Thursday, September 17, 2009

Rondo alla turca

1,2, 3, Βυντριές...


Επειδή...

α) τα πολλά λόγια είναι φτώχεια
β) έχω γυρίσει αργά και κομμάτια
γ) δεν κόβομαι για Europa League

λίγα λόγια και καλά (ελπίζω).


* Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του.

* Για άλλη μια φορά πληρώσαμε τις αδυναμίες μας.

* Το ματσάκι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Σισέ, μόνο που δεν έπαιζε ο Σισέ. Μια φορά παίξαμε με τη μπάλα κάτω και με κάθετες μπαλιές και έλειπε ο Γάλλος.

* Η ατυχία είναι το άλλοθι του αδύναμου, αλλά και η μπάλα είναι όντως πόρνη.



* Θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Νίνης αντί του Λάζαρου, αλλά παραδόξως ο μικρός έρχεται περισσότερο ζεστός από τον πάγκο.

* ΑΛΗΤΕΙΑ οι αποδοκιμασίες στον Γκαλίνοβιτς. Κι εμένα μου σπάει τα νεύρα, θέλω να του ρίξω του κόσμου το μπινελίκι, το κάνω στο σπίτι μου μπροστά στην τηλεόραση, αλλά δεν θα το έκανα ποτέ στο γήπεδο. Δεν θα του φορτώσουμε τώρα όλα τα δεινά της ομάδας επειδή είναι παίκτης της εποχής Τζίγγερ. Δεν τον "καις" έτσι τον παίκτη σου όταν τον έχεις ανάγκη και για τα προσεχή παιχνίδια (και για να τον εμπιστεύεται ο Τεν Κάτε περισσότερο από τον Τζόρβα, πάει να πει ότι τον έχει ανάγκη). Καλώς ή κακώς (κακώς...) με αυτόν θα πορευτούμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι το Γενάρη.

* Μαύρα χάλια το τρίο των χαφ. Ζιλμπέρτο λίγος, Κατσουράνης εκτός τόπου και χρόνου, Καραγκούνης ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ.


* ΑΛΗΤΕΙΑ και η γιούχα στον Καραγκούνη στη φάση του επεισοδίου με τον Λέτο. ΚΑΙ είναι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΛΗΤΕΙΑ σε σχέση με αυτή για τον Μάριο, γιατί δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ/ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ του κόσμου σε παίχτη σε μια μεταξύ τους διένεξη, από αυτές που υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές ακόμα σε κάθε παιχνίδι. Παιχταράς (δείχνει) ο Λέτο, αλλά η κερκίδα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ενθαρρύνει τέτοιες διχαστικές συμπεριφορές.

* ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ο Μπιέρσμιρ, όσοι αναρωτιόμασταν πώς θα αντεπεξέλθει σε συνθήκες πίεσης μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε.

* Καλός ο Μαρίνος μετά την γκάφα (εξ ημίσεως με τον Γκαλίνοβιτς) στο πρώτο γκολ, αφού παρά το σοκ κατάφερε να συνέλθει στο δεύτερο ημίχρονο και να είναι αποτελεσματικός.

* Ξανά πεσμένος ο Σπυρόπουλος, αλλά "παίζει" να είναι θέμα κούρασης.

* Ο Τεν Κάτε θα τα ακούσει που δεν έβαλε από την αρχή Νίνη - Πετρό, όπως θα τα άκουγε αν τους έβαζε και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Με μετά Χριστόν προφήτες, δεν ασχολούμαι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οταν επιλέγεις να παίζεις ανοιχτά οι προσωπικές αδυναμίες κάποιων παικτών φαίνονται περισσότερο και τα λάθη που θα κάνεις θα τα πληρώσεις.

* Κλασικός Καραγκούνης στα άσχημα παιχνίδια του, τράβηξε πάλι χειρόφρενο, καθυστερώντας την ομάδα. Ισως όταν ο Νίνης είναι 100% έτοιμος, θα πρέπει ο τυπάρας να μείνει και λίγο στον πάγκο (σιγά μη μείνει...).

* Ισα βάρκα ίσα πανιά ο Βάσκος στα σημαντικά παιχνίδια. Δύο γκολ - θησαυρός (Ιντερ, Σπάρτα), δύο αυτογκόλ - εφιάλτης (Ανόρθωση, Γαλατά). Οτι σκόραρε, σκόραρε πάντως (καλά το είχε δει το ...όνειρο...).

* Τα άκουσε κι ο Ζιλμπέρτο; Τα άκουσε κι ο Ζιλμπέρτο!!!

* Τελικά ο Ράικαρντ ανέβηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής ή τον ...σκότωσε ο τεντάς;

* Εξω οι οπαδοί - κομήτες από το γήπεδο. Οσοι πάνε για να κράξουν, ας κάτσουν σπίτι τους.

* Τερματοφύλακα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) και κεντρικό αμυντικό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το Γενάρη.

* Εντελώς άστοχες οι δηλώσεις του Παύλου. Κανείς δεν κατάλαβε ποιον εννοούσε, όλοι παραδέχονται ότι είναι πρώτα οπαδός και μετά πρόεδρος, αλλά καθώς δεν είναι παρορμητικός σαν τον Θανάση (ώστε να του "συγχωρείται" ο αυθορμητισμός του), οφείλει να σκέφτεται πριν πει ο,τιδήποτε, ώστε να μην δημιουργεί εντυπώσεις.

* 1,05 απόδοση στο στοίχημα για το αν θα πλακωθούν Κάρα - Λέτο στα αποδυτήρια...

* Αφήνουμε το ματς με τους Τούρκους πίσω μας, γράφουμε (σε ό,τι ...διαθέτει ο καθένας...) κανονικά τους ΑΡΔ, που θα επιχειρήσουν να φτιάξουν αρνητικό κλίμα και πάμε για το 4χ4 με τον Αρη.



Καλό ταξίδι παλικάρια...


Τι είδε ο "Εγγλέζος"...


* Καλά τα πήγε κι η ΑΕΚ...

56 comments:

coachp said...

Δεν έχεις κι άδικο. Διαφωνώ σε κάποια, αλλα στο 90% αυτών που γράφεις, συμφωνώ.

gatti said...

@coachp: Συμφωνείς στο 90%;
Να το προσέξεις αυτό!

(εκτός αν πρέπει να το προσέξω εγώ...). :pp

Clandestino said...

Συμφωνώ σε πολλά, εκτός από 2-3 πραγματάκια.
Για Μαρίνο, δε νομίζω ότι φταίει αυτός στο 0-1. Είναι καθαρά μαλακία του Γκαλίνοβιτς, που και δεν του μιλάει (ή αργεί να του μιλήσει) και φεύγει δεξιά νωρίς ενώ βλέπει τον επερχόμενο παίκτη της γαλατά.

Για Γκάλι και κράξιμο.. Όταν παίρνεις τόσα λεφτά, και όταν είσαι Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (στα 33 μάλιστα) είσαι υποχρεωμένος να παίξεις και να υποστείς τις αντιδράσεις του κόσμου. Η μόνη μαλακία είναι ότι τον κράξανε στο 0-3, που δεν έφταιγε κανείς. Ήταν απλώς γκαντεμιά αυτό το γκολ πιστεύω.
Ο Ζιλμπέρτο δεν ήταν λίγος. Απλά ήταν μόνος... τι να πρωτοκάνει?
Γιούχα σε Καραγκούνη... Ε τόσα "Καραγκούνης οεοεοε έχει ακούσει. Ας ακούσει και μια γιούχα. μόνο καλό θα του κάνει!
Καρά και Λέτο, δε νομίζω να πλακωθούν.

pensierix said...

Αντιθέτως εγώ συμφωνώ 100%...Αν και "κομμάτια", τα είπες όλα! (που να μην ήσουν δηλαδή...) :))))

Αν κάτι μ'εκνευρίζει, είναι τα "φτηνά" γκολ που δεχόμαστε, ρε γαμώτο...Με τον ίδιο τρόπο, είτε ο αντίπαλος λέγεται Ατλέτικο, είτε Βιγιαρεάλ, είτε Γαλατά, είτε είτε...Αυτογκόλ, από πούλημα της μπάλας στο κέντρο, από δωράκια της άμυνας...Να πεις ότι μας έκρυψαν τη μπάλα, έκαναν άπιαστα σουτ, θα το φιλοσοφήσεις και θα πεις "ΟΚ, το δέχομαι..." Αλλά εδώ το τροπάρι είναι μόνιμο...Αν προσθέσεις ότι κι απο πλευράς τύχης δεν είμαστε στα φόρτε μας, δένει το γλυκό...

gatti said...

@Clandestino: Oτι ο Γκαλίνοβιτς έχει πρόβλημα συνεννόησης με τους αμυντικούς του είναι γεγονός. Κατ΄ αρχήν όμως το λάθος γίνεται από τον μικρό, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας. Εχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Μάριο.

Δεκτά όλα για τον επαγγελματία Γκαλίνοβιτς. Για τον Μάριο φώναζα ακόμα κι όταν όλοι είχαν ηρεμήσει.
Και έκραζα και πέρσι που όλοι έλεγαν ότι έχει κάνει την πιο καλή σεζόν του. Αλλο όμως να κράζω εδώ μέσα ή στο σπίτι μου κι άλλο να του φωνάζω στο γήπεδο. Δεν θα το έκανα για κανέναν παίκτη ΜΑΣ, ούτε καν για τον Βύντρα. Χώρια που ειδικά ο Μάριο είναι παίκτης ψυχολογίας και μετά το χθεσινό νομίζω ότι έχει "τελειώσει". Κι αν είχαμε έτοιμη αξιόπιστη λύση, ίσως να μη με πείραζε να έχει τελειώσει, αλλά προφανώς δεν έχουμε. Δεν βλέπω να εμπιστεύεται ο τεντάς τον Τζόρβα, αλλά να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ τον εμπιστεύομαι. Τον αγαπάω, τον λατρεύω γιατί είναι Παναθηναϊκάρα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον Μάριο. Πιστεύω ότι κάναμε λάθος πέρσι που τον πήραμε πίσω από τον ΟΦΗ. Δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Επομένως τι κάνεις; Μένεις χωρίς τερματοφύλακα; Εχεις ένα πρωτάθλημα που πρέπει να διεκδικήσεις και μέχρι το Γενάρη (ΑΝ κάνεις κίνηση και ΑΝ σου βγει) θα πορευτείς μ΄ αυτόν. Αρα δεν τον "καις".

Ο Ζιλμπέρτο ήταν και μόνος και λίγος... :) Eντάξει, πάντως, ήταν ο καλύτερος από τους τρεις.

Μα, το θέμα δεν είναι μη τυχόν κακοκαρδιστεί ο Κάρα. Ισως μία γιούχα να του κάνει και καλό. Το θέμα είναι μην πάρει θάρρος ο Λέτο. Γιατί μετά την γιούχα στον Κάρα, με τέτοια αντίδραση από τον κόσμο, μπορεί και να επαναλάβει το ίδιο σκηνικό...

Κι εγώ δεν το πιστεύω ότι θα πλακωθούν, αλλά ας τους ...προκαλούμε κιόλας! :))

koutavaki said...

