλές παρουσίες.Ο Σουηδός καπάρωσε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας,ο Σαριέγκι νομίζω δείχνει βελτίωση γιατί φέτος έχει ανταγωνιστή(όχι ότι θα βγει,αλλά δίπλα στο Βύντρα ίσως να σκεφτόταν πως ό,τι εμφάνιση και αν έκανε θα υπερτερούσε,ενώ τώρα έχει λόγο να διεκδικήσει τα εύσημα για την προστασία του τέρματος).Ο Βύντρα ως δεξί μπακ,αν μη τι άλλο γλυτώνει το κράξιμο.Καλά τα πήγε.Ο Καντέ κι αυτός καλός είναι ως λύση ανάγκης.Ως εκεί.Ο Τζόρβας εξαιρετικός αν σκεφτούμε από πότε έχει να δει εντεκάδα.Ο Ζιλμπέρτο ΦΑΙΝΕΤΑΙ καλύτερος από πέρυσι γιατί δε βολοδέρνει μόνος του στο κέντρο.Έχει ένα αξιόλογο βοηθό(οκ παραπάνω από αξιόλογο).Ο Κατσουρ δεν πρέπει να κριθεί για τα λάθη του σημερινού παιχνιδιού σε καμιά περίπτωση.Να έχουμε κατανόηση.Και αφήνω για το τέλος το Σισέ.Ξαναλέω ότι όταν δεν παίζει μας κλείνουν το Λέτο και δε μας συμφέρει.Η αφλογιστία του θα εξαφανιστεί όταν θα τον αφήσουν ήσυχο,όταν θα νιώσει πιο χαλαρός.Όταν δε θα νιώθει ότι όλοι περιμένουν από αυτόν να σκοράρει και αν δεν το κάνει θα αρχίσουν πάλι να τον κοιτάνε με μισό μάτι.Ωστόσο κανένας προπονητής δεν είναι τόσο βλάκας να τον αφήσει αμαρκάριστο.
Η ΑΕΚ δε,κάτι πρέπει να κάνει επειγόντως.Ιδέα δεν έχω τι μπορεί να είναι αυτό.
Υ.Γ.:Κατανοώ τις δυσκολίες του παιχνιδιού,αλλά αυτό το πράγμα μετά το γκολ να κάτσουμε όλοι πίσω,δεν πρέπει να ξαναγίνει ούτε στιγμιαία(αν δεν έχουμε σκορ ασφαλείας και αναφέρομαι στο πρωτάθλημα,όχι στην Ευρώπη)!Επίσης γατί,αν αυτό το παιχνίδι το χαρακτηρίζεις σούπα(που ήταν φυσικά),να δω πως θα χαρακτηρίσεις τα παιχνίδια με το γαύρο!Χιχιχιχι!

eforas said...

Μπράβο στα παιδιά για το αποτέλεσμα! Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, γιατί ο γάβρος έχει μηδαμινές απώλειες και "η ανάσα του είναι καυτή" πίσω μας (ευτυχώς δεν έχει το Μαντζουράκη προπονητή!). Μου άρεσε ο Καντέ, πιστεύω πως μπορεί να παίξει και στο κέντρο της άμυνας (δίπλα στο Μπιέρσμιρ, εννοείται). Ο Σαριέγκι είναι φιλότιμος, βλέπει τις φάσεις, αλλά είναι πολύ αγχωμένος και δεν έχει σιγουριά στις επεμβάσεις του. Σε δυο φάσεις στα τελευταία λεπτά κάνει φάουλ που φέρνουν το Λεονάρντο σε θέση βολής. Θυμηθείτε επίσης τη φάση του Κάμπορα και το αυτογκόλ με Γαλατά. Ο Βύντρα πάλι, όπως έχω ξαναπεί, είναι παίχτης στυλ Γκάμπριελ. Αμυντικογενές χαφ απροσδιόριστης θέσης, καλός για να μπαίνει στο 60' και να κρατάει το ματς, αλλά όχι για να ξεκινάει βασικός σε καίριες θέσεις της άμυνας. Αυτά. Καλημέρα μας!

seaconfused said...

