Tuesday, September 15, 2009

Nαι μεν, αλλά...





Διαλύθηκε λέει η παράγκα; Ποια παράγκα διαλύθηκε; Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ολο το βράδυ ο Μίχος έσκουζε στην "Αθλητική Κυριακή" ότι ο Ντιόγκο δεν επηρρέαζε τη φάση, άρα δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ. Το πρωί ο γραφικάντζας ο Σάββας τα ίδια. "Κακώς ακυρώθηκε το γκολ" να λέει κι αυτός. Το μεσημέρι βγάζει ο Βέργης τον Βασσάρα, τον ρωτάει για το ακυρωθέν γκολ και απαντάει: "Είναι πέραν από τις αρχές μου και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να σχολιάσω την απόφαση του διαιτητή. Δική μου αρμοδιότητα είναι να δώσω την εκπαίδευση που πρέπει. Θα κάνω τη κρίση μου στον χρόνο που πρέπει και ποτέ μετά από μία αγωνιστική".

E, βέβαια, πώς να σχολιάσει ο κουμπάρος του Σαββο-υιού το ακυρωθέν γκολ και να πει ότι καλώς ακυρώθηκε; Για όσους πάντως είχαν απορία αν τελικά ο Κύρος θεώρησε ότι καλώς ακυρώθηκε το γκολ, ήρθε η απάντηση το απόγευμα. "Λάδι" ο Καλόπουλος, στο "ψυγείο" ο επόπτης Καρατζίκας που ακύρωσε το γκολ του Λεονάρντο.

Θεώρησε δηλαδή η ΚΕΔ ο Ντιόγο δεν επηρρέασε τη φάση (παρακάτω σε δύο χρόνους) γι΄ αυτό καρατόμησε τον επόπτη.







ΕDIT: Κι επειδή από χθες έχουν βγει οι παπαγάλοι του γαύρου και σήμερα οι γαυροφυλλάδες και μιλάνε για κανονικό γκολ που είχε ...διδάξει ο Βασσάρας σε σεμινάριο και γράφουν ότι το γκολ μετράει και το λέει και η ΟΥΕΦΑ και για να μη μας περνάνε για ΗΛΙΘΙΟΥΣ, να πούμε ότι τους κανονισμούς τους ΟΡΙΖΕΙ η ΦΙΦΑ. Και αυτούς τους κανονισμούς που ορίζει η ΦΙΦΑ και όχι η OYEΦΑ που ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ στη ΦΙΦΑ παίρνει η ΕΠΟ και βάσει αυτών βαδίζει. Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφει εδώ στην σελίδα 104 περίπτωση 6 φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επιτιθέμενος που είναι οφσάιντ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Γι΄ αυτό και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ η παράβαση.

Αντίθετα, στη σελίδα 105 περίπτωση 7, ο επιτιθέμενος ΔΕΝ εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, ούτε κάνει κάποια κίνηση που ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ή ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑ την προσοχή, άρα ΔΕΝ τιμωρείται. Αντε, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να μας ταϊσουν κουτόχορτο!

Η ΚΕΔ λοιπόν προτίμησε να βάλει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ στο "ψυγείο" τον Καρατζίκα και αντίθετα έβγαλε λάδι και δεν τιμώρησε τον διαιτητή Καλόπουλο και τον επόπτη Γουργιώτη που:

α) έδωσαν δύο οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο, από τα οποία του Σάλπι ήταν πιθανότατα γκολ σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα (λίγο πριν το ημίχρονο).


β) δεν έδωσαν κόκκινη στον Νγκαμπί για την αγκωνιά στον Νίνη.
γ) Χάρισαν χαλαρά τουλάχιστον 2 κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Πανθρακικού.
δ) επέτρεψαν το μέχρι αηδίας σκληρό παιχνίδι των αντίπαλων, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Κανωτίδη.

Θα μου πεις, τώρα από την 3η αγωνιστική κι ενώ είσαι στην πρώτη θέση ασχολείσαι πάλι με την διαιτησία; Ασχολούμαι ακριβώς επειδή είμαστε στην πρώτη θέση γιατί δεν έχει νόημα να τα πεις όταν είσαι κάτω.

Και ασχολούμαι, επειδή μπορεί να έγινε πράγματι δουλειά από τον Πατέρα για το θέμα της διαιτησίας (και κακά τα ψέμματα, μάλλον έγινε, γιατί αν δεν γινόταν το γκολ του Λεονάρντο δεν υπήρχε περίπτωση να ακυρωθεί) αλλά από την άλλη η παράγκα έχει ρίζες βαθιές και δεν ξεριζώνεται έτσι εύκολα, όπως απέδειξε η απογευματινή "ετυμηγορία" της ΚΕΔ.



