Wednesday, September 23, 2009

Στο ίδιο έργο θεατές






Στο ίδιο έργο θεατές  εσύ κι εγώ τραγουδιστές
φανατικοί της πιο φευγάτης εξουσίας
οι ήχοι μας διαδηλωτές και τα στιχάκια εμπρηστές
αυτό το έργο είναι παιχνίδι φαντασίας






* Tο συμπέρασμα που βγαίνει από τα τρία ντέρμπι (Παναθηναϊκός - Αρης, ΠΑΟΚ - γαύρος, ΑΕΚ - γαύρος) είναι ένα: Ο Αρης έχει κληρονομικό χάρισμα. Γιατί χωρίς να περιμένει να δει τι θα γίνει στα άλλα δύο ματς που ακολούθησαν χρονικά το μεταξύ μας παιχνίδι, έβγαλε μια ανακοίνωση που σε λίγα λόγια τα λέει όλα: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!

* Για μια ακόμα χρονιά θα αναλύουμε φάση φάση τι έχει γίνει στο κάθε παιχνίδι και θα βάζουμε στη ζυγαριά τις διαιτητικές σφαγές για να δούμε ποιανού είναι μεγαλύτερη. Για μια ακόμα χρονιά θα μεγεθύνουμε την διαιτητική εύνοια του αντιπάλου και θα υποβαθμίζουμε την διαιτητική εύνοια της δικής μας ομάδας.

* Τελικά τι χρώμα έχει φέτος η διαιτησία; Είναι πράσινη ή κόκκινη; Κύριε Καίσαρη μήπως μπορείτε να μας διαφωτίσετε;

* Δεν πα να παίχτηκε μπαλάρα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ; Ποιος αλήθεια θα ασχοληθεί με το θέαμα; Αφού άλλα είναι τα ζωτικά θέματα.

* Πώς το έλεγε αυτό ο Πατέρας; Εχουν αλλάξει λέει τα κόζια στη διαιτησία; Μη μου τους κύκλους τάρατε φάδερ!



* Χειρουργική προσέγγιση του αγώνα ο Δαλούκας. Σφυρίζουμε αδιάφορα στο χέρι του βολεϊμπολίστα Μέλμπεργκ, καταπίνουμε το στραγάλι για να μη δώσουμε πέναλτι, στη συνέχεια ξαναβρίσκουμε το στραγάλι για να δώσουμε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Μάκο που χτυπιέται για το πέναλτι και έτσι τον αχρηστεύουμε αμυντικά για τη συνέχεια του αγώνα. Οπότε όταν ο Τοροσίδης βγαίνει για το δεύτερο γκολ ο Μάκος απλώς τον παρακολουθεί. Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν.

* Και τώρα; Κάπου δεν πρέπει να πάρει πίσω η ΑΕΚ τους βαθμούς που της στέρησαν στο ντέρμπι με τον γαύρο; Αυτό είναι το σωστό. Για την ισορροπία ρε γαμώτο!

* Γιατί κλασικά τώρα το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού είναι για την "Ενωση" ματς ζωής ή θανάτου. Κι όπως είπε και ο Μπιλ ο Δημητριάδης "έρχονται ντερμπι που είναι κρίσιμα για την ομάδα μας αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής και θέλω να επιστησω την προσοχή της ΚΕΔ". Ετσι είναι, συμφωνώ κι εγώ!

* Αν και εγώ αν ήμουν παραγκάρχης θα το έστηνα το ματς ΑΕΚ - ΠΑΟ υπέρ του "τριφυλλιού". Αφενός για να ξεμπερδέψω μια και καλή με την "Ενωση", αφετέρου για να εκθέσω τον Παναθηναϊκό (που νομίζει ότι τη σκαπούλαρε για τον Κάμπορα, επειδή έπεσαν οι προβολείς επάνω μου!).

* Σφάχτηκε η ΑΕΚ, αλλά από την άλλη ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η αλήθεια να λέγεται.

* Αυτόν τον Τοροσίδη τι τον ποτίσανε και παίζει έτσι; Γκολάρα πάντως το γκολ για να λέμε του στραβού το δίκιο. Αλλά όχι και ...Τοροσίνιο! Ελεος!

* Κουίζ: "Γιατί ο Τοροσίδης όταν βάζει γκολ πανηγυρίζει τόσο έξαλλα;". Απάντηση σύμφωνα με την θεία του, Ρένα Μάνιου: "O kill Bill όταν πανηγυρίζει τόσο έξαλλα δεν πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη αγαπημένη του ομάδα, πανηγυρίζει για να μου τη ...σπάσει" (την σελίδα την έσβησε, η θεία, αλλά πρόλαβαν οι γαύροι και την έσωσαν).

* Οι οποίοι γαύροι δεν είδαν πέναλτι του Μέλμπεργκ (μόνο πέναλτι του Σαριέγκι βλέπουν). Αλλά είδαν οφσάιντ του Μπλάνκο στο γκολ του Νέμεθ. Και στην τελική κι αν ήταν πέναλτι έτσι γουστάρουμε ρε να σας κερδίζουμε! Με τη διαιτησία!

* Τι ωραίος παίκτης αυτός ο Νέμεθ! Η κλάση φαίνεται ρε παιδί μου!

* Δύο αποτελέσματα ήθελα (νίκη της ΑΕΚ ή χηνάρι) το τρίτο ήρθε. Τι γκαντεμιά είναι αυτή!

* Ζω για την στιγμή που ο μέγας καραγκιόζης μπακοτερματζής Νικοπολίδης θα πληρώσει σε σημαντικό αγώνα την γελοιωδέστατη συνήθειά του να βγαίνει εκτός περιοχής, κυνηγώντας τους αντιπάλους για να αποσοβήσει ένα γκολ.

* Εκεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν καταλάβει τι ακριβώς έγινε; Ο γαύρος έχει ήδη ρεφάρει την γκέλα με την Καβάλα, έχει περάσει από τρεις από τις πλέον ισχυρές έδρες και συνεχίζει να έχει ισχυρούς προστάτες. Κι εσείς τρώγεστε για το μπάτζετ (τελικά στην κόντρα Ντομινίκ - Σισέ ποιος είναι ο νικητής;), τρώγεστε για τον προπονητή και πάτε στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι σε μια ΑΕΚ που βράζει. Μυρίζω γκέλα από εδώ μέχρι την Παιανία...

* Αυτό το 50-50 που δήλωσε ο Σάββας ότι θέλει να τον παίζει η διαιτησία, μου θυμίζει μια ελληνική ταινία που υποδυόταν ο Ρίζος ένα λαμόγιο που έκλεβε στη μοιρασιά: "Ενα εγώ, ένα εσύ, ένα εγώ. Ενα εγώ ένα εσύ ένα εγώ".








Σχόλια από γαυροφόρουμ:

*Αλλος ένας αγώνας που τελειώνει με εμάς νικητές και τους άλλους όχι ηττημένους, αλλά παραπονεμένους. Μου αρέσει αυτό πώς να το κάνουμε;

* Αυτά τα δάκρυα που χύνετε απόψε αεκάκια μαζέψτε τα να μεγαλώσει η λιμνούλα του Ντέμη.

* Εγώ θέλω να τους περάσει πριονοκορδέλα ο βαζέλας την Κυριακή. Οχι ένα πέναλτι, αλλά σφάξιμο κανονικό. Αιματοχυσία. Να δω αντιδράσεις...

* Κανένα πέναλτι, εξ επαφής ήταν.


***

* Στη Νέα Σμύρνη, κατάλαβε κανείς τι ακριβώς έγινε; Ηταν ο Βιεϊρίνια οφσάιντ και καλώς ακυρώθηκε το γκολ ή δεν ήταν οσφάιντ και κακώς δεν μέτρησε το γκολ;

* Αυτός ο χάνδαξ (Πάμπλο Γκαρσία) πώς τη σκαπούλαρε χωρίς κόκκινη;

* Και μέσα σ΄ όλα παραιτήθηκε και ο Γκαγκά! Ασε μας ρε φίλε...

41 comments:

pensierix said...

Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι πέφτει και το απαραίτητο κήρυγμα τύπου "αντί να σχολιάζουμε το υπέροχο γκολ του Τοροσίδη, στεκόμαστε σε μια φάση"...Είναι οι ίδιοι φυσικά που ανακοίνωσαν την ίδρυση της πράσινης παράγκας, που είδαν πρόθεση να σφαχτεί ο Αρης,(ενώ φάνηκε ότι ο διαιτητής μόνο έδρα δεν έπαιζε), που γράφουν για στησίματα. Τώρα μας προέκυψαν λάτρεις του ωραίου ποδοσφαίρου και το παίζουν υπεράνω...

Ενα μεγάλο "μπράβο" στο γαύρο και στο στρατό του. Σε μια εβδομάδα που παίζουν αντιποδόσφαιρο, κατάφεραν οχι μόνο να πάρουν τους βαθμούς σε δυό παιχνίδια δύσκολα και με ευνοική διαιτησία, αλλά να περάσουν τη γραμμή ότι αδικούνται κι από πάνω λόγω πράσινου παρασκηνίου...Η "καρδιά του πρωταθλητή" όμως είναι μεγαλόψυχη...Για βουτιές Τοροσίδη και χεράκια Μέλπεργκ θα μιλάμε τώρα;

ΥΓ
"Ας μας σφάξουν τη Κυριακή, για να τελειώνουμε μια και καλή με το παραμύθι της πράσινης παράγκας". Κάτι τέτοιο θέλουν να μας κάνουν να σκεφτούμε, με κερδισμένο το γαύρο βεβαίως, βεβαίως...

ΥΓ1
Θέλουμε ν'αγιάσουμε, να δούμε μπαλίτσα, να δεχτούμε τα λάθη του διαιτητή και δεν μας αφήνουν με τόσο δηλητήριο και θράσος γύρω μας...

koutavaki said...

@pensierix
Ice Age Maniac κι εσύ???Σε πάω!Τα παιχνιδάκια δε, γαμάτα!Τα τερμάτισα και τα δύο!!!
@everybody
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί το έληξε...Στα τρία σετ δεν τελειώνουν τα παιχνίδια ή εγώ θυμάμαι άλλα???Superleague sucks...
*Του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε ως οφσάιντ,αλλά νομίζω δεν είναι γιατί όταν χτυπιέται το κόρνερ ο Βιειρίνια καλύπτεται.Αν δεν κάνω λάθος στον κανονισμό δηλαδή,δεν είναι οφσάιντ με καμία κυβέρνηση!
*Χεστήκαμε τι κάνει ο Γκαγκάτσης.
*Είναι κι αυτή η ΑΕΚ ρε γαμώτο...Σφάξε με πασά μου να αγιάσω!Μια φορά να μας δώσει το χεράκι της να πετάξουμε το τσίρκο έξω,και τι στον κόσμο!!!Τα ίδια πέρυσι,τα ίδια φέτος.
*Η τιμωρία των διαιτητών 2-3 αγωνιστικές έξω είναι το πιο πετυχημένο ανέκδοτο της δεκαετίας!Μόνο τα φράγκα τσούζουν ρεεεεεεε....
*Τι στοίχημα πάτε ότι τη Δευτέρα θα είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία?Λυπάμαι που το λέω,αλλά δεν είμαστε για τέτοια εμείς...Δεν κάνουμε για πρωταθλητές.Εμείς προχθές με το πέναλτι σιχαθήκαμε και το πετσί μας και αυτοί σήμερα καμαρώνουν...
*Πάντως υπάρχει κάποια πρόοδος,αν δε θέλουμε να είμαστε εμπαθείς.Εμείς φωνάζαμε για τα πέναλτι που παίρνει ο Ολυμπιακός,όχι για αυτά που δε δίνει!Ε,σήμερα δεν πήρε!Άλλη φορά να προσέχουμε κι εμείς και να είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε αυτά που ζητάμε!

gatti said...