Τι θα γίνει μ' αυτό το συμβολαιάκι στον Σάλπι επιτέλους; Έχουν δώσει του κόσμου τα λεφτά στον Σάλπι κολλήσαμε ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ωραία η απάντηση του Κατσούρ :P

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα.

zamuc said...

Καλημέρα!
Νομίζω ότι σωστά κατέβηκε έτσι ο Τεν Κάτε. Για το συγκεκριμένο ματς και τη συγκεκριμένη στιγμή. Και με 0-0 δεν θα ερχόταν η καταστροφή. Δεν λέω να κατέβει έτσι εντός με την Τρίπολη όπως έκανε πέρυσι. Αλλά για το συγκεκριμένο ματς μια χαρά ξηγήθηκε. Στην τελική ποιος είπε ότι καλή μπάλα είναι η ανούσια κατοχή και η δημιουργία φάσεων; Αν έχεις δηλαδή τη δυνατότητα να δημιουργήσεις (που και να το κάνεις 1 φορά στα 90' θα το χάσεις); ο ΑΕΚτζής και ο προπονητής του μάλλον τα πιστεύουν αυτά. Τα θύματα. Με 2 ντέρμπι σε 3 μέρες αντι να κατέβει συντηρητικά και να κλέψει τα ματσάκια. Ο Σάντος δεν τους έκανε, έπαιζε αμυντικά. Ο Δώνης πέρυσι τέτοιο καιρό έπαιρνε πόδι με καλύτερα αποτελέσματα.

Καλή μπάλα = Σφιχτή άμυνα μπετόν, κέντρο τανάλια και μπροστά φτιάχνω 3 φάσεις βάζω 2 γκολ. Τάδε έφη zamuc και οι υπόλοιποι τραβάτε να δείτε Μπάρτσα αφού γουστάρετε άλλου είδους θέαμα.

Όσο για τη γιούχα στο Σκόκο (όχι από εμένα πάντως, κράξιμο και γιούχα ΠΟΤΕ) έγινε γιατί δεν άφησε το Λεονάρντο να κάνει το φάουλ παρότι ο τελευταίος είχε εντολή από τον πάγκο. Για αυτό και ο Ντούσαν αμέσως μετά από αυτό το φάουλ τον έβγαλε. Ήταν και χώμα βέβαια αλλά πολλοί ήταν χώμα.

zamuc said...

Α και για να μην το ξεχάσω: τζάμπα οι φόβοι σας για σφαγή... σας το είπα ρε μην χάνετε τον ύπνο σας. Άκου σφαγή με την ΑΕΚ, καλό.. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

paoad said...

Νομίζω πως πρέπει να σταθούμε λίγο και στον Σαριέγκι ο οποίος με την παρουσία του Μπιάσμιρ έχει ανέβει αισθητά.

Θα διαφωνήσω για τον Καντέ. Ήταν κάκιστη επιλογή. Όλες οι σέντρες της ΑΕΚ βγήκαν απο την πλευρά του κ κάθε φορά που πήγαινε η μπάλα σ αυτόν έτρεμα. Εκτός των άλλων ήταν και πολύ αργός στις αντιδράσεις του.

Το ίδιο και για Κάρα. Δεν μπορούσε να τρέξει, δεν μπορούσε να μαρκάρει, δεν έκανε τπτ απολύτως γι αυτό και βγήκε εκτός.

Σωστή επιλογή να μείνει για ένα ματσάκι στο πάγκο ο Γάλλος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Σωστή η επαναφορά του Σιμάο.

Θεωρώ ότι αυτό το ματς μας έκατσε. Δεν παίξαμε για τη νίκη, παίξαμε για την ισοπαλία. Άλλωστε, ομάδα που τελειώνει τον αγώνα με 3 σουτ στην αντίπαλη εστία δεν μπορεί να έχει ελπίδες για νίκη. Απλά αποδείξαμε ότι είμαστε λιγότερο χειρότεροι από την κάκιστη ΑΕΚ, μα σε καμία περίπτωση δεν δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι.

Πότε θα αρχίσει να στήνει ορθολογικά την ομάδα; Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Το μόνο που με παρηγορεί είναι το θετικό αποτέλεσμα.

gatti said...