Αλλωστε, ο θείος θα τα παίξει όλα για όλα, όποιο χαρτί διαθέτει θα το χρησιμοποιήσει κι αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι ενώ δεν λείπει ποτέ από παιχνίδι του γαύρου, το Σάββατο προτίμησε να βρεθεί στην ΔΕΘ για να παρακολουθήσει την ομιλία Παπανδρέου. Και φυσικά δεν πήγε για να δει τον Γιωργάκη. Πήγε για να δει αυτόν ο Γιωργάκης. Το παρών έδωσε ο θείος για να τον θυμηθούν, αν ανεβούν στην εξουσία.



Στα δικά μας τώρα... Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά όχι και την εικόνα που θέλαμε. Να πω ότι ο αντίπαλος έπαιξε κλειστά, άρα πώς να αναπτυχθείς; Να το πω. Να πω ότι βασικοί μας παίκτες (Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης) ίσως και λόγω κόπωσης δεν είχαν την φρεσκάδα που έπρεπε; Να το πω κι αυτό. Να πω ότι είναι ακόμα νωρίς και καμία ομάδα αυτή την εποχή δεν παίζει μπάλα (αν και μου άρεσε για κάποιο χρονικό διάστημα η μπάλα που έπαιξε η ΑΕΚ); Αντε να το πω κι αυτό. Να πω επίσης πως φέτος αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρωτάθλημα πάση θυσία, ανεξάρτητα από το αν θα παίξουμε μπάλα; Αυτό κι αν πρέπει να το πω! Φέτος διακυβεύονται πολλά. Και το πρωτάθλημα πρέπει να βαφτεί πράσινο.

Ομως, μπορεί να συνιστά πρόοδο και μόνο το γεγονός ότι πήραμε το "τρίποντο", ενώ πέρσι σε ανάλογη περίπτωση θα είχαμε φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά καλού κακού ας έχουμε κατά νου ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται πάντα.

Και επειδή όπως φαίνεται η παράγκα δεν έχει γκρεμιστεί, ας το σκεφτούμε καλά πως με εμφάνιση ανάλογη αυτής που παρουσιάσαμε την Κυριακή, θα υπάρξουν γήπεδα από τα οποία δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε.


Οπως επίσης, ας έχουμε κατά νου, ότι δεν νοείται πια, μια ομάδα με τέτοια ποιότητα να μην παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Εγώ μπορώ να περιμένω και έναν και δύο μήνες. Αλλά όχι παραπάνω. Θέλω να δω σχέδιο, θέλω να δω ανάπτυξη, θέλω να δω τη μπάλα κάτω. Για λίγο είδα τη μπάλα κάτω στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και αμέσως ο αντίπαλος δυσκολεύτηκε και άρχισε το ξύλο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Εχω απαιτήσεις φέτος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κι αυτό ισχύει και για τον Τεν Κάτε και για τους παίκτες.


Και επιτέλους αν και είπα ότι τον Καραγκούνη δεν θα τον ξανακράξω και παρόλο που ήταν πολύ κακός χθες (κι όμως οι περισσότερες φυλλάδες τον έβγαλαν σχεδόν άριστο...) ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ
ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ!!!


Κατά τ΄ άλλα, η απουσία του Ζιλμπέρτο έδειξε πόσο απαραίτητος είναι αυτός ο παίκτης για την ομάδα. Το λέω για τους άμπαλους που έχουν μασήσει το παραμύθι των ΑΡΔ και έχουν απαξιώσει αυτόν τον ποδοσφαιριστή.

Ο Λέτο, ακόμα κι όταν δεν πιάνει υψηλά στάνταρντς απόδοσης, καταφέρνει να είναι αποτελεσματικός. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό.

Ο Σισέ θέλει δουλειά ακόμα, αλλά και η ομάδα θέλει δουλειά για να περνάει σ΄ αυτόν την μπάλα.

Ο Νίνης ήταν εκτός ρυθμού, αλλά μπορεί να του βγήκε η κούραση από τις εθνικές ομάδες. Αλλωστε είναι σαφές πως δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%.

Ο Μπιέρσμιρ δίνει ηρεμία στην άμυνα και δίπλα του "έστρωσε" και ο Σαριέγκι.

Ο Μαρίνος καλός για πρώτο ματς με δεδομένο το τρακ που είχε.


***
Scratch: Πέρσι λέγαμε ότι είχαμε άγχος την Κυριακή όταν ο γαύρος το Σάββατο κέρδιζε γιατί έπρεπε να κερδίσουμε κι εμείς πάση θυσία. Αλλά να έχουμε άγχος και όταν ο γαύρος έχει γκελάρει, ε πάει πολύ!


