Monday, January 14, 2013

Προπονητή ποδοσφαίρου θέλαμε... Μανωλίδου μας βγήκε...

Μοιάζει με... μαέστρο, δε μοιάζει;



Συγχορδία, η (αρχ. Σύγχορδος, συν+χορδή): Aρμονική συνήχηση τριών ή περισσότερων μουσικών φθόγγων που ηχούν ταυτόχρονα. Στο τονικό μουσικό σύστημα η συγχορδία σχηματίζεται με επάλληλους φθόγγους που απέχουν μεταξύ τους διάστημα τρίτης, δηλ. με την προσθήκη της τρίτης, της πέμπτης, της έβδομης κ.ο.κ πάνω από ένα βασικό φθόγγο. Ο φθόγγος αυτός ονομάζεται θεμέλιος και αποτελεί τη βάση και το χαρακτηριστικότερο φθόγγο της συγχορδίας.

(τους γύρω γύρω τους έχουμε - τους έχουμε; -  ο θεμέλιος μάς λείπει, γι’ αυτό θέλουμε να φέρουμε πίσω τον Τζιμπρίλαρο).



Ετσι που λες... Για συγχορδίες μίλησε χθες, μετά τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες, ο σενιόρ Φάμπρι. Ετσι είναι. Ο κάθε προπονητής έχει το χούι του. Ο Τεν Κάτε είχε το ποτήρι. Το έπιανε στα χέρια του το έδειχνε το ξανάδειχνε, το έβλεπε πότε μισογεμάτο πότε μισοάδειο.

Ο Φάμπρι έχει κατά πώς φαίνεται τη μουσική. Θέλει λέει πολλή δουλειά για να ενσωματωθούν οι παίκτες στη... συγχορδία και να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα.

Μιλάμε τώρα ότι εμείς πήραμε προπονητή και μας βγήκε μαέστρος. Και περιμένει να ενσωματωθούν οι ποδοσφαιριστές στη συγχορδία. Και πώς ακριβώς να ενσωματωθούν σενιόρ Φάμπρι μου; Αφού ο καθένας παίζει το... όργανό του και το όργανο του ενός δεν μπορεί να συνδυαστεί με το όργανο του άλλου. Κι εσύ περιμένεις να συνεργαστούν αρμονικά και να... συνηχήσουν σαν μουσικοί φθόγγοι;. Με τι προσόντα;  Εδώ δεν μπορούν να αλλάξουν δυο μπαλιές. Αυτός ο φουκαράς ο Τοτσέ, άμπαλος, ξε-άμπαλος γυρνούσε γύρω γύρω σαν το κατακαημένο για να πάρει τη μπάλα. Σαν το Βασιλάκη Καϊλα όταν ζητούσε από τους περαστικούς να αγοράσουν τα λουλούδια του.

Ασε τώρα πίσω που αν δεν ήταν ο Καρνέζης ή σημάδευε λίγο καλύτερα ο Ντε Βινσέντι θα είχαμε άλλα δράματα.

Αλλά υπάρχει η λύση. Υπάρχει. Πώς το λέει ο ορισμός της συγχορδίας; Η βάση για τη συγχορδία είναι ο θεμέλιος φθόγγος. Αυτός είναι που μας λείπει ρε σεις. Ο θεμέλιος φθόγγος. Γι' αυτό θα φέρουμε πίσω τον Τζιμπρίλ. Αυτός θα κάνει τη διαφορά. Θα γυρίσει ο Γάλλος και θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα. Η άμυνα θα στρώσει, οι ευκαιρίες θα διαδέχονται η μία την άλλη, η κυκλοφορία της μπάλας θα κάνει τη Μπαρτσελόνα να σκύψει το κεφάλι από ντροπή και ο Τζιμπρίλαρος θα καρφώνει τα αντίπαλα δίχτυα δυο και τρεις φορές σε κάθε αγώνα!

Scratch: Το νου σας... ρεμάλια! Ο Σισέ είναι το τελευταίο μου είδωλο. Μη μου το γκρεμίσετε, μη μου το απομυθοποιήσετε, στο όνομα μιας εφήμερης χαράς, μόνο και μόνο για να υπάρξει μια πρόσκαιρη αναστροφή κλίματος γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει! Γιατί το ξέρετε καλά ότι ο Τζιμπρίλ πέρα από το να εμπνεύσει σαν αρχηγός ψυχολογικά τους παίκτες, μόνος του αγωνιστικά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Κάνει συγκεκριμένη δουλειά στο γήπεδο. Ούτε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας μπορεί. Αλλιώς ήταν δομημένη η ομάδα όταν ο Τζιμπρίλ φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα. Και είχε και άλλους παιχταράδες δίπλα του να τον τροφοδοτούν. Τώρα αυτοί δεν υπάρχουν...