@pensierix: Aυτό το κήρυγμα δεν είδα να πέφτει στην περίπτωση του αγώνα Παναθηναϊκού - Αρη που παίχτηκε γενικά ωραίο ποδόσφαιρο και δεν μπήκε απλώς ένα πολύ ωραίο (ομολογουμένως) γκολ.

Αντίθετα επιχειρούν να εξισώσουν μία και μοναδική φάση στο 90ό λεπτό στο δικό μας παιχνίδι με ένα επιστημονικό χειρουργείο εις βάρος της ΑΕΚ.

ΥΓ. Δεν ξέρω τι μπορεί να μας κάνει περισσότερο κακό την Κυριακή. Να μας σφάξουν για να ικανοποιηθεί η αδικημένη ΑΕΚ ή να μας ευνοήσουν ώστε να μασήσουν κι άλλοι το παραμύθι ότι η παράγκα άλλαξε χέρια; Γιατί βέβαια την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και τον Αρη και όλους τους άλλους που αδικούνται, δεν τους ενδιαφέρει το χρώμα της παράγκας. Ούτε τους ενδιαφέρει αν εμείς παίρνουμε λιγότερα σφυρίγματα από τον γαύρο. Τους ενδιαφέρει και δικαίως ότι εκείνοι παίρνουν λιγότερα σφυρίγματα και από τους δυο μας.

ΥΓ1 Πραγματικά κι εγώ ήθελα φέτος να ασχοληθώ μόνο με τη μπάλα και όχι με τη διαιτησία. Και όμως είμαστε στην 4η αγωνιστική και δεν έχουμε άλλο θέμα συζήτησης. Δηλητήριο, όπως το λες...

Πάντως, επειδή όπως έχω δει φέτος τα πράγματα λέγονται απροκάλυπτα, φοβάμαι ότι θα γίνουν μεγάλα πράγματα. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση παντού.

Πριν λίγο παρακολούθησα στο γαυροσυγκρότημα της Καλλιθέας και ένα ξέσπασμα του ΑΕΚτζή Μιαούλη. Ο οποίος αγανακτισμένος από την διαιτησία είπε τα πράγματα με το όνομά τους (προφανώς δεν το είχε ξανακάνει, πρώτη φορά τον άκουσα, αλλά αυτό το συμπέρασμα έβγαλα). Και τον έπαιρναν όλοι οι γαύροι και του την έπεφταν στο στιλ: "Eσύ ήσουν ήσυχο παιδί και μας χάιδευες τα αφτιά, τώρα πώς άλλαξες συμπεριφορά;"

gatti said...

@koutavaki: Σωστά, κακώς έληξε δεν είχαν ολοκληρωθεί τα σετ!

Η ΑΕΚ πληρώνει τις αργοπορημένες τις μεταγραφές. Εγώ όσο κι αν ήθελα το αντίθετο, κάπου το θεωρούσα αναμενόμενο ότι θα κάνει γκέλες Γι΄ αυτό και είχα γράψει σε παλαιότερο ποστ πως "θα είναι μεν έτοιμη κατά τον Δεκέμβρη, αλλά το ζήτημα είναι θα βρίσκεται μέχρι τότε εντός τίτλου ή θα έχει αποχαιρετήσει τους στόχους της;".

Τι στοίχημα να πάω, αφού συμφωνώ μαζί σου. Οντως δεν είμαστε για τέτοια εμείς. Αυτοί χαίρονται να κερδίζουν κάλπικα. Πώς να συναγωνιστείς μια τόσο διεφθαρμένη ομάδα;

Δύο πέναλτι ο Μέλμπεργκ ως τώρα, ένα με τη Λάρισα και ένα με την ΑΕΚ κι εμείς το μόνο που ακούμε είναι πόσο έχει "δέσει" η άμυνα του γαύρου με τον Σουηδό στις τάξεις του και πόσο κλασάτος παίκτης είναι. Ρε είναι 100 χρόνια μπροστά αυτοί λέμε!

eforas said...

Ο θρήνος (και σύμπαντα τα Μέσα Μαζικής Ερυθροποίησης) διαμαρτύρονται για τη διαιτησία στο ματς με την Καβάλα, σφάζουν την καραφλή γεωργιανή Ιφιγένεια, και ο άνεμος της διαιτησίας πνέει ξανά ούριος. Αποτέλεσμα: 7 βαθμοί στα τρία συνεχόμενα ματς, αντί για 5 (αν τους ευνοούσε μόνο με την Καβάλα), και η "καρδιά του πρωταθλητή" κάνει ξανά την εμφάνισή της! Είμαι τόσο εγκάθετος; Ή μήπως στον πρωταλητισμό δεν τους φτάνει κανείς; Καλημέρα μας!

kakaskimos said...

Ο διαιτητής χτες έσφαξε και την ΑΕΚ και τον Παναθηνααϊκό. Και τους δύο μαζί. Δεν έδωσε 3 πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο όχι υπέρ της ΑΕΚ αλλά εναντίον του Ολυμπιακού (άρα κατά του Παναθηναϊκού) και δεν απέβαλε τον Τοροδίση ώστε ο καριόλης να μην μπορεί να βάλει ο δεύτερο. ΑΙΣΧΟΣ. Δεν ντρέπονται καθολου τα κοράκια.

Και φυσικά είχε δώσει άδικα κίτρινη στον Μάκο. Οταν διαμαρτύρεται κάποιος που παίζει εναντίον των μισητών αντιπάλων δεν πρέπει να παίρνει κίτρινη όαν διαμαρτύρεται και μάλιστα ευπρεπώς.. Κι ετσι εκτός του ότι έπρεπε ο Μάκος να κοιτάει τον Τοροσίδη, φώναξε και στον Γιάχιτς να τον κοιτάει για να μην τους αποβάλλει μαζί.

