Sunday, September 20, 2009

Προπαίδεια...

Το 0-1


Το 1-1

Το 2-1

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ...

α) Χρειάστηκε να πάθουν θλάση δύο αμυντικοί (Δάρλας, Μαρίνος) για να παίξει ο Βύντρα.

β) Χρειάστηκε να πάθει και ένας τρίτος (Σπυρόπουλος) για να "εξασφαλιστεί" ότι ο Λουκάς θα παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική (έτσι και τεθούν νοκ άουτ και οι τρεις τραυματίες, τον βλέπω αριστερά, με τον Γκάμπριελ δεξιά και τους Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ στο κέντρο της άμυνας).

γ) Χρειάστηκε να γίνουν τρεις αναγκαστικές αλλαγές για να σταματήσει η γκρίνια για τον τεντά. Και ποιος να του μιλήσει; Με δύο αναγκαστικές αλλαγές και όντας υποχρεωμένος να κρατήσει την τρίτη για τυχόν απρόοπτο (που τελικά συνέβη) βρήκε την ησυχία του.

δ) Χρειάστηκε να οριστεί διαιτητής του αγώνα ο ίδιος διαιτητης με πέρσι (Ντάκος) για να βρεθεί ο Αρης ξανά διαμαρτυρόμενος. Κατά τη γνώμη μου δίκαια. Το πέναλτι του Σαριέγκι στον Κάμπορα μου χάλασε την ψυχολογία. Γιατί ενώ πιστεύω ότι είναι διαιτητικό λάθος και δεν υπάρχει δόλος, έδωσε δικαιώματα και δημιούργησε εντυπώσεις. Ομως, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Και το θέμα είναι να διαλυθεί η παράγκα. Οχι να αλλάξει χέρια.






ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ...

1) Βγάζω το καπέλο στον Αρη! Τι ωραίο σύνολο έχει φτιάξει; Κι εγώ που νόμιζα ότι ο Μαζίνιο δεν θα καταφέρει να τους κάνει όλους αυτούς τους λάτιν ομάδα! Είναι κρίμα που έχει μόνο έναν Ελληνα παίκτη, αλλά έστω κι έτσι με όλη αυτή τη Βαβέλ, είναι ομάδα ρε παιδί μου! Μια ομάδα που είναι για μεγάλα πράγματα φέτος στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που έχει απίστευτα καλή κυκλοφορία, που κάνει ευκαιρίες, που παίζει ανοιχτά και που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να παίξει μπάλα και να πάρει αποτέλεσμα και όχι να κάνει τον κλεφτοκοτά.

2) Τι ωραίο ματσάκι αυτό που είδαμε; Δεν μπορώ να πω ότι έβγαλε μάτια ο Παναθηναϊκός, αφού είχε αρκετούς παίκτες που υστέρησαν, αλλά έδειξε δείγματα του τι μπορεί να παίξει όταν "δέσει". Με τη μπάλα κάτω, με επιθετικό προσανατολισμό, χωρίς γιόμες, με δημιουργία ευκαιριών, με αυτοματισμούς που δεν φαίνονταν σε προηγούμενα παιχνίδια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παίξαμε έτσι μετά από έναν αγώνα που δώσαμε μεσοβδόμαδα για την Ευρώπη, άρα ξεπεράστηκε σε ένα βαθμό και η κόπωση.

3) Σημαντικό το ότι ανατρέψαμε εις βάρος μας σκορ και ότι πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη σε ένα παιχνίδι που άλλες χρονιές δεν θα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε. Πάντως και σήμερα το παιχνίδι μπορούσε πολύ άνετα να είναι ισοπαλία, ακόμα και χωρίς τη φάση του Σαριέγκι. Αλλά ακόμα κι αν γινόταν αυτό, αισθάνομαι ότι δεν θα με (πολυ)ένοιαζε χάρη στη μπάλα που είδα.

4) Οταν έχεις ΑΥΤΟΝ τον Κατσουράνη, είναι το λιγότερο αστείο να αναπολείς τον Σιμάο. Μπορεί ο Κατσούρ να είχε μια άσχημη βραδιά με την Γαλατά, όμως αυτό συμβαίνει σε όλους. Στο ματς με τον Αρη ήταν συγκλονιστικός. Είναι ένας σύγχρονος αμυντικός χαφ που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και είναι ένα αμυντικό χαφ που προσφέρει και γκολ.

5) Για μια ακόμα φορά πολύ καλός ο Μπιέρσμιρ. Η μία θέση στόπερ μάλλον "κλειδώνει". Ψάχνουμε το ταίρι του.

6) Χωρίς την φρεσκάδα των προηγούμενων αγώνων ο Λέτο, αλλά και πάλι πολύ πάνω από το μέσο όρο.

7) Πολύ καλός ο Νίνης, θα πρέπει να ξεκινάει επιτέλους βασικός. Θα τον βοηθήσει να ολοκληρωθεί σαν παίκτης η συνεχής παρουσία του στην 11άδα, γιατί προς το παρόν υπάρχει κάτι ανεπαίσθητο που του λείπει.

8) Απελευθερωμένη η ομάδα χωρίς την παρουσία στη βασική ενδεκάδα του Κάρα.


9) Παραμένει πρόβλημα ο Σισέ. Δεν "κουμπώνει" με την υπόλοιπη ομάδα, πίστευα ότι σήμερα με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού θα φαινόταν. Αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

10) Δεν τον πήγε το ματς τον Σάλπι, αλλά τουλάχιστον έδωσε την ασίστ για το γκολ του Κατσουράνη.

11) Κουρασμένος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και δυστυχώς δεν προβλέπεται ξεκούραση, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ.


12) Με θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία ο Τζόρβας. Δεν πείθει ότι είναι καλύτερος του Γκαλίνοβιτς, αλλά πρέπει να στηριχθεί. Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

13) Εμφάνιση που δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια (αν μη τι άλλο είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβρη), αλλά που δεν πρέπει να δημιουργεί υπερ-αισιοδοξία. Για τον απλούστατο λόγο ότι άλλες ομάδες που θα παίξουν σαν τον Αρη στο ΟΑΚΑ μάλλον δύσκολα θα βρεθούν. Κι εμείς ως γνωστόν, εύκολο τρόπο να διασπάμε τις κλειστές άμυνες δεν έχουμε βρει. Ακόμα...

14) Κρατάμε τη νίκη, το 4Χ4 και προχωράμε. Ο γαύρος έχει με τη νίκη στην Τούμπα ουσιαστικά εξισορροπήσει την γκέλα με την Καβάλα στην έδρα του. Αρα είναι πολύ σημαντικό να προχωράμε με νίκες. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μπροστά και οι απουσίες αναμένονται πολλές. Βλέπεις, από εκεί που καμαρώνουμε για την έλλειψη τραυματισμών, ήρθαν τρεις θλάσεις μαζεμένες. Και είναι και ο Λέτο "λαβωμένος".


15) Ωραία κερκίδα είχαν φτιάξει τα αρειανά. Κοντεύουμε να ξεχάσουμε πόσο ωραία είναι η ατμόσφαιρα όταν υπάρχουν στο γήπεδο οπαδοί και των δύο ομάδων.



16) Πολύ καλή κίνηση η κατάθεση στεφάνου από την ΠΑΕ Αρης για τα δύο παλικάρια που χάθηκαν.

17) Αυτός ο Αμπρέου... Χάνει δύο τετ-α-τετ και βάζει ένα αυτογκόλ! Διάνα!


Κατά τ΄ άλλα...



Την "πούλησε" η ΑΕΚ τη νίκη στα Γιάννενα. Από εκεί που έδειχνε ότι κρατάει την τύχη της στα χέρια της και ότι θα φύγει με το τριποντάκι ισοφαρίστηκε και είπε και ευχαριστώ. Aυτά παθαίνεις όταν δεν "κλειδώνεις" τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ ενώ σου δίνεται η ευκαιρία.

Αυτός ο Νέμεθ τελικά είναι πολύ καλός παίκτης. Τον άλλο όμως τον Αρτσε πού τον είδαν και αποφάσισαν να τον πάρουν; Αυτός είναι πολύ ζημιάρης! Σε δύο ματς δύο ασίστ. Στον αντίπαλο. Προσφορά του καταστήματος. Κι έβαλε ο Κοντογουλίδης το γκολάκι και ισοφάρισαν τα Γιάννενα.

Και στο τέλος κλασικά η ΑΕΚ θυμήθηκε τον ορίτζιναλ ύμνο της και έσπασε τα δοκάρια. Δύο στην ίδια φάση με Καφέ, Γιάχιτς στο 87'. Και στη συνέντευξη Τύπου εξερράγη κι ο πρίγκιψ. Ρε σεις σας τόχω πει, μη τον φουντώνετε και είναι και στην κλιμακτήριο. Και είστε και βαρετοί πανάθεμά σας. Κάθε φορά η ίδια ερώτηση. Αν θα επηρεαστεί η ομάδα από το χηνάρι εν όψει των δύο ντέρμπι. Εγώ θα σας απαντήσω. Θα επηρεαστεί μόνο στο ντέρμπι με την Πανάθα. Στο ντέρμπι με τον γαύρο δεν θα επηρεαστεί. Θα κερδίσει! Α μα πια!