Της Ανόρθωσης έγινε τελικά!Λέτε να είναι καλό σημάδι?
*Κι εγώ που νόμιζα ότι οι Βυντριές είχαν αρχίσει να ακολουθούν μόνο το Βύντρα...
*Δεν τους ήθελε τους τερματοφύλακες σήμερα...Γιατί καλά ο δικός μας,αλλά και ο Σάχα?
*Πολύ γκαντεμοκάναλο ο Αnt1!Και σας τα έλεγα εγώ για τον Πουρουπουπού...Είδατε ο γαύρος χθες?Ε δε μπορεί να είναι τυχαίο!
*Ο Σισέ και να μη σκόραρε,αν έπαιζε θα απασχολούσε δύο-τρεις.Μας κλείσαν και το Λέτο και ησυχάσαμε.
*Θα είμαι πολύ κακιά και άδικη αν αναρωτηθώ πως σκατά συνέπεσε η γιούχα(από τους οργανωμένους προήλθε ή από εκεί ξεκίνησε φαντάζομαι)με την παρουσία Βγενόπουλου και Τζίγγερ στο γήπεδο???Ε???

gatti said...

@pensierix: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα προσωπικών ικανοτήτων. Ακόμα μέσα στην ομάδα διαθέτουμε παίκτες που έχουν τεράστιες αγωνιστικές αδυναμίες. Κι αυτές μπορεί να μην φανούν σε ένα - δύο παιχνίδια, αλλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα την οποία αντιμετωπίζεις στα ίσα θα φανούν. Ο Σαριέγκι ήταν για δύο παιχνίδια πολύ καλός (με Ξάνθη και Πανθρακικό), λέγαμε ότι δίπλα στον Μπιέρσμιρ βελτιώνεται και ο ίδιος, αλλά σε συνθήκες πιέσης την έκανε την ...βυντριά. Εχουν συγκεκριμένο ταβάνι κάποιοι παίκτες μας, αυτό είναι που λέμε ότι δεν μπορούν να παίξουν σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σταθερή απόδοση, όση διάθεση και όσο φιλότιμο κι αν επιστρατεύσουν.

gatti said...

@koutavaki: "Εφιάλτης στο δρόμο για το ΟΥΕΦΑ". Δεν μας ήθελε, ούτε εμάς, ούτε την ΑΕΚ.

Οι ...Βυντριές δεν ακολουθούν συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι Βυντριές είναι ΙΔΕΑ.

Αυτό με το γκαντεμοκάναλο, τον ΑΝΤ1, το σκέφτηκα κι εγώ! Και έδειξε ΚΑΙ εμάς ΚΑΙ την ΑΕΚ. Πώς να γλιτώσουμε; Λες να φτάσουμε να νοσταλγούμε τον Πουρουπουπού;

Oντως, ο Σισέ ακόμα κι αν δεν σκόραρε θα βοηθούσε, τραβώντας παίκτες επάνω του. Πάντως, δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ βλέποντας τον αγώνα, ότι όταν παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ανοιχτά και δεν κλείνεται, τότε και σχέδιο ανάπτυξης μοιάζει να έχουμε και οι γιόμες περιορίζονται (εκτός από αυτές του Καραγκούνη, που είναι σήμα κατατεθέν).
Aυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν οφείλει ο Τεν Κάτε να βρει τρόπο (και σχέδιο) για να αντιμετωπίζει τις ελληνικές ομάδες που παίζουν σύστημα - ταμπούρι.

Οι γνώμες διίστανται για το αν οι γιούχες ξεκίνησαν από τους οργανωμένους. Νομίζω ότι ο zouk που ήταν μέσα στο γήπεδο μπορεί να μας διαφωτίσει.
Αν όμως ξεκίνησαν από αυτούς, ίσως να μην ήταν τυχαίo... :)))

pensierix said...

@gatti

Συμφωνώ στο ότι οι παίκτες έχουν δεδομένες ικανότητες και οι αδυναμίες τους φαίνονται...Αλλωστε, αν δεν γίνουν λάθη, δεν μπαίνει γκολ...Δέχομαι να μοιράσει σακούλες ο Αγουέρο στο Σπυρόπουλο γιατί έχουν τεράστια διαφορά κλάσης...Δεν δέχομαι, όμως, να του σερβίρει τη μπάλα στο πιάτο ο Σπυρό και να του χαρίζει γκολ από το πουθενά...Δεν δέχομαι ότι ο Κατσουράνης θα πουλάει έτσι εύκολα τη μπάλα, χωρίς ιδιαίτερη πίεση...Αυτά με εκνευρίζουν περισσότερο κι από το εμφανές χαμηλό "ταβάνι" κάποιων ποδοσφαιριστών...Τέτοια λάθη δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα, μόνο...

gatti said...

@Clandestino: Κι εγώ δεν το πιστεύω ότι θα πλακωθούν, αλλά ας MH τους ...προκαλούμε κιόλας!

Ξέχασα την πιο σημαντική λέξη!

gatti said...

@pensierix: Aυτά είναι συνδυασμός κακής βραδιάς και έλλειψης συγκέντρωσης. Ολους μας εκνευρίζουν, αλλά δεν ξέρω πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Με λίγο ...πάγκο ίσως; :))

eforas said...

Σε μια βραδιά όπου έχασαν (μεταξύ άλλων) Αμβούργο και Ρόμα, δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω ματς μεταξύ των φαβορί του ομίλου. Θα επισημάνω μόνο ότι τόσα χρόνια ΠΑΟ και ΑΕΚ κερδίζανε στην Ευρώπη, όπου ο μόνιμος πρωταθλητής έτρωγε τις σβουριχτές του, και με την "ψυχάρα του πρωταθλητή" αντέστρεφε το κλίμα εντός ψωροκώσταινας. Ας διδαχτούμε, παρακαλώ, απ'αυτό. Ας επιδείξουμε την ίδια συμπεριφορά. Κυριακή κοντή γιορτή. Καλημέρα μας!

Elpis Cameraman said...

Εγω τωρα που συμφωνω με ολα οσα λες κ αν μπορουσα θα ελεγα ακριβως τα ιδια, να ανησυχω;
Γιουροπα Λιγκ, τι να το κανουμε;
Γκαλινοβιτς φυσικα φταιει, αλλα δεν τον γιουχαρουμε εν ωρα παιχνιδιου.
Οι αμυντ χαφ ηταν αστα να πανε.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΕ!

Γιώργος Τ. said...

Εμένα πάλι ο Ζιλμπέρτο μου άρεσε πολύ χθες!! Από την ματιά του γηπέδου βέβαια.. Και ο Μαρίνος αρκετά καλός, αν και του στράβωσε και αυτού το ξεκίνημα... Από κει και πέρα, κατακρίνω απόλυτα τις γιούχες στον Γκαλίνοβιτς.. Δεν γιουχάρεις την ώρα του αγώνα με τέτοιον τρόπο.. Είναι άσχημο και παίζεις και με την ψυχολογία του (πράγμα πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή)...
Όσο για τον αγώνα, έτσι όπως κύλησε δεν υπάρχει λόγος να γίνει θέμα.. Είμασταν (και) άτυχοι.. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι γιατί ο Ράιντκαρντ ήταν προπονητής και ο Τεν Κάτε βοηθός επί Μπαρτσελόνας.. Είδα πώς έβαζαν την μπάλα κάτω οι Τούρκοι και έτσι ονειρευόμουν τον Παναθηναϊκό...

*ο Μπίερσμιρ πολύ θετικά στοιχεία!! Βρε λες να βρέθηκε άνθρωπος για χρόνια πίσω???
*ο Καραγκούνης με τα στημένα καταντάει κουραστικός.. Έλεος πια..
*μου αρέσει που και ο κόσμος έχει ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα (και το δείχνει)

Rizobreaker said...

Gatti μου, θα σου πω με τη σειρά μου μερικά πράγματα κι ας φανώ (και πάλι) ο κακός της υπόθεσης. Αρκετά από αυτά που θα πω στα έχω ξαναπεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Ξεκινώντας να σου πω ότι ήμουν στο γήπεδο, στη θύρα 25, πίσω από τους πάγκους.

Όσο κι αν εσύ στηρίζεις τον Τεν Κάτε (ίσως καλώς), εγώ έχω να σου πω ότι στα πρώτα 45 λεπτά ο Ράϊκαρντ ήταν όρθιος κι έδινε οδηγίες στους παίκτες του τουλάχιστον στα 30... Ο Τεν Κάτε δε σηκώθηκε καθόλου...
Σε όλο τον αγώνα ο Ράικαρντ ήταν όρθιος 80 λεπτά κι ο τεντάς σηκώθηκε 10! Κι αυτό πότε? Τα πρώτα 10 λεπτά του 2ου ημιχρόνου.

Ο Τεν Κάτε κατά τη γνώμη μου φταίει 100% για την ήττα. Και εξηγούμαι. Ο Νίνης έπρεπε να είναι βασικός (και αυτό που λες για μετά Χριστόν προφήτη δεν ισχύει για μένα γιατί στα έλεγα και πρόσφατα). Ακόμα κι αν όπως λες έρχεται πιο φρέσκος από τον πάγκο, δε θα γίνει ποτέ πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ αν δε νοιώσει βασικός. Και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξει σερί βασικός είτε σε εύκολους είτε σε δύσκολους αγώνες.

Ο Καραγκούνης επίσης πρέπει να μείνει εκτός! Ήταν (για ακόμα μια φορά) καταστροφικός για την ομάδα. Δε μπορώ να καταλάβω, τι βλέπουν αυτοί που τον έχουν αναγορεύσει σε "ηγέτη" της ομάδας...

Ο Κατσουράνης εκτός τόπου και χρόνου, πολύ αργός, χωρίς καλή πάσα, χωρίς τίποτα.

Ο Γκαλίνοβιτς ήταν για βρούβες για ακόμα ένα παιχνίδι, και διαφωνώ με αυτό που λες ότι πρέπει να στηριχτεί γιατί θα πορευτούμε με αυτόν μέχρι το Γενάρη. Πρέπει άμεσα να παίξει ο Τζόρβας, γιατί με Γκαλίνοβιτς η αποτυχία είναι σίγουρη! Με το Τζόρβα παίζεται...

Ο Μαρίνος μου άρεσε, και δεν του ρίχνω φταίξιμο στο πρώτο γκολ, γιατί με την απειρία, σε συνδυασμό με τη βροχή και την ασυνεννοησία με τον Γκαλίνοβιτς, η ευθύνη ήταν 50-50.

Σπυρόπουλος έτσι κι έτσι.

Ζιλμπέρτο καλός αλλά μόνος. Ήταν ο μόνος σοβαρός στο κέντρο (δες τη μπαλιά που έβγαλε στον Πετρόπουλο). Όσο κι αν φωνάζουν οι άμπαλοι, επειδή "περπατάει" ή επειδή το σουτ του πήγε ψηλά, δεν είναι η δουλειά του να βάζει γκολ...

Σαλπιγγίδης, φιλότιμος, αλλά με τις γιόμες στο πρώτο ημίχρονο ανύπαρκτος...

Λέτο, πολύ καλός! Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έτρεχε, μάρκαρε κτλ... Μπορεί να διαφωνείς, αλλά εμένα στη φάση με τον Καραγκούνη μου άρεσε! Τέτοιο τσαμπουκά θέλει ο Παναθηναϊκός! Επίσης, στην τηλεόραση μπορεί να μη φαίνεται, αλλά ο Λέτο ειδικά στο 2ο ημίχρονο, έκανε συνεχώς κινήσεις με τα χέρια προς τους συμπαίκτες του για να πιέζουν ή να ανεβαίνουν πιο πάνω ή για να του δώσουν τη μπάλα. Και όταν έκανε ο ίδιος λάθος τα έβαζε με τον εαυτό του...