@koutavaki: Βελτίωση προσωπικά δεν είδα. Είδα όμως μια "επαγγελματική" όπως τη λέμε, νίκη, που την χρειαζόμασταν και την πήραμε.

Δεν νομίζω ότι ο Σαριέγκι βελτιώθηκε επειδή έχει ανταγωνιστή. Αν πούμε κάτι τέτοιο, τότε θα έπρεπε να του καταλογίσουμε μειωμένη απόδοση την περασμένη χρονιά. Ο Βάσκος είναι μαχητής, αλλά δεν είναι παίκτης κλάσης. Ομως, έχοντας έναν πιο ποιοτικό παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας βελτιώνεται και ο ίδιος, γιατί κατ΄ αρχήν μειώνεται η ανασφάλειά του.

Ο Βύντρα δεξιά γλιτώνει το κράξιμο, αλλά αλίμονο αν χρειαστεί να κάνει κάποια σέντρα. Εκανε και χθες μία (κάτι σαν σέντρα, κάτι σαν σουτ) στο γάμο του Καραγκιόζη.

Ο Καντέ έδειξε ακριβώς αυτό που λες. Οτι είναι καλός σαν λύση ανάγκης. Αν λοιπόν τον πήραν με προδιαγραφές βασικού, απέτυχαν παταγωδώς.

Ο Ζιλμπέρτο όντως παρουσιάζεται καλύτερος γιατί δίπλα του φέτος είναι ο Κατσούρ.

Ο Κατσούρ είναι χρήσιμος ακόμα και στην κακή του βραδιά. Γιατί είναι παίκτης που παίζει με μυαλό.

Το πρόβλημα του Σισέ είναι πρώτα απ΄ όλα στο μυαλό του. Το "παιδεύει" πολύ και ακριβώς γι΄ αυτό δεν του βγαίνει. Γιατί μπορεί κάποιος να δεχτεί πως δεν τροφοδοτείται επαρκώς. Αλλά για το ότι δεν μπορεί να κάνει ένα κοντρόλ, δεν μπορεί να του φταίει καμία τροφοδοσία. Είναι καθαρά προσωπικό του θέμα, απόρροια του άγχους του.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Πρέπει απλά να δουλεύει και να περιμένει να αφομοιωθούν οι παίκτες που πήρε την τελευταία στιγμή των μεταγραφών. Θα στρώσει, είναι βέβαιο. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι τότε ενδεχομένως θα έχει πετάξει το πουλάκι (αν δεν πέταξε ήδη).

ΥΓ. Δεν μου άρεσε καθόλου η οπισθοχώρηση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Μα καθόλου! Τα ματς με το γαύρο ούτε θέλω να σκέφτομαι πώς θα είναι από άποψη θεάματος. Αν κλείστηκε πέρσι βάζοντας ένα πούλμαν μπροστά από το μέλος στα μεταξύ μας παιχνίδια, φαντάσου τι θα γίνει φέτος που έχει και πρόβλημα στην ανάπτυξη. Με μια σακούλα θα είμαστε όλοι - για τους προφανείς λόγους... - από το θέαμα που θα δούμε από τις δύο ομάδες.

gatti said...

@eforas: Φυσικά και δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Γιατί όπως εμείς ευελπιστούμε να φτάσουμε στο ντέρμπι χωρίς απώλειες, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο γαύρος. Δεν έχει δύσκολα παιχνίδια μέχρι τότε.

Λάθη θα κάνει ο Σαριέγκι, είναι λογικό να κάνει λάθη όταν πιέζεται. Εδώ πριν τα έκανε και χωρίς πίεση. Το θετικό είναι ότι έχει σταματήσει τα τσαφ. Για τον Καντέ δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί δίπλα στον Σουηδό καλύτερα από τον Βάσκο. Οσο για τον Βύντρα, είναι ο ...μπαλαντέρ μας. Αν μείνει και ο Καντέ έξω, λόγω τραυματισμού (τι ...θανατικό είναι αυτό που έχει πέσει!) δεν βλέπω ΠΩΣ δεν θα παίζει ο Βύντρα!

gatti said...

