Tuesday, September 29, 2009

Mην το πεις ούτε του παπά!

Μην το πεις ούτε του παπά! Εκφραση που αναφέρεται στην εξομολόγηση. Λέγεται κυρίως για πολύ έως απρόσμενα καλές εμπορικές ευκαιρίες, που μας συμφέρει να μείνουν κρυφές, ώστε να επωφεληθούμε εμείς οι ίδιοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά και, γενικότερα, για κάθε καλή εξέλιξη στη ζωή μας που κρύβει μια μικρή δόση τύχης.


Ετσι λοιπόν. Ούτε του παπά να μη το πει ο γαύρος που έφυγε από το Εμιρεϊτς με μόλις δύο γκολάκια και μάλιστα με το ένα από αυτά να είναι και οφσάιντ. Γιατί έτσι όπως έπαιζε "τσαρούχι, φούντα, φέσι" σε όλο τον αγώνα και όπως η Αρσεναλ βρισκόταν συνέχεια στην επίθεση, αν τυχόν είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, τότε όντως δεν θα σταματούσε να γράφει το κοντέρ. Το κράτησε όμως όπως το κράτησε στο μηδέν στο πρώτο μέρος και καθώς είχε εκνευριστεί κιόλας η Εγγλέζα, δεν ήθελε πολύ να το πάρει το χηνάρι.

Τελικά, βέβαια, αποκαταστάθηκε η τάξη, όπως ήταν λογικό. Η Αρσεναλ ακόμα κι όταν ζορίστηκε, δεν σήκωσε τη μπάλα ψηλά. Δεν άρχισε τις γιόμες. Συνέχισε με τη μπάλα κάτω με υπομονή και επιμονή και στο τέλος δικαιώθηκε γιατί διέθετε τους παίκτες και την ποιότητα να φτάσει στη νίκη.

Μια νίκη όμως που δεν τον χάλασε τον γαύρο γιατί στην τελική αναμενόμενη ήταν. Το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχε ξεγραμμένο έτσι κι αλλιώς, του έκατσε όμως το αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Χηνάρι στο ματς της Αλκμααρ με την Σταντάρ και μπορεί πια να ελπίζει σε πρόκριση έτσι και κερδίσει την Βελγίδα.

Προσωπικά από το παιχνίδι θα κρατήσω μόνο ένα πράγμα: Tην απόδοση του μέλους. Την οποία θα αφιερώσω στον Τζίγγερ που για κάποια "ψίχουλα" όχι μόνο στέρησε τον Παναθηναϊκό από μια αξιόπιστη λύση στο τέρμα για μια πενταετία, αλλά ενίσχυσε ταυτόχρονα τον "αιώνιο" αντίπαλό του. Αξιος!

Και εννοείται ότι με τη μετέπειτα συμπεριφορά του (που έθιξε αυτό που αντιπροσώπευε η ομάδα που 15 χρόνια φορούσε τη φανέλα της και όχι τον πρώην εργοδότη του) το μέλος δεν θέλω ούτε να το βλέπω. Αλλά κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται...


Το 1-0


Το 2-0


Δύο κανονιές, η μία ...τζούφια (οφσάιντ)

Scratch (Eπειδή τόσο καιρό βάζω σχόλια από γαυροφόρουμ, ιδού και από φόρουμ του Παναθηναϊκού):
Πέντε λεπτά αναγκαστηκαν να παίξουν μπάλα και ηρθαν τρικυμίες..... Ελπιζω να καταλαβαίνουν ολοι πια η διαφορά του "παιζω με πλάνο" και του τσούκου τσούκου μπολ και ολοι αμυνα και ο θεός βοηθός..... Η Ξάνθη παιζει να μας εκανε πιο πολλες φασεις.

Scratch 1: Δεν υπολόγιζε να πάρει τίποτα ο γαύρος είπε ο Σωτηρακόπουλος. Τελικά πήρε τα αρχ... του. Κάτι είναι κι αυτό...

Scratch 2: Αλήθεια, άλλο αγώνα έβλεπε ο Σωτηρακόπουλος;

Scratch 3: "Διάλογος" μεταξύ δύο Παναθηναϊκών...

- Πουτ..α Αρσεναλ, που να τερματίσεις 6η στην Αγγλία και να κληρωθείς με την Μπάρτσα στον επόμενο γύρο του CL και να σου ρίξει 6 τεμάχια.. Κωλοομάδα..

- Οver?

- Ναι, που να μη βγει ούτε ΟΥΕΦΑ!

- Κι εδώ μια από τα ίδια με την ξεκωλ..ρα!

44 comments:

paoad said...

Πάλι ο Τζίγκερ σου φταίει εσένα;

Λόξιγκας θα τον πιάσει τον άνθρωπο βραδιάτικα...

gatti said...