Μπιέρσμιρ πολύ καλός! Νομίζω ότι είναι ο επόμενος ηγέτης της άμυνας μας. Ηρεμία στις κινήσεις του, μυαλό αλά Χένρικσεν και σωματικά καλύτερος του...

Σαριέγκι... όσο κι αν μου αρέσει η τρέλα του κτλ κτλ... δεν... είναι λίγος...

Χριστοδουλόπουλος, φιλότιμος και με πολύ τρέξιμο, πολλές φορές τραβιόταν στο κέντρο, αφού ο Κατσουράνης ήταν απών... Έτρεχε για 2 στην ουσία, όπως και ο Λέτο από τα αριστερά...

Ο Νίνης, μπήκε και αμέσως άλλαξε το πρόσωπο της ομάδας. Σε συνδυασμό με τον Πετρόπουλο, ο οποίος δημιούργησε μόνος του πολύ περισσότερους κινδύνους από ότι ο Σάλπι στο 1ο ημίχρονο, ήταν μια όαση μέσα στο χτεσινό ναυάγιο...

Μπορεί (όπως σωστά είπες) να ήμασταν άτυχοι (αμυντικά) και η μπάλα να είναι πόρνη (δοκάρι, και 3-4 σουτ ξυστά στο δοκάρι), αλλά έτσι είναι η μπάλα...

Η διαιτησία ήταν επίσης κακή και εκνευριστική. Ο διαιτητής ανέχτηκε πάρα πολλές καθυστερήσεις των παιχτών της Γαλατά βγάζοντας μια κίτρινη μόνο για καθυστέρηση στον τερματοφύλακα. Μεγαλύτερη καθυστέρηση όμως από τη Γαλατά έκανε ο Καραγκούνης στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, και άρα δεν υπάρχει δικαιολογία...

Καθότι λοιπόν το αρχικό στήσιμο της ομάδας είναι η δουλειά του προπονητή, θεωρώ ότι ο Τεν Κάτε είναι 100% υπεύθυνος για την ήττα.
Συμφωνώ μαζί σου ότι τα γιούχα στο γήπεδο απαγορεύονται, όχι όμως για να μην "τελειώσει" ο παίχτης, αλλά γιατί απλά στα 90 λεπτά στηρίζουμε την ομάδα, όπως κι αν παίζει, όσα κι αν έχει φάει... Η κριτική γίνεται πριν και μετά τους αγώνες...

...συνεχίζεται >>

Rizobreaker said...

Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να παίζει με 4-4-2 και όχι με 4-5-1... Το 4-5-1 (ή 4-3-3) το παίζει η Μπάρτσα που έχει επιθετική τριπλέτα Ανρί, Ιμπραϊμοβιτς και Μέσι! Εμείς το παίζουμε με Σαλπιγγίδη! Μα πάει καλά ο winner ο τεντάς?? Μεγάλος προπονητής Gatti μου, είναι αυτός που παίζει με τέτοιο σύστημα, ώστε να εκμεταλλεύεται 100% τους παίκτες που έχει στη διάθεση του!
Όταν έχεις πάρει για σκόρερ τον παικταρά Σισέ, ο οποίος θέλει χώρο για να χτυπήσει, πρέπει υποχρεωτικά να βάλεις δίπλα του άλλον για να ανοίγει χώρους (θυμήσου Μιχαλάκη-Παπαδόπουλο). Και αυτό μπορεί να το κάνει άνετα ο Πετρόπουλος ή έστω ο Σαλπιγγίδης, βοηθώντας τον Σισέ να σκοράρει...

Εγώ θα έπαιζα (αυτή την περίοδο γενικά και όχι σε έναν αγώνα) με την εξής ενδεκάδα:
Τζόρβας, Μαρίνος (ή Σεϊταρίδης όταν ετοιμαστεί), Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Νίνης, Λέτο, Σάλπι (ή Πετρόπουλος), Σισέ.

Επίσης νομίζω ότι ο Κατσουράνης θα ήταν καλύτερο να πάει σέντερ μπακ (ίσως βασικός παρτενέρ του Μπιέρσμιρ), ώστε να αδειάσει άλλη μια θέση στο κέντρο (μετά και τον Καραγκούνη)...

Κλείνω, αναφερόμενος σε αυτό που λες ότι δε σε νοιάζει το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μόνο το πρωτάθλημα. Εκτός του ότι προσωπικά διαφωνώ με αυτό, να σου πω ότι και η πλειοψηφία των οπαδών που βρέθηκαν χτες στο γήπεδο, δε γουστάρουν πρωτάθλημα, όταν η ομάδα έχει τέτοιο χάλι στην Ευρώπη... Χαρακτηριστικά έλεγαν πολλοί "τι να το κάνουμε το πρωτάθλημα με τέτοια μπάλα... έτσι που πάει το πράγμα θα γίνουμε Ολυμπιακός της επταετίας... τότε που έτρωγε τις 5άρες στην Ευρώπη και κέρδιζε στην Ελλάδα χωρίς να παίζει μπάλα..."
Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από την πραγματικότητα...

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο (δεν χώρεσε σε ένα σχόλιο :p)...

Rizobreaker said...

Και κάτι που ξέχασα:

Όταν ήδη το αρχικό σου στήσιμο, είναι κακό, και στο ημίχρονο χάνεις στην έδρα σου με 0-1, και απέναντι σου έχεις ομάδα του Ράικαρντ και παίκτες όπως ο Μπάρος, ο Ελάνο, ο Κιούελ κτλ, οι αλλαγές του Νίνη και του Πετρόπουλου γίνονται άμεσα αγαπητέ κύριε Τεν Κάτε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου! Δεν περιμένεις να φας και το 2ο γκολ, για να ξυπνήσεις και να τις κάνεις στο 49...
Για ακόμα ένα αγώνα δεν έκανε τρίτη αλλαγή ο τεράστιος... Είναι τυχαίο? Ή μήπως του άρεσε αυτό που έβλεπε? Δε ξέρω τι να υποθέσω πια...

Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους οργανωμένους ("Τούρκοι μουνιά, γαμώ τη Γαλατά" κτλ) με βρίσκουν πλήρως αντίθετο, όπως και τον περισσότερο κόσμο που ήταν στο γήπεδο...

Αυτά τα ολίγα! :p

Ντεμης said...

@ Rizobreaker

+ 1000!!! Συμφωνώ απόλυτα με όλα.

@ Γκάττι

Ναι, ίσως είμαι κάφρος. Αλλά ειδικά στην τελευταία φάση με τη διένεξη Λέτο-Καραγκούνη, πόσο το χρειαζόταν ο Κάρα το γιουχάισμα! Και μόνη σου το έγραψες πριν τρεις μέρες, ότι υπάρχουν πια αξιόλογοι παίκτες και πρέπει να καταλάβει πως δεν θα χτυπάει μόνο αυτός όλα τα στημένα. Πώς θα το καταλάβει; Από μόνος του; Που έτρεξε να του την αρπάξει από τα χέρια! Και λίγα άκουσε! Και ο Λέτο αμέσως μετά το βάρεσε τέλεια.
Και γιατί παρακαλώ δεν επιτρέπεται να δείχνει η εξέδρα την ξεκάθαρη προτίμησή της σε έναν παίχτη; Ειδικά αν ο συγκεκριμένος παίκτης το έχει κερδίσει με την αξία του; Πέντε ΑΕΚτζήδες ήμασταν που το βλέπαμε χθες και τον θαυμάζαμε τον Αργεντινό παιχταρά. Είναι τεράστιος! Όχι επιτρέπεται, επιβάλεται!
ΥΓ: για την ΑΕΚ έγραψες όσα μας άρμοζε: μισή γραμμή! Και πολλή ήταν....

gatti said...

@Elpis Cameraman: Εσύ γιατί να ανησυχήσεις; Δεν είσαι ο coachp!

:)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Αφού όλοι εσείς που ήσασταν στο γήπεδο είδατε τον Ζιλμπέρτο πολύ καλό, οφείλω να αναθεωρήσω εγώ και θα το κάνω με πολύ μεγάλη μου χαρά, γιατί τον πάω αυτόν τον παίκτη. Στο γήπεδο έχετε σαφώς πιο σφαιρική εικόνα από αυτή που έχω εγώ από την τηλεόραση και χαίρομαι που έκανα λάθος και που ο Βραζιλιάνος ήταν καλός για μια ακόμα φορά.

Οι αποδοκιμασίες στον Μάριο είναι απαράδεκτες, τι να λέμε. Πλήρωσε ο Κροάτης για ΟΛΗ την αγανάκτηση που έχουμε νοιώσει όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που έχουμε περάσει. Κι αυτό ήταν ΑΔΙΚΟ.

Οσο για τον Τεν Κάτε, εγώ θεωρώ ότι έστησε πολύ καλά την ομάδα (θα μπορούσε μόνο να βάλει τον Νίνη αντί για Λάζαρο). Και οι αλλαγές του ήταν σωστές. Θα μπορούσε ίσως να παίξει περισσότερο αμυντικά και να χτυπήσει στην κόντρα. Επιλέγει να παίξει από τη μέση και μπροστά όπως θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα στο γήπεδο και εκεί φαίνονται οι προσωπικές αδυναμίες των μη ποιοτικών μας παικτών. Τόσο απλά.

Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν έπαιξε αδιάφορα, εμένα μου άρεσε πολύ χθες, αλλά είχε και γκαντεμιά.

Ο Σουηδός ήταν πράγματι για μια ακόμα φορά θετικός. Μακάρι να βρήκαμε αυτό που ψάχνουμε. Αλλά αποδείχτηκε επίσης ότι μόνος του δεν φτάνει. Θέλουμε άλλον έναν εξίσου ποιοτικό στόπερ και δυστυχώς δεν υπάρχει στο ρόστερ.
O κόσμος έχει ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα και το δείχνει και γι΄ αυτό και οι ΑΡΔ είναι σχετικά συγκρατημένοι συγκριτικά με το πώς περίμενα να αντιδράσουν μετά από την χθεσινή ήττα. Ξέρουν ότι το παραμύθι τους δεν είναι πια διατεθειμένοι να το μασήσουν πολλοί.

Ουαί κι αλίμονο όμως τι θα γίνει σε μια στραβή στο πρωτάθλημα...

gatti said...

@Rizobreaker: Βρε Rizo, τι ειναι αυτά βρε; Επειδή εσύ είσαι φοιτητής και έχεις ελεύθερο χρόνο να γράφεις και να αναλύεις, νομίζεις ότι αυτό συμβαίνει με όλους; Θέλεις να με εξουθενώσεις; :ppp

Οσο για αυτά που αναφέρεις (ουφ, παίρνω βαθιά ανάσα...) όσο με "κατηγορείς" ότι έχω εμμονή στο να στηρίζω τον Τεν Κάτε, άλλο τόσο έχεις εσύ στο να τον απαξιώνεις. Απορώ πόσο παιχνίδι παρακολούθησες, όταν μονίμως είχες εστιάσει στις κινήσεις του Ράικαρντ. Που δεν καταλαβαίνω εδώ που τα λέμε το επιχείρημά σου. Από πότε το πώς κάθεται ο προπονητής στον πάγκο, είναι κριτήριο για το πώς κοουτσάρει;

Κατ΄ αρχήν να σου πω, πως βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Γιατί αναλώνεσαι στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και πώς έπρεπε να την στήσει ο προπονητής, σε έναν αγώνα που ο Παναθηναϊκός έκανε επιθετικά κατά γενική ομολογία το καλύτερο παιχνίδι του. Και καλή κυκλοφορία υπήρχε και κάθετες πάσες έγιναν. Ομως, η ήττα προήλθε για μια ακόμα φορά από τα βλακώδη προσωπικά λάθη
των παικτών.