@confused: Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πατέρας, είπε πως είναι καθαρά θέμα Σάλπι η ανανέωση του συμβολαίου και πως ο παίκτης θέλει πρώτα να εξετάσει προτάσεις από το εξωτερικό. Μπορεί βέβαια να το λέει για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν τα βρουν στο οικονομικό και μας φύγει...

Πολύ ωραία η απάντηση του Κατσούρ, πράγματι! Το είχαμε ξαναπεί όταν κάποιοι θεωρούσαν ότι με δηλώσεις του έριξε μπηχτές στον Τεν Κάτε: Kανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τον Κατσουράνη να πει κάτι που δεν θέλει να πει.

Ο άνθρωπος είναι ευφυής.

Καλημέρα!
Καλή εβδομάδα και σε σένα! :)))

gatti said...

@zamuc: Καλώς τον! Ετσι είναι. Για τον Τεν Κάτε και η ισοπαλία δεν θα ήταν καταστροφική. Πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον μικρότερο δυνατό κόπο και με ομολογουμένως έξυπνο στήσιμο. Του βγήκαν όλα όσα είχε κατά νου.

Θεωρείς ότι για την ήττα της ΑΕΚ ευθύνεται η διαχείριση παιχνιδιού και υλικού από πλευράς Μπάγεβιτς; Γιατί εδώ δεν ξέρω αν μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα με τους παίκτες που διαθέτει. Χώρια που προδόθηκε από αρκετούς από αυτούς. Ο Σκόκο ήταν πράγματι χώμα. Και είναι από τους παίκτες, από τους οποίους περιμένεις πολλά σε ένα ντέρμπι.

Εγώ ως γνωστόν δεν τρελαίνομαι με την πάρτη του, αλλά αν φύγει τώρα, ποιος να έρθει στη θέση του; Ο Κωστένογλου; Ο Κετσπάγια;

gatti said...

@paoad: Ο Καντέ ήταν λύση ανάγκης. Δεν νομίζω ότι τρελάθηκε κανείς με την χρησιμοποίησή του. Ειδικά μετά από τόσο καιρό που ήταν στο ...μούσκιο και καθώς δεν μας έχει πείσει για τις ικανότητές του. Αλλά στο παιχνίδι δεν ήταν κακός.

Ο Κάρα προερχόταν από τραυματισμό. Δεν ήταν απόλυτα καλά. Η σημασία της παρουσίας του, ουσιαστικά φάνηκε με την αποχώρησή του. Εκεί έγινε σαφές πόσο γεμίζει το γήπεδο με την παρουσία του. Δεν μου αρέσει που το παραδέχομαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς...

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το ζητούμενο δεν ήταν να δείξεις πως είσαι καλύτερος από την ΑΕΚ, αλλά να πάρεις το παιχνίδι. Είναι άπειρα τα ντέρμπι που μια ομάδα είναι καλύτερη από την αντίπαλό της και όμως δεν τα κερδίζει.

Οπότε κρατάμε το αποτέλεσμα και ευχόμαστε σε πιο εύκολα παιχνίδια να δούμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από την 11άδα που θα κατεβάσει, χωρίς να χάσουμε την αποτελεσματικότητά μας.

Crazy Tourists said...

Δεν το είδα, βαρέθηκα! Προτίμησα το βιβλίο μου που επίσης βαριέμαι! Φαντάσου! Απλώς κάθε τόσο σήκωνα το κεφάλι, κάτι σαν τις χελώνες φαντάσου, και έριχνα μια ματιά!

Τρελοτουρίστρια

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Νομίζω πως θα είναι έγκλημα αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη! Εκτός βέβαια αν ο ίδιος έχει αποφασίσει πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιον άλλο Σύλλογο οπότε η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Πάντως, είναι θετικό το γεγονός πως ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, μπορούμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα! Και νομίζω πως αυτό οφείλεται κατά πολύ στις προσωπικές δυνατότητες του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Ηταν η επιθετική δεινότητα του Σάλπι και τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Αλεξ που μας χάρισαν αυτήν την σπουδαία νίκη!!

Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι (σε επίπεδο αποτελεσμάτων και όχι σε επίπεδο εμφανίσεων φυσικά!!) και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τον τίτλο!

zamuc said...