Στην Τούμπα τώρα, τι είχες ΠΑΟΚ τι είχα πάντα. Μα να μη μπορεί να κερδίσει 12 χρόνια τον γαύρο; Και μετά έχουνε το θράσος και λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι παράρτημά μας. Αφού ο γαύρος μόνο περνάει χαλαρά! Εμείς για να περάσουμε φτύνουμε αίμα! Το ματσάκι τώρα μια χαρά ξεκίνησε, έβαλε ο Βιεϊρίνια ένα πολύ ωραίο γκολάκι όλα πηγαίνανε πρίμα. Αλλά πήγε κι αυτός ο Φιόγκο και ισοφάρισε. Χώρια που πήγε κι έριξε και αγκωνιά στον Βιεϊρίνια.

Κι εκεί που έλεγες εντάξει καλό είναι και το "Χ" έρχεται στο 90' ο Αβραάμης και ρίχνει το τεμάχιο. Πίκρα! Μεγάλη πίκρα! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτός ο φουκαράς ο Σάντος κατέβηκε για να πάρει αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Ξέχασε τις φοβίες του και τον συντηρητισμό του, έκανε την υπέρβασή του, αλλά ...ίδια γεύση! Οπως φαίνεται, ο ΠΑΟΚ παρά τον ενθουσιασμό του καλοκαιριού, έχει χαμηλό ταβάνι. Και τον βλέπω να τερματίζει πολύ πίσω από τον Αρη. Αργή ομάδα με ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις, χώρια που ξαναμπαίνει θέμα προπονητή. Τι να πεις...

Και πάει τώρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο γαύρος με φόρα από την Τούμπα. Για να ετοιμάζεται σιγά σιγά ο μίστερ Ζίκο λέω εγώ, γιατί αυτός ο Μπάντοβιτς πολλή φόρα έχει πάρει.

***



Στο μπάσκετ τώρα, το χάλκινο που θέλαμε το πήραμε. Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Σόφο αλλά και οι άλλοι με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει. Η Σλοβενία την πάτησε όπως την πατάγαμε εμείς τις προηγούμενες φορές που χάναμε στον ημιτελικό. Κι από την στιγμή που η Ισπανία όπως τελικά αποδείχτηκε, δεν παιζόταν, μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε από αυτά που καταφέραμε στο Ευρωμπάσκετ. Με τόσες ελλείψεις, μια τόσο νέα ομάδα σε μια μεταβατική εποχή και πήραμε μετάλλιο; Του χρόνου που θα είμαστε πλήρεις (στ' αλήθεια όμως, όχι σαν την ρήση του Μπάγεβιτς όταν έπρεπε να καλύψει τις τσιγγουνιές του θείου στο γαύρο...) πού θα φτάσουμε;




Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά που πέτυχαν αυτή την διάκριση!

Μπράβο και στον V-Span που βρέθηκε μέσα στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά. Το άξιζε!


Μπράβο και στον Πάου Γκασόλ που δίκαια ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης. Μπράβο και στους Ισπανούς για την πρωτιά. Την άξιζαν κι αυτοί! Να μην ήταν μόνο τόσο αλαζόνες και προκλητικοί...

50 comments:

pensierix said...

Πολύ ωραίο το ματσάκι, το οποίο θα μπορούσε να είχε λήξει και με νίκη του Αρη, όχι μόνο ισόπαλο...Με έναν πιο ψύχραιμο παίκτη μπροστά(έχασε αυτά που δεν χάνονται ο Λατίνος) και με τον ΠΑΟ λαβωμένο, κουρασμένο και αναγκασμένο να κυνηγήσει τη νίκη, θα μετρούσαμε 2 γκολάκια ακόμα...Οσο κι αν μου άρεσαν κάποιες ενέργειες από τη μέση και μπροστά, η αμυντική λειτουργία ήταν και πάλι προβληματική...Ας αναγνωρίσουμε φυσικά ότι οι ευκαιρίες και το γκολ του Αρη προήλθαν όχι μόνο άπο δικά μας λάθη αλλά και από πολύ ωραία ανάπτυξη του αντιπάλου...

ΥΓ
Τα ματς του Europa είναι μεγάλος βραχνάς. Πέμπτη βράδυ, με ταξίδια, κτλ κτλ. Αλλά αντε κάνε ροτέισον, θα σου πουν ότι σνομπάρεις την Ευρώπη και χαλάς το DNA της ομάδας...Θα το πληρώσουμεεεεε...

ΥΓ1
Συγχαρητήρια στην εθνική για τη τρίτη θέση, κι ας μου βγήκε το παραπονιάρικο στο προηγούμενο ποστ.

ΥΓ2
Στο avatar του zouk ξυρίζεται ο ίδιος ή ο Νavarro;

eforas said...

Συμφωνώ σε όλα! Ο Σαλπιγγίδης στο 1ο ημίχρονο χάνει σε 1-2 φάσεις τη μπάλα, όταν αντί να μπουκάρει στην περιοχή, φεύγει πλάγια για να κάνει γιόμα! Στο 2ο πάντως συγκινητικός, κάλυπτε μέχρι πίσω, και έκανε εξαιρετικές μεταβιβάσεις. Γενικώς, κατακόρυφη άνοδος όλης της ομάδας στο 2ο, με εξαιρετικές εναλλαγές και πολύ ωραία μπάλα. Φαίνεται όμως πως θέλει δουλειά, γιατί φάγαμε ένα ημίχρονο για να μπει το γκολ, και αφού πρώτα είχαμε γλιτώσει λόγω της αμπαλοσύνης του Αμπρέου. Πολύ καλοί Ζιλμπέρτο και Νίνης, ο μικρός αν γίνει πιο γρήγορος θα καθαρίζει παιχνίδια. Αρχοντικός ο Μπιέρσμιρ, και αλάθανστος ο Βύντρα (μη γελάτε, μου φάνηκε χτες ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός χαφ-επιθετικός, στυλ Γκάμπριελ). Δυστυχώς, τα πάντα σκιάστηκαν από την -παροιμιώδη πλέον- ανικανότητα του ΠΑΟΚ, που κράτησε το γάβρο στο παιχνίδι. Όλα πλέον κρίνονται από τα δύο ντέρμπι της ΑΕΚ. Το αεκάκι πρέπει να κερδίσει (ξαναλέω: να ΚΕΡΔΙΣΕΙ) την Τετάρτη και να χάσει (επαναλαμβάνω: να ΧΑΣΕΙ) με μας. Κάθε άλλος συνδυασμός θα φέρει το γάβρο ΚΑΒΑΛΑ στ'άλογο, και με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα έχουμε μια από τα ίδια. Το λογαριασμό, παρακαλώ! Καλημέρα μας!

ΥΓ: Συγχαρητήρια στην εθνική μπάσκετ! Κέρδισε με το σπαθί της τον (πολυφορεμένο και καρακλισιεδιάρικο) χαρακτηρισμό "επίσημη αγαπημένη". Προς Γιάκα: Χάστο αγόρι μου!

Γιώργος Τ. said...

Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια στην εθνική μπάσκετ που μας έκανε για άλλη μια φορά περήφανους!!

Στα του ΟΑΚΑ, πολύ ωραίο παιχνίδι και πολύς κόσμος (περίμενα λιγότερο).. Πάρα πολλά μπράβο στην κερκίδα που έστησαν οι Αρειανοί... Τι ρυθμός ήταν αυτός?!??! Σκέτο καρναβάλι (με την καλή έννοια!!).. Υπήρξαν στιγμές που έπιασα τον εαυτό μου να τους χαζεύει!! Βέβαια και οι δικοί μας δεν πήγαν πίσω.. Γενικά, υπέροχη ατμόσφαιρα!
Στα του αγώνα, με εντυπωσίασε ο Βύντρα που ήταν εξαιρετικός, ο Κατσουράνης και ο Μπίερσμιρ! Το κακό είναι ότι ενώ επιτέλους παίξαμε και λίγο με την μπάλα κάτω (να έφταιγε ότι έμεινε ο Καραγκούνης εκτός 11άδας??) ο Σισέ και πάλι δεν τροφοδοτήθηκε... Άντε να δούμε...
Όσο για το πέναλτι, αν και μου φάνηκε ότι είναι πεντακάθαρο, μου φάνηκε επίσης κάπως τραβηγμένη η βουτιά του παίκτη του Άρη (όχι ότι αυτό αλλάζει τίποτα). Δεν έχω δει τις φάσεις στην τηλεόραση για να έχω σωστότερη άποψη όμως..
Όσο για το ματς της Τούμπας, απογοητευτικό από πολλές μεριές.. Περίμενα τουλάχιστον περισσότερο τζέρτζελο.. Και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η γνώμη μου για τον Κάκο.. Είναι απλά κακός διαιτητής..

gatti said...

@pensierix: Πραγματικά με εντυπωσίασε η ομάδα του Μαζίνιο. Σαφώς και θα μπορούσε να είχε λήξει το παιχνίδι με νίκη του Αρη. Μέχρι τώρα πίστευα ότι είναι απλώς αποτελεσματικός. Αλλά αυτός παίζει και μπάλα.