8 comments:

4minister said...

Όλα αυτά τα λες για τον Φάμπρι γιατί εκεί στη Δυτική όχθη δεν καταλαβαίνετε από μαέστρους, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του πράσινου λαού, που έχει το Μέγαρο δεύτερο σπίτι του.

Το άλλο βίδεο με το κάστρο πάνω στο βουνό το έχεις (έχετε) δει;

Γιατί εκτός από μαέστρος ο Φάμπρι είναι στρατηγός και οπλαρχηγός κιέτς!

Μπορεί να πέφτω όξω, αλλά η περίπτωση Σισσέ στη σημερινή Πανάθα μου θυμίζει πολύ έντονα την παροιμία:

το σπίτι καιγότανε
η πουτάνα λουζότανε!

gatti said...

@4minister: E, ναι, πού να ξέρουμε εμείς από Μέγαρα και συγχορδίες; Ενώ ο υπόλοιπος πράσινος λαός είναι βέβαιο ότι συμφωνεί με τον μεγάλο μαέστρο.

Ποιο κάστρο ακριβώς είναι αυτό του στρατηγού Φάμπρι; Αυτό που θα χτίσει στην άμυνα (εγώ κάτι για πούλμαν μπροστά από το τέρμα είχα ακούσει) ή αυτό που θα... γκρεμίσει στην επίθεση; Ειδικά τώρα που θα έρθει και ο Τζιμπρίλαρος!

Θα πέσει γέλιο με τον Σισέ. Την κερκίδα θα τη συσπειρώσει ναι, ίσως να εμπνεύσει και τους συμπαίκτες του, αλλά ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη θητεία του όλη η ομάδα δούλευε για πάρτη του; ΄Η μήπως ξεχνάμε πώς τα έπαιρνε στο κρανίο όταν μια πάσα πήγαινε χαμένη ή δεν του έδιναν τη μπάλα; Θα έχει υπομονή ο Τζιμπρίλ.

Δεν ξέρω, όσο κι αν θέλω να τον ξαναδώ στα πράσινα, αυτή η επιστροφή μου φαίνεται πως είναι πέρα από κάθε λογική...

Οσο για παροιμίες, μπορείς να βρεις πολλές ακόμα. Ας πούμε, "Ολα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της λείπει..."

Crazy Tourists said...

Καλέ δε σε προλαβαίνουμε πια!! :P
Για τα αγωνιστικά...βράσε όρυζα! Ποιός θα ενσωματωθεί καλέ; Ό,τι θέλουμε λέμε!!!
Αααααχ!!
Όσο για τον (αγαπημένο) Τζιμπρίλ...πού έρχετε ο έρμος;

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

Crazy Tourists: Eίδες; Είναι να μην πάρω φόρα! (και όχι κατηφόρα, παρακαλώ!!!)

Ετσι λέει ο σενιόρ. Θέλει δουλειά πολλή για να ενσωματωθούν οι παίκτες στη συγχορδία.

Πώς το έλεγε ο Ελύτης; «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Που δε τη βλέπω (από τον Φάμπρι τουλάχιστον), αλλά λέμε τώρα...

Ελα ντε... ξέρει πού έρχεται να μπλέξει ο Τζιμπρίλαρος;

pensierix said...

Κοντά στην επιστροφή ο Τζιμπρίλαρος, επέστρεψε στα παλιά της λημέρια η λατρεμένη μας gatti. Μικρό μου τζίνι, τί θα γίνει με εκείνον τον Σέρβο τύπο με την τσαντισμένη μελιτζανί φάτσα; 3 ευχές δεν είχαμε συμφωνήσει;

:)))))

gatti said...

@pensierix: Kαλέ μου Γαλάτη, καλώς σε ξαναβρίσκω.

Η Gatti γύρισε, ο Τζιμπρίλ έρχεται, αλλά φοβάμαι ότι αυτή την τρίτη ευχή την ξέχασε το τζίνι...

squarelogic said...

Τι χαρα να σας ξαναβρισκω!

gatti said...

@squarelogic: H χαρά είναι όλη δική μας! :-)