Δεν λέω ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη ο Ντούσαν, ούτε θέλω να φύγει. Δεν γουστάρω τις αλλαγές προπονητή γενικά. Αλλά όχι και να μην τον ακουμπάει κανείς. Που στην τελική φέρθηκε και τόσο σκάρτα κάποτε στην ομάδα. Οκ είναι ΑΕΚτζης, ήρθε πάλι στα δύσκολα αλλά να δεχτεί και αυτός την κριτική που του αξίζει. Πέρασαν οι εποχές που ήταν πάνω από όλους και όλα.
Όσο για τον ΠΑΟ θεωρώ ότι καλώς έπαιξε έτσι αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνει επιλεκτικά 2-3 φορές μέσα στη σεζόν. Αν το κάνει κάθε Κυριακή και Τετάρτη θα έχει πρόβλημα

pensierix said...

Αν και ανήκω σε αυτούς που δεν κράζουν τον Τεν Κάτε και γενικά τον πάω ως τύπο και ως προπονητή, μου φάνηκε αστείο να ακούω και να διαβάζω για την ταυτότητα του Μπάγεβιτς που πήγε περίπατο από τον Σουριναμέζο...Σε ένα ματς με 2 σουτ και ύπνο στον καναπέ δεν μπορούμε να μιλάμε για ταυτότητες. Ο Τεντάς ήθελε να κλέψει το ματσάκι, παρέταξε αμυντικά την ομάδα φοβούμενος τις απουσίες στην άμυνα, του έκατσε ενα γκολ από το πουθενά και τελείωσε το πανηγύρι...Δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Τέρμα. Κρατάμε τους βαθμούς και πάμε παρακάτω. (η γκρίνια που γλυτώσαμε τη δεδομένη στιγμή, με το γαύρο να σπρώχνεται επικοινωνιακά και όχι μόνο, αξίζει περισσότερο από 3 βαθμούς).

Μπορεί επιθετικά να ήμαστε πολύ λίγοι αλλά υπάρχουν κι ελαφρυντικά. Σιμάο και ανάπτυξη δε νοούνται, με δύο ακραία μπακ που εκ των πραγμάτων δεν ανεβαίνουν δεν μπορείς να δημιουργήσεις αριθμητική υπεροχή. Θα μπορούσαμε, πάντως, να κάνουμε κάτι περισσότερο μετά το 1-0...

ΥΓ
Φάουλ του Σάλπι, αλλά το να συγκρίνεται αυτό με το χεράκι του Μέλμπεργκ και τη διαιτησία Δαλούκα είναι γελοίο...Η πλάκα είναι ότι σκούζουν οι γαύροι και όχι οι ΑΕΚτζήδες! Συμφωνώ ότι η φάση σταματούσε εκεί αλλά, άλλη βαρύτητα έχει ένα φάουλ αν έβγαινε τετ α τετ ο Σάλπι με τον τερματοφύλακα και άλλη αν αλλάζεις 5-6 πάσες με την άμυνα της ΑΕΚ παρούσα...

paoad said...

Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για το Σιμάο... Πάντως σε όσα παιχνίδια έχει παίξει, ο Παναθηναικός ελέγχει το κέντρο. Νιώθω ασφάλεια με τον Μοζαμβικανό, ειδικά στο 1-1 είναι ανίκητος. Θεωρώ ότι θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, αν βελτιώσει λίγο τη πάσα του.

…Αλλά επειδή είναι δουλευταράς, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί πολύ ακόμα. Ο Σιμάο, ο Νίνης, ο Ρουκάβινα, ο Πετρόπουλος και ο Μπιάσμιρ έχουν όλες τις περγαμηνές για να κάνουν μεγάλη καριέρα. Αυτούς τους παίκτες ο Παναθηνακός πρέπει να τους προφυλάξει (και να τους στηρίξει) σαν κόρη οφθαλμού γιατί έχουν πολλά να δώσουν ακόμα.