Εχεις κολλήσει με τον Τεν Κάτε, την επίθεση και τον Νίνη, ενώ το πρόβλημα είναι η λειτουργία της άμυνας. Αυτή ΟΝΤΩΣ δεν είναι δουλεμένη και εκεί υπάρχει ευθύνη του Τεν Κάτε. Αλλά παράλληλα υπάρχει το ελαφρυντικό πως αφενός αλλάζει συνεχώς σε πρόσωπα, αφετέρου δεν έχουμε τόσο ποιοτικούς παίκτες στα μετόπισθεν.

Aλλά έστω να ασχοληθούμε με το σύστημα που είναι το αγαπημένο σου θέμα. (Το έχω ξαναπεί, το CM κατέστρεψε πολύ κόσμο)

Νίνης, Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης συνιστούν ένα τρίγωνο που δεν μπορεί να συνυπάρξει στην ομάδα του Παναθηναϊκού χωρίς προβλήματα για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς από τους τρεις ΔΕΝ είναι δεξί χαφ, με τα χαρακτηριστικά του Λέτο. Και ακριβώς επειδή δεν υπάρχει δεξί χαφ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι ΚΑΙ μονοδιάστατο (από αριστερά με τον Λέτο) ΚΑΙ
προβλέψιμο (με μακρινές μπαλιές - γιόμες) τις περισσότερες φορές.

Με το υλικό που έχει ο Παναθηναϊκός, το 4-2-3-1 είναι το μόνο σύστημα που ο Τεν Κάτε μπορεί να τους χωρέσει σχεδόν όλους. Και πάλι βέβαια με θυσίες. Αν βάλει τον Νίνη δεξιά και τον Σάλπι πίσω από τον Σισέ, δεν έχει θέση ο Κάρα. Αν βάλει τον Σάλπι δεξιά και τον Κάρα πίσω από τον Σισέ δεν χωράει ο Νίνης. Αν βάλει τους Νίνη και Κάρα δεξιά και πίσω από τον
Γάλλο, αντίστοιχα, δεν έχει θέση ο Σάλπι. Τι "θυσιάζεις"; Εναν παίκτη που ΔΕΝ είναι winger, ΔΕΝ είναι δεξί χαφ, αλλά σου προσφέρει γκολ; Εναν παίκτη (Νίνης) που μπορεί να παίξει ως επιτελικός μέσος και να αξιοποιήσει περισσότερο από τους άλλους τον Σισέ, αλλά δεν έχει
σταθερότητα στην απόδοσή του; Εγώ να δεχτώ λοιπόν ότι αυτό είναι θέμα του ότι δεν έχει αγώνες στα πόδια του, άρα πρέπει να στηριχθεί. ΟΚ λοιπόν, τότε πρέπει να μείνει έξω ένας από τους άλλους δύο και να παίζει ο Νίνης. Ποιος όμως θα μείνει έξω; Ο σκόρερ Σάλπι ή ο εκνευριστικός αλλά σε κάποια παιχνίδια υπερ-πολύτιμος (και το ματς με τη Γαλατά ΗΤΑΝ τέτοιο παιχνίδι, τουλάχιστον πριν την έναρξή του) Κάρα;

Στο 4-4-2 που λες δεν έχει θέση ο Καραγκούνης, γιατί ούτε αυτός είναι δεξί χαφ. Αρα αν χθες ο Παναθηναϊκός έπαιζε με Σάλπι - Πετρό στην κορυφή (και αντίστοιχα με Σάλπι - Σισέ στα υπόλοιπα παιχνίδια) με τον Νίνη δεξιά (και τον Λέτο αριστερά), ο τυπάρας είναι περιττός. Γιατί σαφώς ΔΕΝ είναι λύση να πάει ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας (ακόμα κι αν έχει τη θέση) γιατί ο Κατσούρ με τον Ζιλμπέρτο έχουν "κουμπώσει" στο κέντρο της μεσαίας γραμμής
και δίνουν ιδιαίτερη ποιότητα στην ομάδα. Το ότι ο Κατσούρ δεν ήταν σε καλή ημέρα χθες, δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να το ξέρει εκ των προτέρων. Δεν υπάρχει ούτε ένας προπονητής που δεν θα ξεκινούσε με το συγκεκριμένο δίδυμο σε κάθε αγώνα. Και δεν ξέρω ούτε έναν
προπονητή που θα ξεκινούσε τον Σιμάο αντί του Κατσουράνη.

Για το αν έπρεπε να παίξει ο Νίνης από την αρχή, είναι το μόνο που "ελέγχεται" ο Ολλανδός. Σου είπα πώς θεωρώ ότι το σκέφτηκε. Τον πιστεύει τον Λάζαρο κι αυτό είναι φανερό και ίσως ήλπιζε στην ώθηση που θα έδινε ο Νίνης προερχόμενος από τον πάγκο, αν χρειαζόταν δραστική λύση. Αλλά βέβαια αφού χάσαμε, εννοείται πως ό,τι και να πεις εκ των υστέρων είσαι μέσα...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

gatti said...

@Rizobreaker: Και ναι, ΔΕΝ με νοιάζει φέτος το Europa Leauge. Γιατί ξέρω ότι αυτό που θα μου προσφέρει ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μου το προσφέρει μια ΑΚΟΜΑ καλή πορεία στην Ευρώπη, εκτός πια αν μιλάμε για την κατάκτηση του τροπαίου, στόχος πάντως ΑΠΕΙΡΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ από το να κατακτήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα είναι το μόνο που έχει σημασία φέτος!

Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι ευχαριστημένη να βλέπω την ομάδα μου να χάνει στην Ευρώπη (δεν θα βρεις κανέναν Παναθηναϊκό να είναι).

Σημαίνει απλά πως για φέτος ΑΛΛΕΣ είναι οι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Ούτε μου λέει τίποτα το τι άκουγες δίπλα σου να λένε οι οπαδοί, ακόμα κι αν είναι η πλειοψηφία. Γιατί αυτή η πλειοψηφία μπορεί να μην ξέρει τι της γίνεται. Χώρια που οι περισσότεροι από αυτούς πάνε αποκλειστικά για να κράξουν και δεν ξέρουν τι θέλουν...

Στο σημείο που έχουμε φτάσει ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απαξιώνουμε το πρωτάθλημα. Γιατί το πρωτάθλημα θα σου χαρίσει την Ευρώπη (στο επίπεδο που θέλεις να παίζεις στην
Ευρώπη) από του χρόνου και μετά, το πρωτάθλημα είναι αυτό που θα σου προσφέρει την ηρεμία σου, που θα σου προσφέρει χρήματα για να κάνεις ποιοτικές μεταγραφές και θα
αποτελέσει δέλεαρ για πραγματικά μεγάλους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα, αφού θα έχεις κερδίσει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Και πίστευα ότι μετά το φετινό "πάθημα" αν μη τι άλλο το έχουν εμπεδώσει οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού.


Τέλος, οι αλλαγές γίνονται για να βοηθούν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν γίνονται για να γίνουν. Δεν είναι αυτοσκοπός. Είσαι πίσω στο σκορ και θέλεις να βάλεις γκολ. Τι θα εξυπηρετούσε η τρίτη αλλαγή; Να βγάλεις τον Καραγκούνη, φαντάζομαι. Και να βάλεις ποιον; Τον Σιμάο ή τον Καντέ; θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας; Γιατί οι δύο πρώτες αλλαγές και σωστές ήταν και στο σωστό χρόνο έγιναν και "του βγήκαν", άσχετα αν εσύ ήθελες τους συγκεκριμένους παίκτες από το ξεκίνημα.

gatti said...

@Nτέμης: Ας εξηγήσω για μια ακόμα φορά τι εννοώ για το θέμα Κάρα - Λέτο...

Δεν με πείραξε η γιούχα στον Κάρα. Σε αντίθεση με τη γιούχα στον Μάριο, ο Κάρα χρειαζόταν και ένα "ουουου" μετά από τα τόσα "όλε", μπας και συνέλθει, γιατί το έχει παρακάνει. Με ανησυχεί απλώς το πώς θα "εισπράξει" ο Λέτο αυτή την αντίδραση. Γιατί με βάση τα πεπραγμένα του στον γαύρο, κατά βάθος όλοι φοβόμαστε πως πρόκειται για έναν "προβληματικό" χαρακτήρα με εύθραυστη ψυχολογία. Και αυτή η "αβάντα" από τον κόσμο, απέναντι στη "σημαία" της ομάδας (καλώς ή κακώς αυτή είναι ο Κάρα) μπορεί να κάνει κακό. ΚΑΙ στον ίδιο προσωπικά, αλλά και στην ομάδα. Καλό είναι λοιπόν να είμαστε συγκρατημένοι προς το παρόν μαζί του, όσο μεγάλος παίκτης κι αν φαίνεται πως είναι.

Για να το θέσω αλλιώς: Αν ο διαπληκτισμός ήταν ανάμεσα στον Κάρα και τον Ζιλμπέρτο δεν θα είχα την παραμικρή ανησυχία και θα το ...ευχαριστιόμουν κιόλας. Γιατί θα ήμουν σίγουρη ότι το θέμα θα τελείωνε εκεί. Με τον Λέτο δεν είμαι τόσο σίγουρη.

ΥΓ. Τι να γράψω μωρέ για την ΑΕΚ. Αφού ήταν αλλού γι΄ αλλού...

Rizobreaker said...

Ξεκινάω απ' το τέλος:

"Γιατί οι δύο πρώτες αλλαγές και σωστές ήταν και στο σωστό χρόνο έγιναν και "του βγήκαν", άσχετα αν εσύ ήθελες τους συγκεκριμένους παίκτες από το ξεκίνημα."

Όχι Gatti, κάνεις λάθος. Ήταν επιβεβλημένες οι αλλαγές στο 46! Σωστές ήταν ως πρόσωπα, αλλά όχι συνολικά. Μια αλλαγή είναι πολλοί παράγοντες. Το ποιος μπαίνει, πότε μπαίνει και που μπαίνει! Πέτυχε στα πρόσωπα και στις θέσεις, αλλά χρονικά ήταν αργά... Το ότι τις έκανε στο 49 αποδεικνύει ότι δεν είναι κόουτς πρωτοβουλίας, αλλά τον σέρνει το αποτέλεσμα...

Η τρίτη αλλαγή πολύ σωστά λες ότι δεν είναι επιβεβλημένη, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει αντί του βουτηχτή Καραγκούνη τον Γκάμπριελ (χειρότερος αποκλείεται να ήταν)... Θα έδινε λίγη ταχύτητα τουλάχιστον, όταν ο Καραγκούνης σερνόταν στο τέλος... Δε σχολιάζω το ότι ο Ρουκάβινα ήταν εκτός αποστολής...

Ας πάμε και στην αρχή τώρα. Καταρχήν δεν είμαι φοιτητής σκέτο. Δουλεύω και δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο...

Σου είπα ότι καθόμουν πίσω από τους πάγκους, και αυτό σημαίνει ότι ήθελα δεν ήθελα, έβλεπα τους προπονητές... Το αν ένας προπονητής είναι όρθιος ή καθιστός, μπορεί να μη λέει τίποτα, μπορεί να λέει και πολλά όμως! Όταν συνδυάζεται από πλήρη αδράνεια και απάθεια (όπως του Τεν Κάτε) λέει πολλά νομίζω. Το ότι μετά από ακόμα μια ήττα δεν πήρε ευθύνη δε σου λέει τίποτα?
Αν μη τι άλλο φάσκει και αντιφάσκει όταν από τη μια ρίχνει τις ευθύνες στους παίχτες του κι απ' την άλλη "στηρίζει" ορισμένους όπως πχ τον Γκαλίνοβιτς, ο Σαριέγκι κτλ... Σοβαρότης μηδέν...