Scratch 1: Επεισε λέει η ΑΕΚ στον αγώνα με τις γριές. Ετσι! Την ΑΕΚ την θέλουμε ακμαία μέχρι και το βράδυ της 23ης Σεπτέμβρη!




Scratch 2: Aυτή η επιπολαιότητα του Σκόκο είναι παροιμιώδης...


Scratch 3: Τζάμπα η γκολάρα του Φωτάκη. Την έκανε την κοτσάνα μετά ο Τσιρίλο...

Scratch 4: Αυτός ο Βιτόλο θα ακούει Τρίπολη και θα τρέχει. Πέρυσι κάταγμα ζυγωματικού, φέτος κάκωση έσω συνδέσμου στο γόνατο φέτος, αν του χρόνου βρίσκεται Ελλάδα και καλά να είναι, βάζω στοίχημα ότι θα προσποιηθεί τον τραυματία...


Scratch 5: Κι επειδή γνωρίζω ότι πολύς κόσμος αγαπάει Μπλάνκα Βλάσιτς ορίστε και τρεις φωτογραφίες της πανύψηλης (1μ.93) Κροάτισσας άλτριας του ύψους...




31 comments:

KitsosMitsos said...

Βρε βρε βρε...Κοίτα να δεις τι γίνεται. Για όλα μαζί το λέω, γιατί τα βρίσκω καλώς καμωμένα ;-)
Την καλησπέρα μου.

gatti said...

@KitsosMitsos: Καλώς τον!

Καλά πότε πρόλαβες; Τώρα μόλις το ανέβασα!

Kαλησπέρα (Καλημέρα μάλλον...) :)))

eforas said...

Όταν η ΠΑΕ Πανθρακικός τιμώρησε η ίδια τον παίχτη της, τι άλλο να πεις; Για να δούμε και τι γίνει στην πορεία, ίσως και να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά οι σάπιες πρακτικές και νοοτροπίες ετών έχουν ριζώσει βαθιά, για να μπορούν να ξεριζώσουν εύκολα. Ας ελπίσουμε ότι (όπως αρχικά δείχνουν) θα αλλάξουν τα δεδομένα. Καλημέρα μας!

Elpis Cameraman said...

Καλα τα λες.
Ολοι ελπιζουμε οτι θα δουμε και λιγη μπαλιτσα μετα απο μερικα παιχνιδια ακομα.
Για να δουμε...

(Ηλπιζα να βαλει καμια φωτο με τον κοσμο, καναν ενα σκηνικο με χαρτακια που εδειξε ωραιο στην TV)

Γιώργος Τ. said...

Με ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα έχει ηρεμία στο παιχνίδι της και την περνάει και στον κόσμο που την βλέπει... Δηλαδή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, πίστευα ότι το γκολ αργά ή γρήγορα θα έρθει.... Μεγάλη υπόθεση!!!
Μου αρέσει πολύ ο Μπίερσμιρ! Βέβαια, θέλω να τον δω και σε παιχνίδι που θα πιεστεί, αλλά τα στοιχεία του είναι ιδιαίτερα θετικά! Και ο Μαρίνος καλός, αν εξαιρέσεις το σφιγμένο ξεκίνημα..
Όσο για τους γαύρους, πραγματικά, γελάω με αυτά που έχουν αρχίσει να γράφουν.... Οι αναφορές στην (άψογη) διαιτησία του Σαββάτου είναι καθημερινές στο Φως.. Πραγματικά, ο Νικολακόπουλος πλησιάζει (δεν γίνεται βέβαια να φτάσει) την γραφικότητα-γελοιότητα του Σάββα... Και μη χειρότερα!!!

gatti said...

@eforas: Aυτό που πρέπει να πεις είναι ότι μετά την ίδια την ΠΑΕ Πανθρακικός, περιμένεις να τον τιμωρήσει και η Super League. Δεν νομίζω να αλλάζουν έτσι εύκολα τα πράγματα. Μακάρι να γινόταν αλλά δεν...

Γι΄ αυτό λέω ότι πρέπει να παίξουμε και μπάλα, γιατί μόνο με την τύχη δεν γεμίζει βαθμούς το σακούλι. Ασε που κάπου θα μας την έχουν στημένη.

gatti said...

@Elpis Cameraman: Ε ναι, φαντάζομαι ότι μετά από μερικά ματς θα δούμε μπάλα. Γιατί αν δεν μπορέσει η ομάδα να παίξει μπάλα και μ' αυτό το ρόστερ, τι να πω...

Δεν βρήκα σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες με κόσμο, βρήκα πάντως δύο σε χαμηλότερη ανάλυση και τις βάζω τώρα!