@paoad: Δεν έχει ανάγκη...

Εμείς έχουμε ανάγκη. Από τερματοφύλακα. Μπορείς να φανταστείς τον Γκαλίνοβιτς σήμερα στη θέση του μέλους;

Θα μας έγραφε η ιστορία...

paoad said...

Πρώτον, αν η Πανάθα συναντούσε τέτοια άρσεναλ θα έκανε το διπλό- ακόμα και με τον σούπα μάριο στο τέρμα. :)) (εντάξει λέμε κ καμιά μλκία)

Ξέρεις πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει ο λόξιγκας;;; ένα τύπο τον έπιασε στα καλά καθούμενα και του πέρασε μετά απο 2 χρόνια. χικ!

koutavaki said...

Θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι 2-3 ήταν οι δύσκολες επεμβάσεις.Τα υπόλοιπα πάνω του πήγαιναν.Και επειδή αυτά που πήγαιναν πάνω του ήταν πολλά,δε μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι ο γαύρος έχει γαμάτη άμυνα φέτος!!!Δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας βέβαια,ναι πολύ καλά τα πήγε.Όσο για τον δικό μας,δώσε λίγο χρόνο στον Αλέκο και θα δεις(αν του δώσει και ο μάστορας φυσικά)...Έχω καλό προαίσθημα.
Υ.Γ.1:Αν έχεις έμπνευση μεθαύριο κάνε κανένα rebus!Πολύ τα πεθύμησα!
Υ.Γ.2:Όποιος έχει χρόνο και όρεξη ας κοιτάξει το αποψινό Live by Freddos!Έκανα κοιλιακούς!!!

gatti said...

@paoad: Nαι, με τον Μάριο θα το έκανε σίγουρα το διπλό!

Γιάννη; :ppp

gatti said...

@koutavaki: Kοίταξε, η αλήθεια είναι ότι είχε πολύ μεγάλη δόση τύχης. Αυτή όμως είναι η μία παράμετρος.

Η άλλη είναι πως έχει πολύ καλές τοποθετήσεις σαν τερματοφύλακας. Για την ακρίβεια αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του. Πάνε πάνω του επειδή βρίσκεται στο σωστό σημείο. Βλέπει γήπεδο γι΄ αυτό και μπορεί να κατευθύνει σωστά την άμυνά του.

Η απώλειά του, αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν μεγάλη για τον Παναθηναϊκό και χρεώνεται αποκλειστικά στον Τζίγγερ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Το ότι αποδείχτηκε παλιοχαρακτήρας και φέρθηκε άθλια στον κόσμο του Παναθηναϊκού (προτού ο κόσμος του ανταποδώσει σε εκείνο το περιβόητο ματς της επιστροφής του στη Λεωφόρο ως αντίπαλου) είναι άλλο ζήτημα...

ΥΓ1. Δύσκολο να κάνω rebus. Θέλει πολύ ψάξιμο για τις φωτογραφίες και δεν έχω χρόνο αυτό τον καιρό...

ΥΓ2..Χαχαχα! Τέλειος ο Φρέντος!!!

Nick Triantos said...

Ayto pou apedei3e ayto paixvidi einai oti mia omada mporei na pai3ei kai kalo podosfairo kai na kerdisei omades pou kaQontai me 10 e3w apo thn perioxh. Arkei na exei paiktes pou na mporoun na pai3oun se mikro xwro pou na gvwrizoun pote paizeis kaQeto kai pote parallhlo.

To shmerino paixvidi tou Olympiakou dev Qa einai kaQolou diaforetiko apo to paixvidi pollwv ellhnikwn mikro-omadwv pou paizoun tampouri. Opote to oti paizei mia omada avti-podosfairo dev apotelei dikaiologia gia to oti o avtipalos dev exei tous katallhlous paiktes na diaspasei tetoies amynes, oute dikiologia gia thn kakh poiothta podosfairou.

eforas said...

Τα παιδιά με τα κόκκινα (δεν περίμενα ότι θα τα υποστηρίζω) τρώγανε την ώρα σε ντριμπλίτσες, τακουνάκια, τριγωνάκια και τετραγωνάκια, και όταν φτάνανε μέσα τα ρίχνανε πάνω στον Αντώνη. Εμφανής πάντως (όχι τάσος) η βελτίωση των γαβριδίων στην αμυντική λειτουργία. Ο βολεϊμπολίστας και ο λύκος έχουν δέσει και βοηθούν τα μέγιστα. Είναι βέβαια πιο αργοί κι από χελώνες. Παρόλα αυτά, είχα τη σιγουριά ότι στο τέλος θα καταρρεύσουν. Το έβλεπες, ρε παιδί μου, ότι τα παιδάκια το είχαν τελικά το γκολάκι. Κάτι σαν το φετινό Παναθηναϊκό ένα πράγμα. Άντε γειά! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Καλημέρα μας!