Μια ερώτηση: αν η μπαλα σε ίδια φάση είχε χτυπήσει στο χέρι του Σαριέγκι, θα λέγατε ότι ήταν πεναλτι? Η δεν έχει υπάρξει παρόμοια φάση και με τον Παναθηναϊκό και με την ΑΕΚ και με αλλες ομάδες, και δεν έχει δώσει τίποτα ο διαιτητής? Εσύ σε (στο?) προηγούμενο ποστ δεν έλεγες ότι το κριτήριό σου είναι το τι θα σκεφτόσουν αν τη φάση την έκανε παίκτης του Παναθηναϊκού?

Γιωργος Κεντρωτης said...

Είσαι απίστευτη, φιλτάτη. Τί μας θύμισες;! Τη θεία, αχ τη θεία... που έγινε και συγγραφέας! Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, γιατί θα κολαστώ (και πάλι). Γιατί όλο το ζουμέ είναι εκεί. Στη θεία!
(Σωστός και πανάξιος συμπαραστάτης του Ντάκου ο Δαλούκας - για να μη λες ότι βλέπω επιλεκτικά...)
Τη θερμή καλημέρα μου.

zamuc said...

Άλλα είχα σκοπό να γράψω αλλά αυτή τη φορά θα σου γκρινιάξω.
Πρώτον γιαί γίνεσαι χειρότερη από αυτούς που κράζεις γιατί προεξοφλείς σφαγή του ΠΑΟ πριν καλά καλά γίνει το ματς σαν να κάνεις ουσιαστικά προπαγάνδα σε στυλ ΑΡΔ (όπως τους λες εσύ). Φωνάζουμε από τώρα για να είμαστε σίγουροι δηλαδή...
Και δεύτερον το να μην κερδίσεις μέσα στο ΟΑΚΑ δεν λέγεται "γκέλα".

Rizobreaker said...

Gatti δε θα σχολιάσω τίποτα για αυτό το ματς...

Απλά ήθελα να σου πω, ότι αν ισχύει αυτό που γράφουν οι φυλλάδες ότι σκέφτονται να πουλήσουν το Νίνη για να κλείσουν τη μαύρη τρύπα, είναι τελείως ξεφτίλες!!! Τελεία και παύλα!

Όσον αφορά το αποκάτω σου ποστ, θα ήθελα να κάνεις ένα αφιερωματάκι, που να περιέχει τον Ιρισμέτοφ (τον θυμάσαι εε?), τον Μάουρο Ντα Σίλβα, και άλλους τέτοιους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα...

gatti said...

@eforas: Προφανώς δεν τους φτάνει κανείς. Μέσα σε λίγες μέρες ανακάλυψαν πράσινη παράγκα, πέρασαν από τρεις έδρες όπου δεν περνούσαν εύκολα καμία από τις προηγούμενες σεζόν, κάλυψαν τη γκέλα από την Καβάλα και συνεχίζουν. Ο θείος στέλνει απανωτά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ανόητοι όσοι δεν τα λαμβάνουν.

gatti said...

@kakaskimos: Ξέρεις ποια είναι η διαφορά των οπαδών της ομάδας σου από τους υπόλοιπους; Οτι έχουν τέτοιες παρωπίδες που δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν πως ο διαιτητής τους ευνόησε σε μια φάση ή σε ένα παιχνίδι. Το πολύ πολύ όταν στριμωχτούν να αρχίσουν τους συμψηφισμούς του τύπου. "Ναι, ήταν πέναλτι, αλλά ήταν πέναλτι και του Σαριέγκι,οπότε τι φωνάζετε;"...

Μα κι αυτός ο ...αλήτης ο Μάκος είχε το θράσος να διαμαρτυρηθεί για ένα πέναλτι που έγινε μπροστά στα μάτια του και δεν το καταλόγισε ο διαιτητής; Και μετά είχε και την απαίτηση να μην πάρει κάρτα; Απευθείας κόκκινη έπρεπε να πάρει, όχι να τη βγάλει με την κιτρινούλα!

Ακυρη η ερώτηση. Μα εντελώς όμως! Γιατί εγώ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑ το ίδιο βράδυ του αγώνα με τον Αρη ότι ήταν πέναλτι το σπρώξιμο του Σαριέγκι στον Κάμπορα, ενώ εσύ ακόμα και τώρα για την ταμπακιέρα (πέναλτι Μέλμπεργκ) τσιμουδιά! Μόνο αναρωτιέσαι αν δεν έχει συμβεί παρόμοια φάση στο παρελθόν, που να ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ και πώς αντιδράσαμε τότε.

Αστο, καλύτερα, μη ζορίζεσαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν βγαίνει εύκολα όταν κατά βάθος μέσα σου το ξέρεις ότι ευνοήθηκες...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Εχει πόνο η θεία, Γιώργο. Πρέπει να κατανοήσουμε τον πόνο της.

Πανάξιος συμπαραστάτης του Ντάκου ο Δαλούκας! Για το σημερινό (σου) unfair σε παραπέμπω και σένα στην απάντησή μου στον kakaskimos.

gatti said...

@zamuc: Nα μου γκρινιάξεις όσο θέλεις. Γιατί όντως έγινα χειρότερη από αυτούς που κράζω. Το βλέπω τώρα το πρωί που έχω ξελαμπικάρει. Το καθαρό μυαλό για το οποίο έγραφα σε προηγούμενο ποστ, το έχασα χθες το βράδυ. Δεν έπρεπε καν να ασχοληθώ με το ντέρμπι ΑΕΚ - γαύρου.

Μια επισήμανση μόνο: Δεν προεξοφλώ σφαγή του ΠΑΟ. Φοβάμαι σφαγή του ΠΑΟ. Εχει διαφορά!

Και βέβαια κάτι ανάλογο κάνει και η ΑΕΚ. Φωνάζει ότι αδικήθηκε στο ένα ντέρμπι για να μην αδικηθεί στο άλλο. Και για να σε προλάβω, το βρίσκω απόλυτα θεμιτό που το κάνει.

gatti said...