:))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Σίγουρα δεν είναι η ομάδα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Το σημαντικότερο είναι αυτή η αίσθηση που λες. Οτι δηλαδή το πιστεύεις πια ότι αργά ή γρήγορα θα το βάλει το γκολ. Και αν μπει το πρώτο νωρίς, τότε θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

Επειδή όμως οι 9 στις 10 ομάδες θα παίζουν έτσι κλειστά στο πρωτάθλημα καλό είναι να βρει κι άλλες λύσεις. Είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί κατακόρυφα στα στημένα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Κι εμένα μου αρέσει ο Σουηδός. Ηρεμη δύναμη. Φαντάζομαι ότι στο παιχνίδι με τη Γαλατά θα πιεστεί αρκετά και έτσι θα σχηματίσουμε πιο σφαιρική άποψη γι΄ αυτόν.
Οπως επίσης θα πιεστεί και στο παιχνίδι με τον Αρη.

Καλά για τον Σάββα και τον ΚΝικ βιβλίο ολόκληρο μπορείς να γράψεις. Η αποθέωση της γραφικότητας...

Εχουμε κι εμείς τέτοια φρούτα, αλλά νομίζω ότι αυτούς δεν τους φτάνουν, όσο κι αν προσπαθήσουν...

houli_v said...

Καλημέρα κορίτσι :)

gatti said...

@houli_v: Καλημέρα houli μου!

:)))

paoad said...

Η μπάλα που παίξαμε την Κυριακή ήταν για τα μπάζα. Το γκολ ήρθε καθαρά από τύχη. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, θα έχουμε πάλι τα ίδια. Απορώ γιατί κάποιοι χαίρονται και εφησυχάζουν που είμαστε πρώτοι... Με αυτή τη μπάλα αργά ή γρήγορα θα έρθει το χαστούκι- Είναι αναπόφευκτο. Τα λέω από τώρα, που είμαστε ακόμα καβάλα στ άλογο!

Τώρα που ο αντίπαλος είναι σε κακή κατάσταση, ο ΠΑΟ να εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας. Την Κυριακή παραλίγο να του επιστρέψουμε το δώρο. Έτσι ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Κατατοπιστικότατο, το pdf με τους κανόνες. Μπράβο ρε γαττόνι.

Βέβαια, οι γάβροι όταν το αποτέλεσμα δεν τους βολεύει μπορούν να σκαρφιστούν 1001 δικαιολογίες. Μην ασχολείσαι κ μην ψαρώνεις.

Η διαιτησία ήταν αρκετά καλή. Νομίζω ότι κανένας δεν είδε την αγκωνιά του Νγκάπαγκούπα στον μικρό γι αυτό και δεν τιμωρήθηκε. Παρεμπιπτόντως, ο πιτσιρικάς άρπαξε πάρα πολύ ξύλο σ αυτο τον αγώνα. Τρόμαξα!

Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να αξιοποιήσει τον Σισέ θα είναι το μεγαλύτερο λάθος. Δεν χωράει καμία δικαιολογία σε αυτό. Είναι το βαρύ μας χαρτί,η μεγαλύτερη επένδυση, το ακριβότερο συμβόλαιο. Πρέπει να παίξει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Ο Μπιάσμιρ είναι αμυντικάρα. Με εντυπωσιάζει μέχρι τώρα. Αλάνθαστος. Όντως δίπλα του γίνεται αποτελεσματικότερος και ο Βάσκος.

Σκρατς: Πάει ο Κατσπάγια του Κετσπαγίονος. Τον καθάρισε ο Κόκκαλης με συνοπτικότατες διαδικασίες.

gatti said...

@paoad: Συμφωνώ απόλυτα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, θα την πληρώσουμε. Από την άλλη, πρώτα έρχονται τα αποτελέσματα, αποκτά αυτοπεποίθηση η ομάδα και μετά παίζει και ωραία μπάλα. Οταν νοιώσει σιγουριά. Γι΄ αυτό και είναι σημαντικό να πάρουμε τώρα τη διαφορά ασφαλείας.

Το pdf με τους κανονισμούς ήταν μπροστά στα μάτια μας, στο site της ΕΠΟ, αλλά κι εμένα χρειάστηκε να μου το θυμίσει άλλος πως υπάρχει.

Δεν είναι θέμα του αν ψαρώνουμε. Είναι θέμα ότι ο άλλος το βγάζει πρωτοσέλιδο, πουλάει χιλιάδες φύλλα και οι εντυπώσεις μένουν. Ολα είναι σημαντικά και ιδιαίτερα το επικοινωνιακό, εκεί χωλαίνουμε χρόνια τώρα, γι΄ αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε πια τίποτα να πέφτει κάτω.