Scratch Με την απίστευτη κ%&$φαρδία του, έτυχε στον ίσως (όπως αποδεικνύεται τώρα) ευκολότερο όμιλο. Παρόλα αυτά, μπορεί ακόμα να βγει 4ος. Αλλά, αν είναι η πρόκριση να του στοιχίσει βαθμούς στο πρωτάθλημα, εννοείται ότι το προτιμώ!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις: "Τελικά πήρε τα αρχ... του". Δηλαδή δεν τα είχε εξ αρχής;! Καλημέρα.

ΥΓ. Από το Βουκουρέστι έχουμε γλυκές αναμνήσεις. Ωραία πόλη. Με γαλλικό αέρα στην αρχιτεκτονική της. Με κουλτούρα υψηλής περιωπής διαχρονικώς... Και πάλι καλημέρα, φιλτάτη.

gatti said...

@Nick Triantos: Eτσι είναι. Αν μια ομάδα έχει παίκτες - τεχνίτες το "σύστημα - ταμπούρι" δεν μπορεί να την σταματήσει από τον σκοπό της, που είναι η επίτευξη του γκολ.

Φαντάζομαι αυτό είναι "αιχμή" και για τον Παναθηναϊκό που χρησιμοποιεί κατά κόρον την "δικαιολογία" ότι δεν μπορεί να παίξει μπάλα επειδή ο αντίπαλος παίζει αντιποδόσφαιρο.

Ομως, ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει αυτούς τους παίκτες τεχνίτες. Διαθέτει μεν παίκτες ποιότητας αλλά που δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη δουλειά. Κανείς τους, εκτός από τον Λέτο.

gatti said...

@eforas: Θα διαφωνήσω εφοράκο μου, όπως διαφώνησα και με το koutavaki. Αν θέλουμε να απαξιώσουμε το μέλος θα πούμε ότι οι της Αρσεναλ τα έστελναν πάνω του. Η αλήθεια όμως είναι ότι έκανε μεγάλο παιχνίδι. Για χρόνια ολόκληρα έχει κρατήσει μόνος του τον γαύρο όρθιο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και όσο κι αν τον αντιπαθώ, εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να μη τoυ το αναγνωρίσω αυτό. Ναι, υπάρχουν γκολ που τα τρώει όρθιος (και πολύ το ευχαριστιέμαι), αλλά την αίσθηση του χώρου (του) και του γηπέδου που έχει το μέλος δεν την έχει κανείς από τους τερματοφύλακες που είχαμε μετά από αυτόν.

Ούτε και ο Μέλμπεργκ μπορεί να απαξιωθεί επειδή δεν μπορέσαμε να τον αποκτήσουμε. Είναι μεν στατικός αλλά δεν παύει να είναι πολύ καλός στόπερ. Απλά φαντάσου στη θέση του τον Βύντρα ή τον Σαριέγκι σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι σαν τον χθεσινό και θα καταλάβεις τη διαφορά. Και βέβαια, δίπλα του "στρώνει" και ο άμπαλος Αβραάμης.

Το ότι τελικά κατέρρευσαν οφείλεται στην διαφορά ποιότητας με την Αρσεναλ. Αργά ή γρήγορα θα έμπαινε το γκολ, γιατί σε αντίθεση με εμάς όταν παίζαμε ανάλογα παιχνίδια, δεν είχαν το παραμικρό πλάνο ανάπτυξης. Μόνο αμύνονταν. Το ότι το γκολ ήρθε τελικά αργά (σε συνδυασμό με την απόδοση του μέλους) τους έσωσε από τη συντριβή. Ετσι απλά.

Scratch: Εχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει από τον όμιλο, οι άλλες δύο είναι απίστευτα πεσμένες με βάση αυτά που ακούγαμε για τη δυναμικότητά τους. Αλλά για μας δεν είναι καθόλου κακό να είναι ο γαύρος απασχολημένος με την Ευρώπη. Κι εγώ το προτιμώ να πάει καλά στην Ευρώπη και να γκελάρει εδώ.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Δεν το γράφω εγώ βρε Γιώργο. Συζητήσεις σε παναθηναϊκό φόρουμ είναι αυτές. Οπότε δεν δύναμαι να σου απαντήσω τι ...πήρε και τι ...άφησε!

Κι εμείς γλυκιές αναμνήσεις θα έχουμε από το Βουκουρέστι ...οσονούπω! :)))

gatti said...