Τώρα που το σκέφτομαι. Έχουμε φτιάξει ένα εξαιρετικό μίγμα παικτών. Με έτοιμους έμπειρους ποδοσφαιριστές αναμφισβήτητης κλάσης όπως ο Ζιλμπέρτο, ο Κάρα, ο Κατσού, ο Σισέ. Με μεγάλα ταλέντα όπως ο Νίνης, ο Λέτο, ο Πετρό, ο Σιμάο, ο Μπιάσμιρ, ο Χριστοδουλό, ο Ρούκα ο χορευτής. Με εξαιρετικά μπάκ όπως ο Σπυρό και ο Σειταρίδης και παίκτες εργαλεία όπως ο Βύντρα, ο Σαριέγκι, ο Γκάμπριελ, ο Δάρλας που αποτελούν αξιόπιστες λύσεις. Πρέπει να είναι το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

…βλέπεις αυτό το ρόστερ και σκέφτεσαι ότι, αν διαχειριστούν αυτή την ομάδα σωστά θα χαθεί το τόπι και θα ξαναεμφανιστεί το Μάη στην απονομή του πρωταθλήματος. Γι αυτό σκάω...

Divo said...

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία των φιλάθλων που θεωρούν το πρωτάθλημα 'αυτοσκοπό' η χθεσινή νίκη θα πρέπει να τους γέμισε χαρά. Για όσους πάλι θέλουν και το κάτι παραπάνω απο την ομάδα, εμού συμπεριλαμβανομένου, το χθεσινό ματσάκι ήταν όντως μια χλιαρή σουπίτσα μαγειρεμένη απο το 'βοηθό' (ναι καλά) σεφ Τεν Κάτε την οποία μας σέρβιρε ως συνήθως το αγαπημένο γκαρσόνι Σάλπι.

Δε λέω χορταίνεις και με σούπα ειδικά αμα είσαι στην πείνα για καιρό, αλλά απο την άλλη όταν πας σε ένα καλό και ακριβό εστιατόριο θες να δοκιμάσεις βρε αδερφέ και πιο γκουρμέ πιάτα.

Αλλά αρκετά με τη γαστρονομία. Τι κρατάμε απο το χθεσινό ματσάκι;

Θετικά:
1) Τζόρβας - Θετικές επεμβάσεις που σίγουρα θα του ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση. Πόσοι αμφιβάλλουν ότι το σουτ του Αραούχο στις καθυστερήσεις θα το μάζευε από το πλεκτό ο Γκαλίνοβιτς;
2) Μπιέρσμιρ - Πολλοί άρχισαν να μιλάνε για το νέο Χενρικσεν. Αν και είναι νωρίς για τέτοιες συγκρίσεις, το παλικάρι δείχνει αν μη τι άλλο οτι την έχει τη θέση. Σταθερός με σίγουρες μεταβιβάσεις. Μέχρι και ο Βάσκος αυτονομιστής φαίνεται ότι παίζει καλύτερα δίπλα του.
3) Ζιλμπέρτο - Άλλο ένα καλό και ουσιαστικό παιχνίδι. Για μένα ο κορυφαίος χθες.
4) Κατσούρ - Αυτή τη φορά όχι σαν εκτελεστής αλλά σαν ασσισταδόρος, η ουσία όμως η ίδια. Συνεχίζει να δίνει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.
5) Σάλπι - Για άλλη μια φορά απλά συγκινητικός. Αμέτρητα χιλιόμετρα αλλά και πιστός στην ουσία.

Αρνητικά:
1) Σισέ - Και μπουρί να ήτανε θα έπρεπε να έχει ξεμπουκώσει μέχρι τώρα. Περιμένουμε...
2) Κάρα - Μπορεί να φταίνε και οι τραυματισμοί, μου φαίνεται όμως ότι περνάει φάση ντεφορμαρίσματος. Αργός και προβλέψιμος.
3) Καντέ - Μελλίσης αλλα γαλλικά μου φαίνεται ότι βγαίνει. Εντάξει δεν ήταν η θέση του, εντάξει φιλότιμος, αλλά νομίζω λίγος για την ομάδα.

Όσο για τον ΤενΤεν με έχει μπερδέψει. Πολύ καλό το στήσιμο για να κλέψουμε το ματς, και άλλωστε το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, αλλά πρέπει να δούμε και λίγο μπάλα κάποια στιγμή. Η ομάδα πάσχει απο αυτοπεποίθηση και αυτή την αποκτάς όχι όταν κλέβεις τα παιχνίδια, αλλά κυρίως όταν στο τελευταίο σφύριγμα όλοι αναγνωρίζουν ότι ήσουν το αφεντικό.
Πάντως τους βαθμούς τους βάζει στο σακούλι και αυτό σίγουρα μετράει υπερ του.