Γι΄ αυτό θα πρέπει και οι δικές μας εφημερίδες να κινητοποιηθούν να θυμίσουν στον κόσμο τους κανονισμούς.

Eδώ που τα λέμε, αντί να τρώνε ένα δίωρο στην "Αθλητική Κυριακή" με τους Βαρούχες, θα έπρεπε να έχουν στην τηλεόραση ένα ένθετο που να αναφέρουν τους κανονισμούς, για να μαθαίνει ο κόσμος. Αλλά δεν τους συμφέρει να "ξεστραβωθεί" κανείς.

Ναι, ήταν φανερό ότι δεν τον είδαν τον ...Νγκαπαγκούπα, γι΄ αυτό και δεν έφαγε αποβολή. Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι από την στιγμή που μείνανε οι Κροκόδειλοι με 10 παίκτες, επέτρεψε το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι ο Καλόπουλος. Λες και ένοιωθε τύψεις που τους άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Εφαγε πολύ ξύλο ο μικρός, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι το αντέχει. Εγώ κοιτάω ότι προσπαθούν να σακατέψουν και τον Λέτο.

Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί λύση με τον Σισέ! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Θα περιμένω τον Μπιέρσμιρ και σε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι, αλλά ακόμα και με τα μέχρι τώρα δείγματα, μπορώ να πω ότι φαίνεται πολύ καλός.

Σκρατς: Ο φουκαράς ο Τιμούρης, πλήρωσε το μάρμαρο. Η πλάκα είναι ότι τον τεντά περίμεναν οι ΑΡΔ, ο Κετσπάγια τους προέκυψε...

στρουμφίτα said...

Κρίμα για τον φαλακρό αετό γιατί πολύ τον συμπαθούσα (Ανόρθωση γαρ...)
Οι γαύροι που ξέρω όμως έχουν ράμματα κυρίως για τον Κόκκαλη που δεν του πήρε παίχτες και μετά για τον Τιμούρη (γιατί κάπου πρέπει να ξεσπάσουν και είναι πιο εύκολο να βρίσουν τον Τιμούρ παρά τον θείο...)

gatti said...

@στρουμφίτα: Ναι, είναι όντως κρίμα. Τον ξεσήκωσε από την ηρεμία και την αναγνώριση που είχε στην Κύπρο για να τον πετάξει μέσα σε τρεις μήνες από την ομάδα σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Ο θείος το έκανε για να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες και να τις ρίξει στον Κετσπάγια, αλλά κι εγώ πιστεύω ότι μεταξύ των γαύρων υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν ποιος είναι ο αληθινά υπεύθυνος...

pensierix said...

Ο Τιμούρ ήταν ο εύκολος στόχος, ο Θείος άκουσε το "λαό του θρύλου" και όλα καλώς καμωμένα...Δεν αποκλείω να υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιο ότι ο Κετσπάγια θα πληρώσει τον Κόκκαλη σε περίπτωση που ο τελευταίος τον απολύσει...Τόση δουλοπρέπεια ("διώξε με όποτε θες, πρόεδρε"), πληρώνεται. Ας μην είχε ρήτρα αποζημίωσης ο Βαλβέρδε και θα βλέπαμε πόσο θα έμενε στο πάγκο. Αποδείχτηκε ότι αν αποκλειστείς από το Τσου Λου και κερδίσεις το πρώτο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, μένεις...(αλήθεια, πότε έπαιξε την περιβόητη μπάλα επί Βαλβέρδε ο γαύρος και δεν το θυμάμαι;)

Δε θα σχολιάσω τις γραφικότητες των γνωστών τσάτσων του Κόκκαλη περί διαιτησίας. Μάλλον ο επόπτης μπήκε στο ψυγείο διότι εφάρμοσε τον κανονισμό με υπερβολικό ζήλο..."Δεν θα σου έλεγε κανείς τίποτε αν δεν σήκωνες το σημαιάκι, ρε αδερφέ...".

Εμείς μπάλα δεν παίζουμε ακόμα, κρατάμε το αποτέλεσμα και πάμε παρακάτω...Αυτός ο έρμος ο Σισέ να δούμε πότε θα χρησιμοποιηθεί σωστά...Αν συνεχίσουμε έτσι, τις γκέλες δεν θα τις αποφύγουμε...

Το κλίμα, πάντως, που έχει δημιουργηθεί (ακόμα κι απο τις πράσινες φυλλάδες) δεν είναι το ιδανικότερο. Η λογική του "αυτό το πρωτάθλημα δε χάνεται με τίποτα", λες και ο ΠΑΟ είναι η Μπαρτσελόνα και θα κάνει περίπατο, μόνο ως μπούμερανγκ μπορεί να λειτουργήσει τόσο στην απόδοση των παικτών όσο και στη διαχείρηση ενός κακού αποτελέσματος (που πάντα θα υπάρχει σε ένα πτωτάθλημα). Θα δείτε τώρα πόση συσπείρωση θα υπάρξει στις τάξεις του γαύρου και την αλλαγή στάσης των ΑΡΔ και πως θα περιμένουν τον ΠΑΟ στη γωνία.