Δεν είπα ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά επιθετικά. Έπαιξε, αλλά ουσιαστικά από το 50 μέχρι το 90! Και τότε πια ήταν πολύ αργά...

Επίσης, δεν ήταν πρόβλημα της άμυνας ως γραμμής, ούτε απλά ατομικά λάθη αμυντικών. Η αμυντική λειτουργία συνολικά είναι σκάρτη. Και αυτό είναι θέμα προπονητή 100% (τακτική, αλληλοκαλύψεις, πίεση μπροστά κτλ κτλ)...

Η πλειοψηφία που σου είπα μια χαρά ήξερε τι της γινόταν... Ξέρεις ότι δεν είμαι γενικά άτομο της πλειοψηφίας και ούτε ταυτίζομαι με μαλακίες, ελέω πλειοψηφίας! Όμως όλοι λέμε το αυτονόητο! Όχι ότι δε θέλουμε ή δε μας νοιάζει το πρωτάθλημα! Αλλά ότι δεν το θέλουμε αν παίζουμε τέτοια μπάλα... Αν γίνουμε Ολυμπιακός 7ετίας για να πάρουμε το πρωτάθλημα, ποιο το κέρδος? Θα γλείφουμε εκεί που φτύναμε δηλαδή ρε Gatti??

Τα περί συστήματος που λες, είναι πολύ απλά! Το λες και μόνη σου, αλλά δε θες να το καταλάβεις! Να μείνει έξω ο Καραγκούνης και να παίξει ο Νίνης! ΤΕΛΟΣ! Δεν έχει άλλο...

Ο Χριστοδουλόπουλος στο είπα και πριν ότι ήταν καλός, αλλά αυτός είναι ο παίκτης που μπορείς να έχεις στον πάγκο για να μπαίνει φρέσκος... Παίζει και δεξιά και αριστερά και στη μέση και άρα μπορείς να τον έχεις μπαλαντέρ...

Ο Κατσουράνης προσωπικά δε μου άρεσε στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα... Είναι πολύ αργός, και δε μπορείς να έχεις 2 αργά αμυντικά χαφ μαζί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για αυτόν τον πολύ απλό λόγο Σιμάο-Ζιλμπέρτο είναι ιδανικό δίδυμο! Ο Σιμάο πνευμόνια και τρέξιμο και Ο Ζιλμπέρτο μυαλό!

gatti said...

@Rizobreaker: Λίγα μόνο πραγματάκια γιατί πρέπει να φύγω και έχω ήδη αργήσει.

Τον Γκάμπριελ τον ξέχασα. Εχεις δίκιο, χειρότερος από τον Κάρα αποκλείεται να ήταν.
Ο Ρούκα δεν είναι έτοιμος έχει χάσει και παιχνίδια και προετοιμασία.

Για το πρωτάθλημα μιλάω ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο, επειδή ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν θα το πω του χρόνου ούτε του ...παραχρόνου. Αλλά το φετινό είναι KOMBIKO για πολλούς λόγους και όλοι τους ξέρουμε.

Αφήνω για το τέλος τον Καραγκούνη.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! Το φωνάζω ΧΡΟΝΙΑ! Είναι ευχή και κατάρα για την ομάδα. Είμαστε μόνιμα εγκλωβισμένοι στον τρόπο παιχνιδιού του συγκεκριμένου παίκτη.

Εχει πάθος, έχει λατρεία για τη μπάλα και την ομάδα, είναι η σημαία μας, είναι ο ηγέτης μας. Μας έχει ξελασπώσει πολλές φορές, μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά μας έστειλε μόνος του στα πλέι οφ.

Αλλά άλλες τόσες μιας έχει καταδικάσει. Είναι όσο βαριά κι αν ακούγεται η λέξη "παρωχημένος" για το είδος του ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός. Για κάποιο λόγο που δεν τον έχω καταλάβει πρέπει να παίζει. Γιατί; Μέχρι πότε; Δεν το ξέρω. Δεν μου αρέσει. Δεν το θέλω.
Αλλά δεν ξέρω και τι θα μπορούσα να κάνω εγώ (ή εμείς) γι΄ αυτό...

coachp said...

Διαβασα με προσοχή τα σχόλια. Θα πω κάποια θέματα τακτικής, που έχω κι εγώ στο μυαλό μου.

Ο Rizobreaker έχει δίκιο στο σύστημα, απλά επειδή είναι ορθολογικό σχέδιο και δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ. Εκει εστιάζεται το λάθος του Τεν Κάτε. Παρολα αυτά, νομιζω οτι έχει δικιο το gatti και ο Τεν Κάτε για το 4-2-3-1. Κυρίως, στο πως θα χωρέσουν κάποια σημαντικά κεφάλαια της ομάδας. Η αλήθεια είναι κα΄που στη μέση λοιπόν, για μένα.

Αυτο που εγω σκεφτομαι, είναι, πως ο Κατσουράνης έχει πρόβλημα με πολύ γρήγορες ομάδες επειδη ειναι τρομερά αργος. Σε ελληνικά παιχνίδια όμως, είναι υπερπολουτιμος. Σκοράρει, μην το ξεχνάτε. Μαζί με τον Ζιλμπέρτο, ως διδυμο, βοηθάνε πολύ επιθετικά, επειδη έχουν ΠΛΗΡΗ αισθηση του χώρου. Αμυντικά τώρα, ειναι πολύ αργοι. Μπορει να ξερουν το χωρο και να καλύπτουν σωστά,αλλά θελει και τρεξιμο αυτη η θέση. Για αυτο εχει γεμισει η πλάση με μαυρούκους αμυντικούς χαφ...

Οσο για τον Καραγκούνη. Παρότι είναι σημαντικός, όταν δεν παιζει καλά, πρέπει να αντικαθιστατι άμεσα. Κανει κακό. Συμφωνω με Rizo για Νίνη. Επιτέλους, να παιζει και ας είναι και κακός. Να νιωσει οτι τον εκτιμούν να του φύγει το αγχος.
Επίσης, όχι Μαρινος σε τετοια ματς ρε gatti. Πριν 10 μερες ηταν στον Ατρομητο. Βαλε γκαμπριελ, Βιντρα, καποιον πιο εμπειρο. Δευτερο ματς που τον παρακολουθω προσεκτικά, εχει να μάθει πολλά, κυρίως, για την κάλυψη του χωρου του ως δεξι μπακ. Δεν ξερει να αμυνεται ακόμη. Θελει και εμπειρια αυτο, νταξ'.
Επίσης, ο Σπυρόπουλος ήταν πολύ καλός χτες, κανετε λέθος. Είχε πολύ δουλειά. Καλυπτε, ανεβαινε, βοήθγε τον Λέτο. Δεν ειναι Σουπερμαν το παιδι. Αριστερο μπακ είναι. Εγω τον θεωρώ τεραστιο παικτη προσωπικά. Κι ας μιλάει στους άλλους(GOAL)... Χο!

paoad said...

O Παναθηναικός δεν ξεκίνησε καλά, ήταν νωθρός. Όμως, παρά το άσχημο ξεκίνημα και την τύχη των Τούρκων είχες την εντύπωση ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να το γυρίσει. Όσο ήταν στο 2-0, ο Παο έδειξε χαρακτήρα, το κυνήγησε, έχασε κλασσικές ευκαιρίες, είχε δοκάρια κτλ αλλά είναι πόρνη η κωλόμπαλα και τους κάθεται τρίτο γκολ απ το πουθενά.

Δεν καταλογίζω ευθύνες στον Τεν Κάτε, όχι σήμερα. Έστησε ορθολογικά την ομάδα και όλα τα γκολ των Τουρκων ήταν αποτέλεσμα τσααφ της μπάλας ή ατομικών λαθών.

Αλλά είναι γεγονός ότι 4 ήττες σε 5 ματς είναι πάρα πολλές για τον Παναθηναικό. Παρά ταύτα το θετικό είναι πως παίξαμε επιτέλους με τη μπάλα κάτω και γρήγορα (στο δεύτερο ημίχρονο).

Το ματς με τον Άρη θα δείξει πολλά. Αν παίξουμε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστούν όλα. Απλά, εξαιτίας των συνθηκών ο Πνναθηναικός στος ματς με τον Άρη πρέπει να παίξει και λίγο μπάλα για να ξανακερδίσει την ηρεμία του.

Σκρατς. Καιρο είχαμε να δούμε Πετρό- Αυτό το παιδί φαίνεται ότι δεν σταματά ποτέ να δουλεύει και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο. Μπράβο ρε παικτούρα.

Σκρουτς. Άλλη μια θετική εμφάνιση για Νίνη, Μπιάσμιρ.

Σκριτς. Κρίμα που έλειπε ο Τζιμπριλ. Αν έβλεπε τον αγώνα θα είχε τρελαθεί. Σα να το κάνουμε επίτηδες.

The Bgt said...

Κυριες και Κυριοι,
μεταλλασομεθα σε γαυρους και οι γαυροι σε παναθηναικους.

Παιζουνε καλη αμυνα και νικανε με μια αντεπιθεση, μιλανε για ευρωπαικα επη, στο πρωταθλημα χανουνε ευκολους ποντους μεσα στο γηπεδο απο "μικρους" θεωρητικα αντιπαλους και μεις τους τις λεμε οτι νικανε καφενεια.
Εμεις ξαφνικα ειμαστε πολυ κουλ και λαϊτ στην Ευρωπη, τρωμε τη μια τριαρα μετα την αλλη, αλλα εχουμε 3x3 στο πρωταθλημα το οποιο το εχουμε ως υπερτατο στοχο!

Welcome to the Twilight Zone!
ti ti ti ti ti ti ti ti ti ti ti..


Παντως εχουμε να φαμε φαπες στην Ευρωπη..θα ζηλευει και ο Τζανετακος.. Ουτε ο γαυρος νομιζω να τη γλυτωσει. Και αυτο γιατι το ποδοσφαιρο μας ειναι πολυ αδυναμο.
Εδω η Εβερτον που σερνεται στην Αγγλια επαιζε την ΑΕΚ κι ηταν λες κι εβλεπες το Σουπερμαν εναντιον της Μαγιας της Μελισσας.

Ο Μαριο δεν κανει ΟΥΤΕ για το ελληνικο πρωταθλημα. Το μελος-κηπουρος εχει σωσει πολλα παιχνιδια για τον ΟΣΦΠ (και προχθες και με την Καβαλα).

Το δικο μας το παληκαρι δεν εχει σωσει τιποτε μονο εχει ΔΩΣΕΙ.
Ουτε η κυρα-Μαριαννα τοση φιλανθρωπια.
Σωνει και καλα να τον επιβαλουμε για γκολκιπερ για να δειξουμε στους απεναντι οτι δε χασαμε κατι που εφυγε ο κηπουρος.
Να φυγει απο δω.. να ΠΑΕΙ αλλου!
(και να παρει και το Βασκο μαζι του? please? pretty please? with sugar on top)

koutavaki said...