@Rizobreaker: Mην διαβάζεις την Γατα, Rizo μου και τις βλακείες της για τον Νίνη. Αυτή μόνο ανακατωσούρα θέλει να προκαλέσει...

Πού τον θυμήθηκες τον Ιρισμέτοφ!!!

gatti said...

@zamuc (again): Και για το δεύτερο, επίσης έχεις δίκιο. Δεν είναι γκέλα το να μην κερδίσεις στο ΟΑΚΑ σε ντέρμπι με την ΑΕΚ (η έλλειψη καθαρού μυαλού που λέγαμε...).

Divo said...

Κουίζ:
Βρείτε τον εμπνευστή της παρακάτω παραγράφου.

Η εμετική δημοσιογραφία σε όλο της το μεγαλείο. Απολαύστε την


"...Πάντως, η ΑΕΚ αφού αδικήθηκε τόσο σφόδρα χθες, ας κοιτάξει να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας της ενόψει των επόμενων αγώνων που την περιμένουν. Γιατί εκεί μπορεί πραγματικά να δει…άλλα κόλπα. Αγώνων γράφω, όχι αγώνα. Για να μην παρεξηγιόμαστε κιόλας."

Και για όλο το κείμενο εδώ:
http://www.sport-fm.gr/article/196452

Γιώργος Τ. said...

Τον αγώνα δεν τον είδα, παρά μόνο τα 10 τελευταία λεπτά, ώστε να έχω άποψη για την διαιτησία.. Γκολάρα ο Τοροσίδης, πραγματικά δεν τον βλέπω να μένει για πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα..
Όσο για τους γαύρους στον σπορ fm, επειδή άκουσα λίγο μέχρι να σιχαθώ και να το κλείσω, αυτοί είναι και αυτοί ήταν πάντα.. Γι' αυτό και οι εφημερίδες τους (οι καθαρά και δηλωμένες δικιές του, όχι οι.. άλλες) πουλάνε περισσότερο από τις υπόλοιπες οπαδικές.. Γιατί έχουν μπολιαστεί από όλη αυτή την προπαγάνδα.. Διάβασα (γιατί όπως είπα, δεν είδα) ότι το χέρι του Μέλμπεργκ ήταν πεντακάθαρο.. Κι όμως, κι εκεί να σε τρελάνουν!!! Εδώ ο καραγκιόζης του Φωτός (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αλλά φέτος ειδικά τον έχω σιχαθεί, ενώ παλιότερα απλά γελούσα με την πάρτυ του) γράφει για ρεσιτάλ διαιτησίας!!!! Ο ίδιος που παραπονιόταν ότι με την Καβάλα ο διαιτητής τον έπαιξε 50-50!!! Και φυσικά, όλοι αναφέρονται σε μία λάθος απόφαση στον αγώνα του Παναθηναϊκού (με τον ίδιο καραγκιόζη να λέει ότι πρέπει να στήσει κι άλλα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα) σε μία κατά τ' άλλα όχι φιλική (ούτε εχθρική βέβαια) διαιτησία. Και βέβαια, όλοι οι Παναθηναϊκοί παραδεχτήκαμε το ότι ήταν πέναλτι..
Δεν ξέρω τελικά τι σκοπούς έχει να εξυπηρετήσει η διαιτησία φέτος, αλλά η κόκκινη προπαγάνδα κρατάει γερά!

zamuc said...

Πρώτα από όλα χαίρομαι που εκτός από καθαρό έχεις και ανοιχτό μυαλό και δέχεσαι κάποιες παρατηρήσεις.
Εννοείται ότι ΠΑΟ και ΑΕΚ και οι δημοσιογράφοι - οπαδοί (αν όχι υπάλληλοι) θα κοιτάξουν να προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας τους την Κυριακή ώστε να έχουν εύνοια διαιτητική ή έστω 50-50. Η διαφορά είναι ότι εμείς οι 2 δεν ανήκουμε σε αυτούς, γι' αυτό και αποφάσισα να γράψω ό,τι έγραψα.
Δέχομαι ότι κάποια πράγματα γράφονται και λέγονται πάνω στη στιγμή οπότε ΟΚ το αφήνουμε και απλά ελπίζουμε σε ένα 50-50 την Κυριακή.

Cybergoulion said...

[ ... Αν και εγώ αν ήμουν παραγκάρχης θα το έστηνα το ματς ΑΕΚ - ΠΑΟ υπέρ του "τριφυλλιού".... ]

Απλώς βλέπουμε πως η σατανική για την ηλικία της πράσινη παράγκα ευννοεί προβοκατόρικα τον μισητό αντίπαλο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου...

Ο φτωχός και μόνος κάου μπόυ...

pensierix said...

@koutavaki

Τώρα πήρες χαμπάρι το αβατάρι μου; Φαντάζομαι, δηλαδή, με πόση θέρμη και προσοχή διαβάζεις τα σχόλιά μου...Αλλά αφού με πας, σε συγχωρώ!!!! :pppppp

@Divo

Τουλάχιστον οι άλλοι κάνουν τις κωλοτούμπες τους ή τουλάχιστον σφυρίζουν αδιάφορα με τις μ@λ@κίες που γράφουν. Αυτός εδώ, το πάει και παρακάτω, προειδοποιεί την ΑΕΚ για μελλοντικά χειρουργεία (αλλά προς Θεού, δεν μιλάει για το προσεχές παιχνίδι). Το γνωστό εμετικό στυλ του γνωστού γκεμπελίσκου. Αιχμές και πετάμε κι ένα "για να μην παρεξηγηθώ" για να έχουμε το κ@λο μας καλυμμένο...Αφού του δίνουν χώρο να γράφει, μαγκιά του...

ΥΓ
Τα πρωτοσέλιδα σήμερα, όλα τα λεφτά! Ανακαλύψαμε το Μέσι της Ελλάδας (Ποιός Μέσι; Παίζει ο Μέσι ΚΑΙ δεξί μπακ;), πετάμε και λίγα ψίχουλα στους ΑΕΚτζήδες για να μην τους χάσουμε...Τοροσίνιο, Μπορωσίδης, Πωρωσήδης...