Η αμυντική λειτουργία εξακολουθεί να είναι προβληματική και δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί αυτό τελικά. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να δουλευτεί. Ο Τεν Κάτε μου δίνει την εντύπωση πως δεν έχει δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Γιατί εντάξει, λέμε πως έχουμε παίκτες με συγκεκριμένο ταβάνι στην άμυνα, αλλά καμία ομάδα δεν έχει το τέλειο ρόστερ. Ομως, όλες προσπαθούν με το υλικό που έχουν, να διορθώσουν τις αδυναμίες τους και να καλύψουν τα κενά τους.

ΥΓ. Οντως είναι βραχνάς το Europa. Aλλά ροτέισον πρέπει να γίνει. Και να σταματήσουν να τσιμπάνε αυτοί που τσιμπάνε με την καινούργια καραμέλα των ΑΡΔ που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για την Ευρώπη, όταν τα προηγούμενα χρόνια που μας στοίχιζε στο πρωτάθλημα, ήταν όλο χολή και ειρωνεία.

ΥΓ1. Είσαι λίγο παραπονιάρης είναι αλήθεια... :)))

gatti said...

@eforas: Συγκινητικός ήταν πράγματι ο Σάλπι, απλώς δεν του βγήκε το ματς. Το ότι η ομάδα ανεβαίνει στο δεύτερο ημίχρονο, αντί να κάθεται λέει πράγματα και για την φυσική της κατάσταση. Γιατί ειδικά χθες δεν μπορείς να πεις ότι ανέβηκε λόγω διαχείρισης του αγώνα, δεδομένου ότι τα χέρια του Τεν Κάτε ήταν "δεμένα" λόγω των αναγκαστικών αλλαγών (αν και ξέρω πολλούς που χάρηκαν γι΄ αυτό, αφού τη φοβούνται την διαχείριση από πλευράς του).

Αυτός ο Αμπρέου πραγματικά μοιραίος παίκτης για τον Αρη. Η δική μας ομάδα πάντως λες και είναι απελευθερωμένη από βαρίδια όταν λείπει ο Κάρα. Ας κάτσει και λίγο στον πάγκο, δεν έγινε και τίποτα.

Μια χαρά είναι ο Μπιέρσμιρ, αλλά χαφ - επιθετικός ο Βύντρα; Με τι σέντρα;

Αυτή η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ είναι παροιμιώδης. Μα είναι δυνατόν να μη μπορεί να φτάσει στο γκολ και τελικά να χάνει μ΄ αυτόν τον τρόπο; Και σήμερα όλες οι "αντικειμενικές" έχουν βγάλει τη σπάτουλα για να γλείψουν τον γαύρο. Καλά, αναρωτιέμαι, δεν άξιζε γι΄ αυτές να είναι πρώτο θέμα η Εθνική μπάσκετ; Μέγιστη ξεφτίλα εκ μέρους τους, από την στιγμή που θέλουν να θεωρούνται αντικειμενικές και όχι οπαδικές.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κερδίσει η ΑΕΚ την Τετάρτη!!! (για την Κυριακή έχουμε καιρό).

ΥΓ. Δικαίως είναι "επίσημη αγαπημένη" η Εθνική. Με το σπαθί της! :))
O Γιάκα ας πρόσεχε! Από τότε που έφυγε από την Πανάθα τον πήρε η κάτω βόλτα..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Τώρα που τραυματίστηκε ο Λέτο να σας δώ...
Καλά αυτός ο Σισε δεν παίζεται.. Που πετάξατε 20 εκ!?

ΥΓ Εμείς είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Χείροτεροι από τον χειρότερο γαύρο... τι να λέμε...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Γι΄ αυτό την αγαπάμε αυτή την Εθνική!

Είχαν όντως πολύ καλή κερκίδα οι Αρειανοί. Πόσο ωραίο είναι τελικά να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Πάντως ξέρω αρκετούς Παναθηναϊκούς που αντί να τους αρέσει η κερκίδα των αρειανών τους εκνεύρισε, από την άποψη ότι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν. Εμένα πάντως μου άρεσαν! Ωραίοι!

Μου φαίνεται του κάνει καλό του Λουκά ο πάγκος. Να που επέστρεψε αλάνθαστος. Ο Κατσουράνης είναι κλάση, τι να λέμε... Στον Σουηδό τελικά το σκάουτινγκ δούλεψε αποτελεσματικά. Δεν είναι μόνο που είναι αξιόπιστος στην άμυνα. Εχει και αυτό το στοιχείο για το οποίο είχε μιλήσει ο Τεν Κάτε. Ξέρει να βγάζει τη μπάλα μπροστά.

Φυσικά και έπαιξε ρόλο που έλειπε ο Κάρα. Ο Κάρα αντί να παίζει με τη μπάλα κάτω, παίζει με το κεφάλι κάτω και τη μπάλα ψηλά.

Με τον Σισέ κάτι πρέπει να γίνει. Και να γίνει σύντομα.

Ο Κάμπορα ήταν κάπως υπερβολικός στο πέσιμό του, αλλα το πέναλτι ήταν καθαρό. Την έκανε πάλι ο Βάσκος...

Κι εγώ περίμενα περισσότερο τζέρτζελο στο ματς του ΠΑΟΚ με τον γαύρο. Εκκλησία η Τούμπα...
.

gatti said...

@_ST_: Κι εγώ να μας δω περιμένω Στάθη μου! Αλλά δεν μασάμε! Εχουμε τον Λάζαρο! :)))

O Σισέ όντως δεν παίζεται! Και πρέπει να βρουν λύση. Ε, δεν τα πετάξαμε τα 20 μύρια! Θα το δεις!

ΥΓ. Οπως το λες. Αξιοι της μοίρας σας! Μα να μην μπορέσετε να κερδίσετε αυτό τον γαύρο, με τις τόσες ελλείψεις; Δηλαδή αν έπαιζε πλήρης, με πόσα θα χάνατε;

ΥΓ1. Ωπα! Γιόρταζες χθες! Χρόνια σου Πολλά!!!

Stepas said...

Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα τερματίσουμε πίσω από τον Άρη. Αρκεί βέβαια να μην αρχίσουν τα όργανα τώρα που δεν πάμε καλά και γίνει η ομάδα μύλος. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το κέντρο της άμυνας όπου η έλλειψη Κοντρέρας μάς στερεί την εξαιρετιή περυσινή απόδοση αμυντικά. Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και θα στρώσει όταν επιτέλους σταματήσει η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς και μπορέσει ο Σάντος να δουλέψει με όλους.

Μπράβο στην Εθνική, με εξέπληξε θετικά. Αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον και από πίσω έρχονται και οι άλλοι πιτσιρικάδες που επίσης είναι πολύ καλοί και ψημένοι από νωρίς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει υποδομή και έχει εξασφαλίσει τη συνέχειά του.

Καλή εβομάδα να έχεις gatti μου!

kakaskimos said...

Πολύχρονο το νέο οίκημα ...

squarelogic said...

Ματσάρα για φερές καρδιές χτες...
όσα βάλουμε και ...όσα αρπάξει ο τέρμας μας!Κι επειδή το τέρμα μας θα αρπάξει,υπάρχει το πρόβλημα οτι το επιθετικό υπερόπλο έχει πάθει "εμπλοκή".
Ειλικρινά χτες παρακαλούσαμε να βγάλει τον Σισέ για να βάλει τον Πετρόπουλο!Ποιος να το έλεγε....
Νομίζω οτι ο Γαλλος έχει έρθει με λάθος νοοτροπία και συνετέλεσε σάυτό και η μεσσιανική υποδοχή που του επεφύλαξαν.Έχει έρθει με την βεβαιότητα οτι ο Παναθηναικός υποχρεούται να κάνει το παν για να προβληθεί ο ίδιος,για ν'ανακτήσει την θαμπωμένη του αίγλη,κι όχι τούμπαλιν.Ήρθε ο αποκλεισμός απ το Τσ.Ληγκ,δεν του βγαίνει τίποτε γιατί παίζει "σφιγμένος" και θέλει να εκβιάσει τα γκολ,και ουσιστικά είναι τροχοπέδη αντί για υπερόπλο.
Νομίζω οτι η περίπτωσή του απαιτεί ψυχολογο πλήρους απασχόλησης για ν'αλλαξει τη νοοτροπία του.Τα γκολ θα έρθουν οταν θα σταματήσει να τα εκβιάζει.Δεν ξέρω αν προσέξατε,στο 2ο γκολ σηκώνει τα χέρια έτοιμος να διαμαρτυρηθεί που σκόραρε πάλι άλλος αντ'αυτού.
Εξαιρετικός ο Μπιέρσμιρ,η παρουσία του Νίνη έδωσε άλλο αέρα στην ανάπτυξη και την επίθεσή μας,καλός ειδικά στο 1ο ο Λέτο,ο Σάλπι φαίνεται να έχει κανει μεγάλο πρόοδο στη θέση του δεξιού εξτρέμ,μεγάλη η κλάση του Κατσουράνη...
Πάντως το αμυντικό πρόβλημα εμένα δεν μου προκύπτει τόσο σαν κακή συνολικά ανασταλτική προσπάθεια.Χτες κι ο Λέτο,κι ο Νίνης και φυσικά ο Σάλπι μαρκάρανε σαν σκυλιά,έχοντας πίσω τους 2 απ τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Ευρώπης,και πάλι βρισκόμασταν εκτεθειμένοι από αμυντικά τσαφ.Ποτε ο Σαριέγκι,πότε ο Σπυρόπουλος,πότε ο άπειρος Μαρίνος...ήταν εμφανής η έλλειψη ενός αντίστοιχου παρτενέρ του Μπιέρσμιρ.Νομίζω με την δραστηριοποίηση του Γιούρκα και την προσθήκη ενός σούπερ σέντερ μπακ και ενός καλού τερματοφύλακα θα είμαστε πολύ σταθερότεροι.
Τι κατάρα κι αυτή με τους τραυματισμούς χτες...
ΥΓ.ομαδάρα οι Λάτιν του Άρη...μέχρι που μπαίνουν σφήνα στην 3άδα αν δείξουν σταθερότητα...
Πολύ καλύτεροι του ΠΑΟΚ αν και πάντα παίζει ρόλο και η φανέλα...

squarelogic said...