ΥΓ1
Την ΑΕΚ την έχουν όλοι υποτιμήσει ή είναι εντύπωσή μου;

ΥΓ2
Συγγνώμη για το σεντόνι...

paoad said...

Η πλάκα είναι ότι ο κανονισμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Είναι αυτό που λένε, ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τους γαυρους. Μόνο τα ονόματα του Φιογκο, του Λεονάρντο και του Ιτανζ λείπουν.:))

Την ΑΕΚ την υποτιμούν μόνο αυτοί που δεν ξέρουν τι εστί Μπάγιεβιτς.

Πάντως το πρόγραμμα μας είναι ευνοϊκό. Αν νικήσουμε το κρίσιμο ματς εντός με Άρη και ο ΓΑΒ φέρει κανα χηνάρι στη Τουμπα, θα έχουμε αποκτήσει μεγάλο αβανταζ.

Ξέρεις gattouli, φοβάμαι πολύ το ματς με τη Γαλατά. Οι Τούρκοι έχουν κάνει φοβερές μεταγραφές και δεν αστειέυονται καθόλου. Στο πρωτάθλημα πάνε τρένο και φοβάμαι μη μας κάνουν καμιά κηδεία. Αν συμβεί το τελευταίο τότε η ηρεμία της ομάδας θα πάει περίπατο… με ότι συνεπάγεται!
Αν βέβαια καταφέρουμε να κάνουμε 2 νίκες στα 2 επόμενα εντος παιχνίδια- η ψυχολογία μας θα απογειωθεί. Μακάρι!

Θέλω Αλέ για αντικαταστάτη του Κετσπάγια. Η ακόμα καλύτερα θέλω Κικε Φλόρες...χεχε

The Bgt said...

Τσα!

http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/files/2009/09/tote-kai-tora.jpg

Ετσι γιατι γουσταρω να βλεπω τους ΑΡΔ να κεντανεεεεε και μετα να προσβαλλονται και να σκουζουνε που τους κραζουμε, χι χι χι !

Elpis Cameraman said...

Με συγκινησες!
Ευχαριστω για τις φωτο!

eforas said...

Τρίζει η καρέκλα του Μπάντοβιτς: από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΖ θα κριθεί το μέλλον του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Νίκη με τουλάχιστον 4-0 θα του δώσει ελπίδες παραμονής μέχρι τον κρίσιμο αγώνα στην Τούμπα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα σημάνει το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα του Πειραιά. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα ονόματα υποψήφιων διαδόχων.

Scratch:Breaking news!

coachp said...

Τα 9/16 της Σουπερ Λιγκας ειναι στο αρμα του Παναθηναϊκού. Εκει, το πανω χερι, το έχει. Στην ΕΠΟ ειναι το θέμα, που εχει τα κονε του ο Σωκρατες τι θα γίνει...

Αυτό που ξερω εγώ, είνα οτι σιγουρα εχει αλλαξει το κλίμα. Απλά, όλοι θα έχουν τους δικούς τους. Δηλαδή τι περιμενες? Τον Καλόπουλο να σε παιξει 50-50? Γινονται μωρέ αυτά.
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι το 80% των ανθρωπων της ΕΠΟ ανθρωποι του Γκαγκάτση και κατ'επεκτασην του Κοκκαλη πια. Αρα, υπαρχει αλλαγη. Το θεμα ειναι πόσο τοις εκατό...

coachp said...

Και για να μην μπερδευτείς. Οι ανθρωποι του Γκαγκατση στην ΕΠΟ, δεν ειναι του Κοκκαλη πια. Αλλο που εχει και ο Θειος δικούς του. Υπαρχει τρομερό παρασκηνιο που προσπαθω να μαθω...

island said...

Πώς να παίξεις μπάλα με 11 παίχτες πίσω από την σέντρα έτοιμους να σου κόψουν το ποδόσφαιρο ανά πάσα στιγμή; Και μετά λέμε για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κούνια που μας κούναγε.

ΥΓ Προτιμώ φυσικά την κουκλάρα Ισιμπάγιεβα.

gatti said...

@pensierix: Διάβασα πως η αποζημίωση του Τιμούρ σε περίπτωση απόλυσης ήταν εξαιρετικά μικρή, οπότε για τον θείο δεν ήταν τίποτα να τον πετάξει από την ομάδα. Εντάξει δεν ...πλήρωσε κιόλας, αλλά δεν πρέπει να πήρε και πολλά.