Πολύς...Ντοροσίδης, ρε παιδί μου...

koutavaki said...

@pensierix
Μα ακριβώς επειδή διαβάζω τα σχόλια με προσοχή(και επειδή συνήθως όταν έρχομαι τα νεύρα μου έχουν σηκωθεί στο ταβάνι,όπως χθες ας πούμε)και δε θέλω να με αποσπάει τίποτα,γι' αυτό δεν το πρόσεξα!!!(Ωραία το γύρισα ε???)

Και μια και ανέφερε τα πρωτοσέλιδα ο φίλος pensierix και επειδή μας πρήξαν με τον Τοροσίδη θα πω και το εξής και αν θέλετε πείτε με κακιά:Εγώ είπα στο προηγούμενο παιχνίδι ότι πετάει και όντως ήταν γκολάρα η χθεσινή.Αλλά επειδή μιλάμε για τον ίδιο παίκτη που πέρυσι δεν ήξερε να βγάζει σέντρα (αυτό είναι σχόλιο από γαυροφόρουμ,όχι δικό μου)και προέρχεται από τραυματισμό,μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να γίνει ένας έλεγχος για ντόπα?Έτσι για να μας φύγει η ιδέα ρε παιδί μου!Πέρυσι το δικό μας το βλάκα τον Πολωνό δηλαδή πως τον μυρίστηκαν,που δεν εντυπωσίασε κιόλας με την απόδοσή του?Mr Father,παρασκηνιακές κινήσεις δεν είναι μόνο ποιος θα πάρει τα περισσότερα πέναλτι...Βάλτε και λίγο το μυαλό σας να δουλέψει!Μπορεί ο Τόρο να είναι καθαρός σαν κρύσταλλο(και μακάρι γιατί παρ' όλη τη γαυρίλα που βγάζει τον συμπαθώ,ώρες ώρες!),αλλά προσπαθήστε,τρέξτε,βρείτε λύσεις!Και ξεκινήστε από τα ΜΜΕ.

Divo said...

@pensierix
Το λυπηρό είναι ότι για να του δίνουν τόσα χρόνια χώρο να γράφει, σημαίνει ότι υπάρχει και κοινό από πίσω που τον διαβάζει (θα μου πεις βέβαια ότι και μεις τον διαβάζουμε...). Το λυπηρότερο είναι ότι υπάρχουν και πολλοί που τον πιστεύουν κιόλας.

@koutavaki
Δηλαδή υποστηρίζεις ότι δεν είναι Πωρωσήδης αλλά Ντοποσίδης....

The Bgt said...

Εγω ενα ξερω, οτι δυσκολα θα "ξεμπερδεψουμε" με τον πρωταθλητη ΟΣΦΠ.
Για 3 λογους:
1) η απολυτη κυριαρχια τα 13 χρονια μαζι με το γηπεδο, του εχει δωσει τεραστιο πλεονεκτημα οικονομικο και ψυχολογικο.
2) Εχει και την τυχη μαζι του. Σε τετοια χαλια η ομαδα ειχε να παιξει σειρα δυσκολων αντιπαλων που τους νικησε σχετικα ευκολα με το αμυντικο παιχνιδι + αντεπιθεσεις.
3) Σε συνεχεια του 1, μολις ειδε ο ΟΣΦΠ την πιθανοτητα να χασει τα πρωτεια συσπειρωθηκε απιστευτα, και με γκογκοβια κερδισε ολα τα παιχνιδια.

Εγω ακομη πιστευω οτι δεν εχουν ομαδα και στα θεωρητικα ευκολα ματς που θα πρεπει να κανουν παιχνιδι θα τα βρουνε σκουρα.

Αλλα κακα τα ψεματα περαν του παρασκηνιου, του εμετικου Κοκκαλη και της διαφθορας, οι κυριοι αντιπαλου του ΟΣΦΠ (αεκ και παο) εχουν βγαλει τα ματια τους με τα χερακια τους πολλες φορες και ειναι λιγοι.

Για μενα εκει που εχουν τα φτασει τα πραγματα στο ελληνικο αλλα και στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο η μονη λυση ειναι τo Salary Cap. Γιατι αλλιως θα συνεχισουμε να βλεπουμε τον ΟΣΦΠ πρωταθλητη και τις ιδιες 5-6 ομαδες στα προημιτελικα του Τσου Λου και τους διαφορους ΑΜπραμοβιτς, Σειχηδες και καταχρεωμενες Ρεαλ να καταδυναστευουν το ποδοσφαιρο με το ετσι θελω.

koutavaki said...

@Divo
Αν και δε θα με εξέπληττε,όχι για το συγκεκριμένο παίκτη αλλά για κανένα αθλητή πλέον με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας,όχι δεν το πολυπιστεύω.Αλλά παρακάτω αναφέρομαι σε παρασκηνιακές κινήσεις...Να το πω απλά, μιλάω για πόλεμο εντυπώσεων.Μια και είναι προφανές ότι ούτε με το σταυρό στο χέρι θα κάνουμε τίποτα,αλλά ούτε και πέτσινο,ή έστω αμφισβητούμενο από όλους,πρωτάθλημα θα θέλαμε να πάρουμε.Απλά μια ιδέα είναι,η διοίκηση όμως έχει και την πίτα,έχει και το μαχαίρι...Εμείς μόνο να προτείνουμε μπορούμε.

paoad said...

Είχα τόσα πολλά να πώ αλλά τα έχετε πεί ήδη όλα. Περιμένω τα επόμενα ματς.

Πάντως ο οσφπούστης είναι για τα μπάζα φέτος και αυτό δεν αλλάζει. Ας του πετάξει 4 μπαλάκια η πανάθα για να το βουλώσουν όλα τα παπαγαλάκια.

paoad said...

bgt συμφωνούμε. Φέτος, ο Ολυμπιακός έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και θα δυσκολευτεί πολύ με ομάδες που θα κατέβουν στο γήπεδο για να αμυνθούν και μόνο.