...και συγγνώμη για το σεντόνι...

koutavaki said...

Επειδή όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει(και μάλλον χθες ξεκαρδίστηκε)το μόνο ματς που πρόλαβα να δω ήταν του γαύρου κι εκείνο με το ζόρι.Οπότε επιγραμματικά:Συγχαρητήρια στα παιδιά για το χάλκινο!Και εις ανώτερα!Και ελπίζω κάποια στιγμή η Εθνική μας να φτάσει επίπεδα Πανάθας στην Ευρώπη!
Στο τόπι τώρα,για να λέτε όλοι ότι ήταν πέναλτι μάλλον ήταν.Με χαλάει μεν αλλά όχι ιδιαίτερα.Γατί εσύ δεν έλεγες πέρυσι ότι αν δε βρούμε τρόπο να διαλύσουμε την παράγκα,να φερθούμε κι εμείς υπογείως?Είδες που δεν είναι ωραίο?Σε πειράζω!Σιγά,πότε προλάβαμε να φτιάξουμε παράγκα!Έτυχε σε ένα παιχνίδι,δεν είναι και καθεστώς!Αλλά πολύ γουστάρω που σκούζουν οι γαύροι για τη διαιτησία!!!Επίσης ένα μούφα πέναλτι μετά το τρίτο γκολ στο μεταξύ μας παιχνίδι καθόλου δε θα με χάλαγε!Και στο '90 κιόλας!
Στην Τούμπα,ο Παοκ καλά τον είχε κλείσει το γαύρο στην αρχή αλλά...Ίσως αν είχε ξεκινήσει ο Ίβιτς ή ο Κονσεισάο που είναι πιο...θρασείς να είχαμε άλλο αποτέλεσμα.Ο Γκαρσία μαζεύτηκε πολύ πάντως.Εντυπωσιάστηκα θα έλεγα.Το κακό είναι ότι μαζεύτηκε και αγωνιστικά...(έτσι μου φάνηκε,αλλά ήμουν και με δύο ώρες ύπνο).
Υ.Γ.:Και μια παράλειψη.Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στα παιδιά στον Πρωταθλητή για το προχθεσινό εξώφυλλο περί Πρέσβη.Το είδα και πρωί πρωί και μου έφτιαξε τη μέρα!Το γέλιο που έριξα δεν περιγράφεται.Μιλάμε για το ανέκδοτο του αιώνα!Και πάλι μπράβο!

coachp said...

Ήμανε στο γήπεδο εχτές... Προσεξα κατι πραγματάκια οσον αφορά την αμυντική λειτουργία που είναι το προβλημα του ΠΑΟ ουσιαστικά. Πριν πω τα προβλήματα να πω οτι ειναι λογικο, με ομάδες όπως ο Αρης, ο οποίος εχει ΤΡΟΜΕΡΗ κυκλοφορία μπάλας (αλλάξανε σε κάποια φάση 18 πάσες χωρίς κοντρόλ-με τη μία), όταν έχεις δώσει χώρο επειδή θές να βάλεις γκολ, να είσαι τρομερά ευάλωτος πίσω. Έτσι και έγινε. Ηταν πίσω σουρωτήρι η Πανάθα. Τι θα μπορούσε να κάνει για αυτο το πρόβλημα και γενικά...?

Ας αναπτύξω τις προπονητικές μου γνώσεις! Χο!

1) Ο Μαρίνος δεν παιζει ΚΑΘΟΛΟΥ καλα στο χώρο. Δεν αμυνεται ντιπ για ντιπ καλά. Χρειαζεται πολλές προπονήσεις να μαθει το παιχνιδι των συμπαιχτων του. Δεν ειναι απώλεια που τραυματιστηκε. Καλυτερα να μπει αμεσα ο Σειταριδης, ο οποίος ειναι εμπειρος και αμυντικά αρτιος... Οχι ο Λουκάς. Ειναι εγκλημα. Παιζει σαν στοπερ. Εχει μπερδευτει. Δεν βγαινει μπροστά. Με Σειταρίδη εκει μια χαρά είσαι. Δεν τρώει τριπλες ουτε στις προπονησεις αυτός...

2)Ο Τζορβας δεν εμπνεει καμία εμπιστοσύνη στους συμπάχτες του. Τυχερός ηταν. Οι τοποθετήσεις του ηταν κακές. Χρειαζεται τερμα ο ΠΑΟ 100%.

3) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Αυτο, είναι η μαυρη τρυπα για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρουμένου του Σπυρόπουλου, όλοι οι υπόλοιποι παιχτες του ΠΑΟ που αμυνονται (μαζι με τα αμυντικά χαφ) ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΙ. Και ο Σπυρό που ειναι γρήγορος, δεν ειναι και πολυ καλός αμυντικά. Ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ λοιπον, οταν εισαι αργος και δινεις χωρους, να εισαι πισω χωνί. Αν πάρουν τον Γενάρη αμυντικο τύπου Μελμπεργκ, πάλι τιποτα δεν θα γίνει. Ενας δυνατός και πολύ γρήγορος παίκτης χρειάζεται. Με προσθηκη ενος τέτοιου και ενος τερματοφύλακα θα αλλάξει μάλλον όλη η ομάδα. Διότι θα εισαι σταθερός πίσω και μπροστά με τόσους καλούς παικτες, ολο και κατι θα μπορεί να γινει. Χωρις αμυνα όμως, δυσκολο τα πράγμα.

Σκεψου. Σειταριδης, Σπυρόπουλος, γρηγορος αμυντικός και μπιερσμιρ με εναν εμπειρο τερματοφυλακα, ποσο ποιοτικη άμυνα θα εχεις. Γρηγορη, δυνατη, ευελικτη που ανεβαινει. Ας εχεις αργα αμυντικά χαφ. Σκοράρει το ενα απο τα δύο και είναι εμπειρα. Ισως πρέπει να παιζει και ο Σιμάο.

Βαλε με τωρα προπονητή στην Παναθα να παρω το europa league!

Παρε και την ενδεκάδα μια που έχω οιστρο.
Τερμα-μεταγραφή (θα κανει το γεναρη)
Σειταριδης, Σπυρο, Μεταγραφή, Μπιερσμιρ στην άμυνα.
Σιμάο-Κατσουράνης σε παιχνιδια τυπου Αρη, Ζιλμπερτο-Κατσουρανης στα υπόλοιπα τα αμυντικα σου χαφ.
Νινης, λετο, Σαλπι τριάδα και Σισέ μπροστά.

Square, διαφωνώ εν μέρει με την αποψη σου για τον Σισέ. Χτες εκανε παρα πολλές κινησεις να παρει μπάλα, αλλα τελικά δεν τις πήρε... Για αυτο τσατιζεται. Μεγαλος παικτης ειναι. Δυο ατομα τρεχουν πανω του. Χρειαζεται παντα βασικός...

paoad said...

Εμένα παλι δεν μου άρεσε που ο Άρης μου πήρε το κέντρο και θεωρώ πως για ένα ακόμα παιχνίδι σταθήκαμε τυχεροί. Οι αγωνιστηκές περνάνε και ελάχιστη βελτίωση βλέπουμε. Δε νομίζω ότι μπορεί να πάμε μακριά με αυτόν τον προπονητή.

Κ το λέω μετα απο νίκη και ενώ η ομάδα είναι αήττητη στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως η "σφαλιάρα" παραμονεύει..

paoad said...

Όσο για τα υπόλοιπα. Η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παό δεν είναι ο Λέτο, ούτε ο Τζιμπριλ μα ούτε και ο Κατσούρ. ΝΙΝΗΣ. ΤΕΛΟΣ!

Rizobreaker said...