Επαιξε και έχασε. Τα έχει αυτά το ρίσκο...

Με Βαλβέρδε ο γαύρος έπαιξε ΜΟΛΙΣ σε δύο παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο και οι γαύροι το μνημονεύουν λες και έπαιξε όλοκληρη τη σεζόν μπαλάρα. Με Χέρτα και Μπενφίκα ήταν τα δύο καλά του παιχνίδια, τότε ήταν που το μυρμήγκι από την Ιβηρική έκλεψε τις καρδιές των γαύρων...

Αυτό παθαίνουμε! Δεν σχολιάζουμε τις γραφικότητες των τσάτσων του θείου κι έτσι αυτοί είναι συνεχώς στο προσκήνιο επειδή εμείς δεν ασχολούμαστε και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Εννοείται ότι κρατάμε το αποτέλεσμα, αλλά δεν βλάπτει να παίξουμε και λίγη μπαλίτσα, γιατί αν δεν παίξουμε μπαλίτσα δεν θα μείνει αποτέλεσμα να κρατήσουμε, σε λίγο καιρό...

Κλασικά, παίζει σενάριο γαυροσυσπείρωσης τώρα και αλίμονο αν περάσει ανώδυνα το παιχνίδι τους με την Αλκμααρ και κάνουμε εμείς καμιά γκέλα. Θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε την ησυχία μας.

ΥΓ1. Την ΑΕΚ όντως την έχουΝ υποτιμήσει όλοι και κακώς το έχουν κάνει...

ΥΓ2. Ποιο σεντόνι; :)))

gatti said...

@paoad: Πραγματικά, μόνο τα ονόματα και οι ...φωτογραφίες τους λείπουν από τον συγκεκριμένο κανονισμό. Κι όμως έχουν το θράσος να μιλάνε ακόμα για το συγκεκριμένο γκολ και υπάρχουν και πρόβατα που τους πιστεύουν και αναπαράγουν όσα λένε.

Κακό του κεφαλιού όσων υποτιμούν την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς. ΕΙΔΙΚΑ του Μπάγεβιτς...

Ευνοϊκό είναι όντως το πρόγραμμά μας. Περιμένω να μας δω με τον Αρη που θέλω να πιστεύω ότι θα παίξει σαν ομάδα και δεν θα κλειστεί πίσω. Ετσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε λίγο ποδόσφαιρο. Δεν είναι πάντως εύκολο παιχνίδι αυτό...

Στο γαύρο έχασαν και τον Γκαλέτι. Και τα έχουν παίξει τόσο πολύ που έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι πρόκειται για "μαϊμού - θλάσεις".

Κοίταξε, εντελώς αντικειμενικά η Γαλατά είναι καλύτερη από εμάς. Αν το δείξει αυτό μέσα στο γήπεδο, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Κι εγώ για την ηρεμία μας ανησυχώ, μπορώ να αντέξω φέτος μια (δεύτερη) ευρωπαϊκή αποτυχία, αλλά επειδή ξέρω πώς θα χρησιμοποιηθεί από τον γνωστό μηχανισμό των ΑΡΔ, πραγματικά τρέμω ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί θα μας γυρίσει πολύ πίσω...

Θέλεις Αλέ για τον γαύρο; Κάτσε μην μείνει με τον Μπάντοβιτς!

gatti said...

@The Bgt: Καλώς την! Διακοπούλες ήμασταν; Διακοπούλες; :)))

Tέλεια η φωτογραφία! Ετσι για να βλέπουμε τις κωλοτούμπες! Μπράβο στον Κουβανέζο!

:)))

gatti said...

@Elpis Cameraman: Παρακαλώ! Ο,τι μπορώ κάνω... :)))

gatti said...

@eforas: Aμα έχει αποφασίσει ο θείος να τη βγάλει με τον ...Μπόζο, δεν τον κουνάει από, ακόμα κι αν φάει οχτάρα. Αν κερδίσει δε, τότε θα τον φάνε οι γαύροι στη μάπα μέχρι το καλοκαίρι!

ΥΓ. Πάει κι ο Βολφ. Του έπεσε βαριά η Ελλάδα του Γερμανού...

gatti said...

@coachp: Oτι έχουν αλλάξει τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σε τι βαθμό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Πάντως, επειδή μιλάμε συνεχώς για το παρασκήνιο και τις παράγκες, να ξεκαθαρίσω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στην τελική τις έχω ζήσει και αυτές τις εποχές, του Βαρδινογιαννισμού .

Το θέμα δεν είναι να περνάμε από τον έναν στον άλλο. Το θέμα είναι να διαλυθεί η παράγκα και να παίζεται το πρωτάθλημα στα ίσα. Και ο καλύτερος να κερδίζει...