Α και για όσους τυχόν δεν είδαν τη χθεσινή του σαβούρδα στη συνέντευξη τύπου δείτε τη εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=2hk1KGQjrpg

Μισή ώρα γέλαγα χθες

zouk said...

Ακομα γελαω "Ακομα και ο Δομαζος εξαφανιστηκε" χαχαχαχα.
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο αυτη την στιγμη.

koutavaki said...

"Ομως, έχοντας έναν πιο ποιοτικό παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας βελτιώνεται και ο ίδιος, γιατί κατ΄ αρχήν μειώνεται η ανασφάλειά του."
Αυτό εννοούσα.Να μην κάνουμε και λίγο χιούμορ?
Όταν λέω ότι βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι,δύο γραμμούλες παρακάτω έγραψα ότι αναφέρομαι στις μονάδες(δε με παρακολουθείς ή εγώ δεν είμαι σαφής?).Αλλά και την επαγγελματική νίκη που λες πέρυσι δεν μπορούσαμε να την πάρουμε.Λίγη βελτίωση είναι αυτή?Πάντως χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε σε γενικές γραμμές!!!
Υ.Γ.:Απίστευτη η σαβούρα του τεντά!!!Μέθυσε από χαρά μάλλον!

gatti said...

@Crazy Tourists: Δεν έχασες και τίποτα. Το θέαμα ήταν άθλιο, την νίκη την πήραμε, αυτά αρκούν!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου!

gatti said...

@Thodoras13: Αν ο παίκτης θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, μάλλον δεν μπορείς να του στερήσεις το όνειρό του. Προσωπικά τον Σάλπι τον βλέπω να φεύγει είτε τώρα, είτε λίγο αργότερα για έξω και να κλείνει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι το σημαντικό και η ειδοποιός διαφορά με πέρσι. Οτι χωρίς να παίζουμε, παίρνουμε αποτελέσματα. Συμφωνώ ότι οφείλεται στις δυνατότητες των μονάδων μας.

Ελπίζω πάντως ότι θα παίξουμε και μπάλα προσεχώς. Είναι ...δύσκολο με τέτοιους παίκτες να μην παίξουμε μπάλα.

gatti said...

@zamuc: Tο ότι δεν ακουμπάει κανείς τον Μπάγεβιτς είναι που με τρέλαινε κι εμένα για χρόνια. Αυτή η ασυλία που είχε από τους δημοσιογράφους. Πάντως, έχει επιστρέψει πολύ διαφορετικός στην τρίτη θητεία του στην ΑΕΚ και αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η ομάδα με τους Θανόπουλους που δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα στα αγωνιστικά είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει (έστω και δύσκολα όπως αποδεικνύεται) τη συνοχή της ομάδας.

Για μας εννοείται ότι δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι σε κάθε παιχνίδι. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να γίνει η στραβή!

gatti said...

@pensierix: Kι όμως υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι πήρε ο τεντάς την ταυτότητα του πρίγκιπα. Η ουσία βέβαια είναι αυτό που λες. Ο Ολλανδός δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, τον αγώνα καλύτερα είναι να τον ξεχνάμε με το χάλι που είχε και απλώς κρατάμε τη νίκη.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το 1-0, εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν έπρεπε να κλειστούμε τόσο πολύ στο δεύτερο μέρος. Αν μη τι άλλο, η πιο επικίνδυνη ευκαιρία της ΑΕΚ σε όλο το ματς ήταν το ...παραλίγο αυτογκόλ του Κατσουράνη!