@paoad
Πιο...συμφωνώ δεν έχει!!!!
@gatti
Η εντεκάδα που κετέβασε ο τεντάς ήταν από τις καλύτερες που έχει κατεβάσει.Η μόνη,ίσως,ένσταση που έχω είναι ότι ναι μεν επιθετικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο,αλλά οι γραμμές είναι ψιλοξεκομμένες(όχι πάντα βέβαια)κι αυτό όχι λόγω τεντά,αλλά λόγω βραδύτητας κάποιων παικτών.Θα φτιάξει αυτό.Οι αλλαγές πολύ σωστές και σε σωστό σημείο.Δε λένε τίποτα τρία λεπτά,αφού στο τέλος του 1ου είχαμε τον έλεγχο και κανείς δεν περίμενε γκολ από τα αποδυτήρια.Μεταξύ Νίνη και Λάζαρου πάντως κι εγώ θα δυσκολευόμουν!
Ο Μαρίνος καλά πήγε και δεν πρέπει να του χρεώσουμε το γκολ.Ναι μεν το έκανε δώρο(για μένα δε φταίει ο Μάριο),ωστόσο ήταν η πρώτη κίνηση που του βγήκε για να προστατέψει το τέρμα.Και αυτό μετράει.Ότι έκανε κίνηση.Επίσης δεν τον επηρέασε η φάση.
Πάμε και στο ακανθώδες θέμα...Κάρα-Λέτο.Ο Λέτο έκανε κάτι που δεν τολμάει και ο καθένας!Καλά έκανε.Και έχω την εντύπωση ότι ο Κάρα τον άκουσε.Θέλω να πω δε φάνηκε να μαλώνουν.Ούτε θα γίνει θέμα αυτό μεταξύ τους.Εδώ που τα λέμε ο Κάρα πήγε να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα.Συνήθως χτυπάει από την άλλη πλευρά και ο Λέτο από αριστερά πλέον(αν δεν κάνω λάθος).Ωστόσο δικαιολογώ την προθεσή του γιατί το κόρνερ ήταν το τελευταίο του αγώνα.Κι αυτός νομίζω έτσι το σκέφτηκε.Και δε νομίζω γατί ότι υπάρχει λόγος να φοβάσαι.Ο Λέτο του Ολυμπιακού έμεινε στο λιμάνι.Εμείς έχουμε τον μεταλλαγμένο!!!Θυμίζω ότι προσπαθεί για την ομάδα φέτος,λέει παντού ότι τον αγκάλιασαν ολοι και βγάζει 90λεπτο.
Τέλος,εκτός που χθες πήγαν όλα στραβά(συμβαίνουν και αυτά τι να γίνει),μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μας ήταν καθαρά αμυντική και θέλει να γίνει επιθετική.Το μισό το κατάφερε.Στην επίθεση πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι και εκεί νομίζω δόθηκε το βάρος στην προετοιμασία.Γι΄αυτό και πήραμε Σισέ-Λέτο.Η άμυνα λοιπόν λογικό είναι να έχει μείνει λίγο πίσω σε δουλειά.Δε θα είχε μείνει αν είχαμε δύο βαρβάτα και έτοιμα σέντερ μπακ,γιατί θα έκαναν τη δουλειά τους όπως ξέρουν,χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη δουλειά.100 χρόνια ήμασταν 11 παίκτες μέσα στο τέρμα ρε παιδιά και αυτά δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη.
Υ.Γ.:Αυτό δεν είναι ποστ,ντουλάπα είναι!Τίγκα στο σεντόνι!!!

pensierix said...

Να κόψουν τις μαλ@@@ίες οι ΑΡΔ...(τι ζητάω κι εγώ...). Είπαμε, κακός ο ΠΑΟ χτες αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας..."Μικραίνει ο ΠΑΟ" ο ένας, "εγκλήματα Τεν Κάτε" ο άλλος κτλ κτλ...Ρε σεις, 6 μήνες πριν θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στους 8 του Τσου Λου (αχ βρε Πλάουτς!), και καταφέραμε να αλλάξουμε DNA, να μικρύνουμε με 2 στραβά αποτελέσματα; Μήπως παίζουμε μόνοι μας στην Ευρώπη; Εκτός κι αν η χτεσινή Γαλατά είναι ομαδούλα της σειράς. Ελεος δηλαδή...Κι όλα αυτά επειδή έχουμε πρώτο στόχο το πρωτάθλημα...Σιγά τα ωά! ΟΛΕΣ οι ομάδες έτσι κάνουν. Δηλαδή η Ρόμα καίγεται περισσότερο για το Europa ή για μια θέση στο Τσου Λου του χρόνου;

Αν κατέβαζε τα δεύτερα ο Τεντάς, θα λέγαμε ότι σνόμπαρε τη διοργάνωση. Τους βασικούς παρέταξε, έχουμε αδυναμίες, στράβωσε και το ματς από την αρχή και αυτό ήταν. Αποκλειστήκαμε ακόμα; Τα 5 ματς που απομένουν να τα παίξουμε ή να μην κατέβουμε στο γήπεδο;

ΠΑΥΛΟΣ said...

Και γω που νόμιζα ότι θα είχαμε κέρασμα για τα καλορίζικα της υπογραφής από το ΥΠΕΧΩΔΕ!!!

Unknown said...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που έγινε με τον Γκαλίνοβιτς. Ελπίζω κάποια στιγμή όσοι γιούχαραν οταν θα κάνουν κι αυτοί κάποιο λάθος (στη δουλειά τους πχ) να φάνε μια παρόμοια γιούχα για να καταλάβουν ποσο μα πόσο άσχημο είναι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!

Πάντως, για μένα φταίει στα 2 πρώτα γκολ. Θα μπορούσε να φωνάξει στο Μαρίνο να την αφήσει στο πρώτο και στο δευτερο θα μπορούσε να βγει καλύτερα και να διώξει. Στο τρίτο μπορώ να πω οτι έκανε και σπουδαία κίνσηση αν αναλογιστουμε οτι τέτοια γκολ συνήθως τρωγονται στα όρθια και με το βλέμμα απλά να ακολουθεί την μπάλα (το μέλος έτσι τα τρώει χεχε).

Πριν τον αγώνα σκεφτόμουν κι εγώ τις γιόμες και οτι αναγκαστικά δε θα παίξουν με γιομες γιατί δε θα περιμένουν να πάρει κεφαλιές ο Σαλπι, οποτε αυτό που έχει να κανει ο Σισε είναι να σταματήσει να τις παίρνει...χεχε

Παμε γερά τη νίκη με τον ΑΡΗ και το γιουρόπα εχει πολύ δρόμο ακόμα. Εστω και αν δεν ήρθε Χ το αλλο παιχνίδι.

zamuc said...

Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, ίσως αυτά που θα πω να έχουν ήδη αναφερθεί.
Γνώμη μου: (ισχύει και για ΑΕΚ και για ΠΑΟ) Χωρίς σοβαρή άμυνα δεν πας πουθενά. ΠΟΥΘΕΝΑ.
Επίσης, απαράδεκτο το κράξιμο στον Γκαλίνοβιτς χωρίς καμία δικαιολογία.
Και ένα τελευταίο άνευ σημασίας αλλά νομίζω ότι το 1ο γκολ είναι όλο του Μαρίνου. Σαν να πήγε να μαζέψει αντί να διώξει... Δεν βλέπω λάθος του Γκαλίνοβιτς. Φαίνεται καλό παιχτάκι πάντως ο μικρός.

squarelogic said...

Μια και λόγω δουλειάς είδα μόνο το τελευταίο ημίωρο(κι αυτό όχι προσεκτικά μια και το αποτέλεσμα είχε ήδη διαγραφεί)δεν θα κάνω δική μου κριτική.Μπήκα εδώ γιατί ήξερα οτι θα έβρισκα μια ψύχραιμη θεώρηση της κατάστασης και θα συπλήρωνα τα "κενά" μου απ τον χθεσ.αγώνα.
Όταν όμως έγραφα για εγκλήματα αναφορικά με την μη κάλυψη των κενών σε τέρμα-δεξι μπακ-σέντερ μπακ,αυτές τις εύκολες 3 άρες(και 4άρες και 5άρες άμα λάχει)είχα στο μυαλό μου.Όποιος θέλει να εθελοτυφλεί θα μιλά για "ατυχία-ατομικά λάθη-στράβωμα του αγώνα",θα βλέπει δηλ.τις τραγωδίες ξεκομμένα και αποσπασματικά.
Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ποιοτητας ορισμένων παικτών καταδικάζει την ομάδα,σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός σταθερού σχεδίου ανάπτυξης.
Και επιτέλους,κάποιος να μας πει εκ των έσω αν όλο αυτό ήταν επιλογή του 10Κάτε ή της Διοίκησης(φανερής τε και ...κρυφής).
Τ'ακούς coach?

squarelogic said...

Πατέρας
"θα σταματήσουμε τις βλακείες.."

Αλήθεια Φάδερ?σκοπεύετε να πάρετε επιτέλους αληθινό τερματοφύλακα,αληθινό σέντερ μπακ,αληθινο δεξί χαφ τύπου Λέτο?

Αντωνίου
"αδικείτε τους εαυτούς σας"

Και σύ αγόρι μου,και μαζί όλους εμάς.Με κλειστά μάτια να έκανες κάποιες επιλογές καλύτερα θα τα είχες πάει.Ο Μόουτσε-στον οποίον ορκιζόταν ο Χουάν-δεν σου έκανε λαμόγιο?Καλύτερος είναι ο εξοριμένος εκεί Σαλπιγγίδης?

Τελος πάντων,ας ελπίσουμε να μείνουν ανεπηρέαστοι και να συνεχίσουν καλα στο πρωτάθλημα,τιμώντας παράλληλα και την ευρωπαική φανέλα του Παναθηναικού στα επόμενα παιχνίδια.

coachp said...

@ squarelogic
Εγώ τα γράφω στο δικό μου μπλογκ αυτο που μου ζητάς. Οποτε το επιχειρώ εδώ μέσα, με γρατσουνάει με τα νυχια το gatti!!! Δεν μπορω να πω τίποτα. Θελω να βρω μια γκόμενα το βράδυ και δεν μου πάνε οι νυχιές... Χο!

gatti said...

@coachp: Eτσι είναι. Χρησιμοποιεί το 4-2-3-1 επειδή μπορεί να "χωρέσει" πιο πολύ κόσμο σ΄ αυτό το σύστημα. Και δεν χρησιμοποιεί το 4-4-2 επειδή δεν μπορεί να χωρέσει μέσα την "ιερή αγελάδα" της ομάδας, τον Καραγκούνη.

Αμυντικά είναι όντως αργοί οι Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο, αλλά ποιον να έβαζε; Τον Σιμάο που φωνάζει ο Γκοτζίλα; Που δεν μπορεί να δώσει μια σωστή πάσα και δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου δημιουργικά;

Το θέμα δεν είναι ότι έβαλε τον Μαρίνο σε αυτό το παιχνίδι. Το θέμα είναι πώς στα κομμάτια τα κατάφεραν στον σχεδιασμό τους και ξεμένουν από δεξί μπακ τέλος Αυγούστου, έτσι ώστε να ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να βάλουν ένα παιδάκι που 10 μέρες πριν ήταν στον Ατρόμητο, βασικό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Εγώ πάντως, πέρα από την απειρία του, δεν είδα άλλο πρόβλημα. Και μόνο που κατάφερε να ξεπεράσει το λάθος που έκανε, κάτι σημαίνει.