@Nick Triantos (again): Kαι για να σε ...προλάβω, επειδή ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην διαθέτει παίκτες ανάλογους με αυτούς της Αρσεναλ, αλλά δεν χρειάζονται κιόλας για να κάμψεις την αντίσταση των μικρομεσαίων ομάδων της Ελλάδας, θα πρέπει και ο προπονητής να δουλέψει λίγο παραπάνω την ομάδα με τη μπάλα κάτω, με καλή κυκλοφορία και αυτοματισμούς και να απαγορεύσει με ...νομοθετικό διάταγμα τις γιόμες...

eforas said...

Μα δεν απαξίωσα ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Απλά επισήμανα ότι στον Αντώνη τα στέλνανε απάνω του και ότι ο Μέλμπεργκ είναι αργός και βολεϊμπολίστας. Δεν είπα ότι έχει βοηθήσει τα μέγιστα;

coachp said...

Έλα ρε συ gatti, δεν ξέρεις εάν θα είχε τέτοια απόδοση στον Παναθηναϊκο εαν έμενε. Όπως δεν ξέρεις εαν ο Γιαννακόπουλος και ο Τζορτζεβιτς που πηγαν τοτε στον Ολυμπιακό θα γίνονταν αυτοί οι παίκτες που έγιναν... Υποθετικά είναι ολα αυτά και μην ξεχνάς οτι την τελευταια χρονιά στον Παναθηναϊκο ο Νικοπολίδης τα ρούφαγε ορθιος... Θυμάσαι το Μαντσεστερ? Θυμάσαι τον ΠΑΟΚ? και άλλα πολλά...

gatti said...

@eforas: ΟΚ! Μάλλον πήρα φόρα... :))))

Το είπες όντως! :)))

Oτι είναι αργός ο κάπτεν Ιγκλο, είναι!

gatti said...

@coachp: Δεν το ξέρω αν θα είχε τέτοια απόδοση, πράγματι. Αλλά κι αυτό υπόθεση είναι (ότι μπορεί να μην είχε τέτοια απόδοση).

Και το ίδιο ισχύει για τον Τζόλε. Η κεντρική ιδέα είναι ότι άλλαξε ο ρους της ιστορίας χάρη σε δύο αποφάσεις που πήραν οι Βαρδινογιάννηδες, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της αλαζονείας τους. Κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Μπορεί σε μας o Tζόλε να μην έβγαινε, μπορεί το μέλος να παρήκμαζε, αλλά το γεγονός είναι ότι στο γαύρο διέπρεψαν και ο μεν (Τζόλε) και ο δε (μέλος).

Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί...

paoad said...

"...Και βέβαια, δίπλα του "στρώνει" και ο άμπαλος Αβραάμης...."

Εδώ με τον Μπιάσμιρ, ο Σαριέγκι κάνει καταπληκτικά παιχνίδια κ εσύ έχεις κολλήσει ακόμα στον Μελμπεργκ. Μην είσαι ζηλιάρα. :)

Ο Μελμπεργκ φαίνεται καλός, γιατί ο Γαβρος παίζει με 3 αμυντικά χαφ μπροστά του και ικανά μπακ που τον καλύπτουν. Με άλλα λόγια δεν εκτίθεται και οι περισσότερες επεμβάσεις του είναι απλές. Ας ερχόταν στη Πανάθα, που ανεβαίνουν χαφ και μπακ, που παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο και συχνά πυκνά οι αμυνόμενοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση εξαιτίας των λαθών των χαφ και θα καταλάβαινες πόσο κακό είναι να είσαι τόσο στατικός και ατσούμπαλος.

gatti said...

@paoad: Δεν έχω κολλήσει με τον Μέλμπεργκ. Θέλω να ελπίζω ότι ο δικός μας θα γίνει πολύ καλύτερος.

Αν μιλάω για τον Μέλμπεργκ είναι επειδή για άλλη μια φορά δεν άφησες απλώς έναν παίκτη να σου γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σου (κι αυτά που λένε ότι δεν τον ήθελαν και δεν ασχολήθηκαν τα ακούω βερεσέ) αλλά τον έκανες "δώρο" στον κυριότερο αντίπαλό σου.

Αυτή είναι η ουσία. Πως την ίδια στιγμή που δεν ενισχύεσαι, βοηθάς να ενισχυθεί ο αντίπαλος.

ΥΓ. Μπα; Παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός; Εγώ τόσο καιρό ξέρω ότι φωνάζουμε πως παίζει αμυντικογενώς! :ppp

paoad said...

Ωπα ώπα- με ΑΕΚ έπαιξε κλειστά αλλά με Ξανθη, Άρη κλπούς παίξαμε ανοικτά. Ανοικτά όχι επιθετικά!