Τα σχόλια μου:

1) Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει ωραία μπάλα, επιθετικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να είχαμε κι άλλες τέτοιες ομάδες...
2) Το πέναλτι για το οποίο φωνάζουν οι του Άρη είναι ανύπαρκτο! Δεν υπάρχει πέναλτυ... Όσο ήταν μαρκάρισμα για κάρτα αυτό του Βύντρα στην Εθνική με την Ελβετία, τόσο ήταν κι αυτή η φάση πέναλτυ.
3) Ο Τζόρβας πρέπει να παίξει αρκετά ματς βασικός για να δέσει με την άμυνα του... Μην τρελενόμαστε! Όταν ο Γκαλίνοβιτς δεν έχει δέσει σε 4 χρόνια, θα δέσει ο άλλος σε 1 παιχνίδι??
4) Ο Μπιέρσμιρ είναι ο νέος ηγέτης της άμυνας το είπα και στον προηγούμενο αγώνα...
5) Ο Κατσουράνης ήταν αργός και πάλι, δε μου άρεσε. Το ότι έβαλε το νικητήριο γκολ δε μου λέει κάτι.
6) Ο Σαλπιγγίδης ήταν και πάλι αρκετά αναποτελεσματικός επιθετικά.
7) Η αλλαγή του Τεν Κάτε όταν και έβαλε τον Καραγκούνη ήταν 100% λάθος. Έπρεπε να μπει ο Πετρόπουλος! Ο Καραγκούνης πρέπει να μείνει 4-5 σερί ματς εντελώς εκτός αγώνα για να σοβαρευτεί. Το να τον έχεις βασικό σε έναν αγώνα, και στον επόμενο να τον έχεις πάγκο και να τον βάζεις μέσα, δε βγάζει πουθενά, γιατί αισθάνεται και πάλι, ότι αυτός είναι ο μεγάλος και τρανός που τον χρειάστηκες και τον έβαλες μέσα για να σε σώσει! Χώρια του ότι η νοοτροπία του "βάζω τον Καραγκούνη για να κρατήσουμε το 2-1" είναι τελείως λάθος ειδικά κόντρα σε ομάδες σαν τον Άρη που μπορούν ανά πάσα σιγμή να στο καρφώσουν και να τρέχεις...
8) Λουκάς Βύντρα οε οε οε!!! :p
9) Ο Νίνης πρέπει να μείνει βασικός. Τέλος!
10) Ο Σισέ θέλει χρόνο ακόμα (δυστυχώς ή ευτυχώς)...

Αυτά τα λίγα...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις, φιλτάτη: "17) Αυτός ο Αμπρέου... Χάνει δύο τετ-α-τετ και βάζει ένα αυτογκόλ! Διάνα!"
Πόσο θα μου άρεσε να είχε βάλει δύο τετατέτ και να έχανε ένα αυτογκόλ! Αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Μπορεί, όμως, να γίνει κάποια στιγμή... με εμάς.

ΥΓ. Μα λέω κι εγώ κάτι "αηδίες" μερικές φορές, που για να γελάσεις πρέπει να σε γαργαλάνε δυο χιλιάδες ουρές παγωνίσιες. Ημιφθινοπωρινούς χαιρετισμούς.

Nick Triantos said...

O Cisse einai paikths pou exei dyskolia na pai3ei me thn plath. To 4-2-3-1 h' kaQe systhma me 1 fouvtaristo apaitei sevter for pou:

1) Na einai Psylos
2) Na einai Grhgoros
3) Na paizei me plath
4) Na exei kalh ypodoxh
5) Na krataei mpala
6) Na spaei mpala

O Cisse, opws eipe kai o Ten Cate sthn syvevtey3h typou exei synhqhsei na paizei me partnener mprosta kai twra maQainei na paizei monos tou.

O Cisse gia thn Ellada einai polyteleia. Mexrh stigmhs omws faivete na einai o laQos paikths sto swsto systhma. Giati polla apo ta zhtoumena dev ta exei.

Ayta

paoad said...

Το "κακό" του Σισέ είναι ότι δεν έχει μάθει να κρατάει μπάλα και να τη σπάει. Αντίθετα, έχει μάθει να δίνει τη μπάλα με τη μία και να κάνει κίνηση στον κενό χώρο για να την ξαναπάρει. Με το υπάρχον σύστημα και τρόπο ανάπτυξης μένουν ανεκμετάλευτα τα προτερήματα του Σισέ και τονίζονται οι αδυναμίες του. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Djibril. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν βρεθεί σύντομα μια λύση... άστο καλύτερα.

squarelogic said...

triantos

αν εξαιρεσεις το "γρηγορος" φωτογράφισες τον...Μάντζιο!!!
Μην το ακούσει ο Τζίγγερ θα πάθει εμβολή που δόθηκαν 20 εκ για την..ρεζερβα του Μάντζιου!

coachp:
εσύ το είδες απ το γήπεδο και γω απ την τηλεόραση(όπου ο φακός κυνηγά την μπάλα και δεν βλέπεις τι κάνουν οι παίκτες μακριά της).
Οπότε δεν τίθεται θέμα,σέβομαι την γνώμη σου...έχω όμως την εντύπωση οτι ούτε μια φορά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αντίπαλο...Λες να έπρεπε να δοκιμαστεί με Πετρό ή Μάντζιο δίπλα του?(αν και άντε να πειστεί ο Βαγγελάκης να δουλέψει για τον Σισέ...).
Πάντως για την άμυνα είδες οτι συμφωνούμε απόλυτα...υπάρχει όμως το μικρό προβληματάκι ότι εσύ δεν είσαι ο Χενκ10Κ και γω δεν είμαι ο Αντωνίου για να λύσουμε όλα τα θέματα!

paoad said...

...Αλλά απο την άλλη στραβός δεν είναι ο γιαλός στραβά αρμενίζουμε. Εννοώ πως η ομάδα δεν έχει σαφές πλάνο ανάπτυξης, δεν έχει αυτοματισμούς, δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική και δυστυχώς δεν έχει ταυτότητα. Δεν φταίει ο Σισέ που δεν μπορεί να παίξει 2 ταχύτητες παρακάτω απ όσο παίζει σε όλη του τη καριέρα, αλλά το τεχνικό επιτελείο που δεν μπορεί να ανεβάσει την ομάδα 2 ταχύτητες πάνω.

Γιατί, όσες φορές έχω παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό απο κοντά παρατηρώ ότι ο Σισέ κάνει συνέχεια κινήσεις οι οποίες μένουν ανεκμετάλλευτες και όταν παίρνει τη μπάλα είναι ήδη αργά. Για αυτούς τους λόγους εγώ τα βάζω με τον προπονητή.

Όσο οι υπόλοιποι παίκτες είναι φλύαροι και στατικοί, οι κακές εμφανίσεις του Σισέ θα συνεχίζονται. Όταν θα παίζουμε τη μπάλα χαμηλά, γρήγορα, σωστά και με παράλληλη κίνηση όλων των γραμμών τότε θα δούμε τον πραγματικό Σισέ.

Unknown said...

1. Φίλε Rizobreaker, αν το σπρώξιμο πάνω στο Κάμπορα είχε γίνει αντιστόφως στην περιοχή του ΑΡΗ, εσυ βγές και πές ότι ο Ντάκος δεν θα το έδινε πέναλντι...Ακούστηκες.

2. Σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα και όχι στην μοναδική Αφρικανική χώρα της Ευρώπης με λευκούς κατοίκους, ο ΑΡΗΣ με το φετινό ρόστερ θα μπορούσε να τερματίσει μέσα στην 3άδα για να μην πώ παραπάνω. Παρ' όλα αυτά κρατάμε την μπάλα χαμηλά.

3. Το παιχνίδι ήταν ματσάρα και μου έκανε εντύπωση η φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού, παρόλο που έδωσε ευρωπαϊκο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα είχε δυνάμεις και μετά το 70-75.

4. Δήλωση Πατέρα λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα: " Ήμασταν λίγο πίσω στο παρασκήνιο. Να προστατευθεί η ομάδα από το παρασκήνιο που τόσα χρόνια στερούσε τίτλους από τον Παναθηναϊκό."
Το πιάσαμε το νόημα.

5. Απο την άλλη μεριά του νομίσματος αν ο Αμπρέου έβαζε τα τετ-α-τετ δεν θα μιλούσε κανείς σήμερα για διαιτησία...

6. Οι αναγκαστικές αλλαγές Μαρίνου, Δάρλα μόνο καλό κάνανε στον Παναθηναϊκό... Πλήγμα ο τραυματισμός Ναφτί.

7. Δυστυχώς πέρασε στα ψιλά η επιτυχία της Εθνικής στην Πολωνία.

Nick Triantos said...

Dev mporei mia omada na paizei gia enan paikth estw kai an aytos exei synoliko kostos 20ek. Mporei omws na ton ekmetaleyQei kalytera. Alla gia na ton ekmetaleyQei kalytera xreiazete h' 10ari ths prokophs pou na trabaei kosmo epanw tou kai n' avoigoun diadromoi, H' de3io winger me stoixeia Leto sto paixvidi tou.

Me dyo kalous wingers, to ghpedo givete poio platy kai avoigoun xwroi ston a3ona.

O Panathinaikos einai kalos ston xwro kai sthn kovtra. Otav omws pas na pai3eis possession game kai na krathseis mpala, prepei na exeis paiktes pou na paizoun mpala se liga tetragwvika kai ayto giati o avtipalos pou dev exei katoxh synhQws opisQoxwrei kleinwvtas xwrous. Peran tou Leto dev yparxei allos tetoios. Kai gi' ayto blepoume ayto pou blepoume se kleistes amynes kai MONO ton Leto na apotelesmatikos se aytes.

To xQesino paixvidi pisteyw oti htav mia e3airesh kaQws o Arhs dev kleisthke kai afhse xwrous. Eav epaizav tampouri, pisteyw oti isws blepame polla apo ta straba ths avapty3hs pou exoume dei sto prosfato parelQon.