Ο Ολυμπιακός που έστησε ο Κετσπάγια είναι καλός σε 2 πράγματα. Στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη, δεν έχει ούτε την ποιότητα, ούτε κ τους αυτοματισμούς που θα του επιτρέψουν να διασπάσει μια 2πλή ζώνη άμυνας και θα τα βρεί πραγματικά σκούρα. Θεωρώ πολύ τυχερό τον οσφπούστη που, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών των 2 ντέρμπι και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έπρεπε, ήταν καταδικασμένοι, από τον τύπο και τους οπαδούς τους να κάνουν παιχνίδι, να επιτεθούν και να νικήσουν τον ολυμπιακό. Αν ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ έπαιζε και για το Χ και όχι μόνο για τη νίκη, είμαι σίγουρος ότι θα το έπαιρναν και οι δύο. Εγώ θέλω να δω τον ολυμπιακό στα ματς με τους ουραγούς, με τον αστέρα, με τον πανθρακικό κτλ.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μα βεβαίως και ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Ίσως να το είπα "κομψά". Αλλα το εννοώ. Κι εσύ "κομψά" το είχες πει για τον Ντάκο: Έκανε λάθος -έγραφες- αλλά μάλλον δεν το είδε το πέναλτυ, γι' αυτό και δεν το έδωσε.
Εγώ πιστεύω ότι ο Δαλούκας το είδε και δεν το έδωσε. Το αυτό πιστεύω και για τον Ντάκο. Πού είναι το unfair μου; (Ίσως στον τρόπο της γραφής μου...)

Εξάλλου, φιλτάτη, σου έχω κατ' επανάληψη γράψει τη θέση μου για τους ελληνες διαιτητές: Κατά κανόνα είναι άσχετοι (Βασσάρας, Κάκκος...). Υπάρχουν και 2-3 περιστασιακώς ανεκτοί, που όμως υποστηρίζουν ΟΛΕΣ τις ομάδες. ΚΑΙ τη δικιά μου. Αυτά. Σε χαιρετώ από καρδιάς.

Γιωργος Κεντρωτης said...
This comment has been removed by the author.
Divo said...

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό την Κυριακή δεν θα είναι ούτε η ΑΕΚ ούτε η διαιτησία. Ο κύριος αντιπαλός θα είναι ο εαυτός του.

Τα πράγματα καλώς ή κακώς ήρθαν έτσι που για πρώτη φορά φέτος η ομάδα παίζει με πλάτη στον τοίχο. Κάτι η κωλοφαρδία του γαύρου, κάτι η καρδιά με μπάϊ πας (Δαλούκες και σια) του πρωταθλητή, κάτι το κόμπλεξ μικρομεσαίων ομάδων που μόνο στα λόγια θέλουν να φαίνονται μεγάλες, αποδεικνύει ότι και φέτος η ομάδα δεν έχει πουθενά αλλού να στηριχθεί παρά μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Ο Παναθηναϊκός φέτος μετά από αρκετά χρόνια έχει ξεκάθαρα την ποιτικότερη ομάδα. Αυτό που του λείπει, ή αν θέλετε αυτό που του στέρησαν μέχρι τώρα (πολλοί και διάφοροι εντός εκτός και επι τα αυτά), είναι η πίστη, η αδιαμφισβήτητη πεποίθηση ότι είναι ο καλύτερος.

Την Κυριακή δεν παίζει τόσο για να κερδίσει την ΑΕΚ. Παίζει κυρίως για να κερδίσει τον εαυτό του, να πιστέψει ο ΙΔΙΟΣ πάνω απ'όλα ότι ΕΙΝΑΙ η καλύτερη ομάδα.

Για μένα αυτή η πεποίθηση κάνει τους πρωταθλητές, και αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κερδίσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα.

gatti said...

@Divo: To κακό είναι ότι όλοι αυτοί οι τύποι έχουν βήμα και μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν επηρεάζοντας τις μάζες, χωρίς κανείς να τους ελέγχει και χωρίς κανείς να τους τιμωρεί. Και όσο συμβαίνει αυτό τόσο αυξάνεται η ασυδοσία τους...

Εμετός, όπως το λες...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: To γκολ του Τοροσίδη ήταν πράγματι εκπληκτικό. Δεν χωράει συζήτηση γι΄ αυτό. Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να βλέπουμε τέτοια γκολ, αντί να καθόμαστε με τη μεζούρα να μετράμε ποιος αδικήθηκε και ποιος ευνοήθηκε περισσότερο. Γιατί αυτό το πράγμα είναι αρρώστια!

Ακουσα κι εγώ σήμερα γαυροσπόρ fm και οι εννιά στους δέκα γαύρους αρνιόντουσαν πως είναι πέναλτι. Η προπαγάνδα τους έχει τυφλώσει εντελώς.

gatti said...

@zamuc: Κάθε φορά, πριν ξεκινήσει ένα παιχνίδι που δεν παίζει η ομάδα μου, λέω πως δεν θα ασχοληθώ ό,τι "χειρουργείο" κι αν γίνει, γιατί πραγματικά είναι φθοροποιός αυτή η κατάσταση. Και σχεδόν κάθε φορά παρασύρομαι και ασχολούμαι. Αλλά όταν βλέπεις τέτοια πράγματα δεν μπορείς να μην γίνεις έξω φρενών. Eιδικά επειδή όλη την εβδομάδα με αφορμή το πέναλτι του Σαριέγκι άκουγα παντού ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τη διαιτησία!

Εσύ πάντως όταν βλέπεις ότι ξεφεύγω, κράξε! :))

Μακάρι να παιχτεί το παιχνίδι 50-50 και να κερδίσει ο καλύτερος, αλλά φοβάμαι ότι λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και της έντασης, πάλι θα έχουμε θέματα να συζητάμε την Κυριακή το βράδυ.

gatti said...