Ωστε έτσι ε; Ο Σπυρό μιλάει στο Goal; Και τότε γιατί τον εκθειάζει ο Σωτηρακό και έπεσε να φάει τον Τεν Κάτε που κατάφερε να βγάλει εκτός ορίων ένα τέτοιο "αρνί"; Είναι παιδί της πλατείας και ο Χρήστος;

gatti said...

@paoad: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Εβαλε τη μπάλα κάτω, πέρασε κάθετες μπαλιές, έπαιξε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε. Ξέρεις τι πιστεύω ότι συμβαίνει και έχουμε 4 ήττες σε 5 ματς; Ο Τεν Κάτε θέλει να κάνει την ομάδα επιθετικογενή. Θα μπορούσε να την κατεβάζει αμυντικά, περιορίζοντας το ρίκο, με πρωταρχικό στόχο να εξασφαλίσει το μηδέν παθητικό και να ψάχνει το ένα και χρυσό γκολ. Προτιμάει να
την κατεβάσει για να παίζει ανοιχτά, ρισκάροντας το παιχνίδι να κριθεί στα προσωπικά λάθη των παικτών. Οταν συμβαίνει το δεύτερο και καθώς δεν διαθέτεις ποιοτικούς παίκτες στην άμυνα, λογικό είναι να έρχονται οι τριάρες. Δύο πράγματα λοιπόν μπορούν να συμβούν. Είτε η ομάδα να βρει αργά ή γρήγορα το δρόμο της, είτε να εξαντληθεί η υπομονή και να πάρει δρόμο.

Πάντως, το να επιθυμούμε να έχουμε έναν Παναθηναϊκό που αλλιώς θα αγωνίζεται στην Ελλάδα και αλλιώς θα αγωνίζεται στην Ευρώπη, προκειμένου να είναι αποτελεσματικός σε δύο ταμπλό, δεν το βλέπω εφικτό.

Το ματς με τον Αρη είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και είναι ουσιαστικά το πρώτο πραγματικό
"κρας τεστ" για το πρωτάθλημα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Αρης θα παίξει ανοιχτά, γιατί συν τοις
άλλοις οι παίκτες του πιστεύουν ότι είναι (και κάποιοι πράγματι είναι) μπαλαδόροι, οπότε δεν θα κλειστούν. Αν κάτι πάει στραβά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε λόγω του ότι η ομάδα δεν έχει πείσει ακόμα και η βαθμολογική διαφορά είναι τόσο μικρή και εύθραυστη θα έχουμε κλυδωνισμούς. Επομένως για την ηρεμία μας είναι απαραίτητη η νίκη.

1) Ο Πετρό είναι πολύ καλός και κάθε φορά που τον βλέπουμε βελτιώνεται. Αραγε, αυτό οφείλεται αποκλειστικά μόνο στη δουλειά που κάνει το παλικάρι και καθόλου στον τεντά που τον επέλεξε, τον πίστεψε και άσκησε βέτο να μην δοθεί αλλού δανεικός; (ρωτάω εγώ...).

2) Πολύ καλοί όντως και το νινί και ο Σουηδός.

3) Σιγά μην είχε τρελαθεί ο Σισέ. Ενεφανίσθη λέει στα επίσημα, κάθισε δίπλα στον Δάρλα με trendy γυαλί, άσπρο πουκάμισο, μαύρο γιλέκο και στο μαλλί δύο ξανθές λεπτές λουρίδες στο πλάι.

gatti said...

@The Bgt: Eίναι γεγονός ότι πάει να συμβεί μία μετάλλαξη.

Αλλά οι γαύροι θέλουν πολλά καρβέλια για να φτάσουν τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης. Εμείς
στην Ευρώπη δεν παίζαμε όπως έπαιξε αυτός με την Αλκμααρ. Στηριζόμασταν μεν στην άμυνα, αλλά είχαμε σχέδιο, βγαίναμε στην επίθεση. Αυτός την Τετάρτη ήταν σκέτος κλεφτοκοτάς! Και δεν ήταν τέτοιο το όνομα (και κυρίως η εικόνα) της αντιπάλου του, ώστε να απαιτεί τέτοιο τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί να μάθει θα μου πεις. Δεν διαφωνώ.

Σφαλιάρες δεν ξέρω αν θα φάμε πολλές ακόμα στην Ευρώπη γιατί δεν ξέρω αν θα μείνει ο τεντάς. Και όποιος κι αν έρθει στη θέση του, είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει ένα σύστημα πολύ χαμηλότερου ρίσκου. Ηδη ο Παύλος βγήκε και μίλησε για την ήττα από τη Γαλατά. Η εκεχειρία τελείωσε. Και εμείς οι αφελείς περιμένουμε να κάνουν όλοι αυτοί χωριό. Αφού όλοι τους παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναϊκού.

Ο Μάριο δεν κάνει το λέμε χρόνια. Τώρα μαθεύτηκε ότι έχει και σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Οπότε μάλλον μας τελείωσε και το Γενάρη πάμε για τερματοφύλακα. Ελπίζω να περισσέψουν λεφτά και για στόπερ.

Το μέλος έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, διαβάζει τις φάσεις και κατευθύνει σωστά τους συμπαίκτες του. Ο Μάριο δεν έχει τίποτα από τα τρία. Τόσα χρόνια πληρώνουμε την τσιγκουνιά του
Τζίγγερ που αρνήθηκε να του δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω.

gatti said...

@koutavaki: Noμίζω ότι αυτοί που εστιάζουν στο χρόνο των αλλαγών, όπως ο Rizo δεν το κάνουν λόγω των τριών λεπτών. Το κάνουν επειδή θεωρούν πως αν δεν έμπαινε το δεύτερο γκολ μπορεί και να μην έκανε καμία αλλαγή μέχρι το ...60 ας πούμε. Θεωρούν δηλαδή ότι τις αλλαγές ουσιαστικά του τις επέβαλε το σκορ και όχι η εικόνα του αγώνα. Από την στιγμή που δεν τον πιστεύουν ως προπονητή, δεν μπορούν να δεχτούν την εξήγησή του
περί "δεύτερης ευκαιρίας που ήθελε να δώσει σε κάποιους παίκτες". Εγώ δέχομαι την οπτική τους, παρόλο που έχω διαφορετική γνώμη.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσουν οι ΑΡΔ τον ίδιο τον Τεν Κάτε από τη στιγμή που η συζήτηση πήγε έτσι κι αλλιώς στον Γκαλίνοβιτς, ποιος θεωρεί ότι έφταιγε στο πρώτο γκολ. Ο τερματοφύλακας, ή ο Μαρίνος; Θα βοηθούσε πολύ να γνωρίζαμε πώς το είδε ο προπονητής. Αλλά δεν τον
ρώτησαν.

Δεν ξέρω αν θα γίνει θέμα ή όχι. Ακούω και διαβάζω πολλά. Οτι ο Κατσουράνης δεν έδωσε στον Τεν Κάτε το χέρι του την ώρα της αλλαγής, ότι ο Ζιλμπέρτο είχε επίσης διαπληκτισμό με τον Κάρα για το θέμα της εκτέλεσης των στημένων και το γεγονός ότι βάζει κάτω το κεφάλι και δεν κοιτάζει πού υπάρχει ανοιχτός χώρος για να δώσει τη μπάλα, ότι αποφεύγει να την δώσει στον Λέτο και ότι έχουν δημιουργηθεί δύο κλίκες, Ελλήνων και ξένων παικτών. Ελπίζω να μην
ισχύει τίποτα από αυτά. Γιατί αν ισχύει, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τις πλέον
"ισορροπημένες" ομάδες σε αναλογία Ελλήνων - ξένων παικτών αν προκύψει ζήτημα θα γίνει της ...Βαγδάτης!

Συμφωνώ σ΄ αυτό που λες. Η ομάδα μας προσπαθεί να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και να
γίνει επιθετική. Αυτό θέλει χρόνο, κόπο και ...αίμα. Δεν πρόκειται να γίνει ανώδυνα. Μπορούμε να αντέξουμε τις θυσίες που θα απαιτηθούν; Δεν είμαι βέβαιη.

ΥΓ. Καλά όλα τα σχόλια, σ΄ αυτό το ποστ, σεντόνια είναι, μη μασάς!

gatti said...

@pensierix: Δεν είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει με τους ΑΡΔ; Τους άκουσα κι εγώ συγκρατημένους χθες και εντυπωσιάστηκα για το πώς άλλαξαν ρότα. Και ανοίγω αλίμονο το πρωί το ραδιόφωνο, διαβάζω και τα πρωτοσέλιδα και με πλημμύρισε η χολή τους.

Ασε την απείρου κάλλους επικοινωνιακή κωλοτούμπα τους. Οταν ο Παναθηναϊκός διακρινόταν στην Ευρώπη, μονίμως μείωναν την αξία του επιτεύγματός του, έχοντας ως μόνιμη επωδό "το πρωτάθλημα σε καταξιώνει, δημιουργεί νέες γενιές οπαδών και αποτελεί το βέβαιο δρόμο προς τα ευρωπαϊκά σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ".

Φέτος που δεν τα πήγαμε τόσο καλά (ακόμα...) άρχισαν να λένε πως δεν πρέπει να γίνει ψύχωση το πρωτάθλημα και δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να αλλάξει το ευρωπαϊκό DNA του και τρίχες κατσαρές. Λες και δεν ήταν μόλις πέρσι που πήγαμε στους "16", λες και δεν είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης!

Το μόνο που μένει να ακούσουμε είναι για τον "πρέσβη Ολυμπιακό".

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητοι!

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Ωπα! Τι ενημέρωση είναι αυτή Παύλο μου; Προσέλαβες βάζελο εκπαιδευτή;

Δεν είναι όμως ακόμα τίποτα βέβαιο με το γήπεδο. Εχει δρόμο ακόμα το πράγμα. Είναι μεγάλο εμπόδιο ο Βωβός...

gatti said...

@Slapfish: Eίναι όντως απαράδεκτο. Είναι πραγματική αλητεία. Ειδικά τώρα που μαθεύτηκε πως έχει οικογενειακό πρόβλημα, είναι ακόμα πιο ντροπιαστικό αυτό που έγινε, για τον άνθρωπο Γκαλίνοβις και όχι για τον ποδοσφαιριστή.

Κι εγώ πιστεύω ότι φταίει στα 2 πρώτα γκολ (αν και θεωρώ ότι έχει ευθύνη και ο Μαρίνος) και στο τρίτο είναι απλά γκαντέμης. Η μπάλα πέρασε από την τρύπα της βελόνας. Χώρια που ο Βάσκος της άλλαξε πορεία (όχι ότι αν δεν της άλλαζε, θα απέκρουε, αλλά λέμε τώρα ότι αντικειμενικά εκεί δεν έφταιγε).

Χαχαχα, όντως τέτοια γκολ το μέλος τα τρώει όρθιος!!! Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μπάλες να περνούν! :))) (δεν κοιτάμε τα δικά μας χάλια, το μέλος μια χαρά είναι... - τέλος πάντων!).

Ετσι! Ο Αρης στο μυαλό μας. Για το Γιουρόπα Λιγκ έχουμε καιρό.

gatti said...

@zamuc: Αν και έχει αναφερθεί σε άλλα ποστ, εδώ δεν αναφέρθηκε. Εχεις απόλυτο δίκιο. Χωρίς σοβαρή άμυνα δεν έχει τύχη καμία ομάδα. Ενώ ο γαύρος που είχε καλή άμυνα την Τετάρτη με την Αλκμααρ, με τη σιγουριά των μετόπισθεν και την υπομονή το "τσίμπησε" το τρίποντο.