Κ επειδή τα ζητάει ο μπισινό σου (με το συμπάθιο)- δεν κατηγορεί κανένας τον τεντά επειδή παίζει κλειστά ή ανοικτά. Τον κατηγορώ γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι του ΠΑΟ, δεν έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα, δεν υπάρχουν αυτοματισμοί....η μπάλα που παίζουμε είναι για τα μπάζα!

squarelogic said...

το ματς πήγε όπως λέγαμε στο ενα εκ των 2 σεναρίων:αν η Αρσεναλ σκόραρε νωρίς το κοντέρ θα πήγαινε ψηλά,αν ο Γαύρος κατάφερνε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο 1ο,τότε είχε ελπίδες από αξιοπρεπή ήττα ως ανέλπιστο Χ.Η εκπληκτική εμφάνιση του Νικοπολίδη αλλά και η πολύ καλή παρουσία των Μέλμπερκ,Ζεβλάκοφ(εξαιρετικός),Αβραάμ,Λεντέσμα
σε συνδυασμό με την έλλειψη κλασικού φορ ανάλογης κλάσης στην Εγγλέζα κράτησε το Χ στο 1ο.Τελικά η ποιότητα επικράτησε λογικά όταν η κούραση άρχισε να βγαίνει στα ταλαιπωρημένα κορμιά των συνεχώς αμυνόμενων γαυραθλητών.Μού αρεσε παντως που είχαν τα κότσια να βγούν μπροστά μετά το 1-0.
Κάνει μεγάλο λάθος όποιος υποτιμήσει τον Ολυμπιακό και φέτος.
Προσθέστε Γκαλέτι,Μαρέσκα κάποιο αριστ.χαφ που θάρθει τον Δεκέμβρη και έχετε μια εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη ομάδα.Προφανώς μας συμφέρει να είναι απασχολημένη στην Ευρώπη,αλλά νιώθω σαν ν'αλλάξαμε ρόλους ενδιαφερόμενοι εμείς μόνο για το Πρωτάθλημα και σνομπάροντας το ευρωπαικό πεπρωμένο μας,και ομολογώ οτι δεν μου αρέσει όσο και να γνωρίζω οτι η φετινη κούπα είναι κομβική.

Κατά τάλλα όπως λες,πλήρης δικαίωση Τζίγγερ χτές....Τρομάρα του!

pensierix said...

square είπε:
"Μού αρεσε παντως που είχαν τα κότσια να βγούν μπροστά μετά το 1-0."

Περίεργα γούστα έχεις square...Τί σου άρεσε δηλαδή; Το ότι με το που δέχτηκαν το γκολ και δεν είχαν τίποτε πλέον να χάσουν (ούτε κίνδυνος να διασυρθούν αφού το φάγανε στο τέλος το γκολάκι), βγήκαν από το καβούκι τους; Αν σου άρεσε αυτό, τότε όταν παίρναμε την ισοπαλία στο Χάιμπουρι ή χάναμε έχοντας δοκάρια, χαμένα πέναλντι κτλ τί έκανες; Δεν θα απαξιώσω Μέλμπεργκ, Γαβραάμ και λοιπούς, αλλά όσο καλή ομάδα κι αν είναι η Αρσεναλ, δεν είναι μεγαθήριο, και δυο μπαλιές μπορούσαν να τις αλλάξουν στη μεσαία γραμμή οι γαυροι. Ok, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον ρυθμό των αγγλικών, αλλά όχι ότι έκανε και καμία εμφάνιση της προκοπής ο γαύρος χτες...Καλή αμυντικη λειτουργία με ταμπούρι στην περιοχή και ήρωα το Νικοπολίδη, πρώτη φορά βλέπω...

Το ότι κάποιοι έχουν υποτιμήσει το γαύρο και νομίζουν ότι θα κάνουμε περίπατο, είναι γεγονός...

tzonakos said...

Ούτε του παπά το λέμε, ούτε του ...γκολκηπουρού :)

paoad said...

στη δεδομένη χρονική στιγμή μπορείς να υποτιμήσεις τον γάβρο αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσεις την ελληνική διαιτησία!

Όσο για τις απουσίες. Ο Γκαλέτι είναι χώμα, θα του πάρει καιρό για να έρθει στα ίσα του, ο Μαρέσκα δύσκολα θα κάνει καλύτερα παιχνίδια από τον Τόρο και η μοναδική απουσία για εμένα είναι το Αγγλάκι.

The Bgt said...

Νομιζω οτι το μονο πραγμα που κραταει ζωντανο φετος τον ΟΣΦΠ ειναι το φιλοτιμο του.
Αξιος θαυμασμου, αρνειται να πεθανει.
Εχει και πισινοφαρδια (η κληρωση, το προγραμμα, κοκ) αλλα το πολεμαει κι ολας.

Καποια στιγμη θα "σκασουν" το θεμα ειναι να εχουμε εμεις συνεχισει καλα και να εχουμε απομακρυνθει πριν παρουν παλι τα πανω τους.