PS. Nai se polla pragmata fwtografisa ton Matzio. To arvhtiko me ton Matzio einai oti ektos tou oti einai genika argos kai dev exei grhgoro prwto-Bhma,einai soft paikths, kai exei weak mentality. To teleytaio isws na einai to poio shmantiko ap' ola. To talevto se paei mexrh eva shmeio. Apo 'kei kai pera prepei na exeis kai proswpikes filodo3ies kai na doulepseis gi' aytes...

gatti said...

@Stepas: Κι όμως, με βάση την εικόνα που είδα από τα δύο ντέρμπι, νομίζω ότι ο Αρης είναι πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τραυματισμούς (λέμε συνέχεια για τις απουσίες του γαύρου, αλλά κι ο ΠΑΟΚ παίζει με μισή ομάδα), ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες κ.λπ. Πάντως τη μπάλα που έπαιξε ο Αρης δεν την είδα από άλλη ομάδα μέχρι τώρα κι αυτό δεν μπορώ να μη το παραδεχτώ.

Μακάρι να στρώσει ο ΠΑΟΚ, ειδικά εγώ ξέρεις ότι θέλω να τον βλέπω να πηγαίνει καλά, αλλά σας βλέπω να μπαίνετε σε λούκι με αφορμή την παραμονή ή όχι του Πορτογάλου.

Η Εθνική ήταν όντως μια ευχάριστη έκπληξη. Ακουσα ότι πήγαν μόλις 15 άτομα στην υποδοχή της. Το χάλκινο μετάλλιο δεν έχει τόση γκλαμουριά όση το χρυσό. Κι ας ήταν σαν χρυσό για τη συγκεκριμένη ομάδα.

gatti said...

@kakaskimos: Nα περάσεις να σε κεράσουμε για τα καλορίζικα...

gatti said...

@squarelogic: Eτσι νομίζω ότι θα την πάει τη δουλειά ο τεντάς όσο ακόμα είναι στην ομάδα. Κι αν προλάβει τις μεταγραφές και κλείσουμε τις τρύπες πίσω έχει καλώς.

Διαφορετικά θα κάνει κάθε παιχνίδι ροντέο και απλώς θα ευελπιστεί να βάζουμε περισσότερα από όσα θα εισπράττουμε...

Δεν ξέρω αν φταίει τόσο η λάθος νοοτροπία και η μεσσιανική υποδοχή. Εμένα αντίθετα ως τώρα
η συμπεριφορά μου δείχνει αρκετά απλή για αυτό που αντιπροσωπεύει το "μέγεθος Σισέ".

Νομίζω ότι είναι το άγχος του να βάλει γκολ που έχει δημιουργήσει αυτή την παράνοια και καθώς είναι το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας, αυτή η παράνοια μοιραία μεταδίδεται στους συμπαίκτες του. Θέλουν με τη σειρά τους να τον βρουν και να του περάσουν τη μπάλα και όσο δεν τα καταφέρνουν, μεγαλώνει ο εκνευρισμός στην ομάδα.

Ο Αντωνίου σωστά του είπε πως ήρθε στην ομάδα για 4 χρόνια και όχι για λίγους μήνες, άρα θα πρέπει να χαλαρώσει, όμως αυτό είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κατανοήσει ο άλλος που θέλει να αποδείξει την αξία του. Συμφωνώ πάντως πως, όσο το εκβιάζει, το γκολ δεν πρόκειται να έρθει.

Σε μια πιο αισιόδοξη θεώρηση από την άλλη, σκέφτομαι ότι αφού καταφέρνουμε, έστω κατά διαστήματα να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, ουσιαστικά με 10 παίκτες μόνιμα (αφού ο Σισέ είτε παίζει, είτε όχι ένα και το αυτό είναι) φαντάσου τι θα γίνει έτσι και ...ξεμπουκώσει ο Γάλλος. Αυτή η αισιοδοξία όμως διαρκεί λίγο, αφού δεν βλέπω πώς μπορεί να λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα.

ΥΓ. Οντως ομαδάρα ο Αρης, μοιάζει πολύ πιο δουλεμένος και έτοιμος από όλες τις άλλες ομάδες. Ακουσα όμως στο ραδιόφωνο τον Περιλή Στέλλα σήμερα που έκανε μια πολύ σωστή επισήμανση. Είπε ότι ο Αρης σε σχέση με όλους τους άλλους "μεγάλους" είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του επέτρεψε να κάνει προετοιμασία με φυσική κατάσταση και τακτική απρόσκοπτα για έναν ολόκληρο μήνα όταν οι άλλοι τέσσερις υποχρεώθηκαν να φτιάξουν ομάδες ειδικά για την Ευρώπη, άρα "θυσιάζοντας" κάποια πράγματα που τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους.

gatti said...

@koutavaki: Mπορεί να έλεγα πέρσι πάνω στην αγανάκτησή μου για τα αίσχη του γαύρου ότι θα πρέπει να διαλύσουμε την παράγκα με κάθε τρόπο, ακόμα και χτυπώντας το παρασκήνιο με τον ίδιο τρόπο που αυτό γνωρίζει, δηλαδή με το παρασκήνιο, αλλά τελικά μάλλον το έλεγα για να το πω... Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η προοπτική. Τώρα για να σου πω την αλήθεια, ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Αρης έπαιξε τόσο ωραίο ποδόσφαιρο. Οταν ένας αγώνας είναι τόσο συναρπαστικός σαν τον χθεσινό, τότε μια κακή διαιτησία είναι σαν μια μουτζούρα πάνω σε έναν υπέροχο ζωγραφικό πίνακα. Οπότε, ας λείπει καλύτερα.

Εμένα αντίθετα δεν μου αρέσει που σκούζουν οι γαύροι για την διαιτησία. Με εξοργίζει το θράσος τους. Αλλά από την άλλη, μπορεί ένα διαβολάκι μέσα μου να με τσιγκλάει λέγοντάς μου πως θα ήταν πολύ ηδονικό να πάρω ένα παιχνίδι εις βάρος του γαύρου με πέτσινο πέναλτι για να νοιώσει όπως ένοιωθα εγώ χρόνια, αλλά αυτό το συναίσθημα κρατάει πολύ λίγο τελικά και είμαι βέβαιη πως αν συμβεί, η χαρά θα είναι πιο εφήμερη από αυτή που θα ένοιωθε ο Ντέμης αν κατακτούσε το πρωτάθλημα. Και αυτό που θα μου έμενε στο τέλος θα ήταν μια στενοχώρια.

Μπορεί να τον είχε κλείσει τον γαύρο ο ΠΑΟΚ, αλλά τι να το κάνεις; Το τελικό αποτέλεσμα μετράει κι αυτό ήταν εναντίον του.

ΥΓ. Δεν το είχα προσέξει το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Πονάει πολύ τελικά η Ευρώπη κι ας μην έκανε ο γαύρος άλλη δουλειά μέρα - νύχτα από το να απαξιώνει τις επιτυχίες μας.

gatti said...

@coachp: Πραγματικά βρε κόουτς, απορώ σε πόσα παιχνίδια πρόλαβες και είδες τον Μαρίνο και έχεις ήδη βγάλει συμπέρασμα για τις ικανότητές του, πέρα από την απειρία του, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη. Εκτός αν έβγαλες συμπεράσματα βλέποντάς τον απέναντι στον Κιούελ και τον Μπάρος, με τους οποίους θα είχε πρόβλημα και ένας πολύ πιο έμπειρος από αυτόν.
Από την άλλη, φοβάμαι, μήπως τώρα που θα μείνει έξω για αρκετό καιρό, επισπεύσουν την επιστροφή Γιούρκα, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος με αποτέλεσμα να τους χάσουμε και τους δυο!

Από εκεί και πέρα αυτά που λες για τον τερματοφύλακα και τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό τα λέμε χρόνια τώρα. Τους χρειαζόμαστε ...χθες! Οσο περισσότερο βελτιώνει η ομάδα την ποιότητά της μπροστά, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η γύμνια της αμυντικής της γραμμής.

Εγώ πάλι πιστεύω πως Ζιλμπέρτο - Κατσουράνης δεν πρέπει να αλλάζουν. Δεν μπορεί να βγάζεις έναν ποιοτικό παίκτη για να βάλεις ένα κατσίκι που δεν ξέρει να δώσει τη μπάλα στα δυο μέτρα. Ο Σιμάο είναι ο πλέον κατάλληλος για συγκεκριμένου τύπου παιχνίδια και για ειδικές αποστολές.

gatti said...

@paoad: Το να τα βάζεις πάλι με τον προπονητή σε ένα παιχνίδι που στη διαχείρισή του είχε τα χέρια του δεμένα, λόγω των αναγκαστικών αλλαγών που υποχρεώθηκε να κάνει, είναι εμμονή. Κάνε υπομονή, δόξα τω θεώ, θα υπάρξουν πολλά παιχνίδια για να κράξεις. :)))

Οσο για τη σφαλιάρα, σαφώς και παραμονεύει. Οπως παραμονεύει για όλες τις ομάδες. Αήττητη στο πρωτάθλημα δεν τερματίζει ούτε η Μπαρτσελόνα.

O Nίνης έχει καταλάβει πως αυτή είναι η μεγάλη του ευκαιρία και δείχνει αποφασισμένος να την πιάσει από τα μαλλιά. Ευτυχώς! Εγώ πάντως για να τον εμπιστευτώ με κλειστά μάτια θα περιμένω να μου δείξει σε τέσσερα - πέντε συνεχόμενα παιχνίδια ότι μπορεί να παίξει στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Η διάρκεια είναι που θα τον καθιερώσει και όχι οι εμφανίσεις - πυροτεχνήματα. Μακάρι να συνεχίσει όπως είναι τώρα και να μην βγει ποτέ από την 11άδα!

gatti said...