Συμφωνώ για Γκαλίνοβιτς και αποδοκιμασίες. Εγώ βρίσκω ότι έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ, επειδή δεν κατευθύνει τον αμυντικό του, όμως θεωρώ κι εγώ πως το κατ΄ αρχήν λάθος το κάνει ο μικρός.

gatti said...

@squarelogic: Πληροφορίες που έρχονται από πηγές που θεωρώ αξιόπιστες κάνουν λόγο για πολύ μικρότερο μπάτζετ από το ποσό των 20 εκατομμυρίων που είχε δημοσιοποιηθεί και αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για απόκτηση
παικτών που θα καλύψουν τα κενά. Είχαν ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, έκλεισε πιο γρήγορα η συμφωνία με τον επιθετικό, πήραν Λέτο και Κατσούρ και ...πάπαλα.

Ο Πατέρας δεν εκβίασε καταστάσεις γιατί ήθελε να τα έχει καλά με όλους κι έτσι άφησε την ομάδα ενισχυμένη κατά το ήμισυ.

Αυτά όμως πάνω κάτω τα ξέραμε. Εμένα περισσότερο με απασχολούν συμπεριφορές σαν αυτή του Παύλου. Τι ακριβώς επιδιώκει;

gatti said...

@coachp: Mε το ρίσκο να πέφτω δραματικά έξω, έχω την εντύπωση ότι ο coach στον οποίο αναφέρεται ο square είναι ο Τεν Κάτε και όχι εσύ.

Αν ήμουν βέβαιη, θα πρόσθετα ότι παρουσιάζεις παραληρήματα μεγαλείου! (ωχ, το είπα ήδη...) :ppp

paoad said...

Ναι gatti, για τον Πετρό, αυτό οφείλεται, αποκλειστικά, στη δουλειά που κάνει το παλικάρι. Από το Χαϊδάρι γνωρίζω ότι έμενε στις προπονήσεις και δούλευε μόνος του.

Ο Πετρόπουλος με την απόδοση και την προπόνηση του έχει κερδίσει τον Τεντά, όχι ο Τεντάς τον Πετρό. Αν κάποιος πρέπει να πάρει τα εύσημα για τον Πετρόπουλο αυτός είναι ο Βέλιτς.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει κ με το Νίνη. Η καλή απόδοση του πιτσιρικά για τον οποίο φώναζα όλο το καλοκαίρι ότι φέτος θα είναι η χρονιά του (... όταν ο κοουτςπ μας έλεγε πως θα πάει δανεικός σε Πανιώνιους και παπαριες- για να μην ξεχνιόμαστε!) οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην δουλειά που έκανε μόνος του. Αν καταφέρουμε και δεν αξιοποιήσουμε αυτόν τον παίκτη θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Όπως είδες δεν άσκησα αρνητική κριτική στον Τεντά για το στήσιμό της ομάδας, αλλά μην του χρεώνουμε και πράγματα που δεν ισχύουν, γιατί αποδεδειγμένα ο Τεντάς στο man management τα έχει κάνει σαλάτα, κατά καιρούς...

paoad said...

Όσο για το μπάτζετ.

Η μεταγραφή του Σισέ πήγε στα 10.5 αν προσθέσεις τις εφορίες. Του Λέτο στα 4.5, του Κατσουρ στα 2.5, του Μπιάσμιρ 400-500.

Δεν είναι 20, είναι 18 αλλά αν προσθέσεις τα βαριά συμβόλαια που έγιναν και τα signing-on fees για όλες τις περιπτώσεις, δεν μπορείς να πείς ότι δεν δώθηκαν αυτά τα χρήματα.

gatti said...

@paoad: Moυ αρέσει που μου λες πως δεν άσκησες κριτική στον τεντά λες και του κάνεις (ή μου κάνεις) ..χάρη! :))

Aφού στο έχω πει ότι φέτος ο Ολλανδός κρίνεται από όλους μας και η πίστωση χρόνου που έχει είναι πια εξαιρετικά μικρή.

Ο Βέλιτς γιατί θα πρέπει να πάρει εύσημα; Δεν αναφερόμαστε στο σκάουτινγκ, αλλά στην πρόοδο του παίκτη. Και αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη. Αλλά τέλος πάντων σιγά μη τα χαλάσουμε τώρα για τον Πετρό. Καλά να είναι το παλικάρι και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και μικρή σημασία έχει από πού πήρε την ώθηση.

Σχετικά με τον Νίνη, επειδή μιλούσα σήμερα με ΑΡΔ του Παναθηναϊκού μου είπαν πως αν και η πρόοδός του είναι ολοφάνερη, η απόδοσή του παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, δεν είναι ακόμα απόλυτα σταθερός γι΄ αυτό και μπαινοβγαίνει στην 11άδα.

Οσο για το μπάτζετ, τα λεφτά των μεταγραφών δεν δίνονται όλα άμεσα, αλλά σε δόσεις. Επομένως εμείς δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα του τι ακριβώς έχει ξοδευτεί, αλλά μόνο αυτό που η κάθε διοίκηση θέλει να βγει προς τα έξω.

zouk said...

Και εγω θεωρω καλυτερο παιχτη του Παναθηναικου χθες τον Ζιλμπερτο.Εκανε τρομερα τρεξιματα και προσπαθησε οσο μπορουσε,απλα καποιες φασης ηταν αδυνατο να φανουν στην Τιβι αφου δεν του εδωσαν μπαλα.
Σιγουρα ειχε και τα λαθακια του αλλα οταν θελεις να παρεις πρωτοβουλιες αυτο συμβαινει απλα καποιοι δεν το καταλαβαινουν και γκρινιαζουν οπως και στο κλασσικο πλασε του που παει ψηλα.

Δεν γινεται να τα χωνουμε στον Τεν κατε και οταν κατεβαζει σωστα τους παιχτες.Ορθολογικο ηταν το σχημα,ο καθε παιχτης ηταν στην θεση του ασχετως με την αποδοση του.

Αυτα τα λιγα,νικη με τον ΑΡΗ και ουτε που θα το θυμαμαι το χθεσινο ματς.Δεν απαξιω το Ευρωπα Λιγκ αλλα δεν θεωρω καθολου απιθανο να τους κερδισουμε στην Τουρκια.

gatti said...

@zouk: Nαι, το διάβασα εκ των υστέρων ότι έκανε απίστευτο τρέξιμο και προσπαθούσε να καλύψει όλα τα κενά. Γι΄ αυτό έγραψα κι εγώ ότι από την τηλεόραση δεν έχεις πάντα την πλήρη εικόνα του αγώνα.

Πάντως, οι δημοσιογράφοι χθες τον ξέσκισαν για μια ακόμα φορά με την ίδια γνωστή τους κακία.

Κι εγώ έτσι πιστεύω. Ο τεντάς κατέβασε την ομάδα ορθολογικά. Και όποιος είναι ειλικρινής παραδέχεται πως μόλις άκουσε την 11άδα ένοιωσε ικανοποίηση. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα βγαίνουν κάποια άλλα όχι. Πάντως, είτε έκανε λάθη είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι η τριάρα και άμα συνεχίσουν να έρχονται οι τριάρες στην Ευρώπη δεν τον βλέπω να μακροημερεύει.

Νίκη με τον Αρη, focus στο πρωτάθλημα και άσε τους άλλους να λένε ότι δεν επιτρέπεται να απαξιώνουμε την Ευρώπη.

gatti said...

@eforas: Eκανες την πιο σωστή επισήμανση. Ηταν παιχνίδι μεταξύ των δύο φαβορί του ομίλου. Αρα ντέρμπι. Αρα δεν χωρούν προγνωστικά και τα πάντα μπορούν να κριθούν σε λεπτομέρειες. Αυτές οι λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν οι κλασικές μας ...βυντριές!

Λες να γίνουμε γαύρος φέτος και να αντιστρέψουμε το κλίμα με μια μεγάλη νίκη επί του Αρη; Πολύ θα ήθελα να δω τι θα έγραφαν μετά οι φυλλάδες σ΄ αυτή την περίπτωση!

ΥΓ. Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη!!!

(Γράφω τις απαντήσεις εκτός blog ώστε αν για κάποιο λόγο κάνει ...μαγκιές το www.blogger.com - που τις συνηθίζει - να μην χαθεί το κείμενο. Ημουν ΒΕΒΑΙΗ ότι είχα περάσει στο blog την απάντηση. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα έτσι και την άφησα απέξω!!

:(((

paoad said...

Όντως, λάθος διατύπωση σχετικά με την κριτική.

Συμφωνώ, ότι τα λεφτά μπορεί να δίνονται σε δόσεις, αλλά δεν παύουν να συνιστούν υποχρεώσεις της ομάδας που βαρύνουν τον ισολογισμό. Δεν λέει κάτι ο διακανονισμός.. Άλλωστε σχεδόν κανένας δεν πληρώνει ντούκου. Δλδς, Η Ρεάλ έδωσε ντούκου 70 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ και άλλα 50 στη Μίλαν- χλωμό το κόβω!! :))

Τέλος πάντων, το ζητούμενο είναι ένα. Νίκη με Άρη με καλή απόδοση και πολλά γκολ για να ξεχαστούν όλα.

coachp said...

http://www.transfermarkt.de/de/verein/265/panathinaikos-athen/transfers/uebersicht.html

Αυτή είναι η διεύθυνση του τι έδωκε ο ΠΑΟ φέτος για μεταγραφές. Μέσα σε αυτά, προσθέτεις και 2,5 εκατομύρια ευρώ απο τα ποσά των μανατζαραίων...

Επίσης, gatti, ο Σωτηρακό πρέπει να καταλάβεις πως δεν είναι δημοσιογράφος πιά, είναι εκδότης... Αρα μιλάει με όποιον επιθυμήσει. Επίσης, είναι λιγάκι Πανιώνιος και φίλος του Τσακίρη για αυτό και είχε πρωτος τη μεταγραφή του Σπυρόπουλου. Το γιατί τον εκθειάζει ο Σωτηρακό? Ισως πεειδη του αρέσει πολύ. Οπως και εμένα δηλαδή. Τον θεωρώ πάρα πολύ καλό παικτη. Με πολλά λαθη και τουπε, αν θες, αλλά τετοια αριστερά μπακ, είναι λίγα. Οσο για το άλλο. Ρωτα τον Βεργη γιατι μιλάει σε αυτούς και οχι στον Τασούλη... Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω.

gatti said...

@paoad: Aυτό λέω κι εγώ. Πως δεν τα δίνουν όλα μαζί. Αλλά και πάλι το βέβαιο είναι ότι εμείς δεν τα μαθαίνουμε όλα.

Ναι, αυτό είναι το ζητούμενο! Νίκη με Αρη με καλή απόδοση!

gatti said...

@coachp: Γεια σου ρε κόουτς, που μας έμαθες το transfermarkt που δεν το ξέραμε! :pp


Mόνο μην αρχίσεις να μου αναλύεις τι είναι και τι κάνει ο Σωτηρακόπουλος τώρα, δεν θα το αντέξω. Τα ξέρω πολύ καλά και ξέρω κι άλλα που εσύ λόγω ηλικίας τα αγνοείς. :))

Το ίδιο λέμε πάντως. Οτι έχει μια κάποια συμπάθεια στον Πανιώνιο. Ειδικά το συγκεκριμένο σχόλιο ούτε με εμπάθεια το έκανα, ούτε με ειρωνεία.

Κι εγώ τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη τον Σπυρό, απλά ο τουπές που λες είναι που δεν μου αρέσει.
.