Η Αρσεναλ με εκνευρισε αφανταστα χθες. Ωραια μπαλλα αλλα ενα γκολτζη της προκοπης δεν εχουνε? Ελεος, ολο φρου φρου και αρωματα κι απο ουσια σχεδον τιποτε.
Παντως ειναι ομαδα που χαιρεσαι να τη βλεπεις αν δε σε νοιαζει να μην νικα :D

paoad said...

http://www.dailymotion.com/video/xanp5r_yyyyyyyyyyyyyy-yyy-yyyy-yy-yyyyyyyy_sport



:D

paoad said...

νευράκια βλέπω... γιατι;

koutavaki said...

Παιδιά συμφωνώ κι εγώ ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο Ολυμπιακός.Όσο και να είναι σε μαύρα χάλια,έχει βασικές απουσίες και βέβαια παίζει πάντα με 12 παίκτες.Και μπορεί ο Αντουάν να είναι ακόμα κοτσονάτος(αν και από μια καλή εμφάνιση ας μην κρίνουμε όλη τη χρονιά),ωστόσο να ξαναπώ ότι το γεγονός ότι όποιος ήθελε σούταρε κάτι λέει.Δεν είναι μόνο οι αποκρούσεις από ότι καταλαβαίνω και άκουσα αλλά και τα κόρνερ...Εδώ όμως να πω ότι διακρίνω κάτι στα σχόλια που δε μου αρέσει.Πολλοί από μας(κι εγώ μέσα)συνδέουμε την κατάσταση του Ολυμπιακού με τα δικά μας αποτελέσματα.Προσευχόμαστε να περάσει για να είναι απασχολημένος στην Ευρώπη,ψάχνουμε τις αδυναμίες του,αναθεματίζουμε το Τζίγγερ για ότι έκανε τον περασμένο αιώνα κ.λ.π.Πολύ σωστά είναι όλα αυτά,κανείς δεν το αμφισβητεί.Αλλά σαν απόψεις,όχι σαν τρόπος σκέψης.Θέλω να πω ότι φέτος η ομάδα μας κάνει προσπάθεια να σηκώσει κεφάλι.Δείχνει πως μετά από πολύ καιρό πιστεύει στον εαυτό της και κρατάει την τύχη της στα χέρια της.Επίσης δεν την έχει επηρεάσει η διαιτησία ως τώρα(ψυχολογικά κυρίως)και αν καταφέρουμε να αγνοήσουμε αυτό το εμπόδιο είμαστε ικανοί για τα πάντα.Είναι κρίμα με τόσο καλή αρχή να μην της δείξουμε κι εμείς λίγη εμπιστοσύνη.Και αυτή η αρχή δεν είναι πυροτέχνημα,έχουμε ενισχυθεί πολύ φέτος.Και για να σας προλάβω,θέλω να πιστεύω ότι για όλα αυτά τα χαμένα πρωταθλήματα,θα μας αποζημιώσει από φέτος και από την επόμενη χρονιά θα ξαναγυρίσει πρωταθλήτρια στην Ευρώπη.Και αυτή τη φορά θα κρατήσει...

pensierix said...

Με τους εγχώριους ΑΡΔ τα 'χει, στο Ρουμάνο κάμεραμαν ξέσπασε ο Τεντάς...Χενκ μου, αντί να τους παραδώσεις στο σπίτι δωρεάν μαθήματα τακτικής όπως λες, δεν τους έδινες και κάνα χαστουκάκι; Πέρα από τη πλάκα, δεν είναι ωραία εικόνα αυτή και δε νομίζω να είχε προηγηθεί τίποτε το συνταρακτικό για να αντιδράσει έτσι ο Σουριναμέζος. Οκ, σε τραβούσε με τη κάμερα. Δεν αποκάλυψε ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα, Τεντά μου...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Έχεις δίκιο, φιλτάτη, σε αδίκησα! Το κατάλαβα, αφού είχα πρώτα στείλει τι μήνυμα. Εσύ δεν μιλάς ποτέ "έτσι" - αν και δεν θά 'ταν δα και για μομφή! Η σχετική έκφραση ανήκει, ούτως ή άλλως, στην ποδοσφαιορική ιδιόλεκτο. ΕΣΥ όμως -προς τιμήν σου- ποτέ δεν μιλάς έστι, γι' αυτό και σε χαίρομαι.