@Rizobreaker: Noμίζω ότι όλοι συμφωνούν πως ο Αρης έπαιξε πολύ καλά και πως θα ήταν ευχής έργο να είχαμε κι άλλες τέτοιες ομάδες. Το σπρώξιμο ήταν πέναλτι, ή θα να στο θέσω αλλιώς ήταν από αυτά που θα φώναζες αν τα είχε κάνει παίκτης του γαύρου. Ετοιμάζω
μίνι ποστ με αντίστοιχη φάση Ντουντού - Τσιρίλο.

Για τον Τζόρβα επιμένεις πως είναι θέμα "δεσίματος". Ομως, το παλικάρι μπορεί να είναι συμπαθέστατο αλλά δεν "τόχει" τουλάχιστον για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε. Είναι
ένας τερματοφύλακας με πολύ καλά αντανακλαστικά, αλλά τίποτα πέραν αυτού. Στο χθεσινό παιχνίδι δεν έκανε ούτε μία έξοδο. Για μένα χθες ουσιαστικά αποδείχτηκε γιατί ο Τεν Κάτε επέμενε στον Γκαλίνοβιτς κι ας ήταν σε τέτοια χάλια.

Συμφωνούμε για Μπιέρσμιρ, αλλά όχι για Κατσουράνη. Χθες που δεν σου άρεσε έκανε πράγματα και θαύματα.

Η αλλαγή του Τεν Κάτε με Κάρα αντί Πετρό ήταν σωστή. Αν είχε αλλαγές ναι, συμφωνώ πως θα έπρεπε να βάλει τον Πετρόπουλο. Από την στιγμή όμως που του έμεινε μόνο μία, ο Καραγκούνης ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση. Οταν μπήκε ο Καραγκούνης ΔΕΝ είχαμε βάλει ακόμα το δεύτερο γκολ.

Επομένως αφού ζητούσες τη νίκη, αλλά έπαιζες και με μια εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα, που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σκοράρει και να "τελειώσει" το παιχνίδι, ήθελες έναν παίκτη που ΚΑΙ επιθετικά μπορεί να βοηθήσει ΚΑΙ τη μπάλα να κρατήσει στο κέντρο.

Eπιπρόσθετα, όταν θέλεις να κερδίσεις πάση θυσία έναν κομβικό αγώνα, έχεις στο μυαλό σου ποιες κινήσεις μπορούν να σε οδηγήσουν στη νίκη και όχι αν θα καβαλήσει το καλάμι ο παίκτης σου επειδή τον έβαλες να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Αυτό το διαχειρίζεσαι αργότερα.

Κι έπειτα μην ξεχνάς ότι τα συγκεκριμένα διλήμματα για τον Καραγκούνη δεν τα έχει ο προπονητής και η διοίκηση. Τα έχουμε εμείς. Που, ενίοτε (συχνά...) μας σπάει τα νεύρα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε στην απαξίωση του συγκεκριμένου παίκτη και να επιδιώκουμε να του κάνουμε τέτοιου είδους μαθήματα συμπεριφοράς - καψόνια, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση (και ακόμα μεγαλύτερη ασέβεια στην προσφορά του).

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ομολογώ ότι κι εμένα θα μου άρεσε να τα κάνει όλα αντίθετα με σας.

Οπως επίσης μου άρεσε που στο TV Magic ψαχνόντουσαν τα παλικάρια της θύρας 7 ποιος μάνατζερ τον έφερε στην Ελλάδα και αν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Λίγο ακόμα να διατηρηθεί η διαφορά, θα αρχίσετε να κυνηγάτε τις ουρές σας σαν τις γάτες
μου...

gatti said...

@Νick Triantos: Καλώς ήρθες Nick!

Mε αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις πως χρειάζεται ένας σέντερ φορ για να παίξει στο 4-2-3-1 το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι αυτό στο οποίο είχαμε καταλήξει εξ αρχής.

Οτι δηλαδή ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν κακός και έφεραν έναν παίκτη χωρίς να τσεκάρουν αν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με το σύστημα που θα παίζει η ομάδα.

Ετσι όπως έχει συνηθίζει να παίζει ο Σισέ του ταιριάζει το 4-4-2 με παρτενέρ τον Σάλπι (ή τον Πετρό). Μόνο που σ΄ αυτό το σύστημα δεν χωράει ο Καραγκούνης. Αρα; Φαύλος κύκλος...

gatti said...

@paoad: Aυτό το "κακό" ο Σισέ το είχε πάντα. Δεν το απέκτησε ξαφνικά. Επομένως, κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους...

Πάντως, αν συνεχίσει η ομάδα να παίζει με τη μπάλα κάτω με παράλληλη κίνηση των γραμμών και δεν ξαναγυρίσει στις γιόμες, νομίζω ότι θα είναι θέμα χρόνου να δούμε τον πραγματικό Σισέ!

paoad said...

Όπα δεν κατάλαβες. Δεν τα έβαλα με τον προπονητή για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ματς. Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Ο Παναθηναικός έχει παίξει 10 παιχνίδια και δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο παιχνίδι του..

Τα λέω τώρα που είμαστε καβάλα στ'άλογο- μετά θα ναι αργά. Γιατί αν ο Πάο έκανε τη γκέλα με τον Άρη θα μου έλεγες ότι του την έχω στημένη. Όχι, κάνεις λάθος- τα λέω τώρα που είμαστε ακόμα πρώτοι. Κρίνω τη μπάλα που παίζει η ομάδα, τις ευκαιρίες που δημιουργεί κτλ.

Αν εσένα σε ικανοποιεί που ήρθε ο Άρης στην έδρα και σε τρυπούσε με όλους τους τρόπους και απ' όλες τις πάντες- δεν έχω λόγια.

Κ φτάνει πια η καραμέλα με τον κεντρικό αμυντικό δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα διάταξης και αφορά και την άμυνα και την επίθεση.

gatti said...

@squarelogic: Γιατί, νομίζεις ότι ο Τζίγγερ δεν το έχει σκεφτεί; Εδώ ο Σπυρόπουλος (ο δημοσιογράφος) έγραψε ότι αν ο Σισέ κάνει έστω μία από τις περίτεχνες ενέργειες του Μάντζιου στο περυσινό Τσάμπιονς Λιγκ θα ...παιανίσει το άγημα!

(αν και άντε να πειστεί ο Βαγγελάκης να δουλέψει για τον Σισέ...) Χαχαχα!
Σωστός! :))))

gatti said...

@Animation: Mπορώ να σου πω ότι αυτή την αντιστροφή προσπαθώ πάντα να κάνω μέσα μου όταν υπάρξει κάποια παράβαση. Από την στιγμή που εγώ θα ζητούσα πέναλτι αν η φάση ήταν ανάποδα ή θα φώναζα αν το σπρώξιμο το έκανε παίκτης του γαύρου και δεν το έδινε, τότε θεωρώ ότι είναι πέναλτι. Μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος να μην είναι ο πιο σωστός, είναι όμως για μένα ο πιο ηθικός.

Δεν τα καταφέρνω πάντα, είμαι οπαδός και όχι φίλαθλος, κάποια φάση θα την δω με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, αλλά σε γενικές γραμμές το παλεύω.
Εκείνο όμως που με εξοργίζει και δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα είναι να υπάρχει διαφορετική απόφαση για την ΙΔΙΑ φάση. Με εξοργίζει δηλαδή όταν το ...δυναμόμετρο έχει διαφορετική ένταση, ανάλογα με την ομάδα.

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και σ΄ αυτή την ...αφρικανική χώρα ο Αρης όντως θα τερματίσει ψηλά φέτος. Και μακάρι να γίνει έτσι γιατί θα είναι μια νίκη του θεάματος. Βέβαια στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα παίξουν κι άλλα πράγματα ρόλο.

Τη φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού παρόλο που μεσοβδόμαδα έδωσε δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν την εκθείασαν ούτε καν οι οπαδοί μας. Ηταν πολύ περισσότερο
απασχολημένοι με το να κράξουν.

Δεν νομίζω ότι ο Πατέρας το εννοούσε έτσι όπως το λες. Βέβαια μετά το πέναλτι που δεν δόθηκε σε δικαιολογώ να το λες. Ομως, θεωρώ πως εννοούσε ότι θα καθαρίσει η διαιτησία.

Θα ήταν αφελής να διατυμπανίζει πως η διαιτησία αλλάζει χέρια. Αυτά όπως ξέρεις γίνονται χωρίς να ...διαφημίζονται. Αρα, μάλλον για εξυγίανση μιλούσε.

Αν έβαζε ο Αμπρέου τα τετ α τετ σήμερα θα είχαμε γκρίνια και μουρμούρα για το χαμένο στόχο. Μπορεί να είχαμε και αποπομπή τεντά.