ΥΓ. Δεν νομίζω ότι μπήκαν στην διαδικασία να το συγκρίνουν με το πέναλτι του Μέλμπεργκ ούτε καν οι ΑΕΚτζήδες. Οντως, οι γαύροι σκούζουν περισσότερο! Και να σκεφτείς ότι αυτοί είναι που μετά την διαιτησία του Δαλούκα έγραφαν στα πρωτοσέλιδά τους "μαζί με την ΑΕΚ ...αδικήθηκε και ο Παναθηναϊκός...".
Τώρα προφανώς μαζί με την ΑΕΚ αδικήθηκαν οι ίδιοι. Βρε την καημένη την ΑΕΚ ούτε να σφαχτεί από τη διαιτησία δεν μπορεί! Ολοι τρέχουν να ...ματώσουν μαζί της για συμπαράσταση!

Είμαστε όμως κι εμείς οι οπαδοί...

gatti said...

@paoad: Ο Σιμάο μια χαρά παίκτης είναι! Για παιχνίδια που πρέπει να κρατήσεις τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ σου είναι ο πλέον κατάλληλος. Να μπορούσε να βελτιώσει λίγο και την πάσα του!

Πιστεύω ότι όλοι αυτοί που αναφέρεις δουλεύουν στην ομάδα και θα δούμε σύντομα την μεγάλη τους βελτίωση. Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να τους χρησιμοποιήσει όλους σε κάποια σημεία του πρωταθλήματος (και του κυπέλλου), αλλά βέβαια πάντα θα υπάρχει ένας σταθερός κορμός που δεν θα αλλάζει, οπότε πάντα θα υπάρχουν και διαμαρτυρίες από πλευράς οπαδών για αυτούς που δεν παίζουν.

Ο ίδιος ο τεντάς πάντως με αυτό που έκανε, αφήνοντας τον Σισέ στον πάγκο έδωσε μήνυμα στους παίκτες του και λογικά πρέπει όλοι να το εκτίμησαν. Λίγο να το "δουλέψει" και με τον Κάρα και τον Ζιλμπέρτο αυτό το θέμα του πάγκου και θα είμαστε μια χαρά!

Μην σκας βρε παιδί μου! Τέλος Σεπτέμβρη είναι ακόμα!

gatti said...

@Divo: Oλοι θέλουμε το κάτι παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να μας ικανοποιεί αυτό που βλέπουμε, αλίμονο!

Ομως, το φετινό πρωτάθλημα είναι ΚΟΜΒΙΚΟ. Kι αν κάποιοι το θεωρούν αυτοσκοπό, τότε κι εγώ μαζί τους!
Ενας λόγος παραπάνω από την στιγμή που μάθαμε (λίαν προσφάτως) ότι υπάρχει ένα έλλειμμα, επομένως τα "εγγυημένα" λεφτά της απευθείας συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαραίτητα. Δεν είναι πια ΜΟΝΟ θέμα γοήτρου.

Θα τα δοκιμάσεις τα γκουρμέ πιάτα βρε συ, προς το παρόν είμαστε στα ...ορεκτικά.


Συμφωνώ σε όλα τα θετικά, σε όλα τα αρνητικά και σε όσα γράφεις για τον τεντά.

Σχετικά με την τούμπα του τεντά: Οι παλιοί έλεγαν "εκεί που πέφτεις αγοράζεις γη". Δεδομένου ότι δεν μπορεί να αγοράσει το ΟΑΚΑ μπας και είναι σημαδιακό για το ότι θα σηκώσουμε την κούπα;

Η πλάκα είναι ότι φίλος που ήταν χθες στη συνέντευξη Τύπου μου είπε πως μόλις σηκώθηκε από την τούμπα ρώτησε αν ήταν ανοιχτές οι κάμερες. Του είπαν όχι, αλλά προφανώς ήταν ψέματα...

gatti said...

@zouk: Κι όμως το γρουσούζεψα! Κάπου άκουσα πως το άνοιξε πάλι το στόμα του. Δεν βρήκα όμως δηλώσεις του ακόμα...

gatti said...

@koutavaki: Εσύ μια χαρά σαφής είσαι! Εγώ έχω την τάση να επαναλαμβάνω όσα λέτε! :)))

Ο τεντάς ήταν άνετος παρά την τούμπα του. Ο κακομοίρης, εκεί που τον βλέπαμε, εξαφανίστηκε! Χαχαχα!

Λες να έκανε ...δολιοφθορά ο πρίγκιψ; (ή μήπως ο Γκοτζίλας;)