@Cybergoulion: Ετσι! Ετσι! To έπιασες! Cybergoulion douze points!!!

:)))

gatti said...

@pensierix: Aμα δουλεύει καλά η προπαγάνδα σου και έχεις επικοινωνιακή άνεση, ο Τοροσίδης γίνεται Μέσι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παλτό. Ετσι πάνε αυτά!

gatti said...

@koutavaki: Κυκλοφόρησε ένα ανεκδοτάκι σήμερα σχετικό.

- Γιατί ο Τοροσίδης πετάει στους αγώνες;

- Επειδή λόγω τραυματισμού δεν έκανε προετοιμασία με τον Κετσπάγια!

Σοβαρά τώρα, δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο με τον παίκτη. Νομίζω ότι έχει δουλέψει και έχει βελτιωθεί πολύ.
Πιστεύω ότι αυτά τα τελευταία επιτεύγματά του είναι μάλλον ένας συνδυασμός δουλειάς και ρέντας που έχει τον τελευταίο καιρό.

gatti said...

@The Bgt: Φέτος στη μόδα ξαναβγήκαν τα πέτσινα!

Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον γαύρο. Εχει σαφέστατα ψυχολογικό
πλεονέκτημα το λέγαμε από πέρσι. Τόσα χρόνια πρωταθλήματα (έστω και αν τα μισά και βάλε είναι κάλπικα) δεν μπορεί να μην άφησαν κάτι στο χαρακτήρα της ομάδας. Δεν παρατάει κανέναν αγώνα γιατί δεν διανοείται ότι μπορεί να χάσει. Αυτό δεν μπορείς να μη του το αναγνωρίσεις.

Ισχύουν και τα άλλα που λες. Είναι ΚΑΙ τυχερός, είναι ΚΑΙ συσπειρωμένος (τζάμπα νομίζεις πήρε την απόφαση ο Χόχος να παίξει μπάλα ο ίδιος και να διώξει τον Κετσπάγια;).

Ναι, μπορεί να τα βρει σκούρα με ομάδες που θα κλειστούν πίσω γιατί δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, αλλά το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ δείχνει πως όταν θα χρειαστεί ...χείρα βοηθείας θα την έχει. Οταν ο κόραξ δεν διστάζει να στήσει την ΑΕΚ, για χάρη του, θα διστάσει να στήσει τον μικρό;

Το Salary Cap είναι όντως λύση, αλλά σοβαρά τώρα, βλέπεις να υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο;

gatti said...

@paoad: Οσο και για τα μπάζα να είναι, με τέτοια αμυντική λειτουργία που διαθέτει φέτος όσο και αν δυσκολευτεί στην ανάπτυξη με λίγη υπομονή ένα γκολάκι θα το βάζει. Από την στιγμή που θα ξεκινάει με το μηδέν παθητικό, είτε με λιγη τύχη, είτε με λίγη βοήθεια θα την βρίσκει την άκρη.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: To unfair Γιώργο πήγαινε στον "συμψηφισμό". Μόλις πουν σε έναν ολυμπιακό ότι ευνοήθηκε η ομάδα του, το πρώτο που κάνει δεν είναι να παραδεχτεί το γεγονός, αλλά να θυμηθεί μια αντίστοιχη φάση που να ευνοήθηκε ο κυριότερος αντίπαλός του.

gatti said...

@Divo: Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Τα είπες όλα! Το μήνυμα που θα πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός από την διαιτησία του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού δεν είναι ότι η παράγκα ζει και βασιλεύει (αυτό μάλλον κάπου κατά βάθος όλοι το γνωρίζαμε).

Το μήνυμα που πρέπει να πάρει είναι ότι δεν πρέπει να περιμένει τίποτα και από κανέναν.

Πιστεύει ότι διαθέτει την ποιοτικότερη ομάδα; Θέλει σαν τρελός να πάρει το πρωτάθλημα; Μπαίνει μέσα και κερδίζει και τον αντίπαλό του και τη διαιτησία χωρίς να περιμένει "δώρα" από τρίτους. Απλά πράγματα. Ολα τα άλλα είναι "νάχαμε να λέγαμε"...

squarelogic said...

Πάντως και γω είχα την περιέργεια
αν τα τσισάκια του Τοροσίδη είναι καθάρια σαν νεράκι...σαν υπερβολικά καλός να είναι ερχόμενος μετά τραυματισμό...αλήθεια,γνωρίζει κανείς ποιοί πέρασαν έλεγχο αντιντόπινκ μετά το ντέρμπυ?

Την Κυριακή φοβάμαι και γω 'επιστημονική διαιτησία".Το παιχνίδι έχει λάβει διαστάσεις κατασκοπείας εν καιρώ Ψυχρού πολέμου,με τους γαύρους και τα επικοινωνιακά τους παπαγαλάκια να σκούζουν για ξεκάρφωμα απ το καλοκαίρι ότι η παράγκα άλλαξε χέρια,να δίνουν πότε-πότε κανά σφύριγμα στον ΠΑΟ για επικύρωση των λόγων τους και να τον περιμένουν στην γωνία για να του στερήσουν τα διπλά.Αλήθεια που την σπουδάζουν την τέχνη?

gatti said...

@squarelogic: Aν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για κανέναν, προσωπικά δεν θα ήθελα να γίνω καχύποπτη για την απόδοση του Τοροσίδη. Εχω τόσα άλλα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να είμαι καχύποπτη, δεν μένει χρόνος για τον "Τόρο".

Αν την Κυριακή υπάρξουν αμφισβητούμενες φάσεις, θα χρησιμοποιηθούν αναλόγως από όλους!
O καθένας από την πλευρά του θα έχει κάτι να πει.

Οι γαύροι και τα παπαγαλάκια τους δεν ξέρω πού σπούδασαν την τέχνη. Ο θείος, πάντως, την σπούδασε στην ...Στάζι.