Οι αναγκαστικές αλλαγές έκαναν καλό από την άποψη ότι δεν επέτρεψαν στον Τεν Κάτε να ...αυτοσχεδιάσει :)))

Στα ψιλά θα περνούσε η επιτυχία της Εθνικής. Τι περίμενες; Αφού είχαμε σημαντικότερα πράγματα να αναλύσουμε. Οπως ας πούμε, γιατί λένε τον γαύρο ...θρύλο...

gatti said...

@Nick Triantos: Νick, συμφωνούμε απόλυτα. Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω το παραμικρό.

paoad said...

Μ'αρέσει που εξακολουθείτε να μιλατε για 10άρη... Εδώ ο Νίνης βγάζει μάτια. Τι άλλο να κάνει δλδ; τι;

paoad said...

Κ τελευταίο παστάκι για σήμερα, γιατί δεν βγαίνει άκρη. Επειδή, έχω αδυναμία στον Σισέ και τον παρακολουθώ από τότε που αγωνιζόταν στην Οσερ με την οποία έκανε και τα καλύτερα του παιχνίδια, θα σου πω 3 πραγματάκια.

Ο Σίσε ποτέ δεν αγωνιζόταν με 2ο φορ δίπλα του - είναι μούφες του Τεντα. Στην Οσερ ήταν μόνος του μπροστά και είχε απο πίσω Καπό, Φαντιγκα, Λασουέρ, Ταινιο. Στην Λίβερπουλ ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μπενίτεθ, ο οποίος συνήθως τον χρησιμοποιούσε όπως χρησιμοποιεί τον Καουτ τώρα. Τέλος στη Σαντερλαντ αγωνιζόταν πάλι μόνος μπροστα, σε σύστημα 4-5-1, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ο έτερος καλός επιθετικός τους Jones ήταν τραυματίας.

Με άλλα λόγια- παπαριές λέει πάλι ο τεντάς. Κ μπορεί σε κάποιους να περνάνε, αλλά ευτυχώς όχι σε όλους.,

gatti said...

@paoad: Δεν θα πω ότι την έχεις στημένη σε έναν προπονητή, όταν από ...πέρσι ξέρω την γνώμη σου γι΄ αυτόν! Δεν τον πιστεύεις, είναι σαφές, είσαι ο τελευταίος που θα πω ότι του την έχει στημένη. Την γνώμη σου την λες ξεκάθαρα και εμφατικά από την αρχή.

Ομως, δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου όταν μου λες ότι δεν βλέπεις την παραμικρή βελτίωση. Δηλαδή εσένα δεν σου άρεσε καθόλου η ομάδα την Κυριακή; Δεν είδες τίποτα καλό;

Οσο για τον Νίνη, νομίζω ότι κι εγώ είμαι ξεκάθαρη. Αν έχει διάρκεια και συνεχίσει στον ίδιο καλό ρυθμό και στο ίδιο υψηλό επίπεδο και αν βελτιώσει λίγο τα τελειώματά του, μια χαρά θα μου κάνει ο Νίνης και δεν θα θέλω δεκάρι. Αλλά προς το παρόν δεν με έχει πείσει απόλυτα.

ΥΓ. Καλά, πότε τα είπε αυτά ο τεντάς για τον Σισέ; Εχω χάσει επεισόδια;

ΥΓ1. Μπράβο σου που δεν μασάς, σαν κάτι άλλους! :))

Nick Triantos said...

O Ninis DEN einai 10ari gia mena. Oute kai gia ton Munioz pou ton kaQierwse. O Ninis einai de3i xaf/winger.

Einai grhgoros, exei kalo first-step, kalo pace & acceleration, Qelei XWRO na pai3ei, exei kalh sevtra, dev exei kofth tripla kai exei dyskolia pai3ei se "mikro xwro".

Ayta ta xarakthristika tairiazoun perissotero se winger para se dekari. Dekari p.x einai o Gracian.

Gi' ayto kai milhsa gia 10ari h' de3i xaf prohgoumenws giati prepei n' apofasisoun POIA einai h Qesh tou Ninh.

paoad said...

http://www.sport-fm.gr/article/195888
τότε τα είπε

και τσάκω κι άλλο ένα για να κοιμηθείς καλά!! :)
http://www.sport-fm.gr/article/195328

Καληνύχτες

gatti said...

@Nick Triantos: Kαι ΑΦΟΥ αποφασίσουν ποια είναι η θέση του Νίνη, θα πρέπει ΜΕΤΑ να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη. Γιατί αν ο Νίνης είναι δεξί χαφ / winger τότε στο συγκεκριμένο σύστημα ποιος θα παίζει πίσω από τον Σισέ; Ο Καραγκούνης ή ο Σαλπιγγίδης;

Αν πάλι ο Νίνης είναι δεκάρι ποιος θα παίζει δεξιά; Ο Σαλπιγγίδης που κάνει φιλότιμες μεν προσπάθειες, αλλά τοποθετείται εκεί από ανάγκη, ή ο Καραγκούνης που επίσης δεν είναι δεξί χαφ;

Νομίζω ότι τελικά για όλα τα δεινά που αφορούν την ανάπτυξη της ομάδας φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις και παράλληλα έχουμε παραπάνω παίκτες για τις ίδιες θέσεις.

gatti said...

@paoad: H συγκεκριμένη παράγραφος για τον Σισέ μου είχε διαφύγει.

Αλλά κι εσύ... Πας και δίνεις σημασία στις δηλώσεις του τεντά; Του ανθρώπου που είπε ότι ο Βύντρα είναι ο κορυφαίος Ελληνας αμυντικός; Αφού αυτός κάνει πλάκα όταν μιλάει! :pp

Το άρθρο του Κάρπετ το είχα διαβάσει.

Καληνύχτα!

Nick Triantos said...

O Benitez sth Liverpool pampoles fores ebaze Crouch sthn koryfh kai Cisse de3ia kai ligo poio pisw.

H Sundeland epaize kai e3akolouQei na paizei POLY 4-4-2 kai dipla tou eixe h' ton Diouf h' ton Kenwyne Jones ap' to Trinidad.

Kai sthn Auxerre mexrh to 2002/2003 epaize se 4-4-2 h' 4-3-3 tou Guy Roux. H xronia pou alla3e to systhma o Roux se 4-2-3-1 htav to 2003/2004. Ayth htav kai h teleytaia tou Cisse sthn Gallia alla kai h 1h fora se 4-2-3-1.

Elaxistes fores exei pai3ei monos sthn koryfh. Oxi pote, alla elaxistes.

Kai sth Marseille pali se 4-4-2 formation me ton Mahmadou Niang dipla tou.

H alhQeia einai panta kapou sth mesh.

Nick Triantos said...

@gatti-- Thn Qesh mou gia Karagkounh thn gvwrizeis.

O Kara gia mena einai anagkaio kako ALLA einai h psyxh ths omadas kai einai winner.

O Volcano einai egklwBismenos sthn avagkaiothta xrhsimopoihshs tou Karagkounh. Arxika dev ton hQele sthn omada kai gi' ayto eixe ksekinhsei tote olh h istoria perysi me tous arxhgous an Qymasai. Meta omws to paixvidi me thn Sparta pou mas kselaspwse eide kai o Volcano oti to peisma tou Karagkounh kai thn Qelhsh tou akoma kai sta 32 dev thn eixe kaneis ap' tous allous, opote alla3e gvwmh.

Kaneis dev 3erei TI akriBws Qesh paizei o Karagkounhs. Einai 10ari? Oxi. Einai de3i xaf? Oxi? Aristero? Oxi. Einai 8ari, oxi. O karagkounhs einai san to Swiss Army knife. Kanei polla pragmata alla kanena kala.

Par' ola ayta, tou bgazw to kapelo, giati einai paikths overachiever, exei psyxh, Qelei na kerdizei, kai exei spanio mentality.

O Salpiggidis, einai kai aytos overachiever. Dev 3erei mpala, alla otav bgainei kaqe xrono 1os skorer ths omadas sou kai sou dinei 14-15 goal, dev mporeis na peis polla pragmata. Ton sympaQw poly giati douleyei para poly alla Qa skeftomoun poly sobara eav tou avavewva to symbolaio kai enas logos einai (oxi o monos) oti sto sygkekrimeno systhma (4-2-3-1) dev exei Qesh. To risko omws einai oti, toulaxiston mexrh stigmhs, dev yparxei allos na sou dinei goal me thn syxvothta tou Salpi.

gatti said...

@Νick Triantos: Eπομένως είμαστε εγκλωβισμένοι στο συγκεκριμένο σχήμα και στο συγκεκριμένο ρόστερ, τουλάχιστον μέχρι το Γενάρη, όπου όμως πιθανότατα δεν πρόκειται να κινηθούμε για χαφ, αλλά μόνο για τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό.

Επίσης, νομίζω ότι δεν είναι μόνο ο Καραγκούνης που κανείς δεν ξέρει σε ποια θέση παίζει. Μήπως ξέρει κανείς σε ποια θέση παίζει ο Ρουκάβινα; Ακόμα και ο Λάζαρος δεν μπορείς να πεις σίγουρα τι ακριβώς είναι.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, το TV Magic γέμισε, όπως μου γράφεις, ερευνητές! Είδες, λοιπόν, γιατί μας λένε "επιστήμονες"! Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σε καλημερίζω.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ε, από εποχής Σαλιαρέλη ...σπουδάζατε. Δεν θα το παίρνατε κάποια στιγμή το πτυχίο;

Καλημέρα!