Σου στέλνω χαιρετίσματα, ετοιμαζόμενος να φύγω για την Αγγλία, προκειμένου να εγκατασταθεί ο τζούνιορ για σπουδές. Ένας γαύρος λιγότερος στην Ελλάδα είναι φαινόμενο αμελητέας τάξεως. Ένας γαύρος παραπάνω στην Αγγλία, ισχυροποιεί τον Θρύλο σε τέτοιο βαθμό, που θα μας οδηγήσει σε νίκη στο επόμενο παιχνίδι εκεί. (Εν τάξει, λέμε και καμμιά μπιπ, για να περνάει η ώρα!)

squarelogic said...

pensierix

σωστά παραξενεύτηκες,αλλά η σύγκριση δεν ήταν ανάμεσα στον χθεσινό Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ του 2000 αλλά
ανάμεσα στην χθεσινή τους αντίδραση(έστω και καθυστερημένη) και στην δική μας ανήμπορη εμφάνιση στη Μαδρίτη.Το νόημα είναι οτι ο Ολυμπιακός παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος που οι καθεστωτικές πρωτιές του αντί να έχουν καταστήσει ράθυμους τους παίκτες του βγάζουν σε αρκετούς απ'αυτούς τον εγωισμό και την καρδιά του πρωταθλητή.Κι όχι,δεν έχω αλλάξει ομάδα...

pensierix said...

@square

Οποιο ματς κι αν συγκρίνεις με το δικό μας στη Μαδρίτη, θα βρεις αρετές...Απλά εγώ δεν βλέπω τίποτε άξιο αναφοράς στο ματς του γαύρου πέρα από τις αποκρούσεις του μέλους...Το ότι απελευθερωμένοι από το γκολ που δέχτηκαν,(καθυστερημένα, άρα δεν ρίσκαραν να διασυρθούν) βγήκαν από την περιοχή τους δεν είναι δα άξιο λόγου... Φυσιολογικό αντανακλαστικό είναι με 5 λεπτά αγώνα να απομένουν...Δεν βλέπω "καρδιά πρωταθλητή" όπως εσύ σε μια τέτοια αντίδραση. Αλλωστε δεν ήταν ματς προκριματικων όπως το δικό μας που το γρήγορο αυτογκόλ μας έθετε νοκ άουτ...(η εμφάνισή μας εκεί παραμένει απαράδεκτη). Αν οι γαύροι προσπαθούσαν να πιέσουν έστω ελάχιστα ΠΡΙΝ δεχτούν το γκολ ή πίεζαν την Αρσεναλ για αρκετό χρονικό διάστημα μετά το γκολ, τότε θα τους έβγαζα κι εγώ το καπέλο...Και ναι, είμαι πεπεισμένος ότι δεν άλλαξες ομάδα...

:)))))

paoad said...

@squarelogic

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Μη συγκρίνεις τις δύο εμφανίσεις. Ο ΠΑΟ τέθηκε αντιμέτωπος με το παραγωγικότερο δίδυμο της Ευρώπης. Μια φοβερά επιθετική ομάδα με παικταράδες ολκής. Η άμυνα σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά, αλλά το τέρμα και κάποια ατομικά λάθη μας στοίχησαν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εναντίον μιας ομάδας που έπαιζε χωρίς καθαρό επιθετικό, γιατί ο Βαν Πέρσι δεν είναι τέτοιος. Η Άρσεναλ είχε φοβερές ευκαιρίες και πολλά αμαρκάριστα σουτ, αλλά είτε τα έστελνε πάνω στο τέρμα, είτε στο δοκάρι. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι ότι στον ολυμπιακό η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι, μετά θα γλείψει το κεφάλι του Νικοπολίδη και θα καταλήξει αουτ, ενω σ' εμάς η μπάλα θα πάει δοκάρι και μέσα. Θα μου πεις που είναι τώρα η Άρσεναλ και που η Αθλετικό; Θα σου απαντήσω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή που παίξαμε την Αθλέτικο ήταν φουλ φορμαρισμένη(θυμάσαι τον οσφπούστη στα φιλικά επί σόλινντ- κάτι τέτοιο ήταν και οι Ισπανοί) προερχόμενη από εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στο Άνφιλντ και νίκη με 1-2.

Ποια αντίδραση ρε σκουεαρ- μη με τρελαίνεις;;; αυτά ούτε οι γαβροι δεν τα πιστεύουν. Δεν υπήρχε αντίδραση. Ο Ολυμπιακός κέρδισε χώρο όταν κουράστηκε η αρσεναλ και αυξήθηκαν πολύ οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της.

Ποιοι έχουν καρδιά πρωτάθλητή; Ο Ζαιρί, ο Μελμπεργκ, ο Ντιογκο, ο Μήτρογλου, ο Λεοναρντο, ο Λεντέσμα, ο Γαβρααμ, ο Ραουλ Μπράβο, ο Όσκαρ... Όλοι οι παραπάνω έχουν πάρει ένα ή κανένα πρωτάθλημα. Για ποια καρδιά πρωταθλητή μιλάμε;

gatti said...