Υπαρχει τρομερό παρασκηνιο που προσπαθω να μαθω... Κανόνισε να το μάθεις, να το γράψεις, να σε μπινελικώσουν πάλι και μετά να κλαίγεσαι... ;ppp

gatti said...

@island: Αυτή είναι μια πολύ καλή αιτιολογία, αρκεί να μην γίνει δικαιολογία. Υπάρχουν τρόποι να να σπάσεις τέτοιες κλειστές άμυνες (το σκληρό παιχνίδι είναι άλλη υπόθεση...) και τους θέλουμε αυτούς τους τρόπους.

ΥΓ. Δεκτόν, αλλά έχω φίλους που τρελαίνονται για την Κροάτισσα, τι να κάνω κι εγώ...
:)))

zouk said...

Και εγω προτιμω Ισιμπαγιεβα αλλα καλος ειναι και ο Βλασης,χχαχαχα.

Εγω μολις τελειωσε το ματς με τον Πανθρακικο η σκεψη μου ηταν απλη.
Φετος θα παρουμε πρωταθλημα.Εχουμε χρονια να κανουμε τετοιες νικες και θα κανουμε κι αλλες ασχετα με το τι μπαλα θα παιξουμε στην συνεχεια.

Καλη επιτυχια την Πεμπτη.

Ο Πανθρακικος προς τιμη του τιμωρει τον δολοφονο Ενκγαμπι.Δεν θα επρεπε ομως να τον καλεσει και ο αθλητικος δικαστης απο το βιντεο του αγωνα?Το παλικαρι εριχνε την μια κλωτσια μετα την αλλη εκτος της αγκωνιας.

Αμα βλεπεις λιγο ευρωπαικο ποδοσφαιρο δεν χρειαζεται καν να δεις τους κανονισμους για την φαση του Ντιογο.Καταλαβαινεις αμεσως πως η κινηση του επιρεαζει την φαση.

Λογικο βρισκω που φευγει ο Κετσπαγια.Δεν εκανε για ον Ολυμπιακο ειναι η αληθεια.Εγω γελαγα οταν τον εβλεπα στο παγκο.Εκανε και αυτες τις αστοχες δηλωσεις μετα την Καβαλα που ειναι για γελια που σου εδειχνε πως ειναι ακομα για πολυ κατωτερα πραγματα.Δεν ηξερε σε ποιον παγκο καθετε.Εδω ειχε φυγει ο Κατανετς επειδη ειχε πει ,δεν καταλαβαινω αυτη την ψυχωση για το πρωταθλημα.Ο ανθρωπος τοτε ηθελε να παιξει η ομαδα του ποδοσφαιρο αλλα τοτε δεν τους ενοιαζε το θεαμα παρα μονο το πως θα παρουν το πρωταθλημα.Πιστευω οτι εχει να μας χαρισει κι αλλα γελια αυτος ο Ολυμπιακος.

gatti said...

@zouk: Aκου Βλάσης η Μπλάνκα! Αν σε άκουγαν κάποιοι φίλοι μου θα σε ...καρύδωναν! :pp

Κι εγώ έκανα την ίδια σκέψη. Οταν κερδίζεις ένα από τα παιχνίδια όπου πέρσι άφηνες βαθμούς μάλλον θετικό στοιχείο είναι. Αν και επιμένω ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να μην μείνουμε μόνο στο αποτέλεσμα.

Οφειλε όντως να τον καλέσει ο αθλητικός δικαστής τον Νγκαμπί. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι, οπότε μάλλον δεν τον κάλεσε.

Εντάξει, τι να λέμε για τη φάση του Ντιόγο, τα λένε όλα οι κανονισμοί. Μόνο ο Σάββας σκούζει, αλλά οι μόνοι που τον παίρνουν σοβαρά είναι κάτι κολλημένοι γαύροι.

Κι εγώ το θεώρησα φυσιολογικό και αναμενόμενο που έδιωξε ο Κόκκαλης τον Κετσπάγια. Γι΄ αυτόν ήταν ένας ακόμα "αναλώσιμος" προπονητής. Αλλά με στενοχώρησε ο τρόπος που τον "χρησιμοποίησε" ο Κόκκαλης, επειδή ως παίκτη τον συμπαθούσα.

Εκανε, είναι αλήθεια, αρκετές άστοχες δηλώσεις, αλλά δικαιολογούνται από την τεράστια πίεση που δέχτηκε ως προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτή την πίεση τελικά δεν την υπολόγισε σωστά.

Κι εγώ ελπίζω, πάντως, να μας χαρίσει χαρές ο φετινός Ολυμπιακός. :))))