@paoad: Φαντάσου τώρα τον τεντά να πήγαινε στο Εμιρεϊτς να παίξει με την Αρσεναλ τόσο αμυντικά όσο ο γαύρος και να έχανε τελικά, τι θα άκουγε.

΄Η πάλι φαντάσου τον να πήγαινε να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσα και να γινόταν το ματς ροντέο και πάλι να τα άρπαζε, τι θα άκουγε.

Τέλος Σεπτέμβρη είναι ακόμα, μέχρι την ...παρέλαση έχει ένα μήνα καιρό να μας δείξει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. :)))

gatti said...

@squarelogic: Αξιοπρεπής ήττα πάντως αυτή δεν ήταν, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν γι΄ αυτό οι ΑΡΔ. Αυτό νομιμοποιούνται να το λένε μόνο για τo μικρό σε έκταση σκορ, γιατί η εμφάνιση του γαύρου ήταν τραγική και μόνο χάρη στο μέλος γλίτωσε το διασυρμό.

Εννοείται ότι θα είναι λάθος να τον υποτιμήσει κάποιος τον γαύρο φέτος. Γι΄ αυτό λέμε πως πρέπει να κοιτάζουμε τι κάνουμε εμείς και να μην περιμένουμε "δώρα" από κανέναν.

Εμένα πάλι δεν με ενοχλεί αν αλλάξουμε ρόλους για μια (μόνο) χρονιά. Θέλω το πρωτάθλημα φέτος!

gatti said...

@pensierix:

Καλή αμυντικη λειτουργία με ταμπούρι στην περιοχή και ήρωα το Νικοπολίδη, πρώτη φορά βλέπω...

Συμφωνώ!

gatti said...

@tzonakos: Καλώς τον!
Βρε πουθενά δεν θα το πούμε!!! :))))

gatti said...

@paoad: Εγώ θα έλεγα να μην τον υποτιμήσεις τον γαύρο ούτε στην δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί αυτή τη στιγμή που έχει τα χάλια του έβγαλε δύο ντέρμπι αλώβητος.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Γκαλέτι θα επιστρέψει χώμα. Κι εγώ πιστεύω ότι αυτή δεν θα είναι και η καλύτερη χρονιά του, αλλά δεν μπορώ να πάρω και όρκο.

gatti said...

@The Bgt: Aυτό το αίσθημα του μαχητή ο γαύρος το είχε πάντα. Στην Ελλάδα, γιατί η Ευρώπη είναι άλλη υπόθεση.

Πάντως, όσο άγχος θα έχουν αυτοί να μας φτάσουν, άλλο τόσο θα έχουμε εμείς να τους ξεφύγουμε.

Η Αρσεναλ έστειλε πολύ κόσμο στον κουβά. Ασε με με τη ...φιοριτούρα! :pp

gatti said...

@paoad: Zωντανός άνθρωπος είναι ο τεντάς, θα έχει και νεύρα! Οπως είπε ο Ζίκου (ο Ρουμάνος, όχι ο Βραζιλιάνος) "μπορεί να είχε ...άσχημη πτήση"! :))))

gatti said...

@koutavaki: Eντάξει, δεν ...προσευχόμαστε κιόλας να περάσει ο γαύρος. Νομίζω ότι κανείς μας δεν έχει φτάσει σ΄ αυτό το στάδιο.

Απλώς, επειδή εμείς (οι οπαδοί του Παναθηναϊκού) γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πόσο απασχολούν μια ομάδα οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και πόσες γκέλες μπορεί να κάνει πριν ή μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες, θεωρούμε ότι θα είναι καλύτερο να προχωρήσει, γιατί έτσι μπορεί να χάσει πιο εύκολα βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστευόμαστε την ομάδα μας. Αλλά είναι φύσει αδύνατον να μην κοιτάζεις τι κάνει ο σημαντικότερος αντίπαλός σου. Είναι φυσιολογικό. Το κάνουν όλοι, όχι μόνο εμείς.

gatti said...

@pensierix: Eδώ πάει το: "βαράει το σαμάρι για ν΄ ακούσει ο γάιδαρος!".

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Δεν πειράζει Γιώργο. Πάντως, μη νομίζεις, έχω κι εγώ τις ...στιγμές μου. Μιλάω με ποδοσφαιρική διάλεκτο, απλώς είναι κάποιες λέξεις που δεν μου είναι τόσο εύκολο να τις πω.

Καλές σπουδές εύχομαι στο γιο σου και μακάρι να βρει εκεί τον επαγγελματικό του δρόμο, αν βέβαια έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να παραμείνει έξω. Τη δική μου άποψη επί του θέματος, την γνωρίζεις.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Σε ευχαριστώ πολύ, φιλτάτη.